Välj bland 60 NYA böcker! 399:- Du får behålla en bok när cirkeln är slut!

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Välj bland 60 NYA böcker! 399:- Du får behålla en bok när cirkeln är slut!"

Transkript

1 BOKCIRKELN LÄSLUSTAN Välj bland 60 NYA böcker! 399:- Du får behålla en bok när cirkeln är slut!

2 1) Americanah Chimamanda Ngozi Adichie Ifemelu och Obinze blir kära redan i tonåren i Nigeria. Hon får ett visum för att studera i USA, och meningen är att han ska följa efter. Men attacken mot World Trade Center kommer emellan. När Ifemelu återvänder hem är det oundvikligt att de återupptar sin förbindelse. Där ställs de inför sitt livs svåraste beslut. 2) Alfabethuset Jussi Adler-Olsen Två engelska piloter, James och Bryan, skjuts ned och hamnar bakom fiendens linjer under andra världskriget. Om de tas tillfånga kommer de att avrättas som spioner. Så de tar sig ombord på ett tåg reserverat för sårade SS-män på väg hem från östfronten, för att få tillfälle att fly senare. I stället hamnar de i det så kallade Alfabethuset, ett sinnessjukhus långt bort från fronten, där de är tvungna att simulera månad efter månad för att inte bli avslöjade. Men kan man simulera sinnessjuk så länge utan att bli det? 3) Trasdockorna Mats Ahlstedt Den nyligen pensionerade fängelseprästen Johannes Brobeck flyttar tillfälligt till Skogome på Hisingen i Göteborg för att vikariera på Skogomeanstalten under sommaren. Vid ett samtal ger en intern honom ett papper med två namn samt några initialer. Inget mer. Kort därefter avlider internen under oklara omständigheter. Vid samma tid inträffar ett bestialiskt mord på en ung flicka mitt i folkvimlet på Liseberg. Under tiden upptäcker Johannes att det äldre paret som äger gården där han hyr in sig inte är vad de utger sig för att vara. Deras dotter Madeleine verkar ha råkat ut för ett hemskt öde.

3 4) Mayas dagbok Isabel Allende Maya Vidal ska fylla sexton när hennes älskade farfar Popo dör och hennes farmor går in i en djup depression. Mayas far piloten flyger världen runt och hennes mor har lämnat familjen och återvänt till sitt hemland. Ingen vuxen finns där för Maya och tre år senare lever hon på gatan i Las Vegas som hemlös, svårt sjuk och drogberoende på flykt undan ett gäng kriminella. 5) Min mormor hälsar och säger förlåt Fredrik Backman Elsa är sju år och annorlunda. Mormor är sjuttiosju år och galen. Stå-naken-på-balkongen-och-skjuta-med-paintballgevär-på-mänsom-vill-prata-om-Jesus-galen. Men hon är också Elsas bästa, och enda, vän. 6) De oskyldiga David Baldacci Baldaccis första thriller om den ensamme yrkesmördaren Will Robie är en frenetisk jakt genom Washington D.C. där Robie stångas mot de mäktiga organisationerna som ska skydda landet. Försvarsdepartementet, armen, FBI, CIA överallt hittar han dubbelspel och infiltration. Men är det någon som kan stå upp emot en till synes oövervinnelig övermakt är det Will Robie. 7) Tro dina ögon Linwood Barclay Thomas besöker städer i alla världsdelar och tar sig runt längs varenda gata och gränd. Han memorerar allt han ser. Men han gör det från sitt rum, genom dataskärmen. Han går nästan aldrig ut, inte ens för att gå på sin pappas begravning. Ray gör sitt yttersta för att hjälpa sin schizofrena bror Thomas till ett vanligt liv men blir allt mer irriterad över hans fantasier om att han arbetar åt CIA, åt självaste Bill Clinton. När Thomas visar ett foto från en gata i New York, där det ser ut som om någon håller på att dö i ett av fönstren, låter sig Ray övertalas att åka dit och undersöka saken. Kan det vara så att Thomas talar sanning?

4 8) Dimma över Darjeeling Mikael Bergstrand Göran följer med Yogi till Darjeeling för att inspektera den teplantage som Yogi köpt för sin svärfars pengar, och som ska bidra till finansieringen av det hela. Men den liknar inte på något sätt de vackra bilderna i säljarens prospekt, utan är i stort förfall. Så nu börjar istället jakten på lurendrejaren och kampen att återfå både pengarna och heder och ära för Yogi. De båda kumpanerna ger sig ut på en strapatsrik resa genom Indien som kommer att ställa dem på svåra prov och utmana deras vänskap. 9) Läsarna i Broken Wheel rekommenderar Katarina Bivald Allt börjar med en brevväxling mellan två helt olika kvinnor. 28-åriga Sara Lindqvist från Haninge och 65-åriga Amy Harris från avkroken Broken Wheel i Iowa. Efter två års utbyte av böcker, brev och tankar om både litteratur och livet åker Sara för att hälsa på Amy... men när hon anländer är Amy död. Sara blir kvar och för första gången i sitt liv får hon verkliga vänner. 10) Den tredje rösten Cilla & Rolf Börjlind, En blind kvinna hittas brutalt styckmördad i ett strövområde. Mordet drabbar en nära vän till den före detta polisen Tom Stilton. Samtidigt hittas tulltjänstemannen Bengt Sahlman hängd i sitt hem i Rotebro. Polisen konstaterar snart att det rör sig om ett fingerat självmord och sätter dådet i samband med ett parti droger som tullen beslagtagit. Utredningen hamnar hos Mette Olsäter som ingår i ledningsgruppen för en internationell operation mot illegal droghandel på nätet. 11) Blackout, när min hjärna blev min fiende Susannah Cahalan Memoarer & Biografier Vem var främlingen som tagit över hennes kropp? Vad hade hänt med hennes hjärna? I denna gripande självbiografi får vi följa Susannah Cahalan steg för steg när hon lägger pusselbitar för att förstå vad som egentligen hände under den månad av hennes liv som försvunnit ur hennes minne för alltid fram till diagnosen som räddade hennes liv.

5 12) Mina 40 år för Sverige Carl XVI Gustaf Memoarer & Biografier Kung Gustaf VI Adolf, Kungens farfar, avled den 15 september Fyra dagar senare höll Carl XVI Gustaf, endast 27 år gammal, sitt trontal i Rikssalen på Kungliga slottet och blev Sveriges nye statschef. Det innebär att Kungen i år har varit statschef i 40 år. En lång och händelserik tid. 13) Lady Almina och verklighetens Downton Abbey Lady Fiona Carnarvon Memoarer & Biografier Lady Almina och verklighetens Downton Abbey berättar den fascinerande historien om Almina Wombwell, den förmögna arvtagerskan och utomäktenskapliga dottern till bankiren Alfred Rothschild som genom giftermål med den femte Earlen av Carnarvon blev Lady Almina, Countess av Carnarvon på Highclere Castle. Nuvarande Countess av Carnarvon har genom omfattande research med tillgång till bland annat dagböcker, brev och fotografier målat ett rikt porträtt av såväl ett liv som en tidsepok. 14) Lögner Lee Child Karaktären Jack Reacher är storfilmsaktuell med Tom Cruise i huvudrollen. Jack Reacher försöker få lift till Virginia men det är svårt med en bruten näsa, provisoriskt omplåstrad med silvertejp! En bil med två män och en kvinna erbjuder honom till slut skjuts. Väl inne i bilen tar det inte lång stund innan Reacher misstänker att ingen i bilen talar sanning om vilka de är. Han förstår att han måste vara på sin vakt. 15) Guld Chris Cleave Vad skulle du offra för dem du älskar? Chris Cleave, som skrev succén Little Bee, är tillbaka med en ny roman som får läsaren att sitta med hjärtat i halsgropen.

6 16) Blindbock Arne Dahl Europol får information om att ligorna som hanterar Europas tiggare styrs centralt och har kopplingar till större människohandel. Sedan ett par veckor har Paul Hjelm och hans Opcop-grupp storövervakning på den misstänkta ledningen för kontinentens tiggarligor. 17) Blekingegatan 32 Lena Einhorn Romanen Blekingegatan 32 börjar i ett fattigt hem på Södermalm Greta har nyligen förlorat sin far och fått arbete på varuhuset PUB, men längtar bara bort, till ett annat liv. Som sjuttonåring lyckas hon komma in på Dramatens elevskola, som den yngsta av teaterskolans studenter. Vi får följa henne under denna tid, som hon senare skulle komma att kalla för sitt livs lyckligaste. En tid av välbefinnande, kamratskap och, för första gången i Gretas unga liv, en känsla av tillhörighet. En tid, också, av passionerad kärlek. 18) Stenträdet Stefan Einhorn En sen kväll kallas psykiatern Daniel Weiss till sjukhuset på begäran av en patient. Mannen tycks lida av religiösa vanföreställningar och hävdar att människan inom kort riskerar att utplånas. Till en början lyssnar Weiss skeptiskt till hans berättelse, men misstron förbyts i skräck när patienten skjuts ihjäl inför hans ögon. 19) Skuggbarn Caroline Engvall Samhälle, politik, debatt Linda var mellanstadieflickan som blev kär. Den tjugo år äldre mannen lovade henne guld och gröna skogar bara hon träffade några kompisar till honom först. Fram tills Linda var 16 år sålde hennes stora kärlek henne till män för sadistiskt sex. Nova hade en trygg och kärleksfull uppväxt men när den ena syster råkade ut för en våldtäkt hade föräldrarna inte längre tid för Nova och hennes känslor. Som 13-åring började Nova döva livet med sprit och knark. För att ytterligare stänga av kroppen började hon sälja sex.

7 20) Augustiresan Anna Fredriksson Jenny har nyss fyllt fyrtio men livet har inte blivit som hon planerat. När hon upptäcker att hennes man varit otrogen är skilsmässan ett faktum och tillvaron rasar samman. Hennes tre ungdomsvänner övertalar henne att följa med på en cykelsemester genom det sensommarvackra Österlen, kanske kan det få henne att hitta tillbaka till sig själv. 21) Torka aldrig tårar utan handskar. 3 Döden Jonas Gardell Det här är berättelsen om mina vänner. Om Paul och Bengt, Seppo och Lars-Åke. Om Rasmus och Benjamin. De som sökte friheten och kärleken i en tid inte långt från nu. Det här är berättelsen om en sjukdom som tog mina vänners liv medan de ännu var helt unga. En berättelse om lidande och om förnedring och om svek men också en berättelse om kärlek som trotsar allt. 22) Mellan rött och svart Jan Guillou Första världskriget är förbi. Bröderna Lauritzen har drabbats svårt både ekonomiskt och personligt. Oscar fick alla sina tillgångar i Afrika konfiskerade av de segrande engelsmännen. Sverres älskade Albie stupade i kriget och själv blev han utkastad från godset som var hans hem i nära tjugo år. Och Lauritz och Ingeborg har tvingats lämna Bergen eftersom sonen Harald riskerade att bli ihjälslagen i skolan som tyskvän. 23) Larma, släcka, rädda i Rosengädda Emma Hamberg Larma, släcka, rädda i Rosengädda är en berättelse om passion, rädsla och modet att kliva ut ur gamla invanda mönster. Det är den fristående fortsättningen på Rosengädda nästa.

8 24) Skumrask Björn Hellberg Kommissarie Sten Wall befinner sig i Stockholm samtidigt som en uteliggare brutalt berövas livet. När Wall återvänder hem har han naturligtvis inte en aning om att mordet i huvudstaden kommer att få konsekvenser också i Staden. 25) Aldermanns arvinge Gabriella Håkansson London, tidigt 1800-tal. I ett palats på Harley Street växer en föräldralös pojke upp omgiven av en stor tjänstestab. William Aldermann har inte bara ärvt en av Europas största förmögenheter - han är också arvtagare till en rik och farlig idétradition, politiskt utmanande och öppet hedonistisk. Hans far var ledare för Dilettanti, ett sällskap som ville förädla människan och bejaka hennes lust i antikens anda. 26) Den stora matchen Arnaldur Indridason Sommaren 1972 och Reykjavik är en orolig stad. Schackmästerskapet skall hållas i stadens sportcenter och det kryllar av utländska gäster och korrespondenter. Det kalla kriget pågår för fullt och representanter från öst och väst eskorterar Boris Spasskij och Bobby Fischer. När förberedelserna når sin klimax blir en ung man grovt misshandlad på en biograf. 27) Nattsländan Katerina Janouch Böckerna om barnmorskan Cecilia Lund älskas av läsarna för sina skildringar av vardagsliv och relationer. Den sjätte delen, Nattsländan, handlar om starka kvinnor, kvinnor som bryter upp ur relationer och hittar en väg vidare.

9 Författare och titel 1. Chimamanda Ngozi Adichie Americanah 2. Jussi Adler-Olsen Alfabethuset 3. Mats Ahlstedt Trasdockorna 4. Isabel Allende Mayas dagbok 5. Fredrik Backman Min mormor hälsar och säger förlåt 6. David Baldacci De oskyldiga 7. Linwood Barclay Tro dina ögon 8. Mikael Bergstrand Dimma över Darjeeling 9. Katarina Bivald Läsarna i Broken Wheel rekommenderar 10. Cilla & Rolf Börjlind Den tredje rösten 11. Susannah Cahalan Blackout - när min hjärna blev min fiende 12. Carl XVI Gustaf Mina 40 år för Sverige 13. Lady Fiona Carnarvon Lady Almina och verklighetens Downton Abbey 14. Lee Child Lögner 15. Chris Cleave Guld 16. Arne Dahl Blindbock 17. Lena Einhorn Blekingegatan Stefan Einhorn Stenträdet 19. Caroline Engvall Skuggbarn 20. Anna Fredriksson Augustiresan 21. Jonas Gardell Torka aldrig tårar utan handskar. 3 Döden 22. Jan Guillou Mellan rött och svart 23. Emma Hamberg Larma, släcka, rädda i Rosengädda 24. Björn Hellberg Skumrask 25. Gabriella Håkansson Aldermanns arvinge 26. Arnaldur Indridason Den stora matchen 27. Katerina Janouch Nattsländan 28. Jonas Jonasson Analfabeten som kunde räkna 29. Håkan Lahger Helikopterpiloten - berättelsen om ett rån 30. Viveca Lärn Väster om Vinga Datum

10 Författare och titel 31. Henning Mankell Handen. Ett fall för Wallander 32. Tamara McKinley Eldhärjad 33. Michael Mortimer Jungfrustenen 34. Lena Muchina Lenas dagbok 35. Alice Munro Tiggarflickan 36. Jan Mårtenson Den grekiska hjälmen 37. Elisabet Nemert Röd måne 38. Håkan Nesser Levande och döda i Winsford 39. Joyce Carol Oates De fördömda 40. Martin Olczak Akademimorden 41. Arto Paasilinna Volotinens första fru och annat gammalt 42. Johan Persson, Martin Schibbye 438 dagar 43. Björn Ranelid Förbjuden frukt från ett fruset träd 44. Ian Rankin En annan mans grav 45. Nora Roberts Värdshuset 46. Peter Robinson I mörkrets skugga 47. Carlos Ruiz Zafón Marina 48. Cecilia Samartin La Peregrina 49. Daphne Sheldrick En afrikansk kärlekshistoria 50. Maria Sveland Systrar & bröder 51. Johan Theorin Rörgast 52. Jonathan Tropper Fördelarna med en hjärtattack 53. Karin Wahlberg Än finns det hopp 54. Daisy Waugh Och snön smälter på Hester Street 55. Katarina Wennstam Stenhjärtat 56. Gunnar Wetterberg Wallenberg - ett familjeimperium 57. Joakim Zander Simmaren 58. Helena von Zweigbergk Än klappar hjärtan 59. Annika Östberg Att komma igen 60. Hemlig titel på en mycket spännande bok Datum

11 28) Analfabeten som kunde räkna Jonas Jonasson Hon började arbeta som femåring, blev föräldralös vid tio, överkörd vid femton. Ingenting tydde på annat än att hon skulle leva ett tag i sitt skjul i Sydafrikas största kåkstad och sedan dö, saknad av ingen. Om hon nu inte varit den hon var, men det var hon ju. Ödet tillsammans med hennes talang för henne bort från Soweto, till internationell storpolitik, till andra sidan jordklotet, till två identiskt lika och väldigt olika bröder. 29) Helikopterpiloten - Berättelsen om ett rån Håkan Lahger Memoarer & biografier På morgonen den 23 september 2009 landar en helikopter på G4S tak i Västberga utanför Stockholm. En halvtimme senare lyfter den med bytet 39 miljoner kronor. Fem dagar senare griper nationella insatsstyrkan en man på Arlanda flygplats när han är i färd med att checka in. Det är en välkänd tv-producent som arbetat med allt från Nobelmiddagar till Idol, från talkshows med Kristian Luuk och... 30) Väster om Vinga Viveca Lärn På sitt mest sprudlande humör berättar Viveca Lärn vidare om de omaka karaktärerna i kvarteren runt Heden i Göteborg. För alla som älskat böckerna om Saltön och förra årets Öster om Heden blir trivselsfaktorn garanterat hög. 31) Handen - Ett fall för Wallander Henning Mankell En höstdag 2002 får Kurt Wallander möjligheten att förverkliga en gammal dröm, att flytta ut på landet. Men drömmen förvandlas snabbt till en mardröm. I husets trädgård hittar han två nedgrävda lik och den kriminaltekniska undersökningen visar att de har legat ett halvt sekel i jorden. Spåren leder mot en tragedi, där det är svårt att veta vem som egentligen är offer och vem som är förövare.

12 32) Eldhärjad Tamara McKinley Tamara McKinley är tillbaka med en ny efterlängtad roman, fylld av dramatik, romantik och överraskande förvecklingar. Vi lär känna bokens färgstarka karaktärer och får än en gång inblick i nybyggarfamiljernas livsöden i Australien. Ett oförglömligt läsäventyr som du motvilligt lägger ifrån dig! 33) Jungfrustenen Michael Mortimer 1769 gör Linnés lärjunge Daniel Solander ett märkligt fynd på Nya Zeeland: en sten med besynnerliga egenskaper som utmanar hans läromästares syn på naturen, och därför göms undan. Stenen går i fyra bitar och under historiens gång hamnar de i händerna på så vitt skilda personer. Mer än tvåhundra år efter Solanders död får studenten Ida Nordlund ett mystiskt samtal från sin mormor. Ida blir ombedd att ta hand om en ask, men något går fel. Den som ger henne asken dör och snart är hon eftersökt inte bara av polisen, utan också av ett hemligt nätverk av forskare som gör vad som helst för att komma åt den gåtfulla asken. 34) Lenas dagbok Lena Muchina Memoarer & biografier Lenas dagbok ger en unik inblick i ett av de mörkaste kapitlen i 1900-talets historia. Under den nästan 900 dagar långa belägringen beräknas närmare en miljon människor ha dött. Lena själv överlevde och dog vid 66 års ålder i Moskva. Både historiker och litteraturkritiker har hyllat publiceringen av Lena Muchinas dagbok som en sensation. 35) Tiggarflickan Alice Munro En spännande bok av sammanflätande berättelser, lite vild, lite mystisk

13 36) Den grekiska hjälmen Jan Mårtenson Johan Kristian Homan, den stillsamme antikhandlaren från Gamla stan, är på en god väns bröllop. Där träffar han en förmögen svensk musikproducent som är samlare på exklusiv nivå och inriktar sig på antikviteter från Grekland och Rom. Nu finns en magnifik bronshjälm från 500-talet f.kr. till salu på en utställning i Miami Beach. Samlaren ber Homan köpa in hjälmen för hans räkning. Han tar uppdraget, reser till Miami och imponeras av den storslagna art déco-arkitekturen i Miami Beach. Han köper hjälmen, men det förändrar i ett slag hela hans tillvaro och visar sig få dramatiska konsekvenser, inte bara för honom själv. 37) Röd måne Elisabet Nemert En frostig höstnatt år 1626 hittar läkekvinnan Ingrid Ingmarsdotter ett övergivet nyfött flickebarn vid vägkanten. Flickan döps till Indra och växer upp hos Ingrid på gården Näs nära Skokloster i Uppland. Med tiden upptäcker Ingrid att Indra har läkande händer, en förmåga som måste hållas hemlig. Den som har kraft att läka sjukdom besitter också kraft att framkalla det som är ont. 38) Levande och döda i Winsford Håkan Nesser Levande och döda i Winsford är en bok om att fly från sitt gamla liv. Om att försöka göra upp. Om att kanske börja om trots att man inte är någon ungdom längre.

14 39) De fördömda Joyce Carol Oates Våren 1905 slår en förbannelse klorna i ett antal aristokratiska familjer i den fridfulla amerikanska universitetsstaden Princeton. Den unga bruden Annabel, barnbarn till före detta rektorn Winslow Slade, blir bortrövad från altaret av en mystisk främling vid namn Axson Mayte - att döma av vittnesmålen en man med många skepnader. 40) Akademimorden Martin Olczak Natten den 14 maj 2012 skjuts Svenska Akademiens ständige sekreterare till döds i Berzelii park. Mordvapnet är en svartkrutsrevolver från 1860-talet. Dagen därpå mördas ytterligare fyra akademiledamöter. Dåden blir en världsnyhet och Claudia Rodriguez på Riksmordkommissionen får hand om fallet. Men hon blir snart bortkopplad. 41) Volotinens första fru och annat gammalt Arto Paasilinna Volomari Volotinen är en försäkringsjurist med ett obändigt behov av att samla på saker. Inget får stå i vägen för hans längtan efter att införskaffa mer prylar. Hemma hos honom återfinns Lenins skinnmössa, Tarzans badbyxor, en fyllehund från Transsylvanien och mycket, mycket annat. 42) 438 dagar - vår berättelse om storpolitik, vänskap och tiden som diktaturens fångar Johan Persson, Martin Schibbye Memoarer & biografier Den här boken skulle inte ha funnits om inte allt gått åt helvete. Natten till den 28 juni 2011 satte vi allt på spel när vi i skydd av mörkret korsade gränsen mellan Somalia och Etiopien. Vi ville undersöka hur den hänsynslösa jakten på olja drabbade befolkningen i den stängda och konfliktfyllda Ogadenregionen. Vi ville nå bortom flyktingberättelserna och larmrapporterna, och med våra egna ögon ta reda på sanningen. Fem dygn senare låg vi skjutna och blodiga i öknen.

15 43) Förbjuden frukt från ett fruset träd Björn Ranelid I Björn Ranelids nya roman blandas fantasin med handfast realism. Det doftar jord och eld, kåda från kärnveden i en tall och choklad från Mazettifabriken i Malmö. Det handlar om svek och skam och om att kunna uthärda livet, människans ständiga och trogna följeslagare. 44) En annan mans grav Ian Rankin John Rebus är en man som sällan håller sig till reglerna. Egentligen är han pensionerad men håller sig kvar på avdelningen för gamla olösta fall. Han har problem med sin chef, utreds av den egna poliskåren och har svårt att acceptera att inte längre vara fast anställd. Relationen till dottern är fortfarande sval och flaskan är kanske hans trognaste vän. 45) Värdshuset Nora Roberts Värdshuset är första delen i en ny romantisk trilogi som utspelar sig i den lilla staden Boonsboro i Maryland. Här bor de tre bröderna Montgomery som tillsammans med sin viljestarka mamma just börjat rusta upp stans förfallna värdshus, som de vill förvandla till ett modernt och charmigt hotell. Men familjens arkitekt, Beckett, har inte bara renovering i tankarna 46) I mörkrets skugga Peter Robinson När polisinspektör Bill Reid hittas skjuten med en pil från ett armborst i den rofyllda trådgården till ett vilohem för poliser, kallas DCI Alan Banks in för att sköta utredningen. Eftersom det verkar finns kopplingar till poliskorruption får internutredaren Joanna Passero i uppdrag att följa fallet. Det dröjer inte länge förrän hon börjar ifrågasätta Banks metoder.

16 47) Marina Carlos Ruiz Zafón Allt börjar hösten dessförinnan, när Oscar smyger in i ett övergivet hus fullt av porträtt och hittar en gammal klocka som tar honom tillbaka i tiden. I huset träffar han också Marina som bär på en tragisk hemlighet. Hon tar med Oscar till den närliggande kyrkogården, där något märkligt sker en gång i månaden, den fjärde söndagen klockan tio på morgonen. En beslöjad kvinna kliver ner från en hästdroska, promenerar fram till en namnlös gravsten där hon lägger en ros och stannar endast en mycket liten stund innan hon återvänder till droskan. 48) La Peregrina Cecilia Samartin När Jamilet får veta att Rosa föddes med samma slags födelsemärke som hon själv, satsar hon allt på att ta reda på Rosas historia även om det innebär att hon tvingas bryta mot lagen och riskerar sitt förhållande till señor Peregrino. 49) En afrikansk kärlekshistoria - kärlek, livet och elefanter Daphne Sheldrick Memoarer och biografier Daphne Sheldrick är den första i världen som lyckats föda upp en moderlös elefantunge till vuxen ålder. Hennes engagemang och outtröttliga arbete har räddat ett oräkneligt antal elefanter från en säker död. Elefanter är djupt känslomässiga varelser med kärleksfulla föräldrar och de sörjer sina bortgångna familjemedlemmar med samma intensitet som vi människor. 50) Systrar & bröder Maria Sveland. Att överleva sin barndom är inte enkelt. Med olika strategier, neuroser och minnen kämpar de tre syskonen i Maria Svelands nya roman med att hantera, förlåta, försonas och förtränga.

17 51) Rörgast Johan Theorin Solen steker den kalkvita ön, men semesterparadiset döljer mörka hemligheter. Det är tryckande varmt när turisterna anländer för att fira midsommar på Öland. Men en av besökarna har vänt hemåt för att kräva betalning för en mycket gammal skuld och han lämnar död och skräck efter sig i sommarnatten. 52) Fördelarna med en hjärtattack Jonathan Tropper När Silver får en stroke förutsätter alla att han ska opereras. Men Silver vill inte. Samtidigt som hans dotter blir gravid och exfrun ställer in sitt bröllop, börjar Silvers hjärna förändras. Ur hans mun kommer allt som han aldrig tänkt säga högt. 53) Än finns det hopp Karin Wahlberg Året är 1953 och polioepidemin härjar. Ella-Kristin på sjuksköterskeutbildningen får hoppa in och praktisera på det fullbelagda lasarettet i Ekstad. Hon oroar sig för fästmannen Carl vars läkarkunskaper sätts på hårda prov och det blir en höst när många liv slås i spillror och friska unga människor drabbas. 54) Och snön smälter på Hester Street Daisy Waugh En titt bakom boudoirdörrarna som avslöjar hemligheter som inte bara är helt simpla romantiska angelägenheter. Intressanta inblickar i historika miljöer och händelser. Gripande, glamoröst, en berättelse som kommer att hålla dig fast från början till slut.

18 55) Stenhjärtat Katarina Wennstam En olycka med ett spädbarn inblandat är illa nog. Men när misstanken om brott väcks kan ingen riktigt värja sig. Vem ger sig på en sex månader gammal baby? Det blir kriminalkommissarie Charlotta Lugns och målsägarbiträde Shirin Sundins sorgliga uppgift att ta reda på. 56) Wallenberg - ett familjeimperium Gunnar Wetterberg Memoarer & biografier I mitten av 1800-talet grundade André Oscar Wallenberg den bank som kom att bli en av Sveriges största. Sedan världskrigen och Ivar Kreuger knäckt både banker och investmentbolag stod Wallenbergarna starkast inför efterkrigstidens guldår, och det dröjde inte länge förrän de helt dominerade både den svenska finanssfären och den växande exportindustrin. 57) Simmaren Joakim Zander En feberhet natt i det tidiga åttiotalets Damaskus lämnar en amerikansk spion sitt nyfödda barn till ett osäkert öde. Det är ett svek han aldrig kan försonas med och han inleder en flykt undan sitt förflutna som kommer att ta honom till Beirut, Afghanistan och Irak. Vart som helst där faran och stressen låter honom tillfälligt glömma.

19 58) Än klappar hjärtan Helena von Zweigbergk Helena von Zweigbergk låter tre systrar berätta utifrån sina helt skilda perspektiv under en sommar i deras liv när plötsligt allting står på spel och de alla står inför stora livsavgörande skeden. Om syskonrelationer, kärleksrelationer, föräldra- och barnrelationer. Ett familjedrama om förälskelser, svek och förluster. Och om allt det som står i vägen för förståelse, försoning och förståelse. 59) Att komma igen Annika Östberg Memoarer och biografier Plötsligt öppnades grindarna och hela världen var tillgänglig. Det var skrämmande, spännande och överväldigande. Vad gör man, nästan 60 år gammal, och ska börja om igen? 60) En mycket spännande bok där både titel och omslag är hemliga till slutet av juni.

20 BOKCIRKELN LÄSLUSTAN Så här fungerar vår bokcirkel: Du väljer bland 60 NYA böcker! Du lånar boken ca 3 veckor. Bokcirkeln pågår i ca 1 år. Du får behålla en bok när cirkeln är slut. För detta betalar Du endast 399 kr. Välkommen in till oss så berättar vi mer!