Datum. ... Marie-Louise Andersson. ... Andreas Trygg. ... Bernt Bergsten. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Datum. ... Marie-Louise Andersson. ... Andreas Trygg. ... Bernt Bergsten. Justeringen har tillkännagivits genom anslag."

Transkript

1 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Kolsva bibliotek, samlingssalen kl ande Övriga deltagare Andreas Trygg (V), ordf Eivor Valcic (S), vice ordf Annika Duàn (S) Jenny Björklöv (S), ersättare Hans Andersson (S) Leif Mikkelsen (V) Hanna Wallstedt (MP) Svante Uggla (M) Ulrika Porthén (M), ersättare Bernt Bergsten (C) Maria Liljedahl (SD) Ersättare Else-Marie Jonsson (S) Maria Hagvåg (S) Christian Nålberg (S) Kenneth Nordberg (V) Tjänstemän m.fl. Conny Hall, kommundelschef Marie-Louise Andersson, sekreterare Caroline Jervinge 63,66 Ann-Charlotte Björnsson Justerare Bernt Bergsten Paragrafer Justeringens tid och plats Kommundelskontoret Underskrifter Sekreterare... Marie-Louise Andersson Ordförande... Andreas Trygg Justerande... Bernt Bergsten ANSLAGSBEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Sammanträdesdatum för anslags uppsättande för anslags nedtagande Förvaringsplats för protokollet Kommundelskontoret, Kolsva Underskrift...

2 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 (9) KDN 63 Dnr 2016/ Tema: Äldreomsorg Redovisning om äldreomsorgen av äldreomsorgschefer de informerade om dagsläget, organisationen, ekonomin, kvalitén och rekryteringar. KDN 64 Dnr 2017/6-009 Anmälan av meddelandelista samt arbetsutskottets protokoll Föreligger för anmälan meddelandelista daterad samt arbetsutskottets protokoll från den och beslutar att notera anmälan till protokollet. KDN 65 Dnr 2017/7-002 Delegationsbeslut Föreligger förteckning, daterad , över delegationsbeslut nr Förordnande nr Omsorg om äldre- och funktionshindrade samt hälso- och sjukvård nr 79 beslutar att notera redovisningen av delegationsbeslut nr till protokollet. KDN 66 Dnr 2017/ AU 54 Kolsvas genomlysning En muntlig presentation av Anna Drevenstam från Public Partner av rapporten om översynen av Kolsva kommundels verksamheter.

3 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 3 (9) beslutar att förvaltningen får i uppdrag att se över rekommendationerna och återkomma till nämnden med konsekvenser och synpunkter. KDN 67 Dnr 2017/8-009 Verksamhetsinformation Kommundelschef Conny Hall lämnar aktuell information från verksamheterna. beslutar att notera informationen. KDN 68 Dnr 2015/ AU 45 Rapportering av ej verkställda beslut enligt 16 kap 6 f Socialtjänstlagen Kommunerna har från 1 juli 2006 genom en ändring i socialtjänstlagen skyldighet att till Länsstyrelsen rapportera in gynnande beslut enligt 4 kap 1 SoL som inte verkställts inom tre månader från beslutsdatum. Från samma datum gäller även skyldigheten att rapportera in avbrott i verkställigheten om beslutet inte verkställts på nytt inom tre månader från dagen för avbrottet. Den 1 januari 2010 fördes ansvaret för tillsynen av socialtjänsten över från länsstyrelserna till Socialstyrelsen, där den ska samordnas med tillsynen av hälso- och sjukvården. Den 1 juni 2013 övergick Socialstyrelsens verksamhet inom tillsyn till en nyinrättad myndighet- IVO, Inspektionen för vård och omsorg. Rapporteringen ska ske kvartalsvis till Inspektionen för vård och omsorg, kommunens revisorer och kommunfullmäktige. Nämnden ska anmäla när ett gynnande beslut, som tidigare rapporterats som ej verkställt, senare har verkställts. för verkställigheten ska då anges.

4 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 4 (9) Rapporteringstillfället avser kvartal 2, Sex icke verkställda beslut äldre än tre månader finns för detta tillfälle. et gäller tillgänglig lägenhet på särskilt boende, demensplats. 1: Överträder tiden med 51 dagar. 2: Överträder tiden med 18 dagar. 3: Överträder tiden med 6 dagar. 4: Överträder tiden med 3 dagar. 5: Överträder tiden med 52 dagar. 6: Överträder tiden med 322 dagar, personen har ännu inte fått erbjudande om demensboende. Personen befinner sig på ett demensboende i dagsläget i hemkommunen. Samtliga beslut har överträtt verkställighetstiden på grund av platsbrist på demensboende i Kolsva. att notera informationen samt att överlämna informationen till kommunfullmäktige KDN 69 Dnr 2015/ AU 46 Rapportering enligt 28 f-g Lag om stöd och service till vissa funktionshindrade av ej verkställda beslut enligt 9 Nämnden ska från 1 juli 2008 genom en ändring (2008:77) i lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (1993:387) rapportera alla gynnande beslut enligt 9 som inte har verkställts inom tre månader från dagen för beslutet. Nämnden ska vidare rapportera alla gynnande nämndbeslut enligt 9 som inte har verkställts på nytt inom tre månader från den dag då verkställigheten avbröts. Den 1 januari 2010 fördes ansvaret för tillsynen av socialtjänsten över från länsstyrelserna till Socialstyrelsen, där den ska samordnas med tillsynen av hälso- och sjukvården. Den 1 juni 2013 övergick Socialstyrelsens verksamhet inom tillsyn till en nyinrättad myndighet- IVO, Inspektionen för vård och omsorg. Rapporteringen ska ske kvartalsvis till Inspektionen för vård och omsorg, kommunens revisorer och kommunfullmäktige.

5 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 5 (9) Nämnden ska anmäla när ett gynnande beslut, som tidigare rapporterats som ej verkställt, senare har verkställts. för verkställigheten ska då anges. Rapporteringstillfället avser kvartal 2, Inga icke verkställda gynnande beslut äldre än tre månader fanns vid detta tillfälle. att notera informationen samt att överlämna informationen till kommunfullmäktige KDN 70 Dnr 2017/ AU 47 Motion om djur på äldreboende Ärendet har fått i uppdrag att yttra sig avseende en motion om djur på äldreboende och möjligheterna att dels ha med sig sitt husdjur till sitt äldreboende och dels att använda sällskapsdjur terapeutiskt inom vården. Bakgrund Flera äldre har haft sina husdjur i sina egna boenden, men saknar dem när de flyttar till ett äldreboende. Vetenskapliga studier påvisar flera positiva effekter av att möta och umgås med sällskapsdjur för bl. a personer med demenssjukdom. De förväntade effekterna av införandet av djur som metod är ökade känslor av värde, social tillhörighet och livskvalitet, ökad aktivitetsnivå, minskade känslor a ensamhet, oro och ångest, ökad aptit och minskad användning av psykofarmaka och kosttillskott. Husdjur på boendet I dagsläget finns det inom kommundelen inga brukare som har husdjur i särskilt boende. Viktiga aspekter att ta hänsyn till om en utredning ska inledas är att se till följande faktorer. Det måste alltid vara en individuell bedömning om brukaren kan ta med sitt husdjur. För att kunna ta med sitt husdjur måste den äldre söka tillstånd och att det beviljas under förutsättning att ägaren har det fullständiga ansvaret och att skötsel av husdjuret ska vara säkrat. Med säkrat menas att den äldre själv ansvarar för inköp av mat, rastning, veterinärbesök, rengöring, städning/renhållning. Husdjuret måste även vara i den äldres lägenhet. Ta hänsyn till eventuella allergier, alternativt rädsla hos medboenden anhöriga och personal.

6 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 6 (9) Pälsdjurallergi Cirka 15 % av Sveriges befolkning har en pälsallergi, vilket kan försvåra för vissa människor att vistas på äldreboendet. Det kan vara anhöriga som inte kan hälsa på, andra hyresgäster som har allergi eller personal som får svårigheter att utföra beviljade insatser. Alternativ till pälsdjur Akvariefiskar är ett djur som inte orsakar några allergiska risker och har visat sig ge goda effekter på äldre. Robotkatt har visat sig ha en god effekt inom demensvården som används den i terapeutiskt syfte. Genom att använda fysiska minnesväckare skapar man associationer, återupplivar bortglömda minnen och ökar viljan att kommunicera Använda sällskapsdjur terapeutiskt- vårdhund En verksamhet som bedrivs på ett kvalitetssäkert sätt sker med ekipage, vilket innebär att hunden och dess förare tillsammans genomgått adekvat utbildning för sin uppgift. Det är också lämpligt att hundföraren har utbildning och erfarenhet inom det verksamhetsområde där ekipaget kommer att utföra sina uppgifter som vård- eller terapi hund. Att införa vårdhund på äldreboende medför en stor satsning och kräver fortsatt utredning. För att uppnå de önskade effekterna genom införandet av hundvårdteam och robotdjur som metod inom äldreomsorgen bedömer Kolsva kommundel att vårdhund, akvarium är rimliga alternativ samt tekniska substitut som robotkatter och liknade, som kan ge vissa av de önskade effekterna på samma sätt som levande djur. att godkänna yttrandet avseende motionen om djur på särskilt boende som svar till kommunstyrelsens arbetsutskott KDN 71 Dnr 2017/ AU 52 Yttrande avseende motion, bredda introduktion för vikarier inom våra pedagogiska verksamheter Ärendet har fått i uppdrag att yttra sig avseende en motion om att bredda introduktion för vikarier inom våra pedagogiska verksamheter.

7 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 7 (9) - Introduktionen av vikarier även ska omfatta information om skolans värdegrund - Möjligheterna att ge vikarier någon form av förberedande utbildning i att hantera en elevgrupp ses över. Som svar på motionen ställer sig kommundelen positiv till att vikarier i sin introduktion ska omfatta grundskolans värdegrund. Kolsva kommundels skolor har sedan 10 år tillbaka det som rutin i kvalitetsledningsarbetet. Enligt skollagen ska undervisningen i den svenska skolan vila på vetenskaplig grund och beprövade metoder. I många fall har inte en oerfaren och outbildad vikarie förmåga och kunskap att genomföra undervisningen, så elever lär sig det de ska. Därför anser Kolsva kommundel att vikarier i allra högst grad ska erbjudas en förberedande utbildning i att hantera en elevgrupp. Förslagsvis ser vi att vikarier som tillhör vikariepoolen skulle kunna ges en översiktlig utbildning i att leda en grupp. att godkänna yttrandet avseende motionen KDN 72 AU 53 Dnr 2010/ Redovisning av bidrag från Lions Club Lions Club har kommit in med en redovisning för utbetalning av beviljat bidrag. beslutade den 21/6 att tilldela Kolsva Lions Club kronor i bidrag mot kostnadsredovisning. att notera informationen

8 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 8 (9) KDN 73 Dnr 2017/ AU 55 Delårsbokslut 2017 Föreligger av förvaltningen upprättat delårsbokslut för 2017 att notera informationen samt att godkänna delårsbokslutet för 2017 KDN 74 Dnr 2017/ AU 49 Budgetuppföljning Föreligger budgetuppföljning för perioden juli månad 2017 beslutar att godkänna budgetuppföljningen för perioden juli månad 2017 samt att i övrigt notera informationen. KDN 75 Dnr 2017/ AU 56 Budgetuppföljning Föreligger budgetuppföljning för perioden augusti 2017 beslutar att godkänna budgetuppföljningen för perioden augusti 2017 samt att i övrigt notera informationen.

9 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 9 (9) KDN 76 Dnr 2015/3-070 Rapport från kontaktpolitiker Kenneth Nordberg och Åsa Göransson har varit och pratat med personalen på Hammaren. beslutar att notera informationen.

Datum. ... Marie-Louise Andersson. ... Tobias Söderhäll. ... Annika Duán. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Datum. ... Marie-Louise Andersson. ... Tobias Söderhäll. ... Annika Duán. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid Kolsva bibliotek, samlingssalen kl 18.00-18.50 ande Tobias Hellberg Söderhäll (S), ordf Eivor Valcic (S), vice ordf Annika Duàn (S) Åsa Göransson (S) Jenny Björklöv

Läs mer

Datum. ... Conny Hall. ... Eivor Valcic. ... Leif Mikkelsen. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommundelsnämnden

Datum. ... Conny Hall. ... Eivor Valcic. ... Leif Mikkelsen. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommundelsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Plats och tid Kolsva bibliotek, samlingssalen kl 18.00 19.40 ande Övriga deltagare Eivor Valcic (S), ordf Jenny Björklöv (S) ersättare Annika Duàn (S) Else-Marie Jonsson (S)

Läs mer

Datum. ... Marie-Louise Andersson. ... Andreas Trygg. ... Bernt Bergsten. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Datum. ... Marie-Louise Andersson. ... Andreas Trygg. ... Bernt Bergsten. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Plats och tid Kolsva bibliotek, samlingssalen kl 18.00-19.55 ande Övriga deltagare Andreas Trygg (V), ordf Eivor Valcic (S), vice ordf Jenny Björklöv (S) ersättare Åsa Göransson

Läs mer

Datum. ... Marie-Louise Andersson. ... Andreas Trygg. ... Hans Andersson. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Datum. ... Marie-Louise Andersson. ... Andreas Trygg. ... Hans Andersson. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid Kolsva bibliotek, samlingssalen kl 18.00-19.15 ande Övriga deltagare Andreas Trygg (V), ordf Eivor Valcic (S), vice ordf Annika Duàn (S) Jenny Björklöv (S) ersättare

Läs mer

Datum. ... Marie-Louise Andersson. ... Tobias Söderhäll. ... Hans Andersson. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Datum. ... Marie-Louise Andersson. ... Tobias Söderhäll. ... Hans Andersson. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Kolsva bibliotek, samlingssalen kl 18.00-19.45 ande Övriga deltagare Tobias Hellberg Söderhäll (S), ordf Eivor Valcic (S), vice ordf Annika Duàn (S) Jenny Björklöv

Läs mer

Datum. ... Marie-Louise Andersson. ... Andreas Trygg. ... Hanna Wallstedt. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Datum. ... Marie-Louise Andersson. ... Andreas Trygg. ... Hanna Wallstedt. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Kolsva bibliotek, samlingssalen kl 18.00 19.45 ande Övriga deltagare Andreas Trygg (V), ordf Eivor Valcic (S), vice ordf Jenny Björklöv (S) ersättare Åsa Göransson

Läs mer

Datum. ... Marie-Louise Andersson. ... Andreas Trygg. ... Maria Liljedahl. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Datum. ... Marie-Louise Andersson. ... Andreas Trygg. ... Maria Liljedahl. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) 12-18 Plats och tid Kolsva bibliotek, samlingssalen kl 18.00 18.50 ande Övriga deltagare Andreas Trygg (V), ordf Eivor Valcic (S), vice ordf Annika Duàn (S) Åsa Göransson (S)

Läs mer

Datum. ... Marie-Louise Andersson. ... Tobias Söderhäll. ... Åsa Göransson. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Datum. ... Marie-Louise Andersson. ... Tobias Söderhäll. ... Åsa Göransson. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Kolsva bibliotek, samlingssalen kl 18.00 19.25 ande Övriga deltagare Tobias Hellberg Söderhäll (S), vice ordf Annika Duàn (S) Åsa Göransson (S) Hans Andersson

Läs mer

Datum. ... Harriet Holst-Eklund. ... Börje Eriksson. ... Hans Andersson. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Datum. ... Harriet Holst-Eklund. ... Börje Eriksson. ... Hans Andersson. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Plats och tid Kolsva bibliotek, samlingssalen kl 18.00-18.58 ande Övriga deltagare Börje Eriksson (S), ordf Annika Duàn (S), vice ordf Hans Andersson (S) Tina Linder (S) Åsa

Läs mer

Datum. ... Marie-Louise Andersson. ... Tobias Söderhäll. ... Leif Mikkelsen. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Datum. ... Marie-Louise Andersson. ... Tobias Söderhäll. ... Leif Mikkelsen. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Kolsva bibliotek, samlingssalen kl 18.00-19.40 ande Övriga deltagare Tobias Hellberg Söderhäll (S), ordf Eivor Valcic (S), vice ordf Annika Duàn (S) Jenny Björklöv

Läs mer

Datum. Ersättare Mari Sjöblom (C) Marie-Louise Andersson. ... Eivor Valcic. ... Svante Uggla. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Datum. Ersättare Mari Sjöblom (C) Marie-Louise Andersson. ... Eivor Valcic. ... Svante Uggla. Justeringen har tillkännagivits genom anslag SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid Kolsva bibliotek, samlingssalen kl 18.00 19.40 ande Övriga deltagare Eivor Valcic (S), ordf Else-Marie Jonsson (S) ersättare Torbjörn Sonereyd (S) ersättare Maria

Läs mer

Datum. ... Marie-Louise Andersson. ... Tobias Söderhäll. ... Maria Liljedahl. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Datum. ... Marie-Louise Andersson. ... Tobias Söderhäll. ... Maria Liljedahl. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Kolsva bibliotek, samlingssalen kl 18.00-18.55 ande Övriga deltagare Tobias Hellberg Söderhäll (S), ordf Eivor Valcic (S), vice ordf Annika Duàn (S) Else-Marie

Läs mer

Datum. ... Marie-Louise Andersson. ... Eivor Valcic. ... Hans Andersson. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Datum. ... Marie-Louise Andersson. ... Eivor Valcic. ... Hans Andersson. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid Kolsva bibliotek, samlingssalen kl 18.00-19.45 ande Övriga deltagare Eivor Valcic (S), ordf Jenny Björklöv (S) ersättare Annika Duàn (S) Åsa Göransson (S) Hans

Läs mer

Datum. Ersättare Jenny Björklöv (S) 44-50,54-62 Else-Marie Jonsson (S) Maria Hagvåg (S) Christian Nålberg (S) ... Marie-Louise Andersson

Datum. Ersättare Jenny Björklöv (S) 44-50,54-62 Else-Marie Jonsson (S) Maria Hagvåg (S) Christian Nålberg (S) ... Marie-Louise Andersson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Kolsva bibliotek, samlingssalen kl 18.00-19.45 ande Övriga deltagare Justerare Andreas Trygg (V), ordf Eivor Valcic (S), vice ordf Annika Duàn (S) Åsa Göransson

Läs mer

Datum. ... Marie-Louise Andersson. ... Tobias Söderhäll. ... Eivor Valcic. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Datum. ... Marie-Louise Andersson. ... Tobias Söderhäll. ... Eivor Valcic. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Kolsva bibliotek, samlingssalen kl 18.00-18.50 ande Övriga deltagare Tobias Hellberg Söderhäll (S), ordf Eivor Valcic (S), vice ordf Annika Duàn (S) Åsa Göransson

Läs mer

ANSLAGSBEVIS. Marie-Louise Andersson. Börje Eriksson. Sören Mårtensson. Kommundelsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5)

ANSLAGSBEVIS. Marie-Louise Andersson. Börje Eriksson. Sören Mårtensson. Kommundelsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Kolsva bibliotek, samlingssalen kl 18.00-19.10 ande Börje Eriksson (S), ordf Tobias Hellberg Söderhäll (S), vice ordf Jenny Björklöv (S) ersättare Åsa Göransson

Läs mer

ANSLAGSBEVIS. Harriet Holst-Eklund. Börje Eriksson. Anders B Hvass. Kommundelsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10)

ANSLAGSBEVIS. Harriet Holst-Eklund. Börje Eriksson. Anders B Hvass. Kommundelsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Kolsva bibliotek, samlingssalen kl 18.00-20.05 ande Övriga deltagare Börje Eriksson (S), ordf Tina Linder (S), vice ordf Anders B Hvass (S) Leif Ove Ehn (S),

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (M) vice ordförande Ing-Marie Elfström (S)

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (M) vice ordförande Ing-Marie Elfström (S) Socialnämndens arbetsutskott 2010-08-10 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna, tisdagen den 10 augusti kl. 15.00-16.15

Läs mer

Datum. ... Eva Saaw. ... Roger Eklund. ... Lena Jonsson. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Vård- och omsorgsnämnden

Datum. ... Eva Saaw. ... Roger Eklund. ... Lena Jonsson. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Vård- och omsorgsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Tunadal, Virgatan 7, Köping, kl 14.00 16.00 ande Övriga deltagande Roger Eklund (S), ordförande Inger Lindström (S) Rougel Frössle (S) Irene Smedberg (S) Jonny

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (m) Mauritz Lindroth (s) Anne Saaristo, socialchef Cecilia Stewart, adm.

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (m) Mauritz Lindroth (s) Anne Saaristo, socialchef Cecilia Stewart, adm. Socialnämndens arbetsutskott 25 oktober 2007 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna

Läs mer

Datum. Ersättare Annika Duan (S) 98-109, 111-113 Christina Wihman (MP) ... Harriet Holst-Eklund. ... Börje Eriksson. ... Margot Pettersson-Huzelius

Datum. Ersättare Annika Duan (S) 98-109, 111-113 Christina Wihman (MP) ... Harriet Holst-Eklund. ... Börje Eriksson. ... Margot Pettersson-Huzelius SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Plats och tid Kolsva bibliotek, samlingssalen kl 18.00-19.55 ande Övriga deltagare Börje Eriksson (S), ordf Tina Linder (S), vice ordf Else-Marie Jonsson (S), ersättare Ingeborg

Läs mer

Datum. Ersättare Leif Ove Ehn (S) Annika Duan (S) Christina Wihman (MP) Anna-Lena Jansson (C) Tommy Svanborg (FP) Harriet Holst-Eklund

Datum. Ersättare Leif Ove Ehn (S) Annika Duan (S) Christina Wihman (MP) Anna-Lena Jansson (C) Tommy Svanborg (FP) Harriet Holst-Eklund SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Kolsva bibliotek, samlingssalen kl 18.00-19.05 ande Övriga deltagare Börje Eriksson (S), ordf Tina Linder (S), vice ordf Else-Marie Jonsson (S), ersättare Ingeborg

Läs mer

ANSLAGSBEVIS. Plats och tid Älgen, Barnhemsgatan 13, Köping, kl Beslutande

ANSLAGSBEVIS. Plats och tid Älgen, Barnhemsgatan 13, Köping, kl Beslutande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Älgen, Barnhemsgatan 13, Köping, kl 14.00-17.00 ande Roger Eklund (S), ordförande Irene Smedberg (S) Barbro Andersson (S) för Hans Andersson (S) Marie Oskarsson

Läs mer

Karl-Arne Larsson (C), ordförande Åke Malmqvist (MP) ersättare för Susanne Stambolidou Tellebo (FP) Jan Plantin (M) Kristina Pettersson (S)

Karl-Arne Larsson (C), ordförande Åke Malmqvist (MP) ersättare för Susanne Stambolidou Tellebo (FP) Jan Plantin (M) Kristina Pettersson (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14) Plats och tid Vård och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 12.30 16.00 Beslutande Karl-Arne Larsson (C), ordförande Åke Malmqvist (MP) ersättare för Susanne Stambolidou Tellebo

Läs mer

Roger Eklund (S), ordförande Barbro Andersson (S) för Irene Smedberg (S) Hans Andersson (S) Marie Oskarsson (S) Johan Jansson (S) Seija Eriksson (S)

Roger Eklund (S), ordförande Barbro Andersson (S) för Irene Smedberg (S) Hans Andersson (S) Marie Oskarsson (S) Johan Jansson (S) Seija Eriksson (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid Tunadal, Virgatan 7, Köping, kl 14.00 15.50 ande Roger Eklund (S), ordförande Barbro Andersson (S) för Irene Smedberg (S) Hans Andersson (S) Marie Oskarsson (S)

Läs mer

ANSLAGSBEVIS. Social- och arbetsmarknadsnämnden. Nibblesbackevägen 17, Köping. Emma Bertheussen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7)

ANSLAGSBEVIS. Social- och arbetsmarknadsnämnden. Nibblesbackevägen 17, Köping. Emma Bertheussen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Plats och tid KS-salen, Rådhuset, Köping kl 13.15 14.30 Beslutande Andreas Trygg (V) ordförande Carl-Inge Westberg (S) Ann-Marie Lundin (S) Abdul Qorbani (S) Ann-Charlott Pettersson

Läs mer

Roger Eklund (S), ordförande Barbro Andersson (S) för Irene Smedberg (S) Hans Andersson (S) Marie Oskarsson (S) Johan Jansson (S) Seija Eriksson (S)

Roger Eklund (S), ordförande Barbro Andersson (S) för Irene Smedberg (S) Hans Andersson (S) Marie Oskarsson (S) Johan Jansson (S) Seija Eriksson (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Plats och tid Tunadal, Virgatan 7, Köping, kl 14.00 16.30 ande Roger Eklund (S), ordförande Barbro Andersson (S) för Irene Smedberg (S) Hans Andersson (S) Marie Oskarsson (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2015-08-27 1 (10) Plats och tid Kommunhuset, KS-salen, kl. 9.00-12.00 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag Beslutande Mariette Sjölund (S), ordförande Ingvor Regnemer

Läs mer

Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal,

Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal, Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2017-09-26 Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal, 13.30 15.10 Beslutande ledamöter: Övriga närvarande: Martina Johansson (C), ordf. Kenneth

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 16 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 16 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal

Läs mer

Kenneth Gunnarsson (MP), ordförande Torgny Helgesson (S)

Kenneth Gunnarsson (MP), ordförande Torgny Helgesson (S) Tid och plats 21 augusti 2018, kl. 13:00-16:00 i Kommunhuset, OBS: B-salen, Tierp Paragrafer 229-231 Utses att justera Sara Sjödal Beslutande Ledamöter Kenneth Gunnarsson (MP), ordförande Torgny Helgesson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Tid och plats Torsdag 15 juni 2017, kl. 13:00-16:00 Beslutande Solweig Gard (S), ordförande Margareta Ivarsson (C), vice ordförande Anncharlott Eskel (S) Lillemor Larsson (V) ersätter:daniel Hjelm (S)

Läs mer

Datum. ... Marie-Louise Andersson. ... Andreas Trygg. ... Svante Uggla. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Datum. ... Marie-Louise Andersson. ... Andreas Trygg. ... Svante Uggla. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Kolsva bibliotek, samlingssalen kl 09.00-10.00 ande Övriga deltagare Andreas Trygg (V), ordf Eivor Valcic (S), vice ordf Jenny Björklöv (S) ersättare Else-Marie

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Socialnämnd 2015.04.29 1 Plats och tid Stora sammanträdesrummet vårdcentralen kl 14.00-15.30 Beslutande Övriga deltagande Justerare Ulf Genitz, (C) ordf Fredrik Pettersson (S) Mikael Hernborg (S) Jan Sahlström

Läs mer

Margareta Karlsson, förvaltningschef Thomas Holm, ekonom 21 Åsa Engberg, nämndsekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Åsa Engberg

Margareta Karlsson, förvaltningschef Thomas Holm, ekonom 21 Åsa Engberg, nämndsekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Åsa Engberg SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1(2) Plats och tid Sammanträdesrummet, Marnäsliden kl. 13:00-14:50 Beslutande ledamöter Åsa Bergkvist (S) Lars Handegard (V) Torbjörn Tomtlund (M) Ann-Katrin

Läs mer

Plats och tid Årholmen :30-11:30

Plats och tid Årholmen :30-11:30 1 Plats och tid Årholmen 2018-03-13 08:30-11:30 Beslutande Bertil Olsson (S) Maria Sörkvist (C) Anders Tenghede (V) Ulf Sjölinder (L) Eva Skoglund (S), tjänstgörande Ulla Kedbäck (MP), tjänstgörande ersättare

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Lessebo kommunhus sal, Rottnen 14:00 17:30 ande Övriga deltagare Lars Altgård (S) Kristina Brundin (S) Emil Wetterling (S) Lena Henriksson (S) Jim Lindberg (S) Lars Turunen (S) Börje Erlandsson

Läs mer

Plats och tid Hälsön/Bårholmen :30-12:00

Plats och tid Hälsön/Bårholmen :30-12:00 1 Plats och tid Hälsön/Bårholmen 2018-06-12 08:30-12:00 Beslutande Eva Skoglund (S) tjänstgörande Ulla Kedbäck (MP) tjänstgörande Anders Tenghede (V) Ulf Sjölinder (L) Anders Arnell (M) tjä nstgörande

Läs mer

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott 1 2 Plats och tid Tryffeln Paragrafer 457-461 kl. 09:00-12:00 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Eva-Lotta Pamp (M) (ordförande) Britt-Marie Kuylenstierna (MP) (vice

Läs mer

Kommunkontoret, Heby, 20 november 2013, kl 13.45. Sekreterare Paragrafer 97-106 ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret, Heby, 20 november 2013, kl 13.45. Sekreterare Paragrafer 97-106 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Sammanträdesdatum Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 10.00 11.20 Beslutande Margaretha Gadde-Jennische (M), ordförande Gudrun Wängelin-Lernskog (C) Emilie Jansson (S) Åsa

Läs mer

Reine Östlund (S), Brith Severin (S), Magnus Esko (S), Anne Hagberg (S), Ingvar Kylestorp (C) Paragrafer 75-87

Reine Östlund (S), Brith Severin (S), Magnus Esko (S), Anne Hagberg (S), Ingvar Kylestorp (C) Paragrafer 75-87 SOCIALNÄMNDEN 2016-12-07 1 Plats och tid Solrosen, Västgötagatan 18 Katrineholm, kl. 15:00 16:35 Beslutande Pat Werner (S) ordförande, Christer Sundqvist (M) 1:e vice ordförande, Joha Frondelius (KD) 2:e

Läs mer

Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunkontoret, fredagen den 23 november kl. 08:00

Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunkontoret, fredagen den 23 november kl. 08:00 1(18) Plats och tid IFO-sammanträdesrum tisdagen den 20 november 2018 kl. 08:00-14:00, ajournering för lunch kl. 11:30-13:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid

Läs mer

Protokoll. Socialnämnden

Protokoll. Socialnämnden Socialnämnden 42-50 2 42 Tillstånd för alkoholservering till allmänheten - SMELOC AB (A Dahlbom)...5 43 Tillfälligt utökat tillstånd för alkoholservering inför Potatisfestivalen 2014 - Restaurang Åkanten...6

Läs mer

Datum. Övriga deltagande Ersättare Tjänstemän m fl David Schanzer-Larsen, förvaltningschef Ingvar Olsson (S) Sirpa Järvenpää, ekonom 42-51

Datum. Övriga deltagande Ersättare Tjänstemän m fl David Schanzer-Larsen, förvaltningschef Ingvar Olsson (S) Sirpa Järvenpää, ekonom 42-51 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Plats och tid KS-salen, Rådhuset, Köping kl. 13.15 14.15 ande Andreas Trygg (V), ordförande Carl-Inge Westberg (S) Ann-Marie Lundin (S) Abdul Qorbani (S) Birgitta Hedblom (V)

Läs mer

Roger Eklund (S), ordförande Shazia Qorbani (S) Johan Jansson (S) Marie Oskarsson (S) Ritva Sjöholm (S) Gerd Holmström (M) ...

Roger Eklund (S), ordförande Shazia Qorbani (S) Johan Jansson (S) Marie Oskarsson (S) Ritva Sjöholm (S) Gerd Holmström (M) ... SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid Älgen, Barnhemsgatan13, Köping, kl 14.00 15.45 ande Roger Eklund (S), ordförande Shazia Qorbani (S) Johan Jansson (S) Marie Oskarsson (S) Ritva Sjöholm (S) Gerd

Läs mer

Kommunhusets arkiv, Centralgatan 7, Tierp Carola Fredén. Åsa Sikberg (M) ordförande Viktoria Söderling (S) vice ordförande

Kommunhusets arkiv, Centralgatan 7, Tierp Carola Fredén. Åsa Sikberg (M) ordförande Viktoria Söderling (S) vice ordförande Tid och plats 17 juni 2019, kl. 13:00-15:10 i Kommunhuset, Rådrummet, Tierp Paragrafer 54-58 Bevis om anslag Anslaget sätts upp: Anslaget tas ner: Protokollets förvaringsplats Utses att justera Beslutande

Läs mer

Åsa Sikberg (M) ordförande Viktoria Söderling (S) vice ordförande

Åsa Sikberg (M) ordförande Viktoria Söderling (S) vice ordförande Tid och plats 15 november 2018, kl. 13:00-14:30 i Kommunhuset, Lilla A-salen, Tierp Paragrafer 98-102 Utses att justera Agnetha Andersson (V) Beslutande Ledamöter Åsa Sikberg (M) ordförande Viktoria Söderling

Läs mer

Datum. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Social- och arbetsmarknadsnämnden. Datum för anslags nedtagande

Datum. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Social- och arbetsmarknadsnämnden. Datum för anslags nedtagande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Datum Plats och tid KS-salen, Rådhuset, Köping kl. 13.15 14.10 ande Andreas Trygg (V), ordförande Ann-Marie Lundin (S) Abdul Qorbani (S) Ann-Charlott Pettersson (S) Birgitta

Läs mer

Roger Eklund (S), ordförande Irene Smedberg (S) Hans Andersson (S) Marie Oskarsson (S) Johan Jansson (S) Seija Eriksson (S) ...

Roger Eklund (S), ordförande Irene Smedberg (S) Hans Andersson (S) Marie Oskarsson (S) Johan Jansson (S) Seija Eriksson (S) ... SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Tunadal, Virgatan 7, Köping, kl 14.00 16.10 ande Roger Eklund (S), ordförande Irene Smedberg (S) Hans Andersson (S) Marie Oskarsson (S) Johan Jansson (S) Seija

Läs mer

Protokoll. Vård-och äldreomsorgsnämndens arbetsutskott

Protokoll. Vård-och äldreomsorgsnämndens arbetsutskott Protokoll arbetsutskott 44-52 2 Plats och tid Vård- och äldreomsorgsförvaltningen Kungsgatan 9, kl 14:00-15:45 Paragrafer 44-52 Beslutande Micaela Kronberg Thor (M) ordf Pär-Göran Björkman (S) v ordf Ingela

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (22)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (22) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Önnerup Tid 2017-09-21, kl. 08:30-09:44 Sammanträdesdatum s. 1 (22) Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Lena Forsberg (M) Pia

Läs mer

Kommunkontoret, Heby 24 november Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret, Heby 24 november Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Sammanträdesdatum Plats och tid Vård och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 09.00-11.45 Beslutande Margaretha Gadde-Jennische (M), ordförande Karl-Arne Larsson (C) Ulf Mattsson

Läs mer

ANSLAGSBEVIS. Social- och arbetsmarknadsnämnden. Nibblesbackevägen 17, Köping. Emma Bertheussen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10)

ANSLAGSBEVIS. Social- och arbetsmarknadsnämnden. Nibblesbackevägen 17, Köping. Emma Bertheussen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Datum Plats och tid Smaragden, Folkets Hus, Köping kl. 13.15 14.15 ande Andreas Trygg (V) ordförande Carl-Inge Westberg (S) Ann-Marie Lundin (S) Abdul Qorbani (S) Ann-Charlott

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Åsa Engberg. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Åsa Engberg. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(14) Plats och tid Sessionssalen, Stadshuset, 14.15 16.10 Beslutande ledamöter Bergkvist Åsa (S) Handegard Lars (V) Tomtlund Torbjörn (M) Grahn Gunnar (S) Svensson Carl-Johan (S), tjänstgörande ersättare

Läs mer

ANSLAGSBEVIS. Plats och tid Tunadal, Virgatan 7, Köping, kl 09.00 14.10 Beslutande

ANSLAGSBEVIS. Plats och tid Tunadal, Virgatan 7, Köping, kl 09.00 14.10 Beslutande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Tunadal, Virgatan 7, Köping, kl 09.00 14.10 ande Övriga deltagande Roger Eklund (S), ordförande Inger Lindström (S) Rougel Frössle (S) Hans Andersson (S) från

Läs mer

Protokoll. Socialnämnden

Protokoll. Socialnämnden Socialnämnden 12-16 2 12 Delegerad beslutanderätt...4 13 Ersättningar vid familjehemsvård av barn, unga och vuxna, vårdnadsöverflyttningar m m Ersättningar till kontaktfamiljer och kontaktpersoner samt

Läs mer

Roger Eklund (S), ordförande Inger Lindström (S) Rougel Frössle (S) Irene Smedberg (S) Lena Jonsson (S) Hans Andersson (S) ...

Roger Eklund (S), ordförande Inger Lindström (S) Rougel Frössle (S) Irene Smedberg (S) Lena Jonsson (S) Hans Andersson (S) ... SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Tunadal, Virgatan 7, Köping, kl 14.00 15.30 ande Roger Eklund (S), ordförande Inger Lindström (S) Rougel Frössle (S) Irene Smedberg (S) Lena Jonsson (S) Hans Andersson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(10) Plats och tid Lokal Strået, kl 13.30 15.45 Ajournering: kl. 15.05-15.15 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Birgitta Jönsson (S) ordförande Johanna Hedin (C) tjänstgörande ersättare för Agnetha

Läs mer

Roger Eklund (S), ordförande Inger Lindström (S) Rougel Frössle (S) Marie Oskarsson (S) för Irene Smedberg (S) Hans Andersson (S) Lena Jonsson (S)

Roger Eklund (S), ordförande Inger Lindström (S) Rougel Frössle (S) Marie Oskarsson (S) för Irene Smedberg (S) Hans Andersson (S) Lena Jonsson (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Tunadal, Virgatan 7, Köping, kl 14.00 16.15 ande Roger Eklund (S), ordförande Inger Lindström (S) Rougel Frössle (S) Marie Oskarsson (S) för Irene Smedberg (S)

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista Omsorgsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anna Lena Carlsson Sammanträdesdatum 25 februari 2016 Plats och tid KS salen, Stadshuset, 09:00 12:00 (ingång genom dörrarna till

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (12) Mötesplatsen, Arlöv kl. 17:00-18:10

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (12) Mötesplatsen, Arlöv kl. 17:00-18:10 Socialnämnden Sammanträdesdatum 2017-12-06 Sida 1 (12) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Mötesplatsen, Arlöv kl. 17:00-18:10 Inger Borgenberg (S), ordförande Bo Lindquist

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Maria Hedström. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Maria Hedström. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(10) Plats och tid Sammanträdesrum A, kl. 09:00-11:30 Beslutande Ledamöter Jan-Åke Lindgren (S), Ordförande Anita Wallin (MP) ersättare för Carina Nordqvist (S) Emma Madueme (S) ersättare för Lars Jingåker

Läs mer

INDIVID- OCH OMSORGSUTSKOTTET Protokoll

INDIVID- OCH OMSORGSUTSKOTTET Protokoll 1 (9) Plats och tid, Sammanträdesrummet, socialkontoret, kl 09:00-10:00 Beslutande Åsa Johansson (S) Leif Andersson (V) Sten-Inge Olsson (S) tj ers Ingemar Tönnberg (S) Dennis Byberg (M) Ersättare Lars

Läs mer

Omsorgskontorets sammanträdesrum Klockan 13:15-15:40 Gunnel Johansson (S) Ordförande Leif Smith (S) Tommy Edenholm (KV) Tommy Edenholm (KV)

Omsorgskontorets sammanträdesrum Klockan 13:15-15:40 Gunnel Johansson (S) Ordförande Leif Smith (S) Tommy Edenholm (KV) Tommy Edenholm (KV) Omsorgsnämndens arbetsutskott 2015-03-12 1 (13) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Omsorgskontorets sammanträdesrum Klockan 13:15-15:40 Gunnel Johansson (S) Ordförande Leif Smith (S) Tommy Edenholm

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Lomma kommunhus, Stora sessionssalen Tid 2017-12-05, kl. 18:31-19:05 Sammanträdesdatum s. 1 (9) Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Pia Johnson (S) Krister

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (12)

Sammanträdesprotokoll 1 (12) Sammanträdesprotokoll 1 (12) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 16.20 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maria Rönnehäll, Vice ordförande (S) Per-Olov Ålander, Vice

Läs mer

Tallgården, Östervåla, 19 juni 2014, kl 09.30. Sekreterare Paragrafer 63-75 ANSLAG/BEVIS

Tallgården, Östervåla, 19 juni 2014, kl 09.30. Sekreterare Paragrafer 63-75 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14) Sammanträdesdatum Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 10.00 14.00 Beslutande Margaretha Gadde-Jennische (M), ordförande Gudrun Wängelin-Lernskog (C) Olof Nilsson (S), ersättare

Läs mer

Datum. Per Ågren (S) Lars Andersson (C) Anne-Marie Düring (L) Karolina Glogowska (SD) Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Datum. Per Ågren (S) Lars Andersson (C) Anne-Marie Düring (L) Karolina Glogowska (SD) Justeringen har tillkännagivits genom anslag SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Datum Plats och tid KS-salen, Rådhuset, Köping kl. 13.15 13.45 ande Andreas Trygg (V) ordförande Carl-Inge Westberg (S) Ann-Marie Lundin (S) Abdul Qorbani (S) Ann-Charlott Pettersson

Läs mer

Datum. Anna-Lena Zandbergs. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Vård- och omsorgsnämnden. Vård&Omsorg,, Nibblesbackevägen 17, Köping

Datum. Anna-Lena Zandbergs. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Vård- och omsorgsnämnden. Vård&Omsorg,, Nibblesbackevägen 17, Köping SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Plats och tid Tunadal, Virgatan 7, Köping, kl 14.00 15.55. ande Roger Eklund (S), ordförande Inger Lindström (S) Irene Smedberg (S) Tanja Linderborg (V) Inga-Britt Lövelius

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (7)

Sammanträdesprotokoll 1 (7) Sammanträdesprotokoll 1 (7) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00 15.45 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund, Ordförande (S) Lisbeth Öjstrand,

Läs mer

VÅRD- OCH OMSORGSNÄMNDEN PROTOKOLL

VÅRD- OCH OMSORGSNÄMNDEN PROTOKOLL PROTOKOLL Plats och tid 2019-02-19, Visten, klockan 14:00-17:00 Avser paragrafer 15-29 ande Ulrika Rodin (S) Ordförande Lars-Göran Carlsson (C) 1:e vice ordförande Anna Maria Nilsson (M) 2:e vice ordförande

Läs mer

5 mars 2019, kl. 13:00-16:45 i Kommunhuset, Lilla A-salen, Tierp. Åsa Sikberg (M) ordförande Viktoria Söderling (S) vice ordförande Erik Kolm (C)

5 mars 2019, kl. 13:00-16:45 i Kommunhuset, Lilla A-salen, Tierp. Åsa Sikberg (M) ordförande Viktoria Söderling (S) vice ordförande Erik Kolm (C) Tid och plats Paragrafer Utses att justera Beslutande Ledamöter 5 mars 2019, kl. 13:00-16:45 i Kommunhuset, Lilla A-salen, Tierp 14-20 Erik Kolm Åsa Sikberg (M) ordförande Viktoria Söderling (S) vice ordförande

Läs mer

Protokoll 2013-10-30

Protokoll 2013-10-30 2013-10-30 Socialnämnden Plats och tid Kumla, 2013-10-30, klockan 13:30 Beslutande Gunnel Kask (S) Jan Engman (C) Lars Malmberg (S) Göran Andersson (M) Sölve Persson (S) Barbro Backlund (FP) Agneta Eriksson

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista Omsorgsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anna-Lena Carlsson Sammanträdesdatum ONSDAG 20 april 2016 Plats och tid Församlingshemmet, 09:00 17:00 09:00 12:00 Mål & budget

Läs mer

Protokoll 2013-08-27

Protokoll 2013-08-27 2013-08-27 Socialnämnden Plats och tid Kumla, 2013-08-27, klockan 13:30 14:25 Beslutande Gunnel Kask (S) Jan Engman (C) Lars Malmberg (S) Göran Andersson (M) Agneta Eriksson (S) Barbro Backlund (FP) Mats

Läs mer

Eva Pettersson, nämndsekreterare Monica Hammar, socialchef Lena Larsson, äldreomsorgschef Linda Tolliner, ekonom. Eva Pettersson Sekreterare

Eva Pettersson, nämndsekreterare Monica Hammar, socialchef Lena Larsson, äldreomsorgschef Linda Tolliner, ekonom. Eva Pettersson Sekreterare Socialnämnden 2011-01-24 1 (10) 6-14 PLATS OCH TID Socialkontoret, Hagfors, kl 13.00 15.00 BESLUTANDE Åsa Johansson (S), ordförande Ulla Lundh (S) Margot Carlsson (S) Thomas Pettersson (S) Gunilla Östlund

Läs mer

Socialnämnden Plats och tid: Socialförvaltningen, Vikhyttegatan, kl Ajournering, kl

Socialnämnden Plats och tid: Socialförvaltningen, Vikhyttegatan, kl Ajournering, kl Socialnämnden 2018-11-21 1 Plats och tid: Socialförvaltningen, Vikhyttegatan, kl. 09.00 11.20 Ajournering, kl. 10.40 11.05 Beslutande: Anders Nilsson (S), ordförande Britt-Marie Wall (S) Christer Olsson

Läs mer

Socialnämnden 2007-08-21 1 (11)

Socialnämnden 2007-08-21 1 (11) Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2007-08-21 1 (11) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2007-06-12, kl. 13.00-14.45 Beslutande Sune Frisk, ordförande Britt-Marie Wall Rolf Wennerlöf Anita

Läs mer

120 Rapportering av ej verkställda gynnande biståndsbeslut enligt 4 kap 1 socialtjänstlagen (SoL) kvartal 4, 2016 (KSKF/2016:6)

120 Rapportering av ej verkställda gynnande biståndsbeslut enligt 4 kap 1 socialtjänstlagen (SoL) kvartal 4, 2016 (KSKF/2016:6) Kommunstyrelsen 2017-05-02 1(2) 120 Rapportering av ej verkställda gynnande biståndsbeslut enligt 4 kap 1 socialtjänstlagen (SoL) kvartal 4, 2016 (KSKF/2016:6) Beslut Förslag till kommunfullmäktige Socialnämndens

Läs mer

Andreas Trygg (V) Per-Inge Nilsson stadsarkitekt, 174-176 Marie Ekblad planarkitekt, 174 Ola Lindholm markchef, 176 Tage Hansson arbetschef, 178 ...

Andreas Trygg (V) Per-Inge Nilsson stadsarkitekt, 174-176 Marie Ekblad planarkitekt, 174 Ola Lindholm markchef, 176 Tage Hansson arbetschef, 178 ... SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid Rådhuset, Köping, kl 08.30 10.00 ande Elizabeth Salomonsson (S) ordförande Roger Eklund (S) v ordförande Andreas Trygg (V) ledamot Ola Saaw (M) ledamot Jenny Adolphson

Läs mer

Lotta Carlberg (C) ordförande Linda Friberg (S) vice ordförande Alfred Mujambere (L) Viktor Hage (S)

Lotta Carlberg (C) ordförande Linda Friberg (S) vice ordförande Alfred Mujambere (L) Viktor Hage (S) Tid och plats 6 mars 2019, kl. 08:30-12:00 i Kommunhuset, Rådrummet, Tierp Paragrafer 45-50 Utses att justera Viktor Hage ande Ledamöter Lotta Carlberg (C) ordförande Linda Friberg (S) vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (10)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (10) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Alnarp Tid 2017-10-03, kl. 18:30-20:07 Ajournering: 19:00-19:15 Sammanträdesdatum s. 1 (10) Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer Plats och tid Mölndals stadshus, rum 101 kl. 17:00-19:30 ande ledamöter Thomas Svensson (S) (ordförande) Claes Olsson (M) (vice ordförande) Birgitta Evans (S) Hans Pettersson (S) Peter Eckerström (M) Peter

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (13)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (13) Sammanträdesdatum s. 1 (13) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 08:30 10:20 Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Lena Forsberg (M) Anders Widesjö

Läs mer

ANSLAGSBEVIS. Social- och arbetsmarknadsnämnden. Nibblesbackevägen 17, Köping. Ida Frödén SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7)

ANSLAGSBEVIS. Social- och arbetsmarknadsnämnden. Nibblesbackevägen 17, Köping. Ida Frödén SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Plats och tid KS-salen, kl 13.15-14.45 ande Andreas Trygg (V) ordförande Behxhet Ukelli (S) Ingalill Hedblom (S) Gina Lisegran (S) ersättare Abdul Qorbani (S) ersättare Birgitta

Läs mer

Lotta Carlberg (C) ordförande Linda Friberg (S) vice ordförande Alfred Mujambere (L) Viktor Hage (S)

Lotta Carlberg (C) ordförande Linda Friberg (S) vice ordförande Alfred Mujambere (L) Viktor Hage (S) Tid och plats 15 november 2018, kl. 08:30-12:15 i Kommunhuset, Lilla A-salen, Tierp Paragrafer 300-306 Utses att justera Linda Friberg (S) ande Ledamöter Lotta Carlberg (C) ordförande Linda Friberg (S)

Läs mer

Gunilla Apler (M) för Heidi Sjöstedt (M) Peder Kirsten (L) för Jessica Larsson (SD)

Gunilla Apler (M) för Heidi Sjöstedt (M) Peder Kirsten (L) för Jessica Larsson (SD) KUNGSBACKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid sammanträde Teknikgatan 12 Klockan 15-17 ande Övriga närvarande Ledamöter Kristina Karlsson (C), ordförande Kent Stenhammar (S), vice ordförande Bo

Läs mer

Roger Eklund (S), ordförande Inger Lindström (S) Rougel Frössle (S) Irene Smedberg (S) Hans Andersson (S) Lena Jonsson (S) Yvonne Blücher (V)

Roger Eklund (S), ordförande Inger Lindström (S) Rougel Frössle (S) Irene Smedberg (S) Hans Andersson (S) Lena Jonsson (S) Yvonne Blücher (V) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Plats och tid Tunadal, Virgatan 7, Köping, kl 14.00 15.20 ande Roger Eklund (S), ordförande Inger Lindström (S) Rougel Frössle (S) Irene Smedberg (S) Hans Andersson (S) Lena

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (8)

Sammanträdesprotokoll 1 (8) Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 16.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, ordförande (S) Lena Kandergård, 1:e vice ordförande (S) Börje Wahlund, 2:e

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdesprotokoll

KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdesprotokoll KOMMUNSTYRELSEN Tid och plats Beslutande Ledamöter Tisdagen den 21 juni 2011, kl. 15.00-15.10 i Debatten, kommunhuset Peter Carpelan (M) ordf. Lennart Nilsson (M) Jan Runesten (M) Lena Gerby (M) Jan-Eric

Läs mer

Eva Nilsson, verksamhetschef VOO Evelina Lilja, sekreterare Kerstin Hallgren, controller Anne-Louise Jansson, avdelningschef.

Eva Nilsson, verksamhetschef VOO Evelina Lilja, sekreterare Kerstin Hallgren, controller Anne-Louise Jansson, avdelningschef. Sammanträdesprotokoll 1 (11) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 16.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, ordförande (S) Lena Kandergård, 1:e vice ordförande (S) Jonas Ås (S) Maria

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden 50 Redovisning av plan för social hållbarhet... 2 51 Redovisning av delegationsbeslut enl. 35 Kommunallagen... 3 52 Budgetuppföljning... 4 53 Delgivningar... 5 54 Verksamhetsinformation... 6 55 Tillsyn

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (8)

Sammanträdesprotokoll 1 (8) Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 16.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Lena Kandergård (S), ordförande Jonas Ås (S), 1:e vice ordförande Börje Wahlund (M), 2:e vice

Läs mer

Lars-Axel Nordell (KD) Fredrik Andersson (SD) Lars Isaksson (C) ersättare Johanna Dahlroth miljöutredare 6-7 Jonas Jansson bygglovchef 15

Lars-Axel Nordell (KD) Fredrik Andersson (SD) Lars Isaksson (C) ersättare Johanna Dahlroth miljöutredare 6-7 Jonas Jansson bygglovchef 15 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Kristinelundsvägen 4, Dammen, Köping, kl 08.30-10.15 ande Ola Saaw (M) ordförande Annika Duàn (S) v ordförande Christian Nålberg (S) Niklas Nordlund (S) Hans Winberg

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (10)

Sammanträdesprotokoll 1 (10) Sammanträdesprotokoll 1 (10) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 16.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maria Rönnehäll, Vice ordförande (S) Per-Olov Ålander, Vice

Läs mer

Roger Eklund (S), ordförande Inger Lindström (S) Rougel Frössle (S) Ibrahim Behnam (S) för Irene Smedberg (S) Hans Andersson (S) Lena Jonsson (S)

Roger Eklund (S), ordförande Inger Lindström (S) Rougel Frössle (S) Ibrahim Behnam (S) för Irene Smedberg (S) Hans Andersson (S) Lena Jonsson (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Tunadal, Virgatan 7, Köping, kl 14.00 15.40 ande Roger Eklund (S), ordförande Inger Lindström (S) Rougel Frössle (S) Ibrahim Behnam (S) för Irene Smedberg (S)

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 13.30 14.30 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Anders Svärd (S), ordförande Eva Olofsson (C), vice ordförande Anna Berg von Linde (M), tjg

Läs mer

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 7 mars 2019 kl Ajournering kl

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 7 mars 2019 kl Ajournering kl Socialnämnden 1 (13) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 7 mars 2019 kl. 9.00 13.00 Ajournering kl. 12.05-12.35 Saad Benatallah (S) Ewa Ståhl (S) Victor Oskarsson

Läs mer

Rapport ej verkställda beslut enligt socialtjänstlagen m fl lagar. (AU 59) KS 2013-186

Rapport ej verkställda beslut enligt socialtjänstlagen m fl lagar. (AU 59) KS 2013-186 kommunstyrelsen i Falkenberg 2014-03-04 70 Rapport ej verkställda beslut enligt socialtjänstlagen m fl lagar. (AU 59) KS 2013-186 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets förslag. Arbetsutskottets

Läs mer

ARBOGA KOMMUN. Rapport - ej verkställda gynnande biståndsbeslut, kvartal 4, år Dnr 263/

ARBOGA KOMMUN. Rapport - ej verkställda gynnande biståndsbeslut, kvartal 4, år Dnr 263/ SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2016-03-01 Blad 13 Ksau 32 Dnr 263/2015-754 Rapport - ej verkställda gynnande biståndsbeslut, kvartal 4, år 2015 Från socialnämndens

Läs mer