ORDINARIE ÅRSMÖTE. för medlemmar i Frösåker Golfklubb. Culturen, Kopparlunden, Västerås. Tisdag 11 mars kl (registrering från 18.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "ORDINARIE ÅRSMÖTE. för medlemmar i Frösåker Golfklubb. Culturen, Kopparlunden, Västerås. Tisdag 11 mars 2014. kl.19.00. (registrering från 18."

Transkript

1 ORDINARIE ÅRSMÖTE för medlemmar i Frösåker Golfklubb Culturen, Kopparlunden, Västerås Tisdag 11 mars 2014 kl (registrering från 18.30) Innehåll: Föredragningslista Årsredovisning 2013 varav ekonomi sid Revisionsberättelse 2013 Verksamhetsplan 2014 Budgetförslag 2014 Valberedningens förslag till styrelse Förslag till årsavgifter 2014

2 FÖREDRAGNINGSLISTA 1 Upprop och fastställande av röstlängd för mötet. 2 Fråga om mötet har utlysts på rätt sätt. 3 Fastställande av föredragningslista. 4 Val av ordförande och sekreterare för mötet. 5 Val av två protokolljusterare, tillika rösträknare, som jämte ordföranden skall justera mötesprotokollet. 6 a Styrelsens verksamhetsberättelse för det senaste verksamhetsåret; b Styrelsens årsredovisning (resultat- och balansräkning) för det senaste verksamhetsåret. 7 Revisorernas berättelse över styrelsens förvaltning under det senaste verksamhets/räkenskapsåret. 8 Fastställande av resultat- och balansräkningen samt disposition av överskott respektive underskott i enlighet med balansräkningen. 9 Fråga om ansvarsfrihet för styrelsen för den tid revisionen avser 10 Fastställande av medlemsavgifter och övriga avgifter samt verksamhetsplan och budget för det kommande verksamhets- och räkenskapsåret. 11 Val av: a b c d e f - klubbens ordförande, tillika ordförande i styrelsen för en tid av ett år; - fyra övriga ledamöter i styrelsen för en tid av två år; - högst fyra suppleanter i styrelsen med för dem fastställd turordning för en tid av ett år; - två revisorer jämte suppleanter för en tid av ett år. I detta val får styrelsens ledamöter ej delta; - tre ledamöter i valberedningen för en tid av ett år, av vilka en skall utses till ordförande; - ombud till GDF-möte. 12 Behandling av styrelsens förslag och i rätt tid inkomna motioner. 13 Övriga frågor (information och diskussion) Beslut om stadgeändringar eller i fråga av större ekonomisk betydelse för klubben eller medlemmarna får fattas endast om ärendet angivits i kallelsen till mötet

3 Verksamhetsberättelse för Frösåker Golfklubb 2013 Styrelsen avger härmed följande verksamhets- och förvaltningsberättelse för verksamhetsåret Styrelsen har haft 10 protokollförda möten. Klubben har löpande under säsongen genomfört gruppträning för olika målgrupper. Träningsgrupperna har varit damer, junior, elit, knatte, ålderslag (olika serielag) och en öppen medlemsträning (för alla medlemmar). Gruppträningen har varit mycket uppskattad. Damgruppen hade många deltagare, detta tycker vi är mycket glädjande och kommer inför 2014 års säsong att anordna fler träningsgrupper där det finns behov så att alla deltagare får stöd av instruktören har också varit ett oerhört framgångsrikt år för våra junior och elitspelare. Vi har segrar på Skandia riks, elit och framskjutna placeringar på Nordea tour. Lika glädjande är att antalet ledare växer, vilket är ett måste för att kunna fortsätta utveckla juniorverksamheten. Klubben firade 25-års jubileum med stor fest i juni. Välbesökta arrangemang och tävlingar har genomförts. Säsongen avslutades med en avslutningsfest i oktober med hög stämning och livemusik. Klubben har genomfört enkäter, riktade både såväl till medlemmar som till f.d. medlemmar. Analys av synpunkterna kommer att påverka planeringen för 2014.

4 KM Klubbmästerskapet genomfördes den 7 augusti med spel över 2 dagar. Totalt genomfördes nio klasser, stora KM för herrar hade flest deltagare med 40 startande. Färre startande i övriga klasser gör att genomförandet av mästerskapet kommer att ses över. Under säsongen har även ett Putt-KM genomförts. Årets KM mästare Herrar Måns Berglund Damer Jessica Ljungberg Flickor Hanna Åhlander Pojkar Adrian Fagerberg D50 Birgitta Jansson H45 Tom Nicolson H55 Jan Andhagen H65 Leif Höiby 142 slag 150 slag 164 slag 171 slag 198 slag 161 slag 155 slag 178 slag Mini KM vanns av Felix Antman och Ernst Ludwig KM puttning Niklas Kökeritz Inofficiellt Km på Linksbanan vanns av Hanna Åhlander och John Barkskog

5 Medlemsläget Antal registrerade medlemmar, Frösåker Golf Klubb (2012 inom parentes) Medlemmar, seniorer från 22 år och äldre (1 100) Ungdom, juniorer. Upp till 21 år (innehar ej spelrätt) 60 (46) Studerande 21 (25) Totalt (1 171) Frösåker GK 25 år Den 6 juli hade vi stor jubileumsfest då klubben blivit 25 år. Allt blev supertrevligt med bra tävling, rolig prisutdelning, god mat och mysig musik med Dingtuna Havsband. Tur med vädret hade vi också. Klubbaktiviteter Vi hade föreläsning och en mycket uppskattad utbildning den 20 maj i golf- och HCP-regler, både teori och tillämpning ute på banan. Arne Andersson, distriktsdomare och f.d. landslagskapten och chef för proffstouren mm var vår ciceron under minikursen. Efter den praktiska genomgången fördjupade Arne teoridelen samtidigt som vi intog en bit mat i restaurangen. Årets medlem Som årets medlem har Hanna Åhlander utsetts. Hon får denna utmärkelse då hon är en förebild och lite av en idol hos våra juniorer, vidare har hon bidragit och satt en hög positiv prägel på ungdomsverksamheten. Hanna har även haft stora spelarframgångar i bl.a. Skandia Cup och verkat som en god ambassadör för klubben. Hedersbetygelse överlämnas på årsmötet. City golf och Skärgårdsdagarna Även i år deltog klubben som aktiv arrangör på både Skärgårdsdagarna i Mälarparken Västerås som Citygolfen i Västerås.

6 Avslutning Årets avslutningsfest hölls den 18 oktober tillsammans med krogens årliga säsongsavslutning. Det blev en mycket hög stämning med mycket livemusik. Men även en golftävling som Annika Kroon vann. Seniorkommittén Seniorkommittén har under året haft två protokollförda möten och tre planeringsmöten. Onsdagsgolfen spelades 26 omgångar med totalt blev det starter. I finalen som spelades 2 x 18 hål segrade i damklassen Helena Lyckstedt och i herrklassen Håkan Nilsson. Seniorerna har flitigt deltagit i hösttouren med tre segrar totalt. Segrare i A-klassen Anders Sundholm, i B-klassen Håkan Nilsson och i C-klassen Irene Eriksson. Detta år gick den hemliga resan till Söderby GK den 15 maj med 36 deltagare. Säsongen avslutades med sedvanlig prisutdelning i klubbhuset med god middag á la Ola. Seniorkommittén har bestått av; Lennart Harryson, ordf. Olle Persson, Henrik Nilsson, Bernt Hellgren och Stig Engstrand.

7 Damkommittén Damkommittén har haft 4 st protokollförda möten under verksamhetsåret. Säsongen började med upptaktsmöte i klubbhuset den 18 april med 80 damer närvarande. Mötet bjöd på information från damkommittén, tävlingskommittén och Matz & co, sedvanlig modevisning, mat och besök i shopen. Tisdagsdamsträningarna började den 5 maj tillsammans med Camilla. I samband med tisdagsträningarna har damkommittén vid ett antal tillfällen erbjudit föreläsningar såsom spelstrategi, golfregler, mentalträning och yoga. Söndagsgolfen på eftermiddagar har varierat mellan 18-hål Eclectic och 9-hål med olika tävlingsformer. Eclecticen 18-hål har varit en uppskattad deltävling på 6 omgångar. Damkommitténs hemsida har uppdaterats löpande under säsongen med bilder från aktiviteter samt information och inbjudningar. I damavslutningstävlingen den 22 september deltog 28 damer där fina priser från shopen och Wellnes spa delades ut. Damkommittén har bestått av Susanna Hojas, ordf, Lena Dellbrant, Anna-Stina Arvidsson och Petra Björklund.

8 Junior- och elitkommitté Under 2013 har junior- och elitkommittén varit sammanslagen. Kommittén har utvecklats under hela året och är idag en stabil sektion med bra organisation, arbetssätt och funktionärer. Dessutom har Matz Evensson golf Academy varit en mycket betydelsefull samarbetspartner, där också våra junior- och elitspelare gjort värdefulla insatser. Anna Dahlberg-Söderström från SGF och juniorlyftet har varit till stor hjälp med utvecklingen av handlingsplaner för vår juniorverksamhet. Genom att äldre juniorer har hjälpt till vid träningarna har vi i år kunnat ha tre yngre träningsgrupper Golfkul, Nybörjare flickor och Nybörjare pojkar. Det tycks som om alla deltagare har haft kul och det är ett av de viktigaste momenten. Grupperna har samlats en gång i veckan - totalt 18 timmar per grupp - och har bestått av mellan 8 och 12 deltagare. Juniorerna har varit uppdelade i två grupper där ena gruppen valt att träna några flera gånger per vecka. Vår Elitgrupp består mest av unga spelare, där fyra är juniorer och de har tränat flera gånger i veckan. Spelarna har varit mycket framgångsrika och visar stor entusiasm för att bli ännu bättre. Det är glädjande att se den sammanhållning som vuxit fram i de olika grupperna. Stor del i detta har våra instruktörer och självklart hela golfanläggningen med banan och fina träningsmöjligheterna. Studion och Linksbanan har också betytt mycket för alla spelares utveckling. Vi har också avhållit ett första inofficiellt mini KM på Linksbanan och segrare blev Hanna Åhlander för damer och för herrar John Barkskog, efter särspel med Sami Ekholm.

9 Eftersom antalet ledare och instruktörer har ökat under året har vi varit flera som kunnat dela på olika arbetsuppgifter och förhoppningsvis fortsätter de flesta samtidigt som vi hoppas att ännu fler ledare kommer att finnas tillgängliga nästkommande år. Arbetet med att utveckla verksamhetsplan fortsätter. Under året genomfördes en Ungdomsledarutbildning med ett tiotal deltagare, som sedan ingått i verksamheten under året. De som deltagit i Juniorkommittéarbetet har varit Henrik Wahlgren, Åsa Axelsson, Martin Thunberg, Lars Ollson, Peter Liderås, Lotta Jonson, John Barkskog, Marcus Gulenius, Joakim Persson, Birgitta Roos, Jon Engstrand och Hasse Höglund. Handicapkommittén Handicapkommittén har hanterat ett tiotal ärenden under Både höjningar och sänkningar av medlemmars Golf-hcp. Vi har fått bra stöd av Golf-förbundet i de hcp-ärenden som har varit lite mer svårhanterliga. Handicapkommittén 2013 har bestått av Håkan Kristoffersson och Bengt Palmqvist.

10 Tävlingskommittén Förutom KM arrangerades 10 klubbtävlingar under året. Trots en uppskjuten start har vi haft totalt 580 tävlande. Det är endast några färre än fjolåret. Tävlingarna lockar även deltagare från andra klubbar till Frösåker. Flest startade förutom KM hade Golf Digest. Rönich master som var enbart för damer hade 40 startande. Golfveckan samlade 252 tävlande. Seriespel i Västmanland H 35 3:e plats, H 45 3:e plats, H 55 6:e plats H 65 3:e plats H 75 2 a plats - Mellansvenska Oldboysserien Elit, H 55 på tredje plats. - Mellansvenska Veteranserien Div.1, H 65 laget på tredje plats. - Mellansvenska Veteranserien Div.3, H 65 laget på nionde plats. - Mellansvenska Veteranserien slutade H 75 laget på andra plats. Frösåkers damer har deltagit i Västmanlandsserien i matchspel, damserien, D50 och D60. Slutade 4:a i Damserien och 3:a i D60 och D50 8:a och 4:a i matchspel.

11 Individuella tävlingsmeriter 2013 Hanna Åhlander: Topp 10-placerad vid de 6 starter Hanna gjorde i Skandia-tävlingar, inberäknat 1:a på Skandia Tour Regional på Hagge och 3:a på Skandia Tour Mellan på Arlanda Stad. För tredje året i rad tog sig Hanna till riksfinal i Scandia Cup. 1:a junior-km. Började säsongen med hcp 8,8, har nu 4,1. Antagen till golfgymnasiet i Helsingborg med start Ht Måns Berglund: 1:a Skandia Tour Elit #5, 1:a Skandia Tour Elit #6, 6:a JSM Slag, 8:a Skandia Junior Open David Persson: 2:a JSM Match, 3:a Septemberpokalen (Minitouren),5:a Lannalodge Open (SeeMore Tour), 6:a Hårga Open (Mintouren), 7:a Ovako Barhagge Open (Minitouren), 44:a Arlandastad Moregolf Open (Nordea Tour) Jessica Ljungberg: 1:a Alex Norén Junior Open (JMI), 1:a Drottningholms 36-an (JMI), 2:a Skandia Tour Elit #5, 2:a Vikingaskeppet (JMI), 2:a Skandia Tour Riks #3, 5:a Skandia Tour Elit #5, 9:a JSM Match John Barkskog: 25:a PEAB PGA Grand Opening, 33:a SM Match (Nordea Tour) Sami Ekholm: 16:e Vänerslaget av essegolf (SeeMore Tour) Joakim Björkman: Tre segrar på Handigolf Touren, femma Swedish Invitational (Inofficella individuella VM), fyra Finnish Open Dessutom tävlar Magnus A Carlsson för Frösåker och det är med glädje vi noterat att han säkrat kortet till Europatouren för 2014.

12 Anläggningen Under året har ett flertal förändringar skett, varav några större som är värda att särskilt nämnas: 1. Under 2013 har dräneringsarbeten påbörjats på Stora banan. Det kommer fortsättningsvis bli mera dräneringsbehov i takt med att bunkrarna byggs om. 2. Fairways har dressats med 800 ton sand. 3. Pumphuset har fått en ny platta och alla gamla pumpar till bevattningen kommer att bytas ut. De gamla pumparna är över 25 år. 4. Under hösten har de flesta dammarna (grävt om kanterna) rensats. 5. Tre nya målgreener på rangen som kommer att läggas med konstgräs. 6. Linksbanan färdig och invigd 7. Restaurangen har fått ny sittgrupp under markis 8. Rangen har fått nya utslagsmattor 9. Ny vattentoalett mellan hål 2-5. Den invigs i vår. 10. Nya greenområden med nya bunkrar påbörjade

13 Ekonomi Flerårsjämförelse Föreningens ekonomiska utveckling i sammandrag i tkr Årsavgifter och övriga intäkter Nyttjandeavgift golfbanan Del av driftskostnader "klubbhus" Verksamhetskostnader Resultat efter finansnetto 33 neg 34 neg neg Förslag till disposition Från föregående år balanserat resultat: Årets resultat Styrelsen föreslår kapital till förfogande balanseras i ny räkning

14 Resultaträkning Not Årsavgifter Intäkter från tävlingsverksamheten Övriga rörelseintäkter Rörelsens kostnader Spelavgift golfbana fast del Övriga kostnader Personalkostnader Summa rörelsens kostnader Rörelseresultat Resultat från finansiella poster Resultat från andelar i koncernföretag Ränteintäkter Räntekostnader Summa resultat från finansiella poster Resultat efter finansiella poster Årets resultat

15 Balansräkning Not Tillgångar Anläggningstillgångar Finansiella anläggningstillgångar Reversfordran Frösåker Golf & Country Club AB Summa anläggningstillgångar Omsättningstillgångar Kortfristiga fordringar Övriga kortfristiga fordringar Förutbetalda kostnader och upplupna intäkter Kassa och bank Summa omsättningstillgångar Summa tillgångar

16 Eget kapital och skulder Eget kapital 6 Balanserat kapital Årets resultat Kortfristiga skulder Leverantörsskulder Förskottbetalda medlemsavgifter Övriga kortfristiga skulder Upplupna kostnader och förutbetalda intäkter Summa kortfristiga skulder Summa eget kapital och skulder Ställda säkerheter Inga Inga Ansvarsförbindelser Inga Inga

17 Noter Not 1 Redovisnings- och värderingsprinciper Redovisningsprinciper Tillämpade redovisnings- och värderingsprinciper överensstämmer med årsredovisningslagen och Bokföringsnämndens allmänna råd för ideella föreningar. Om inget annat framgår är principerna oförändrade i jämförelse med föregående år. Not 2 Spelavgift golfbana Enligt avtal med Frösåker Golf & Country Club AB så erlägger klubben en spelavgift till bolaget i den takt årsavgifter inflyter. Av årsavgifterna så behåller klubben 360 kr per medlem, resterande del utgörs av spelavgiften till Frösåker Golf & Country Club. Not 3 Ersättning till revisorerna Revision - PWC Konsultationer - PWC Summa Not 4 Resultat från andelar i koncernföretag Resultat från försäljning av aktier i Frösåkers Klubbhus AB under Summa Not 5 Finansiella anläggningstillgångar Redovisat värde Lån till Frösåker Golf & Country Club AB Not 6 Eget Kapital Ingående balans Årets resultat Utgående balans

18 Valberedning Klubbens valberedning har bestått av Karl-Erik Pettersson och Anders Sundholm. Revisorer har varit Johan Tingström och Andreas Larsson. Västerås Christer Hallqvist, ordförande Benita Gren Karlsson Lars Ollson Pär Hietala Pelle Claréus Birgitta Roos Hans Höglund Revisorer Johan Tingström Auktoriserad revisor Andreas Larsson Auktoriserad revisor

19 Verksamhetsplan 2014 Frösåker golfklubbs vision är att vara en av Sveriges bästa och mest attraktiva golfklubbar. Frösåker golfklubbs verksamhetsidé är att erbjuda medlemmarna golfspel och tillhörande klubbaktiviteter av hög klass. Utifrån visionen och verksamhetsidén prioriteras följande inriktning för 2014 års säsong: Idrottslig fokus för alla medlemmar som önskar detta Skapa möjligheter till en kraftfull juniorsatsning. Framförallt är det banans träningsmöjligheter samt klubbens juniorverksamhet som skall locka nya och behålla unga medlemmar. Öka andelen aktiva kvinnor i klubben. Stimulera till medlemmarnas spelutveckling. Vi ser dessa ambitioner som möjliga att uppnå inte minst tack vare den medlemsträning klubben anordnar tillsammans med vår PRO. En välutvecklad klubbtävlingsverksamhet Öka medlemmarnas deltagande i klubbtävlingar genom ett tävlingsprogram som är riktat till en bredare målgrupp än tidigare. Stimulera till ett ökat deltagande i serie- och matchspel som anordnas av distrikt och region. Fokus på service till våra medlemmar och kommittéer Förbättra information och kommunikation till såväl nya som tidigare medlemmar via webbsida och andra kanaler. Förbättrad tillgänglighet för medlemsservice. Ett utökat klubbliv. Anordna klubbaktiviter som tematräffar, fester och gemensamma utflykter. Aktiviteterna anordnas av kommittéer och styrelse i samarbete med PRO och Frösåkers krog. Styrelsen kommer också att fortsätta utvecklingsarbetet att tillsammans med kommittéer och övriga verksamheter, samordna olika aktiviteter inom anläggningen för att uppnå större engagemang och helhetssyn.

20 Budget BUDGET 2014 Frösåker GK 2014 Rörelsens intäkter FGCC Tävlingsverksamhet, enbart TK Bidrag, kommun och övriga Övriga intäkter + medlemsträning (försäljning, träning, tävling alla kommittéer utom TK, hyra bagskåp) Summa rörelseintäkter Rörelsens kostnader Kommittéerna exkl TK TK Avgifter SGF, VGF och GIT PRO Avtal FGCC Revisionskostnader Styrelsen Övrigt Summa rörelsekostnader Rörelseresultat ÅRETS RESULTAT 5 000

21 Förslag på årsavgifter för 2014 Årsavgift 2013 Förslag årsavgift 2014 Hedersmedlem 0 0 Senior fullvärdiga med spelrätter Senior som hyr spelrätter Greenfeemedlemmar Passiv Passiv som hyr ut Ungdom -14 år Junior år Studerande Vardagsmedlem Förälder + 1 barn Föräldrar + barn Småbarnsförälder + greenfee 200:

22 Valberedningens förslag till årsmöte 11 mars 2014 Klubbordförande och ordförande i styrelsen: Omval av Christer Hallqvist på 1 år Förslag till ordinarie styrelseledamöter: Benita Gren Karlsson 2 år Lars Ollson 2 år Maria Geibert 2år Som ledamot och fyllnadsval efter Per Hietala föreslås: Lars-Erik Lindahl 1 år Kvarstående ledamöter är: Pelle Clarèus och Hans Höglund 1 år vardera Som ny styrelsesuppleant föreslås: Henrik Wahlgren 1 år

ORDINARIE ÅRSMÖTE. för medlemmar i Frösåker Golfklubb. Culturen, Kopparlunden, Västerås. Tisdag 11 mars 2014. kl.19.00. (registrering från 18.

ORDINARIE ÅRSMÖTE. för medlemmar i Frösåker Golfklubb. Culturen, Kopparlunden, Västerås. Tisdag 11 mars 2014. kl.19.00. (registrering från 18. ORDINARIE ÅRSMÖTE för medlemmar i Frösåker Golfklubb Culturen, Kopparlunden, Västerås Tisdag 11 mars 2014 kl.19.00 (registrering från 18.30) Innehåll: Föredragningslista Årsredovisning 2013 varav ekonomi

Läs mer

Handlingar till årsmötet Björnhults GK 2014-03-01

Handlingar till årsmötet Björnhults GK 2014-03-01 Handlingar till årsmötet Björnhults GK 2014-03-01 INNEHÅLL sida Kallelse och dagordning 2 Verksamhetsberättelser 2013 4 Resultaträkning 2013 6 Balansräkning 2013 7 Förslag verksamhetsplaner 2014 8 Budgetförslag

Läs mer

Årsredovisning för. Sölvesborgs golfklubb. 836200-8867 Räkenskapsåret

Årsredovisning för. Sölvesborgs golfklubb. 836200-8867 Räkenskapsåret Årsredovisning för Sölvesborgs golfklubb 836200-8867 Räkenskapsåret 2013 Verksamhetsberättelse Styrelsen 2013 Styrelsen har haft följande sammansättning: Ture Svensson ordförande, Gunnar Lundahl vice ordförande,

Läs mer

HÖSTMÖTE FÖR FALKENBERGS GOLFKLUBB

HÖSTMÖTE FÖR FALKENBERGS GOLFKLUBB HÖSTMÖTE FÖR FALKENBERGS GOLFKLUBB Plats: Falkenberg Strandbad Tid: 2015-11-30 klockan 18.30 FÖREDRAGNINGSLISTA FÖR HÖSTMÖTET 1 Fastställande av röstlängd för mötet. 2 Fråga om mötet har utlysts på rätt

Läs mer

HÖSTMÖTE. Golfrestaurangen klockan 19:00. 28 november. Gävle Golfklubb

HÖSTMÖTE. Golfrestaurangen klockan 19:00. 28 november. Gävle Golfklubb Vi börjar med ett föredrag om modern banskötsel av bankonsulent Mikael "Bobban" Frisk. Därefter prisutdelningar KM och vandringspris. 28 november HÖSTMÖTE 2013 Golfrestaurangen klockan 19:00 Gävle Golfklubb

Läs mer

Landskrona Golfklubb. Idrottsprogram. Reviderat 2013-01-15

Landskrona Golfklubb. Idrottsprogram. Reviderat 2013-01-15 Landskrona Golfklubb Idrottsprogram Reviderat 2013-01-15 Innehållsförteckning 1. Inledning 3 2. Idrottsprogram för Barn och Ungdom 3 2.1 Långsiktiga mål 3 2.2 Syfte 3 3. Föräldraengagemang 4 4. Organisation

Läs mer

PROTOKOLL ÅRSMÖTE 2015

PROTOKOLL ÅRSMÖTE 2015 PROTOKOLL ÅRSMÖTE 2015 Art: Årsmöte Umeå Golfklubb Tid: 2015-03-13, kl. 1800 Plats: Tegs Församlingsgård 1 Mötets öppnande Ordförande i Umeå Golfklubb, Ted Samuelsson, förklarade mötet öppnat och hälsade

Läs mer

TACK FÖR EN FIN SÄSONG PÅ FRÖSÅKER!

TACK FÖR EN FIN SÄSONG PÅ FRÖSÅKER! Nyhetsbrev #5 2015 Sida 1 av 6 TACK FÖR EN FIN SÄSONG PÅ FRÖSÅKER! Vi vill med årets sista nyhetsbrev passa på att tacka för en mycket innehållsrik och bra säsong. Nu satsar vi på att förbereda 2016 års

Läs mer

Saltsjöbadens Golfklubb

Saltsjöbadens Golfklubb 1(16) Saltsjöbadens Golfklubb Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2014 Styrelsen avger följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 6 - balansräkning 7 - noter

Läs mer

HÖSTMÖTE FÖR FALKENBERGS GOLFKLUBB

HÖSTMÖTE FÖR FALKENBERGS GOLFKLUBB HÖSTMÖTE FÖR FALKENBERGS GOLFKLUBB Plats: Samlingssalen på Falkenbergs Sparbank Tid: 2013-11-25 klockan 18.30 FÖREDRAGNINGSLISTA FÖR HÖSTMÖTET 1 Fastställande av röstlängd för mötet. 2 Fråga om mötet har

Läs mer

FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE. Verksamhetens art och inriktning

FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE. Verksamhetens art och inriktning ÅRSREDOVISNING 1 (6) 882601-9724 Styrelsen för Gagnefs Golfklubb avger härmed årsredovisning för räkenskapsåret 2013-01-01 2013-12-31. FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Verksamhetens art och inriktning Golfklubben

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2016 ARLANDASTAD GOLFKLUBB. den 29 mars 2016 Skriven av: Styrelsen ARLGK

VERKSAMHETSPLAN 2016 ARLANDASTAD GOLFKLUBB. den 29 mars 2016 Skriven av: Styrelsen ARLGK VERKSAMHETSPLAN 2016 ARLANDASTAD GOLFKLUBB den 29 mars 2016 Skriven av: Styrelsen ARLGK VERKSAMHETSPLAN 2016 ARLANDASTAD GOLFKLUBB NÄR DU ÄLSKAR ATT SPELA GOLF. När vi planerar verksamheten i golfklubben

Läs mer

Nyhetsbrev #2 januari 2014. Välkomna till det nya året

Nyhetsbrev #2 januari 2014. Välkomna till det nya året Nyhetsbrev #2 januari 2014 Välkomna till det nya året Välkomna till 2014! Hej alla medlemmar och en riktigt God Fortsättning på det nya året! Nu ligger det lite snö på backen och många medlemmar är ute

Läs mer

Verksamhetsplan 2014 Juniorkommittén

Verksamhetsplan 2014 Juniorkommittén Verksamhetsplan 2014 Juniorkommittén Inledning Under 2013 hade vi på Melleruds GK 15-talet juniorer i träning med 4 aktiva ledare. De flesta hade möjlighet att träna 2 gånger per vecka. Vi hade serielag

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2013 ÅGK Elit och Ungdom

Verksamhetsberättelse 2013 ÅGK Elit och Ungdom Verksamhetsberättelse 2013 ÅGK Elit och Ungdom 1 Innehållsförteckning Inledning... 3 Elit... 3 Elitjuniorer... 4 Juniorer och Miniorer... 5 Knattar... 6 Stipendier... 6 Kommittén... 6 2 Inledning Det har

Läs mer

Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2011

Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2011 1(19) Göteborgs Curlingklubb Org nr Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2011 Styrelsen avger följande årsredovisning och koncernredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse

Läs mer

Årsredovisning. Koncernårsredovisning. Björklidens Golfklubb

Årsredovisning. Koncernårsredovisning. Björklidens Golfklubb Björklidens Golfklubb Årsredovisning och Koncernårsredovisning för Björklidens Golfklubb 897300-3844 Räkenskapsåret 2014 Björklidens Golfklubb 1(21) Styrelsen för ideella föreningen Björklidens Golfklubb

Läs mer

STADGAR FÖR ARLANDASTAD GOLFKLUBB

STADGAR FÖR ARLANDASTAD GOLFKLUBB Förslag till STADGAR FÖR ARLANDASTAD GOLFKLUBB Ideell förening, stiftad 1991-06-28. Stadgarna fastställda av årsmöte 1991-06-28. Stadgarna ändrade av årsmöte 2013- IDROTTENS MÅL OCH INRIKTNING Idrott är

Läs mer

Årsmöte med 70-årsjubileumsmiddag den 27 februari 2003 på Hotel Mollberg. Styrelsen för. Marknadsföreningen. i Helsingborg. Org nr 843002-3559

Årsmöte med 70-årsjubileumsmiddag den 27 februari 2003 på Hotel Mollberg. Styrelsen för. Marknadsföreningen. i Helsingborg. Org nr 843002-3559 Årsmöte med 70-årsjubileumsmiddag den 27 februari 2003 på Hotel Mollberg Styrelsen för Marknadsföreningen i Helsingborg Org nr 843002-3559 får härmed avge Årsredovisning för räkenskapsåret 1 januari -

Läs mer

Vreta Kloster GK Damkommitté

Vreta Kloster GK Damkommitté Vreta Kloster GK Damkommitté Verksamhetsberättelse 2012 Säsongen 2012, allmänt 3 Mål för säsongen 2012 3 Verksamhetsplanen 4 Genomförda tävlingar 5 Tisdagsgolf 5 Målarstegen 6 Ladies Tour 6 Klubbmästare

Läs mer

Årsmöte Trollhättesektionen 2016-01-15

Årsmöte Trollhättesektionen 2016-01-15 Årsmöte 2016-01-15 DAGORDNING vid årsmötet fredagen den 15 januari 2016 1 Mötets öppnande 2 Fråga om mötets behöriga utlysande 3 Val av ordförande och sekreterare för mötet 4 Val av två justeringsmän att

Läs mer

Vreta Kloster GK Junior & Elitkommittén. Verksamhetsberättelse 2015. Version 1.0

Vreta Kloster GK Junior & Elitkommittén. Verksamhetsberättelse 2015. Version 1.0 Vreta Kloster GK Junior & Elitkommittén Verksamhetsberättelse 2015 Version 1.0 Innehåll VERKSAMHETEN... 3 GOLFKUL... 3 GOLFÄVENTYRET GRÖNA KORTET... 3 UTVECKLING OCH BREDDGRUPPER... 4 UTVECKLING JSM...

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte för Ullared Flädje GK, söndag den 2 mars 2014 Kl. 15.00 i Falkenbergs Sparbank.

Protokoll fört vid årsmöte för Ullared Flädje GK, söndag den 2 mars 2014 Kl. 15.00 i Falkenbergs Sparbank. Protokoll fört vid årsmöte för Ullared Flädje GK, söndag den 2 mars 2014 Kl. 15.00 i Falkenbergs Sparbank. Ordförande Joakim Sjögren hälsade alla välkomna, tackade Falkenbergs Sparbank för att vi får nyttja

Läs mer

Betalning av utomhusträning, juniorläger och Skandia Cup

Betalning av utomhusträning, juniorläger och Skandia Cup Juniorblogg 2015 Vinterträning juniorer 2015-12-15 Nu är det hög tid att börja tänka på nästa golfsäsong. För att komma väl förberedda till den är det dags att börja träningen inomhus med oss. I år vill

Läs mer

Förvaltningsberättelse för verksamhetsår 2012

Förvaltningsberättelse för verksamhetsår 2012 Förvaltningsberättelse för verksamhetsår 2012 Allmänt om verksamheten Kalix Golfklubbs syfte och ändamål är att bedriva och utveckla den idrottsliga golfverksamheten i Kalix Kommun fysiskt, mentalt, och

Läs mer

Kallelse till årsmöte Skogås / Trångsund IBK Tisdagen den 27/5 kl 19:00 i 27 maj klockan 1900-2100 i Mörtviksskolans matsal DAGORDNING

Kallelse till årsmöte Skogås / Trångsund IBK Tisdagen den 27/5 kl 19:00 i 27 maj klockan 1900-2100 i Mörtviksskolans matsal DAGORDNING Org.nr: 812800-2501 Kallelse till årsmöte Skogås / Trångsund IBK Tisdagen den 27/5 kl 19:00 i 27 maj klockan 1900-2100 i Mörtviksskolans matsal 1. Mötets öppnas DAGORDNING 2. Val av ordförande och sekreterare

Läs mer

Årsredovisning. Marks Golfklubb

Årsredovisning. Marks Golfklubb Årsredovisning för Marks Golfklubb 865000-1749 Räkenskapsåret 2015 Marks Golfklubb 1 (9) Styrelsen för Marks Golfklubb får härmed avge åresredovinsing för räkenskapsåret 2015. Förvaltningsberättelse Väsentliga

Läs mer

Folkdansringen i Örebro län

Folkdansringen i Örebro län Folkdansringen i Örebro län Protokoll från Distrikts Årsmötet den 5 mars 2011 i Åmmebergs Folkets Hus, Arrangör Norra Vätterbygdens folkdansgille. 1 Mötets öppnande Ordförande Rolf Östman hälsar välkommen

Läs mer

Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2015. Västerhaninge Tennisklubb Orgnr. 812400-4808

Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2015. Västerhaninge Tennisklubb Orgnr. 812400-4808 Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2015. Västerhaninge Tennisklubb Orgnr. 812400-4808 Dagordning 1. Fastställande av röstlängd. 2. Frågan om mötet har utlysts på rätt sätt. 3. Fastställande av dagordning.

Läs mer

Höstmöteshandlingar 2010 1(14)

Höstmöteshandlingar 2010 1(14) Höstmöteshandlingar 2010 1(14) TILL KLUBBENS MEDLEMMAR HÖSTMÖTE TORSDAGEN DEN 25 NOVEMBER 2010 KL 19.00 Medlemmarna i Kungl. Drottningholms Golfklubb kallas härmed till allmänt möte i klubbhusrestaurangen.

Läs mer

Årsmötesförhandlingar för MK GOTLANDS TERRÄNG GÄNG

Årsmötesförhandlingar för MK GOTLANDS TERRÄNG GÄNG Årsmötesförhandlingar för MK GOTLANDS TERRÄNG GÄNG Verksamhetsåret 2014 Kallelse till årsmöte 2015 Härmed kallas alla medlemmar i MK Gotlands Terräng Gäng till årsmöte Söndag den 8 Mars ca kl 15.00 Plats:

Läs mer

ÅRSMÖTESHANDLINGAR VÄLKOMMEN TILL HÖSTÅRSMÖTE 2013 LÖRDAGEN DEN 23 NOVEMBER KL.10:00 I KLUBBHUSET PÅ KRONHOLMEN

ÅRSMÖTESHANDLINGAR VÄLKOMMEN TILL HÖSTÅRSMÖTE 2013 LÖRDAGEN DEN 23 NOVEMBER KL.10:00 I KLUBBHUSET PÅ KRONHOLMEN ÅRSMÖTESHANDLINGAR VÄLKOMMEN TILL HÖSTÅRSMÖTE 2013 LÖRDAGEN DEN 23 NOVEMBER KL.10:00 I KLUBBHUSET PÅ KRONHOLMEN visbygk.com INNEHÅLLSFÖRTECKNING FÖREDRAGNINGSLISTA VERKSAMHETSPLANER RESULTATBUDGET VALBEREDNINGENS

Läs mer

Årsredovisning. Föreningen Sveriges Energirådgivare FSE

Årsredovisning. Föreningen Sveriges Energirådgivare FSE Årsredovisning för Föreningen Sveriges Energirådgivare FSE 829501-5161 Räkenskapsåret 2011 Innehållsförteckning Förvaltningsberättelse 1 (7) Resultaträkning 2 (7) Balansräkning 3 (7) Tilläggsupplysningar

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2014.01.01 2014.12.31

Årsredovisning för räkenskapsåret 2014.01.01 2014.12.31 Årsredovisning för räkenskapsåret 2014.01.01 2014.12.31 Styrelsen avger följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 4 - balansräkning 5 - noter 7 Om inte annat särskilt

Läs mer

ÅRS BERÄTTELSER VIDBYNÄS GOLF AB

ÅRS BERÄTTELSER VIDBYNÄS GOLF AB INFORMATION FRÅN DIN KLUBB DECEMBER 2015 SIDA 1 (11) ÅRS BERÄTTELSER VIDBYNÄS GOLF AB 2015 SUMMERING AV FÖRSTA ÅRET INOM Seniorkommittén sid 3 Damkommittén sid 4 Ungdomskommittén sid 6 Tävlingskommittén

Läs mer

För Botkyrka Golfklubb, som är en ideell förening, stiftad den 3 mars 1980 och med hemort i Botkyrka.

För Botkyrka Golfklubb, som är en ideell förening, stiftad den 3 mars 1980 och med hemort i Botkyrka. Stadgar för Botkyrka Golfklubb För Botkyrka Golfklubb, som är en ideell förening, stiftad den 3 mars 1980 och med hemort i Botkyrka. Stadgarna fastställda 12 mars, 1981 Stadgarna ändrade 1987 1990 1995

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2012

Verksamhetsberättelse 2012 Verksamhetsberättelse 2012 Styrelsen Ordförande Kassör Sekreterare Ledamöter Suppleant Revisorer Revisorssuppleant Valberedning Jan Löfgren Hans Jonsson Per-Anders Björk Birgitta Dignell (Vice ordf.) Dag

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2015-01-01-2015-12-31

Årsredovisning för räkenskapsåret 2015-01-01-2015-12-31 Årsredovisning för räkenskapsåret 2015-01-01-2015-12-31 Styrelsen för Kävlinge Golfklubb avger härmed följande årsredovisning. Innehåll Sida Förvaltningsberättelse 2 Resultaträkning 4 Balansräkning 5 Tilläggsupplysningar

Läs mer

TÄVLINGSKONFERENS 15/11 2014

TÄVLINGSKONFERENS 15/11 2014 TÄVLINGSKONFERENS 15/11 2014 PRESENTATION, PROGRAM OCHINLEDNING PRESENTATION Pierre Oksanen, Tävlingskommittén Hasse Pettersson, Juniorkommittén PROGRAM 09.00 Inledning 09.15 Återblick från säsongen/statistik

Läs mer

Informationsmöte Juniorer 2014-04-09

Informationsmöte Juniorer 2014-04-09 Informationsmöte Juniorer 2014-04-09 Program Träningen Grönt kort och teori Aktiviteter Övriga tävlingar Juniorrepresentanter Information Övrigt Medlem/icke medlem MEDLEM: Fritt spel på banan hela säsongen,

Läs mer

Välkommen. På Skinnarebo skall det finnas träning för alla, oavsett nivå och ambition är man lika välkommen till oss.

Välkommen. På Skinnarebo skall det finnas träning för alla, oavsett nivå och ambition är man lika välkommen till oss. Välkommen På Skinnarebo skall det finnas träning för alla, oavsett nivå och ambition är man lika välkommen till oss. Juniorkommittén, kontaktuppgifter Joakim Bäckström 0763 190944 joakim.backstrom@pgasweden.com

Läs mer

!!!!! Nyhetsbrev #8 2014!

!!!!! Nyhetsbrev #8 2014! Nyhetsbrev #8 2014 Sida 1 av 9 Hej$Vänner,$ Säsongen$är$över$och$endast$linksbanan,$studion$och$rangen$ är$öppen$i$skrivande$stund.$det$har$varit$en$mycket$bra$ säsong$med$många$glädjeämnen.$en$varm$och$lång$säsong$

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2013

Verksamhetsberättelse 2013 2 (9) Verksamhetsberättelse 2013 Styrelsen för Tobo Golfklubb har nedtecknat följande verksamhetsberättelse för det gångna året. Styrelsens arbete under det gångna året har åter präglats av klubbens ekonomiska

Läs mer

Protokoll fört vid Umeå Disc Golf Clubs årsmöte 2008-04-13. 1. Årsmötet öppnades. 2. Röstlängd fastställdes till 10st

Protokoll fört vid Umeå Disc Golf Clubs årsmöte 2008-04-13. 1. Årsmötet öppnades. 2. Röstlängd fastställdes till 10st Protokoll fört vid Umeå Disc Golf Clubs årsmöte 2008-04-13 1. Årsmötet öppnades 2. Röstlängd fastställdes till 10st 3. Till ordförande för mötet valdes Fredrik Nordfelth och till sekreterare Jenny Eriksson.

Läs mer

Björkliden Bodaholm Golf AB

Björkliden Bodaholm Golf AB Årsredovisning för Björkliden Bodaholm Golf AB Räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1-2 Resultaträkning 3 Balansräkning 4-5 Ställda säkerheter och ansvarsförbindelser

Läs mer

ÅSUNDSHOLM Golf & Country Club

ÅSUNDSHOLM Golf & Country Club ÅSUNDSHOLM Golf & Country Club HÖSTÅRSMÖTESHANDLINGAR 29 november 2011 Organisationsnummer: 866001-3452 1 Kallelse Datum: Tisdag den 21 november 2010 Tid: 18.30 Plats: Åsundsholm Förslag till dagordning

Läs mer

Protokoll fört vid medlemsmöte för Ingelsta GK den 22 oktober 2014 kl. 18:30-20:00 ca vid Stadiums kontor Norra Promenaden 63, Norrköping.

Protokoll fört vid medlemsmöte för Ingelsta GK den 22 oktober 2014 kl. 18:30-20:00 ca vid Stadiums kontor Norra Promenaden 63, Norrköping. Ingelsta GK Medlemsmöte 2014-10-22 Protokoll fört vid medlemsmöte för Ingelsta GK den 22 oktober 2014 kl. 18:30-20:00 ca vid Stadiums kontor Norra Promenaden 63, Norrköping. 0 Mötets öppnande Ordförande

Läs mer

Stadgarna fastställda 20 januari 1988 Stadgarna ändrade 21 februari 1998... Stadgarna ändrade 2 mars 2005... Stadgarna ändrade 25 april 2012...

Stadgarna fastställda 20 januari 1988 Stadgarna ändrade 21 februari 1998... Stadgarna ändrade 2 mars 2005... Stadgarna ändrade 25 april 2012... SGF:s NORMALSTADGAR FÖR GOLFKLUBB 1. STADGAR för Sölvesborgs Golfklubb, som är en ideell förening, stiftad den 20 januari 1988 och med hemort i Sölvesborg Stadgarna fastställda 20 januari 1988 Stadgarna

Läs mer

Verksamhetsberättelse Skogås Trångsund IBK 2014/2015

Verksamhetsberättelse Skogås Trångsund IBK 2014/2015 Verksamhetsberättelse Skogås Trångsund IBK 2014/2015 1(8) Historik och målsättning Skogås-Trångsund IBK bildades 1993 efter att Trångsunds IF hade delat upp sina respektive sektioner. Föreningen har som

Läs mer

Huvudstadens Golfklubb Stadgar

Huvudstadens Golfklubb Stadgar För Huvudstadens Golfklubb, som är en ideell förening, stiftad den 12 september 1997 och med hemort i Vallentuna kommun. na fastställdes den 13 oktober 1997. Reviderad på årsmöte den 20 februari 2000 Reviderad

Läs mer

Verksamhetsberättelse!2015!för!Åkersberga!Golfklubb!

Verksamhetsberättelse!2015!för!Åkersberga!Golfklubb! Verksamhetsberättelse2015förÅkersbergaGolfklubb Åretsomgåttharbjuditpåhärliggolf,enaktivtävlingsverksamhetochgladaochnöjdamedlemmar ochgäster.vårtryktesomentrivsamklubbmedennaturskönochspännandebanaspridsalltmer

Läs mer

Landskrona Golfklubb. Verksamhetsplan för knattar, ungdomar och juniorer 2016. Version 2 2016-03-15

Landskrona Golfklubb. Verksamhetsplan för knattar, ungdomar och juniorer 2016. Version 2 2016-03-15 Landskrona Golfklubb Verksamhetsplan för knattar, ungdomar och juniorer 2016 Version 2 2016-03-15 Innehållsförteckning 1..Inledning... 2 1.1 Vision... 2 1.2 Målsättning 2016... 2 2..Vår värdegrund... 5

Läs mer

ÖREBRO SPORTKLUBB. Årsmöte / Föreningsstämma 2013. Förslag till dagordning

ÖREBRO SPORTKLUBB. Årsmöte / Föreningsstämma 2013. Förslag till dagordning ÖREBRO SPORTKLUBB Årsmöte / Föreningsstämma 2013 Dag Tisdag 16 april 2013 Kl 18.00 Plats ÖSK Ungdom, Klubbhuset, Ekäng, Landbotorpsallén 58, Örebro Förslag till dagordning 1. Upprop och fastställande av

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2013

Verksamhetsberättelse 2013 Jämtland-Härjedalens Golfdistriktsförbund Verksamhetsberättelse 2013 I distriktet ingår följande klubbar Funäsdalsfjällens GK Klövsjö-Vemdalens GK Sandnäset GK Norderöns GK Rossöns GK Sonfjällets GK Storsjöbygdens

Läs mer

KALLELSE TILL HÖSTMÖTE

KALLELSE TILL HÖSTMÖTE Kallelse höstmöte Upsala Golfklubb 2012-10-22 KALLELSE TILL HÖSTMÖTE Tid: 22 oktober kl. 19:00 Plats: Katedralskolans aula Föredragningslista 1. Fastställande av röstlängd för mötet. 2. Fråga om mötet

Läs mer

Årsredovisning. Svenska Downföreningen

Årsredovisning. Svenska Downföreningen Årsredovisning för Svenska Downföreningen Räkenskapsåret 2009 Svenska Downföreningen 1(7) Styrelsen för Svenska Downföreningen får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2009. Förvaltningsberättelse

Läs mer

Protokoll fört vid Aktiva Seniorers ordinarie förbundsstämma i Sundsvall den 11-12 maj 2012

Protokoll fört vid Aktiva Seniorers ordinarie förbundsstämma i Sundsvall den 11-12 maj 2012 Sid 1(5) Närvarande: Från Förbundsstyrelsen Ing-Marie Noréen, Förbundsordförande, Kungsbacka Asta Andersson, Karlskrona Mai-Britt Danielsson, Värnamo Lillemor Fridlund, Skövde Lars Hellström, Örebro Bengt

Läs mer

Informationsmöte Juniorer 2016-04-13 Tävling

Informationsmöte Juniorer 2016-04-13 Tävling Informationsmöte Juniorer 2016-04-13 Tävling Program Träningen Förmåner och skyldigheter Aktiviteter Tävlingar Information Övrigt Tävlingsgrupper Det här är träningen för dig som har ambitioner med din

Läs mer

Verksamhetsberättelse Onsjö GK 2013

Verksamhetsberättelse Onsjö GK 2013 Verksamhetsberättelse Onsjö GK 2013. Styrelsen Styrelsen har utgjorts av Jan-Erik Falk, ordförande Christina Haglund, vice ordförande Jan Lundborg, ekonomiansvarig Bjarne Persson Anders Lundberg Katarina

Läs mer

Kallelse till årsmöte i Föreningen Täby Golfklubb

Kallelse till årsmöte i Föreningen Täby Golfklubb Kallelse till årsmöte i Föreningen Täby Golfklubb Tid: måndag den 11 januari 2016 klockan 19:00 Plats: Såstaholm Konferens i Täby Dagordning Inledning Prisutdelningar Mötesförhandlingar 1 Mötet öppnas

Läs mer

Välkomna till årsmöte 2015! 2015-03-21 www.sibbhultsverken.com 1

Välkomna till årsmöte 2015! 2015-03-21 www.sibbhultsverken.com 1 Välkomna till årsmöte 2015! 2015-03-21 www.sibbhultsverken.com 1 Årsmöte Härlövs IF 2015-03-19 Preliminär dagordning för årsmötet 1. Fastställande av röstlängd för mötet 2. Fråga om mötet utlysts på rätt

Läs mer

1 ÄNDAMÅL Golfklubben har som ändamål att verka för att medlemmarna kan utöva golfspel i enlighet med idrottens mål och inriktning.

1 ÄNDAMÅL Golfklubben har som ändamål att verka för att medlemmarna kan utöva golfspel i enlighet med idrottens mål och inriktning. STADGAR FÖR UDDEHOLMS GOLFKLUBB som är en ideell förening, stiftad 1965-05-24 och med hemort i Hagfors kommun. Stadgarna fastställda 1965-10-29. Stadgarna ändrade genom årsmötesbeslut 1975-11- 27, 1998-12-03,

Läs mer

SKANDIA TOUR ELIT 2014

SKANDIA TOUR ELIT 2014 2013-10-16 Juniortävling 1(7) SKANDIA TOUR ELIT 2014 1 10-11 maj Blekinge Slag 36+18 2 24-25 maj Slag 36+18 3 14-15 jun Örebro Slag 36+18 4 27-29 jun Slag 36+18+18 JSM Slag 5 31 jul-2 aug Match, sex ronder

Läs mer

Stadgar för Islandshästföreningen ODDUR, antagna vid årsmöte den 17 februari 2011

Stadgar för Islandshästföreningen ODDUR, antagna vid årsmöte den 17 februari 2011 1(5) Stadgar för Islandshästföreningen ODDUR, antagna vid årsmöte den 17 februari 2011 Dessa stadgar följer i tillämpliga delar SVENSKA ISLANDSHÄSTFÖRBUNDETS (SIFs) stadgar som antogs vid Riksårsmötet

Läs mer

Stadgar för den ideella föreningen SWEDEN BALBOA SOCIETY (SBS)

Stadgar för den ideella föreningen SWEDEN BALBOA SOCIETY (SBS) Stadgar för den ideella föreningen SWEDEN BALBOA SOCIETY (SBS) med hemort i Stockholms, Uppsalas, Göteborgs och Lunds kommuner. Bildad den 13 november 2008. Stadgarna fastställdes av årsmötet den 20 maj

Läs mer

Årsredovisning och Verksamhetsberättelse

Årsredovisning och Verksamhetsberättelse Årsredovisning och Verksamhetsberättelse för Västra Husby Fiber Ekonomisk Förening (769626-0996) Räkenskapsåret 140101-141231 Västra Husby Fiber Ek.Förening Årsredovisning Sida 1 VERKSAMHETSBERÄTTELSE

Läs mer

Riktlinjer 2016 för spelare som deltar i Junior & Elitsektionens verksamhet

Riktlinjer 2016 för spelare som deltar i Junior & Elitsektionens verksamhet Allmänt Dessa riktlinjer gäller tills vidare och kan efter beslut av Junior- & Elitsektionen (JES) ändras under pågående säsong. Alla spelare som deltar i JES verksamhet omfattas av dessa riktlinjer. Riktlinjerna

Läs mer

Ullared Flädje Golfklubb 802430-4407. Årsredovisning för räkenskapsåret 2013.01.01 2013.12.31. Styrelsen avger följande årsredovisning.

Ullared Flädje Golfklubb 802430-4407. Årsredovisning för räkenskapsåret 2013.01.01 2013.12.31. Styrelsen avger följande årsredovisning. Årsredovisning för räkenskapsåret 2013.01.01 2013.12.31 Styrelsen avger följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 4 - balansräkning 5 - noter 7 Om inte annat särskilt

Läs mer

GAF Golf Administratörernas Förening, Sverige

GAF Golf Administratörernas Förening, Sverige GAF Golf Administratörernas Förening, Sverige VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012 ALLMÄNT Styrelsen får härmed avge redovisning för föreningens verksamhet under tiden 2012/01/01 2012/12/31. Förtroendevalda under

Läs mer

HÖSTÅRSMÖTE VISBY GOLFKLUBB. Kronholmen 2013-11-23

HÖSTÅRSMÖTE VISBY GOLFKLUBB. Kronholmen 2013-11-23 HÖSTÅRSMÖTE VISBY GOLFKLUBB Kronholmen 2013-11-23 EN UTMANING ÄR ATT KLARA BALANSGÅNGEN MELLAN ATT FÖLJA MED I SIN TID OCH VARA SIN GRUNDIDÉ TROGEN 2013-11-23 HÖSTÅRSMÖTE VISBY GOLFKLUBB 2 Kronholmen Golf

Läs mer

Höstslaget 2009. Ordföranden har ordet

Höstslaget 2009. Ordföranden har ordet Ordföranden har ordet Golfåret 2009 är nu i princip tillända och jag hoppas det varit bra och att alla är nöjda med den rekreation, motion och det egna golfspelet som vi fått. Klubben har under året haft

Läs mer

Informationsmöte Juniorer 2013-04-10

Informationsmöte Juniorer 2013-04-10 Informationsmöte Juniorer 2013-04-10 Program Träningen Grönt kort och teori Aktiviteter Övriga tävlingar Juniorrepresentanter Information Övrigt Medlem/icke medlem MEDLEM: Fritt spel på banan hela säsongen,

Läs mer

TÄVLINGSPROGRAM 2012

TÄVLINGSPROGRAM 2012 TÄVLINGSPROGRAM 2012 Tidsbokning 040-42 96 80 Tävling 040-42 96 81 Kansli 040-42 96 82 Klubbchef 040-42 96 83 Fax 040-42 96 84 Shop 040-42 96 85 Restaurang 040-42 96 86 E-mail: soderslattsgk@sslgk.se Hemsida:

Läs mer

Huvudstadens Golfklubb Lindö

Huvudstadens Golfklubb Lindö Verksamhetsplan 2013 Teamet kommer att arbeta enligt en förenklad organisation som fastställts av huvudstyrelsen. Vi kommer att bestå av följande ledamöter: Ordförande Sekreterare + resursperson Juniorer

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Frösåker Golfklubb 2017

Verksamhetsberättelse för Frösåker Golfklubb 2017 Verksamhetsberättelse för Frösåker Golfklubb 2017 För verksamhetsåret 2017 har styrelsen har haft 7 stycken protokollförda styrelsemöten samt flertalet träffar och planeringsmöten. Säsongen 2017 startade

Läs mer

Förvaltningsberättelse

Förvaltningsberättelse 1 (7) Styrelsen för Tegeliften AB får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2012 07 01 2013 08 31. Förvaltningsberättelse Verksamheten Allmänt om verksamheten Bolaget skall bedriva turistfrämjande

Läs mer

Hammarö GK:s Juniorverksamhet 2 14

Hammarö GK:s Juniorverksamhet 2 14 Hammarö GK:s Juniorverksamhet 2 14 Vinterträning tisdagar 18.00-19.30 start 14 januari. Golfkalas 26 april, 5 juli, 10 augusti, 27 september, om vi vill! Kvällsträning fram till sommarlovet, fler träningar

Läs mer

KARIN-projektet Kvinnor Aktiva för Roligare golf i NyGK

KARIN-projektet Kvinnor Aktiva för Roligare golf i NyGK 2007-10-11 1 (5) Kvinnor Aktiva för Roligare golf i NyGK Certifiering av Nyköpings GK ur ett kvinnligt perspektiv utifrån Qtee-kriterier inkl utveckling av damverksamheten. 2007-07 Undertecknad fick uppdraget

Läs mer

Verksamhetsplan UEK 2014-2016

Verksamhetsplan UEK 2014-2016 Verksamhetsplan UEK 2014-2016 Detta dokument innefattar Växjö Golfklubbs Ungdoms och Elitkommités verksamhetsplan. Den täcker tre år framöver. Det ska användas som ett arbetsdokument med en tydlig inriktning

Läs mer

Mötets öppnande. Distriktets ordförande Peter Jakob hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat.

Mötets öppnande. Distriktets ordförande Peter Jakob hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. Mötets öppnande. Distriktets ordförande Peter Jakob hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 1. Fastställande av röstlängd. Efter genomförd närvarokontroll fastställde årsmötet

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN KANSLI/SHOP 2014

VERKSAMHETSPLAN KANSLI/SHOP 2014 KANSLI/SHOP 2014 Peter Falck som klubbchef svarar för samordning och ledning för den dagliga driften av klubben. Verksamheten vid kansliet är att ge service till bl.a. klubbens medlemmar, Greenfeegäster,

Läs mer

!! Verksamhetsberättelser 2010 och Verksamhetsplaner 2011

!! Verksamhetsberättelser 2010 och Verksamhetsplaner 2011 Verksamhetsberättelser 2010 och Verksamhetsplaner 2011 HaningeStrand Golfklubbs kommittéer 2011.03.07 " #$%&'()"*++ Verksamhetsberättelser 2010 Vid årsmötet 2010 informerade styrelsen om den nya organisationen

Läs mer

1. Mötets öppnande Distriktsordförande Marcus Hjortsberg hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat.

1. Mötets öppnande Distriktsordförande Marcus Hjortsberg hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 1. Mötets öppnande Distriktsordförande Marcus Hjortsberg hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängden Efter genomfört upprop fastställde årsmötet röstlängden

Läs mer

NYA STADGAR FÖR ÅS BÅTKLUBB UTGÅVA 2

NYA STADGAR FÖR ÅS BÅTKLUBB UTGÅVA 2 FÖRSLAG TILL NYA STADGAR FÖR ÅS BÅTKLUBB UTGÅVA 2 Ändringslogg Ändring Datum Utgåva 1, antagen vid klubbens bildande 1983 09 19 Revision till utgåva 2 2013 05 15 Ås Båtklubb är en ideell förening, bildades

Läs mer

ÅRSMÖTE. Filipstads brukshundklubb. 11 februari 2015

ÅRSMÖTE. Filipstads brukshundklubb. 11 februari 2015 ÅRSMÖTE Filipstads brukshundklubb 11 februari 2015 Dagordning vid årsmöte med Filipstads Brukshundklubb 1. Mötets öppnande 2. Fastställande av röstlängd 3. Val av två protokolljusterare tillika rösträknare,

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015

Verksamhetsberättelse 2015 Verksamhetsberättelse 2015 Styrelsen Ordförande Kassör Sekreterare Ledamöter Suppleant Revisorer Revisorssuppleant Valberedning Mikael Schander Ann Berglund Birgitta Dignell Björn Johansson (vice ordf.)

Läs mer

ÅRSREDOVISNING. Styrelsen för ÖGC Golf och Maskin AB får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2015-01-01 2015-12-31.

ÅRSREDOVISNING. Styrelsen för ÖGC Golf och Maskin AB får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2015-01-01 2015-12-31. ÖGC GOLF OCH MASKIN AB Årsredovisning Sida 1 ÅRSREDOVISNING 2015 Styrelsen för ÖGC Golf och Maskin AB får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2015-01-01 2015-12-31. Årsredovisningen omfattar

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015 ÅGK Elit och Ungdom

Verksamhetsberättelse 2015 ÅGK Elit och Ungdom Verksamhetsberättelse 2015 ÅGK Elit och Ungdom 1 Innehållsförteckning Inledning... 2 Elit... 2 Elitjuniorer/äldre juniorer... 5 Juniorer, Miniorer & Golfäventyret... 6 Knattar... 7 Stipendier... 8 Kommittén...

Läs mer

Stadgar för Billingens Golfklubb Stiftad år 1949

Stadgar för Billingens Golfklubb Stiftad år 1949 Stadgar för Billingens Golfklubb Stiftad år 1949 Stadgar för Billingens Golfklubb, som är en ideell förening, stiftad 1949 och med hemort i Lerdala i Skövde kommun Stadgarna antagna den 11 april 1996,

Läs mer

Årsmöteshandlingar 2013

Årsmöteshandlingar 2013 Trollhättans Brukshundklubb Årsmöteshandlingar 2013 Dokument: Dagordning Preliminärt årsprogram Verksamhetsplan Valberedningens förslag Budgetförslag Dagordning Trollhättans brukshundklubb 2013 1. Mötet

Läs mer

BJÄRE GOLFKLUBB ÅRSMÖTESPROTOKOLL 2013

BJÄRE GOLFKLUBB ÅRSMÖTESPROTOKOLL 2013 BJÄRE GOLFKLUBB ÅRSMÖTESPROTOKOLL 2013 Protokoll fört vid Bjäre Golfklubbs Årsmöte lördagen den 5 januari 2013 I Båstad Kommuns sessionssal Mötets öppnande Björn Johnsson inledde mötet med att hälsa alla

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015

Verksamhetsberättelse 2015 2 (9) Verksamhetsberättelse 2015 Styrelsen för Tobo Golfklubb har nedtecknat följande verksamhetsberättelse för det gångna året. Styrelsen känner att Tobo GK är på rätt väg och vi börjar sakta simma över

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte med Loftahammars Golfklubb och Loftahammars Golf AB den 20 mars 2011 mellan kl 09.00-11.45

Protokoll från styrelsemöte med Loftahammars Golfklubb och Loftahammars Golf AB den 20 mars 2011 mellan kl 09.00-11.45 Protokoll från styrelsemöte med Loftahammars Golfklubb och Loftahammars Golf AB den 20 mars 2011 mellan kl 09.00-11.45 Plats: Brandstationen i Loftahammar Närvarande Svante Gustafson, ordf Ossian Nilsson

Läs mer

BK Allians Årsmöteshandlingar 2008

BK Allians Årsmöteshandlingar 2008 BK Allians Årsmöteshandlingar 2008 VERKSAMHETSBERÄTTELSE Styrelsen Styrelsen för BK Allians får härmed redogöra för verksamheten under verksamhetsåret 2007/08. Styrelsen har haft 9 protokollförda styrelsemöten.

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2010. [Gävle Dala BDF] Verksamhet, utbildning, tävling, ekonomi m.m. Styrelsen 2011-03-27

Verksamhetsberättelse 2010. [Gävle Dala BDF] Verksamhet, utbildning, tävling, ekonomi m.m. Styrelsen 2011-03-27 Verksamhetsberättelse 2010 [Gävle Dala BDF] Verksamhet, utbildning, tävling, ekonomi m.m. Styrelsen 2011-03-27 Årsmöte Gävle- Dala BDF Datum: 2010-03-27 Tid: 12.00 16.30 Plats: Rektorsgatan 4, Gävle DAGORDNING.

Läs mer

Stora Lundby Golfklubb

Stora Lundby Golfklubb Stora Lundby Golfklubb Kallelse Höstmöte Måndag den 21 november 2011 Klockan 19.00 ca 21.00 OBS! Plats Lekstorps IF Klubbhus (Vid fotbollsplanen mittemot Shell i Gråbo) Anmälan görs till via mail, telefon

Läs mer

STADGAR FÖR UNGDOMSSEKTIONEN

STADGAR FÖR UNGDOMSSEKTIONEN STADGAR FÖR UNGDOMSSEKTIONEN. (ungdomssektionens namn) i.. (föreningens namn) Sektionen bildad den Stadgarna fastställda / ändrade av årsmötet den... Enligt Svenska Ridsportförbundets typstadgar Fastställda

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Dalsjö GK. Föreningens 22:a verksamhetsår 2011-01-01 2011-12-31

Verksamhetsberättelse för Dalsjö GK. Föreningens 22:a verksamhetsår 2011-01-01 2011-12-31 Verksamhetsberättelse för Dalsjö GK Föreningens 22:a verksamhetsår 2011-01-01 2011-12-31 Vi är många som bidrar till att vi är en stark och attraktiv klubb. Jag vill tacka alla som gjort en ideell insats,

Läs mer

SEKTIONSÅRSMÖTE 2010-01-12

SEKTIONSÅRSMÖTE 2010-01-12 SEKTIONSÅRSMÖTE 2010-01-12 RALLY DAGORDNING 1. Mötets öppnande. 2. Fastställande av röstlängd vid mötet. 3. Godkännande av kallelsen till årsmötet. 4. Godkännande av dagordning. 5. Val av ordförande för

Läs mer