37 Sammanträdets laglighet och beslutförhet Val av protokolljusterare Godkännande av föredragningslista 43

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "37 Sammanträdets laglighet och beslutförhet Val av protokolljusterare Godkännande av föredragningslista 43"

Transkript

1 NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 4/ Handikapprådet Tid Tisdag kl Plats Ämbetshuset, Topeliusesplanaden 7 Ärenden som skall behandlas Sida 37 Sammanträdets laglighet och beslutförhet Val av protokolljusterare Godkännande av föredragningslista Mobil hörselslinga; Samarbete med hörselskadeföreningen Trivselkväll till hösten; Utvärdering Information till skolor och daghem Förlängning av de förtroendevaldas mandatperiod t.o.m Ny förvaltningsstadga; Handikapprådets del Anmälningsärenden Nästa sammanträde 55 Protokollet framlagt till påseende Tid och plats Ordförande ANNA CALDÉN

2 NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 4/ Handikapprådet Tid Tisdag kl Plats Ämbetshuset, Topeliusesplanaden 7 Beslutande Caldén Anna, ordförande Sjö Seppo Ström Ralph Lidman Britta, ers. för H Häggström Frånvarande Häggström Helena Knuts Birgitta Övriga deltagande Kvist Gunilla, byråsekreterare, protokollförare Julin Gustav, hörselskadeföreningen, 40, kl Paragrafer Underskrifter Ordförande Protokollförare Anna Caldén Gunilla Kvist Protokolljustering Tid och plats Underskrifter Seppo Sjö Ralph Ström Framlagt till allmänhetens Påseende Tid och plats Bestyrker

3 Handikapprådet CK:1/2016/ SAMMANTRÄDETS LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET Hak 37 Enligt instruktion för handikapprådet sammankommer handikapprådet på kallelse av ordförande eller vid förfall av denne, av viceordförande. Kallelse till detta sammanträde har sänts med e-post Ordförande/viceordförande konstaterar huruvida sammanträdet är lagligen sammankallat och beslutfört. Innan mötet inleddes hölls en tyst minut för förre ledamoten och personlige ersättaren Christer Sandnabba, som avlidit. Sammanträdet konstaterades vara i laga ordning sammankallat och med hänsyn till antalet närvarande ledamöter även beslutfört. CK:11/2016/ VAL AV PROTOKOLLJUSTERARE Hak 38 Besluts om justering av detta protokoll. Till protokolljusterare utsågs Ralph Ström och Seppo Sjö. Protokollet justeras på stadskansliet tisdagen den kl CK:12/2016/ GODKÄNNANDE AV FÖREDRAGNINGSLISTA Hak 39 Föredragningslistan torde godkännas. Föredragningslistan godkändes.

4 Handikapprådet CK:1109/2016/ MOBIL HÖRSELSLINGA; SAMARBETE MED HÖRSELSKADEFÖRENINGEN Hak 40 Bilaga 1/40 Föreningen Svenska hörselskadade i Nykarlebynejden rf har anskaffat några enheter med mobila hörselslingor, som är det är tänkt att bl.a. föreningar skall kunna låna/hyra för olika tillfällen. Gustav Julin från hörelskadeföreningen kommer till sammanträdet och informerar om hörselslingorna och hur vi kunde etablera ett samarbete. Handikapprådet tar del av informationen och diskuterar hur vi kunde etablera samarbetet. Gustav Julin informerade om att föreningen Svenska hörselskadade i Nykarlebynejden rf verkar från Vörå till Larsmo. Tidigare fanns en kommunägd mobil slinga på Hagalund, men den försvann i samband med renoveringen. Föreningen har anskaffat utrustning, i syfte att underlätta för hörselskadade att kunna delta i olika evenemang. Man har bl.a. en mobil hörselslinga på totalt 50 meter med tillhörande trådlös högtalare och mikrofoner, en trådlös slinga för 20 personer, som kan användas utomhus, utrustning för skrivtolkning m.m. En förteckning över utrustningen bifogas, bilaga 1/40. Föreningen hoppas att staden kunde åta sig att uppbevara utrustningen så att föreningar lätt kunde låna den när behov finns. Den kan också gärna användas vid stadens olika evenemang, i utrymmen där hörselslingor inte finns från förr. Föreningen skulle ta hand om skolning och hyresdebitering av utrustningen. Föreningen skulle också ansvara för försäkringar. Handikapprådets sekreterare har varit i kontakt med biblioteket i centrum och där var man nog positiv till tanken. En viktig bit är ju sen att få ut information till föreningarna så att de vet om att den här servicen finns. Handikapprådet är mycket positivt till samarbete med hörselskadeföreningen kring utrustningen. Beslöts att diskutera vidare med biblioteket i centrum kring praktiska arrangemang.

5 Handikapprådet Handikapprådets ordförande och hörselskadeföreningen kan sedan tillsammans få ut information till pressen och sociala media om samarbetet och möjligheterna att låna utrustning.

6 Handikapprådet CK:430/2016/ TRIVSELKVÄLL TILL HÖSTEN; UTVÄRDERING Handikapprådet Handikapprådet Hak 16 Hak 30 Hak 41 Den gemensamma trivselkvällen i höstas gav mersmak för både handikapprådet och äldrerådet. Planeringen borde påbörjas redan nu, så att vi är klara i god tid före träffen. Handikapprådet utser två personer till den gemensamma arbetsgruppen. Till handikapprådets representanter i arbetsgruppen utsågs Anna Caldén och Ralph Ström. Som en lämplig tidpunkt för jippot föreslås en lördag eftermiddag i oktober eller november. Arbetsgruppen har haft sitt första sammanträde och trivseldagen blir lördagen den 22 oktober 2016 kl på Jeppo skola. Informationen antecknas för kännedom i detta skede. Handikapprådet försöker också få med Handitec som utställare, ifall utrymmet medger det. I övrigt antecknades informationen för kännedom. Trivseldagen hölls lördagen den 29 oktober i Jeppo-Pensala skola. Evenemanget besöktes av ca 50 betalande gäster plus 8 utställare. Som aktiviteter fanns stoljumpa, stavgång och inomhusboccia. Ett omväxlande program med allsång, information, showtime och författarbesök hade ordnats. Antecknas för kännedom. Trivseldagen antecknades för kännedom.

7 Handikapprådet Handikapprådet fortsätter gärna samarbetet med äldrerådet kring konceptet med gemensam trivseldag. Handikapprådet ser gärna att kultur och fritid kommer med i arrangemanget och marknadsföreningen av trivseldagen.

8 Handikapprådet CK:513/2014/ INFORMATION TILL SKOLOR OCH DAGHEM Handikapprådet Handikapprådet Handikapprådet Handikapprådet Handikapprådet Handikapprådet Handikapprådet Handikapprådet Handikapprådet Hak 14 Hak 26 Hak 34 Enligt handikapprådets verksamhetsplan för år 2014 skall rådet också försöka nå ut till skolor och daghem med information. Ordförande har varit i kontakt med bildningsdirektören och diskuterat hur det skulle vara bäst att gå till väga. Rådet besluter om hur informationen skall ges. Ordförande informerade om att bildningsdirektören var positiv till idén. Vi återkommer till närmare detaljer om tid och hur det skall ordnas. Som förslag ges tidig höst och förskolorna till att börja med. Vi diskuterar hur vi går vidare. Ordförande har varit i kontakt med förskollärare Gisela Neuman och hon var mycket positiv till idén. Skogsparkens förskola omfattar 47 barn och 4 förskollärare, så det är en bra början att komma igång där. Ordförande skall ännu ha kontakt med förskolan och komma överens om lämplig dag för besöket. Betoningen med informationen sätts på attitydfostran, vilket visat sig bli allt viktigare i dagens samhälle. Vi diskuterar vidare.

9 Handikapprådet Hak 7 Hak 16 Hak 24 Hak 37 Vi försöker få igång informationen direkt efter nyår. Vi lägger upp ett schema för informationsomgången. Beslöts att starten sker i Skogsparkens förskola i februari. Ordförande och Helena Häggström slår fast datum tillsammans med förskolans föreståndare samt planerar och genomför dagen. Fortsättningen slås fast efter erfarenheterna från den första dagen. Anna Caldén och Helena Häggström har varit på den första informationsrundan och informerar och tillfället. Handikapprådet tar del av informationen och besluter om ev. fortsättning. Anna och Helena informerade om informationsrundan till Skogsparkens förskola och den positiva respons de fick. Beslöts att informationsrundorna skall få en fortsättning och att det är i första hand förskolorna som satsas på i denna omgång. Seppo Sjö och Anna Caldén besöker Munsala skola och Hirvlax skola, om tidtabellen tillåter, under höstens lopp. Planeringen fortskrider. Datum för besöket på Munsala skola har slagits fast till den 14.9 kl Seppo kan inte delta, men någon från synskadeföreningen kan komma istället. Noterades för kännedom. Vi får en rapport från besöket i Munsala skola. Handikapprådet tar ställning till fortsättningen. Anna Caldén rapporterade om besöket i Munsala förskola, som hon och Ann-Britt Mattbäck från synskadeföreningen gjorde i september. Det var en mycket lyckad dag, med nyfikna och intresserade elever och lärare. Nästa tillfälle planeras till Hirvlax förskola.

10 Handikapprådet Beslöts att handikapprådet fortsätter förskoleturnén efter jul med Hirvlax förskola som nästa stopp. Anna planerar tidtabellen tillsammans med rektorn. Seppo Sjö deltar i mån av möjlighet. Hak 18 Vad har hänt sedan senast? Ordförande har kommit överens med rektorn för Hirvlax skola om ett besök på förskolan den Beslöts att Anna Caldén och Birgitta Knuts besöker Hirvlax förskola den Beslöts om en fortsättning på turnén med besök på Kovjoki-Markby förskola till hösten. Ordförande kontaktar rektorn för skolan om närmare tidpunkt. Hak 31 Handikapprådet får information om hur besöket förlöpte på Hirvlax skola och hur fortsättningen ser ut. Birgitta Knuts och Anna Caldén informerade om besöket på Hirvlax förskola, ett uppskattat besök som gav mersmak. Beslöts att turnén fortsätter till Kovjoki-Markby skola, med besök till både förskolan och klass I, p.g.a. få elever i förskolan detta år. Anna och Seppo besöker Kovjoki-Markby skola förslagsvis den 10 oktober. Hak 42 Handikapprådet får information om hur besöket förlöpte i Kovjoki-Markby skola och hur fortsättningen ser ut. Anna Caldén och Seppo Sjö informerade om besöket i Kovjoki-Markby skola, som var ett mycket lyckat besök. Anna och Seppo förevisade olika hjälpmedel och barnen kom med raka och ärliga frågor, som de fick svar på. Följande skola i tur är Jeppo-Pensala förskola. Ordförande kontaktar rektorn och ser ut ett lämpligt datum. Anna och Seppo besöker sedan förskolan enligt samma koncept som tidigare.

11 Handikapprådet CK:814/2016/ FÖRLÄNGNING AV DE FÖRTROENDEVALDAS MANDATPERIOD T.O.M Stadsstyrelsen Stadsfullmäktige Handikapprådet Sst 216 Sfm 52 Den nya kommunallagen som trädde i kraft för med sig en del ändringar och ändrar bl.a. tidpunkten för kommunalval från oktober till april. Det fullmäktige som väljs i april 2017 inleder sin mandatperiod i början av juni. Den ordinarie mandatperioden för sittande fullmäktigeledamöter och för övriga förtroendevalda skulle upphöra vid utgången av år Eftersom den nya mandatperioden träder i kraft från får sittande förtroendevalda ett halvt års extra mandattid. I kommunallagens övergångsbestämmelser stadgas om förtroendevaldas rätt att lämna sitt uppdrag i slutet av den ordinarie valperioden, dvs. i slutet av år Det krävs inte något annat särskilt skäl för att avgå. Om en fullmäktigeledamot eller annan förtroendevald avgår i slutet av år 2016, inkallas ersättaren i stället för fullmäktigeledamoten för den återstående mandatperioden, och för andra förtroendeuppdrag väljs en ny person. Om en person lämnar uppdraget som fullmäktigeledamot eller ett annat kommunalt förtroendeuppdrag ska detta anmälas skriftligen till fullmäktige eller det organ som har utsett den förtroendevalda. Anmälan om avgång ska göras till stadskansli senast SD: Stadsstyrelsen konstaterar att en fullmäktigeledamot eller annan förtroendevald kan lämna sitt förtroendeuppdrag i slutet av den ordinarie valperioden, d.v.s. i slutet av år 2016, samt att en förtroendevald som inte vill fortsätta med sitt förtroendeuppdrag till juni 2017 skriftligen ska anmäla det till stadskansli. Stadsdirektörens förslag godkändes. Ärendet delges stadsfullmäktige. Ärendet antecknades för kännedom.

12 Handikapprådet Sst 241 Hak 43 SD: Beslutet meddelas stadens nämnder och sektioner. Stadsdirektörens förslag godkändes. Antecknas för kännedom. Antecknades för kännedom.

13 Handikapprådet CK:1110/2016/ NY FÖRVALTNINGSSTADGA; HANDIKAPPRÅDETS DEL Hak 44 Bilaga 1/44 Bifogat finns innehållsförteckningen i arbetsdokumentet Förvaltningsstadga samt det avsnitt som gäller Handikapprådet (Rådet för funktionshindrade). Innehållet i texten är det samma som tidigare Instruktion för handikapprådet, förutom namnet på rådet som ändrat till Råd för funktionshindrade. Handikapprådet tar del av förslaget till text för Rådet för funktionshindrades del och ger sitt utlåtande om förslaget. Andra meningen i 2 ändras till... instruktion som ingår i förvaltningsstadgan. I övrigt omfattade handikapprådet texten för rådet för funktionshindrades del.

14 Handikapprådet CK:1111/2016/ ANMÄLNINGSÄRENDEN Hak 45 Bilaga 1/45 Christer Sandnabba, personlig ersättare i handikapprådet för perioden , har avlidit P.g.a. byte av löneprogram kommer följande arvodesutbetalning att ske först i mars Förslag till ny nämndstruktur för Nykarleby stad (bilaga) har uppgjorts och behandlats i stadsstyrelsen. Ärende tas till behandling i fullmäktige samtidigt som den nya förvaltningsstadgan skall godkännas. --- Ungdomsrådet har efterlyst en gemensamt träff för alla tre råden --- Gustav Julin har efterlyst en träff med handikappföreningarna. Antecknas för kännedom. Antecknades för kännedom. Beslöts att träffen med handikappföreningarna ordnas måndag 30 januari 2017 kl Två representanter per förening inbjuds till träffen. Inbjudan sänds till handikappföreningarna och puffar görs också i tidningarnas föreningsnytt och träffsäkert.

15 Handikapprådet CK:1065/2016/ NÄSTA SAMMANTRÄDE Hak 46 Handikapprådet slår fast datum för nästa sammanträde. Beslöts att nästa sammanträde hålls tisdagen den 24 januari 2017 kl

11 Sammanträdets laglighet och beslutförhet Val av protokolljusterare Godkännande av föredragningslista 12.

11 Sammanträdets laglighet och beslutförhet Val av protokolljusterare Godkännande av föredragningslista 12. NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 2/2016 1 Handikapprådet Tid Måndag 25.04.2016 kl. 16.00 Plats Ämbetshuset, Topeliusesplanaden 7 Ärenden som skall behandlas Sida 11 Sammanträdets laglighet och beslutförhet 12

Läs mer

24 Sammanträdets laglighet och beslutförhet Val av protokolljusterare Godkännande av föredragningslista 27.

24 Sammanträdets laglighet och beslutförhet Val av protokolljusterare Godkännande av föredragningslista 27. NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 3/2016 25 Handikapprådet Tid Tisdag 23.08.2016 kl. 16.00 Plats Biblioteket, Astasalen, Topeliusesplanaden 10 Ärenden som skall behandlas Sida 24 Sammanträdets laglighet och beslutförhet

Läs mer

33 Sammanträdets laglighet och beslutförhet 43. 34 Val av protokolljusterare 43. 35 Godkännande av föredragningslista 43.

33 Sammanträdets laglighet och beslutförhet 43. 34 Val av protokolljusterare 43. 35 Godkännande av föredragningslista 43. NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 4/2015 41 Handikapprådet Tid Måndag 30.11.2015 kl. 16.00 Plats Ämbetshuset, Topeliusesplanaden 7 Ärenden som skall behandlas Sida 33 Sammanträdets laglighet och beslutförhet 43

Läs mer

14 Sammanträdets laglighet och beslutförhet Val av protokolljusterare Godkännande av föredragningslista 22

14 Sammanträdets laglighet och beslutförhet Val av protokolljusterare Godkännande av föredragningslista 22 NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 2/2017 19 Rådet för funktionshindrade Tid Torsdag 02.11.2017 kl. 16.00 Plats Stadshuset, Tornskär Ärenden som skall behandlas Sida 14 Sammanträdets laglighet och beslutförhet 21

Läs mer

25 Sammanträdets laglighet och beslutförhet Val av protokolljusterare Godkännande av föredragningslista 34

25 Sammanträdets laglighet och beslutförhet Val av protokolljusterare Godkännande av föredragningslista 34 NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 3/2018 31 Rådet för funktionshindrade Tid Måndag 13.08.2018 kl. 15.00 Plats Stadshuset, Tornskär Ärenden som skall behandlas Sida 25 Sammanträdets laglighet och beslutförhet 33

Läs mer

NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 21/2016 1

NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 21/2016 1 NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 21/2016 1 Stadsstyrelsen Tid Måndag 05.12.2016 kl. 16.30 Plats Stadshuset Ärenden som skall behandlas Sida 317 Sammanträdets laglighet och beslutförhet 517 318 Val av två protokolljusterare

Läs mer

NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 2/

NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 2/ NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 2/2018 35 Stadsstyrelsen Tid Måndag 22.01.2018 kl. 16.30 Plats Stadshuset Ärenden som skall behandlas Sida 18 Sammanträdets laglighet och beslutförhet 37 19 Val av protokolljusterare

Läs mer

1 Sammanträdets laglighet och beslutförhet 2. 2 Val av protokolljusterare 2. 3 Godkännande av föredragningslistan 2. 4 Resultatprognos/Bokslut

1 Sammanträdets laglighet och beslutförhet 2. 2 Val av protokolljusterare 2. 3 Godkännande av föredragningslistan 2. 4 Resultatprognos/Bokslut NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 1/2018 1 Sektionen för stödtjänster Tid 14.03.2018 kl. 16.30 Plats Stadshuset, Tornskär Ärenden som skall behandlas Sida 1 Sammanträdets laglighet och beslutförhet 2 2 Val av protokolljusterare

Läs mer

8 Konstaterande av beslutförhet Val av protokolljusterare Fastställande av föredragningslista Anmälningsärenden 16

8 Konstaterande av beslutförhet Val av protokolljusterare Fastställande av föredragningslista Anmälningsärenden 16 NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 2/2015 1 Sektionen för småbarnsfostran Tid 28.04.2015 kl. 18.00 19.40 Plats Ämbetshuset, Topeliusesplanaden 7 Ärenden som skall behandlas Sida 8 Konstaterande av beslutförhet 13

Läs mer

-2, BILDN-SV :00

-2, BILDN-SV :00 -2, BILDN-SV 2016-09-28 16:00 Möteskallelse Onsdagen 28.9.2016 kl. 16.00, Dagvårds- och utbildningsverket Beslutande Ordinarie ledamöter Personliga ersättare Brita Brännbacka-Brunell, ordförande Daniel

Läs mer

Stadshuset, stadsstyrelsens rum. 1 Sammanträdets laglighet och beslutförhet 3. 2 Val av protokolljusterare 3. 3 Godkännande av föredragningslista 4

Stadshuset, stadsstyrelsens rum. 1 Sammanträdets laglighet och beslutförhet 3. 2 Val av protokolljusterare 3. 3 Godkännande av föredragningslista 4 NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 1/2018 1 Revisionsnämnden Tid Tisdag 30.01.2018 kl. 15.00 Plats Stadshuset, stadsstyrelsens rum Ärenden som skall behandlas Sida 1 Sammanträdets laglighet och beslutförhet 3 2

Läs mer

38 Sammanträdets laglighet och beslutförhet Val av protokolljusterare Godkännande av föredragningslista 52

38 Sammanträdets laglighet och beslutförhet Val av protokolljusterare Godkännande av föredragningslista 52 NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 4/2018 49 Rådet för funktionshindrade Tid Torsdag 08.11.2018 kl. 15.00 Plats Stadshuset, Tornskär Ärenden som skall behandlas Sida 38 Sammanträdets laglighet och beslutförhet 51

Läs mer

1 Konstaterande av beslutförhet 3. 2 Val av protokolljusterare 4. 3 Fastställande av föredragningslista 5. 4 Anmälningsärenden 6

1 Konstaterande av beslutförhet 3. 2 Val av protokolljusterare 4. 3 Fastställande av föredragningslista 5. 4 Anmälningsärenden 6 NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 1/2014 1 Sektionen för småbarnsfostran Tid 18.03.2014 kl. 18.30 Plats Bildningskansliet Ärenden som skall behandlas Sida 1 Konstaterande av beslutförhet 3 2 Val av protokolljusterare

Läs mer

91 Konstaterande av beslutförhet och val av protokolljusterare Fastställande av föredragningslista Personalärende Konfidentiellt 126

91 Konstaterande av beslutförhet och val av protokolljusterare Fastställande av föredragningslista Personalärende Konfidentiellt 126 NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 6/2014 Svenska skolsektionen Tid 05.08.2014 kl. 18.00 Plats Bildningskansliet Ärenden som skall behandlas Sida 91 Konstaterande av beslutförhet och val av protokolljusterare 124

Läs mer

15 Konstaterande av beslutförhet Val av protokolljusterare Fastställande av föredragningslista Anmälningsärenden 27

15 Konstaterande av beslutförhet Val av protokolljusterare Fastställande av föredragningslista Anmälningsärenden 27 NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 3/2015 1 Sektionen för småbarnsfostran Tid 02.06.2015 kl. 18.00 19.10 Plats Daghemmet Skogsstjärnan, Fjärrgränd 2 Ärenden som skall behandlas Sida 15 Konstaterande av beslutförhet

Läs mer

21 Sammanträdets laglighet och beslutförhet Val av protokolljusterare Godkännande av föredragningslista 25

21 Sammanträdets laglighet och beslutförhet Val av protokolljusterare Godkännande av föredragningslista 25 NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 3/2018 23 Äldrerådet Tid Torsdag 30.08.2018 kl. 12.00 Plats Stadshuset, Tornskär Ärenden som skall behandlas Sida 21 Sammanträdets laglighet och beslutförhet 25 22 Val av protokolljusterare

Läs mer

15 Sammanträdets laglighet och beslutförhet Val av protokolljusterare Godkännande av föredragningslistan Information om Kanäs 23

15 Sammanträdets laglighet och beslutförhet Val av protokolljusterare Godkännande av föredragningslistan Information om Kanäs 23 NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 3/2017 20 Koncernsektionen Tid Torsdag 09.11.2017 kl. 14.00 Plats Kanäs Ärenden som skall behandlas Sida 15 Sammanträdets laglighet och beslutförhet 22 16 Val av protokolljusterare

Läs mer

NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 1/ Ämbetshuset, Topeliusesplanaden 7, Nykarleby. 1 Sammanträdets öppnande 3. 2 Val av protokolljusterare 3

NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 1/ Ämbetshuset, Topeliusesplanaden 7, Nykarleby. 1 Sammanträdets öppnande 3. 2 Val av protokolljusterare 3 NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 1/2008 1 Kommunala samarbetsnämnden i Pedersörenejden Tid Torsdag 10.01.2008 kl. 09.00 Plats Ämbetshuset, Topeliusesplanaden 7, Nykarleby Ärenden som skall behandlas Sida 1 Sammanträdets

Läs mer

Stadshuset, Stadsstyrelsens rum. 1 Sammanträdets laglighet och beslutförhet 3. 2 Val av protokolljusterare och justering av protokoll 3

Stadshuset, Stadsstyrelsens rum. 1 Sammanträdets laglighet och beslutförhet 3. 2 Val av protokolljusterare och justering av protokoll 3 NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 1/2018 1 Ungdomsfullmäktige Tid 11.01.2018 kl. 18.30 Plats Stadshuset, Stadsstyrelsens rum Ärenden som skall behandlas Sida 1 Sammanträdets laglighet och beslutförhet 3 2 Val av

Läs mer

Ämbetshuset, hörnrummet nr 322, 3 vån. 24 Konstaterande av beslutförhet Val av protokolljusterare Fastställande av föredragningslista 48

Ämbetshuset, hörnrummet nr 322, 3 vån. 24 Konstaterande av beslutförhet Val av protokolljusterare Fastställande av föredragningslista 48 NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 3/2016 44 Fritidssektionen Tid 18.05.2016 kl. 19.00 Plats Ämbetshuset, hörnrummet nr 322, 3 vån. Ärenden som skall behandlas Sida 24 Konstaterande av beslutförhet 46 25 Val av

Läs mer

35 Konstaterande av beslutförhet Fastställande av föredragningslistan Justering av mötesprotokoll 5

35 Konstaterande av beslutförhet Fastställande av föredragningslistan Justering av mötesprotokoll 5 NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 6/2016 1 Ungdområdet Tid 12.10.2016 kl. 15.45 Plats Sst mötesrum, Ämbetshuset, vån. 3, Topeliusespl. 7 Ärenden som skall behandlas Sida 35 Konstaterande av beslutförhet 3 36 Fastställande

Läs mer

Byggnadskontoret, Nygårdsvägen 5, Nykarleby. 129 Sammanträdets laglighet och beslutförhet Val av två protokolljusterare 180

Byggnadskontoret, Nygårdsvägen 5, Nykarleby. 129 Sammanträdets laglighet och beslutförhet Val av två protokolljusterare 180 NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 7/2014 1 Miljö- och byggnadsnämnden Tid Onsdag 09.07.2014 kl. 16.30 Plats Byggnadskontoret, Nygårdsvägen 5, Nykarleby Ärenden som skall behandlas Sida 129 Sammanträdets laglighet

Läs mer

Stadshuset, Topeliusesplanaden 7, Nykarleby. 24 Mötets öppnande Val av två protokolljusterare 30

Stadshuset, Topeliusesplanaden 7, Nykarleby. 24 Mötets öppnande Val av två protokolljusterare 30 NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 4/2018 28 Kommunala samarbetsnämnden i Pedersörenejden Tid Måndag 26.11.2018 kl. 09.00 Plats Stadshuset, Topeliusesplanaden 7, Nykarleby Ärenden som skall behandlas Sida 24 Mötets

Läs mer

Sammanträdesdatum KOMMUNFULLMÄKTIGE /12

Sammanträdesdatum KOMMUNFULLMÄKTIGE /12 FINSTRÖMS KOMMUN PROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr KOMMUNFULLMÄKTIGE 24.1.2012 1/12 Sammanträdestid Tisdag 24.1.2012, kl. 19.00 Beslutande Övriga närvarande, sammanträdesrummet x Höglund, Roger x Lindblom,

Läs mer

Stadshuset, stadsstyrelsens rum. 1 Sammanträdets laglighet och beslutförhet 3. 2 Val av protokolljusterare 3. 3 Godkännande av föredragningslista 4

Stadshuset, stadsstyrelsens rum. 1 Sammanträdets laglighet och beslutförhet 3. 2 Val av protokolljusterare 3. 3 Godkännande av föredragningslista 4 NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 1/2018 1 Rådet för funktionshindrade Tid Onsdag 10.01.2018 kl. 16.00 Plats Stadshuset, stadsstyrelsens rum Ärenden som skall behandlas Sida 1 Sammanträdets laglighet och beslutförhet

Läs mer

26 Sammanträdets laglighet och beslutförhet Val av protokolljusterare Godkännande av föredragningslista Seniorboende 30

26 Sammanträdets laglighet och beslutförhet Val av protokolljusterare Godkännande av föredragningslista Seniorboende 30 NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 3/2016 1 Äldrerådet Tid Onsdag 22.06.2016 kl. 13.00 Plats Ämbetshuset, Topeliusesplanaden 7 Ärenden som skall behandlas Sida 26 Sammanträdets laglighet och beslutförhet 29 27 Val

Läs mer

[ ] Nylund Elin, viceordförande [x] Sourander Ulf

[ ] Nylund Elin, viceordförande [x] Sourander Ulf Protokoll 2/2019 Organ Revisionsnämnden Sammanträdestd Måndag 25.3.2019 kl. 15.00 18.50 Sammanträdesplats Stadshuset, Topeliusesplanaden 7 Beslutande ordinarie ersättare [X] Frostdahl Steven, ordförande

Läs mer

NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 5/2014

NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 5/2014 Tid Torsdag 11.09.2014, kl. 13.00 Plats: Stadskansli Ärenden 41 Sammanträdets laglighet och beslutförhet 42 Val av protokolljusterare 43 Dagens gäst 44 Föregående mötesprotokoll 45 Utveckling av äldrerådens

Läs mer

STADEN JAKOBSTAD PIETARSAAREN KAUPUNKI

STADEN JAKOBSTAD PIETARSAAREN KAUPUNKI MÖTESKALLELSE Möteskallelse Onsdagen 16.1.2019 kl. 17.00, mötesrum Carmen (ingång via Tekniska verket). Beslutande Ordinarie ledamöter Personliga ersättare Conny Englund, ordförande Ulrika Rönnback, viceordförande

Läs mer

LOVISA SVENSKA FÖRSAMLING PROTOKOLL 4/2015 FÖRSAMLINGSRÅDET

LOVISA SVENSKA FÖRSAMLING PROTOKOLL 4/2015 FÖRSAMLINGSRÅDET LOVISA SVENSKA FÖRSAMLING PROTOKOLL 4/2015 FÖRSAMLINGSRÅDET Tid och plats för sammanträdet: torsdag 16.4.2015 kl. 17:00-18:40 i församlingsgårdens stora sal (Drottninggatan 22). Ordförande: Karl af Hällström,

Läs mer

Mötesrum Stjärnan, Hälsovårdscentralen. 1 Sammanträdets laglighet och beslutförhet 3. 2 Val av protokolljusterare 3

Mötesrum Stjärnan, Hälsovårdscentralen. 1 Sammanträdets laglighet och beslutförhet 3. 2 Val av protokolljusterare 3 NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 1/2017 1 Äldrerådet Tid Onsdag 25.01.2017 kl. 13.00 Plats Mötesrum Stjärnan, Hälsovårdscentralen Ärenden som skall behandlas Sida 1 Sammanträdets laglighet och beslutförhet 3 2

Läs mer

1 Konstaterande av beslutförhet och val av protokolljusterare 2. 2 Fastställande av föredragningslistan 3. 3 Justering av föregående mötesprotokoll 4

1 Konstaterande av beslutförhet och val av protokolljusterare 2. 2 Fastställande av föredragningslistan 3. 3 Justering av föregående mötesprotokoll 4 NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 1/2017 1 Ungdomsrådet Tid Måndag 30.1.2017 kl. 16.00 Plats Fullmäktigesalen, Stadshuset, vån. 3, Topeliusespl. 7 Ärenden som skall behandlas Sida 1 Konstaterande av beslutförhet

Läs mer

LOVISA STAD PROTOKOLL 2/ Uutinen Lotte-Marie

LOVISA STAD PROTOKOLL 2/ Uutinen Lotte-Marie LOVISA STAD PROTOKOLL 2/2017 1 Stadsstyrelsen TID 28.06.2017 kl. 17:35-18:36 PLATS Rådhuset, stadsstyrelsens sammanträdesrum NÄRVARANDE Heijnsbroek-Wirén Mia ordförande Isotalo Arja I viceordförande Karvonen

Läs mer

NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 8/ Ämbetshuset, Topeliusesplanaden 7, Nykarleby. 47 Sammanträdets öppnande Val av protokolljusterare 73

NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 8/ Ämbetshuset, Topeliusesplanaden 7, Nykarleby. 47 Sammanträdets öppnande Val av protokolljusterare 73 NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 8/2007 1 Kommunala samarbetsnämnden i Pedersörenejden Tid Fredag 10.08.2007 kl. 13.00 Plats Ämbetshuset, Topeliusesplanaden 7, Nykarleby Ärenden som skall behandlas Sida 47 Sammanträdets

Läs mer

45 Berätta om möten i nämnder och sektioner Godkänn uppdaterade förvaltningsstadgan Hanna och Aurora om ungdomsstation 4

45 Berätta om möten i nämnder och sektioner Godkänn uppdaterade förvaltningsstadgan Hanna och Aurora om ungdomsstation 4 NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 7/2016 1 Ungdområdet Tid 19.12.2016 kl. 16.00 Plats Fullmäktigesalen, Stadshuset, vån. 3, Topeliusespl. 7 Ärenden som skall behandlas Sida 45 Berätta om möten i nämnder och sektioner

Läs mer

TENALA FÖRSAMLING PROTOKOLL Nr 4/09

TENALA FÖRSAMLING PROTOKOLL Nr 4/09 TENALA FÖRSAMLING PROTOKOLL Nr 4/09 Sammanträdesdatum Blad FÖRSAMLINGSRÅDET 8.9.2009 1 Plats och klockslag Församlingshemmet kl. 18.00 Beslutande Övriga x Charlotta Andström, protokollförare - Christer

Läs mer

86 Konstaterande av beslutförhet och val av protokolljusterare Fastställande av föredragningslista Rättelseyrkan; Holmgård Maria 116

86 Konstaterande av beslutförhet och val av protokolljusterare Fastställande av föredragningslista Rättelseyrkan; Holmgård Maria 116 NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 5/2014 112 Svenska skolsektionen Tid 16.06.2014 kl. 08.30 Plats Bildningskansliet Ärenden som skall behandlas Sida 86 Konstaterande av beslutförhet och val av protokolljusterare

Läs mer

BROMARVS FÖRSAMLING PROTOKOLL Nr 3/10

BROMARVS FÖRSAMLING PROTOKOLL Nr 3/10 BROMARVS FÖRSAMLING PROTOKOLL Nr 3/10 Sammanträdesdatum Blad FÖRSAMLINGSRÅDET 02.09.2010 1 Plats och klockslag Församlingshemmet kl. 18.00 Beslutande Övriga x Pia-Maria Blomqvist-Schrey x Uolevi Salminen

Läs mer

Sammanträdesdatum 18.3.2015

Sammanträdesdatum 18.3.2015 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1/2015 1/1 Sammanträdestid Onsdagen den 18 mars 2015, kl. 10:00-11:20 Sammanträdesplats Kommungården Beslutande: Ersättare: Östdahl, Stig Granvik, Nils-Anders Ahlskog, Holger Björkfors,

Läs mer

PEDERSÖRE KOMMUN. Handikapprådet PROTOKOLL Sammanträdestid Måndagen den 24 september 2018, kl Pedersöre kommungård

PEDERSÖRE KOMMUN. Handikapprådet PROTOKOLL Sammanträdestid Måndagen den 24 september 2018, kl Pedersöre kommungård PEDERSÖRE KOMMUN Handikapprådet PROTOKOLL 24.09.2018 7 Sammanträdestid Måndagen den 24 september 2018, kl. 15.00 16.30. Sammanträdesplats Pedersöre kommungård Beslutande Ersättare Roslund-Nordling, Camilla,

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE 26 mars Sammanträdestid. Torsdag 26 mars 2015 kl Kommungården i Föglö. Närvarande

KOMMUNFULLMÄKTIGE 26 mars Sammanträdestid. Torsdag 26 mars 2015 kl Kommungården i Föglö. Närvarande Sammanträdesdatum Nr KOMMUNFULLMÄKTIGE 26 mars 2015 2 1 Sammanträdestid Torsdag 26 mars 2015 kl. 19.00 19.20. Sammanträdesplats Beslutande Kommungården i Föglö. Närvarande Stig Fellman, ordförande Katarina

Läs mer

1 Sammanträdets laglighet och beslutförhet 3. 2 Val av protokolljusterare 3. 3 Godkännande av föredragningslistan 3

1 Sammanträdets laglighet och beslutförhet 3. 2 Val av protokolljusterare 3. 3 Godkännande av föredragningslistan 3 NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 1/2018 1 Personalsektionen Tid Måndag 19.02.2018 kl. 14.00 Plats Stadshuset, Topeliusesplanaden 7 Ärenden som skall behandlas Sida 1 Sammanträdets laglighet och beslutförhet 3

Läs mer

11 Sammanträdets laglighet och beslutförhet Val av protokolljusterare Godkännande av föredragningslista 14.

11 Sammanträdets laglighet och beslutförhet Val av protokolljusterare Godkännande av föredragningslista 14. NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 2/2016 12 Äldrerådet Tid Onsdag 04.05.2016 kl. 13.00 Plats Ämbetshuset, Topeliusesplanaden 7 Ärenden som skall behandlas Sida 11 Sammanträdets laglighet och beslutförhet 14 12

Läs mer

41 Sammanträdets laglighet och beslutförhet 57. 42 Val av protokolljusterare 57. 43 Godkännande av föredragningslista 57

41 Sammanträdets laglighet och beslutförhet 57. 42 Val av protokolljusterare 57. 43 Godkännande av föredragningslista 57 NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 5/2015 55 Köks- och städsektionen Tid Onsdag 7.10.2015kl. 14.00 Plats Ämbetshuset, Topeliusesplanaden 7 Ärenden som skall behandlas Sida 41 Sammanträdets laglighet och beslutförhet

Läs mer

Geta kommun Biblioteks- och kulturnämnden

Geta kommun Biblioteks- och kulturnämnden Sammanträde 2/2013 Tid och plats: Tisdagen den 2 april 2013 kl. 20.00 21.00 Geta skola Ärenden: 14 SAMMANTRÄDETS LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET 15 VAL AV PROTOKOLLJUSTERARE 16 GODKÄNNANDE AV FÖREDRAGNINGSLISTAN

Läs mer

Stadsstyrelsens rum, Jakobstad. 18 Mötets öppnande Val av två protokolljusterare Integration av social- och hälsovården 24.

Stadsstyrelsens rum, Jakobstad. 18 Mötets öppnande Val av två protokolljusterare Integration av social- och hälsovården 24. NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 3/2018 21 Tid Måndag 24.09.2018 kl. 08.30 Plats Stadsstyrelsens rum, Jakobstad Ärenden som skall behandlas Sida 18 Mötets öppnande 23 19 Val av två protokolljusterare 23 20 Integration

Läs mer

1 Sammanträdets laglighet och beslutförhet 3. 2 Val av protokolljusterare 3. 3 Godkännande av föredragningslistan 3

1 Sammanträdets laglighet och beslutförhet 3. 2 Val av protokolljusterare 3. 3 Godkännande av föredragningslistan 3 NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 1/2017 1 Sektionen för stödtjänster Tid 03.10.2017 kl. 16.30 Plats Stadshuset, Tornskär Ärenden som skall behandlas Sida 1 Sammanträdets laglighet och beslutförhet 3 2 Val av protokolljusterare

Läs mer

STADEN JAKOBSTAD Protokoll Sida 1 Revisionsnämnden 10/2018

STADEN JAKOBSTAD Protokoll Sida 1 Revisionsnämnden 10/2018 STADEN JAKOBSTAD Protokoll Sida 1 Måndagen den 28.5.2018 kl. 15.00 18.40 Plats Selecta, stadshuset Medlemmar Ordinarie Bjarne Kull, viceordförande, mötesordförande Kaj Nyman, kl. 16.30-18.40, ordförande

Läs mer

Stadshuset, Topeliusesplanaden 7, Nykarleby. 77 Sammanträdets laglighet och beslutförhet Val av två protokolljusterare 118

Stadshuset, Topeliusesplanaden 7, Nykarleby. 77 Sammanträdets laglighet och beslutförhet Val av två protokolljusterare 118 NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 6/2017 1 Miljö- och byggnadsnämnden Tid Onsdag 23.08.2017 kl. 16.30 Plats Stadshuset, Topeliusesplanaden 7, Nykarleby Ärenden som skall behandlas Sida 77 Sammanträdets laglighet

Läs mer

Stadshuset, stadsstyrelsens rum. 31 Sammanträdets laglighet och beslutförhet Val av protokolljusterare och justering av protokoll 38

Stadshuset, stadsstyrelsens rum. 31 Sammanträdets laglighet och beslutförhet Val av protokolljusterare och justering av protokoll 38 NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 4/2018 1 Ungdomsfullmäktige Tid 18.09.2018 kl. 16.30 Plats Stadshuset, stadsstyrelsens rum Ärenden som skall behandlas Sida 31 Sammanträdets laglighet och beslutförhet 38 32 Val

Läs mer

Stadshuset, Topeliusesplanaden 7, Nykarleby. 16 Mötets öppnande Val av två protokolljusterare 18

Stadshuset, Topeliusesplanaden 7, Nykarleby. 16 Mötets öppnande Val av två protokolljusterare 18 NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 3/2017 16 Tid Måndag 20.11.2017 kl. 09.00 Plats Stadshuset, Topeliusesplanaden 7, Nykarleby Ärenden som skall behandlas Sida 16 Mötets öppnande 18 17 Val av två protokolljusterare

Läs mer

-2, BILDN :00

-2, BILDN :00 -2, BILDN 2017-08-30 16:00 Möteskallelse Onsdagen 30.8.2017 kl. 16.00, Mötesrum Panama (f.d. Mårds matservering, från Alholmsgatan till vänster ner i källaren) Beslutande Ordinarie ledamöter Personliga

Läs mer

-2, BILDN-SV :00

-2, BILDN-SV :00 -2, BILDN-SV 2018-01-18 16:00 Möteskallelse Torsdagen 18.1.2018 kl. 16.00, Mötesrum Panama (f.d. Mårds matservering, från Alholmsgatan till vänster ner i källaren) Beslutande Ordinarie ledamöter Personliga

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr 17.2.2014 1/14 Sammanträdestid Måndagen den 17 februari 2014 kl. 9.30 11.00 Sammanträdesplats Lantbrukskansliet i Godby Ordinarie: Suppleanter: Föredragande:

Läs mer

PROTOKOLLSIDA. Organ nr Sida 1 Omsorgsnämnden 4/2019

PROTOKOLLSIDA. Organ nr Sida 1 Omsorgsnämnden 4/2019 SUNDS KOMMUN PROTOKOLLSIDA nr Sida 1 Omsorgsnämnden 4/2019 Sammanträdestid Tisdagen den 27.8.2019 kl. 19 2120 Sammanträdeslokal Tallgården Närvarande Petter Johansson, ordförande Ulla-Britt Dahl Erik Schütten

Läs mer

Organ Sammanträdesdatum Nr Kommunstyrelsen Inger Björling. Geta den 29 november 2016

Organ Sammanträdesdatum Nr Kommunstyrelsen Inger Björling. Geta den 29 november 2016 PROTOKOLL Organ Sammanträdesdatum Nr Kommunstyrelsen 29.11.2016 17 Sammanträdestid Sammanträdesplats Tisdagen den 29.11.2016 kl. 18:30-20.55 Kommunkansliet Beslutande Camilla Andersson (ordförande) Kjell

Läs mer

54 Sammanträdets laglighet och beslutförhet Val av protokolljusterare Godkännande av föredragningslistan 103

54 Sammanträdets laglighet och beslutförhet Val av protokolljusterare Godkännande av föredragningslistan 103 NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 6/2015 101 Stadsfullmäktige Tid Torsdag 05.11.2015 kl. 19.00 Plats Ämbetshuset, Topeliusesplanaden 7 Ärenden som skall behandlas Sida 54 Sammanträdets laglighet och beslutförhet

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum RÅDET FÖR PERSONER MED FUNKTIONSNEDSÄTT- NING SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1/2018 1/1 Sammanträdestid Måndagen den 12 mars 2018, kl. 18.00-20.00 Sammanträdesplats Kommungården Beslutande: Ersättare: Sandbacka,

Läs mer

Organ Sammanträdesdatum Nr Kommunfullmäktige

Organ Sammanträdesdatum Nr Kommunfullmäktige Organ Sammanträdesdatum Nr Kommunfullmäktige 28.2.2017 1 Sammanträdestid Sammanträdesplats Tisdagen den 28 februari 2017 kl. 19:00-19.45 Kommunkansliet Beslutande Ersättare Frånvarande Övriga närvarande

Läs mer

Lumparlands bibliotek, Lumparland Måndag kl

Lumparlands bibliotek, Lumparland Måndag kl Sammanträdesdatum Nr Paragrafer 8.4.2019 2 10-17 Plats och tid Beslutande Lumparlands bibliotek, Lumparland Måndag 8.4.2019 kl. 19.00 20.00. Cecilia Aaltonen-Lindblom, ordförande Jessica Sjölander, vice

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sammanträdesdatum Krokfors, Sune Granvik, Nils-Anders Ahlskog, Holger Björkfors, Elisabeth Forsbacka, Anita

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sammanträdesdatum Krokfors, Sune Granvik, Nils-Anders Ahlskog, Holger Björkfors, Elisabeth Forsbacka, Anita SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1/2013 1/1 Sammanträdestid Måndagen den 11 mars 2013, kl. 10.00 11.25 Sammanträdesplats Kommungården Beslutande: Ersättare: Krokfors, Sune Granvik, Nils-Anders Ahlskog, Holger

Läs mer

107 Sammanträdets laglighet och beslutförhet Val av protokolljusterare Godkännande av föredragningslista 176

107 Sammanträdets laglighet och beslutförhet Val av protokolljusterare Godkännande av föredragningslista 176 NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 8/2017 1 Stadsfullmäktige Tid Torsdag 09.11.2017 kl. 19.00 Plats Stadshuset, Topeliusesplanaden 7 Ärenden som skall behandlas Sida 107 Sammanträdets laglighet och beslutförhet

Läs mer

SUNDS KOMMUN PROTOKOLLSIDA

SUNDS KOMMUN PROTOKOLLSIDA SUNDS KOMMUN PROTOKOLLSIDA Nr Sida Kommunstyrelsen 13/2011 1 Sammanträdestid Tisdagen den 13.9.2011, kl.19.00-19.10 Sammanträdeslokal Brandstationen i Finby Närvarande Christer Mattsson, ordförande Ulla-Britt

Läs mer

LOVISA STAD PROTOKOLL 6/ Rådhuset, stadsstyrelsens sammanträdesrum. Uutinen Lotte-Marie. Peltoluhta Vesa Långs ersättare 70-74

LOVISA STAD PROTOKOLL 6/ Rådhuset, stadsstyrelsens sammanträdesrum. Uutinen Lotte-Marie. Peltoluhta Vesa Långs ersättare 70-74 LOVISA STAD PROTOKOLL 6/2017 1 Stadsstyrelsen TID 11.09.2017 kl. 17:08-17:16 PLATS Rådhuset, stadsstyrelsens sammanträdesrum NÄRVARANDE Heijnsbroek-Wirén Mia ordförande Isotalo Arja I viceordförande Karvonen

Läs mer

TENALA FÖRSAMLING PROTOKOLL Nr 3/10

TENALA FÖRSAMLING PROTOKOLL Nr 3/10 TENALA FÖRSAMLING PROTOKOLL Nr 3/10 Sammanträdesdatum Blad FÖRSAMLINGSRÅDET 07.09.2010 1 Plats och klockslag Församlingshemmet kl. 18.00 Beslutande Övriga - Charlotta Andström, protokollförare - Christer

Läs mer

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll. Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdagen den 22 augusti 2012 kl. 19.00-20.05

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll. Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdagen den 22 augusti 2012 kl. 19.00-20.05 Sammanträdesdatum: 22.08.2012 Nr: 7 Paragrafer: 115-123 Plats och tid Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdagen den 22 augusti 2012 kl. 19.00-20.05 Beslutande Brage Wilhelms, kommunstyrelsens ordförande

Läs mer

Föreningens syfte är att bevaka och främja biblioteksverksamhet på svenska i Finland.

Föreningens syfte är att bevaka och främja biblioteksverksamhet på svenska i Finland. Bilaga 1 till höstmötet Styrelsens förslag till ändringar av föreningens stadgar: Stadgar för Finlands svenska biblioteksförening r.f. 1. Namn, hemort och språk Föreningens namn är Finlands svenska biblioteksförening

Läs mer

Sammanträdesdatum 5 SOCIALNÄMNDEN Onsdag kl Kommungården i Föglö Närvarande

Sammanträdesdatum 5 SOCIALNÄMNDEN Onsdag kl Kommungården i Föglö Närvarande Sammanträdesdatum Nr 5 SOCIALNÄMNDEN 2016-07-06 1 Sammanträdestid Onsdag 2016-07-06 kl. 19.00 19.30 Sammanträdesplats Beslutande Kommungården i Föglö Närvarande Karlström Jan-Erik, ordförande Sundblom

Läs mer

Sottunga skola, kommunens mötesrum KOMMUNFULLMÄKTIGE ERSÄTTARE. X Kerstin Ivarsson X Regina Pettersson X Raul Petrell X Nils Eriksson

Sottunga skola, kommunens mötesrum KOMMUNFULLMÄKTIGE ERSÄTTARE. X Kerstin Ivarsson X Regina Pettersson X Raul Petrell X Nils Eriksson Nummer 1/2017 Sammanträdestid kl. 15.00 16.00 Sammanträdesplats Beslutande Sottunga skola, kommunens mötesrum KOMMUNFULLMÄKTIGE ERSÄTTARE MEDLEMMAR X Göran Stenros X Britt Pettersson X Viking Danielsson

Läs mer

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den Biblioteksnämnden Sammanträdestid

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den Biblioteksnämnden Sammanträdestid HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 17.09.2018 Biblioteksnämnden 17.09.2018 - Sammanträdestid Måndagen den 24 September kl. 18.30-20.00 Biblioteket Sammanträdesplats Ärendets

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr 16.3.2018 1/18 Tid: Fredagen den 16 mars 2018 kl. 9.30-11.30 Plats: Lantbrukskansliet i Godby Närvarande: Ordinarie: X Jan Salmén, ordf. Saltvik X Erja Nordqvist,

Läs mer

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den Biblioteksnämnden Sammanträdestid

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den Biblioteksnämnden Sammanträdestid HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 10.04. 2017 Biblioteksnämnden 10.04.2017. - Sammanträdestid Onsdagen den 26 April kl. 18.30-20.00 Biblioteket Sammanträdesplats Ärendets -nummer

Läs mer

Sottunga skola, kommunens mötesrum KOMMUNFULLMÄKTIGE ERSÄTTARE. x Kerstin Ivarsson x Regina Pettersson x Raul Petrell x Nils Eriksson

Sottunga skola, kommunens mötesrum KOMMUNFULLMÄKTIGE ERSÄTTARE. x Kerstin Ivarsson x Regina Pettersson x Raul Petrell x Nils Eriksson Nummer 1/2016 Sammanträdestid kl. 12.30 13.50 Sammanträdesplats Beslutande Sottunga skola, kommunens mötesrum KOMMUNFULLMÄKTIGE ERSÄTTARE MEDLEMMAR x Göran Stenros x Britt Pettersson x Viking Danielsson

Läs mer

PROTOKOLLSIDA. Organ nr Sida Gemensam socialnämnd 3/2019. Kommunkansliet i Vårdö. Ledamöter:

PROTOKOLLSIDA. Organ nr Sida Gemensam socialnämnd 3/2019. Kommunkansliet i Vårdö. Ledamöter: UNDS KOMMUN PROTOKOLLSIDA nr Sida Gemensam socialnämnd 3/2019 Tid Måndagen den 8.4.2019 kl. 18.30-19.50 Plats Närvarande Kommunkansliet i Vårdö Ledamöter: Ersättare: Petter Johansson Ulla-Britt Dahl Annika

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum NEDERVETIL OMRÅDES- NÄMND SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 7.9.2017 Nr 1/2017 1/1 Sammanträdestid Torsdagen 7.9.2017, kl. 18.00-19.35 Sammanträdesplats Café 13 Beslutande: Ersättare: Ahlstrand, Monica Cainberg, Päivi

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING Nr C 95:1

TOMELILLA KOMMUN KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING Nr C 95:1 TOMELILLA KOMMUN KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING Nr C 95:1 Kf 116/1995 Dnr Ks 2012/132 Dnr 1995.348-102 REGLEMENTE FÖR VALBEREDNINGSNÄMNDEN I TOMELILLA KOMMUN Utöver vad som sägs i kommunallagen för nämnder

Läs mer

Ämbetshuset, ÄmbetsEdu. 20 Sammanträdets laglighet och beslutförhet Val av protokolljusterare Godkännande av föredragningslista 30

Ämbetshuset, ÄmbetsEdu. 20 Sammanträdets laglighet och beslutförhet Val av protokolljusterare Godkännande av föredragningslista 30 NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 3/2016 28 Köks- och städsektionen Tid Onsdag 31.08.2016kl. 14.00 Plats Ämbetshuset, ÄmbetsEdu Ärenden som skall behandlas Sida 20 Sammanträdets laglighet och beslutförhet 30 21

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr 18.3.2016 1/16 Sammanträdestid Fredagen den 18 mars 2016 kl. 9.30 11.20 Sammanträdesplats Lantbrukskansliet i Godby Ordinarie: Suppleanter: Föredragande: Övriga

Läs mer

KALLELSE FÖRBUNDSSTYRELSEN Tid Torsdagen den kl Plats. Jomala kommunkansli. Ärenden:

KALLELSE FÖRBUNDSSTYRELSEN Tid Torsdagen den kl Plats. Jomala kommunkansli. Ärenden: FÖRBUNDSSTYRELSEN KALLELSE 26.09.2019 Nr 5 Tid Torsdagen den 26.09.2019 kl. 13.00 Plats Jomala kommunkansli Ärenden: 36 SAMMANTRÄDETS LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET 37 PROTOKOLLJUSTERARE 38 GODKÄNNANDE AV

Läs mer

Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Tisdag kl

Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Tisdag kl Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Nr Paragrafer 11.6.2019 3 15-18 Plats och tid Beslutande Frånvarande Övriga deltagande Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Tisdag 11.6.2019 kl. 20.00 20.25. Pia Eriksson,

Läs mer

49 Sammanträdets laglighet och beslutförhet Val av protokolljusterare Affär med NKL-Partners, Fastighets Ab Ämbetshuset och HAB 94

49 Sammanträdets laglighet och beslutförhet Val av protokolljusterare Affär med NKL-Partners, Fastighets Ab Ämbetshuset och HAB 94 NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 5/2015 91 Stadsfullmäktige Tid Torsdag 17.09.2015 kl. 19.00 Plats Ämbetshuset, Topeliusesplanaden 7 Ärenden som skall behandlas Sida 49 Sammanträdets laglighet och beslutförhet

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr 15.2.2013 1/13 Sammanträdestid Fredagen den 15 februari 2013 kl. 9.30 10.40 Sammanträdesplats Lantbrukskansliet i Godby Ordinarie: Suppleanter: Föredragande:

Läs mer

Måndagen den 15 maj 2017, kl Pedersöre kommungård, Bennäs

Måndagen den 15 maj 2017, kl Pedersöre kommungård, Bennäs PEDERSÖRE KOMMUN Kommunala samarbetsnämnden i Pedersörenejden PROTOKOLL 15.05.2017 13 Sammanträdestid: Sammanträdesplats: Måndagen den 15 maj 2017, kl. 9.00 11.10. Pedersöre kommungård, Bennäs Beslutande

Läs mer

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll. Lumparlands bibliotek Måndagen den kl

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll. Lumparlands bibliotek Måndagen den kl Sammanträdesdatum: 4.3.2019 Nr: 1 Paragrafer: 01-09 Plats och tid Lumparlands bibliotek Måndagen den 4.3.2019 kl. 19.00-20.50 Beslutande Cecilia Aaltonen-Lindblom, ordförande Bror-Erik Jansson Torolf Sjöwall

Läs mer

ESLÖVS KOMMUNS FÖRFATTNINGSSAMLING NR 8 REGLEMENTE FÖR BARN- OCH FAMILJENÄMNDEN

ESLÖVS KOMMUNS FÖRFATTNINGSSAMLING NR 8 REGLEMENTE FÖR BARN- OCH FAMILJENÄMNDEN 1 ESLÖVS KOMMUNS FÖRFATTNINGSSAMLING NR 8 REGLEMENTE FÖR BARN- OCH FAMILJENÄMNDEN Antaget av kommunfullmäktige 2006-11-27 Reviderat 2013-03-25 42, 2013-09-30 124 och 2014-12-15 176 Att gälla fr o m 2015-01-01

Läs mer

TENALA FÖRSAMLING PROTOKOLL Nr 1/10

TENALA FÖRSAMLING PROTOKOLL Nr 1/10 TENALA FÖRSAMLING PROTOKOLL Nr 1/10 Sammanträdesdatum Blad FÖRSAMLINGSRÅDET 16.2.2010 1 Plats och klockslag Församlingshemmet kl. 18.00 Beslutande Övriga x Charlotta Andström, protokollförare - Christer

Läs mer

Plats och klockslag Församlingshemmet, brasrummet sal 4, kl. 18.45-20.30. Närvarande medlemmar HÖGLUND, Lars-Henrik ordförande

Plats och klockslag Församlingshemmet, brasrummet sal 4, kl. 18.45-20.30. Närvarande medlemmar HÖGLUND, Lars-Henrik ordförande PROTOKOLL 120213 FÖRSAMLINGSRÅDET 13.2.2012 Plats och klockslag Församlingshemmet, brasrummet sal 4, kl. 18.45-20.30 Närvarande mar HÖGLUND, Lars-Henrik ordförande KULLBERG, Inger vice ordförande GUSTAFSSON,

Läs mer

ÅLANDS HÄLSO- OCH SJUKVÅRD Styrelsen nr 12 /2008

ÅLANDS HÄLSO- OCH SJUKVÅRD Styrelsen nr 12 /2008 Styrelsen nr 12 /2008 Kallelse till sammanträde den 14 november kl. 08.30. Paragraf Ärende 130 Sammankallande och beslutförhet. 131 Justering av protokoll. 132 Fastställande av föredragningslistan. 133

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sammanträdesdatum 07.06 2011

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sammanträdesdatum 07.06 2011 Sida 1 FÖREDRAGNINGSLISTA 151 Sammankallande och beslutförhet 152 Val av protokolljusterare, tidpunkt för justering och godkännande/komplettering av föredragningslistan 153 Tjänstemannabeslut 154 Situationen

Läs mer

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den Biblioteksnämnden Sammanträdestid

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den Biblioteksnämnden Sammanträdestid HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 10.09 2014 Biblioteksnämnden 10.09.2014. - Sammanträdestid Torsdagen den 18 September kl. 18.00-19.30 Biblioteket Sammanträdesplats Ärendets

Läs mer

FÖREDRAGNINGSLISTA. Jomala den 01.04 2011. Harry Jansson Förbundsstyrelsens ordförande SAMMANTRÄDESPROTOKOL. K.f för De Gamlas Hem. Sida 1 06.

FÖREDRAGNINGSLISTA. Jomala den 01.04 2011. Harry Jansson Förbundsstyrelsens ordförande SAMMANTRÄDESPROTOKOL. K.f för De Gamlas Hem. Sida 1 06. Sida 1 FÖREDRAGNINGSLISTA 77 Sammankallande och beslutförhet 78 Val av protokolljusterare, tidpunkt för justering och godkännande/komplettering av föredragningslistan 79 Tjänstemannabeslut 80 Lokalt avtal

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr 15.2.2017 1/17 Tid: Onsdagen den 15 februari 2017 kl. 9.30 11.20 Plats: Lantbrukskansliet i Godby Närvarande: Ordinarie: X Jan Salmén, ordf. Saltvik X Erja Nordqvist,

Läs mer

KALLELSESIDA. Utfärdat

KALLELSESIDA. Utfärdat KALLELSESIDA Utfärdat 8.11.2018 15/344 Sammanträdestid Måndagen den 12 november 2018 kl. 15.45 Sammanträdesplats Kommungården Ärendets nummer Ärende 240. LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET 241. VAL AV PROTOKOLLJUSTERARE

Läs mer

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll. Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdag den 11 april 2012 kl.17.00-17.40

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll. Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdag den 11 april 2012 kl.17.00-17.40 Sammanträdesdatum: 11.04.2012 Nr: 4 Paragrafer: 70-77 Plats och tid Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdag den 11 april 2012 kl.17.00-17.40 Beslutande Brage Wilhelms, kommunstyrelsens ordförande

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING Nr C 03:1

TOMELILLA KOMMUN KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING Nr C 03:1 TOMELILLA KOMMUN KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING Nr C 03:1 Kf 29/2003, Kf 125/2009 Dnr Ks 2012/128 Dnr Ks/K 2003.10052 REGLEMENTE FÖR KRISLEDNINGSNÄMNDEN Antaget av kommunfullmäktige den 17 mars 2003. Senaste

Läs mer

GRANKULLA SVENSKA FÖRSAMLING FÖRSAMLINGSRÅDET PROTOKOLL 3/2018 Sid 1 av 8

GRANKULLA SVENSKA FÖRSAMLING FÖRSAMLINGSRÅDET PROTOKOLL 3/2018 Sid 1 av 8 PROTOKOLL 3/2018 Sid 1 av 8 Tid Plats Tisdag 30.10 kl.17 Kyrkans övre brasrum Närvarande medlemmar: Bäck Ulla Collander Ruth, förhindrad Ehrström-Tegengren Mona, förhindrad Hedlund Turid 34-48, 50-53 Herold

Läs mer

Tid och plats: Stadshuset, Styrhytten kl

Tid och plats: Stadshuset, Styrhytten kl 1 PARGAS STAD PROTOKOLL 6/16 Revisionsnämnden 2013-2016 Tid och plats: Stadshuset, Styrhytten 25.4.2017 kl. 16.00 20.00 Närvarande: Ordinarie: Ted Bergman (ordf.) Tommy Nymalm (vice ordf.) Heli Nyberg

Läs mer

Organ Nr Sida Kommunfullmäktige 6/ Sammanträdesti Tisdagen den , kl

Organ Nr Sida Kommunfullmäktige 6/ Sammanträdesti Tisdagen den , kl SUNDS KOMMUN PROTOKOLLSIDA Nr Sida Kommunfullmäktige 6/2019 1 Sammanträdesti Tisdagen den 02.07.2019, kl.18.30 19.15 d Sammanträdeslokal Servicehuset Tallgården Närvarande Ledamöter: Ersättare: Lindholm

Läs mer

ÄmbetsEdu, Ämbetshuset. 10 Sammanträdets laglighet och beslutförhet Val av protokolljusterare Godkännande av föredragningslista 3

ÄmbetsEdu, Ämbetshuset. 10 Sammanträdets laglighet och beslutförhet Val av protokolljusterare Godkännande av föredragningslista 3 NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 2/2016 1 Köks- och städsektionen Tid Onsdag 15.06.2016kl. 14.00 Plats ÄmbetsEdu, Ämbetshuset Ärenden som skall behandlas Sida 10 Sammanträdets laglighet och beslutförhet 3 11 Val

Läs mer

ÄmbetsEdu, Ämbetshuset. 25 Sammanträdets laglighet och beslutförhet 34. 26 Val av protokolljusterare 35. 27 Godkännande av föredragningslistan 36

ÄmbetsEdu, Ämbetshuset. 25 Sammanträdets laglighet och beslutförhet 34. 26 Val av protokolljusterare 35. 27 Godkännande av föredragningslistan 36 NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 3/2015 1 Köks- och städsektionen Tid 10.06.2015 kl. 13.00 Plats ÄmbetsEdu, Ämbetshuset Ärenden som skall behandlas Sida 25 Sammanträdets laglighet och beslutförhet 34 26 Val av

Läs mer