VANN - BOHUSLÄN, SVERIGE

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "VANN - BOHUSLÄN, SVERIGE"

Transkript

1 VANN - BOHUSLÄN, SVERIGE

2 ÄT Vid grytorna på VANN står några av Sveriges duktigaste kockar. De använder sig av klassiska metoder med moderna inslag och håller hårt på traditionen att laga all mat från grunden, med de bästa råvarorna. I Bohuslän har vi ett bra urval med KRAV-köttet från lokala gårdar som ett bra exempel på hur råvaran gör skillnad för slutresultatet. Även ost, primörer, fisk och skaldjur, bär och svamp finns alldeles runt hörnet under olika delar av året. Det innebär att menyerna är säsongsanpassade och ofta speglar vad omgivningen har att erbjuda.

3 Genom de generösa fönstren i restaurangen, med plats för upp till 350 personer, har du utsikt över Gullmarn, de branta klipporna som störtar ner i vattnet och stranden nedanför hotellet. Det sägs att vi äter med ögonen. Och det här är en bra plats att göra det på ur alla tänkbara aspekter. När vädret tillåter öppnar vi upp dörrarna mellan restaurangen och vår stora uteterrass och serverar mat och dryck ute under bar himmel. En trevlig aktivitet med vänner eller för konferensen är att laga mat i grupp i vårt showkitchen under ledning av en erfaren kock.

4 DRICK På VANN omges du av vatten, vatten och åter vatten, både inomhus och utomhus. Vatten är naturens verkliga mirakelkur. Det transporterar näring och syre till cellerna, förbättrar koncentrationen och uthålligheten och hjälper kroppen att återhämta sig efter fysisk ansträngning. Här kan du ligga i eller titta på vatten hur mycket och hur länge som helst. Men glöm inte att dricka också. 30 ml per kilo kroppsvikt är en lagom dos att dricka under en dag. Om du är sugen på något annat drickbart som är gott för välbefi nnandet rekommenderar vi en titt på vår unika vinlista. Vinerna kommer från alla världens hörn och är noggrant utvalda för att passa det vannska köket.

5

6 SLAPPNA

7 AV Vårt mål är att din spa-upplevelse på VANN ska bidra till både fysisk och själslig avkoppling, att du ska kunna bryta helt med vardagens krav och bekymmer. De flesta gäster brukar komma in i en behaglig sinnesstämning redan innan de hunnit in i spaet, tack vare VANNs avlägsna men inte isolerade läge i den vackra bohuslänska naturen. Väl inne i spaet befinner du dig i en annan värld där du har många olika möjligheter att koppla av fullständigt. Eller bli uppiggad också för den delen. Vårt utbud av behandlingar är brett och går att kombi nera på många olika sätt. Vi har delat upp dem i tre temanivåer: Deep är uppiggande, kraftfulla och djupverkande. Medium är avslappnande och djupverkande. Och Light är de mjuka avslappnande behandlingarna. Du väljer den nivå som du känner passar dig bäst. Eller så blandar du fritt.

8 KÄNN Ett besök på VANN Spa innebär en chans att stimulera de sinnen du inte använder till vardags. Vila ögon och öron. Väck känsel och doft. I det varma vattnet i Blompoolen blir du påmind om blomsterängar. I Skogspoolen anar du en svag doft av skog. Vill du uppleva himmel och helvete är vägen kortare än du tror. Himmelspoolen är vit och luftig. Alldeles bredvid hittar du Djävulsgrytan, het, mörk och lavafylld.

9 Vill du sedan ge dig själv ett kvickt uppvaknande, kliv då ned i Ispoolen och få igång cirkulationen. Ta gärna ett bastubad eller sträck ut kroppen med några simtag i våra större pooler Stora och Lilla Tjärn innan du sätter dig till rätta i någon av vilstolarna med utsikt över Gullmarn.

10 MÖT I samtliga konferensrum finns whiteboard, overhead, blädderblock, tv / dvd / vhs, projektor och ljudanläggning för dator. Mikrofonanläggning finns i Gullmarssalen och Bankettsalen. Alla lokaler kan mörkläggas. Mobilt PA för uppträdande utomhus, standup, trubadur eller liknande kan bokas mot avgift. Vi kan också hjälpa er med kopiering, utskrifter, produktion av namnbrickor, vipkort, drinkbiljetter etc. mot avgift. Det finns alltid en kaffebuffé i anslutning till konferensrummet och i lokalen finns vatten, frukt och godis. Övrig utrustning som ingår: Fri tillgång till trådlöst internet. 3 5 gästdatorer för internet, mail och utskrifter. G11 G10 G9 Gullmarssalen G8 G7 PLAN 1 KONFERENSSAL Gullmarssalen Upp till 250 personer i biosittning. GRUPPRUM G7, G9 Upp till 10 personer. G8, G10 Upp till 8 personer. G11 Upp till 14 personer.

11 K4 K3 S1 K2 K1 K5 S2 G 1 6 Bankettsalen PLAN 2 KONFERENSRUM K1 Upp till 200 personer i biosittning. K2 Upp till 100 personer i biosittning. K3 Upp till 80 personer i biosittning. K4 Upp till 80 personer i biosittning. K5 Möbleras efter önskemål, 50 m 2. GRUPPRUM G1 6 Upp till 8 personer. STYRELSERUM S1 Upp till 16 personer. S2 Upp till 12 personer. KONFERENSSAL / Bankettsalen: K1 och K2 kan slås ihop genom att vi flyttar en vägg. Kapacitet: Upp till 300 personer. För ytterligare information och bokning, ring eller besök

12 SKAPA VANN är på många sätt de stora kontrasternas mötesplats. Anläggningen ligger strategiskt placerat för såväl en aktiv konferens som en lugn spakonferens. Här kan du arbeta oerhört intensivt och koncentrerat eller koppla av fullständigt. Många konferensgäster vill ha tid för båda delarna och på VANN är det inga som helst problem att kombinera. VANN erbjuder rymliga konferensytor för mini mässor eller större konferenssällskap upp till 300 personer. Men också gott om mindre konferens- och grupprum för mindre sällskap, möblerade för att möta olika krav och önskemål. I det kreativa konferensrummet sitter alla i saccosäckar med laptopbricka. I styrelserummet står 8-timmarsstolar för långa, intensiva möten. Även utanför mötesrummen finns det plats för informella möten i loungemiljö. När det är

13 dags för en välbehövlig bensträckare står alltid en kaffeoch fruktbuffé framdukad. Och är det något som behövs är det bara att gå till receptionsdisken i VANNs ständigt bemannade konferensservicecenter. Konferensvärden fixar allt möjligt, från namnbrickor till bokning av restaurang och aktiviteter. Och med lite tid på sig fixar han eller hon även det omöjliga.

14 eller inför en lång och produktiv dag är det viktigt att få en ordentlig stund av högkvalitativ vila. När du lägger dig under täcket i en Carpe Diem-säng, som alla våra rum är utrustade med, kommer du känna VILAEfter att en god natts sömn inte är långt borta.

15 I dubbelrummen är inredningen i enkel, modern, skandinavisk stil. I våra fem sviter, som var och en består av två rum, har du fantastisk utsikt över Gullmarn. Innan ögonlocken slår igen, vill säga.

16 LEK bättra Oavsett om du kommer till VANN som privatperson eller konferensgäst radar möjligheterna upp sig att ägna dig åt olika aktiviteter och ut flykter i området på och omkring VANN. Vissa konferensaktiviteter är helt inriktade på att stärka lagandan genom att församarbetsförmågan. Flott- och lådbilsbygge

17 brukar vara favoriter inom den kategorin. Andra aktiviteter är mer upplevelsebaserade, äventyrliga eller helt enkelt bara roliga. En stunds kanot eller kajakpaddling i Gullmarsfjorden kan vara en kombination av just dessa.

18 UMGÅS

19 Innanför väggarna på VANN finns det många platser som bjuder in till socialt umgänge. Spaet är naturligtvis det första man tänker på i det avseendet. Här och var står också loungemöbler att sätta sig ned och samtala i, kanske med något gott från vår loungebar i handen. Även utanför VANNs väggar finns det gott om ställen att umgås. Under den varmare delen av året är de stora terrassdäcken med utomhuskök ett bra exempel. Nere vid strandkanten ligger VANNs eget strandhus som går att abonnera för den som vill.

20 SEMESTRA

21 Under sommaren är det glesare mellan konferenserna och tätare mellan barnshowerna, grillkvällarna, lekarna och familjeaktiviteterna. Restaurangmenyerna utökas med barnanpassade menyer och strandhuset nere vid Gullmarn omvandlas till ett aktivitetscentrum. Där kan ni hyra cyklar och utrustning för bland annat kajakpaddling, minigolf och utomhusklättring. VANN Spa är öppet som vanligt med behandlingar och avslappnande miljöer för vuxna gäster. För att alla ska trivas och få plats har spaet speciella barnöppettider under semestermånaderna även om de flesta barn nog föredrar att varva upp i utomhuspoolen före att varva ner i inomhuspoolerna.

22 GÖR DET Brastad Tel: , 0771-vannse

23 Oslo: 200 km, ca 2 h 10 min E6 Sarpsborg: 114 km, ca 1 h 15 min Fredrikstad: 119 km, ca 1 h 25 min Karlstad: 222 km, ca 3 h E6 E45 Avfart 101 mot LYSEKIL Uddevalla: 38 km, ca 30 min Smögen: 40 km, ca 50 min Stockholm: Lysekil: 480 km, ca 5 h 40 min 25 km, ca 25 min Brastad Tel: , 0771-vannse E45 E20 E6 Göteborg: 110 km, ca 1 h 10 min

24 Brastad Tel: , 0771-vannse Välkommen i