Protokoll fört vid förbundsstyrelsemöte i Sveriges roll- och konfliktspelsförbund, Sverok

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Protokoll fört vid förbundsstyrelsemöte i Sveriges roll- och konfliktspelsförbund, Sverok"

Transkript

1 Protokoll fört vid förbundsstyrelsemöte i Sveriges roll- och konfliktspelsförbund, Sverok 1(50) Protokoll fört vid förbundsstyrelsemöte i Sveriges roll- och konfliktspelsförbund, Sverok Datum: Föregående möte: Vid protokollet, Justeras, Christer Pettersson Mötessekreterare Samuel Gyllenberg Justerare

2 Protokoll fört vid förbundsstyrelsemöte i Sveriges roll- och konfliktspelsförbund, Sverok 2(50) Bilaga: Dagordning Formalia Rapport: Förbundsordförande Rapport: Organisationsutveckling Rapport: Ekonomiansvarig Rapport: Distriktsansvarig Rapport: Webben Rapport: Förbundstidningen Rapport: Sverok för alla Rapport: föreningsstatistik Rapport: Distriktens regionala bidrag Rapport: Politik & påverkan Rapport: Riksmötet Rapport: Ekonomiteamet Rapport: Spelveckan Rapport: Extern kommunikation Diskussion: Arvodering Diskussion: Integrationsprojekt Diskussion: Åsiktsprogram Diskussion: Hantering av klagomål på föreningar Beslut: Styrdokument: Webben Beslut: Hasardspel och ekonomisk spekulation Beslut: Fördelning av ansvarsområden Beslut: Initiativpotten Beslut: Styrdokument: Föreningsansvarig Beslut: Attestlista Beslut: Skribentgrupp för Signaler från Sverok Beslut: Spelhobbygala Beslut: Projektbidragsgrupp... 49

3 Protokoll fört vid förbundsstyrelsemöte i Sveriges roll- och konfliktspelsförbund, Sverok 3(50) Formalia Mötet beslutade att 1...fastställa röstlängden. 2...förklara mötet beslutsmässigt. 3...välja mötesfunktionärer. 4...fastställa adjungeringar. 5...fastställa dagordningen. 6...lägga bilagda rapporter till handlingarna. Handlingar i ärendet Bilaga: Röstlängd Bilaga: Mötesfunktionärer. Bilaga: Adjungeringar. Bilaga: Dagordning (sidan 2).

4 Protokoll fört vid förbundsstyrelsemöte i Sveriges roll- och konfliktspelsförbund, Sverok 4(50) Bilaga: Röstlängd Närvarande under hela eller delar av mötet Alexander Kjäll, ledamot Andreas Granander, ledamot (förbundssekreterare) David Gustavsson, förbundsordförande Karoline Jonasson, ledamot Nina Högberg, vice förbundsordförande Otto Kahne, ledamot Patrik Weibull, ledamot Samuel Gyllenberg, ledamot Tobias Landén, ledamot Tommy Jonsson, ledamot Frånvarande Sophie Westman, ledamot

5 Protokoll fört vid förbundsstyrelsemöte i Sveriges roll- och konfliktspelsförbund, Sverok 5(50) Bilaga: Mötesfunktionärer Mötesordförande Nina Högberg, vice förbundsordförande Mötessekreterare Christer Pettersson, kanslichef Justerare Samuel Gyllenberg, ledamot

6 Protokoll fört vid förbundsstyrelsemöte i Sveriges roll- och konfliktspelsförbund, Sverok 6(50) Bilaga: Adjungeringar Christer Chrisp Pettersson, funktionär Lars Molle Johansson, sakkunnig Henrik Sannesson, föredragande Erik Hedberg, föredragande Personer kan adjungeras som Gäst, med närvarorätt på mötet. Sakkunnig, med närvarorätt på mötet och yttranderätt i enskild fråga. Föredragande, med närvarorätt på mötet och yttrande- och yrkanderätt i enskild fråga. Funktionär, med närvaro- och yttranderätt på mötet.

7 Protokoll fört vid förbundsstyrelsemöte i Sveriges roll- och konfliktspelsförbund, Sverok 7(50) 1. Rapport: Förbundsordförande Av David Gustavsson, förbundsordförande Enhörningens årsmöte Deltog som åhörare på föreningen Enhörningens årsmöte i Västerås. Större delen av mötet blev avklarat men man ajournerade sig i två veckor då justeringar skulle göras i den ekonomiska berättelsen. Mötet där ca 40 medlemmar deltog var i min mening välorganiserat och hade ett öppet debattklimat. Pervasive gaming Undersökte pervasive gaming tillsammans med Samuel Gyllenberg och Nina Högberg genom att delta i Interaktiva institutets provspel Interference, ett EU-finansierat projekt. Sverok på turné Peter Nelson var inblandad i en trafikolycka och hans bil blev skrot. Efter en veckas avbrott har arbetet löpt på. LSU Träffade Hanna Hallin ordförande i LSU. Möte Signaler redaktion Summerade läget med Henrik Sannesson. Extern kommunikation Jag och Nina Högberg deltog på LSUs miniseminarium i medieträning. Det var inspirerande och självförtroendebyggande. Vi tog fasta på moment som vi vill ha med i vår egen kurs senare i år. Gått igenom mediabevakningstjänsterna, hittat fel. Newsdesk. Lovvärda rekommendationer från pressekreteraren på Studiefrämjandet. Mentormöten Har med god behållning haft ett första möte i Stockholm med min mentor. Tanken är att vi ska träffas med jämna mellanrum och prata kring olika saker. Prolog Satte upp ett infobord på lajvkonventet Prolog i Västerås som Sverok stött med projektbidrag. Konventet var mycket innehållsrikt och hade många besökare. Sverok Väst årsmöte Närvarade på Sverok Västs årsmöte. De går glädjande nog in i ett år med stark ekonomi och en engagerad styrelse.

8 Protokoll fört vid förbundsstyrelsemöte i Sveriges roll- och konfliktspelsförbund, Sverok 8(50) 2. Rapport: Organisationsutveckling Av Samuel Gyllenberg, ledamot Jag kommer genomföra ett par möten för att diskutera mina punkter och se mer av bakgrund och vad man kan jobba med. Det handlar mest om att möta kansliet. Tanken är att möta Daniel Andersson och diskutera Försäkringar, Lars Molle Johansson om kommunbidrag och studiefrämjandet Andreas Hellberg om föreningsstruktur/utbildning - då om ekonominätverk Andreas Granander kring föreningshandbok. Dessa är tänkt att genomföras under veckan innan mötet.

9 Protokoll fört vid förbundsstyrelsemöte i Sveriges roll- och konfliktspelsförbund, Sverok 9(50) 3. Rapport: Ekonomiansvarig Av Karoline Jonasson, ledamot Jag har varit på ekonomikurs med Jenny och Andreas i Östersund där vi fick en del tid att diskutera lite. Jag kommer att försöka följa med på fler i mån av tid. Träffade Andreas i samband med Västs årsmöte där vi tyvärr inte hann prata så mycket. Skulle behöva åka ner till Kansliet för träffa honom på plats, men hittar inte tiden just nu. Jag har petat en hel del med attestlistan, finns som beslutsunderlag.

10 Protokoll fört vid förbundsstyrelsemöte i Sveriges roll- och konfliktspelsförbund, Sverok 10(50) 4. Rapport: Distriktsansvarig Av Karoline Jonasson, ledamot Jag hade planerat att delta på två distriktsårsmöten. Det första, GDs årsmöte i Falun. missade jag på grund av sjukdom. För en vecka sedan var jag i Göteborg på Västs årsmöte. Vi vara ganska många från styrelsen på plats, jag, David, Otto och Patrik. Innan nästa styrelsemöte kommer jag att åka på ÖNs och Svealands årsmöten. Jag kommer att missa Stockholms årsmöte eftersom jag väljer att åka på ÖNs istället. Kommer försöka åka ner och träffa Stockholms nya styrelse vid ett senare tillfälle. Jag har även börjat kolla på hur vi kan avsluta grundgarantin, men har ingen bra idé ännu. Om jag hinner få till nått vettigt vill jag ta upp frågan på inslaget som kommer hållas i Maj.

11 Protokoll fört vid förbundsstyrelsemöte i Sveriges roll- och konfliktspelsförbund, Sverok 11(50) 5. Rapport: Webben Av Tobias Landén, ledamot Vi har haft vårt första möte för året (7-8/2) och kommit långt på vägen. Strax efter mötet utlyste vi en designtävling på siten 99designs.com och fick runt 200 bidrag inskickade. Efter nästan två veckor lyckades vi komma ner till tre finalister och i början av vecka 9 utsågs vinnaren, ett bidrag som både gruppen och Sverok-aktiva på forumet gillade. En viktig del i tävligen var att alla på forum.sverok.se hade möjlghet att komma med kommentarer. Tyvärr var det intresset lite svalt. Nu när designen nästan är helt klar kan vi gå vidare med tekniken som kommer bli Wordpress. Wordpress är enkelt att lära sig att administrera och går snabbt att sätta upp på servern. Uppsättning av Wordpress kommer troligen ske av Anders Östlund som är aktiv i gruppen. Vi har även spikat budget för året och den kommer tillföras till styrdokumentet (se separat beslutsunderlag).

12 Protokoll fört vid förbundsstyrelsemöte i Sveriges roll- och konfliktspelsförbund, Sverok 12(50) 6. Rapport: Förbundstidningen Av Tobias Landén, ledamot Har inte hänt så mycket sen sist. Tidningen droppade in i brevlådan under vecka 8 och jag har korrläst den ett par veckor tidigare. Just kring korrekturen har jag och Henrik Sannesson påbörjat en diskussion hur den kan bli enklare och smidigare att genomföra. Som det var denna gång fick jag tidningen i min mailbox två dagar innan den skulle vara klarkorrigerad. Inte optimalt direkt. Jag och Henrik hade planerat möte tills tisdag vecka 9 för att diskutera arbetsgången och innehållet i tidningen men detta blev tyvärr inställt. Vi kommer boka in ett nytt istället så snart båda har tid. David Gustavsson har dock hunnit med ett möte med Henrik och diskuterat en del kring tidningens innehåll och framtid.

13 Protokoll fört vid förbundsstyrelsemöte i Sveriges roll- och konfliktspelsförbund, Sverok 13(50) 7. Rapport: Sverok för alla Av Tobias Landén, ledamot Har inte varit prio. Bidragssystem och webben samt tidningen har gått före. Här har det börjat bubbla lite och jag har fått in lite tips på folk som är intresserade och börjat göra lite lobbyism kring ämnet. Tror att vi verkligen kan få till något runt detta.

14 Protokoll fört vid förbundsstyrelsemöte i Sveriges roll- och konfliktspelsförbund, Sverok 14(50) 8. Rapport: föreningsstatistik Av Christer Pettersson, kanslichef Inför arbetet med landstingsbidragsansökningar har jag och Samuel Åström uppdaterat de verktyg som behövs för att kunna göra detta. Det gav möjlighet till preliminär statistik till förbundsstyrelsen för Statistiken är osäker. Den bygger på medlemsuppgifter som föreningarna har rapporterat in i Midas för 2008 och där dubbletter har tagits bort med en automatiserad rutin som inte är helt kvalitetssäkrad (därav osäkerheten). Systemet hanterar inte heller våra bidragsgranskningar så det skulle kunna finnas föreningar som fått avslag på sin medlemslista bland dessa medlemmar. Medlemmarna skulle även behöva granskas manuellt för att ta bort medlemmar som inte verkar vara personer, t ex att de heter "lkjasdlkj a sdlkj asdlkj". I denna statistik ingår inte uppgifter om föreningens verksamhet utan enbart medlemsantal. Totalt har 645 föreningar till synes rapporterat medlemmar varav i åldern 7-25 år. 606 föreningar har rapporterat minst 5 medlemmar i åldern 7-25 år. Vid statsbidragsansökan förra året rapporterade vi uppgifter för Då rapporterade vi medlemmar varav i åldern 7-25 år. 932 föreningar hade rapporterat verksamhet och minst 5 medlemmar i åldern 7-25 år. Nästa statsbidragsansökan ska lämnas in den 1/ Till dess ska förhoppningsvis över 300 föreningar till rapportera verksamhet och medlemmar för att vi ska nå motsvarande 2007 års siffror.

15 Protokoll fört vid förbundsstyrelsemöte i Sveriges roll- och konfliktspelsförbund, Sverok 15(50) 9. Rapport: Distriktens regionala bidrag Av Christer Pettersson, kanslichef Nu finns även för 2008-uppgifter ett system som kan hantera föreningarnas medlemslistor från Midas och sammanställa dem inför bidragsansökningar till distriktens landsting/regionsförbund. Systemet är utvecklat av mig och Samuel Åström förra året och har nu uppdaterats och förbättrats lite. Systemet hanterar förutom totala medlemsantal och antal 7-25 år för föreningarna även hur många medlemmar i ett län som bor i länet. För att systemet ska leverera korrekt data till ansökningarna ska indata till systemet vara granskade digitala medlemslistor från föreningarna med de fält som finns i medlemslistorna i Midas. Systemet hanterar även dubbletter och tar bort dem med någorlunda god säkerhet. Det kan, i de fall medlemmarna inte har personnummer dokumenterade på medlemslistan, hända att en liten andel medlemmar som inte är dubbletter tas bort och det kan även hända att en liten andel dubbletter inte tas bort.

16 Protokoll fört vid förbundsstyrelsemöte i Sveriges roll- och konfliktspelsförbund, Sverok 16(50) 10. Rapport: Politik & påverkan Av Nina Högberg, vice ordförande Imagine Jag har pratat med Carl Dickfeldt om Imagine. Just nu jobbar de för fullt med planering inför årsmötet. Årsmötet kommer att hållas april i Köpenhamn och Sverok får skicka 5 ombud och eventuellt ett par observatörer. Vi avgör själva hur dessa utses. Mer info från dem kommer om ett par veckor. Statsbidragsutredningen Statsbidragsutredningen, som tidigare hade slutdatum 28:e februari, fick förlängt mandat av regeringen förra veckan. Det nya mandatet sträcker sig till 27:e mars, men med redovisningskrav senast 31:a mars. Vi avvaktar med spänning.

17 Protokoll fört vid förbundsstyrelsemöte i Sveriges roll- och konfliktspelsförbund, Sverok 17(50) 11. Rapport: Riksmötet Av Nina Högberg, vice ordförande Vi är i full fart med att hitta en lokal just nu. I tisdags (3:e mars) var Molle, Martin, David och jag iväg och tittade på två intressanta anläggningar i Stockholm. Den första är Bosön, som är riksidrottsförbundets anläggning på Lidingö i Stockholm. Den andra är Scandic Star Hotel i Sollentuna, även det i Stockholm. Bosön ligger ganska avskiljt från stan och har konferensanläggning och boende på samma plats. Boendestandarden är blandat hotell och vandrarhem, så ombuden kommer att få olika boendeklass. Den stora mötessalen är en hörsal (fasta bänkar men bra lutning för att det ska fungera att ombuden talar från sin plats) med plats för 225 personer. Till detta finns ett antal grupprum som ligger samlat i en korridor, med glasväggar som gör att de passar väldigt bra för den typ av gruppdiskussioner vi haft tidigare. En aning tight om plats för reception/datorer, men fungerar. Mat serveras i matsal som finns på anläggningen. Scandic Star Hotel ligger precis vid pendeltågsstationen i Sollentuna, typ en kvart norr om stan utan tågbyten. Scandicstandard, men det som är mest intressant är deras "fyrbäddsrum", dvs två sängar och en bäddsoffa, med avsikten att ha dem som trebäddsrum (lägre pris än två, men högre standard än fyra). Den stora mötessalen är även här en hörsal, men betydligt rymligare och med scen och flera projektorer. Receptionsutrymme finns i den tillhörande lobbyn till hörsalen, och inne i salen finns gott om yta för stationära datorer. Till det kan vi också hyra ett antal grupprum, som ligger på ett annat våningsplan. Frukost och lunchbuffé, och två- eller trerättersmiddag. Priset på Bosön är kr per person, inklusive allt, beroende på boendestandard. (Från tvåbäddsrum hotell, till fyrbäddsrum vandrarhem). Borde innebära cirka om vi blandar standard. Priset på Scandic är kr totalt men kan sänkas något om vi drar ner på standarden (detta beräknat på tremannarum, trerättersmiddag, och med 6 extra grupprum).

18 Protokoll fört vid förbundsstyrelsemöte i Sveriges roll- och konfliktspelsförbund, Sverok 18(50) 12. Rapport: Ekonomiteamet Av: Andreas Hellberg, ekonom Externfinansiering Jag väntar för tillfället på svar från kulturrådet om vår ansökan om bidrag för centrala amatörkulturorganisationer. Vi skulle ha fått svar under januari månad men det har blivit försenat. Kontaktpersonen på kulturrådet hade inget nytt datum att ge men sa att beslut borde komma inom kort. Vecka 10 färdigställs också återrapporteringen av spelveckan 2008 och skickas in till kulturrådet. Ända inplanerade bidragsansökan under året är för tillfället statsbidraget och en ansökan om bidrag från kulturrådet för medlemskapet i Imagine. Ekonomihanteringsstödet Sverok Väst Jag befann mig på västs års möte den 27 februari och fick då chansen att prata med den nya kassören. Styrelsen klargjorde att de vill att ekonomistödet ska fortsätta på samma sätt som tidigare. Deadline för landstingsbidrag för både Västergötland och Halland är den 15 april så arbetet med att söka dessa är just nu prioriterat. Övriga distrikt Under första halvåret kommer jag arbeta mycket med att efter årsmöten kontakta de nya eller omvalda kassörerna och diskutera ekonomihanteringsstödet och landstingsbidrag. I den mån det går kommer jag att skjuta på arbetet med att söka landstingsbidrag tills efter distriktens årsmöten. I en del distrikt kan dock tiden mellan årsmöte och deadline för att söka landstingsbidrag bli för knapp för att detta ska vara möjligt. Jag har som sagt redan varit i kontakt med den nya kassören i väst, medan detta dokument skrivs har jag dock ej lyckats kontakta kassören för Gävledala vilket är det enda distriktet förutom väst som redan haft årsmöte. De distrikt vars landstingsbidrags deadlines ligger närmast i tiden är väst, ÖN och Stockholm. Där Stockholm har 7 april och ÖN och Väst har 15. Stockholm har redan börjat arbeta för att få in sin om den inte i skrivandets punkt redan är inskickad. Arbetet för att ta fram nödvändiga data för Väst och ÖN är påbörjat och bör vara utskickat till distrikten innan slutet av vecka 11. Ekonomihanteringsstöd för stora föreningar Under januari har som andra steg i uppbyggandet av ekonominätverket tre av de föreningar som har över 1000 medlemmar kontaktats om ekonomihanteringsstöd. Dessa föreningar är Brutalcs, Playstar och Enhörningen. Inget har bestämts men en diskussion pågår med kassörerna om vilken typ av hjälp de kan tänkas behöva från kansliet och vilken typ av hjälp som vi har tid att ge. Ekonomiutbildning Den planerade ekonomiutbildningen har nu hållits i tre av distrikten. Deltagarna har varit positivt inställda till utbildningen och något som glatt både mig och Jenny är att föreningarna har deltagit aktivt i utbildningen och gett tips till varandra. Detta gäller särskilt de utbildningar som hölls i Skellefteå och Göteborg. Utbildningsdagarna har också gett oss möjligheten att personligen prata och ge råd till kassörer i flertalet föreningar. Det har också varit positivt att styrelsen varit representerad både i Göteborg och Östersund i form av Karoline Jonasson och David Gustafsson. Negativt för utbildningen var att antalet representerade föreningar i både Östersund(4) och Skellefteå(7) var låg, särskilt i Östersund. Detta kan dock förklaras av de långa reseavstånden som finns i dessa två distrikt. Resterande utbildningsdagar ska hållas under första halvåret Övrigt Någon gång under 2009 kommer bokföringsnämnden börja ta fram nya redovisningsregler för ideella föreningar. Jag kommer under året vara i kontakt med dem för att från början kunna vara med och påverka så att dessa nya regler skrivs på ett sådant sätt så att det blir lättare för ideellt arbetande kassör att följa god redovisningssed. Rapporter Bokslutet för 2008 är inte helt färdigt utan ligger hos kpmg. Rapporterna är inte helt avstämda. De bidragsinbetalningar som skett finns inte med i resultatrapporten och leder också till att bankkontot visar 3 miljoner för lite.

19 Protokoll fört vid förbundsstyrelsemöte i Sveriges roll- och konfliktspelsförbund, Sverok 19(50) Balansrapport

20 Protokoll fört vid förbundsstyrelsemöte i Sveriges roll- och konfliktspelsförbund, Sverok 20(50) Resultatrapport 5 mars per resenhet Intäkter Resultat Kvarvarande Budget Intäkter 2009 Statsbidrag Räntor Övriga Intäkter Summa Intäkter Kostnader Styrelsen Styrelsearbete Arvoderingar Summa Styrelsen Förvaltning Personal Administration Kansli Ekonomi & Juridik Förbundsdatabas IT-Drift Summa Förvaltning Medlemmarna Föreningsbidrag Arrangemangsbidrag Särskilt bidrag Lokalbidrag Föreningsutveckling Introduktionsmöten Förbundstidning Föreningsförsäkringar Folkbildning Summa Medlemmarna Organisationen Organisationsutveckling 0 0 Internationellt Forum Hemsida Jubileum Utbildning och Konferenser *Förbundskonferenser/Slag 0 *Nätverk 0 *Ekonominätverket 0 *LSU 34157

21 Protokoll fört vid förbundsstyrelsemöte i Sveriges roll- och konfliktspelsförbund, Sverok 21(50) *Ideell Arena 3364 *Utbildningsgruppen 0 Fata Morgana Distriktsstöd Ekonomisk Grundgaranti Funktionshinderstöd 0 0 Rättvisa 0 0 Summa Organisationen Allmänheten Marknadsföring *Mässdeltagande 0 *Mässutrustning 0 *Informationsmaterial 0 *Profilmaterial 0 *Sverok på turné *Projet Lajvbiljetter *Eventgruppen 0 *Marknadsundersökning 0 Spelveckan *Arvodering spelveckan 0 Politik och Påverkan Omvärldsbevakning Spel för alla 0 Kommunal finansiering Summa Allmänheten Riksmötet Riksmöte allmänt Ombudsval Möteshandlingar Valberedning Summa Riksmötet Initiativpotten Initiativpotten *Sverok för alla 0 Summa Initiativpotten Resultat Summa Intäkter Summa Kostnader Resultat *Ingår i större resultatposter

22 Protokoll fört vid förbundsstyrelsemöte i Sveriges roll- och konfliktspelsförbund, Sverok 22(50) 13. Rapport: Spelveckan Av Otto Kahne, ledamot Spelveckan söker just nu engagerade för att driva arbetet vidare, samtidigt ligger det kvar att knyta upp de lösa trådarna från förra året. I dagarna kommer hela eller delar av restlagret att tas ner från Göteborg så att det finns tillgängligt för att disponera från kansliet.

23 Protokoll fört vid förbundsstyrelsemöte i Sveriges roll- och konfliktspelsförbund, Sverok 23(50) 14. Rapport: Extern kommunikation Av Sophie Westman, ledamot Skriver bara ner en enkel rapport då jag nu inte har möjlighet till en mer avancerad. Har hittat en bra föreläsare för mediahanteringskursen och i stort fokuserat på den, kollar upp datum som fungerar där just nu. Håller också på att lära mig själv mer om extern kommunikation (under den lilla tid jag har nu.) Kommer få mycket mer tid för att arbeta med detta efter vecka 20 då vi avslutar denna inledande kurs inom grundläggande soldatutbildning.

24 Protokoll fört vid förbundsstyrelsemöte i Sveriges roll- och konfliktspelsförbund, Sverok 24(50) 15. Diskussion: Arvodering Diskussionanteckningar Vi ska titta närmare på vad som idag finns kring arvoderingspolicy. Eventuellt skall policyn omarbetas. Enligt tidigare diskussion så skall vi formalisera arbetsgrupperna på ett vettigare sätt och framhäva deras existens och deras medlemmar tydligare. Uppmuntran av ideella, bl.a. diplom, skall ske mer systematiserat. Diskussionsunderlag: Arvodering Av David Gustavsson, förbundsordförande Med anledning av hemsidegruppens pågående arbete och deras planer på en intern arvodering så vill jag lyfta en generell diskussion kring problemen med arvoderingar. Inte minst då jag upptäckt att jag själv numera på slentrian faller tillbaka på arvoderingslösningar när jag vill prioritera saker och säkerställa resultat. Jag upplever att det är relativt lätt att komma överens om när en uppgift är alltför stor, komplicerad eller viktig för att en arvodering skall vara motiverad. Det finns dock en inbyggd ovilja att arvodera redan engagerade ideella för det blir jobbigt och svårt, det blir mycket lättare att anlita personer utifrån eller köpa tjänster från företag. Man kan dock fråga sig om ett engagemang i Sverok ska diskvalificera från möjligheten att bli arvoderad och leder inte det i så fall till att ännu mer engagemang dödas? Personer med kompetens får ett outtalat budskap om att de ska låta bli att sätta sig i styrelser/arbetsgrupper utan istället hålla sig på lagom avstånd från verksamheten om de någonsin vill få chansen att bli arvoderade. Diskussionen är knappast ny. Jag, Anna Westerling och Mikael Leisjö var drivande i att ifrågasätta ordningen under Det slutade med att posten förbundssekreterare tillkom och att Anna gjorde en serie intervjuer med andra organisationer för att se hur de hanterade motsvarande problem. Jag känner att vår diskussion kring arvoderingsproblematiken på första mötet var lite väl tunn. Det finns ingen direkt lösning på detta men det är viktigt att vi pratar om det så att alla är medvetna om problematiken. I bifogat pdf dokument finns resultatet av organisationsintervjuerna. Jag har saxat de för denna diskussion mest intressanta delarna av dokumentet så att ni inte behöver läsa alla 40 sidorna.

25 Protokoll fört vid förbundsstyrelsemöte i Sveriges roll- och konfliktspelsförbund, Sverok 25(50) 16. Diskussion: Integrationsprojekt Av Tobias Landén, ledamot Vill lyfta en kort fråga till diskussion för att få reda på om grundläggande stöd finns för detta i styrelsen. Diskussionen kommer påverka hur mycket mer tid jag kommer spendera kring detta för att ta fram ett beslutsunderlag till nästa möte. Helt enkelt vill jag känna av om ni tror på idén. Genom mitt engagemang inom Scouterna har jag kontakter med en Scoutkår i Stockholm som ligger i en av Stockholms förorter (Sätra). Området som det är talan om är ett område där det bor många nya svenska medborgare utan större insikt i föreningslivet i Sverige. På grund av detta har Scoutkåren svårt att bedriva verksamhet. Vad är då poängen med detta? Jo, Scoutkåren har ett relativt stort hus som de hyr för en relativt billig penning och som de inte brukar fullt ut. Det skulle finnas en stor möjlighet att öppna upp lokalerna för Sverokverksamhet och genom detta bedriva integration. Till saken hör även att jag själv har startat upp en Sverokförening som bara håller till ett par Tunnelbanestationer bort och som har en rätt stor medlemsskala som bor i närheten av Scoutkåren. I dagsläget är inte föreningen eller Scoutkåren inblandade i detta eftersom jag först vill se om detta är något vi vill inverstera i. Min tanke är att genom "Sverok för alla" bedriva ett Integrationsprojekt som dokumenteras och utvärderas för att man ska kunna genomföra liknande projekt i andra städer. Målet med projektet ska vara att sprida Sverok till målgrupper och samhällen som vi inte naturligt syns i. Kostnaden vi talar om för detta är kanske mellan och för alla omkostnader men kan troligen bedrivas med lägra budget också. Nu vill jag bara se om styrelsen tror på idén och tycker att jag ska gå vidare med detta.

26 Protokoll fört vid förbundsstyrelsemöte i Sveriges roll- och konfliktspelsförbund, Sverok 26(50) 17. Diskussion: Åsiktsprogram Av Otto Kahne, ledamot Ett åsiktsprogram eller en åsiktsförklaring för Sverok skulle kunna vara ett dokument som listar vad Sverok tycker i frågor så som stadsbidrag, fritidsspelande, profissionellt spelande och bankregler det skulle även kunna lista vad Sverok inte tycker någonting om. Ett åsiktsprogram skulle kunna vara ett verktyg för vårat påverkansarbete, mediaarbete och för kansliet att använda för att tydliggöra Sveroks hållning i frågor. Det skulle även kunna användas för att tydliggöra internt inom förbundet vad Sverok strävar mot. Ett åsiktsprogram skulle dock inte vara ett helt enkelt dokument att ta fram då det skulle riskera att bli väldigt omfattande och för att ha något verkligt mandat skulle behöva ha beslutats om av Riksmötet vilket skulle belasta mötet med ännu flera frågor. Sverok har sedan tidigare (2003?) ett politiskt program vilket definerar vilka frågot vi tycker någonting om och vad vi tycker. Ett åsiktsprogram skulle kunna bygga vidare på det och uttrycka vad Sverok tycker utanför det politiska och om spelindustrin och i en större utsräckning förklara varför vi tycker som vi gör. Referens: Chalmers Studentkårs Åsiktsprogram m+2008.doc

27 Protokoll fört vid förbundsstyrelsemöte i Sveriges roll- och konfliktspelsförbund, Sverok 27(50) Bilaga: Sveroks politiska program Sverok som förbund har stor möjlighet att påverka och göra sina medlemmars röst hörd. Med mandat från riksmötet bör Sverok agera i de frågor som medlemmarna berörs av och avstå från att uttala sig i frågor som inte berör Sverok och dess medlemmar. Partipolitiskt och religiöst obundet Sverok skall inte ta ställning i partipolitiska frågor och frågor som inte direkt rör vår huvudsakliga verksamhet såsom finanspolitiska frågor, rösträttsålder eller dylikt. Inte heller frågor med religiös anknytning såsom rätten att bära religiösa symboler är något Sverok skall ta ställning till. Sverok skall däremot ta chansen att förbättra möjligheterna för våra medlemmar att själva engagera sig i sakfrågor. Ungdomar som mål Ungdomar ska själva få bestämma över resurserna som är riktade åt dem. Ungdomar ska tillfrågas i frågor som rör dem på något sätt. Deras åsikt ska vägas in i proportionell grad och bemötas med respekt och intresse. Offentliga medel ska avsättas till ungdomars kulturfrågor och dessa resurser ska komma ungdomar direkt till godo. Ungdomspolitik är inte en egen genre utan något som ska genomsyra alla politikens områden och ungdomsperspektivet ska finnas med i samtliga politiska beslut. Föreningen som samhällsresurs Föreningsengagemang ska premieras och lyftas till något man är stolt över. Samhället bör erkänna ideellt föreningsengagemang i högre utsträckning än vad som idag är fallet. De (ungdomar) som önskar engagera sig i/bilda en förening ska ha tillgång till hjälp och stöd från den offentliga sektorn. Utsatta ungdomar ska ha extraresurser så att alla har samma möjlighet att engagera sig. Alla föreningar och fritidssysselsättningar ska värderas lika.

28 Protokoll fört vid förbundsstyrelsemöte i Sveriges roll- och konfliktspelsförbund, Sverok 28(50) 18. Diskussion: Hantering av klagomål på föreningar Protokollsanteckningar Mötets mening är att det till nästa möte ska tas beslut i denna fråga.

29 Protokoll fört vid förbundsstyrelsemöte i Sveriges roll- och konfliktspelsförbund, Sverok 29(50) Diskussionsunderlag: Hantering av klagomål på föreningar Av Nina Högberg, vice ordförande Ibland händer det att personer kontaktar förbundet för att klaga på någon av våra medlemsföreningar. Det kan vara föreningens egna medlemmar som känner sig dåligt behandlade, eller utomstående som misstänker att allting inte går rätt till. Oftast rör det sig om brister i att uppfylla Sveroks föreningsdirektiv. I dagsläget saknar vi rutiner för att hantera sådant och det är oklart om vi överhuvudtaget ska göra någonting åt sådana problem. Några frågeställningar som är viktiga att ta upp är: Bör Sverok göra det? Vilka ärenden i så fall? Vad händer med ärenden utanför detta? Har Sverok rättigheter att göra det? Vem/vilka hanterar detta? Personal eller ideella? Förbund eller distrikt? Vem tar beslut? Vilka sanktioner har kan vi utfärda? Bör vi ägna oss åt att granska föreningar? Ja: Det ger oss bättre möjlighet att garantera att våra föreningar lever upp till de krav som ställs av Ungdomsstyrelsen. Nej: Varje förening är en egen juridisk person och det är medlemmarnas eget ansvar att hantera interna problem. Vilka ärenden är viktiga nog att tas upp av förbundet? Kärnan i våra föreningsdirektiv är att en förening ska vara: Ideell Öppen Demokratisk Vi ställer också krav på att föreningen ska ha årsmöte, styrelse, vara oberoende av företag och andra föreningar, inte får vara med i något annat förbund och ha rätt antal medlemmar i rätt ålder. Har vi rätt att göra någonting alls? Vilka sanktioner kan vi utfärda? I Sveroks föreningsdirektiv och bidragsdirektiv framgår det tydligt att en medlemsförening måsta uppfylla direktiven för att få vara medlem i förbundet respektive för att få bidrag från förbundet. En förening som bryter mot direktiven bör därför rimligen kunna avstängas från förbundet eller få sina bidrag frysta. En avstängd förening har samma rättigheter som andra föreningar när det gäller riksmöte och riksmötesombudsval. Endast riksmötet kan besluta om fullständig uteslutning ur förbundet. Förslag på tänkbar hantering 1. Klagomål inkommer och hänvisas vidare till föreningsansvarig i styrelsen. 2. Föreningsansvarig avgör om det är ett ärende som ska hanteras av Sverok eller av föreningen internt. Om ärendet ska hanteras av föreningen ska föreningsansvarig ändå ge stöd och tips för hur man kan gå till väga, beroende på vilken situation det rör sig om. 3. Om det är ett ärende för förbundet ska föreningsansvarig utse en person (eller sig själv) som ansvarar för att granska föreningen. Denna har mandat att göra en granskning i Sveroks namn. Granskningens syfte och den granskande personens kontaktuppgifter ska meddelas föreningens styrelse innan granskningen påbörjas. 4. Granskningen baseras på samtal med förtroendevalda (styrelse och revisor) och medlemmar, begärd insyn i föreningens handlingar, avstämning mellan stadgar och verksamhet och eventuell närvaro på årsmöte/styrelsemöte. Syftet är att kunna intyga att föreningen lever upp till föreningsdirektiven. 5. Granskaren lämnar en rapport till föreningsansvarig. 6. Föreningsansvarig beslutar om föreningen är okej eller om någon form av åtgärd ska vidtas, till exempel frysta bidrag eller avstängning från förbundet. 7. Föreningsansvarig rapporterar till förbundsstyrelsen och till kansliet.

30 Protokoll fört vid förbundsstyrelsemöte i Sveriges roll- och konfliktspelsförbund, Sverok 30(50) 19. Beslut: Styrdokument: Webben Mötet beslutade att 1...Under rubriken "Budget" i styrdokumentet för webben ersätta existerande text med: Handlingar i ärendet Beslutsunderlag: Ändringar i Styrdokument: Webben Styrdokument: Webben

31 Protokoll fört vid förbundsstyrelsemöte i Sveriges roll- och konfliktspelsförbund, Sverok 31(50) Beslutsunderlag: Ändringar i Styrdokument: Webben Av Tobias Landén, ledamot Jag yrkar att 1...Under rubriken "Budget" i styrdokumentet för webben ersätta existerande text med: "Utveckling av ny sida (design och teknik) Möten Övrigt Totalt "

32 Protokoll fört vid förbundsstyrelsemöte i Sveriges roll- och konfliktspelsförbund, Sverok 32(50) Styrdokument: Webben Ansvarig: Tobias Landén, tobias.landen@sverok.se Senast uppdaterat: Fastställd Ändrad Syfte Ansvarsområdet innefattar att se över och vidareutveckla Sveroks närvaro och information via webben. Vision Att hålla förbundets internetnärvaro på en hög nivå. Två centrala delar av Sveroks kommunikation, såväl internt som externt, är insidan och hemsidan. Det ska finnas en tydligare koppling mellan sidorna och de ska innefatta information för både nuvarande och blivande medlemmar, förbundsengagerade samt externa kontakter. Vi ska inte skilja mellan intern och öppen information utan istället ha en struktur som gör det möjligt för alla att enkelt hitta det de letar efter. Det ska bli lättare att ta del av diskussioner och ge feedback. Mål Verksamhetsårets (2009) mål: Insidan ska bli mer synlig för medlemmarna. Insidan ska ses över och användas mer inom förbundet och distrikten. Förbundets nya hemsida ska publiceras. Potentiella och existerande medlemmar som letar efter information om spel skall naturligt hitta till sverok.se Ha en fungerande arbetsgrupp som ses minst 3 gånger per år Mål till besök i månaden. 95% av besökarna skall uppfatta sidan som aktuell och uppdaterad. Minst 10 relevanta uppdateringar i veckan. En stabil arbetsgrupp på minst 7 personer som sköter sin egen rekrytering Varje projekt och ansvarsområde inom förbundet skall sköta så stor del av sin egen webbuppdatering som möjligt Budget Utveckling av ny sida (design och teknik) Möten Övrigt Totalt

33 Protokoll fört vid förbundsstyrelsemöte i Sveriges roll- och konfliktspelsförbund, Sverok 33(50) 20. Beslut: Hasardspel och ekonomisk spekulation Mötet beslutade att 1...hasardspel eller spel med inslag av ekonomisk spekulation ej omfattas inom ramen för Sveroks verksamhet. Handlingar i ärendet Beslutsunderlag: Hasardspel och ekonomisk spekulation

34 Protokoll fört vid förbundsstyrelsemöte i Sveriges roll- och konfliktspelsförbund, Sverok 34(50) Beslutsunderlag: Hasardspel och ekonomisk spekulation Av David Gustavsson, förbundsordförande Beslutsunderlag utifrån förra mötets diskussion. Inom förbundet finns sedan länge en allmänt vedertagen åsikt att verksamheter såsom kasinospel, real economy games och bingo inte hör hemma i Sverok. Detta beslut tydliggör denna hållning och utgör ett stöd vid bedömningar av föreningar som ansökt om medlemskap i Sverok. Beslutet ersätter Beslut: Poker som verksamhet i Sverok från Vi yrkar att 1...hasardspel eller spel med inslag av ekonomisk spekulation ej omfattas inom ramen för Sveroks verksamhet.

35 Protokoll fört vid förbundsstyrelsemöte i Sveriges roll- och konfliktspelsförbund, Sverok 35(50) 21. Beslut: Fördelning av ansvarsområden Mötet beslutade att 1...ansvarsområden fördelas enligt följande: Distriktsansvarig, Karoline Jonasson Ekonomiansvarig, Karoline Jonasson Extern kommunikation, Sophie Westman Förbundstidning, Patrik Weibull Föreningsansvarig, Samuel Gyllenberg Ideellt engagemang, Patrik Weibull IT-drift, Alexander Kjäll Marknadsföring, Otto Kahne Organisationsutveckling, Samuel Gyllenberg Politik och påverkan, Nina Högberg Projektbidrag, Alexander Kjäll Riksmöte, Nina Högberg Spelveckan, Otto Kahne Sverok för alla, Tobias Landén Webben, Tobias Landén Handlingar i ärendet Inga.

36 Protokoll fört vid förbundsstyrelsemöte i Sveriges roll- och konfliktspelsförbund, Sverok 36(50) 22. Beslut: Initiativpotten Mötet beslutade att 1...fastställa Bilaga: Regler för initiativpotten. Handlingar i ärendet Beslutsunderlag: Initiativpotten Bilaga: Regler för initiativpotten

37 Protokoll fört vid förbundsstyrelsemöte i Sveriges roll- och konfliktspelsförbund, Sverok 37(50) Beslutsunderlag: Initiativpotten Av Alexander Kjäll, ledamot Riksmötet har avsatt kr för en iniativpott, samt beslutat att förbundsstyrelsen ska ta fram riktlinjer för hur dessa sak användas. Riksmötet beslutade att vi skulle basera riktlinjerna på ovanstående dessa: Sverok ska ha en initiativpott med ekonomiskt stöd. Stödet ska kunna sökas av personer, grupper, föreningar, Sveroks distrikt och Sveroks arbetsgrupper. Det kan beviljas för projekt som främjar förbundets utveckling, föreningsutveckling eller är av allmännyttig karaktär som gagnar fler än en Sverokförening. Projektet måste vara tidsavgränsat och leda till ett mätbart resultat. Stöd beviljas inte för ordinarie föreningsverksamhet, för inrättandet av spellokaler eller för enskilda föreningsarrangemang. Ansökningar som gäller ett bidrag på kr eller mindre ska inte ha mer än en veckas handläggningstid. Därför yrkar jag att 1...följande regler upprättas för initiativpotten: Ekonomiskt stöd ska kunna sökas av personer, grupper och föreningar samt av Sveroks distrikt, arbetsgrupper och styrelse. Stöd kan beviljas för projekt som främjar förbundets utveckling, föreningsutveckling eller är av allmännyttig karaktär som gagnar många av Sveroks medlemmar. Stöd kan också beviljas för investeringar som underlättar eller utvecklar verksamhet. Projekt som verkar för uppfyllande av Sveroks verksamhetsplan skall ses som meriterade. Projektet måste vara tidsavgränsat och leda till ett mätbart resultat. Stöd beviljas inte för ordinarie föreningsverksamhet, för inrättandet av spellokaler eller för enskilda föreningsarrangemang där kostnaderna rimligen kan omfattas av andra bidrag eller deltagaravgifter. Målsättningen är att handläggningstiden för summor under är upp till en vecka, och fyra veckor för summor över detta.

38 Protokoll fört vid förbundsstyrelsemöte i Sveriges roll- och konfliktspelsförbund, Sverok 38(50) Bilaga: Regler för initiativpotten Fastställd Ekonomiskt stöd ska kunna sökas av personer, grupper och föreningar samt av Sveroks distrikt, arbetsgrupper och styrelse. Stöd kan beviljas för projekt som främjar förbundets utveckling, föreningsutveckling eller är av allmännyttig karaktär som gagnar många av Sveroks medlemmar. Stöd kan också beviljas för investeringar som underlättar eller utvecklar verksamhet. Projekt som verkar för uppfyllande av Sveroks verksamhetsplan skall ses som meriterade. Projektet måste vara tidsavgränsat och leda till ett mätbart resultat. Stöd beviljas inte för ordinarie föreningsverksamhet, för inrättandet av spellokaler eller för enskilda föreningsarrangemang där kostnaderna rimligen kan omfattas av andra bidrag eller deltagaravgifter. Målsättningen är att handläggningstiden för summor under är upp till en vecka, och fyra veckor för summor över detta.

39 Protokoll fört vid förbundsstyrelsemöte i Sveriges roll- och konfliktspelsförbund, Sverok 39(50) 23. Beslut: Styrdokument: Föreningsansvarig Mötet beslutade att 1...fastställa Styrdokument: Föreningsansvarig. 2...Föreningskunskap stryks från Styrdokument: Organisationsutveckling. 3...Föreningsförsäkringar stryks från Styrdokument: Organisationsutveckling. Handlingar i ärendet Styrdokument: Föreningsansvarig Styrdokument: Organisationsutveckling

40 Protokoll fört vid förbundsstyrelsemöte i Sveriges roll- och konfliktspelsförbund, Sverok 40(50) Styrdokument: Föreningsansvarig Ansvarig: Samuel Gyllenberg. Fastställt Mål Information till föreningar Se över och göra nödvändiga ändringar i det material som skickas ut till nyligen antagna föreningar. Kontrollrutiner Ansvara för att i samråd med kansliet utvärdera kontrollrutinerna och vid behov genomföra ändringar Föreningskunskap Utvärdera föreningshandboken i dess nuvarande form samt att tillse färdigställande av en digital föreningshandbok som skall vara tillgänglig för alla föreningar. Uppdatera hemsidan så att den innehåller sådan information som föreningarna behöver för att bedriva sin verksamhet. Föreningsförsäkringar Förbundets kollektivförsäkringar skall utvärderas och ett underlag för dess framtid skall läggas fram för Riksmötet Hur många av medlemmarna känner till försäkringarna, hur många har använt den och känner medlemmarna sig tryggare med kunskapen att de är försäkrade? Vägledande beslut Å styrelsens vägnar fatta vägledande beslut i frågor som rör föreningar, t.ex. tveksamheter vid antagning eller dispensansökningar. Budget Föreningsförsäkringar (48) Totalt: kr

41 Protokoll fört vid förbundsstyrelsemöte i Sveriges roll- och konfliktspelsförbund, Sverok 41(50) Styrdokument: Organisationsutveckling Ansvarig: Samuel Gyllenberg, samuel.gyllenberg@sverok.se Fastställd Ändrad Syfte Ansvarsområdet samlar upp flera ämnen vars gemensamma syfte är att förändra, utveckla och förbättra förbundets organisation på alla nivåer. Mål Kommunprojektet 2 Under föregående år genomfördes ett projekt som sammanställer föreningsbidragsreglerna för landets alla kommuner. Som en fortsättning på detta projekt måste det insamlade materialet snarast tillgängliggöras via en hemsida där data kan hittas för den kommun man bor i. Rutiner för att informera nybildade föreningar om deras kommunbidrag måste också byggas. Studiecirklar Fler föreningar skall genomföra verksamhet i cirkelform inom ramen för förbundets medlemskap i Studiefrämjandet. Det informationsmaterial som finns kring studiecirkelverksamhet skall vidareutvecklas. Utbildningar tillsammans med Studiefrämjandet Möjligheterna att erbjuda föreningarna utbildningar som genomförs tillsammans med Studiefrämjandet ska ses över. Fata Morgana Motionen med detta namn som lades fram till Riksmötet 2008:1 tar upp 22 st diskussionspunkter som grund för Sveroks framtida utveckling. Dessa punkter skall tas i beaktande i styrelsens arbete under året och skall vara med som underlag vid framtagandet av verksamhetsplan för Utbildning och konferenser Förbundet ska erbjuda utbildningar som är relevanta för att klara ett förtroendeuppdrag på förbunds- och distriktsnivå. Under våren kommer vi att arrangera ett inslag (konferens) för engagerade i förbundsstyrelsen, distriktsstyrelserna och arbetsgrupper. Vi ska även utveckla formen för arrangerandet av slagen. Ett ekonominätverk har startats på initiativ av förbundskansliet. Denna kommer att fortsätta sitt arbete. Vi välkomnar även andra som vill bilda nätverk för att få stöd i sina förtroendeuppdrag. Föreningsstruktur Under året ska vi kolla på den föreningsstruktur som finns i Sverok. Budget Kostnader går under följande resultatenheter. Kostnader för informationsmaterial kring studiecirklar går under Marknadsföring. Föreningsförsäkringar (48) Totalt: kr Folkbildning (f49) Totalt kr Fata Morgana (-) Totalt kr

42 Protokoll fört vid förbundsstyrelsemöte i Sveriges roll- och konfliktspelsförbund, Sverok 42(50) Introduktionsmöten (46) Totalt kr Utbildningar och konferenser (56) Inslag kr Utbildningar kr Ekonominätverk kr Nätverk kr Ideell Arena kr Totalt kr

43 Protokoll fört vid förbundsstyrelsemöte i Sveriges roll- och konfliktspelsförbund, Sverok 43(50) 24. Beslut: Attestlista Mötet beslutade att 1...fastställa Attestlista 2009 Handlingar i ärendet Bilaga: Attestlista 2009

44 Protokoll fört vid förbundsstyrelsemöte i Sveriges roll- och konfliktspelsförbund, Sverok 44(50) Bilaga: Attestlista 2009 Fastställd Ansvarsområde Kostnadsställe Attest 1 Attest 2 Ekonomi Ekonomi och Christer Karoline It-drift It-drift Alexander Kjäll Andreas Webben Hemsida Tobias Landén David Gustafsson Marknadsföring Markandsföring Otto Kahne Andreas Mässdeltagande Otto Kahne Samuel Mässutrustning Otto Kahne Samuel Informationsmate Otto Kahne Andreas Profilmaterial Otto Kahne David Gustafsson Sverok på Turné David Gustafsson Otto Kahne Projekt Otto Kahne David Gustafsson Eventgruppen Otto Kahne Samuel Marknadsunders Otto Kahne David Gustafsson Förbundstidning Förbundstidninge Patrik Weibull David Gustafsson Spelveckan Spelveckan Otto Kahne Samuel Arvoderad för Otto Kahne David Gustafsson Distrikt Grundgaranti Karoline Samuel Ideellt Organisationsutv Fata Morgana Samuel Karoline Introduktionsmöte Samuel Patrik Weibull Utbildningar och Samuel Karoline Förbundskonfere Karoline Samuel Nätverk Samuel Karoline Ekonominätverke Samuel Karoline Ideell Arena Nina Högberg David Gustafsson Utbildningsgrupp Samuel Karoline Föreningsansvari Föreningsförsäkri Samuel David Gustafsson Folkbildning Samuel David Gustafsson Föreningsutveckli Samuel David Gustafsson Riksmöte Riksmötet allmänt Christer Nina Högberg Ombudsval Christer Nina Högberg Möteshandlingar Christer Nina Högberg Valberedning Kriss Andsten Nina Högberg Projektbidrag Initiativpotten Alexander Kjäll Nina Högberg Arrangemangsbid Christer Alexander Kjäll Lokalbidrag Alexander Kjäll Nina Högberg Särskiltbidrag Alexander Kjäll Nina Högberg Stöd person Alexander Kjäll Nina Högberg Sverok för Alla Sverok för Alla Tobias Landén Alexander Kjäll Politik och Politik och Nina Högberg Sophie Westman Externkommunik Omvärldsbevakni Sophie Westman Nina Högberg Nätkraft Internetbaserad Tommy Jonsson David Gustafsson Förbundsdatabas Förbundsdatabas David Gustafsson Andreas Förbundsstyresle Styreslearbete David Gustafsson Nina Högberg Arvoderingar Christer Karoline Förvaltning Personal Christer Andreas Kansli Christer Andreas Administration Christer Andreas

45 Protokoll fört vid förbundsstyrelsemöte i Sveriges roll- och konfliktspelsförbund, Sverok 45(50) 25. Beslut: Skribentgrupp för Signaler från Sverok Mötet beslutade att 1...ett budgettak på inköpet av utbildningsinsatsen sätts till kr. 2...David Gustavsson ansvarar för att förhandla om priset samt fastställa omfattningen på kursen. 3...kostnaderna för kursen ligger på förbundstidningen. Handlingar i ärendet Beslutsunderlag: Skribentgrupp Signaler från Sverok

46 Protokoll fört vid förbundsstyrelsemöte i Sveriges roll- och konfliktspelsförbund, Sverok 46(50) Beslutsunderlag: Skribentgrupp Signaler från Sverok Av David Gustavsson, förbundsordförande Här kommer ett färdigt förslag till den skribentgrupp för förbundstidningen som jag under en tid resonerat kring.det handlar om en skribentgrupp med omkring 10 fasta platser som framhävs i tidningen som en stående grupp. Vakanser för nya medlemmar uppstår endast när gamla slutar. Gruppen kommer att ha samma skribentarvoden som vanliga skribenter i tidningen och utgör inte en del av redaktionen. Det är istället en möjlighet för unga skribenter i spelhobbyn att skaffa sig meriterande erfarenheter genom utbildningen och den mer synliga och ansvarstagande rollen i skribengruppen. Redaktionen å sin sida får tillgång till effektivare och bättre skribenter och större möjligheter att skicka ut dessa på uppdrag. Tidningen får en större mångfald på skribenter, där idag alldeles för mycket material är undertecknat chefredaktören själv. Om det hela slår väl ut är min tanke att kursserien skall vara årligen återkommande. Gruppen är redaktionsöverskridande i händelse av en ny uppdragstagare efter upphandlingen i höst. Jag föreslår att 1...ett budgettak på inköpet av utbildningsinsatsen sätts till kr. 2...David Gustavsson ansvarar för att förhandla om priset samt fastställa omfattningen på kursen. 3...kostnaderna för kursen ligger på förbundstidningen.

47 Protokoll fört vid förbundsstyrelsemöte i Sveriges roll- och konfliktspelsförbund, Sverok 47(50) 26. Beslut: Spelhobbygala Mötet beslutade att 1...medel för genomförandet söks från Initiativpotten. 2...David Gustavsson tills vidare ansvarar för projektet. Handlingar i ärendet Beslutsunderlag: Spelhobbygala

48 Protokoll fört vid förbundsstyrelsemöte i Sveriges roll- och konfliktspelsförbund, Sverok 48(50) Beslutsunderlag: Spelhobbygala Av David Gustavsson, förbundsordförande I samband med årets Spelvecka skall en spelhobbygala hållas som skall sikta på att uppfylla tre mål: 1. Föra samman svenska spelproducenter och arrangörer. 2. Skapa medial uppmärksamhet för Spelveckan, förbundet och spelhobbyns hela bredd. 3. Lyfta fram Sveroks föreningar som en naturlig referenskälla för bra spel. Galan utgörs av ett endagsarrangemang i två delar. Under första delen hålls seminarier och paneldebatter i samarbete med Stockholms spelkonvent. Under eftermiddagen flyttar arrangemanget till andra lokaler där middag och prisutdelning äger rum. Sveroks föreningar har inför galan röstat fram vinnarna i ett antal kategorier. De nominerade till dessa kategorier har tagits fram av expertkommittéer. Arrangemanget samlar totalt mellan 70 och 100 personer varav hälften utgörs av representanter för nominerade spel och arrangemang. Budget Resor nominerade Seminarier Middag/prisutdelning Övrigt Jag föreslår att 1...medel för genomförandet söks från Initiativpotten. 2...David Gustavsson tills vidare ansvarar för projektet.

Playstars årsmöte 2012-03-31

Playstars årsmöte 2012-03-31 Playstars årsmöte 2012-03-31 Dagordning: 1. Mötets öppnande 2. Mötets behörighet 3. Val av mötets ordförande 4. Val av mötets sekreterare 5. Val av två personer att justera protokollet 6. Val av rösträknare

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte för Sverok GävleDala Falun 2011-02-26

Protokoll fört vid årsmöte för Sverok GävleDala Falun 2011-02-26 Protokoll fört vid årsmöte för Sverok GävleDala Falun 2011-02-26 1. Mötets öppnande Distriktsordförande Lina Svensson förklarar årsmötet öppnat. 2. Mötets behörighet Mötet förklaras behörigt. 3. Fastställande

Läs mer

Styrelsemöte nr. 4 för Sverok Stockholm den 5/4-2015

Styrelsemöte nr. 4 för Sverok Stockholm den 5/4-2015 Styrelsemöte nr. 4 för Sverok Stockholm den 5/4-2015 Närvarande: Agnes Ambrosiani Rasmus Storkamp Erland Nylund Hedvig Lindström John Lundhgren Sebastian Krantz Kajsa Harnesk Adjungerade till mötet Caroline

Läs mer

Kallelse till årsmöte 2015

Kallelse till årsmöte 2015 Kallelse till årsmöte 2015 Feministiskt Initiativ Nordöstra Skåne Datum: 21 mars 2015 Tid: 13.00 Plats: Spannmålsgatan 9 291 32 Kristianstad Information Lokalen är fullt tillgänglig och i närheten av tågstationen.

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll. Playstar spelförening. Datum: 2010-07-24

Styrelsemötesprotokoll. Playstar spelförening. Datum: 2010-07-24 Styrelsemötesprotokoll Playstar spelförening Datum: 2010-07-24 2 Playstars styrelsemöte 2010-07-24 Dagordning: 1. Mötets öppnande 2. Fastställa röstlängden. 3. Förklara mötet beslutsmässigt. 4. Välja mötesfunktionärer.

Läs mer

SÖLVESBORGS KOMMUN Fritid & kultur. föreningskunskap. - att bilda förening -

SÖLVESBORGS KOMMUN Fritid & kultur. föreningskunskap. - att bilda förening - SÖLVESBORGS KOMMUN Fritid & kultur föreningskunskap - att bilda förening - Innehållsförteckning Ideell förening, vad är det? 3 Hur många medlemmar måste man vara? 3 Vad krävs för att bilda en förening?

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte 2012-01-18

Protokoll Styrelsemöte 2012-01-18 Närvarande: Johan Herrnsdorf, Mikael Ölmestig, Rasmus Palm och Robert Tiinus 1. Mötet öppnas Robert Tiinus öppnar mötet 18.13. 2. Mötets beslutsmässighet Mötet anser att mötet är behörigt utlyst. 3. Val

Läs mer

Exempelstadga med instruktion

Exempelstadga med instruktion Exempelstadga med instruktion Varje förening behöver regler som bestämmer hur den ska skötas, dessa regler kallas stadgar. För att underlätta för medlemsorganisationerna har Sveriges Elevråd tagit fram

Läs mer

Stagar för Kyllaj Hamnförening

Stagar för Kyllaj Hamnförening 1 Föreningens namn Föreningens namn är Kyllaj Hamnförening. 2 Föreningens säte Styrelsen har sitt säte på Gotland. 3 Föreningens ändamål Föreningen är en allmännyttig, tillika religiöst och politiskt obunden,

Läs mer

Stadgar för Föreningen Sveriges Åkeriföretag Värmland

Stadgar för Föreningen Sveriges Åkeriföretag Värmland ÅF Stadgar Slutgiltigt förslag 2012-04-03 ORG.docx Stadgar för Föreningen Sveriges Åkeriföretag Värmland 1. Föreningens firma och ändamål 1.1 Föreningens firma är Föreningen Sveriges Åkeriföretag Värmland

Läs mer

UNGA HÖRSELSKADADES VERKSAMHETSPLAN 2013. Beslutad av årsmötet 29 april 2012

UNGA HÖRSELSKADADES VERKSAMHETSPLAN 2013. Beslutad av årsmötet 29 april 2012 UNGA HÖRSELSKADADES VERKSAMHETSPLAN 2013 Beslutad av årsmötet 29 april 2012 Reviderad 6 december 2012 1 Verksamhetsplan 2013 Det här är vår verksamhetsplan för 2013. Den är en viktig riktlinje för de aktiva

Läs mer

Kort genomgång av de policyer som finns i nuläget. En del behöver justeras, då de antogs i slutet av 2013.

Kort genomgång av de policyer som finns i nuläget. En del behöver justeras, då de antogs i slutet av 2013. Protokoll 2015:1 Närvarande Anna Gottfridsson Pernilla Niemi Karolina Natt och Dag Jenny Irwert Micael Andreasson Magnus Bernhardson Markus Forsgren Tobias Stellert David Udén Frånvarande Panagiotis Jotis

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN Tid: 4 september 2008 kl 19.00 Plats: Hemma hos ordförande Ove Paulusson i Mölndal Närvarande: Ordförande Ove Paulusson () IT-ansvarig Morgan Fredberg () via

Läs mer

Föredragningslista Sektionsmöte 2013-10-09, 17:00

Föredragningslista Sektionsmöte 2013-10-09, 17:00 Sektionen för Medieteknik Sektionsmöte 2013-10-09 Föredragningslista Sektionsmöte 2013-10-09, 17:00 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande 1.2. Val av mötesordförande 1.3. Val av mötessekreterare 1.4. Val av

Läs mer

STYRELSEMÖTESPROTOKOLL TEV Sida 1 (5)

STYRELSEMÖTESPROTOKOLL TEV Sida 1 (5) STYRELSEMÖTESPROTOKOLL TEV Sida 1 (5) Datum: 2013-06-14 Ort: Stockholm Protokoll nummer: 6 Ordförande: Sekreterare: Justerare: Övriga närvarande: Peter Franzén Madelene Lundin Peter Schulz Gunilla Brattström-Cronqvist,

Läs mer

Protokoll från distriktsstyrelsens möte 2014-10-07, #699

Protokoll från distriktsstyrelsens möte 2014-10-07, #699 Protokoll från distriktsstyrelsens möte 2014-10-07, #699 Närvarande Anna Gottfridsson Karolina Natt och Dag Magnus Bernhardson Jenny Irwert Jan Månsson Pernilla Niemi Micael Andreasson Anton Engström Mikael

Läs mer

Stadgar för. Reumatikerförbundet. Antagna av förbundsstämman 2014-05-31--06-01. Vår vision är ett bra liv för alla reumatiker.

Stadgar för. Reumatikerförbundet. Antagna av förbundsstämman 2014-05-31--06-01. Vår vision är ett bra liv för alla reumatiker. Stadgar för Reumatikerförbundet Antagna av förbundsstämman 2014-05-31--06-01 Vår vision är ett bra liv för alla reumatiker och lösningen på reumatismens gåta. Reumatikerförbundet Org.nr 802002-7838 Box

Läs mer

STARTA LOKALAVDELNING I SVENSKA KYRKANS UNGA

STARTA LOKALAVDELNING I SVENSKA KYRKANS UNGA STARTA LOKALAVDELNING I SVENSKA KYRKANS UNGA STARTA LOKALAVDELNING HEJ! Varsågod! Spännande att ni vill starta lokalavdelning i Svenska Kyrkans Unga. Här får ni de handlingar ni behöver. Läs först igenom

Läs mer

KALLELSE TILL EXTRA ÅRSMÖTE

KALLELSE TILL EXTRA ÅRSMÖTE KALLELSE TILL EXTRA ÅRSMÖTE LÖRDAGEN DEN 18 JUNI 2011 KL 15.00 Föregås av miniseminarium 12.00: Myter, missförstånd och sanningar kring Aspergers syndrom med företrädare för OA och psykiatern Andreas Fries,

Läs mer

STADGAR för SJÖVÄRNSKÅREN STOCKHOLM

STADGAR för SJÖVÄRNSKÅREN STOCKHOLM Sida 1 (7) - - o 0 o - - Dessa stadgar bygger på normalstadgar antagna av förbundsstyrelsen 2010-04-16 STADGAR för SJÖVÄRNSKÅREN STOCKHOLM Dessa stadgar är godkända av Sjövärnskårernas Riksförbunds styrelse

Läs mer

Stadgar för. Reumatikerförbundet. Antagna av förbundsstämman 2012-06-16--17. Vår vision är ett bra liv för alla reumatiker.

Stadgar för. Reumatikerförbundet. Antagna av förbundsstämman 2012-06-16--17. Vår vision är ett bra liv för alla reumatiker. Stadgar för Reumatikerförbundet Antagna av förbundsstämman 2012-06-16--17 Vår vision är ett bra liv för alla reumatiker och lösningen på reumatismens gåta. Reumatikerförbundet Org.nr 802002-7838 Box 12851,

Läs mer

Stadgar 2013. för Lärarnas Riksförbund. gäller från och med 2013 01 01

Stadgar 2013. för Lärarnas Riksförbund. gäller från och med 2013 01 01 Stadgar 2013 för Lärarnas Riksförbund gäller från och med 2013 01 01 Stadgar 2013 Fastställda av Lärarnas Riksförbunds ordinarie kongress 2012 Innehåll Stadgar för Lärarnas Riksförbund 1 Ändamål 10 2

Läs mer

Riksårsmötet 2016 i Malmö!

Riksårsmötet 2016 i Malmö! Riksårsmötet 2016 i Malmö! Den 10-12 juni tar vi över Malmö stad och drar igång Riksårsmötet 2016! Riksårsmötet är vårt förbunds största årliga händelse - vårt högsta beslutande organ där vi tar beslut

Läs mer

PROGRAM- FÖRKLARING och STADGAR

PROGRAM- FÖRKLARING och STADGAR PROGRAM- FÖRKLARING och STADGAR för Förbundet Aktiv Ungdom Programförklaring sida 2 Föreningar sida 3 Distrikt sida 7 Förbund sida 11 Antagna på Aktiv Ungdoms förbundsstämma 2012 i Örebro Gäller fr.o.m.

Läs mer

Verksamhetsplan 2016. Beslutad av årsmötet 2015

Verksamhetsplan 2016. Beslutad av årsmötet 2015 Verksamhetsplan 2016 Beslutad av årsmötet 2015 Verksamhetsplan 2016 Det här är vår verksamhetsplan för 2016. Den är en viktig riktlinje för de aktiva och anställda inom vår organisation och pekar ut tydliga

Läs mer

Hållbar utveckling genom återanvändning av insamlade gåvor. Genom detta arbete bidrar Emmaus Björkå till att hushålla med jordens resurser.

Hållbar utveckling genom återanvändning av insamlade gåvor. Genom detta arbete bidrar Emmaus Björkå till att hushålla med jordens resurser. 1 Föreningen Emmaus Björkå Föreningens namn är Föreningen Emmaus Björkå. Emmaus Björkå är en partipolitiskt och religiöst obunden ideell förening som verkar på socialistisk grund. Föreningen Emmaus Björkå

Läs mer

Unga Forskares Utvecklingsfond

Unga Forskares Utvecklingsfond Unga Forskares Utvecklingsfond Utredningsrapport DATUM 2008-11-13 UTREDARE Tobias Jonsson Sara Magnusson Alexander Sehlström GODKÄND Utkast Innehåll ii Innehåll Kapitel 1 Inledning 1 Bakgrund... 1 Frågeställning...

Läs mer

1. Föreningens namn och säte Föreningens namn är Schwedischer Schulverein in Wien (Svenska Skolföreningen i Wien).

1. Föreningens namn och säte Föreningens namn är Schwedischer Schulverein in Wien (Svenska Skolföreningen i Wien). STADGAR FÖR SVENSKA SKOLAN I WIEN ANTAGNA AV ÅRSMÖTET, 12 MAJ 2011 1. Föreningens namn och säte Föreningens namn är Schwedischer Schulverein in Wien (Svenska Skolföreningen i Wien). Föreningen har sitt

Läs mer

Stadgar för Mercedes-Benz Klubben Sverige 2015

Stadgar för Mercedes-Benz Klubben Sverige 2015 1 (5) Stadgar för Mercedes-Benz Klubben Sverige 2015 1 Klubbens namn är MERCEDES-BENZ KLUBBEN SVERIGE, förkortat MBKS. 2 Klubbens säte är Linköping 3 Klubbens syfte MBKS är en politiskt och religiöst obunden

Läs mer

Juseks studerandesektion Årsmötesskola

Juseks studerandesektion Årsmötesskola Juseks studerandesektion Årsmötesskola En handbok som innehåller allt du som förtroendevald student inom Jusek behöver veta för att aktivt kunna delta och påverka under studerandesektionens årsmöte. 1.

Läs mer

Unga Hörselskadades stadgar. Reviderade på årsmötet 2015

Unga Hörselskadades stadgar. Reviderade på årsmötet 2015 Unga Hörselskadades stadgar Reviderade på årsmötet 2015 Stadgar för Unga Hörselskadade 1 Ändamål Unga Hörselskadade (UH) är en intresseförening för personer med hörselskada i åldern 0 30 år. Med begreppet

Läs mer

Stadgar. Technology Management Studenterna. Antagna 2014-02-12

Stadgar. Technology Management Studenterna. Antagna 2014-02-12 Stadgar Technology Management Studenterna Antagna 2014-02-12 1 Förening Technology Management Studenterna (TMS) är en ideell förening som drivs utan vinstsyften. 2 Syfte Föreningens syfte är att tillvarata

Läs mer

Pys ordförande Ingela Mattisson-Sandström hälsade alla välkomna och öppnade mötet.

Pys ordförande Ingela Mattisson-Sandström hälsade alla välkomna och öppnade mötet. ÅRSMÖTESPROTOKOLL Fört vid Pyrenéersällskapets årsmöte Datum Plats Protokollförare 2012-03-18 Sydskånska kennelklubben, Arlöv Rose-Marie Parkhed Pys ordförande Ingela Mattisson-Sandström hälsade alla välkomna

Läs mer

Författningssamling för Gotlands kommun STADGAR FÖR DEN IDEELLA FÖRENINGEN GOTLAND INTERACTIVE PARK (GIP)

Författningssamling för Gotlands kommun STADGAR FÖR DEN IDEELLA FÖRENINGEN GOTLAND INTERACTIVE PARK (GIP) STADGAR FÖR DEN IDEELLA FÖRENINGEN GOTLAND INTERACTIVE PARK (GIP) Antagna av kommunfullmäktige 2004-06-23. Stadgar antagna vid konstituerande sammanträde den 23 juni år 2004 av Gotlands kommun, Högskolan

Läs mer

Stadgar antagna vid PROs kongress den 15 18 juni 2012 www.pro.se Art nr PRO297. Tryckeri: TMG Sthlm, 2012

Stadgar antagna vid PROs kongress den 15 18 juni 2012 www.pro.se Art nr PRO297. Tryckeri: TMG Sthlm, 2012 Stadgar antagna vid PROs kongress den 15 18 juni 2012 Stadgar antagna vid PROs kongress 15 18 juni 2012 1 Innehåll 1 Detta är PRO...3 2 Så här ser organisationen ut...4 3 Medlemskap...4 4 Föreningarna...5

Läs mer

Dagordning (Kopiera så att alla körmedlemmar kan läsa) Årsmötesprotokoll Färdig mall som du bara fyller i.

Dagordning (Kopiera så att alla körmedlemmar kan läsa) Årsmötesprotokoll Färdig mall som du bara fyller i. Så här går det till 1 Håll ett årsmöte Meddela din kör två veckor i förväg att ni ska ha ett årsmöte. UNGiKÖR kan förse dig med de flesta handlingar som behövs för mötet: 2 Dagordning (Kopiera så att alla

Läs mer

Playstars årsmöte 2013-03-30

Playstars årsmöte 2013-03-30 Playstars årsmöte 2013-03-30 Dagordning: 1. Mötets öppnande 2. Mötets behörighet 3. Val av mötets ordförande 4. Val av mötets sekreterare 5. Val av två personer att justera protokollet 6. Val av rösträknare

Läs mer

ACA Sverige Centralkommittémöte hösten 2013 kl 12:00-17:00

ACA Sverige Centralkommittémöte hösten 2013 kl 12:00-17:00 1. Mötet öppnas av CK-ansvarig. Öppning av mötet kl 12.00 ACA Sverige Centralkommittémöte hösten 2013 kl 12:00-17:00 Förslag till dagordning 2. De tolv traditionerna läses. - Traditionerna är de som gör

Läs mer

Lathund. Att bilda ett kommun-hso

Lathund. Att bilda ett kommun-hso Lathund Att bilda ett kommun-hso Lathund Att bilda ett kommun-hso Innehåll Inledning... 5 Syftet med lathunden... 5 Viktigt med ett Kommun-HSO... 5 Koppling mellan Kommun-HSO och KHR... 5 Grundläggande

Läs mer

Inledning Förbundsorganisation Kongressen Förbundsstyrelsen (FS)

Inledning Förbundsorganisation Kongressen Förbundsstyrelsen (FS) Arbetsordning För kongressperioden 2015-2017. Beslutad på förbundsstyrelsemötet den 5-9 augusti 2015. Uppdaterad på förbundsstyrelsemötet den 8-10 januari 2016. Inledning Arbetsordningen syftar till att

Läs mer

Förslag till arbetsordning Leader Vättern

Förslag till arbetsordning Leader Vättern Förslag till arbetsordning Leader Vättern I arbetsordningen specificeras ansvar och uppgifter för Leader Vättern. Dessa bygger på antagna stadgar och de regler som styr arbetet med lokalt ledd utveckling.

Läs mer

STADGAR FÖR UNGDOMSSEKTIONEN

STADGAR FÖR UNGDOMSSEKTIONEN STADGAR FÖR UNGDOMSSEKTIONEN. (ungdomssektionens namn) i.. (föreningens namn) Sektionen bildad den Stadgarna fastställda / ändrade av årsmötet den... Enligt Svenska Ridsportförbundets typstadgar Fastställda

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte 2011-08-17

Protokoll Styrelsemöte 2011-08-17 Närvarande: Andreas Paulsson, Birger Hanning, Jennie Carlsson, Johan Herrnsdorf, Magnus Haglund, Magnus Johnsson (punkt 14), Mattias Tauson (punkt 14), Mikael Ölmestig, Rasmus Palm och Robert Tiinus. 1.

Läs mer

Stadgar 2013. Stadgarna är antagna vid förbundets kongress i maj 2013. Astma- och Allergiförbundet

Stadgar 2013. Stadgarna är antagna vid förbundets kongress i maj 2013. Astma- och Allergiförbundet Stadgar 2013 Stadgarna är antagna vid förbundets kongress i maj 2013 Astma- och Allergiförbundet Stadgar för Astma- och Allergiförbundet Antagna av kongressen 2013 1. Ändamål Astma- och Allergiförbundet

Läs mer

KURSKATALOG HSB SÖDERTÄLJE

KURSKATALOG HSB SÖDERTÄLJE KURSKATALOG HSB SÖDERTÄLJE 2016 1 09 Kalendarium 04 Introduktion för nya ledamöter 08 Ekonomi för bostadsrättsföreningen 10 Anmälan & praktisk information I HSB Södertäljes studieråd sitter Ulla Castenvik,

Läs mer

Protokoll LAG-möte 2016-01-19 på Länsstyrelsen i Jönköping

Protokoll LAG-möte 2016-01-19 på Länsstyrelsen i Jönköping Protokoll LAG-möte 2016-01-19 på Länsstyrelsen i Jönköping Mötet inleddes med att vi lärde känna varandra lite bättre. 1. Mötets öppnande Mötet öppnandes av ordförande, Caroline Dieker. 2. Fastställande

Läs mer

Värvningsguide. - så får ni fler medlemmar till er elevkår

Värvningsguide. - så får ni fler medlemmar till er elevkår Värvningsguide - så får ni fler medlemmar till er elevkår Sida 2 av 7 Innehåll Vad är en medlem?... 3 Aktivt medlemskap... 3 Elev kontra medlem... 3 Vad säger stadgan?... 3 Elevkårens mål bör vara att

Läs mer

STADGAR FÖR RIKSNÄTVERKET NATTVANDRARE I SVERIGE

STADGAR FÖR RIKSNÄTVERKET NATTVANDRARE I SVERIGE STADGAR FÖR RIKSNÄTVERKET NATTVANDRARE I SVERIGE Riksnätverket är Sveriges organiserade nattvandrares gemensamma förening 1. Mål och uppgifter 1.1 Organisationens mål Organisationens grundläggande mål

Läs mer

4.4 Fastställande av konkretiserad verksamhetsplan 2013/14

4.4 Fastställande av konkretiserad verksamhetsplan 2013/14 Avsändare: Datum: Kårstyrelsen 2013-09-09 4.4 Fastställande av konkretiserad verksamhetsplan 2013/14 Kårstyrelsen föreslår fullmäktige: att anta den konkretiserade verksamhetsplanen för verksamhetsåret

Läs mer

Styrelsemöte 29/05 2010

Styrelsemöte 29/05 2010 Styrelsemöte 29/05 2010 Datum 29/05 2010 Plats Närvarande Bilagor - Studiefrämjandets lokaler i Falun SVEROK GÄVLEDALA Sveriges roll- och konfliktspelsförbund GävlaDala-distriktet Lina Svensson, Magnus

Läs mer

Protokoll för den 30 augusti 2012 För distriktsstyrelsen Sverok Västerbotten

Protokoll för den 30 augusti 2012 För distriktsstyrelsen Sverok Västerbotten Protokoll för den 30 augusti 2012 För distriktsstyrelsen Sverok Västerbotten Närvarande styrelsemedlemmar: Jens Lindström Lenita Hellman Peter Bomark Linus Råde Frånvarande styrelsemedlemmar Jennie Larsson

Läs mer

Datum och tid 2014-12-15 kl 18.00 20.30 StOF-kansliet på Vretenvägen i Solna

Datum och tid 2014-12-15 kl 18.00 20.30 StOF-kansliet på Vretenvägen i Solna Sida 1 (6) Möte Styrelsemöte 6/2014 (549) Datum och tid 2014-12-15 kl 18.00 20.30 StOF-kansliet på Vretenvägen i Solna Plats Deltagare Birgitta Billstam Erik Daniels Eidar Lindgren Leif Carlsson Mette

Läs mer

Välkommen. till Kommunfullmäktige i Ragunda kommun

Välkommen. till Kommunfullmäktige i Ragunda kommun Välkommen till Kommunfullmäktige i Ragunda kommun Vad är Kommunfullmäktige? Kommunfullmäktige är kommunens högsta beslutande organ och kan sägas vara kommunens riksdag. Kommunfullmäktige fattar viktiga

Läs mer

VÄLJ SMART! ETT IDÉ- OCH ARBETSHÄFTE FÖR DEN VIKTIGA VALBEREDNINGEN

VÄLJ SMART! ETT IDÉ- OCH ARBETSHÄFTE FÖR DEN VIKTIGA VALBEREDNINGEN VÄLJ SMART! ETT IDÉ- OCH ARBETSHÄFTE FÖR DEN VIKTIGA VALBEREDNINGEN INNEHÅLL 3 Vilka sitter i valberedningen? 4 Vad gör valberedarna? 7 Liten checklista för valberedningen 8 Världens bästa styrelse 10

Läs mer

Styrelsemöte för den ideella föreningen Spelens hus den 24/2 2016 kl. 18:00 på Nobelvägen 145A, Malmö.

Styrelsemöte för den ideella föreningen Spelens hus den 24/2 2016 kl. 18:00 på Nobelvägen 145A, Malmö. Protokoll Styrelsemöte för den ideella föreningen Spelens hus den 24/2 2016 kl. 18:00 på Nobelvägen 145A, Malmö. Närvarande med rösträtt: Jonatan von Seth, Alexander Cederholm, Anders Dahl, Louise Claesson,

Läs mer

Stadgar för Svenska Naturskyddsföreningen

Stadgar för Svenska Naturskyddsföreningen för Svenska Naturskyddsföreningen Antagna vid riksstämman 1998 reviderade 2002, 2004, 2008, 2010 och 2012 Stadgar för Svenska Naturskyddsföreningen Antagna vid riksstämman 1998 reviderade 2002, 2004, 2008,

Läs mer

Protokoll styrelsemöte nr 7 2009-09-05 1

Protokoll styrelsemöte nr 7 2009-09-05 1 Protokoll styrelsemöte nr 7 2009-09-05 1 Protokoll 2009-09-05 Styrelsemöte nr 7 Fastställd dagordning 1 Inledande formalia...3 1.1 Mötets öppnande...3 1.2 Val av mötesordförande...3 1.3 Val av mötessekreterare...3

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll. Playstar spelförening. Datum: 2012-04-28

Styrelsemötesprotokoll. Playstar spelförening. Datum: 2012-04-28 Styrelsemötesprotokoll Playstar spelförening Datum: 2012-04-28 2 Playstars styrelsemöte 2012-04-28 Innehåll Dagordning:... 3 Bilagor:... 4 Bilaga 1 Röstlängd... 7 Bilaga 2 Adjungeringar... 8 Bilaga 3 Beslutsunderlag:

Läs mer

Styrelsemöte 18/04 2009

Styrelsemöte 18/04 2009 Styrelsemöte 18/04 2009 SVEROK GÄVLEDALA Sveriges roll- och konfliktspelsförbund GävlaDala-distriktet Datum 18/04 2009 Plats Sverok GD:s kansli i Gävle Närvarande Erik Aronson, Rikard Åslund Tröger, Jimmy

Läs mer

En annan mycket roligare del i arbetet var att jag ofta fick följa med min handledare ut på

En annan mycket roligare del i arbetet var att jag ofta fick följa med min handledare ut på Manpower Student är ett eget bolag och en egen avdelning inom Manpower. Manpower är världsledande när det gäller arbetsmarknadsrelaterade tjänster som rekrytering, uthyrning och jobbförmedling. De finns

Läs mer

Stadgar. Antagna efter årsmötet 150423. Handikappföreningarnas Samarbetsorgan i Göteborg

Stadgar. Antagna efter årsmötet 150423. Handikappföreningarnas Samarbetsorgan i Göteborg Stadgar Antagna efter årsmötet 150423 Handikappföreningarnas Samarbetsorgan i Göteborg Stadgar för HSO Göteborg, antagna 2015-04-23 Namn, mål och uppgift 1 Namn Handikappföreningarnas samarbetsorgan i

Läs mer

PROTOKOLL ÅRSMÖTE 2015

PROTOKOLL ÅRSMÖTE 2015 PROTOKOLL ÅRSMÖTE 2015 Plats: Vrigstads värdshus, Vrigstad Tid: 2015-03-14 kl 10.30-14.00 Närvarande: Från 27 lokalklubbar 47 delegater, 3 övriga, 6 distriktsfunktionärer och 2 personer från valberedningen.

Läs mer

Protokoll ViS styrelsemöte 13-14 september 2010 på Lernias huvudkontor i Stockholm

Protokoll ViS styrelsemöte 13-14 september 2010 på Lernias huvudkontor i Stockholm Protokoll ViS styrelsemöte 13-14 september 2010 på Lernias huvudkontor i Stockholm Närvarande: Dag ett: Jonas, Katharina, Thomas, Bengt, Åke, Caroline, Annika, Owe (från punkt 4) Dag ett omfattar punkt

Läs mer

http://villaagarnasavean.se Protokoll från föreningens styrelsemöte tisdag den 3/5-2016 mellan kl. 19.00 21.00 i Tingshusets lilla rum i Lerum.

http://villaagarnasavean.se Protokoll från föreningens styrelsemöte tisdag den 3/5-2016 mellan kl. 19.00 21.00 i Tingshusets lilla rum i Lerum. Sida 1 av 5 http://villaagarnasavean.se Protokoll från föreningens styrelsemöte tisdag den 3/5-2016 mellan kl. 19.00 21.00 i Tingshusets lilla rum i Lerum. Under sammanträdet serverades en enkel fika Närvarande:

Läs mer

Protokoll fört vid möte för bildande av Föreningen Tankarnas trädgård i Växjö

Protokoll fört vid möte för bildande av Föreningen Tankarnas trädgård i Växjö Protokoll fört vid möte för bildande av Föreningen Tankarnas trädgård i Växjö Tid: Torsdag 23 april 2015, kl 18.30 20.00, och onsdag 13 maj 2015, kl 18.00 Plats: IOGT NTO, Växjö, Gavelrummet (23/4) och

Läs mer

Verkställande utskottet 10-10

Verkställande utskottet 10-10 1 (7) Verkställande utskottet 10-10 Tid Söndag 2010-07-11 kl. 20:00 Plats Skype Närvarande, Robert Piehl-Fridqvist,, Berörda Förbundsstyrelsen, personal 1 Mötets öppnande att 1 att 2 att 3 2 Dagordning

Läs mer

Årsmötesförhandlingar för MK GOTLANDS TERRÄNG GÄNG

Årsmötesförhandlingar för MK GOTLANDS TERRÄNG GÄNG Årsmötesförhandlingar för MK GOTLANDS TERRÄNG GÄNG Verksamhetsåret 2014 Kallelse till årsmöte 2015 Härmed kallas alla medlemmar i MK Gotlands Terräng Gäng till årsmöte Söndag den 8 Mars ca kl 15.00 Plats:

Läs mer

Om ni skulle göra om Lupp vad skulle ni göra bättre/ändra på?

Om ni skulle göra om Lupp vad skulle ni göra bättre/ändra på? Tips från Mora Om ni skulle göra om Lupp vad skulle ni göra bättre/ändra på? Involvera ungdomarna ännu mer än vad vi redan gör. Vad är viktig att tänka på i Lupparbetet? Förankring, bland lärare, tjänstemän,

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE ÅR 2015 RÖDA KORSETS UNGDOMSFÖRBUND STOCKHOLM NORD

VERKSAMHETSBERÄTTELSE ÅR 2015 RÖDA KORSETS UNGDOMSFÖRBUND STOCKHOLM NORD 0 VERKSAMHETSBERÄTTELSE ÅR 2015 RÖDA KORSETS UNGDOMSFÖRBUND STOCKHOLM NORD Innehåll SAMMANFATTNING... 1 SAMARBETE med RÖDA KORSET... 1 MEDLEMMAR... 1 STYRELSEN... 2 FÖRTROENDEVALDA... 2 STYRELSENS ARBETE...

Läs mer

Föreningens firma är Saint Louis Fritidsverksamhet.

Föreningens firma är Saint Louis Fritidsverksamhet. STADGAR FÖR FÖRENINGEN SAINT LOUIS FRITIDSVERKSAMHET IDEELL FÖRENING ORG NR 802422-1999 1 Föreningens firma Föreningens firma är Saint Louis Fritidsverksamhet. 2 Föreningens ändamål och verksamhet Föreningen

Läs mer

Stadgar för Lövsta Båtklubb

Stadgar för Lövsta Båtklubb Stadgar för Lövsta Båtklubb Klubben bildades 1969 och har sin hemort / verksamhetsområde i Enhörna i Södertälje kommun. Stadgarna antagna 1969. Reviderade 2010-05-16. 1 Ändamål Klubben är en allmännyttig

Läs mer

Rambudget 2015-2016. förklaring och motivering av budgetposter. Intäkter 2015-2016. Organisationsbidrag MUCF totalt 2016 1 290 000 kr

Rambudget 2015-2016. förklaring och motivering av budgetposter. Intäkter 2015-2016. Organisationsbidrag MUCF totalt 2016 1 290 000 kr Rambudget 2015-2016 förklaring och motivering av budgetposter Intäkter 2015-2016 Organisationsbidrag MUCF totalt 2016 1 290 000 kr - Myndigheten för Ungdom och Civilsamhällsfrågor är vår största bidragsgivare.

Läs mer

Verksamhetsledarnas kvartalsberättelse

Verksamhetsledarnas kvartalsberättelse Civilförsvarsförbundet Region Mellersta nr 2 Information till distrikt och medlemmar i den Mellersta regionen. Vi verksamhetsledare har som avsikt att informera om vad som händer i distriktet 4 gånger

Läs mer

STADGAR FÖR SVENSKA BANDYFÖRBUNDET (Årsmötesbeslut 2014-06-14) (Kap. 1-9)

STADGAR FÖR SVENSKA BANDYFÖRBUNDET (Årsmötesbeslut 2014-06-14) (Kap. 1-9) STADGAR FÖR SVENSKA BANDYFÖRBUNDET (Årsmötesbeslut 2014-06-14) (Kap. 1-9) Kap. 1 ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1 ÄNDAMÅL Svenska Bandyförbundet (förbundet) är en politisk och religiöst oberoende allmännyttig ideell

Läs mer

Protokoll 2015:6 1. INLEDNING. Frånvarande. 1.1 Mötets öppnande. 1.2 Val av mötesordförande. 1.3 Godkännande av föredragningslistan

Protokoll 2015:6 1. INLEDNING. Frånvarande. 1.1 Mötets öppnande. 1.2 Val av mötesordförande. 1.3 Godkännande av föredragningslistan Protokoll 2015:6 Styrelsemöte 2015:6, Närvarande Anna Gottfridsson Jenny Irwert Karolina Natt och Dag Panagiotis Johan Nikolis Jan Månson Magnus Bernhardson Frånvarande Markus Forsgren David Udén Micael

Läs mer

STYRELSENS JOBB SÅ LÅNGT

STYRELSENS JOBB SÅ LÅNGT Hej alla medlemmar i Svensk Räddningshundförarförening! I somras anordnade vi ett sommarläger i Nynäshamn/Stora Vika som samlade drygt 20 deltagare från norr till söder. Lägret började på onsdagen den

Läs mer

Frågor och svar vid byte av finansieringssystem i Saltsjöbadens Golfklubb

Frågor och svar vid byte av finansieringssystem i Saltsjöbadens Golfklubb Förslag till Frågor och svar vid byte av finansieringssystem i Saltsjöbadens Golfklubb Varför föreslår styrelsen att Saltsjöbadens GK ska byta dagens finansieringssystem? I den utveckling som golfen genomgår

Läs mer

Handelshögskolan i Umeå. Studentförening. Stadga. Senast uppdaterade: 2015-09- 11

Handelshögskolan i Umeå. Studentförening. Stadga. Senast uppdaterade: 2015-09- 11 Handelshögskolan i Umeå. Studentförening Stadga Senast uppdaterade: 2015-09- 11 2 KAPITEL 1 FÖRENINGENS GRUND KAPITEL 2 MEDLEMSKAP KAPITEL 3 FÖRENINGENS ÅRSMÖTE KAPITEL 4 EXTRAINSATT ÅRSMÖTE KAPITEL 5

Läs mer

Stadgar för Mörrumsåns Vattenråd, ideell förening 2010-05-21

Stadgar för Mörrumsåns Vattenråd, ideell förening 2010-05-21 Stadgar för Mörrumsåns Vattenråd, ideell förening 2010-05-21 1 Föreningens namn Föreningens namn är Mörrumsåns Vattenråd, ideell förening. 1 (6) 2 Ändamål Föreningen har till uppgift att verka för en uthållig

Läs mer

Personal- och arbetsgivarutskottet

Personal- och arbetsgivarutskottet Personal- och arbetsgivarutskottet Marie Härstedt Personalstrateg 4-675 3 46 Marie.Harstedt@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 22--27 Dnr 692 (4) Personal- och arbetsgivarutskottet Studentmedarbetare i Region

Läs mer

Föreningens ändamål är att arbeta med djur, natur och hållbarhet i harmoni med människan, med Tender Loving Caring som värdegrund.

Föreningens ändamål är att arbeta med djur, natur och hållbarhet i harmoni med människan, med Tender Loving Caring som värdegrund. STADGAR Stadgar för Tender Loving Caring ideell förening. Antagna vid årsmöte 1 augusti 2015. 1 - Föreningens namn Föreningens namn är Tender Loving Caring ideell förening. Förkortas TLC. 2 - Föreningens

Läs mer

Arvodering på lokal nivå

Arvodering på lokal nivå Lokalavdelningarnas svar på remiss om lokal arvodering 2008/2009 Arvodering på lokal nivå Med anledning av stämmans beslut har styrelsen frågat alla lokalavdelningar om synen på lokal arvodering kontra

Läs mer

STADGAR FÖR REMIX LD HÄSSLEHOLMS KOMMUN

STADGAR FÖR REMIX LD HÄSSLEHOLMS KOMMUN STADGAR FÖR REMIX LD HÄSSLEHOLMS KOMMUN Stadgar för Remix LD, Hässleholms kommun 1 Om föreningen Föreningens namn är Remix LineDanceförening i Hässleholms kommun. Föreningen bildades 2013-02-16. Föreningen

Läs mer

Förslag - STADGAR FÖR KUSTLANDET 2014-2020

Förslag - STADGAR FÖR KUSTLANDET 2014-2020 Förslag - STADGAR FÖR KUSTLANDET 2014-2020 1 Namn Föreningens namn är Kustlandet 2014-2020, härefter kallad föreningen, och är en allmännyttig ideell förening. Föreningen är självständig och neutral gentemot

Läs mer

Styrelsens förslag. Ny organisation tillsammans med Svenska Båtunionen

Styrelsens förslag. Ny organisation tillsammans med Svenska Båtunionen ns förslag Ny organisation tillsammans med Svenska Båtunionen Innehållsförteckning 1. Sammanfattning och förslag 2. Grundläggande tankar kring den nya organisationen 3. Fördelar och risker med ny organisation

Läs mer

STYRELSEMÖTE ÖAMCK. Protokoll fört vid styrelsemöte med Östra Aros MCK tisdagen den 20 oktober 2015 kl. 18.30 i Stångby.

STYRELSEMÖTE ÖAMCK. Protokoll fört vid styrelsemöte med Östra Aros MCK tisdagen den 20 oktober 2015 kl. 18.30 i Stångby. Protokoll fört vid styrelsemöte med Östra Aros MCK tisdagen den 20 oktober 2015 kl. 18.30 i Stångby. Närvarande: Peter Appelqvist (PA) Ordförande Jan Lindberg (JL) Kassör Roger Söderbom (RS) Sekreterare

Läs mer

81 familjer utav 108 tillfrågade deltog i enkäten. 75% svarade alltså på enkäten.

81 familjer utav 108 tillfrågade deltog i enkäten. 75% svarade alltså på enkäten. Föräldraenkät 2015 81 familjer utav 108 tillfrågade deltog i enkäten. 75% svarade alltså på enkäten. Är du/ni nöjda med verksamheten på Melliz och det utbud av aktiviteter som erbjuds? 6% 49% 45% Uppfattar

Läs mer

Verksamhetsplan år 2002-2003

Verksamhetsplan år 2002-2003 SVEROK GÄVLEDALA Sveriges roll- och konfliktspelsförbund GävlaDala-distriktet Verksamhetsplan år 2002-2003 Sverok GävleDala är ett distrikt inom Sveriges Roll- och Konfliktspelförbund, och organiserar

Läs mer

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2013-12-11. Anton Warnhag och Lukas Häggström utses till justerare.

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2013-12-11. Anton Warnhag och Lukas Häggström utses till justerare. Styrelsemöte 11 december 2013 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Mötet öppnas kl 18:43. 1.2. Mötets behöriga utlysande Mötet anses vara behörigt utlyst. 1.3. Närvarande Samtliga styrelsemedlemmar är närvarande.

Läs mer

STADGAR FÖR ALZHEIMERFÖRENINGEN I SVERIGE

STADGAR FÖR ALZHEIMERFÖRENINGEN I SVERIGE STADGAR FÖR ALZHEIMERFÖRENINGEN I SVERIGE Grundstadgar antagna vid årsmöte den 28 februari 1988 Ändringar av stadgar antagna vid årsmöte den 15 maj 2004 Ändringar av stadgar antagna vid årsmöte den 23

Läs mer

STADGAR FÖR IDEELLA IDROTTSFÖRENINGEN FRISKIS&SVETTIS JÄRFÄLLA

STADGAR FÖR IDEELLA IDROTTSFÖRENINGEN FRISKIS&SVETTIS JÄRFÄLLA STADGAR FÖR IDEELLA IDROTTSFÖRENINGEN FRISKIS&SVETTIS JÄRFÄLLA Ägare: Idrottsföreningen Friskis & Svettis JÄRFÄLLA Datum: 2003-02-02 Sid 1 av 7 1. Inledande bestämmelser 1.1 Föreningens firma är Idrottsföreningen

Läs mer

Stadgar för Lokalförening

Stadgar för Lokalförening 1 (8) Stadgar för Lokalförening 1. Namn, ändamål, organisation... 1 2. Medlemskap... 2 3. Årsmöte... 3 4. Konstituerande årsmöte... 5 5. Extra årsmöte... 5 6. Lokalföreningens styrelse... 6 7. Valberedning...

Läs mer

Demokratifesten. årsmöte för lokalgruppen

Demokratifesten. årsmöte för lokalgruppen Demokratifesten årsmöte för lokalgruppen 2014 2015 Guiden är till våra lokalgrupper så att de kan genomföra demokratiska, inkluderande och roliga demokratifester. Till guiden finns ett flertal mallar och

Läs mer

STADGAR FÖR IDEELLA FÖRENINGEN KATTAKUTEN I NORRBOTTEN Bildad 2006-10-26 ALLMÄNNA BESTÄMMELSER

STADGAR FÖR IDEELLA FÖRENINGEN KATTAKUTEN I NORRBOTTEN Bildad 2006-10-26 ALLMÄNNA BESTÄMMELSER STADGAR FÖR IDEELLA FÖRENINGEN KATTAKUTEN I NORRBOTTEN Bildad 2006-10-26 ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1. ÄNDAMÅL Syftet med Föreningen Kattakuten i Norrbotten är höja kattens status i samhället för att stävja

Läs mer

Stadgar. Innehåll. Senast reviderade av UNF:s kongress i Lund den 23-28 juni 2015.

Stadgar. Innehåll. Senast reviderade av UNF:s kongress i Lund den 23-28 juni 2015. Stadgar Senast reviderade av UNF:s kongress i Lund den 23-28 juni 2015. Innehåll I. Allmänna bestämmelser för UNF... 2 II. Bestämmelser för UNF som riksorganisation...5 III. Bestämmelser för UNF-distrikt...

Läs mer

Orolig för ett barn. vad kan jag göra?

Orolig för ett barn. vad kan jag göra? Orolig för ett barn vad kan jag göra? Rädda Barnen 2016 Formgivning: Rädda Barnen Foto: Oskar Kullander Upplaga: 4 000 ex Artikelnummer: 11505 ISBN: 978-91-7321-366-0 Barn i utsatta situationer behöver

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenterna Ideella Förening

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenterna Ideella Förening Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenterna Ideella Förening Datum: 2006-10-09 Plats: Studiecentrum Ordförande: Erik Wendel TM05 Sekreterare: Anna Hansson TM05 Jenny A Andersson TM06 Jenny

Läs mer

Utvärderingsträff 27/5 av länets politikerdialoger, maj 2014:

Utvärderingsträff 27/5 av länets politikerdialoger, maj 2014: Utvärderingsträff 27/5 av länets politikerdialoger, maj 2014: Närvarande: Ankie Rauséus (LBR), Ewa Overmeer (LBR), Anne Helgesson (LBR), Annelie Jansson (Sensus), Lena Thorin Pettersson (ABF), Tomas Hjort

Läs mer

Protokoll fört vid Umeå Disc Golf Clubs årsmöte 2008-04-13. 1. Årsmötet öppnades. 2. Röstlängd fastställdes till 10st

Protokoll fört vid Umeå Disc Golf Clubs årsmöte 2008-04-13. 1. Årsmötet öppnades. 2. Röstlängd fastställdes till 10st Protokoll fört vid Umeå Disc Golf Clubs årsmöte 2008-04-13 1. Årsmötet öppnades 2. Röstlängd fastställdes till 10st 3. Till ordförande för mötet valdes Fredrik Nordfelth och till sekreterare Jenny Eriksson.

Läs mer

Örnsbergs Scoutkår. Styrelsemöte 7 oktober 2012, kl 17.00. Rotundan. 1. Utvärdering och bidragsansökning för sommarlägret 1719 skall skrivas färdigt.

Örnsbergs Scoutkår. Styrelsemöte 7 oktober 2012, kl 17.00. Rotundan. 1. Utvärdering och bidragsansökning för sommarlägret 1719 skall skrivas färdigt. Örnsbergs Scoutkår Styrelsemöte 7 oktober 2012, kl 17.00 Rotundan Sammanfattning av beslut 1. Utvärdering och bidragsansökning för sommarlägret 1719 skall skrivas färdigt. 2. En lista över saker som bör

Läs mer