Dagens sammanträde är enligt överenskommelse med ledamöterna i kommunstyrelsen öppet för allmänheten. 64 Dnr 2013/ KS

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Dagens sammanträde är enligt överenskommelse med ledamöterna i kommunstyrelsen öppet för allmänheten. 64 Dnr 2013/134-106 KS"

Transkript

1

2 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (17) Dagens sammanträde är enligt överenskommelse med ledamöterna i kommunstyrelsen öppet för allmänheten. 64 Dnr 2013/ KS Information om projektet Youngsters (Ung ö, Ungdomarnas Almedalen på Öland). Projektledare Dennis Åström informerar om projektet Youngsters som arrangeras i Borgholm juni Projektet har fått närmare 600 tkr i bidrag från olika instanser för att kunna genomföra evenemanget. Huvudaktiviteterna, politiska debatter både på internationell och lokal nivå, är förlagda till Societetsparken och kommer att genomföras juni. Till evenemanget är 26 utställartält bokade varav ett till Borgholms kommun. Kommunstyrelsen tackar för informationen. Vid mötet konstateras att de lokala politikerna måste tillsätta en arbetsgrupp. Vidare noteras att avsikten med kommunens utställartält är att representera Borgholms kommun och lyfta de lokala möjligheterna. Arbetsgruppen ska - ta fram ett tidsschema för bemanning av kommunens tält och meddela detta i god tid. - komma fram till vilka aktiviteter kommunen ska arrangera för ungdomsförbundens deltagare. 65 Information. Kommunchef Christina Madeling informerar att - rekryteringen av näringslivsutvecklare är klar. Henrik Linnarsson, Köpingsvik, är anställd och börjar sin anställning 1 juli. - rekryteringen av personalchef ännu inte är slutförd juni invigs utställningen Borgholms Slotts uppgång & fall. - Victory, fotavtrycken av Victoriastipendiaterna, invigs 13 juli klockan 17:00 på Borgholm torg. Odförande Lisbeth Lennartsson informerar att - försäljningen och upprättade hyresavtal gällande gamla skolbyggnaden i Södvik ännu inte är klar. Beslut fattas när försäljningsavtal och hyresavtal finns klart för undertecknande. Eventuellt kommer ett extra sammanträde för kommunstyrelsen att utlysas i samband med kommande fullmäktigesammanträde för att då behandla ärendet.

3 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 3 (17) Vice ordförande Eddie Forsman (M) informerar att - länsstyrelsen bjudit in till möte 26 maj för att tillsammans med Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap diskutera frågan om Grankullaviks hamn som beredskapshamn. 66 Dnr 2014/ KS Budgetuppföljning april Ekonomiavdelningens personal redogör för kommunstyrelsens uppföljning specifikt och kommunens totala budgetuppföljning april 2014 varav framgår att: Resultatet uppgår till plus 1,5 Mkr efter fyra månader. Resultaträkningen redovisar precis som föregående period högre kostnader för verksamhetsnetto. Underskottet inom verksamhetsnettot beror på höga kostnader för bostadanpassning. Även kommunstyrelsen visar ett negativt resultat för perioden. Socialnämndens resultat plus 0,4 Mkr är ett trendbrott. Det sammanlagda underskottet för verksamhetsnettot är minus 0,5 Mkr. Det gynnsamma ränteläget samt omsättning av lån har bidragit till ett överskott på kontot för kostnadsräntor. Omsättning av lån som skedde under 2013 ger en helsårseffekt under Likviditeten Medelsaldot på kommunens checkräkningskredit uppgår till plus 3 Mkr Mkr. Medelsaldot under april har försämrats med 19,5 Mkr från månaden innan eftersom utbetalningen av det individuella valet har skett i slutet av mars. Under innevarande år har inga nya lån tagits upp. Investeringar De budgeterade investeringarna enligt kommunfullmäktige uppgår till 21 Mkr. Till detta har 3,95 Mkr överförts från investeringsbudget Till och med april är 9,7 Mkr av total investeringsbudget utnyttjad. Beslut Kommunstyrelsen lägger med beaktande budgetuppföljningen till handlingarna.

4 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 4 (17) 67 Dnr 2014/ KS Personalbefrämjande åtgärder samt projekt för att minska sjukfrånvaron. Ordförande Lisbeth Lennartsson (C) föreslår att arbetsutskottet, med anledning av genomförd medarbetarenkät, ger personalavdelningen i uppdrag att upprätta förslag på personalbefrämjande åtgärder. Kommunstyrelsens arbetsutskott uppdrog till personalavdelningen att upprätta förslag på personalbefrämjande åtgärder i syfte att kommunen ska bli ännu attraktivare som arbetsgivare. I tjänsteskrivelse redogör personalchef Krister Kronzell för framtagna förslag dels för att minska sjukfrånvaron och dels för att öka trivseln enligt följande: Sjukfrånvaron Att ett projekt perioden april oktober 2014 skapas med nedanstående målsättningar: 1. Sänka den totala sjukfrånvaron med minst 0,5 % 2014 jämfört med Bryta den ökande trenden för den korta sjukfrånvaron 3. Minskat sjuklönekostanden under 2014 jämfört med 2013 då den uppgick till över 7 Mkr. 4. Utveckla samverkansformer mellan Trikumo och personalavdelningen/ame Åtgärder: Arbeta aktivt tillsammans med chef/företagshälsovård för en snabb uppföljning av de anställda som haft 6 sjukfrånvarotillfällen under de senaste 12 månaderna. Genomföra en kampanj för att påminna om policyn Rökfri arbetstid samt ge stöd för de som vill sluta röka. Förbättrad samverkan i kontakter med myndigheter för anställda och övriga som t e x Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan men också funktioner som Arbetsgivarringen, Previa, Hälsocentralen och behandlingsställen. Överväga att införa uppföljningssamtal på tredje sjukdagen av sjuksköterska från MedHelp. Förutom rådgivning till den sjukskrivne ger det också möjlighet att få en samlad bild över sjukfrånvaroorsakerna.

5 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 5 (17) Arbeta aktivt med arbetsförmågebedömningar både internt och med företagshälsovårdens hjälp för att korta tiden för långsjukeärenden. Vara ett stöd i det systematiska arbetsmiljöarbetet på förvaltningsoch arbetsplatsnivå och förutom chefsstöd också hjälpa till att aktivera och samarbeta med de lokala skyddsombuden på arbetsplatserna. Delta i länets nätverk inom området för att hitta benchmarkingområden och även på sikt samverkansformer med andra kommuner. Delta i målsättningsarbetet och följa upp sjukfrånvaron i det balanserade styrkortet. Trikumos friskvårdsresurs ges utökad arbetstid att arbeta med intern rehab och förebyggande verksamhet inom hälsoområdet. Utnyttjande av gymmet med individuella träningsprogram och grupper, bassängträning, kostrådgivning mm. Projektdeltagare: Agneta Dahlberg (projektledare) och personalkonsulent Margita Westring. Ökad trivsel 1. Återinför den gamla trivselpengen omdöpt till Personalpeng för gemensamma aktiviteter inom arbetsgruppen med närmaste chef som sammanhållande ansvarig med 350 kronor per anställd och år (oavsett heltid deltid eller visstid) inom resp. chefsområde enligt tidigare riktlinjer. Medel till detta tas inom respektive förvaltnings/ enhets budget. 2. Återställ Trikumos budget till ursprungliga 400 tkr (nuvarande 300 tkr), samtidigt som man ger Trikumo tillsammans med personalavdelningen i uppdrag att ta fram förslag till utökade subventioner inom friskvårdsområdet, t ex massage och liknande behandlingar. Kommunstyrelsens arbetsutskott ställde sig bakom åtgärdsförslaget och föreslog kommunstyrelsen att godkänna start av projektet, med projektperiod april-oktober 2014 i enlighet med förslaget, för att på så sätt försöka minska sjukfrånvaron. att återinföra trivselpengen som Personalpeng för gemensamma aktiviteter inom arbetsgruppen med 350 kronor/anställd och år inom re spektive chefsområde enligt tidigare riktlinjer. Medel till detta tas inom respektive förvaltnings/enhets budget. Vidare beslutade kommunstyrelsens arbetsutskott att lyfta frågan om att återställa Trikumos budget till 400 tkr i 2015 års budgetarbete. att uppdra till Trikumo att tillsammans med personalavdelningen ta fram förslag till utökade subventioner inom friskvårdsområdet. Uppdraget återredovisas till kommunstyrelsens arbetsutskott senast

6 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 6 (17) Vid dagens sammanträde förtydligar ordförande Lisbeth Lennartsson (C) att projektet att minska sjukfrånvaron ska vara ett långsiktigt arbete och inte bara ett tidsbestämt projekt. Beslut Kommunstyrelsen beslutar a t t a t t godkänna start av projektet för att på så sätt påbörja ett långsiktigt arbetssätt för att försöka minska sjukfrånvaron. återinföra trivselpengen som Personalpeng för gemensamma aktiviteter inom arbetsgruppen med 350 kronor/anställd och år inom respektive chefsområde enligt tidigare riktlinjer. Medel till detta tas inom respektive förvaltnings/enhets budget. 68 Dnr 2014/ KS Asfaltering i samband med grävning för fiberkabel I tjänsteskrivelse föreslår servicechef Hans Johannesson att 500 tkr avsätts för asfaltsarbeten. I och med att avtalet mellan Borgholms kommun och Telia gällande fiberutbyggnad i Borgholm träder i kraft och arbetet nu påbörjas, kommer långa sträckor med asfalt att fräsas upp. Då asfalten på många av sträckorna, mestadels i trottoarer, är i dåligt skick kommer det att uppstå ett behov av kompletterande asfaltering i direkt samband med att entreprenören återställer efter sig. Telias entreprenörer fräser eller gräver ner sina rör och har efter det ett åtagande att återställa en 30 cm bred remsa med asfalt. Den återstående ytan av trottoaren måste då också åtgärdas på de sträckor som har gamla skador eller har krackelerat på grund av tidens tand. Entreprenören har sedan tidigare avtalat all asfaltsåterställning med NCC. Nu visar det sig att det är NCC som Borgholms kommun i dagarna kommer att teckna asfaltsavtal med. Således uppstår en möjlighet att utnyttja denna situation och åtgärda så många ytor som möjligt där kommunen nu får en medfinansiär. På många sträckor blir kommunen dock tvungna att göra det oavsett man vill eller inte p g a tidigare nämnda orsaker. I samband med dessa arbeten kommer man dessutom utnyttja möjligheten att handikappanpassa så många trottoarer som möjligt.

7 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 7 (17) Kommunstyrelsens arbetsutskott föreslog kommunstyrelsen att avsätta 500 tkr för asfaltsarbeten från kommunstyrelsens konto Yrkanden Daniel Nilsson (C) och Mikael Almqvist (KD) yrkar bifall till förslaget. Ilko Corkovic (S) yrkar bifall med tillägg att åtgärderna ska återrapporteras så kommunstyrelsen får veta vilka sträckor som åtgärdats och på vilket sätt. Proposition Vid propositionsställandet finner ordföranden att kommunstyrelsen stöder Corkovics tilläggsyrkande. Beslut Kommunstyrelsen beslutar a t t a t t avsätta 500 tkr för asfaltsarbeten från kommunstyrelsens konto redovisning av vilka sträckor som åtgärdats ska återapporteras efter utfört arbete. 69 Dnr 2014/ KS Ljus på kultur Kalmar Öland. I tjänsteskrivelse redogör kultursekreterare Maria Johansson tillsammans med Mörbylånga kommuns kulturutvecklare Pär Folkesson och kultursamordnare Emma Rydnér för ärendet. Kalmar kommuns kultur- och fritidsförvaltningen samordnade 2013 arrangemanget Ljus på kultur. Ett samarrangemang mellan Kalmar konstmuseum, Kalmar läns museum, Kalmar slott, Kalmar 4H, Byteatern, Galleri Monica Strandberg, kulturskolan, Söderport Café, Thomas Michel, Lindökollektivet och Destination Kalmar AB. Arrangemanget 2013 blev så lyckat att arrangörerna beslutade att utveckla det hela till en flerdagars större kulturfestival under höstlovsveckan (vecka 44) med start Kultur- och fritidsförvaltningen i Kalmar har sedan oktober 2013 arbetat med arrangemanget Flera olika samrådsmöten har genomförts med mycket positiv respons. I februari kontaktade Kalmar kommuns arrangemangsutvecklare de bägge Ölandskommunerna för att undersöka möjligheten att samverka och på sikt utveckla arrangemanget till en kulturfestival med Kalmarsundsperspektiv.

8 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 8 (17) Målsättning och innehåll Evenemanget i Kalmar bygger på samverkan mellan kulturinstitutioner, kommunens kulturverksamheter, föreningar, kulturkrögare & stadens fria kulturliv, studieförbund, konstnärer, universitetet, Smålandsidrotten och näringslivet. Ljus på kultur ska bygga på medarrangörernas egna utbud men också i form av gemensamma projekt. Ambitionen är att långsiktigt utveckla en unik och bred kulturfestival på hög nationell nivå. Arrangemanget ska locka besökare, få boende och studenter att hitta till allt som erbjuds i Kalmar på den kulturella kartan, ge kulturen en tydligare identitet och utveckling samt en fördjupad samverkan mellan de olika kulturaktörerna i staden. Finansiering Ljus på kultur finansieras av respektive medarrangör men med gemensam marknadsföring. Kultur- och fritidsnämnden i Kalmar kommun har ansökt hos kommunstyrelsen om 200 tkr i bidrag gemensam marknadsföring av arrangemanget Ljus på kultur. I tjänsteskrivelsen föreslås att - de båda Ölandskommunerna deltar i Ljus på kultur Kalmar Öland Öland fokuserar på barnkultur och aktiviteter på biblioteken samt Rådslag på Borgholms Slott. - Ölandskommunerna, för att kunna vara med i den gemensamma marknadsföringen, satsar lika mycket per invånare som Kalmar kommun d v s 3 kronor/invånare. För Borgholms del 32 tkr och för Mörbylångas del 43 tkr. Det noteras att aktiviteterna på biblioteken och Borgholms Slott kommer att finansieras inom befintliga kulturbudgetar. Vid dagens sammanträde redovisas att Kalmar kommun och Mörbylånga kommun har beslutat att delta i projektet. Regionförbundet har för sin del meddelat att om alla tre kommunerna deltar, finns möjlighet att söka bidrag från Regionförbundet. Yrkanden Eddie Forsman (M), Ilko Corkovic (S) och Daniel Nilsson (C) yrkar bifall till förslaget. Beslut Kommunstyrelsen beslutar a t t delta i projektet Ljus på kultur Kalmar Öland a t t avsätta 32 tkr till projektet från konto Det noteras att Ölandskommunerna i projektet fokuserar på barnkultur och aktiviteter på biblioteken samt Rådslag på Borgholms Slott.

9 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 9 (17) 70 Dnr 2012/ KS Nya ägardirektiv avseende Borgholm Energi AB och Borgholm Energi Elnät AB. Kommunfullmäktige beslutade att ge tjänstemännen i uppdrag att lägga fram förslag på ägardirektiv avseende Borgholm Energi AB och Borgholm Energi Elnät AB till demokratigruppen för slutlig behandling i kommunstyrelsen vid februarisammanträdet 2014, beslut i kommunfullmäktige vid marssammanträdet 2014 samt slutligen antas vid Borgholm Energi AB:s bolagsstämma i april Demokratiberedningens beslutade , efter genomgång av tjänstemännens upprättade förslag till ägardirektiv, att skicka reviderade förslag på ägardirektiv rev gällande Borgholm Energi AB och Borgholm Energi Elnät AB för behandling i kommunstyrelsen Kommunstyrelsen föreslog kommunfullmäktige att anta Ägardirektiv Borgholm Energi AB och Ägardirektiv Borgholm Energi Elnät AB. Kommunfullmäktige återremitterade ärendet till kommunstyrelsen för samordning och eventuell inarbetning av synpunkter från bolaget. Till dagens sammanträde finns reviderade förslag på nya ägardirektiv för Borgholm Energi Elnät AB och Borgholm Energi AB. Eddie Forsman (M) har genom uppdrag tillsammans med ekonomichefen och vd m fl på Borgholm Energi AB samordnat synpunkter från fullmäktigesammanträdet och bolaget och sammanställt de nya förslagen. Yrkanden Ilko Corkovic (S) och Peder Svensson (C) yrkar bifall till de nya ägardirektiven. Beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige a t t a t t anta de nya ägardirektiven för Borgholm Energi Elnät AB och Borgholm Energi AB. överlämna ägardirektiven till respektive bolagsstämma för beslut.

10 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 10 (17) 71 Dnr 2014/ KS Lokaler för förskola i Runsten, återrapportering underhållsåtgärder Näktergalen. Vid kommunstyrelsens sammanträde behandlades ärendet gällande Lokaler för förskola i Runsten. Vid sammanträdet beslutades 57/14, att genom mäklare pröva möjlighete att sälja Södra Runsten 9:1 med fri prövningsrätt och med förbehållet att kommunen långsiktigt återhyr förskolelokalerna. I samband med beslutat gav styrelsen Borgholm Energi i uppdrag att ta fram kostnaderna för de underhållsåtgärder som krävs för att använda förskolelokalen Näktergalen under ca ett år till. I tjänsteskrivelse redogör fastighetschef Jan-Ola Östberg att kostnaden för målning och genomgång av samtliga rum uppgår till ca 136 tkr (305:--/kvm). Nivån på åtgärderna skulle ge en hygglig arbetsmiljö för såväl personal som för barn. Vid dagens sammanträde informerar ordförande Lisbeth Lennartsson (C) att Cramo, som ägare till paviljongerna ska stå för det rutinmässiga underhållet. Beslut Kommunstyrelsen beslutar a t t a t t avsätta 136 tkr för de föreslagna åtgärderna som krävs för att använda förskolelokalen Näktergalen under ca ett år. ekonomiavdelningen tar fram förslag till finansiering. 72 Dnr 2013/ KS Näringslivsstrategi för Borgholms kommun. Kommunstyrelsens arbetsutskott uppdrog åt kommunchef Christina Madeling att påbörja arbetet med att, utifrån det material som redan finns framtaget, ta fram en tillväxt- och näringslivsstrategi för Borgholms kommun för antagande under hösten Arbetet ska ske i nära samarbete med företagarorganisationerna. Förslaget ska skickas på remiss till partigrupperna för synpunkter innan det slutligen behandlas politiskt. Kommunstyrelsens arbetsutskott remitterade strategin till partigrupperna och berörda intresseföreningar och företagarföreningar för synpunkter senast

11 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 11 (17) Remissen har varit utlagd på kommunens hemsida. Remisstiden förlängdes till och remissvar inkom från Runstens Intresseförening, Företagarna på Öland och Centerpartiet. Kommunstyrelsens arbetsutskott föreslog kommunstyrelsen föreslå kommunfullmäktige att anta Tillväxt och näringslivsstrategi för Borgholms kommun. Arbetsutskottet föreslog vidare kommunstyrelsen att uppdra till kommande näringslivsutvecklare att kontinuerligt uppdatera handlingsplanen. Till kommunstyrelsens sammanträde fanns upprättat förslag på handlingsplan och Näringslivsstrategi för Borgholms kommun. Kommunstyrelsen beslutade att skicka förslaget på förnyad remiss, eftersom bara ett parti hade svarat inom remisstiden. Till dagens sammanträde har inga nya remissvar inkommit. Yrkanden Ilko Corkovic (S) yrkar att strategin ändras vad avser kund/medborgare enligt bifallen motion samt att båttrafik avses mellan Oskarshamn och Byxelkrok. Ordförande Lisbeth Lennartsson (C) noterar att Corkovics yrkanden kan anses vara redaktionella ändringar som inte behöver ställas under proposition. Beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige a t t anta Näringslivsstrategi för Borgholms kommun för Borgholms kommun. 73 Dnr 2013/ KS Motion (Ilko Corkovic S) Demokrativecka. Ilko Corkovic (S) föreslår i motion att kommunfullmäktige ger kommunstyrelsen i uppdrag att tillsätta en arbetsgrupp med förtroendevalda som får till uppgift att presentera förslag till en demokrativecka som ska arrangeras årligen i kommunen.

12 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 12 (17) Kommunfullmäktige tog emot motionen och överlämnade den till kommunstyrelsen för beredning. I tjänsteskrivelse föreslår kommunledningskontoret att motionen avslås i avvaktan på återrapportering från Demokratiberedningsgruppen och kommande fullmäktigebeslut om sammansättning av nämnder och styrelser inför nästa mandatperiod. Kommunledningskontoret bedömer att motionen bör avvakta dels till dess att beredningsgruppen har återrapporterat sitt uppdrag och dels tills fullmäktige har beslutat om den politiska organisationen. Enligt den redovisning som Demokratiberedningsgruppens ordförande delgav kommunfullmäktige vid junisammanträdet 2013 framgick att i förslaget till den politiska organisationen finns en Demokratiberedning, vilka är den som, om förslaget antas, skulle utse arbetsgruppen eller presentera förslag på demokrativecka. Kommunstyrelsens arbetsutskott föreslog kommunstyrelsen föreslå kommunfullmäktige att avslå motionen i avvaktan på återrapportering från Demokratiberedningsgruppen och kommande fullmäktigebeslut om sammansättning av nämnder och styrelser inför nästa mandatperiod. Yrkanden Ilko Corkovic (S) yrkar bifall till motionen. Eddie Forman (M) yrkar återremiss för redovisning av kostnad och finansiering. Maria Lindmark (MP) och Inger Sundbom (S) yrkar bifall till att tillsätta en arbetsgrupp. Mikael Almqvist (KD), Mats Axelsson (FP) och Peder Svensson (C) stöder förslaget på återremiss. Proposition Vid propositionsställandet finner ordföranden att kommunstyrelsen återremitterar ärendet för redovisning av kostnad och finansiering. Omröstning begärs Följande omröstningsproposition godkänns Den som vill återremittera ärendet rösta ja. Den som vill bifalla motionen röstar nej. JA Eddie Forsman (M) Mikael Almqvist (KD) Mats Axelsson (FP) Thomas Johnsson (M) Daniel Nilsson (C) Peder Svensson (C) Lisbeth Lennartsson (C) NEJ Ilko Corkovic (S) Inger Sundbom (S) Siv Axelsson (S) Maria Lindmark (MP)

13 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 13 (17) Beslut Kommunstyrelsen beslutar med rösterna 7 ja mot 4 nej a t t återremittera ärendet till kommunledningskontoret för redovisning av kostnader och finansiering av en eventuell demokrativecka. Reservation Ilko Corkovic (S), Inger Sundbom (S), Siv Axelsson (S), Maria Lindmark (MP) till förmån för Corkovics yrkande. 74 Dnr 2013/ KS Motion (Ilko Corkovic S) - uppdrag att ta fram bostadsförsörjningsplan. Ilko Corkovic (S) föreslår i motion att fullmäktige - ger berörda nämnder och styrelser (kommunstyrelsen och samhällsbyggnadsnämnden) i uppdrag att ta fram bostadsförsörjningsplan snarast och - att uppföljning presenteras kommunfullmäktige årligen. Kommunfullmäktige tog emot motionen och lämnade den till samhällsbyggnadsnämnden för beredning. Samhällsbyggnadsnämnden framförde synpunkter på ärendets beredning. I tjänsteskrivelse föreslår kommunledningskontoret att motionen bifalls och att uppdraget att upprätta en bostadsförsörjningsplan ges till kommunstyrelsen. Kommunledningskontorets bedömning utgår från att det i Lagen om kommunernas bostadsförsörjningsansvar framgår att varje kommun med riktlinjer ska planera för bostadsförsörjningen i kommunen. Syftet med planeringen ska vara att skapa förutsättningar för alla i kommunen att leva i goda bostäder och för att främja att ändamålsenligt åtgärder för bostadsförsörjningen förbereds och genomförs. Vid planeringen av bostadsförsörjningen ska kommunen samråda med berörda kommuner och ge länsstyrelsen, aktören med ansvar för regionalt tillväxtarbete i länet, och andra regionala organ tillfälle att yttra sig. Riktlinjer för bostadsförsörjning ska antas av kommunfullmäktige under varje mandatperiod. Enligt antaget reglemente är det kommunstyrelsen som har att leda och samordna bland annat mark- och bostadspolitiken och se till att en tillfredsställande markberedskap upprätthålls samt att bostadsförsörjning

14 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 14 (17) och samhällsbyggandet främjas. Om det innebär att ansvaret att ta fram en bostadsförsörjningsplan ligger på kommunstyrelsen bör uppdraget ges till kommunledningskontoret. Kommunstyrelsens arbetsutskott föreslog kommunstyrelsen föreslå kommunfullmäktige att bifalla motionen innebärande uppdrag till kommunstyrelsen att ta fram bostadsförsörjningsplan snarast. Yrkanden Ilko Corkovic (S) yrkar bifall till motionen. Beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige a t t bifalla motionen innebärande uppdrag till kommunstyrelsen att med hänvisning till det pågående arbetet ta fram bostadsförsörjningsplan snarast. 75 Dnr 2014/ KS Extern utredning avseende IVO:s rapport avseende gruppboende i Löttorp. IVO, Inspektionen för vård och omsorg, gjorde den 4-6 november 2013 en inspektion inom omsorgen om funktionsnedsatta med inriktning på bostad med särskild service i Löttorp. IVO uppmärksammade flera allvarliga brister i verksamheterna på Trädgårdsvägen och på Ranstad. Eddie Forsman (M) väckte på kommunstyrelsens arbetsutskotts sammanträde frågan om kommunstyrelsen skulle initiera en extern utredning med anledning av IVO:s rapport över socialnämndens gruppboendeverksamhet på norra Öland. Synpunkter på att socialnämnden låtit intern utreda frågan har framförts både av politiker, press och media. Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutade föreslå kommunstyrelsen att låta genomföra en extern utredning med anledning av IVO:s rapport. Socialchef Ewa Ekman informerade kommunstyrelsen om IVO:s rapport, socialförvaltningens agerande och socialnämndens beslut. Kommunstyrelsen beslutade att omgående låta genomföra en extern utredning.

15 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 15 (17) Till dagens sammanträde finns genomförd rådgivningsrapport som återrapporterades till kommunstyrelsens arbetsutskott, socialnämnden och berörd personal Rapporten skickades samma dag ut med e-post ut till ledamöter och ersättare i kommunstyrelsen och socialnämnden. Kommunchef Christina Madeling redogör för att i rapporten redovisas förslag till utvecklingsåtgärder. Ledningsgruppen har lyft utvecklingsåtgärderna som kommer att tillvaratas och tillämpas i hela verksamheten. Beslut Kommunstyrelsen konstaterar att utredningen är genomförd och noterar vikten att föreslagna utvecklingsåtgärder tillvaratas i organisationen. Ärendet avslutas från vidare handläggning av kommunstyrelsen. Protokollsanteckning Vi Socialdemokrater förutsätter att föreslagna rekommendationer/kvalitetsförbättringar implementeras i organisationen och följs upp. Ilko Corkovic (S), Inger Sundbom (S), Siv Axelsson (S) 76 Dnr 2014/ KS Avtal om gemensam nämnd för hjälpmedelsverksamhet. Kalmar kommun uppmanar medlemskommunerna i den gemensamma nämnden för hjälpmedelsverksamhet att anta reviderat avtal med anledning av att Torsås kommun fr o m kommer att ingå i nämnden. Justering är gjord av det gamla avtalet med de ändringar som behövs för att det nu ska gälla för länets samtliga 12 kommuner. Avtalstexten sidan 1 är tillagt med Torsås kommun kommer fr o m 1 januari 2+14 att ingå i nämnden. De bilagor i detta avtal som reglerar själva uppstarten gäller därför inte för Torsås kommun Torsås kommun får istället betala en kostnad för själva uppstarten och en inträdesavgift enligt bilaga 6. Detta innebär att årsavgiften per kommun räknas om enligt gällande modell i 7 nedan. För övrigt är Torsås kommun tillagt i de punkter där kommunerna är uppräknade. Avtalet innehåller samtliga tidigare bilagor men är kompetterat med: Bilaga 6 Torsås inträde i hjälpmedelssamverkan. Hjälpmedelsnämndens beslut om Torsås kommuns inträde och inträdesvillkor Bilaga 7 Nytt reglemente efter Torsås kommuns inträde. Reglementet reglerar den gemensamma nämndens uppgifter.

16 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 16 (17) Beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige a t t godkänna avtalet för undertecknande. 77 Dnr 2014/ KS samt 2010/ KS, 2010/ KS, 2010/ KS, 2011/7-410 KS Ny politisk organisation. Kommunfullmäktige uppdrog till beredningsgrupp för översyn av nämndorganisation (Demokratiberedningen) bland annat att - se över nämndorganisation - se över arvodesfrågorna - utreda inrättande av oppositionsråd, medborgarutskott m m utifrån bifallna motioner. Demokratiberedningen överlämnar framtaget förslag till kommunfullmäktige för beslut. Av missivet framgår att det är viktigt att ta beslut i fullmäktige i rätt ordning, alltså först den politiska organisationen (samt Oppositionsråd, Medborgarutskott, Agenda 21) och sedan arvodesfrågorna. Förslaget har varit på remiss hos partigrupper, nämnder och styrelser. Av handlingarna framgår gruppens förlag avseende 1. Förslag till Politisk organisation (Uppdrag se över nämndorganisationen) Gruppens samlade förslag angående den politiska organisationen Dokumentet innehåller flertalet ATT-satser 2. Förslag till Oppositionsråd (Motion inrättande av förtroendevald post som oppositionsråd) Beredning av motion om oppositionsråd 3. Förslag till Medborgarutskott (Motion inrättande av medborgarutskott i kommunfullmäktige) Beredning av motion om medborgarutskott 4. Förslag till Agenda-21 (Politisk styrning av Agenda 21-gruppen ) Beredning av Agenda 21-gruppens begäran 5. Förslag till Arvode (Uppdrag se över arvodesfrågorna) Beredning av motion om arvodesfrågor 6. Förslag till Ersättningsbestämmelser förtroendevalda Uppdatering av dokumentet Ersättningsbestämmelser förtroendevalda BILAGA Arvode och ersättningar Bilaga till Ersättningsbestämmelser förtroendevalda

17 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 17 (17) Till handlingarna finns även inkomna remissvar. Beslut Kommunstyrelsen överlämnar ärendet, med tillhörande överlämnade uppdrag, till kommunfullmäktige för beslut. 78 Meddelanden och delegationsbeslut. Kommunstyrelsen godkänner redovisning av delegationsbeslut och lägger densamma tillsammans med inkomna meddelanden till handlingarna (BI- LAGA 1) 79 Frågor under sammanträdet. Ilko Corkovic (S) lyfter frågan om att återgå till tidigare formen för sammanträden, utan de överläggningar i partiblocken som införts under de senare åren. Kommunstyrelsens ordförande och flera av kommunstyrelsens ledamöter framhåller värdet av att ledamöterna under kaffepausen träffas i partiblocken eftersom man inte har gemensamma gruppmöten.

18 Handlingar BILAGA 1 KS Utskriftsdatum: Utskriven av: Agneta Östberg Diareenhet: Kommunkansliet Datum: Riktning: Alla Status: Alla Notering: meddelande Sekretess: Visas ej Handlingsid I/U/K Beskrivning Ansvarig Datum Avsändare/Mottagare Avdelning Ärendenummer Notering Dokumenttyp Ärendemening I Signerat överklagande HFD inskickat av SBF /125 Meddelande KS UTGÅENDE SKRIVELSE Remiss - Ansökningar från Gripen Gas om undersökningstillstånd enligt minerallagen. Greby, Lundeby, Mellby och Nyby i Borgholms kommun I SKLs sammanträdesplan 2015 Agneta Östberg Sveriges Kommuner och Landsting, SKL Meddelande till KS SKRIVELSE I Uppdragsbestallning. samverkan mellan Kalmar- Borgholm-Mörbylånga kring överförmyndarverksamhet Kalmar kommun Meddelande till KS Agneta Östberg UPPDRAG I Valnämndens uppdrag att verkställa beslut om rättelse i röstlängd Länsstyrelsen i Kalmar län Valnämnden handlägger. Meddelande KS BESLUT I Ökad cykelhjälmsanvändning - cyklisters drivkrafter och statens styrmedel. Rapporten slutfördes i april 2014 och finansierades av Skyltfonden vid Trafikverket. Agneta Östberg Meddelande till KS RAPPORT Sidan 1 av 2

19 Handlingsid I/U/K Beskrivning BILAGA 1 KS Ansvarig Datum Avsändare/Mottagare Avdelning Ärendenummer Notering Dokumenttyp Ärendemening I Kalmarsunds gymnasieförbund Styrelsen Kalmarsundsgymnasieförbund Meddelande till KS Agneta Östberg PROTOKOLL Sidan 2 av 2

20 Handlingar BILAGA 1 KS Utskriftsdatum: Utskriven av: Agneta Östberg Diareenhet: Datum: Riktning: Status: Dokumenttyp Notering: Sekretess: Kommunkansliet Upprättade Alla DELEGERINGSBESLUT Visas ej Handlingsid I/U/K Beskrivning Ansvarig Datum Avsändare/Mottagare Avdelning Ärendenummer Notering Dokumenttyp Ärendemening U Tranporttillstånd LTC i Eksjö AB - transport stadshuset_plan3_mpc /11 DELEGERINGSBESLUT Lokala trafikföreskrifter 2014 Transporttillstånd U FILADELFIAFÖRSAMLINGEN tillstyrkt ansökan Sandviks Hamnplan (503- A /2014) Yttrande 2014/18 Mailat polisen DELEGERINGSBESLUT Begagnande av allmän plats - tillstånd delegationsbeslut Begagnande av allmän mark U KUMULUS tillstyrkt ansökan om offentlig tillställning , Yttrande 2014/18 Mailat polisen DELEGERINGSBESLUT Begagnande av allmän plats - tillstånd delegationsbeslut Begagnande av allmän mark U GITARRSPEL-BENGT T ERIKSSON - BORGHOLMS TORG tillstyrkt ansökan Måndag, tisdag, fredag, lördag klockan 12-13, samt Yttrande 2014/18 Skickat till polisen DELEGERINGSBESLUT Begagnande av allmän plats - tillstånd delegationsbeslut Begagnande av allmän mark Sidan 1 av 3

21 BILAGA 1 KS Handlingsid I/U/K Beskrivning Ansvarig Datum Avsändare/Mottagare Avdelning Ärendenummer Notering Dokumenttyp Ärendemening U VALSTUGOR o AFFISCHERING tillstyrkt ansökan Borgholms Torg och torget i Löttorp , kl Politiska partierna S, V, MP, C, M, FP, KD Yttrande 2014/18 Skickat till polisen DELEGERINGSBESLUT Begagnande av allmän plats - tillstånd delegationsbeslut Begagnande av allmän mark U KONSERTER och Borgholms Slott, ingen erinran Yttrande 2014/18 Skickat till polisen DELEGERINGSBESLUT Begagnande av allmän plats - tillstånd delegationsbeslut Begagnande av allmän mark U ÖLANDSPARTIET - tillstyrkt ansökan avseende torgmöten Borgholms torg klockan 11:30-14:00 2/8,9/8, 16/8, 18/8, 23/7, 26/9, 6/9, 13/9 samt avstyrkt ansökan avseende appellmöten klockan 11:30-15:00, 27/8, 28/82/9, 4/9, 12/ Yttrande 2014/18 Skickat till polisen DELEGERINGSBESLUT Begagnande av allmän plats - tillstånd delegationsbeslut Begagnande av allmän mark U APELLMÖTEN tillstyrkt ansökan om allmän sammankomst och begagnande av offentlig plats appellmöten, Borgholms torg och torget i Löttorp samt klockan 10:00-20:00 dagligen Socialdemokraterna m fl partier Yttrande 2014/18 Skickat till polisen DELEGERINGSBESLUT Begagnande av allmän plats - tillstånd delegationsbeslut Begagnande av allmän mark U LA CASA - tillstyrkt ansökan uteservering gågatuperioden 2014 och Yttrande 2014/18 Skickat till polisen DELEGERINGSBESLUT Begagnande av allmän plats - tillstånd delegationsbeslut Begagnande av allmän mark U BORGHOLMS MARKNAD tillstyrks Lions Club Yttrande 2014/18 Skickat till polisen DELEGERINGSBESLUT Sidan 2 av 3

22 BILAGA 1 KS Handlingsid I/U/K Beskrivning Ansvarig Datum Avsändare/Mottagare Avdelning Ärendenummer Notering Dokumenttyp Ärendemening Begagnande av allmän plats - tillstånd delegationsbeslut Begagnande av allmän mark U UPPBLÅSBAR HINDERBANA - AVSLAG på ansökan om offentlig tillställning och begagnande av offentlig plats för uppblåsbar hinderbana (societetsparken eller gula paviljongen, Borgväktarna i Luftkuddeland, Yttrande 2014/18 Skickat till polisen DELEGERINGSBESLUT Begagnande av allmän plats - tillstånd delegationsbeslut Begagnande av allmän mark U KROPPKAKSBODEN TILLSTYRKT ansökan om begagnande av allmän plats Yttrande 2014/18 Skickat till polisen DELEGERINGSBESLUT Begagnande av allmän plats - tillstånd delegationsbeslut Begagnande av allmän mark Sidan 3 av 3

23 BILAGA 1 KS PROTOKOLL TILL KOMMUNSTYRELSEN Kommunstyrelsens arbetsutskott Information, invigning av Resedan. 82 Uppföljningsmöte, Borgholm Energi AB. 83 Leasing av vindkraftverk, nettning. 84 Upphandling, parkeringsövervakning Information Information från verksamheten. 87 Information från verksamheten. 88 Granskningsrapport IT-hanteringen inom kommunen. 89 Tillväxt och näringslivsstrategi för Borgholms kommun. 90 Serviceplan-landsbygdsstrategi för Borgholms kommun. 91 Revidering av Kostpolicy för Borgholms kommun och Borgholm Energi AB. 92 Utställning detaljplan Löttorps Camping, Södra Munketorp 1:7, 1:32 m fl fastigheter. 93 Ansökan om bidrag, renovering av hamn, Kapelludden Bredsättra. 94 Motion (Ilko Corkovic S) Demokrativecka. 95 Motion (Ilko Corkovic S) - uppdrag att ta fram bostadsförsörjningsplan. 96 Lokaler för förskolan i Runsten. 97 Investering: bassängmatta till utebassängen, Åkerbobadet Överklagade beslut, information om avslag. 99 Lokaler för förskolan i Södvik Information från verksamheten. 101 Medfinansieringsavtal - trafikplats väg 136 korsningen med väg 966 vid Rälla. 102 Remiss revidering av Översiktsplan, Mörbylånga kommun. 103 Lokaler för förskolan i Runsten. 104 Prioritering samt femårsplan, investeringsbudget. 105 Information, mark- och exploateringsarbetet. 106 Upphandling, parkeringsövervakning Tilldelningsbeslut upphandling Kort och identifiering och behörighetskontroll. 108 Personalbefrämjande åtgärder samt projekt för att minska sjukfrånvaron. 109 Trafiksäkerhetsfrågor Rälla Skola, Rälla föräldragrupp. 110 Upphandling operationell leasing.

24 BILAGA 1 KS Information, skrivelse från SPF Nordöland. 112 Information, inbjudan till möte avseende Grankullaviks hamn som beredskapshamn. Borgholm Energi AB Mötets öppnande. 34 Val av justeringsman. 35 Godkännande av dagordning. 36 Föregående protokoll. 37 Kommunens hamnutredning. 38 Restlista 39 Ersättningsanspråk Lindby vattenskyddsområde 40 Ekonomisk uppföljning. 41 Omsättning av lån. 42 Årsredovisning. 43 Rapport från verksamheten. 44 Rapport från Bixia. 45 Övriga frågor. 46 Mötets avslutande Mötets öppnande. 48 Val av justeringsman. 49 Godkännande av dagordning. 50 Beslut om delegation för omsättning av lån. 51 Ombud stämmor Bixia, styrelserepresentant Bixia. 52 Omedelbar justering 53 Mötets avslutande. Borgholm Energi Elnät AB Mötets öppnande. 22 Val av justeringsman. 23 Godkännande av dagordning. 24 Föregående protokoll. 25 Restlista. 26 Ekonomisk uppföljning 27 Omsättning av lån. 28 Årsredovisning. 29 Rapport från verksamheten. 30 Övriga frågor. 31 Mötets avslutande.

101 Dnr 2014/13-510 KS. Medfinansieringsavtal - trafikplats väg 136 korsningen med väg 966 vid Rälla.

101 Dnr 2014/13-510 KS. Medfinansieringsavtal - trafikplats väg 136 korsningen med väg 966 vid Rälla. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (12) 100 Information från verksamheten. Kommunchef Christina Madeling informerar om - gjorda intervjuer avseende tjänsten som personalchef. - regionförbundets erbjudande att

Läs mer

150 Dnr 2014/235-002 KS. Bemyndigande att teckna avtal, firmatecknare. bemyndiga kommunstyrelsens ordförande Ilko Corkovic (S), med

150 Dnr 2014/235-002 KS. Bemyndigande att teckna avtal, firmatecknare. bemyndiga kommunstyrelsens ordförande Ilko Corkovic (S), med SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (16) 150 Dnr 2014/235-002 KS Bemyndigande att teckna avtal, firmatecknare. Kommunstyrelsen beslutar bemyndiga kommunstyrelsens ordförande Ilko Corkovic (S) med kommunstyrelsens

Läs mer

240 Dnr 2014/208-031 KS

240 Dnr 2014/208-031 KS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (11) 240 Dnr 2014/208-031 KS Deltagande i utlandskonferens. Kommunstyrelsens arbetsutskott godkänner att näringslivsutvecklare Henrik Linnarsson deltar i studieresa tillsammans

Läs mer

112 Dnr 2012/195-020 KS

112 Dnr 2012/195-020 KS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (11) 112 Dnr 2012/195-020 KS Lönerevision 2013. Personalchef Krister Kronzell redogör för årets lönerevision. Det noteras att 3 % är budgeterat i löneökning för år 2013 och

Läs mer

Organisationsstruktur, projektutvecklare.

Organisationsstruktur, projektutvecklare. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (11) 252 Information. Ordförande Lisbeth Lennartsson (C) informerar att hittills har 250 flyktingar kommit till Lundegård och 85 till Kapelludden. Det är i dagsläget inte så

Läs mer

11 Dnr 2011/254-145 KS

11 Dnr 2011/254-145 KS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (11) 11 Dnr 2011/254-145 KS Information projektet Öppna portar. Öppna portar är ett treårigt utvecklingsprojekt som drivs av Statens Fastighetsverk (SFV) och omfattar fyra av

Läs mer

113 Dnr 2013/176-822 KS. Övertagande av Åkerbobadet samt verksamhetsövergång, återrapportering

113 Dnr 2013/176-822 KS. Övertagande av Åkerbobadet samt verksamhetsövergång, återrapportering SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (6) 113 Dnr 2013/176-822 KS Övertagande av Åkerbobadet samt verksamhetsövergång, återrapportering av uppdrag. lyfts ärendet för diskussion. Kommunstyrelsens arbetsutskott uppdrog

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige 2006-08-29 124 Plats och tid s sessionssal kl. 17.00-18.30 ande Enligt till protokollet bilagd uppropslista Övriga närvarande Tage Dalteg, kommunchef och sekreterare Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

18 Dnr 2013/20-012 KS. Uppföljnings- och avstämningsmöte, Borgholm Energi.

18 Dnr 2013/20-012 KS. Uppföljnings- och avstämningsmöte, Borgholm Energi. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (8) 18 Dnr 2013/20-012 KS Uppföljnings- och avstämningsmöte, Borgholm Energi. Till dagens sammanträde är presidiet i Borgholm Energi AB inbjudna för information och diskussion

Läs mer

Tilldelningsbeslut upphandling byggtjänster.

Tilldelningsbeslut upphandling byggtjänster. Sammanträdesprotokoll sid 2 (14) Innehållsförteckning (klicka på paragrafen för att komma till den direkt) 28 Tilldelningsbeslut upphandling byggtjänster. 29 Redovisning av delegationsbeslut; Upphandling

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2010-05-18 Sid: 1 Instans Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-15.20 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera LarsÅke Magnusson (KD), ordförande

Läs mer

83 Dnr 2013/73-829 KS. Uppsägning av upplåtelse - och skötselavtal med IFK Borgholm.

83 Dnr 2013/73-829 KS. Uppsägning av upplåtelse - och skötselavtal med IFK Borgholm. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (5) 82 Information, kommunchefen. Kommunchef Christina Madeling informerar om - rekryteringsbehovet på kommunledningskontoret. - servicecenter. - arbetet med att få människor

Läs mer

Lars Rönnlund, kommunchef 18, 20 Britt Idensjö, sekreterare Mikael Pettersson 13 Hans Andersson 19

Lars Rönnlund, kommunchef 18, 20 Britt Idensjö, sekreterare Mikael Pettersson 13 Hans Andersson 19 Plats och tid Sessionssalen kommunhuset i Hultsfred 26 januari 2016 kl. 08.30-11.45 Beslutande Åke Nilsson, KD Gunilla Aronsson, C Åke Bergh, M Lena Hasting, S Tommy Rälg, S Övriga deltagande Lars Rönnlund,

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2009-06-17 1-21

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2009-06-17 1-21 2009-06-17 1-21 Plats och Tid Stadshuset 18.30-19.35 Beslutande Enl bilagd förteckning, sid 2 Övriga deltagande Kommunsekreterare Irene Larsson Kommunutredare Ida Rådman Utses att justera Justeringens

Läs mer

Närvarande 17 ordinarie ledamöter och 5 tjänstgörande ersättare, summa 22 beslutande, enligt bifogad närvarolista.

Närvarande 17 ordinarie ledamöter och 5 tjänstgörande ersättare, summa 22 beslutande, enligt bifogad närvarolista. DALS-EDS KOMMUN Kommunfullmäktige 2014-05-21 Plats och tid Utsiktens Aula, Ed onsdage den 21 maj, 2014 klockan 19.00 20.30 Beslutande Närvarande 17 ordinarie ledamöter och 5 tjänstgörande ersättare, summa

Läs mer

Protokoll 2011-11-02

Protokoll 2011-11-02 2011-11-02 Kommunstyrelsen Plats och tid Sammanträdesrum, Kumla, 2011-11-02, klockan 17:00 Beslutande Lennart Eriksson (S) Mats Hellgren (M) Christer Thörner (S) Margareta Engman (M) Stefan Svensson (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (26) 2015-02-24 14-36 KOMMUNSTYRELSEN

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (26) 2015-02-24 14-36 KOMMUNSTYRELSEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (26) 14 Information från verksamheten. 15 Förslag upphävande av beslut KF 97/213; Fastighetsförsäljning, Borgholm Södra Runsten 9:1 (Runstens skola m fl). 16 Revidering av kommunvapen,

Läs mer

Peder Koldeus, kommunchef ( 26) Jonas Olsson, kommunsekr

Peder Koldeus, kommunchef ( 26) Jonas Olsson, kommunsekr DALS-EDS KOMMUN Kommunstyrelsen 2010-03-03 Plats och tid Kommunkontoret, onsdagen den 3 mars 2010, klockan 8.30 11.45 Beslutande Martin Carling (C) ordf Elisabeth Forsdahl (C) Gösta Schagerholm (C) Eva

Läs mer

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (18) Kommunledningsutskottet 2014-09-16

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (18) Kommunledningsutskottet 2014-09-16 HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (18) Plats och tid Beslutande Kommunhusets sammanträdeslokal Notariet, tisdagen den 16 september 2014 kl 08.15-13.50 Jonas Erlandsson (S), ordförande Diana Bergeskans

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-02-15 1 (22) Osby, onsdagen den 15 februari 2012 kl 08.30-11.35

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-02-15 1 (22) Osby, onsdagen den 15 februari 2012 kl 08.30-11.35 arbetsutskott 2012-02-15 1 (22) Plats och tid Osby, onsdagen den 15 februari 2012 kl 08.30-11.35 Beslutande Anders Pettersson, ordförande (C) Karl-Gösta Bengtsson (tjänstgör för Erland Nilsson (S) Dag

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Familjenämnden

TOMELILLA KOMMUN Familjenämnden : Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den, kl. 08.30-11.15 Beslutande Övriga närvarande Christer Yrjas (C), ordförande Anders Albäck (L), 1:e vice ordförande Daniel Persson (M) Sven Gunnarsson (MP)

Läs mer

Marita Nilsson, M (ej 130) Lars Eriksson, S Liv Pettersson, S

Marita Nilsson, M (ej 130) Lars Eriksson, S Liv Pettersson, S 1(16) Plats och tid Kommunkontoret, Foxen, den 4 december kl 14.00-15.45 Beslutande Ledamöter Agneta Nilsson, KD, ordf Marita Arvidsson, C Margareta Nilsson, M Mikael Olsson, M Jessica Danielsson, Fp Susanne

Läs mer

Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets kungörelse. Ordförande Jan Erici (M) meddelar följande tillkommande ärenden:

Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets kungörelse. Ordförande Jan Erici (M) meddelar följande tillkommande ärenden: SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (14) 140 Godkännande av kungörelse Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets kungörelse. 141 Godkännande av dagordning Ordförande Jan Erici (M) meddelar följande tillkommande

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2014-01-07 Sida 1 (11)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2014-01-07 Sida 1 (11) Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2014-01-07 Sida 1 (11) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18.00 19.00 Katja Larsson (S), ordförande Carl-Olof Landgren

Läs mer

Sessionssalen, Hultsfred 2014-04-28 kl. 13.00-15.55. Britt Olsson, sekreterare. Mattias Wärnsberg

Sessionssalen, Hultsfred 2014-04-28 kl. 13.00-15.55. Britt Olsson, sekreterare. Mattias Wärnsberg Sammanträdesprotokoll 1 (17) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl. 13.00-15.55 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Mattias Wärnsberg, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Britt

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2007-01-23 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-15.30 Beslutande Övriga närvarande LarsÅke Magnusson (kd), ordförande Bertil Nilsson (m), 1:e vice ordförande

Läs mer

Kultur- och fritidsnämndens protokoll 2016-04-19

Kultur- och fritidsnämndens protokoll 2016-04-19 Datum: Tisdagen den 19 april 2016 Tid: 17.30 18.40 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Justeringsdag: Måndagen den 25 april, klockan 16.00 Paragrafer: 19-26 Utses att justera: Christian Samuelsson

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2009-01-28 1-18

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2009-01-28 1-18 2009-01-28 1-18 Plats och Tid Stadshuset 18.30-19.30 Beslutande Enl bilagd förteckning, sid 2 Övriga deltagande Tf kommunchef Jeanette Lämmel Kommunsekr Irene Larsson Kommunutredare Ida Rådman Utses att

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag PROTOKOLL 2009-06-10 1(14) Plats och tid Gemaket, Furuhällshuset, Kungsängen, kl 14.00 17.40 Beslutande Ledamöter Yvonne Stein (FP), ordförande Håkan Heglert (S) Berit Svensson (S) Stina Svennberg (S),

Läs mer

Sammanträdesdatum 2012-10-02

Sammanträdesdatum 2012-10-02 PLATS OCH TID Nedre Fryken, tisdag 2 oktober 2012, kl. 15.00-17.55 ANDE LEDAMÖTER Mikael Johansson (S), ordförande Georg Forsberg (C) Hans Eriksson (M) Anders Johansson (S) Rita Gunnarsson (S) Maj-Britt

Läs mer

Görel Nilsson (S), Gunnar Karlsson (C) och Niklas Magnusson (M)

Görel Nilsson (S), Gunnar Karlsson (C) och Niklas Magnusson (M) Kommunstyrelsen 1 (14) Plats och tid Kommunhuset, Hellquistsalen, måndagen den 7 juni 2010, klockan 16.00-17.40. ande AnneMarie Andersson (C) ordförande, Margareta Johansson (S), Rolf Lindgren (S), Sergio

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2007-11-06 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 10.00-15.40 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera LarsÅke Magnusson (kd), ordförande Bertil Nilsson (m),

Läs mer

ANSLAGSBEVIS. Plats och tid Rådhuset, Köping, kl 14.00 15.50 Beslutande

ANSLAGSBEVIS. Plats och tid Rådhuset, Köping, kl 14.00 15.50 Beslutande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Rådhuset, Köping, kl 14.00 15.50 ande Elizabeth Salomonsson (S), ordf Roger Eklund (S) Lena Vilhelmsson (S) Börje Eriksson (S) Inger Lindström (S) Carl-Inge Westberg

Läs mer

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2011-03-28

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2011-03-28 STENUNGSUNDS KOMMUN KOMMUNSTYRELSENS EKONOMI- OCH PERSONALUTSKOTT Datum och tid: Måndagen den 28 mars 2011, kl. 08:30 14.05 Ajournering 09.20 10.00 Plats: Kommunhuset, sammanträdesrum Rodret Ledamöter

Läs mer

PLATS OCH TID Nedre Fryken, tisdag 4 september 2012, kl. 15.00-15.40 BESLUTANDE

PLATS OCH TID Nedre Fryken, tisdag 4 september 2012, kl. 15.00-15.40 BESLUTANDE PLATS OCH TID Nedre Fryken, tisdag 4 september 2012, kl. 15.00-15.40 ANDE LEDAMÖTER TJG ERSÄTTARE Mikael Johansson (S), ordförande Hans Eriksson (M) Anders Johansson (S) Rita Gunnarsson (S) Maj-Britt Tibo

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 22. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2006-11-21 1(24)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 22. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2006-11-21 1(24) Nr 22 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2006-11-21 1(24) Plats och tid Melleruds kommunkontor, tisdagen den 21 november 2006, klockan 08.30-12.10, 12.50-18.00 Beslutande Robert Svensson (c) Johnny Stücken

Läs mer

Sollefteå kommun Vård- och äldrenämnden

Sollefteå kommun Vård- och äldrenämnden 1(11) Datum Tid 13.00 14.00 Plats Beslutande Övriga närvarande Justerare A-salen, kommunhuset Sollefteå Enligt bifogad närvaro-/tjänstgöringslista Gert Persson, förvaltningschef Ulf Jonasson, ekonom Jerry

Läs mer

Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets kungörelse.

Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets kungörelse. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (22) 121 Godkännande av kungörelse. Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets kungörelse. 122 Godkännande av dagordning. Ordförande Jan Erici (M) meddelar följande tillkommande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Utbildningsnämnden 1(16) Plats och tid Näringslivscenter i Osby klockan 13.00-16.35 ande ledamöter Mats Ernstsson (C) Ingmar Bernthsson (S) Pontus Plantman (M) Monica Svensson (S) Roland Anvegård (KD) Carl Folke Jacobson

Läs mer

Beslutande Johan Persson (S) ordförande. Inger Hilmansson (FP)

Beslutande Johan Persson (S) ordförande. Inger Hilmansson (FP) KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2011-01-25 Tid Kl. 08.30 10.15 Plats Stadshuset, KS-salen Omfattning 11-20 ande Johan Persson (S) ordförande Malin Petersson (M) vice

Läs mer

Kommunledningsförvaltningen, Stadshuset Ronneby

Kommunledningsförvaltningen, Stadshuset Ronneby 1(20) Sammanträdesdatum Plats och tid Beslutande Listerbysalen, kl.10:30-11:55 Ledamöter Se särskild förteckning Ersättare Se särskild förteckning Övriga närvarande Se särskild förteckning Justerare Malin

Läs mer

Bosse Pettersson (C) och Eva WennStröm (S) Underskrifter Sekreterare Paragrafer 93-111 Linn Erlandsson

Bosse Pettersson (C) och Eva WennStröm (S) Underskrifter Sekreterare Paragrafer 93-111 Linn Erlandsson Sida PROTOKOLL 1(23) Plats och tid Långön Folkets Hus, kl 14:30-15:30 ande Ledamöter Åke Thörnesjö (M) ordf Bosse Pettersson (C) 1:e vice ordf Eva WennStröm (S) 2 :e vice ordf Sonja Höglund (SIV) Naeimy

Läs mer

Ann-Britt Uhrbom, sekreterare Annika Larsson, kommunchef Lars Gladh, konsult, 49 Bo Klamfelt, ekonomichef, 54

Ann-Britt Uhrbom, sekreterare Annika Larsson, kommunchef Lars Gladh, konsult, 49 Bo Klamfelt, ekonomichef, 54 Kommunstyrelsen 2010-06-01 1 Plats och tid Sammanträdesrummet Mästaren, kl. 18:00-20:00 Beslutande Övriga deltagande Claes Jägevall (FP) Ann-Britt Danielsson (M) PeO Andersson (M) Siw Malmsten (FP) Claes-Gunnar

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-05-05 1 (26) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-9.35. ande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson (S) Hanna Stymne

Läs mer

Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S) Niklas Svalö (S) Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M)

Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S) Niklas Svalö (S) Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M) 1(16) Plats och tid Gruesalen, Bjuv, kl 09.00-11.00 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S) Niklas Svalö (S) Stig Lundblad

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-01-21 1(19)

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-01-21 1(19) Kommunstyrelsen 2014-01-21 1(19) Plats och tid Kommunhuset 2014-01-21 kl 13.30-16.15 Beslutande Leif Sandberg (M), ordförande Charlie Weimers (KD) Thomas Otto (M) Margareta Ivarsson (C) Kent Hakefelt (FP)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 2015-09-02 Kommunstyrelsen

Sammanträdesprotokoll 2015-09-02 Kommunstyrelsen 1(13) Tid och plats 2015-09-02 - Kommunhuset klockan 13.30-15.25. Beslutande Carina Zachau (M) - ordförande Clas Engström (KD) - tjänstgörande ersättare Jane Holmström Björkman (S) - tjänstgörande ersättare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-24 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 08:30-12:00 Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Christin Löfstrand (V) Pär Kindlund (C) Tom Martinsson (M) Kristina

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2010-10-27 1-17

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2010-10-27 1-17 2010-10-27 1-17 Plats och Tid Stadshuset 18.30-19.00 Beslutande Enl bilagd förteckning, sid 2 Övriga deltagande Kommunsekreterare Irene Larsson Kommunutredare Ida Rådman Kommunchef Svante Melander Utses

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 08.30-15.00 Beslutande Bo Bergman Jonny Bengtsson Per-Inge Pettersson Åke Nilsson Tommy Ejnarsson Övriga deltagande

Läs mer

Socialförvaltningen, Juneporten, Jönköping

Socialförvaltningen, Juneporten, Jönköping JÖNKÖPINGS KOMMUN Äldrenämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2016-01-20 1 Plats och tid Sessionssalen, entréplan, Juneporten, Jönköping, kl. 13.00 16.25 Beslutande Cecilia Hjort Attefall (KD), ordförande Thomas

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2008-06-04

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2008-06-04 Plats och tid Stadshuset, Kumlarummet, onsdagen den 4 juni 2008, klockan 17.00-17.40 Beslutande Dan-Åke Moberg (s) Torbjörn Ahlin (c) Annica Eriksson (s) Per Holm (kd) Lennart Eriksson (s) Linda Axäng

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Kommunstyrelsen 2016-01-13 1(19)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Kommunstyrelsen 2016-01-13 1(19) Nr 1 Kommunstyrelsen 2016-01-13 1(19) Tid och plats Onsdagen den 13 januari 2016, klockan 08.30 12.30, i Dalslandsrummet Beslutande Ledamöter Tommy W Johansson (S) Christine Andersson (S) Marianne Sand

Läs mer

Ekebyhovs slott, Wrangelska salen, kl. 13.00-18.30

Ekebyhovs slott, Wrangelska salen, kl. 13.00-18.30 1 Ekebyhovs slott, Wrangelska salen, kl. 13.00-18.30 Peter Carpelan (m), ordf Anna-Karin Ullgren (m) Lennart Nilsson (m) Nils Lundqvist (m) Kjell Öhrström (m) Staffan Strömbäck (m) Jan-Eric Billter (fp)

Läs mer

ÅTVIDABERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2008-01-09

ÅTVIDABERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2008-01-09 Ks 1 Ekonomiinformation Ekonomichefen lämnar vid kommunstyrelsens sammanträde i januari 2008 en årsprognos baserad på utfall till och med november månad 2007 och som i väsenligt överensstämmer med prognosen

Läs mer

Sammanträdesdatum 2014-08-21. 2 Val av två justerare samt tillkännagivande av tid och plats för justering

Sammanträdesdatum 2014-08-21. 2 Val av två justerare samt tillkännagivande av tid och plats för justering KOMMUNFULLMÄKTIGE KALLELSE Sammanträdesdatum 2014-08-21 PLATS OCH TID Sannerudsskolan, torsdag 21 augusti 2014, kl. 19.00 Välkomna på invigningen av Sannerudsskolan kl. 18.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE

Läs mer

Kommunhuset Ankaret i Norrtälje, klockan 13.00-14.00

Kommunhuset Ankaret i Norrtälje, klockan 13.00-14.00 NORRTÄLJE KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanlrädesdatum Sida 1 ( 6 ) Plats och tid Kommunhuset Ankaret i Norrtälje, klockan 13.00-14.00 Beslutande Ledamöter Louise Branting (C), ordf. Nils Matsson (M)

Läs mer

PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSEN

PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSEN 2014-11-27 1 (8) NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare Övriga Sekreterare Péter Kovács (M) Anders Ståhl (M) Göran Bengtsson (M) Margareta Ölwe (M) Anita Söderlind

Läs mer

Honore Lulendo (S) 18-29 Lisbeth Larsson (S) Thomas Lundberg (MP)

Honore Lulendo (S) 18-29 Lisbeth Larsson (S) Thomas Lundberg (MP) KUNGSBACKA KOMMUN Nämnden för Gymnasie & Vuenutbildning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Datum Plats och tid sammanträde /Kompetenscentrum/ Klockan 17:00-20:30 ande Övriga närvarande Ledamöter Ulrika Landergren (L),

Läs mer

266 Yttrande över länsstyrelsens redovisning av genomförd tillsyn av kommunens arbete enligt Lag om Skydd mot Olyckor.

266 Yttrande över länsstyrelsens redovisning av genomförd tillsyn av kommunens arbete enligt Lag om Skydd mot Olyckor. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2013-09-11 Ärenden 266 Yttrande över länsstyrelsens redovisning av genomförd tillsyn av kommunens arbete enligt Lag om Skydd mot Olyckor. 267 Försäljning av fastigheten Tälje

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 16 Plats och tid Björnekullasalen kl. 18.00 20.30 Beslutande Ronny Sandberg (s) ordförande Hans-Ingvar Jönsson (c) Gösta Hellman (m) Gull-Britt Svensson (s) Jan Nilsson (s) Per-Arne Håkansson

Läs mer

Beslutande Ledamöter 29 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista

Beslutande Ledamöter 29 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista 1(17) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-20.35 Beslutande Ledamöter 29 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista Övriga närvarande Tjänstemän Övriga Christer Pålsson,

Läs mer

Sessionssalen, Hultsfred 2014-09-23 kl. 08.30-12.00. Lars-Erik Rönnlund, kommunchef Britt Olsson, sekreterare. Mattias Wärnsberg

Sessionssalen, Hultsfred 2014-09-23 kl. 08.30-12.00. Lars-Erik Rönnlund, kommunchef Britt Olsson, sekreterare. Mattias Wärnsberg Sammanträdesprotokoll 1 (11) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl. 08.30-12.00 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Mattias Wärnsberg, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Lars-Erik

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-09-08 1. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 198-206 Jytte Grundberg

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-09-08 1. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 198-206 Jytte Grundberg SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-09-08 1. Blad Plats och tid Beslutande Brandstationen, Kållekärr Eva Bertilsson-Styvén (s) ordförande Benny Andersson (s) Hans Kristensson (fp)

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden : Plats och tid Svea Hund, den, kl. 08.30-11.10 Beslutande Övriga närvarande Lars-Ove Hägerroth (M), ordförande Gunnel Andersson (M) Gunvor Olsson (C) Ann Harrysson (SPI) Ida Bornlykke (S) Sejdi Karaliti

Läs mer

Fredrik Axelsson (M) Pierre Månsson (FP) Sven Nilsson (C) Kalle Heise (MP) Heléne Fritzon (S Anders Sensson (S) Niclas Nilsson (SD)

Fredrik Axelsson (M) Pierre Månsson (FP) Sven Nilsson (C) Kalle Heise (MP) Heléne Fritzon (S Anders Sensson (S) Niclas Nilsson (SD) KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-11-02 (8) Plats och tid Björkhemsvägen 13, Kristianstad kl 10.00 11.15 Beslutande Fredrik Axelsson (M) Pierre

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden 2012-09-03 36

Kultur- och fritidsnämnden 2012-09-03 36 36 Plats och tid Bibliotekets sammanträdesrum, 2012-09-03, kl 13.15-16.40 Beslutande Enar Moberg (S), ordförande Monica Sundberg (S) Tommy Botström (S) Gunilla Österberg (M) Kenneth Eriksson (C) Birgitta

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2007-05-28 1 (26) Plats och tid Folkets Hus, Askersund, 2007-05-28 kl. 19.00-20.40. Beslutande Ordinarie ledamöter Bo Trygg (s) Siv Ahlstrand (s) Per Eriksson

Läs mer

Landstingsstyrelsen 125-144. Tid: 2011-08-23 13:00-14:30 Plats: Landstingets kansli, sal A

Landstingsstyrelsen 125-144. Tid: 2011-08-23 13:00-14:30 Plats: Landstingets kansli, sal A PROTOKOLL 1(9) Plats: Landstingets kansli, sal A Närvarande: Peranders Johansson (M), ordförande Mia Frisk (KD) Anna-Carin Magnusson (S) Rune Backlund (C) Lena Skaring Thorsén (FP) Märta Svärd (MP) Håkan

Läs mer

108 Dnr 2012/ och 2012/ KS. Avsiktsförklaring, park- och nöjesrestaurang m m i Societetsparken, del av Borgholm 11:1.

108 Dnr 2012/ och 2012/ KS. Avsiktsförklaring, park- och nöjesrestaurang m m i Societetsparken, del av Borgholm 11:1. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (6) 108 Dnr 2012/110-261 och 2012/121-261 KS Avsiktsförklaring, park- och nöjesrestaurang m m i Societetsparken, del av Borgholm 11:1. Till dagens sammanträde finns avsiktsförklaring

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 3 juli 2007 kl. 08:00-11:35.

Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 3 juli 2007 kl. 08:00-11:35. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (12) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 3 juli 2007 kl. 08:00-11:35. Beslutande Stig Eng (c) Ordförande Sven-Åke Eriksson Ove

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 27 september 2012 kl. 08:15-12:15.

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 27 september 2012 kl. 08:15-12:15. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (19) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 27 september 2012 kl. 08:15-12:15. Beslutande Monica Olsson (S) Ordförande Stig Eng

Läs mer

Kommunkansliet 2014-09-15 kl 15.00

Kommunkansliet 2014-09-15 kl 15.00 1(19) Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl 9.00-10.15 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Anders Månsson (S), ordf Christer Landin (S) Stefan Svalö (S) Alf Nilsson (S) Bert Roos (S) Lars Karlsson

Läs mer

Protokoll Datum 2010-10-28 Primärkommunala nämnden

Protokoll Datum 2010-10-28 Primärkommunala nämnden 32 Organ Plats och tid ande Övriga deltagare Utses att justera Hotell Kronmunken, Mönsterås Torsdagen den 28 oktober kl. 9.00-12.00 Roland Åkesson, ordförande Lisbeth Lennartsson 30-33 Ingemar Svanström

Läs mer

PROTOKOLL Omsorgsnämnden 2016-04-20

PROTOKOLL Omsorgsnämnden 2016-04-20 sid 1 av 22 Plats och tid: Rådhussalen, klockan 13:30 16:00 Beslutande: Leif Håkansson Ordförande (S) Iréne Ahlstrand-Mårlind Ledamot (M) Berith Gustavsson (jäv 64) Vice ordförande (S) Tommy Alm (tom 66)

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 3. Kommunstyrelsen 2005-03-09 1(16)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 3. Kommunstyrelsen 2005-03-09 1(16) Nr 3 Kommunstyrelsen 2005-03-09 1(16) Plats och tid Melleruds kommunkontor, onsdagen den 9 mars 2005, klockan 08.30-12.05 Beslutande Robert Svensson (c) Johnny Stücken (s) Gunnar Karlsson (c) Stig Larsson

Läs mer

Sammandrag från kommunstyrelsens sammanträde den 25 mars 2014. Ärenden som går vidare till kommunfullmäktige

Sammandrag från kommunstyrelsens sammanträde den 25 mars 2014. Ärenden som går vidare till kommunfullmäktige Sida 1 av 7 Sammandrag från kommunstyrelsens sammanträde den 25 mars 2014 Har du frågor om något ärende, kontakta kommunkansliet, tel. 0340-881 04, 881 06, 881 07 eller ks@varberg.se Fullständigt protokoll

Läs mer

Sekreterare Paragrafer 35-46 Niklas Tiedermann Ordförande. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Sekreterare Paragrafer 35-46 Niklas Tiedermann Ordförande. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(15) 2010-04-13 Plats och tid Kommunhuset Hallsberg, kl 11.00 12.35 Beslutande Övriga deltagande Thomas Doxryd Jenny Steen Christina Johansson Inga-Britt Ritzman Siv Lunander Magnus

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 2015-02-11 Kommunstyrelsens personalutskott

Sammanträdesprotokoll 2015-02-11 Kommunstyrelsens personalutskott 1(12) Tid och plats 2015-02-11 Kommunhuset klockan 08.30-12:00. Beslutande Övriga deltagande Carina Zachau (M) - ordförande Gunnar Edvardsson (KD) - förste vice ordförande Christer Olsson (S) - ledamot

Läs mer

NÄMNDEN FÖR TEKNIK, FRITID OCH KULTUR PROTOKOLL

NÄMNDEN FÖR TEKNIK, FRITID OCH KULTUR PROTOKOLL 63-73 Plats och tid Sammanträdesrummet Höken, Eriksövägen 27, Vaxholms stad Kl. 18.15 19.00 Beslutande Mikael Vigvinter (C), ordf. Ljiliana Lindgren (M) Lars Wessberg (M) Gittan Hultberg (M) Carina Eriksberger

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2014-04-22 Plats och tid Södergatan 2 i Gislaved, tisdagen den 22 april 2014, kl. 14.00-15.45, med ajournering mellan kl. 14.25-14.35. Beslutande Niclas Palmgren (M),

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-05-20 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 08.30-12.00. Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande 113-122, 124-134 Hans Unander (S) 113-122, 124-134 Johnny Skottheim

Läs mer

Vid utskicket av kungörelsen är inte KS protokollet justerat. Kanslichef. Val av justerande: Petra Ekström och Philip Maughan. Ärende Beteckning Sida

Vid utskicket av kungörelsen är inte KS protokollet justerat. Kanslichef. Val av justerande: Petra Ekström och Philip Maughan. Ärende Beteckning Sida Kungörelse Kommunfullmäktige 2012-08-09 Plats: Stora sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv Tid: 2012-08-20 kl. 18:00 Denna kallelse utgår även till ersättarna för kännedom. Vid eventuellt förhinder för

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 2015-10-06 Socialnämnden

Sammanträdesprotokoll 2015-10-06 Socialnämnden 1(23) Tid och plats 2015-10-06 - Kommunhuset klockan 13.30-17.10 Beslutande Övriga deltagande Arne Andersson (M) - ordförande Christer Unosson (KD) - förste vice ordförande Patric Carlsson (S) - andre

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunstyrelsen 2011-09-06 2 KS 97 Dnr 2011.211-27 Tilläggsanslag för bostadsanpassningsbidrag Bygg- och planchef Kjell Kågestad redogör i skrivelse 2011-08-22 om tilläggsanslag för konto 1161-4521-520-0211

Läs mer

Lotta Hellström (M), ordförande Jenny Önnevik (S) Christer Broman (V) Gudrun Bengtsson (SD) Samuel Jarenil (S)

Lotta Hellström (M), ordförande Jenny Önnevik (S) Christer Broman (V) Gudrun Bengtsson (SD) Samuel Jarenil (S) 1(20) Plats och tid A-salen, kl. 9.00 11.20 Beslutande Ledamöter Lotta Hellström (M), ordförande Jenny Önnevik (S) Christer Broman (V) Gudrun Bengtsson (SD) Samuel Jarenil (S) Övriga närvarande Ersättare

Läs mer

Gun Christensson (GPKS) ordförande Marika Bjerstedt Hansen (S) vice ordförande Lars-Erik Svensson (M) Ingmar Bernthsson (S) Jimmy Ekborg (C)

Gun Christensson (GPKS) ordförande Marika Bjerstedt Hansen (S) vice ordförande Lars-Erik Svensson (M) Ingmar Bernthsson (S) Jimmy Ekborg (C) 1(14) Plats och tid sammanträdesrum 1, kommunhuset klockan 08.30-12.00 ande ledamöter Gun Christensson (GPKS) ordförande Marika Bjerstedt Hansen (S) vice ordförande Lars-Erik Svensson (M) Ingmar Bernthsson

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Skärhamn, kl. 08.30 10.45

Plats och tid Kommunkontoret, Skärhamn, kl. 08.30 10.45 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2007-01-11 1 Plats och tid Kommunkontoret, Skärhamn, kl. 08.30 10.45 Sida Beslutande Eva Bertilsson-Styvén (s) ordf Benny Andersson (s) Martin Johansen

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-12-11 1 (21) Rum 225, 2:a vån kommunhuset, Sundsgatan 29, Vänersborg. James Bucci (V) ANSLAG/BEVIS.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-12-11 1 (21) Rum 225, 2:a vån kommunhuset, Sundsgatan 29, Vänersborg. James Bucci (V) ANSLAG/BEVIS. 2014-12-11 1 (21) Plats Rum 225, 2:a vån kommunhuset, Sundsgatan 29, Vänersborg Tid Torsdagen den 11 december, 2014 kl. 08:30 13:00 Beslutande Enligt närvarolista, sid 2 Ersättare Enligt närvarolista,

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 20. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2007-09-25 1(23)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 20. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2007-09-25 1(23) Nr 20 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2007-09-25 1(23) Plats och tid Melleruds kommunkontor, tisdagen den 25 september 2007, klockan 08.30-12.00, 13.00 16.00 Beslutande Robert Svensson, ordf. (c) Johnny

Läs mer

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2012-06-18

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2012-06-18 STENUNGSUNDS KOMMUN KOMMUNSTYRELSENS PERSONAL- OCH EKONOMIUTSKOTT Tid 13:00-15:40 Plats Kommunhuset, Rodret Ledamöter Kent Sylvan (M) ordförande 73-82, 84-89 Bo Pettersson (S) vice ordförande, 73-82, 84-89

Läs mer

Fullmäktigesalen i Harmånger. 1. Upprop, val av justerare jämte tid och plats för protokollets justering.

Fullmäktigesalen i Harmånger. 1. Upprop, val av justerare jämte tid och plats för protokollets justering. NORDANSTIGS KOMMUN Fullmäktige KALLELSE Ledamöter Ersättare och övriga för kännedom Plats: Fullmäktigesalen i Harmånger. Tid: Måndag 7 maj 2007 kl. 19:00. 1. Upprop, val av justerare jämte tid och plats

Läs mer

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Personalutskottet 2015-09-09

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Personalutskottet 2015-09-09 HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Plats och tid Tingssalen, onsdagen den 9 september 2015 kl:08.00-12.15 Beslutande Mikael Jonnerby (C), ordförande Per Gröön (C), ledamot Carl-Axel Blom (S), v

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (24) Omsorgsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (24) Omsorgsnämnden Plats och sammanträdestid Beslutare Kommunfullmäktigesalen kl. 09:00 15.45 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (24) Leif Andersson (S), Roger Persson (S) Anna-Lena Carlsson (C), Elisabeth Johansson (C), tjänstgörande

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 9. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-03-22 1(23)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 9. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-03-22 1(23) Nr 9 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-03-22 1(23) Plats och tid Melleruds kommunkontor, tisdagen 22 mars 2005, klockan 08.30-12.05, 13.00 17.15 Beslutande Robert Svensson (c) Johnny Stücken (s) Eva

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige 253 Plats och tid s sessionssal kl. 18.30 ande Enligt till protokollet bilagd uppropslista Övriga närvarande Katarina Christensson, miljöchef, 142 Tage Dalteg, kommunchef och sekreterare Utses att justera

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdesdatum Sida 2008-04-08 1

KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdesdatum Sida 2008-04-08 1 2008-04-08 1 Plats och Tid Stadshuset 13.30-15.40 Beslutande Kurt Svensson (c), ordförande Kjell Kaså (c) Stellan Andersson (c) i st f Anne Sörqvist (c) Thomas Olson (fp) i st f Thomas Fridlund (c) Ulla-Britt

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-05-20 122

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-05-20 122 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-05-20 122 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, Hyltebruk, klockan 08.30-12.00 Beslutande Lennart Ohlsson (c ), ordförande Micael Arnström (s) vice ordförande Krister

Läs mer

Socialnämnden 2015-12-09 1 (16)

Socialnämnden 2015-12-09 1 (16) 2015-12-09 1 (16) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2015-12-09 kl. 9:00-12:00 Ajournering kl. 10:40-11:00, 11:09-11:30. Reservationsmotivering 132 biläggs protokollet Beslutande

Läs mer

Vuxenutbildnings- och arbetsmarknadsnämnden

Vuxenutbildnings- och arbetsmarknadsnämnden Protokoll Vux 108/2012 Vuxenutbildnings- och arbetsmarknadsnämnden Datum: 2012-04-04 Klockan: 13:30-16:30 Plats: Språk och framtid Närvarande ledamöter Anders Hagström (KD) Lena Beime (S) Britta Bjelle

Läs mer