SAMVERKAN BEHÖVS! Alla hälsas välkomna! Presentation av alla deltagare (deltagarförteckning bifogas sist i denna dokumentation).

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SAMVERKAN BEHÖVS! Alla hälsas välkomna! Presentation av alla deltagare (deltagarförteckning bifogas sist i denna dokumentation)."

Transkript

1 SAMVERKAN BEHÖVS! 1 Alla hälsas välkomna! Presentation av alla deltagare (deltagarförteckning bifogas sist i denna dokumentation). Deltagarnas respons är mycket viktig, så alla uppmanas att kommentera och fråga. Bilderna i den här filerna användes på mötet för att åskådliggöra olika exempel, och för att göra presentationen trevligare. Några av bilderna är från aktuella ärenden. De flesta bilder har dock inte direkt med texten att göra. Om det t.ex. handlar om förorenad mark betyder det inte att marken på bilden är förorenad.

2 Hemsida Projektledare Lasse Lind tel , fax Biträdande projektledare Cecilia Lunder tel Kansli Västra Götalandsregionens Miljösekretariat, Borås 2 Det här är Miljösamverkans logga, och vi verkar i hela länet. Det hela började för 10 år sedan i dåvarande Älvsborg med samverkan om kemikaliefrågor. Det utvecklades senare till även andra miljöfrågor, och från och med 1999 så arbetar vi som sagt i hela Västra Götaland.

3 Mål och arbetssätt Miljösamverkan syftar till att effektivisera miljöoch hälsoskyddsarbetet i länet Samverkan ska medföra bättre resursutnyttjande och möjlighet att gå på djupet Ta fram informations- och underlagsmaterial i olika aktuella frågor Utarbeta handledningar för tillsyn Gemensamma informations- och tillsynskampanjer Kurser och seminarier 3 I länet finns miljökontor med en bemanning som varierar mellan 2 och ca 80 inspektörer. Det är många områden som ska hanteras, vilket innebär att alla inte kan vara specialister på alla områden. Vi kan inom de projekt som vi jobbar med (10-12 per år) gå mer på djupet än vad många miljökontor annars skulle ha möjlighet till.

4 Organisation 4 Även om Miljösamverkan inte är en organisation, så har vi naturligtvis en organisation. Styrgruppen tar övergripande beslut om verksamhetsplan, ekonomi och vissa policybeslut m.m. Dessa fyra grupper är huvudmännen. Arbetsgruppen är bollplank och samtalspartner till projektledarna, hjälper till med detaljplanering m.m. För många delprojekt inrättas särskilda projektgrupper som tillsamman med projektledarna tar fram det närmare underlaget i respektive fråga. Och vi som är här idag är en sådan projektgrupp.

5 Tre st. inte Miljösamverkan täcker inte upp hela tillsynsområdet Dels endast Miljöbalkens område Dels bara ett urval aktuella frågor Miljösamverkan har inte någon myndighetsfunktion En informell samverkan. Myndighetsutövning svarar endast medverkande myndigheter för Miljösamverkan är inte en organisation Ett projektsamarbete som prövas år från år 5

6 Entreprenörer och entreprenadverksamhet Projektgrupp Anna Engström, Lerum Camilla Björck, Munkedal Teresia Kling, Borås Katrin Nielsen, Stenungsund Cecilia Lunder, Miljösamverkan, sammankallande Pågår sedan 2002 Entreprenörer och entreprenadverksamhet : kunskapssammanställning informationsunderlag Avslutas januari Ev. tar vi upp frågorna igen senare. 6 Bild: Anna Engström Vi närmar oss temat för dagen. Entreprenörer och entreprenadverksamheter startade Ni ser projektgruppsdeltagarna. Det är vi som är här idag, förutom Jenny Mossdal som enbart deltar i samband med det här mötet. Camilla Björck skulle varit med men fick förhinder. Katrin Nielsen är tjänstledig nu. Vi har tagit fram skriften med samma namn som projektet (de flesta deltagare har fått en skickad till sig). Den innehåller en kunskapssammanställning för miljökontoren, samt information som miljökontoren kan använda sig av i kontakten med entreprenörer. Som exempel hade vi till mötet låtit trycka upp två olika informationsblad. De handlar om miljöbalken och om egenkontroll enligt miljöbalken. Man kan också låta göra varianter med lite annan tilläggstext. På vår webbplats finns instruktioner om hur man kan göra för att få infobladen som man vill. Vi kommer nu att avsluta det här delprojektet, dagens möte blir den sista insatsen. Vi har diskuterat att kanske ta upp frågan igen om ett tag, när miljökontoren hunnit använda materialet och sett behov av uppdateringar och andra insatser. En del av deltagarna hade före mötet sagt att det är besvärligt att kommunerna ger olika besked i en del frågor. Och visst blir det så ibland. En anledning är bristande tillsynsvägledning från centralt håll. Man satsar inte lika mycket på det idag som för några år sedan. Sedan görs det ju också lite olika bedömningar, bland annat utifrån platsen för en åtgärd eller verksamhet. Rapporten är ett sätt att jobba för mer likartade bedömningar i länet. Den har inte hunnit bli använd i någon större utsträckning, men på sikt hoppas vi att den kan bidra till en ökad samsyn.

7 En deltagare kommenterar: vilket ansvar har beställare respektive entreprenör? Man kan inte prata om dessa två parter utan att skilja på deras respektive ansvar. Och det är faktiskt en av svårigheterna som vi inom projektgruppen pratat om inför detta möte. Vi har ibland svårt att avgöra t.ex. vem som ansvarar för att en specifik anmälan görs. Utgångspunkten är att t.ex. den som ska krossa gör anmälan och ansvarar för sin del. Men det är inte alltid lätt att reda ut ansvarsfrågan. Vad vet Byggare Bob? 7 Och idag är ni stora aktörer här. Ni är kunniga på området. Era företag har säkert en miljöpolicy. Ni har kunskap om hur mycket ska hanteras. Här är Byggare Bob, en av era underentreprenörer som har till uppgift att utföra själva jobbet på plats. Vad vet han? Är han lika kunnig som ni? Självklart inte. Har han koll på vad som ska göras? Ja, han kan ju bygga väg, eller vad han nu ska kunna, men vi tror att han oftast inte vet mycket om sådana saker som intresserar miljökontoren. Vi tycker ibland han borde veta mer. Vad sker på vägen mellan beställaren, entreprenören och underentreprenörer? Kunskapsöverföring är viktigt. En deltagare frågade vad vi menar att Bob ska veta. Vi menar förstås inte att han ska vara specialist, men känna till några viktiga saker (t.ex. upplysningsskyldigheten). Vi hoppas kunna svara på det under resten av vår presentation. 49 miljökontor för diskussioner med er, och med Byggare Bob, och vi tror att det i många fall är ungefär samma frågor som diskuteras. Vi frågade oss: kan vi effektivisera något? Kanske. Vi provar. Och det är delvis utifrån detta som vi har bjudit in er idag.

8 Vi har bjudit in er idag för att vi vill föra en dialog ni är delar av ett stort kontaktnät det är effektivt med ett möte 8 Vi vill alltså föra en dialog om dessa frågor. Förhoppningsvis kan det som sägs idag spridas till en vidare krets. Vi vill att dagens möte ska sätta några avtryck vid fortsatta kontakter mellan miljökontoren och er, och underentreprenörer. Men vi kunde ju inte bara sätta oss ner kring bordet och börja diskutera. Vi måste rama in mötet. Och då har vi valt att prata kring ett fiktivt vägbygge, och utifrån det ta upp saker som är viktiga för miljökontorens arbete.

9 Förberedelser A och O: kommunikation! Tidigt = i tid (bli bra, undvika onödiga kostnader) Tydlighet, vilka ansvarar för vad, kontaktpersoner Vad tycker ni? 9 Bild: Hillevi Upmanis Planen för vägbygget är klar. Nu ska arbetet sätta igång. Vilka förberedelser krävs? Tidigt = i tid: det gäller t.ex. olika anmälningar enligt miljöbalken. (Nu hoppar vi till de två följande sidorna och pratar separat om anmälningsprocesser enligt miljöbalken.) Tydlighet: Hur kan man underlätta kontakterna med tillsynsmyndigheten? Ett sätt är ju att tydligt tala om vem som ansvarar för vad. T.ex. vem som ska göra en anmälan om något konkret. Och att det sedan framgår av anmälan vem man ska kontakta, debitera etc. En synpunkt som kommer fram är att många frågor är uppe för diskussion redan i fasen med arbetsplanen. Det känns då ologiskt att man senare kommer från kommunerna och ställer krav på tillstånd, anmälningar m.m. Borde man inte redan i samband med arbetsplanen kunna informera om kommande prövningar m.m.? En anledning är att det är Länsstyrelsen som är prövningsmyndighet när det gäller planer och arbetsplaner. Kommunerna yttrar sig, men dessa yttranden är ju mer av övergripande karaktär. När planen är klar och själva arbetet ska igång flyttas ärendet över till kommunal nivå. Går det att få en bättre övergång när ärendet överförs från länsstyrelsenivå till kommunnivå? (I själva verket sker ingen överflyttning på det sätt att ett ärende skickas från Länsstyrelsen till kommunen. Ärendet hör helt enkelt hemma på kommunnivå i den andra fasen. Bättre övergång kanske mer ska se som att Länsstyrelsen och kommunen har mer kontakt med varandra i respektive fas?) Vi kommer vid diskussion fram till att kommunerna, i samarbetet med beställaren, skulle

10 Anmälningar enligt MB, generellt (Upprättandet av en MKB i början innebär ju inte att allt är klart.) Tillsynsmyndigheten (TM) ska få möjlighet att ta ställning till om verksamheten kan godtas, och om föreläggande om några särskilda krav eller förbud behövs. I god tid innan verksamheten påbörjas/åtgärden vidtas = minst 6 veckor. VU kan börja efter anmälan gjorts, men på egen risk innan svar lämnats av TM. Anmälan ska vara skriftlig (2 ex.) och innehålla de uppgifter, ritningar och tekniska beskrivningar som behövs för att TM ska kunna bedöma verksamheten/åtgärden. I vissa fall en MKB. 10 MB kräver klart och tydligt anmälningar vid olika typer av verksamheter och åtgärder. Att tala om i en MKB vad som planeras är ju inte samma sak som att göra en anmälan. Flera deltagare tycker att 6 veckor i vissa fall är lång tid. Men de visade också förståelse för att det ibland måste ta tid, med tanke på nämndmöten (i de fall inspektörerna inte har delegation), internremisser, kungöranden m.m. Vi uppmanade deltagarna till att ta en tidig kontakt med miljökontoren. Att tidigt få reda på vad som planeras, när ett anmälningsärende kan dyka upp kan underlätta resten av processen och ibland bidra till att mindre än sex veckor behövs.

11 Anmälningar enligt MB, forts. TM ska se till att statliga och kommunala myndigheter samt organisationer och enskilda som kan ha ett särskilt intresse i saken får möjlighet att yttra sig. T.ex. annonser, internremisser. När det är färdigutrett ska TM meddela råd eller föreläggande om försiktighetsmått eller förbud enligt MB om det behövs. Eller tala om för VU att ärendet inte föranleder någon särskild åtgärd för tillfället. 11

12 Förberedelser, forts. Följa upp innehållet i MKB:n. Ibland uppföljningsprogram, behövs t.ex. referensprov innan start? Miljöbalken är plattformen! (Oavsett anmälnings- och tillståndsplikt) Hänsynsreglerna, egenkontroll 12 Bild: Hillevi Upmanis Det är viktigt att innehållet i MKB: n följs upp, så att inte allt det arbete som lagts ned i planeringsskedet går förlorat.

13 13 Bild: Camilla Björck När en väg ska dras är det viktigt att tänka på över vilken mark vägen ska gå. På bilden ser vi hur vägen dragits förbi en bensinstation. Man har kollat upp så att det inte funnits någon gammal industri bredvid macken. Att jobba på en förorenad mark, t.ex. gammal industrimark, innebär stora kostnader. Stöter man på föroreningar under arbetets gång kan det försena bygget och medföra ökade kostnader. Låt oss säga att man i det här fallet har undersökt det man kunnat, men att man ändå när man börjar gräva upptäcker att det luktar konstigt och ser ut som om det finns en förorening i marken. Har någon här stött på det? Nästan alla deltagare svarar ja. Några erfarenheter var att kontakten med tillsynsmyndigheten fungerat bra, snabba beslutsvägar och bra stöd. Dock finns det ibland en osäkerhet hos kunden/beställaren. I några fall agerar de okunnigt, i andra ansvarsfullt. Någon kommenterade att de som entreprenör måste agera eftersom de annars kan lastas i efterhand för att inte ha agerat.

14 Förorenad mark Grundprincipen 1:a hand - förorenaren betalar Om föroreningen skett efter :a hand fastighetsägaren Om fastigheten förvärvats efter 1999 och om föroreningen är känd eller borde ha känts till 14 Bild: Teresia Kling Det handlar om föroreningar i mark, byggnad och anläggning där hälsa och miljö kan påverkas negativt. Det finns ingen preskriptionstid.

15 Upplysningsskyldighet Omedelbart underrätta tillsynsmyndigheten om en förorening upptäcks Ansvar Skyldig att utföra och bekosta efterbehandlingsåtgärder, t.ex. markundersökningar, sanering 15 Bild: Teresia Kling Förvaringsfall Om man som entreprenör fyller ut vägbankar med orena massor är man i första hand själv ansvarig eftersom man placerat massorna där. Om förvaring av kemiska produkter medför läckage innebär det också ett ansvar för entreprenören som placerat dem där. I andra hand kan fastighetsägaren bli ansvarig, då handlar det ofta om gamla fat, deponier etc. då man inte kan få reda på vem som ansvarar för att det hamnat där. Upplysningsskyldighet Om man stöter på en förorening måste miljökontoret omedelbart underrättas. Man kan annars själv bli ansvarig för saneringskostnader, eftersom föroreningen kan spridas genom att man gräver i marken. Deltagarna säger att de flesta entreprenörer som är ute känner till upplysningsskyldigheten. Och de har ju själva ett ansvar för att informera sina entreprenörer och underentreprenörer om detta. Den vanligaste vägen är att entreprenören på plats kontaktar sin beställare för en diskussion om det som upptäckts. Och att beställaren då upplyser miljökontoret om föroreningen. Ansvar Om man är ansvarig innebär det att man får stå för utförande och kostnader för markundersökningar och sanering. Det är ofta mycket dyrt. Kostnaderna är svårkalkylerade eftersom det är svårt att på förhand veta exakt hur stora mängder som ska saneras. Under saneringsarbetets gång kan man upptäcka att föroreningen var av betydligt större omfattning än man trott. Saneringsmetoden kan också få modifieras under arbetets gång.

16 Anmälan till tillsynsmyndigheten: Skriftlig Innan saneringen påbörjas Redogöra för hur efterbehandlingen ska gå till Förorenade massor = farligt avfall 16 Bild: Teresia Kling Innan ett saneringsarbete påbörjas måste en skriftlig anmälan skickas till tillsynsmyndigheten. Även om det föreskrivs minst sex veckor för anmälningar försöker många tillsynsmyndigheter att hantera sådana ärenden snabbt. Det har flera av deltagarna också positiva erfarenheter av. Det framkommer att förorenade massor oftare är icke farligt avfall än farligt avfall. Här blir det en livlig diskussion. Flera deltagare säger att det är ett problem att många kommuner lämnar olika besked. Vi visar RVF: s rapport 02:09 Bedömningsgrunder för förorenade massor. Flera deltagare hade inte sett rapporten. Rapporten utgör ett stöd i tillsynen. Problemet är dock att inte Naturvårdsverket tagit fram riktvärden. De har visserligen deltagit i arbetet med RVF: s rapport, men har såvitt vi vet en annan uppfattning om vissa parametrar. Denna brist på central vägledning utgör ett problem för både aktörer och myndigheter, och vi är överens om att vårt samarbete in många fall skulle förenklas om det fanns mer gemensamma riktvärden som stöd. (Visserligen skulle det inte förenkla i alla fall eftersom platsen är avgörande för bedömningen.) Ett önskemål från deltagarna är att man i Västra Götaland tar fram länsgemensamma riktvärden för olika föroreningar. Ett annat problem som lyfts fram är bristen på platser dit man kan köra förorenade massor.

17 Upplag Avfallet ska vara inert, dvs. det får inte lösas upp, brytas ned, reagera med annat material Ändamålet ska vara anläggning, t.ex. bullervall, vägbank, markutfyllnad eller som efterbehandling i grustäkt 17 Bild: Martin Knape Det är en viktig skillnad mellan upplag (egentligen uppläggning) och mellanlagring. Med uppläggning menas permanent uppläggning, av inert avfall, med ett ändamål (dvs. inte enbart kvittblivning). Vi pratade om att avfallsdefinitionerna i vissa fall ställer till det, med bedömningssvårigheter som följd. T.ex. borde dikesmassor som ska återanvändas inte definieras som ett avfall, eftersom det är en resurs. Kanske är det olyckligt att punkten i Förordning om miljöfarlig verksamhet och hälsoskydd heter uppläggning av avfall. Det är viktigt att myndigheter och verksamhetsutövare talar samma språk.

18 När föroreningsrisken inte endast är ringa är uppläggning tillståndspliktigt Vid ringa föroreningsrisk är uppläggning anmälningspliktigt 18 Bilder: Teresia Kling En kommentar var att massor som läggs upp inom arbetsområdet inte är anmälningspliktigt. Men om massorna däremot flyttas någon annanstans för att användas är uppläggningen anmälningspliktig.

19 Anmälan om samråd ska göras till Länsstyrelsen om en åtgärd väsentligt ändrar naturmiljön Större utfyllnader på naturmark men också mindre fyllning av mark i känsliga naturmiljöer, t.ex. våtmarker och raviner 19 Upplag av muddermassor som inte är anmälningseller tillståndspliktigt enligt 9 kap MB Bild: Hillevi Upmanis Bedömningsfråga vad som menas med väsentlig. Vårt budskap var att alltid kontakta Länsstyrelsens naturvårdsenhet vid osäkerhet.

20 Mellanlagring av avfall får inte ske längre än 1 år innan bortskaffning respektive längre än 3 år innan återvinning el. behandling Tillståndsplikt om totala mängden > ton vid något enskilt tillfälle Anmälningsplikt >10 ton, högst ton 20 Bild: Sweco

21 Bygg- eller marklov enligt PBL Söks hos kommunens byggnadsnämnd Bygglov krävs för att ordna upplag eller materialgårdar Marklov krävs vid schaktning och fyllning inom detaljplanelagt område om åtgärden medför att höjdläget förändras väsentligt 21 Bild: Teresia Kling

22 Tjärasfalt Stenkolstjära, restprodukt från gasverk Efter 2:a världskriget fram till början av 70-talet I slitlager, bärlager, vanligt som indränkt makadam Innehåller bl.a. PAH, fenol PAH-halt ggr högre än i bitumen Upplysningsskyldighet vid upptäckt av tjärasfalt Anmälningsplikt vid åtgärder i områden med tjärasfalt 22 Bild: Hillevi Upmanis Någon frågade var upplysningsskyldigheten för upptäckt av tjärasfalt regleras. Svaret blev att det räknas in i miljöbalkens 10:e kapitel om förorenade områden.

23 Fält- och labanalys Karaktäristiskt utseende och lukt Fältanalys: UV-lampa och vit färg, tjärpistol Labanalys: PAH16, 5 kg prov, krossning, kryomalning 23 Bild: Bo Lannblad Alla deltagare har den erfarenheten att man idag inför ett vägprojekt undersöker om en väg innehåller tjärasfalt och i så fall i vilken omfattning. Vägverket har i många fall historiska uppgifter om vilken sorts asfalt som använts på olika vägar.

24 Klassning * FA om avfallet innehåller ämnen i så höga halter att avfallet uppvisar farliga egenskaper Tjärasfaltens innehåll av cancerframkallande ämnen dimensionerande, >0,1 % FA Bedömningsfråga, mängd stenkolstjära el. mängd PAH16? 24 Enligt avfallsförordningen klassas avfall som farligt om det innehåller >0,1% cancerogena ämnen. För stenkolstjära är innehållet av cancerogena PAH dimensionerande. Tjärasfalt med PAH16 på 1000 ppm motsvarar 0,1% cancerogent innehåll och bör då kunna klassas som farligt avfall enligt förordningen. Enligt Naturvårdsverket kan man också se på saken som så att stenkolstjära endast till 30% består av PAH16. Det innebär att en PAH16-halt på 300 ppm då skulle vara en indikator på 1000 ppm tjärhalt (cancerogent), dvs. 0,1% cancerogent innehåll enligt avfallsförordningen.

25 Behandling/deponering/ återanvändning av tjärasfalt Biologisk behandling: försök med mikroorganismer, Sydkraft SAKAB i Kumla: Reducering av PAH med 75% Termisk destruktion: Organiska föroreningar förbränns, ett dyrt alternativ. Återanvändning: Ballast 90%, hushållning med naturresurser, minskade transporter, kr/t för destruktion, undvik krossning, i bärlager 25 Vid försök med biologisk nedbrytning har nedbrytningsprodukten ibland visat sig vara mer toxisk än ursprunget. Det är en stor andel i material som man verkligen vill kunna återanvända. Därför är det viktigt att man hittar bra sätt för detta. Vägverket har vid några tillfällen återanvänt tjärasfalt vid vägsläntning, då med ett tätt lager bentonit ovanpå.

26 Centrala riktlinjer för hantering i praktiken saknas idag. Samarbete mellan trafikkontoren och miljöförvaltningarna i Stockholm, Göteborg och Malmö med att ta fram förslag till riktvärden för återanvändning och bedömning av när tjärasfalt är FA. 26 Bild: Bo Lannblad

27 Förslag till riktvärden Förslag PAH 16 (mg/kg) PAH 16 (mg/kg TS) Fri återanvändning I bärlager, samråd I bärlager, ej vattenskyddsområde, eller känsligt område, samråd >300 >1000 Farligt avfall 27 Än så länge tillämpas värdena i den vänstra kolumnen. Naturvårdsverket har inte fått frågan (från de tre storstäderna) för yttrande. Osäkert när dessa nya riktvärden ev. kan börja tillämpas. Försök med laktest pågår för att få mer kunskap om hur mycket tjärasfalten lakar ut till omkringliggande mark. En diskussion som fördes var just om farligheten. Om man anser att det är så pass farligt, borde man inte då samtidigt kartlägga förekomst och vid behov sanera på känsliga ställen? Försiktighetsprincipen gäller. Ett förslag från en deltagare var att kommunerna bör ta fram lämpliga platser där man kan återanvända tjärasfalt, förslagsvis vid andra byggen som pågår samtidigt. Vägverket för diskussioner med NV om lakförsök och ställen att lägga asfalten på. Det är viktigt att man återanvänder tjärasfalten på lämpliga ställen. Halten beror mycket på hur man tar ut provet. Storstädernas förslag till riktvärden innehåller också information om hur man bör ta ut prov för att det ska bli representativt.

28 Krossning Miljöpåverkan Buller Damm Vibrationer Bränslespill 28 Bilder: Teresia Kling

29 Viktigt att informera närboende i god tid! Buller från byggarbetsplatser Bostäder 60 dba Kontor 70 dba Industri 75 dba Anmälan till tillsynsmyndigheten: Skriftlig Redogöra för åtgärder för att minska miljöpåverkan Ska göras av den som bedriver själva krossverksamheten 29 Bild: Teresia Kling Man undviker mycket besvär och klagomål genom att informera omkringboende och verksamheter omkring i god tid. Då höjs toleransnivån jämfört med om man inte blivit informerad. Ett exempel från Borås kommun visade att avsaknaden av en anmälan medförde stora störningar för de nära boende, och mycket jobb för miljökontoret som fick ta emot dessa klagomål och kontakta verksamhetsutövaren för att ställa krav. Riktvärdena för byggarbetsbuller är högre än de för befintlig industri m.m. Kan tålas under en begränsad tid. Begränsad tid är inte definierat, det har i vissa fall varit under en relativt sett lång period. Även lokala ordningsstadgor kan vara tillämpbara när det gäller buller. Till exempel kan det krävas tillstånd från Polisen om man ska bullra på offentlig plats. En bra synpunkt som framkom var att miljökontoren bör informera verksamhetsutövare om att krossarbeten även kräver en anmälan till Arbetsmiljöinspektionen.

30 Kemiska produkter Produktvalsprincipen Svår att tillämpa? Bild: Anna Engström Frågan på bilden gav inte så många svar. Någon kommenterade att det också är viktigt att man använder de kemikalier som föreskrivs för maskinerna. Även kort om kunskapskravet, säkerhetsdatablad m.m. Tips om Kemikalieinspektionens webbplats med information för företag.

31 Försiktighetsprincipen Regnskyddat Invallning, största behållarens volym plus 10% av övriga Tätt underlag 31 Bild: Anna Engström Östergötlands kemikaliehandbok innehåller mycket bra kunskap. Miljösamverkans Handledning för kemikalietillsyn - på industrier och hos andra användare av kemiska produkter (2000) kompletterar den första.

32 32 Bild: Anna Engström Inledning: vi får ofta höra att det är onödigt att valla in, det händer ändå aldrig något. Men det händer inte så sällan. Här är ett aktuellt exempel från Lerums kommun. Ett maskinuthyrningsföretag som vid sin tankplats inte vidtagit några försiktighetsåtgärder. En upptäckt av olja i bäcken i närheten gjordes, och det framkom sedan att olja från tankplatsen förorenat området omkring.

33 33 Bild: Anna Engström Saneringen blev kostsam (ungefär 500 ton fick fraktas bort) och det är fortfarande oklart om företaget kommer att få ut något på sin försäkring, eftersom de inte vidtagit några skyddsåtgärder. Miljönämnden åtalsanmälde händelsen.

34 34 Bild: Carl Mikael Svensson Ett annat aktuellt fall från Lerums kommun (handlar inte direkt om dagens tema, men visar vilka stora konsekvenser felaktig hantering av kemiska produkter kan få). En villaägare hade sin oljetank i sin carport (utan invallning), och den rostade sönder så att det blev ett hål i botten. Under tre månader fick 600 ton jord schaktas bort. Villaägaren fick ersättning på sin försäkring, men saneringen medförde förstås stora praktiska konsekvenser.

35 Verksamhetsavfall delas in i kategorierna: 1. Farligt avfall, t.ex. överblivna kemikalierester, spillolja 2. Avfall till materialåtervinning, t.ex. stål, skrot, armeringsjärn 3. Avfall som omfattas av producentansvar, t.ex. tomma plastförpackningar, emballage av wellpapp 4. Brännbart avfall, t.ex. rent trä, mjukplast 5. Ej brännbart avfall, t.ex. betong EWC-koder i Avfallsförordningens bilaga 2 35 Bild: Camilla Björck

36 Farligt avfall I tät behållare, t.ex. låsbar container Föra anteckningar: mängd, typ, vart det transporteras 5 år Avsändaren upprättar transportdokument (MSA 5000 kr) 36 Kontrollera att transportör och mottagare har tillstånd Får köra vissa mängder av eget FA själv, efter anmälan till Lst (MSA kr) Bild: Martin Holm En av deltagarna berättade om ett skräckexempel (från ett annat län). En entreprenör upptäckte en oljeförorening vid grävarbete. Han sög upp oljan och transporterade bort den. Han gjorde sedan en anmälan till miljökontoret, varpå han blev åtalsanmäld för att han transporterat farligt avfall utan tillstånd. Hans uppfattning var att han genom att agera snabbt undvikit större konsekvenser. Egen transport av begränsade mängder farligt avfall gäller i praktiken framför allt små underentreprenörer. Större entreprenörer kommer i princip alltid över dessa mängder på ett år, och behöver alltså tillstånd. Bo Lannblad från Banverket, som är med idag, är projektledare för ett pågående projekt om hantering av farligt avfall på byggarbetsplatser. Man håller på att arbeta fram en praktisk handbok. Och man kommer i ett pilotprojekt att utvärdera hur föreslagen arbetsmodell för systematisk hantering av farligt avfall fungerar i praktiken och därmed lägga grunden till ett branschgemensamt hanteringssystem.

37 Blästring Blästring utomhus är anmälningspliktigt >500 m 2 /per år, eller på plats där det är stor risk för förorening av vatten. 37 Bild: Camilla Björck

38 Klassificera avfallet för att få reda på hur det ska tas omhand! om materialet eller blästermedlet i sig innehåller farliga ämnen är allt FA. om man inte vet innehållet: analys, t.ex. RUT-metoden. Samla upp så mycket som möjligt! Återanvänd blästermedlet! Vanligt med krav för att minska bullerstörningar för omgivningen och spridning av stoft, t.ex. inkapsling. 38 Information om RUT-metoden finns i PM 1997:5 Avfall från blästring, en rapport från Miljöförvaltningen i Göteborg (kan beställas på telefon ). En annan aspekt som kom upp var broar med exempelvis blymönja som inte ska blästras, men kanske läggas upp. Borde det inte finnas liknande metoder för att kunna bedöma hur det ska hanteras? Det upplevs som svårt att bedöma i dessa lägen. Flera aktörer har eller håller på att arbeta med förteckningar över kemiska produkter som används, som till viss del värderats, som stöd t.ex. till underentreprenörer.

39 Fordon Kontrollera att arbetsmaskiner och fordon uppfyller miljökraven. Rengör fordon och maskiner i tvättanläggningar som uppfyller NV:s krav. Uppställning och tankning så att inga föroreningar når mark eller vatten. 39 Bilder: Anna Engström (längst upp), Teresia Kling (de båda nedre) Successivt införs strängare krav för avgasutsläpp och buller från maskiner. När man köper nytt viktigt att kontrollera att gällande krav uppfylls. Dessutom ska maskiner skötas och hanteras så att de ger så lite störningar som möjligt i form av buller, oljeläckage m.m. Uppställning och tankning: Absorptionsmedel bör finnas till hands för att kunna suga upp ev. spill och läckage. Vid tankning ska spillskydd finnas. Inom vattenskyddsområden är det extra viktigt att se till att föroreningar inte når marken. Därför bör det alltid finnas spillplåt och saneringsutrustning på plats. Ofta finns det föreskrifter som reglerar detta (viktigt att kolla upp). Tvättvattnet från fordon innehåller olja, metaller, gummipartiklar från däck och vägar, lösningsmedel, tensider. Vattnet måste renas. Man ska i första hand välja tvätthallar som uppfyller NV:s krav, dvs. med avancerad rening. I andra hand en tvätthall med sämre teknik, t.ex. bara oljeavskiljare.

40 Era erfarenheter? Synen på tillsynsmyndigheterna, vad kan förbättras? 40 Under mötet har flera fört fram positiva erfarenheter. Därför uppehåller vi oss inte så länge vid den här punkten. En sak som förs fram är blanketter, kan inte kommunerna ha samma blanketter? Saken tas upp eftersom den här deltagaren fått en tillsägelse för att de använt fel kommuns blankett (det handlade om brandfarlig vara). Ingen annan på mötet har några sådana erfarenheter.

41 Fortsättningen i vardagen Vi rapporterar till miljökontoren om mötets innehåll. Ni rapporterar till berörda inom era företag och andra i processerna. Ev. uppföljning? 41 Vi kommer att skicka ut dokumentation tillsammans med anteckningar till alla miljökontor, för att de ska se vad vi diskuterat idag. Vi hoppas att ni för informationen vidare till era medarbetare och underentreprenörer. Vi frågar deltagarna om de tycker att mötet varit givande? Vi får många positiva svar, initiativet till detta möte uppskattas, och en uppföljning önskas. Ett konkret förslag som förs fram är att man borde skapa nätverk med representanter från myndigheter och verksamhetsutövare för att diskutera flera av de frågor som vi tagit upp idag. Kanske behövs flera olika nätverk eftersom det handlar om olika frågor. Någon tycker att Naturvårdsverket borde delta. De bör hur som helst få information om dagens möte, eftersom vi ser ett gemensamt behov av mer vägledning från dem. Miljösamverkans projektgrupp tar på sig att på sitt sista möte diskutera hur nätverk kan komma igång. Om Miljösamverkans delprojekt återupptas kan man eventuellt följa upp detta möte med liknande insatser.

42 Exempel på rapporter m.m. Säkra stryktips, produktval för miljöanpassad målning (1997) Ännu säkrare stryktips (2000), KemI:s rapport En nyans grönare, en studie av färg till konsument/yrkesmåleri Handbok i Kemikaliehantering, Kemikalier i Östergötland (1999) NV:s publikation 75:5 om buller från byggarbetsplatser Handbok förorenad mark, Länsstyrelsen, Bedömningsgrunder för förorenade massor, RVF Rapport 02:09 Rådets beslut om kriterier och förfaranden för mott. av avfall vid avfallsdeponier (2003/33/EG) PM. Hantering av verksamhetsavfall, Länsstyrelsen, Miljösamverkan Västra Götaland, några handledningar/rapporter: Entreprenörer och Entreprenadverksamheter (dec 2002/rev. Maj 2003) Tillsynshandledning transporter av farligt avfall (juni 2003) Handledning för kemikalietillsyn (nov 2000) Cisterntillsynshandledning (okt 2003) PCB i fogmassor, slutrapport av projekt PCB-Fria fogar (1999), utgiven av Länsstyrelsen 42 Vi hade med oss några exempel på litteratur som kan användas som stöd i arbetet.

43 43 Tack för ert intresse!

44 Följande personer deltog på mötet den 3 december Banverket Västra Banregionen Urban Eriksson Miljösamordnare Bo Lannblad Miljöhandläggare Banverket Industridivisionen Bo Gustafsson QUMS-stöd Banverket Produktion Väst Jonny Sandström Miljöhandläggare NCC Roads AB S/V Freddie Stjernström Försäljning/inköp Nils Persson Drift och underhåll Josefine Sellén Verksamhetsutveckling kvalitet/miljö Annika Johansson Verksamhetsutveckling NCC Construction Malin Svanberg Verksamhetsutveckling miljö Peab Sverige AB Christer Andersson Arbetschef Catarina Sundberg Verksamhetsutveckling kvalitet/miljö Leif Ohlson Verksamhetsutveckling kvalitet/miljö Fredrik Johansson Entreprenadingenjör Skanska Sverige AB Ulrika Dolietis Kvalitets- och miljösamordnare, Region Hus Göteborg Skanska Väg Marie Johansson Kvalitets- och miljösamordnare Vägverket Region Väst Gunnar Jellbin Projektledare/byggledare Ann-Kristin Lundberg Miljöspecialist Ingrid Fränne Praktikant Vägverket Produktion Karin Brynielsson Miljöingenjör Jenny Eberlén Kvalitetssamordnare Per Rhodin Entreprenadingenjör Borås miljöskyddskontor Teresia Kling Miljöinspektör Göteborgs miljöförvaltning Jenny Mossdal Miljöinspektör Lerums miljö- och hälsoskyddskontor Miljösamverkan Västra Götaland Anna Engström Lasse Lind Cecilia Lunder Miljöinspektör Projektledare Biträdande projektledare, sammankallande i delprojekt Entreprenörer och Entreprenadverksamheter

Hur arbeta med förorenade massor

Hur arbeta med förorenade massor Hur arbeta med förorenade massor Förorenade jordmassor, mudder, sediment Antal markärenden i Göteborg per år: ca 100 st Pågående saneringsärenden: 80 st Ärenden där massor uppkommer som klassas som FA:

Läs mer

Verksamhetsplan för Miljösamverkan Västra Götaland 2010

Verksamhetsplan för Miljösamverkan Västra Götaland 2010 Verksamhetsplan för Miljösamverkan Västra Götaland 2010 Fastställd av styrgruppen på sammanträde den 9 juni 2010 1 Innehåll VERKSAMHETEN 2010...2 Inledning...2 Delprojekt, översikt...2 Beskrivning av delprojekten...4

Läs mer

Slutrapport för delprojekt PCB-tillsyn 2009

Slutrapport för delprojekt PCB-tillsyn 2009 Slutrapport för delprojekt PCB-tillsyn 2009 Om rapporten... 2 Sammanfattning, slutsatser och rekommendationer... 2 Om projektet... 2 Syfte... 2 Resurser och underlag... 3 Vad som blev gjort... 3 Miljökontorens

Läs mer

Arbetar främst med utredningar och riskbedömningar inom förorenad mark.

Arbetar främst med utredningar och riskbedömningar inom förorenad mark. Välkomna! Teresia Kling, Miljökonsult på Ramböll sen två år tillbaka. Arbetar främst med utredningar och riskbedömningar inom förorenad mark. Tidigare jobbat på Miljökontoret i Borås och några andra mindre

Läs mer

Användning av schaktmassor och annat avfall för anläggningsändamål

Användning av schaktmassor och annat avfall för anläggningsändamål Användning av schaktmassor och annat avfall för anläggningsändamål Att kunna återanvända och återvinna avfall som anläggningsmaterial är positivt ur miljösynpunkt. Det kan röra sig om schaktmassor, en

Läs mer

INFORMATION OM EGENKONTROLL

INFORMATION OM EGENKONTROLL INFORMATION OM EGENKONTROLL Väl fungerande rutiner i verksamheten gör att fel på utrustning och felaktig hantering kan upptäckas innan allvarlig skada inträffar. Egenkontrollen är ett verktyg för att skapa

Läs mer

PROTOKOLL. Styrgruppsmöte 18 april 2002. 18 april 2002. Miljökontoret, Trollhättan 10.00-12.20

PROTOKOLL. Styrgruppsmöte 18 april 2002. 18 april 2002. Miljökontoret, Trollhättan 10.00-12.20 18 april 2002 PROTOKOLL Styrgruppsmöte 18 april 2002 Miljökontoret, Trollhättan 10.00-12.20 ande Håkan Falck, Trollhättan, mötesordförande (i Peter Holmbergs frånvaro) Ulrika Samuelsson, Länsstyrelsen

Läs mer

Verksamhetsplan för Miljösamverkan Västra Götaland 2011

Verksamhetsplan för Miljösamverkan Västra Götaland 2011 Verksamhetsplan för Miljösamverkan Västra Götaland 2011 Fastställd av styrgruppen på sammanträde den 21 september 2010 Revidering, avseende endast budgetens intäktsdel, fastställd av styrgruppen på sammanträde

Läs mer

Tillstånd enligt miljöbalken (1998:808) till mellanlagring av avfall vid NEMAX Miljöhantering AB, Lekebergs kommun. Kod 90.50 B, 90.

Tillstånd enligt miljöbalken (1998:808) till mellanlagring av avfall vid NEMAX Miljöhantering AB, Lekebergs kommun. Kod 90.50 B, 90. 1(9) Miljöprövningsdelegationen NEMAX Miljöhantering AB Skoftesta Gård 692 93 KUMLA Tillstånd enligt miljöbalken (1998:808) till mellanlagring av avfall vid NEMAX Miljöhantering AB, Lekebergs kommun. Kod

Läs mer

Verksamhetsplan för Miljösamverkan Västra Götaland 2009

Verksamhetsplan för Miljösamverkan Västra Götaland 2009 Verksamhetsplan för Miljösamverkan Västra Götaland 2009 Fastställd av styrgruppen på sammanträde den 11 juni 2008 Reviderad av styrgruppen på sammanträde den 16 december 2008 Innehåll VERKSAMHETEN 2009...2

Läs mer

HANDLEDNING FÖR SVEMO:s OCH SBF:s MILJÖREVISION PÅ PERMANENT ANLÄGGNING

HANDLEDNING FÖR SVEMO:s OCH SBF:s MILJÖREVISION PÅ PERMANENT ANLÄGGNING HANDLEDNING FÖR SVEMO:s OCH SBF:s MILJÖREVISION PÅ PERMANENT ANLÄGGNING Inledning I enlighet med SVEMO:s och SBF:s handlingsplaner för miljöarbetet skall samtliga anläggningar vara certifierade. Detta

Läs mer

Farligt avfall från verksamheter

Farligt avfall från verksamheter Farligt avfall från verksamheter - Information och praktiska tips Foto: Mikael Ulvholt Den här informationsbroschyren vänder sig till dig som hanterar farligt avfall i din verksamhet. Här finns lagar,

Läs mer

FARLIGT AVFALL PÅ FÖRETAG. Information och praktiska tips

FARLIGT AVFALL PÅ FÖRETAG. Information och praktiska tips FARLIGT AVFALL PÅ FÖRETAG Information och praktiska tips 1 Farligt avfall på företag Den här broschyren vänder sig till dig som hanterar farligt avfall i din verksamhet. Här har vi sammanställt lagar,

Läs mer

Process Guide Rensmuddring

Process Guide Rensmuddring COPENHAGEN MALMÖ PORT AB Process Guide Rensmuddring Myndighetsgodkännande i Sveriges Hamnar 2013-07-04 Innehåll 1. Generellt om beslutsordning... 1 2. Rensmuddring... 1 3. Utfyllnad av muddermassor på

Läs mer

Gemensam policy för verksamheter som verkar på Södertörn. Botkyrka, Haninge, Huddinge, Nacka, Nynäshamn, Nykvarn, Salem, Södertälje, Tyresö, Värmdö

Gemensam policy för verksamheter som verkar på Södertörn. Botkyrka, Haninge, Huddinge, Nacka, Nynäshamn, Nykvarn, Salem, Södertälje, Tyresö, Värmdö Gemensam policy för verksamheter som verkar på Södertörn Botkyrka, Haninge, Huddinge, Nacka, Nynäshamn, Nykvarn, Salem, Södertälje, Tyresö, Värmdö Vägledning Hantering och lagring av kemiska produkter

Läs mer

Användningen av arsenik och kreosot minskar till följd av hårdare regler, vilket är bra.

Användningen av arsenik och kreosot minskar till följd av hårdare regler, vilket är bra. 2005-10-13 Utvärdering av Miljösamverkans tillsynskampanj om träskyddsmedel 2005 Inledning Miljösamverkan Västra Götaland har under våren 2005 genomfört en tillsynskampanj med inriktning på träskyddsmedel.

Läs mer

Miljösamverkan Västra Götaland 49 gånger bättre tillsyn

Miljösamverkan Västra Götaland 49 gånger bättre tillsyn Miljösamverkan Västra Götaland 49 gånger bättre tillsyn www.miljosamverkan.se Projektledare Lasse Lind & Cecilia Lunder 1 Hur jobbar MVG med information? Idag tar vi upp och diskuterar: Våra informationsblad

Läs mer

Egenkontroll. - ditt ansvar som verksamhetsutövare

Egenkontroll. - ditt ansvar som verksamhetsutövare Samhällsbyggnadsförvaltningen Miljöavdelningen Egenkontroll - ditt ansvar som verksamhetsutövare Som företagare är det ditt ansvar att veta hur din verksamhet påverkar omgivningen. Detsamma gäller även

Läs mer

Farligt avfall från småföretagare kan insamlingssystemet förbättras? Miljösamverkan Stockholms Län

Farligt avfall från småföretagare kan insamlingssystemet förbättras? Miljösamverkan Stockholms Län Ett samverkansprojekt mellan länets 26 kommuner, Länsstyrelsen och Kommunförbundet Stockholms Län. www.miljosamverkanstockholm.se Farligt avfall från småföretagare kan insamlingssystemet förbättras? Miljösamverkan

Läs mer

Utvärdering av Uppföljning hälsoskadligt buller 2003

Utvärdering av Uppföljning hälsoskadligt buller 2003 Utvärdering av Uppföljning hälsoskadligt buller 2003 Sammanställt i april 2004 av biträdande projektledare Cecilia Lunder i samråd med projektgrupp buller Utvärdering av uppföljning hälsoskadligt buller

Läs mer

Bilaga 1. Avfallstransportörer. Ett tillsynsprojekt 2012-2013. Maj 2014. stockholm.se

Bilaga 1. Avfallstransportörer. Ett tillsynsprojekt 2012-2013. Maj 2014. stockholm.se Bilaga 1 Avfallstransportörer Ett tillsynsprojekt 2012-2013 Maj 2014 stockholm.se Maj 2014 Dnr:2012-002439-642 Utgivare: Miljöförvaltningen Kontaktperson: Victoria Beckman och Nanna Spett 3 (14) Sammanfattning

Läs mer

Följa upp, utvärdera och förbättra

Följa upp, utvärdera och förbättra Kapitel 3 Följa upp, utvärdera och förbättra Det tredje steget i tillsynsprocessen är att följa upp och utvärdera tillsynsverksamheten och det fjärde steget är förbättringar. I detta kapitel beskrivs båda

Läs mer

Dokumentation från Upptaktsmöte Tillsynskampanj verkstadsindustri 9 oktober 2000 Trollhättan

Dokumentation från Upptaktsmöte Tillsynskampanj verkstadsindustri 9 oktober 2000 Trollhättan Dokumentation från Upptaktsmöte Tillsynskampanj verkstadsindustri 9 oktober 2000 Trollhättan 41 kommuner (av 49) och Länsstyrelsen var representerade bland deltagarna 79 personer inkl. medverkande deltog

Läs mer

Enkät till miljökontoren om delprojekt cisterntillsyn

Enkät till miljökontoren om delprojekt cisterntillsyn 10 juni 2004 Enkät till miljökontoren om delprojekt cisterntillsyn Enkäten syftar till att utvärdera dels tillsynskampanjen som startade oktober 2003 dels delprojektet som helhet. Enkäten besvaras senast

Läs mer

Anmälan om ändring av verksamhet enligt miljöbalken

Anmälan om ändring av verksamhet enligt miljöbalken Anmälan om ändring av verksamhet enligt miljöbalken 21 förordningen (1998:899) om miljöfarlig verksamhet och hälsoskydd Mellanlagring av avfall, Östra Hamnen, Halmstad Halmstads Energi och Miljö AB 2012-07-11

Läs mer

Farligt avfall - vad gäller?

Farligt avfall - vad gäller? Farligt avfall - vad gäller? Olika avfallsslag inte ska blandas? Du är skyldig att föra anteckningar över mängden avfall som uppkommer i din verksamhet? Tonerkasetter och lysrör räknas som farligt avfall?

Läs mer

Agenda Presentation av deltagare Presentation av EWG/Miljöbolaget Presentation av Nästa steg

Agenda Presentation av deltagare Presentation av EWG/Miljöbolaget Presentation av Nästa steg Agenda Presentation av deltagare Presentation av EWG/Miljöbolaget Presentation av Nästa steg European Wenture Group Miljöbolaget i Storfors Förvärvades av EWG, European Wenture Group AB 2013/2014 Inom

Läs mer

Schaktmassor - en resurs

Schaktmassor - en resurs Schaktmassor - en resurs 1 Stolta Ödmjuka Nyfikna www.miljosamverkan.se www.miljosamverkanvarmland.se 2 Projektgruppen: Elin Arvidsson Glans, Trollhättan Klara Eklund, Härryda Anita Harri, Lst miljöskydd

Läs mer

ANMÄLAN 1 (12) ANMÄLAN AV MILJÖFARLIG VERKSAMHET Enligt 21 förordningen (1998:899) om miljöfarlig verksamhet och hälsoskydd

ANMÄLAN 1 (12) ANMÄLAN AV MILJÖFARLIG VERKSAMHET Enligt 21 förordningen (1998:899) om miljöfarlig verksamhet och hälsoskydd ANMÄLAN 1 (12) ANMÄLAN AV MILJÖFARLIG VERKSAMHET Enligt 21 förordningen (1998:899) om miljöfarlig verksamhet och hälsoskydd Anmälan avser: Ny verksamhet Befintlig verksamhet Ändring av befintlig verksamhet

Läs mer

PM med vä gledning om fysisk plänering äv fo rorenäde omrä den

PM med vä gledning om fysisk plänering äv fo rorenäde omrä den PM med vä gledning om fysisk plänering äv fo rorenäde omrä den Inledning Denna PM är framtagen av Länsstyrelsen i Jönköpings län i samverkan med Länsstyrelsen i Östergötlands län, Naturvårdsverket, Boverket

Läs mer

Att äga, köpa eller sälja en förorenad fastighet ditt ansvar. Länsstyrelsernas juristsamverkansgrupp för efterbehandlingsfrågor 2016

Att äga, köpa eller sälja en förorenad fastighet ditt ansvar. Länsstyrelsernas juristsamverkansgrupp för efterbehandlingsfrågor 2016 Att äga, köpa eller sälja en förorenad fastighet ditt ansvar Länsstyrelsernas juristsamverkansgrupp för efterbehandlingsfrågor 2016 1 Utgiven av Länsstyrelserna och Statens geotekniska institut Text Länsstyrelsernas

Läs mer

UPPGIFTER I EGENKONTROLL ENLIGT MILJÖBALKEN

UPPGIFTER I EGENKONTROLL ENLIGT MILJÖBALKEN Miljö- och byggenheten informerar om UPPGIFTER I EGENKONTROLL ENLIGT MILJÖBALKEN Exempel på punkter som ska finnas med i egenkontrollen Här följer exempel på punkter som ska finnas med i verksamhetens

Läs mer

Bilvårdsanläggningar i Vasastan

Bilvårdsanläggningar i Vasastan MILJÖFÖRVALTNINGEN Bilvårdsanläggningar i Vasastan Tillsynskampanj 2004-2005 En rapport från Miljöförvaltningen Lena Engberg April 2007 www.stockholm.se/miljoforvaltningen INNEHÅLL 1 Bakgrund 5 2 Tillsynskampanjens

Läs mer

Alternativt faxas till 031-61 84 01 eller scannas och skickas via e-post till tekniskt.saljstod@renova.se

Alternativt faxas till 031-61 84 01 eller scannas och skickas via e-post till tekniskt.saljstod@renova.se GRUNDLÄGGANDE KARAKTERISERING AV AVFALL TILL DEPONI Denna blankett grundar sig på NFS 2004:10 (Naturvårdsverkets föreskrifter om deponering, kriterier och förfaranden för mottagning av avfall vid anläggningar

Läs mer

VOC-märkning. Tillsynskampanj i färg- och lackhandeln. En rapport från miljöförvaltningen Ulrika Iversen / Bertil Engdahl MILJÖFÖRVALTNINGEN

VOC-märkning. Tillsynskampanj i färg- och lackhandeln. En rapport från miljöförvaltningen Ulrika Iversen / Bertil Engdahl MILJÖFÖRVALTNINGEN MILJÖFÖRVALTNINGEN VOC-märkning Tillsynskampanj i färg- och lackhandeln En rapport från miljöförvaltningen Ulrika Iversen / Bertil Engdahl September 2013 www.stockholm.se/miljoforvaltningen VOC-märkning

Läs mer

Information för fordonsverkstäder

Information för fordonsverkstäder Information för fordonsverkstäder Denna skrift är tänkt som en hjälp för att informera om de grundläggande miljökrav som finns i Miljöbalken (1998:808) och andra bestämmelser för dig som bedriver fordonsverkstad.

Läs mer

Frågor kan ställas till tekniskt säljstöd, Renova (031-61 80 00) eller till er tillsynsmyndighet.

Frågor kan ställas till tekniskt säljstöd, Renova (031-61 80 00) eller till er tillsynsmyndighet. GRUNDLÄGGANDE KARAKTERISERING AV ASBESTAVFALL TILL DEPONI Denna blankett grundar sig på NFS 2004:10 (Naturvårdsverkets föreskrifter om deponering, kriterier och förfaranden för mottagning av avfall vid

Läs mer

Miljöinformation för Skanska Sveriges underentreprenörer. Kortfattad information om våra generella miljökrav

Miljöinformation för Skanska Sveriges underentreprenörer. Kortfattad information om våra generella miljökrav Miljöinformation för Skanska Sveriges underentreprenörer Kortfattad information om våra generella miljökrav Denna broschyr riktar sig till dig som arbetar som underentreprenör åt Skanska Sverige. Här hittar

Läs mer

Enkät om delprojekt tillsyn avloppsreningsverk 2005

Enkät om delprojekt tillsyn avloppsreningsverk 2005 Enkät om delprojekt tillsyn avloppsreningsverk 2005 Enkäten syftar till att utvärdera delprojektet och särskilt handledningen och tillsynskampanjen. Den syftar även till att uppgifter om avloppsanläggningar

Läs mer

Kommunicering via e-post? Kordinater (ange centrumpunkt för punktförorening alt. hörn/noder för förorenat område, SWEREF 15.00)

Kommunicering via e-post? Kordinater (ange centrumpunkt för punktförorening alt. hörn/noder för förorenat område, SWEREF 15.00) Saneringsanmälan Enligt 28 förordningen (1998:899) om miljöfarlig verksamhet och hälsoskydd Anmälare Verksamhetsutövare Personnummer/organisationsnummer Gatuadress Postnummer och ort E-postadress Fastighetsbeteckning

Läs mer

Snösätra upplagsområde

Snösätra upplagsområde MILJÖFÖRVALTNINGEN Snösätra upplagsområde - en tillsynskampanj för att minska områdets påverkan på Magelungen En rapport från Miljöförvaltningen Nanna Spett November 2009 www.stockholm.se/miljoforvaltningen

Läs mer

ANMÄLAN AV MILJÖFARLIG VERKSAMHET

ANMÄLAN AV MILJÖFARLIG VERKSAMHET Anmälan enligt miljöbalken och förordningen om miljöfarlig verksamhet och hälsoskydd 21 1(13) ARJEPLOGS KOMMUN ANMÄLAN AV MILJÖFARLIG VERKSAMHET Anmälan avser Ny verksamhet. Planerat startdatum: Ändring

Läs mer

Inledning PCB. Elisabeth Österwall Naturvårdsverket Sektionen för Avfall och Kemikalier. Enheten för Tillsynsvägledning och annan vägledning

Inledning PCB. Elisabeth Österwall Naturvårdsverket Sektionen för Avfall och Kemikalier. Enheten för Tillsynsvägledning och annan vägledning Föredrag 1 Inledning PCB Elisabeth Österwall Naturvårdsverket Sektionen för Avfall och Kemikalier Enheten för Tillsynsvägledning och annan vägledning Har du en fråga om PCB? Mejla den gärna till pcbfraga@naturvardsverket.se

Läs mer

2014:01. Information och praktiska tips för mindre företag och verksamheter. Ett samarbete mellan

2014:01. Information och praktiska tips för mindre företag och verksamheter. Ett samarbete mellan 2014:01 Information och praktiska tips för mindre företag och verksamheter. Ett samarbete mellan Det ska vara lätt att göra rätt. Alla företag som hanterar någon typ av farligt avfall i sin verksamhet

Läs mer

Boo Miljö- och Naturvänner

Boo Miljö- och Naturvänner 1 Boo Miljö- och Naturvänner 2015-07-17 Till Mark- och miljödomstolen i Nacka tingsrätt Sänt till Länsstyrelsen i Stockholms län Box 22 067 104 22 Stockholm Överklagan gällande Anmälan om miljöfarlig verksamhet,

Läs mer

Anmälningspliktiga och icke anmälningspliktiga drivmedelsanläggningar i Haninge, Tyresö och Nynäshamn

Anmälningspliktiga och icke anmälningspliktiga drivmedelsanläggningar i Haninge, Tyresö och Nynäshamn Sida 1 Anmälningspliktiga och icke anmälningspliktiga drivmedelsanläggningar i Haninge, Tyresö och Nynäshamn Tillsynsprojekt inom målen Friska vatten och Giftfri miljö RAPPORT, 2012 Sida 1 Datum: 2012-12-17

Läs mer

Projektplan för En säkrare Sevesotillsyn, godkänd av styrgruppen 2015-11-20

Projektplan för En säkrare Sevesotillsyn, godkänd av styrgruppen 2015-11-20 Projektplan för En säkrare Sevesotillsyn, godkänd av styrgruppen 2015-11-20 Uppdrag Länsrådsgrupp 6 har gett i uppdrag åt miljönätverket (tidigare miljövårdsdirektörernas förening) att driva Miljösamverkan

Läs mer

Miljötillsyn av grafiker

Miljötillsyn av grafiker SOLNA STAD Miljökontoret RAPPORT 5/2004 Miljötillsyn av grafiker MILJÖKONTORET JULI 2004 Rapport 5/2004 Ärende: MN/2004:117 Projektet utfört av: Börje Bjurelöv Charlotta Hedberg Camilla Olofsson Postadress

Läs mer

FARLIGT AVFALL PÅ FÖRETAG. Information och praktiska tips

FARLIGT AVFALL PÅ FÖRETAG. Information och praktiska tips FARLIGT AVFALL PÅ FÖRETAG Information och praktiska tips Farligt avfall på företag FARLIGT AVFALL FARLIGT AVFALL FARLIGT AVFALL Den här broschyren vänder sig till dig som hanterar farligt avfall i din

Läs mer

Enkät för utvärdering av tillsynskampanj säkerhetsdatablad 2007

Enkät för utvärdering av tillsynskampanj säkerhetsdatablad 2007 Sida 1 av 6 Enkät för utvärdering av tillsynskampanj säkerhetsdatablad 2007 Det här är en enkät om MVG:s delprojekt om säkerhetsdatablad hösten 2007. Sista svarsdatum är tisdag 29 januari. Vi ber alla

Läs mer

Inventering och sanering av PCB måste göras. Ändrade villkor för Postens dagskasseuppräkning av kollekter

Inventering och sanering av PCB måste göras. Ändrade villkor för Postens dagskasseuppräkning av kollekter 12 december 2001 NR. 33/2001 INNEHÅLL Kopiera gärna FörbundsInfo Inventering och sanering av PCB måste göras Alla fastighetsägare är skyldiga att inventera sina byggnader avseende PCB och sanera dem före

Läs mer

Nyetablering och förändring av tvättinrättningar

Nyetablering och förändring av tvättinrättningar INFORMATION TILL TVÄTTINRÄTTNINGAR Den här vägledningen riktar sig till nya och nuvarande verksamhetsinnehavare, övriga berörda i branschen samt andra myndigheter. Den beskriver miljöförvaltningens policy

Läs mer

Idéskrift. Avtalsuppföljning för transportköpare inom miljö och trafiksäkerhet

Idéskrift. Avtalsuppföljning för transportköpare inom miljö och trafiksäkerhet Idéskrift Avtalsuppföljning för transportköpare inom miljö och trafiksäkerhet Inledning Att genomföra avtalsuppföljning gentemot leverantörer är en viktig del i affären. Syftet med uppföljningen är att

Läs mer

Hantering av schaktmassor

Hantering av schaktmassor Hantering av schaktmassor Text Denna information vänder sig till dig som hanterar schaktmassor som är eller kan vara förorenade. Med massor menar vi uppgrävda massor, både jord och fyllnadsmassor. Uppgrävda

Läs mer

EGENKONTROLL enligt miljöbalken

EGENKONTROLL enligt miljöbalken egenkontrollegenkontrollegenkontrollegenkontrollegenkontrollegenkontrollegenkontrollegenkontrollegenkontrollegenkontrolleg enkontrollegenkontrollegenkontrollegenkontrollegenkontrollegenkontrollegenkontrollegenkontrollegenkontrollegenkontrollegen

Läs mer

Att söka tillstånd. 2. Samråd

Att söka tillstånd. 2. Samråd Bilaga 1 Att söka tillstånd Arbete pågår inom MPD-nätverket med att ta fram en länsstyrelsegemensam informationsbroschyr Att söka tillstånd. Miljösamverkan Sveriges projekt Samråd enligt 6 kap. miljöbalken

Läs mer

Ange med ett kryss vilka bilagor som medföljer anmälan Om någon av bilagorna 1-5 ej bifogas skall orsaken till detta bifogas anmälan

Ange med ett kryss vilka bilagor som medföljer anmälan Om någon av bilagorna 1-5 ej bifogas skall orsaken till detta bifogas anmälan Anmälan om miljöfarlig verksamhet enligt miljöbalken (1998:808) 9 kap 6 och förordningen (1998:899) om miljöfarlig verksamhet och hälsoskydd 21 Ansökan skickas till: Vingåkers kommun Samhällsbyggnadsnämnden

Läs mer

Utvärdering av kampanjen om bilskrotar 2004

Utvärdering av kampanjen om bilskrotar 2004 2004-10-13 Foto Hans Zetterling Utvärdering av kampanjen om bilskrotar 2004 Inledning Miljösamverkan har under våren 2004 genomfört ett delprojekt om bilskrotar, vars övergripande syfte varit att genom

Läs mer

Mötesanteckningar, Integritetsforum 13 november 2013, kl. 9-12 på PTS

Mötesanteckningar, Integritetsforum 13 november 2013, kl. 9-12 på PTS PROMEMORIA Datum Vår referens Sida 2013-12-16 1(6) Nätsäkerhetsavdelningen Gudrun Thelander 08-678 57 85 gudrun.thelander@pts.se Mötesanteckningar, Integritetsforum 13 november 2013, kl. 9-12 på PTS 1.

Läs mer

Anmälan om PCB-sanering av fogmassor

Anmälan om PCB-sanering av fogmassor Information Bilagor För att denna anmälan ska vara komplett behöver den kompletteras med bilagor som du laddar upp längre fram i formuläret. Läs i texten till vänster om vilka bilagor som behövs. Sanering

Läs mer

Yttrande över Förslag till tillämpade riktvärden för Silverdal, Sollentuna kommun

Yttrande över Förslag till tillämpade riktvärden för Silverdal, Sollentuna kommun NATURVÅRDSVERKET 1(6) 2003-03-14 Dnr: 642-1880-03-Rf Enheten för förorenade områden Fredrika Östlund Sollentuna kommun Miljö och hälsoskyddskontoret Att: Ann-Christin Granfors 191 86 Sollentuna Yttrande

Läs mer

Tillsynskampanj närvärmeanläggninga r

Tillsynskampanj närvärmeanläggninga r MILJÖFÖRVALTNINGEN Tillsynskampanj närvärmeanläggninga r Delrapportering avseende 2007 års tillsynskampanj En rapport från Miljöförvaltningen Jessica Berggren, Nette Bygren, Ulrika Iversen, Anna Mróz April

Läs mer

Workshop om remiss för riskbedömning

Workshop om remiss för riskbedömning Workshop om remiss för riskbedömning Den 26 januari höll Nätverket Renare Marks en workshop om Naturvårdsverkets remissversion av vägledning och beräkningsmodell för riskbedömningar. Intresset var stort

Läs mer

FRÅGA REGLER och KOMMENTAR ANTECKNINGAR F2-1. Förteckning över kemiska

FRÅGA REGLER och KOMMENTAR ANTECKNINGAR F2-1. Förteckning över kemiska Fördjupningslista 2 Kemikaliefrågor Det som bör kontrolleras avseende kemikalier vid verkstadsindustri är Vad som hanteras, hur det förvaras och hur förpackningar och behållare är märkta. FÖRVARING: Använd

Läs mer

2012-01-24. Övrigt farligt avfall hanteras enligt separata rutiner inom de båda organisationerna.

2012-01-24. Övrigt farligt avfall hanteras enligt separata rutiner inom de båda organisationerna. 1. Syfte Denna rutin syftar till att tydliggöra och förenkla för verksamheterna hur kemikalieavfall och därtill relaterat avfall ska hanteras för att upprätthålla en säker och lagenlig hantering. 2. Allmänt

Läs mer

MILJÖDIREKTIV VID PROJEKTERING OCH BYGGANDE DIVISION STOCKHOLM

MILJÖDIREKTIV VID PROJEKTERING OCH BYGGANDE DIVISION STOCKHOLM Division Stockholm DIREKTIV D-LFV 2005-1997 1(10) MILJÖDIREKTIV VID PROJEKTERING OCH BYGGANDE DIVISION STOCKHOLM Bilaga till Administrativa föreskrifter (AF) Division Stockholm DIREKTIV D-LFV 2005-1997

Läs mer

LATHUND Att planera en mässa eller utställning

LATHUND Att planera en mässa eller utställning LATHUND Att planera en mässa eller utställning När man medverkar vid utställningar av olika slag är det viktigt att ha en klar strategi kring sitt deltagande. Att bara åka dit på vinst och förlust med

Läs mer

ANMÄLAN ENLIGT MILJÖBALKEN 9 kap 6, 1 kap 10 miljöprövningsförordningen (2013:251)

ANMÄLAN ENLIGT MILJÖBALKEN 9 kap 6, 1 kap 10 miljöprövningsförordningen (2013:251) Anmälan skickas i två exemplar till Västerviks kommun Miljö och byggnadskontoret 593 80 Västervik Telefon: 0490-25 40 00 E-post: mbn@vastervik.se ANMÄLAN ENLIGT MILJÖBALKEN 9 kap 6, 1 kap 10 miljöprövningsförordningen

Läs mer

Marknadsöversikt utvärdering

Marknadsöversikt utvärdering Rapport 2012:8 2012-05-28 201 Marknadsöversikt utvärdering Med förslag till arbetsgång och finansiering vid framtida uppdatering Ida Sylwan, JTI Institutet för jordbruks- och miljöteknik Kunskapscentrum

Läs mer

Tillsyn väg- och spårtrafik

Tillsyn väg- och spårtrafik Tillsyn väg- och spårtrafik Dokumenter behandlar översiktligt vanligt förekommande störningar från väg- och spårtrafik, hur störningarna kan åtgärdas och vilka roller olika aktörer har enligt miljöbalken.

Läs mer

ANMÄLAN AV MILJÖFARLIG VERKSAMHET

ANMÄLAN AV MILJÖFARLIG VERKSAMHET ANMÄLAN AV MILJÖFARLIG VERKSAMHET 9 kap 6 miljöbalken (1998:808) samt 10-11 miljöprövningsförordningen (2013:251) Om ni ska starta miljöfarlig verksamhet måste ni lämna in en anmälan till samhällsnämnden.

Läs mer

KRETSLOPPSANPASSAD ASSAD VFALLSHANTERING. hos verksamheter

KRETSLOPPSANPASSAD ASSAD VFALLSHANTERING. hos verksamheter KRETSLOPPSANPASSAD ASSAD AVF VFALLSHANTERING hos verksamheter INNEHÅLLSFÖRTECKNING PLANERA RÄTT FRÅN BÖRJAN...SID 1 LAGSTIFTNING...SID 2 SORTERING AV AVFALL...SID 3 HUSHÅLLSAVFALL...SID 4 FARLIGT AVFALL...SID

Läs mer

Vilka miljöregler gäller för dig som driver en mindre fordonsverkstad eller fordonstvätt?

Vilka miljöregler gäller för dig som driver en mindre fordonsverkstad eller fordonstvätt? Vilka miljöregler gäller för dig som driver en mindre fordonsverkstad eller fordonstvätt? Innehåll Miljörisker och lagstiftning 3 Avfallshantering 3 Avloppsvatten och oljeavskiljare 4 Kemiska produkter

Läs mer

Verksamhetsråd Stora Hammars rektorsområde

Verksamhetsråd Stora Hammars rektorsområde Verksamhetsråd Stora Hammars rektorsområde Ärende: Verksamhetsråd Stora Hammars platschefsområde Höllviken Datum: 20 mars 2012 Plats: Stora Hammars skola Närvarande: Tove Svensson, tillförordnad rektor

Läs mer

Förslag till fortsättning på dagvattenprojektet

Förslag till fortsättning på dagvattenprojektet Projektbeskrivning 2013-09-16 sid 1 (1) Förslag till fortsättning på dagvattenprojektet Under 2013 påbörjades ett MÖTA-projekt med inriktning på tillsyn av dagvatten. Fokus i projektet har varit verksamheters

Läs mer

Handbok för LEDARSAMTAL

Handbok för LEDARSAMTAL Handbok för LEDARSAMTAL Ett material som kan vara en hjälp till att möta ideella ledare till enskilda utvecklingssamtal. 1 Förord SAU skulle aldrig vara vad det är idag om det inte var för alla de ideella

Läs mer

Miljöaspektlista 2009-05-13 (Poäng > 14, Betydande miljöaspekt - värderingsmodell)

Miljöaspektlista 2009-05-13 (Poäng > 14, Betydande miljöaspekt - värderingsmodell) 1(7) Miljöaspektlista 2009-05-13 (Poäng > 14, miljöaspekt - värderingsmodell) Utsläpp Utsläpp till luft - pelletspanna - oljepannor - lokala transporter - förbränning trädgårdsavfall - köldmedia Utsläpp

Läs mer

Användning av LB-ugnsslagg från stålverket i Smedjebacken Bakgrund och förutsättningar

Användning av LB-ugnsslagg från stålverket i Smedjebacken Bakgrund och förutsättningar 1 (7) Miljö- och byggkontoret April 2005 Bo Jernberg PM Användning av LB-ugnsslagg från stålverket i Smedjebacken Bakgrund och förutsättningar I Stålverket i Smedjebacken, Fundia Special Bar AB, tillverkas

Läs mer

Arbeta för miljödiplom!

Arbeta för miljödiplom! 1 MILJÖDIPLOM 1 Vi i bygdegårdsrörelsen vill erbjuda miljöcertifierade lokaler, där bygdegårdens energiförsörjning, drift och materialval bidrar till långsiktigt hållbar utveckling på jorden, vara en föregångare

Läs mer

Miljö & Stadsbyggnad informerar

Miljö & Stadsbyggnad informerar Slutligt omhändertagande av eget avfall med anmälan enligt 38 avfallsförordningen. Upplägg av avfall för anläggningsändamål enligt 21 förordnignen om miljöfarlig verksamhet och hälsoskydd. ANMÄLNINGSPLIKT

Läs mer

Miljösamverkan Västerbotten. Lisa Redin Projektledare Miljösamverkan Västerbotten lisa.redin@regionvasterbotten.se

Miljösamverkan Västerbotten. Lisa Redin Projektledare Miljösamverkan Västerbotten lisa.redin@regionvasterbotten.se Miljösamverkan Västerbotten Miljösamverkans presidie- och ägargruppsträff 22 okt 2013 Medelfors folkhögskola, Skellefteå Lisa Redin Projektledare Miljösamverkan Västerbotten lisa.redin@regionvasterbotten.se

Läs mer

HANDLEDNING Fordonstvättar 2014 Version 1-2014-11-06

HANDLEDNING Fordonstvättar 2014 Version 1-2014-11-06 HANDLEDNING Fordonstvättar 2014 Version 1 - Allmänt Denna handledning finns som ett stöd för tillsyn av fordonstvättar. Varje avsnitt i checklistan följs av anvisningar och detaljerade förklaringar mm.

Läs mer

Tolkningar och bedömningar av Egenkontrollförordningen

Tolkningar och bedömningar av Egenkontrollförordningen TILLSYNSSAMVERKAN I HALLAND - MILJÖ Datum Dnr 2004-12-20 RH0325 Tolkningar och bedömningar av Egenkontrollförordningen Förordningen om verksamhetsutövarens egenkontroll (FVE) (SFS 1998:901) gäller för

Läs mer

Dnr Mbn 2011-147 Försiktighetsåtgärder vid krossning och sortering av berg- och grusmaterial på fastigheten Dikartorp 3:7

Dnr Mbn 2011-147 Försiktighetsåtgärder vid krossning och sortering av berg- och grusmaterial på fastigheten Dikartorp 3:7 TJÄNSTESKRIVELSE 1 (10) 2012-01-09 Miljö- och bygglovsnämnden Dnr Mbn 2011-147 Försiktighetsåtgärder vid krossning och sortering av berg- och grusmaterial på fastigheten Dikartorp 3:7 Förslag till beslut

Läs mer

Ny verksamhet Befintlig verksamhet Avslutande av verksamhet Annat. byggomiljokontoret@norrkoping.se Bygg- och miljökontoret Miljö- och hälsoskydd

Ny verksamhet Befintlig verksamhet Avslutande av verksamhet Annat. byggomiljokontoret@norrkoping.se Bygg- och miljökontoret Miljö- och hälsoskydd Administrativa uppgifter 1(8) ANMÄLAN OM MILJÖFARLIG VERKSAMHET - Enligt 9 kap. 6 i miljöbalken samt 10 i miljöprövningsförordningen (2013:251) Anläggning, namn Organisations- eller personnummer Kund-ID

Läs mer

2006-08-22. för miljöfarlig verksamhet enligt 9 kapitlet i miljöbalken

2006-08-22. för miljöfarlig verksamhet enligt 9 kapitlet i miljöbalken 2006-08-22 för miljöfarlig verksamhet enligt 9 kapitlet i miljöbalken 1 Att söka tillstånd enligt miljöbalken Ett tillstånd enligt miljöbalken är ett viktigt beslut för företaget. Tillståndet kan t ex

Läs mer

Viktig information till dig som har fotografisk verksamhet

Viktig information till dig som har fotografisk verksamhet Viktig information till dig som har fotografisk verksamhet Miljö och hälsoskyddskontoret Fotografisk verksamhet Denna broschyr vänder sig till Dig som sysslar med fotografisk verksamhet på Gotland, antingen

Läs mer

Minnesanteckningar från avfallsnätverksträff

Minnesanteckningar från avfallsnätverksträff Minnesanteckningar från avfallsnätverksträff Den 31 mars 2015 i Kosta Ida Davidsson, Alvesta kommun Susanne Johansson, Alvesta kommun Bertil Bengtsson, Lessebo kommun Linda Bergqvist, Ljungby kommun Alexander

Läs mer

Blomlådor för en bättre trafiksäkerhet.

Blomlådor för en bättre trafiksäkerhet. Blomlådor för en bättre trafiksäkerhet. För att öka trafiksäkerheten på bostadsgator är vår erfarenhet att tidigare metod med blomlådor och senare med trafiköar i betong åstadkommer en fartdämpning som

Läs mer

Miljöpolicy för Sandvikens Sotarverktyg Försäljnings AB

Miljöpolicy för Sandvikens Sotarverktyg Försäljnings AB Miljöpolicy för Sandvikens Sotarverktyg Försäljnings AB Vi ska i vår verksamhet eftersträva att i minsta möjliga grad belasta den yttre miljön. Detta ska vi åstadkomma genom att: - så långt det är möjligt

Läs mer

Tillstånd till transport av farligt avfall

Tillstånd till transport av farligt avfall 2016-01-22 562-609-2016 1(2) Miljöskyddsavdelningen Annika Lundahl 010-2245431 Skrotbilarna Gbg AB Orrekullagatan 6 42530 Hisings Kärra Tillstånd till transport av farligt avfall Beslut Länsstyrelsen ger

Läs mer

Individ- och familjeomsorg, Socialsekreterarna som växte.

Individ- och familjeomsorg, Socialsekreterarna som växte. Individ- och familjeomsorg, AngeredS stadsdelsförvaltning Socialsekreterarna som växte. 2 Individ- och familjeomsorg, Angereds Stadsdelsförvaltning AFA Försäkring genomförde preventionsprojektet Hot och

Läs mer

Enkät om MVGs delprojekt år 2010

Enkät om MVGs delprojekt år 2010 Enkät om MVGs delprojekt år 2010 Enkäten om delprojekt att ta med i verksamhetsplanen för Miljösamverkan Västra Götaland (MVG) nästa år är som tidigare anpassad till miljömålen, samt till de folkhälsomål

Läs mer

Måla båtbotten Du har väl koll på reglerna?

Måla båtbotten Du har väl koll på reglerna? Måla båtbotten Du har väl koll på reglerna? Så här får båtbottenfärg användas allmänna regler Under 2014 såldes 56 ton bekämpningsmedel/aktiv substans för användning i båtbottenfärger för fritidsbåtar.

Läs mer

Anteckningar från arbetsmöte för lärmiljöprojektet 091103 (webbmöte i Adobe Connect 13:00-14:30)

Anteckningar från arbetsmöte för lärmiljöprojektet 091103 (webbmöte i Adobe Connect 13:00-14:30) Deltog: Helena Bengtsson, Mjölby Marie Eriksson, Söderköping Anne Hederén, Länsbiblioteket Karin Hermansson, Ödeshög Inger Hollström Flis, Motala Tommy Jansson, Norrköping Anja Leiding, Åtvidaberg Sten

Läs mer

Slutrapport Delprojekt Uppföljning PCB-fria fogar

Slutrapport Delprojekt Uppföljning PCB-fria fogar Slutrapport Delprojekt Uppföljning PCB-fria fogar Mars 2005 Slutrapport. Delprojekt Uppföljning PCB-fria fogar Miljösamverkan Västra Götaland mars 2005 Rapporten har sammanställts av Miljösamverkan Västra

Läs mer

Bilaga 8. Pilotkommunernas egna erfarenheter

Bilaga 8. Pilotkommunernas egna erfarenheter Bilaga 8 Pilotkommunernas egna erfarenheter 95 Erfarenheter från Luleå kommuns deltagande i IESN-projektet 2009-2011 Miljökontoret i Luleå har deltagit i projektet med sammanlagt elva personer + miljöchefen

Läs mer

Generella Riktlinjer för planering av avfallshantering.

Generella Riktlinjer för planering av avfallshantering. Generella Riktlinjer för planering av avfallshantering. Råd och anvisningar vid framtagande av underlag för detaljplaner och annan planering, bygglov etc. för bostäder och verksamheter. 1. Kommunal renhållningsansvar

Läs mer

Tillstånd till transport av farligt avfall och övrigt avfall

Tillstånd till transport av farligt avfall och övrigt avfall 2015-10-16 562-34016-2015 1(2) Miljöskyddsavdelningen Annika Lundahl 010-2245431 CLEANPIPE Sverige AB Äsperedsgatan 8 42457 Gunnilse Tillstånd till transport av farligt avfall och övrigt avfall Beslut

Läs mer

Tillståndsplikt och övervakning av utsläpp

Tillståndsplikt och övervakning av utsläpp Tillståndsplikt och övervakning av utsläpp Kristin Gunnarsson Naturvårdsverket 2014-11-27 Innehåll del 1 Del 1 Tillståndsplikt anläggningar Verksamheter som ingår Definition av en anläggning Uppstart respektive

Läs mer