Detaljerat reseprogram

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Detaljerat reseprogram"

Transkript

1 Fel! Ingen text med angivet format i dokumentet. 0 Detaljerat reseprogram KURORTEN HÉVÍZ

2

3 Internationella Vårdresor samarbetar med Danubius Hotels Group som är Europas största och mest erfarna spaoperatör. Danubius Health Spa Resort Aqua är ett fyrstjärnigt all inclusive hotell 300 meter ifrån den välkända sjön Hévíz och bara 6km ifrån centraleuropas största insjö, Balaton. Hotellet har 224 luftkonditionerade rum. Dessa rum har fransk balkong, hårtork, badrock, telefon, minibar, TV, tvättservice och säkerhetsförvaring. Wifi finns i lobbyn och där finns även tillgång till dator, souvenirbutik, cykel och biluthyrning. Restaurang Aureu och Brasseriet erbjuder all inclusive med både lokala rätter och Danubius sunda meny ett hälsosamt, fettsnålare val av måltider med beräknat näringsvärde. Hévíz är den näst största naturliga termiska sjön i världen och har en yta på m2. Vattnet innehåller svavelväte och en speciell lera med organiska och oorganiska komponenter som täcker sjöns botten. Denna lera används i de mycket kända lerinpackningarna. Sjöns medeltemperatur på sommaren är grader och på vintern sjunker den inte under 23 grader. Vattnet i sjön är känd för sin läkande effekt på många olika reumatiska sjukdomar. Hotellets använder sjöns termiska källa och erbjuder något för både stora som små i sin badanläggning med både äventyrsbad och behandlingar. Därtill finns på hotellet även skönhetssalong med kosmetiska behandlingar (ansikts- och kroppsbehandlingar), frisör, pedikyr, manikyr m.m.

4 Dag 1, måndag 12:00 Ankomst till Budapest internationella flygplats med morgonflyg från Arlanda, Landvetter och Kastrup. Vi möts och välkomnas av en svensktalande guide som kommer att vara med oss under hela vår vistelse i Ungern. 13:00 Med vår egen buss tar vi oss till den kända kurorten Héviz och blir incheckade på vårt 4- stjärniga hotell, varefter vi under eftermiddagen blir välkomnade med fika och en presentation av hotellet och orten Héviz. Från 18:00 Middag och övernattning på hotellet. Dag 2, tisdag Förmiddag: Efter frukosten genomförs läkarkonsultationen med svensktalande tolk. Lunch på hotell. Eftermiddag: Första behandlingen på hotellet enligt läkarordination. Dag 3, onsdag 15:00 18:00 Tretimmars valfri halvdagstur runt Héviz. Eftermiddagssightseeing i Héviz. Samhället som är känt för sin sjö med varmt vatten. Vi tar oss runt under en timmes tid med det elektriska tåget "Dotto" och besöker även själva spasjön då det också kommer att ges tillfälle att ta ett dopp. Tre timmars inträde till spasjön och stadsturen med elektriska tåget "Dotto" ingår. Minst fem deltagare för att turen ska genomföras. Betalning sker på plats: 20 euro/person som motsvarar ca 190kr. Dag 4, torsdag Egna aktiviteter under eftermiddagen Dag 5, fredag. 15:00 18:00 Valfri halvdagstur till slottet Festetics i Keszthely. Vi åker till staden Keszthely vid Balatonsjöns västra sida. Guidad promenad med entré till slottet Festetics. Slottets ägare har spelat stor roll inom kulturlivet och jordbruket i området. Idag är slottet öppet för besökare och fortfarande utbildas här jordbruksexperter. Som avrundning njuter vi av fika på slottscaféet. Efter utflykten hämtas vi och åker tillbaka till hotellet med vår buss.

5 Bussresa, svensktalande guide, inträde på slottet med slottsguide och fika ingår i priset. Minst åtta deltagare för att turen ska genomföras. Betalning sker på plats: 35 euro/person som motsvarar ca 320kr. Dag 6, lördag Bufféfrukost på hotellet, inga behandlingar. 14:00 18:00 Valfri halvdagstur Salföld Badacsony Efter lunch åker vi iväg på en utflykt där vi får upptäcka sjöns och kullarnas naturskatter. Vår buss tar oss utmed Balatonkullarnas nationalpark där vi får uppleva de speciella basaltklipporna. Vi stannar till i Salfölds park för naturens bevarande där vi får bekanta oss med traditionella ungerska jordbruksredskap och djur. Vidare tar vi oss till en mycket stor basaltformation i Badacsony. Orten är känd för sina viner. Här går vi på upptäcksfärd i vinkällare med vinprovning på karaktäristiskt vis. Hemfärd med vår buss till hotellet. Bussresa, svensktalande guide, inträden och vinprovning med fem olika viner ingår i priset. Minst åtta deltagare för att turen ska genomföras. Betalning sker på plats: 35 euro/person som motsvarar ca 320kr. Dag 7, söndag Bufféfrukost på hotellet, inga behandlingar. 10:00 17:00 Valfri heldagsutflykt till Balatonsjön med besök i städerna Balatonfüred och Tihany. Bussresa från Héviz utmed Balatonsjöns norra strand till Tihany-halvön. Guidad promenad i Tihany och besök i deras klosterkyrka. Därefter får vi möjlighet till att upptäcka gamla stan i Tihany med dess gamla hus, affärer och hembygdsmuseum. Innan avfärd från Tihany avnjuter vi en god lunch på en speciell ungersk csárdasrestaurang vid namn Fogas Csárda. Efter lunchen fortsätter vi vår resa till Balatonfüred där vi promenerar på stadens vackra och berömda Tagore-aveny. Innan hemfärd till hotellet så finns möjlighet till att gå runt på egen hand en stund. Restaurang Fogas Csárda är den äldsta "csárdan" i Tihany med anor från 1800-talet. Restaurangen är uppkallad efter den godaste matfisken som tas upp från Balatonsjön. Den traditionella gästfriheten på den ungerska landsbygden går hand i hand med inredningen och porslinet på restaurangen. Dess meny är traditionellt ungersk med rätter som ungersk fiskarsoppa, gulasch och fylld paprika. Restaurangen har sin egen terrass med sjöutsikt. Bussresa, svensktalande guide, inträde till klosterkyrkan och lunchen i Tihany ingår. Minst åtta deltagare för att turen ska genomföras. Betalning sker på plats: 35 euro/person som motsvarar ca 320kr.

6 Dag 8, måndag Dag 9, tisdag Dag 10, onsdag 15:00 18:00 Valfri halvdag till slottsspelen I Sümeg Sümeg kallas ofta för Transdanubiens lilla smyckesskrin och nämns ofta som barockerans pärla. I utflykten ingår ett besök till Sümeg där vi får uppleva medeltidsspel. Efter spelen bjuds vi in till medeltida middag på restaurang Slottskaptenen. Efter den goda middagen åker vi tillbaka till hotellet. Restaurang Slottskaptenen ligger vid foten av slottskullen i Sümeg, i Hotell Kapitány. Restaurangen har en medeltida atmosfär. På menyn kan gästerna inte bara hitta välkända internationella rätter utan även specialrätter för personer som har en speciell diet eller som är vegetarianer. Bussresa och svensktalande guide, inträde till slotted och middag på restaurangen ingår i priset. I middagen ingår tre rätter, två glas dryck, kaffe och mineralvatten. Minst tio deltagare för att turen ska genomföras. Betalning sker på plats: 52 euro/person som motsvarar ca 470kr. Dag 11, torsdag Dag 12, fredag

7 Dag 13, lördag 10:00 15:00 Valfri haldagsutflykt till Veszprém och Herend På morgonen avreser vi till Veszprém, en stad som är byggd på fem kullar och som har en mycket lång historia. I århundraden kröntes Ungerns drottningar av biskopen av Veszprém. Staden kallas fortfarande ofta för "Drottningstaden". I utflykten ingår en promenad i staden. Sedan går bussen vidare till Herend, en stad som är känd för sitt porslin. Verkstaden i Herend var den officiella porslinsleverantören till kejsar Frans Josef och hans hustru, drottning Sissi. Här får gästerna besöka verkstadsmuseet och efteråt kan de ta en kopp kaffe eller te i museets café. Sedan åker vi tillbaka till hotellet. Bussresan, svensktalande guide, inträde till verstadsmuseet och kaffe eller te ingår i priset. Minst tio deltagare för att turen ska genomföras. Betalning sker på plats: 44 euro/person som motsvarar ca 400kr. Dag 14, söndag 10:00 Check-out från hotellet och transfer till Budapest och där gör vi en rundtur. Under sightseeingturen i Budapest får vi lära känna Donaus pärla. Vi besöker både Buda och Pest, vilka ligger på var sin sida om Donau. I det platta Pest tittar vi på de stora avenyerna, parlamentet, opera huset och stannar vid Hjältarnas torg. I det kuperade Buda stannar vi på Slottskullen där vi tittar på Mattiaskyrkan. Sedan åker vi till Géllertkullen för att kunna se staden från Citadellet. Resan innehåller också egen tid för lunch i den berömda saluhallen. 15:00 avreser vi från Budapests centrum till flygplatsen. Ungefärlig avresa 17:30 från Budapest med Malévs direktflyg och med ankomst till Arlanda, Landvetter och Kastrup ca 19:45.

8 Vi känner en stolthet att efter lång tids grundliga förberedelser få presentera våra resor och tjänster. När du reser med oss så vill vi att du ska veta att Internationella Vårdresor arbetar med välrenommerade medicinska behandlingsanläggningar som är internationellt erkända. Vi kvalitetssäkrar alltid våra resor så att du ska känna dig trygg och säker, därtill vill vi göra dig uppmärksam på att Internationella Vårdresor ställer resegaranti till Kammarkollegiet för våra resenärers trygghet. Varmt välkommen att föjla med oss! Patrik Hertelendy, Verksamhetsansvarig

9 Telefon E-post: Besöksadress: Science Park Gjuretigatan 9, Jönköpint Postadress: Skogsvägen 4, Tenhult