SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 2006-05-10"

Transkript

1 SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 NÄRVAROLISTA KOMMUNFULLMÄKTIGE Beslutande Parti Namn Parti Namn s Björn Jönsson bp Bo-Göran Håkansson m Gunilla Nordgren s Ambjörn Hardenstedt s Inga Hansson mp René Lundström s Anders Elvingsson m Fredrik Thott bp Carl-Göran Sjöstedt s Jan-Erik Eriksson m James Perlman fp Per-Olof Lindgren fp Kjell Bergman s Lise-Lott Gsaxner s Gull-Britt Jönsson c Ann-Kristin Persson s Alexandros Kiotseridis sd Per Uvgård m Linda Allansson m Gunnel le Grand s Kenneth Hovold fyp Dennis Ryberg bp Birgitta Delring s Anne Strömberg c Ingegerd Eriksson bp Bo Becking s Kerstin Persson fyp Lars Lundgren m Bengt Ohlsson s Stig Eriksson kd Gert-Åke Malmgren m Lennart Wikström s Lars-Owe Edberg kd Agne Sonesson fp Örjan Ulfshagen fp Solvieg Nordqvist s Torsten Åhman s Jan-Göran Petersson m Göran Jepsson m Sverker Nordgren skåp Kjell Knösfelt v Irene Carlsson s Jesper Sennertoft s Kjell-Arne Svärd, ordf Övriga närvarande (ersättare och tjänstemän) m Per Mattsson, t o m 74 skåp Alf Olsson fp Bertil bengtsson partilös Ove Andersson mp Gustaf Törnqvist Bengt Ericsson, kommundirektör mp Ingeborg Ekstrand Bengt Nilsson, kanslichef s Socialdemokraterna fyp Föryngringspartiet m Moderata samlingspartiet kd Kristdemokratiska samhällspartiet bp Barapartiet v Vänsterpartiet fp Folkpartiet mp Miljöpartiet c Centerpartiet skåp Skånepartiet sd Sverigedemokraterna

2 SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 3 Kf 67 Dnr Bokslut för 2005 Revisorerna har i skrivelse överlämnat revisionsberättelse för Med revisionsberättelsen följer de granskningsrapporter som behandlats under Revisionen har granskat kommunens styrelsers och nämnders verksamhet och genom utsedda lekmannarevisorer i Bostads AB Svedalahem, Svedala Exploaterings AB och Sturupsaxelns Exploateringsbolag AB även verksamheten i dessa företag under år Revisionen föreslår i revisionsberättelsen att styrelsen, nämnderna, utskotten och de enskilda förtroendevalda i dessa organ beviljas ansvarsfrihet för 2005 samt tillstyrker också att kommunens årsredovisning godkänns. Enligt revisionsberättelsen är den upprättad i enlighet med den kommunala redovisningslagen och med de undantag för god redovisningssed som anges i årsredovisningen. Härmed avses förvaltningen av pensionsmedlen. Kommunstyrelsen har beslutat att till kommunrevisionen överlämna det föreliggande bokslutet. Björn Jönsson, s, och Gunilla Nordgren, m, framför sitt tack till medarbetarna för deras insatser under året samt yrkar bifall till att ansvarsfrihet beviljas och att årsredovisningen godkänns. att bevilja styrelsen, nämnderna och utskotten samt enskilda förtroendevalda i dessa organ ansvarsfrihet för 2005, samt att godkänna årsredovisningen för 2005.

3 SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 4 Kf 68 Ks 96 Dnr Svar på medborgarförslag om kommunal fritidsgård eller ungdomscafé i Bara Kommunfullmäktige har till kulturutskottet för beredning överlämnat ett medborgarförslag från Mona Kristoffersson, Knäckepilsgränd 15, Bara, med förslag att kommunfullmäktige utreder kostnader och lokalmöjligheter för att öppna en mötesplats för ungdomar i Bara. Mötesplatsen skall vara fritidsgård eller ungdomscafé framgår det. Med medborgarförslaget följer namnlistor med cirka 285 namn som stödjer förslaget. Kulturutskottet har föreslagit att medborgarförslaget skall anses bifallet med hänvisning till kommunfullmäktiges beslut om vision och mål för kommunens engagemang för unga i Svedala och uppdrag till kommunstyrelsen att starta mötesplatser för ungdomar. Kommunfullmäktige har beslutat att fastställa vision och mål för kommunens engagemang för unga i Svedala, varvid målet om flexibla mötesplatser skall prioriteras. Kommunstyrelsen har fått i uppdrag att senast vid halvårsskiftet ha startat kvällsöppna mötesplatser för ungdomar i såväl Bara som Klågerup, med öppet minst två kvällar per vecka. Kommunstyrelsen har i sin tur uppdragit åt kommunledningen att till nämnda tidpunkt starta ovannämnda mötesplatser. Vid kommunstyrelsens sammanträde redovisades det att mötesplatserna i Bara och Klågerup kommer att öppnas efter påsken Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige att medborgarförslaget skall anses bifallet med hänvisning till kommunfullmäktiges beslut om vision och mål för kommunens engagemang för unga i Svedala och att mötesplatser för ungdomar kommer att startas i bland annat Bara efter påsken 2006.

4 SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 5 Forts Kf 68 att bifalla kommunstyrelsens förslag.

5 SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 6 Kf 69 Ks 97 Dnr Svar på medborgarförslag om att ersättare skall få väcka motion i fullmäktige Kommunfullmäktige har till kommunstyrelsen för beredning överlämnat ett medborgarförslag från Annika Celind, Klågerup, om att ersättare i kommunfullmäktige skall få väcka motion. Enligt kommunallagen 4 kap 16 får ledamöterna i fullmäktige väcka motioner. Enligt 4 kap 18 anges att när ersättarna tjänstgör har de samma rättigheter som ledamöterna. En ersättare får väcka motioner enbart under ett sammanträde med fullmäktige där han eller hon tjänstgör. Kommunstyrelsen beslutar att bevaka frågan i samband med förestående översyn av kommunallagen. Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige att avslå medborgarförslaget då det strider mot kommunallagen. att bifalla kommunstyrelsens förslag.

6 SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 7 Kf 70 Ks 98 Dnr Svar på motion om uppsättande av övervakningskameror för att förhindra skadegörelse Kommunfullmäktige har till tekniskt utskott för beredning överlämnat ett motion från Gunilla Nordgren för moderaterna med förslag att kommunfullmäktige ger Miljö och teknik i uppdrag att undersöka och redovisa kostnaderna för uppsättning av övervakningskameror för att förhindra skadegörelse och vandalisering vid de värst drabbade platserna i Bara, Klågerup och Svedala, samt föreslagit att motionen får en skyndsam behandling i syfte att kunna beakta eventuella investeringskostnader i 2006 års budget. I motionen anges att under de senaste åren har mycket skadegörelse och vandalisering förekommit på kommunens skolor, förskolor men även på Folkets Hus. Tekniskt utskott har föreslagit att motionen bifalles. Kommunstyrelsen har uppdragit åt Miljö och teknik att utreda frågan om kameraövervakning på kommunala fastigheter där skadegörelse förekommit samt att genomföra detta på de för skadegörelse särskilt utsatta skolorna och anläggningarna, vilket inkluderar att ansöka om tillstånd till allmän kameraövervakning. Åtgärderna skall finansieras inom ramen för det anslag för höjd säkerhet som finns i 2006 års investeringsbudget. Miljö och teknik har fått i uppdrag att senast redovisa på vilka fastigheter allmän kameraövervakning har kunnat genomföras. Kostnaderna för skadegörelse har ökat kraftigt mellan 2004 och Cirka % av kostnaderna för skadegörelse drabbar kommunens skolor. Frågan om tillstånd till övervakningskamera regleras enligt lag om allmän kameraövervakning. Tillstånd lämnas av Länsstyrelsen. Tillstånd meddelas om intresset av sådan övervakning väger tyngre än den enskildes intresse av att inte bli övervakad. Vid bedömningen beaktas om övervakningen behövs för att förebygga brott, förhindra olyckor eller därmed jämfört ändamål. Vid bedömningen av den enskildes intresse av att inte bli övervakad skall särskilt beaktas hur övervakningen skall utföras och vilket område som skall övervakas, framgår det av lagen.

7 SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 8 Forts Kf 70 Det torde endast vara möjligt att erhålla tillstånd till kameraövervakning inom avgränsat område som inte utgör allmän plats. Om det i motionen avses att kameraövervakning skall ske även på allmän plats i kommunen torde förutsättning inte finnas för att genomföra sådan kameraövervakning med hänvisning till lagstiftningen. Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige att motionen är bifallen med hänvisning till kommunstyrelsens beslut med uppdrag åt Miljö och teknik att utreda frågan om kameraövervakning på kommunala fastigheter där skadegörelse förekommit samt att genomföra detta på de för skadegörelse särskilt utsatta skolorna och anläggningarna, om tillstånd erhålles till kameraövervakning. Gunilla Nordgren, m, yrkar bifall till kommunstyrelsens förslag. att bifalla kommunstyrelsens förslag.

8 SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 9 Kf 71 Ks 104 Dnr Ändring från och med 2007 av reglemente rörande sammanträdesersättning m m för kommunalt förtroendevalda, reglemente rörande arvoden till ordförande och vice ordförande, ändring av arbetsordning i kommunfullmäktige samt ändring av reglerna för partiföreträdararvode Tvåpartigruppen har framlagt förslag till ändring av reglementet rörande sammanträdesersättning m m till kommunalt förtroendevalda, reglementet rörande arvode till ordförande och vice ordförande samt ändring av reglerna för partiföreträdarearvode. Ändringarna föreslås gälla för den nya mandatperioden, dvs från och med Enligt förslag till ändring av reglementet rörande sammanträdesersättning m m för kommunalt förtroendevalda innebär förslaget bland annat - att arvodena knyts till inkomstbasbeloppet för innevarande år - att förhöjt arvode för första timma endast utgår för ett av sammanträdena, när utvecklingsutskottets och kommunstyrelsens sammanträden äger rum i direkt följd utan avbrott - Den ersättningsberättigade årsinkomsten för ersättning för förlorad arbetsförtjänst maximeras till högst 10 gånger inkomstbasbeloppet Ersättningen beräknas på 1800 timmars sysselsättning istället som för närvarande 2000 timmar per år. - Åldersgränsen höjs från 10 till 12 år för ersättning för barntillsyn. Beträffande reglementet arvode till ordförande och vice ordförande regleras arvodena i förhållande till inkomstbasbeloppet innevarande år istället för som för närvarande i förhållande till det förhöjda prisbasbeloppet. Ändringen i partiföreträdararvodet föreslås vara att ersättningarna relateras till inkomstbasbeloppet och justeras med detsamma istället för med konsumentprisindex som idag.

9 SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 10 Forts Kf 71 Höjningen av sammanträdesarvodet innebär en kostnadsökning med cirka 10 % eller 150 tkr inklusive sociala avgifter i förhållande till 2005 års kostnader. Att ordförande- och vice ordförandearvodena relateras till inkomstbasbeloppet innebär en kostnadsökning med ca 130 tkr inklusive sociala avgifter för 2007 utifrån 2006 års nivå. Ändring av reglerna för partiföreträdarearvodet innebär ingen höjning av beloppen. Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige att godkänna framlagt förslag till reglemente rörande sammanträdesersättning m m för kommunalt förtroendevalda, att gälla från och med , att godkänna framlagt förslag till reglemente rörande arvode till ordförande och vice ordförande, att gälla från och med , att godkänna framlagt förslag till ändring av reglerna för partiföreträdararvoden, att gälla från och med , att godkänna framlagt förslag till ändring av 47 i arbetsordningen för kommunfullmäktige, att gälla från och med , samt att upphäva gällande reglemente rörande sammanträdesersättning m m för kommunalt förtroendevalda, reglemente rörande arvode till ordförande och vice ordförande samt regler för partiföreträdararvode att bifalla kommunstyrelsens förslag.

10 SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 11 Kf 72 Ks 106 Dnr Investeringsanslag för ombyggnad av Örtagården Miljö och teknik har i skrivelse föreslagit att det inom ramen för 2006 års investeringsbudget anslås 1,5 mkr för ombyggnad av Örtagården till förskola, samt föreslagit att det i samband med delårsbokslutet i augusti redovisas förslag till omdisponering i investeringsbudgeten. Kostnadsuppgiften är en beräkning och inte baserad på anbudspris. Örtagården i Svedala används för närvarande som skollokal för årskurs 6. Verksamhetsområde Utbildning har som önskemål att flytta skolverksamheten till andra skolor och frigöra lokalerna för förskola. Härigenom kan cirka 80 förskoleplatser anordnas. Ombyggnaden avser iordningställande av kök inklusive ventilation, utemiljöåtgärder, staket och lekredskap, ny golvkonstruktion i vissa delar samt allmän upprustning av ytskikt m m. Objektet finns inte upptaget i investeringsbudgeten. Vid dagens sammanträde redogör tekniske chefen för förslaget. Utbildningschefen är även närvarande vid behandlingen av ärendet. Kommunstyrelsen beslutar att uppdra åt Miljö och teknik att i samband med delårsbokslutet i augusti redovisa förslag till reducering av investeringsbudgeten för 2006 motsvarande kostnaden för ombyggnaden av Örtagården. Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige att anvisa 1,5 mkr i 2006 års investeringsbudget för ombyggnad av Örtagården från skola till förskola, samt att notera att förslag kommer att framläggas till kommunfullmäktige om reducering av investeringsbudgeten med 1,5 mkr, eller motsvarande vad ombyggnaden av Örtagården kostar, för objekt som ingår i årets investeringsbudget.

11 SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 12 Forts Kf 72 Agne Sonesson, kd, yrkar bifall till kommunstyrelsens förslag. att bifalla kommunstyrelsens förslag.

12 SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 13 Kf 73 Ks 107 Dnr Inrättande av en intern serviceenhet för lokalvård och vaktmästeri inom Miljö och teknik Kommunledningsgruppen har i skrivelse framlagt förslag till inrättande av en intern serviceenhet från och med för lokalvård och vaktmästeri, som skall vara en egen resultatenhet. Av förslaget framgår vidare att personal som arbetar med lokalvård och vaktmästeri från verksamheterna Utbildning, Fritid, Teknik samt verksamhetsområdet Kommunledning överförs till Intern service. Viss personal som arbetar med lokalvård från verksamhetsområdet Vård och omsorg förslås också överföras till Intern service. Ledningsresurserna för Intern service tillskapas delvis genom att sammanföra de resurser som idag finns för ledning av tjänsterna. Uppstartskostnader i form av ofinansierade ledningsresurser (ca 0,75 tjänst) och förstärkning av vikarieresurser inom lokalvården finansieras inom resultatenheten Intern service, men ingår ej i debiteringsunderlaget. Det föreslås att samtliga städytor mäts om och att Miljö och teknik anvisas ett anslag på 150 tkr. Intern service skall finansieras genom intern försäljning av sina tjänster till verksamheterna. Intern service skall tillsammans med verksamheterna och fastighetsenheten tydliggöra uppdragets innehåll och gränslinjer dem emellan. Slutligen föreslås det att uppdras åt Intern service att införa regelbundna avstämningssamtal med verksamheterna i syfte att nå en balanserad nivå på vaktmästarinsatsen och lokalvårdens omfattning och innehåll. MBL-förhandling har ägt rum. Till grund för förslaget ligger en utredning om inrättande av en serviceenhet, daterad , som inte ledde till något beslut om serviceenhet. Vidare föreligger utredning av hinder för genomförande av serviceorganisationen, daterad Vid dagens sammanträde redogör tekniske chefen för förslaget. Personalföreträdare har inbjudits att närvara vid behandling av ärendet.

13 SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 14 Forts Kf 73 Gunilla Nordgren, m, yrkar bifall till nedanstående förslag. Kommunstyrelsen beslutar att Intern service tillsammans med verksamheterna och fastighetsenheten tydliggör uppdragets innehåll och gränslinjer dem emellan, samt att uppdra åt Intern service att införa regelbundna avstämningssamtal med verksamheterna i syfte att nå en balanserad nivå på vaktmästarinsatsens och lokalvårdens omfattning och innehåll. Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige 1. att inrätta en enhet för intern service som egen resultatenhet inom Miljö och teknik, benämnd Intern service, från och med , 2. att Intern service i första hand skall tillhandahålla tjänsterna lokalvård och vaktmästeri, 3. att personal som arbetar med lokalvård och vaktmästeri från verksamheterna Utbildning, Fritid, Teknik samt verksamhetsområdet Kommunledning överförs till Intern service, 4. att viss personal som arbetar med lokalvård från verksamhetsområdet Vård och omsorg överförs till Intern service, 5. att ledningsresurser för Intern service delvis tillskapas genom att sammanföra de resurser som idag finns för ledning av tjänsterna, 6. att uppstartkostnader i form av ofinansierade ledningsresurser (ca 0,75 tjänst) och förstärkning av vikarieresurser inom lokalvården finansieras inom resultatenheten Intern service, men ingår ej i debiteringsunderlaget, 7. att ommätning av samtliga städytor, ca 150 tkr, finansieras utanför enheten genom att bevilja 150 tkr i anslag till Miljö och tekniks ledning, att utgå ur kommunfullmäktiges anslag oförutsedda behov i 2006 års budget, samt

14 SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 15 Forts Kf att Intern service skall finansieras genom intern försäljning av sina tjänster till verksamheterna. Björn Jönsson, s, yrkar bifall till kommunstyrelsens förslag. att bifalla kommunstyrelsens förslag.

15 SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 16 Kf 74 Ks 109 Dnr Arvoden till röstmottagare (tidigare valförrättare) m fl vid 2006 års val Valnämnden har , 11, beslutat hemställa att personalchefen utreder frågan om arvoden till röstmottagare m fl vid årets val och framlägger förslag i ärendet. Personalchefen lämnar i skrivelse förslag till arvoden till röstmottagare m fl vid 2006 års val. Av skrivelsen framgår att nuvarande arvoden fastställts till valet Personalchefen föreslår att arvodet för allmänna val, val till Europaparlamentet och eventuella folkomröstningar fortsättningsvis höjs med inkomstbasbeloppet i stället för att arvodet haft följsamhet till löneavtalen. Förslaget innebär att 2006 års arvoden höjs med mellanskillnaden mellan 2002 års inkomstbasbelopp (38 800) och 2006 års inkomstbasbelopp (44 500). Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige att följande arvoden skall gälla vid 2006 års val: Ordförande Arvode Extra ersättning Vice ordförande Arvode Extra ersättning Röstmottagare Arvode kronor kronor kronor kronor kronor Extraersättningen utgår till ordföranden och vice ordföranden för iordningställande av vallokalen dagen före valet, att samtliga arvoden inkluderar semesterersättning samt att arbetet utförs på så kallad obekväm arbetstid,

16 SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 17 Forts Kf 74 att i fortsättningen skall arvodena höjas med inkomstbasbeloppet med år 2006 som basår ( ), samt att kommunen i sedvanlig ordning biträder valnämnden med kontorshjälp och vaktmästerihjälp samt att den berörda personalen ersätts enligt gällande kollektivavtal. att bifalla kommunstyrelsens förslag.

17 SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 18 Kf 75 Dnr Interpellation angående sverigedemokraternas närvaro på fullmäktigemöten m m Tom Thörnquist, sd, har i interpellation till kommunstyrelsens ordförande Björn Jönsson, s, med hänvisning till en insändare i lokaltidningen , ställt frågan om påståendena om sverigedemokraternas närvaro på fullmäktigemöten är korrekta. Han frågar också om Björn Jönsson anser att sverigedemokraterna knappt lagt några motioner, vara en riktig uppgift. Ordförande Kjell-Arne Svärd, s, framför att interpellationen ligger utanför kommunstyrelsens handläggning och även avser ämne utanför kommunfullmäktiges handläggning. Interpellationen hänvisar till en insändare som inte berör förhållandena i Svedala utan i Sverige. Ordföranden anser att interpellationen därför inte skall få ställas eftersom den faller utanför vad som anges i kommunallagen 5 kap 49. Ordföranden framställer proposition på bifall till att vägra att interpellationen får ställas kontra att medge att den får ställas, och finner att kommunfullmäktige beslutat vägra att interpellationen får ställas. att vägra att interpellationen får ställas då den faller utanför kommunfullmäktiges och kommunstyrelsens handläggning enligt 5 kap 49 kommunallagen.

18 SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 19 Kf 76 Dnr Interpellation angående Integrationsverkets förfrågan om introduktionsplatser Tom Thörnquist, sd, har i interpellation till kommunstyrelsens ordförande Björn Jönsson, s, ställt frågan om fullmäktige kommer att besvara Integrationsverkets förfrågan angående introduktionsplatser inför valet eller ämnar man göra frågan till en valfråga. att ta upp interpellationen på dagordningen till kommunfullmäktiges sammanträde i juni, då interpellanten inte är närvarande vid dagens sammanträde.

19 SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 20 Kf 77 Dnr Medborgarförslag om att förslagsställare skall informeras om när förslaget diskuteras i utskottet Karin Albin, Tågmästaregatan 14, Svedala, har i medborgarförslag föreslagit att information om när medborgarförslag skall diskuteras i utskottet bör delges förslagsställaren. Förslaget bör om möjligt diskuteras på ett öppet utskottsmöte. Om så ske bör kallelse utgå till förslagsställaren samtidigt som ledamöterna kallas, framgår det av medborgarförslaget. att till kommunstyrelsen överlämna medborgarförslaget för beredning.

20 SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 21 Kf 78 Dnr Val Heléne Klapp, v, har i skrivelse avsagt sig samtliga sina politiska uppdrag. Kommunfullmäktige har , 130, beviljat Heléne Klapp, begärt entledigande. Uppdraget som ledamot i miljöutskottet efter Heléne Klapp har inte tillsatts. Ledamot i vårdutskottet efter Margareta Olsson, s, som avlidit, behöver utses att förrätta följande val: Ledamot i miljöutskottet efter Heléne Klapp, v, Vakant. Ledamot i vårdutskottet efter Margareta Olsson, s, Gert-Åke Andersson, s, Johan Borgsgatan 16, Svedala.

21 SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 22 Kf 79 Dnr Motion angående förhindrande av att gator och vägar i Svedala används som streetracebanor Irene Carlsson, v, har i motion föreslagit att kommunen tillsammans med polisen omedelbart vidtar åtgärder för att förhindra att allmänna gator och vägar används som streetracebanor. att till tekniskt utskott överlämna motionen för beredning.

22 SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 23 Kf 80 Dnr Medborgarförslag om luftföreningar i kommunen Karin Albin, Tågmästaregatan 14, Svedala, har i medborgarförslag föreslagit att kommunen bör införa 1-minuts gräns för tomgångskörning för bilar och andra stationära aggregat drivna av förbränningsmotorer med undantag av reservkraftverk. att till miljöutskottet för beredning överlämna medborgarförslaget.

23 SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 24 Kf 81 Dnr Medborgarförslag om anordnande av monorailbana mellan Svedala tätort och Bara Herman Arndt, Duvgatan 4, Bara, har i medborgarförslag föreslagit att det anordnas en monorailbana mellan Svedala tätort och Bara. Monarailbanan är en järnväg med ett spår. Monorailbanan sitter på stolpar högt över marken och vagnarna åker antingen på spåret eller hänger under som en liftkorg, framgår det av förslaget. att överlämna medborgarförslaget till kommunstyrelsen för beredning.

24 SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 25 Kf 82 Dnr Motion om upprättande av handlingsplan för kvinnofrid Irene Carlsson, v, har i motion föreslagit att det upprättas en handlingsplan för kvinnofrid. att till kommunstyrelsen överlämna motionen för beredning.

25 SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 26 Kf 83 Dnr Motion angående bostäder med hög tillgänglighet i Klågerup Lennart Wikström, m, och Gunilla Nordgren, m, har i motion föreslagit att man i den fortsatta planeringen planerar för och på olika sätt möjliggör bebyggelse av bostäder med hög tillgänglighet i Klågerup, och att man även undersöker intresset hos bolag på marknaden för sådan bebyggelse inklusive Bostads AB Svedalahem. att till utvecklingsutskottet överlämna motionen för beredning.

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 2007-01-10

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 2007-01-10 SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 NÄRVAROLISTA KOMMUNFULLMÄKTIGE Beslutande Parti Namn Parti Namn s Björn Jönsson fp Per-Olof Lindgren m Gunilla Nordgren s Lars Schultz s Gull-Britt Jönsson sd Lena

Läs mer

SVEDALA KOMMUN NÄRVAROLISTA UTVECKLINGSUTSKOTTET. Beslutande

SVEDALA KOMMUN NÄRVAROLISTA UTVECKLINGSUTSKOTTET. Beslutande 2 NÄRVAROLISTA UTVECKLINGSUTSKOTTET Beslutande Parti s s s s m m m sd sd bp fp fyp c Namn Björn Jönsson Jan-Göran Petersson Kerstin Persson Gull-Britt Jönsson Gunilla Nordgren, ordförande Per Mattsson

Läs mer

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Sammanträdesdatum Utbildningsutskottet 2007-02-19

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Sammanträdesdatum Utbildningsutskottet 2007-02-19 SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Närvarolista utbildningsutskottet, 2007-02-19, klockan 18.00-19.50 Beslutande Parti Namn s Kenneth Hovold, ordförande s Jesper Sennertoft s Anne Strömberg m Linda

Läs mer

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Sammanträdesdatum Tekniskt utskott 2007-09-18

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Sammanträdesdatum Tekniskt utskott 2007-09-18 SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 NÄRVAROLISTA TEKNISKT UTSKOTT Beslutande Parti Namn s Lars-Owe Edberg s Alexandros Kiotseridis s Alf Persson m Bengt Ohlsson m Göran Jepsson (ordf.) sd Tom Thörnquist

Läs mer

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Sammanträdesdatum Kulturutskottet 2002-09-25

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Sammanträdesdatum Kulturutskottet 2002-09-25 SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 24 Förslag till driftsbudget 2003 Kommunledningsgruppen har fått i uppdrag av budgetberedningen att lägga fram förslag till en balanserad budget för 2003. Efter indexuppräkning,

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige 1 Plats och tid s sessionssal kl. 18.30-19.15 ande Enligt till protokollet bilagd uppropslista Övriga närvarande Tage Dalteg, kommunchef och sekreterare Utses att justera Justeringens plats och tid Anders

Läs mer

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Sammanträdesdatum Tekniskt utskott 2006-06-13

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Sammanträdesdatum Tekniskt utskott 2006-06-13 SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 NÄRVAROLISTA TEKNISKT UTSKOTT Beslutande Parti s s s m m fp mp Namn Torsten Åhman Alf Persson Lars-Owe Edberg Bengt Ohlsson Sverker Nordgren Örjan Ulfshagen René

Läs mer

Vid utskicket av kungörelsen är inte KS protokollet justerat. Kanslichef. Val av justerande: Petra Ekström och Philip Maughan. Ärende Beteckning Sida

Vid utskicket av kungörelsen är inte KS protokollet justerat. Kanslichef. Val av justerande: Petra Ekström och Philip Maughan. Ärende Beteckning Sida Kungörelse Kommunfullmäktige 2012-08-09 Plats: Stora sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv Tid: 2012-08-20 kl. 18:00 Denna kallelse utgår även till ersättarna för kännedom. Vid eventuellt förhinder för

Läs mer

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 2008-01-09

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 2008-01-09 SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 NÄRVAROLISTA KOMMUNFULLMÄKTIGE Beslutande Parti Namn Parti Namn s Björn Jönsson s Anne Strömberg m Gunilla Nordgren sd Lena Thörnquist s Gull-Britt Jönsson m Göran

Läs mer

SVEDALA KOMMUN. NÄRVAROLISTA BEREDNINGEN FÖR EKONOMI OCH DEMOKRATI Beslutande

SVEDALA KOMMUN. NÄRVAROLISTA BEREDNINGEN FÖR EKONOMI OCH DEMOKRATI Beslutande 2 NÄRVAROLISTA BEREDNINGEN FÖR EKONOI OCH DEOKRATI Beslutande Parti S S S SD BP V FP Namn Göran Jepsson Göran almberg Per attsson Christer Jönsson Torbjörn Sköld Hasse Bengtsson Ulf Lennerling Carin Falck

Läs mer

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Sammanträdesdatum Tekniskt utskott 2008-01-15

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Sammanträdesdatum Tekniskt utskott 2008-01-15 SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 NÄRVAROLISTA TEKNISKT UTSKOTT Beslutande Parti Namn s Lars-Owe Edberg s Alexandros Kiotseridis s Jan-Göran Petersson m Bengt Ohlsson m Göran Jepsson (ordf.) sd Tom

Läs mer

Kommunledningsförvaltningen, Stadshuset Ronneby

Kommunledningsförvaltningen, Stadshuset Ronneby 1(20) Sammanträdesdatum Plats och tid Beslutande Listerbysalen, kl.10:30-11:55 Ledamöter Se särskild förteckning Ersättare Se särskild förteckning Övriga närvarande Se särskild förteckning Justerare Malin

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige 2006-08-29 124 Plats och tid s sessionssal kl. 17.00-18.30 ande Enligt till protokollet bilagd uppropslista Övriga närvarande Tage Dalteg, kommunchef och sekreterare Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL - 2 - Sammanträdesdatum Tekniskt utskott 2009-10-13

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL - 2 - Sammanträdesdatum Tekniskt utskott 2009-10-13 SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL - 2 - NÄRVAROLISTA TEKNISKT UTSKOTT Beslutande Parti Namn S Lars-Ove Edberg S Alexandros Kiotseridis S Jan-Göran Petersson, från 18.00 Alf Persson S M Bengt Ohlsson

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige 253 Plats och tid s sessionssal kl. 18.30 ande Enligt till protokollet bilagd uppropslista Övriga närvarande Katarina Christensson, miljöchef, 142 Tage Dalteg, kommunchef och sekreterare Utses att justera

Läs mer

BESLUTANDE Ledamöter: Robert Mörk (s) Eric Arvidsson (c) Roland Halvarsson (v) Yvonne Karlsson (s) Annika Engelbrektsson (s) Ingvar Eriksson (v)

BESLUTANDE Ledamöter: Robert Mörk (s) Eric Arvidsson (c) Roland Halvarsson (v) Yvonne Karlsson (s) Annika Engelbrektsson (s) Ingvar Eriksson (v) Kommunfullmäktige 2008-05-26 Sida 1 av 14 Plats och tid: Folkets Hus, kl. 18.30 19.40 BESLUTANDE Ledamöter: Robert Mörk (s) Eric Arvidsson (c) Roland Halvarsson (v) Yvonne Karlsson (s) Annika Engelbrektsson

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2010-10-27 1-17

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2010-10-27 1-17 2010-10-27 1-17 Plats och Tid Stadshuset 18.30-19.00 Beslutande Enl bilagd förteckning, sid 2 Övriga deltagande Kommunsekreterare Irene Larsson Kommunutredare Ida Rådman Kommunchef Svante Melander Utses

Läs mer

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Sammanträdesdatum Tekniskt utskott 2007-01-16

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Sammanträdesdatum Tekniskt utskott 2007-01-16 SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 NÄRVAROLISTA TEKNISKT UTSKOTT Beslutande Parti s s s m m bp sd Namn Torsten Åhman Alexandros Kiotseridis Jan-Göran Petersson Bengt Ohlsson Göran Jepsson Anders Swahn

Läs mer

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL - 2 - Sammanträdesdatum Tekniskt utskott 2010-02-16

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL - 2 - Sammanträdesdatum Tekniskt utskott 2010-02-16 SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL - 2 - Närvarolista tekniskt utskott Beslutande Lars-Owe Edberg, S, till 12 ej beslut Alf Persson, S Jan-Göran Petersson, S Bengt Ohlsson, M Göran Jepsson, M (ordf)

Läs mer

SVEDALA KOMMUN NÄRVAROLISTA KOMMUNSTYRELSEN. Beslutande

SVEDALA KOMMUN NÄRVAROLISTA KOMMUNSTYRELSEN. Beslutande 2 NÄRVAROLISTA KOMMUNSTYRELSEN Beslutande Parti s s s s m m m sd sd bp fp fyp c Namn Björn Jönsson Jan-Göran Petersson Kerstin Persson Gull-Britt Jönsson Gunilla Nordgren, ordförande Per Mattsson Lennart

Läs mer

Se närvarolista på sida 2. Se närvarolista på sida 2. Ambjörn Hardenstedt och Hans Järvestam

Se närvarolista på sida 2. Se närvarolista på sida 2. Ambjörn Hardenstedt och Hans Järvestam 1(8) Plats och tid Sjödiken, måndagen den 11 juni 2018 kl 08:30 Beslutande Ledamöter Se närvarolista på sida 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista på sida 2 Övriga närvarande Se närvarolista på sida

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunfullmäktige

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 1 (12) Plats och tid Centrumgården, måndagen den 19 december 2011, klockan 18.30-19.30. Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Ersättare för

Läs mer

Lotta Hellström (M), ordförande Jenny Önnevik (S) Christer Broman (V) Gudrun Bengtsson (SD) Samuel Jarenil (S)

Lotta Hellström (M), ordförande Jenny Önnevik (S) Christer Broman (V) Gudrun Bengtsson (SD) Samuel Jarenil (S) 1(20) Plats och tid A-salen, kl. 9.00 11.20 Beslutande Ledamöter Lotta Hellström (M), ordförande Jenny Önnevik (S) Christer Broman (V) Gudrun Bengtsson (SD) Samuel Jarenil (S) Övriga närvarande Ersättare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stadshuset, rum 1, kl 15.00-15.55 Beslutande Bengt Andersson (s) ordf 14-20 Lars Olsson (c) 1:e v ordf, ordf 13 Urban Widmark (m) Margareta Axelsson (s) Lennart Westdahl (s) Margareta Sundin

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum KUMLA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Plats Kumla Folkets Hus, Teatern Tid Måndagen den 22 maj 2006 kl 18.30 19.30 Beslutande Se bilaga 1 Övriga deltagare Se bilaga 1 Utses att justera protokollet Sten Persson

Läs mer

Socialförvaltningen, Juneporten, Jönköping

Socialförvaltningen, Juneporten, Jönköping JÖNKÖPINGS KOMMUN Äldrenämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2016-01-20 1 Plats och tid Sessionssalen, entréplan, Juneporten, Jönköping, kl. 13.00 16.25 Beslutande Cecilia Hjort Attefall (KD), ordförande Thomas

Läs mer

Innehållsförteckning. Protokoll Kommunfullmäktige

Innehållsförteckning. Protokoll Kommunfullmäktige Protokoll Kommunfullmäktige Innehållsförteckning Ärenden behandlade på kommunfullmäktiges sammanträde 2013-04-08 12 Information om Patientnämndens verksamhet. 13 Essunga Ryttarförening ansöker om ändring

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum KUMLA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Plats Hällabrottet, Ordenshuset Tid Måndagen den 16 juni 2003, kl 18.30 20.25 Beslutande Se bilaga 1 Övriga deltagare Se bilaga 1 Utses att justera protokollet Gun-Britt

Läs mer

Protokoll. Lena Svensson. Thordis Stålhandske (S) Inge-Marie Byström (S) Annelie Ejnermark (V) Anders Nilsson (SD) Anna-Karin Berglund

Protokoll. Lena Svensson. Thordis Stålhandske (S) Inge-Marie Byström (S) Annelie Ejnermark (V) Anders Nilsson (SD) Anna-Karin Berglund Sammanträdesdatum Sida 1/18 Plats och tid Plenisalen, Hagfors Stadshus kl 19:00 21:30 ande Åsa Johansson (S) Göran Eriksson (S) Ann-Sofie Ronacher (S) Anders Skogfeldt (SD) Stellan Andersson (C) Sten-Inge

Läs mer

Stora Salen, Rådhuset, kl. 18.00 20.10

Stora Salen, Rådhuset, kl. 18.00 20.10 1 Kommunfullmäktige Plats och tid Stora Salen, Rådhuset, kl. 18.00 20.10 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2-3 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 3 Utses att justera Justeringens

Läs mer

Johan Larsson VD Kristinehamns Energi AB Morgan Persson ekonomichef Planeringschef Kalle Alexandersson Linn Erlandsson kommunsekreterare

Johan Larsson VD Kristinehamns Energi AB Morgan Persson ekonomichef Planeringschef Kalle Alexandersson Linn Erlandsson kommunsekreterare Sida PROTOKOLL 1(19) Plats och tid Hörsalen, Folkets Hus, kl 18:30-20:40 ande Se sida 2 Övriga närvarande Johan Larsson VD Kristinehamns Energi AB Morgan Persson ekonomichef Planeringschef Kalle Alexandersson

Läs mer

Kommunfullmäktige 2010-01-25 1. Kommunhuset, måndag 25 januari 2010, kl. 19.00-21.20

Kommunfullmäktige 2010-01-25 1. Kommunhuset, måndag 25 januari 2010, kl. 19.00-21.20 Kommunfullmäktige 2010-01-25 1 Plats och tid Beslutande Kommunhuset, måndag 25 januari 2010, kl. 19.00-21.20 Lars-Åke Bergman (S) Berit Bergman (S) Markku Julin (MP) Bengt Sjöberg (M) Karl-Johan Gustafson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunfullmäktige

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 1 (13) Plats och tid Centrumgården, måndagen den 11 mars 2013, klockan 18.30-19.20. ande Rigmor Åkesson (S) ordförande, Per Strengbom (S), Marie Norin Junttila (S), Görel Nilsson (S),

Läs mer

Fullmäktigesalen Harmånger. Måndag 3 oktober 2005 kl. 19:00-21:40. Eva Engström Sekreterare. Monica Olsson (s) Hans-Åke Bergman (c)

Fullmäktigesalen Harmånger. Måndag 3 oktober 2005 kl. 19:00-21:40. Eva Engström Sekreterare. Monica Olsson (s) Hans-Åke Bergman (c) NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (20) Sida Plats och tid Beslutande Fullmäktigesalen Harmånger. Måndag 3 oktober 2005 kl. 19:00-21:40. Se närvarolista. Övriga deltagande Eva

Läs mer

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 2007-05-09

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 2007-05-09 SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 NÄRVAROLISTA KOMMUNFULLMÄKTIGE Beslutande Parti Namn Parti Namn s Björn Jönsson fp Örjan Ulfshagen m Krister Klyft s Lars Schultz s Gull-Britt Jönsson sd Lena Thörnquist

Läs mer

Reglemente för arbetsutskottet

Reglemente för arbetsutskottet Antagen av Förbundsstyrelsen 2012-11-07, 98 DNR: 12RV0382 1 Allmänna bestämmelser I förbundsordningen anges att förbundsstyrelsen utser inom sig ett arbetsutskott och ett kollektivtrafikutskott. De ärenden

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 2008-10-20

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 2008-10-20 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, måndagen den 20 oktober 2008 klockan 19.00 20.25 ande Samtliga ordinarie ledamöter med undantag av: Anna-Karin Yngvesson (kd), Jan-Ove Fransson (m), Hans Svensson

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2009-01-28 1-18

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2009-01-28 1-18 2009-01-28 1-18 Plats och Tid Stadshuset 18.30-19.30 Beslutande Enl bilagd förteckning, sid 2 Övriga deltagande Tf kommunchef Jeanette Lämmel Kommunsekr Irene Larsson Kommunutredare Ida Rådman Utses att

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2007-05-28 1 (26) Plats och tid Folkets Hus, Askersund, 2007-05-28 kl. 19.00-20.40. Beslutande Ordinarie ledamöter Bo Trygg (s) Siv Ahlstrand (s) Per Eriksson

Läs mer

Kommunsekreterare Kerstin Petersson Joakim Gustavsson, Södra, kl 19.35-20.00. Marita Björkvall och Solweig Ekh

Kommunsekreterare Kerstin Petersson Joakim Gustavsson, Södra, kl 19.35-20.00. Marita Björkvall och Solweig Ekh Högsby kommun Protokoll Kommunfullmäktige 1(22) Sammanträdesdatum 2007-10-18 Plats och tid Beslutande Kommunhusets tingssal torsdagen den 18 oktober 2007 kl 18.30-20.00 Enligt bifogad lista KF 2007-10-18.doc

Läs mer

Arbetsordning. Arbetsordning för kommunfullmäktige i Norrköping 2010-11-29 KS-332/2010. Antagen av kommunfullmäktige den 23 oktober 1997 ( 141)

Arbetsordning. Arbetsordning för kommunfullmäktige i Norrköping 2010-11-29 KS-332/2010. Antagen av kommunfullmäktige den 23 oktober 1997 ( 141) Arbetsordning 2010-11-29 Arbetsordning för kommunfullmäktige i Norrköping KS-332/2010 Antagen av kommunfullmäktige den 23 oktober 1997 ( 141) Arbetsordningen har ändrats av kommunfullmäktige den 2 mars

Läs mer

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2011-10-03 1 (18)

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2011-10-03 1 (18) 1 (18) Plats och tid Beslutande Sessionssalen, Kommunkontoret, Surahammar Måndag 3 oktober, 2011 klockan 18.00 18.45 Christina Waster Jansson (S), Ordf. Britt-Inger Fröberg (S) Tobias Nordlander (S) Kerstin

Läs mer

Se bifogad närvaro- och omröstningslista. Kommunchef Eric Sörlin Kommunsekreterare Monica Lindwall. Agneta Westerberg (s) och Christer Pellfolk (frp)

Se bifogad närvaro- och omröstningslista. Kommunchef Eric Sörlin Kommunsekreterare Monica Lindwall. Agneta Westerberg (s) och Christer Pellfolk (frp) Kommunfullmäktige 2000-10-16 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 16 oktober 2000 kl 19.00-21.00.

Läs mer

Protokoll 2009-11-16

Protokoll 2009-11-16 2009-11-16 Plats och tid Folkets Hus, Teatern, 2009-11-16, klockan 17:00 Beslutande Dan-Åke Moberg (S) Gun-Britt Ahlin (S) Britt Gelin (S) Roger Arvidsson (S) Thomas Bäck (S) Göran Arveståhl (M) Annica

Läs mer

Allmänpolitiska utskottet 43-53. Tid: 2010-12-21, 10:00-15:00 Plats: Hasse på sjökanten, lokal Utsikten

Allmänpolitiska utskottet 43-53. Tid: 2010-12-21, 10:00-15:00 Plats: Hasse på sjökanten, lokal Utsikten PROTOKOLL 1(7) Plats: Hasse på sjökanten, lokal Utsikten Närvarande: Beslutande: Tommy Bernevång Forsberg (KD), ordf Per Hansson (FP) Jarl Karlsson (S) Lena Ahnstedt (C) Charlotte Aschan ersätter Malin

Läs mer

Fullmäktigesalen i Harmånger. 1. Upprop, val av justerare jämte tid och plats för protokollets justering.

Fullmäktigesalen i Harmånger. 1. Upprop, val av justerare jämte tid och plats för protokollets justering. NORDANSTIGS KOMMUN Fullmäktige KALLELSE Ledamöter Ersättare och övriga för kännedom Plats: Fullmäktigesalen i Harmånger. Tid: Måndag 7 maj 2007 kl. 19:00. 1. Upprop, val av justerare jämte tid och plats

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2009-06-17 1-21

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2009-06-17 1-21 2009-06-17 1-21 Plats och Tid Stadshuset 18.30-19.35 Beslutande Enl bilagd förteckning, sid 2 Övriga deltagande Kommunsekreterare Irene Larsson Kommunutredare Ida Rådman Utses att justera Justeringens

Läs mer

PROTOKOLL 1(15) 2008-02-11. Ralph Forsberg, kommunchef, föredragande Lilian Johansson, kommunsekreterare. Justerare: Anita Backman Eilert Isaksson

PROTOKOLL 1(15) 2008-02-11. Ralph Forsberg, kommunchef, föredragande Lilian Johansson, kommunsekreterare. Justerare: Anita Backman Eilert Isaksson PROTOKOLL 1(15) Tid: Kl 13:00-13:40 Plats: Forsen (A-Salen) Ledamöter: Se närvarolista Övriga: Ralph Forsberg, kommunchef, föredragande Lilian Johansson, kommunsekreterare Justeringsdag: 2008-02-18 Paragrafer:

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-12-11 1 (21) Rum 225, 2:a vån kommunhuset, Sundsgatan 29, Vänersborg. James Bucci (V) ANSLAG/BEVIS.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-12-11 1 (21) Rum 225, 2:a vån kommunhuset, Sundsgatan 29, Vänersborg. James Bucci (V) ANSLAG/BEVIS. 2014-12-11 1 (21) Plats Rum 225, 2:a vån kommunhuset, Sundsgatan 29, Vänersborg Tid Torsdagen den 11 december, 2014 kl. 08:30 13:00 Beslutande Enligt närvarolista, sid 2 Ersättare Enligt närvarolista,

Läs mer

Demokratiberedningen. Sammanträdesprotokoll 2014-08-11. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl. 09.00 10.10 Beslutande

Demokratiberedningen. Sammanträdesprotokoll 2014-08-11. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl. 09.00 10.10 Beslutande Sida 1/8 Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl. 09.00 10.10 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Leif Hägg (M), ordförande Fredrik Jönsson (C), 2:e vice ordförande Karl-Erik Kruse (S)

Läs mer

Kansli- och utvecklingsenheten

Kansli- och utvecklingsenheten 1(14) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset, kl. 9.00 14.35 Beslutande Ledamöter Se närvarolista sidan 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista sidan 2 Övriga närvarande Ersättare Se närvarolista sidan

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stadshuset, rum 1, kl 17.30-17.50 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2002-04-29 1 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats/tid Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c)

Läs mer

Kommunfullmäktige. Övriga närvarande: Lena Tebring, kommunjurist Gaelle Syde, förvaltningssekreterare. Sekreterare. Ordförande.

Kommunfullmäktige. Övriga närvarande: Lena Tebring, kommunjurist Gaelle Syde, förvaltningssekreterare. Sekreterare. Ordförande. Plats och tid: Hörsalen Stadsbiblioteket, 2015-12-14, kl. 18:00 19:45 ande: Se lista nedan Ersättare: Se lista nedan Övriga närvarande: Lena Tebring, kommunjurist Gaelle Syde, förvaltningssekreterare Utses

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN 2001-12-19. Beslutsärenden

KOMMUNSTYRELSEN 2001-12-19. Beslutsärenden KOMMUNSTYRELSEN 2001-12-19 Beslutsärenden KS 1 Personuppgiftslagen (PUL) 2 Vårgården 3 Yttrande över trafikförsörjningsplan 2002/2003 4 Upphandling av skolskjutsar 5 Delegationsärenden 6 Meddelanden KF

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2004-11-29 1 (19) Plats och tid Folkets Hus, Askersund, 2004-11-29 kl. 19.00-22.30. Beslutande Ordinarie ledamöter Bo Trygg (s) Eva Arvidsson (s) Siv Ahlstrand

Läs mer

NYKVARNS KOMMUNS FÖRFATTNINGSSAMLING. Reglemente för arvoden och ersättningar i Nykvarns kommun

NYKVARNS KOMMUNS FÖRFATTNINGSSAMLING. Reglemente för arvoden och ersättningar i Nykvarns kommun Reglemente för arvoden och ersättningar i Nykvarns kommun Ändringar införda till och med KF, 57 /2015 Innehållsförteckning 1 Allmänna bestämmelser... 2 2 Definitioner... 2 3 Arvoden... 2 4 Ersättningar...

Läs mer

Se bifogad närvaro- och omröstningslista. Chefsekonom Ove Olsson Kommunsekreterare Monica Lindwall. Agneta Bergström (s) och Gunnel Orselius-Dahl (fp)

Se bifogad närvaro- och omröstningslista. Chefsekonom Ove Olsson Kommunsekreterare Monica Lindwall. Agneta Bergström (s) och Gunnel Orselius-Dahl (fp) Kommunfullmäktige 2000-11-20 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 20 november 2000, kl 16.00-20.15.

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 141 Plats och tid Kulturhuset Björnen kl. 18.00-21.05 Beslutande Enligt sammanträdeslista, bilaga A Övriga närvarande Ersättare Tore Håkansson (s) Lizette Åkerman (s) Tony Berglund (s)

Läs mer

ARBOGA KOMMUN. Kommunstyrelsen. Blad 25. Ks 126 Au 129 Dnr 80/2010-101

ARBOGA KOMMUN. Kommunstyrelsen. Blad 25. Ks 126 Au 129 Dnr 80/2010-101 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2010-10-11 Blad 25 Ks 126 Au 129 Dnr 80/2010-101 Redovisning av ej avslutade motioner Med hänvisning till bestämmelserna i kommunallagen och kommunfullmäktiges

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(10) Plats och tid Kommunstyrelsesalen kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00-16.00 Beslutande Johanna Söderberg (C) ordförande Leif Johansson (C) Kathy Överby Nilsson (S) Lasse Sjöberg (S) Bertil Börjesson

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2009-05-18 Sida 1 (17)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2009-05-18 Sida 1 (17) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2009-05-18 Sida 1 (17) Plats och tid Stora Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00 19:30 Beslutande Enligt förteckning sid 2 Övriga deltagande Lars-Olle Olsson

Läs mer

Carina Schön Sören Johansson. Ej tjänstgörande ersättare. Kommunkontoret måndag den 25 mars 2013 kl 15:30. Anslag/Bevis

Carina Schön Sören Johansson. Ej tjänstgörande ersättare. Kommunkontoret måndag den 25 mars 2013 kl 15:30. Anslag/Bevis SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (21) Plats och tid Heby Folkets Hus, Heby kl 17:00 21:00 Beslutande Annika Krispinsson (C), ordf. Håkan Collin (S) Carl-Åke Elmersjö (MP) Tomas Bergström (FP) Anders Birgersson

Läs mer

Välkommen. till Kommunfullmäktige i Ragunda kommun

Välkommen. till Kommunfullmäktige i Ragunda kommun Välkommen till Kommunfullmäktige i Ragunda kommun Vad är Kommunfullmäktige? Kommunfullmäktige är kommunens högsta beslutande organ och kan sägas vara kommunens riksdag. Kommunfullmäktige fattar viktiga

Läs mer

Protokoll 2011-11-02

Protokoll 2011-11-02 2011-11-02 Kommunstyrelsen Plats och tid Sammanträdesrum, Kumla, 2011-11-02, klockan 17:00 Beslutande Lennart Eriksson (S) Mats Hellgren (M) Christer Thörner (S) Margareta Engman (M) Stefan Svensson (S)

Läs mer

Kommunledningskontoret, Skillingaryd

Kommunledningskontoret, Skillingaryd Kommunfullmäktige 2005-08-29 1 (12) Plats och tid Centrumlokalerna, Vaggeryd, måndagen den 29 augusti 2005 klockan 18.30-21.15 Beslutande Enligt bilagda förteckning Övriga närvarande Bengt-Olof Magnusson,

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD Kommunfullmäktige 2009-04-08 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 30 Studiebesök vid Härjedalens gymnasieskola 31 Allmänhetens frågestund 32 Prisutdelning Kommunduellen 2009 33

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 23 februari 2012 kl. 08:15-11:35.

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 23 februari 2012 kl. 08:15-11:35. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (14) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 23 februari 2012 kl. 08:15-11:35. Beslutande Monica Olsson (S) Ordförande Stig Eng

Läs mer

Bo Carlsson (C) Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Bo Carlsson (C) Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2013-11-21 1 (18) Plats Rum 225, 2:a våning Sundsgatan 29, Kommunhuset Tid Torsdagen den 21 november, 2013 kl. 08:30 11:10 Beslutande Enligt närvarolista, sid 2 Ersättare Enligt närvarolista, sid 2 Övriga

Läs mer

Tord Karlsson, kommundirektör Katarina Jönsson, kommunsekreterare. Anna Hed och Mats-Gunnar Eriksson Kanslienheten, 2011-02-21

Tord Karlsson, kommundirektör Katarina Jönsson, kommunsekreterare. Anna Hed och Mats-Gunnar Eriksson Kanslienheten, 2011-02-21 Kommunfullmäktige 2011-02-14 Sammanträdesdatum Sida 1-13 Plats och tid Moraparken, Mora, måndagen den 14 februari 2011,, kl. 18.30-19.35 ande Ordförande Bengt Jernhall samt 29 ordinarie ledamöter och 11

Läs mer

Folkets Hus, Boxholm 2013-04-08 kl. 19.00 20.30. Enligt bilagor sidor 15 och 16. Annika Eriksson, sekreterare Ylwa Söderström, revisor

Folkets Hus, Boxholm 2013-04-08 kl. 19.00 20.30. Enligt bilagor sidor 15 och 16. Annika Eriksson, sekreterare Ylwa Söderström, revisor 1(1) Plats och tid Beslutande Folkets Hus, Boxholm 2013-04-08 kl. 19.00 20.30 Enligt bilagor sidor 15 och 16. Övriga deltagande Annika Eriksson, sekreterare Ylwa Söderström, revisor Utses att justera Rolf

Läs mer

Kommunkontoret, Nedre Fryken, onsdag 30 november 2011, kl 15.00-18.05

Kommunkontoret, Nedre Fryken, onsdag 30 november 2011, kl 15.00-18.05 1(15) Plats och tid ande Ledamöter Tjg ersättare Kommunkontoret, Nedre Fryken, onsdag 30 november 2011, kl 15.00-18.05 Peter Krööse (c), ordförande Anita Karmteg (fp) Annika Bjelvert (m) Eva Hammar (mp)

Läs mer

REGLEMENTE OM ERSÄTTNINGAR TILL FÖRTROENDEVALDA I TIDAHOLMS KOMMUN

REGLEMENTE OM ERSÄTTNINGAR TILL FÖRTROENDEVALDA I TIDAHOLMS KOMMUN 2014:15 REGLEMENTE OM ERSÄTTNINGAR TILL FÖRTROENDEVALDA I TIDAHOLMS KOMMUN Antaget av kommunfullmäktige 2014-08-25 att gälla från och med mandatperioden efter 2014 års allmänna val. Tillämpningsområde

Läs mer

Robert Mörk, (s), ordförande Bjarne Rasmussen (s) Annika Engelbrektsson (s) Roland Halvarsson (v) Lars-Gunnar Hedenquist (fp)

Robert Mörk, (s), ordförande Bjarne Rasmussen (s) Annika Engelbrektsson (s) Roland Halvarsson (v) Lars-Gunnar Hedenquist (fp) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2004-05-17 1. (20) Plats och tid: Folkets Hus, D-salen, kl. 14.45 16.15 Beslutande: Robert Mörk, (s), ordförande Bjarne Rasmussen (s) Annika Engelbrektsson (s) Roland Halvarsson

Läs mer

Huddinge kommuns ombud på 2014 års bolagsstämmor i SRV återvinning AB innefattande direktiv till ombudet

Huddinge kommuns ombud på 2014 års bolagsstämmor i SRV återvinning AB innefattande direktiv till ombudet 2014-01-07 KS-2013/1623.109 1 (6) HANDLÄGGARE Björkbacka, Per-Erik Kommunstyrelsen Per-Erik.Bjorkbacka@huddinge.se Huddinge kommuns ombud på 2014 års bolagsstämmor i SRV återvinning AB innefattande direktiv

Läs mer

SVEDALA KOMMUN NÄRVAROLISTA KOMMUNSTYRELSEN. Beslutande

SVEDALA KOMMUN NÄRVAROLISTA KOMMUNSTYRELSEN. Beslutande 2 NÄRVAROLISTA KOMMUNSTYRELSEN Beslutande Parti Namn s Björn Jönsson s Kenneth Hovold s Kerstin Persson s Gull-Britt Jönsson m Gunilla Nordgren, ordförande m Per Mattsson m Bengt Ohlsson sd Tom Thörnquist

Läs mer

Kommunfullmäktiges SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Kommunfullmäktiges SAMMANTRÄDESPROTOKOLL s 2008-04-28 1 Plats och tid Kommunhuset, kl 18.30 22.00 Beslutande Se sid 2 Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid och plats Kommunchef Åsa Ratcovich Administrativ chef Michael Andersson

Läs mer

Gerd Lundin Kultur- och fritidskontoret, 2007-03-27, kl 17.00. Siw Persson. Gerd Lundin ANSLAG/BEVIS

Gerd Lundin Kultur- och fritidskontoret, 2007-03-27, kl 17.00. Siw Persson. Gerd Lundin ANSLAG/BEVIS 1 (19) Plats och tid Lilla Vik, kl 15.00-17.20 Beslutande Övriga närvarande Karin Fellström-Arnoldsson (m) Göran Thorén (s), ordförande 24 Margreth Bengtsson (c) Gerd Lundin (s) Inga Olsson (m) Clas-Göran

Läs mer

Ajournering mellan 10 och 11 kl. 10:00 10:20 Ajournering mellan 16 och 17 kl. 11:30 12:30 Ajournering under 18 kl. 14:30 14:50

Ajournering mellan 10 och 11 kl. 10:00 10:20 Ajournering mellan 16 och 17 kl. 11:30 12:30 Ajournering under 18 kl. 14:30 14:50 2015-01-16 1(22) Plats och tid Sammanträdesrummet K1, Parkgatan 4 Alvesta 2015-01-16 kl. 9:00 15:35 Ajournering mellan 10 och 11 kl. 10:00 10:20 Ajournering mellan 16 och 17 kl. 11:30 12:30 Ajournering

Läs mer

Kommunfullmäktige 2004-04-20 1 (14)

Kommunfullmäktige 2004-04-20 1 (14) Sida Kommunfullmäktige 2004-04-20 1 (14) Plats och tid Kommunalhuset, Sessionssalen, kl 18.00-19.15 Beslutande Se bilaga 1. Övriga deltagande Se bilaga 2. Utses att justera Jeanette Larsson och Anders

Läs mer

LUNDS KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 Miljönämnden

LUNDS KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 Miljönämnden LUNDS KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 Plats och tid: Sessionssalen, Stadshuset, kl. 18.00. - 21.00. Ledamöter: Lars V Andersson (C) ordförande Carl von Friesendorff (M) vice ordförande Björn Abelson (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Sammanträdesdatum Beredningen för Samhällsbyggnad och tillväxt 2014-06-10

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Sammanträdesdatum Beredningen för Samhällsbyggnad och tillväxt 2014-06-10 2 Sammanträdesdatum Närvarolista Ledamöter Per-Olof Lindgren, FP, ordf Björn Jönsson, S Sverker Nordgren, M Bertil Holmgren, M Bengt Ohlsson, M Göran Jepsson, M Lars-Owe Edberg, S Per Uvgård, SD Tom Thörnqvist

Läs mer

SÅ FUNKAR N Ä S S J Ö K O M M U N

SÅ FUNKAR N Ä S S J Ö K O M M U N SEPTEMBER 2003 SÅ FUNKAR N Ä S S J Ö K O M M U N Varför behövs en kommun... Kommunen sköter mycket av allt det som behövs för att ett samhället ska fungera. Skola, snöröjning, äldreomsorg, bibliotek, brandkår,

Läs mer

Ekonomi- och personalutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Ekonomi- och personalutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, kl 15.00 16.40. Beslutande Torbjörn Ekelund (FP), ordförande Birgitta Jönsson (S) 29-33 Christer Laurell (C) Lennart Pettersson (C) 34 Ej tjänstgörande ersättare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott 2014-02-06

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott 2014-02-06 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Tid Kl 13.30 15.40 Plats Vävsalen, Kinnaström Beslutande M Pär-Erik Johansson FP Ulf Eriksson MP Robert Krook, tjänstgör för Håkan Bergeld (KD) S Bo Petersson S Margrethe

Läs mer

Utöver det som föreskrivs om kommunfullmäktige i lag eller annan författning gäller bestämmelserna

Utöver det som föreskrivs om kommunfullmäktige i lag eller annan författning gäller bestämmelserna Utöver det som föreskrivs om kommunfullmäktige i lag eller annan författning gäller bestämmelserna i denna arbetsordning. Innehåll Antalet ledamöter... 2 Ordförande och vice ordförande... 2 Presidiets

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden 2012-09-03 36

Kultur- och fritidsnämnden 2012-09-03 36 36 Plats och tid Bibliotekets sammanträdesrum, 2012-09-03, kl 13.15-16.40 Beslutande Enar Moberg (S), ordförande Monica Sundberg (S) Tommy Botström (S) Gunilla Österberg (M) Kenneth Eriksson (C) Birgitta

Läs mer

SOLLENTUNA FÖRFATTNINGSSAMLING

SOLLENTUNA FÖRFATTNINGSSAMLING 1 Arbetsordning för kommunfullmäktige i Sollentuna Antagen av fullmäktige 1992-04-27, 38 Reviderad 1994-03-21, 28 Reviderad 2003-05-19, 65 Reviderad 2003-11-17, 142 ( 5 och 22) Reviderad 2006-02-06, 29

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (28) Icke tjänstgörande ersättare Se bifogad närvarolista

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (28) Icke tjänstgörande ersättare Se bifogad närvarolista Sammanträdesdatum s. 1 (28) Plats Kommunhuset, Lomma Tid Torsdagen den 25 oktober 2012, kl. 19.00-20.35 Beslutande Ordinarie ledamöter Se bifogad närvarolista Tjänstgörande ersättare Se bifogad närvarolista

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag. MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens tekniska utskott 2014-08-15. Innehåll. 101 Antagande av städentreprenad...

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag. MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens tekniska utskott 2014-08-15. Innehåll. 101 Antagande av städentreprenad... Kommunstyrelsens tekniska utskott Sammanträdesdag 2014-08-15 Innehåll 101 Antagande av städentreprenad... 136 2014-08-15 135 Plats och tid Bjurbäcksrummet kl. 09.00-09.25 ande Thore Thorstensson, ordf.

Läs mer

Kommunfullmäktige. Anslag / Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige. Anslag / Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunfullmäktige Plats och tid Måndagen 12 maj 2014 kl. 18.00 21.30, Kommunhuset, Svenljungasalen Ajournering 19.00 19.20 ande Ledamöter Se sidan 2 Övriga närvarande Tjänstemän Ida Josefsson, kommunsekreterare Michaela

Läs mer

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunrevisionen. 2011-11-15, kl. 09.00 12.45, Lilla salen, kommunhuset Simrishamn

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunrevisionen. 2011-11-15, kl. 09.00 12.45, Lilla salen, kommunhuset Simrishamn 2011-11-15 1 (8) Plats och tid 2011-11-15, kl. 09.00 12.45, Lilla salen, kommunhuset Simrishamn Birgitta Larsson, ordförande Froste Persson, vice ordförande Alf-Göran Andersson Ann-Mari Louison Ingegerd

Läs mer

Kommunstyrelsens SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Kommunstyrelsens SAMMANTRÄDESPROTOKOLL s 1 Plats och tid Kommunhuset, kl 13.30 15.15 Beslutande Övriga deltagare Karl-Erik Kruse (S), ordf Rolf Svensson (C), tjg ers för Christer Laurell (C), 2:e v ordf Leif Hägg (M), 1:e v ordf Gunnar Bengtsson

Läs mer

Stensdalens ordenshus, kl. 18.30-20.30, med ajournering för allmänhetens frågestund. Se bifogad sammanträdeslista (Bilaga Kf 75)

Stensdalens ordenshus, kl. 18.30-20.30, med ajournering för allmänhetens frågestund. Se bifogad sammanträdeslista (Bilaga Kf 75) Kommunfullmäktige 2015-03-31 1 (20) Plats och tid Stensdalens ordenshus, kl. 18.30-20.30, med ajournering för allmänhetens frågestund Beslutande Ledamöter Övriga deltagare Tjänstemän/övriga deltagare Se

Läs mer

ÅTVIDABERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2008-10-29

ÅTVIDABERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2008-10-29 Plats och tid Beslutande Kommunfullmäktiges sessionssal, Gamla kommunalhuset, Åtvidaberg, Onsdagen den 29 oktober 2008 kl 18.00 20.50 Kommunfullmäktiges samtliga ledamöter med undantag för Marita Dahlgren,

Läs mer

Socialförvaltningen, Skeppsbrogatan 55, plan 4, Kalmar

Socialförvaltningen, Skeppsbrogatan 55, plan 4, Kalmar 2011-01-03 1 1-13 Tid 14.00-14.45 Plats Beslutande Närvarande ersättare Närvarande tjänstemän Socialförvaltningen, Skeppsbrogatan 55, plan 4, Kalmar Roger Holmberg (S) Kajsa Hedin (M) Thomas Stjernquist

Läs mer

Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 18.25

Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 18.25 Plats och tid Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 18.25 1 (10) Beslutande Ulrika Thulin (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson (c), 2:e vice ordförande Lars Svensson

Läs mer

REGLEMENTE MED FÖRESKRIFTER OM STYRELSENS OCH NÄMNDERNAS ARBETSFORMER

REGLEMENTE MED FÖRESKRIFTER OM STYRELSENS OCH NÄMNDERNAS ARBETSFORMER 1(5) REGLEMENTE MED FÖRESKRIFTER OM STYRELSENS OCH NÄMNDERNAS ARBETSFORMER Antagen av kommunfullmäktige 2007-09-26, 94, med revidering 2011-03-30, 23 Allmänt 1 Utöver det som föreskrivs om kommunstyrelsens

Läs mer

Landstingsstyrelsen 125-144. Tid: 2011-08-23 13:00-14:30 Plats: Landstingets kansli, sal A

Landstingsstyrelsen 125-144. Tid: 2011-08-23 13:00-14:30 Plats: Landstingets kansli, sal A PROTOKOLL 1(9) Plats: Landstingets kansli, sal A Närvarande: Peranders Johansson (M), ordförande Mia Frisk (KD) Anna-Carin Magnusson (S) Rune Backlund (C) Lena Skaring Thorsén (FP) Märta Svärd (MP) Håkan

Läs mer

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(19) Kommunfullmäktige 2002-02-18

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(19) Kommunfullmäktige 2002-02-18 VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(19) Plats och tid Folkets Hus, Måndagen den 18 februari 2002, kl. 14.00-15.45 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera K G Abramsson, ordf. S Åke Nilsson Per-Olof Nilsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2008-06-04

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2008-06-04 Plats och tid Stadshuset, Kumlarummet, onsdagen den 4 juni 2008, klockan 17.00-17.40 Beslutande Dan-Åke Moberg (s) Torbjörn Ahlin (c) Annica Eriksson (s) Per Holm (kd) Lennart Eriksson (s) Linda Axäng

Läs mer