Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Margit Johansson (M)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Margit Johansson (M)"

Transkript

1 1 (21) Plats och tid Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Justering Justerare Tid och plats Justerade paragrafer Almliden, Blosset, Bjuv Kl Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Margit Johansson (M) Rolf Malmberg (S) Nils Nilsson (C) 3-9 Maria Berglund (KD) Stig-Arne Svalö (S) Kjell-Arne Nilsson (S) Bertil Roos (S) Cathrine Eriksson, förv.chef Anki Andersson, sekreterare Titti Gohed, MAS, 2 Torbjörn Ekman, ekonom, 6-9 Bert Roos Gun Törnkvist (M) Bea Lundh (M) Britt Nilsson (C) 1-2 Allan Jönsson (-) Roger Strömpers (SD) Per Rosvall (FP) 1-9 Maria Berglund (KD) 1-9 Nils Nilsson (C) 1-2 Carleric Bergqvist, upphandlare, 3 Margaret Barner, kostchef, 3 Maria Johnsson, utredningssekr, 4 Underskrifter Sekreterare Anki Andersson Ordförande Arvo Hellman Justerare Bert Roos

2 2 ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Beslutande organ Sammanträdesdatum Datum när anslaget sätts upp Datum när anslaget tas ner Förvaringsplats för protokollet, Almgatan 2, Bjuv Underskrift

3 3 VON 1 Fastställande av dagordning Vård- och omsorgsnämnden beslutar fastställa dagordningen.

4 4 VON 2 Information sammanställning avvikelser Sammanfattning Titti Gohed, MAS, informerar om avvikelsestatistik för år Läkemedel - Fall - Övriga avvikelser - Externa /SVPL - Systematiskt förbättringsarbete. Vård- och omsorgsnämnden tackar Titti för informationen. Vård- och omsorgsnämnden beslutar lägga informationen till handlingarna.

5 5 VON 3 Information upphandling Margaret Barner och Carleric Bergqvist informerar om upphandling. Margaret berättar att arbetet med ny upphandling för kosten börjar i aug-sept Upphandlingen ska gälla från maj Viktigt att vi har rätt krav. Margaret föreslår att man sammanställer en livsmedelspolicy, där det framgår vilken kvalitet vi ska ha i kommunen. Carleric informerar om vad som gäller vid upphandling. Nämnden diskuterar kvalitet och närproducerat. Nämnden tackar Margaret och Carleric för informationen. Vård- och omsorgsnämnden beslutar ge förvaltningen i uppdrag att lämna förslag till en livsmedelspolicy.

6 6 VON 4 Information öppna jämförelser, vård och omsorg om äldre 2013 Maria Johnsson visar resultatet av öppna jämförelser Syftet med öppna jämförelser är att skapa en öppenhet och förbättrad insyn i den offentligt finansierade vården och omsorgen samt ge underlag för förbättring, uppföljning, analys och lärande. Innehållet i rapporten ska ge underlag för ledning och styrning genom att inspirera till lokala, regionala och nationella analyser och diskussioner om kvalitet och effektivitet. Nämnden tackar Maria för informationen. Vård- och omsorgsnämnden beslutar lägga informationen till handlingarna.

7 7 VON 5 Förvaltningschefen informerar - Kö till särskilt boende. 5 beviljade särskilt boende. En av dem flyttar till Solhemmet. 4 finns på korttiden. - Avtalen nyckelfri hemtjänst. Upphandlingar avseende internlarm Varagården och Ekhaga är på gång, liksom nytt trygghetslarm för de som bor hemma. - Uppsökande verksamhet startar den 1 mars. Kommuninnevånare som är 80 år och äldre, som inte har några insatser, kommer att få hem brev om möjlighet att få ett hembesök, då man får information om vad äldreomsorgen har att erbjuda. Under 2014 ska man hinna med 250 hembesök. - FC informerar om 2 incidenter (enskilda ärenden). Förvaltningen har inlett en Lex Sara utredning i båda ärendena. Vård- och omsorgsnämnden beslutar lägga informationen till handlingarna.

8 8 VON 6 Uppföljning av intern kontroll 2013 Dnr Sammanfattning Enligt reglementet för intern kontroll skall nämnderna årligen följa upp och rapportera resultatet av den interna kontrollen till kommunstyrelsen. Rapporteringen ska beskriva utvecklingen av internkontrollarbetet och ge en bild av granskningsresultaten. Nämnderna har ansvar för den interna kontrollen inom sitt område och ska se till att en organisation upprättas för den interna kontrollen och att regler och anvisningar antas för den interna kontrollen. Ärende Grunden för den interna kontrollen är att det finns rutiner som stödjer handläggare och verksamheten i det dagliga arbetet. Ansvar och befogenheter ska vara tydligt definierade och dokumenterade. Granskningen är den metod som visar hur väl verksamheten följer de riktlinjer som är framtagna. I första hand finns ansvaret för kontrollinsatser hos den egna förvaltningen. Interna kontrollmål beslutas av kommunstyrelsen och kompletteras av nämnderna med egna kontrollmål. Beslutsunderlag Tjänsteskrivelse daterad den 21 januari Bilaga: Internkontrollplan Förslag till beslut Vård- och omsorgsnämnden föreslås besluta godkänna rapporteringen avseende den interna kontrollen och att översända den till kommunfullmäktige. Arbetsutskottets beslut Arbetsutskottet beslutar föreslå Vård- och omsorgsnämnden besluta i enlighet med förslaget. Vård- och omsorgsnämnden beslutar godkänna rapporteringen avseende den interna kontrollen samt att översända den till kommunfullmäktige

9 9 VON 7 Internkontrollplan 2014 för Vård- och omsorgsnämnden Dnr Sammanfattning Den interna kontrollplanen omfattar dels kommunfullmäktiges beslut om gemensamma kontrollmoment och dels i enlighet med reglementet för internkontroll nämndens egna fastställda kontrollmoment. Förvaltningen har utifrån en risk- och väsentlighetsanalys tagit fram kontrollmålen hygien och brandsäkerhet för 2014 i syfte att säkerställa en ändamålsenlig styrning, säkra rutiner och att undvika att allvarliga fel uppkommer. Beslutsunderlag - Tjänsteskrivelse daterad 29 januari Internkontrollplan för Vård- och omsorgsnämnden 2014 Förvaltningens förslag till beslut Vård- och omsorgsnämnden föreslås besluta att fastställa plan för internkontroll 2014 i enlighet med bilagt förslag och att överlämna planen till Kommunfullmäktige. Förvaltningschefen informerar och går igenom internkontrollplanen. Arbetsutskottets beslut Arbetsutskottet beslutar föreslå besluta i enlighet med förslaget. Vård- och omsorgsnämnden beslutar fastställa plan för internkontroll 2014 i enlighet med bilagt förslag och att överlämna planen till kommunfullmäktige.

10 10 VON 8 Reducering av omvårdnadsavgift vid frånvaro Dnr Sammanfattning Personer som har vård- och omsorgsinsatser från kommunen betalar avgift för bl.a. omvårdnad såvida man inte är avgiftsbefriad pga. ett negativt avgiftsutrymme, vilket innebär att kommunen inte kan ta ut någon omvårdnadsavgift. Detta utifrån beräkning av inskickade inkomstuppgifter från den enskilde. I dagsläget reduceras omvårdnadsavgiften vid mer än 15 dagars sammanhängande frånvaro med halva avgiften oavsett om man har hemtjänst eller bor på särskilt boende. Vid frånvaro mindre än 15 dagar sker ingen reducering. Ärendet Personer som har vård- och omsorgsinsatser från kommunen kan vid oplanerad frånvaro från insats, t ex vid akut sjukhusvistelse, komma i situationer där man både betalar för sin sjukhusvistelse samt för sina hemtjänstinsatser i 15 dagar. I och med att den enskilde inte får någon reducering kan det innebära stora kostnader för den enskilde. Det kan även inträffa situationer då sjukhusvistelsen sträcker sig över längre perioder, då man fortfarande betalar för halv omvårdnad oavsett om man har hemtjänst eller bor på särskilt boende, trots att det inte utnyttjats. Beslutsunderlag Tjänsteskrivelse daterad Bilaga 1 daterad Arbetsutskottet diskuterar ärendet. Arbetsutskottets beslut Arbetsutskottet beslutar föreslå Vård- och omsorgsnämnden besluta i enlighet med förslaget samt att reduceringen ska gälla från och med 1 april Nämnden diskuterar ärendet.

11 11 Rolf Malmberg yrkar en ändring i föreskrifterna för uttag av avgifter inom äldre- och handikappomsorgen, gällande reducering av omvårdnadsavgift vid frånvaro oavsett boendeform enligt följande: Från och med dag två reduceras omvårdnadsavgiften med 1/30-del per dag fram till den dag den enskilde är åter i sitt hem. Förändringen ska gälla från och med den 1 april Bert Roos yrkar bifall till Rolf Malmbergs yrkande. Irena Alm yrkar bifall till Rolf Malmbergs yrkande. Margit Johansson yrkar återremittering av ärendet. Nils Nilsson yrkar återremittering av ärendet. Roger Strömpers yrkar återremittering av ärendet. Allan Jönsson yrkar att ärendet beslutas vid dagens sammanträde. Ordföranden ställer proposition dels på Rolf Malmbergs yrkande, dels på Margit Johanssons yrkande, varefter ordföranden finner att nämnden har beslutat i enlighet med Rolf Malmbergs yrkande. Vård- och omsorgsnämnden har således beslutat om en ändring i föreskrifterna för uttag av avgifter inom äldre- och handikappomsorgen gällande reducering av omvårdnadsavgift vid frånvaro oavsett boendeform. Från och med dag två reduceras omvårdnadsavgiften med 1/30-del per dag fram till den dag den enskilde är åter i sitt hem. Förändringen ska gälla från och med den 1 april 2014.

12 12 VON 9 Vård- och omsorgsnämndens årsredovisningar avseende vård och omsorg och kostenheten för 2013 Dnr Sammanfattning Sammantaget präglades 2013 av stora volymökningar inom äldreomsorgen, främst hemtjänsten, och ett idogt arbete inom hela förvaltningen med att försöka minimera det prognostiserade underskottet till följd av volymökningarna. Första kvartalsrapporten pekade mot 8 mkr i underskott. Därefter förbättrades prognoserna successivt och resultatet slutade på minus 4,6 mkr. Förbättringen möjliggjordes genom ett minskat antal externa köp av boendeplatser, vakanshållning av tjänster inom ledning och administration och genom medarbetare på alla nivåer var återhållsamma med inköp och vikarietillsättningar, fortbildning, kurser och konferenser. Kostverksamheten har klarat årets budget och lämnar ett överskott på 173 tkr. I nationella jämförelser placerade sig kostenheten på 22:a plats av landets 290 kommuner, vilket visar att verksamheten arbetar rätt. Beslutsunderlag - Tjänsteskrivelse daterad 18 februari Årsredovisning vård och omsorg - Årsredovisning kostenheten Förslag till beslut Vård- och omsorgsnämnden föreslås besluta att godkänna årsredovisningar avseende vård och omsorg samt kostenheten för 2013 och att överlämna dessa till kommunfullmäktige. Nämnden diskuterar ärendet. Nämnden är mycket nöjda med verksamhetsberättelserna och ger förvaltningen beröm för arbetet med dessa. Vård- och omsorgsnämnden beslutar godkänna årsredovisningar avseende vård och omsorg samt kostenheten för 2013 och överlämna dessa till kommunfullmäktige.

13 13 VON 10 Remissvar till Kommunförbundet Skåne angående Förslag på regional utvecklingsenhet för socialtjänsten i Skåne med uppdrag att stödja kunskapsutveckling Dnr Sammanfattning Bakgrund I den statliga utredningen Evidensbaserad praktik inom socialtjänsten - till nytta för brukaren (SOU 2008:18) lyfts det fram att kunskapsbasen för insatser inom socialtjänsten, individ- och familjeomsorg och vård- och omsorg, är outvecklad och att socialtjänsten i för liten utsträckning bedrivs utifrån kunskap om insatsers effekter. Målet är att socialtjänstens verksamheter ska bedrivas utifrån kunskap om resultat, kvalitet och effektivitet för brukaren. Det ska finnas strukturer och nätverk som stödjer en kontinuerlig kunskapsutveckling. Metodutveckling är vidare en enskilt viktig fråga för socialtjänsten för att kunna möta en föränderlig omvärld. Det förutsätter en socialtjänst som kontinuerligt omvärldsbevakar, gör omprioriteringar och är beredd att införa både ny kunskap som att producera egen lokal kunskap från sin praktik. Kommunförbundet Skåne (KFSK) har fått i uppdrag av Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) att skapa regionala stödstrukturer för att stödja utvecklingen mot en evidensbaserad praktik inom socialtjänsten. Uppdrag går ut på att KFSK ska ta fram förslag på hur stödet kan organiseras och finansieras efter att det statliga stödet har upphört. Förslaget ska visa på långsiktiga lösningar för hur frågor om implementering av ny kunskap, uppföljning och utvärdering inom socialtjänsten, utbytet med forskning och högre utbildning och samarbetet mellan kommuner och mellan huvudmän ska behandlas Yttrande Vård- och omsorgsnämnden i Bjuvs kommun ser positivt på förslaget om en regional utvecklingsenhet. Vård- och omsorgsnämnden ställer sig bakom förslaget i sin helhet, dess inriktning och fokusområden. Vidare anses styrformen, samverkan och samfinansieringen lämpliga.

14 14 Förslag till beslut ar att ställa sig bakom ovanstående yttrande. Vård- och omsorgsnämnden beslutar att ställa sig bakom ovanstående yttrande.

15 15 VON 11 Verksamhetsstatistik 4:e kvartalet 2013 Dnr Sammanfattning Sedvanlig verksamhetsstatistik för 4:e kvartalet. Beslutsunderlag Verksamhetsstatistik 4:e kvartalet Förslag till beslut Vård- och omsorgsnämnden föreslås besluta lägga ärendet till handlingarna. Vård- och omsorgsnämnden beslutar lägga ärendet till handlingarna.

16 16 VON 12 Anmälan rapport från besök på korttidsboende Dnr Sammanfattning Rapport från Vård- och omsorgsnämndens kontaktpersoner Gun Törnkvist och Bertil Roos, avseende besök på Almlidens korttidsboende Beslutsunderlag Rapport daterad Förslag till beslut Vård- och omsorgsnämnden föreslås besluta lägga anmälan till handlingarna. Vård- och omsorgsnämnden beslutar lägga anmälan till handlingarna.

17 17 VON 13 Rapportering, ej verkställda beslut SoL och LSS Dnr S 1/14 Sammanfattning Ej verkställda beslut enligt 4 kap 1 och rapportering enligt 16 kap 6 f SoL samt beslut enligt 9 och rapportering enligt 28 f-g LSS gällande Vårdoch omsorgsnämnden. Dessa skall redovisas 4 ggr per år till IVO (inspektionen för vård och omsorg) samt verksamhetsnämnd, kommunfullmäktige och revisorer. Enkäten avseende läget den 31 december 2013 är nu verkställd. Beslutsunderlag - Rapport, rapporteringstillfälle 31 december Förvaltningens förslag till beslut föreslås besluta att ärendet läggs med godkännande till handlingarna samt överlämnas för kännedom till kommunfullmäktige och kommunens revisorer. Vård- och omsorgsnämnden beslutar att ärendet läggs med godkännande till handlingarna samt överlämnas för kännedom till kommunfullmäktige och kommunens revisorer.

18 18 VON 14 Förslag till nytt namn för gatan mellan Järnvägsgatan och Kvarngatan Dnr Sammanfattning Vård- och omsorgsnämnden har från Byggnadskontoret fått möjlighet att yttra sig i ovanstående ärende. Föreligger förslag från Byggnadskontoret om nytt namn för gatan mellan Järnvägsgatan och Kvargatan. Byggnadskontoret föreslår att namnge gatan som Apoteksgatan. Det finns ingen gata i kommunen som har liknande namn så att förväxlingar inte kommer ske. Beslutsunderlag Förslag från Byggnadskontoret daterat Förslag till beslut Vård- och omsorgsnämnden föreslås besluta att inte ha något att erinra mot namnförslaget. Vård- och omsorgsnämnden beslutar att inte ha något att erinra mot namnförslaget.

19 19 VON 15 Redovisning av delegeringsbeslut har överlåtit sin beslutanderätt till utskott, ordföranden och tjänstemän enligt en delegeringsordning som nämnden antagit. Dessa beslut skall redovisas till nämnden. Redovisningen innebär inte att nämnden kan ompröva eller fastställa besluten. Däremot står det nämnden fritt att återkalla lämnad delegering. Beslutsunderlag Biståndsbeslut enligt LSS och Sol fattade under perioden Biståndsbeslut enligt LSS och Sol fattade under perioden Arbetsutskottets beslutsprotokoll Arbetsutskottets beslutsprotokoll Arbetsutskottets beslutsprotokoll Förslag till beslut Vård- och omsorgsnämnden föreslås besluta godkänna redovisningen av delegeringsbesluten. Vård- och omsorgsnämnden beslutar godkänna redovisningen av delegeringsbesluten.

20 20 VON 16 Enskilt ärende

21 21 VON 17 Enskilt ärende

Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Margit Johansson (M) Rolf Malmberg (S)

Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Margit Johansson (M) Rolf Malmberg (S) 1 (14) Plats och tid Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Almliden, Blosset, Bjuv Kl 13.00-15.45 Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Margit Johansson

Läs mer

kl 13.00-16.15 Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Margit Johansson (M) Stig-Arne Svalö

kl 13.00-16.15 Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Margit Johansson (M) Stig-Arne Svalö 1(15) Plats och tid Almliden, Blosset, Bjuv kl 13.00-16.15 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena

Läs mer

Irena Alm (S) Margit Johansson (M) Nils Nilsson (C) Rolf Malmberg (S), 70-72, 74-80

Irena Alm (S) Margit Johansson (M) Nils Nilsson (C) Rolf Malmberg (S), 70-72, 74-80 1 (13) Plats och tid Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare, Almliden, Blosset Arvo Hellman (S) ordförande Rolf Olsson (S) 70-73 Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) 72-80 Margit Johansson

Läs mer

Arvo Hellman (S) ordförande Rolf Olsson (S) Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Johnny Sködt (SD) Nils Nilsson (C)

Arvo Hellman (S) ordförande Rolf Olsson (S) Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Johnny Sködt (SD) Nils Nilsson (C) 1 (11) Plats och tid Almliden, Blosset, Bjuv 13.00 15.30 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Arvo Hellman (S) ordförande Rolf Olsson (S) Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm

Läs mer

Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Margit Johansson (M) Stig-Arne Svalö (S)

Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Margit Johansson (M) Stig-Arne Svalö (S) 1 (12) Plats och tid Solhemmet, Ekeby, kl 14.00-16.30 Beslutande Ledamöter Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Margit Johansson (M) Gun Törnkvist (M) Bea Lundh

Läs mer

Kl Margit Johansson (M) Stig-Arne Svalö (S) Johnny Sködt (SD)

Kl Margit Johansson (M) Stig-Arne Svalö (S) Johnny Sködt (SD) 1 (8) Plats och tid Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Almliden, Blosset, Bjuv Kl 13.00-15.00 Arvo Hellman, ordförande (S) Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Margit

Läs mer

Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Rolf Olsson (S) Irena Alm (S) Margit Johansson (M) Gun Törnkvist (M) Stig-Arne Svalö (S)

Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Rolf Olsson (S) Irena Alm (S) Margit Johansson (M) Gun Törnkvist (M) Stig-Arne Svalö (S) 1 (12) Plats och tid Blossset, Almliden, kl 14.00-15.45 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Rolf Olsson (S) Irena Alm (S) Margit Johansson (M)

Läs mer

Arvo Hellman (S) ordförande Ulrika Thulin (S) Bert Roos (S) Irena Alm (S) Rolf Malmberg (S)

Arvo Hellman (S) ordförande Ulrika Thulin (S) Bert Roos (S) Irena Alm (S) Rolf Malmberg (S) 1(15) Plats och tid Blosset, kl. 13.00 15.30 Beslutande Ledamöter Arvo Hellman (S) ordförande Ulrika Thulin (S) Bert Roos (S) Irena Alm (S) Rolf Malmberg (S) Margit Johansson (M) Gun Törnkvist (M) Nils

Läs mer

Plats och tid Blosset, torsdagen den 19 oktober 2017 kl 13:30-15:30 Beslutande

Plats och tid Blosset, torsdagen den 19 oktober 2017 kl 13:30-15:30 Beslutande 1 (15) Plats och tid Blosset, torsdagen den 19 oktober 2017 kl 13:30-15:30 Beslutande Arvo Hellman (S), Ordförande Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Margit Johansson (M), 2:e vice ordförande Bert

Läs mer

Inga Bakken (S) Magdalena Rydståle (M) Emma Lord (V) Jan Herder-Blixt (L) Per Rosvall (L) Thomas Fasth (SD)

Inga Bakken (S) Magdalena Rydståle (M) Emma Lord (V) Jan Herder-Blixt (L) Per Rosvall (L) Thomas Fasth (SD) 1 (14) Plats och tid Blosset, torsdagen den 20 oktober 2016 kl 13:00-15:00 Beslutande Arvo Hellman (S), Ordförande Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Margit Johansson (M), 2:e vice ordförande Bert

Läs mer

Gun Törnkvist (M) Rolf Malmberg (S) Stig-Arne Svalö (S) Kjell-Arne Nilsson (S) Bertil Roos (S) Per Rosvall (FP) Nils Nilsson (C) Johnny Sködt (SD)

Gun Törnkvist (M) Rolf Malmberg (S) Stig-Arne Svalö (S) Kjell-Arne Nilsson (S) Bertil Roos (S) Per Rosvall (FP) Nils Nilsson (C) Johnny Sködt (SD) 1 (10) Plats och tid Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Almliden, Blosset, Bjuv Kl 13.00-14.30 Arvo Hellman (S) ordförande Bea Lundh (M) Bert Roos (S) Britt Nilsson (C) Irena Alm (S)

Läs mer

Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Margit Johansson (M) Gun Törnkvist (M) Rolf Malmberg (S) Stig-Arne Svalö (S)

Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Margit Johansson (M) Gun Törnkvist (M) Rolf Malmberg (S) Stig-Arne Svalö (S) 1 (13) Plats och tid Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Almliden, Blosset, Bjuv kl. 13.00-15.15 Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Margit Johansson (M)

Läs mer

Arvo Hellman (S), Ordförande

Arvo Hellman (S), Ordförande 1 (17) Plats och tid Gruesalen, tisdagen den 21 mars 2017 kl 13:30:15:30 Beslutande Arvo Hellman (S), Ordförande Irena Alm (S) Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Nils Nilsson (C) Margit Johansson (M),

Läs mer

Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Bert Roos (S) Irena Alm (S)

Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Bert Roos (S) Irena Alm (S) 1 (9) Plats och tid Blosset, måndagen den 8 oktober 2018 kl 13:30-14:55 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Bert Roos (S) Irena Alm (S) Stig-Arne Svalö (S)

Läs mer

Arvo Hellman (S), Ordförande Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Margit Johansson (M), 2:e vice ordförande Irena Alm (S)

Arvo Hellman (S), Ordförande Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Margit Johansson (M), 2:e vice ordförande Irena Alm (S) 1 (14) Plats och tid Blosset, torsdagen den 19 januari 2017 kl 13:30 Beslutande Arvo Hellman (S), Ordförande Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Margit Johansson (M), 2:e vice ordförande Irena Alm (S)

Läs mer

Arvo Hellman (S), Ordförande Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Margit Johansson (M), 2:e vice ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S)

Arvo Hellman (S), Ordförande Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Margit Johansson (M), 2:e vice ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) 1 (19) Plats och tid Blosset, torsdagen den 18 januari 2018 kl 13:30-15:30 Beslutande Arvo Hellman (S), Ordförande Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Margit Johansson (M), 2:e vice ordförande Bert

Läs mer

Arvo Hellman (S), Ordförande

Arvo Hellman (S), Ordförande 1 (15) Plats och tid Blosset, tisdagen den 21 juni 2016 kl 13:00-15:00 Beslutande Arvo Hellman (S), Ordförande Maria Berglund (KD) Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Sten Claesson (SD) Margit Johansson

Läs mer

Arvo Hellman (S), Ordförande Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S)

Arvo Hellman (S), Ordförande Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) 1 (18) Plats och tid Blosset, torsdagen den 20 april 2017 kl 13:30-15.20 Beslutande Arvo Hellman (S), Ordförande Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Nils Nilsson

Läs mer

Arvo Hellman (S), Ordförande Margit Johansson (M), 2:e vice ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S)

Arvo Hellman (S), Ordförande Margit Johansson (M), 2:e vice ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) 1 (13) Plats och tid Blosset, torsdagen den 15 februari 2018 kl 13:30 Beslutande Arvo Hellman (S), Ordförande Margit Johansson (M), 2:e vice ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S)

Läs mer

Arvo Hellman (S) ordförande Ulrika Thulin (S) Margit Johansson (M) Irena Alm (S)

Arvo Hellman (S) ordförande Ulrika Thulin (S) Margit Johansson (M) Irena Alm (S) 1(10) Plats och tid Blosset, kl. 13.00 16.00 Beslutande Ledamöter Arvo Hellman (S) ordförande Ulrika Thulin (S) Margit Johansson (M) Irena Alm (S) Nils Nilsson (C) Maria Berglund (KD) Sten-Göran Claesson

Läs mer

Inga Bakken (S) Magdalena Rydståle (M) Emma Lord (V) Jan Herder-Blixt (L) Per Rosvall (L) Lisbeth Madsen (M) Gert-Åke Liljenborg (SD)

Inga Bakken (S) Magdalena Rydståle (M) Emma Lord (V) Jan Herder-Blixt (L) Per Rosvall (L) Lisbeth Madsen (M) Gert-Åke Liljenborg (SD) 1 (13) Plats och tid Blosset, torsdagen den 19 maj 2016 kl 13:00-14:45 Beslutande Arvo Hellman (S), Ordförande Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Margit Johansson (M), 2:e vice ordförande Bert Roos

Läs mer

Arvo Hellman, ordförande (S) Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Margit Johansson (M) Rolf Malmberg (S)

Arvo Hellman, ordförande (S) Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Margit Johansson (M) Rolf Malmberg (S) 1 (13) Plats och tid Almliden, Blosset, Bjuv Kl 13.00-14.50 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Justering Justerare Tid och plats Justerade paragrafer Arvo

Läs mer

Arvo Hellman (S), Ordförande Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Margit Johansson (M), 2:e vice ordförande Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S)

Arvo Hellman (S), Ordförande Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Margit Johansson (M), 2:e vice ordförande Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) 1 (16) Plats och tid Blosset, torsdagen den 17 november 2016 kl 13:00-15.15 Beslutande Arvo Hellman (S), Ordförande Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Margit Johansson (M), 2:e vice ordförande Gull-Britt

Läs mer

Arvo Hellman (S), Ordförande

Arvo Hellman (S), Ordförande 1 (13) Plats och tid Blosset, onsdagen den 21 december 2016 kl 13:00-14:00 Beslutande Arvo Hellman (S), Ordförande Gull-Britt Hansson (S) Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Nils Nilsson (C) Margit

Läs mer

Kl 13.00-15.30. Margit Johansson (M) Stig-Arne Svalö (S) Maria Berglund (KD)

Kl 13.00-15.30. Margit Johansson (M) Stig-Arne Svalö (S) Maria Berglund (KD) 1 (10) Plats och tid Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Almliden, Blosset, Bjuv Kl 13.00-15.30 Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Margit Johansson

Läs mer

Kl ( 32 ajournering )

Kl ( 32 ajournering ) 1 (18) Plats och tid Almliden, Blosset, Bjuv Kl 13.00-15.30 ( 32 ajournering 14.30-14.45) Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) ej 34 Gull-Britt

Läs mer

Kl Arvo Hellman, ordförande (S) Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Margit Johansson (M) Bertil Roos (S)

Kl Arvo Hellman, ordförande (S) Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Margit Johansson (M) Bertil Roos (S) 1 (18) Plats och tid Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Almliden, Blosset Kl 13.00-14.45 Arvo Hellman, ordförande (S) Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S)

Läs mer

Kl Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Stig-Arne Svalö (S) Nils Nilsson (C) Johnny Sködt (SD)

Kl Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Stig-Arne Svalö (S) Nils Nilsson (C) Johnny Sködt (SD) 1 (18) Plats och tid Beslutande Ledamöter Almliden, Blosset, Bjuv Kl 13.00-15.45 Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Margit Johansson (M) Gun Törnkvist (M) Bea

Läs mer

Arvo Hellman (S) ordförande Ulrika Thulin (S) Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S)

Arvo Hellman (S) ordförande Ulrika Thulin (S) Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) 1(20) Plats och tid Blosset, kl. 13.00 17.00 Beslutande Ledamöter Arvo Hellman (S) ordförande Ulrika Thulin (S) Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Margit Johansson (M) Gun Törnkvist (M)

Läs mer

Arvo Hellman (S), Ordförande Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Margit Johansson (M), 2:e vice ordförande Bert Roos (S)

Arvo Hellman (S), Ordförande Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Margit Johansson (M), 2:e vice ordförande Bert Roos (S) 1 (12) Plats och tid Blosset, torsdagen den 7 juni 2018 kl 13:30-15:45 Beslutande Arvo Hellman (S), Ordförande Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Margit Johansson (M), 2:e vice ordförande Bert Roos

Läs mer

Inga Bakken (S) för Sven-Arne Svalö (S)

Inga Bakken (S) för Sven-Arne Svalö (S) 1 (11) Plats och tid Blosset, torsdagen den 22 september 2016 kl 13:00-15.30 Beslutande Arvo Hellman (S), Ordförande Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Margit Johansson (M), 2:e vice ordförande Bert

Läs mer

Inga Bakken (S) Magdalena Rydståle (M) Stig-Arne Svalö (S) Jan Herder-Blixt (FP) Per Rosvall (FP) Lisbeth Madsen (M)

Inga Bakken (S) Magdalena Rydståle (M) Stig-Arne Svalö (S) Jan Herder-Blixt (FP) Per Rosvall (FP) Lisbeth Madsen (M) 1 (20) Plats och tid Blosset, torsdagen den 17 december 2015 kl 13:00 Beslutande Arvo Hellman (S), Ordförande Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Margit Johansson (M), 2:e vice ordförande Bert Roos

Läs mer

Arvo Hellman (S), Ordförande Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Margit Johansson (M), 2:e vice ordförande Bert Roos (S)

Arvo Hellman (S), Ordförande Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Margit Johansson (M), 2:e vice ordförande Bert Roos (S) 1 (14) Plats och tid Blosset, torsdagen den 15 juni 2017 kl 13:30 Beslutande Arvo Hellman (S), Ordförande Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Margit Johansson (M), 2:e vice ordförande Bert Roos (S)

Läs mer

Magdalena Rydståle (M) Jan Herder-Blixt (FP) Per Rosvall (FP) Lisbeth Madsen (M) Gert-Åke Liljenborg (SD)

Magdalena Rydståle (M) Jan Herder-Blixt (FP) Per Rosvall (FP) Lisbeth Madsen (M) Gert-Åke Liljenborg (SD) 1 (20) Plats och tid Blosset, torsdagen den 21 april 2016 kl 13:00 16.00 Beslutande Arvo Hellman (S), Ordförande Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Margit Johansson (M), 2:e vice ordförande Bert Roos

Läs mer

Arvo Hellman (S) ordförande Ulrika Thulin (S) Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S)

Arvo Hellman (S) ordförande Ulrika Thulin (S) Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) 1(16) Plats och tid Blosset, kl. 13.00 14.45 Beslutande Ledamöter Arvo Hellman (S) ordförande Ulrika Thulin (S) Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Margit Johansson (M) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

Plats och tid Blosset, torsdagen den 20 september 2018 kl 13:30:15:00 Beslutande

Plats och tid Blosset, torsdagen den 20 september 2018 kl 13:30:15:00 Beslutande 1 (12) Plats och tid Blosset, torsdagen den 20 september 2018 kl 13:30:15:00 Beslutande Arvo Hellman (S), Ordförande Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Margit Johansson (M), 2:e vice ordförande Nils

Läs mer

Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Rolf Olsson (S) Irena Alm (S) Margit Johansson (M)

Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Rolf Olsson (S) Irena Alm (S) Margit Johansson (M) 1 (18) Plats och tid Gruesalen, kl 09.00 12.00 Beslutande Ledamöter Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Rolf Olsson (S) Irena Alm (S) Margit Johansson (M) Britt Nilsson (C) Allan Jönsson (-) Roger

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Åsa Engberg. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Åsa Engberg. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(14) Plats och tid Sessionssalen, Stadshuset, 14.15 16.10 Beslutande ledamöter Bergkvist Åsa (S) Handegard Lars (V) Tomtlund Torbjörn (M) Grahn Gunnar (S) Svensson Carl-Johan (S), tjänstgörande ersättare

Läs mer

Sida 1(10) PROTOKOLL Kommunfullmäktige. Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl

Sida 1(10) PROTOKOLL Kommunfullmäktige. Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 1(10) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-20.00 Beslutande Ledamöter 28 ledamöter eller tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Christer Pålsson, kommunchef Rune Ahlberg,

Läs mer

Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Margit Johansson (M), 2:e vice ordförande Bert Roos (S) Irena Alm (S)

Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Margit Johansson (M), 2:e vice ordförande Bert Roos (S) Irena Alm (S) 1 (19) Plats och tid Blosset, torsdagen den 22 mars 2018 kl 13:30-15:30 Beslutande Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Margit Johansson (M), 2:e vice ordförande Bert Roos (S) Irena Alm (S) Nils Nilsson

Läs mer

Kommunkontoret, klockan 16:00-17:30. Eric Henriksson, S Vanja Persson, FP Åsa Törnkvist, FP Birgit Nilsson, C. Birgitta Johansson, C

Kommunkontoret, klockan 16:00-17:30. Eric Henriksson, S Vanja Persson, FP Åsa Törnkvist, FP Birgit Nilsson, C. Birgitta Johansson, C Socialnämnden 2014-10-14 1(12) Plats och tid Kommunkontoret, klockan 16:00-17:30 Beslutande Ledamöter Eric Henriksson, S Vanja Persson, FP Åsa Törnkvist, FP Birgit Nilsson, C Tjänstgörande ersättare Birgitta

Läs mer

Christer Pålsson, kommunchef Anders Kronfelt, ekonomichef, Susan Elmlund, sekreterare. Helena Holmgren, miljöchef Söderåsens miljöförbund, 44

Christer Pålsson, kommunchef Anders Kronfelt, ekonomichef, Susan Elmlund, sekreterare. Helena Holmgren, miljöchef Söderåsens miljöförbund, 44 1(10) Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl 9.00-10.45 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Stefan Svalö (S), ordf Anders Månsson (S) Christer Landin (S) Alf Nilsson (S) Bert Roos (S) Kjell-Åke Johnsson

Läs mer

Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Margit Johansson (M), 2:e vice ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Nils Nilsson (C)

Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Margit Johansson (M), 2:e vice ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Nils Nilsson (C) 1 (19) Plats och tid Blosset, torsdagen den 17 mars 2016 kl 13:00 Beslutande Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Margit Johansson (M), 2:e vice ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena

Läs mer

Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista. Sara Svensson, Rädda Barnen, 40

Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista. Sara Svensson, Rädda Barnen, 40 1(14) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-22.05 Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista Övriga närvarande Tjänstemän Christer Pålsson,

Läs mer

Karlsson Margareta, Förvaltningschef Holm Thomas, Ekonom Engberg Åsa, Förvaltningssekreterare

Karlsson Margareta, Förvaltningschef Holm Thomas, Ekonom Engberg Åsa, Förvaltningssekreterare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(15) Plats och tid Sessionssalen, Stadshuset klockan 14.15 15. 00 Beslutande ledamöter Bergkvist Åsa (S) Handegard Lars (V) Grahn Gunnar (S) Långström Rolf (L) Monika Utter(MP) Svensson

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden Sida 1 av 7 Sida 1 av 7 Tid och plats Onsdagen den 14 augusti 2013 kl. 18.45-20.30 Almliden, Bjuv Beslutande ledamöter Kjell-Åke Johnsson, ordförande Annika B Andersson (S)

Läs mer

Margareta Karlsson, förvaltningschef Thomas Holm, ekonom 21 Åsa Engberg, nämndsekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Åsa Engberg

Margareta Karlsson, förvaltningschef Thomas Holm, ekonom 21 Åsa Engberg, nämndsekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Åsa Engberg SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1(2) Plats och tid Sammanträdesrummet, Marnäsliden kl. 13:00-14:50 Beslutande ledamöter Åsa Bergkvist (S) Lars Handegard (V) Torbjörn Tomtlund (M) Ann-Katrin

Läs mer

Arvo Hellman (S), Ordförande Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Margit Johansson (M), 2:e vice ordförande Bert Roos (S)

Arvo Hellman (S), Ordförande Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Margit Johansson (M), 2:e vice ordförande Bert Roos (S) 1 (15) Plats och tid Blosset, torsdagen den 13 december 2018 kl 13:30-15:00 Beslutande Arvo Hellman (S), Ordförande Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Margit Johansson (M), 2:e vice ordförande Bert

Läs mer

Sida 1(7) PROTOKOLL Kommunstyrelsen. Plats och tid Varagårdsskolans aula, Bjuv kl

Sida 1(7) PROTOKOLL Kommunstyrelsen. Plats och tid Varagårdsskolans aula, Bjuv kl 1(7) Plats och tid Varagårdsskolans aula, Bjuv kl 17.00-17.40 Beslutande Ledamöter Stefan Svalö (S), ordf Anders Månsson (S) Christer Landin (S) Bert Roos (S) Lars Karlsson (S) Ninnie Lindell (M) Sven-Ingvar

Läs mer

Arvo Hellman (S) ordförande Ulrika Thulin (S) Bert Roos (S) Irena Alm (S)

Arvo Hellman (S) ordförande Ulrika Thulin (S) Bert Roos (S) Irena Alm (S) 1(19) Plats och tid Blosset, kl. 13.00 16.30 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Arvo Hellman (S) ordförande Ulrika Thulin (S) Bert Roos (S) Irena Alm (S) Harry Lönnebacke (M) Per Rosvall (FP)

Läs mer

Ulrika Thulin (S), Ordförande Inga Bakken (S), 1:e vice ordförande Bert Roos (S) Maria Berglund (KD) Nils Nilsson (C)

Ulrika Thulin (S), Ordförande Inga Bakken (S), 1:e vice ordförande Bert Roos (S) Maria Berglund (KD) Nils Nilsson (C) 1 (15) Plats och tid Blosset Almgatan 2, torsdagen den 21 mars 2019 kl 09:00-12:00 Beslutande Ulrika Thulin (S), Ordförande Inga Bakken (S), 1:e vice ordförande Bert Roos (S) Maria Berglund (KD) Nils Nilsson

Läs mer

Kenneth Tinglöf (KD)

Kenneth Tinglöf (KD) Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2016-09-30 Plats och tid: Folkets hus i Trosa, 12.30 16.00 ande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Martina Johansson (C), ordf. Ricken

Läs mer

PROTOKOLL Almliden, Blosset Christer Landin (S) Stefan Svalö (S) Bert Roos (S) Urban Berglund (KD) Ninnie Lindell (M)

PROTOKOLL Almliden, Blosset Christer Landin (S) Stefan Svalö (S) Bert Roos (S) Urban Berglund (KD) Ninnie Lindell (M) 1(8) Plats och tid Beslutande Ledamöter Almliden, Blosset 13.30 15.30 Christer Landin (S) Stefan Svalö (S) Bert Roos (S) Urban Berglund (KD) Ninnie Lindell (M) Övriga närvarande Tjänstemän Carina Järold-Mattsson,

Läs mer

Ulrika Thulin (S), Ordförande Inga Bakken (S), 1:e vice ordförande Bert Roos (S) Irena Alm (S) Camilla Sjöberg (C)

Ulrika Thulin (S), Ordförande Inga Bakken (S), 1:e vice ordförande Bert Roos (S) Irena Alm (S) Camilla Sjöberg (C) 1 (19) Plats och tid Blosset Almgatan 2, torsdagen den 19 september 2019 kl 09:00-10:25 Beslutande Ulrika Thulin (S), Ordförande Inga Bakken (S), 1:e vice ordförande Bert Roos (S) Irena Alm (S) Camilla

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (16)

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (16) 2014-02-18 1 (16) Plats och tid Älmhults kommunhus 18 februari 2014 kl. 8.30 11.00 Beslutande Vidar Lundbäck (C), ordförande Ann Johansson (S), andre vice ordförande Annelie Olin (C) Josefin Grenander

Läs mer

Kommunkansliet kl 15.00

Kommunkansliet kl 15.00 1(11) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-19.40 Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Christer Pålsson, kommunchef Susan Elmlund,

Läs mer

Kommunstyrelsens kansli måndag kl 15.00

Kommunstyrelsens kansli måndag kl 15.00 1(13) Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl 09.00-10.40 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Anders Månsson (S), ordf Christer Landin (S) Niklas Svalö (S) Martin Fridehjelm (S) Ulrika Thulin (S) Bert

Läs mer

Kommunkansliet kl 15.00

Kommunkansliet kl 15.00 1(9) Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl 9.00-11.00 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Anders Månsson (S), ordf Christer Landin (S) Stefan Svalö (S) Alf Nilsson (S) Bert Roos (S) Lars Karlsson (S)

Läs mer

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Ajournering Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Ajournering Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare 1(11) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 13.50-15.10 Ajournering 14.30-14.45 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C) Thomas Löfgren

Läs mer

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll Plats och tid Lokal Roten, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll Plats och tid Lokal Roten, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. Sida 1/8 Plats och tid Lokal Roten, kl. 14.00 14.45 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande J Håkan Andersson (C), vice ordförande Thomas Löfgren (M) Anneli

Läs mer

Plats och tid Blosset, torsdagen den 23 augusti 2018 kl 13: Beslutande

Plats och tid Blosset, torsdagen den 23 augusti 2018 kl 13: Beslutande 1 (23) Plats och tid Blosset, torsdagen den 23 augusti 2018 kl 13:30-15.45 Beslutande Arvo Hellman (S), Ordförande Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Margit Johansson (M), 2:e vice ordförande Bert

Läs mer

Kommunkansliet kl omedelbar justering

Kommunkansliet kl omedelbar justering 1(17) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-21.10 Beslutande Ledamöter 28 ledamöter eller tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Övriga Christer Pålsson, kommunchef Göran Skoog,

Läs mer

PROTOKOLL Almliden, Blosset Christer Landin (S) Stefan Svalö (S) Bert Roos (S) Urban Berglund (KD) Ninnie Lindell (M)

PROTOKOLL Almliden, Blosset Christer Landin (S) Stefan Svalö (S) Bert Roos (S) Urban Berglund (KD) Ninnie Lindell (M) 1(7) Plats och tid Beslutande Ledamöter Almliden, Blosset 13.30 15.00 Christer Landin (S) Stefan Svalö (S) Bert Roos (S) Urban Berglund (KD) Ninnie Lindell (M) Övriga närvarande Tjänstemän Carina Järold

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden : Plats och tid Dagcentralen Byavången, den, kl. 08.30-09.35 Beslutande Övriga närvarande Lars-Ove Hägerroth (M), ordförande Gunnel Andersson (M) Gunvor Olsson (C) Ann Harrysson (SPI) Ida Bornlykke (S)

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Maria Hedström. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Maria Hedström. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(10) Plats och tid Sammanträdesrum A, kl. 09:00-11:30 Beslutande Ledamöter Jan-Åke Lindgren (S), Ordförande Anita Wallin (MP) ersättare för Carina Nordqvist (S) Emma Madueme (S) ersättare för Lars Jingåker

Läs mer

Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal, Roland Leek (M) Bengt Larsson (M) Kenneth Tinglöf (KD)

Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal, Roland Leek (M) Bengt Larsson (M) Kenneth Tinglöf (KD) Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2017-05-02 Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal, 13.00 15.17 Beslutande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Övriga närvarande:

Läs mer

Kommunkontoret, Heby 24 november Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret, Heby 24 november Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Sammanträdesdatum Plats och tid Vård och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 09.00-11.45 Beslutande Margaretha Gadde-Jennische (M), ordförande Karl-Arne Larsson (C) Ulf Mattsson

Läs mer

Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl , ajournering

Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl , ajournering 1(11) Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl 9.00-11.20, ajournering 11.10-11.15 Beslutande Ledamöter Anders Månsson (S), ordf Christer Landin (S) Stefan Svalö (S) Bert Roos (S) Lars Karlsson (S) Ninnie Lindell

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Sammanträdesdatum VERKSAMHETSUTSK OTTET ANSLAG/BEVIS

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Sammanträdesdatum VERKSAMHETSUTSK OTTET ANSLAG/BEVIS VERKSAMHETSUTSK OTTET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 9.00 12.00 Beslutande David Olsson (M), or dförande Bengt Löfling (V) Dick Pettersson (C) A nne Charlotte Mattsson

Läs mer

PROTOKOLL AME Christer Landin (S) Bert Roos (S) Urban Berglund (KD) Ninnie Lindell (M) Anders Månsson (S)

PROTOKOLL AME Christer Landin (S) Bert Roos (S) Urban Berglund (KD) Ninnie Lindell (M) Anders Månsson (S) 1(13) Plats och tid Beslutande Ledamöter Tjänstegörande ersättare AME 13.30 15.00 Christer Landin (S) Bert Roos (S) Urban Berglund (KD) Ninnie Lindell (M) Anders Månsson (S) Övriga närvarande Tjänstemän

Läs mer

Sida 1(28) PROTOKOLL Kommunfullmäktige. Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl

Sida 1(28) PROTOKOLL Kommunfullmäktige. Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 1(28) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-20.45 Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Christer Pålsson, kommunchef Susan Elmlund,

Läs mer

(17) Socialnämnden. Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, onsdag den 19 november, kl

(17) Socialnämnden. Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, onsdag den 19 november, kl 2014-11-19 1 (17) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, onsdag den 19 november, kl. 9.00-11.30 ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Jan-Åke Lindgren (S), ordförande Carina Nordqvist (S), vice

Läs mer

VÅRD- OCH OMSORGSNÄMNDEN PROTOKOLL

VÅRD- OCH OMSORGSNÄMNDEN PROTOKOLL PROTOKOLL Plats och tid 2019-02-19, Visten, klockan 14:00-17:00 Avser paragrafer 15-29 ande Ulrika Rodin (S) Ordförande Lars-Göran Carlsson (C) 1:e vice ordförande Anna Maria Nilsson (M) 2:e vice ordförande

Läs mer

Kommunstyrelsens sammanträde 2014-04-09

Kommunstyrelsens sammanträde 2014-04-09 1(5) Plats och tid Varagårdsskolans aula, Bjuv kl 14.30-16.30 Beslutande Ledamöter Stefan Svalö (S), ordf Anders Månsson (S) Alf Nilsson (S) Bert Roos (S) Lars Karlsson (S) Sven Yngve Persson (M) Sven-Ingvar

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 13.30 14.30 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Anders Svärd (S), ordförande Eva Olofsson (C), vice ordförande Anna Berg von Linde (M), tjg

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (14)

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (14) 2014-01-28 1 (14) Plats och tid Älmhults kommunhus 28 januari 2014 kl. 8.30 11.20 Beslutande Vidar Lundbäck (C), ordförande Ann Johansson (S), andre vice ordförande Annelie Olin (C) Josefin Grenander (C)

Läs mer

Kenneth Bolinder (S) Stig Lundblad (C) Ingegärd Berglund (KD) Therese Wredström (KD) Kennet Jansson (MP) Åsa Malmström, verksamhetschef

Kenneth Bolinder (S) Stig Lundblad (C) Ingegärd Berglund (KD) Therese Wredström (KD) Kennet Jansson (MP) Åsa Malmström, verksamhetschef 1 (10) Plats och tid Tisdagen den 15 december 2015 kl 17:00-18:15 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ann-Sofie Fridehjelm (S), Ordförande Caroline Wegner (S), 1:e vice ordförande Bertil Olsson (M), 2:e

Läs mer

Vård- och omsorgsutskottet

Vård- och omsorgsutskottet Sida 1/13 Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, kl. 13.30 14.55 Beslutande Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Anette Hallberg (S) Eva Olofsson (C), vice ordförande Pernilla Ekelund (FP)

Läs mer

PROTOKOLL Almliden, Blosset Christer Landin (S) Stefan Svalö (S) Bert Roos (S) Urban Berglund (KD) Ninnie Lindell (M)

PROTOKOLL Almliden, Blosset Christer Landin (S) Stefan Svalö (S) Bert Roos (S) Urban Berglund (KD) Ninnie Lindell (M) 1(9) Plats och tid Beslutande Ledamöter Almliden, Blosset 13.30 15.00 Christer Landin (S) Stefan Svalö (S) Bert Roos (S) Urban Berglund (KD) Ninnie Lindell (M) Övriga närvarande Tjänstemän Justering Justerare

Läs mer

Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista. Kommunkansliet kl 15.00

Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista. Kommunkansliet kl 15.00 1(14) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-19.20 Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista Övriga närvarande Tjänstemän Christer Pålsson,

Läs mer

Omsorgsnämndens protokoll

Omsorgsnämndens protokoll Datum: Måndagen den 26 augusti 2013 Tid: 15.30 19.15 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Justeringsdag: Torsdagen den 29 augusti 2013 Paragrafer: 71-81 Utses att justera: Tommy Nilzén (MP) Underskrifter:

Läs mer

Barn och utbildningsnämnden

Barn och utbildningsnämnden 1 (12) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, 16.00 17.30 Beslutande Övriga närvarande Tony Nilsson, Ordförande (MP) Daniel Markstedt (S) Ulla-Britt Svensson (S) Lena Svensson (S) Thord Andersson (C) Anneli

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden Sida 1 av 10 Sida 1 av 10 Tid och plats Onsdagen den 22 april kl. 18.30-21.00 Varagårdsskolans samlingssal, S. Storgatan 21, Bjuv Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN Medborgarnämnden 2010-03-01

ÅSTORPS KOMMUN Medborgarnämnden 2010-03-01 24 Allmän Plats och tid Kommunhuset, Björnekullasalen kl. 19.00-20.25 ande Reino Persson (S) ordförande Friberg, Gun (S) vice ordf. Hellman, Gertrud (M) Eriksson, Lennart (S) Andersson, Lena (C) tjg. ersättare

Läs mer

Kommunkansliet kl 15.00

Kommunkansliet kl 15.00 1(10) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-20.05 Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Christer Pålsson, kommunchef Susan Elmlund,

Läs mer

Kjell-Åke Nilsson (S) Marta Pettersson (C) Sandra Brändström (S) Hans Lindgren (S) Mari Viberg (C)

Kjell-Åke Nilsson (S) Marta Pettersson (C) Sandra Brändström (S) Hans Lindgren (S) Mari Viberg (C) Kommunstyrelsens socialutskott 2017-02-20 Sida 1 Plats och tid Nysätragården, Ånäset 2017-02-20 Beslutande Kjell-Åke Nilsson (S) Marta Pettersson (C) Sandra Brändström (S) Hans Lindgren (S) Mari Viberg

Läs mer

Omsorgsnämndens protokoll

Omsorgsnämndens protokoll Datum: Måndagen den 24 april Tid: 15.30 18.10 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Justeringsdag: Onsdagen den 26, klockan 08.00 Paragrafer: 25-31 Utses att justera: Tommy Nilzén (MP) Underskrifter:

Läs mer

PROTOKOLL Almliden, Blosset

PROTOKOLL Almliden, Blosset 1(10) Plats och tid Beslutande Ledamöter Almliden, Blosset 13.30 15.00 Christer Landin (S) Ninnie Lindell (M) Bert Roos (S) Urban Berglund (KD) Tjänstegörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Marona

Läs mer

Håkan Olsson (S) ersätter Bert Roos (S) Christer Stedt (S) ersätter Irena Alm (S)

Håkan Olsson (S) ersätter Bert Roos (S) Christer Stedt (S) ersätter Irena Alm (S) 1 (22) Plats och tid Blosset Almgatan 2, måndagen den 3 juni 2019 kl 09:00-12.35 Beslutande Ulrika Thulin (S), Ordförande Inga Bakken (S), 1:e vice ordförande Nils Nilsson (C) Mikael Henrysson (SD), 2:e

Läs mer

Fredrik Berlin, enhetschef Viktoria Cadle, enhetschef Marita Gustafsson, sekreterare. Underskrifter Sekreterare. Marita Gustafsson.

Fredrik Berlin, enhetschef Viktoria Cadle, enhetschef Marita Gustafsson, sekreterare. Underskrifter Sekreterare. Marita Gustafsson. Sida 1(13) Plats och tid Mölndals stadshus, rum 214, klockan 17.30 18.10. Beslutande Elpida Georgitsi (S) Kåre Widenqvist (S) Emil Forsberg (S) tjänstgör för Lars Möglebust (S) My Högfeldt (MP), ordförande

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 75-84 Plats och tid Socialkontoret, kl. 16.00 17.50 ande Närvarande, ej Tjänstgörande Lisbet Westerberg (c) Cecilia Riveros Boström (m) Marianne Blom (c) Margareta

Läs mer

Birger Pettersson-Wiik, S, ordf Maj-Britt Hedefur, KD Margareta Nilsson, M Rolf Emanuelsson, C Esbjörn Andersson, C Susanne Johansson, S

Birger Pettersson-Wiik, S, ordf Maj-Britt Hedefur, KD Margareta Nilsson, M Rolf Emanuelsson, C Esbjörn Andersson, C Susanne Johansson, S 1(16) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, den 10 mars kl 14.00-14.50 Beslutande Ledamöter Birger Pettersson-Wiik, S, ordf Maj-Britt Hedefur, KD Margareta Nilsson, M Rolf Emanuelsson, C Esbjörn Andersson,

Läs mer

Vård- och omsorgsutskottet

Vård- och omsorgsutskottet Sida 1/11 Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, kl. 13.30 16.00 Ajournering 15.05-15.15 Beslutande Ersättare Övriga deltagare Karl-Erik Kruse (S), ordförande Eva Olofsson (C), vice ordförande Linda

Läs mer

Karl-Arne Larsson (C), ordförande Åke Malmqvist (MP) ersättare för Susanne Stambolidou Tellebo (FP) Jan Plantin (M) Kristina Pettersson (S)

Karl-Arne Larsson (C), ordförande Åke Malmqvist (MP) ersättare för Susanne Stambolidou Tellebo (FP) Jan Plantin (M) Kristina Pettersson (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14) Plats och tid Vård och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 12.30 16.00 Beslutande Karl-Arne Larsson (C), ordförande Åke Malmqvist (MP) ersättare för Susanne Stambolidou Tellebo

Läs mer

Vård- och omsorgsutskottet

Vård- och omsorgsutskottet Sida 1/16 Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, kl. 13.30-16.30 Ajournering 14.45-15.00 Beslutande Ersättare Övriga deltagare Karl-Erik Kruse (S), ordförande Eva Olofsson (C), vice ordförande Ingrid

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden Sida 1 av 8 Sida 1 av 8 Tid och plats Onsdagen den 15 maj 2013 kl. 18.45-21.00 Almliden, Bjuv Beslutande Ledamöter Bo Blixt (S),ordförande Kjell-Åke Johnsson (S) Annika B Andersson

Läs mer

Bo Hallqvist (S) Kenneth Bolinder (S) Bo-Göran Börjesson (S) Lisbeth Madsen (M) Kerstin Persson ( C) Fredrik Andersson (FP) Gert Fridh (SD)

Bo Hallqvist (S) Kenneth Bolinder (S) Bo-Göran Börjesson (S) Lisbeth Madsen (M) Kerstin Persson ( C) Fredrik Andersson (FP) Gert Fridh (SD) Protokoll 2013-10-23 Sida 1 (av 19) Tid 2013-10-23, kl 18.00-18.30, 19.00-20.30 Plats Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Blosset, Almliden, Bjuv Bo Hallqvist (S) Kenneth Bolinder (S) Bo-Göran

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2014-10-22 1(11)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2014-10-22 1(11) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2014-10-22 1(11) Plats och tid Kommunhuset, klockan 16.00-18.00 ande Tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Ersättare Tjänstemän Kent Lagrell (M) ordförande Jim Adolfsson

Läs mer

PROTOKOLL 2015-05-20. Blosset, Almliden 15.00 16:30

PROTOKOLL 2015-05-20. Blosset, Almliden 15.00 16:30 1(10) Plats och tid Beslutande Ledamöter Blosset, Almliden 15.00 16:30 Christer Landin (S) Martin Fridehjelm (S) Ulrika Thulin (S) Urban Berglund (KD) Lisbeth Madsen (M) Tjänstegörande Ersättare Övriga

Läs mer

Plats och tid Årholmen :30-11:30

Plats och tid Årholmen :30-11:30 1 Plats och tid Årholmen 2018-03-13 08:30-11:30 Beslutande Bertil Olsson (S) Maria Sörkvist (C) Anders Tenghede (V) Ulf Sjölinder (L) Eva Skoglund (S), tjänstgörande Ulla Kedbäck (MP), tjänstgörande ersättare

Läs mer