KFUK-KFUMs scoutförbund

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "KFUK-KFUMs scoutförbund"

Transkript

1 Närvarande med rösträtt Ulf Klingnäs Jörgen Wallin Gustaf Haag Richard Trum Carin Stegen (ej närvarande under 1-3, 4a-b, 4d samt 5c) Förhinder Hanna Nilsson Närvarande utan rösträtt Ej tillämpbar 36. Mötesformalia a) Mötets öppnande Gustaf Haag hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. b) Val av sekreterare att välja Richard Trum till sekreterare. c) Fastställande av dagordningen att godkänna dagordningen. 37. Föregående protokoll att lägga protokollen från Scoutstyrelsens möten 5-6 maj samt 21 maj till handlingarna. 38. Uppföljning av beslut Sida 1 (10) a) Tidigare fattade styrelsebeslut Genomförda punkter - Träffa Scouterna/Karin Nolke för avstämning kring konsulenter, samverkansavtal m.m. - Underteckna konsulentavtal med Skåne-Blekingeregionen - Kontakta Sophia Jansson samt Marie Welin kring statsbidragsansökan - Se över vilka konsulentbidrag som är aktuella under året - Maila valberedning om datum för XFM - Be Johan Manner att ge revisorerna tillgång till intranätet

2 3 Sida 2 (10) - Avtacka Louise Callenberg - Meddela ROKO angående tillgång till kreditkort - Delta vid NSFs extra förbundsmöte 12 maj i Linköping - Delta vid SALTs årsmöte 19 maj i Uppsala - Delta vid Scouternas verksamhetsplaneringsmöte 26 maj på Tollare folkhögskola - Delta på Nordisk scoutkonferens i Åbo - Informera kanslipersonalen kring fortsatta anställningar - Prata med Jonas Lamprecht kring fortsatt anställning - Ta fram underlag för tänkbart program under Glöd samt XFM Pågående punkter - Hålla kontinuerlig kontakt med Graphera gällande Alma - Undersöka förutsättningarna att hålla XFM på Ungdomens Hus i Jönköping - Uppdatera kontoplan samt ekonomihandbok - Föra kontinuerlig dialog med förbundets ekonom Maritha kring bokförings- och betalningsärenden - Ta fram kommunikationsmaterial gentemot kårerna kring samverkansavtalets effekter - Kontakta Enigma samt David Eriksson och fatta beslut kring upprustning och uthyrning av Sjöbo Ej påbörjade punkter - Se över nödvändiga stadgeförändringar till följd av samverkansavtalet - Se över och strukturera styrelsens nuvarande intranät 39. Återkommande rapporter a) Presidierapport Ett presidiemöte hölls den 5 juni där tre punkter avhandlades; försäljning av fonderade medel, bidragsansökan gällande internationell ledarskapsutbildning i Zimbabwe samt rapport kring Alma (se även separat protokoll från mötet 5 juni). Som konsekvens av ett av de beslut som då fattades har 1 Mkr sålts från Banco Humanfond och förts över till scoutförbundets SEB-konto i syfte att kunna täcka kommande månaders löner samt de fakturor om drygt 200 tkr som nu ligger i väntan på betalning. b) Ekonomisk rapport med budgetuppföljning Se även bilaga I. Att notera är att nuvarande resultat för året är -434 tkr, varav omkring 250 tkr utgör utgifter som borde ha bokförts på 2011 års förvaltning. Styrelsens intention är att presentera en offentlig ekonomisk rapport under augusti för att öka transparensen kring det nuvarande ekonomiska läget gentemot medlemmarna.

3 3 Styrelsen diskuterade ytterligare potentiella kostnadsnedskärningar, men konstaterade att möjligheterna under året till detta är begränsade till följd av ett stort antal fasta eller på förhand avtalade kostnader som inte går att minska nämnvärt (ex. anställda). c) Riksroverscoutkommitténs verksamhetsrapport Carin föredrog rapport från ROKO där kommittén just nu funderar en hel del kring deras framtida roll och arbete med tanke på strukturförändringarna inom Scouterna såväl som inom KFUM Sverige. Konkret arbetar kommittén nu bland annat med stöd till projektet Getting Together samt konceptet RiksArr. d) Alma Gustaf har fört kontakten med Graphera sedan senaste mötet, där ansvarsfördelningen mellan styrelsen och projektledaren har upplevts som något diffus (se även presidiemötesprotokoll från 5 juni). Graphera mottog de beslut som fattades kring Alma under styrelsemötet 5-6 maj på ett positivt sätt, och nya offerter baserat på besluten kring ex. distribution i pappförpackningar har begärts in. Presidiet har fått utkast till nya månadsbilder från Graphera och har i samband med detta tackat ja till att Graphera ska producera resterande månadsbilder för årets almanacka. Gustaf har ännu inte tagit fram någon uppdaterad modell för ersättning till Graphera, men arbetar vidare med detta under försommaren i dialog med Graphera. Gustaf kommr även att anordna ett nytt möte med Graphera för att förtydliga ansvarsfördelningen mellan styrelsen och företaget, samt för att få en uppdaterad prognos kring kostnader samt tidsplan inför hösten. Diskussioner med ScOut har förts kring eventuell försäljning av Alma via dem, men tyvärr konstaterades att en överenskommelse som är lönsam för båda parter är svår att nå utifrån de nu prognostiserade tillverknings- och distributionskostnaderna för produkten. e) Anläggningarna Sjöbo och Storvallen Jörgen föredrog för vad som har hänt sedan senaste mötet kring försäljning av både Storvallen och Sjöbo. Sjöbo Gällande Sjöbo har Jörgen fört diskussioner med en anbudsgivare, men har inte nått en överenskommelse i frågan. Nuvarande bud på gården uppgår till 1 Mkr, vilket är en märkbart lägre summa än den värdering som gjordes inför FM2012 där värdet på gården bedömdes till omkring 2 Mkr. Styrelsen inser att tidsaspekten är viktig med hänsyn till förbundsmötesbeslutet om försäljning av Sjöbo, men anser samtidigt att ett bättre underlag kring vad gården egentligen är värd är nödvändig då nuvarande bud uppgår till endast 50% av storleken på tidigare gjord värdering. Richard har fört diskussioner med David Eriksson samt Enigma Omsorg gällande uthyrning av Sjöbo under sommaren. Enigma kommer att hyra gården under sommaren, varför tidigare föreslagna åtgärder kring att lägga nytt golv på övervåningen i parstugan samt att köpa in nya täcken, kuddar och madrasser har påbörjats. Någon upprustning av den vedeldade bastun kommer däremot inte att ske. Eventuell hyresrabatt har ännu inte Sida 3 (10)

4 3 diskuterats, men vidare dialog kring detta kommer inom kort att föras tillsammans med Enigma. Storvallen Gällande Storvallen finns en tydlig intressent där konkret budgivning har påbörjats, där det senaste budet uppgår till tkr. Att notera är att flertalet av de inventarier som tidigare fanns på gården togs med av de tidigare arrendatorerna. Vidare har den tidigare använda mäklaren visat relativt svalt intresse tidigare under året kring fortsatt arbete med försäljning, men Jörgen har nu lyckats få upp dennes intresse igen. Det exakta mäklararvodet är i dagsläget okänt för styrelsen, men vidare undersökningar i arkivet kommer förhoppningsvis att påvisa detta. Sedan 2010 har företaget Fjällkonsulten också använts för att utföra löpande tillsyn samt att understödja vid visning av fastigheten för spekulanter, där betalning har förts på löpande räkning. Under 2011 utbetalades omkring 70 tkr till företaget, men debiteringen för 2012 är ännu okänd. att uppdra åt Jörgen att undersöka omkostnader för försäljning av Storvallen att uppdra åt Jörgen att förhandla fram ett slutbud med den nuvarande huvudintressenten, som sedan bekräftas av Scoutstyrelsen vid ett extrainkallat möte 40. Tillfälliga rapporter a) NSFs extra förbundsmöte 12 maj Se separat rapport från Gustaf (se bilaga II). b) Verksamhetsplanering med Scouterna 26 maj Se separat rapport från Hanna och Ulf (se bilaga III). att uppdra åt Ulf att genomföra en översyn av scoutförbundets nuvarande policys, i syfte att undersöka det framtida behovet av dessa i relation till Scouterna Riksorganisationens föreslagna policys samt KFUM Sveriges befintliga sådana. 41. Beslutsärenden a) Upplösning av ändamålsbestämda medel Se även bilaga IV. Styrelsen diskuterade förbundets likviditetssituation och behovet av ändamålsbestämda medel utifrån det inkomna beslutsunderlaget. Styrelsen konstaterade att det finns ett behov av att ha en reserv av fritt eget kapital inför hösten för att klara av att betala de kostnader som exempelvis Alma medför, samt att fonderingarna i form av Fältfonden samt ändamålsbestämda medel för underhåll av gårdar i dagsläget inte fyller någon egentlig funktion. Sida 4 (10)

5 3 att avskaffa riktlinjerna i scoutförbundets ekonomihandbok för de ändamålsbestämda medlen för fältverksamhet samt underhåll av anläggningar att under 2012 tillåta överföring av medel till ett totalt värde motsvarande dessa ändamålsbestämda medels upptagna värde i 2011 års balansräkning från Banco Likviditetsfond till scoutförbundets SEB-konto i syfte att kunna använda pengarna till löpande betalningar. b) Ansökan om utvecklingsbidrag till Bäverhajken Då årets Bäverhajk har ställts in till följd av för få deltagare har Magnus Friman från Djurhajksteamet lämnat in en begäran om stöd för rekognoseringsresa kring ny plats för Bäverhajken under den tid då Bäverhajken skulle ha genomförts. Området där hajken tidigare har genomförts (Svartälvssystemet i Värmland) har blivit utsatt för omfattande exploatering från turistnäringen, vilket också har gjort att det inte kan uppfylla de behov som finns kring hajken. En ny tänkbar plats har identifierats öster om Sveg i Härjedalen, men för att säkerställa att området är lämpligt finns ett behov av att på plats undersöka vilka förutsättningar och möjligheter som platsen medger. Magnus bedömer att kostnaderna för arrangemanget kommer att uppgå till 6145 kr, vilket inkluderar kanothyra, milersättning och mat under fem dagar för fyra personer. att bevilja ett bidrag om 6 tkr till Djurhajksteamet för en rekognoseringsresa under sommaren 2012 gällande ny plats för Bäverhajken 42. Diskussionsärenden Sida 5 (10) a) Glöd och extra förbundsmöte Gustaf har pratat med Ungdomens Hus samt Vidablick i Jönköping gällande uthyrning under helgen oktober. Tanken är att boende företrädesvis kommer att ske på Vidablick, medan förhandlingar och aktiviteter hålls på Ungdomens Hus i Jönköping. Gustaf har varit på plats under en storföreningsträff och rekognoscerat, och lokalerna verkar kunna uppfylla de behov som finns för helgen på ett bra sätt (bland annat finns matserveringsmöjligheter på båda platserna). Gällande transport mellan Vidablick och Ungdomens Hus kommer företrädesvis att ske med buss - Gustaf kommer att prata med Henric Axeheim om hyra av buss. Gustaf har även pratat med de lokala scoutkårerna samt kansliet kring stöd under helgen, och information om datum och plats har gått ut i Uppslaget. Styrelsen diskuterade helgens upplägg utifrån det beslutsunderlag som Ulf hade tagit fram kring förslag till aktiviteter och tidsschema för helgen (se bilaga V). Styrelsen ställer sig mycket positiva till förslaget i beslutsunderlaget, men givetvis måste kostnader samt genomförbarhet stämmas av med både Ungdomens Hus och Vidablick och mot budget. Styrelsen diskuterade också det reseutjämningsbidrag som tidigare betalats ut till deltagare som kommer långväga ifrån. Nära hälften av de budgeterade kostnaderna för helgen

6 3 består av reseutjämning, och styrelsen ser ett behov av att minska kostnaderna för detta även om det också finns ett syfte ur ett demokratiskt perspektiv att möjliggöra deltagande oavsett var man bor i landet. Styrelsen ser därför ett behov att höja gränsen för när reseutjämningsbidrag ska betalas ut, samt att undersöka vilka formella bestämmelser som finns inom förbundet kring reseutjämningen. att uppdra åt Ulf och Jörgen att fungera som övergripande projektledare för Glöd och det extra förbundsmötet att uppdra åt Ulf att vidare undersöka förutsättningar och möjligheter för att genomföra det föreslagna programmet under helgen, samt att tillse att anmälan till helgen läggs upp i Regina att uppdra åt Gustaf att undersöka de praktiska förutsättningarna (mat, logi, transporter etc.) för helgen att uppdra åt Carin att ordna moderatorer till de föreslagna workshoparna under helgen att uppdra åt Jörgen att ordna med livevideosändning inför det extra förbundsmötet att uppdra åt Ulf att ordna med förhandlingsordning inför det extra förbundsmötet att uppdra åt Carin att ordna med mötespresidium, minutvals och andra praktiska aspekter gällande det extra förbundsmötet att uppdra åt Richard att ordna med ekonomisk rapportering till det extra förbundsmötet samt budgetering och uppföljning av helgen att uppdra åt Hanna att ordna med en verksamhetsredovisning till det extra förbundsmötet att uppdra åt Richard att undersöka möjligheterna att höja gränsen för när reseutjämningsbidrag betalas ut samt inkomma med förslag till nästa möte på en lämplig ny gräns b) Struktur efter 2012 Styrelsen ser ett behov av att se över vilka förändringar och anpassningar av exempelvis stadgar som behöver ske under 2013 för att harmonisera med bland annat samverkansavtalet. att uppdra åt presidiet att ta fram en rapport gällande förändringar och anpassningar av exempelvis stadgar som behöver ske under 2013 för att harmonisera med bland annat samverkansavtalet c) Vilniusdeklarationen samt vår framtid med KFUM Sverige Gustaf har varit i kontakt med Patrik Schröder och Anna Magnusson kring den så kallade Vilniusdeklarationen, och föredrog hur tankarna går just nu. Scoutförbundet bör ta en aktiv roll i arbetet fram över i den fortsatta förändringsprocessen, och styrelsen diskuterade våra tankar kring hur vi önskar att den fortsatta processen ska se ut. Sida 6 (10)

7 3 Ulf föredrog de två olika förslag kring framtida organisationsstruktur som återfinns i den så kallade Vilniusdeklarationen. Det ena förslaget innebär att fusionera specialförbunden under KFUM Sverige till en gemensam organisation där specialförbundens funktioner placeras i utskott till moderorganisationen. Det andra förslaget innebär i sin tur att skapa ett gemensamt så kallat verksamhetsförbund som organisatoriskt placeras under KFUM Sverige, där specialförbunden då går samman och bildar ett gemensamt specialförbund. Baserat på de diskussioner som just nu förs tillsammans med KFUM Sverige verkar förslag ett (utskottsmodellen) vara mest aktuellt. Styrelsen genomförde en övergripande visions- och intressentanalys med fokus på bland annat kultur, struktur och strategi, där kontentan blev att styrelsen ser att ett framtida samgående i enlighet med Vilniusdeklarationens utskottsmodell på sikt är önskvärt. Styrelsen önskar dock föra en så transparent förändringsprocess som möjligt i dialog med scoutförbundets medlemmar, där de inledande tankarna kommer att presenteras och diskuteras inför och under ledarhelgen Glöd i oktober Fortsatt under året kommer återkommande träffar med den så kallade samverkansgruppen inom KFUM Sverige att genomföras en gång i månaden. Ett gemensamt styrelsemöte/konferens med samtliga specialförbunds styrelser samt styrelsen för KFUM Sverige kommer även att genomföras under en helg i november (exakt datum beslutas under sommaren). att uppdra åt Ulf att författa en pro memoria kring styrelsens inriktning och tankar gällande scoutförbundets vision och de strategiska, kulturella, organisatoriska effekter som detta föranleder att genomföra ett antal fokusgrupper med utvalda personer i syfte att samla in feedback och tankar gällande scoutförbundets vision d) Förbundsmöte 2013 Någon arrangör för FM 2013 är ännu inte funnen, och Scoutstyrelsen diskuterade vilka olika alternativ som kan vara tänkbara. Kontentan blev att Stockholmsområdet troligtvis är en lämplig region att försöka hålla mötet i, bland annat med tanke på tillgänglighet samt de platser som de senaste årens FM har hållits på. att uppdra åt Carin att börja undersöka möjligheterna att hålla Förbundsmötet 2013 i Stockholm e) YMCA World Festival i Umeå 2014 Gustaf föredrog för planerna kring YMCA World Festival i Umeå 2014, där KFUM Umeå är huvudman för arrangemanget deltagare beräknas delta, och arrangörerna vill gärna ha med KFUK-KFUMs scoutförbund i planeringen, bland annat gällande ett läger under festivalen fokuserat på boende i trädkojor. Tanken är att lägret i så fall också Sida 7 (10)

8 3 ska vara en del av den nationella decentraliserade jamboree som planeras av Scouterna Riksorganisationen under samma år. I dagsläget finns emellertid inte någon konkret förstudie, projektplan eller projektgrupp för att genomföra ett sådant läger under festivalen, och styrelsen ser ett starkt behov av att undersöka förutsättningarna för projektet närmare innan något konkret beslut kring medverkan eller annat stöd kan fattas. att uppdra åt Jörgen med stöd av Ulf att genomföra en initial förstudie kring upplägget och förutsättningarna för det föreslagna lägret under YMCA World Festival i Umeå 2014 f) Utkast till kommunikation till kårer om samverkansavtalet Ulf har skrivit ett utkast kring kommunikation till kårer om samverkansavtalet som just nu befinner sig på remiss både hos Scouterna Riksorganisationen såväl som scoutförbundets styrelse. Styrelsen diskuterade utkastet och konstaterade att det var väl utformat. Tanken är att Ulf i samverkan med Sanna arbetar vidare med den grafiska utformningen för att säkerställa målgruppsanpassningen, där strävan är att informationen ska nå kårerna innan midsommar för att säkerställa en hög medvetenhet hos medlemmarna kring den fortsatta flytten av medlemsstödet till Scouterna under hösten. g) Personal och konsulenter Vår scoutkonsulent Jonas Lamprecht har signalerat att han antingen kommer att begära tjänstledigt från scoutförbundet från och med 1 september 2012, eller att han kommer att lämna in en begäran om uppsägning där uppsägningen träder i kraft den 1 september Ulf (som har fört kommunikationen med Jonas sedan senaste styrelsemötet) identifierade fyra möjliga vägar att gå under hösten; - Scoutförbundet tar in en vikarie för Jonas under hösten - Scouterna nyanställer en konsulent som ersätter Jonas plats, där scoutförbundet delfinansierar tjänsten men Scouterna står som arbetsgivare - Scouterna svarar för en befintlig konsulent i deras organisation som fungerar som vikarie för Jonas, där scoutförbundet delfinansierar tjänsten men Scouterna står som arbetsgivare - Ingen vikarie för Jonas anställs av varken Scouterna eller scoutförbundet Kostnadsmässigt skulle det förstnämnda alternativet innebära att förbundet är fortsatt berättigat till en intäkt i form av ett bidrag för konsulentstöd från Göteborgs scoutdistrikt à 50 tkr, samt att kostnaden för tjänsten (omkring 160 tkr) samt kostnaden för konsulentledning (omkring 30 tkr) under hösten då utgår. För alternativen kring om Scouterna väljer att anställa en konsulent så utgår Sida 8 (10)

9 3 konsulentledningskostnaden, men kostnaden för tjänsten kvarstår. Dessa alternativ skulle också innebära att förbundet är berättigat bidraget från Göteborgs scoutdistrikt. Det sistnämnda alternativet är det ekonomiskt mest fördelaktiga där kostnaderna för tjänsten utgår helt (dock så även bidraget från Göteborgs scoutdistrikt). Emellertid innebär det rent praktiskt också att stödet till scoutkårerna i Västra Götaland då utgår under hösten. att uppdra åt Ulf att undersöka möjligheterna att Scouterna genom sin befintliga konsulentorganisation tar över hela eller delar av det befintliga konsulentstödet som just nu sker genom scoutförbundets konsulent Jonas Lamprecht att styrelsen inte kan tillmötesgå Jonas önskemål om tjänstledighet från och med 1 september Representation a) Sommarläger I sommar arrangeras regionslägret Wild Wild West i Skåne en region som scoutförbundet har många medlemmar i. Ulf lyfte frågan angående representation från styrelsen under lägret, där styrelsen konstaterade att det finns ett behov av att träffa och föra en dialog med förbundets medlemmar och att ett besök därigenom är motiverat. att några representanter från styrelsen besöker och representerar scoutförbundet under regionslägret Wild Wild West under sommaren 2012 b) Samverkansgruppen Scouterna att utse Gustaf och Hanna till representanter för scoutförbundet i Scouternas samverkansgrupp c) Samverkansgruppen KFUM Sverige att utse Gustaf och Hanna till representanter för scoutförbundet i KFUM Sveriges samverkansgrupp 44. Övriga frågor Inga övriga frågor fanns att avhandla. Sida 9 (10)

10 3 45. Kommande möten a) Telefonmöte 27 juni klockan b) Styrelsemöte augusti 2012, preliminärt i Jönköping 46. Mötets avslutande Gustaf tackade alla för visat intresse och förklarade mötet för avslutat. Richard Trum Sekreterare Gustaf Haag Mötesordförande Sida 10 (10)

11 Titel Skapat datum Rapport från strategiområde ekonomi Författare Giltighetstid Richard Trum Ss Rapport från strategiområde ekonomi Allmänt Scoutförbundets ekonomihantering har fått utstå ett flertal svängningar och förändringar under det gångna året, vilket har gjort situationen minst sagt rörig på många plan. För tillfället arbetar styrelsen med att försöka skapa en helhetsbild av hur situationen ser ut och att hitta nya rutiner för att bygga en mer långsiktigt hållbar lösning, där förbundets nya ekonom Maritha Norberg är en viktig stöttepelare i det arbetet. Bokföring Enligt tidigare styrelsebeslut kommer Maritha att kontera om samtliga verifikationer för 2012, där hon just nu förbereder inkörningen av verifikationerna i ekonomisystemet SoftOne. Tidigare har scoutförbundet använt sig av Hogia Ekonomi (som även Scouterna använder) för den löpande bokföringen, men i och med flytten till KFUM Central ansågs det fördelaktigt att nyttja det system som KFUM Sverige använder och som Maritha är van vid, dvs. SoftOne. Med anledning av flytten till det nya ekonomisystemet och framförallt med tanke på omkonteringen av årets verifikationer så saknas just nu fullständigt bokföringsunderlag för den gångna månaden. Däremot går det att ändå få en hyfsad bild av läget genom att titta på kontoutdraget för scoutförbundets SEB-konto en sammanställning av förändringarna där under maj samt resultatet för året hittills återfinns i Bilaga I. Likviditet Scoutförbundets likviditet har varit problematisk under det senaste halvåret - vi har både haft praktiskt krångel med exempelvis tillgång till Nordeas Internetbank men också pengamässigt där ett antal försenade betalningar har lett till förseningsavgifter. I ett fall har förseningen tyvärr gått ända till Kronofogden, men den fakturan är nu betald. SEB-konto: kr (per ) Nordea-konto (pg ): Åtkomst till uppdaterade siffror saknas i dagsläget, men vid senaste koll ( ) omfattade det omkring 24 tkr Fonder: Årsbesked för 2011 visade ett värde på omkring 3,3 Mkr, därefter har Banco Likviditetsfond gått upp 0,81% (positiv trend) och Banco Humanfond har stigit med 1,95% (dock negativ trend senaste månaden). Nuvarande ställning och prognos Under slutit av april månad samt under maj har totalt nästan 700 tkr gått ut från scoutförbundets SEB-konto, medan omkring 130 tkr har gått in (samt en överföring från förbundets PG om 500 tkr). Med andra ord har det tidigare positiva resultatet nu vänts till ett negativt resultat om ca tkr. Noterbart är dock att intäkterna för Alma 2011 (omkring 1 Mkr) inte är bokförda på Vidare har det uppdagats från huvudboken att ett antal kostnader som uppstod under 2011 (däribland kostnader för resor, kost/logi och internationella arrangemang) till ett värde omkring 240 tkr har bokförts på 2012 vilket naturligtvis påverkar årets resultat i hög grad. Sida 1 (2)

12 Titel Skapat datum Rapport från strategiområde ekonomi Författare Giltighetstid Richard Trum Ss Vad gäller framtida stora kostnader finns ett antal obetalda fakturor från Scouterna som uppgår till omkring 250 tkr, där tanken är att sälja av en del fondandelar från Banco likviditetsfond (de pengar som inte är öronmärkta som ändamålsbestämda medel) för att kunna täcka dessa samt löne- och skatteutbetalningar under juni och juli. Årets almanacka är under utveckling och produktion kommer att startas under sommaren, vilket också kommer att medföra ett flertal större kostnader under hösten. Vidare har projektet Getting Together nu kommit igång och kommer att medföra en del kostnader under sommaren och hösten. På intäktssidan har nu ett flertal EFS-kårer fakturerats årets medlemsavgifter vilket kommer att medföra en del positiva betalningsströmmar. Likaså kommer Göteborgs scoutdistrikt att faktureras 200 tkr för bidrag till en konsulenttjänst i området. Sida 2 (2)

13 NSFs Extra förbundsstämma i Linköping 12 maj 2012 Bakgrund Vid ordinarie stämma under hösten 2011 fick NSFs styrelse i uppdrag att fortsätta arbeta med samverkansprocessen och ta fram ett förslag där Nykterhetsrörelsens scoutförbund fortsätter vara ett självständigt scoutförbund, samtidigt som man skulle vara mån om att övriga delar av scoutrörelsen skulle få en fungerande organisation. Extrastämman kallades till med anledning av att ett förslag på samverkansavtal tagits fram och frågan som ämnade behandlas var huruvida det liggande förslaget till avtal skulle ratificeras, förkastas eller omförhandlas. Förhandlingar Stämman nyttjade påverkanstorg där olika delar av avtalet utgjorde påverkanspunkter. I samband med torget fanns det även möjlighet att skriva upp frågor på en lista som sedan skulle behandlas och svaras på i plena. På plats fanns representanter från Scouterna, SSR, SMU och KM Scout. Efter påverkanstorget upptogs förhandlingarna i plena där frågorna först besvarades. De totalt över 50 frågorna berörde många olika aspekter där det genomgående temat verkade vara en viss oro över att förbundet skulle tappa inflytande och i förlängningen inte kunna bedriva sin egna nyktra inriktning. Vissa ekonomiska frågor berördes med anledning av att medlemsavgiften för kårer i praktiken höjs från nuvarande 50 kr till 183 kr i samband med samverkansavtalet. Detta lovade dock styrelsen att förbundet skulle subventionera. Efter frågestunden öppnades det upp för allmän diskussion i talarstolen och en lång rad kårrepresentanter tog tillfället i akt och uttryckte sina åsikter. Överlag mottogs det liggande förslaget positivt, men det yrkades på många mindre ändringar. Resultat Mötet bestämde sig för att tillstyrka styrelsens förslag. Det betyder att man bad styrelsen skriva på samverkansavtalet som de hade föreslagit. Dessutom lämnade förbundsmötet några tillägg som man ansåg extra viktiga. Dessa rörde bland annat hur informationsspridning mellan Scouterna och Scoutförbundet skall regleras, vad som händer vid en uppsägning och att förbundet vill bekräfta avtalet på sitt nästa förbundsmöte i höst. De föreslagna justeringarna kommer att förhandlas med Scouterna. Styrelsen för Nykterhetsrörelsens scoutförbund räknar med att ha ett färdigt och underskrivet avtal klart i början av sommaren. Underskrivet avtal skall sedan ratificerats under nästa ordinarie årsstämma. Reflektion Den demokratiska processen gällande samverkansavtalet skiljer sig avsevärt mellan KFUM Scout och NSF. I vårt förbund kallade vi till ett extra årsmöte där inriktningsbeslut fattades och avtal signerades utan att medlemmarna fick ta del av innehållet. I NSF togs likvärdigt inriktningsbeslut på ordinarie årsmöte för att sedan under extra årsmöte presentera resultatet och låta medlemmarna säga sista ordet. Vi valde en smidigare, men samtidigt mindre transparent, metod. Att låta medlemmarna godkänna avtalsförslaget innebar att nästintill samtliga kårer satte sig in i innehållet och det informationsspridningsarbete vi står inför torde i NSFs fall redan vara avklarat. Trots att NSF går in som en fristående samverkansorganisation som även framöver ansvarar för sitt egna verksamhetsstöd så måste varje kår ändå betala full medlemsavgift (183kr) till Scouterna. Enligt Scouterna så täcks verksamhetskostnaderna i princip av statsbidragen från ungdomsstyrelsen (som NSF själva behåller) och medlemsavgiften är till för att täcka "andra omkostnader". Ett tämligen märkligt resonemang. Gustaf och Hanna

14 Rapport från Verksamhetsplanering 26 maj 2012, Tollare Folkhögskola I samband med Scouternas samt Svenska Scoutrådets styrelsemöte bjöds representanter för de nuvarande och presumtiva samverkansorganisationerna (övriga fyra scoutförbund) in för att diskutera de kommande två årens verksamhetsplan, samt ett par andra frågor som rör vår nya gemensamma organisation. Verksamhetsplan Scouterna och Rådet presenterade ett förslag på verksamhetsplan som sedan diskuterades i patruller. Förslaget innehöll 12 effektmål fördelade på 4 kategorier: Medlemsutveckling, Kommunikation, Utveckling, Ledning och Service. Den övergripande åsikten var att målen var relevanta, men att flertalet behöver omformuleras för bli tydligare och mer mätbara, samt att det för ett par effektmål behövs något mer effektmål. Att ändra hur verksamhetsplanen är uppbyggd var en idé som förespråkades av några, där vi vill ändra planen från att istället för att utgå från fyra strategiområden (och därmed kanslistrukturen) istället utgår från själva effektmålen och sedan kompletterar man med vilka aktiviteter respektive strategiområde (och kanslistruktur) kan bidra med för att stödja effektmålen. En praktisk övning där flörtkulor representerade pengar som skulle fördelas till effektmålen avslutade dagen, efter övningen konstaterade vi att inget av målen upplevs som oviktigt, men att några mål, t ex stöd till kårer och ledare känns viktigare än andra. Anslutning till WOSM Dagen innehöll även en presentation/diskussion om att eventuellt ansluta flickor till WOSM och därmed ha en dubbelanslutning av flickorna till båda världsorganisationerna. WOSM har sedan länge öppnat upp för detta rent praktiskt, men har sedan ett par år tillbaka även öppnat upp för det ekonomiskt genom att frysa medlemsavgifterna till Att även ansluta tjejerna skulle flickorna större inflytande i organisationen och våra möjligheter att fortsätta arbeta aktivt för fler kvinnor i WOSM regionala och globala styrelser skulle öka. Det finns även en globalt förebildsperspektiv med i bilden, om Sverige väljer den anslutningsformen så kommer troligtvis fler länder att följa efter, vilket kan bli problem på sikt om dessa länder då väljer att helt lämna WAGGGS, en icke alls önskvärd utveckling då vi vill fortsätta bidra till och utveckla WAGGGS viktiga arbete för kvinnor i världen. De flesta som var med på mötet ansåg att vi bör fortsätta vår nuvarande anslutningsform för att inte riskera att försvaga WAGGGS på sikt. Bifogat är diskussionsunderlaget gällande anslutningsform. Policyrapport Under helgen presenterades även ett förslag på policydokument för Scouterna - Riksorganisationen. Förslaget innebär vi skulle ha tre policys, samt ca 16 riktlinjer. Den kompletta policyutredning återfinns som bilaga till denna lilla rapport. Överlag mottogs policyförslaget positivt, men man kan nog räkna med en hel del detaljdiskussioner på stämman till hösten där dessa policys skall beslutas om. Övrigt Under helgen skrev FA under samverksansavtalet. Hanna Nilsson & Ulf Klingnäs

15 Beslutsunderlag KFUK-KFUMs scoutförbund Titel Skapat datum Beslutsunderlag, upplösning av ändamålsbestämda medel Författare Giltighetstid Richard Trum Ss Ärende Upplösning av ändamålsbestämda medel, Fältverksamhet samt Anläggningsfonden Kort problembeskrivning Scoutförbundets verksamhet och syfte kommer till stora delar att förändras under 2013, då Scouterna Riksorganisationen övertar ansvaret för att ge förbundets scoutkårer bland annat konsulentstöd. Enligt FM-beslut ska även scoutförbundets två anläggningar, Sjöbo och Storvallen, säljas inom en snar framtid. Detta gör att den verksamhet som de ändamålsbestämda medel för dels fältverksamhet (där konsulentstöd är en stor del i det) samt underhåll av anläggningar till stor del kommer att försvinna inom kort, och därmed faller i mångt och mycket även syftet med fonderingarna (se bilaga I riktlinjer för ändamålsbestämda medel). Scoutförbundet har i skrivande stund uppenbara problem med att få likviditeten att gå ihop, och har så haft vid upprepade tillfällen under det gångna året. Detta har resulterat i flertalet kostnader för påminnelseavgifter och dylikt då scoutförbundet inte har haft möjlighet att betala eftersom stora delar av kapitalet ligger bundet i dels en Banco Likviditetsfond och dels en Banco Humanfond (se bilaga II balansrapport), där möjligheterna att plocka ut pengar från dem i sin tur styrs av riktlinjerna för ändamålsbestämda medel. Under hösten 2012 kommer scoutförbundet vidare att få svara för kostnader för bland annat produktion och distribution av Alma innan några direkta intäkter för produkten har kommit in. Under 2011 svarade ScOut för att kassaflödet kring produkten fungerade, men i år krävs att scoutförbundet har en viss buffert för att klara av att täcka de stora utgifter som Alma medför. Nackdelen med att sälja andelar i de fonder (Banco Humanfond och Banco Likviditetsfond) som scoutförbundet har i dagsläget är dels att den årliga utdelningen och ränteintäkterna minskar. Scoutförbundet är för övrigt också skyldigt att betala skatt på eventuell vinst från försäljningen (dvs. om dagens värde överstiger anskaffningsvärdet). Målsättning med beslutet Att öka handlingsutrymmet för scoutförbundet rent ekonomiskt samt att minska riskerna för ytterligare likviditetsproblem under resterande delen av året. Förslag till beslut Att avskaffa riktlinjerna för de ändamålsbestämda medlen för fältverksamhet samt underhåll av anläggningar, och att under 2012 tillåta överföring av medel till ett totalt värde motsvarande dessa ändamålsbestämda medels upptagna värde i balansrapporten (se bilaga II) från Banco Likviditetsfond till scoutförbundets SEB-konto. Förslag till ansvarig Scoutförbundets kassaförvaltare (Richard Trum) Sida 1 (1)

16 Balansrapport redovisning Transaktionsdatum= Preliminär ingående balans Konto Tillgångar Anläggningstillgångar Byggnader och mark 1120 Sjöbo Fastighet , ,65 0, , Storvallen fastighet , ,00 0, , Ack avskrivning byggnader , ,65 0, ,65 Summa Byggnader och mark , ,00 0, ,00 Maskiner och inventarier 1210 Maskiner och inventarier , ,00 0, , Ack avskr Mask/Inventarier , ,60 0, ,60 Summa Maskiner och inventarier , ,40 0, ,40 Summa Anläggningstillgångar , ,40 0, ,40 Omsättningstillgångar Kundfordringar 1510 Kundfordringar , , , , Kundfordringar ALMA , ,00 0, ,00 Summa kundfordringar , , , ,00 Övriga kortfr fordringar 1630 Skattekonto , , ,10 482, Övriga Kortfristiga fordringar , , , , Vidarefakturering 0,00 0, , ,40 Övriga Kortfr.fordringar , , , ,40 Förutb.kostn och uppl intäkter 1700 Förutbet kostn/upplupna int , , , , Oplacerade kundinbet. 0,00 0,00-630,00-630,00 Summa förutb kostn / uppl int , , , ,00 Kortfristiga placeringar 1810 Banco/hjälpfond , ,40 0, , Banco likviditetsfond , ,98 0, ,98 Summa Kortfristiga placeringar , ,38 0, ,38 Kassa och bank 1910 Handkassa - SEK 1 456, ,50 0, , Plusgiro 5 252, , , , Postgiro RS-Ting 0,00 0, , , Postgiro ALMA 9 963, , , , SEB , , , , Skandiabanken Alltiett , ,77 0, ,77 Summa kassa och bank , , , ,46 Summa Omsättningstillgångar , , , ,24 Summa Tillgångar , , , ,64 Eget Kapital & Skulder Eget kapital KFUK-KFUMs Scoutförbund Ingående balans evaort Ingående saldo Periodens förändring :38 Sida 1 Utgående balans Denna rapport är utskriven med Hogia Ekonomi.

17 Balansrapport redovisning Transaktionsdatum= Preliminär ingående balans Konto KFUK-KFUMs Scoutförbund Ingående balans Ingående saldo Periodens förändring :38 Utgående balans Eget kapital , ,05 0, , Årets resultat , ,30 0, ,30 Summa Eget kapital , ,75 0, , Ändamålsbestämda medel Rover , ,74 0, , Valdagsinsamling , ,84 0, , Ändamålsbest m f fältverksamh , ,86 0, , Ändamålsbest m f underh anl , ,00 0, , Används ej , ,00 0, , Räntebärande kapital , ,33 0, , Fonderade medel fr Dackekåren , ,04 0, ,04 Avsättningar 2220 GA o Sibyllas fond , ,00 0, , Gustav V fond , ,61 0, ,61 Summa Avsättningar , ,61 0, ,61 Skulder Långfristiga skulder 2340 Förvaltande kårer , ,00 0, , Fastighetslån , ,00 0, , Livstidsalma , ,68 0, , Alma pren kår , ,00 0, ,00 Summa Långfristiga skulder , ,68 0, ,68 Kortfristiga skulder Leverantörsskulder & övriga 2440 Leverantörsskulder , , , , Ankomstreg. skuldkonto 0,00 0,00 0,00 0,00 Summa Leverantörsskulder , , , ,30 Skatteskulder 2510 Skatteskulder 0,00 0,00 0,00 0,00 Summa Skatteskulder 0,00 0,00 0,00 0,00 Personalens skatter, avgifter 2710 Personalens källskatt , , , ,00 Summa Personalskatter, avgift , , , ,00 Övriga kortfristiga skulder 2890 Övr kortfristiga skulder , , ,00-960,00 Summa Övr kortfristiga skulder , , ,00-960,00 Uppl kostn & förutbet intäkter 2900 Interimsskulder , ,00 0, , Upplupna semesterlöner , ,70 0, , Upplupna lagstad sociala avg , , , , Beräknad upplupen särkild löne , ,00 0, , Observationskonto 0,00 0,00-150,00-150,00 Summa Uppl kostn & förutb int , , , ,84 Summa Kortfristiga skulder , , , ,14 evaort Sida 2 Denna rapport är utskriven med Hogia Ekonomi.

18 Balansrapport redovisning Transaktionsdatum= Preliminär ingående balans KFUK-KFUMs Scoutförbund evaort :38 Sida 3 Konto Ingående balans Ingående saldo Periodens förändring Utgående balans Summa Skulder , , , ,82 Summa Eget Kapital & Skulder , , , ,99 Beräknat resultat 0,00 0, , ,65 Denna rapport är utskriven med Hogia Ekonomi.

19 Program för GLÖD samt extra FM Fredag Drop in på Vidablick Kvällsfika med mingel på Vidablick Lördag Lunch på Ungdomens Hus Testa KFUM - Klättra Testa KFUM - Rockskola Seminarie - Scoutnet Testa KFUM - Volleyboll Testa KFUM - Dans Workshop - Nya stadgar i kåren Testa KFUM - Pingis Testa KFUM - Vruuum Seminarie - Vad innebär samverkansavtalet för scoutkårerna Testa KFUM - Skate Testa KFUM - Sanshou Seminarie - Vad innebär samverkansavtalet för distrikten Testa KFUM - BMX Testa KFUM - Rullstolsrugby Workshop - Diskutera scoutförbundets vision Incheckning Ungdomens Hus Extra Förbundsmöte Middag på Ungdomens Hus Tid för extra pass av de mest populära aktiviteter och workshops Tid för extra pass av de mest populära aktiviteter och workshops Kvällsfika på Vidablick Söndag Ankomst Vidablick (för de som inte bott där under helgen) Aktivitet - Höghöjdsbana Aktivitet - Hinderbana Aktivitet - Frisbeegolf Aktivitet - Bågskytte Aktivitet - Höghöjdsbana Aktivitet - Hinderbana Aktivitet - Frisbeegolf Aktivitet - Bågskytte Aktivitet - Höghöjdsbana Aktivitet - Hinderbana Aktivitet - Frisbeegolf Aktivitet - Bågskytte Lunch på Vidablick Gemensam avslutning

KFUK-KFUMs scoutförbund

KFUK-KFUMs scoutförbund Närvarande med rösträtt Ulf Klingnäs Jörgen Wallin Gustaf Haag Hanna Nilsson Carin Stegen Richard Trum Förhinder Ej tillämpbar Närvarande utan rösträtt Ej tillämpbar 5. Mötets öppnande Gustaf Haag hälsade

Läs mer

KFUK-KFUMs scoutförbund

KFUK-KFUMs scoutförbund KFUK-KFUMs scoutförbund Protokoll Sammanträde Antal sidor Scoutstyrelsen, 10 februari 2015 3 Sammanträdesplats Antal bilagor Skype 1 Närvarande med rösträtt Nilsson Mötesordförande Henric Axeheim Sandra

Läs mer

KFUK-KFUMs scoutförbund

KFUK-KFUMs scoutförbund Närvarande med rösträtt Ulf Klingnäs Jörgen Wallin Gustaf Haag Carin Stegen Richard Trum Hanna Nilsson, inte närvarande vid 23. c, e, f, h, i, j, l. Förhinder Ej tillämpbar Närvarande utan rösträtt Ej

Läs mer

Ekonomisk Rapport år 2013

Ekonomisk Rapport år 2013 KFUKKFUMs scoutförbund Ekonomisk Rapport år 2013 Allmänt om ekonomiarbetet under året... 1 Likviditet... 1 Resultat... 2 Budget 2013... 2 Resultat 2013... 2 Kommentarer Resultatet år 2013... 3 Försäkringar...

Läs mer

Tingsguide 2014. Ting 2014 Växjö 2-4 maj

Tingsguide 2014. Ting 2014 Växjö 2-4 maj 1 Tingsguide 2014 Hej och välkomna till Ting 2015 i Stora Levene och vad kul att just du vill vara med och påverka din utmanarscouttid! För dig som är på Ting för första gången har vi skrivit ihop en ordlista

Läs mer

Protokoll från distriktsstyrelsens möte 2014-10-07, #699

Protokoll från distriktsstyrelsens möte 2014-10-07, #699 Protokoll från distriktsstyrelsens möte 2014-10-07, #699 Närvarande Anna Gottfridsson Karolina Natt och Dag Magnus Bernhardson Jenny Irwert Jan Månsson Pernilla Niemi Micael Andreasson Anton Engström Mikael

Läs mer

Årsredovisning Söralids Vägförening

Årsredovisning Söralids Vägförening Årsredovisning Söralids Vägförening 2(9) Innehållsförteckning Förvaltningsberättelse... 3 Balansräkning... 5 Resultaträkning... 6 Notförteckning... 7 Revisionsberättelse... 9 3(9) Förvaltningsberättelse

Läs mer

KFUK-KFUMs scoutförbund

KFUK-KFUMs scoutförbund Närvarande med rösträtt Ulf Klingnäs Gustaf Haag Hanna Nilsson Carin Stegen Richard Trum Förhinder Jörgen Wallin Närvarande utan rösträtt Ej tillämpbar 72. Mötesformalia a) Mötets öppnande Gustaf Haag

Läs mer

Datum: Plats: Löpnummer: 11. 5-6 december 2015 Gilwell, Flen O51-22-2015. Generalsekreterare Servicechef. Dagordningspunkter

Datum: Plats: Löpnummer: 11. 5-6 december 2015 Gilwell, Flen O51-22-2015. Generalsekreterare Servicechef. Dagordningspunkter Styrelseprotokoll Datum: Plats: Löpnummer: 11 5-6 december 2015 Gilwell, Flen O51-22-2015 Deltagare Närvarande Ordförande Inger Ekvall Gustaf Haag Ledamöter Oscar Sundås Arvid Nilsson William Persson Martin

Läs mer

Tollare folkhögskola, Saltsjö-Boo

Tollare folkhögskola, Saltsjö-Boo 1(8) Tollare folkhögskola, Saltsjö-Boo Per Södergren, Niklas Blomqvist, Niklas Johansson, Fredrik Persson (anlände vid 163), Cecilia Hemming, Jonas Moberg, Josefine Larsson, Jessica Andersson och Sven

Läs mer

Årsredovisning. för. Brf Smålänningen

Årsredovisning. för. Brf Smålänningen Årsredovisning för Brf Smålänningen Räkenskapsåret 2010 Brf Smålänningen 1(11) Styrelsen för Brf Smålänningen får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2010. Dagordning årsstämma 2011 1. Upprättande

Läs mer

SÖLVESBORGS KOMMUN Fritid & kultur. föreningskunskap. - att bilda förening -

SÖLVESBORGS KOMMUN Fritid & kultur. föreningskunskap. - att bilda förening - SÖLVESBORGS KOMMUN Fritid & kultur föreningskunskap - att bilda förening - Innehållsförteckning Ideell förening, vad är det? 3 Hur många medlemmar måste man vara? 3 Vad krävs för att bilda en förening?

Läs mer

Årsredovisning för Östra Stenfruktens IT-förening ek. för. 769619-2868. Räkenskapsåret 2014

Årsredovisning för Östra Stenfruktens IT-förening ek. för. 769619-2868. Räkenskapsåret 2014 Årsredovisning för Östra Stenfruktens IT-förening ek. för. 769619-2868 Räkenskapsåret 2014 Verksamhetsberättelse 2014 Östra stenfruktens IT-förenings sjunde verksamhetsår är slut. Föreningen bildades 2008-09-09.

Läs mer

Konto Benämning Ingående balans Förändring Utgående balans 120101 1201-1212 121231

Konto Benämning Ingående balans Förändring Utgående balans 120101 1201-1212 121231 Balansrapport Sid 1 (av 1) RFSL Ungdom Karlstad, 802427-5219 (RFSLUKD) Utskrifts-ID: 485 Period: 1201-1212 Senast reg verifikat: A:214 Utskriven: 130102 17:17 av RFSL U-KD Konto Benämning Ingående balans

Läs mer

Årsredovisning. Bf Kättingen upa

Årsredovisning. Bf Kättingen upa Årsredovisning för Bf Kättingen upa 702001-2477 Räkenskapsåret 2012 1 (11) Årsredovisning Styrelsen för Bf Kättingen upa får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2012. Förvaltningsberättelse Föreningens

Läs mer

Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2015. Västerhaninge Tennisklubb Orgnr. 812400-4808

Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2015. Västerhaninge Tennisklubb Orgnr. 812400-4808 Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2015. Västerhaninge Tennisklubb Orgnr. 812400-4808 Dagordning 1. Fastställande av röstlängd. 2. Frågan om mötet har utlysts på rätt sätt. 3. Fastställande av dagordning.

Läs mer

Styrelsens svar på två inkomna motioner samt en proposition till Extra årsmöte den 27:e november 2014

Styrelsens svar på två inkomna motioner samt en proposition till Extra årsmöte den 27:e november 2014 Kallelse till Extra Årsmöte i Sävedalens AIK 2014-11-27 kl 19.00 Mötet hålls i SAIK-stugan Kåsjön där kaffe och bulle serverades innan öppnandet. Extra möte är utlyst för att behandla de motioner som inkom

Läs mer

SeniorNet Järfälla Klubben för seniorer som vill lära IT och data

SeniorNet Järfälla Klubben för seniorer som vill lära IT och data SeniorNet Järfälla Klubben för seniorer som vill lära IT och data Kallelse till SeniorNet Järfällas stadgeenliga årsmöte tisdagen den 18 mars 2014 kl. 10.00 i ABF:s stora samlingslokal innanför datasalen.

Läs mer

Örnsbergs Scoutkår. Styrelsemöte 7 oktober 2012, kl 17.00. Rotundan. 1. Utvärdering och bidragsansökning för sommarlägret 1719 skall skrivas färdigt.

Örnsbergs Scoutkår. Styrelsemöte 7 oktober 2012, kl 17.00. Rotundan. 1. Utvärdering och bidragsansökning för sommarlägret 1719 skall skrivas färdigt. Örnsbergs Scoutkår Styrelsemöte 7 oktober 2012, kl 17.00 Rotundan Sammanfattning av beslut 1. Utvärdering och bidragsansökning för sommarlägret 1719 skall skrivas färdigt. 2. En lista över saker som bör

Läs mer

Unga Forskares Utvecklingsfond

Unga Forskares Utvecklingsfond Unga Forskares Utvecklingsfond Utredningsrapport DATUM 2008-11-13 UTREDARE Tobias Jonsson Sara Magnusson Alexander Sehlström GODKÄND Utkast Innehåll ii Innehåll Kapitel 1 Inledning 1 Bakgrund... 1 Frågeställning...

Läs mer

HSB Brf Eklanda Dunge i Mölndal

HSB Brf Eklanda Dunge i Mölndal Sid 1 FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Styrelsen för HSB Brf Eklanda Dunge i Mölndal får härmed avge årsredovisning för verksamhetsåret 2009-01-01 -- 2009-12-31. Verksamhetens art och inriktning Föreningen har till

Läs mer

Dagordning för årsmöte

Dagordning för årsmöte Dagordning för årsmöte Den 14:e April 2013 Kl 18.00 Plats: Folkets hus, lokal Embla 1. Upprop och fastställande av röstlängd för mötet 2. Årsmöteskallelse 3. Fastställande av dagordningen 4. Val av ordförande

Läs mer

Hund- och Kattstallar i Stockholm AB

Hund- och Kattstallar i Stockholm AB Årsredovisning för Hund- och Kattstallar i Stockholm AB Räkenskapsåret 2009-01-01-2009-12-31 Hund- och Kattstallar i Stockholm AB 1(7) Förvaltningsberättelse Styrelsen för Hund -och Kattstallar i Stockholm

Läs mer

Välkomna till. Årsmöte 2016. Lindåsskolans matsal. Onsdag 23 mars 18.30

Välkomna till. Årsmöte 2016. Lindåsskolans matsal. Onsdag 23 mars 18.30 Välkomna till Årsmöte 2016 Lindåsskolans matsal Onsdag 23 mars 18.30 Kallelse Styrelsen för Anläggningssamfälligheten Östra Lindås kallar härmed medlemmarna till årsmöte 2016. Mötet kommer att hållas i

Läs mer

STYRELSENS JOBB SÅ LÅNGT

STYRELSENS JOBB SÅ LÅNGT Hej alla medlemmar i Svensk Räddningshundförarförening! I somras anordnade vi ett sommarläger i Nynäshamn/Stora Vika som samlade drygt 20 deltagare från norr till söder. Lägret började på onsdagen den

Läs mer

Årsredovisning. Bostadsrättsföreningen Vitbetan 38

Årsredovisning. Bostadsrättsföreningen Vitbetan 38 Årsredovisning för Bostadsrättsföreningen Vitbetan 38 769610-5829 Räkenskapsåret 2014 Innehållsförteckning Förvaltningsberättelse Resultaträkning Balansräkning Tilläggsupplysningar Bostadsrättsföreningen

Läs mer

Viksäters samfällighetsförening

Viksäters samfällighetsförening Viksäters samfällighetsförening Vi i styrelsen vill hälsa nya medlemmar inflyttade under 2007 välkomna och till samtliga medlemmar vill vi lämna aktuell information. Vi bifogar kontaktuppgifter för Viksäters

Läs mer

Årsredovisning. 2013-01-01 2013-12-31 Brf Stengodset Bråvalla 769604-5439

Årsredovisning. 2013-01-01 2013-12-31 Brf Stengodset Bråvalla 769604-5439 Årsredovisning 2013-01-01 2013-12-31 Brf Stengodset Bråvalla 769604-5439 Innehållsförteckning Förvaltningsberättelse 3 Resultaträkning 8 Balansräkning 9 Ställda säkerheter och ansvarsförbindelser 10 Kassaflödesanalys

Läs mer

STYRELSEMÖTESPROTOKOLL TEV Sida 1 (5)

STYRELSEMÖTESPROTOKOLL TEV Sida 1 (5) STYRELSEMÖTESPROTOKOLL TEV Sida 1 (5) Datum: 2013-06-14 Ort: Stockholm Protokoll nummer: 6 Ordförande: Sekreterare: Justerare: Övriga närvarande: Peter Franzén Madelene Lundin Peter Schulz Gunilla Brattström-Cronqvist,

Läs mer

SeniorNet Järfälla Klubben för seniorer som vill lära IT och data

SeniorNet Järfälla Klubben för seniorer som vill lära IT och data SeniorNet Järfälla Klubben för seniorer som vill lära IT och data Kallelse till SeniorNet Järfällas stadgeenliga årsmöte tisdagen den 22 mars 2011 kl 12.00 i SPF:s lokal Engelbrektsvägen 24 (ingång från

Läs mer

Verksamhetsberättelse med årsbokslut för verksamhetsåret 1/9 2014 31/8 2015

Verksamhetsberättelse med årsbokslut för verksamhetsåret 1/9 2014 31/8 2015 1 (6) Verksamhetsberättelse med årsbokslut för verksamhetsåret 1/9 2014 31/8 2015 Org nr 716417-1956 Styrelsens sammansättning Peter Lindén, ordförande Göran Randquist, kassör Helena Nildén, sekreterare

Läs mer

Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Spinnmästaren i Halmstad

Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Spinnmästaren i Halmstad Bostadsrättsföreningen Spinnmästaren 1(15) Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Spinnmästaren i Halmstad Org. nr avger härmed årsredovisning för föreningens verksamhet under räkenskapsåret 01.01.2014-31.12.2014

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2014

Årsredovisning för räkenskapsåret 2014 1(12) Brf Bullaren i Stockholm Årsredovisning för räkenskapsåret 2014 Styrelsen avger följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 5 - balansräkning 6 - noter 8 Om

Läs mer

Tillsammans får vi Gotland att växa

Tillsammans får vi Gotland att växa Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse Tillsammans får vi Gotland att växa 2015 2015 2015 TILLVÄXT GOTLAND/VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 Tillväxt Gotlands roll är att skapa bättre

Läs mer

Hjälpmedelsnämnden Halland

Hjälpmedelsnämnden Halland Föredragningslista Sammanträdesdatum 2010-05-21 Hjälpmedelsnämnden Halland Tid: Fredagen den 24 september 2010 kl. 09:00 Plats: Komikapp - Rehabteks lokaler, Varberg Kardanvägen 15 Vägbeskrivning bifogas

Läs mer

Protokoll 2015:6 1. INLEDNING. Frånvarande. 1.1 Mötets öppnande. 1.2 Val av mötesordförande. 1.3 Godkännande av föredragningslistan

Protokoll 2015:6 1. INLEDNING. Frånvarande. 1.1 Mötets öppnande. 1.2 Val av mötesordförande. 1.3 Godkännande av föredragningslistan Protokoll 2015:6 Styrelsemöte 2015:6, Närvarande Anna Gottfridsson Jenny Irwert Karolina Natt och Dag Panagiotis Johan Nikolis Jan Månson Magnus Bernhardson Frånvarande Markus Forsgren David Udén Micael

Läs mer

Årsredovisning. Kinnaborg Golf AB

Årsredovisning. Kinnaborg Golf AB Årsredovisning för Kinnaborg Golf AB 556569-0160 Räkenskapsåret 2015 Kinnaborg Golf AB 1 (7) Styrelsen för Kinnaborg Golf AB får härmed avge årsredovinsing för räkenskapsåret 2014. Förvaltningsberättelse

Läs mer

ÅRSREDOVISNING 2014 Brf Cederström. Org.nr. 735000-0878

ÅRSREDOVISNING 2014 Brf Cederström. Org.nr. 735000-0878 ÅRSREDOVISNING 214 Brf Cederström Org.nr. 735-878 FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Verksamheten Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Cederström i Karlskrona får härmed avge redovisning för föreningens verksamhet

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2012

Årsredovisning för räkenskapsåret 2012 1(14) Brf Stora Badhusgatan 30 i Göteborg Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2012 Styrelsen avger följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 6 - balansräkning

Läs mer

Styrelsen för Aktiebolaget Bjurholmsgatan

Styrelsen för Aktiebolaget Bjurholmsgatan Org Nr: 556530-4523 Styrelsen för Aktiebolaget Bjurholmsgatan Org.nr: 556530-4523 får härmed avge årsredovisning för bolagets verksamhet under räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Årsredovisning Styrelsen

Läs mer

Årsredovisning. Gunnarn Petrol Ek.för

Årsredovisning. Gunnarn Petrol Ek.för Årsredovisning 2010 Gunnarn Petrol Ek.för Inledning Verksamhetsår Gunnarn Petrol kan nu redovisa resultatet från verksamhetsåret 2010. Föreningen har inte nått upp till budgeterade försäljningsvolymer

Läs mer

Styrelsen får härmed avge årsredovisning för föreningens verksamhet under räkenskapsåret 2010-01-01-2010-12-31.

Styrelsen får härmed avge årsredovisning för föreningens verksamhet under räkenskapsåret 2010-01-01-2010-12-31. Räkenskapsåret 2010 Sida 1 (13) HSB:s BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN SALÄNG I SKENE ÅRSREDOVISNING Styrelsen får härmed avge årsredovisning för föreningens verksamhet under räkenskapsåret 2010-01-01-2010-12-31.

Läs mer

Kallelse till årsstämma i Brittsommars Samfällighetsförening

Kallelse till årsstämma i Brittsommars Samfällighetsförening Kallelse till årsstämma i Brittsommars Samfällighetsförening Tid: Måndag 2016-04-11, 19.00-21.30 Plats: Strandskolan/Masten l Förvaltningsberättelse och revisionsberättelse samt utgift och inkomststat

Läs mer

Lathund för Svenska Celiakiungdomsförbundets, SCUF:s medlemsföreningskassörer

Lathund för Svenska Celiakiungdomsförbundets, SCUF:s medlemsföreningskassörer Lathund för Svenska Celiakiungdomsförbundets, SCUF:s medlemsföreningskassörer Svenska Celiakiungdomsförbundet Norr Mälarstrand 24 112 20 Stockholm tel: 08-562 788 07 info@scuf.se www.scuf.se Inledning

Läs mer

Resultatet för perioden 1 januari 30 juni 2012 beräknas i dagsläget till 306 tkr.

Resultatet för perioden 1 januari 30 juni 2012 beräknas i dagsläget till 306 tkr. Ekonomisk halvårsrapport för 2012 KFUK-KFUMs scoutförbund I nedanstående rapport presenteras kortsiktigt det ekonomiska läget för KFUK-KFUMs scoutförbund under det första halvåret 2012. Styrelsen vill

Läs mer

Torkilstötens Samfällighetsförening Protokoll från ordinarie årsstämma 2009

Torkilstötens Samfällighetsförening Protokoll från ordinarie årsstämma 2009 Torkilstötens Samfällighetsförening Protokoll från ordinarie årsstämma 2009 Stämman hölls på Ljungalid, långfredag den 10 april 2009. Antal deltagare på stämman var 61 personer enligt närvarolista. 1 Stämmans

Läs mer

Hikari Aikidoklubb. Årsredovisning. Verksamhetsår 2013

Hikari Aikidoklubb. Årsredovisning. Verksamhetsår 2013 Årsredovisning Verksamhetsår 2013 Innehåll Verksamhetsberättelse 2013... 4 Styrelse och förtroendevalda... 4 Relationer och representationer... 4 Information och rekrytering... 4 Avgifter... 4 Medlemmar...

Läs mer

Dagordning Årsmöte 2010

Dagordning Årsmöte 2010 DAGORDNING Kårhuset Lund, 12 november 2010 Christian Nilsson, ordförande Dagordning Årsmöte 2010 Tid: Torsdag 2 december 2010 klockan 18.00 Plats: Fakultetsklubben, Kårhuset Ärende Åtgärd Kom Bilaga 1

Läs mer

Det är viktigt att så många som möjligt deltar så att medlemmarnas önskan speglas på ett korrekt sätt. På mötet serveras det kaffe och bulle.

Det är viktigt att så många som möjligt deltar så att medlemmarnas önskan speglas på ett korrekt sätt. På mötet serveras det kaffe och bulle. KODE NORRA BREDBAN D w w w. k o d e b o r. s e Du som är medlem i Kode Norra Bredband ek. för. kallas härmed till föreningsstämma. Plats: Solberga Golf o Konferens. Tid:Tisdagen 20 Juni, Kl. 19:00. På

Läs mer

ÅRSREDOVISNING OCH VERKSAMHETSPLANERING 1/9 2012 31/8 2013 HSB BRF KALKBRÄNNAREN I KLAGSHAMN

ÅRSREDOVISNING OCH VERKSAMHETSPLANERING 1/9 2012 31/8 2013 HSB BRF KALKBRÄNNAREN I KLAGSHAMN ÅRSREDOVISNING OCH VERKSAMHETSPLANERING 1/9 2012 31/8 2013 HSB BRF KALKBRÄNNAREN I KLAGSHAMN 1 2 Öppnar Innehållsförteckning dörren delägarna! Kallelse och dagordning till föreningsstämma 1 HSB Certifiering

Läs mer

Kallelse till årsstämma i FREJA SAMFÄLLIGHETSFÖRENING

Kallelse till årsstämma i FREJA SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Kallelse till årsstämma i FREJA SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Härmed kallas samtliga medlemmar till ordinarie stämma söndagen den 8 mars 2009 kl. 16.00 på Stenåsavägen 36 Dagordning 1. Stämman öppnas 2. Stämmans

Läs mer

ÅRSREDOVISNING. för BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN KATTEN 4. Gunnar Norén Suppleant, t o m 2013-08-19

ÅRSREDOVISNING. för BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN KATTEN 4. Gunnar Norén Suppleant, t o m 2013-08-19 ÅRSREDOVISNING för BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN KATTEN 4 Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Katten 4 får härmed avge årsredovisning för föreningens verksamhet under räkenskapsåret 2013. STYRELSEN Filip Widebäck

Läs mer

Brf Floragården. Årsredovisning för 769608-4438. Räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31. Innehållsförteckning

Brf Floragården. Årsredovisning för 769608-4438. Räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31. Innehållsförteckning Årsredovisning för Brf Floragården Räkenskapsåret 2014-01-01 - Innehållsförteckning Förvaltningsberättelse Resultaträkning Balansräkning Ansvarsförbindelser och ställda säkerheter Noter och redovisningsprinciper

Läs mer

FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE

FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Styrelsen för HSB Brf 40 Tiunda får härmed avge redovisning för föreningens verksamhet under räkenskapsåret 2012-09-01 till och med 2013-08-31. FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Föreningens ekonomi Det gångna räkenskapsåret

Läs mer

Bokslutskommuniké 020101-021231

Bokslutskommuniké 020101-021231 Bokslutskommuniké 020101-021231 Verksamhet * Nettoomsättningen under perioden uppgick till 9,5 Mkr (15,7) * Resultatet efter finansiella poster var -4,0 Mkr (-7,9) * Ett besparingsprogram har genomförts

Läs mer

ÅRSREDOVISNING OCH VERKSAMHETSPLANERING 1/5 2014 30/4 2015 HSB BRF HÖGAHOLM I MALMÖ

ÅRSREDOVISNING OCH VERKSAMHETSPLANERING 1/5 2014 30/4 2015 HSB BRF HÖGAHOLM I MALMÖ ÅRSREDOVISNING OCH VERKSAMHETSPLANERING 1/5 2014 30/4 2015 HSB BRF HÖGAHOLM I MALMÖ Kallelse och dagordning Medlemmarna i HSB bostadsrättsförening Högaholm kallas härmed till ordinarie föreningsstämma

Läs mer

FÖRENKLAT ÅRSBOKSLUT 150501-160430

FÖRENKLAT ÅRSBOKSLUT 150501-160430 F ö r v a l t n i n g s b e r ä t t e l s e N I B F Å r s m ö t e 2 0 1 6 Sida 1 2016-05-17 FÖRENKLAT ÅRSBOKSLUT 150501-160430 FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE F ö r v a l t n i n g s b e r ä t t e l s e N I B F

Läs mer

HSB:s Brf Bågen. Resultaträkning 04-01 - 04-12 03-01 - 03-12. Årets resultat 3 748 887 2 397 229

HSB:s Brf Bågen. Resultaträkning 04-01 - 04-12 03-01 - 03-12. Årets resultat 3 748 887 2 397 229 Resultaträkning 04-01 - 04-12 03-01 - 03-12 Nettoomsättning Not 1 27 640 670 27 804 695 Fastighetskostnader Drift Not 2-7 811 197-8 084 746 Planerat underhåll -993 453-546 079 Fastighetsskatt -1 899 000-2

Läs mer

Årsredovisning för. Brf Flyttblocket 13 769620-9969. Räkenskapsåret 2010-01-19-2010-12-31. Innehållsförteckning:

Årsredovisning för. Brf Flyttblocket 13 769620-9969. Räkenskapsåret 2010-01-19-2010-12-31. Innehållsförteckning: Årsredovisning för Brf Flyttblocket 13 Räkenskapsåret 2010-01-19 - Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3 Ställda säkerheter och ansvarsförbindelser 4 Redovisningsprinciper

Läs mer

ÅRSREDOVISNING 2011 FÖRENINGEN STOCKHOLMS KATTHEM ORG.NR 802015-4517

ÅRSREDOVISNING 2011 FÖRENINGEN STOCKHOLMS KATTHEM ORG.NR 802015-4517 ÅRSREDOVISNING 2011 FÖRENINGEN STOCKHOLMS KATTHEM ORG.NR 802015-4517 Innehållsförteckning s FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Information om verksamheten... 3 Ekonomi... 3 Verksamhetsresultat... 3 Omhändertagande

Läs mer

Årsmötesförhandlingar för MK GOTLANDS TERRÄNG GÄNG

Årsmötesförhandlingar för MK GOTLANDS TERRÄNG GÄNG Årsmötesförhandlingar för MK GOTLANDS TERRÄNG GÄNG Verksamhetsåret 2014 Kallelse till årsmöte 2015 Härmed kallas alla medlemmar i MK Gotlands Terräng Gäng till årsmöte Söndag den 8 Mars ca kl 15.00 Plats:

Läs mer

HSB:s Bostadsrättsförening 71 Ling i Uppsala 1(14) 716401-3299

HSB:s Bostadsrättsförening 71 Ling i Uppsala 1(14) 716401-3299 HSB:s Bostadsrättsförening 71 Ling i Uppsala 1(14) Årsredovisning Styrelsen för HSB:s Bostadsrättsförening 71 Ling i Uppsala får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2004-09-01-2005-08-31. Förvaltningsberättelse

Läs mer

Sibble vägförening, ordinarie styrelsemöte 140918

Sibble vägförening, ordinarie styrelsemöte 140918 Sibble vägförening, ordinarie styrelsemöte 140918 Plats: Annelötsvägen 63, Kl 19:00 Närvarande: Lars Nygren Staffan Dahlén Leif Dahlstedt Maria Ahnelöv Helena Rydberg Granath 1. Mötet öppnas. Lars Nygren

Läs mer

Brf Nr 1 Näset Lidingö

Brf Nr 1 Näset Lidingö Årsredovisning för Brf Nr 1 Näset Lidingö Räkenskapsåret 2011-01-01-2011-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 4 Balansräkning 5 Ställda säkerheter och ansvarsförbindelser

Läs mer

Brf!Borggården!99! Lägenheter!(bostadsrätt)! Lägenheter!(hyresrätt)! Lokaler!(hyresrätt)!

Brf!Borggården!99! Lägenheter!(bostadsrätt)! Lägenheter!(hyresrätt)! Lokaler!(hyresrätt)! BrfBorggården99 Org.nr76960327493 Org.nr76960327493 Förvaltningsberättelse2014 Föreningensverksamhet Fastigheter BrfBorggårdenbildadesimaj1999.FastighetenRimfrosten2förvärvadesden19 september2000avstockholmshemab.fastighetenvilkenmanupplåterlägenheter

Läs mer

Roxi Stenhus Gruppen AB

Roxi Stenhus Gruppen AB Roxi Stenhus Gruppen AB Bokslutskommuniké 2007 Omsättningen ökade till 58 460 Tkr Resultat efter finansiella poster 662 Tkr Förvärv av Granngårdens bygghandel i Tygelsjö och Veberöd Förvärv av EMB Åkeri

Läs mer

Inför ansökan om statsbidrag för verksamhetsåret 2012

Inför ansökan om statsbidrag för verksamhetsåret 2012 Inför ansökan om statsbidrag för verksamhetsåret 2012 Förord Den här informationen är tänkt att vara en vägledning för organisationer som företräder nationella minoriteter och som vill ansöka om statsbidrag.

Läs mer

Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2011

Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2011 1(19) Göteborgs Curlingklubb Org nr Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2011 Styrelsen avger följande årsredovisning och koncernredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse

Läs mer

Protokoll från Piteå Segelsällskaps årsmöte 2007

Protokoll från Piteå Segelsällskaps årsmöte 2007 Protokoll från Piteå Segelsällskaps årsmöte 2007 Datum: 2007-11-21 Tid: 1900 Plats: Strömgården, Lyan 1. Ordförande Peter Lysholm öppnade årsmötet med att hälsa alla välkomna och i samband med detta hölls

Läs mer

för styrelsemöte söndagen den 6 december 2015 med Dacke Scoutdistrikt Plats: Ronneby FA Scoutkårs lokaler Strandgatan 10, Ronneby Klockan: 10.

för styrelsemöte söndagen den 6 december 2015 med Dacke Scoutdistrikt Plats: Ronneby FA Scoutkårs lokaler Strandgatan 10, Ronneby Klockan: 10. Dagordning för styrelsemöte söndagen den 6 december 2015 med Dacke Scoutdistrikt Plats: Ronneby FA Scoutkårs lokaler Strandgatan 10, Ronneby Klockan: 10.00 1. Mötet öppnas 2. Val av justerare 3. Godkännande

Läs mer

SÖDERSLÄTTS FLYGKLUBB. Stadgar

SÖDERSLÄTTS FLYGKLUBB. Stadgar SÖDERSLÄTTS FLYGKLUBB Stadgar Gällande från och med år 2005 1 Ändamål Klubben, med hemort Vellinge, är en allmännyttig ideell förening och har som ändamål att verka för privatflygets utveckling i enlighet

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015 Verksamhetsberättelse 2015 för FUB Dalarna

Verksamhetsberättelse 2015 Verksamhetsberättelse 2015 för FUB Dalarna 1 Verksamhetsberättelse 2015 för 2 Verksamhetsberättelse Ordförande Lars Jalkevik Falun Vice ordförande Ann-Sofie Eriksson Borlänge Kassör Thord Öberg Borlänge (adjungerad) Sekreterare Lillemor Wass Ovansiljan

Läs mer

Brf Ängsbyle Årsredovisning 2013

Brf Ängsbyle Årsredovisning 2013 Brf Ängsbyle Årsredovisning 2013 Bostadsrättsföreningen Ängsbyle Grindvägen 24B 761 62 Norrtälje Telefon och fax 0176 16677 angsbyle@telia.com Organisationsnummer: 714400-2420 KALLELSE/DAGORDNING Föreningens

Läs mer

SJUHÄRADS SAMORDNINGSFÖRBUND TERTIALRAPPORT 2 2015

SJUHÄRADS SAMORDNINGSFÖRBUND TERTIALRAPPORT 2 2015 SJUHÄRADS SAMORDNINGSFÖRBUND TERTIALRAPPORT 2 2015 i samverkan med Sjuhärads kommuner: BOLLEBYGD BORÅS HERRLJUNGA MARK SVENLJUNGA TRANEMO ULRICEHAMN VÅRGÅRDA Sjuhärads Samordningsförbund möjliggör en effektiv

Läs mer

Arsredovisning för. Brt Fågelbärslunden 769603-6784. Räkenskapsåret 2013-01-01-2013-12-31

Arsredovisning för. Brt Fågelbärslunden 769603-6784. Räkenskapsåret 2013-01-01-2013-12-31 Arsredovisning för Brt Fågelbärslunden Räkenskapsåret 2013-01-01-2013-12-31 Innehållsförteckning: Sida 1-3 Resultaträkning 4 Balansräkning 5-6 Ställda säkerheter och ansvarsförbindelser 6 Redovisningsprinciper

Läs mer

Nettoomsättning 2 25 718 399 27 004 258 Bruttoresultat 25 718 399 27 004 258

Nettoomsättning 2 25 718 399 27 004 258 Bruttoresultat 25 718 399 27 004 258 Resultaträkning Belopp i kr Not Nettoomsättning 2 25 718 399 27 004 258 Bruttoresultat 25 718 399 27 004 258 Fastighetskostnader Drift 1, 5-6 720 466-6 802 262 Reparationer och underhåll -6 135 182-1 638

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN Tid: 4 september 2008 kl 19.00 Plats: Hemma hos ordförande Ove Paulusson i Mölndal Närvarande: Ordförande Ove Paulusson () IT-ansvarig Morgan Fredberg () via

Läs mer

Årsredovisning. Brf Pergolan 2

Årsredovisning. Brf Pergolan 2 Årsredovisning för Brf Pergolan 2 769621-5081 Räkenskapsåret 2013 1 (8) Styrelsen för Brf Pergolan 2 får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2013. Förvaltningsberättelse Information om verksamheten

Läs mer

Årsredovisning 2013/2014

Årsredovisning 2013/2014 Årsredovisning 2013/2014 Nätraälven högst i Sverige! (Sommarjobbaren Veronica Norberg på Kebnekaises topp sommaren 2014) Nätraälvens Virkesförsäljningsförening ÅRSREDOVISNING 2008/2009 1 (12) Styrelsen

Läs mer

Styrelsemöte 29/05 2010

Styrelsemöte 29/05 2010 Styrelsemöte 29/05 2010 Datum 29/05 2010 Plats Närvarande Bilagor - Studiefrämjandets lokaler i Falun SVEROK GÄVLEDALA Sveriges roll- och konfliktspelsförbund GävlaDala-distriktet Lina Svensson, Magnus

Läs mer

Svenska Australian shepherdklubben

Svenska Australian shepherdklubben Styrelsemöte SASK 11/8 kl 19:00 via Skype Närvarande: Jeanette Forssman, Jessica Nyström, Veronica Hagéus, Per Edorson, Cari Hansson, Maria Jönsson, Ingrid Wigur, Emma Farhang 51 Mötets öppnade Jeanette

Läs mer

Innehållsförteckning 1

Innehållsförteckning 1 Innehållsförteckning 1 20 Bokslutsinformation Delår/År 2 20.1 Delårsrapport (delårsbokslut) per den 30 juni 2016.. 2 20.1.1 Intäkter/kostnader i rätt period.. 2 20.1.2 Periodiseringar 2 - Förutbetalda

Läs mer

godkänna förvaltningens förslag till reviderad delegationsordning

godkänna förvaltningens förslag till reviderad delegationsordning Malmö stad Fritidsförvaltningen 1 (4) Datum 2013-01-18 Vår re fer ens Bo Sjöström BESLUTSFÖRSLAG delegationsordning 2013 Sammanfattning Delegering innebär överföring av beslutanderätt från nämnd till utskott

Läs mer

Årsredovisning. Brf Luthagen

Årsredovisning. Brf Luthagen Årsredovisning för Brf Luthagen 716401-2226 Räkenskapsåret 2012 Org.nr 716401-2226 1 (14) Årsredovisning Styrelsen för Brf Luthagen får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2012. Förvaltningsberättelse

Läs mer

ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING

ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING 1(7) ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING Org. nr ÅRSREDOVISNING FÖR RÄKENSKAPSÅRET 2009 ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING 2(7) Styrelsen för ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING får härmed

Läs mer

====================== Å R S R E D O V I S N I N G ======================

====================== Å R S R E D O V I S N I N G ====================== ====================== Å R S R E D O V I S N I N G ====================== för tiden 1 januari 2009 till och med 31 december 2009 FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Härmed får styrelsen för Brf Draget avge förvaltningsberättelse,

Läs mer

Information till legitimerade tandhygienister. Bokföring. STHFs lokalföreningar & TandhygienistFöretagare

Information till legitimerade tandhygienister. Bokföring. STHFs lokalföreningar & TandhygienistFöretagare SVERIGES Information till legitimerade tandhygienister Bokföring STHFs lokalföreningar & TandhygienistFöretagare TANDHYG Innehåll Konstituerande möte... 1 Ekonomisk redovisning till medlemmarna... 1 Bokföring...

Läs mer

Protokoll fört vid möte för bildande av Föreningen Tankarnas trädgård i Växjö

Protokoll fört vid möte för bildande av Föreningen Tankarnas trädgård i Växjö Protokoll fört vid möte för bildande av Föreningen Tankarnas trädgård i Växjö Tid: Torsdag 23 april 2015, kl 18.30 20.00, och onsdag 13 maj 2015, kl 18.00 Plats: IOGT NTO, Växjö, Gavelrummet (23/4) och

Läs mer

DELÅRSRAPPORT 2011 januari-juni

DELÅRSRAPPORT 2011 januari-juni DELÅRSRAPPORT 2011 januari-juni Innehållsförteckning Uppdrag 2 Organisation 3 Styrelsen 3 Styrelsens uppgifter 3 Beredningsgruppens uppgifter 3 Tjänstemannens uppgifter 3 Revisorer 3 Under verksamhetsåret

Läs mer

STADGAR FÖR RIKSNÄTVERKET NATTVANDRARE I SVERIGE

STADGAR FÖR RIKSNÄTVERKET NATTVANDRARE I SVERIGE STADGAR FÖR RIKSNÄTVERKET NATTVANDRARE I SVERIGE Riksnätverket är Sveriges organiserade nattvandrares gemensamma förening 1. Mål och uppgifter 1.1 Organisationens mål Organisationens grundläggande mål

Läs mer

6 Framställningar från styrelsen eller motioner från medlemmarna. 8 Styrelsens förslag till utgifts och inkomststat samt debiteringslängd

6 Framställningar från styrelsen eller motioner från medlemmarna. 8 Styrelsens förslag till utgifts och inkomststat samt debiteringslängd KALLELSE TILL ORDINARIE ÅRSSTÄMMA för Södra Glasmästarens Samfällighetsförening. Tid: 19:00 den 11 april 2013 Plats: Korgmakargatan 40 DAGORDNING 1 Val av ordförande för stämman 2 Val av sekreterare för

Läs mer

Årsredovisning. Bostadsrättsföreningen Stenslottet 769607-6376. Räkenskapsåret 2014-01-01 2014-12-31. Innehåller. Förvaltningsberättelse

Årsredovisning. Bostadsrättsföreningen Stenslottet 769607-6376. Räkenskapsåret 2014-01-01 2014-12-31. Innehåller. Förvaltningsberättelse Årsredovisning Bostadsrättsföreningen Stenslottet 769607-6376 Räkenskapsåret 2014-01-01 2014-12-31 Innehåller Förvaltningsberättelse Resultaträkning Balansräkning Tilläggsupplysningar Revisionsberättelse

Läs mer

Brf Violen Årsredovisning 2014

Brf Violen Årsredovisning 2014 Brf Violen Årsredovisning 2014 Brf Violen Org. nr 717600-3023 RESULTATRÄKNING 4(9) INTÄKTER Nettoomsättning 2014 Not 2013 Årsavgifter 1 595 424 1 595 424 Hyresintäkter 53 231 1 648 655 1 53 141 1 648

Läs mer

Stadgar för Föreningen Sveriges Åkeriföretag Värmland

Stadgar för Föreningen Sveriges Åkeriföretag Värmland ÅF Stadgar Slutgiltigt förslag 2012-04-03 ORG.docx Stadgar för Föreningen Sveriges Åkeriföretag Värmland 1. Föreningens firma och ändamål 1.1 Föreningens firma är Föreningen Sveriges Åkeriföretag Värmland

Läs mer

Arbetsordning för Svenska Klätterförbundet

Arbetsordning för Svenska Klätterförbundet Denna arbetsordning har antagits av Svenska Klätterförbundets styrelse den 27 november 2010. Den skall fastställas på nytt vid styrelsens första ordinarie sammanträde efter förbundsmötet och ska revideras

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte med Loftahammars Golfklubb och Loftahammars Golf AB den 21 juli 2015 mellan kl 20.00 21.30.

Protokoll från styrelsemöte med Loftahammars Golfklubb och Loftahammars Golf AB den 21 juli 2015 mellan kl 20.00 21.30. Protokoll från styrelsemöte med Loftahammars Golfklubb och Loftahammars Golf AB den 21 juli 2015 mellan kl 20.00 21.30. Plats: Klubbhuset Närvarande Svante Gustafson, ordförande Ossian Nilsson Johan Grevelius

Läs mer

Kort genomgång av de policyer som finns i nuläget. En del behöver justeras, då de antogs i slutet av 2013.

Kort genomgång av de policyer som finns i nuläget. En del behöver justeras, då de antogs i slutet av 2013. Protokoll 2015:1 Närvarande Anna Gottfridsson Pernilla Niemi Karolina Natt och Dag Jenny Irwert Micael Andreasson Magnus Bernhardson Markus Forsgren Tobias Stellert David Udén Frånvarande Panagiotis Jotis

Läs mer

Hundstallet i Sverige AB

Hundstallet i Sverige AB Årsredovisning för Hundstallet i Sverige AB Räkenskapsåret 2013-01-01-2013-12-31 Förvaltningsberättelse Styrelsen för Hundstallet i Sverige AB, får härmed avge årsredovisning för 2013. Allmänt om verksamheten

Läs mer

KALLELSE TILL ORDINARIE ÅRSSTÄMMA

KALLELSE TILL ORDINARIE ÅRSSTÄMMA KALLELSE TILL ORDINARIE ÅRSSTÄMMA för Södra Glasmästarens Samfällighetsförening. Tid: Klockan 19:00 tisdagen den 12 april 2016 Plats: Korgmakargatan 40 DAGORDNING 1 Val av ordförande för stämman 2 Val

Läs mer

Stadgar för Gästriklands Båtförbund. Antagna efter revidering vid årsstämman för verksamhetsåret 2014.

Stadgar för Gästriklands Båtförbund. Antagna efter revidering vid årsstämman för verksamhetsåret 2014. Stadgar för Gästriklands Båtförbund Antagna efter revidering vid årsstämman för verksamhetsåret 2014. Register 1. Förbundets ändamål. 2. Förbundets organisation. 3. Anslutning och medlemskap. 4. Avgifter

Läs mer