För distriktens domaransvariga och domare i våra högsta serier SVENSKA BORDTENNISFÖRBUNDET

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "För distriktens domaransvariga och domare i våra högsta serier SVENSKA BORDTENNISFÖRBUNDET"

Transkript

1 För distriktens domaransvariga och domare i våra högsta serier

2

3 13:15 Samling i konferenslokalen (mätta & belåtna) -presentation av deltagare och konferensledning 14:00 Petra Sörling, SBTFs ordförande -förbundsorganisation, måldokument -kansli -Internationell bordtennis 15:00 Eftermiddagsfika 15:30 Nytt inom regler och bestämmelser - beslut från ITTF:s årsmöte, regeländringar - beslut från SBTF:s årsmöte - ändringar i Serie- och Tävlingsbestämmelserna mm - manual för Pingisligan 19:00 Middag Fria kvällsaktiviteter

4 09:00 Utbildning, Fortbildning och Rekrytering 11:00 Grupparbete regelfrågor Lunch 12:45 Rapport från Disciplinkommittén 13:30 Rapport från Internationellt domaruppdrag - överdomare vid VM i Tokyo Avslutningskaffe

5

6

7

8

9 Ny adress till kansliet 1 september

10

11

12

13 Tidigare har tagits bort/justerats/flyttats och har numrerats om till Definitioner Bollen skall anses gå över eller runt nätet om den passerar var som helst förutom mellan nätet och nätstolpen eller mellan nätets nedre kant och spelytan. En poäng En spelare skall erhålla en poäng såvida bollen inte går om -

14 Servemomentet, efter att ha passerat över eller runt nätet,

15 En regelrätt retur går över eller runt nätet och

16 Bollen går om om den i serven vid passage över eller runt nätet nuddar detta eller nätställningen, förutsatt att serven i övrigt är korrekt eller om den hindras av mottagaren eller dennes medspelare;

17 Utrustning och spelförhållanden Godkännande av spelutrustning skall ledas av Equipment Committee på uppdrag ITTF (eg. Board of Directors). Godkännande kan dras tillbaka när som helst om dess fortsatta existens skulle visa sig vara negativt för sporten.

18 Utrustning och spelförhållanden Beläggningen på en racketsida som används för att slå bollen skall vara av märke och typ för vilka giltigt ITTFgodkännande finns, samt fästas på bladet på sådant sätt att firmamärke och ITTF:s logotype är klart synliga i kanten av belaget.

19 Matchledning Där så är möjligt skall spelarna ges möjligheten att välja en eller flera bollar innan de anländer till spelområdet och matchen skall spelas med en av dessa bollar, godtyckligt vald av domaren.

20 Matchledning Skulle bollar inte valts ut innan spelarna anländer till spelområdet, skall matchen spelas med en boll godtyckligt vald av domaren.

21

22 Förbundsmöte vartannat år Från och med 2015 kommer förbundsmötet att hållas vartannat år, udda år. Jämna år hålls ett konvent för fördjupade strategiska samtal. Rösträtt SDF:s normalstadgar 11 Rösträtt ändrades: Röstlängden upptar de föreningar som fullgjort sin stadgeenliga förpliktelse mot SBTF genom insändande av årsavgift och årsrapport senast 31 maj samt de förpliktelser mot SDF som kan ha bestämts av SDF-mötet. Revisorer Förbundsmötet beslutade att ändra i SBTF:s stadgar vad gäller val av revisorer. Man tog helt enkelt bort ordet auktoriserad.

23 Årsavgifter licenser 500 kronor (300/400 kr) 6 25 licenser 1000 kronor (700 kr) 26 licenser 2500 kronor (1000 kr) 50 procent av årsavgifterna tilldelas SDF. Serieavgifter Pingisligan herrar: kronor (9500 kr) (Vid förbundsmöte 2011 beslutades det om en temporär höjning under tre säsonger som nu förlängs och )

24 När D-licens uppgraderas till A-licens När både D-licens och A-licens registreras under samma spelår behöver D-licensen inte betalas. Avgift för arrangör av sammandrag Sammandragsarrangörer har rätt att ta ut en avgift av varje deltagande lag på 250 kronor per sammandragsdag.

25 D-licens i tävling för A-licensierade för att prova på Spelare med D-licens tillåts att delta vid en tävling för A- licensierade för att prova på. Detta för att förenkla vid klubbresor och introducera tävlandet något mer för dem som har D-licens. Slutspelslottning vid poolspel Poolsegrare, ska i första slutspelsomgången, om möjligt, inte lottas mot annan poolsegrare. Tidigare: i sin första slutspelsmatch

26 Övergångsanmälan Spelare som tidigare haft licens, men inte under innevarande och det närmast föregående spelåret, behöver inte insända övergångsanmälan för att få representera ny förening. Spelaren är spelklar för den nya föreningen fr.o.m. den dag då licens registreras. Tidigare: Två närmast föregående spelåren. Spelklar när begäran kommit till SBTF.

27 Förenklad redovisning av tävlingar Tävlingsarrangören skall samma dag som tävlingen avslutas skicka tävlingsfilen från TTCoordinator till SBTF fakturerar sedan arrangören den avgift som ska utgå för tävlingen. Distrikten bestämmer själva hur inbetalning av tävlingsavgiften till dem ska göras.

28 Fakturering av övergångsavgift Övergångsavgiften kommer att faktureras i efterhand. Beslutet innebär att övergångsreglerna i vissa delar har omformulerats.

29 Kvalificering USM, JSM och Top-12 Datarankingen kommer att användas som grund för kvalificering av spelare till USM, JSM och Top-12. Detta innebär att begreppet K-tävlingar helt tas bort och samtidigt försvinner maxavgifter vid tävlingar.

30 Matchprotokoll behöver inte skickas in Matchprotokoll skall fyllas i och skrivas under av lagledare och domare men behöver inte skickas in till SBTF. Lagledarna skall spara en kopia av protokollet för att kunna uppvisas vid en eventuell protest. Varningar och avstängningar skall i det fall det finns en överdomare lämnas på överdomarrapporten. Saknas överdomare skall varningar och avstängningar rapporteras direkt till SBTF av respektive domare.

31 Vi återkommer om vikten av rapportering

32 Minst en timmes paus mellan seriematcher Vid seriesammandrag där det spelas fler matcher samma dag har berörda lag rätt till en timmes paus mellan matcherna.

33 Reservlag i det nationella seriesystemet En nyhet är att reservlag tillåts i det nationella seriespelet. Följande regler för reservlag har införts i seriebestämmelserna..

34 6.3 REGLER FÖR RESERVLAG I Superettan, division 1-3 herrar samt division 1-2 damer kan reservlag delta. Reservlag som deltar i seriespelet deltar enligt samma regler som övriga lag, med undantaget att reservlag aldrig kan flyttas upp till Pingisligan. Farmarförenings lag kan i samband med serieanmälan ombildas till reservlag. Förening med flera lag i nationella seriesystemet, med herrlag för sig och damlag för sig, kan ha ett representationslag vardera och ett eller flera reservlag vardera. Reservlagen benämns med föreningsnamnet följt av B, C och så vidare. Om flera reservlag från samma förening spelar på samma divisionsnivå i seriesystemet benämns de med föreningsnamnet följt av B1, B2 och så vidare. Spelare kan under samma säsong endast representera ett av föreningens lag på samma divisionsnivå.

35 6.3 REGLER FÖR RESERVLAG fortsättning: Om en förening har sitt representationslag i division 1, två reservlag i division 2 och två reservlag i division 3, kallas reservlagen B1, B2, C1 och C2. Har spelare under säsongen deltagit i lag B1 är spelaren knuten till detta reservlag på denna divisionsnivå, och kan således inte delta i lag B2. Om en förenings första reservlag spelar på samma nivå som föreningens representationslag benämns representationslaget med föreningsnamnet följt av A1 och reservlaget föreningsnamnet följt av A2..

36 6.4 FLYTTA SPELARE MELLAN LAG INOM SAMMA FÖRENING Om en förening önskar flytta en spelare som deltagit i ett högre lag till närmast lägre lag skall spelaren först stå över en match för det högre laget. Spelaren blir spelklar för det lägre laget samma dag som spelaren står över match för det högre laget. Om en förening önskar flytta ytterligare spelare till förenings närmast lägre lag vid samma tillfälle som ovan måste dessa spelare ha stått över två matcher för det högre laget. Dessa spelare blir spelklara dagen efter de stått över andra matchen för det högre laget. Observera skillnaden att första spelaren blir spelklar samma dag denne står över för det högre laget, medan ytterligare spelare blir det först dagen efter de stått över andra matchen för det högre laget. Inga begränsningar finns för flytt av spelare från ett lägre lag till ett högre, förutom vad som nämns i punkt 6.3.

37 6.4 FLYTTA SPELARE MELLAN LAG INOM SAMMA FÖRENING fortsättning Flytt av spelare görs divisionsnivå för divisionsnivå. För att flytta spelare från exempelvis A-lag till C-lag måste spelaren först bli spelklar för B-lag, och sedan stå över för B-laget för att bli spelklar för C-lag. Ifall flera lag från en förening spelar seriematcher samma dag anses i förekommande fall spelare ha stått över för det eller de lag i vilket denne inte deltar. Spelare kan dock endast bli spelklar samma dag för närmast lägre lag. En spelare kan, under förutsättning att villkoren enligt första stycket är uppfyllda, representera B-laget samma dag som denne står över match för A-laget. Spelar A-lag B-lag och C-lag samma dag räknas det som att spelaren stått över för både A-lag och B-lag, men blir spelklar för C-lag först dagen efter matcherna, och kan således inte representera C-laget. Ovanstående bestämmelser om representationsrätt gäller herrserierna för sig och damserierna för sig. Spelare får under en och samma speldag endast delta i ett av föreningens lag.

38 Minst 5 seriematcher för deltagande i slutspel eller kval Ny skrivning enligt följande: Förening som skall spela kvalificerings- eller slutspelsmatch kan endast använda spelare som är spelklar för den kvalspelande föreningen eller slutspelsföreningen senast den 15/2. Förening som skall spela kvalificerings- eller slutspelsmatch kan endast använda spelare som deltagit i minst fem seriematcher i grundserien för föreningen eller dess farmarförening. Har spelaren under spelåret spelat i en högre division får spelaren användas endast under förutsättning att spelaren deltagit i minst två seriematcher i grundserien för det kvalspelande laget. Tidigare: Två

39 Nytt spelformat för Pingisligan herrar

40 Spel på 2 bord i bäst av 6 matcher där matchen avbryts när ett lag nått 4 segrar eller slutar 3-3. Match 1 och 2 A1-B3 A2-B1 Paus Match 3 och 4 A3-B2 A1-B1 Paus Match 5 och 6 A2-B2 A3-B3 Matcherna startar samtidigt Paus högst 10 min Laguppställningen är fortfarande fri.

41 NYHET! En match som slutar oavgjort i slutspelet för Pingisligan Herrar skall avgöras med sudden death. Respektive lagledarna tar ut en spelare till bord 1 och en annan spelare till bord 2. Matcherna startar samtidigt. Det spelas ett set på vardera bordet. Har ett lag vunnit båda seten är matchen avgjord, om lagen vunnit varsitt set återupprepas proceduren. Om det efter tre omgångar fortfarande inte är avgjort tas det ut en spelare från varje lag som spelar ett sista set för att avgöra matchen.

42 8 lag i Pingisligan herrar innebär konsekvenser I och med beslutet att Pingisligan herrar skall innehålla 8 lag så får det konsekvenser för årets seriespel. Det betyder att i varje serienivå skall två lag fler mot normalt flyttas ned en division. >> Se Seriebestämmelserna för hur upp- och nedflyttningar samt kvalspel är uppbyggt för att genomföra detta.

43 Ingen lottning i slutspelen I slutspelen för herrar och damer tas lottningen bort, istället får högre placerat lag från grundserien välja sin motståndare.

44 Nytt för Pingisligan damer Efter nyår kommer sammandragen i Pingisligan A och B att spelas med en match under lördagen och en match under söndagen. Till damernas slutspel kvalificerar sig 10 lag. 7:an och 8:an i Pingisligan A får i 1/8- delsfinaler möta 1:an och 2:an från Pingisligan B. Därefter spelas kvartsfinaler med 8 lag.

45 Nya plastbollen Från seriestart är det obligatoriskt att spela med plastboll i Pingisligan herrar Pingisligan damer Superettan Övriga nationella serier skall tillsvidare spela med celluloidboll. Ett eventuellt införande av plastboll i övriga nationella serier kommer att kommuniceras i god tid innan införande.

46 Om celluloid- eller plastboll används vid tävling måste anges tydligt på inbjudan.

47 Plast Celluloid? Med eller utan söm?

48 Detta är SBTFs regelsamling: Stadgar Spelregler Tävlingsregler Regler för mästerskapstävlingar Bestämmelser för tävlingstillstånd Regler Pingisiaden Regler Ungdoms Top-12 Kvalificeringsregler till SM-tävlingar Manual för lottning Seriebestämmelser Klassindelning de nordiska länderna emellan Avgifter och domarersättningar Åldersbestämmelser och licensavgifter Regelsamling Ja Pingiskalender - Nej

49 09/10 10/11 08/ Kvalmatcher, ersätts med den högre seriens ersättning Resor ersätts med billigaste färdsätt. Vid resa med egen bil gäller Skatteverkets rekommendation, 33:-/mil (varav 18:50 skattefritt)

50 Syfte -att skapa ett attraktivt arrangemang som lockar nya åskådare samt ger trogen publik ett mervärde.

51 Manual för Pingisligan DITT UPPDRAG DITT ANSVAR FÖRBERED DIG FÖRE MATCH SBTFs förlängda arm Arrangemangsansvarig domare, dvs den domare som är uttagen som matchdomare på bord 1, är skyldig att avrapportera arrangemanget på en speciell domarrapport som senast 4 dagar efter match ska skickas in till SBTFs kansli. SBTF lyssnar på din feedback!

52 Är det lönt att rapportera? Vad rapporteras det mest om? SBTF lyssnar på din feedback! Avsaknad av matchprogram Osynlig Match Director Reklam på barriärer För ont om tid mellan presentation och matchstart Ingen domarinbjudan före matchdag

53 - Vi bygger det tillsammans - Berörda föreningar tillskrivs - Lyfta arrangemangen - Kontinuerlig uppföljning Efter 2 omgångar (efter hemmamatch) kontaktas föreningarna och diskuterar de domarrapporter som inkommit. F O T O G R A F E R A Goda exempel ska delas! Eventuellt nya fokusområden under pågående säsong

54

55

56 Uttagna matchdomare och assisterande domare skall använda svarta byxor samt SBTF:s blå domartröja.

57 Rymlig i storleken Frakt tillkommer

58

59 För distriktens domaransvariga och domare i våra högsta serier

60

61

62

63

64

65 Kursdeltagare i Sundsvall

66 /13-13/ /12-12/ /12-12/13 SDF Summa Summa Summa Differens Nyexam Flyttkvot Differens Nyexam Flyttkvot Blekinge Bordtennisförbund Bohuslän-Dals BTF Dalarnas Bordtennisförbund Gotlands Bordtennisförbund Gästriklands Bordtennisförbund Göteborgs Bordtennisförbund Hallands Bordtennisförbund Hälsinglands Bordtennisförbund Jämtland-Härjedalens Bordtennisförbund Medelpads Bordtennisförbund Norrbottens Bordtennisförbund Skånes Bordtennisförbund Smålands Bordtennisförbund Stockholms Bordtennisförbund Södermanlands Bordtennisförbund Upplands Bordtennisförbund Värmlands Bordtennisförbund Västerbottens Bordtennisförbund Västergötlands Bordtennisförbund Västmanlands Bordtennisförbund Ångermanlands Bordtennisförbund Örebro Läns Bordtennisförbund Östergötlands BTF Totalsumma

67 Utmana, Våga, Aktivera, Motivera, Supportera

68 Racketkontroll

69 -utbildas av klubb och/eller distrikt ev. i form av en lärcirkel och plan/material från SBTF -utbildas av distriktet med kursmaterial och prov tillhandahållet av SBTF -utbildas av SBTF utsedd kursledare med kursmaterial och prov tillhandahållet av SBTF men med ett distrikt som arrangör -Av SBTF godkänd och extra gnuggad kandidat skriver prov tillhandahållet av ITTF

70 20-22 februari 2015, Safirs Internationella, Örebro 26 februari 1 mars SM, Falkenberg

71

72

73

74

75 SBTFs utmärkelse Årets Domare har tilldelats Skapar tillit, lugn, trygg Pedagogisk utbildare Blue Badge domare Fokus inom Sverige God pedagog, ledare Delar med sig av idéer, kunskap och erfarenhet

76 Fundera Nominera Uppmuntra goda insatser!

77 tar ett steg mot Blue Badge godkändes på ARE-prov! AUT-kursen (Advanced Umpire Training) som, vid sidan av regelverket i sig, fokuserar på presentation och domarens agerande vid bordet är en heldagsutbildning som startar upp med ett regelprov (Advanced Rules Examination).

78 Harald har utsetts till en av ITTF:s 8 nya Evaluators (domarbedömare). Med uppgift att bedöma och ge råd till domare och på så vis upprätthålla och höja standarden hos domare på internationella tävlingar. De nya domarbedömarna är alla mycket erfarna domare med stor kunskap som de kan dela med sig av.

79 Assisterande överdomare vid SOC 2013, 46 år efter det att han dömde sitt första VM på Hovet i Stockholm 1967 fick Börje SBTFs förtjänsttecken i Emalj, nummer 22. Ett erkännande att vi domare behövs. Levande historia: SBTFs domarkommitté Internationell domare och överdomare vid EM, VM, OS ITTF:s Rules committee Under minst 30 år har Börje ansvarat för utbildningen av våra domare.

80

81

82 Ett gott underlag är A och O för att Disciplinkommittén ska kunna fullfölja sitt arbete

83 03/ Domarkåren och disciplinkommittén samlas för att tillsammans sätta riktlinjer för domarens agerande. 04/ / / / / / Ny regel; 3 varningar under 2 månaders period medför anmälan till DiK för ev bestaffning Varje varning därefter medför också en anmälan för bestaffning 10/ * 5 11/ (7) 12/

84

85

86 Förslag till

87

88

89

90

91

92

93

94

95

96

97

98 Be there!

99

100

101

102 - gör stora insatser för utveckling och kontinuerlig utbildning av domare. Blue Badge-programmet - för avancerade Nu också program för utbildning och utveckling av befintliga - en ny generation av överdomare. Vart tredje år anordnas en konferens för internationella överdomare (IR) för att de ska hålla sig uppdaterade. Det är ett krav att delta på denna konferens för internationella överdomare för att få fortsätta vara registrerad som "aktiv" IR. I år hålls två konferenser; i Köpenhamn (Europa och Afrika) och i Peking (Asien och Oceanien). En konferens för Latin- och Nordamerika planeras till början av 2015.

103 - Kommunikation - Konflikthantering - Konsekvent regeltolkning - Olämpligt uppträdande - Spelarklädsel (vitt) - Call area och Racketkontroll - Överdomarrapporter - Erfarenhetsutbyte - Para Pingis - Karriärutveckling För ökad kunskap och färdigheter För förhöjd standard För att se över ÖD:s roll i relation med andra tävlingsfunktionärer

104

105

106

107 Att nå fram

108

109

110

111

Information inför spelåret , ver. 2

Information inför spelåret , ver. 2 Information inför spelåret 2014-2015, ver. 2 Nedan listas förändringar som införs till spelåret 2014-2015 efter beslut av förbundsmöte och SBTF. Stadgeändringar Förbundsmöte vartannat år Från och med 2015

Läs mer

SERIEBESTÄMMELSER GÄLLANDE SPELÅRET (Ändringar jämfört med föregående spelår är markerad med grå överstrykning)

SERIEBESTÄMMELSER GÄLLANDE SPELÅRET (Ändringar jämfört med föregående spelår är markerad med grå överstrykning) SERIEBESTÄMMELSER GÄLLANDE SPELÅRET 2017-2018 (Ändringar jämfört med föregående spelår är markerad med grå överstrykning) GEMENSAMMA BESTÄMMELSER FÖR SKÅNESERIERNA 1. INLEDNING Skånes BTF anordnar seriespel

Läs mer

StBTF SERIEBESTÄMMELSER GÄLLANDE SÄSONGEN

StBTF SERIEBESTÄMMELSER GÄLLANDE SÄSONGEN StBTF SERIEBESTÄMMELSER GÄLLANDE SÄSONGEN 2016-2017 (Ändringar jämfört med föregående säsong markerad med grå överstrykning) 1. INLEDNING StBTF anordnar seriespel för herrar bestående av seriegrupperna

Läs mer

SVENSKA BORDTENNISFÖRBUNDET

SVENSKA BORDTENNISFÖRBUNDET Domar 2011 konferens För distriktens domaransvariga och förbundsdomare Program Lördag 27.8 12:00 Inledning med lunch! 12:45 Presentation av deltagare Genomgång av programmet 13:00 Att fånga upp och sprida

Läs mer

SERIEBESTÄMMELSER Nordvästra Götalands BTF

SERIEBESTÄMMELSER Nordvästra Götalands BTF 1. INLEDNING SERIEBESTÄMMELSER Nordvästra Götalands BTF GÄLLANDE SPELÅRET 2016-2017 Upprättad 2016-09-06 Nordvästra Götalands Bordtennisförbund (NvgBTF) anordnar seriespel för seniorer division 4-6, ungdomar

Läs mer

SERIEBESTÄMMELSER Nordvästra Götalands BTF

SERIEBESTÄMMELSER Nordvästra Götalands BTF 1. INLEDNING SERIEBESTÄMMELSER Nordvästra Götalands BTF GÄLLANDE SPELÅRET 2019-2020 Upprättad 2019-09-12 Nordvästra Götalands Bordtennisförbund (NvgBTF) anordnar seriespel för seniorer division 4-6, ungdomar,

Läs mer

SERIEBESTÄMMELSER Nordvästra Götalands BTF

SERIEBESTÄMMELSER Nordvästra Götalands BTF 1. INLEDNING SERIEBESTÄMMELSER Nordvästra Götalands BTF GÄLLANDE SPELÅRET 2018-2019 Upprättad 2018-10-02 Nordvästra Götalands Bordtennisförbund (NvgBTF) anordnar seriespel för seniorer division 4-6, ungdomar,

Läs mer

Stockholms Bordtennisförbunds SERIEBESTÄMMELSER GÄLLANDE SÄSONGEN

Stockholms Bordtennisförbunds SERIEBESTÄMMELSER GÄLLANDE SÄSONGEN Stockholms Bordtennisförbunds SERIEBESTÄMMELSER GÄLLANDE SÄSONGEN 2017-2018 (Ändringar jämfört med föregående säsong markerad med grå överstrykning) 1. INLEDNING Stockholms Bordtennisförbund anordnar seriespel

Läs mer

SERIEBESTÄMMELSER GÄLLANDE SPELÅRET

SERIEBESTÄMMELSER GÄLLANDE SPELÅRET SERIEBESTÄMMELSER GÄLLANDE SPELÅRET 2018-2019 1. INLEDNING Ändringar jämfört med föregående spelår är markerad med grå överstrykning. Seriebestämmelserna är uppdaterade den 24 augusti 2018. GEMENSAMMA

Läs mer

SERIEBESTÄMMELSER GÄLLANDE SPELÅRET

SERIEBESTÄMMELSER GÄLLANDE SPELÅRET 1. INLEDNING SERIEBESTÄMMELSER GÄLLANDE SPELÅRET 2016-2017 (Ändringar jämfört med föregående spelår är markerad med grå överstrykning) Upprättad 2016-07-01 GEMENSAMMA BESTÄMMELSER FÖR SAMTLIGA NATIONELLA

Läs mer

SVENSKA BORDTENNISFÖRBUNDETS Domarkonferens 8-9 sep 2012

SVENSKA BORDTENNISFÖRBUNDETS Domarkonferens 8-9 sep 2012 SVENSKA BORDTENNISFÖRBUNDETS Domarkonferens 8-9 sep 2012 Jag har varit på domarkonferens i Köping under helgen, det har varit mycket att prata om och diskutera, här kommer några rader om vad som sagts

Läs mer

SVENSKA BORDTENNISFÖRBUNDET

SVENSKA BORDTENNISFÖRBUNDET Domar 2010 konferens För distriktens domaransvariga och förbundsdomare Program Lördag 4.9 12:00 Inledning med lunch! 12:45 Presentation av deltagare och TRK:s domargrupp, Genomgång av programmet 13:00

Läs mer

SBTF:s TÄVLINGSREGLER

SBTF:s TÄVLINGSREGLER SBTF:s TÄVLINGSREGLER FÖRORD Förändringar sedan föregående upplaga av SBTF:s Tävlingsregler är markerade med grå överstrykning för att lättare kunna identifieras. Denna upplaga av Tävlingsreglerna gäller

Läs mer

Utdrag ur SvFF:s och BFF:s bestämmelser för 2015 fastställda

Utdrag ur SvFF:s och BFF:s bestämmelser för 2015 fastställda Utdrag ur SvFF:s och BFF:s bestämmelser för 2015 fastställda 2015-03-31 17.1 BFF: s bestämmelser Förening som nödgas lämna w.o. ska kontakta kansli eller TK-ledamot INNANw.o. lämnas. Uteblir förening två

Läs mer

SVENSKA BORDTENNISFÖRBUNDET SWEDISH TABLE TENNIS ASSOCIATION Anslutet till International Table Tennis Federation och Sveriges Riksidrottsförbund

SVENSKA BORDTENNISFÖRBUNDET SWEDISH TABLE TENNIS ASSOCIATION Anslutet till International Table Tennis Federation och Sveriges Riksidrottsförbund Fall 1 (matchprotokoll 3) Lagmatch Lag-DM. Du är Överdomare på ett lag-dm och plötsligt kommer coach (ABC) fram till dig och säger till att fel spelare har spelat i match nummer 2. Strid har spelat mot

Läs mer

Information SDF-årsmöten 2015

Information SDF-årsmöten 2015 Information SDF-årsmöten 2015 Ekonomi Det ekonomiska läget för SBTF är ansträngt. Efter flera år av negativa resultat finns väldigt lite av det egna kapitalet kvar. Sedan beslutet om ändrade riktlinjer

Läs mer

Remiss Rösträttssystem med anledning av distriktssammanslagningar

Remiss Rösträttssystem med anledning av distriktssammanslagningar 2018-12-19 Remiss Rösträttssystem med anledning av distriktssammanslagningar Bakgrund: Efter inkommen motion till förbundsmötet 2011 beslöts att låta utreda distriktsorganisationen och pröva möjligheten

Läs mer

Kval till Div. 3, herrar 2020

Kval till Div. 3, herrar 2020 Solna 2019-09-11 Till Adm. SDF för kval till div 3 herrar, Övriga SDF för kännedom Kval till Div. 3, herrar 2020 Förutsättningarna gällande kvalspel i och till förbundsserierna framgår i tävlingsbestämmelserna

Läs mer

REGLER FÖR SMÅLANDS BORDTENNISFÖRBUND

REGLER FÖR SMÅLANDS BORDTENNISFÖRBUND REGLER FÖR SMÅLANDS BORDTENNISFÖRBUND Smålands BTF följer SBTF:s tävlingsregler. Ev tillägg/kompletteringar framgår av detta dokument. INDIVIDUELLA DM-TÄVLINGARNA Ansökan om arrangörskap skall vara Sm.

Läs mer

1. SERIEBESTÄMMELSER GÄLLANDE SERIER ARRANGERADE AV Göteborgs Bordtennisförbund

1. SERIEBESTÄMMELSER GÄLLANDE SERIER ARRANGERADE AV Göteborgs Bordtennisförbund GBTFs serieregler uppdaterade augusti 2016 1. SERIEBESTÄMMELSER GÄLLANDE SERIER ARRANGERADE AV Göteborgs Bordtennisförbund 1.1. SPELKATEGORIER Serierna är indelade i följande olika kategorier: Herrar Fyramannalag

Läs mer

En förenings möjlighet att upp- och nedflyttas baseras på tävlingsförutsättningar i enlighet med SvFF:s tävlingsregler och stadgar.

En förenings möjlighet att upp- och nedflyttas baseras på tävlingsförutsättningar i enlighet med SvFF:s tävlingsregler och stadgar. 19 Upp- och nedflyttning En förenings möjlighet att upp- och nedflyttas baseras på tävlingsförutsättningar i enlighet med SvFF:s tävlingsregler och stadgar. Vid Representantskapsmötet 2012 beslutades att

Läs mer

Tävlingskrav Ungdomsturneringar

Tävlingskrav Ungdomsturneringar Tävlingskrav Ungdomsturneringar Säsongen 2016-2017 Innehåll INLEDNING... 3 1.1. SM-spel... 3 1.2. Tävlingsstyrelse... 3 1.3. Tävlingsjury... 3 1.4. Regler och tolkningsordning... 3 1.5. Arrangörer... 3

Läs mer

Nytt inom regler och bestämmelser

Nytt inom regler och bestämmelser Anteckningar från förbundsdomarkonferens i Köping 29-30/8 2009 Inledning Presentation av deltagare och kursledning. 12 st distrikt var representerade. Blekinge: Stig Lindquist Dalarna: Madelene Främst

Läs mer

U19- och U17-serierna U19-serierna (födda 1996) Solna Till SDF

U19- och U17-serierna U19-serierna (födda 1996) Solna Till SDF Solna 2014-08-21 Till SDF U19- och U17-serierna 2015 Översänder information om U19 och U17 med bland annat fördelning över antalet platser per SDF i ovanstående tävlingar år 2015. (Tilldelningen av platser

Läs mer

15-16 DECEMBER NORRKÖPING

15-16 DECEMBER NORRKÖPING 15-16 DECEMBER NORRKÖPING 3-MANNA HERR & DAM Välkommen till Norrköping 15-16 december 2018 Kvalificerade lag i 3-manna SM Herrar och Damer 3-MANNA HERR & DAM INBJUDAN TILL KVALIFICERADE LAG I 3-MANNA SM

Läs mer

Från div. 4, herrar, flyttas 36 lag upp till div. 3, herrar. 36 lag från div. 4 spelar kval till div. 3, herrar.

Från div. 4, herrar, flyttas 36 lag upp till div. 3, herrar. 36 lag från div. 4 spelar kval till div. 3, herrar. 8 Sammansättning förbundsserierna Allsvenskan består av 16 lag i en seriegrupp. Seriesegrare är svensk mästare. Lag 14 spelar kval till Allsvenskan. Lag 15-16 flyttas ned till Superettan. Superettan består

Läs mer

För distriktens domaransvariga och domare i våra högsta serier SVENSKA BORDTENNISFÖRBUNDET

För distriktens domaransvariga och domare i våra högsta serier SVENSKA BORDTENNISFÖRBUNDET För distriktens domaransvariga och domare i våra högsta serier 14:00 Samling i konferenslokalen (mätta & belåtna) -presentation av deltagare och konferensledning 14:15 Mikael Peterson, förbundschef SBTF

Läs mer

Tävlingskrav Ungdomsturneringar

Tävlingskrav Ungdomsturneringar Tävlingskrav Ungdomsturneringar Säsongen 2018-2019 Innehåll INLEDNING... 3 1.1. SM-spel... 3 1.2. Tävlingsstyrelse... 3 1.3. Tävlingsjury... 3 1.4. Regler och tolkningsordning... 3 1.5. Arrangörer... 3

Läs mer

Seriekrav Juniorallsvenskan HJ18/DJ16-17

Seriekrav Juniorallsvenskan HJ18/DJ16-17 Seriekrav Juniorallsvenskan HJ18/DJ16-17 Säsongen 2015-2016 Innehållsförteckning 1. INLEDNING... 1 1.1. Åldersklass... 1 1.2. Anmälan... 1 1.3. Tolkningsordning... 1 1.4. SM-spel... 1 1.5. Tävlingsstyrelse...

Läs mer

REGLER FÖR SMÅLANDS BORDTENNISFÖRBUND

REGLER FÖR SMÅLANDS BORDTENNISFÖRBUND REGLER FÖR SMÅLANDS BORDTENNISFÖRBUND Smålands BTF följer SBTF:s tävlingsregler. Ev tillägg/kompletteringar framgår av detta dokument. INDIVIDUELLA DM-TÄVLINGARNA Ansökan om arrangörskap skall vara Sm.

Läs mer

Seriekrav Juniorallsvenskan HJ18

Seriekrav Juniorallsvenskan HJ18 Seriekrav Juniorallsvenskan HJ18 Säsongen 2014-2015 Innehållsförteckning 1. INLEDNING... 1 1.1. Åldersklass... 1 1.2. Representation... 1 1.3. Anmälan... 1 1.4. Särskilda avgifter... 1 1.5. Tolkningsordning...

Läs mer

SVENSKA BORDTENNISFÖRBUNDET

SVENSKA BORDTENNISFÖRBUNDET Domar 2009 konferens För distriktens domaransvariga och förbundsdomare Program Lördag 29.8 12:45 Presentation av deltagare och TRK:s domargrupp, Genomgång av programmet 13:00 Nytt inom regler och bestämmelser

Läs mer

Inbjudan till Ungdomsserier 18 19

Inbjudan till Ungdomsserier 18 19 Inbjudan till Ungdomsserier 18 19 Nordvästra Götalands Bordtennisförbund (NvgBTF) inbjuder föreningarna inom distriktet till seriespel för ungdomar säsongen 2018 19. Max ålder 15 år. (Födda 2003 och senare).

Läs mer

UPP-/NEDFLYTTNING OCH KVALSPEL

UPP-/NEDFLYTTNING OCH KVALSPEL UPP-/NEDFLYTTNING OCH KVALSPEL 2016 Nedan följer ett utdrag ur gällande tävlingsbestämmelser (TB) 2 kap 19 beträffande upp- och nedflyttning i Hallands FF:s distriktsserier 2016. 19.1 REPRESENTATIONSSERIER

Läs mer

Östansjö IF-1. Örebro BTK-1 från div 6 vann kvalmatchen Reserver: Storå BTK-4. Ålsta BTK-3

Östansjö IF-1. Örebro BTK-1 från div 6 vann kvalmatchen Reserver: Storå BTK-4. Ålsta BTK-3 Preliminär serieindelning säsongen 2012-2013. Lagen kommer att bjudas in enligt nedan. Anmälningsblanketter kommer att finnas tillgängliga på ÖLBTF s hemsida. Dessa går enkelt att fylla i direkt, sedan

Läs mer

Nordvästra Götalands Bordtennisförbund (NvgBTF) inbjuder föreningarna inom distriktet till seriespel för ungdomar säsongen

Nordvästra Götalands Bordtennisförbund (NvgBTF) inbjuder föreningarna inom distriktet till seriespel för ungdomar säsongen Nordvästra Götalands Bordtennisförbund (NvgBTF) inbjuder föreningarna inom distriktet till seriespel för ungdomar säsongen 2017-18. Max ålder 15 år. (Födda 2002 och senare) Lagen delas in efter den sammanlagda

Läs mer

1. SERIEBESTÄMMELSER GÄLLANDE SERIER ARRANGERADE AV Göteborgs Bordtennisförbund

1. SERIEBESTÄMMELSER GÄLLANDE SERIER ARRANGERADE AV Göteborgs Bordtennisförbund GBTFs serieregler uppdaterade september 2014 1. SERIEBESTÄMMELSER GÄLLANDE SERIER ARRANGERADE AV Göteborgs Bordtennisförbund 1.1. SPELKATEGORIER Serierna är indelade i följande olika kategorier: Herrar

Läs mer

Föreskrifter futsal 2017/ Damer

Föreskrifter futsal 2017/ Damer Föreskrifter futsal 2017/2018 - Damer Genom beslut av Svenska Fotbollförbundets (SvFF) Representantskap den 25 november 2016 inrättades Tävlingsbestämmelser för futsal (FTB). Dessa föreskrifter beslutade

Läs mer

ÖREBRO LÄNS BORDTENNISFÖRBUND

ÖREBRO LÄNS BORDTENNISFÖRBUND 2015 2016 ÖREBRO LÄNS BORDTENNISFÖRBUND SERIEPROGRAM DIV 4-6 2 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 3-4 ÖLBTF: STYRELSE 5 SERIEINFORMATION 6-9 TÄVLINGSBESTÄMMELSER 10 ÅLDERSBESTÄMMELSER LICENSAVGIFTER 2015-2016 11 TÄVLINGSPROGRAM

Läs mer

Anteckningar från förbundsdomarkonferens i Hallsberg 4-5/ Inledning Presentation av deltagare och kursledning. 11 distrikt var representerade.

Anteckningar från förbundsdomarkonferens i Hallsberg 4-5/ Inledning Presentation av deltagare och kursledning. 11 distrikt var representerade. Anteckningar från förbundsdomarkonferens i Hallsberg 4-5/9 2010 Inledning Presentation av deltagare och kursledning. 11 distrikt var representerade. Blekinge: Lennart Flygare Gotland: Egon Schwartz Lasse

Läs mer

ÖREBRO LÄNS BORDTENNISFÖRBUND SERIEKALENDER Version 1

ÖREBRO LÄNS BORDTENNISFÖRBUND SERIEKALENDER Version 1 ÖREBRO LÄNS BORDTENNISFÖRBUND SERIEKALENDER 2019-2020 Version 1 2 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 3-4 ÖLBTF: STYRELSE 4 SERIEINFORMATION 5-8 TÄVLINGSBESTÄMMELSER 8 ÅLDERSBESTÄMMELSER LICENSAVGIFTER 2019-2020 9 TÄVLINGSPROGRAM

Läs mer

Välkomna till HFF Tävlingsinformation 6 februari 2019 Seniorserier. Fler aktiva, längre Fair Play Utvecklande

Välkomna till HFF Tävlingsinformation 6 februari 2019 Seniorserier. Fler aktiva, längre Fair Play Utvecklande Välkomna till HFF Tävlingsinformation 6 februari 2019 Seniorserier Inledning Föredrag: Agenda Hot mot föreningarna & fotbollen Hur hanteras dem? Information Regel nyheter Tävlingsbestämmelser 2019 Information

Läs mer

ÖREBRO LÄNS BORDTENNISFÖRBUND SERIEKALENDER

ÖREBRO LÄNS BORDTENNISFÖRBUND SERIEKALENDER ÖREBRO LÄNS BORDTENNISFÖRBUND SERIEKALENDER 2017-2018 2 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 3-4 ÖLBTF: STYRELSE 4 SERIEINFORMATION 5-7 TÄVLINGSBESTÄMMELSER 8 ÅLDERSBESTÄMMELSER LICENSAVGIFTER 2017-2018 9 TÄVLINGSPROGRAM

Läs mer

U19- och U17-serierna U19-serierna (födda 1995) Solna Till SDF

U19- och U17-serierna U19-serierna (födda 1995) Solna Till SDF Solna 2013-08-15 Till SDF U19- och U17-serierna 2014 Översänder information om U19 och U17 med bland annat fördelning över antalet platser per SDF i ovanstående tävlingar år 2014. (Tilldelningen av platser

Läs mer

Skånes Fotbollförbund Kvalreglemente 2015

Skånes Fotbollförbund Kvalreglemente 2015 Skånes Fotbollförbund Kvalreglemente 2015 Kapitel 1 ADMINISTRATION 1. Tävlingsstyrelse Skånes Fotbollförbund (Skånes FF) administrerar kvaltävlingarna och förbundets Tävlingskommitté (TK) är tävlingsstyrelse

Läs mer

Seriekrav Juniorallsvenskan HJ18/DJ16-17

Seriekrav Juniorallsvenskan HJ18/DJ16-17 Seriekrav Juniorallsvenskan HJ18/DJ16-17 Säsongen 2018-2019 Innehållsförteckning 1. INLEDNING... 1 Åldersklass... 1 Anmälan... 1 Tolkningsordning... 1 SM-spel... 1 Tävlingsstyrelse... 1 Uppgiftsskyldighet...

Läs mer

U19- och U17-serierna U19-serierna (födda 1998) Solna Till SDF

U19- och U17-serierna U19-serierna (födda 1998) Solna Till SDF Solna 2016-08-31 Till SDF U19- och U17-serierna 2017 Översänder information om U19 och U17 med bland annat fördelning över antalet platser per SDF i ovanstående tävlingar år 2017. (Tilldelningen av platser

Läs mer

ÖREBRO LÄNS BORDTENNISFÖRBUND SERIEKALENDER Version 2 uppdaterad

ÖREBRO LÄNS BORDTENNISFÖRBUND SERIEKALENDER Version 2 uppdaterad ÖREBRO LÄNS BORDTENNISFÖRBUND SERIEKALENDER 2018-2019 Version 2 uppdaterad 2018-10-13 2 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 3-4 ÖLBTF: STYRELSE 4 SERIEINFORMATION 5-7 TÄVLINGSBESTÄMMELSER 8 ÅLDERSBESTÄMMELSER LICENSAVGIFTER

Läs mer

Vi har i detta dokument försökt att förtydliga regelverket, beskriva för vilken målgrupp serierna är ämnade samt lyfta de större förändringarna.

Vi har i detta dokument försökt att förtydliga regelverket, beskriva för vilken målgrupp serierna är ämnade samt lyfta de större förändringarna. Tennis Syds serier Utomhusserierna -09 är tredje omgången av Tennis Syds serier. Under resans gång har vi tagit emot synpunkter från medverkande klubbar samt serieansvariga i de tidigare distrikten. De

Läs mer

I frågor som inte regleras i dessa föreskrifter gäller Svenska Fotbollförbundets (SvFF) tävlingsbestämmelser (TB) i tillämpliga delar.

I frågor som inte regleras i dessa föreskrifter gäller Svenska Fotbollförbundets (SvFF) tävlingsbestämmelser (TB) i tillämpliga delar. FÖRESKRIFTER SVENSKA SPEL F-19 2017 1 Kap. Allmänna bestämmelser I frågor som inte regleras i dessa föreskrifter gäller Svenska Fotbollförbundets (SvFF) tävlingsbestämmelser (TB) i tillämpliga delar. Det

Läs mer

Föreskrifter år 2016 U19- och U17-serierna (Junior- och Pojk-SM)

Föreskrifter år 2016 U19- och U17-serierna (Junior- och Pojk-SM) 1 kap. - Allmänna bestämmelser Föreskrifter år 2016 U19- och U17-serierna (Junior- och Pojk-SM) I frågor som inte regleras i dessa föreskrifter gäller Svenska Fotbollförbundets (SvFF) tävlingsbestämmelser

Läs mer

Seriebestämmelser,

Seriebestämmelser, Seriebestämmelser, 2015-2016 1 Matchtider Serie Matchtid Speldagar U16 Örebro/ 3 x 20 min. Lördagar seriespel U15 Örebro/ 3 x 20 min. Söndagar seriespel U14 Örebro/ 3 x 15 min. Lördagar seriespel U13 Örebro/

Läs mer

Seriekrav för Herrjunior 17 Elit Säsongen 2017/18

Seriekrav för Herrjunior 17 Elit Säsongen 2017/18 Seriekrav för Herrjunior 17 Elit Säsongen 2017/18 Innehållsförteckning 1. INLEDNING 1 1.1. Åldersklass 1 1.2. Anmälan 1 1.3. Tolkningsordning 1 1.4. Deltagande konferenser/träffar 1 1.6. Uppgiftsskyldighet

Läs mer

Förbundsmötet april Uppsala

Förbundsmötet april Uppsala Förbundsmötet 2013 28 april Uppsala D agordning Vid Svenska Bordtennisförbundets ordinarie förbundsmöte söndagen den 28 april 2013 kl. 09.30, Clarion Hotel Gillet, Uppsala. 1. Mötets öppnande. 2. Upprop

Läs mer

Seriekrav för Herrjunior 17 Elit Säsongen 2018/19

Seriekrav för Herrjunior 17 Elit Säsongen 2018/19 Seriekrav för Herrjunior 17 Elit Säsongen 2018/19 Innehållsförteckning 1. INLEDNING 1 1.1. Åldersklass 1 1.2. Anmälan 1 1.3. Tolkningsordning 1 1.4. Deltagande konferenser/träffar 1 1.6. Uppgiftsskyldighet

Läs mer

Tävlingsbestämmelser Seriespel. Ver:

Tävlingsbestämmelser Seriespel. Ver: Tävlingsbestämmelser Seriespel Ver: 2015-08-28 Innehåll Kap. 1. Seriesystemet... 3 1. Förutsättningar (150101)... 3 2. Ordinarie lag (150101)... 3 3. Anmälan (150101)... 4 4. Avbrutet seriespel (150101)...

Läs mer

Södermanlands Innebandyförbund Lokala förutsättningar

Södermanlands Innebandyförbund Lokala förutsättningar Södermanlands Innebandyförbund Lokala förutsättningar 2015 års utgåva Gäller från 1 juli 2015 Kapitel 1 Förening 4 a) Anmälningsavgifter SöIBF förbehåller sig rättan att kunna justera serieavgifterna med

Läs mer

Inbjudan till Seriespel och DM 2015/16

Inbjudan till Seriespel och DM 2015/16 Inbjudan till Seriespel och DM 2015/16 Avgifter Föreningsavgift Div. 2 Utv. 2 000 kr Damer 11 000 kr 5 000 kr Herrar Div. 2 11 000 kr Div. 3 8 000 kr Utv. 5 000 kr 7 000 kr DM Avgift vid komplettering

Läs mer

Serieinbjudan 2019/2020

Serieinbjudan 2019/2020 Serieinbjudan 2019/2020 VIKTIGA DATUM 19 maj: Serieanmälan/DM arrangör ska vara ÖIBF tillhanda 3 juni: Preliminär serieindelning presenteras 4 juni: Serieindelningsträff för ungdom Röd & Blå nivå 5 juni:

Läs mer

SERIEKRAV SENIORSERIER 2018/2019

SERIEKRAV SENIORSERIER 2018/2019 SERIEKRAV SENIORSERIER 2018/2019 OBS! Dessa Seriekrav gäller inte för Damer Division 1. Se särskilda seriekrav för den serien. 1. Arrangemang och träffar anordnade av administrerande myndighet Förening

Läs mer

Föreskrifter SM Flickor 16, år 2018 Fastställda av Svenska Fotbollförbundets Tävlingskommitté den 13 mars 2018

Föreskrifter SM Flickor 16, år 2018 Fastställda av Svenska Fotbollförbundets Tävlingskommitté den 13 mars 2018 1 Föreskrifter SM Flickor 16, år 2018 Fastställda av Svenska Fotbollförbundets Tävlingskommitté den 13 mars 2018 1 kap. Allmänna bestämmelser 1 I frågor som inte regleras i dessa föreskrifter gäller Svenska

Läs mer

Lokala seriedirektiv Dalarnas IBF säsongen 17/18

Lokala seriedirektiv Dalarnas IBF säsongen 17/18 Lokala seriedirektiv Dalarnas IBF säsongen 17/18 1. ANMÄLAN 1.1.1 Så går anmälan till Det är endast föreningens Föreningsadministratör (FA) som kan anmäla lag till seriespelet. Detta görs via mail till

Läs mer

I frågor som inte regleras i dessa föreskrifter gäller Svenska Fotbollförbundets (SvFF) tävlingsbestämmelser (TB) i tillämpliga delar.

I frågor som inte regleras i dessa föreskrifter gäller Svenska Fotbollförbundets (SvFF) tävlingsbestämmelser (TB) i tillämpliga delar. FÖRESKRIFTER SVENSKA SPEL F 19 2015 1 Kap. - Allmänna bestämmelser I frågor som inte regleras i dessa föreskrifter gäller Svenska Fotbollförbundets (SvFF) tävlingsbestämmelser (TB) i tillämpliga delar.

Läs mer

ÖREBRO LÄNS BORDTENNISFÖRBUND SERIEKALENDER

ÖREBRO LÄNS BORDTENNISFÖRBUND SERIEKALENDER ÖREBRO LÄNS BORDTENNISFÖRBUND SERIEKALENDER 2016-2017 2 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 3-4 ÖLBTF: STYRELSE 4 SERIEINFORMATION 5-7 TÄVLINGSBESTÄMMELSER 8 ÅLDERSBESTÄMMELSER LICENSAVGIFTER 2016-2017 9 TÄVLINGSPROGRAM

Läs mer

FALKÖPING JANUARI

FALKÖPING JANUARI FALKÖPING 2018 27-28 JANUARI 3-MANNA HERRAR INBJUDAN TILL KVALIFICERADE LAG VÄLKOMMEN TILL FALKÖPING 27-28 JANUARI 2018 Kvalificerade lag i 3-manna SM herrar TÄVLINGSFAKTA SID 4-5 STARTTIDER SID 6-7 TIPS

Läs mer

PM för DM För Lag-DM är tiden valfri, det kan genomföras när som helst under säsongen.

PM för DM För Lag-DM är tiden valfri, det kan genomföras när som helst under säsongen. Köping den 25 juni 2019 Till distrikten PM för DM 2019 Här är de regler och rekommendationer som gäller för DM. Det är distriktets ansvar att utsedd DMarrangör och utsedd lottningskontrollant/öd delges

Läs mer

Tävlingsbestämmelser år 2015

Tävlingsbestämmelser år 2015 Tävlingsbestämmelser år 2015 2 kap. - Administration 19 Upp- och nedflyttning En förenings möjlighet att upp- och nedflyttas baseras på tävlingsförutsättningar i enlighet med SvFF:s tävlingsregler och

Läs mer

För distriktens domaransvariga och domare i våra högsta serier SVENSKA BORDTENNISFÖRBUNDET

För distriktens domaransvariga och domare i våra högsta serier SVENSKA BORDTENNISFÖRBUNDET För distriktens domaransvariga och domare i våra högsta serier SVENSKA BORDTENNISFÖRBUNDET SVENSKA BORDTENNISFÖRBUNDET 13:15 Samling i konferenslokalen (mätta & belåtna) -presentation av deltagare och

Läs mer

U19- och U17-serierna U19-serierna (födda 1999) Solna Till SDF

U19- och U17-serierna U19-serierna (födda 1999) Solna Till SDF Solna 2017-08-23 Till SDF U19- och U17-serierna 2018 Översänder information om U19 och U17 med bland annat fördelning över antalet platser per SDF i ovanstående tävlingar år 2018. (Tilldelningen av platser

Läs mer

UEFA-CUPEN??? INTRESSEANMÄLAN. Till föreningar i Östergötland med lag i Division 4 Herrar VILL NI SPELA I

UEFA-CUPEN??? INTRESSEANMÄLAN. Till föreningar i Östergötland med lag i Division 4 Herrar VILL NI SPELA I Linköping 2009-09-04 Till föreningar i Östergötland med lag i Division 4 Herrar VILL NI SPELA I UEFA-CUPEN??? UEFA har, sedan några år tillbaka, introducerat en UEFA-tävling ENDAST FÖR AMATÖRSPELARE, dit

Läs mer

H e r r a r Samtliga föreningar i Allsvenskan och Superettan år 2007 samt 68 föreningar som utses av SDF:en med antalet licenser som underlag.

H e r r a r Samtliga föreningar i Allsvenskan och Superettan år 2007 samt 68 föreningar som utses av SDF:en med antalet licenser som underlag. Föreskrifter år 2008 Svenska Cupen herrar och damer Kapitel 1 ADMINISTRATION 1. Tävlingsstyrelse Svenska Fotbollförbundet (SvFF) administrerar turneringen. SvFF:s Disciplinnämnd är tävlingsstyrelse. Under

Läs mer

SC och SCD spelas mellan fyramannalag från i SkDF registrerade klubbar.

SC och SCD spelas mellan fyramannalag från i SkDF registrerade klubbar. TÄVLINGSBESTÄMMELSER FÖR SKÅNSKA CUPEN Omfattning Speltid Deltagande Listade spelare Föreliggande bestämmelser reglerar spel i Skånska Cupen (SC) och Skånska Cupen för Damer (SCD). SC och SCD spelas årligen

Läs mer

Föreskrifter år 2014 U19- och U17-serierna (Junior- och Pojk-SM)

Föreskrifter år 2014 U19- och U17-serierna (Junior- och Pojk-SM) 1 kap. - Allmänna bestämmelser Föreskrifter år 2014 U19- och U17-serierna (Junior- och Pojk-SM) I frågor som inte regleras i dessa föreskrifter gäller Svenska Fotbollförbundets (SvFF) tävlingsbestämmelser

Läs mer

Proposition 2 förändringar och förtydliganden

Proposition 2 förändringar och förtydliganden Proposition 2 förändringar och förtydliganden Ärende: Proposition till tävlingskongressen 2010 gällande förändringar och förtydliganden i tävlingsbestämmelserna. Beskrivning av ärendet och bakgrund: Språk

Läs mer

Tävlingsbestämmelserna kapitel 2 - Administration

Tävlingsbestämmelserna kapitel 2 - Administration Tävlingsbestämmelserna kapitel 2 - Administration 19 Upp- och nedflyttning En förenings möjlighet att upp- och nedflyttas baseras på tävlingsförutsättningar i enlighet med SvFF:s tävlingsregler och stadgar.

Läs mer

LEDARHJÄLPEN 11-MANNA 2016

LEDARHJÄLPEN 11-MANNA 2016 INFÖR SÄSONG/SERIESTART Ungdomsregistrera dina spelare i ålder 10-14 år och förstagångslicensiera spelare som fyller 15 år i Fogis. Föreningen skall innan registreringen inhämta spelarens och dennes vårdnadshavares

Läs mer

Domarkonferens. För distriktens domaransvariga och domare i våra högsta serier SVENSKA BORDTENNISFÖRBUNDET

Domarkonferens. För distriktens domaransvariga och domare i våra högsta serier SVENSKA BORDTENNISFÖRBUNDET 2017 Domarkonferens För distriktens domaransvariga och domare i våra högsta serier Program Lördag 2/9 14:00 Samling i konferenslokalen (mätta & belåtna) -presentation av deltagare och konferensledning

Läs mer

Bidragsansökan till VIF för 2019 måste skickas in under oktober. Olle undersöker.

Bidragsansökan till VIF för 2019 måste skickas in under oktober. Olle undersöker. Protokoll VBTF Styrelsemöte Plats: Telefonmöte (skype). Datum: 16 oktober 2018 Närvarande: Andreas Wirén, Jan Lindgren, Per Hagberg, Wiktor Larsson, John Åkesson, Daniel Jonasson Ej närvarande: Hans Sundberg

Läs mer

Tävlingsbestämmelser Junior. Ver:

Tävlingsbestämmelser Junior. Ver: Tävlingsbestämmelser Junior Ver: 2015-09-13 Innehåll Kap. 1. Seriespel Junior... 3 1. Förutsättningar (150701)... 3 2. Förbundsserier (150701)... 3 3. Åldersbegränsningar (150701)... 3 4. Ordinarie lag

Läs mer

Serieinbjudan 2015/2016

Serieinbjudan 2015/2016 Serieinbjudan 2015/2016 VIKTIGA DATUM 22 maj: Anmälan ska vara ÖIBF tillhanda 30 maj: Preliminär serieindelning presenteras 8 juni: Serieindelningsträff för ungdom Röd nivå 9 juni: Serieindelningsträff

Läs mer

SERIE- INBJUDAN 2019/20

SERIE- INBJUDAN 2019/20 SERIE- INBJUDAN 2019/20 NYHETER SÄSONGEN 2019/20 * En ny singelspelare tillåts efter dubblarna i seniorserierna division 4-7 INFORMATION * Stockholms Bordtennisförbunds hemma/borta-serier startar vecka

Läs mer

Regelboken börjar gälla from 1 juli 2015

Regelboken börjar gälla from 1 juli 2015 Tävlings och serie regler för Norrland 2015/16 I Norrland ingår Dalarna, Hälsingland, Jämtland, Medelpad, Norrbotten, Västerbotten och Ångermanland Regelboken börjar gälla from 1 juli 2015 1 Serier och

Läs mer

MANUAL FÖR LOTTNING. 1.2 Övriga tävlingar Lottningskontrollant utses av det SDF, där tävlingen arrangeras.

MANUAL FÖR LOTTNING. 1.2 Övriga tävlingar Lottningskontrollant utses av det SDF, där tävlingen arrangeras. MANUAL FÖR LOTTNING 1. LOTTNINGSKONTROLLANT Lottningskontrollant, som kan vara samma person som är utsedd som överdomare, skall finnas närvarande vid alla lottningar inför eller under tävlingen. Lottningskontrollantens

Läs mer

Seriekrav för Herrjunior 17 Elit Säsongen 2016/17

Seriekrav för Herrjunior 17 Elit Säsongen 2016/17 Seriekrav för Herrjunior 17 Elit Säsongen 2016/17 Innehållsförteckning 1. INLEDNING 1 1.1. Åldersklass 1 1.2. Anmälan 1 1.3. Tolkningsordning 1 1.4. Deltagande konferenser/träffar 1 1.6. Uppgiftsskyldighet

Läs mer

Föreskrifter år 2012 Inofficiellt SM i Beach Soccer, herrar och damer. 1 kap. Allmänna bestämmelser

Föreskrifter år 2012 Inofficiellt SM i Beach Soccer, herrar och damer. 1 kap. Allmänna bestämmelser 1 kap. Allmänna bestämmelser Föreskrifter år 2012 Inofficiellt SM i Beach Soccer, herrar och damer I frågor som inte regleras i dessa föreskrifter gäller spelregler för Beach Soccer samt, i tillämpliga

Läs mer

SERIEBESTÄMMELSER och VERKSAMHETSPLAN

SERIEBESTÄMMELSER och VERKSAMHETSPLAN SERIEBESTÄMMELSER och VERKSAMHETSPLAN Säsongen 2008/2009 för Elitserien HockeyAllsvenskan Division 1 J20 SuperElit och J20 Elit J18-Allsvenskan och J18 Elit Riksserien Damer och U16-SM TV-pucken Regionslagsturnering

Läs mer

Gotland Uppdaterad efter TV-pucken 2018

Gotland Uppdaterad efter TV-pucken 2018 Gotland Uppdaterad efter TV-pucken 2018 1964 Uppland 0-7 1965 Västergötland 1-5 1966 Blekinge 0-4 1967 Halland 4-2 1967 Östergötland 3-2 1967 Värmland 0-6 1968 Blekinge 0-9 1969 Skåne 1-8 1970 Östergötland

Läs mer

Förändringar i Representations- och Tävlingsbestämmelser 2012

Förändringar i Representations- och Tävlingsbestämmelser 2012 Förändringar i Representations- och Tävlingsbestämmelser 2012 Samarbetsavtal RB 2 kap Till följd av påpekanden av UEFA och FIFA - att lån utan övergångsanmälan så kallade amatörlån på grund av dubbel bosättning

Läs mer

VÄSTMANLANDS FOTBOLLFÖRBUND

VÄSTMANLANDS FOTBOLLFÖRBUND VÄSTMANLANDS FOTBOLLFÖRBUND Inför säsong: Glöm inte Spelordningsmöte mars månad. Viktigt att man närvarar!!! Gå igenom och se att Era spelare är registrerade i FOGIS så de är spelklara samt ta bort gamla

Läs mer

BARN- OCH UNGDOMSFOTBOLL 1. SPELTIDER OCH BESTÄMMELSER FÖR BARN- OCH UNGDOMSFOTBOLL

BARN- OCH UNGDOMSFOTBOLL 1. SPELTIDER OCH BESTÄMMELSER FÖR BARN- OCH UNGDOMSFOTBOLL BARN- OCH UNGDOMSFOTBOLL A. SPELREGLER 1. SPELTIDER OCH BESTÄMMELSER FÖR BARN- OCH UNGDOMSFOTBOLL 11-MANNALAG Boll- Antal Övriga Lag Speltid Storlek Spelare/Avbytare Regler Div 1 pojkar 2x40 5 11-Obegränsat

Läs mer

Viktiga nyheter/förändringar!

Viktiga nyheter/förändringar! Viktiga nyheter/förändringar! Från och med säsongen 2019/20 gäller effektiv speltid i alla seniorserier. Det innebär att herrar division 4-5 ska spelas med effektiv speltid och att om matcher slutar oavgjort

Läs mer

Statuter och tävlingsbestämmelser för UGF Matchplay Cup 2017

Statuter och tävlingsbestämmelser för UGF Matchplay Cup 2017 Statuter och tävlingsbestämmelser för UGF Matchplay Cup 2017 170321 Tävlingsform: Lagtävling matchspel mellan klubbar anslutna till Upplands Golfförbund (UGF). Tävlingen spelas mellan av klubbarna anmälda

Läs mer

Så spelas TV-pucken 2014

Så spelas TV-pucken 2014 Så spelas TV-pucken 2014 TV-pucken 2014 inleds med två kvalspelsgruppspel den 12-14 september där de två bästa lagen från respektive grupp går vidare till kvalgruppspel till kvartsfinal. Kvalspelsgrupp

Läs mer

KAPITEL 8 NATIONELLA REPRESENTATIONSBESTÄMMELSER Reviderat

KAPITEL 8 NATIONELLA REPRESENTATIONSBESTÄMMELSER Reviderat - KAPITEL 8 NATIONELLA REPRESENTATIONSBESTÄMMELSER Reviderat 2015-06-11 Innehåll Definitioner och åldersbestämmelser 8:1 Licens- och försäkringsbestämmelser 8:2 Övergång till annan förening inom Sverige

Läs mer

SÄSONGEN INFORMATION OM ANMÄLAN TILL SERIERNA

SÄSONGEN INFORMATION OM ANMÄLAN TILL SERIERNA SÄSONGEN 2011-2012 INFORMATION OM ANMÄLAN TILL SERIERNA Dags att anmäla lag till seriespel säsongen 11/12 Anmälningsavgifterna betalas i samband med anmälan senast den 13/5 2010 De föreningar som inte

Läs mer

Serieinbjudan 2017/2018

Serieinbjudan 2017/2018 Serieinbjudan 2017/2018 VIKTIGA DATUM 19 maj: Serieanmälan/DM arrangör ska vara ÖIBF tillhanda 30 maj: Preliminär serieindelning presenteras 8 juni: Serieindelningsträff för ungdom Röd & Blå nivå 12 juni:

Läs mer

Seriebestämmelser

Seriebestämmelser Seriebestämmelser 2018-2019 Västergötlands Ishockeyförbund J18 Div.2 Västergötland 2018-2019 J18 Kvalserier till J18 Division 1 2018/2019, Region Syd. Fastställda Västergötlands tävlingskommitté J18 Div.2

Läs mer

Manual SGDF:s Seriespel 2016

Manual SGDF:s Seriespel 2016 Manual SGDF:s Seriespel 2016 Övergripande Förutom de särskilda bestämmelserna i denna manual genomförs tävlingarna enligt de gällande publikationerna av: Regler för golfspel Spel- och tävlingshandboken

Läs mer

Gotlands Innebandyförbund Lokala förutsättningar

Gotlands Innebandyförbund Lokala förutsättningar Gotlands Innebandyförbund Lokala förutsättningar 1:a utgåvan Gäller från 1 juli 2014 Kapitel 1 Förening 4 a) Anmälningsavgifter Serieavgifter fastställs av Gotlands Innebandyförbunds styrelse efter förslag

Läs mer

ÅLDERSINDELNINGEN FÖR RÖD NIVÅ

ÅLDERSINDELNINGEN FÖR RÖD NIVÅ ÅLDERSINDELNINGEN FÖR RÖD NIVÅ Pojkar Röd Tidigast född Flickor Röd Tidigast född Klass A 1997 Klass A 1997 Klass B 1997 Klass B 1998 Klass C 1998 Klass C 1999 Klass D 1998 Klass E 1999 Klass F 1999 Klass

Läs mer