Beskrivning av Elektronisk kommunikationstjänst

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Beskrivning av Elektronisk kommunikationstjänst"

Transkript

1 Informationsblad 1/9 Beskrivning av Elektronisk kommunikationstjänst Bilaga till offert/bilaga till avtal 1 Övergripande beskrivning Funktionalitet 3 2 Gränssnitt och gränsdragning Gränssnitt vid Anslutningspunkt Gränssnitt vid användarställe 4 3 Geografisk täckning 4 4 Leverans och ändringar Leverans 4 5 Servicenivåer och kvalitetsaspekter Servicenivåer 5 6 Avgifter 5 7 Förutsättningar & avgränsningar Avgränsningar Nödvändiga förutsättningar Undantag då Tjänsten Arbete i fastighetsnät, inte behöver beställas Sammankoppling av anslutningspunkter Utrustning vid anslutningspunkt (endast för fiber) Produkter som inte kräver arbete i fastighetsnätet 7 8 Allmänna villkor 8 9 Övrigt/Kvalitetsaspekter 8 10 Terminologi 9

2 Informationsblad 2/9 1 Övergripande beskrivning Tjänsten Arbete i fastighetsnät omfattar installations- eller servicearbete mellan TeliaSonera ( Telia ) anslutningspunkt i en fastighet och användarstället i samma fastighet. Tjänsten Arbete i fastighetsnät är ett nödvändigt tillägg för att ansluta kundplacerad utrustning på annat ställe i fastighetsnätet än vid Telias anslutningspunkt, som ofta är i kontorets källare. Det kan handla om koppling i, eller smärre komplettering av, ett befintligt fastighetsnät i samband med nyinstallation av en tjänst med anslutning, eller t.ex. en flyttning, men aldrig vid nedtagningar. Med Arbete i fastighetsnätservice tillhandahåller Telia samma servicenivå ända fram till användarstället. Fastighetsnät Användarställe, eventuellt med kundplacerad utrustning Här utförs Arbete i fastighetsnät Telenät Anslutningpunkt, placerad i teleutrymme

3 Informationsblad 3/ Funktionalitet Tjänsten Arbete i fastighetsnät erbjuds endast tillsammans med en tjänst ur Telias produktsortiment med anslutningar. Det arbete som utförs före eller fram till Telias anslutningspunkt hör ihop med anslutningstjänsten. Det gäller även för arbete i den kundplacerade utrustningen. Tjänsten Arbete i fastighetsnät, erbjuds enbart i ett befintligt fastighetsnät. Eventuell komplettering av koppar- eller fiberpar sker endast för att kunna överlämna funktionalitet vid användarstället i fastigheten för en tjänst med anslutning. Fastighetsnät kan vara av koppar eller fiber. Funktionalitet Beskrivning Anmärkning Arbete i fastighetsnät- Koppar Arbete i fastighetsnät- Fiber Kund får tillgång till en (1) kopparbaserad (120ÙΩ) anslutning från Telias anslutningspunkt till användarstället i fastigheten. Kund får tillgång till ett fiberpar G.652 mellan Telias anslutningspunkt och användarstället i fastigheten. Telia ska vid behov komplettera det befintliga fastighetsnätet. Kompletterat fastighetsnät ägs av kund. I arbetet ingår uttag J423 (Teleuttag) eller RJ45 och i förekommande fall installation av adaptrer och anslutningskablar mellan uttag och apparater. Kan kompletteras med tjänsten Arbete i fastighetsnät-koppar-service Telia ska vid behov komplettera det befintliga fastighetsnätet. Det befintliga fastighetsnätet kan vara koppar- eller fiberbaserat. Kompletterat fastighetsnät ägs av kund. Kan kompletteras med tjänsten Arbete i fastighetsnät- fiber- service Arbete i fastighetsnät Service Efter utförd leverans ingår service på anslutningstjänstens förlängning i fastighetsnätet, fram till utrustningen.

4 Informationsblad 4/9 2 Gränssnitt och gränsdragning 2.1 Gränssnitt vid Anslutningspunkt För fastighetsnät som ansluts till Telias anslutningspunkt gäller följande: Kopparpar 120 Ω, terminerar normalt i en Krone LSA plint. Koaxialkabel 75 Ω, terminerar med BNC kontakt. Kategori 5E, terminerar normalt med RJ 45 kontakt. Singlemode fiber, G.652 (ITU-T), terminerar med SC/PC kontakt. 2.2 Gränssnitt vid användarställe För kunder som väljer att bygga eller komplettera fastighetsnät i egen regi kan följande information underlätta. Koppar Följande gränssnitt är möjliga, J422/J423, RJ11 och RJ45. Om man bygger nya fastighetsnät av koppar rekommenderar vi gränssnittet RJ45 för datatjänster och RJ11 för telefoni. Fiber Ett fiberpar, fiber, G.652 (ITU-T) Vanligtvis är gränssnitt i vår utrustning SC/PC. 3 Geografisk täckning Tjänsten erbjuds i Sverige. 4 Leverans och ändringar 4.1 Leverans Leverans ska ske den dag som är avtalad leveransdag för tillhörande tjänst. I vissa fall kan avtalad leveransdag för tillhörande tjänst - och därmed även leveransdagen för arbetet i fastighetsnätet - bli framflyttad om arbetet i fastighetsnätet visar sig bli mer omfattande än förutsett.

5 Informationsblad 5/9 5 Servicenivåer och kvalitetsaspekter 5.1 Servicenivåer Tjänsten Arbete i fastighetsnät fiber/koppar service innebär att Telia, efter utförd leverans tillhandahåller service på anslutningens förlängning i fastighetsnätet, mellan anslutningspunkt och utrustning. I regel enligt servicenivån för tillhörande tjänst, dock garanterat enligt basservicenivå. Telia ansvarar för egenskaper i fastighetsnätet (kopparbaserad 120 eller 75 Ω) som medför fel på tillhörande tjänst. Ansvaret innebär att Telia ska avhjälpa fel eller brister i fastighetsnätet, som medför fel i tillhörande tjänst med anslutning, inom de tider som gäller för avhjälpning av fel i tjänst med anslutning. Fel eller brister i fastighetsnätet ska dock inte läggas till grund för beräkning av tillgänglighet för tillhörande tjänst med anslutning. 6 Avgifter Tjänsten Arbete i fastighetsnät har en engångsavgift som avser arbete och material. Ingen kostnad för resa tillkommer. Följande avgifter tillämpas för tjänsten Arbete i fastighetsnät: Fast avgift, fakturering av engångsavgift sker i efterkott. Fast periodisk avgift i form av kvartalsavgift för service. Fakturering av serviceavgift sker kvartalsvis i förskott. Se även prislista för Arbete i fastighetsnät.

6 Informationsblad 6/9 7 Förutsättningar & avgränsningar Kund ska på egen bekostnad säkerställa kanalisation mellan anslutningspunkten i en fastighet och användarstället. 7.1 Avgränsningar Telia anlägger inte kanalisation och utför därmed varken grävning, håltagning eller schaktning. Arbete i kundägt LAN (d.v.s. efter användarstället) utförs inte av Telia och ingår inte i Arbete i Fastighetsnät. Tjänsten Arbete i fastighetsnät innebär inte utbyggnad av helt nytt fastighetsnät. Tjänsten Arbete i fastighetsnät, erbjuds enbart i befintliga fastighetsnät. Nyuppsättning/nydragning sker bara som komplettering för att kunna överlämna funktionalitet för tillhörande tjänst vid användarstället i fastigheten. Arbetet görs utan projektering. Telia utför inte arbete i miljöer där det finns risk för skada på egen eller anlitad personal, exempelvis risk för dammbildning av asbest. Ev. behov av asbestsanering ska vara utfört enligt Arbetsmiljöverket författningssamling (AFS 2006:01) Telia utför inte brandtätning i samband med Arbete i fastighetsnät. 7.2 Nödvändiga förutsättningar Med fastighet avses byggnad och i förekommande fall område, t ex ett sjukhusområde. Byggnaden ska varaktigt användas som driftställe för kunds verksamhet. Eventuella tillstånd som kan behövas vid koppling och komplettering i befintligt fastighetsnät skall inhämtas av Kunden. Telia levererar tjänsten Arbete i fastighetsnät, endast under förutsättning att dragbar kanalisation finns tillgänglig fram till användarstället Det ska finnas ett befintligt fastighetsnät av koppar eller fiber. I samband med en installation av en tjänst med anslutning via fiberkabel, kompletterar Telia det befintliga kopparfastighetsnätet med ett fiberpar fram till användarstället. Tjänsten omfattar inte arbete med ledningsdragning på höjder över 3 meter. Kund ska kostnadsfritt säkerställa fri kabelväg, exempelvis flytta möbler, demontera undertak eller öppna och försluta brandtätning. Telia ansvarar inte för återställningsarbeten.

7 Informationsblad 7/9 7.3 Undantag då tjänsten Arbete i fastighetsnät, inte behöver beställas Sammankoppling av anslutningspunkter Kund kan själv, eller med hjälp av egen entreprenör bygga alternativt komplettera fastighetsnätet. Telia ansluter fastighetsnätet till Telias anslutningspunkt och kund skall informera Telia om kopplingsuppgifter (par och plint respektive port). Ingen avgift för arbete i fastighetsnätet tillkommer. Kopplingsarbetet mellan Telias anslutningspunkt och fastighetens anslutningspunkt, enligt kunds uppgifter, ingår i engångsavgiften för tjänst med en anslutning. Förutsättningar: att kund känner till var anslutningspunkten är. att fastighetsnätet kompletteras i god tid före Telias installationsdatum. att kund ska ha märkt samt parnumrerat fastighetsnätet eller märkt kabeln med texten För Telia, där detta ska anslutas till Telias anslutningspunkt. Om kabeln inte är uppmärkt vid leverans, försenas leveransen och extra kostnad tillkommer. Fastighetsnätet skall ha en längd om minst 4 meter i utrymmet där Telias anslutningspunkt är placerad. Fastighetsnätet ska förses med de gränssnitt som anges i punkt 2 Gränssnitt och gränsdragning Utrustning vid anslutningspunkt (endast för fiber) En anslutningskabel fiber ingår i tjänst med anslutning via fiberkabel 1 och kan användas när tjänstens utrustning (router eller annan aktiv utrustning) ska placeras i nära anslutning till utrymmet för Telias anslutningspunkt. Inget arbete i fastighetsnätet utförs och därmed ingen avgift. Koppling utförs av Telias entreprenör, åtgärden ingår i engångsavgiften för tjänsten. Förutsättning: Kundutrustningen placeras högst 10 meter ifrån, och inom utrymmet för Telias anslutningspunkt. Undantag: Denna variant kan inte användas för Telia Link X-Line Produkter som inte kräver arbete i fastighetsnätet Följande företagsprodukter med anslutning kräver inte tilläggsprodukten Arbete i fastighetsnät: Telia Fastighetsanslutning. Eventuellt arbete i fastighetsnätet hanteras i tjänsten. Adsl på befintligt telefoniabonnemang (Tlf). 1 Telia Link Optofiber har anslutningskabel fiber som tillägg mot avgift.

8 Informationsblad 8/9 8 Allmänna villkor För Tjänsterna Arbete i fastighetsnät respektive Arbete i fastighetsnät service gäller Telias allmänna villkor för elektroniska kommunikationstjänster för företag i tillämpliga delar. 9 Övrigt/Kvalitetsaspekter Fastighetsnät som byggs följer de värden som finns i tidigare standards enligt nedan. Svensk standard SS : Telekommunikationsutrustning - Fastighetsnät - Inkoppling av fastighetsnät till det allmänna telenätet. Svensk standard SS : Telekommunikationsutrustning - Fastighetsnät - Utförande av fysikaliska teleledningar och telejackar i fastighetsnät. Svensk standard SS : Elinstallationer och teleinstallationer i byggnader - Grundläggande dimensioneringsregler. Telia ska i övrigt utföra sina åtaganden på ett fackmannamässigt sätt, och med iakttagande av vid var tid gällande krav, exempelvis beträffande säkerhet.

9 Informationsblad 9/9 10 Terminologi Anslutningspunkt Den punkt inne i byggnad där Telias kabel avslutas. Telias kabel kan avslutas på flera olika sätt. Kanalisation Framföringsvägar för ledningar i fastigheten, t ex rör och kabelstegar. Fastighet Termen fastighet används här i den juridiska betydelsen, alltså tomtmark med tillhörande byggnader och anläggningar Fastighetens teleutrymme Det utrymme i vilket fastighetsägaren upplåter plats för Telias switch och övrig utrustning. Fastighetsnät Fastighetsnät utgör kablage inom byggnad som ansluts till Telias aktiva utrustning och avslutas i en punkt i en lägenhet eller lokal. För leverans av Telias tjänster ska fastighetsnätet uppfylla Telias vid var tid gällande krav på fastighetsnät Aktiv utrustning Router, switch etc., dvs. den utrustning som ingår i tjänsten med en anslutning. Användarställe Den plats i fastigheten där kund vill placera den utrustning som hör till den tjänst med anslutning som kund har köpt. Telias telenät Det telenät som Skanova driver och utvecklar för telekommunikation. I nätet ingår bl.a. telefoni, bredband och tv. Basservice Servicenivå som ingår i abonnemanget för elektroniska kommunikationstjänster. SLA Service Level Agreement Servicenivå Avtalad överenskommelse mellan kund och Telia omfattande nivåer för serviceinsatser med mera för underhållsobjekt. TSP-2919_1_1105

Beskrivning av Elektronisk kommunikationstjänst

Beskrivning av Elektronisk kommunikationstjänst Produktblad 1/ 7 Beskrivning av Elektronisk kommunikationstjänst Bilaga till offert/avtal 1 Övergripande beskrivning Tjänsten fastighetsnät omfattar installations- eller servicearbete mellan TeliaSonera

Läs mer

Arbete i fastighetsnät. Tjänsten som möjliggör valfri placering av ditt brukarställe

Arbete i fastighetsnät. Tjänsten som möjliggör valfri placering av ditt brukarställe Arbete i fastighetsnät Tjänsten som möjliggör valfri placering av ditt brukarställe TeliaSoneras telenät och kundens fastighetsnät 2 TeliaSoneras telenät och kundens fastighetsnät 3 När behöver fastighetsnätet

Läs mer

TELIA ANSLUTNING I FASTIGHETSNÄT

TELIA ANSLUTNING I FASTIGHETSNÄT TELIA ANSLUTNING I FASTIGHETSNÄT Tjänsten som möjliggör valfri placering av ditt brukarställe 2018-10-01 TELIAS TELENÄT OCH KUNDENS FASTIGHETSNÄT TELIAS TELENÄT OCH KUNDENS FASTIGHETSNÄT Här utförs Telia

Läs mer

ARBIFAS. TeliaSonera Skanova Access AB. PRODUKTSPECIFIKATION Sidnr 1 (6) FABA T Security

ARBIFAS. TeliaSonera Skanova Access AB. PRODUKTSPECIFIKATION Sidnr 1 (6) FABA T Security PRODUKTSPECIFIKATION Sidnr 1 (6) ARBIFAS Innehåll Sida 1 Allmänt...2 2 Beskrivning...2 2.1 Allmänt...2 2.2 Arbifas Koppar...3 2.3 Arbifas Koppar 2...3 2.4 Arbifas Mobil...3 2.5 Arbifas Fiber...4 2.6 Arbifas

Läs mer

Skanovas telenät i Sverige

Skanovas telenät i Sverige 1 (9) s telenät i Sverige Anslutning till s telenät Innehåll Sida Anslutning till s telenät 2 Flerbostadshus företag, industri och privatboende 3 Teleutrymme tillhandahålls av fastighetsägaren/kund 3 Vem

Läs mer

Fiber Lägenhet Mellan

Fiber Lägenhet Mellan 1 (6) Dokumentet gäller fr o m 2011-07-01 Fiber Lägenhet Mellan 1 Allmänt...2 2 Produktvarianter...2 2.1 Operatörsnodanslutning...2 3 Tekniska specifikationer...2 3.1 Allmänt...2 3.2 Kundgränssnitt...2

Läs mer

Så går det till att koppla ihop en fastighet* med TeliaSoneras telenät i Sverige

Så går det till att koppla ihop en fastighet* med TeliaSoneras telenät i Sverige Anslutning till telenätet Informationsblad 1/ 3 Så går det till att koppla ihop en fastighet* med TeliaSoneras telenät i Sverige Målgrupp Denna information riktar sig till fastighetsägare kunder inom näringslivet

Läs mer

Så här levereras våra fiberbaserade datakomtjänster

Så här levereras våra fiberbaserade datakomtjänster Informationsblad 1/ 5 Så här levereras våra fiberbaserade datakomtjänster till din lokal För att den tjänst som du beställt ska kunna levereras enligt dina önskemål måste vissa förutsättningar vara uppfyllda

Läs mer

Skanova Arbifas. Vi hjälper dig med leverans av din förbindelse hela vägen fram till din företagskund. T 12210-12 version 5.0

Skanova Arbifas. Vi hjälper dig med leverans av din förbindelse hela vägen fram till din företagskund. T 12210-12 version 5.0 Skanova Arbifas Vi hjälper dig med leverans av din förbindelse hela vägen fram till din företagskund 1 2015-12-17 Skanova Arbifas T 12210-12 version 5.0 Allmänt om Skanova Arbifas beställs som tillägg

Läs mer

Skanova Arbifas. Vi hjälper dig med leverans av din förbindelse hela vägen fram till din företagskund. T version 6.0

Skanova Arbifas. Vi hjälper dig med leverans av din förbindelse hela vägen fram till din företagskund. T version 6.0 Skanova Arbifas Vi hjälper dig med leverans av din förbindelse hela vägen fram till din företagskund 1 2016-10-12 Skanova Arbifas T 12210-12 version 6.0 Allmänt om Skanova Arbifas beställs som tillägg

Läs mer

Offert Telia Fastighetsanslutning Ekonomiska Föreningen Tåjärnet

Offert Telia Fastighetsanslutning Ekonomiska Föreningen Tåjärnet Offert Telia Fastighetsanslutning Ekonomiska Föreningen Tåjärnet Rev 2.1 HANDLÄGGARE TeliaSonera Sverige AB Mattias Wallin Säte: Stockholm +46290-767788 Mattias.wallin@teliasonera.com Org.nr: 556430-0142

Läs mer

Produktspecifikation för Skanova Arbifas

Produktspecifikation för Skanova Arbifas 1 (6) Produktspecifikation för Skanova Arbifas gäller från 2017-10-16 Innehåll 1 Allmänt... 2 2 Produktbeskrivning... 2 2.1 Produktvarianter... 2 3 Arbifas för kopparprodukter... 3 3.1 Arbifas vid nybeställning...

Läs mer

Voltimums Expertpanel

Voltimums Expertpanel Voltimums Expertpanel Tele och Data Mats Stahl ELKO Jörgen Persson Nexans Thomas Andersson Schneider Bredband - Fiber och kopparnät Regeringens bredbandsstrategi har som mål att 90 procent av alla hushåll

Läs mer

Produktbilaga Fiber Småföretag

Produktbilaga Fiber Småföretag 1 (5) Produktbilaga Fiber Småföretag Gäller fr.o.m. 2015-10-01 Innehållsförteckning 1. Allmänt... 2 2. Användning av Produkten... 2 3. Beställnings- och leveransvillkor... 2 3.1. Allmänt... 2 4. Operatörsbyte...

Läs mer

Produktbilaga Bitstream

Produktbilaga Bitstream BILAGA PRODUKTBILAGA BITSTREAM 1(11) Produktbilaga Bitstream Innehållsförteckning 1. Allmänt... 3 2. Förkortningar och begrepp... 3 3. Geografisk tillgänglighet... 5 3.1. Anslutningslista Bitstream DSL/FTTx...

Läs mer

Produktbilaga Bitstream

Produktbilaga Bitstream BILAGA PRODUKTBILAGA BITSTREAM 1(10) Produktbilaga Bitstream Innehållsförteckning 1. Allmänt... 3 2. Förkortningar och begrepp... 3 3. Geografisk tillgänglighet... 4 3.1. Anslutningslista Bitstream DSL/FTTx...

Läs mer

Telia Fastighetsanslutning (FTTH & FTTB)

Telia Fastighetsanslutning (FTTH & FTTB) Bilaga 1 Kravspecifikation Telia Fastighetsanslutning (FTTH & FTTB) Fastighetens Teknikutrymme, GAP, Anslutningspunkt. samt Avtalspartens Teknikutrymme, GAP, Anslutningspunkt samt. Telias nät Fastighet/Tomtgräns

Läs mer

Prislista Samlokalisering gällande från 2014-01-01 Alla priser anges exklusive moms

Prislista Samlokalisering gällande från 2014-01-01 Alla priser anges exklusive moms 1 (6) Samlokalisering gällande från 2014-01-01 Alla priser anges exklusive moms INNEHÅLL SID 1 AVGIFTER FÖR OFFERT... 2 1.1 NY SAMLOKALISERING... 2 1.2 AVGIFT FÖR UTARBETANDE AV OFFERT FÖR UTÖKNING AV

Läs mer

Avtal om anslutning till Hardeberga Bredbandsförening EF fibernät

Avtal om anslutning till Hardeberga Bredbandsförening EF fibernät 1(5) Avtal om anslutning till Hardeberga Bredbandsförening EF fibernät Fastigheten Fastighetsbeteckning Avtalet är upprättat mellan Hardeberga Bredbandsförening EF med org nr 769630 2863 ( Föreningen )

Läs mer

Bygga bostadsnät. Telias rekommendationer för att bygga bostadsnät för telekommunikation T 10 984-06

Bygga bostadsnät. Telias rekommendationer för att bygga bostadsnät för telekommunikation T 10 984-06 Bygga bostadsnät Telias rekommendationer för att bygga bostadsnät för telekommunikation T 10 984-06 Innehåll Varför bostadsnät? 3 Bostadsnätets struktur 4 Bredbandskåpet 5 Uttagssnätet 7 Byggnation av

Läs mer

Dokumentet gäller fr o m 2016-01-01. Fiber Lägenhet Mellan

Dokumentet gäller fr o m 2016-01-01. Fiber Lägenhet Mellan 1 (5) Dokumentet gäller fr o m 2016-01-01 Fiber Lägenhet Mellan Innehåll Sida 1. Allmänt 2 2. Definitioner 2 2.1. FMO 2 2.2. UTO 2 2.3. DP 2 2.4. AP 2 3. Beställnings- och leveransrutiner 3 3.1. Villkor

Läs mer

Produktbilaga Fiber Lägenhet

Produktbilaga Fiber Lägenhet 1 (5) Produktbilaga Fiber Lägenhet Gäller fr.o.m. 2016-01-01 Innehållsförteckning 1. Allmänt... 2 2. Användning av Produkten... 2 3. Beställnings- och leveransvillkor... 2 3.1. Allmänt... 2 4. Operatörsbyte...

Läs mer

Com Hem. FiberLAN. Fiber till hemmet (FTTH) För dig som ska bygga Fastighetsnät REVISION 2

Com Hem. FiberLAN. Fiber till hemmet (FTTH) För dig som ska bygga Fastighetsnät REVISION 2 FiberLAN Fiber till hemmet (FTTH) För dig som ska bygga Fastighetsnät REVISION 2 Innehållsförteckning Sid 4 Förord Sid 5 11 FiberLAN till hemmet Sid 12 14 Tekniska krav FiberLAN till hemmet 2 Sid 15 Översikt

Läs mer

Checklista för nyanslutning av el Steg Process. Giltig from 20150101 Reviderad: 20150618 Rev. av: Ida Holmbom Sida 1 av 9

Checklista för nyanslutning av el Steg Process. Giltig from 20150101 Reviderad: 20150618 Rev. av: Ida Holmbom Sida 1 av 9 Sida 1 av 9 Anslutningar till elnätet Våra installationsregler för lågspänningsanläggningar är ett komplement och förtydligande bestämmelserna i Starkströmsförordningen (SFS 2007:215) och Svensk Standard

Läs mer

Dokumentet gäller fr o m 2016-01-01. Fiber Lägenhet Mellan

Dokumentet gäller fr o m 2016-01-01. Fiber Lägenhet Mellan 1 (5) Dokumentet gäller fr o m 2016-01-01 Fiber Lägenhet Mellan 1 Allmänt... 2 2 Tekniska specifikationer... 2 2.1 Allmänt... 2 2.2 Kundgränssnitt... 2 2.3 Fiberdämpning... 2 2.4 Kontaktdämpning... 2 2.5

Läs mer

Telias telenät i Sverige

Telias telenät i Sverige Telias telenät i Sverige Anslutning till Telias telenät 8230-A401 Innehåll Anslutning till Telias telenät 3 Företag kontor och industri 4 Teleutrymme tillhandahålls av fastighetsägaren Vem ansvarar för

Läs mer

Produktspecifikation för Skanova Operatörstrunk

Produktspecifikation för Skanova Operatörstrunk 1 (5) Produktspecifikation för Skanova Operatörstrunk gäller från 2018-01-15 INNEHÅLL SID 1 Allmänt... 1 2 Produktbeskrivning... 2 2.1 Produktvarianter... 2 2.2 Arbete i Telestation (ARBINOD)... 3 2.3

Läs mer

Fiber Backhaul INNEHÅLLSFÖRTECKNING SID. Ingår i Skanovas Referenserbjudande för nätinfrastrukturtillträde

Fiber Backhaul INNEHÅLLSFÖRTECKNING SID. Ingår i Skanovas Referenserbjudande för nätinfrastrukturtillträde 1 (6) Fiber Backhaul INNEHÅLLSFÖRTECKNING SID 1 Produkterbjudande...2 1.1 Fiber Backhaul...2 2 Tilläggsbeställningar...2 2.1 Förhandsbesked om dämpning...2 3 Tekniska specifikationer...2 3.1 Allmänt...2

Läs mer

AVTAL AVSEENDE FASTIGHETSANSLUTNING TILL STADSNÄT

AVTAL AVSEENDE FASTIGHETSANSLUTNING TILL STADSNÄT AVTAL AVSEENDE FASTIGHETSANSLUTNING TILL STADSNÄT Öresundskraft AB, org nr 556089-7851 ( Öresundskraft ) och nedan angiven fastighetsägare ( Fastighetsägaren ) har ingått avtal på de villkor som framgår

Läs mer

Montering och installation av utrustning

Montering och installation av utrustning 1 Montering och installation av utrustning Innehåll 1. Principskiss över installationen i huset... 1 2. Anslutningsbox/Fiberuttag... 3 3. Fiberpatchkabel... 3 4. Montering av fiberpatchkabeln i fiberuttaget...

Läs mer

Bygga bostadsnät. Telias rekommendationer för att bygga bostadsnät för telekommunikation T 10 984-06

Bygga bostadsnät. Telias rekommendationer för att bygga bostadsnät för telekommunikation T 10 984-06 Bygga bostadsnät Telias rekommendationer för att bygga bostadsnät för telekommunikation T 10 984-06 Innehåll Varför bostadsnät? 3 Bostadsnätets struktur 4 Bredbandskåpet 5 Uttagssnätet 7 Byggnation av

Läs mer

Instruktionsbok för Byalag som anlitar Telia som operatör

Instruktionsbok för Byalag som anlitar Telia som operatör Godkänd Instruktionsbok för Byalag 2011-11-14 1 (13) Uppgjord Telia Operator Business Leif Berglund Next 070-5650574 Ante Baric leif.a.berglundeliasonera.com Detta dokument reder ut hur en fastighetsanslutning

Läs mer

Dokumentet gäller fr.o.m. 2015-04-01 Skanova Fiber 2009

Dokumentet gäller fr.o.m. 2015-04-01 Skanova Fiber 2009 1 (10) Dokumentet gäller fr.o.m. 2015-04-01 Skanova Fiber 2009 1 Allmänt... 2 2 Produktvarianter... 2 2.1 Operatörsnodanslutning... 2 2.2 Skild framföring... 3 2.3 Helsvetsning... 4 2.4 Korttidshyra...

Läs mer

Namn. Personnummer, org. nummer. Adress. Postnummer. Postort. Land. Telefon / Mobiltelefon. E- postadress

Namn. Personnummer, org. nummer. Adress. Postnummer. Postort. Land. Telefon / Mobiltelefon. E- postadress Sida 1 av 5 Avtal om fastighetsanslutning 2013-11-04 Avtalet är upprättat mellan International Programming Sweden AB org. nr. 556727-7354 (i fortsättningen kallad IP Sweden) och nedanstående fysiska eller

Läs mer

1 AVGIFTER FÖR ANSLUTNING INOM FRIOMRÅDET

1 AVGIFTER FÖR ANSLUTNING INOM FRIOMRÅDET PRISLISTA 2016 1(9) 1 AVGIFTER FÖR ANSLUTNING INOM FRIOMRÅDET Medlemsanslutning, koppar eller fiber - Inträdesavgift - Andelsinsats exkl. moms inkl. moms 1424,00 1765,76 76,00 76,00 1500,00 1860,00 - Grundavgift/månad

Läs mer

Produktspecifikation för Operatörstrunk

Produktspecifikation för Operatörstrunk 1 (10) Produktspecifikation för Operatörstrunk gäller från 2010-08-24 INNEHÅLL SID 1 Allmänt...1 2 Produktbeskrivning...2 2.1 Produktvarianter...2 2.2 Arbete i TeliaSonera nod (ARBINOD)...3 2.3 Registrering...4

Läs mer

Installationsregler. Härnösand Elnät. Förtydliganden och kompletteringar till gällande regelverk

Installationsregler. Härnösand Elnät. Förtydliganden och kompletteringar till gällande regelverk Härnösand Elnät Installationsregler Förtydliganden och kompletteringar till gällande regelverk Installationsreglerna är vägledning för dig som är elinstallatör. Reglerna hjälper dig i samarbetet med Härnösand

Läs mer

Nyheter Skanova Fiber 2009

Nyheter Skanova Fiber 2009 Nyheter Skanova Fiber 2009 2 december 2011 Version 11-11-25 Vår fiberprodukt som ständigt utvecklas 1 Nyheter i rubriker Automatiskt beställningsflöde Sänkta priser Mer stöd för din beställning Mer stöd

Läs mer

Produktspecifikation Bitstream DSL Consumer

Produktspecifikation Bitstream DSL Consumer Produktspecifikation Bitstream DSL Consumer 1 Allmänt 2 2 Teknisk beskrivning 2 2.1 Nätnivåer 2 2.2 Anslutning av Slutkundsplacerad utrustning 2 2.3 Tjänster och Prestanda 3 2.3.1 Bredbandaccess/Surf 3

Läs mer

Offert Telia Fastighetsanslutning

Offert Telia Fastighetsanslutning Offert Telia Fastighetsanslutning Ekdalens Samfällighetsförening Rev HANDLÄGGARE TeliaSonera Sverige AB Johan Sjöberg Säte: Stockholm +46290767788 johan.sjoberg@teliasonera.com Org.nr: 556430-0142 : Offert

Läs mer

Dokumentet gäller fr.o.m Produktbilaga Skanova Fiber 2009

Dokumentet gäller fr.o.m Produktbilaga Skanova Fiber 2009 1 (5) Dokumentet gäller fr.o.m. 2015-07-01 Produktbilaga Skanova Fiber 2009 Innehåll Sida 1. Allmänt... 2 2. Definitioner... 2 2.1. FMO... 2 2.2. UTO... 2 2.3. DP... 2 2.4. AP... 2 3. Beställnings- och

Läs mer

Produktbilaga Skanova Antennplacering

Produktbilaga Skanova Antennplacering Produktbilaga Skanova Antennplacering 1(6) Produktbilaga Skanova Antennplacering Innehåll Sida 1. Allmänt 2 2. Beställnings- och leveransrutiner 2 3. Märkning och krav på Kundens utrustning 2 4. Service

Läs mer

Anslutning av villa till Skanovas telenät

Anslutning av villa till Skanovas telenät 2016-11-18 1 (6) Anslutning av villa till Skanovas telenät Fiberuttag (fiber) Telejack (koppar) Intag Kabelstråk Skanova Fastighetsnät/Bostadsnät Skanovas gränssnitt: - Anslutningspunkt (Fiberuttag) -

Läs mer

Avtal om fastighetsanslutning till Hallaryd Fiber Ekonomisk förening

Avtal om fastighetsanslutning till Hallaryd Fiber Ekonomisk förening Avtal om fastighetsanslutning till Hallaryd Fiber Ekonomisk förening Avtalet är upprättat mellan nedanstående ekonomiska förening (i fortsättningen kallad Föreningen) och nedanstående fysiska eller juridiska

Läs mer

Allmänna Villkor för Bättre Läge

Allmänna Villkor för Bättre Läge Allmänna Villkor för Bättre Läge Gäller Fr.o.m 2016-01-12 1 Inledning 1.1Dessa allmänna villkor gäller då Svenska Stadsnät AB ( SSAB ) till en småhusägare ( Fastighetsägaren ) tillhandahåller installation

Läs mer

Hantering av intelligent mediakonvertering

Hantering av intelligent mediakonvertering HANTERING AV INTELLIGENT MEDIAKONVERTERING 1 (17) Dokumentansvarig/Godkänd Hantering av intelligent mediakonvertering 1 Inledning 3 1.1 Materiel som tillhandahålls 3 1.2 Två leverantörer av materiel 3

Läs mer

Dokumentet gäller fr.o.m Produktbilaga Skanova Fiber 2009

Dokumentet gäller fr.o.m Produktbilaga Skanova Fiber 2009 1 (5) Dokumentet gäller fr.o.m. 2016-10-01 Produktbilaga Skanova Fiber 2009 Innehåll Sida 1. Allmänt... 2 2. Definitioner... 2 2.1. FMO... 2 2.2. UTO... 2 2.3. DP... 2 2.4. AP... 2 3. Beställnings- och

Läs mer

RIKTLINJE FASTIGHETSNÄT

RIKTLINJE FASTIGHETSNÄT RIKTLINJE FASTIGHETSNÄT KARLSTADS KOMMUN REVIDERINGAR Nedan redovisas de fem viktigaste revideringarna sedan den förra utgåvan. X X X X X Senaste revidering markeras med vertikal linje i vänstermarginalen

Läs mer

Fiber i Bråbacka (?) 2014-11-29

Fiber i Bråbacka (?) 2014-11-29 Fiber i Bråbacka (?) 2014-11-29 Agenda Syfte och mål Varför fiber? Erbjudande och krav från Tibro Energi Vilka tjänster finns att köpa Principer för förläggning Vem gör vad? Projekt FIBER I BRÅBACKA Tidplan

Läs mer

Förslag externt VÄLKOMMEN TILL EN VÄRLD AV MÖJLIGHETER. HEJ! VAD HÄNDER NU?

Förslag externt VÄLKOMMEN TILL EN VÄRLD AV MÖJLIGHETER. HEJ! VAD HÄNDER NU? VÄLKOMMEN TILL EN VÄRLD AV MÖJLIGHETER. HEJ! Som Hyresbostäder tidigare meddelat så är vi ny kommunikationsoperatör av bredbandstjänster för dig som hyresgäst. Vi har redan monterat boxen som levererar

Läs mer

Dokumentet gäller fr.o.m Produktbilaga Skanova Fiber 2009

Dokumentet gäller fr.o.m Produktbilaga Skanova Fiber 2009 1 (5) Dokumentet gäller fr.o.m. 2017-04-01 Produktbilaga Skanova Fiber 2009 Innehåll Sida 1. Allmänt... 2 2. Definitioner... 2 2.1. FMO... 2 2.2. UTO... 2 2.3. DP... 2 2.4. AP... 2 3. Beställnings- och

Läs mer

Nu har du chansen att ansluta dig till stadsnätet och få Oxelösunds bästa internetanslutning med personlig service!

Nu har du chansen att ansluta dig till stadsnätet och få Oxelösunds bästa internetanslutning med personlig service! Nu har du chansen att ansluta dig till stadsnätet och få Oxelösunds bästa internetanslutning med personlig service! Fiber är nu den vanligaste fasta bredbandsanslutningen i Sverige. Med internet, telefoni

Läs mer

Montering och installation av utrustning

Montering och installation av utrustning 1 Montering och installation av utrustning 1. Innehåll 1. Principskiss över installationen i huset... 1 2. Anslutningsbox/Fiberuttag... 3 3. Fiberpatchkabel... 3 4. Montering av fiberpatchkabeln i fiberuttaget...

Läs mer

Qmarket Fiber från Qmarket. Information utbyggnad fibernät Smedjebacken 2015-01-27

Qmarket Fiber från Qmarket. Information utbyggnad fibernät Smedjebacken 2015-01-27 Information utbyggnad fibernät Smedjebacken 2015-01-27 Agenda 1. Varför fibernät? 2. Erbjudande fiberanslutning 3. Ekonomi 4. Tjänster 5. Lösning i fastighet Kortfakta om Zitius 250 000 fiberanslutna

Läs mer

Frågor och svar om fiber och Öppen Fiber

Frågor och svar om fiber och Öppen Fiber Frågor och svar om fiber och Öppen Fiber Vad är fiber och varför ska man ha det? Fiberoptik är en modern teknik som ersätter traditionell koppar med glas. Det innebär att information kan skickas med ljusets

Läs mer

Infoblad om våra olika tjänstedelare. DRG 700 (två olika versioner) samt CTS HES 3106 Med och utan antenn/koaxial-uttag

Infoblad om våra olika tjänstedelare. DRG 700 (två olika versioner) samt CTS HES 3106 Med och utan antenn/koaxial-uttag Infoblad om våra olika tjänstedelare DRG 700 (två olika versioner) samt CTS HES 3106 Med och utan antenn/koaxial-uttag CTS HES-3106 Med antenn/koaxial uttag Beskrivning av lysdioder på CTS:n. POWER=Spänningsindikator

Läs mer

Områdesnät Avser fiberkabel inom en eller mellan flera byggnader (såsom bostadsbyggnad, teknikutrymmen osv.) inom samma Fastighet.

Områdesnät Avser fiberkabel inom en eller mellan flera byggnader (såsom bostadsbyggnad, teknikutrymmen osv.) inom samma Fastighet. Kravspecifikation Telia Fastighetsanslutning (FTTH & FTTB) Fastighetsnät Fastighetsnät Fastighetens Teknikutrymme, GAP, Anslutningspunkt. samt Telias utrustning Avtalspartens Teknikutrymme, GAP, Anslutningspunkt

Läs mer

Gäller från och med

Gäller från och med 1 (6) Produktspecifikation för Extern anslutningskabel koppar Gäller från och med 2010-05-21 Innehåll 1 ALLMÄNT...2 2 PRODUKTBESKRIVNING...2 2.1 ALLMÄNT...2 2.2 RESISTANS, KAPACITANS OCH ISOLATION...3

Läs mer

Fibergruppen En helhetslösning. www.fibergruppen.se

Fibergruppen En helhetslösning. www.fibergruppen.se Fibergruppen En helhetslösning Fiber till Gärdala Vilka är Fibergruppen? Fibergruppen är en partner till Telia och Skanova Access. Vi hjälper till med hela fiberprocessen, från administration och ekonomi

Läs mer

1. Inkoppling med telefonibox (modell HT502) 1.1 Ett telefonjack och en telefon.

1. Inkoppling med telefonibox (modell HT502) 1.1 Ett telefonjack och en telefon. Inkopplingsbeskrivning telefoni Innehåll 1. Inkoppling med telefonibox (modell HT502) 1.1. Ett telefonjack och en telefon 1.2. Flera telefonjack och flera telefoner med samma telefonnummer. 2. Inkoppling

Läs mer

Ösmo Villaägareförening

Ösmo Villaägareförening Installationsmanual för fibernät Sammanställd av: Otto Svedenblad Sentronic SupportIT HB Midgårdsvägen 11 148 33 ÖSMO Tel: 08-520 392 64 Kontroll av fiberanslutningen 1. Om er fiber är indragen i fastigheten

Läs mer

INFORMATION OM ANSLUTNING AV EL TILL NACKA ENERGIS ELNÄT

INFORMATION OM ANSLUTNING AV EL TILL NACKA ENERGIS ELNÄT INFORMATION OM ANSLUTNING AV EL TILL NACKA ENERGIS ELNÄT Nacka Energi svarar för elnätet inom kommundelarna med postadress Nacka, Saltsjö-Duvnäs, Saltsjöbaden och Älta. Adress och telefonnummer Information

Läs mer

2. Får jag bestämma var ni ska gräva? Ja, om det finns något känsligt i vägen vid grävning kan ni påverka var grävning ska ske.

2. Får jag bestämma var ni ska gräva? Ja, om det finns något känsligt i vägen vid grävning kan ni påverka var grävning ska ske. Vanliga frågor Anslutning 1. Ska ni gräva på min tomt eller gör jag det själv? Om det finns behov av grävning så gör vi det. Grävning och återställning ingår i kampanjerbjudandet. Finns det tomrör som

Läs mer

Vilken bandbredd kan jag få med Öppen Fiber? Du kan få hastigheter mellan 10 och 1000 Mbit/s, beroende på vilken leverantör och tjänst du väljer.

Vilken bandbredd kan jag få med Öppen Fiber? Du kan få hastigheter mellan 10 och 1000 Mbit/s, beroende på vilken leverantör och tjänst du väljer. Sid 1/5 Frågor och svar Om fiber och Öppen Fiber Vad är fiber? Fiber eller fiberoptik består av överföring av ljus eller data via optiska fibrer. Det är den snabbaste metoden för informationsöverföring

Läs mer

25mb 25mb 25mb 25mb FIBER Fibern grävs ner i mark och är därför väldigt driftsäker och okänslig för störningar. Möjlighet till minst 100 Mbit/sek både till och från användaren. Kan utan problem användas

Läs mer

Så här fungerar det. A Uttag 1. D Uttag 6 7. B Uttag 2 3. C Uttag 4 5. Så här använder du ditt bredbandsskåp och dina bredbandsuttag.

Så här fungerar det. A Uttag 1. D Uttag 6 7. B Uttag 2 3. C Uttag 4 5. Så här använder du ditt bredbandsskåp och dina bredbandsuttag. Så här fungerar det Så här använder du ditt bredbandsskåp och dina bredbandsuttag. I hallen, oftast nära elcentralen sitter ditt Bredbandsskåp. Skåpet innehåller en panel med numrerade uttag. Antalet uttag

Läs mer

Bredband på landsbygden

Bredband på landsbygden Bredband på landsbygden Lokalt engagemang nyckeln till bredbandsutbyggnad på landsbygden Bredbandsutbyggnaden på landsbygden har utvecklats positivt de senaste åren. Områden som framstått som ekonomiskt

Läs mer

Tips och anvisningar vid fiberanslutning inom tätort

Tips och anvisningar vid fiberanslutning inom tätort Tips och anvisningar vid fiberanslutning inom tätort En stabil framtid med fiber Nu är det inte längre frågan om vi ska ansluta ett område - utan när vi ska göra det! Intresset för fiberanslutning är mycket

Läs mer

KINOPTIC TM. Fastighetsnät Fiber från källaren upp till lägenheten

KINOPTIC TM. Fastighetsnät Fiber från källaren upp till lägenheten KINOPTIC TM Fastighetsnät Fiber från källaren upp till lägenheten Drop on demand Bygga fastighetsnät med fiberkabel kan utföras på flera sätt vilket till stor del styrs av fastighetens ålder, tillgång

Läs mer

Produktspecifikation för Skanova Extern anslutningskabel koppar

Produktspecifikation för Skanova Extern anslutningskabel koppar 1 (7) Produktspecifikation för Skanova Extern gäller från 2014-10-01 Innehållsförteckning 1. INLEDNING... 2 2. TEKNISK BESKRIVNING AV PRODUKTEN... 2 2.1 Allmänt... 2 2.2 Resistans, kapacitans och isolation...

Läs mer

INSTALLATIONSGUIDE Vid fiberanslutning till villa

INSTALLATIONSGUIDE Vid fiberanslutning till villa INSTALLATIONSGUIDE Vid fiberanslutning till villa En stabil framtid med fiber Snabbt, stabilt och säkert. Att installera fiber i sin villa öppnar teknikens motorväg in i framtiden. Du får möjligheter till

Läs mer

Avtal om anslutning fibernät (före byggnation av anläggning) (version 2016-04-11)

Avtal om anslutning fibernät (före byggnation av anläggning) (version 2016-04-11) Från Forntid till Nutid Sida 1 av 5 Avtal om anslutning fibernät (före byggnation av anläggning) (version 2016-04-11) Avtalet är upprättat mellan Klövedal Fiber Sydväst ekonomisk förening med organisationsnummer

Läs mer

Tekniska krav och anvisningar. Tele/datasystem. Ändrings-PM 1 (6) Dokumentansvarig Rainer Nieminen. Publicerat 2015-01-27

Tekniska krav och anvisningar. Tele/datasystem. Ändrings-PM 1 (6) Dokumentansvarig Rainer Nieminen. Publicerat 2015-01-27 Tekniska krav och anvisningar Tele/datasystem Ändrings-PM 1 (6) Revideringshistoriken avser och täcker in samtliga dokument inom teknikområdet Telesystem. Dokument som bara får nytt revideringsdatum utan

Läs mer

Prislista Samlokalisering gällande från Alla priser anges exklusive moms

Prislista Samlokalisering gällande från Alla priser anges exklusive moms 1 (6) Samlokalisering gällande från 2019-01-01 Alla priser anges exklusive moms INNEHÅLL SID 1 AVGIFTER FÖR OFFERT... 2 1.1 NY SAMLOKALISERING... 2 1.2 AVGIFT FÖR UTARBETANDE AV OFFERT FÖR UTÖKNING AV

Läs mer

Kommunstyrelsen beslutar Godkänner markavtalet med Skanova och att motsvarande avtal tecknas med övriga ledningsägare.

Kommunstyrelsen beslutar Godkänner markavtalet med Skanova och att motsvarande avtal tecknas med övriga ledningsägare. Tjänsteutlåtande Samhällsbyggnadsförvaltningen Datum 2014-10-28 Dnr KS 2014/0298-267 Till Kommunstyrelsen Markavtal med Skanova Sammanfattning Markavtal med ledningsägare som har ledning i kommunal gata

Läs mer

Bilaga 5: Dokumentation Ver. 0.9

Bilaga 5: Dokumentation Ver. 0.9 Anvisningar för robust fiberanläggning Bilaga 5: Dokumentation Ver. 0.9 Sida 2 (22) Innehållsförteckning 1. INLEDNING... 3 2. DOKUMENTATION... 3 2.1 Generella krav... 3 2.2 Omfattning... 4 2.3 Krav på

Läs mer

Så här går det till rent praktiskt

Så här går det till rent praktiskt 3 Så här går det till rent praktiskt För att göra det enklare för dig att ta ställning till Stadsnät har vi delat upp informationen i tre delar. 1 2 3 Del ett handlar om fördelarna med Stadsnät och varför

Läs mer

Dokumentet gäller fr.o.m Produktbilaga Skanova Fiber 2009

Dokumentet gäller fr.o.m Produktbilaga Skanova Fiber 2009 1 (5) Dokumentet gäller fr.o.m. 2018-07-01 Produktbilaga Skanova Fiber 2009 Innehåll Sida 1. Allmänt... 2 2. Definitioner... 2 2.1. FMO... 2 2.2. UTO... 2 2.3. DP... 2 2.4. AP... 2 3. Beställnings- och

Läs mer

Att ansluta en fastighet till Karlstads Stadsnät och bygga ett fastighetsnät. www.stadsnat.karlstad.se

Att ansluta en fastighet till Karlstads Stadsnät och bygga ett fastighetsnät. www.stadsnat.karlstad.se Att ansluta en fastighet till Karlstads Stadsnät och bygga ett fastighetsnät www.stadsnat.karlstad.se Inledning Att ansluta en fastighet till Karlstads Stadsnät innebär att i stort sett få obegränsade

Läs mer

Instruktioner till frågeformuläret Kanalisation

Instruktioner till frågeformuläret Kanalisation Instruktioner till frågeformuläret Kanalisation Kontaktuppgifter (fråga 1) besvaras av samtliga respondenter. Svar på frågeformuläret fylls i via ett webbaserat formulär. Svar ska lämnas senast 15 februari

Läs mer

Fiber till Tjuv- & Enholmen?

Fiber till Tjuv- & Enholmen? Fiber till Tjuv- & Enholmen? Nu gör vi ett nytt försök. Hittills har 21 fastigheter beställt anslutning. Vi behöver 35 för att dra igång projektet. Anmälan vill vi ha senast 30 juni 2016 Kontaktpersoner

Läs mer

Dra in fiberslangen vid ett eluttag och lämna en meter slang där du vill att vi placerar tjänstefördelaren. Borra hål med 45 graders lutning.

Dra in fiberslangen vid ett eluttag och lämna en meter slang där du vill att vi placerar tjänstefördelaren. Borra hål med 45 graders lutning. Tänk på att installationshandboken är generell och illustrerar en standardanslutning. Du kan ha speciella förutsättningar som inte nämns här och därför är det viktigt att du tar hänsyn till den detaljerade

Läs mer

BESTÄLLNING AV FIBERANSLUTNING BESTÄLLNING AV FIBERANSLUTNING I BUNKEFLOSTRAND

BESTÄLLNING AV FIBERANSLUTNING BESTÄLLNING AV FIBERANSLUTNING I BUNKEFLOSTRAND BESTÄLLNING AV FIBERANSLUTNING BESTÄLLNING AV FIBERANSLUTNING I BUNKEFLOSTRAND BESTÄLLNING AV FIBERANSLUTNING Denna beställning avser en fiberinstallation till er fastighet och bör kopieras och förvaras

Läs mer

Bredband till Fler - Bredbandsutbyggnad 2016-2020. Möte med Landsbygdsrådet i Vännäs den 3 februari 2016

Bredband till Fler - Bredbandsutbyggnad 2016-2020. Möte med Landsbygdsrådet i Vännäs den 3 februari 2016 Bredband till Fler - Bredbandsutbyggnad 2016-2020 Möte med Landsbygdsrådet i Vännäs den 3 februari 2016 Vilka är vi? Roger Fagerdal Bredbandsstrateg IT-kontoret Vännäs kommun Mikael Larsson Projektledare

Läs mer

Kallvattenmodellen. Ramavtal 2015-11-24

Kallvattenmodellen. Ramavtal 2015-11-24 Kallvattenmodellen Ramavtal 2015-11-24 Ring oss! Fastighetsägarnas rådgivningstelefon 020-510 511 Tonval #5 Agenda Kallvattenmodellen, IT-Avtal 2014 Ramavtalsupphandling Operatör Ramavtalsupphandling Fastighetsnät

Läs mer

VIKTIG INFO GÄLLANDE OMKOPPLINGEN TILL DET ÖPPNA NÄTET

VIKTIG INFO GÄLLANDE OMKOPPLINGEN TILL DET ÖPPNA NÄTET VIKTIG INFO GÄLLANDE OMKOPPLINGEN TILL DET ÖPPNA NÄTET Installation av hemmaswitch Vi har/kommer att installera en hemmaswitch hos dig, den ser ut som på bilden här intill. När omkopplingen till Open Universe

Läs mer

Prislista Samlokalisering gällande från Alla priser anges exklusive moms

Prislista Samlokalisering gällande från Alla priser anges exklusive moms 1 (6) Samlokalisering gällande från 2017-04-01 Alla priser anges exklusive moms INNEHÅLL SID 1 AVGIFTER FÖR OFFERT... 2 1.1 NY SAMLOKALISERING... 2 1.2 AVGIFT FÖR UTARBETANDE AV OFFERT FÖR UTÖKNING AV

Läs mer

LANDSTINGET SÖRMLAND FM-enheten/Fastighet

LANDSTINGET SÖRMLAND FM-enheten/Fastighet Handläggare Kjell Leijon Fastställd av J. Niskanen Sign Datum 20150201 Utgåva Nr 1 Flik nr Antal sidor 1 (17) LANDSTINGET SÖRMLAND FMenheten/Fastighet PTS DATANÄT LANDSTINGET SÖRMLAND Daterad 20150201

Läs mer

VI FIRAR. 5000 kr. Nu bygger vi fibernät! BREDBAND TILL ALLA VÄLKOMMEN TILL RONNEBYPORTEN!

VI FIRAR. 5000 kr. Nu bygger vi fibernät! BREDBAND TILL ALLA VÄLKOMMEN TILL RONNEBYPORTEN! VÄLKOMMEN TILL RONNEBYPORTEN! VI FIRAR BREDBAND TILL ALLA 5000 kr + Månadsavgift på 150 kr Nu bygger vi fibernät! KONTAKTUPPGIFTER Du som har frågor om anslutning till fibernätet, kontakta Ronneby Miljö

Läs mer

Gäller från och med 2011-10-01

Gäller från och med 2011-10-01 1 (7) Gäller från och med 2011-10-01 1 Definitioner Arbetsdag: Avtalat Leveransdag: Beställning: Beställningsbekräftelse: Faktisk Leveransdag: Fastighetsnät: Fel: Hyresavtal: Klarrapport: Mindre anpassning

Läs mer

Beskrivning av inkoppling i Halmstads stadsnät

Beskrivning av inkoppling i Halmstads stadsnät Bilaga 11: Maxinkoppling av BredbandsTV, dubbla teleabonnemang och router Andra telefonnummret Mini-switch Beskrivning av inkoppling i Halmstads stadsnät Första telefonnummret Halmstad 2009-06-08 ver 1

Läs mer

Vatten- och avloppsanläggningar. i allmän mark. Utgångspunkter för fördelning av ansvar och kostnader mellan skatte- och avgiftskollektivet

Vatten- och avloppsanläggningar. i allmän mark. Utgångspunkter för fördelning av ansvar och kostnader mellan skatte- och avgiftskollektivet Vatten- och avloppsanläggningar i allmän mark Utgångspunkter för fördelning av ansvar och kostnader mellan skatte- och avgiftskollektivet 2 INLEDNING Vid utbyggnad, ombyggnad eller omläggning av t ex trafikleder,

Läs mer

Tips och anvisningar vid fiberanslutning inom tätort

Tips och anvisningar vid fiberanslutning inom tätort Tips och anvisningar vid fiberanslutning inom tätort En stabil framtid med fiber Nu är det inte längre frågan om vi ska ansluta ett område - utan när vi ska göra det! Intresset för fiberanslutning är mycket

Läs mer

Riktlinjer för fastighetsnät, data- och telenät vid Umeå Universitet 2014

Riktlinjer för fastighetsnät, data- och telenät vid Umeå Universitet 2014 Sid 1 r för fastighetsnät, data- och telenät vid Umeå Universitet 2014 Innehållsförteckning 1 Bakgrund... 2 2 Planering och projektering... 2 3 Telenät... 2 4 Utförande allmänt för datanät... 2 5 Märkning

Läs mer

Informationsträff Myckleby Församlingshem 2015-11-08

Informationsträff Myckleby Församlingshem 2015-11-08 Informationsträff Myckleby Församlingshem 2015-11-08 1 Program Medlemsläget Bidragsansökan Projekteringen Orust kommuns beslut om stamnät Ekonomi, inför grävstart, under samt efter driftssättningen Markupplåtelseavtal

Läs mer

EMMABODA I VÅRA HJÄRTAN EMMABODA FIXAR FIBER!

EMMABODA I VÅRA HJÄRTAN EMMABODA FIXAR FIBER! EMMABODA I VÅRA HJÄRTAN EMMABODA FIXAR FIBER! VARFÖR SKA DU SKAFFA FIBER? I Emmaboda kommun ska det i princip vara möjligt att få tillgång till bredbandskapacitet och tjänster på lika villkor, oavsett

Läs mer

Välkommen till Fiberriket.

Välkommen till Fiberriket. Välkommen till Fiberriket. Kampanjpris 21 900 kr fr 393 kr/mån * ord. pris 34 900 kr Öppen Fiber oppen-fiber_kampanj_16n3_1_dr1_21900_tdr-4701_1-1601.indd 1 2016-02-04 10:43 oppen-fiber_kampanj_16n3_1_dr1_21900_tdr-4701_1-1601.indd

Läs mer

Dokumentet gäller fr.o.m Skanova Fiber 2009

Dokumentet gäller fr.o.m Skanova Fiber 2009 1 (8) Dokumentet gäller fr.o.m. 2016-01-01 Skanova Fiber 2009 1 Allmänt... 2 2 Produktvarianter... 2 2.1 Skild framföring... 2 2.2 Helsvetsning... 3 2.3 Korttidshyra... 3 2.4 Långa Transportförbindelser...

Läs mer

Avrapportering EAB Kvartal 3 2015

Avrapportering EAB Kvartal 3 2015 Ansvarig Datum Sidnr Equality of Access Board 2015-12-07 1 (8) Avrapportering EAB Kvartal 3 2015 Likabehandlingsrapport för TeliaSonera Skanova Access AB och TeliaSonera Network Sales AB Till Johan Dennelind

Läs mer

FIBERNÄT STEGET TILL SNABBARE OCH STÖRRE FRIHET

FIBERNÄT STEGET TILL SNABBARE OCH STÖRRE FRIHET FIBERNÄT STEGET TILL SNABBARE OCH STÖRRE FRIHET C4 Energi Fibernät C4 Energi leverar fiberkabel till de som vill ha ett snabbt, framtidssäkrat och öppet nät. Nätet växer kontinuerligt och allt fler ges

Läs mer