FÖRSAMLINGS- BLADET. Nr Svenska kyrkan i Alvesta pastorat. Alvesta Lekaryd Härlöv Hjortsberga med Kvenneberga

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "FÖRSAMLINGS- BLADET. Nr 2 2007 Svenska kyrkan i Alvesta pastorat. Alvesta Lekaryd Härlöv Hjortsberga med Kvenneberga"

Transkript

1 FÖRSAMLINGS- BLADET Nr Svenska kyrkan i Alvesta pastorat Alvesta Lekaryd Härlöv Hjortsberga med Kvenneberga Sommarbilder från konfirmandarbetet. Innehåll: Sommar och sol... 2 Dop i Dansjön... 3 Kyrkorådet i Hjortsberga... 3 Musik i sommartid Evenemang Barn- och ungdomssidan... 8

2 2 FÖRSAMLINGSBLADET Här kan du nå oss: Expedition må-fr säkrast Fax Kontraktsprost Göran Alexandersson Kontor Mobil Kyrkokamrer P-G Rosqvist Assistent Lilian Hedstig Komminister Alf Stolt Diakon Thorsten Tiedt Diakoniassistent Eva Carlsson Mobil Organist Peter Alrikson Församlingsassistenter: Helena Kronstrand Lena Karlsson F-hemmet Kyrkskolan Vaktmästare: Skogskyrkogården, Lekaryds kyrkogård Vaktmästare: Alvesta kyrkogård, Härlövs kyrkogård Lekaryd och Härlöv Komminister Elisabet Cárcamo Storm säkr. on , to Mobil Sommar och sol! Nu kommer sommarnumret av Församlingsbladet. Som du ser handlar det mycket om våra fina konfirmander och musikerbjudanden under sommaren. Konfirmanderna är för oss medarbetare något av vår stora glädje. Det kräver mycket arbete, men ger också mycket tillbaka. Viktigast är ändå att de får lära känna Jesus Kristus och förstå sina liv i ljuset av Guds kärlek. Det handlar också om att överlämna vårt kristna arv till en ny generation, som får förvalta det på sitt sätt. Det är inte lätt att vilja leva som kristen under 2000-talet. Det ställer nya frågor som inte alltid kan besvaras med det som var en gång. Sommar och musik hör ihop i vårt pastorat. I Lekaryds och Härlövs kyrkor ordnas härliga musikkvällar. Några medverkande är återkommande, andra namn är nya. Det blir också några speciella händelser för musikintresserade. Peter Alrikson har några idéer som beskrivs i slutet av Församlingsbladet. Man kan både lyssna till musik och sjunga själv! Till sommarens utbud hör resor och utflykter. Inte minst vår minibuss kommer till god nytta. Allt detta är komplement till vårt ordinarie arbete med gudstjänster och andaktsstunder. I våra fyra kyrkor firas gudstjänst på olika tider och faktiskt på lite olika sätt. Kom och upptäck det! Sommaren ger oss också möjlighet att fira friluftsgudstjänster antingen i närheten av kyrkan eller på en helt annan plats. Sommaren är förnyelsens tid: Tack för allt som grönskar igen, tack för livet! Med blid och livlig värma till allt som varit dött sig solens strålar närma och allt blir återfött. Göran Alexandersson Hjortsberga med Kvenneberga Komminister Svante Kjellén säkrast to 9-11, fr Mobil Hjortsberga pastorsexpedition Kyrkogården Predikoturer varje fredag i Smp. Klipp ut och lägg i telefonkatalogen! Vår kvinnliga personal deltog med lust och glädje i Växjöloppet. Församlingsbladet utges av Alvesta kyrkliga samfällighet, Box 177, Alvesta. Ansvarig utgivare: Göran Alexandersson.

3 FÖRSAMLINGSBLADET 3 Dop i Dansjön Lördagen den 5 maj fick konfirmanderna i Johannes - gruppen vara med om en spännande upplevelse. En av konfirmanderna i gruppen, Ellen, och hennes yngre bror Isak, hade själva valt att döpas i Dansjön i Lekaryd. Till detta utomhusdop var, förutom konfirmanderna, även Ellen och Isaks familj och vänner inbjudna. Dopgudstjänsten inleddes på strandkanten och då det var dags för själva dophandlingen steg Ellen, Isak, de två konfirmandledarna och jag själv i vattnet. Ellen och Isak döptes i sina vanliga kläder för att efter dopet, enligt sed från fornkyrklig tid, iklädas den vita skruden. I fornkyrkan döptes vuxna på påsknatten efter att ha genomgått dopundervisning under en längre tid. Den vita dräkten en symbol för renhet och den nya människa som man blir i dopet bar sedan den nydöpte under hela den kommande veckan, för att stolt visa upp att nu var man döpt. Jag erbjöd även Ellen och Isak att ha på sig den vita kåpan under hela den kommande veckan efter dopet, men de avböjde erbjudandet med ett förskräckt leende. Efter dopet firade vi de nydöpta med rysk banan- och chokladtårta i sockengården, där konfirmanderna hade dukat upp till dopkalas. Som dopgåva från församlingen fick Ellen och Isak varsitt smycke en dopdroppe från SKUT. För dem som undrar om det inte var väldigt kallt i vattnet, kan jag berätta att med långkalsonger och vita sockar under röcklinet, frös åtminstone inte prästen! Från vänster: Lelle Carlsson, vik församlingsassistent, Helena Kronstrand, församlingspedagog, Ellen Henehan, dopkandidat och Elisabet Cárcamo Storm, komminister i Lekaryd och Härlöv. Elisabet Cárcamo Storm Elisabet Cárcamo Storm, Isak och Ellen Henehan. Presentation av kyrkorådet i Hjortsberga och Kvenneberga Gerd Ouchterlony Jag vill verka för en kyrka där alla ska känna sig välkomna, både om man är en van kyrkobesökare eller bara kommer vid speciella tillfällen. Kyrkan är till för oss alla och det är vi tillsammans som ger kyrkan ett innehåll. Kvenneberga kapell ligger mig särskilt varmt om hjärtat, jag vill rekommendera alla som inte hittat dit ännu att besöka det vackra kapellet. Ida Gunnarsson Svenska kyrkan står inför förnyelse. Jag vill vara med och påverka processen, se till att kykan blir en plats för alla. För mig är det en mötesplats, vi måste bevara traditionen men samtidigt inte vara rädda för att någon gång våga förnya oss. Ibland behövs det nya idéer även till fungerande projekt.

4 4 FÖRSAMLINGSBLADET Musik i sommartid Lördagen den 16 juni kl (Obs! tiden) Lekaryds kyrka VÄXJÖ MADRIGALKÖR Dirigent Nils-Olof Berg. Madrigalkören, som är en blandad kör med ca 25 medlemmar, har på sin repertoar såväl sakral som profan musik. I höstas gjorde man en körresa till Tyskland med framträdanden på olika platser. Det blir ett blandat program med bl a svensk folkmusik i olika arrangemang och en kantat av Dietrich Buxtehude. Lördagen den 7 juli kl Härlövs kyrka RÖSTER I RÖRELSE Sånger, dikter och rörelse med skapelsen och naturen i fokus. Musik från olika tidsepoker och genrer, från folkton till gospel. Medverkande är två lärare vid S:t Sigfrids folkhögskola: Cecilia Alrikson, kantor och sångpedagog samt Sara Wåhlin, rytmikpedagog. Lördagen den 14 juli kl Härlövs kyrka FRÅN SVERIGE UR TIDEN Sara Niklasson (sång, gitarr, fiol) har en stor musikalisk bredd inom genrer som pop, visa och folkmusik. Hon har just avslutat sin sångpedagogutbildning vid Kungl. Musikhögskolan. Lisa Eriksson (dragspel/accordeon/sång) har studerat vid musikhögskolorna i Göteborg och Stockholm samt fördjupat sig i tango i Argentina. Programmet består av egenkomponerad, traditionell och annan lånad musik med Sverige som ursprungsland. Lördagen den 21 juli kl Lekaryds kyrka LISA PETERSSON Lisa Petersson från Växjö är en ung, lovande sångerska, som efter ett års akademiska studier i Lund nu beslutat sig för att ägna sig helt åt musiken. Hon är medlem i Lunds kammarkör och studerar sång för Lawrence Johnson.

5 FÖRSAMLINGSBLADET 5 Musik i sommartid Lördagen den 28 juli kl Härlövs kyrka LINDA PETTERSSON BRATT/ KRISTER JONSSON DUO Välkommen till en musikalisk resa där små och stora ting avhandlas med en vördnadsfull respektlöshet för traditioner och käpphästar. Repertoaren utformas från ett jazzperspektiv med enstaka nedslag i pophistorien, och tvärtom Duon Linda Pettersson och Krister Jonsson har rönt stor uppskattning genom sitt stämningsladdade och lekfulla samspel. Lördagen den 4 augusti kl Lekaryds kyrka ATT SJUNGA SIG GLAD Mezzosopranen Karin Westberg menar att unna sig kulturella upplevelser är rena rama friskvården. Detta erbjuds helt receptfritt vid kvällens musikstund. Till hjälp för att förmedla sitt budskap har Karin pianisten Conny Antonov. Lördagen den 11 augusti kl Härlövs kyrka BLOMSTRANDE BAROCK Kärnan i ensemblen Blomstrande Barock består av Anna Braw, barockviolin samt Christina Zeuthen, cembalo och traversflöjt. Dessutom medverkar gambisten Göran Danielsson. Ensemblen har framträtt i många kyrkor och även i andra sammanhang. Det blir musik av Händel, Buxtehude, Telemann samt samtida både manliga och kvinnliga tonsättare.

6 6 FÖRSAMLINGSBLADET Välkommen att fira friluftsgudstjänst på Midsommardagen! Kyrkparken, Härlöv kl 11 Alf Stolt Sockengården, Lekaryd kl 14 Alf Stolt Riksdagsmannagården, Alvesta kl 14 Göran Alexandersson Sommarkör i Alvesta Vi övar in några enkla körsånger och sjunger i samband med friluftsgudstjänsten vid Riksdagsmannagården söndagen 23/6 klockan 14. Övning 20/6 klockan i Alvesta församlingshem Peter Alrikson, körledare Sommarsång i sommarkvällen Skogskyrkan söndag 19/8 kl Vana och ovana körsångare är välkomna att delta i en spontan sångfest. Repertoaren består mestadels av kända körsånger och psalmer. Notutdelning och övning med musiker från klockan 18. Välkommen! Peter Alrikson, körledare Kvällssykretsens missionsauktion Missionsauktionen den 17 mars i Alvesta församlingshem inbringade hela kr (2.600 kr mer än förra året). Slätthögs cittragrupp stod för underhållningen. Junior- och tjejgruppen höll egen auktion på sina alster som gav kr. All heder åt våra fina ungdomar. Hjärtligt tack till alla som deltog och bidrog på olika sätt! Sykretsarna i Alvesta har vid sina årsmöten fördelat de medel som inkommit vid missionsauktionerna. Alvesta-Benestad kyrkliga arbetskrets: Svenska Kyrkans Mission 6.500:- Svenska Kyrkan i utlandet 3.000:- IM 1.500:- Svenska Jerusalemsföreningen 2.000:- Stiftsgården Tallnäs 1.000:- Stiftsgården Kastlösa 1.500:- Sällskapet Länkarna, Alvesta 2.500:- Den Öppna Dörren, Växjö 2.000:- Kristen Närradio, Växjö 500:- Radio Norea, projekt Hanna 1.000:- Fadderbarn 1.200: :- Kvällssykretsen: Svenska Kyrkans Mission 6.000:- Svenska Kyrkan i utlandet 3.000:- IM 2.000:- Den Öppna Dörren, Växjö 2.000:- RIA i Växjö 2.000:- Sällskapet Länkarna, Alvesta 2.000:- Stockholms stadsmission 1.500:- Göteborgs stadsmission 1.500:- Projekt Hanna, Radio Norea 1.000: :- Vi knäcker notnötter! Följ med på upptäcktsfärd bland noter, symboler och andra mystiska saker inom musikens värld. Vad heter tonerna och hur lång är egentligen en paus? Det ska vi ta reda på. När? Torsdag 21/6 klockan 9 14 Var? Alvesta församlingshem Vem? För barnkörsångare, musikminiorer, musik- och dramasångare och andra intresserade i mellanstadieåldern. Ledare: Maria Magnusson och Peter Alrikson samt Sommarskoj-teamet. Kostnad 20:- (för lunchen). Anmälan sker till Sommarskoj (se sista sidan).

7 FÖRSAMLINGSBLADET 7 Sommarutflykter 20/6, 26/6, med Kyrkans Minibuss för dig som 27/6, 3/7, inte orkar åka så långt eller behöver 5/7, 10/7, komma ut lite mer. Vi hämtar dig 22/8, 30/8 vid bostaden. Resmålet bestämmer vi efter hand. Kom gärna med önskemål. Avresa kl 14, åter ca kl 17. Kaffe betalas av deltagarna. Anmälan till: Eva Carlsson, /7, 25/7, 31/7, 8/8, 14/8 Anmälan till: Thorsten Tiedt, juni 8.00 Kyrkresa Nättraby Karlskrona Kristianopel. Pris: 300 kr inkl. lunch och eftermiddagskaffe. 16 aug Kyrkresa Lilla Björka, Berg m.m. Pris: 80 kr inkl. kaffe. Vardagsgudstjänster Varje lördag klockan 18 är det helgmålsbön i Skogskyrkan. Kyrkbilen går kl och efter helgmålsbönen serveras kyrkkaffe i Skogssalen. Gudstjänsterna på Rådmannen och Bryggaren är öppna för alla, Bryggaren varje fredag kl 14 och Rådmannen på torsdagar kl två gånger i månaden. I hörnrummet på Rådmannen ordnar diakonigruppen med kaffe. Välkommen till våra gudstjänster. Lekaryd & Härlöv OBS! OBS! OBS! Den 1 juni går vi över till sommartider i Lekaryd och Härlöv församlingar. Det innebär att vi varannan söndag firar gudstjänst kl 9.30 och varannan söndag kl 17. Se predikoturerna för mer info. Den 1/9 åter till vintertid. I folkton Friluftsmässa sockengården Lekaryd Cecilia & Peter Alrikson, sång och musik Elisabet Cárcamo Storm Söndagen den 26 augusti kl 17 Stranddagar i Sjöatorp En möjlighet för dig som ensamstående mamma eller pappa att komma ut till Sjöatorp! Vår lägergård är öppen hela dagen, från kl 11 till ca kl 18. Det finns möjlighet att bada, fiska, åka kanot och båt, grilla eller bara ligga i solen. Obs! Föräldrarna är själva ansvariga för sina barn! Ta med egen fikakorg. Om ni inte kan köra ut till Sjöatorp själva, ring: Pastorsexpedition, eller till Thorsten, för att få skjuts. Stranddagar: Torsdag 19 juli, torsdag 26 juli, onsdag 1 augusti, tisdag 7 augusti. Inte längre konfirmand och ingenting att göra? Om du är nykonfirmerad, har du möjlighet att följa med på våra Ex-konfirmand-utflykter Vi ska träffas i församlingshemmet och åka härifrån tidigt på morgonen. Först till kvarn gäller, så anmäl dig tidigt. Det finns bara 8 platser i bussen. Anmälning till vår pastorsexpedition, eller till Thorsten, eller via e-post: alvesta.pastorat@svenskakyrkan.se. Om det finns stort intresse, går det att ordna några tillfällen till! Måndag 23 juli: High Chapparall Därefter grillar vi hos Alf (han har sin stuga där). Träff: kl 9. Tillbaka: på kvällen. Kostnad: 160 kr (entré). Ta med dig fika för dagen. Vi bjuder på grillning. Måndag 6 augusti: Liseberg Göteborg Träff: kl 9. Tillbaka: på kvällen. Kostnad: 340 kr (entré + åkpass). Ta med dig egen fika för dagen. Måndag 30 juli: En gång till till Boda Borg För dem som fortfarande är sugna på fler stämplar Därefter: grillning i Sjöatorp. Träff: kl 9. Tillbaka: på kvällen. Kostnad: 165 kr (entré). Ta med dig egen fika för dagen. Vi bjuder på grillning. Måndag 13 augusti: Thorsten tar emot era förslag under: thorsten.tiedt@svenskakyrkan.se

8 8 FÖRSAMLINGSBLADET BUSAN barn- och ungdomssidan Lördagen den 21 april träffades 57 barn från kontraktets alla hörn för en gemensam dag i Sjöatorp. Barnen fick där gå mellan olika stationer som handlade om påsken och Lutherhjälpen. Barnen fick också tillverka instrument och öva sånger inför den kommande andakten. Dagen avslutades med en skattjakt. Vill du veta mer om kontraktsdagen? Gå in på hemsidan så hittar du mer information och bilder från dagen. Vi börjar grupperna igen vecka 36 Glad sommar önskar vi er alla från oss ledare inom barn- och ungdomsverksamheten! Är du mellan 7 och 12 år och vill göra något roligt på sommarlovet? Då vore Sommarskoj något för dig! På Sommarskoj gör vi många roliga saker som att pyssla, sjunga, laga mat, baka m.m. Vi gör dessutom en resa tillsammans. På Sommarskoj träffas vi vecka 24, 25 och 33 i Kyrkskolan mellan klockan 9 och 14. Vill du vara med så anmäl dig till Helena, eller via mail på helena.kronstrand@svenskakyrkan.se En tradition på Sommarskoj är att vi dagen innan midsommarafton firar midsommar tillsammans. Lindströms Tryckeri, Alvesta, 40042

FÖRSAMLINGS- BLADET. Nr 4 2007 Svenska kyrkan i Alvesta pastorat. Alvesta Lekaryd Härlöv Hjortsberga med Kvenneberga

FÖRSAMLINGS- BLADET. Nr 4 2007 Svenska kyrkan i Alvesta pastorat. Alvesta Lekaryd Härlöv Hjortsberga med Kvenneberga FÖRSAMLINGS- BLADET Nr 4 2007 Svenska kyrkan i Alvesta pastorat Alvesta Lekaryd Härlöv Hjortsberga med Kvenneberga Kvenneberga kapell. Innehåll: Finns det plats för Jesus?... 2 Förändra och förnya... 3

Läs mer

Församlingsbladet. Tack alla ungdomar, för att vi har fått lära känna er och för en mycket härlig tid tillsammans.

Församlingsbladet. Tack alla ungdomar, för att vi har fått lära känna er och för en mycket härlig tid tillsammans. Församlingsbladet Nr 3/2012 Onsdagen den 6 juni till torsdagen den 7 juni gjorde Tjejgruppen sin efterlängtade resa till Göteborg. Det blev besök på både Liseberg och Universéum. Vi gjorde också ett besök

Läs mer

FörsamlingsNytt hösten 2010

FörsamlingsNytt hösten 2010 kyrkan.. Svenska.... BJARREDS FORSAMLING FörsamlingsNytt hösten 2010 Välkommen till Öppet Hus på Tallkotten! I Foto: Lynn-Marie Palm Redaktionen Öresundsvägen 9 23735 Bjärred Ansvarig utgivare: www.svenskakyrkan.se/bjarred

Läs mer

FÖRSAMLINGS- BLADET. Hur hittar man till Kyrkans hus? Nr 1 2007 Svenska kyrkan i Alvesta pastorat. Alvesta Lekaryd Härlöv Hjortsberga med Kvenneberga

FÖRSAMLINGS- BLADET. Hur hittar man till Kyrkans hus? Nr 1 2007 Svenska kyrkan i Alvesta pastorat. Alvesta Lekaryd Härlöv Hjortsberga med Kvenneberga FÖRSAMLINGS- BLADET Nr 1 2007 Svenska kyrkan i Alvesta pastorat Alvesta Lekaryd Härlöv Hjortsberga med Kvenneberga Hur hittar man till Kyrkans hus? Mäster Espings väg Innehåll: Liv Död Liv... 2 Fasteaktion...

Läs mer

Nyhetsbrev 5 maj 25 aug 2013

Nyhetsbrev 5 maj 25 aug 2013 Nyhetsbrev 5 maj 25 aug 2013 Givaren och mottagaren Jag minns den där känslan som det vore i morse. I synnerhet när det går mot juni. Jag önskar att alla har den inom sig och jag vill verkligen att mina

Läs mer

Nr 3: 2013 Y R K N Y T T. Foto: Yngve Ivarsson

Nr 3: 2013 Y R K N Y T T. Foto: Yngve Ivarsson K Nr 3: 2013 Y R K N Y T T Foto: Yngve Ivarsson Kan Gud älska en medioker medelmåtta? Vissa människor och möten sätter spår i oss och avtryck i våra hjärtan. Det hade varit en intensiv period med massor

Läs mer

Församlingsblad. Våren 2011

Församlingsblad. Våren 2011 Församlingsblad Våren 2011 Lille Oskar skulle fylla fem år. I den åldern är födelsedagar viktiga. I tanken förbereder man sig veckor i förväg. Förväntningar och drömmar blir som levande bilder. Man talar

Läs mer

Barnen. i Härlanda och Örgryte församlingar. Våren 2014

Barnen. i Härlanda och Örgryte församlingar. Våren 2014 Barnen i Härlanda och Örgryte församlingar Våren 2014 Härlanda församling Härlanda församling Härlanda församling Öppen förskola Onsdagar och fredagar kl 10.00-12.00. Terminsstart 15 januari. Lek, sångstund

Läs mer

Välkommen till konfirmation!

Välkommen till konfirmation! Sommar 2013 Välkommen till konfirmation! Varje år bjuder Svenska kyrkan in ungdomar som fyller 14 år till konfirmation, därför får er familj denna inbjudan. Denna gång handlar det om sommarkonfirmation.

Läs mer

Församlingsnytt hösten 2012

Församlingsnytt hösten 2012 Församlingsnytt hösten 2012 Redaktionen Ansvarig utgivare: www.bjarredsforsamling.se Öresundsvägen 9 kyrkoherde Eva Landberg Tryckt hos Tryckfolket AB,Malmö 237 35 Bjärred bjarredsforsamling@svenskakyrkan.se

Läs mer

Vad händer när man dör? Behövs jag? Hur började allting? VARFÖR SKA JAG KONFIRMERA MIG? VAD HANDLAR KONFIRMATION OM?

Vad händer när man dör? Behövs jag? Hur började allting? VARFÖR SKA JAG KONFIRMERA MIG? VAD HANDLAR KONFIRMATION OM? Konfirmation 2016 VARFÖR SKA JAG KONFIRMERA MIG? Brukar du fundera kring kärleken, livet, Gud, döden, framtiden, sex, vänskap, sorg och glädje? Vill du prata om det med andra? Då kan konfirmation vara

Läs mer

Näsums Kyrkoblad. Fira Påsk i din kyrka!

Näsums Kyrkoblad. Fira Påsk i din kyrka! Näsums Kyrkoblad Nr 1/2010 Mars- Juni 2010 Fira Påsk i din kyrka! Barnen i grupperna välkomnar alla redan på Palmsöndagens familjegudstjänst då vi har stor fest och final på årets Fastekampanj och upptakt

Läs mer

konfirmand 2010/2011 Nu är det din tur

konfirmand 2010/2011 Nu är det din tur konfirmand 2010/2011 Nu är det din tur 1 Nya kompisar, läger och gå på vatten Vi lever i en tid där vi möter många olika tankar värderingar och trosuppfattningar. Det kan vara positivt men också förvirrande.

Läs mer

KYRKAN. Välkommen till Fiskebäckskyrkan sommar 2015

KYRKAN. Välkommen till Fiskebäckskyrkan sommar 2015 KYRKAN Välkommen till Fiskebäckskyrkan sommar 2015 Det finns ett ord som återkommer i livet identitet. Vem är jag? Vem vill jag egentligen vara? De svaren förändras troligtvis genom åren. Senaste decennierna

Läs mer

KONFIRMATION PÅ ÖSTERMALM

KONFIRMATION PÅ ÖSTERMALM Konfirmationsresa till Kreta Följ med på en annorlunda resa, både i det inre och till det yttre. Vår första träff äger rum den 4/12 2016. Därefter träffas vi söndagarna: 29/1 19/2, 26/3. Helgen 20-21/5

Läs mer

Barn och föräldrar våren 2016

Barn och föräldrar våren 2016 Barn och föräldrar våren 2016 Svenska kyrkan i Partille Kom som du är! Små och stora, barn och vuxna - vi hoppas att ni känner er välkomna att besöka någon av våra kyrkor. Här finns mycket att välja på

Läs mer

FOTO: ALEX & MARTIN /IKON. Konfirmand KÅLLERED FÄSSBERG STENSJÖN

FOTO: ALEX & MARTIN /IKON. Konfirmand KÅLLERED FÄSSBERG STENSJÖN FOTO: ALEX & MARTIN /IKON Konfirmand 2015 2016 KÅLLERED FÄSSBERG STENSJÖN FOTO: ALEX & MARTIN /IKON VÄLKOMMEN TILL ETT ÅR MED MINNEN FÖR LIVET! Konfirmationstiden är ett erbjudande om att fundera kring

Läs mer

Tranbärets månadsbrev september 2015

Tranbärets månadsbrev september 2015 Tranbärets månadsbrev september 2015 Vilken höst vi har! Sol och värme växlas med regn och rusk, men september ser ut att avslutas med sol och det gillar vi. Naturen bjuder på underbara färgkombinationer

Läs mer

DU ÄR. Finns Gud? Vem är jag? Vad är kärlek? Vilken betydelse har mitt liv? Varför finns det krig? Vad är kristen tro?

DU ÄR. Finns Gud? Vem är jag? Vad är kärlek? Vilken betydelse har mitt liv? Varför finns det krig? Vad är kristen tro? DU ÄR Finns Gud? Vem är jag? Vad är kärlek? Vilken betydelse har mitt liv? Varför finns det krig? Vad är kristen tro? värd mer än GULD KONFIRMAND MALMÖ 2016-2017 GRATTIS DU FYLLER FJORTON! Tänk dig att

Läs mer

Försam lings nytt. Bibel ordet. Vetlanda Alliansförsamling. I detta nummer, bl a: Se oss på: http://www.vetlandaallianskyrka.se

Försam lings nytt. Bibel ordet. Vetlanda Alliansförsamling. I detta nummer, bl a: Se oss på: http://www.vetlandaallianskyrka.se Försam lings nytt Nr: 34 program mars april 2014 I detta nummer, bl a: Från pastorns penna Barn o Ungdomsverksamheten Program för mars, april 2014 Ekonomi Vision och mål (måldokument) Annonser mm. mm.

Läs mer

GUD JESUS TRO LEK LLIVET 2016-2017 KÄRLEK PARTY STILLHET. familj DÖDEN. kyrka RELATIONER TVIVEL SKRATT VÄNNER. läger livskunskap BIBELN KOMPISAR

GUD JESUS TRO LEK LLIVET 2016-2017 KÄRLEK PARTY STILLHET. familj DÖDEN. kyrka RELATIONER TVIVEL SKRATT VÄNNER. läger livskunskap BIBELN KOMPISAR JESUS KOMPISAR LLIVET TONÅRING VÄNNER AKTUELLT läger livskunskap BIBELN BÖN familj DÖDEN KÄRLEK PARTY STILLHET ANDAKT GUD kyrka RELATIONER TVIVEL 2016-2017 SKRATT TRO LEK SÅ MYCKET MER. Det finns många

Läs mer

Följande gäller för utflykterna:

Följande gäller för utflykterna: Sommarplaneringen 2005 Nu är vi äntligen klara med planeringen för sommaren. Vi har planerat in en hel del utflykter och aktiviteter. Vi har försökt att hitta en variation i det vi gör, en del av utflykterna

Läs mer

Nytt verksamhetsår. Kyrkohedens sida

Nytt verksamhetsår. Kyrkohedens sida Kyrkohedens sida Varje fredag när medarbetarna i Bunge pastorat haft personalmöte, så har vi ägnat oss åt olika andliga övningar. Det har vi gjort för att söka skärpa sinnena och för att öva oss att upptäcka

Läs mer

Logmöten. 8-26 augusti. Stommen Ornunga. Tomas Sjödin Leif Nordlander Emil Jonzon Britta Hermansson med flera...

Logmöten. 8-26 augusti. Stommen Ornunga. Tomas Sjödin Leif Nordlander Emil Jonzon Britta Hermansson med flera... Logmöten Stommen Ornunga 8-26 augusti Tomas Sjödin Leif Nordlander med flera... Tomas Sjödin Jag lutar åt Gud 9 augusti Tomas Sjödin är pastor och en av Sveriges mest lästa kristna författare med böcker

Läs mer

Aktivitetskatalog. Equmenia Linghemskyrkan. ...all information om va ra verksamheter. ...terminsprogram. ...kontaktuppgifter

Aktivitetskatalog. Equmenia Linghemskyrkan. ...all information om va ra verksamheter. ...terminsprogram. ...kontaktuppgifter Aktivitetskatalog Equmenia Linghemskyrkan Detta ha fte inneha ller......all information om va ra verksamheter...terminsprogram...kontaktuppgifter Va rterminen 2016 V ä l k o m m e n t i l l L i n g h e

Läs mer

KONFIRMAND 2011/2012. Startsida

KONFIRMAND 2011/2012. Startsida KONFIRMAND 2011/2012 Startsida Nyfiken på livet? Konfirmand 2011-2012 i Björkekärrs, Härlanda, S:t Pauli och Örgryte församlingar Jag? Världen? Gud? Livet är fullt av frågor! Kyrkan? Jesus? Döden? Meningen

Läs mer

FÖRSAMLINGSBREV PÅSKEN 2012 JAG HAR KOMMIT FÖR ATT DE SKAL HA LIV LIV I ÖVERFLÖD

FÖRSAMLINGSBREV PÅSKEN 2012 JAG HAR KOMMIT FÖR ATT DE SKAL HA LIV LIV I ÖVERFLÖD FÖRSAMLINGSBREV PÅSKEN 2012 JAG HAR KOMMIT FÖR ATT DE SKAL HA LIV LIV I ÖVERFLÖD (JOHANNES EVANGELIET 10:10) Kyrkoherdens påskhälsning: Via dolorosa Oftast kallar vi den för "korsvägen" (via crucis) eller

Läs mer

Söndagsskolan och LoveNepal. sid12

Söndagsskolan och LoveNepal. sid12 Söndagsskolan och LoveNepal sid12 1 2 Den Helige Ande - Vår Hjälpare Nu går jag till honom som har sänt mig, och ingen av er frågar mig: Vart går du? Men eftersom jag har sagt er detta, är era hjärtan

Läs mer

Ta steget! Konfirmation 2014/15

Ta steget! Konfirmation 2014/15 Ta steget! Konfirmation 2014/15 Varför konfirmation? Konfirmandtiden är ett fantastiskt tillfälle för dig att tillsammans med jämnåriga och vuxna människor fundera över livets viktigaste frågor om mål

Läs mer

2012:3. Kyrknyttseptember november. En hälsning till Dig från Gullabo och Torsås församlingar

2012:3. Kyrknyttseptember november. En hälsning till Dig från Gullabo och Torsås församlingar 2012:3 Kyrknyttseptember november En hälsning till Dig från Gullabo och Torsås församlingar Rune har ordet OS Följde du OS i sommar? När jag skriver detta är det i full gång. Inga större framgångar för

Läs mer

HSO-INFORMATION FRÅN OSS! NR 77, V.51, 2015. (Årgång 4)

HSO-INFORMATION FRÅN OSS! NR 77, V.51, 2015. (Årgång 4) TORSDAGSBLADET HSO-INFORMATION FRÅN OSS! NR 77, V.51, 2015. (Årgång 4) Innehåll Redaktören har ordet! 2 HSO kanslis öppettider under jul och nyår 3 HSO Uppsala läns styrelse/ordförandemöten våren 2016

Läs mer

Församlingsblad. Traryd -Strömsnäsbruk - Hinneryd. Den bästa julklappen! VINTERN. Nr 4 2015

Församlingsblad. Traryd -Strömsnäsbruk - Hinneryd. Den bästa julklappen! VINTERN. Nr 4 2015 Församlingsblad Traryd -Strömsnäsbruk - Hinneryd Den bästa julklappen! VINTERN 2015 2016 Nr 4 2015 1 Den bästa julklappen! Jag tror att de flesta av oss kommer ihåg åtminstone en julklapp som vi fått genom

Läs mer

Nr 4: 2014 Y R K N Y T T

Nr 4: 2014 Y R K N Y T T K Nr 4: 2014 Y R K N Y T T Frälsarkransen en livboj i vardagen 1995 satte biskop Martin Lönnebo ihop den första Frälsarkransen. Hans tanke var att den skulle bli ett redskap för bön, meditation och för

Läs mer

Hösten 2014. Dans. Bowling. Musikcafé. Simning. Disco. Rädisan. Skytte. Grillning vid Glänninge

Hösten 2014. Dans. Bowling. Musikcafé. Simning. Disco. Rädisan. Skytte. Grillning vid Glänninge Hösten 2014 Dans Bowling Musikcafé Simning Disco Rädisan Skytte Grillning vid Glänninge Och annat kul I Samarbete med bl a Fub Laholm, Höks Hi, Fritid Halmstad, m fl. Hej! Från den 1 juli 2013 har planeringen

Läs mer

Programblad April - Juni 2016. Kom helige Ande! Uppväck oss! Utmana oss! Gör oss brinnande av kärlek! I EN VÄXANDE VARDAGSGEMENSKAP

Programblad April - Juni 2016. Kom helige Ande! Uppväck oss! Utmana oss! Gör oss brinnande av kärlek! I EN VÄXANDE VARDAGSGEMENSKAP I EN VÄXANDE VARDAGSGEMENSKAP Programblad April - Juni 2016 Kom helige Ande! Uppväck oss! Utmana oss! Gör oss brinnande av kärlek! Vi rör oss i påsktid på väg mot pingsten. En tid av omvälvningar - för

Läs mer

Stockslyckekyrkan KVARTALSBREV februari-april 2007

Stockslyckekyrkan KVARTALSBREV februari-april 2007 Stockslyckekyrkan KVARTALSBREV februari-april 2007 Det har vänt! Dagarna blir allt ljusare och vintermörkret naggas i kanten. Fåglarna har börjat att kvittra igen och redan i slutet av mars ställer vi

Läs mer

Program för Våren 2015

Program för Våren 2015 Program för Våren 2015 Säkert vårtecken M/S Lagaholm Föreningslokal / Besöksadress Doktorsstigen 2 312 31 Laholm Öppet, Måndag - Torsdag 09.30-13.30 Kansliet: 0430-10088 E-post ordförande:claes@surfia.nu

Läs mer

Detta utskick innehåller följande:

Detta utskick innehåller följande: Detta utskick innehåller följande: Fritids- och Idrottsprogrammet Styrelsen har ordet Inbjudan till Föreningsmöte Presentation av Fyrklöverns Arbetsgrupp JUL HOS PATRIK Freja Musikteater Adventssamkväm

Läs mer

Vänbrev nr 4 2015. Korset i Den Gode herdens kyrka Övre Soppero Foto Siv Sjödin

Vänbrev nr 4 2015. Korset i Den Gode herdens kyrka Övre Soppero Foto Siv Sjödin Vänbrev nr 4 2015 Korset i Den Gode herdens kyrka Övre Soppero Foto Siv Sjödin Ashramvänner i Den Gode herdens kyrka Övre Soppero Foto Siv Sjödin En rapport från bönetåget Den 1 9 augusti var vi runt 50

Läs mer

KONFIRMAND 2013/2014

KONFIRMAND 2013/2014 KONFIRMAND 2013/2014 Nyfiken på livet? Vad har du lärt dig under konfirmandtiden? Vad har varit det bästa med konfirmationen? Lägret och få träffa nya vänner. Ledarna. Att dansa! Lägret var underbart!

Läs mer

Årgång 23 Sommaren 2005 YTTERBY KYRKOBLAD

Årgång 23 Sommaren 2005 YTTERBY KYRKOBLAD YTTERBY KYRKOBLAD Årgång 23 Sommaren 2005 Sommarhälsning Nu blir det snart sommarkyrka i Ytterby igen. Måndagen den 27 juni öppnar caféet. Denna sommar kommer allt överskott i caféverksamheten och insamlingen

Läs mer

Skuttungeposten Nr 3 v. 41-43 2015-2016

Skuttungeposten Nr 3 v. 41-43 2015-2016 SKAPANDE SKOLA Projektet är avslutat och var mycket uppskattat av eleverna! Filmerna finns på erikhedman.com. SMILE Månadens ord är MEDMÄNSKLIG- HET och vi arbetar med färdigheten att visa att man tycker

Läs mer

Nummer 1-13,15 Lördag 14 maj

Nummer 1-13,15 Lördag 14 maj Nummer 1-13,15 Lördag 14 maj 1 Innehåll Ledare 3 Incheckningen 4 Elins dagbok 5 Caroline - Festivaldrotning 2005 6 Peter - The king is Back(stage) 7 2 Ledare Äntligen har det blivit dags! UKM Regional

Läs mer

Församlingsbrev. Hösten 2009

Församlingsbrev. Hösten 2009 Sankt Mikaels katolska församling Församlingsbrev Hösten 2009 Sankt Mikaels katolska församling Ny kyrkoherde Kära församling! Det är er nye kyrkoherde som skriver denna hälsning, och det är väl på sin

Läs mer

Juniorverksamhet 2016

Juniorverksamhet 2016 Juniorverksamhet 2016 Målet med vår juniorverksamhet är att det ska vara roligt, lekfullt, träffa kompisar och lära sig golf. Vi har många olika aktiviteter för ungdomarna att vara med på. Vi vill att

Läs mer

Illustrationer: Hugo Karlsson, Ateljé Inuti Projektledare: Elinor Brunnberg. Mälardalens högskola Text: Kim Talman, Jeanette Åkerström Kördel, Elinor

Illustrationer: Hugo Karlsson, Ateljé Inuti Projektledare: Elinor Brunnberg. Mälardalens högskola Text: Kim Talman, Jeanette Åkerström Kördel, Elinor JONNY VILL VARA ENSAM Om trötta föräldrar och karusellen med professionella Illustrationer: Hugo Karlsson, Ateljé Inuti Projektledare: Elinor Brunnberg. Mälardalens högskola Text: Kim Talman, Jeanette

Läs mer

Församlingsblad Juni - Augusti 2009 1

Församlingsblad Juni - Augusti 2009 1 Församlingsblad Juni - Augusti 2009 1 Ekbackskyrkans församling Ekbackskyrkan Parkvägen 17 643 30 Vingåker Bankgiro: 624-7027 Postgiro: 71 91 26-5 Org. nummer: 817606-0229 E-post: kontakt@ekbackskyrkan.se

Läs mer

Huvud, axlar, knä och tå: daglig läsning vecka 3

Huvud, axlar, knä och tå: daglig läsning vecka 3 Huvud, axlar, knä och tå: daglig läsning vecka 3 - om trons olika dimensioner Steg i tro denna vecka Skriv under veckan ner på ett papper, som du delar in i fyra kolumner, när du upplever tron som huvud,

Läs mer

HÖSTTERMINEN 2012 MI LJ

HÖSTTERMINEN 2012 MI LJ BA RN &FA HÖSTTERMINEN 2012 MI LJ FAMILJEMÄSSA Kom och var delaktig! Gudstjänsten är hjärtat i församlingens verksamhet, i den kan Du finna rum för ro och eftertanke samt uppleva glädje, musik och gemenskap.

Läs mer

VAD ÄR KONFIRMATION?

VAD ÄR KONFIRMATION? 2015/2016 VAD ÄR KONFIRMATION? Konfirmation handlar om TRO, HOPP och KÄRLEK.. Under konfirmandtiden får du tillfälle att fundera på vem du är och vad du tror du på. Konfirmation rymmer även frågor om:

Läs mer

Församlingsblad. Torestorp, Öxabäck & Älekulla VÅREN 2015

Församlingsblad. Torestorp, Öxabäck & Älekulla VÅREN 2015 Församlingsblad Torestorp, Öxabäck & Älekulla VÅREN 2015 Som ett träd... 2 Körsång och musikliv 3 När allting var över... 4 Annandag påsk 5 Bönesjalsgruppen5 Passionstiden 6 Kontakt 7 Som ett träd, planterat

Läs mer

Musik. i Säterbygdens kyrkor. Höst och vinter 2015 Säter Gustafs Stora Skedvi Silvberg

Musik. i Säterbygdens kyrkor. Höst och vinter 2015 Säter Gustafs Stora Skedvi Silvberg Musik i Säterbygdens kyrkor Höst och vinter 2015 Säter Gustafs Stora Skedvi Silvberg Hjärtligt välkommen till musikgudstjänster och konserter i Säterbygdens kyrkor under höst och vinter 2015. Här nedan

Läs mer

för barn och unga - Kyrksalen Tobo Barn- och föräldragrupp måndagar 9.30-12.00

för barn och unga - Kyrksalen Tobo Barn- och föräldragrupp måndagar 9.30-12.00 TRO & LIV Utifrån en inledning, som bygger på boken Tro & Liv, samtalar vi om några centrala teman i kristen tro och vad de betyder i våra liv. Vi träffas tisdagar jämn vecka kl 19-21. Ingen föranmälan

Läs mer

BrÖLLoPEt I KANA. Tidsram: 20-25 minuter.

BrÖLLoPEt I KANA. Tidsram: 20-25 minuter. ANDRA SÖNDAGEN UNDER 2. SÖNDAGEN ÅRET (ÅRGÅNG UNDEr året C) 17 JANUARI (år C) (20 2016 JANUArI 2013) Tidsram: 20-25 minuter. På tredje dagen hölls ett bröllop i Kana i Galileen, och Jesu mor var där. Jesus

Läs mer

Friskolenytt Virestad v.42

Friskolenytt Virestad v.42 Friskolenytt Virestad v.42 Skola: På torsdag nästa vecka är det dags, då kommer vi alla få oss till livs en föreställning som heter Musikhögskolan flyger ; det är nästan färdigutbildade musiker från Malmö

Läs mer

Församlingens källor (Apg 2:41-47) Predikan av Jan-Gunnar Wahlén sö 14 feb 2016

Församlingens källor (Apg 2:41-47) Predikan av Jan-Gunnar Wahlén sö 14 feb 2016 Församlingens källor (Apg 2:41-47) Predikan av Jan-Gunnar Wahlén sö 14 feb 2016 Inledning Vi är lite olika som människor och i samband med ett årsmöte har en del av oss lättast att blicka tillbaka och

Läs mer

VÄLKOMNA. ska prägla vår verksamhet genom en levande kristen grundsyn och en kärleksfull gemenskap.

VÄLKOMNA. ska prägla vår verksamhet genom en levande kristen grundsyn och en kärleksfull gemenskap. VÄLKOMNA till Brandströmska Förskolan Nylöse. Här nedan finner du information om Brandströmska förskolan Nylöse. Du kan klicka dig direkt till följande rubriker: 1. Mål och Metoder 2. Så här arbetar vi

Läs mer

inbjudan till konfirmation i svenska kyrkan sollentuna läsåret 2013 2014 tro hop p& k ä rlek

inbjudan till konfirmation i svenska kyrkan sollentuna läsåret 2013 2014 tro hop p& k ä rlek inbjudan till konfirmation i svenska kyrkan sollentuna läsåret 2013 2014 tro hop p& k ä rlek 1 2 2 vad tror du på? våga prova gud och kyrkan! Vi förutsätter inte att du som anmäler dig till konfirmandundervisningen

Läs mer

Församlingsblad. Torestorp, Öxabäck & Älekulla Hösten 2013

Församlingsblad. Torestorp, Öxabäck & Älekulla Hösten 2013 Församlingsblad Torestorp, Öxabäck & Älekulla Hösten 2013 Förtroendeval 2 Alphakurs 2 Gemenskapshelg 3 Församlingskväll 3 Kyrkoval 4-5 På gång 6 Döpta & Kontakt 7 Gudstjänster 8 Förtroendeval Församlingen

Läs mer

ÄNKANS GÅVA 32 SÖNDAGEN UNDER ÅRET (ÅRGÅNG B) 8 NOVEMBER 2015. Tidsram: 20-25 minuter. Mark 12: 41-44 (eller Mark 12:38-44, nedan väljs den kortare)

ÄNKANS GÅVA 32 SÖNDAGEN UNDER ÅRET (ÅRGÅNG B) 8 NOVEMBER 2015. Tidsram: 20-25 minuter. Mark 12: 41-44 (eller Mark 12:38-44, nedan väljs den kortare) ÄNKANS GÅVA 32 SÖNDAGEN UNDER ÅRET (ÅRGÅNG B) 8 NOVEMBER 2015 Tidsram: 20-25 minuter. Mark 12: 41-44 (eller Mark 12:38-44, nedan väljs den kortare) Änkans gåva Han satte sig mitt för tempelkistan och såg

Läs mer

Nyhetsbrev från Calmar Renässansgille. Sommaren 2013. I detta nummer: Kurser, jullotteri, inbjudningar och recensioner.

Nyhetsbrev från Calmar Renässansgille. Sommaren 2013. I detta nummer: Kurser, jullotteri, inbjudningar och recensioner. RENYSSANS Nyhetsbrev från Calmar Renässansgille Sommaren 2013 I detta nummer: Kurser, jullotteri, inbjudningar och recensioner. Hur det gick till i Bretten och på Bornholm får ni veta i nästa nummer 1

Läs mer

ÖRTAGÅRDEN 2016 ÖRTAGÅRDEN. hösten. www.ortagarden.se. Kristen kurs- & lägergård

ÖRTAGÅRDEN 2016 ÖRTAGÅRDEN. hösten. www.ortagarden.se. Kristen kurs- & lägergård ÖRTAGÅRDEN Kristen kurs- & lägergård ÖRTAGÅRDEN 2016 hösten www.ortagarden.se Hälsning från ordföranden Välkommen till Örtagården! Du som kommer hit ska bli bemött av ett vänligt leende och ett gott handslag.

Läs mer

K Y R K N Y T T. Nr 3: 2014. Välkommen till världen! säger vi till alla nyfödda. Vi välkomnar er att döpa ert barn i Västra Karaby pastorat.

K Y R K N Y T T. Nr 3: 2014. Välkommen till världen! säger vi till alla nyfödda. Vi välkomnar er att döpa ert barn i Västra Karaby pastorat. K Y R K N Y T T Dopfunt Dagstorp kyrka Foto: Hans Kalén Nr 3: 2014 Välkommen till världen! säger vi till alla nyfödda. Vi välkomnar er att döpa ert barn i Västra Karaby pastorat. Du som är intresserad

Läs mer

BOLMSÖ SOCKENBLAD Nr 301 JUNI 2013

BOLMSÖ SOCKENBLAD Nr 301 JUNI 2013 Besök Bolmsö sockenråds hemsida på http://www.bolmso.se BOLMSÖ SOCKENBLAD Nr 301 JUNI 2013 TACK För alla ekonomiska bidrag till Bolmsö sockenblad Sockenrådet har Bankgiro nummer 5850-5959 Bolmsö Sockenråd

Läs mer

ÖRKELLJUNGA PASTORAT. Nr 3. Den gamla klockan är från slutet av 1200-talet och väger 500 kg. Månadsblad

ÖRKELLJUNGA PASTORAT. Nr 3. Den gamla klockan är från slutet av 1200-talet och väger 500 kg. Månadsblad Nr 3 ÖRKELLJUNGA PASTORAT Storklockan i Örkelljunga Julkrubban kyrka i Skånes är nu Fagerhult 60 år gammal. med figurer Här en av bild Eva från när den nästan Spångberg 700 kg tunga och en klockan nyinköpt

Läs mer

Församlingsblad för Örebro Olaus Petri församling. Nr 2:2011

Församlingsblad för Örebro Olaus Petri församling. Nr 2:2011 OPUS Församlingsblad för Örebro Olaus Petri församling. Nr 2:2011 Gör skillnad - Engagera dig! Frivillig medarbetare, volontär eller ideell medarbetare - orden är många för att beskriva de engagerade som

Läs mer

Nr 2 mars 2014. Konstrunda på Hotel Tylösand. Nu har vi äntligen möjlighet att få gå en konstrunda på Hotel Tylösand med vår guide Malin Henningsson.

Nr 2 mars 2014. Konstrunda på Hotel Tylösand. Nu har vi äntligen möjlighet att få gå en konstrunda på Hotel Tylösand med vår guide Malin Henningsson. Tylösandsnytt Nr 2 mars 2014 Trivselföreningen Konstrunda på Hotel Tylösand Nu har vi äntligen möjlighet att få gå en konstrunda på Hotel Tylösand med vår guide Malin Henningsson. Vi träffas måndagen den

Läs mer

Retreater. andlig vägledning. Vägar till stillhet våren 2013. vandringar bön & meditation

Retreater. andlig vägledning. Vägar till stillhet våren 2013. vandringar bön & meditation & Retreater andlig vägledning vandringar bön & meditation Vägar till stillhet våren 2013 Att låta stillheten få vara en del av våra liv I en tid där tempot ofta är högt, kraven stora och intrycken flödar

Läs mer

IOGT-NTO Göteborg och Bohusläns Distrikt

IOGT-NTO Göteborg och Bohusläns Distrikt IOGT-NTO Göteborg och Bohusläns Distrikt Oktober Månadsblad 2013 Hej! Välkommen till en fullspäckad höst fylld med många spännande aktiviteter och möten. Ni har nu hunnit få Profilen och vi hoppas att

Läs mer

Fritidsprogram våren 2016

Fritidsprogram våren 2016 Fritidsprogram våren 2016 Hej, Välkomna till vårens Fritidsprogram! Fritidsprogrammet finns även på internet: www.kavlinge.se Där kan du också gå in lite då och då under våren kan komma in nya danser/aktiviteter

Läs mer

Det händer i Lidingö församling. sommaren 2011. 1 juni - 28 augusti. jungfru marie nycklar Foto: Miriam Nordgren

Det händer i Lidingö församling. sommaren 2011. 1 juni - 28 augusti. jungfru marie nycklar Foto: Miriam Nordgren Det händer i Lidingö församling sommaren 2011 1 juni - 28 augusti jungfru marie nycklar Foto: Miriam Nordgren 2 Mer information om Caféerna, Samtalsgruppen, och Musik i sommarkväll finns på sista sidan

Läs mer

Skriv upp i kalendern...

Skriv upp i kalendern... En INBJUDAN till Missionskyrkorna i Vesene, Ljung & Jällby Programblad 23 juni 14 september 2014 Skriv upp i kalendern... Möteshelger i Ljungs missionskyrka 7-9 november talare oscar marklund 14-16 november

Läs mer

Resor och Läger 2012

Resor och Läger 2012 Resor och Läger 2012 Fritid LSS i Simrishamn, Sjöbo, Skurup, Tomelilla och Ystad har gjort ett gemensamt utbud av resor och läger. Priset är anpassat till hur många som följer med eller får plats i buss

Läs mer

Aktiviteter för barn, ungdom och vuxna i Nybro kommun

Aktiviteter för barn, ungdom och vuxna i Nybro kommun Aktiviteter för barn, ungdom och vuxna i Nybro kommun I Love Music Camp ett camp för ungdomar med funktionsnedsättning Prova på, upptäck och lär dig vad det handlar om att arbeta inom upplevelseindustrin!

Läs mer

Välkommen till Grodan, våren 2009

Välkommen till Grodan, våren 2009 Välkommen till Grodan, våren 2009 Ett nytt år och en ny termin står framför oss med massor av nya utmaningar och spännande lärande. Vi planerar för fullt vad våren ska innehålla men vi tänker också ta

Läs mer

Tureholms kyrkan. En kyrka för hela livet där mötet med Jesus Kristus förvandlar - mig, dig och världen. www.tureholmskyrkan.se

Tureholms kyrkan. En kyrka för hela livet där mötet med Jesus Kristus förvandlar - mig, dig och världen. www.tureholmskyrkan.se Tureholms kyrkan april-september 2014 En kyrka för hela livet där mötet med Jesus Kristus förvandlar - mig, dig och världen. n 2 www.tureholmskyrkan.se Tre blir ett Text: Derek WALLES När jag för flera

Läs mer

Svenska Kyrkan Bjärreds församling Församlingsnytt Våren 2016

Svenska Kyrkan Bjärreds församling Församlingsnytt Våren 2016 Svenska Kyrkan Bjärreds församling Församlingsnytt Våren 2016 Ägget är också en symbol för uppståndelsen! 2016 VårFörsamlingsnytt Bjärred.indd 1 15/02/16 10:02 Kyrkoherden har ordet... Efter en kall och

Läs mer

SOMMAR I VIARP 2015. Jump Camp 27-29 juli 300 kr + beroende på tränare Dressage Camp 28-30 juli 300 kr + beroende på tränare

SOMMAR I VIARP 2015. Jump Camp 27-29 juli 300 kr + beroende på tränare Dressage Camp 28-30 juli 300 kr + beroende på tränare Hej alla hästvänner! SOMMAR I VIARP 2015 Nu är det dags att anmäla sig till sommarens olika kurser och läger. I år har vi något för alla så fortsätt läsa och skynda er att anmäla på bifogad blankett till

Läs mer

Frida Blomberg. vi möter så är det lätt att vi tänker: Vi är allt för olika det kommer

Frida Blomberg. vi möter så är det lätt att vi tänker: Vi är allt för olika det kommer 1 Mitt i julrushen i blomsteraffären där jag jobbar extra frågade min arbetskamrat mig: Är det inte svårt att vara kristen? När jag frågade vad hon menade så sa hon: är det inte svårt att älska alla människor,

Läs mer

Det bästa jag gjort! Tim meier

Det bästa jag gjort! Tim meier Tim meier Det bästa jag gjort! jacqueline glastra Välkommen till Konfirmation 2012! tro, hopp och kärlek. Konfirmationstiden är ett äventyr. Du får chansen att lära känna nya människor, slappna av i en

Läs mer

Fritidsgårdarna i Sjöbo kommun

Fritidsgårdarna i Sjöbo kommun Sommar på fritidsgårdarna Sjöbo 2015 Fritidsgårdarna i Sjöbo kommun Fritidsgårdarna i Sjöbo kommun är öppna för dig som är mellan 13-20 år gammal. Alla aktiviteter är naturligtvis alkohol- och drogfria.

Läs mer

R-Nytt Nr 1-2015 1 1

R-Nytt Nr 1-2015 1 1 R-Nytt Nr 1-2015 1 1 Ansvarig utgivare: Thomas Andreasson Telefon: 0512-50754 Mobil: 0730-841989 Epost: ordf@cc-r.se Örlenbadets Familjecamping Campingvägen 8 543 94 Tibro Telefon 0504-222 55 E-post: cc-orlen@tibronet.se

Läs mer

Sjöbo kommuns. Höstlovsprogram 2013

Sjöbo kommuns. Höstlovsprogram 2013 Sjöbo kommuns Höstlovsprogram 2013 Sjöbo bibliotek Tipsrunda under höstlovet Under hela höstlovsveckan kan du gå en tipsrunda på Sjöbo bibliotek och svara på både lätta och kluriga frågor om böcker. Fina

Läs mer

Kapitel 8: Hantverk. fn:s barnkonvention, artikel 31 Vila och fritid 8:1

Kapitel 8: Hantverk. fn:s barnkonvention, artikel 31 Vila och fritid 8:1 Kapitel 8: Hantverk fn:s barnkonvention, artikel 31 Vila och fritid 8:1 8: Hantverk fn:s barnkonvention, artikel 31 Vila och fritid nami, 4 år berättar: Varje morgon går jag till förskolan tillsammans

Läs mer

FÖRSAMLINGSBLADET. Sätila Hyssna. Mars - Juni 2016

FÖRSAMLINGSBLADET. Sätila Hyssna. Mars - Juni 2016 FÖRSAMLINGSBLADET Sätila Hyssna Mars - Juni 2016 Vandring i påsktid. När jag tänker på påsk tänker jag mig en vandring. En vandring med Jesus i centrum. När han rider in i Jerusalem och vi får vandra efter

Läs mer

GINSTBLaDET. Nr 2 2013 Hallandssektionen Årgång 14. Ur Innehållet. Ordförande har ordet. Påskträff. Årsmöte Riksting

GINSTBLaDET. Nr 2 2013 Hallandssektionen Årgång 14. Ur Innehållet. Ordförande har ordet. Påskträff. Årsmöte Riksting GINSTBLaDET Nr 2 2013 Hallandssektionen Årgång 14 Ur Innehållet Ordförande har ordet Påskträff Årsmöte Riksting MATERIAL Ginstbladet Inga-Lill Niklasson CC 57210 Material till oss via E-post Västgötagatan

Läs mer

Kyrkans. Smultronställen. församlingsblad. Nr 2 2015 Svenska

Kyrkans. Smultronställen. församlingsblad. Nr 2 2015 Svenska Abild Asige Eftra Slöinge Årstad Nr 2 2015 Svenska Kyrkans församlingsblad Smultronställen Det finns platser på jorden dit vi längtar allt som oftast. Platser som betyder något alldeles särskilt för oss.

Läs mer

Detta händer i Tomaskyrkan våren och sommaren 2016

Detta händer i Tomaskyrkan våren och sommaren 2016 Detta händer i Tomaskyrkan våren och sommaren 2016 TOMASKYRKAN ligger inrymt i ett bostadshus på T1 och är en del av Linköpings Domkyrkoförsamling. Tomaskyrkan samlar människor i olika åldrar i gudstjänster,

Läs mer

Håstenskyrkan Programblad för Equmeniakyrkan Varberg Nr 1 Våren 2016

Håstenskyrkan Programblad för Equmeniakyrkan Varberg Nr 1 Våren 2016 Håstenskyrkan Programblad för Equmeniakyrkan Varberg Nr 1 Våren 2016 Equmeniakyrkan Varberg Post- och besöksadress: Håstens torg 432 30 Varberg Telefon 0340-10466 E-mail: info@hastenskyrkan.se Hemsida:

Läs mer

Höstlovsaktiviteter. 29 oktober - 2 november

Höstlovsaktiviteter. 29 oktober - 2 november Höstlovsaktiviteter 29 oktober - 2 november Sjöbo bibliotek Bibliotekshäxan Bibliotekshäxan läser en spännande berättelse för dig som är 6-10 år. Ingen föranmälan. Fri entré. Plats: Sjöbo bibliotek, Gamla

Läs mer

BARNHEMMET. En liten berättelse om en tid då man sålde barn som arbetskraft ROLLER FÖRESTÅNDARINNAN SYSTER SARA. Barnen STINA GRETA IDA LOTTA

BARNHEMMET. En liten berättelse om en tid då man sålde barn som arbetskraft ROLLER FÖRESTÅNDARINNAN SYSTER SARA. Barnen STINA GRETA IDA LOTTA BARNHEMMET En liten berättelse om en tid då man sålde barn som arbetskraft ROLLER FÖRESTÅNDARINNAN SYSTER SARA Barnen IDA Folket Spöken 9 roller. Om gruppen bara är 8 så kommer Idas namn ibland att skrivas

Läs mer

Välkommen till Fontänhuset - tillsammans skapar vi mening och bryter isolering

Välkommen till Fontänhuset - tillsammans skapar vi mening och bryter isolering Är du drabbad av psykisk ohälsa? Välkommen till Fontänhuset - tillsammans skapar vi mening och bryter isolering FONTÄNHUSET NYKÖPING Medlem i Clubhouse Interna onal Ring oss: 0155-26 81 40 Mail: fontanhuset@nykoping.nu

Läs mer

Trehörnabladet. Midsommarafton

Trehörnabladet. Midsommarafton Trehörnabladet Ansvarig utgivare: Katarina Börjesson Nr 81. Sept. 2012 Midsommarafton Midsommarafton och vi väntar på regnet. Men ack vad vi bedrog oss detta år - det började inte regna förrän vid 21-tiden!

Läs mer

FUB bladet, augusti 2015

FUB bladet, augusti 2015 FUB bladet, augusti 2015 Information till Uppsala FUB:s medlemmar Har du något att göra på fritiden under hösten? Hoppas att ni alla har fått göra något som ni vanligtvis inte gör under sommaren? Åkt någonstans,

Läs mer

HL-bladet. Vi tar vid där sjukvården slutar! Januari 2014. Medlemsblad nr 26

HL-bladet. Vi tar vid där sjukvården slutar! Januari 2014. Medlemsblad nr 26 HL-bladet Medlemsblad nr 26 Januari 2014 Vinterbild från Nären Foto: Thore Lundqvist Vi tar vid där sjukvården slutar! Ordförande har ordet! Vad tiden går fort, nu är det redan 2014 och jag har varit ordförande

Läs mer

KALENDARIUM. Juli. Arr: Intresseföreningen. EFFK - Edsvära/Norra Vånga FF Arr: Elmer-Fåglum FK. Arr: Fåglums Hembygdsförening

KALENDARIUM. Juli. Arr: Intresseföreningen. EFFK - Edsvära/Norra Vånga FF Arr: Elmer-Fåglum FK. Arr: Fåglums Hembygdsförening Navet Nr 3 2014 KALENDARIUM Här har vi samlat inkomna uppgifter om vad som är på gång i Fåglum under juli - september 2014. Alla är välkomna att lämna in uppgifter till nästa nummer av Navet som gäller

Läs mer

ALI, SARA & ALLEMANSRÅTTAN

ALI, SARA & ALLEMANSRÅTTAN ALI, SARA & ALLEMANSRÅTTAN Allemansrätten är en fantastisk möjlighet för alla i Sverige att röra sig fritt i naturen. Men vi behöver också ta ansvar för natur och djurliv och visa hänsyn mot markägare

Läs mer

I samband med den nationella anhörigdagen så ordnas det aktiviteter runt om i kommunerna.

I samband med den nationella anhörigdagen så ordnas det aktiviteter runt om i kommunerna. Hög luft, en del sol och en del regn hösten kryper närmare. Vi fortsätter att förena nytta med nöje och ordna aktiviteter, föreläsningar och deltar i olika brukarråd och dialoggrupper. Styrelsen Attention

Läs mer

för sam lings nytt Bibel ordet Vetlanda alliansförsamling program I detta nummer, bl a: sommaren Nr: 36 Från ungdomsledarens penna Notiser

för sam lings nytt Bibel ordet Vetlanda alliansförsamling program I detta nummer, bl a: sommaren Nr: 36 Från ungdomsledarens penna Notiser för sam lings nytt Vetlanda alliansförsamling Nr: 36 program I detta nummer, bl a: Från ungdomsledarens penna Notiser Från pastorns penna Program för sommaren 2014 Ekonomi Annons om familjeträff mm. sommaren

Läs mer

Lysviks församling Våren 2014

Lysviks församling Våren 2014 Lysviks församling Gamla vägen 29, 686 97 Lysvik Pastors.exp: ons-tors kl. 10-12, tel 0565-80018, fax 80560 e-mail: lysvik.forsamling@svenskakyrkan.se Hemsida: www.svenskakyrkan.se/lysvik Kyrkoherde: Ingemar

Läs mer