Författare av denna guide är Peter Muld och finns att nå på

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Författare av denna guide är Peter Muld och finns att nå på info@pc-concept.se"

Transkript

1 3

2 Denna guiden är speciellt anpassad för att redigera sidor som är gjord av Pcconcept till dess kunder. Här kommer vi inte att gå igenom hur du installerar Wordpress på din webbhotell utan endast redigerar innehållet på din sida, lägger till nya undersidor, ändrar innehållet i footern, mm. Är det någon annan som finner den användbar så får den användas för att lära andra och sig själv om publiceringsverktyget Wordpress så länge den används gratis. All försäljning av denna guide är strängt förbjuden och kommer att anmälas. Författare av denna guide är Peter Muld och finns att nå på

3 Logga in på din Wordpress sida. Det borde finnas en länk på din sida till din inloggning, tex. Logga in eller något liknande. Finns det inte det ska du skriva in ditt domännamn följt av /wplogin.php Tex Då kommer du till din inloggning som är liknande den nedan. Skriv in ditt Användarnamn och lösenord som du fick när du beställde din sida. Har du glömt av ditt lösenordklickar du på Glömt lösenordet? Och rutan nedan dyker upp. Fyll i din e-post som du har i din Wordpress-sida och ett nytt lösenord skickas till dig.

4 Det här är den första sidan som du får upp när du har loggat in. På bilden ser du att min heter Pc-concept (på den grå raden). Vill du döpa om din så går du in under Inställningar i panelen och vidare till allmänt. På den sidan kan du ändra titeln för webplatsen, slogan och e-post. I mitten under Just nu ser du allt som du har på din hemsida just nu. Alla inlägg, sidor, kategorier, kommentarer mm. Du ser även vilket tema du har på din hemsida. Under ser du de Senaste kommentarerna och Inkommande länkar. Du kan gå in under Senaste kommentarer och förkasta,svara redigera, skräppostmarkera eller slänga i papperskorgen med dom kommentarerna som du vill redigera. Det är här du gör dina snabbinlägg via Snabbpress till höger och du ser de senaste utkasten som du jobbar med.

5 Redigera sidor Du som har en blogg eller hemsida som du uppdaterar med Wordpress kan enkelt gå in och redigera, ta bort eller lägga till nya undersidor. Vi ska börja med hur du redigerar befintlig sida. Klicka på i panelen till vänster. Då kommer alla sidor som finns på din hemsida fram. Klicka på den sidan som du vill redigera. Vid installationen av Wordpress finns en exempelsida med som heter Om, den sidan ska jag nu visa hur man redigerar. Så här ser sidan ut som du får upp. Vill du byta namn på den markera Om och skriv in det namn du vill ha, du bör även ändra permalänken så ett även den visar det namn du valt. Klicka på redigera och skriv in namnet. Jag ska börja med att gå igenom de olika knapparna på den övre raden. Fetstil Genomstruken Sifferlista Vänsterjustera Högerjustera Ta bort länk Stavningskontroll Fler verktyg Kursiv Punktlista Citering Centrera Länk Infoga mer Fullskärm

6 För att använda dig av de olika knapparna markerar du den texten du vill redigera, klickar på fetstil om det är det du vill ha, och texten ändrar sig. Infoga mer funktionen är en funktion som man har nytta av om man skriver mycket text men inte vill att allt ska visas direkt. Klicka på den knappen när du vill att texten ska dela sig och det visas en länk som heter Mer klickar man på den kommer resten av texten fram. Under fler verktyg döljer sig lite mer verktyg som man kan ha nytta av. Olika textutseende Fulljustera Klistra in som enkel text Ta bort formatering minska indrag Ångra Hjälp Understruken Textfärg Klistra in från Word Specialtecken Indrag Gör om När man använder redigeraren så funkar kortkommandon precis som i vilken annan textredigerare som helst. Som exempel Shift+Enter infogar en ny rad, Ctrl+C = Kopiera, Ctrl+X = klipp ut, Ctrl+Z = återställ, Ctrl+Y = gör om, Ctrl+A = markera allt osv. (på MAC använd Command tangenten istället för Ctrl). När du har redigerat sidan och du är nöjd kan du förhandsgranska, publicera eller välja när den ska publiceras. Vill du vänta med att publicera den kan du klicka på Redigera efter Publicerat. Då får du 3 alternativ, Publicerat, Väntar på granskning och Spara utkast. Välj Väntar på granskning om du har andra som ska godkänna sidan innan publicering. Spara utkast om du vill fortsätta arbeta med sidan senare.

7 Synlighet betyder om du vill visa det för alla (Publikt) eller om du vill ha ett lösenord på sidan som du kan dela ut till dom som är berörda. Privat är så att bara du kan se den. Under Publicerat den kan du välja när sidan ska publiceras, alltså läggas ut på internet. En mycket bra funktion om man vill lägga ut olika nyheter eller sidor när man är på semester och vill göra färdigt olika inlägg innan.

8 Lägga in bilder Vill du lägga in bilder i din sida använder du dig av Ladda upp/infoga som du ser ovan. Klicka på den första rutan efter Infoga så får du upp en ny ruta som ser ut som rutan nedan. Du kan välja om du vill ladda upp bilden från datorn eller från en adress eller från ditt bibliotek. För att ladda från datorn klickar du på bläddra och sen välj från vart på datorn du vill ladda upp och klicka på ladda upp. Se bilden på nästa sida.

9 Du får upp denna rutan när bilden är uppladdad. Vill du att man ska se fotonamnet när man för musen över bilden, kan du ge den vilket namn du vill under Titel. Om bilden inte ska vara klickbar klickar du på knappen Ingen under Länkadress och klickar in storleken du vill att bilden ska visas i på sidan. För att den ska öppnas på ett snyggare sätt och vill ha en miniatyrbild på sidan klickar du på Filadress och miniatyr, då får du en lightbox-effekt på bilden. (Kräver att du har wp-jquery-lightbox tillägget installerat vilket alla mina kunder får). När du är klar med dina inställningar klickar du på knappen Infoga i innehåll I Wordpress är miniatyrerna inställda till storleken 150x150 px. Vill du ha en annan storlek ändrar du det under Inställningar och sen Media. Nu kan du förhandsgranska dina ändringar innan du publicerar om du är nöjd.

10 Lägga till nya sidor Det är enkelt att lägga till nya undersidor i Wordpress. Med bara några enkla klick så har du lagt till sidorna och placerat dom där du vill ha dom genom att dra dom dit. Gå in under Sidor i panelen, klicka på pilen bredvid sidor. Sedan på Skapa ny. Då kommer det upp en sida som ser ut som den under. Skriv in vilken titel sidan ska ha och ge den det innehållet som ska visas på sidan. Välj vilden mall den ska ha. Standardmall eller One column. Standardmallen är antagligen en mall med 2 eller 3 kolumner medans den andra är som det låter, alltså 1 kolumn, som oftast används när man gör hemsidor. Om du inte vet vilken du ska ha kan du prova dig fram, du kan alltid ändra senare. Välj när den ska publiceras och glöm inte kryssa i om folk ska kunna kommentera eller inte. Förälder är om den ska ligga under en annan sida, som en dropdownmeny, välj där vilken sida den ska ligga under eller om den inte ska ha någon förälder. Det är troligt att du har 2 st olika menyer på din sida. En sk topmeny och en sidomeny, har du det så kommer inte din nya sida visas där du vill ha den om du inte går in på rätt ställe och ställer in det dvs under menyer.

11 Olika menyer Det kan hända att du har olika menyer på din hemsida. En sk topmeny och en sidomeny. Ibland kan sidomenyn vara olika kategorier i din blogg eller kategorier i nyhetssidan. För att lägga till de nya sidorna du har gjort till din hemsida går du till panelen på vänstersidan. Där klickar du på pilen vid Utseende, då kommer flera val upp. Välj Menyer, då får du upp sidan där du kan flytta sidorna som du vill (Bild1) Temaposition- där ska du inte behöva ändra nåt, men kan ändra vilken av menyerna som ska vara primär och sekundär. Sidor- Här markerar du vilka sidor som ska in i din meny. Har du gjort en ny sida så ser du den här. Välj vilken meny i flikarna och klicka på Lägg till i meny. Du kan sen ta tag i själva sidan och dra den dit du vill ha den (Bild2). Du kan lägga den under andra sidor genom att dra den till höger(bild2). Då lägger den sig som en dropdown-meny Bild 1 Bild 2

12 Skapa nytt inlägg Det finns olika sätt att göra inlägg i sin blogg eller på sin nyhets sida. Man kan göra likadant som när man lägger till nya sidor, då kan du välja när dom ska publiceras och vilken kategori dom ska vara under. Du kan också använda Wordpress Snabbpress som ser ut som bilden nedan och ligger till vänster på din sida när du loggar in. Inlägget hamnar då under kategorin som är förinställd i Wordpress och heter Okategoriserade. Har du en kategori som du använder dig mycket av kan du ändra den förinställda kategorin till den du vill ha under Inställningar och sedan Skriva. Där kan du även ändra redigeringsrutans storlek om du tycker den är för liten. Om du vill göra nya inlägg via panelen och samtidigt lägga till en ny kategori klickar du på Inlägg sedan Skapa nytt. Då kommer du till sidan för ditt nya inlägg. Det fungerar precis som när du lägger till nya sidor men här kan du även lägga till under vilken kategori som inlägget ska ligga.

13 Forts. skapa nytt inlägg Som vanligt skriver du in din titel på inlägget men skillnaden på sidor och inlägg är att titeln på en sida blir sidans namn, den titeln hamnar på menyknappen medans titel på inlägget blir just titel på inlägget. Menyknappens namn blir kategorin som du väljer att lägga den i. Vill du lägga till en ny kategori klickar du på + Lägg till ny kategori som du ser nere till höger på bilden. Om du vill lägga inlägget under en annan kategori klickar du helt enkelt i den kategorin du vill lägga inlägget under. Vill du kan du även lägga till dina kategorier i din meny där du har sidorna. Då går du till Panelen till vänster, sedan Menyer som vi var förut, istället för att välja sidorna som ska läggas till väljer du helt enkelt vilka kategorier som ska ligga på vilken meny. Vill du att kategorierna ska vara där dom är så behöver du inte ändra något här.

14 Om du vill att det ska vara möjligt att kommentera sidan eller dina inlägg Finns längre ner på sidan en ruta som heter Diskussion. Där kan du välja om detta ska vara möjligt eller inte. Denna funktion används mest om man har en blogg och vill ha kommentarer på sina inlägg. I version 3.1 har man gömt undan lite möjligheter under panelinställningar. Se nedan Det nedan gäller version 3.1 och senare I version 3.1 har den här rutan försvunnit. För att få fram den igen gå in på Sidor > ny sida, sedan klickar du på Panelinställningar uppe till höger (här markerat med rött). Om du vill ha möjlighet att välja bort visa kommentarer bockar du för Diskussion (markerat med rött). Denna vanliga rutan kommer upp under editorn och du har nu möjlighet att välja att tillåta kommentarer eller ej genom att bocka i rutan nedan som är markerad med rött.

15 Footer Alla hemsidor har en Footer. Den finns längst ner på alla hemsidor och där kan man lägga in information om företaget tex telefonnummer och . För att se vad som står i din footer går du till panelen och vidare till Utseende. Här klickar du på Footer, då kommer allt som står i din footer upp. Här kan du använda dig av både html och vanlig text. Är du inte bekant med html så ska du inte ändra på något av det utan ändra bara på den texten som ser vanlig ut. En footer kan se ut som nedan. Här ser man ganska tydligt vad man kan ändra på och vad som är html. När du har gjort dina ändringar klickar du på Save changes. Glöm inte att titta på själva sidan så att det ser ut som du tänkt dig. I en del versioner ligger Footern inne i Theme options. Fortfarande under Utseende och sedan Theme options. Där kan du göra flera olika val som har med ditt tema att göra. Bla kan du kryssa i om du vill att Rubriken och din slogan ska synas. Du kan välja om det ska finnas navigationslänkar ovanför eller under inläggen och vad det ska stå i Footern.

16

17

18 Navigeringsetikett Namnet på menyknappen (navigeringsetiketten) och rubriken på sidan behöver nödvändigtvis inte vara samma, men funktionen i Wordpress gör att det blir så. Det kanske är onödigt att menyknappen heter tex Startsida och rubriken på sidan är Startsida. Det enklaste sättet att ändra på detta är att döpa sidan till det som ska stå som rubrik, tex Välkommen till oss. När du har gjort det och uppdaterat går du till Menyer i panelen. Då kommer denna sidan upp och du ser vad dina sidor heter. Överst ligger sidan som heter Välkommen till oss. Klicka på pilen bredvid SIDA. Sidan öppnar sig då och du kan ändra sidans namn under Navigeringsetikett. Där det står Välkommen till oss skriver du in det namnet du vill ha på sidan. Klicka sedan på Spara meny som du ser på bilden över. Då får du olika texter på rubriken och menyknappen.

19 Widgets Det finns massor av olika widgets till Wordpress och det blir bara fler hela tiden. Några av dom widgets som är med i Wordpress från början är bla en kalender som visar när du gjorde dina inlägg och en sökruta, senaste inläggen och senaste kommentarerna. Vill du lägga till eller ta bort widgets går du till panelen och klicka på pilen vid Utseende, efter det Widgets och denna sidan kommer upp. Så här ser Primary Widget Area ut när man har öppnat den. Här kan du ta bort och lägga till widgets genom att dra dom dit du vill ha dom. Du kan ändra ordning genom att bara flytta dom. Vill du lägga in text eller html drar du dit widgeten Text och öppnar den med pilen. Du kan ge den en titel och lägga in det du vill ha. Klicka på spara och widgeten syns direkt på sin sida.

20 Olika teman har olika stöd för widgetar. De teman som jag gör har alla stöd för de widgeta areas du ser nedan. Använder du dig av Primary och Secondary Widget Area kommer det du publicerar här visas i en av dina två sidokolumner om ditt tema stödjer det. På hemsidor kanske den bara finns på nyhetssidan. Har du endast en kolumn kan du använda dig av Top eller Bottom Widget Area. Innehållet hamnar då över eller under det andra innehållet på sidan. Det finns även 4 st Footer Widgets som du kan använda dig av. Jag föreslår att du provar dig fram och ser vad som passar din sida bäst.

21 Wordpress 3.1 Sen 3.1 kom har det hänt en del med Wordpress. En nyhet var att man kan internlänka till annat innehåll på sidan. Man gör som vanligt, markerar texten man vill länka, klickar på länk-knappen och får upp denna rutan. Här kan du välja att skriva in adressen direkt eller söka efter innehåll. Du kan också välja någon av sidorna nedan att länka till. En bra funktion som gör Wordpress ännu starkare som cms. En annan bra funktion är att man har valt att lägga en extra admin-meny högst upp på sidan när man är inloggad. Man kan göra allt som kan göras inne på själva adminsidan. Även om du har flera webbplatser i din wordpress. Det gör det lättare att ändra på sidorna utan att behöva gå in i panelen och leta upp rätt inlägg eller sida.

22 Plugins Plugins eller Tillägg som dom heter på svenska är något som finns i mängder till Wordpress. Det finns tillägg som kan visa och göra det mesta, tex visa de senaste nyheterna på vilken sida som helst och för sökmotoroptimering. Några tillägg lägger jag in direkt och tycker att man ska ha på sidan, och några är bra plugins som kunder har frågat efter. Nedan ser du en lista på vad jag anser vara det bästa tilläggen: Akismet (Ligger med i Wordpress från början och förhindrar spam) Fast Secure Contact Form (Ett bra och enkelt kontaktformulär) Custom Contact Forms (Ett kontakt formulär som du kan lägga till allt du vill ha) Swf Obj (Gör det mycket enkelt att lägga in flashfilmer i sidan) wp-jquery-lightbox (Gör det möjligt att visa bilder med lightbox effekt) SexyBookmarks (Detta tillägg gör att du kan dela sidan på tex Facebook, Twitter, Blogger mm mm) Secondary HTML Content (Gör att du kan ha fler rutor med olika innehåll på alla sidor) Recent Posts Embed (Visa dina senaste inlägg på vilka sidor du vill) WP e-commerce Plugin (En webshop på sidan) All in One SEO Pack (Sökmotoroptimera din sida med det här tillägget, det funkar helt ok) Google Analytics for WordPress (Ett suveränt tillägg för att visa statistiken för din wordpress sida genom Google analytics) Nextgen gallery (Bästa pluginet för att göra fotogallerier) Booking calendar (Boka online tex för hotell eller artister) Gigpress (För artister, visa din turneplan snyggt och enkelt) Alla dessa tilläggen är gratis och går att hitta på: Vissa av dom kommer med en länk till författaren men är helt fria att använda. Väljer man att köpa tillägget så försvinner reklamen och en del av tilläggen har många fler funktioner som man får med när man köper det som tex Booking calendar.

23 NexGen Gallery är det absolut bästa pluginet att använda till bilder än så länge. Det är mycket enkelt att lägga till nya bilder till dina gallerier. För att administrera och lägga till nya gallerier och bilder på den sidan som galleriet ligger på, går du längst ner på panelen till vänster och klickar på Gallery, då får du upp rutan nedan. För att lägga till bilder & gallerier klicka på Add Gallery / Images och för att redigera gallerierna klicka på Manage Gallery. Som du ser på flikarna ovanför Upload Images kan du välja vad du vill göra här. För att bara lägga till bilder klicka på pilen bredvid Choose gallery och välj det galleriet som du vill ha fler bilder i. Klicka sedan på Browse och välj bilden som du vill ha med på sidan på sidan. Nu ska bilden ligga på den sidan som du vill ha den. Svårare än så är det inte. Vill du ändra något som har med bilderna att göra, tex texten som visas när du för markören över bilden, klickar du helt enkelt på Manage gallery och väljer det galleriet där bilden som du vill ändra ligger.

24 Då kommer denna bilden upp. Välj galleriet du vill in på, i det här fallet finns bara ett galleri som heter nyhetsgalleri. Galleriet öppnar sig och ser ut liknande det nedan. Ändra texten under Alt & Title Text / Description eller ta bort den om du inte vill att något ska visas när man för markören över den. För markören ovanpå de olika bilderna för att få fram alternativet för att redigera den lilla bilden (thumb) som visas på sidan.vill du ändra den bilden, klickar du på Edit thumb och väljer det området som du vill ska visas på den lilla bilden.

25 För att lägga till ett nytt galleri på någon sida klickar ni på Add Gallery / Images och väljer ett namn för ditt galleri, här har jag valt testgalleri. Sedan väljer ni Add gallery och då är det viktigt att ni noterar det som kommer upp. Som du ser i det färgade området ovanför står det You can show this gallery with the tag [nggallery id=4]. Just texten [nggallery id=4] ska skrivas in på den sidan som du vill visa ditt nya bildgalleri. Varje galleri får en egen siffra som id. Det är det enda som skiljer dom åt. Galleriet kommer att visas så fort du skriver in det i sidan och uppdaterar den. Hör gärna av er till mig om ni saknar något i guiden, jag försöker uppdatera och lägga in fler funktioner när jag hinner. // Peter

WORDPRESSGUIDE 2013. Uppdaterad 20131029. WORDPRESSGUIDE 2013 Sida 1

WORDPRESSGUIDE 2013. Uppdaterad 20131029. WORDPRESSGUIDE 2013 Sida 1 Uppdaterad 20131029 WORDPRESSGUIDE 2013 Sida 1 WordPress är ett modernt publiceringsverktyg med fokus på utseende, webbstandard och användarvänlighet. Det perfekta verktyget för både privatpersoner och

Läs mer

Att arbeta med. Müfit Kiper

Att arbeta med. Müfit Kiper Att arbeta med Müfit Kiper Att skriva nya inlägg Alla inlägg som är postade visas i kronologisk ordning, det vill säga det senast postade inlägget kommer visas först om inget annat angetts i temafilerna.

Läs mer

MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR

MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR I följande dokument hittar ni information om hur ni administrerar er nya hemsida. Manualen går endast igenom grundläggande administration. För mer avancerad redigering

Läs mer

STEGBESKRIVNING - WEBB

STEGBESKRIVNING - WEBB STEGBESKRIVNING - WEBB Logga in och Ut 1. Öppna upp en webbläsare (Chrome eller Firefox) 2. Skriv in sökvägen: www.krukmakarenshus.org/wp-admin/ 3. Fyll i inloggningsuppgifterna och tryck Logga in 3. När

Läs mer

MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR

MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR I följande dokument hittar ni information om hur ni administrerar er nya hemsida. Manualen går endast igenom grundläggande administration. För mer avancerad redigering

Läs mer

MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR

MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR I följande dokument hittar ni information om hur ni administrerar er nya hemsida. Manualen går endast igenom grundläggande administration. För mer avancerad redigering

Läs mer

Text och galleri på fotoklubbens nya hemsida

Text och galleri på fotoklubbens nya hemsida Text och galleri på fotoklubbens nya hemsida Inloggning Denna instruktion vänder sig till användare som skall lägga upp texter/blogginlägg på klubbens hemsida. Användarna har behörighetsnivå Författare

Läs mer

Wordpress och Sociala medier av Sanna Ohlander 110308. Guide till hur du skapar och förändrar inlägg och sidor på staffanstorp.se

Wordpress och Sociala medier av Sanna Ohlander 110308. Guide till hur du skapar och förändrar inlägg och sidor på staffanstorp.se Guide till hur du skapar och förändrar inlägg och sidor på staffanstorp.se 1 Innehållsförteckning Tänk på! Sid 3 Logga in sid 4 Panel sid 5 Sidor och inlägg 1. Skapa eller redigera en sida eller inlägg

Läs mer

Wordpress och Sociala medier av Sanna Ohlander 110319. Guide till hur du skapar och förändrar inlägg och sidor på staffanstorp.se

Wordpress och Sociala medier av Sanna Ohlander 110319. Guide till hur du skapar och förändrar inlägg och sidor på staffanstorp.se Guide till hur du skapar och förändrar inlägg och sidor på staffanstorp.se 1 Innehållsförteckning Tänk på! Sid 3 Logga in sid 4 Panel sid 5 Sidor och inlägg 1. Skapa eller redigera en sida eller inlägg

Läs mer

Inledning/innehållsförteckning. Hej!

Inledning/innehållsförteckning. Hej! WORDPRESS LATHUND Inledning/innehållsförteckning Hej! Det här är en lathund för dig som har en hemsida i Möcklenföreningarnas webbportal. Vi hoppas att den ska vara till hjälp. Är det något du inte förstår

Läs mer

Lathund Hemsida för Astma- och Allergiförbundets föreningar

Lathund Hemsida för Astma- och Allergiförbundets föreningar 1/17 Lathund Hemsida för Astma- och Allergiförbundets föreningar Webbplatsen är byggd i WordPress 3.8.1. Den är byggd för att på ett enkelt sätt ska kunna skapa nya föreningshemsidor och innehåller: Inloggning

Läs mer

Föreningen Nordens lokala hemsidor

Föreningen Nordens lokala hemsidor Guide till Föreningen Nordens lokala hemsidor 2015-09-01 1 Innehåll Hjälpfilm... 3 Logga in... 3 Nytt inlägg... 4 Lägg till bild... 7 Lägga till bildgalleri... 10 Publicera... 12 Kalendarium... 14 Ta bort

Läs mer

Manual. Anpassad för CMS Made Simple version 1.9.x (uppdaterad 2011-10-16) Birger Eriksson webblots.se

Manual. Anpassad för CMS Made Simple version 1.9.x (uppdaterad 2011-10-16) Birger Eriksson webblots.se Manual Anpassad för CMS Made Simple version 1.9.x (uppdaterad 2011-10-16) Birger Eriksson webblots.se Innehållsförteckning Start... 3 Lägg till ny sida...3 Redigera sida som redan finns...3 Titta på resultatet...

Läs mer

Anvä ndärguide Nyä Expeditionsresor

Anvä ndärguide Nyä Expeditionsresor Anvä ndärguide Nyä Expeditionsresor Hjälpguide för att använda Wordpress och Nya Expeditionsresor.se 2014-08-10 Innehållsförteckning Logga in till Wordpress-panelen... 3 Skapa bildspel... 4 Färgkoder...

Läs mer

Föreningen Nordens lokala hemsidor

Föreningen Nordens lokala hemsidor Guide till Föreningen Nordens lokala hemsidor 2016-10-03 1 Innehåll Hjälpfilm... 3 Logga in... 3 Översikt av sidan... 4 Nytt nyhetsinlägg (inklusive länkar)... 5 Lägg till bild... 10 Lägga till bildgalleri...

Läs mer

Hemsida. Lathund för medlemsföreningar. Funktioner för medlemsföreningar på hemsidan. Syfte med medlemsföreningens sidor

Hemsida. Lathund för medlemsföreningar. Funktioner för medlemsföreningar på hemsidan. Syfte med medlemsföreningens sidor Hemsida Lathund för medlemsföreningar 2015 10 13 Funktioner för medlemsföreningar på hemsidan Varje medlemsförening har en egen sektion på scuf.se Styrelsen kan redigera sin medlemsförenings sidor, skriva

Läs mer

Kom igång. Readyonet Lathund för enkelt admin. Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt.

Kom igång. Readyonet Lathund för enkelt admin. Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt. Kom igång Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt.se/login Nu dyker en ruta upp på skärmen. Fyll i ditt användarnamn och lösenord och klicka på "logga in". Nu

Läs mer

Guide till hur du skapar och förändrar inlägg och sidor på staffanstorp.se

Guide till hur du skapar och förändrar inlägg och sidor på staffanstorp.se Guide till hur du skapar och förändrar inlägg och sidor på staffanstorp.se 1 Innehållsförteckning Tänk på! Sid 3 Logga in sid 4 Panel sid 5 Sidor och inlägg 1. Skapa eller redigera en sida eller inlägg

Läs mer

Lathund för webbpublicering på Vi Ungas distriktswebbplatser

Lathund för webbpublicering på Vi Ungas distriktswebbplatser Lathund för webbpublicering på Vi Ungas distriktswebbplatser 1 1. Introduktion 3 2. Inloggning 3 3. Publicering av nyheter 4 4. Hantera nyheter 7 5. Snabblänkar 7 6. Sidor 8 7. Händelser 8 8. Distriktets

Läs mer

Det fasta innehållet finns på sidor och kan inte ändras av den som har rollen författare.

Det fasta innehållet finns på sidor och kan inte ändras av den som har rollen författare. Allmänt om hemsidan och Wordpress Brantevik.se är baserad på Wordpress (WP). Från Wickipedia: Wordpress, ofta versaliserat WordPress, är ett blogg- och innehållshanteringssystem. Det distribueras under

Läs mer

Wordpress handledning för distrikt, lokalavdelningar och personsidor

Wordpress handledning för distrikt, lokalavdelningar och personsidor Wordpresshandledning fördistrikt,lokalavdelningaroch personsidor 1 Index Adminpanel... 5 Användare... 21 BWS Plugins... 15 inlägg... 6 Inlägg skapa och hantera... 7 Kategorier... 7 Inställningar... 14

Läs mer

2012-10-09. Skapa Bufblogg

2012-10-09. Skapa Bufblogg Skapa Bufblogg Vill du skapa en blogg till klassen/avdelningen? Alla anställda inom BUF har möjlighet att skapa blogg på http://bufblogg.kristianstad.se. Elisabeth Banemark, Skoldatateket Sida 1 Innehåll

Läs mer

!!!!! Bruksanvisning !!!!!!!!! För version 1.11.x (uppdaterad 2014-07-09) !!!!!!!!!!!!! Birger Eriksson webblots.se

!!!!! Bruksanvisning !!!!!!!!! För version 1.11.x (uppdaterad 2014-07-09) !!!!!!!!!!!!! Birger Eriksson webblots.se Bruksanvisning För version 1.11.x (uppdaterad 2014-07-09) Birger Eriksson webblots.se Bruksanvisning för webbsidor byggda med CMS Made simple Start... 4 Lägg till eller ändra sida... 4 Lägg till ny sida...

Läs mer

Så här funkar Föreningsliv

Så här funkar Föreningsliv Så här funkar Föreningsliv Logga in Logga in på den adress du fått skickat till dig via mail. Använd det lösenord och användarnamn som du tilldelats. Kom alltid ihåg att logga ut när du skrivit färdigt,

Läs mer

Webbsida i Wordpress. Existens på webben och bli sökbar

Webbsida i Wordpress. Existens på webben och bli sökbar Webbsida i Wordpress Existens på webben och bli sökbar Om Susann Rickan Susann Rickan bor i Nora Byggt webbsidor i 16 år Eget företag sedan 2009. Hjälper företag med webb och foto. Tycker om att bygga

Läs mer

WordPress fortsättning Anpassa teman, bildgalleri, fleranvändare, webshop, CSS mm

WordPress fortsättning Anpassa teman, bildgalleri, fleranvändare, webshop, CSS mm WordPress fortsättning Anpassa teman, bildgalleri, fleranvändare, webshop, CSS mm WordPress är ett kraftfullt publiceringsverktyg för webben som trots sin flexibilitet och styrka är lätt att komma igång

Läs mer

Snabbkurs i Wordpress för IOGT-NTO

Snabbkurs i Wordpress för IOGT-NTO Snabbkurs i Wordpress för IOGT-NTO Välkommen till din nya sida! Det här materialet är till för att ge en snabb genomgång av din nya sida och de olika funktionerna så att du snabbt kan komma igång och arbeta

Läs mer

Manual till publiceringsverktyg

Manual till publiceringsverktyg Manual till publiceringsverktyg Allmänt När man har loggat in hamnar man direkt på översikten över hela webbplatsen. Överst hittar man en meny som alltid ligger med i verktyget. Denna meny innehåller översikten

Läs mer

Hur man lägger upp och redigerar dokument i Typo3.

Hur man lägger upp och redigerar dokument i Typo3. Hur man lägger upp och redigerar dokument i Typo3. Typo3 är ett så kallat CMS, Content Management System där du enkelt och smidigt kan lägga ut kursinformation och bilder. Detta verktyg är webbaserat vilket

Läs mer

Skapa blogg i ÅA:s bloggverktyg komplett guide

Skapa blogg i ÅA:s bloggverktyg komplett guide 31.3.2014/ Quiroz-Schauman & Forslund Skapa blogg i ÅA:s bloggverktyg komplett guide Skapa en blogg - i korthet!... 2 1 Logga in och beställa en bogg... 2 2 Panel... 3 3 Panel-menyn... 4 4 Inlägg... 4

Läs mer

Användarmanual för Content tool version 7.5

Användarmanual för Content tool version 7.5 Användarmanual för Content tool version 7.5 TM WEB Express AB Manual Content tool 7.5 Sid 2 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 OM PUBLICERINGSVERKTYGET... 3 1.1 ALLMÄNT... 3 2 ÖVERSIKT... 3 3 ALLMÄNT OM WEBBSIDAN

Läs mer

Verktyget är begränsat till Microsoft Internet Explorer v 7.0 och uppåt

Verktyget är begränsat till Microsoft Internet Explorer v 7.0 och uppåt Verktyget är begränsat till Microsoft Internet Explorer v 7.0 och uppåt 1. Inställningar / Kontaktuppgifter Uppgifter som matas in i den vyn ovan visas i sidfoten på hemsidan: 2. Skapa nya sidor Om man

Läs mer

Grundutbildning EPiServer CMS6

Grundutbildning EPiServer CMS6 Grundutbildning EPiServer CMS6 Välkommen! Presentation av kursledare och kursdeltagare Kursinnehåll Verktygsfält och funktioner Skapa sida, spara och publicera Redigera sida Länkar till andra sidor och

Läs mer

Skapa webbplats med WordPress En guide hur man använder publiceringsverktyget WordPress

Skapa webbplats med WordPress En guide hur man använder publiceringsverktyget WordPress Skapa webbplats med WordPress En guide hur man använder publiceringsverktyget WordPress WordPress är ett kraftfullt publiceringsverktyg för webben som trots sin flexibilitet och styrka är lätt att komma

Läs mer

Joel Sundberg 2012-02-27

Joel Sundberg 2012-02-27 CIVILFÖRSVARSFÖRBUNDET Manual för civil.se En guide för webbansvariga Joel Sundberg 2012-02-27 Uppdaterad 2014-05-16 Malin Håkansson INNEHÅLL Förberedelser... 3 Hitta på civil.se... 3 Användare... 3 Uppdatera

Läs mer

Konfigurera Wordpress som Hemsida istället för blogg

Konfigurera Wordpress som Hemsida istället för blogg Konfigurera Wordpress som Hemsida istället för blogg - exempel från hemsidorna: www.vestus.se och www.thingsbym.se Copyrightinformation: Detta dokument är fritt att använda, även kommersiellt, så länge

Läs mer

Lathund Hemsida för Astma- och Allergiförbundets föreningar

Lathund Hemsida för Astma- och Allergiförbundets föreningar 1/17 Lathund Hemsida för Astma- och Allergiförbundets föreningar Webbplatsen är byggd i WordPress 3.8.1. Den är byggd för att på ett enkelt sätt ska kunna skapa nya föreningshemsidor och innehåller: Inloggning

Läs mer

FUB och Klippan - Vårt webbverktyg 2014-03-01. I din webbläsare, skriv in www.fub.se/user eller klicka på Logga in längst ner på startsidan.

FUB och Klippan - Vårt webbverktyg 2014-03-01. I din webbläsare, skriv in www.fub.se/user eller klicka på Logga in längst ner på startsidan. Vårt webbverktyg Komma igång del 1 I din webbläsare, skriv in www.fub.se/user eller klicka på Logga in längst ner på startsidan. 1. Ta fram ditt användarnamn och skriv in 2. Ta fram ditt lösenord och skriv

Läs mer

En användarmanual för att publicera Y-bladet på webben

En användarmanual för att publicera Y-bladet på webben Publicera Y-bladet Innehåll Publicera Y-bladet...1 En användarmanual för att publicera Y-bladet på webben...1 Logga in...2 Logga ut...2 Att lägga till en artikel till Y-bladet...3 Ändra ett inlägg...5

Läs mer

Manual för din hemsida

Manual för din hemsida Manual för din hemsida Dynamiska hemsidor är en lösning för att man på ett enkelt sätt skall kunna lägga till, ändra och ta bort sidor på sin hemsida. För att detta skall vara möjligt bygger lösningen

Läs mer

IT-körkort för språklärare. Modul 2: Blogg

IT-körkort för språklärare. Modul 2: Blogg IT-körkort för språklärare Modul 2: Blogg Innehåll Gloslista 2 Logga in på bloggen (punkt 1-3) 3 Skapa och redigera sidor och undersidor (punkt 4 och 5) 4 Infoga dokument (punkt 6 och 7) 7 Skapa inlägg

Läs mer

Lathund steg för steg

Lathund steg för steg Lathund Lathund steg för steg Jessica Mattsson Administrativ assistent och Lotta Karlsson Informationsansvarig och Webbredaktör Oktober 2014 Innehållsförteckning Logga in... 1 Logga in på Insidan... 1

Läs mer

Personalsupport. Medicinska fakulteten, Lunds universitet. Textredigeraren. Moodle version 2.7.1

Personalsupport. Medicinska fakulteten, Lunds universitet. Textredigeraren. Moodle version 2.7.1 Personalsupport Medicinska fakulteten, Lunds universitet Textredigeraren Moodle version 2.7.1 Lars Rundgren, 2012-2014 Moodle 2.7.1 Textredigeraren Textredigeraren... 3 Nya ikoner i textredigeraren...

Läs mer

Ikon Menyalternativ Funktion och beskrivning Sök och ersätt text i arbetsfältet. Ramformatering

Ikon Menyalternativ Funktion och beskrivning Sök och ersätt text i arbetsfältet. Ramformatering Innehåll Redigeringsverktyget... 3 Hantera bilder... 5 Infoga pdf-fil... 5 Lägg till mall... 6 Infoga YouTube-klipp... 6 Infoga länk... 7 Infoga tabell... 8 Kodupprensning... 10 CSS-klass... 10 Egna anteckningar:...

Läs mer

Le Bureau.se - WordPress manual

Le Bureau.se - WordPress manual Le Bureau.se - WordPress manual Logga in i WordPress för att administrera hemsidan. Skapa ett inlägg inlägg i nyhetsbloggen. Skapa ett nytt case till portfolion. Redigera en sida. Redigera sidfoten. Byt

Läs mer

Instruktioner. Innehåll: 1. Vad är Kimsoft Control (SIDA 2) 3. Hem (SIDA 2)

Instruktioner. Innehåll: 1. Vad är Kimsoft Control (SIDA 2) 3. Hem (SIDA 2) 1 Instruktioner Innehåll: 1. Vad är Kimsoft Control (SIDA 2) 2. Logga in (SIDA 2) 3. Hem (SIDA 2) 4. Skapa/redigera sidor (SIDA 3) 41. Lägg till ny sida (SIDA 3) 42. Avancerat (SIDA 4) 5. Texteditor (SIDA

Läs mer

ANVÄNDARMANUAL FÖR WORDPRESS

ANVÄNDARMANUAL FÖR WORDPRESS FÖR WORDPRESS Surfa in på http://klubb.seko.se/< din sida >/wp-admin/ vet du inte vad < din sida > är kan du logga in direkt på http://klubb.seko.se/wp-admin 3. Fyll i ert användarnamn 3. Fyll även i ert

Läs mer

Webmaster kan då ge olika behörighet bla att skriva på webplatsen och lägga in material.

Webmaster kan då ge olika behörighet bla att skriva på webplatsen och lägga in material. REDIGERING AV HEMSIDAN 150218 Bengt Agert Copyright För att kunna arbeta med hemsidan: Användaren behöver ett wordpresskonto som är gratis. Webmaster kan då ge olika behörighet bla att skriva på webplatsen

Läs mer

När sidan har skapas kommer du att få mata in uppgifterna för ett nytt bloggkonto:

När sidan har skapas kommer du att få mata in uppgifterna för ett nytt bloggkonto: Blogga från Word Starta Word. Gå in under Arkiv, välj Nytt >>> Blogginlägg: När sidan har skapas kommer du att få mata in uppgifterna för ett nytt bloggkonto: Börja med att klicka på listpilen och välja

Läs mer

Välj bloggen som du använder i skolan, i detta fallet heter den Min Skolblogg.

Välj bloggen som du använder i skolan, i detta fallet heter den Min Skolblogg. Guide: Etiketter i Blogspot Hej! Denna guide kommer att visa hur man kan använda Etiketter i sin blogg för att sortera sina inlägg. För alla dina inlägg handlar ju inte om samma sak, eller hur? Ett exempel

Läs mer

För att öppna galleriet, ange adressen http://www.galleri.storsjobygdensfotoklubb.se

För att öppna galleriet, ange adressen http://www.galleri.storsjobygdensfotoklubb.se Använda Bildgalleriet För att öppna galleriet, ange adressen http://www.galleri.storsjobygdensfotoklubb.se Logga in För att skapa och administrera album för galleriet ska du logga in. Användarnamn är användarens

Läs mer

FrontPage Express. Ämne: Datorkunskap (Internet) Handledare: Thomas Granhäll

FrontPage Express. Ämne: Datorkunskap (Internet) Handledare: Thomas Granhäll FrontPage Express I programpaketet Internet Explorer 4.0 och 5.0 ingår också FrontPage Express som installeras vid en fullständig installation. Det är ett program som man kan använda för att skapa egna

Läs mer

Guide till hur du skapar och förändrar inlägg och sidor på staffanstorp.se

Guide till hur du skapar och förändrar inlägg och sidor på staffanstorp.se Guide till hur du skapar och förändrar inlägg och sidor på staffanstorp.se 1 Innehållsförteckning Tänk på! Sid 3 Logga in sid 4 Panel sid 5 Sidor och inlägg 1. Skapa eller redigera en sida eller inlägg

Läs mer

Zimplit CMS Manual. Introduktion. Generell Information

Zimplit CMS Manual. Introduktion. Generell Information Zimplit CMS Manual Introduktion Detta dokument ger en överblick av Zimplit CMS (Content Management System) användargränssnitt och dess funktioner. (För mer information och hjälp-forum, se zimplit.org.)

Läs mer

www.faltbiologerna.se

www.faltbiologerna.se Redigering av www.faltbiologerna.se sammanställt av Magnus Bjelkefelt, november 2011 reviderad oktober 2012 Innehållsförteckning 1. Logga in................................................... 2 1.1 Var

Läs mer

Blogga med wordpress. Lina Tannerfalk Wiberg

Blogga med wordpress. Lina Tannerfalk Wiberg Blogga med wordpress Lina Tannerfalk Wiberg Blogga med Wordpress Varför blogga i skolan? - öka antalet mottagare för elevernas arbete. - förmågan att kommunicera tränas och utvecklas. - otaliga användningsområden,

Läs mer

Publicera taltidningen

Publicera taltidningen Publicera taltidningen Innehåll Publicera taltidningen...1 Två-stegs-raketen: Webbpubliceringen av taltidningen...1 Manual för publiceringsverktyget WaveFusion...2 Starta verktyget WaveFusion och skapa

Läs mer

Men banners kan också placeras i composerblock samt på nyhets- och artikelsidor. Du kan skapa en banner i vilken editor som helst i EpiServer CMS 5.

Men banners kan också placeras i composerblock samt på nyhets- och artikelsidor. Du kan skapa en banner i vilken editor som helst i EpiServer CMS 5. Snabbguide till EpiServer CMS 5 Banners Vad är en banner? En banner är egentligen en bild. Med en banner menas oftast en reklambild eller ett erbjudande. Exempel på banners på innebandy.se (banners är

Läs mer

Anna Jonströmer. Bloggning

Anna Jonströmer. Bloggning Anna Jonströmer Bloggning Del 2 BÖRJA BLOGGA 6. Bloggverktyg... 28 7. Skapa en blogg... 31 8. Publicera... 35 9. Inställningar... 39 10. Ändra design... 42 11. Övriga ändringar och funktioner... 48 12.

Läs mer

Skapa innehåll. Logga in och administrera hemsidan. Inloggningslänk: www.alvsbyn.se/wp-admin. Byta lösenord

Skapa innehåll. Logga in och administrera hemsidan. Inloggningslänk: www.alvsbyn.se/wp-admin. Byta lösenord Sidan 1 av 9 Logga in och administrera hemsidan Inloggningslänk: www.alvsbyn.se/wp-admin Byta lösenord 2. Klicka på Profil 3. Längst nere hittar du två fält: Nytt lösenord och Bekräfta nytt lösenord. Fyll

Läs mer

Hur man skapa en Wiki.

Hur man skapa en Wiki. Hur man skapa en Wiki. Ordet wiki (i t.e.x Wikipedia) kommer från Hawaiian och betyder snabbt. Kortfattat kan man säga att en wik i är en webbplats där alla enkelt kan publicera och redigera material när

Läs mer

Handbok till bloggen Uppdaterad

Handbok till bloggen Uppdaterad Handbok till bloggen Uppdaterad 160901 Gå till www.soroptimistsweden.se/sitefactory Logga in med din blogganvändare och blogglösenord (det är alltså INTE samma som till medlemssidorna på www.soroptimistsweden.se).

Läs mer

SLU anpassad lathund

SLU anpassad lathund SLU anpassad lathund för personpresentation i EPiServer uppdaterad 17 maj 2011 För att kunna använda CV mallen på SLU webben krävs två saker: 1. Att man är anställd på SLU och har AD behörighet. Detta

Läs mer

Användarmanual för administration av

Användarmanual för administration av Användarmanual för administration av www.skoftebynsif.nu 2011 02 18 Denna manual är ett första steg för att du skall kunna administrera din lagsida. Vissa saker kanske du kommer tycka är lite krångligare

Läs mer

Författarhandledning för kholm.se

Författarhandledning för kholm.se Författarhandledning för kholm.se Sid 2 av 12 Inledning Versioner Innehåll Detta är en kort manual för att skriva inlägg på tyckarsidan kholm.se. Lokala moderater men även andra som kan bidra med välriktade

Läs mer

Guide Att publicera och redigera på strukturtorget

Guide Att publicera och redigera på strukturtorget Guide Att publicera och redigera på strukturtorget 1 Att logga in i WordPress Systemet där strukturtorgets sidor och filer hanteras heter WordPress. Gå till https://strukturtorget.academedia.se/wp-admin

Läs mer

Lathund Blogg hos moobis.se (skapad av Marie Linder marielinder.se)

Lathund Blogg hos moobis.se (skapad av Marie Linder marielinder.se) Lathund Blogg hos moobis.se (skapad av Marie Linder marielinder.se) 1) Gå till moobis.se 2) Klicka på skapa blogg i menyn längst upp och sedan på 4) Välj användarnamn och fylla i din epostadress. Du kan

Läs mer

Unitalent wordpressmanual. December 2015

Unitalent wordpressmanual. December 2015 Unitalent wordpressmanual December 2015 Innehåll Redigeringsläget Page Builder 3 Redigeringsläget Standardredigeraren 4 1. Logga in 5 2. Redigera en sida i Page Builder-läget 5 3. Redigeringsfunktioner

Läs mer

Installera din WordPress med 9 enkla steg

Installera din WordPress med 9 enkla steg Installera din WordPress med 9 enkla steg Den här artikeln förutsätter att du har satt upp en webbserver eller har köpt ett webbhotell där du kan placera din nya WordPress hemsida. Om du inte har det,

Läs mer

Blogga med Wordpress

Blogga med Wordpress Blogga med Wordpress Introduktion En blogg kan användas på en lång rad olika sätt, även om det vanligaste kanske är att se den som en mer eller mindre publik yta på nätet att dela med sig av tankar och

Läs mer

2009-08-20. Manual för Typo3 version 4.2

2009-08-20. Manual för Typo3 version 4.2 2009-08-20 Manual för Typo3 version 4.2 1 2 Innehåll: 1. Allmänt 4 2. Grunderna i Typo3 5 2.1 Knappar 5 2.2 Inloggning 5 2.3 Den inledande vyn 6 2.4 Sidträdet 7 3. Sidor 8 3.1 Skapa en ny sida 8 3.1.1

Läs mer

Redaktörens Lathund för Glokala. Så här redigerar du en redan befintlig hemsida. Så här skapar du en länk till en extern hemsida

Redaktörens Lathund för Glokala. Så här redigerar du en redan befintlig hemsida. Så här skapar du en länk till en extern hemsida Redaktörens Lathund för Glokala Glokala Folkhögskolan www.glokala.se Hej och välkommen till redaktörens lathund! Detta är en snabbguide för dig som har behörigheter att skapa och uppdatera sidor på Glokalas

Läs mer

2013-04-02 Ver 3.0. Lathund WP-tema SAGA

2013-04-02 Ver 3.0. Lathund WP-tema SAGA 03-04-0 Ver 3.0 Lathund WP-tema SAGA Om SAGA för wordpress SAGA är ett Wordpresstema framtaget av Psynkprojektet inom SKL för att underlätta kommuner och landsting att presentera vart man ska vända sig

Läs mer

Word Grunderna 1. Om du kan det allra enklaste i Word, hoppa över uppgifterna A-E.

Word Grunderna 1. Om du kan det allra enklaste i Word, hoppa över uppgifterna A-E. Word Grunderna 1 Om du kan det allra enklaste i Word, hoppa över uppgifterna A-E. A Starta programmet Word. Titta på skärmen efter en bild som det finns ett W på. Tryck med musknappen snabbt två gånger

Läs mer

Content Management System. Publiceringssystem

Content Management System. Publiceringssystem Content Management System Publiceringssystem Vad är ett Content Management System (CMS)? Ett verktyg för att separera innehåll från presentation Skapa webbsidor utan att kunna html Låt många skapa sidor

Läs mer

Guide. Webbsidor i Studentportalen. Innehåll. Uppdaterad: 2014-10-07

Guide. Webbsidor i Studentportalen. Innehåll. Uppdaterad: 2014-10-07 Guide Eva Pärt-Enander, 2012-12-14 Webbsidor i Studentportalen Uppdaterad: 2014-10-07 Innehåll Webbsidor i Studentportalen... 1 Om webbsidor... 2 Lägg till en webbsida... 2 Lägg till samma webbsida på

Läs mer

nollning.nu - en liten handbok

nollning.nu - en liten handbok nollning.nu - en liten handbok 2015 Litet förord Så är det nu dags att få tillgång till era webbplatser. Vi i KAOS har jobbat på för att göra allt så smidigt som möjligt för er men självklart finns det

Läs mer

Arg-administratörens guide till Umbraco v 1.2.1

Arg-administratörens guide till Umbraco v 1.2.1 Arg-administratörens guide till Umbraco v 1.2.1 Logga in 1. Öppna en webbläsare och gå till inloggningssidan: https://www.sfog.se/umbraco/ 2. Skriv in följande användarnam & lösenord : 3. Klicka på Logga

Läs mer

KARLSTADS UNIVERSITETSBIBLIOTEK

KARLSTADS UNIVERSITETSBIBLIOTEK 1 (7) Guide till Zotero Med referenshanteringsprogrammet Zotero kan du enkelt samla dina referenser till böcker, artiklar m.m. och infoga källhänvisningar samt skapa litteraturlistor i MS Word, OpenOffice

Läs mer

Manual till hemsidan

Manual till hemsidan FORSHAGA IF - FOTBOLL Manual till hemsidan www.forshagafotboll.se Martin Axelsson 2014-04-28 Den här manualen avser att guida användaren till de vanligaste funktionerna på hemsidan för Forshaga IF Fotboll.

Läs mer

Wordpress. Kom ihåg att spara sidan ofta, du sparar här. Skapa ny sida. + Nytt högst upp på sidan sida. Klistra in text lilla T

Wordpress. Kom ihåg att spara sidan ofta, du sparar här. Skapa ny sida. + Nytt högst upp på sidan sida. Klistra in text lilla T Wordpress Om ni vill ha någonting på startsidan på www.heby.se eller på intranätet - skicka ett mail till webmaster@heby.se och skriv vad som ska läggas in på startsidan. Även om ni har behörighet så ska

Läs mer

Manual för arkitekt.se. September 2014

Manual för arkitekt.se. September 2014 Manual för arkitekt.se September 2014 1 Introduktion Välkommen till arkitekt.se och Wordpress! Du som får manualen ska på något sätt jobba med Sveriges Arkitekters digitala lösning. Vi skickar den del

Läs mer

Dokumentation. Joomla - Administrationsguide 1. Logga in i administrations-gränssnittet 2. Ändra globala inställningar 2.

Dokumentation. Joomla - Administrationsguide 1. Logga in i administrations-gränssnittet 2. Ändra globala inställningar 2. Joomla - Administrationsguide Joomla - Administrationsguide 1 Logga in i administrations-gränssnittet 2 Ändra globala inställningar 2 Ändra titel 3 Artiklar, kategorier och sektioner 4 Skapa sektioner

Läs mer

Manual för lokalredaktörer villaagarna.se

Manual för lokalredaktörer villaagarna.se Manual för lokalredaktörer villaagarna.se Version 1 Villaägarnas Riksförbund Sollentuna 2011 Postadress Besöksdress Telefon Fax E-post Hemsida Box 7118, 192 07 Sollentuna Johan Berndes väg 8-10 010-750

Läs mer

Att börja blogga på Folkets Parlament

Att börja blogga på Folkets Parlament Att börja blogga på Folkets Parlament Det är enkelt att starta en blogg på Folkets Parlament. Följ bara nedanstående steg och var inte rädd att prova dig fram! Om du har ytterligare frågor, ställ dessa

Läs mer

Manual Webb-admin för evenemang

Manual Webb-admin för evenemang Manual Webb-admin för evenemang Version: 001 Innehållsförteckning Logga in... 1 Lägg in nytt/redigera evenemang... 3 Prenumerant... 3 Evenemang eller Aktivitet... 3 Huvudtema och Tema... 3 Huvudkategori

Läs mer

Sandsbro AIK - Manual till redaktörer - IdrottOnline Klubb

Sandsbro AIK - Manual till redaktörer - IdrottOnline Klubb Sandsbro AIK - Manual till redaktörer - IdrottOnline Klubb Redigeraläge Startsidan Beskrivning av flikarna Öppna hemsidan: http://www2.idrottonline.se/default.aspx?id=196012 Öppna ditt arbetsrum. Klicka

Läs mer

1. Basics. Introduktion 3 Vanliga uttryck 3 Logga in 3 Användarinställningar 4 Fältbeskrivning 5. 2. Sidhantering

1. Basics. Introduktion 3 Vanliga uttryck 3 Logga in 3 Användarinställningar 4 Fältbeskrivning 5. 2. Sidhantering Manual Grunderna Av 1. Basics Introduktion 3 Vanliga uttryck 3 Logga in 3 Användarinställningar 4 Fältbeskrivning 5 2. Sidhantering Skapa en ny sida 6 Ta bort sida 9 Flytta sida 10 3. Filhantering Skapa

Läs mer

3. Skapa sida 5. Hitta innehåll 6. Meny 7. Användare

3. Skapa sida 5. Hitta innehåll 6. Meny 7. Användare 3. Skapa sida 5. Hitta innehåll 6. Meny 7. Användare 2 Så här skapar du en ny sida. Mycket av informationen nedan kan tillämpas på skapandet av andra typer av innehåll, till exempel nyheter, blogginlägg,

Läs mer

Manual för lokalredaktörer villaagarna.se

Manual för lokalredaktörer villaagarna.se Manual för lokalredaktörer villaagarna.se Version 2 Villaägarnas Riksförbund Sollentuna 2011 Innehåll Redigera befintlig sida... 3 Skriva text eller klistra in kopierad text... 5 Rubriker i brödtext...

Läs mer

Scio. en liten användarguide. Skriven av: Josefine Siewertz

Scio. en liten användarguide. Skriven av: Josefine Siewertz Scio en liten användarguide Senast ändrad: 2011-03-18 (Korrigerat typsnitt samt information om kursplaner) Skriven av: Josefine Siewertz Innehåll Allmän information samt att logga in i Scio... 1 Strukturen

Läs mer

Administrationsmanual för SCMS

Administrationsmanual för SCMS Administrationsmanual för SCMS Merea AB Box 69, 311 21 Falkenberg Tel: 0346-450 400 E-post: info@merea.se www.merea.se 1 Innehållsförteckning Inledning... 3 Skapa ny sida... 3 Skapa Nyheter...4 Redigera

Läs mer

batklubben.eu s hemsida

batklubben.eu s hemsida batklubben.eu s hemsida redigera din sida av webbplatsen 1. Skriv in http://www.din_doman.se/admin i browserns adressfält. 2. Skriv in ditt användarnamn och lösenord i inloggningsrutan, och tryck OK. 3.

Läs mer

LATHUND FRONTPAGE 2000

LATHUND FRONTPAGE 2000 LATHUND FRONTPAGE 2000 RXK Läromedel AB, Riddarplatsen 36 Plan 7 177 30 Järfälla Tel: 08-580 886 00, Fax: 08-580 259 40 www.rxk.se, e-post: info@rxk.se Detta material är författat av RXK Läromedel AB.

Läs mer

Välkomna till. Utbildning i Episerver 9 för Handboksredaktörer och Handboksansvariga

Välkomna till. Utbildning i Episerver 9 för Handboksredaktörer och Handboksansvariga Välkomna till Utbildning i Episerver 9 för Handboksredaktörer och Handboksansvariga Komma igång Öppna din webbläsare och ange URL:en: http://beta.kristianstad.se/epis erver/ Skapa favoritlänk i IE Logga

Läs mer

Snabbguide till EpiServer CMS 5. Globalt delat innehåll. Vad är globalt delat innehåll?

Snabbguide till EpiServer CMS 5. Globalt delat innehåll. Vad är globalt delat innehåll? Snabbguide till EpiServer CMS 5 Globalt delat innehåll Vad är globalt delat innehåll? Globalt delat innehåll innebär att samma information kan visas på olika ställen på webbplatsen. När du ändrar i informationen

Läs mer

Grundläggande funktioner i CMS ifrån Argonova Systems, 2011.

Grundläggande funktioner i CMS ifrån Argonova Systems, 2011. Grundläggande funktioner i CMS ifrån Argonova Systems, 2011. Syfte Detta dokument tar upp grundläggande funktioner i Argonova Systems CMS i syfte att förbereda och stödja användaren, vid sidan av och inför

Läs mer

Pedagogiskt användarstöd:

Pedagogiskt användarstöd: 1 Pedagogiskt användarstöd: Medieverkstan E-post: medieverkstan@isd.su.se Telefon: 08-1207 6803 Öppettider måndag-torsdag kl 9-16, fredag kl 9-15 Lunchstängt alla dagar kl 12.30-13.30 Innehåll 1 Varför

Läs mer

P O R T A L S Y S T E M

P O R T A L S Y S T E M P O R T A L S Y S T E M MODULER OCH TILLÄGGSTJÄNSTER: Publisher o Administrationsmeny o Ny sida o Ändra sida o Nytt/ändra stycke o Min publisher o Publisherns verktyg Kalender < Språkmodulen Korsholm Mustasaari

Läs mer

Liten lathund för RFS lokala redaktörer av föreningssidor

Liten lathund för RFS lokala redaktörer av föreningssidor Liten lathund för RFS lokala redaktörer av föreningssidor Logga in i Episerver 6: Logga in genom att skriva http://rfs.se/gui i webbläsaren. Skriv ditt användarnamn och lösenord i inloggningsrutan. Klicka

Läs mer