Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna"

Transkript

1 Samhällsbyggnadsnämnden Plats och tid för sammanträdet Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna Torsdagen den 10 december 2009 kl Obs! Dag och Klockslag Kallade tjänstemän Olle Wallin, samhällsbyggnadschef Eva Anderling, chef för Plan- och exploatering Anna von Axelson, chef för Miljö- och bygglov Margareta Stensaeus Linder, nämndsekreterare Vallentuna den 26 november 2009 Elwe Nilsson Ordförande Margareta Stensaeus Linder Sekreterare Justerande:... 1 (23)

2 Innehållsförteckning: 1. Justerande: Detaljplan för del av Lovisedalsskolan, programsamråd Månadsuppföljning nr 10 för samhällsbyggnadsnämnden Firmatecknare lantmäteriförrättningar/fastighetsärenden Avstyckning från Vallentuna-Rickeby 1:80, för permanentbostad - Samrådsyttrande Lindö 9:10, Sormenvägen 21, Tillbyggnad av balkong. Dnr L 0301/ Säby 24:1, Härlingeslingan 4, Inbyggnad av befintlig altan i additionsbostad. Dnr L 0406/ Revidering av arkivbeskrivning och dokumenthanteringsplan för Samhällsbyggnadsnämnden att gälla fr.o.m Vallentuna-Ekeby 1:3, Tallhammarsvägen 64B, Uppförande av enbostadshus samt stödmur. Dnr L 0354/ Yttrande Motion (s) om riktlinjer för bostadsförsörjningen i Vallentuna Information om Fågelsångens företagspark Uppdrag Uppsättning av skyltar vid gångvägar som inte vinterunderhålls Uppdrag Förslag till parkeringsregler på Högdalavägen Information angående Frågor om Brittas Backe, Karby, Brottby Anmälningslista Information om Iip, medarbetarenkät...23 Sid 2 (23)

3 2. Detaljplan för del av Lovisedalsskolan, programsamråd AU 198 Dnr SBN Syst f plan Samhällsbyggnadsnämnden beslutar att sända ut program för del av Lovisedalsskolan på samråd. Samhällsbyggnadsnämndens preliminära bedömning är att planen inte medför betydande miljöpåverkan. Området omfattar ca 6930 m 2 och är beläget i södra Vallentuna, i anslutning till Stockholmsvägen och Uthamravägen. Kommunfullmäktige beslutade KF 5 att en utbyggnad av Lovisedalsskolan till en F-9 skola för 500 elevplatser ska ske till hösten För att möjliggöra den utbyggnad som kommunen önskar krävs en planändring för delar av gällande planer, S och D , samt en fastighetsreglering. Planområdet är avgränsat med hänsyn till att planerade byggstarttider ska kunna hållas. Planläggningen innebär att en ny plan tas fram enbart för det område som kräver planändring (bygglov kan därmed ges för övriga delar av utbyggnadsförslaget enligt gällande plan oberoende av vad som sker under denna planprocess). Planläggningen innebär att skolfastigheten utökas så att en gymnastiksal kan byggas inom mark som i gällande plan är planlagd för NATUR. Förslaget kräver att befintlig gång- och cykelväg flyttas västerut. Om utbyggnad av gymnastiksalen försenas, pga planarbetet, kan idrott temporärt förläggas till andra idrottslokaler/områden i kommunen. Planarbetet föreslås att bedrivas med normalt planförfarande. Om inga invändningar inkommer under programsamrådet finns det möjlighet att övergå att bedriva planen med enkelt planförfarande. I följebrevet till programhandlingen informeras berörda om denna möjlighet. Samhällsbyggnadsförvaltningen har utarbetat en programhandling för området. Programhandlingen redovisar en inventering av områdets förutsättningar, syftet med planen, förslag på disposition/markanvändning i området,ungefärlig byggrätt, samt vilka frågor som ska lösas i det fortsatta planarbetet. Planområdet utgör en del av fastigheten Kragsta 2:32 samt del Kragsta 2:7. Samtliga fastigheter inom planområdet ägs av kommunen. 3 (23)

4 Samhällsbyggnadsförvaltningens förslag Samhällsbyggnadsnämnden beslutar att sända ut program för del av Lovisedalsskolan på samråd. Samhällsbyggnadsnämndens preliminära bedömning är att planen inte medför betydande miljöpåverkan. Handlingar i ärendet 1. Detaljplan för del av LOVISEDALSSKOLAN omfattande del av Kragsta 2:7 i Vallentuna kommun, Stockholms län (Programhandling) 4 (23)

5 3. Månadsuppföljning nr 10 för samhällsbyggnadsnämnden AU 199 Dnr SBN Samhällsbyggnadsnämnden godkänner förvaltningens tertialuppföljning. Samhällsbyggnadsförvaltningen har följt upp årets budget och gjort en prognos över utfallet efter tio månader av verksamhetsåret. Helårsprognosen visar att samhällsbyggnadsnämndens verksamheter exklusive resultatenheter kan bedrivas enligt budget. Resultatenheten TunaFastigheter visar på ett överskott på 650 tkr. För verksamheten/resultatenheten Avfallshantering beräknas ett överskott på tkr. Prognostiserat resultat: SBN exklusive resultatenheter MTM TunaFastigheter Avfallshantering +-0 tkr +-0 tkr tkr tkr Resultatprognos för året Prognosen för verksamheten förvaltningsgemensam administration ger ett underskott på ca 750 tkr. En post i budget där det kan bli svårt att nå uppsatta mål är fördelning av tid och därmed överföring av timkostnader till investerings- och exploateringsprojekt. Tillstor del beror detta på att handläggare saknas då det fortfarande är svårrekryterat inom vissa yrkeskategorier, och att ny personal inte kan debitera timmar på projekt i den utsträckning som upptagits i budget. Personalkostnaderna beräknas bli lägre än budget på grund av vakanser. Överlag så har förvaltningen tilltagit försiktighetsåtgärder för administrativa inköp och konferenser m m för att få budget i balans. Inom verksamheten Väghållning så beräknas vägdriften att överstiga budget med ca 350 tkr. Detta på grund av det väglag som rådde det två första månaderna av året då genomfördes en stor mängd saltning och sandning. För att verksamheten totalt skall kunna bedrivas enligt budget kommer beläggningsarbeten inte kunna uföras enligt plan. Resulatprognos för året för resultatenheterna Resultatprognosen för TunaFastigheter visar att verksamheterna kommer att ge ett överskott på 650tkr. Orsaken är främst lägre el- och oljepriser samt lägre förbrukningar som resultat av genomförda energibesparingsåtgärder i vissa fastigheter. Detta tillsammans ger 5 (23)

6 ett överskott på ca 900 tkr. Kostnaderna för fastighetsförsäkring och försäkringsskador visar hittills också på lägre kostnader än budgeterat. Resultatenheten Avfallshantering beräknas kunna bedriva sin verksamhet enligt budget med hänsyn tagen till överföring av överskott från tidigare år, totalt tkr. Cirka 350 tkr av överskottet beräknas tas i anspråk under Det beror på ökade kostnader för upprustning av nya befintliga miljöstationer för farligt avfall, kundförluster samt en högre informationskostnad då en ny avfallsbroschyr håller på att tas fram. Entreprenörspriserna har indexuppräknats med ca 3%. Intäkterna beräknas inte bli högre då renhållningstaxan hålls oförändrad. Uppdrag från kommunfullmäktige Enligt kommunfullmäktiges beslut om att ge nämnderna i uppdrag att under andra halvåret 2009 leverera överskott motsvarande 2% mot helårsbudget och 1% mot delårsbudget så beräknas samhällsbyggnadsnämndens verksamheter inklusive resultatenhet Tuna Fastigheter att uppnå sparkravet dvs leverera ett öveskott på minst 378 tkr. Som tidigare nämnt ovan i resultatprognosen för året så finns det en känslig post i budget som får svårt att nå uppsatta mål. Det är utfördelning av timkostnader på investerings- och exploateringsprojekt. Tillstor del beror det på att handläggare saknas då det fortfarande är svår rekryterat inom vissa yrkeskategorier. Personalkostnaderna beräknas dock att bli lägre än budget på grund av vakanser. För att få budget i balans så har förvaltningen vidtagit försiktighetsåtgärder gällande konferenser och andra administrativa inköp. En annan post i budget som beräknas överstiga budget är vägdriften, detta på grund av det vinterväglag som rådde det två första månaderna av året. För att verksamheten ska kunna bedrivas enligt budget kommer beläggningsarbeten inte kunna utföras enligt plan. Sparåtgärder och resultat specifiserat nedan: 6 (23)

7 Administrativa kostnader Överföring av kostnader på projekt -750 Minskade lönekostnader 500 Indragning av konferenser och 250 andra administrativa kostnader Totalt 0 Väghållning Överskridande av vägdrift -350 Indragning av beläggningsarbeten 350 Totalt 0 Fastighetsskötsel och underhåll Energibesparningsåtgärder som ger effekt lägre förbrukning 900 Lägre försäkringskostnader och kostnader för försäkringsskador 250 Ökade kapitaltjänstkostnader -500 Totalt överskott 650 Totalt beräknas samhällsbyggnadsnämndens verksamheter inklusive resultatenhet TunaFastigheter leverera ett överskott på 650 tkr, vilket är ca 2% mot helårsbudget. Samhällsbyggnadsförvaltningens förslag Samhällsbyggnadsnämnden godkänner förvaltningens tertialuppföljning. 7 (23)

8 4. Firmatecknare lantmäteriförrättningar/fastighetsärenden AU 200 Dnr SBN Samhällsbyggnadsnämnden utser plan- och exploateringschef Eva Anderling och exploateringsingenjör David Arvidsson att föra kommunens talan vid lantmäteriförrättningar. Samhällsbyggnadsnämnden är planerande och verkställande organ avseende mark- och exploateringsverksamheten inklusive förvaltning och förädling av markreserver, gatukostnadsersättning, köp, byte och försäljning av fastigheter samt till verksamheten hörande tekniska och ekonomiska utredningar, avtal och genomförandefrågor. Samhällsbyggnadsnämnden har även att besluta vem som tecknar kommunens firma i dessa ärenden. Beroende på att personalbyte skett inom samhällsbyggnadsförvaltningen, plan och exploateringsenheten, behövs ett nytt beslut för att föra talan vid lantmäteriförrättningar. Samhällsbyggnadsnämndens förslag är att plan- och exploateringschef Eva Anderling och exploateringsingenjör David Arvidsson utses till att föra kommunens talan vid lantmäteriförrättningar där kommunens mark berörs förutom som tidigare, samhällsbyggnadschef Olle Wallin och exploateringsingenjörerna Jenny Svensson och Maria Seisdedos. Samhällsbyggnadsförvaltningens förslag Samhällsbyggnadsnämnden utser plan- och exploateringschef Eva Anderling och exploateringsingenjör David Arvidsson att föra kommunens talan vid lantmäteriförrättningar. 8 (23)

9 5. Avstyckning från Vallentuna-Rickeby 1:80, för permanentbostad - Samrådsyttrande AU 201 Dnr SBN Samhällsbyggnadsnämnden avger yttrande om att det i detta fall finns särskilda omständigheter för att medge avstyckning från Vallentuna- Rickeby 1:80 trots utfartsförbud. Lantmäterimyndigheten begär samråd med samhällsbyggnadsnämnden om rubricerad åtgärd med beaktande av de allmänna lämplighets- och planvillkoren i 3 kap 1-3 FBL. Ansökan avser avstyckning från Vallentuna-Rickeby 1:80 för permanentbostad. Bakgrund Ansökan avser avstyckning från den bebyggda bostadsfastigheten Vallentuna-Rickeby 1:80. Den tilltänkta styckningslotten blir en obebyggd fastighet för bostadsändamål. Utformningen är enligt tomtindelningen Luren. Sökande har tänkt sig att stamfastigheten och styckningslotten ska ha en gemensam utfart som upplåts i form av servitutsrätt. För området gäller enligt planbestämmelsen 10 att I områdesgräns, som markerats med ringar på gränslinjen, skall fastighet förses med stängsel, vari ej får annordnas öppning, som medgiver körbar utfart mot gata eller allmän plats: befrielse från här angiven skyldighet må dock medgivas beträffande fastighet från vilken, med hänsyn till dess höjdläge eller andra omständigheter utfart ej kan förväntas äga rum, ävensom fastighet vars behov av utfart icke kan på annat sätt behörigen tillgodoses. 9 (23)

10 Förutsättningar Fastigheten är situerad intill Karlbergsvägen i de centralare delarna av Vallentuna. Utfartsförbud råder motkarlbergsvägen, söder om fastigheten. Norr och öster om fastigheten är det allmän plats, park. Över andra fastigheter bedöms inte utfart via servitut eller liknande vara lämpligt pga höjdskillnader mm. Samhällsbyggnads förvaltningens bedömning är att befrielse från utfartsförbud bör beviljas (enl. gällande planbestämmelser) då utfart icke kan på annat sätt behörigen tillgodoses. Samhällsbyggnadsförvaltningens förslag Samhällsbyggnadsförvaltningen föreslår samhällsbyggnadsnämnden att avge yttrande om att det i detta fall finns särskilda omständigheter för att medge avstyckning från Vallentuna-Rickeby 1:80 trots utfartsförbud. Handlingar i ärendet 1. Bilaga 1 Ansökan 2. Bilaga 2 Lantmäteriets begäran om samråd 10 (23)

11 6. Lindö 9:10, Sormenvägen 21, Tillbyggnad av balkong. Dnr L 0301/09 AU 202 Dnr SBN L 0301/09 Samhällsbyggnadsnämnden beslutar medge avvikelse från bestämmelserna i detaljplanen och bevilja bygglov. Beslutet fattas med stöd av 8 kap 11 plan- och bygglagen (1987:10), PBL. Skäl för beslutet: Åtgärden bedöms vara förenlig med syftet i planen. Sökande Liselotte Anita Ahlberg Winthersén, Sormenvägen 21, VALLENTUNA. Ansökan Ansökan som inkom avser tillbyggnad av balkong/altan med 10 kvm. Förutsättningar På fastigheten finns ett enbostadshus (del i ett parhus) med 96 kvm byggnadsarea. Åtgärden strider mot gällande plan avseende att tillåten byggnadsarea överskrids med 21 kvm (24%). Samhällsbyggnadsnämnden har tidigare beslutat tillåta en avvikelse från detaljplanen med 22% överyta för ett inglasat uterum på grannfastigheten Lindö 9:9. Planer med mera För området gäller detaljplan D Tillåten byggnadsarea är 85 kvm och bruttoarea 170 kvm för bostadshus. Yttranden från sakägare Berörda grannar har inget att erinra mot nu sökt bygglov. Handlingar i ärendet 1. Situationsplan 2. Ansökan 3. Plan.- och fasadritingar 4. Tjänsteskrivelse 11 (23)

12 7. Säby 24:1, Härlingeslingan 4, Inbyggnad av befintlig altan i additionsbostad. Dnr L 0406/09 AU 203 Dnr SBN L 0406/09 Samhällsbyggnadsnämnden beslutar medge avvikelse från bestämmelserna i detaljplanen och bevilja bygglov. Beslutet fattas med stöd av 8 kap 11 plan- och bygglagen (1987:10), PBL. Skäl för beslutet: Avvikelsen bedöms förenlig med planens syfte. Sökande Bo Svensson, Artemisgatan 30, 1 tr, Stockholm. Ansökan Ansökan som inkom avser inbyggnad av befintlig altan. Föreslagen inbyggnad har 10 kvm bruttoarea. Förutsättningar På fastigheten finns ett enbostadshus med 116 kvm byggnadsarea, en additionsbostad (fd fritidhus) med 61 kvm byggnadsarea och 51 kvm bruttoarea samt ett garage. En ansökan om tillbyggnad av additionsbostaden har tidigare avslagits av nämnden då bruttoarean översteg tillåten med mer än 30%. Nu föreslagen åtgärd strider mot detaljplanen avseende att tillåten bruttoarea för additionsbostad överskrids med 11 kvm (22%). Planer med mera För området gäller detaljplan D Största sammanlagda byggnadsarea för bostadshus och additionsbostad är 180 kvm och bruttoarea är 250 kvm. Additionsbostad får uppföras med 50 kvm bruttoarea. Yttranden från sakägare Berörda grannar har beretts tillfälle att yttra sig i samband med tidigare ansökan och har inte erinrat mot åtgärden. Handlingar i ärendet 1.Situationsplan 2.Ansökan 3.Plan.- och fasadritingar 4. Tjänsteskrivelse 12 (23)

13 8. Revidering av arkivbeskrivning och dokumenthanteringsplan för Samhällsbyggnadsnämnden att gälla fr.o.m AU 204 Dnr SBN Samhällsbygnadsnämnden godkänner förvaltningens förslag till reviderad arkivbeskrivning och antar reviderad dokumenthanteringsplan, båda daterade 24 november 2009 att gälla från och med 1 januari Samhällsbyggnadsförvaltningen har upprättat förslag till reviderad arkivbeskrivning och dokumenthanteringsplan för samhällsbyggnadsnämndens verksamhetsområden. Enligt arkivlagen skall varje myndighet redovisa sitt arkiv genom en arkivbeskrivning som bland annat innehåller information om vilka slag av handlingar som kan finnas och hur arkivet är organiserat. Arkivbeskrivningen skall ge en överblick över vad som finns i myndighetens arkiv och hur detta arkiv i huvudsak är organiserat. Beskrivningen ska utgå från arbetsuppgifter och organisation och redovisa dessa så att den som söker information kan göra sig en föreställning om vilka handlingstyper som skapas. Arkivbeskrivningen ska fortlöpande revideras. Kommunstyrelsen, som är arkivmyndighet, upprättar en arkivförteckning för samtliga myndigheter i samband med att handlingarna överlämnas till centralarkivet. Enligt gällande arkivreglemente för Vallentuna kommun skall varje myndighet upprätta en dokumenthanteringsplan som är en redovisning av vilka handlingar/dokument som förekommer inom myndigheten, i vilken verksamhet de skapas eller inkommer till, hur de hanteras och enligt vilka lagar och föreskrifter. I arkivvården ingår att myndigheten skall organisera arkivet på ett sådant sätt att rätten att ta del av allmänna handlingar underlättas. Översyn av dokumenthanteringsplan ska göras årligen och revideras vid behov. Samhällsbyggnadsförvaltningens förslag Samhällsbygnadsnämnden godkänner förvaltningens förslag till reviderad arkivbeskrivning och antar reviderad dokumenthanteringsplan, båda daterade 24 november 2009 att gälla från och med 1 januari Handlingar i ärendet 1. Tjänsteskrivelse daterad Arkivbeskrivning daterad Dokumenthanteringsplan daterad (23)

14 9. Vallentuna-Ekeby 1:3, Tallhammarsvägen 64B, Uppförande av enbostadshus samt stödmur. Dnr L 0354/09 AU 205 Dnr SBN L 0354/09 Samhällsbyggnadsnämnden beslutar medge avvikelse från bestämmelserna i detaljplanen och bevilja bygglov. Beslutet fattas med stöd av 8 kap 11 plan-och bygglagen (1987:10), PBL. Skäl för beslutet: Den åtgärd för vilket bygglov sökts bedöms inte utgöra ett större undantag från gällande detaljplan än att bygglov bör medges. Sökande Malin Clason, Österbylevägen 17 A, Täby. Ansökan Ansökan som inkom avser uppförande av enbostadshus. Föreslagen byggnad har 109 kvm byggnadsarea samt 173 kvm bruttoarea. Ursprungligen ingick även ett garage/förråd men detta har utgått ur ansökan. Sökanden kommer att anordna förråd i form av friggebod. Planer med mera För området gäller detaljplan S Tillåten byggnadsarea är totalt 275 kvm för huvudbyggnad och en komplementbyggnad. Remissyttranden Yttrande från roslagsvatten har inkommit utan erinran. Yttranden från sakägare Yttrande föreligger från ägarna till fastigheterna Vallentuna-Ekeby 1:4 samt 1:79 som inte har någon erinran mot bostadshusets placering. Övriga berörda grannar har ingen erinran. Handlingar i ärendet 1.Situationsplan 2.Ansökan 3.Plan.- och fasadritingar 4. Tjänsteskrivelse 14 (23)

15 10. Yttrande Motion (s) om riktlinjer för bostadsförsörjningen i Vallentuna AU 210 Dnr SBN Samhällsbyggnadsnämnden beslutar att anta samhällsbyggnadsförvaltningens yttrande såsom sitt eget och överlämnar yttrandet till kommunstaben. Reservationer Ove Larsson (S) reserverar sig mot arbetsutskottets förslag till förmån för eget yrkande. Yrkanden Ove Larsson (S) yrkar bifall till motionen. Ordförande Elwe Nilsson (M) yrkar avslag på motionen det vill säga enligt förvaltningens förslag. Beslutsgång Ordförande Elwe Nilsson (M) ställer Ove Larssons yrkande mot sitt eget och finner att arbetsutskottet föreslår nämnden besluta om avslag till motionen enligt förvaltningens förslag. I en motion av Jaana Tilles (s) föreslår socialdemokraterna i Vallentuna att kommunfullmäktige ger uppdrag till berörda nämnder och förvaltningar att ta fram riktlinjer för bostadsförsörjningen i Vallentuna. Samhällsbyggnadsförvaltningens yttrande Lag om bostadsförsörjning I lagen om kommunernas bostadsförsörjningsansvar (2000:1383) innehåller huvudsakligen följande delar som berör kommunens ansvar: - Kommunerna ska planera bostadsförsörjningen i syfte att skapa förutsättningar för alla att leva i goda bostäder. - Riktlinjer för bostadsförsörjning ska antas av kommunfullmäktige under varje mandatperiod. - Vid planering av bostadsförsörjningen ska kommunen, om det behövs, samråda med andra kommuner som berörs av planeringen. - Om det behövs för att främja bostadsförsörjningen ska en kommun anordna bostadförmedling. Planering för bostadsförsörjning I Vallentunas planeringsprocess ingår att årligen ta fram underlag för en långsiktig rullande bostadsbyggnadsprognos. I den nu gällande 15 (23)

16 bostadsbyggnadsprognosen planeras det för ca 330 bostäder per år under perioden Denna nivå på planberedskap innebär att Vallentuna, i förhållande till kommunens storlek, tar ett stort ansvar för bostadförsörjningen i regionen. Under planeringsperioden ingår bostäder i flerbostadhus (45%), grupphusbebyggelse och friliggande villabebyggelse. För hushåll med särskilda behov har kommunen enligt Socialtjänstlagen och LSS ansvar för att äldre och personer med fysiska eller psykiska funktionsnedsättningar har ett boende som är anpassat efter de särskilda behoven. I Vallentuna tas årligen fram en plan för lokalförsörjning där planering för särskilda boenden ingår. Vid översikts- och detaljplanering bevakas via det kommunala planmonopolet att boenden för särskilda behov planeras in. För andra grupper med särskilda behov, t ex våldsutsatta kvinnor, nyanlända flyktingar och vissa andra grupper med akuta bostadbehov finns ett antal särskilda övergångslägenheter i kommunen. Samråd med andra kommuner om bostadsförsörjning I Stockholms län finns utvecklade mellankommunala samarbeten om bostadsförsörjning. Kommunerna samarbetar också kring framtagande av den nya regionala utvecklingsplanen, RUFS 2010, samt det regionala utvecklingsprogrammet, RUP. Bostadförmedling Kommunen är, i likhet med allt fler kommuner i länet, ansluten till Stockholms stads bostadsförmedling. Bostadförmedlinger sköter även förtursärenden på uppdrag från Vallentuna. Att ha en regional förmedling underlättar för de bostadssökande, som inte alltid ser bostadsmarknaden som kommunal. Kötiderna för en bostad med hyresrätt i Vallentuna utan särskild förtur är förhållandevis korta, ca 1-3 år beroende på läge i kommunen. Riktlinjer för bostadsförsörjningen Vallentuna kommun har inte fastställt några särskilda riktlinjer för bostadsförsörjningen. Detta gäller även för måga andra kommuner i landet, 84 % av kommunerna saknar aktuella riktlinjer enligt Boverket. (Källa: Bostadsmarknaden , Boverket juni 2009) Den planeringsmodell som tillämpas i kommunen tillsammans med den samverkan som sker inom kommunen avseende bostadsförsörjningen för grupper med särskilda behov innebär dock att en långsiktig boendeplanering i praktiken finns i Vallentuna. Vissa kommuner har för att fullt ut uppfylla lagkraven om särskilda riktlinjer valt att koppla dessa till översiktsplaneringen. Samhällsbyggnadsförvaltningens förslag Samhällsbyggnadsnämnden beslutar att anta samhällsbyggnadsförvaltningens yttrande såsom sitt eget och överlämnar yttrandet till kommunstaben. 16 (23)

17 Handlingar i ärendet 1. Remiss från KS, Dnr (23)

18 11. Information om Fågelsångens företagspark AU 211 Dnr SBN L0050/09 Samhällsbyggnadsnämnden noterar informationen. Det har 13 november 2009 inkommit ett brev till Samhällsbyggnadsförvaltningen från fastighetsägarna för Bällsta 5:258, 3K Holding AB; Bällsta 2:1059, Olsbergs Electronics AB; Bällsta 5:105, Durable Scandinavia AB; Bällsta 5:171, Svenska Pump Invest AB samt Bällsta 5:211, Lagringen i Vallentuna AB via Andersson Gustafsson Advokatbyrån KB. Detta med anledning av Vallentuna kommuns hantering av bygglovsfrågor m.m. inom Fågelsångens företagspark. Chefen för samhällsbyggnadsförvaltningen Olle Wallin föredrar ärendet. 18 (23)

19 12. Uppdrag Uppsättning av skyltar vid gångvägar som inte vinterunderhålls AU 212 Dnr SBN Samhällsbyggnadsnämnden beslutar att ge förvaltningen i uppdrag att sätta upp skyltar vid gångvägar som inte vinterunderhålls denna säsong och redovisa dessa gångvägar till samhällsbyggnadsnämnden. Fråga har uppstått angående skyltning av gångvägar som inte vinterunderhålls denna säsong. 19 (23)

20 13. Uppdrag Förslag till parkeringsregler på Högdalavägen AU 213 Dnr SBN Samhällsbyggnadsnämnden beslutar att ge förvaltningen i uppdrag att redovisa förslag till parkeringsregler på Högdalavägen vid nästa sammanträde med nämnden 26 januari Fråga har uppstått om regler för parkering på Högdalavägen. 20 (23)

21 14. Information angående Frågor om Brittas Backe, Karby, Brottby AU 214 Dnr SBN Samhällsbyggnadsnämnden noterar informationen. Den större delen av tidsutdräkten i exploateringsprocessen förklaras av de bekymmer som entreprenören (Alliance) råkade in i. Kommunen gjorde från början bedömningen att entreprenören trots bekymren skulle kunna fullfölja sitt åtagande. Under våren 2009, efter entreprenörens rekonstruktion, konstaterade kommunen att det inte fanns tillräckligt underlag för att kunna göra en slutbesiktning. För närvarande pågår inom Samhällsbyggnadsförvaltningen ett arbete för att kunna göra slutbesiktning. När detta arbete är genomfört och redovisat skall samtliga parter och berörda kallas för en genomgång av förslaget och för att komma fram till ett beslut om vad som skall åtgärdas och när insatsen skall vara klar för besiktning. När parterna är överens om åtgärdernas slag och omfattning ska åtgärdsarbete starta. Dock kan vädret och årstiden innebära att vissa åtgärder bör anstå till våren Chefen för samhällsbyggnadsförvaltningen Olle Wallin föredrar ärendet. 21 (23)

22 15. Anmälningslista SBN Meddelas och läggs till handlingarna. 1. Protokoll Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott 24 november , 207, 208 och Ordförande i samhällsbyggnadsnämnden Delegationsnummer: 1.12 Anbudsgivare nr 1, NCC, tilldelas entreprenaden avseende Lindholmsvägen/ Smidesvägen etapp 2 till ett pris av kronor samt uppdrar till samhällsbyggnadsförvaltningen att teckna avtal när överprövningstiden gått ut. 4. Chefen för samhällsbyggnadsförvaltningen 7. Chefen för plan- och exploatering 8. Ingenjör Margareta Mjörne 12. Miljö- och bygglov/ bygglovarkitekt Marita Widehagen, bygglovhandläggare Marita Eriksson, vik bygglovinspektör Alicja T Ström. Bygglov, marklov, bygganmälan, brandfarlig vara, avsyning brandfarlig vara m.m. (44 stycken) enligt delegationslista. Beslut beviljade från och med till och med Skrivelser 14. Chefen för Miljö och bygglov 15. Övrigt t.ex. statliga och kommunala beslut Lst Överklagat beslut SBN Dnr SBN L 0230/08. Negativt förhandsbesked enligt 8 kap 34 PBL beträffande möjligheten att beviljas bygglov för nybyggnad av fyra enbostadshus på fastigheten Orkesta-Söderby 2:1. Länsstyrelsen avvisar Henrik Molins överklagande. Länsstyrelsen avslår Carina Siléns överklagande. 17. Uppföljning av projekt/uppdrag från Samhällsbyggnadsnämnden 22 (23)

23 16. Information om Iip, medarbetarenkät 23 (23)

Lars Haraldsson, chef för Miljö och bygglov Margareta Stensaeus Linder, nämndsekreterare. Samhällsbyggnadsförvaltningen, Vallentuna

Lars Haraldsson, chef för Miljö och bygglov Margareta Stensaeus Linder, nämndsekreterare. Samhällsbyggnadsförvaltningen, Vallentuna arbetsutskott 17 oktober 2006 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna tisdagen den 17 oktober

Läs mer

KALLELSE. Justerande:... Samhällsbyggnadsnämnden 22 maj 2006

KALLELSE. Justerande:... Samhällsbyggnadsnämnden 22 maj 2006 Samhällsbyggnadsnämnden 22 maj 2006 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna Måndagen den 22 maj 2006, kl 19.00. Olle Wallin, samhällsbyggnadschef

Läs mer

Berit Karlsson Torbjörn Bergström (s) Arne Algothsson Jan Widegren Per Holmström Hans Hedström Lena Andersson

Berit Karlsson Torbjörn Bergström (s) Arne Algothsson Jan Widegren Per Holmström Hans Hedström Lena Andersson Sammanträdesprotokoll Blad 1 (19) Plats och tid Kommunhuset rum 293, kl. 13.15 16.40 Beslutande Catharina Fredriksson (s) Torbritt Bökman (m) Berit Karlsson (s) Torbjörn Bergström (s) Arne Algothsson (s)

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Samhällsbyggnadsnämnden 2009-10-13

KALLELSE. 1. Justerande:... Samhällsbyggnadsnämnden 2009-10-13 Samhällsbyggnadsnämnden 2009-10-13 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna tisdagen den 13 oktober 2009 kl. 19.00 Olle Wallin, samhällsbyggnadschef

Läs mer

Olle Wallin, samhällsbyggnadschef Lars Haraldsson, chef för Miljö och bygglov Margareta Stensaeus Linder, nämndsekreterare

Olle Wallin, samhällsbyggnadschef Lars Haraldsson, chef för Miljö och bygglov Margareta Stensaeus Linder, nämndsekreterare Myndighetsnämnden för teknik och miljö 20 februari 2007 Plats och tid för sammanträdet ande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2,

Läs mer

K ALLELSE MILJÖ- OCH SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN 2015-08-25. Tid och plats Kl 19.00 Angarnsrummet, Tuna huset, Vallentuna. Kallade tjänstemän

K ALLELSE MILJÖ- OCH SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN 2015-08-25. Tid och plats Kl 19.00 Angarnsrummet, Tuna huset, Vallentuna. Kallade tjänstemän K ALLELSE MILJÖ- OCH SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN 2015-08-25 Tid och plats Kl 19.00 Angarnsrummet, Tuna huset, Vallentuna Kallade tjänstemän Yvonne Fredriksson, avdelningschef bygglov Erik Moelv, avdelningschef

Läs mer

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Nils Olof Bengtson (M) Kerstin Lorentzon (FP) Britt Wall 11-13, 15,16 Robert Yngve 14

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Nils Olof Bengtson (M) Kerstin Lorentzon (FP) Britt Wall 11-13, 15,16 Robert Yngve 14 Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, 2013-03-27, kl 08.30-09.30 Beslutande Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Nils Olof Bengtson (M) Kerstin Lorentzon (FP) Britt Wall

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Samhällsbyggnadsnämnden 14 november 2006

KALLELSE. 1. Justerande:... Samhällsbyggnadsnämnden 14 november 2006 Samhällsbyggnadsnämnden 14 november 2006 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna tisdagen den 14 november 2006 kl. 19.00 Olle Wallin, samhällsbyggnadschef

Läs mer

1 Information om de nya arvodesbestämmelserna. 2 Information till nämnden MBN 15/30

1 Information om de nya arvodesbestämmelserna. 2 Information till nämnden MBN 15/30 MILJÖ- OCH BYGGNADSNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2015-01-29 PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Mellanfryken, torsdag 29 januari 2015, kl. 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE Val av protokolljusterare DNR

Läs mer

Bällstarummet, kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 30 november 2009, kl 18.00 Obs! Middagsbuffé efter sammanträdet

Bällstarummet, kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 30 november 2009, kl 18.00 Obs! Middagsbuffé efter sammanträdet Kommunstyrelsen 2009-11-30 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 30 november 2009, kl 18.00 Obs! Middagsbuffé efter sammanträdet Kallade tjänstemän Tf Kommundirektör

Läs mer

Samhällsbyggnadskontoret, bygg- och miljö Sala 14 juni 2013 kl. 09.00 ANSLAG/BEVIS

Samhällsbyggnadskontoret, bygg- och miljö Sala 14 juni 2013 kl. 09.00 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Stora sammanträdesrummet, Heby kommun 13.00 14.30 Beslutande Mats Jennische(m), ordförande Olof Nilsson(s), vice ordförande Margaretha Quistberg(s) Anne Öman

Läs mer

Innehållsförteckning. Stadsbyggnadsnämnden 2015-04-27

Innehållsförteckning. Stadsbyggnadsnämnden 2015-04-27 2(36) Innehållsförteckning 15 Justering av protokoll och fastställande av föredragningslista 3 17 Ekonomiuppföljning mars prognos 2015 4 18 Förelägganden, uppföljning 5 19 Anmälan av delegeringsbeslut

Läs mer

Ansökan om bygglov i efterhand för tillbyggnad av komplementbyggnad med altan/carport, fasadändring, förråd och murar.

Ansökan om bygglov i efterhand för tillbyggnad av komplementbyggnad med altan/carport, fasadändring, förråd och murar. TJÄNSTESKRIVELSE Tyresö kommun 2013-02-01 Samhällsbyggnadsförvaltningen 1 (5) Dnr: 2012BNS0136 Byggnadsnämnden Ansökan om bygglov i efterhand för tillbyggnad av komplementbyggnad med altan/carport, fasadändring,

Läs mer

Arbetsutskottet Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna tisdagen den 24 augusti 2004 kl 17.00

Arbetsutskottet Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna tisdagen den 24 augusti 2004 kl 17.00 Myndighetsnämndens för teknik och miljö AU Myndighetsnämnden för teknik och miljö Plats och tid för sammanträdet Arbetsutskottet Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna tisdagen den 24 augusti

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Bygg- o Räddningsnämnden 2012-06-19

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Bygg- o Räddningsnämnden 2012-06-19 Plats och tid Beslutande Ledamöter Sammanträdesrum YXNINGEN, tisdagen den 19 maj 2012 kl. 13 30 15 15. Peder Griph, s ordförande Arne Holmgren, s Anna Thuresson, c Christopher Svensson, s Ej tjänstgörande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Bygg-, trafik- och räddningsnämnden 1 Plats och tid Kommunhuset, kl. 13.30-15.00 Ajournering kl. 14.30-14.40 Beslutande Leif Hägg (M), ordförande Stefan Andersson (S) Ulla Wallin (S) Håkan Andersson (C),

Läs mer

Protokoll 2011-02-01

Protokoll 2011-02-01 2011-02-01 Miljö- och byggnadsnämnden Plats och tid Sammanträdesrum Kumla, 2011-02-01, klockan 17:30-19:10 Beslutande Katarina Hansson (S) ej 17 Britt Gelin (S), 17 Sven-Inge Carlsson (S) Christer Fallén

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-05-05 1 (26) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-9.35. ande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson (S) Hanna Stymne

Läs mer

Att bygga på prickad mark

Att bygga på prickad mark Att bygga på prickad mark Önskemål om att placera Friggebod eller Attefallshus etc närmare tomtgräns än 4,5 m kommer upp med jämna mellanrum. När det gäller att inkräkta på avståndet 4,5 m mot väg, gata,

Läs mer

SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN 2011-03-08

SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN 2011-03-08 K A LLELSE SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN 2011-03-08 Tid och plats Kl 19.00 Angarnsrummet, Tunahuset, Vallentuna Kallade tjänstemän Övriga kallade Anna von Axelson, tf Samhällsbyggnadschef [övriga kallade] Vallentuna

Läs mer

Myndighetsnämnden för teknik och miljö 2011-05-13 Arbetsutskott. Lars Filipoff (M), ordförande, Patrik Lundholm (C), Kenneth Bylund (S)

Myndighetsnämnden för teknik och miljö 2011-05-13 Arbetsutskott. Lars Filipoff (M), ordförande, Patrik Lundholm (C), Kenneth Bylund (S) 1 Plats och tid Angarnsrummet, Tunahuset, Vallentuna. Kl 09.00-11.00 ande Lars Filipoff (M), ordförande, Patrik Lundholm (C), Kenneth Bylund (S) Övriga närvarande Maria Engvall, miljösamordnare, Aila Delopoulos,

Läs mer

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD)

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, 2014-07-03 kl. 08.30-11.40 Beslutande Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Vivianne Gustafsson (S) Övriga deltagare Bo Hallgren, förvaltningschef

Läs mer

Morgan Gutke Strömstad 2009-04-16. Morgan Gutke. Miljö- och byggförvaltningen

Morgan Gutke Strömstad 2009-04-16. Morgan Gutke. Miljö- och byggförvaltningen Sidnr 1 (9) Plats och sammanträdestid Beslutare Miljö- och byggförvaltningens sammanträdesrum, Stadshuset, kl 08.00-11.30 Sören Eriksson (stp) Lars-Åke Karlgren (v) Morgan Gutke (c) Övriga deltagare Michael

Läs mer

Sekreterare Margareta Stensaeus Linder Paragrafer 177-180 Omedelbar justering 181-200 Ordförande. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Sekreterare Margareta Stensaeus Linder Paragrafer 177-180 Omedelbar justering 181-200 Ordförande. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Samhällsbyggnadsnämnden 13 november 2007 Plats och tid för sammanträdet ande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna tisdagen

Läs mer

Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 22 januari 2013 kl. 08:30 11:45

Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 22 januari 2013 kl. 08:30 11:45 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 Sida Plats och tid Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 22 januari 2013 kl. 08:30 11:45 Beslutande Rolf Colling (C) Ordförande Bengt-Ola Olsson

Läs mer

Bygg-, trafik- och räddningsnämnden

Bygg-, trafik- och räddningsnämnden Sida 1/18 Plats och tid Kommunhuset, kl 09.00-11.10 Ajournering 09.45-10.05 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Leif Hägg (M), ordförande Stefan Andersson (S) Ulla Wallin (S) Håkan Andersson (C), vice

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-03-24. Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2010-03-24 8:15-12:15

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-03-24. Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2010-03-24 8:15-12:15 1 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-03-24 Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2010-03-24 8:15-12:15 Beslutande Lars-Åke Gustavsson Bengt Johansson Claes Nordevik Roger Hansson Gunilla Josefsson

Läs mer

Marita Nilsson, M (ej 130) Lars Eriksson, S Liv Pettersson, S

Marita Nilsson, M (ej 130) Lars Eriksson, S Liv Pettersson, S 1(16) Plats och tid Kommunkontoret, Foxen, den 4 december kl 14.00-15.45 Beslutande Ledamöter Agneta Nilsson, KD, ordf Marita Arvidsson, C Margareta Nilsson, M Mikael Olsson, M Jessica Danielsson, Fp Susanne

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Vallentuna 2009-04-28. Sekreterare Margareta Stensaeus Linder Paragrafer 55, 56 omedelbar justering

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Vallentuna 2009-04-28. Sekreterare Margareta Stensaeus Linder Paragrafer 55, 56 omedelbar justering Samhällsbyggnadsnämnden 2009-04-28 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna tisdagen

Läs mer

Patrik Nilsson (s) ordförande Marta Pettersson (c), ersättare för Lars Bäckström (c) Ove Lindström (s) Per Boström Johansson (s) Kenneth Isaksson (m)

Patrik Nilsson (s) ordförande Marta Pettersson (c), ersättare för Lars Bäckström (c) Ove Lindström (s) Per Boström Johansson (s) Kenneth Isaksson (m) Plats och tid Kommunkontoret 2015-11-17, kl 13.00 14.15 Beslutande Patrik Nilsson (s) ordförande Marta Pettersson (c), ersättare för Lars Bäckström (c) Ove Lindström (s) Per Boström Johansson (s) Kenneth

Läs mer

PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Mellanfryken, tisdag 28 april 2015, 15.00 16.05 BESLUTANDE

PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Mellanfryken, tisdag 28 april 2015, 15.00 16.05 BESLUTANDE PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Mellanfryken, tisdag 28 april 2015, 15.00 16.05 ANDE LEDAMÖTER Björn Tolen (C), ordförande Kent Wallin (M), vice ordförande Eilert Karlsson (S) Maj-Britt Pihlström (S)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag miljönämnden 2012-04-11 1(11) Plats och tid Gemaket, Furuhällshuset, Kungsängen, kl 15.00-16.10 Beslutande Ledamöter Lars Brofalk (C), ordf Kenneth Åkerblom (M) Börje Wredén (FP) Jarl Teljstedt (KD) Jan

Läs mer

HÖGANÄS KOMMUN Planavdelningen UTLÅTANDE. Detaljplan för Brännan 23:4 m fl, i Viken Höganäs kommun, Skåne län

HÖGANÄS KOMMUN Planavdelningen UTLÅTANDE. Detaljplan för Brännan 23:4 m fl, i Viken Höganäs kommun, Skåne län HÖGANÄS KOMMUN Planavdelningen UTLÅTANDE Detaljplan för Brännan 23:4 m fl, i Viken Höganäs kommun, Skåne län Utlåtandet har upprättats den 4 oktober 2010 Syfte Planens syfte är att ge ramar för den bebyggelse

Läs mer

Karl-Heinz Dahlin (m) Jörgen Hellberg (fp) Gunnar Sehlberg (kd) Adnan Adawi (s)

Karl-Heinz Dahlin (m) Jörgen Hellberg (fp) Gunnar Sehlberg (kd) Adnan Adawi (s) Tekniska nämnden Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Angarnsrummet Tunahuset, Tuna torg 2, Vallentuna tisdagen

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Bygg- o räddningsnämnden 2011-01-25

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Bygg- o räddningsnämnden 2011-01-25 Plats och tid Beslutande Ledamöter Sammanträdesrum ÖREN, tisdagen den 25 januari 2011 kl. 13 30 15 40. Peder Griph, s ordförande Arne Holmgren, s Kenneth Axelsson, m Johan Merving, m Anna-Thuresson, c

Läs mer

Birger Backlund, S, 2:a vice ordf 31, 33-40 Håkan Schüberg, C 31-41 Bill Öhnstedt, V 31-41 Mikael Karlsson,S 31-41

Birger Backlund, S, 2:a vice ordf 31, 33-40 Håkan Schüberg, C 31-41 Bill Öhnstedt, V 31-41 Mikael Karlsson,S 31-41 1 (19) Plats och tid 08.00-12.00, i Ansätten (i kommunhuset i Krokom) Beslutande Jan Runsten, MP, ordf 31-41 Birger Backlund, S, 2:a vice ordf 31, 33-40 Håkan Schüberg, C 31-41 Bill Öhnstedt, V 31-41 Mikael

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Bygg-, trafik- och räddningsnämnden 2012-08-23 1 Plats och tid Kommunhuset, kl. 13.30-15.05 Ajournering: kl. 14.25 14.45 ande Leif Hägg (M), ordförande Stefan Andersson (S) Leif Johansson (S) tjänstgörande

Läs mer

Arbetsutskottet Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna tisdagen den 14 oktober 2008 kl. 17.00

Arbetsutskottet Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna tisdagen den 14 oktober 2008 kl. 17.00 Myndighetsnämnden för teknik och miljö arbetsutskott Myndighetsnämnden för teknik och miljö Plats och tid för sammanträdet Arbetsutskottet Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna tisdagen den

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (43)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (43) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (43) Plats och tid Angarnsrummet, Samhällsbyggnadsförvaltningen, Vallentuna, kl 18.00 18.50 ande Ersättare Övriga närvarande Elwe Nilsson (M), ordförande, Erika

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2011-01-25 1(14) Tid och plats: BESLUTANDE Ledamöter: Kl. 15.00 16.15, Sammanträdesrum Smedjan Torbjörn Holm (V), ordförande Leif Grönberg (V), vice ordförande Michael Fernqvist (MP) Stina Borjo (V) Virpi

Läs mer

2015-09-24. Kommunhuset, sammanträdesrum Karpen kl. 14.00 15.52. Anders Westerlund (S) Nils-Börje Jönsson (C) Bo Dahlqvist (PF) Kjell Carlström (PF)

2015-09-24. Kommunhuset, sammanträdesrum Karpen kl. 14.00 15.52. Anders Westerlund (S) Nils-Börje Jönsson (C) Bo Dahlqvist (PF) Kjell Carlström (PF) 1( 18) Plats och tid Kommunhuset, sammanträdesrum Karpen kl. 14.00 15.52 Beslutande Ulla-Britt Brandin (KD) Hans Stifors (PF) Boel Rosdahl (S) Anders Westerlund (S) Nils-Börje Jönsson (C) Bo Dahlqvist

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Byggnadsnämnden 2005-05-26 1(14) Plats och tid Magistraten, Rådhuset, Askersund 2005-05-26 kl 15.00 16.00 Beslutande Roland Larsson (c) ordförande Bengt Averin (s) Fredrik Ahl

Läs mer

Delegationsordning för miljö- och samhällsbyggnadsnämnden. Miljö- och samhällsbyggnadsnämndens beslut om delegering av plan- och byggverksamheten

Delegationsordning för miljö- och samhällsbyggnadsnämnden. Miljö- och samhällsbyggnadsnämndens beslut om delegering av plan- och byggverksamheten FÖRFATTNING 1.3.4.1 Antagen av miljö- och samhällsbyggnadsnämnden 59/14 Delegationsordning för miljö- och samhällsbyggnadsnämnden Miljö- och samhällsbyggnadsnämndens beslut om delegering av plan- och byggverksamheten

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Bygg och miljönämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Bygg och miljönämnden 1(27) Bygg och miljönämnden Plats och tid Kommunkontoret, Silen, kl. 09.00-14.45 Beslutande Ledamöter Bengt-Olof Lorentzon (-) ordförande Rolf Gruvborg (M) Lisbeth Karlsson (C) Roland Moberg (KD) Åke Nilsson

Läs mer

Byggnadsnämndens arbetsutskotts sammanträde

Byggnadsnämndens arbetsutskotts sammanträde KALLELSE/UNDERRÄTTELSE Byggnadsnämndens arbetsutskotts sammanträde 2013-08-13, kl 8.00 i Särörummet. Kontakta Ulrika Mild senast 2013-08-12 om du inte kan justera. 1 (8) Datum 2013-07-30 Ärende Bil. Beslutsförslag

Läs mer

Miljö- och byggnadsnämnden 2015-08-25 1(23)

Miljö- och byggnadsnämnden 2015-08-25 1(23) Miljö- och byggnadsnämnden 2015-08-25 1(23) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet kl. 13.00-15.10 Beslutande Agneta Staaf (S), tjänstgörande ordförande Dan Eriksson (C) Louise Warnqvist (M) Sten-Ove Jönsson

Läs mer

PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR Gården 1 m fl, i Höganäs HÖGANÄS KOMMUN, SKÅNE LÄN

PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR Gården 1 m fl, i Höganäs HÖGANÄS KOMMUN, SKÅNE LÄN KS/2008/192 PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR Gården 1 m fl, i Höganäs HÖGANÄS KOMMUN, SKÅNE LÄN SAMRÅDSHANDLING 2012-09-17 INNEHÅLLSFÖRTECKNING FÖRORD... 3 OM DETALJPLAN... 3 HANDLINGAR... 3 INLEDNING...

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Samhällsbyggnadsnämnden 28 september 2004

KALLELSE. 1. Justerande:... Samhällsbyggnadsnämnden 28 september 2004 Samhällsbyggnadsnämnden 28 september 2004 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna tisdagen den 28 september 2004 kl 19.00 Olle Wallin, samhällsbyggnadschef

Läs mer

HÖGANÄS KOMMUN Planavdelningen. UTLÅTANDE Inför fortsatt planprocess. Detaljplan för Brännan 23:4 m fl, i Viken Höganäs kommun, Skåne län

HÖGANÄS KOMMUN Planavdelningen. UTLÅTANDE Inför fortsatt planprocess. Detaljplan för Brännan 23:4 m fl, i Viken Höganäs kommun, Skåne län HÖGANÄS KOMMUN Planavdelningen UTLÅTANDE Inför fortsatt planprocess Detaljplan för Brännan 23:4 m fl, i Viken Höganäs kommun, Skåne län Utlåtandet har upprättats den 2010-06-01 Syfte Planens syfte är att

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2009-01-29 Sida 1

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2009-01-29 Sida 1 Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2009-01-29 Sida 1 (13) Plats och tid B-rummet, Medborgarhuset,Arlöv kl. 18.30 19.45 Beslutande Jan Hansson(S), ordförande Bo-Arne Hansson(S), 1:e vice ordförande

Läs mer

Samhällsbyggnadsutskottet

Samhällsbyggnadsutskottet 1 (20) Plats och tid Kommunkontoret i Mörbylånga, klockan 09.00 11.45. Beslutande Günter Ruchatz (M), ordf. Tore Andersson (-) Benght Andersson (S) Bertil Johansson (S) Birgit Åhlund (C) 54 64, 66 Berne

Läs mer

Kommunstyrelsen 2002-05-27 1 (21) Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-15.15

Kommunstyrelsen 2002-05-27 1 (21) Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-15.15 Kommunstyrelsen 2002-05-27 1 (21) Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-15.15 Beslutande Benita Vikström Göte Eriksson Torbritt Bökman, ej 79 Mayvor Lundberg Kerstin Eriksson Catharina Fredriksson

Läs mer

NORMALT PLANFÖRFARANDE. Detaljplan för Broby 2:129, Broby backar PLANBESKRIVNING HANDLINGAR

NORMALT PLANFÖRFARANDE. Detaljplan för Broby 2:129, Broby backar PLANBESKRIVNING HANDLINGAR 1 (8) NORMALT PLANFÖRFARANDE Detaljplan för Broby 2:129, Broby backar Håbo kommun, Uppsala län ANTAGANDEHANDLING PLANBESKRIVNING HANDLINGAR PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning

Läs mer

Protokoll 2010-01-26

Protokoll 2010-01-26 2010-01-26 Miljö- och byggnadsnämnden Plats och tid Sammanträdesrum Kumla, 2010-01-26, klockan 17:00 Beslutande Carl-Gustav Thunström (S) Bengt Friman (C) Sven-Inge Carlsson (S) Camilla Eskilsson (KD)

Läs mer

TILLÄGG TILL PLANBESTÄMMELSER Upprättad 2013-04- 22 plan- och exploateringsenheten och konsult Lina Kumlin, ETTELVA Arkitekter.

TILLÄGG TILL PLANBESTÄMMELSER Upprättad 2013-04- 22 plan- och exploateringsenheten och konsult Lina Kumlin, ETTELVA Arkitekter. 1(8) Enkelt planförfarande ÄNDRING GENOM TILLÄGG TILL DETALJPLAN FÖR KV BOFINKEN i Salem, Salems kommun, Stockholms län Plan nr 82-80, tillägg till gällande detaljplan nr 82-06 dnr 2012/133 TILLÄGG TILL

Läs mer

Tjänsteutlåtande 2014-10-13 Jamal Esfahani Dnr 2014-0829 Stadsarkitekt 08-568 91246 jamal.esfahani@danderyd.se

Tjänsteutlåtande 2014-10-13 Jamal Esfahani Dnr 2014-0829 Stadsarkitekt 08-568 91246 jamal.esfahani@danderyd.se Miljö- och stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande 2014-10-13 Jamal Esfahani Dnr 2014-0829 Stadsarkitekt 08-568 91246 jamal.esfahani@danderyd.se Tillämpning av plan- och bygglagen 9 kap. 4a-d, åtgärder

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 14 december 2006 kl. 13:00-17:00.

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 14 december 2006 kl. 13:00-17:00. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (1717) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 14 december 2006 kl. 13:00-17:00. Beslutande Stig Eng (c) Ordförande Monica Olsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (1) Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (1) Sammanträdesdatum MILJÖ OCH BYGG NÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (1) Plats och tid Ebbasalen, samhällsbyggnadskontoret, Sala kommun 13.00 16.00 Beslutande Mats Jennische(m), ordförande Olof Nilsson(s), v ice ordförande

Läs mer

PROTOKOLL. Myndighetsnämnden för teknik och miljö arbetsutskott 2009-10-13

PROTOKOLL. Myndighetsnämnden för teknik och miljö arbetsutskott 2009-10-13 arbetsutskott 2009-10-13 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna tisdagen den 13 oktober

Läs mer

Torsdag den 7 februari 2013, kl 14:00 14:45 i Gruesalen, Bjuv

Torsdag den 7 februari 2013, kl 14:00 14:45 i Gruesalen, Bjuv 1(16) Plats och tid Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Torsdag den 7 februari 2013, kl 14:00 14:45 i Gruesalen, Bjuv Niklas Svalö (S) ordförande Lars Karlsson

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, enhetschef

Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, enhetschef Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, enhetschef Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2200-2215 Sekreterare Madeleine

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 2015-10-21 1 (18) Miljö- och byggnadsnämnden

Sammanträdesprotokoll 2015-10-21 1 (18) Miljö- och byggnadsnämnden Miljö- och byggnadsnämnden 2015-10-21 1 (18) Plats och tid Tekniska kontoret Bäsnarummet, kl. 13.00-16.15 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Tomas Fredén (S) ordförande Ingvar Hagberg (S) Curt

Läs mer

Bo Svensson (C), ordf. Lars-Inge Green (S, vice ordf. Håkan Carlsson (M) Anders Sundberg (S) Jaroslav Sranka (KD)

Bo Svensson (C), ordf. Lars-Inge Green (S, vice ordf. Håkan Carlsson (M) Anders Sundberg (S) Jaroslav Sranka (KD) 2012-04-18 1 (22) Plats och sammanträdestid Tunasalen, onsdagen den 18 april 2012, kl. 08.30-11.05 Beslutare Bo Svensson (C), ordf. Lars-Inge Green (S, vice ordf. Håkan Carlsson (M) Anders Sundberg (S)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Socialnämnd 2015.03.18 1 Plats och tid Stora sammanträdesrummet vårdcentralen kl 14.00-17.16 ande Övriga deltagande Justerare Ulf Genitz (C) ordförande Fredrik Pettersson (S) Mikael Hernborg (S) Jan Sahlström

Läs mer

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD)

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, 2016-05-10 kl 08.30-12.00 Beslutande Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Britt Wall (S) Övriga deltagare Eveline Savik, samhällsbyggnadschef

Läs mer

PROTOKOLL Plan- och byggnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2013-01-14

PROTOKOLL Plan- och byggnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2013-01-14 1 (19) Paragrafer 1-15 Plats och tid Kommunhuset, sammanträdesrum 1, kl. 13.00 15.30 ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Torsten Johansson,

Läs mer

onsdagen den 1 juni 1994, kl 17.00-17.40

onsdagen den 1 juni 1994, kl 17.00-17.40 1 KUMLA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 1994-06-01 Plats och tid Stadshuset, Storrummet onsdagen den 1 juni 1994, kl 17.00-17.40 Beslutande Sven-Ove Cederstrand, ordf Dan-Åke

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Tillstånds- och myndighetsnämnden Plats och tid Kommunalhuset, Vrigstadsrummet 13:00-15:00 ande Ordinarie ledamöter: Ingvar Svensson (c) Kenneth Svensson (kd) Per-Otto Ivarsson (s) Lars-Ejert Steifeldt

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Sammanträdesdatum MILJÖ OCH BYGG NÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Plats och tid Kroksbo, Heby kommun 13.00 14.00 Beslutande Mats Jennische(M), ordförande Olof Nilsson(S), v ice ordförande Margaretha Quistberg(S) Per

Läs mer

Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset i Malung, tisdagen den 10 februari 2015, kl 08.00 11.30. Beslutande Erik Andersson (C) ordförande

Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset i Malung, tisdagen den 10 februari 2015, kl 08.00 11.30. Beslutande Erik Andersson (C) ordförande BYGGNADSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT 1 (10) Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset i Malung, tisdagen den 10 februari 2015, kl 08.00 11.30 Beslutande Erik Andersson (C) ordförande Lars Gudmundsson

Läs mer

Olle Wallin, samhällsbyggnadschef Lars Haraldsson, chef för Miljö och bygglov Margareta Stensaeus Linder, nämndsekreterare

Olle Wallin, samhällsbyggnadschef Lars Haraldsson, chef för Miljö och bygglov Margareta Stensaeus Linder, nämndsekreterare arbetsutskott 22 augusti 2005 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna tisdagen den 22 augusti 2006 kl 17.00 17:40.

Läs mer

Mona Karlsson (m) Karl-Heinz Dahlin (m) Karina Karlsson (c) Sven-Olof Nilsson (s) Åke T Carlestam (mp ) Hans Gustafsson Britt Heckscher-Rask

Mona Karlsson (m) Karl-Heinz Dahlin (m) Karina Karlsson (c) Sven-Olof Nilsson (s) Åke T Carlestam (mp ) Hans Gustafsson Britt Heckscher-Rask Miljö- och hälsoskyddsnämnden Plats och tid för sammanträdet Beslutande Bällstarummet, Kommunalhuset, Tuna torg 1, Vallentuna tisdagen den 23 mars, kl 18.30 20.00 Bo Ivgren (m) ordförande Claes Ericsson,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Plats och tid: Beslutande ledamöter: Nynäshamns Kommun 13:30 16:00 Tomas Landskog (m) ordf Per Insulander (s) Björn Jähnke (m) Monica Lindberg (m) ersattes av Bengt Larsson (m) Mats Johansson (kd) Jonas

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2010-05-18 1(16) Tid och plats: BESLUTANDE Ledamöter: Kl. 15.00 16.30 Smedjan, Nämndhuset Franz Maretta (S), ordförande Gisela Lindh (S) Kent Gustafsson (S) Alf Carlsson (S) Jan Johansson (KD) Torbjörn

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Bygg- o räddningsnämnden 2011-08-23

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Bygg- o räddningsnämnden 2011-08-23 Udvig1 Plats och tid Beslutande Ledamöter Sammanträdesrum Yxningen, tisdagen den 23 augusti 2011 kl. 13 30 14 50. Peder Griph, s ordförande Kenneth Axelsson, m Arne Holmgren, s Johan Merving, m Astrid-Marie

Läs mer

Byggnadsnämnden Byggnadsnämndens beredning. Bn 284 BUDGET. Budgetuppföljningsrapport för november 2007. Föredras och läggs till handlingarna.

Byggnadsnämnden Byggnadsnämndens beredning. Bn 284 BUDGET. Budgetuppföljningsrapport för november 2007. Föredras och läggs till handlingarna. s beredning Bn 284 BUDGET Budgetuppföljningsrapport för november 2007. Föredras och läggs till handlingarna. s beredning Bn 285 DELEGATIONER Ärenden beviljade med delegation, nr 160 192, föredras och läggs

Läs mer

Ändring av detaljplan P 182, granskningsbeslut

Ändring av detaljplan P 182, granskningsbeslut 1 (2) Miljö och samhällsbyggnadsförvaltningen 2012-12-21 Dnr Sbn 2012-262 Teknik- och samhällsbyggnadskontoret Saga Wingård Samhällsbyggnadsnämnden Ändring av detaljplan P 182, granskningsbeslut FÖRSLAG

Läs mer

Miljö- och Byggnadsnämnden

Miljö- och Byggnadsnämnden 1 (3) KALLELSE/UNDERRÄTTELSE Miljö- och Byggnadsnämnden Tid Onsdagen den 7 oktober 2009 kl.18.30 Plats Kommunhuset, sammanträdesrum 1 1 Justering Allmänna 2 Delårsbokslut 3 Riktlinjer för gäststugor 4

Läs mer

Begäran om planläggning av Skrea 5:51. KS 2014-214

Begäran om planläggning av Skrea 5:51. KS 2014-214 Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2014-06-24 207 Begäran om planläggning av Skrea 5:51. KS 2014-214 KS Beslut Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen

Läs mer

Monica Magnusson, sekreterare. Ulla-Britt Brandin. Kommunhusets byggnadskontor klockan 18.00 Paragrafer 31-38

Monica Magnusson, sekreterare. Ulla-Britt Brandin. Kommunhusets byggnadskontor klockan 18.00 Paragrafer 31-38 1 (10) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum, Boken kl. 15:45 17:00 Beslutande Marie-Louise Andersson (V) ordförande Patrik Ströbeck (M) vice ordförande Edward Galia (SD) ledamot Christian

Läs mer

Vård- och Omsorgsnämnden 2003-12-11 1 (22)

Vård- och Omsorgsnämnden 2003-12-11 1 (22) Vård- och Omsorgsnämnden 2003-12-11 1 (22) Plats och tid Kommunhuset rum 293, kl 13.15 17.00 Beslutande Sören Carlsson (s) Ann Svensson (s) Hans Nilsson (fp) Klas-Gunnar Appel, 79-94 (s) Ingrid Karlsson

Läs mer

Protokoll 2011-12-14

Protokoll 2011-12-14 2011-12-14 Miljö- och byggnadsnämnden Plats och tid Sammanträdesrum Åbytorp, 2011-12-14, klockan 17:00 Beslutande Katarina Hansson (S) Camilla Valfridsson (KD) Christer Thörner (S) Elisabet Ekestubbe (M)

Läs mer

DP 1724 2010-03-08 Dnr 07:10067-BN 540 Sofie Andersson Rosell Tel 021-39 15 02. Detaljplan för LYCKSTA 1:17, Romfartuna, Västerås

DP 1724 2010-03-08 Dnr 07:10067-BN 540 Sofie Andersson Rosell Tel 021-39 15 02. Detaljplan för LYCKSTA 1:17, Romfartuna, Västerås DP 1724 2010-03-08 Dnr 07:10067-BN 540 Sofie Andersson Rosell Tel 021-39 15 02 Detaljplan för LYCKSTA 1:17, Romfartuna, Västerås PLANBESKRIVNING INLEDNING Handlingar Detaljplanen består av plankarta med

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2007-05-28 1 (26) Plats och tid Folkets Hus, Askersund, 2007-05-28 kl. 19.00-20.40. Beslutande Ordinarie ledamöter Bo Trygg (s) Siv Ahlstrand (s) Per Eriksson

Läs mer

FÖRUTSÄTTNINGAR. Kommunala ställningstaganden. Natur och kultur

FÖRUTSÄTTNINGAR. Kommunala ställningstaganden. Natur och kultur Stadsbyggnadsnämnden Datum Diarienummer Aktnummer 1 (8) Stadsbyggnadsförvaltningen 2014-05-28 SBN/2011:233 1.21 Planavdelningen Inga Krekola, 016-710 11 19 Antagandehandling Detaljplan för Mesta 3:3 Borsökna

Läs mer

TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING

TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING Handläggare Anders Brunzell Tel 021-39 10 54 Enkelt planförfarande ÄDp 1708 2009-04-14 Dnr 08:10191-BN 540 Ändring av detaljplan för område vid Ymergatan, Irsta, Västerås TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING INLEDNING

Läs mer

Miljö- och byggnadsnämnden 2014-12-11 1(12) Filip Gille (M) ordförande Mattias Joelsson (KD) Peter Johansson (FP) Leif Bergman (S) Siv Bjerknes (S)

Miljö- och byggnadsnämnden 2014-12-11 1(12) Filip Gille (M) ordförande Mattias Joelsson (KD) Peter Johansson (FP) Leif Bergman (S) Siv Bjerknes (S) Miljö- och byggnadsnämnden 2014-12-11 1(12) Plats och tid Kommunhuset, planrummet kl. 13.00-15.00 Beslutande Filip Gille (M) ordförande Mattias Joelsson (KD) Peter Johansson (FP) Leif Bergman (S) Siv Bjerknes

Läs mer

266 Yttrande över länsstyrelsens redovisning av genomförd tillsyn av kommunens arbete enligt Lag om Skydd mot Olyckor.

266 Yttrande över länsstyrelsens redovisning av genomförd tillsyn av kommunens arbete enligt Lag om Skydd mot Olyckor. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2013-09-11 Ärenden 266 Yttrande över länsstyrelsens redovisning av genomförd tillsyn av kommunens arbete enligt Lag om Skydd mot Olyckor. 267 Försäljning av fastigheten Tälje

Läs mer

Lars-Erik Granholm (KOSA), ordf. Sven-Inge Persson (S) Bengt Andersson (S) Gunnar Östberg (KOSA) Håkan Forslind (C) Erik Bergman (M) Peter Vogt (M)

Lars-Erik Granholm (KOSA), ordf. Sven-Inge Persson (S) Bengt Andersson (S) Gunnar Östberg (KOSA) Håkan Forslind (C) Erik Bergman (M) Peter Vogt (M) Tekniska nämnden 2015-06-11 1 (12) Plats och tid Tekniska kontoret Djurås, kl. 13.00-14.00 Beslutande Ledamöter Lars-Erik Granholm (KOSA), ordf. Sven-Inge Persson (S) Bengt Andersson (S) Gunnar Östberg

Läs mer

Fastigheten Bergshauptmannen 1 Sala kommun, Västmanlands län - enkelt planförfarande

Fastigheten Bergshauptmannen 1 Sala kommun, Västmanlands län - enkelt planförfarande Dnr 2008/209 1(7) KOMMUNSTYRELSENS FÖRVALTNING Samrådshandling 2008-10-15, rev 2008-XX-XX Antagen 2008-XX-XX Laga kraft 2008-XX-XX Detaljplan för Fastigheten Bergshauptmannen 1 Sala kommun, Västmanlands

Läs mer

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Byggnadsnämnden

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Byggnadsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2016-01-14 Innehållsförteckning Ärende 1 Reglemente för byggnadsnämnden och trafiknämnden... 2 2 Svar på remiss om motion angående bostadsbyggande i Habo kommun med särskild hänsyn

Läs mer

Reglemente för Servicenämnden

Reglemente för Servicenämnden Datum 2006-06-02 Reglemente för Servicenämnden fastställt av kommunfullmäktige 2005-04-25 45 (reviderat enligt beslut Kf 06-06-19 54) Utöver det som föreskrivs om nämnder i kommunallagen gäller bestämmelserna

Läs mer

TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING

TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING SAMRÅDSFÖRSLAG 2012-06-11 ANTAGANDEHANDLING ENKELT PLANFÖRFARANDE enligt PBL 5:7 Ändring av detaljplan för fastigheten Brännäset 15 samt del av Tälje 3:1 och 3:14 i Norrtälje stad Dnr 12-951.214 Ks 12-852

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 2015-02-02 Samhällsbyggnadsnämnden

Sammanträdesprotokoll 2015-02-02 Samhällsbyggnadsnämnden Tid och plats 2015-02-02 - Kommunhuset klockan 13.30-15.00 Beslutande Martin Gustafsson (C) - ordförande Henrik Johansen (M) - 1:e vice ordförande Bjarne Daa (S) - 2:e vice ordförande Blagoveska Poulsen

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL FILIPSTADS KOMMUN Sammanträdesdatum Miljö- och Byggnadsnämnden 2009-12-16 1 (15)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL FILIPSTADS KOMMUN Sammanträdesdatum Miljö- och Byggnadsnämnden 2009-12-16 1 (15) FILIPSTADS KOMMUN Sammanträdesdatum Blad Miljö- och Byggnadsnämnden 2009-12-16 1 (15) Plats och tid: Nämndhuset rum 385, kl 09.00 kl 10.30 Beslutande: Övriga deltagande: Justeringsman: Bengt-Olov Persson,

Läs mer

DOM 2014-05-06 Stockholm

DOM 2014-05-06 Stockholm 1 SVEA HOVRÄTT Mark- och miljööverdomstolen 060209 DOM 2014-05-06 Stockholm Mål nr P 11603-13 ÖVERKLAGAT AVGÖRANDE Vänersborgs tingsrätts, mark- och miljödomstolen, dom 2013-11-28 i mål nr P 1609-13, se

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Henrik Olsson

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Henrik Olsson Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen, Henrik Olsson Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2260-2269 Sekreterare A-C Utter Löfgren Ordförande

Läs mer

Enhetschef kvalitet och utveckling Eva Lod Ekonomiadministrativ chef Annika Hellberg Nämndsekreterare Lotta Lann. Thomas Arctaedius (S)

Enhetschef kvalitet och utveckling Eva Lod Ekonomiadministrativ chef Annika Hellberg Nämndsekreterare Lotta Lann. Thomas Arctaedius (S) Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2010-01-26 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna

Läs mer

Handlingar till bygg- och miljönämndens sammanträde den 8 juni 2010

Handlingar till bygg- och miljönämndens sammanträde den 8 juni 2010 Handlingar till bygg- och miljönämndens sammanträde den 8 juni 2010 Sidan 3 av 44 Ärende 1 Sidan 4 av 44 Samhällsbyggnadsförvaltningen Sidan 5 av 44 TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare, telefon Datum Vår beteckning

Läs mer

Valletuna Teater, Vallentuna måndagen den 23 maj kl 19.00. Kommundirektör Kjell Johansson Sekreterare Marianne Sarberg. Vallentuna den 10 maj 2005

Valletuna Teater, Vallentuna måndagen den 23 maj kl 19.00. Kommundirektör Kjell Johansson Sekreterare Marianne Sarberg. Vallentuna den 10 maj 2005 Kommunfullmäktige 23 maj 2005 Plats och tid för sammanträdet Valletuna Teater, Vallentuna måndagen den 23 maj kl 19.00 Kommunfullmäktiges presidium träffas samma dag kl 18.45 Kallade tjänstemän Kommundirektör

Läs mer