Styrelsemöte den 8 oktober 2011

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Styrelsemöte den 8 oktober 2011"

Transkript

1 Protokoll den 12 oktober 2011 sidan 1 av 7 Styrelsemöte den 8 oktober 2011 Närvarande Björn Gudmundson, Joachim von Hirsch, Bengt Magnusson, Carl-Johan Nordblom, och Christer Wallentin.. 1. Rapporter EKONOMI Christer redogör för inkomster och utgifter under året till och med den 30 september. Han konstaterar samtidigt att de återstående tre månaderna 2011 inte kommer att innebära några inkomster eller utgifter som ändrar den stora bilden. Klubbens tillgodohavande på Swedbank den 1 oktober var kronor, vilket är väsentligt mindre än vid samma tid förra året. Christer menar att det ändå är ganska bra med tanke på alla stora investeringar som klubben har gjort under året: ny entré, ommålning av klubbhuset, läktare vid mini-banan, nya armaturer i klubbhuset med mera. Se vidare bilaga 2 och 3. MEDLEMSLÄGET Christer visar en sammanställning av antalet medlemmar den 30 september 2011, bilaga 4. Klubben hade då 460 medlemmar, vilket är 39 flera än under hösten Både antalet medlemmar med familjemedlemskap och med ständigt medlemskap har ökat markant. Han menar att detta kan tolkas som ett ökat intresse för tennis och ett växande förtroende för klubben. T-SHIRTS Joachim berättar att försäljningen av de nya tröjorna gick trögt under sommaren. Vi ventilerar några sätt att öka intresset för tröjorna nästa säsong, bland annat en bättre exponering och att tränarna bär tröjorna. Joachim påpekar också att tröjorna kan användas som priser i tävlingarna. BANORNAS BELÄGGNING Vi diskuterar utnyttjandet av banorna under säsongen i anslutning till en sammanställning för veckorna 22 33, bilaga 5. Inför årets säsong hade styrelsen beslutat om vissa smärre begränsningar av Tennisskolan för att ge ett större utrymme för vanligt spel. Vi konstaterar att balansen har varit bättre under säsongen Andelen lediga timmar under de kritiska veckorna var snarast högre i år, vilket kan ha haft med vädret att göra.

2 Protokoll den 12 oktober 2011 sidan 2 av 7 2. Möllespelen 2011 erfarenheter Vi går igenom erfarenheterna från årets tävling. Vi konstaterar inledningsvis att det är rätt lagom med cirka 100 deltagare och 150 matcher, alltså den omfattning som turneringen har haft de senaste åren. När det ett år var över 130 deltagare blev det svårt att få in alla matcher. ANTAL KLASSER Under senare år har det i inbjudan funnits en rekommendation om att en spelare ställer upp i högst fem klasser. När deltagare ändå anmäler sig till både sex och sju klasser, blir det svårt att göra spelschemat. Vi beslutar att fem klasser ska vara en absolut gräns. Vår förhoppning är att det gör att medtävlanden slipper orimligt långa väntetider och att det underlättar arbetet med spelschemat. FÖRBEHÅLL En begränsning behövs för att underlätta för tävlingsledningen och för medtävlanden som innebär att tävlingskommittén i samband med lottningen kan stryka personer med alltför vidlyftiga förbehåll, till exempel att hon eller han bara kan spela efter klockan 18 alla dagar eller kan börja spela först sent i tävlingen. Vi beslutar att det ska finnas en formulering av typen Tävlingsledningen förbehåller sig rätten att pröva inlämnade förbehåll innan de godtas i inbjudan till tävlingen. När det gäller förbehåll som lämnas efter att Möllespelen har börjat ska tävlingsledarna i princip inte godta dem. KLASSINDELNING Den nya Klass 24 blev lyckad, och skulle eventuellt kunna utvidgas till att gälla både kvinnor och män. Klass 24 har lite av hcp-karaktär, och behovet av hcp-klasser skulle därmed vara mindre. Vi bör ställa frågan om klubben ska fortsätta med hcp-klasser. De flesta klubbar har för länge sedan övergett dem, och det är lätt att förstå varför. Hcp-systemet i tennis har aldrig fått samma legitimitet som i golf; varje år är det en eller flera spelare som är arga för att tävlingskommittén har belastat dem för hårt trots att kommittén har lagt ned mycket tid på att få hcp-sättningen så rättvis som möjligt. Ett annat problem med den nuvarande klassindelningen är att den har blivit alltför omfattande. Klasser har lagts till, men sällan har några strukits. Vi beslutar att ge Björn i uppgift att göra ett förslag till en ny klassindelning som kan tillämpas från och med nästa års tävling.

3 Protokoll den 12 oktober 2011 sidan 3 av 7 ON LINE-BOKNING I våras diskuterade vi möjligheten att gå över till samma slags bokningssystem på internet som Kullabygdens Tennissällskap har. Vi ansåg då att frågan var för tidigt väckt; det nuvarande bokningssystemet fungerar ganska bra, och det har en klar nostalgiprofil. Beslutet blev därför att avvakta. Den framtvingade massbokningen av timmar mitt under Möllespelen gav en nyttig erfarenhet: Systemet visade sig enkelt och det fungerade väl. Därför uppkom frågan om det trots allt vore vettigt att redan till nästa säsong införa on-line-bokning av banorna. Christer presenterar uppläggningen av bokningssystemet efter kontakt med företaget som säljer det. Det kostar kronor per år för två banor. Alla registrerade spelare måste betala ett belopp i förskott via internet för att sedan kunna boka timmar, till exempel 300 kronor. Fakturering i efterhand är inte möjlig. När en spelare registrerar sig första gången får hon eller han bestämma om det är som medlem eller icke medlem. För medlemmar dras medlemsavgiften direkt och ett register skapas där alla kontaktuppgifter, ålder med mera finns med. Vi beslutar att hålla fast vid vänta-och-se-linjen. Det finns alltför många frågetecken, till exempel: Uppvägs merkostnaden av en enklare administration för klubben? Skulle medlemmarna uppleva att det hade blivit krångligare eller lättare att boka speltimmar? Hur reagerar medlemmar och icke-medlemmar som inte har lätt tillgång till en dator eller en så kallad smart-phone? Skulle det behövas en enkel terminal i klubbhuset? 3. Skötsel av klubbhus, banor och trädgård KLUBBHUSET I somras infördes en ny ordning när det gäller städningen av klubbhuset. Den utfördes inte längre av banskötarna; i stället anställdes Aleksandra Ziolkowska för uppgiften. Hon städade klubbhuset under cirka en timme måndag fredag under åtta veckor; från och med vecka 25 till och med vecka 32. Vi tycker att nyordningen blev ett lyft. Vi beslutar att klubbhuset ska städas på samma sätt sommaren Christer får i uppgift att fråga Aleksandra om hon vill ha jobbet. BANOR OCH TRÄDGÅRD Joachim gjorde en detaljerad instruktion för banskötarna och ett tydligt schema för vilka veckor de skulle arbeta. Vi konstaterar att skötseln av banorna och trädgården ändå inte blev fullgod. Några brister: veckoschemat följdes inte alltid, vilket fordrade improvisationer av Joachim och andra i styrelsen; några morgnar var banorna inte i ordning på morgonen, och det drabbade Tennisskolan; regelbunden ogräsrensning inne på banorna och i den nya planteringen vid parkeringsplatsen gjordes inte; papperskorgarna tömdes inte

4 Protokoll den 12 oktober 2011 sidan 4 av 7 dagligen; banskötarna lät papper och annat skräp ligga kvar; gräsklippning med trimmer utefter kanter och stängsel skedde i begränsad omfattning. Vi diskuterar hur vi kan förbättra skötseln. Följande förslag kommer fram: Banskötarnas uppgifter begränsas till att gälla banorna, gräsklippning med den stora maskinen, tömning av papperskorgarna och upplockning av skräp. Det ska vara högst två, tre banskötare som delar på arbetet. Några i styrelsen åtar sig att sköta ogräsrensning i rabatter, att klippa gräset utefter kanter och stängsel med trimmer. Joachim föreslår en variant: Styrelsen planerar ett antal mini-fixar-tillfällen under sommaren och trummar ihop folk som vill vara med. När tillfällena är spikade aviseras grannarna om det kommande oljudet. Ett särskilt krux gäller gräsklippningen med den stora maskinen i början och slutet av sommaren. Hannes Rehnström har gjort jobbet under senare år, men sedan hösten 2011 studerar han i Stockholm. Under 2012 skulle det kunna lösas genom att några möllebor i styrelsen äntrar klipparen. Vi beslutar att återkomma till frågan på nästa styrelsemöte. 4. Advisory Board Carl-Johan ger en bakgrund till sitt förslag framfört på det senaste årsmötet att styrelsen borde bantas och kompletteras med en rådgivande grupp. I bland annat högskolesammanhang är det vanligt att man bildar ett så kallat Advisory Board med uppgift att stimulera utvecklingen av ett ämne, en viss forskningsinriktning etcetera. Där kan ingå personer som till exempel har lång erfarenhet inom området, som kan bidrag med särskild kompetens eller som kan ge nya infallsvinklar. Styrelsen består för närvarande av inte mindre än tretton personer. Många av dessa har bara möjlighet att vara med på litet antal av årets styrelsemöten och fixardagar som uppgår till fyra respektive tre och detta påverkar kontinuiteten och effektiviteten i styrelsearbetet. När Carl-Johan i somras talade med styrelsemedlemmarna om deras intresse av att fortsätta sitt förtroendeuppdrag som en förberedelse inför årsmötet visade det sig att flera såg en tydlig skillnad i att vara ordinarie ledamot och att vara suppleant. Jag är ju bara suppleant, sade flera, och undermeningen var att kravet på närvaro och engagemang därmed var mindre.

5 Protokoll den 12 oktober 2011 sidan 5 av 7 Om man tar fasta på detta, menar Carl-Johan, skulle styrelsen kunna bestå av förslagsvis fem personer. Samtidigt bildas en rådgivande grupp. Den kan bestå dels av de som tidigare har varit suppleanter och vill ingå i rådet, dels några andra medlemmar som vill göra en insats för klubben utan att behöva känna det ansvar som följer med ett styrelseuppdrag. Vi vrider och vänder på Carl-Johans förslag. Om vi går vidare på hans linje, innebär det att styrelsen/valberedningen till årsmötet i juli 2012 föreslår en styrelse som består av fem ledamöter samt att ett så kallat Advisory Board inrättas. Om årsmötet godtar förslaget skulle den nya organisationen komma att gälla från och med den 1 januari Vi beslutar att ge Carl-Johan i uppgift att konkretisera sitt förslag skriftligt till nästa styrelsemöte. 5. Byggfrågor UNDERHÅLLSPLAN Joachim föreslår att styrelsen gör en plan för det underhåll och de förbättringar som behöver göras under de närmaste fem, tio åren. En sådan ger ett samlat grepp och kan underlätta både prioritering och finansiering av större projekt. Vi beslutar att ge Joachim i uppgift att göra ett förslag till en sådan plan till nästa styrelsemöte. BANA I Av tradition har Bana I alltid ansetts som en bra bana, klart bättre än Bana II. Vi konstaterar att det var tvärtom i år. Bana I krävde bland annat mycket mer trumling än förra året; den var avstängd flera veckor i början av säsongen. Ett återkommande bekymmer var alla större och mindre stenar som kom upp till ytan. Vi diskuterar tänkbara förklaringar till problemen med Bana I. Vilken roll spelar det nya båstadsgruset? Har dräneringen blivit successivt sämre genom att fint grus i ytskiktet dras ned i banan och täpper till lägre liggande håligheter? Är det banans ytprofil som har ändrats från konvex till konkav, vilket skulle göra att regnvatten inte rinner av lika lätt som förr? och flera andra. Vi beslutar att ägna tiden till och med säsongen 2012 åt att försöka förstå vad som är felet med Bana I och vad klubben ska göra åt detta. I bästa fall behövs bara smärre justeringar när det gäller krattning, mängden nytt grus som tillförs och liknande. I värsta fall kan det visa sig att banan behöver läggas om. Klubben ska inledningsvis rådfråga Trafik & Fritid plus ett liknande företag i Båstad; Carl-Johan respektive Joachim åtar sig dessa kontakter.

6 Protokoll den 12 oktober 2011 sidan 6 av 7 MARKFÖRBÄTTRING Området mellan Bana I och muren behöver jämnas till och besås med gräs; eventuellt planteras buskar intill muren. Vi beslutar att ge Christer i uppgift att begära minst två anbud på jobbet. I nästa skede är det läge att kontakta fastighetsägaren för att diskutera finansieringen. Björn reser ett varnande finger: marken intill muren får inte sänkas för då kan muren bli instabil. NY LÄKTARE Carl-Johan skissar ett förslag om att öppna en del av verandan och göra en trappa/läktare med gradänger ned mot gångvägen mellan Bana I och klubbhuset. Det skulle minska trängseln på verandan och kunna bli en skön plats att sitta på för att följa matcherna, fika, sola. Vi beslutar att ge Björn i uppgift att rita ett förslag till hur en sådan läktare skulle kunna se ut. ANSLAGSTAVLA Christer menar att skyltskåpet på den norra gaveln av klubbhuset inte fungerar för att sätta upp Möllespels-pappren där resultaten efter varje match skrivs in för hand vilket var tanken. Därför föreslår han att skyltskåpet tas ned, att en vanlig anslagstavla sätts upp och att ett litet tak monteras ovanför anslagstavlan som regnskydd. Bengt, Björn och Christer gör jobbet på vårkanten Vi beslutar enligt Christers förslag. SKYLTAR VID ENTRÉN Christer tar upp frågan om att fundament och stolpar för de stora skyltarna vid Kullabergsvägen behöver rättas till; det krävs troligen också en eller flera stöttor. Samtidigt bör klubbens egen skylt göras om så att den överensstämmer med den nygamla logotypen. Bengt föreslår att den skylten sätts för sig framför den nya rosenplanteringen, vilket vi tycker är en bra idé. Vi beslutar att jobbet ska göras inför nästa säsong och att Christer får i uppgift att göra ett förslag till den nya klubbskylten. VARMVATTENBEREDARE Christer föreslår att varmvattenberedaren byts ut. Den har hängt med sedan klubbhuset byggdes, och det finns en stor risk att den en vacker dag inte fungerar längre. Om det sker mitt under säsongen kan det bli svårt att få den utbytt. En fördel med en ny varmvattenberedare är att den kommer att dra mindre el. Vi beslutar att ge Bengt och Björn i uppgift att ta kontakt med minst två VVS-firmor för att få anbud på en beredare på uppskattningsvis 150 liter. Anbuden ska inkludera borttagning av den gamla beredaren, byte av rör (vid behov) och installation av den nya beredaren.

7 Protokoll den 12 oktober 2011 sidan 7 av 7 6. Övriga frågor Bengt åtar sig att se till att motorgräsklipparen kommer till service och vinterförvaring hos firman i Lillefred. Christer informerar om ett möte med Peter Hallberg i september. I årsberättelsen för 2011 och framgent ska det framgå vilket ekonomiskt överskott som Joakim von Anka Cup har gett för året. Uppgiften ska kompletteras med det sammanlagda nettot på Joakim von Anka-kontot. 7. Nästa styrelsemöte Nästa styrelsemöte hålls lördagen den 21 januari 2012 klockan 14. Vid protokollet Justeras den 12 oktober 2011 Christer Wallentin sekreterare Carl-Johan Nordblom ordförande Bilagor 1. Kom-ihåg-lista 2. Budget och utfall per den 30 september Utgifter för skötsel av banor och område till och med den 30 september Medlemsläget per den 30 september 2011 jämfört med den 18 november Beläggning på banorna 2011, vecka (4 sidor)

8 Förteckning den 12 oktober 2011 Kom ihåg-lista efter styrelsemötet den 8 oktober 2011 Vad Vem När Möllespelen 2011 erfarenheter 1. Göra ett förslag till ny klassindelning Björn Före den 21 jan Skötsel av klubbhus, banor och trädgård 2. Fråga Aleksandra om städning under Christer Under våren 2012 sommaren Fråga Erik respektive Simon om de vill Carl-Johan, Joachim Före den 21 jan vara banskötare under sommaren 2012 plus en tredje person som kompletterar Advisory Board 4. Skriva en PM om en ny organisation för Carl-Johan Före den 21 jan en bantad styrelse + ett Advisory Board Byggfrågor 5. Underhållsplan. Göra ett förslag Joachim Före den 21 jan 6. Bana I. Uppdra åt T & F respektive en firma Carl-Johan, Joachim Under våren i Båstad att undersöka banan 7. Markförbättring. Ta in anbud Christer Under hösten 8. Ny läktare. Rita ett förslag Björn Före den 21 jan 9. Anslagstavla. Ta ned skyltskåpet, sätt upp en Bengt, Björn, Christer Före Möllespelen anslagstavla, montera ett litet tak 10. Skyltar vid entrén. Göra ett förslag till Christer Före den 21 jan ny klubbskylt 11. Varmvattenberedare. Ta in anbud Bengt, Björn Före den 21 jan Övriga frågor 12. Lämna motorgräsklipparen för service och Bengt Efter klippsäsongen vinterförvaring i Lillefred

9 Budget och utfall 2011, tusental kronor Utfall gäller per den 30 september 2011 Budget Utfall hittills Avvikelse Utfall a 2010 Intäkter under året Medlemsavgifter b Planhyra, tennisskolan Planhyra, övriga timmar Tävlingar, intäkter 20 c Cafeterian Sponsorintäkter Kommunala bidrag d 7 15 Statliga bidrag Gåvor Övriga intäkter Summa intäkter Kostnader under året Skötsel av banor och område e El, vatten och sophämtning Möllespelen, kostnader Kontorskostnader 20 f Avgifter till Tennisförbundet Övriga kostnader 10 g Summa kostnader Resultat för året Noter a Utfall enligt bokslutet för b Därav: Familjemedlemskap kr Enskilt medlemskap kr Ständigt medlemskap kr c Därav Möllespelen kronor och Joakim von Anka Cup kronor (netto). d Kommunen betalar troligen en gång till före årsskiftet. Det blir uppskattningsvis cirka kronor. f Därav: Försäkringar kr Sponsorkostnader kr Bankkostnader kr Kontorsmaterial kr Portokostnader kr IT-Tjänster 729 kr g Därav kronor för hyra av inomhusbanor i Höganäs under Möllespelen. e Se separat specifikation. CW den 1 oktober 2011

10 Förteckning den 1 oktober 2011 Besök gärna vår webbplats: molletk.se Skötsel av banor och område 2011 Bokförda utgifter i storleksordning till och med den 30 september 2011 Väla Mark & Trädgård: ombyggnad av entrén * Beloppen med en asterisk gäller utgifter som klubben har glädje av under mer än ett år; de har en investeringskaraktär. Trafik & Fritid, vårrustning av banorna m.m Löner, banskötsel och trädgård inkl. sociala avgifter Klang & Co: läktare till minitennisbanan, anslagstavla m.m * Magneklints Måleri: delar av klubbhusets utsida * Kulla-El: takarmaturer, väggkontakter, brytare och rörelsedetektor * Städning av klubbhuset inkl. sociala avgifter Lantmännen, röjsåg 5 450* Johan Nilsson, containrar Magnus Persson Service: gräsklipparen, trimmern Skyltar vid banorna (Skyltar, fundament, rör) 3 755* Bräcke Lyft och Transport, häckklippning Städmaterial 4 745* Optimera, trädgårdsredskap 4 323* Ikea, skrivbord, bokhylla, stol, trägaljar m.m * Optimera, verktyg 1 881* Låssmedjan, nycklar 1 628* Kullafixaren, svetsning av trumlaren 875 City Gross, köksgrejer 747* Leksakshuset m.fl., kortlekar, schack, coronspel m.m. 714* Delsumma Diverse Totalt Investeringar Löpande utgifter Totalt kr kr kr

11 Förteckning den 2 oktober 2011 Besök gärna vår webbplats: molletk.se Medlemsläget 2010 och 2011 Antal medlemmar i olika kategorier 2010 a 2011 b Enskilt medlemskap, antal personer c Familjemedlemskap, antal personer d Ständiga medlemmar, antal personer Totalt antal medlemmar, antal personer Noter a. Per den 18 november b. Per den 30 september c. En medlem i den har kategorin har inte betalt årsavgiften. Jag kommer att stryka honom om han inte betalar trots påminnelser. d. En familj med fem personer har inte betalt årsavgiften. Jag kommer att stryka dem om de inte betalar trots påminnelser.

12 Beläggning på banorna 2011, vecka Bana I Må 30 maj Ti 31 maj On 1 jun To 2 jun Fr 3 jun Lö 4 jun Sö 5juni Bana II Må 30 maj Ti 31 maj On 1 jun To 2 jun Fr 3 jun Lö 4 jun Sö 5 juni 22 Bana I Må 6 jun Ti 7 jun On 8 jun To 9 jun Fr 10 jun Lö 11 jun Sö 12 juni Bana II Må 6 jun Ti 7 jun On 8 jun To 9 jun Fr 10 jun Lö 11 jun Sö 12 juni Avstängd 23 Bana I Må 13 jun Ti 14 jun On 15 jun To 16 jun Fr 17 jun Lö 18 jun Sö 19 juni Avstängd Bana II Må 13 jun Ti 14 jun On 15 jun To 16 jun Fr 17 jun Lö 18 jun Sö 19 juni 24 Bana I Må 20 jun Ti 21 jun On 22 jun To 23 jun Fr 24 jun Lö 25jun Sö 26 juni Bana II Må 20 jun Ti 21 jun On 22 jun To 23 jun Fr 24 jun Lö 25 jun Sö 26 juni 25 Junior Medlem Ej medlem Bokat utan Tennisskola Regnkupong Annat kupong

13 Sidan 2 av 4 Bana I Må 27 jun Ti 28 jun On 29 jun To 30 jun Fr 1 jul Lö 2 jul Sö 3 jul Bana II Må 27 jun Ti 28 jun On 29 jun To 30 jun Fr 1 jul Lö 2 jul Sö 3 jul Avstängd 26 Bana I Må 4 jul Ti 5 jul On 6 jul To 7 jul Fr 8 jul Lö 9 jul Sö 10 jul Bana II Må 4 jul Ti 5 jul On 6 jul To 7 jul Fr 8 jul Lö 9 jul Sö 10 jul 27 Bana I Må 11 jul Ti 12 jul On 13 jul To 14 jul Fr 15 jul Lö 16 jul Sö 17 jul Möllespelen Bana II Må 11 jul Ti 12 jul On 13 jul To 14 jul Fr 15 jul Lö 16 jul Sö 17 jul Möllespelen 28 Bana I Må 18 jul Ti 19 jul On 20 jul To 21 jul Fr 22 jul Lö 23 jul Sö 24 jul Möllespelen Bana II Må 18 jul Ti 19 jul On 20 jul To 21 jul Fr 22 jul Lö 23 jul Sö 24 jul Möllespelen 29

14 Sidan 3 av 4 Bana I Må 25 jul Ti 26 jul On 27 jul To 28 jul Fr 29 jul Lö 30 jul Sö 31 jul Bana II Må 25 jul Ti 26 jul On 27 jul To 28 jul Fr 29 jul Lö 30 jul Sö 31 jul Joakim von Anka Cup Bana I Må 1 aug Ti 2 aug On 3 aug To 4 aug Fr 5 aug Lö 6 aug Sö 7 aug Bana II Må 1 aug Ti 2 aug On 3 aug To 4 aug Fr 5 aug Lö 6 aug Sö 7 aug Bana I Må 8 aug Ti 9 aug On 10 aug To 11 aug Fr 12 aug Lö 13 aug Sö 14 aug Bana II Må 8 aug Ti 9 aug On 10 aug To 11 aug Fr 12 aug Lö 13 aug Sö 14 aug Joakim von Anka Cup Bana I Må 15 aug Ti 16 aug On 17 aug To 18 aug Fr 19 aug Lö 20 aug Sö 21 aug Bana II Må 15 aug Ti 16 aug On 17 aug To 18 aug Fr 19 aug Lö 20 aug Sö 21 aug 33

15 Sidan 4 av 4 Beläggning i timmar och procent 2011 Vecka Antal timmar Procent Tennis- Bokade Lediga Totalt Tennis- Bokade Lediga Totalt skolan timmar timmar skolan timmar timmar % 11 % 89 % 100 % % 5 % 95 % 100 % % 3 % 97 % 100 % % 8 % 81 % 100 % % 14 % 50 % 100 % % 30 % 37 % 100 % * % 53 % 18 % 100 % 29 Möllespelen hela den här veckan ** % 30 % 30 % 100 % % 30 % 32 % 100 % % 16 % 65 % 100 % % 8 % 92 % 100 % Beläggning i timmar och procent 2010 Vecka Antal timmar Procent Tennis- Bokade Lediga Totalt Tennis- Bokade Lediga Totalt skolan timmar timmar skolan timmar timmar % 14 % 76 % 100 % % 27 % 42 % 100 % % 42 % 22 % 100 % * % 60 % 11 % 100 % 29 Möllespelen hela den här veckan ** % 30 % 30 % 100 % % 15 % 48 % 100 % % 16 % 63 % 100 % * Inklusive Möllespelen. ** Inklusive Joakim von Anka Cup.

16 Protokoll den 7 juli 2011 sidan 1 av 4 Styrelsemöte den 2 juli 2011 Närvarande Joachim von Hirsch, Jens Knobe, Bengt Magnusson, Carl-Johan Nordblom, Ludde Wahlund och Christer Wallentin.. 1. Rapporter ATT GÖRA Vi går igenom kom-ihåg-listan från styrelsemötet i april och bockar av det som är klart. En aktualiserad förteckning finns i bilaga 1. UTGIFTER Christer redovisar ett urval större utgiftsposter hittills under 2011, se bilaga 2. TENNISCAFÉ Christer berättar att Ulf Frick, hälsoinspektör i Höganäs kommun, besökte klubben i våras och informerade om de krav som ställs på den caféservering som startar den 4 juli. Lokalerna och utrustningen är godkända för servering av varma och kalla drycker, kaffebröd, glass och bredda smörgåsar. Klubben kommer att betala registreringsavgiften på 750 kronor och kostnaden för eventuella inspektionsbesök. T-SHIRTS Joachim informerar oss om att han har beställt ytterligare tröjor; dels i dammodell, dels i barnstorlekar. MATCHEN MOT ARILD Carl-Johan berättar om sin kontakt med klubben i Arild som vill flytta fram speldagen. Söndagen den 10 juli är det nya, preliminära datumet. LAGA SKADOR Carl-Johan talar om att det blir en träff med någon från Trafik & Fritid i veckan före Möllespelen. Dennes uppgift är att undervisa banskötarna, och andra intresserade, i konsten att laga skador på banorna. BANSKÖTARNA Joachim rapporterar om en träff på midsommardagen med Erik, Jesper och Simon inför sommarens arbete med banorna och anläggningen. Även Thomas Bergström, Carl-Johan Nordblom och Christer Wallentin var med på mötet. Joachim gick igenom instruktionen för banskötarna, och smärre ändringar gjordes, se bilaga 3. STÄDNING Christer talar om att Aleksandra Ziolkowska sedan den 20 juni städar klubbhuset varje vardag, i regel på kvällen. Hon kommer att fortsätta med detta till och med den andra veckan i augusti.

17 Protokoll den 7 juli 2011 sidan 2 av 4 2. Tomtfrågan Ägarna till Mölle 12:182 vill köpa en markbit utefter Kullabergsvägen av klubben. Den är på kvadratmeter och gränsar till deras egen tomt. Den exakta ytan bestäms av myndigheterna. Vi beslutar om villkoren för försäljningen och uppdrar åt Björn Gudmundson att göra upp avtalet med köparen och att slutföra affären. 3. Årsmötet den 20 juli Vi beslutar att föreslå årsmötet följande förändringar av medlemsavgifter och spelavgifter för 2012: Medlemskap Enskilt medlemskap Familjemedlemskap Ständigt medlemskap Pris för kuponger Juniormedlemmar Övriga medlemmar Tillfälliga besökare 200 kr en höjning från 150 kr 500 kr en höjning från 400 kr kr en höjning från kr 40 kr en höjning från 20 kr 80 kr en höjning från 60 kr 100 kr ingen höjning Vi diskuterar hur vi ska få många att komma till årsmötet. Sedan tidigare har vi bestämt att hålla mötet klockan 10 i stället för på eftermiddagen. Vi beslutar att bjuda deltagarna på»förstärkt frukost«från klockan När det gäller verksamhetsberättelsen för 2010 åtar sig Carl-Johan att göra ett förslag som han skickar på remiss till övriga i styrelsen. Christer skriver rent enligt klubbmallen. 4. Möllespelen 2011 Vi går igenom inbjudan till tävlingen och fattar följande beslut: (1) Den nya namnklassen ska kallas för Damdubbel Special; (2) De två nya Wild Card-klasserna ska vara för seniorer; (3) De två bästa från respektive Wild Card-klass ska gå automatiskt vidare till Klass 1 respektive Klass 2; (4) Klass 17 och 18 ska vara för spelare som är födda 1998 eller tidigare. Vi diskuterar hur riktlinjerna ska utformas för tävlingsledarnas agerande om en spelare skulle uppträda på ett osportsligt vis. Vi kommer fram till följande formulering:»alla spelare uppmanas att uppträda sportsligt. Tävlingsledaren kan varna en spelare som till exempel kastar sin racket. I allvarliga fall kan matchen komma att avbrytas.«

18 Protokoll den 7 juli 2011 sidan 3 av 4 Ludde tar upp ämnet priser till tävlingen. Han undrar om alla medlemmar vet om att det är kutym att skänka ett pris; därmed minskar behovet av att skaffa priser från hotell, restauranger, butiker med flera. Vi beslutar att föra frågan vidare till priskommittén som består av Julia Gomes och Lotta Leuckfeld. Maud har inför dagens styrelsemöte meddelat att hon och Berit, som tidigare, tar ansvar för att sätta igång caféverksamheten under Möllespelsveckan. 5. Byggfrågor BOLLPLANKET Bengt berättar att han har tvättat bollplanket. Vi beslutar att planket inför säsongen 2012 ska målas och att fogen ska lagas; det kan troligen göras med Hus-Fix. SKYLTAR Carl-Johan påpekar att stolparna för skyltarna vid entrén på Kullabergsvägen behöver stagas upp. Tennisklubbens egen skylt behöver också göras om för att stämma med den nya logotypen. Arbetena kan lämpligen göras under våren 2012; frågan ska tas upp på ett kommande styrelsemöte. GRIND Ludde tar upp det gamla förslaget att göra en öppning mellan bana I och bana II. Vi diskuterar frågan en stund och är överens om att det vore en förbättring som också är ganska lätt att åstadkomma. Även denna fråga ska tas upp på ett kommande styrelsemöte. MARKARBETEN Vi diskuterar några olika, önskvärda förbättringar: (1) Avplaning av marken mellan Bana I och muren; jordförbättring och grässådd, alternativt färdig gräsmatta; plantering av lättskötta buskar utefter muren; (2) Röjning av marken på den norra kortsidan av Bana II; eventuellt för att underlätta för åskådarna och (3) Utjämning av marken vid stora trädet mellan Bana I och Bana II; eventuell montering av någon form av steg. Alla förslag på markarbeten kan bli aktuella först inför nästa säsong. Vi beslutar därför att återkomma till dem på höstens och vinterns styrelsemöten. 6. Nya läktaren Bengt berättar om den nya läktaren och den anordning med två hjul som gör att läktaren är flyttbar. Efter en kort diskussion beslutar vi att läktaren normalt ska stå vid minitennisbanan; någon gång kan det emellertid bli aktuellt att flytta den, till exempel till den norra kortsidan av Bana II när Möllespelen pågår.

19 Protokoll den 7 juli 2011 sidan 4 av 4 7. Bokföringsfråga Christer tar upp frågan hur utgiften för ombyggnaden av entrén ska bokföras. Det första alternativet är att ta hela utgiften som en kostnad för 2011; det andra att ta upp utgiften som en tillgång i balansräkning och göra årliga avskrivningar för värdeminskningen. Han förordar det första alternativet, vilket också stöds av klubbens revisorer. Vi beslutar att ta hela utgiften för ombyggnaden av entrén som en kostnad för Nästa styrelsemöte Nästa styrelsemöte hålls lördagen den 8 oktober klockan 14. Vid protokollet Justeras den 7 juli 2011 Christer Wallentin sekreterare Carl-Johan Nordblom ordförande Bilagor 1. Kom-ihåg-lista 2. Ett urval större utgiftsposter 3. Instruktion för banskötarna den 5 juli 2011

20 Förteckning den 7 juli 2011 Kom ihåg-lista efter styrelsemötet den 2 juli 2011 Vad Vem När Rapporter 1. Hålla kontakt med Arild TK Car-Johan Under vecka Bestämma tid med Trafik & Fritid Carl-Johan Omgående 3. Justera schema och instruktion för banskötarna Joachim Snarast Tomtfrågan 4. Upprätta ett avtal och slutföra affären Björn Snarast Årsmötet 5. Ordna med»förstärkt frukost«carl-johan Den 20 jul 6. Skriva förslag till VB, remittera till styrelsen Carl-Johan Senast den 15 jul 7. Skriv rent VB enligt klubbmallen Christer Före den 20 jul Möllespelen Justera inbjudan; sätta upp den på anslags- Christer Omgående tavlan och publicera den på hemsidan 8. Sätta igång caféverksamheten Berit och Maud Före den 15 jul Byggfrågor 9. Kontakta ägaren om plantering m.m. Carl-Johan Under sommaren framför muren intill Bana I Övrigt 10. Skaffa en upphängningsanordning för Carl-Johan Snarast släpnäten, två på varje bana 11. Undersöka om klubben borde skaffa en Jens Före den 8 okt robotgräsklippare

21 Förteckning den 30 juni 2011 Besök gärna vår webbplats: molletk.se Ett urval större utgiftsposter 2011 Svenska Tennisförbundet: årsavgift Magnus Persson Service: gräsklipparen Väla Mark & Trädgård: ombyggnad av entrén Kulla-El: takarmaturer, väggkontakter, brytare och rörelsedetektor Klang & Co: läktare till minitennisbanan, anslagstavla m.m Magneklints Måleri: delar av klubbhusets utsida Svenska Hantryck: T-shirts för försäljning

22 Den 5 juli 2011 sidan 1 (2) Arbetsuppgifter banskötare BANKSÖTARNA ANSVARAR FÖR skötseln av Mölle Tennisklubb. I arbetet ingår följande områden: skötsel av tennisbanor, anläggning och trädgård, klubbhus samt några andra åtgärder. Banskötarnas arbete är viktigt för att vår fina tennisanläggning ska fungera och vara trivsam för alla medlemmar och gäster. Ansvaret gäller en hel vecka från måndag morgon till söndag kväll enligt upprättat schema från styrelsen. Meddela i god tid någon i styrelsen om du någon gång får förhinder att genomföra ditt schemalagda pass, eller om du skulle märka att det behövs extra resurser för att klara dina arbetsuppgifter. När du har avslutat ditt arbetspass ska du lämna över till näste banskötare. I överlämningen ingår att lämna över nycklarna till klubben samt att berätta om det är någonting viktigt inför veckan som kommer. Rapportera till kassören din nedlagda tid så fort som möjligt efter ett avslutat arbetspass. För detta finns det en blankett som ligger i förrådet. Tennisbanor Städa banorna från skräp (dagligen) Ta bort eventuell växtlighet som kommit in på banan (dagligen) Sopa banorna före klockan (dagligen) Vattna varje bana i cirka 10 minuter. Använd den automatiska bevattningen (varje kväll) Vattna banorna om de är torra (varje morgon) Vattna banorna mitt på dagen (vid behov) Kontrollera banans kvalitet, till exempel hål och att nätet är helt (dagligen) Laga hål i banorna, se instruktionen nedan (vid behov) Kontrollera att borstar och sopnät fungerar (dagligen) Ta bort vattenpölar på banorna (vid behov) Häll vägsalt på gräs som växer på banorna Anläggning och trädgård Klipp gräsmattan (en gång per vecka) Klipp gräs och ogräs i slänter, utefter staketen och på andra ställen där du inte kommer åt med gräsklipparen (en gång per vecka) Rensa ogräs i rosenrabatterna vid ingången (en gång per vecka) Leta efter och städa upp skräp (dagligen) Plocka upp fallfrukt och trädgårdsavfall (en gång per vecka) Töm papperskorgarna i sopkärlet (dagligen) Kolla att parkbänkarna står på rätt plats runt banorna (varje kväll) Klubbhus Lås upp klubbhuset senast klockan (varje morgon) Släck ljuset inne i klubbhuset (varje kväll) Lås klubbhuset (varje kväll) Snygga upp i klubbhuset; ställ i ordning möblerna (varje kväll) Diska eventuell smutsig disk, torka och ställ in den i skåpet (varje kväll) Övrigt Samla ihop kvarglömda grejer; släng dem eller lägg dem i förrådet (dagligen) Ställ fram sopkärlet (på onsdag kväll jämna veckor) Dela ut regnkuponger; finns i förrådet i en väska som hänger på väggen (vid behov) Kontrollera att det finns bensin till gräsklipparen. Meddela ordföranden om den är på väg att ta slut (vid behov)

23 Den 5 juli 2011 sidan 1 (2) Lagning av hål på tennisbanorna Laga hål på kvällen så hinner det torka ordentligt till nästa dag. Om du är osäker på hur du lagar hålet, kan du alltid kontakta någon i styrelsen för att få hjälp. Material för att laga hål finns under klubbhuset och i skjulet. Så här lagar man hål Skrapa upp allt löst banmaterial. Var noga med att alla stenar är borttagna. Om detta inte görs, kommer hålet inte att hålla och du måste göra om det snart igen. Blanda lagningsmassa med vatten så att det bildar en gegga. Notera att det finns två sorters bangrus, en lagningsmassa och en glidmassa. Den som ska användas till lagning är mycket finkornigare än glidgruset. Häll den finkorniga geggan i hålet och jämna till. Använd välten för att komprimera lagningen och göra den starkare. Det kan vara bra att vänta med detta tills geggan hunnit torka annars fastnar lätt lagningen på välten. När lagningen har torkat kan du strö lite glidgrus över hålet.

24 Protokoll den 2 maj 2011 sidan 1 av 3 Styrelsemöte den 22 april 2011 Närvarande Björn Gudmundson, Peter Hallberg, Joachim von Hirsch, Bengt Magnusson, Carl-Johan Nordblom, Gustaf Rodhe, Maud Wahlund och Christer Wallentin.. 1. Rapporter ATT GÖRA Vi går igenom kom-ihåg-listan från styrelsemötet i januari och bockar av det som är klart. En aktualiserad förteckning finns i bilaga 1. SPONSORER Christer berättar att klubben har fått tre nya sponsorer, nämligen Lilla Förlaget, Mölle Sjöbod och Zethers måleri. Ett sponsoravtal kostar kronor per år och innebär att företaget får ha sin logotyp dels på sponsortavlan vid klubbhuset, dels på Tenniswebben. Priset för att bara vara med på webben är kronor per år. Till beloppen kommer 8 procent i reklamskatt. Se vidare bilaga 2. STÄNDIGA MEDLEMMAR Christer informerar om nya ständiga medlemmar. Under 2010 tillkom Julia Angelin och Marcus Angelin. I år har gruppen hittills utökats med Christin Lindholm, Niklas Lindholm och Ola Sellert. JOAKIM VON ANKA CUP Peter redovisar sina positiva erfarenheter från tävlingen 2010 och berättar att cupen i stort sett kommer att läggas upp på samma vis i år. Många av de äldre juniorerna har engagerat sig i planering och genomförande, inte minst Jakob Larsson. Peter räknar med att Jakob och andra kommer att kunna ta över mer och mer av arbetet med turneringen under kommande år. 2. Möllespelen 2011 NYA KLASSER Vi återkommer till de tidigare diskussionerna om en ny damklass och en ny klass för motionsspelare, och beslutar att de ska utformas enligt följande: Damdubbel Alla som vill vara med i klassen anmäler sig individuellt. Tävlingskommittén sätter sedan ihop dubbelpar efter principen att få så jämna par som möjligt. Vi skissar tänkbara namn såsom Lottad damdubbel, Blixt-damdubbel, Kombinerad damdubbel och Hopsatt damdubbel utan att fatta något beslut. Benämningen behöver spikas först i början av juli när anslaget om Möllespelen sätts upp.

25 Protokoll den 2 maj 2011 sidan 2 av 3 Wild Card-turnering Det här är ett helt nytt inslag i Möllespelen. Turneringen består av en damklass och en herrklass. Den riktar sig i första hand till Tennisskolans deltagare, men även andra får vara med. Tävlingen kommer att spelas under de tre första dagarna, det vill säga fredag, lördag och söndag den juli. Wild Card-turneringen är en slags för-tävling; de fyra bästa spelarna i respektive klass går automatiskt vidare till herrsingel (klass 1) respektive damsingel (klass 2) utan att det kostar dem någonting extra. BOLLAR Vi beslutar att köpa turneringens bollar från Racket Pro Center i Helsingborg och att använda Tretorn-bollar av samma slag som 2010, eller motsvarande. Gustaf åtar sig att köpa bollarna. TÄVLINGSLEDARNAS ANSVAR Christer tar upp frågan om hur tävlingsledarna ska agera om en spelare skulle uppträda på ett osportsligt vis. Vi kommer fram till att det skulle kunna vara bra att ha några enkla punkter av typen: (1) Tävlingsledaren ger spelaren en varning; (2) om det inte hjälper, får spelaren ett poängavdrag; (3) och om inte heller det ger effekt, avbryter tävlingsledaren matchen; motståndaren vinner. Vi beslutar att ta ställning i frågan vid nästa styrelsemöte. 3. Skötsel av banor och trädgård BANORNA Trafik & Fritid kommer att göra den vanliga vårrustningen av banorna under vecka 17. Därefter ska de bevattnas och trumlas under flera veckor. Björn och Hannes svarar för det mesta av trumlingen, men Bengt, Christer och Thomas kommer också att trumla en del. Björn samordnar arbetet. Vi beslutar att köpa borstnät (som behövs för det nya Båstadsgruset), linjeborstar, reservgrus och ett mittenfäste till nätet på Bana II. Carl- Johan ska beställa varorna hos Trafik & Fritid. BANSKÖTARE Joachim åtar sig att ta kontakt med de tilltänkta banskötarna Erik, Jesper, Jakob, Julian och Simon och sedan göra ett schema för dem som ska arbeta i sommar. Vi är överens om att det är önskvärt att inte alltför många delar på jobbet, och att banskötarna i möjligaste mån undviker att avvika från det uppgjorda schemat; det kan lätt bli rörigt om de ofta byter tider med varandra. REDSKAP Vi beslutar att undersöka om verktyg och trädgårdsredskap behöver kompletteras och att ge Christer i uppgift att köpa det som fattas. GRÄSKLIPPARNA Bengt och Carl-Johan åtar sig att kolla om motorgräsklipparen och trimmern behöver servas inför klippsäsongen. Vi är överens om att båda maskinerna ska lämnas in i höst för en ordentlig genomgång.

26 Protokoll den 2 maj 2011 sidan 3 av 3 4. Byggfrågor BESTÄLLDA ARBETEN Björn och Christer redogör för läget när det gäller de aktuella byggfrågorna. En bänk för åskådarna vid minitennisbanan är beställd hos Klang & Co; samma företag ska göra i ordning den nya anslagstavlan på norra gaveln och göra en öppning i verandaräcket åt det hållet; Magneklint Måleri i Nyhamnsläge kommer att måla allt det vita på utsidan av klubbhuset, och jobbet ska vara klart före midsommar; arbetet med den nya entrén startar i vecka 17; nya skyltar kommer att sättas upp vid banorna. ANDRA FÖRBÄTTRINGAR Området mellan Bana I och muren ska snyggas till; det kan till exempel ske genom att marken jämnas till och buskar planteras framför muren. Bollplanket ska tvättas och målas, och fogen mellan de två blocken ska fyllas i. Utomhusbelysningen vid klubbhuset ska förbättras. 5. Familjemedlemskap Riktpunkten för familjemedlemskap är att det omfattar föräldrar och hemmavarande barn under 18 år som bor på samma adress. Christer tar upp en diskussion om hur bestämmelsen ska tillämpas, eftersom det har visat sig att åtskilliga medlemmar fortsätter att betala för familjemedlemskap fast deras barn passerat 18 år, och att mor- och farföräldrar löser familjemedlemskap för sig och sina barnbarn. Christer föreslår en viss uppmjukning av praxis, och vi beslutar enligt hans förslag. 6. Nästa styrelsemöte Nästa styrelsemöte hålls lördagen den 2 juli klockan 14. Vid protokollet Justeras den 2 maj 2011 Christer Wallentin sekreterare Carl-Johan Nordblom ordförande Bilagor 1. Kom-ihåg-lista 2. Sponsorer 2011

27 Förteckning den 27 april 2011 Kom ihåg-lista efter styrelsemötet den 22 april 2011 Vad Vem När Rapporter 1. Lämna bilder m.m. om Joakim von Anka Cup Peter Början av jun Möllespelen Köpa bollar Gustaf Före den 15 jul 3. Skriva punkter (osportsligt uppträdande) Christer Före den 2 jun Skötsel av banor och trädgård 4. Trumla banorna inför öppnandet Björn och Hannes Under maj den 2 juni samt Bengt, Christer och Thomas 5. Köpa borstnät m.m. från T&F Carl-Johan Omgående 6. Kontakta ev. banskötare, göra ett schema Joachim Under maj 7. Köpa verktyg och trädgårdsredskap Christer Under maj 8. Kolla och ev. låta serva gräsklipparna Bengt, Carl-Johan Snarast Byggfrågor 9. Kontakta ägaren om plantering m.m. Carl-Johan Under maj framför muren intill Bana I 10. Sätta upp anslagstavlor vid Bana I och II. Christer Under maj 11. Tvätta och måla bollplanket, förbättra fogen Bengt, Björn Under maj 12. Anlita en elektriker för utomhusbelysningen Christer Under maj Fixardagen den 2 juli 13. Beställa häckklippning Carl-Johan Under maj 14. Beställa en container hos Johan Nilsson. Carl-Johan Före den 2 jul 15. Skaffa material och fikagrejer. Björn Före den 2 jul

28 Förteckning den 27 april Boka undervisning i konsten att laga Carl-Johan Under maj skador, hos T&F Övrigt 17. Undersöka möjligheterna att sälja tröjor, Joachim Före den 2 jun handdukar med mera med MTK-loggan.

29 Sponsorer Den 21 april 2011 Sponsor Kontaktperson Avtal Pris Betalt Aktuell logotyp sedan senast för år På www På tavlan BerntsonBrands Johan Berntson Ja Ja Åke Ingerhed AB Cernelle Ferdinand van Duijvenbode Ja Ja Anita Stofmeel Citadellkliniken Peter Cosmo Ja Ja Citadellkliniken Peter Cosmo Ja Citadellkliniken Peter Cosmo Ja Fastighets AB Exxit Maud Wahlund Ja Ja Grania AB Sven-Otto Grahn Ja Ja JCA Skarp Advokatbyrå Rickard Wallentin Ja Ja Klang & Co Christoffer Klang Ny Ja Ja Lilla Förlaget Christer Wallentin Ny Ja Ja LS Svensson Anders Ludvigson? Ja Ja Mölle Sjöbod Sven-Otto Grahn Ny Ja Ja Valvet Håkan Waernér Ja Ja Zethers måleri Michael Zether Ny På G På G Summa

30 Mölle Tennisklubb Protokoll den 27 januari 2011 sidan 1 av 4 Styrelsemöte den 22 januari 2011 Närvarande Björn Gudmundson, Joachim von Hirsch, Jens Knobe, Carl-Johan Nordblom, Gustaf Rodhe, Maud Wahlund och Christer Wallentin.. 1. Att-göra-grejer Vi går igenom kom-ihåg-listan från det senaste styrelsemötet och bockar av det som är klart. En aktualiserad förteckning finns i bilaga Verksamhet under 2011 Carl-Johan presenterar ett förslag till program för året. Efter några justeringar spikar vi datum för de olika aktiviteterna och utser ansvariga, se bilaga Tennisskolan På styrelsemötet den 16 oktober 2010 diskuterade vi en viss begränsning av tennisskolan 2011, se protokollet (som finns på Vi kom fram till ett preliminärt förslag som vi informerade Thomas Bergström och Ludde Wahlund om; de hade inga invändningar. Vi beslutar enligt förslaget följande: vecka 27 max 7 timmar; vecka 28 max 6 timmar; vecka max 8 timmar. Antalet timmar gäller per bana och per dag; normalt måndag fredag, men i vecka 30 måndag tisdag och torsdag lördag. 4. Skötselfrågor Enligt ett tidigare beslut kommer banskötarna i sommar att ha hand om banorna och det gröna. För städningen av klubbhuset ska klubben anlita en person som har det som enda uppgift. BANSKÖTARNA Vi är överens om några riktpunkter: (1) Det är bra om det inte är för många som delar på jobbet; två eller tre personer är lagom; (2) Banskötarna bör i möjligaste mån hålla sig till det arbetsschema som är uppgjort och inte byta sinsemellan; (3) En banskötare ska inte ha flera veckor i sträck. Carl-Johan kommer att ta reda på vilka ungdomar som vill arbeta för klubben i sommar. STÄDNING AV KLUBBHUSET Vi beslutar att fixardagen den 22 april ska kombineras med vårstädning av klubbhuset; den utförs alltså av medlemmar. Under sommaren bör klubbhuset städas cirka en timme varje dag från måndag till fredag. Det gäller vecka 25 32,

31 Mölle Tennisklubb Protokoll den 27 januari 2011 sidan 2 av 4 det vill säga under de veckor som Tennisskolan pågår. Under Möllespelen i vecka 28 kan det krävas ytterligare tid. Joachim tar upp frågan om klubben kan göra någonting mer än tidigare för att banorna ska vara i toppskick inför Möllespelen. Vi beslutar att ta reda på om Trafik & Fritid kan preparera banorna en dag i vecka 27, vilket Carl-Johan åtar sig. Samtidigt ska han fråga om företaget kan ge oss några lektioner i konsten att laga skador på banorna. 5. Möllespelen 2011 Vi diskuterar frågan om en ny klass för damer och är överens om att pröva en damklass med jämna par a la blixttävlingarna. Det innebär att alla som vill vara med anmäler sig, och sedan sätter tävlingsledarna ihop deltagarna i så jämna par som möjligt. Klubben ska slå på trumman för den nya klassen och eventuellt inrätta ett spektakulärt, sponsorfinansierat pris. Vi diskuterar också ett förslag från Thomas Bergström. Det innebär en ny klass för Tennisskolans elever, alternativt en klass där tävlingsspelarna går in sent i tävlingen. På så sätt skulle motionsspelarna få en chans att spela några matcher innan det roliga tar slut. I dag fattar vi inga beslut om nya klasser, utan skjutar frågan till nästa styrelsemöte. Björn menar att det förra året var oklart vem som skulle svara på frågor i samband med anmälningarna till Möllespelen. Därför beslutar vi att alla hänvisningar ska göras till tävlingens egen jourtelefon, Christer föreslår att anmälningstiden till Möllespelen ska gå ut klockan onsdagen den 13 juli, och att inga efteranmälningar accepteras. På det viset kan tävlingskommittén utgå från en komplett anmälningslista när lottningen börjar klockan samma dag. Vi beslutar enligt förslaget, men med en reservation: Om antalet anmälda är så få att en klass inte kan spelas, har tävlingskommittén möjlighet att komplettera med nya deltagare. 6. Ekonomifrågor BOKSLUT FÖR 2010 Christer presenterar bokslutet för 2010, se bilaga 3. Det gångna året gav ett överskott på kronor. Vinsten blev alltså större än styrelsen hade räknat med. På intäktssidan var det framför allt medlemsavgifterna som överraskade positivt. Kostnaderna följde i stort sett budget med ett undantag: skötsel av banor och område. Där blev kostnaderna kronor lägre än beräknat, alltså en positiv avvikelse med detta belopp.

32 Mölle Tennisklubb Protokoll den 27 januari 2011 sidan 3 av 4 BUDGET FÖR 2011 Carl-Johan och Christer lägger fram ett förslag till budget för Efter diskussion, och en höjning av posten Skötsel av banor och område med kronor, beslutar vi att fastställa budgeten, se bilaga 4. Beslutet innebär bland annat att ersättningen till banskötarna höjs från 60 till 70 kronor per timme. 7. Byggfrågor Björn redogör för sin kontakt med Christoffer Klang om en ny anslagstavla på norrgaveln och en liten läktare till minitennisbanan. Christoffer har lovat att arbetena blir klara under april. När det gäller målningen av det vita ska Björn ta kontakt med Möllemålarna för att få jobbet gjort före sommaren. Björn berättar att han kommer att förbättra bevattningen på bana II enligt samma modell som på bana I, det vill säga med stenar runt spridarna. Det är ett grävjobb som ska vara klart innan Trafik & Fritid tar i tu med iordningställandet av banan inför den nya säsongen. Christer presenterar ett anbud från Väla Mark & Trädgård på arbetet att göra om entrén till klubben från Kullabergsvägen, se bilaga 5. Anbudssumman är kronor exklusive moms, och projektet innebär följande: Den nuvarande parkeringsplatsen utökas med en plats till sammanlagt fyra tydligt markerade platser; ingången för gående blir på den norra sidan och plattsatt; den nuvarande asfaltytan höjs för att i viss mån utjämna nivåskillnaden och omasfalteras; parkeringen inramas med buskar. Allt ska vara klart i god tid före sommaren. Vi beslutar att anta anbudet och Christer får i uppdrag att beställa jobbet. Vi diskuterar några andra ställen på tomten som skulle behöva förbättras, bland annat slänten intill muren strax öster om bana I samt stigen och sittplatsen mellan bana I och II. Vi ger Björn och Christer i uppgift att ta reda på om sådana markarbeten skulle kunna utföras av Väla Mark & Trädgård i samband med entréjobbet. 8. Övriga frågor SOMMARCAFÉ Lotta Leuckfeld har frågat vilken inställning klubben har till idén att tre ungdomar i familjen ordnar en enkel caféservering några timmar under dagar när Tennisskolan är igång. Vi är mycket positiva till förslaget, som vi tror skulle komma att uppskattas av många. Christer får i uppdrag att diskutera upplägget med Lotta och ungdomarna. BELYSNING Joachim framför ett önskemål från banskötarna om bättre utomhusbelysning vid klubbhuset. Det skulle kunna vara en timer- eller rörelsestyrd armatur på verandan.

33 Mölle Tennisklubb Protokoll den 27 januari 2011 sidan 4 av 4 ANSLAGSTAVLOR Joachim föreslår att en fast, liten anslagstavla sätts upp vid respektive bana. Där ska det bland annat stå Bana I respektive Bana II och när man får spela på banan. T-TRÖJOR MED MERA Joachim frågar vad som har hänt med försäljningen av T-tröjor, handdukar, munkjackor och liknande saker med klubbens logotyp. Vi pratar en stund om detta, vilket slutar med att Joachim får i uppdrag att undersöka ämnet och återkomma med ett förslag till nästa styrelsemöte. 9. Nästa styrelsemöte Nästa styrelsemöte hålls fredagen den 22 april klockan 14. Vid protokollet Justeras den 27 januari 2011 Christer Wallentin sekreterare Carl-Johan Nordblom ordförande Bilagor 1. Kom-ihåg-lista 2. Program för verksamheten Bokslut för 2010 jämfört med budget 4. Budget för Anbud från Väla Mark & Trädgård av den 21 januari 2011

Styrelsemöte den 22 april 2011

Styrelsemöte den 22 april 2011 Protokoll den 2 maj 2011 sidan 1 av 3 Styrelsemöte den 22 april 2011 Närvarande Björn Gudmundson, Peter Hallberg, Joachim von Hirsch, Bengt Magnusson, Carl-Johan Nordblom, Gustaf Rodhe, Maud Wahlund och

Läs mer

Styrelsemöte den 2 juli 2011

Styrelsemöte den 2 juli 2011 Protokoll den 7 juli 2011 sidan 1 av 4 Styrelsemöte den 2 juli 2011 Närvarande Joachim von Hirsch, Jens Knobe, Bengt Magnusson, Carl-Johan Nordblom, Ludde Wahlund och Christer Wallentin.. 1. Rapporter

Läs mer

Styrelsemöte den 21 januari 2012

Styrelsemöte den 21 januari 2012 Protokoll den 28 januari 2012 sidan 1 av 4 Styrelsemöte den 21 januari 2012 Närvarande Björn Gudmundson, Joachim von Hirsch, Bengt Magnusson, Carl-Johan Nordblom, Gustaf Rodhe, Maud Wahlund och Christer

Läs mer

Styrelsemöte den 3 juli 2010

Styrelsemöte den 3 juli 2010 Mölle Tennisklubb Protokoll den 8 juli 2010 sidan 1 av 3 Styrelsemöte den 3 juli 2010 Närvarande Johan Cosmo, Björn Gudmundson, Jens Knobe, Carl-Johan Nordblom (ordförande), Leif Wahlund, Ludde Wahlund,

Läs mer

Styrelsemöte den 2 april 2010

Styrelsemöte den 2 april 2010 Mölle Tennisklubb Protokoll den 7 april 2010 sidan 1 av 3 Styrelsemöte den 2 april 2010 Närvarande Björn Gudmundson, Carl-Johan Nordblom (ordförande), Gustaf Rodhe, Leif Wahlund, Maud Wahlund och Christer

Läs mer

Styrelsemöte den 22 januari 2011

Styrelsemöte den 22 januari 2011 Mölle Tennisklubb Protokoll den 27 januari 2011 sidan 1 av 4 Styrelsemöte den 22 januari 2011 Närvarande Björn Gudmundson, Joachim von Hirsch, Jens Knobe, Carl-Johan Nordblom, Gustaf Rodhe, Maud Wahlund

Läs mer

Lathund för IF...SO Tour 2015 Maxitennis

Lathund för IF...SO Tour 2015 Maxitennis Lathund för IF...SO Tour 2015 Maxitennis Tennis Stockholm, Anders Heimklo Äger rätten till detta material. Får ej kopieras eller lämnas till annan utan medgivande från Tennis Stockholm, Anders Heimklo

Läs mer

TSFBLADET TIMMERVIKS SAMHÄLLSFÖRENING 2014 TIDIGARE TIMMERVIKS BAD- OCH BÅTFÖRENING

TSFBLADET TIMMERVIKS SAMHÄLLSFÖRENING 2014 TIDIGARE TIMMERVIKS BAD- OCH BÅTFÖRENING TSFBLADET TIMMERVIKS SAMHÄLLSFÖRENING 2014 TIDIGARE TIMMERVIKS BAD- OCH BÅTFÖRENING TBB Upptäck RAMSÖN i juli Vad gör KOMMUNEN för Timmervik? NYA BADBRYGGOR! Ordförande har ordet För dem som gillar skridskoåkning,

Läs mer

Gruppspelsregler. Enskede Lawn Tennisklubb

Gruppspelsregler. Enskede Lawn Tennisklubb 1 Gruppspelsregler Enskede Lawn Tennisklubb Februari 2009 ENSKEDE LAWN TENNIS KLUBB SOCKENVÄGEN 290 120 40 ÅRSTA TEL: 08-81 90 70 E-MAIL: eltk.tennis@tele2.se www.eltk.se bankgiro: 5242-7945 org.nr 802011-8827

Läs mer

Vi behöver hjälp med att måla våra utemöbler. Vill Du hjälpa till med detta, anmäl Dig då till vicevärden. Styrelsen.

Vi behöver hjälp med att måla våra utemöbler. Vill Du hjälpa till med detta, anmäl Dig då till vicevärden. Styrelsen. Aktuellt 2002 STYRELSEN INFORMERAR januari 2002 Information: Det kommer inom kort att sättas upp en ny och snyggare infotavla här på ladan. På den tavlan kommer Vi att sätta upp information ifrån styrelsen

Läs mer

Protokoll möte 9 - Juniorkommittén

Protokoll möte 9 - Juniorkommittén Protokoll möte 9 - Juniorkommittén Datum: 19 oktober 2011 Tid: Kl 17:00-19:00 Plats: Klubbrummet, Gumbalde Närvarande: Adam Munkhammar, Agnes Olofsson, Johan Larsson, Filip Andersson, Josefine Eliasson,

Läs mer

LÖGLA SAMFÄLLIGHETSFÖRENING. Årsmöte 18 juni 2011 kl. 10:00 Rosenlundskyrkans församlingssal. Årsmöteshandlingar

LÖGLA SAMFÄLLIGHETSFÖRENING. Årsmöte 18 juni 2011 kl. 10:00 Rosenlundskyrkans församlingssal. Årsmöteshandlingar Årsmöte 18 juni 2011 kl. 10:00 Rosenlundskyrkans församlingssal Årsmöteshandlingar Verksamhetsberättelse för perioden 1 maj 2010 30 april 2011 Ordinarie årsmöte hölls lördagen den 12 juni 2010 i Rosenlundskyrkans

Läs mer

Välkommen som förälder till barn i Lerums Tennisklubb

Välkommen som förälder till barn i Lerums Tennisklubb Välkommen som förälder till barn i Lerums Tennisklubb Vi tycker det är roligt att ditt barn valt att spela tennis i Lerums Tennisklubb. Något som förhoppningsvis kommer att pågå under många år framöver.

Läs mer

Viksäters samfällighetsförening

Viksäters samfällighetsförening Viksäters samfällighetsförening Vi i styrelsen vill hälsa nya medlemmar inflyttade under 2007 välkomna och till samtliga medlemmar vill vi lämna aktuell information. Vi bifogar kontaktuppgifter för Viksäters

Läs mer

Aktuellt i Vändkretsen nr 5 december 2006 www.vandkretsen.se

Aktuellt i Vändkretsen nr 5 december 2006 www.vandkretsen.se ? Aktuellt i Vändkretsen nr 5 december 2006 www.vandkretsen.se AiV är till för att hålla medlemmarna informerade om det som händer i vår förening. Alla medlemmar har alltid möjlighet att kontakta styrelsen

Läs mer

Vimmerby Tennisklubb 2015-2016

Vimmerby Tennisklubb 2015-2016 Vimmerby Tennisklubb 2015-2016 Kansli Vimmerby TK, Lundgatan 50, 598 40 VIMMERBY Telefon 0492-312 90 E-post info@vimmerbytennisklubb.se Internet www.vimmerbytennisklubb.se Vimmerby TK Källängsbanorna Stänger

Läs mer

Lathund för IF SO Tour 2015 Minitennis

Lathund för IF SO Tour 2015 Minitennis Lathund för IF SO Tour 2015 Minitennis Tennis Stockholm, Anders Heimklo Äger rätten till detta material. Får ej kopieras eller lämnas till annan utan medgivande från Tennis Stockholm, Anders Heimklo INNEHÅLL

Läs mer

Sjöskogens samfällighetsförening

Sjöskogens samfällighetsförening Sjöskogens samfällighetsförening Boendeinformation 2015 Inledning Sjöskogen är ett fritidsområde som är beläget cirka två mil sydost om Nyköping, direkt vid Bråvikens strand. Området präglas av dess undersköna

Läs mer

Kallelse till årsstämma i FREJA SAMFÄLLIGHETSFÖRENING

Kallelse till årsstämma i FREJA SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Kallelse till årsstämma i FREJA SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Härmed kallas samtliga medlemmar till ordinarie stämma söndagen den 8 mars 2009 kl. 16.00 på Stenåsavägen 36 Dagordning 1. Stämman öppnas 2. Stämmans

Läs mer

Promemoria 2013-06-27

Promemoria 2013-06-27 Promemoria 2013-06-27 Uthyrning av bostadsrättslägenheter Promemorians huvudsakliga innehåll I promemorian föreslås att synen på bostadsrättshavarens skäl för en upplåtelse av lägenheten i andra hand ska

Läs mer

Årsmöte den 18 juli 2012

Årsmöte den 18 juli 2012 Protokoll den 23 juli 2012 sidan 1 av 5 Årsmöte den 18 juli 2012 Närvarande: Suzanne Gjertz, Björn Gudmundson, Peter Hallberg, Joachim von Hirsch, Simon von Hirsch, Lisa Knutsson, Håkan Lind, Maud Lindstedt

Läs mer

14 Mötet öppnades av ordförande Svante Gustafsson som hälsade alla välkomna.

14 Mötet öppnades av ordförande Svante Gustafsson som hälsade alla välkomna. Protokoll från styrelsemöte med Loftahammars Golfklubb och Loftahammars Golf AB den 9 april 2012 mellan kl 09.00-12.30 Plats: Brandstationen i Loftahammar Närvarande Svante Gustafsson, ordförande Ossian

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL BOSTADSFÖRENINGEN BERGGÅRDEN

VÄLKOMMEN TILL BOSTADSFÖRENINGEN BERGGÅRDEN VÄLKOMMEN TILL BOSTADSFÖRENINGEN BERGGÅRDEN Du bor i en av Sundbybergs äldsta bostadsföreningar. Den bildades redan 1920 och fungerar fortfarande som en ekonomisk förening, det vill säga vi bestämmer själva

Läs mer

STYRELSENS JOBB SÅ LÅNGT

STYRELSENS JOBB SÅ LÅNGT Hej alla medlemmar i Svensk Räddningshundförarförening! I somras anordnade vi ett sommarläger i Nynäshamn/Stora Vika som samlade drygt 20 deltagare från norr till söder. Lägret började på onsdagen den

Läs mer

Brogårdsbladet. Skanska etablerar sig. På Gång. Nr 3, februari 2008. Februari: Planeringen av mini-tvåorna i hus 35 blir klar.

Brogårdsbladet. Skanska etablerar sig. På Gång. Nr 3, februari 2008. Februari: Planeringen av mini-tvåorna i hus 35 blir klar. Nr 3, februari 2008 Brogårdsbladet Gemensamt nyhetsbrev från Alingsåshem och Hyresgästföreningen till hyresgästerna på Brogården i Alingsås. Skanska etablerar sig Nu är det snart dags att dra igång ombyggnationen

Läs mer

VÄLJ SMART! ETT IDÉ- OCH ARBETSHÄFTE FÖR DEN VIKTIGA VALBEREDNINGEN

VÄLJ SMART! ETT IDÉ- OCH ARBETSHÄFTE FÖR DEN VIKTIGA VALBEREDNINGEN VÄLJ SMART! ETT IDÉ- OCH ARBETSHÄFTE FÖR DEN VIKTIGA VALBEREDNINGEN INNEHÅLL 3 Vilka sitter i valberedningen? 4 Vad gör valberedarna? 7 Liten checklista för valberedningen 8 Världens bästa styrelse 10

Läs mer

Dags att börja tävla?

Dags att börja tävla? Dags att börja tävla? Det är både roligt och nyttigt att tävla i tennis, man lär känna jämnåriga från andra klubbar och får chansen att spela mot andra än de man vanligtvis tränar med. Hur gör man om man

Läs mer

5-2008 4-klubbsutvärdering Natt & Dag O-Ringen 2009 Lediga tjänster

5-2008 4-klubbsutvärdering Natt & Dag O-Ringen 2009 Lediga tjänster 5-2008 4-klubbsutvärdering Natt & Dag O-Ringen 2009 Lediga tjänster Hejsan! Ordföranden har ordet Så har vi nu klarat av årets tävling, 4-klubbs. Vi hade strålande väder och tävlingen flöt på riktigt bra

Läs mer

1 FIRMA Föreningens firma är: Lundsbäcks Koloniförening i Helsingborg och tecknas av den eller de av styrelsens ledamöter som därtill utses.

1 FIRMA Föreningens firma är: Lundsbäcks Koloniförening i Helsingborg och tecknas av den eller de av styrelsens ledamöter som därtill utses. Lundsbäckskolonier i Helsingborg, stadgar av 2010 1 FIRMA Föreningens firma är: Lundsbäcks Koloniförening i Helsingborg och tecknas av den eller de av styrelsens ledamöter som därtill utses. 2 ÄNDAMÅL

Läs mer

Ekebylletinen. God fortsättning! Bredband-TV. Nr 46 Januari 2015

Ekebylletinen. God fortsättning! Bredband-TV. Nr 46 Januari 2015 Innehåll - Inledning - Bredband-TV - Ekonomi - Styrelsen 2015 - Föreningslokal - Trafik, miljö och allmänna ytor - Bilgrupp - Motioner - Hemsidan - Kvarteren - Grannsamverkan - Årsmötet God fortsättning!

Läs mer

Vallda Parks Samfällighetsförening

Vallda Parks Samfällighetsförening Protokoll för ordinarie föreningsstämma Vallda Parks Samfällighetsförening Tidpunkt: Torsdagen 22 april 2010, kl 18.30-20.30 Plats: Vallda Församlingshem, Vallda Deltagare: 34 personer närvarande, representerande

Läs mer

Betalning av utomhusträning, juniorläger och Skandia Cup

Betalning av utomhusträning, juniorläger och Skandia Cup Juniorblogg 2015 Vinterträning juniorer 2015-12-15 Nu är det hög tid att börja tänka på nästa golfsäsong. För att komma väl förberedda till den är det dags att börja träningen inomhus med oss. I år vill

Läs mer

LojoNytt april 2012 Små och Stora Nyheter från Rudboda brf

LojoNytt april 2012 Små och Stora Nyheter från Rudboda brf Lojo LojoNytt april 2012 Små och Stora Nyheter från Rudboda brf Summeringens tid är inne! Bokslutet har kommit och vi tittar som bäst på utfallet från föregående år, stämman närmar sig med stormsteg! Det

Läs mer

Protokoll fört vid möte för bildande av Föreningen Tankarnas trädgård i Växjö

Protokoll fört vid möte för bildande av Föreningen Tankarnas trädgård i Växjö Protokoll fört vid möte för bildande av Föreningen Tankarnas trädgård i Växjö Tid: Torsdag 23 april 2015, kl 18.30 20.00, och onsdag 13 maj 2015, kl 18.00 Plats: IOGT NTO, Växjö, Gavelrummet (23/4) och

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN Tid: 4 september 2008 kl 19.00 Plats: Hemma hos ordförande Ove Paulusson i Mölndal Närvarande: Ordförande Ove Paulusson () IT-ansvarig Morgan Fredberg () via

Läs mer

VÅRTERMINEN 2016 VÄLKOMMEN TILL EN NY RIDTERMIN PÅ JUTAGÅRDENS RIDSKOLA HÄLSAS BÅDE NYA OCH "TROGNA" ELEVER. Ridskolestart:

VÅRTERMINEN 2016 VÄLKOMMEN TILL EN NY RIDTERMIN PÅ JUTAGÅRDENS RIDSKOLA HÄLSAS BÅDE NYA OCH TROGNA ELEVER. Ridskolestart: VÄLKOMMEN TILL EN NY RIDTERMIN PÅ JUTAGÅRDENS RIDSKOLA HÄLSAS BÅDE NYA OCH "TROGNA" ELEVER. VÅRTERMINEN 2016 Ridskolestart: Måndagsgrupper v.2 11 januari Tisdagsgrupper v.2 12 januari Onsdagsgrupper v.2

Läs mer

ÅRSMÖTE I slutet av mars har vi vårt årsmöte där vi hoppas att så många som möjligt kan komma. Kallelse kommer tre veckor innan årsmötesdatumet.

ÅRSMÖTE I slutet av mars har vi vårt årsmöte där vi hoppas att så många som möjligt kan komma. Kallelse kommer tre veckor innan årsmötesdatumet. MÅNADSBREV, JANUARI 2013 Bästa medlemmar! Nytt år och nya möjligheter. Vi har nu avverkat en månad av 2014. Ett år som vi alla ser med spänning fram emot. Vintern har låtit vänta på sig men rätt som det

Läs mer

Saltsjöbadens Golfklubb. Informationsmöte angående byte av finansieringsform 6 februari 2014

Saltsjöbadens Golfklubb. Informationsmöte angående byte av finansieringsform 6 februari 2014 Saltsjöbadens Golfklubb Informationsmöte angående byte av finansieringsform 6 februari 2014 Styrelsens sammansättning 2013 Peter Rejler Ordförande ej närvarande av privata skäl Johan Wijkström ordinarie

Läs mer

Välkommen till LJS! Medlemsbrev Mars 2010 1 ( 5)

Välkommen till LJS! Medlemsbrev Mars 2010 1 ( 5) Medlemsbrev Mars 2010 Välkommen till LJS! Vintern har haft sitt fasta grepp om Roxen i flera månader, men nu har isen äntligen rämnat och seglingssäsongen 2010 närmar sig. Vi hälsar alla seglare välkomna

Läs mer

Frågor och svar vid byte av finansieringssystem i Saltsjöbadens Golfklubb

Frågor och svar vid byte av finansieringssystem i Saltsjöbadens Golfklubb Förslag till Frågor och svar vid byte av finansieringssystem i Saltsjöbadens Golfklubb Varför föreslår styrelsen att Saltsjöbadens GK ska byta dagens finansieringssystem? I den utveckling som golfen genomgår

Läs mer

2016-04-24 Kompletterande information i anledning av inkomna frågor, funderingar

2016-04-24 Kompletterande information i anledning av inkomna frågor, funderingar 2016-04-24 Kompletterande information i anledning av inkomna frågor, funderingar Vår information att Arne förtydligat att de 5000 återbetalas både vid tillträde av ny campingvärd alternativt vid avflyttning

Läs mer

Protokoll Årsmöte Fört vid årsmöte 2012-03-20 Plats: Närlundaskolans matsal Representation: 37 personer närvarade vid årsmötet

Protokoll Årsmöte Fört vid årsmöte 2012-03-20 Plats: Närlundaskolans matsal Representation: 37 personer närvarade vid årsmötet Protokoll Årsmöte Fört vid årsmöte 2012-03-20 Plats: Närlundaskolans matsal Representation: 37 personer närvarade vid årsmötet Ordförande Hans Christiansen öppnade mötet 1. Mötets behöriga utlysande Mötet

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Ellagårds Tennisklubb 2009

Verksamhetsberättelse för Ellagårds Tennisklubb 2009 1 Verksamhetsberättelse för Ellagårds Tennisklubb 2009 Årets styrelse har bestått av: Nils Göran Ramberg, ordförande, Johan Ahnfelt, vice ordförande och sekreterare, Sanna Molin, Anders Nyman, kassör,

Läs mer

Verksamhetsplan för Jönåkers GK 2016

Verksamhetsplan för Jönåkers GK 2016 Verksamhetsplan för Jönåkers GK 2016 Övergripande mål Jönåkers golfklubb skall karaktäriseras av familjekänsla med personlig och bra service och vi skall ha en kvalitetsbana med ambitioner för ett långt

Läs mer

Aktuellt i Vändkretsen

Aktuellt i Vändkretsen AiV är till för att hålla medlemmarna informerade om det som händer i vår förening. Alla medlemmar har alltid möjlighet att kontakta styrelsen i olika frågor. Detta sker lämpligen skriftligt på ett enkelt

Läs mer

Förvaltningsberättelse för Uppsala Paddlarklubb, verksamhetsåret 2015

Förvaltningsberättelse för Uppsala Paddlarklubb, verksamhetsåret 2015 Förvaltningsberättelse för Uppsala Paddlarklubb, verksamhetsåret 2015 Klubbens ekonomiska medel finns framför allt på ett plusgirokonto en mindre summa pengar finns också i en kontantkassa. Sedan i februari

Läs mer

Frågor och svar vid övergång till spelrätter i Gotska Golfklubb

Frågor och svar vid övergång till spelrätter i Gotska Golfklubb Frågor och svar vid övergång till spelrätter i Gotska Golfklubb Varför föreslår styrelsen att Gotska GK ska byta dagens finansieringssystem med medlemslån till ett system med spelrätter? Gotska GK står

Läs mer

Östra Mölla Samfällighetsförening. Allmän information - Trivselregler - Ordningsregler

Östra Mölla Samfällighetsförening. Allmän information - Trivselregler - Ordningsregler Östra Mölla Samfällighetsförening Allmän information - Trivselregler - Ordningsregler Innehåll 1. Allmän information 2. Trivselregler / ordningsregler 3. Vanliga frågor 1. Allmän information Allmänt Östra

Läs mer

Julinfo från Brf Järnåldern

Julinfo från Brf Järnåldern Årsavgift Julinfo från Brf Järnåldern Styrelsen har beslutat att det inte blir någon höjning av årsavgiften vid årsskiftet 2013-2014. Utedagar 2014 Klipp ner och packa ihop så mycket som möjligt. Förpacka

Läs mer

www.sjobo.nu/karupsnygard

www.sjobo.nu/karupsnygard www.sjobo.nu/karupsnygard Årgång 31 KARUPSBLADET nr 1 2011 Information från Samfällighetsförening för Fritidsanläggningar Sommar igen!! Härligt!! Det är ju nu man uppskattar att bo i naturen eller hur?

Läs mer

Höstmöteshandlingar 2010 1(14)

Höstmöteshandlingar 2010 1(14) Höstmöteshandlingar 2010 1(14) TILL KLUBBENS MEDLEMMAR HÖSTMÖTE TORSDAGEN DEN 25 NOVEMBER 2010 KL 19.00 Medlemmarna i Kungl. Drottningholms Golfklubb kallas härmed till allmänt möte i klubbhusrestaurangen.

Läs mer

VRCSK Månadsbrev. Utgivare: Västerorts RC Sportklubb, Kyrkhamnsvägen 1, 165 72 Hässelby, Grundad 1979-10-10. Du ställer väl upp?

VRCSK Månadsbrev. Utgivare: Västerorts RC Sportklubb, Kyrkhamnsvägen 1, 165 72 Hässelby, Grundad 1979-10-10. Du ställer väl upp? Träningsrace lördagen den 3 juli Du ställer väl upp? Klubben genomför träningsrace med varvräkning för klasserna 1:8 och 1:10, för klubbens alla medlemmar. Hålltider - 1:8 Senaste registreringstid 11.30,

Läs mer

Förvaltningsberättelse för Samfällighetsföreningen Bodika, org.nr 716407-6528, under verksamhetsåret 2008, 2008-01-01 2008-12-31

Förvaltningsberättelse för Samfällighetsföreningen Bodika, org.nr 716407-6528, under verksamhetsåret 2008, 2008-01-01 2008-12-31 Förvaltningsberättelse för Samfällighetsföreningen Bodika, org.nr 716407-6528, under verksamhetsåret 2008, 2008-01-01 2008-12-31 Samfällighetsföreningen Fastigheterna i Samfällighetsföreningen byggdes

Läs mer

Styrelsemöte BRF Primusbacken

Styrelsemöte BRF Primusbacken Sekreterare: Carl Bladh-Johansson Ordförande: Anders Långberg PROTOKOLL Datum: 14-11-03 Styrelsemöte BRF Primusbacken Tid: 19:00 till 20:30 Plats: Rosa Drömmar Närvarande: Anders Ekström, Anders Långberg,

Läs mer

http://villaagarnasavean.se Protokoll från föreningens styrelsemöte tisdag den 3/5-2016 mellan kl. 19.00 21.00 i Tingshusets lilla rum i Lerum.

http://villaagarnasavean.se Protokoll från föreningens styrelsemöte tisdag den 3/5-2016 mellan kl. 19.00 21.00 i Tingshusets lilla rum i Lerum. Sida 1 av 5 http://villaagarnasavean.se Protokoll från föreningens styrelsemöte tisdag den 3/5-2016 mellan kl. 19.00 21.00 i Tingshusets lilla rum i Lerum. Under sammanträdet serverades en enkel fika Närvarande:

Läs mer

S ÖRA V ÄSTRA S AMFÄLLIGHETSFÖRENING

S ÖRA V ÄSTRA S AMFÄLLIGHETSFÖRENING 1. Stämmans öppnande Styrelseordföranden Sara Johansson öppnade mötet klockan 19:05. 2. Val av ordförande att leda stämmans förhandlingar Sara förslog Fredrik Drotte som ordförande, och han valdes omgående

Läs mer

Lokalbussen i Lycksele

Lokalbussen i Lycksele Lokalbussen i Lycksele 1. Kön A. Man 15 31,9 B. Kvinna 32 68,1 2. Ålder A. >12 0 0 B. 13-19 19 40,4 C. 20-29 3 6,4 D. 30-39 4 8,5 E. 40-49 3 6,4 F. 50-59 13 27,7 G. 60-69 2 4,3 H. 70< 3 6,4 3. Vilken är

Läs mer

SÖLVESBORGS KOMMUN Fritid & kultur. föreningskunskap. - att bilda förening -

SÖLVESBORGS KOMMUN Fritid & kultur. föreningskunskap. - att bilda förening - SÖLVESBORGS KOMMUN Fritid & kultur föreningskunskap - att bilda förening - Innehållsförteckning Ideell förening, vad är det? 3 Hur många medlemmar måste man vara? 3 Vad krävs för att bilda en förening?

Läs mer

Anders mailar de nya stadgarna samt budget till övriga styrelsemedlemmar. Gällande besöket från Himad återkommer Anna om detta vid nästa möte.

Anders mailar de nya stadgarna samt budget till övriga styrelsemedlemmar. Gällande besöket från Himad återkommer Anna om detta vid nästa möte. PROTOKOLL Nr 5 år 9 Styrelsemöte 2007-01-11 ABC-lokal Närvarande: Anna Stubbendorff (ordförande) Peter Danilo (vice ordförande) Sofia Thente (sekreterare) Anders Ohlsson (kassör) Fredrik Carlsson (suppleant)

Läs mer

BILAGA TILL RUTIN DOKUMENTATION SOL & LSS

BILAGA TILL RUTIN DOKUMENTATION SOL & LSS 1 (7) TYP AV DOKUMENT: BILAGA TILL RUTIN DOKUMENTATION SOL OCH LSS BESLUTAD AV: UPPDRAGSCHEF ANTAGEN: 19 JANUARI 2016 ANSVARIG: KVALITETSSAMORDNARE REVIDERAS: ÅRLIGEN SENAST REVIDERAD: 18 MAJ 2016 BILAGA

Läs mer

PROTOKOLL 1 (15) 2010-11-17

PROTOKOLL 1 (15) 2010-11-17 PROTOKOLL 1 (15) 2010-11-17 Kommunala handikapprådet Plats och tid ande Camilla Stenmark Stig Stefansson Torvald Stefansson Ola Burström Åke Lindqvist Britt-Inger Lundstedt Christine Edström Eva Gustavsson

Läs mer

Mötesprotokoll från Djarfurs styrelsemöte 2010-02-28

Mötesprotokoll från Djarfurs styrelsemöte 2010-02-28 Mötesprotokoll från Djarfurs styrelsemöte 2010-02-28 Närvarande: Karin Andersson Tina en Ulla Terneby Eva Stark Ericson Marie Caiman Lena Jovén Ej närvarande: Louise Rosengren Nathalie Andersson Kajsa

Läs mer

Möte 22 September 2014

Möte 22 September 2014 3F: Franseruds Familje-Förening Möte 22 September 2014 Närvarande: Ask Fjellklang(ordförande), Tommy Olsson, Carlos Bardal, Maria Andersson(sekreterare) och Johan Andersson(rektor) 1. Ordförande Ask Fjellklang

Läs mer

ÄNTLIGEN! Välkommen Showen kan börja!

ÄNTLIGEN! Välkommen Showen kan börja! ÄNTLIGEN! Hur svårt kan det va? Att tala om vilken bana vi ska lira på? Att tala om vilka som är med? Att uppdatera en hemsida? Att tala om vad det är för specialare osv osv. Inte speciellt faktiskt. Men

Läs mer

NYHETSBREV Maj 2013. Molok för hushållsavfall

NYHETSBREV Maj 2013. Molok för hushållsavfall NYHETSBREV Maj 2013 Molok för hushållsavfall Efter informationen förra månaden gällande placering av moloken och nedtagningen av tallen inkom reaktioner om just tallens bortgång från boende. Då har vi

Läs mer

PROTOKOLL. Århus samfällighetsförenings ordinarie årsstämma Sida 2 av 8 Kista kyrka (Kryptan), 2015-03-26

PROTOKOLL. Århus samfällighetsförenings ordinarie årsstämma Sida 2 av 8 Kista kyrka (Kryptan), 2015-03-26 Århus samfällighetsförenings ordinarie årsstämma Sida 2 av 8 Århus samfällighetsförenings ordinarie årsstämma Sida 3 av 8 1. Stämman öppnas Stämman öppnades av samfällighetsföreningens ordförande, Per-Arne

Läs mer

ÅRSMÖTE FÖR KALIX SKOTERKLUBB 2003-02-16. 1. Mötets öppnande Ulf Strömbäck hälsade välkommen och förklarade mötet öppnat.

ÅRSMÖTE FÖR KALIX SKOTERKLUBB 2003-02-16. 1. Mötets öppnande Ulf Strömbäck hälsade välkommen och förklarade mötet öppnat. ÅRSMÖTE FÖR KALIX SKOTERKLUBB 2003-02-16 1. Mötets öppnande Ulf Strömbäck hälsade välkommen och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängd Röstberättigade vid årsmötet var närvarande medlemmar

Läs mer

Tillsammans gör vi det bättre

Tillsammans gör vi det bättre Tillsammans gör vi det bättre Verksamhetsberättelse för Bärnstenens Samfällighetsförening 2015 2016 Styrelsen för Bärnstenens samfällighetsförening, Umeå får härmed avge följande verksamhetsberättelse.

Läs mer

VÄRBYÄNGENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING

VÄRBYÄNGENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING VÄRBYÄNGENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING PROTOKOLL 2015-07 Protokoll 07 fört vid styrelsemöte i hus 117 den 22/6 2015 Närvarande: Mikael Rydell (MR), Kent Larsson (KL), Henrik Ohlsson (HO), Björn Johansson (BJ),

Läs mer

Årsmöte den 18 juli 2012

Årsmöte den 18 juli 2012 Protokoll den 23 juli 2012 sidan 1 av 5 Årsmöte den 18 juli 2012 Närvarande: Suzanne Gjertz, Björn Gudmundson, Peter Hallberg, Joachim von Hirsch, Simon von Hirsch, Lisa Knutsson, Håkan Lind, Maud Lindstedt

Läs mer

STÄMMOPROTOKOLL. Protokoll fört vid Järnvägshistoriska Riksförbundets extra förbundsstämma i Sköldinge 2014-10-18

STÄMMOPROTOKOLL. Protokoll fört vid Järnvägshistoriska Riksförbundets extra förbundsstämma i Sköldinge 2014-10-18 STÄMMOPROTOKOLL 2014-10-18 Protokoll fört vid Järnvägshistoriska Riksförbundets extra förbundsstämma i Sköldinge 2014-10-18 Närvarande: Se närvaroförteckning Tidpunkt: 13:00 Plats: Hotell Katrineberg,

Läs mer

RODRET. Mälaren på senhösten, en färgsprakande upplevelse sidan 4-5. Årsmöte för KMS i Bil och Teknikhistoriska

RODRET. Mälaren på senhösten, en färgsprakande upplevelse sidan 4-5. Årsmöte för KMS i Bil och Teknikhistoriska Spännande möte mellan KMS, segelklubben och kommunen sidan 11 Ett antal till synes kvarlämnade båtar på slipområdet efterlyser sina ägare sidan 3 Kameraövervakning nästa steg för ökad säkerhet på slipområdet.

Läs mer

Takstegen skruvades ihop men vädret var dåligt så vi beslöt att inte utmana ödet genom att klättra på det hala taket.

Takstegen skruvades ihop men vädret var dåligt så vi beslöt att inte utmana ödet genom att klättra på det hala taket. Höskörd I dagens städning vid gamla folkskolan tog vi bland annat bort höet som minsann stått där tillräckligt länge. Men lustigt nog var det inte vått annat än på ytan så det brann utmärkt. Takstegen

Läs mer

OUVERTYRENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING KALLELSE. Medlemmarna i Ouvertyrens Samfällighetsförening kallas till ordinarie föreningsstämma 2013.

OUVERTYRENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING KALLELSE. Medlemmarna i Ouvertyrens Samfällighetsförening kallas till ordinarie föreningsstämma 2013. OUVERTYRENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING 1 (1) KALLELSE Medlemmarna i Ouvertyrens Samfällighetsförening kallas till ordinarie föreningsstämma 2013. Tid: Söndagen den 24 mars 2013, kl. 12.00 14.00 Plats: Mörtviksskolans

Läs mer

Fotbollskolan barn födda 2002 Våren 2009

Fotbollskolan barn födda 2002 Våren 2009 2009-04-05 Sida 1 av 5 Välkommen till fotbollskolan Fotboll är en meningsfull sysselsättning året runt. För att få ett friskare och roligare liv och inte minst - för att lära sig samarbeta. Drivkraften

Läs mer

JUNIOR & ELIT VIKSJÖ GK

JUNIOR & ELIT VIKSJÖ GK VIKSJÖ GK NR 7, 2012 JUNIOR & ELIT VIKSJÖ GK Juniorverksamheten på Viksjö GK Målsättning: Att kunna vara en idrottare i golf! Stödja barn och ungdomars utveckling från Golfkul till Knatte mot Elit! Ledare

Läs mer

Starta en förening. Vill du anmäla din förening till föreningsregistret?

Starta en förening. Vill du anmäla din förening till föreningsregistret? Starta en förening Sverige har ingen lag som kräver att ideella föreningar ska registreras eller godkännas. En grupp människor kan bilda en förening utan tillstånd från myndigheterna. Föreningen måste

Läs mer

Kallelse till årsstämma i Brittsommars Samfällighetsförening

Kallelse till årsstämma i Brittsommars Samfällighetsförening Kallelse till årsstämma i Brittsommars Samfällighetsförening Tid: Måndag 2016-04-11, 19.00-21.30 Plats: Strandskolan/Masten l Förvaltningsberättelse och revisionsberättelse samt utgift och inkomststat

Läs mer

Protokoll 20150204: Styrelsemöte, Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala

Protokoll 20150204: Styrelsemöte, Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala Protokoll 20150204: Styrelsemöte, Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala Kallade: Malin Bohlers, Linus Hagander, Jaś Szulkin, Ida Reimegård, Lisa Erkander, Sofie Gelinder, Hannah Matkala Nylander. Närvarande:

Läs mer

Att planera, köpa och genomföra teckenkurs

Att planera, köpa och genomföra teckenkurs Tecknologen AB - din resurs när det gäller tecken - Att planera, köpa och genomföra teckenkurs Några tankar och förslag kring teckenkurser i samarbete med Tecknologen AB Håkan Ernklev 2013-09 1 Att planera,

Läs mer

Mötesprotokoll från Djarfurs styrelsemöte 2009-12-06

Mötesprotokoll från Djarfurs styrelsemöte 2009-12-06 Mötesprotokoll från Djarfurs styrelsemöte 2009-12-06 Närvarande: Karin Andersson Agnetha Pethrus Ulla Terneby Louise Rosengren Eva Stark Hans Ericson Marie Caiman Lena Jovén Ej närvarande: Tina Hansen

Läs mer

Protokoll från Tävlingskommitténs möte 2012-08-22

Protokoll från Tävlingskommitténs möte 2012-08-22 Närvarande Björn Höft (BH) Mats Engquist (ME) Björn Strömberg (BS) Christofer Evelönn (CE) Ingemar Kallas (IK) Frånvarande - Protokoll för Tävlingskommitténs Tid och plats: 22 augusti 2012, Östervägen

Läs mer

Vallda Parks Samfällighetsförening

Vallda Parks Samfällighetsförening Vallda Parks Samfällighetsförening 717907-5473 Årsredovisning 2012-01-01-2012-12-31 1 Innehåll Sida Innehållsförteckning 2 Verksamhetsberättelse 3-4 Förslag till vinstdisposition 5 Resultaträkning 6 Balansräkning

Läs mer

STYRELSEMÖTESPROTOKOLL TEV Sida 1 (5)

STYRELSEMÖTESPROTOKOLL TEV Sida 1 (5) STYRELSEMÖTESPROTOKOLL TEV Sida 1 (5) Datum: 2013-06-14 Ort: Stockholm Protokoll nummer: 6 Ordförande: Sekreterare: Justerare: Övriga närvarande: Peter Franzén Madelene Lundin Peter Schulz Gunilla Brattström-Cronqvist,

Läs mer

Bakgrund. Rikshem erbjuder sommarjobb som en del i vår CSR-satsning. 2012 anställdes 35 ungdomar i Uppsala som en första insats.

Bakgrund. Rikshem erbjuder sommarjobb som en del i vår CSR-satsning. 2012 anställdes 35 ungdomar i Uppsala som en första insats. Rikshems sommarjobb Bakgrund Rikshem erbjuder sommarjobb som en del i vår CSR-satsning. 2012 anställdes 35 ungdomar i som en första insats. 2013 anställdes ungefär 80 ungdomar på sju olika orter i landet,,,

Läs mer

Protokoll fört vid medlemsmöte för Ingelsta GK den 22 oktober 2014 kl. 18:30-20:00 ca vid Stadiums kontor Norra Promenaden 63, Norrköping.

Protokoll fört vid medlemsmöte för Ingelsta GK den 22 oktober 2014 kl. 18:30-20:00 ca vid Stadiums kontor Norra Promenaden 63, Norrköping. Ingelsta GK Medlemsmöte 2014-10-22 Protokoll fört vid medlemsmöte för Ingelsta GK den 22 oktober 2014 kl. 18:30-20:00 ca vid Stadiums kontor Norra Promenaden 63, Norrköping. 0 Mötets öppnande Ordförande

Läs mer

Mötesprotokoll från Djarfurs styrelsemöte 2008-10-12

Mötesprotokoll från Djarfurs styrelsemöte 2008-10-12 Mötesprotokoll från Djarfurs styrelsemöte 2008-10-12 Närvarande: Andersson Sofie Falkman Giesela Edström Monica Åkesson Tina Bodin Ulla Terneby Lena Jovén Ej närvarande: Hans Ericson Tina Hansen Nathalie

Läs mer

Fotbollsskolan. skott.indd 1 07-06-05 16.17.58

Fotbollsskolan. skott.indd 1 07-06-05 16.17.58 Fotbollsskolan skott.indd 1 07-06-05 16.17.58 Välkommen till fotbollsskolan! Fotboll är en meningsfull sysselsättning året runt. För att få ett friskare och roligare liv och inte minst - för att lära sig

Läs mer

Protokoll, samrådsmöte Sallerups förskolor, Eslöv

Protokoll, samrådsmöte Sallerups förskolor, Eslöv Protokoll, samrådsmöte Sallerups förskolor, Eslöv Datum och plats 19 oktober 2011, Jonasbo förskola Närvarande Erik Andersson Förälder Toftabo Sekreterare Marie Beckvall Personal Munkebo Patrik Bergman

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse Verksamhetsåret 2015 Dagordning för årsmötet den 16 februari 2016 1 Mötets öppnande 2 Parentation 3 Godkännande av dagordning 4 Nya medlemmar hälsas välkomna 5 Val av ordförande för

Läs mer

Förhandling - praktiska tips och råd

Förhandling - praktiska tips och råd Förhandling - praktiska tips och råd Tänk på att informationen i detta material inte har uppdaterats sedan januari 2014. Aktuella lagar (inklusive beloppsgränser) har förändrats sedan dess och praxis på

Läs mer

Namn och ändamål. Medlemskap. Besittningsrätt

Namn och ändamål. Medlemskap. Besittningsrätt Stadgar för Bostadsföreningen Söderbo utan personlig ansvarighet 1994-04-24 2004-05-16: ändring 5 andra stycket 2005-05-26: Nytt stycke tillagt till 5 angående överlåtelseavgift och pantsättningsavgift

Läs mer

Att anordna en rallylydnadstävling. Planera i god tid

Att anordna en rallylydnadstävling. Planera i god tid Att anordna en rallylydnadstävling Planera i god tid Tänk på att vara ute i god tid med planeringen av tävlingen. Är det en officiell rallylydnadstävling som klubben ska arrangera, så ska ansökan göras

Läs mer

Stenkumla bygdegårdsförening. Årsmöteshandlingar 2011

Stenkumla bygdegårdsförening. Årsmöteshandlingar 2011 Stenkumla bygdegårdsförening Årsmöteshandlingar 2011 Stenkumla Bygdegårdsförening Årsmöte onsdagen den 9 februari 2011, kl 19:00 Föredragningslista. 1. Årsmötets öppnande 2. Val av mötesfunktionärer: ordförande

Läs mer

MEDLEMSBLAD 1/2015 JANUARI-MARS

MEDLEMSBLAD 1/2015 JANUARI-MARS MEDLEMSBLAD 1/2015 JANUARI-MARS Eriksgatan 8 IV våningen Verksamhetsledare Miivi Selin-Patel; 050 446 2974 00100 Helsingfors Ordförande Riitta Aarrevuo Telefon till kansliet; 045 863 7800 info@sympati.fi

Läs mer

POLICYDOKUMENT för Helsingborgs Klätterklubb (HK2) Version: 3 Antaget: Vid årsmöte 2009-03-27 Senast ändrat: 2015-03-22

POLICYDOKUMENT för Helsingborgs Klätterklubb (HK2) Version: 3 Antaget: Vid årsmöte 2009-03-27 Senast ändrat: 2015-03-22 POLICYDOKUMENT för Helsingborgs Klätterklubb (HK2) Version: 3 Antaget: Vid årsmöte 2009-03-27 Senast ändrat: 2015-03-22 Enligt paragraf 7 i Helsingborgs Klätterklubbs stadgar ska det finnas ett policydokument

Läs mer

För vår gemensamma trivsel i Norra Kopparmora Samfällighetsförening

För vår gemensamma trivsel i Norra Kopparmora Samfällighetsförening 1 För vår gemensamma trivsel i Norra Kopparmora Samfällighetsförening Inledning Syftet med följande trivselregler är att främja både trivsel, trygghet och säkerhet i Norra Kopparmora. Det är därför angeläget

Läs mer

Bybladet. Oktober 2015

Bybladet. Oktober 2015 Bybladet Oktober 2015 Bybladet innehåller: Ordförande har ordet Städdagen hösten 2015 Fasadprojektet Takprojektet Byte av filter Möjlighet till fler nycklar Kostnad för borttappade brickor till tvättstugan

Läs mer

å r s r e d o v i s n i n g 2011

å r s r e d o v i s n i n g 2011 å r s r e d o v i s n i n g 2011 för HSB:s BOSTADSRÄTTSFÖRENING BERGSHAMRA i SOLNA HSB:s Bostadsrättsförening Bergshamra Föreningsstämma 2012 Solna i maj 2012 Ordinarie föreningsstämma för medlemmarna

Läs mer

Styrelsen i Barkarby Allé Samfällighetsförening

Styrelsen i Barkarby Allé Samfällighetsförening 1(1) 2012-04-05 Kallelse till ordinarie föreningsstämma 2012 för Tid och plats: Torsdagen den 19 april, kl. 19:30 i Församlingslokalen Järfälla Kyrka. Dagordning 1. Val av ordförande för stämman 2. Val

Läs mer