Hanna kommer att ha utvecklingssamtal med åk 1 i slutet av september, skriv upp er på listan utanför klassrummet!

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Hanna kommer att ha utvecklingssamtal med åk 1 i slutet av september, skriv upp er på listan utanför klassrummet!"

Transkript

1 Månadsbrev September Nu har skolan kommit igång! Det är mycket nytt för förskoleklassbarnen och de nya ettorna, det är vanligt att de kan vara mycket trötta så här i början. Vi hade en fin utedag i Svanebro, där vi letade småkryp på land och i vatten! Vi bifogar lite bilder! Det kommer bilder på hemsidan också. Den hittar ni här: Vad gör vi på idrotten: vi fortsätter att vara ute så länge vädret tillåter. Mycket gruppstärkande lekar så här i början på terminen. Kom ihåg att ta med handduk. Biblioteket: efter höstlovet kommer åk 3 få läsa böcker i olika genrer och ha boksamtal. De lånar en bok och har i skolan. Åk 1 och åk 2 ska låna en skönlitterär bok att ha i klassrummet. För övrigt får man låna tre böcker att läsa hemma. OBS! Viktigt att böckerna kommer tillbaka i tid. För att hjälpa barnen att hålla reda på sina låneböcker kommer de att få var sin tygväska att frakta sina böcker i till och från biblioteket. Hanna kommer att ha utvecklingssamtal med åk 1 i slutet av september, skriv upp er på listan utanför klassrummet! Läxdagar: Åk 3 har läsläxa måndag-måndag. Hemlig läxa måndag-fredag. Åk 2 har läsläxa torsdag-torsdag. Hemlig läxa varannan vecka måndag-fredag. Åk 1 har läsläxa onsdag-onsdag och hemlig läxa varannan vecka. Viktigt att veta: 1/9 Utedag för f-klassen och åk1, ta med liten matsäck. 2/9 Slöjd: åk 2 syslöjd och åk 3 träslöjd. F-klassen till biblioteket, kom i tid 7.30! 3/9 Idrott åk ! Boklån! 8/9 Utedag för alla F-1-2-3! Liten matsäck med!

2 9/9 Slöjd: åk 2 trä och åk 3 syslöjd. 10/9 Idrott för F-1-2! Kom i tid till bussen 7.30! Åk 3 simning! 15/9 Utedag för F-1. Liten matsäck, kläder efter väder! 16/9 Slöjd: åk 2 syslöjd och åk 3 träslöjd. F-klassen åker till biblioteket 7.30! 17/9 Idrott för åk 1-2-3! Välkomna på föräldramöte i skolan kl /9 Utedag för alla, F-1-2-3! Liten matsäck, kläder efter väder! Vi har skördefest! Vi skördar från våra odlingar och gör soppa över öppen eld. 23/9 slöjd åk 2 träslöjd åk 3 syslöjd. 24/9 Idrott åk F-1-2! Bussen går 7.30! Åk 3 har simning. Klassrumsarbete på morgonen! 29/9 Utedag F-1 liten matsäck och kläder efter väder! 30/9 Slöjd: åk 2 syslöjd och åk 3 träslöjd. F-klassen åker till biblioteket! Buss 7.30! OBS! 2/10 STUDIEDAG FRITIDS STÄNGT! Ingalill, Hanna, Greger och Angela Bilder från de första skolveckorna!

3

4

5 Månadsbrev September Nu har skolan kommit igång! Det är mycket nytt för förskoleklassbarnen och de nya ettorna, det är vanligt att de kan vara mycket trötta så här i början. Vi hade en fin utedag i Svanebro, där vi letade småkryp på land och i vatten! Vi bifogar lite bilder! Det kommer bilder på hemsidan också. Den hittar ni här: Vad gör vi på idrotten: vi fortsätter att vara ute så länge vädret tillåter. Mycket gruppstärkande lekar så här i början på terminen. Kom ihåg att ta med handduk. Biblioteket: efter höstlovet kommer åk 3 få läsa böcker i olika genrer och ha boksamtal. De lånar en bok och har i skolan. Åk 1 och åk 2 ska låna en skönlitterär bok att ha i klassrummet. För övrigt får man låna tre böcker att läsa hemma. OBS! Viktigt att böckerna kommer tillbaka i tid. För att hjälpa barnen att hålla reda på sina låneböcker kommer de att få var sin tygväska att frakta sina böcker i till och från biblioteket. Hanna kommer att ha utvecklingssamtal med åk 1 i slutet av september, skriv upp er på listan utanför klassrummet! Läxdagar: Åk 3 har läsläxa måndag-måndag. Hemlig läxa måndag-fredag. Åk 2 har läsläxa torsdag-torsdag. Hemlig läxa varannan vecka måndag-fredag. Åk 1 har läsläxa onsdag-onsdag och hemlig läxa varannan vecka. Viktigt att veta: 1/9 Utedag för f-klassen och åk1, ta med liten matsäck. 2/9 Slöjd: åk 2 syslöjd och åk 3 träslöjd. F-klassen till biblioteket, kom i tid 7.30! 3/9 Idrott åk ! Boklån! 8/9 Utedag för alla F-1-2-3! Liten matsäck med!

6 9/9 Slöjd: åk 2 trä och åk 3 syslöjd. 10/9 Idrott för F-1-2! Kom i tid till bussen 7.30! Åk 3 simning! 15/9 Utedag för F-1. Liten matsäck, kläder efter väder! 16/9 Slöjd: åk 2 syslöjd och åk 3 träslöjd. F-klassen åker till biblioteket 7.30! 17/9 Idrott för åk 1-2-3! Välkomna på föräldramöte i skolan kl /9 Utedag för alla, F-1-2-3! Liten matsäck, kläder efter väder! Vi har skördefest! Vi skördar från våra odlingar och gör soppa över öppen eld. 23/9 slöjd åk 2 träslöjd åk 3 syslöjd. 24/9 Idrott åk F-1-2! Bussen går 7.30! Åk 3 har simning. Klassrumsarbete på morgonen! 29/9 Utedag F-1 liten matsäck och kläder efter väder! 30/9 Slöjd: åk 2 syslöjd och åk 3 träslöjd. F-klassen åker till biblioteket! Buss 7.30! OBS! 2/10 STUDIEDAG FRITIDS STÄNGT! Ingalill, Hanna, Greger och Angela Bilder från de första skolveckorna!

7

8

9 Månadsbrev September Nu har skolan kommit igång! Det är mycket nytt för förskoleklassbarnen och de nya ettorna, det är vanligt att de kan vara mycket trötta så här i början. Vi hade en fin utedag i Svanebro, där vi letade småkryp på land och i vatten! Vi bifogar lite bilder! Det kommer bilder på hemsidan också. Den hittar ni här: Vad gör vi på idrotten: vi fortsätter att vara ute så länge vädret tillåter. Mycket gruppstärkande lekar så här i början på terminen. Kom ihåg att ta med handduk. Biblioteket: efter höstlovet kommer åk 3 få läsa böcker i olika genrer och ha boksamtal. De lånar en bok och har i skolan. Åk 1 och åk 2 ska låna en skönlitterär bok att ha i klassrummet. För övrigt får man låna tre böcker att läsa hemma. OBS! Viktigt att böckerna kommer tillbaka i tid. För att hjälpa barnen att hålla reda på sina låneböcker kommer de att få var sin tygväska att frakta sina böcker i till och från biblioteket. Hanna kommer att ha utvecklingssamtal med åk 1 i slutet av september, skriv upp er på listan utanför klassrummet! Läxdagar: Åk 3 har läsläxa måndag-måndag. Hemlig läxa måndag-fredag. Åk 2 har läsläxa torsdag-torsdag. Hemlig läxa varannan vecka måndag-fredag. Åk 1 har läsläxa onsdag-onsdag och hemlig läxa varannan vecka. Viktigt att veta: 1/9 Utedag för f-klassen och åk1, ta med liten matsäck. 2/9 Slöjd: åk 2 syslöjd och åk 3 träslöjd. F-klassen till biblioteket, kom i tid 7.30! 3/9 Idrott åk ! Boklån! 8/9 Utedag för alla F-1-2-3! Liten matsäck med!

10 9/9 Slöjd: åk 2 trä och åk 3 syslöjd. 10/9 Idrott för F-1-2! Kom i tid till bussen 7.30! Åk 3 simning! 15/9 Utedag för F-1. Liten matsäck, kläder efter väder! 16/9 Slöjd: åk 2 syslöjd och åk 3 träslöjd. F-klassen åker till biblioteket 7.30! 17/9 Idrott för åk 1-2-3! Välkomna på föräldramöte i skolan kl /9 Utedag för alla, F-1-2-3! Liten matsäck, kläder efter väder! Vi har skördefest! Vi skördar från våra odlingar och gör soppa över öppen eld. 23/9 slöjd åk 2 träslöjd åk 3 syslöjd. 24/9 Idrott åk F-1-2! Bussen går 7.30! Åk 3 har simning. Klassrumsarbete på morgonen! 29/9 Utedag F-1 liten matsäck och kläder efter väder! 30/9 Slöjd: åk 2 syslöjd och åk 3 träslöjd. F-klassen åker till biblioteket! Buss 7.30! OBS! 2/10 STUDIEDAG FRITIDS STÄNGT! Ingalill, Hanna, Greger och Angela Bilder från de första skolveckorna!

11

12

13 Månadsbrev September Nu har skolan kommit igång! Det är mycket nytt för förskoleklassbarnen och de nya ettorna, det är vanligt att de kan vara mycket trötta så här i början. Vi hade en fin utedag i Svanebro, där vi letade småkryp på land och i vatten! Vi bifogar lite bilder! Det kommer bilder på hemsidan också. Den hittar ni här: Vad gör vi på idrotten: vi fortsätter att vara ute så länge vädret tillåter. Mycket gruppstärkande lekar så här i början på terminen. Kom ihåg att ta med handduk. Biblioteket: efter höstlovet kommer åk 3 få läsa böcker i olika genrer och ha boksamtal. De lånar en bok och har i skolan. Åk 1 och åk 2 ska låna en skönlitterär bok att ha i klassrummet. För övrigt får man låna tre böcker att läsa hemma. OBS! Viktigt att böckerna kommer tillbaka i tid. För att hjälpa barnen att hålla reda på sina låneböcker kommer de att få var sin tygväska att frakta sina böcker i till och från biblioteket. Hanna kommer att ha utvecklingssamtal med åk 1 i slutet av september, skriv upp er på listan utanför klassrummet! Läxdagar: Åk 3 har läsläxa måndag-måndag. Hemlig läxa måndag-fredag. Åk 2 har läsläxa torsdag-torsdag. Hemlig läxa varannan vecka måndag-fredag. Åk 1 har läsläxa onsdag-onsdag och hemlig läxa varannan vecka. Viktigt att veta: 1/9 Utedag för f-klassen och åk1, ta med liten matsäck. 2/9 Slöjd: åk 2 syslöjd och åk 3 träslöjd. F-klassen till biblioteket, kom i tid 7.30! 3/9 Idrott åk ! Boklån! 8/9 Utedag för alla F-1-2-3! Liten matsäck med!

14 9/9 Slöjd: åk 2 trä och åk 3 syslöjd. 10/9 Idrott för F-1-2! Kom i tid till bussen 7.30! Åk 3 simning! 15/9 Utedag för F-1. Liten matsäck, kläder efter väder! 16/9 Slöjd: åk 2 syslöjd och åk 3 träslöjd. F-klassen åker till biblioteket 7.30! 17/9 Idrott för åk 1-2-3! Välkomna på föräldramöte i skolan kl /9 Utedag för alla, F-1-2-3! Liten matsäck, kläder efter väder! Vi har skördefest! Vi skördar från våra odlingar och gör soppa över öppen eld. 23/9 slöjd åk 2 träslöjd åk 3 syslöjd. 24/9 Idrott åk F-1-2! Bussen går 7.30! Åk 3 har simning. Klassrumsarbete på morgonen! 29/9 Utedag F-1 liten matsäck och kläder efter väder! 30/9 Slöjd: åk 2 syslöjd och åk 3 träslöjd. F-klassen åker till biblioteket! Buss 7.30! OBS! 2/10 STUDIEDAG FRITIDS STÄNGT! Ingalill, Hanna, Greger och Angela Bilder från de första skolveckorna!

15

16

Vi börjar maj med ett kombinerat föräldramöte/åhörarkväll på måndag kväll i Bergunda gymnastiksal kl.18.00. Välkomna föräldrar och syskon!

Vi börjar maj med ett kombinerat föräldramöte/åhörarkväll på måndag kväll i Bergunda gymnastiksal kl.18.00. Välkomna föräldrar och syskon! Månadsbrev Maj Vi börjar maj med ett kombinerat föräldramöte/åhörarkväll på måndag kväll i Bergunda gymnastiksal kl.18.00. Välkomna föräldrar och syskon! Vi har avslutat skapande skola där vi jobbat med

Läs mer

Skuttungeposten Nr 3 v. 41-43 2015-2016

Skuttungeposten Nr 3 v. 41-43 2015-2016 SKAPANDE SKOLA Projektet är avslutat och var mycket uppskattat av eleverna! Filmerna finns på erikhedman.com. SMILE Månadens ord är MEDMÄNSKLIG- HET och vi arbetar med färdigheten att visa att man tycker

Läs mer

Följande gäller för utflykterna:

Följande gäller för utflykterna: Sommarplaneringen 2005 Nu är vi äntligen klara med planeringen för sommaren. Vi har planerat in en hel del utflykter och aktiviteter. Vi har försökt att hitta en variation i det vi gör, en del av utflykterna

Läs mer

Manus: Tredje bildspelet handlar om kroppen och rörelse. Alla vet säkert att det är bra för våra kroppar att få röra på sig.

Manus: Tredje bildspelet handlar om kroppen och rörelse. Alla vet säkert att det är bra för våra kroppar att få röra på sig. Pedagogens manus till BILDSPEL 3 KROPPEN OCH RÖRELSE 1. Manus: Tredje bildspelet handlar om kroppen och rörelse. Alla vet säkert att det är bra för våra kroppar att få röra på sig. 2. Manus: Från 12 års

Läs mer

IdrottOnline. Ambassadörsutbildning. Övningar: Ambassadörens exemplar

IdrottOnline. Ambassadörsutbildning. Övningar: Ambassadörens exemplar IdrottOnline Ambassadörsutbildning Övningar: Ambassadörens exemplar Övningar i grupper om tre I grupper tre om tre ska ni öva er i ett antal givna situationer. Det finns en mall att följa i diskussionen

Läs mer

Nina: 0760 148845 Jasmine (från v 33): 0709 185486

Nina: 0760 148845 Jasmine (från v 33): 0709 185486 SOMMARLOVS PROGRAM FRITIDS 2015 Här nedan kan du läsa om vårt sommarlovs program! Vi reserverar oss för ändringar. Lunch och mellanmål planeras vecka för vecka och du hittar vår meny på anslagstavlan.

Läs mer

Dagordning Vi hänger upp en mobilnummer listan i hallen. Vi kommer att lägga upp kvällens minnesanteckningar på hemsidan.

Dagordning Vi hänger upp en mobilnummer listan i hallen. Vi kommer att lägga upp kvällens minnesanteckningar på hemsidan. Föräldrarmöte 3 september 2015, 18.00-19.30 Annika J hälsar alla välkomna Dagordning Vi hänger upp en mobilnummer listan i hallen. Vi kommer att lägga upp kvällens minnesanteckningar på hemsidan. Presentation

Läs mer

KLAGSTORP SKOLAS-ABC Läsåret 15/16

KLAGSTORP SKOLAS-ABC Läsåret 15/16 KLAGSTORPS SKOLOMRÅDE TRELLEBORGS KOMMUN KLAGSTORP SKOLAS-ABC Läsåret 15/16 A Allergi I skolan finns det flera elever som har allergi. För att hjälpa dem från att få allergiska reaktioner kan vi anpassa

Läs mer

Friskolenytt Virestad v.42

Friskolenytt Virestad v.42 Friskolenytt Virestad v.42 Skola: På torsdag nästa vecka är det dags, då kommer vi alla få oss till livs en föreställning som heter Musikhögskolan flyger ; det är nästan färdigutbildade musiker från Malmö

Läs mer

Löddesnässkolans. Fritidshem

Löddesnässkolans. Fritidshem Löddesnässkolans Fritidshem 2014/2015 Välkommen till Område Löddesnäs Fritidshem. Enhet Löddesnäs fritidshem består av 4 avdelningar, Idun Saga, Freja och Embla. Alla fritidshemmen ligger integrerade i

Läs mer

Informationsbrev februari 2016

Informationsbrev februari 2016 Informationsbrev februari 2016 Hej föräldrar! Alla lärare på Svenska Skolan kommer att resa till Stockholm för studiebesök och föreläsningar den 18 20 maj. Vad det innebär för respektive kompletteringsgrupp

Läs mer

Lgr 11 Centralt innehåll och förmågor som tränas:

Lgr 11 Centralt innehåll och förmågor som tränas: SIDAN 1 Författare: Hanne Fredsted Vad handlar boken om? Boken handlar om Tarik och Ida som ska på skolresa. Tarik vill så gärna följa med, men hans pappa har sagt att i hans familj sover man hemma. Fröken

Läs mer

Veckobrev v. 47. Information om vad som hänt i skolan den här veckan.

Veckobrev v. 47. Information om vad som hänt i skolan den här veckan. Veckobrev v. 47 Information om vad som hänt i skolan den här veckan. I matematik har vi arbetat med begreppen fler, färre, lika många och med likhetstecknet betydelse. Vi har jobbat med klockan främst

Läs mer

Elevernas trygghetsplan

Elevernas trygghetsplan Elevernas trygghetsplan Parkskolan 2015-2016 Vår guldregel Som du vill att andra ska vara mot dig, så ska du vara mot andra Planen är förnyad av rektor, personal, elever och föräldrar 2015-08-24. Innehåll

Läs mer

Protokoll Brukarråd Förskolan Saltängen 2013-02-11

Protokoll Brukarråd Förskolan Saltängen 2013-02-11 Protokoll Brukarråd Förskolan Saltängen 2013-02-11 1. mötets öppnande: Greta hälsar alla välkomna. 2. sekreterare: Caroline Kurtti och Justerare: Jesper Käck och Camilla Jinnerstrand Närvarande föräldrarepresentanter:

Läs mer

UPPGIFT!! Sortera sedan notisarna på A3 pappret efter respektive kategori.

UPPGIFT!! Sortera sedan notisarna på A3 pappret efter respektive kategori. Speedmeeting UPPGIFT!! Lista alla utbildningsinsatser som ni gör i förening inom kategorierna Aktivitetsledare, Organisationsledare, Aktiva samt Föräldrar på notisar. OBS skriv en utbildningsinsats per

Läs mer

VINBÄRSNYTT F-2 v.39 Allmän information

VINBÄRSNYTT F-2 v.39 Allmän information KALENDARIUM höstterminen 2014 Höstterminens sista dag 19 december Lov, studiedagar och planeringsdagar Höstlov - v. 44 Jullov - 20/12 2014-7/1 2015 Studiedag 7/1 2015 (fritids öppet) på studiedagar och

Läs mer

En liten påminnelse angående klubbens öppettider: Mån fre 8.00 16.30 Vi städar 16.15.

En liten påminnelse angående klubbens öppettider: Mån fre 8.00 16.30 Vi städar 16.15. KALENDARIUM vårterminen 2015 Lov, studiedagar och planeringsdagar Påsklov v.15-7-10/4 2015 Kristi himmelsfärdsdag - 14/5 2015 Lov 15/5 2015 på studiedagar och lovdagar har fritids öppet Dagar då vi vill

Läs mer

Arbetsplan läsåret 09/10 Stentägtskolan Centrala området

Arbetsplan läsåret 09/10 Stentägtskolan Centrala området Arbetsplan läsåret 07/08 Arbetsplanen ska bygga på Söderhamns kommuns skolplan, samt målen från BUN:s verksamhetsplan. Övriga styrdokument är läroplan Lpo 94, våra kursplaner och allmänna råd för skolbarnsomsorg.

Läs mer

Vi vill veta vad tycker du om skolan

Vi vill veta vad tycker du om skolan Vi vill veta vad tycker du om skolan 1 1 Hur gammal är du? år 2 Är 1 2 du Flicka Pojke 3 Går du i skolår 1 4 2 5 3 6 4 Har du och dina föräldrar valt en annan skola än den som ligger närmast ditt hem?

Läs mer

Torsås. Program. kommun. 16 22 februari

Torsås. Program. kommun. 16 22 februari Torsås kommun Program 16 22 februari Sportlov 2015 Fredagen den 13/2 Lovebomba med hjärtan och kärleksdikter på Torsås bibliotek kl. 13.00 17.00. Drop in. För alla åldrar. Lördagen den 14/2 Lovebomba med

Läs mer

Kapitel 1: Ljudet. Kapitel 2: Rädslan

Kapitel 1: Ljudet. Kapitel 2: Rädslan Kapitel 1: Ljudet Det var en helt vanlig dag. Erik och hans klass hade kemilektion. Plötsligt hörde Erik konstiga ljud under golvet. Erik gillade inte kemiläraren. Han var sträng och sur hela tiden. Det

Läs mer

Nästa vecka är det höstlov. På måndagen den 26/10 är hela skolan stängd, fritids har alltså inte heller öppet.

Nästa vecka är det höstlov. På måndagen den 26/10 är hela skolan stängd, fritids har alltså inte heller öppet. Veckobrev Freja, Frigg och Fritidsinfo. Inför vecka 45 Nästa vecka är det höstlov. På måndagen den 26/10 är hela skolan stängd, fritids har alltså inte heller öppet. År 1 och 2 Frigg åker på utflykt måndag

Läs mer

2.3 Elevernas ansvar och inflytande

2.3 Elevernas ansvar och inflytande GENEVAD 2014 2.3 Elevernas ansvar och inflytande Målbeskrivning i skolan. och för sitt arbete i skolan, och mognad, undervisningen, svara för att eleverna får pröva olika arbetssätt och arbetsformer,,

Läs mer

CITRONNYTT vecka 49 F-klass - årskurs 2

CITRONNYTT vecka 49 F-klass - årskurs 2 KALENDARIUM höstterminen 2014 Höstterminens sista dag 19 december Lov, studiedagar och planeringsdagar Jullov - 20/12 2014-7/1 2015 Studiedag 7/1 2015 (fritids öppet) på studiedagar och lovdagar har fritids

Läs mer

Utvecklingssamtal Spelare

Utvecklingssamtal Spelare Utvecklingssamtal Spelare Hemuppgift Fanna BK P/F Spelarutveckling. Detta är en hemuppgift som vi tränare vill att ni går hem och svarar på. Den tar max 10-15 minuter att göra. Lämna tillbaka uppgiften

Läs mer

Välkommen till fritids

Välkommen till fritids Välkommen till fritids እ ን ቃ ዕ ና ብ መዘ ና ግ ዒ ( ፍ ሪ ቲ ድ ) ብ ደ ሓ ን መጻ እ ኩ ም Telefonnummer ቁ ጽ ሪ ተ ለ ፎ ን Fritids ፍ ሪ ቲ ድ (መዘ ና ግ ዒ መውዓ ሊ) Fritids är till för barn mellan 6och 12 år vars vårdnadshavare arbetar,

Läs mer

Höstprogram 2016 Du vet väl att vi finns på Facebook och hemsidan: www.aafm.se Här hittar du de senaste nyheterna som rör föreningen

Höstprogram 2016 Du vet väl att vi finns på Facebook och hemsidan: www.aafm.se Här hittar du de senaste nyheterna som rör föreningen Höstprogram 2016 Du vet väl att vi finns på Facebook och hemsidan: www.aafm.se Här hittar du de senaste nyheterna som rör föreningen Välkommen till Astma och Allergiföreningen i Malmö Adress: Falkmansgatan

Läs mer

Information till hemmen om elevens skolgång

Information till hemmen om elevens skolgång Information till hemmen om elevens skolgång Skolan är skyldig att informera vårdnadshavarna om elevens skolgång. Det innebär att båda vårdnadshavarna ska få inbjudan till utvecklingssamtal, föräldramöten

Läs mer

Allergier Årstadalsskolan är en nötfri skola. Detta innebär att vi inte får äta eller ta med oss några slags nötter till skolan.

Allergier Årstadalsskolan är en nötfri skola. Detta innebär att vi inte får äta eller ta med oss några slags nötter till skolan. KALENDARIUM höstterminen 2015 Höstterminens första dag 19/8 Lov, studiedagar och planeringsdagar Jullov 21/12-7/1 på studiedagar och lovdagar har fritids öppet Dagar då vi vill att ni hämtar era barn kl

Läs mer

En lathund inför utvecklingssamtalet

En lathund inför utvecklingssamtalet En lathund inför utvecklingssamtalet 20091119 /lga 1 Så här arbetar vi med IUP i Ödeshög I Skolverkets allmänna råd för DEN INDIVIDUELLA UTVECKLINGSPLANEN med skriftliga omdömen skriver man följande om

Läs mer

Lokal arbetsplan för Vittjärvsgårdens förskola

Lokal arbetsplan för Vittjärvsgårdens förskola Lokal arbetsplan för Vittjärvsgårdens förskola 2010 Organisation Mimers Vittjärv AB driver förskolan Vittjärvsgården och grundskolan Mimers Brunn. Verksamheten förvaltas av en styrelse bestående av dels

Läs mer

Definition av indikatorer i Barn-ULF 2013

Definition av indikatorer i Barn-ULF 2013 1(17) Barn-ULF 2014-06-19 Definition av indikatorer i Barn-ULF 2013 Innehåll: Barn 10-18 år... 1 Barns arbetsmiljö och inflytande i skolan... 1 Barns ekonomi och materiella resurser... 3 Barns fritid och

Läs mer

PRAO Årskurs 9 Björnekullaskolan, Åstorp Höstterminen 2011

PRAO Årskurs 9 Björnekullaskolan, Åstorp Höstterminen 2011 PRAO Årskurs 9 Björnekullaskolan, Åstorp Höstterminen 2011 Klass vecka datum 9:3 39 26 sept 30 sept 9:2a, 9:2b 40 3 okt 7okt 9:4, 9:1 41 10 okt 14 okt REGLER FÖR PRAO Du kan se på föregående sida när din

Läs mer

Eslövs Montessorifriskolas likabehandlingsplan för att förebygga och förhindra kränkande behandling och mobbning 2015-2016

Eslövs Montessorifriskolas likabehandlingsplan för att förebygga och förhindra kränkande behandling och mobbning 2015-2016 LIKABEHANDLINGSPLAN Eslövs Montessorifriskolas likabehandlingsplan för att förebygga och förhindra kränkande behandling och mobbning 2015-2016 Långsiktiga mål: Vår verksamhet grundar sig på att alla elever

Läs mer

Informationsbrev GSO 7

Informationsbrev GSO 7 Barn och utbildningsförvaltningen Datum 1 (5) GSO 7, Grundskoleområde 7 14-08-18 Fröslunda, Hällby, Lagersberg och Mesta skolor Veronica Thulin Skoladministratör 016 710 20 08 Informationsbrev GSO 7 augusti

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL FÖRSKOLAN

VÄLKOMMEN TILL FÖRSKOLAN VÄLKOMMEN TILL FÖRSKOLAN Hej! Vad roligt att Du ska komma till Västanvind. Vår förskola startade 1987 av lärare på skolan för att möjliggöra folkhögskolestudier även för döva som har barn. Teckenspråket

Läs mer

Jag. Din familj och ditt hem. 2. Jag går i årskurs fyra fem. 1. Jag är en Flicka Pojke

Jag. Din familj och ditt hem. 2. Jag går i årskurs fyra fem. 1. Jag är en Flicka Pojke Frågeformulär Jag 1. Jag är en Flicka Pojke 2. Jag går i årskurs fyra fem Din familj och ditt hem 3. Hur bor du (om du bor på två ställen kan du kryssa i två rutor)? med mamma och pappa bara med mamma

Läs mer

SVEMO TA - REGISTRATOR

SVEMO TA - REGISTRATOR 2011 Accessdata AB Kristinaplatsen 3 602 34 NORRKÖPING Tel. 011-13 22 00 www.accessdata.se SVEMO TA - REGISTRATOR Lathund för klubb och registrator. Dokumentet beskriver hanteringen av registrator för

Läs mer

Kärnan. Halmstad 29 augusti 2014. Hej!

Kärnan. Halmstad 29 augusti 2014. Hej! Kärnan Halmstad 29 augusti 2014 Hej! Här kommer information ifrån oss på Kärnan (F-2). Varannan vecka berättar vi lite om hur vi har det på skolan, vad vi har arbetat med och vad som händer de kommande

Läs mer

Välkommen till Löddesnässkolan Förskoleklass 2013/2014

Välkommen till Löddesnässkolan Förskoleklass 2013/2014 Välkommen till Löddesnässkolan Förskoleklass 2013/2014 2015/2016 Välkommen till Område Löddesnäs Förskoleklass Område Löddesnäs består av förskola, förskoleklass, skola årskurs 1-6 och fritidshem. Alla

Läs mer

VECKOBLAD klass 2B VECKA 50 2015

VECKOBLAD klass 2B VECKA 50 2015 VECKOBLAD klass 2B VECKA 50 2015 Måndag 7/12 Tisdag 8/12 MMMmmm Idrotten börjar 8.10 Vaccinationerna startar Bokfest Onsdag 9/12 Pa med Sandra Läsgrupper Blå gruppen till biblioteket 8.25 Musik röd grupp

Läs mer

Banslättsskolans fritidshem

Banslättsskolans fritidshem s fritidshem informationsfolder 15 01 07 Välkommen till s fritidshem s fritidshem bedriver en verksamhet där målsättningen är att skapa förutsättningar för att eleverna ska utveckla sin sociala kompetens

Läs mer

MARIEBORGS FRITIDSHEM OCH FRITIDSKLUBB

MARIEBORGS FRITIDSHEM OCH FRITIDSKLUBB MARIEBORGS FRITIDSHEM OCH FRITIDSKLUBB Hej och välkomna till Marieborgskolans fritidshem och fritidsklubb! På skolan har vi två fritidshem, Briggens fritids och Fregattens fritids där går barnen från förskoleklass

Läs mer

LOKAL ARBETSPLAN FÖRSKOLAN KARLAVAGNEN

LOKAL ARBETSPLAN FÖRSKOLAN KARLAVAGNEN LOKAL ARBETSPLAN FÖRSKOLAN KARLAVAGNEN HÖSTEN 2013 Förskolan regleras i skollagen och har Skolverket som tillsynsmyndighet. Sedan 1 augusti 1998 finns en läroplan för förskolan, Lpfö 98. Läroplanen är

Läs mer

Simklubben Elfsborgs policy gällande FÖRÄLDRAENGAGEMANG. och riktlinjer gällande att ha barn som deltager i tävlingsverksamheten

Simklubben Elfsborgs policy gällande FÖRÄLDRAENGAGEMANG. och riktlinjer gällande att ha barn som deltager i tävlingsverksamheten Simklubben Elfsborgs policy gällande FÖRÄLDRAENGAGEMANG och riktlinjer gällande att ha barn som deltager i tävlingsverksamheten 1 Denna policy gällande föräldraengagemang är ett av flera policydokument

Läs mer

Fröken spöke och den svarta katten

Fröken spöke och den svarta katten SIDAN 1 Lärarmaterial Klicka HÄR för att skriva ut arbetsmaterialet. VAD HANDLAR BOKEN OM? Boken handlar om tvillingarna Ebba och Ivar, som en morgon får se en katt som mystiskt förvinner när Fröken Sparre

Läs mer

Verksamhetsbeskrivning Brunnsnäs förskola

Verksamhetsbeskrivning Brunnsnäs förskola Verksamhetsbeskrivning Brunnsnäs förskola 2014/2015 Förskolans uppdrag Förskolan har en egen läroplan (Lpfö98) som styr vår verksamhet. Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande. Verksamheten

Läs mer

Hogslaby. järnåldersbyn WWW.BOTKYRKA.SE/HOGSLABY

Hogslaby. järnåldersbyn WWW.BOTKYRKA.SE/HOGSLABY I Hogslaby järnåldersbyn INFORMATION LÄGERSKOLA WWW.BOTKYRKA.SE/HOGSLABY BOTKYRKA KOMMUN Informationsmaterial för era besök i Hogslaby I denna mapp har ni all praktisk information ni behöver inför besöket.

Läs mer

Program för barn- och föräldragrupper på Habiliteringscenter Södertälje

Program för barn- och föräldragrupper på Habiliteringscenter Södertälje Program för barn- och föräldragrupper på Hösten 2012 Programmet presenterar vårt utbud för olika åldersgrupper. Vi planerar att regelbundet återkomma med ungefär samma utbud. Vissa grupper eller föräldrautbildningar

Läs mer

DEN PERFEKTA GÅVAN. GÅVOKORT GÅVOKORT. BONUSGÅVA Snyggt tvådelat serverings-/salladsbestick. Värde:

DEN PERFEKTA GÅVAN. GÅVOKORT GÅVOKORT. BONUSGÅVA Snyggt tvådelat serverings-/salladsbestick. Värde: SAGAGIFTS erbjuder ett sortiment som vi vet är eftertraktat i butik, artiklar som många vill ha! Produkterna är skapade av våra kreativa formgivare med de skandinaviska trenderna som grund. Från det allra

Läs mer

Handlingsplan för frånvaro

Handlingsplan för frånvaro Sjömarkenskolan F-6 Augusti 2014 Handlingsplan för frånvaro När träder handlingsplanen in? Vid Orosfrånvaro... då anmäld frånvaro överstiger något av följande kriterier: Ströfrånvaro överstigande 6 dagars

Läs mer

Välkommen Till Kryssets förskola 2015

Välkommen Till Kryssets förskola 2015 Välkommen Till Kryssets förskola 2015 Informationsfolder Kryssets förskola 2014-2015 Välkommen till Kryssets förskola Vision Vi utbildar världsmedborgare Vi är världen, världen är vi. Kryssets förskola

Läs mer

CITRONNYTT vecka 9-10 F-klass - årskurs 2

CITRONNYTT vecka 9-10 F-klass - årskurs 2 KALENDARIUM vårterminen 2015 Lov, studiedagar och planeringsdagar Sportlov v.9 23-27/2 2015 Planeringsdag för all personal 2 mars Påsklov v.15-7-10/4 2015 Kristi himmelsfärdsdag - 14/5 2015 Lov 15/5 2015

Läs mer

Guide Flytta / Kopiera / Ta bort en kategori

Guide Flytta / Kopiera / Ta bort en kategori Guide Flytta / Kopiera / Ta bort en kategori Innehållsförteckning Förkunskaper... 2 Navigera mellan kategorierna i kategorivyn... 2 Flytta en kategori... 2 Gå till kategorivyn... 2 Välj kategori som ska

Läs mer

Sommarplaneringen 2007

Sommarplaneringen 2007 Sommarplaneringen 2007 Nu är vi äntligen klara med sommarprogrammet. Vi har planerat in en hel del utflykter och aktiviteter. Vi har försökt att hitta en variation i det vi gör, en del av utflykterna är

Läs mer

Vad är viktigt i en bra skola?

Vad är viktigt i en bra skola? Vad är viktigt i en bra skola? För att barnen och eleverna ska trivas Man ska vara snäll mot varandra uppmärksam Fråga om någon vill vara med alla ska få vara med att ha någon att vara med Att man har

Läs mer

Lathund mall för utvecklingssamtal med spelare 10 år och äldre

Lathund mall för utvecklingssamtal med spelare 10 år och äldre Lathund mall för utvecklingssamtal med spelare 10 år och äldre Spelarutvecklingssamtal sker en gång per år där ledarna ansvarar för samtalen. Minst en förälder per spelare deltar i samtalet (gäller upp

Läs mer

Fråga Referens, JA hela staden Ej svar %

Fråga Referens, JA hela staden Ej svar % Tycker du att det är roligt att vara på förskolan/familjedaghemmet 79 15 6 19 Har du någon/några kompisar på förskolan/familjedaghemmet 95 4 1 19 Brukar ni göra roliga saker när ni är inne på förskolan/familjedaghemmet

Läs mer

KAMPANJHELG 23-24 MAJ 2014

KAMPANJHELG 23-24 MAJ 2014 KAMPANJHELG 23-24 MAJ 2014 Snart är det dags för en spännande kampanjhelg mot knark på krogarna! Under lönehelgen i maj kommer 475 krogar i 50 kommuner runt om i landet att tydligt ta ställning mot droger

Läs mer

Hej på er därhemma! Hela fredagen gick åt att träna på vad barnen ska säga på utvecklingssamtalet nästa vecka.

Hej på er därhemma! Hela fredagen gick åt att träna på vad barnen ska säga på utvecklingssamtalet nästa vecka. Hej på er därhemma! Även denna vecka har vi jobbat med arbetsschema. I matematiken har vi fortsatt att träna på subtraktion med tiotalsövergångar (0-20). Barnen har fått ta del av genomgångar, då de har

Läs mer

Kvalitetsredovisning Skola/fritids

Kvalitetsredovisning Skola/fritids Kvalitetsredovisning Skola/fritids 2013-2014 Verksamheten som helhet Vår vision är att skapa en skola som vilar på demokratins grund och där verksamheten grundar sig på ett livslångt lärande. Kunskaper,

Läs mer

LIKA-behandlingsplan

LIKA-behandlingsplan LIKA-behandlingsplan Arthur Engbergskolan Hassela 2015/2016 1. Skolans vision för likabehandlingsarbetet Barnen som går i Arthur Engbergskolan och i vår fritidsverksamhet skall känna sig trygga och glada.

Läs mer

Inbjudan till ungdomsutbildning

Inbjudan till ungdomsutbildning Flygvapenfrivilliga 2013-08-31 Sida 1 av 5 Inbjudan till ungdomsutbildning Hej ungdom i Grundkurs, Fortsättningskurs samt Ledarskapskurs 1 och 2! Härmed inbjuds du som är elev och medlem i FVRM att delta

Läs mer

SKOLSTANOTISER. Rektors ruta 2014-04-04. Nummer 4 läsåret 2013/2014 (april) Hej!

SKOLSTANOTISER. Rektors ruta 2014-04-04. Nummer 4 läsåret 2013/2014 (april) Hej! SKOLSTANOTISER Nummer 4 läsåret 2013/2014 (april) Rektors ruta 2014-04-04 Hej! Tack alla ni som kom till föräldramötet och bidrog med tankar och idéer kring hur vi tillsammans ska utveckla vår skola! En

Läs mer

Sportlovsprogram 17-23 februari 2014

Sportlovsprogram 17-23 februari 2014 Sportlovsprogram 17-23 februari 2014 Framtagen av Bromölla kommun Turism & Fritid i samarbete med Kultur & Bibliotek Med reservation för ev. ändringar och tryckfel Måndag 17/2 Måndag 17/2 NYMÖLLA FRITDSGÅRD

Läs mer

Ansök till förskola och familjedaghem

Ansök till förskola och familjedaghem Ansök till förskola och familjedaghem Den här manualen är till för dig som vill ansöka om en plats i förskola eller på familjedaghem i Norrköpings kommuns e-tjänst. Manualen beskriver hur du gör för att

Läs mer

Minnesanteckningar Skolsamråd

Minnesanteckningar Skolsamråd SID 1/6 Minnesanteckningar Skolsamråd 2012-10-22 Rektor hälsar välkommen och tackar för att så många har kommit, extra välkomnande till två elevrepresentanter från Elevrådet. Elevråd Ordförande Måns och

Läs mer

Arbetsplan 2013/2014 Lillåns södra skola inkl fritidshem Skolnämnd Nordväst

Arbetsplan 2013/2014 Lillåns södra skola inkl fritidshem Skolnämnd Nordväst Arbetsplan 2013/2014 Lillåns södra skola inkl fritidshem Skolnämnd Nordväst Innehållsförteckning 1. Inledning 2. Förutsättningar 3. Läroplansmål Normer och värden 4. Läroplansmål Kunskaper 5. Läroplansmål

Läs mer

Välkommen till. Kvarnbergsskolan 2015/2016. HUDDINGE KOMMUN Barn- och utbildningsförvaltningen Kvarnbergsskolan. Huddinge 2015-09-17

Välkommen till. Kvarnbergsskolan 2015/2016. HUDDINGE KOMMUN Barn- och utbildningsförvaltningen Kvarnbergsskolan. Huddinge 2015-09-17 HUDDINGE KOMMUN Barn- och utbildningsförvaltningen Kvarnbergsskolan Huddinge 2015-09-17 Välkommen till Kvarnbergsskolan 2015/2016 KVARNBERGSSKOLAN! Läsåret 2015/2016 har skolan cirka 650 elever i årskurserna

Läs mer

Kristinebergs förskoleområde 2008-01-24 Förskolorna Tallbacken och Stångeborg. Verksamhetsplan. Haren

Kristinebergs förskoleområde 2008-01-24 Förskolorna Tallbacken och Stångeborg. Verksamhetsplan. Haren Verksamhetsplan Haren 0 UTVÄRDERING AV DEN PEDAGOGISKA VERKSAMHETEN 2007-2008! Arbetslag: HAREN Personal: Karin Johansson, Josefin Johansson, Carina Andersson, Ann Engström DETTA SER VI FRAM EMOT UNDER

Läs mer

Verksamhetsplan för Kvarngårdens förskola - 2015/2016

Verksamhetsplan för Kvarngårdens förskola - 2015/2016 September 2015 Verksamhetsplan för Kvarngårdens förskola - 2015/2016 Enhet Kvarngårdens förskola Förskoleverksamhet 1-5 år Förutsättningar Förskolan är byggd för två avdelningar. Vi arbetar i storarbetslag

Läs mer

Programutbud för barn och föräldrar på Habiliteringscenter Södertälje

Programutbud för barn och föräldrar på Habiliteringscenter Södertälje Programutbud för barn och föräldrar på Hösten 2013 Programmet presenterar vårt utbud för olika åldersgrupper. Vi planerar att regelbundet återkomma med ungefär samma utbud. Vissa grupper eller föräldrautbildningar

Läs mer

Erik firar jul TORSTEN BENGTSSON

Erik firar jul TORSTEN BENGTSSON SIDAN 1 Boken handlar om Äntligen är det julafton. Erik har längtat i flera veckor. Allra mest har han längtat efter julklapparna. Innan det är dags att öppna julklapparna, ska de äta och kolla på Kalle

Läs mer

Förbundsstämma 2014. Praktisk information

Förbundsstämma 2014. Praktisk information Förbundsstämma 2014 Praktisk information Den 14-20 juli så sker årets viktigaste händelse, nämligen CUFs årliga förbundsstämma och vårt helt strålande förläger. I år kommer vi att vara på vackra Lidingö

Läs mer

Ang brevet från Malung-Sälens Kommun ang skriftlig brandskyddsredogörelse. Ska ni renovera lägenheten? Brandvarnare och varmvattenberedare

Ang brevet från Malung-Sälens Kommun ang skriftlig brandskyddsredogörelse. Ska ni renovera lägenheten? Brandvarnare och varmvattenberedare 2016-06-07 Till Medlemmar i Brf Kalvheden, Sälen Nyhetsbrev Vill med detta brev informera om några av de punkter vi i styrelsen just nu arbetar med, samt informera er om några viktiga punkter inför sommaren

Läs mer

Föräldraenkät gällande verksamheten på fritidsklubben Vängåvan vt-14

Föräldraenkät gällande verksamheten på fritidsklubben Vängåvan vt-14 Föräldraenkät gällande verksamheten på fritidsklubben Vängåvan vt-14 Vi har fått in svar från 27 föräldrar. Vi har ca 70 barn i fyran och femman, resten är sexor. Alla frågor kunde ni svara på med ett

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL FÖRSKOLAN TROLLSLÄNDAN

VÄLKOMMEN TILL FÖRSKOLAN TROLLSLÄNDAN VÄLKOMMEN TILL FÖRSKOLAN TROLLSLÄNDAN Avdelningar: Bullerbyn Villekulla Saltkråkan Katthult Avdelningarna Förskolan Trollsländan består av fyra avdelningar. Villekulla/Bullerbyn telefon 22 54 22. Katthult/Saltkråkan

Läs mer

Trevlig helg Monika och Helene

Trevlig helg Monika och Helene Hej! v.47 Den här veckan har vi börjat tänka lite matte, vi har tex 6 kulor i handen och "gömmer" 3 i andra handen hur många finns då kvar? jo 3, vi har också 6 små fyrkanter till hjälp som ligger framför

Läs mer

IUP skriftliga omdömen årskurs 1-4

IUP skriftliga omdömen årskurs 1-4 IUP skriftliga omdömen årskurs 1-4 Pärm 2, 5:2 UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN KARLBERGS SKOLA/OBSERVATORIELUNDENS SKOLA Sid 1 UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN KARLBERGS SKOLA/OBSERVATORIELUNDENS SKOLA Sid 2 Lokal pedagogisk

Läs mer

Kvalitetsrapport. Gräsö skola. läsåret 2014/2015

Kvalitetsrapport. Gräsö skola. läsåret 2014/2015 Kvalitetsrapport Resultat Gräsö skola Östhammars kommun läsåret 2014/2015 20150611 KVALITETSRAPPORT GRUNDSKOLA FRITISHEMMET Denna kvalitetsrapport innehåller inga tabeller eller diagram över resultaten.

Läs mer

Hemvist Hallon och Lingon tel. 08-508 21 961 Hemvist Blåbär och Smultron tel. 08-508 21 962 Kök tel. 08-508 21 963

Hemvist Hallon och Lingon tel. 08-508 21 961 Hemvist Blåbär och Smultron tel. 08-508 21 962 Kök tel. 08-508 21 963 Hemvist Hallon och Lingon tel. 08-508 21 961 Hemvist Blåbär och Smultron tel. 08-508 21 962 Kök tel. 08-508 21 963 Förskolechef Kerstin Fagerström Clarin Tel. 508 21 840 kerstin.fagerstrom-clarin@stockholm.se

Läs mer

Berätta om din vecka DAGSTIDNING GRAFIK UPPGIFT SKICKA IN

Berätta om din vecka DAGSTIDNING GRAFIK UPPGIFT SKICKA IN din vecka DAGSTIDNING Dagstidningarna berättar om människor. Bredvid texten finns ofta en bild av personen som man berättar om. Någon journalist som jobbar på dagstidningen har kanske intervjuat en person

Läs mer

Kundutvärdering (Björn Hörvallius)

Kundutvärdering (Björn Hörvallius) Kundutvärdering (Björn Hörvallius) Avresedatum: 2016 05 22 Destination: Portugal, Constancia Uteritter och lektioner, vecka Hur många deltagare var ni i gruppen? Hur blev du mottagen vid ankomsten? Hur

Läs mer

Magiska dörren. Gjord av Emma K

Magiska dörren. Gjord av Emma K Magiska dörren Gjord av Emma K Hej jag heter Violetta och är 11år och jag bor i en stad som heter Bounes Aires. Jag bor i ett radhus det finns 100 st radhus på min gata. Gatan heter Ladsa gatan 332. Jag

Läs mer

Lärarmaterial. Vad handlar boken om? Mål från Lgr 11: Författare: Morten Dürr

Lärarmaterial. Vad handlar boken om? Mål från Lgr 11: Författare: Morten Dürr sidan 1 Författare: Morten Dürr Vad handlar boken om? Boken handlar om Amir som är 9 år och går i andra klass. Amir vill göra saker på sitt eget sätt. I skolan ska de skriva om sitt sommarlov och Amir

Läs mer

Kvalitetsrapport Så här går det

Kvalitetsrapport Så här går det Kvalitetsrapport Så här går det Uppföljning av det systematiska kvalitetsarbetet på Terra Novaskolan Verksamhetsåret 2014/2015 Kort sammanfattning av enhetens kvalitetsarbete under verksamhetsåret Det

Läs mer

Pedagogisk omsorg Pedagogisk omsorg är ett samlingsbegrepp för verksamhet som erbjuds istället för förskola och fritidshem.

Pedagogisk omsorg Pedagogisk omsorg är ett samlingsbegrepp för verksamhet som erbjuds istället för förskola och fritidshem. 1 (6) 2013-01-22 Utdelningsadress Besöksadress Webb Telefon E-post Bankgiro 821 80 Bollnäs Stadshustorget 2 www.bollnas.se 0278-250 00 bollnas@bollnas.se 594-2636 2 (6) Pedagogisk omsorg Pedagogisk omsorg

Läs mer

Förskolan Blåkullen består av fyra avdelningar:

Förskolan Blåkullen består av fyra avdelningar: Förskolan Blåkullen består av fyra avdelningar: Sörgården Norrgården Trollet Regnbågen Sörgården och Norrgården har barn med åldern 1-3 år, de har ett nära samarbete liksom Trollet och Regnbågen som har

Läs mer

Till er som föräldrar

Till er som föräldrar Till er som föräldrar Vi vill börja med att hälsa er varmt välkomna till Vallens förskola. Vi ser mycket fram emot att lära känna er och ert barn. Att börja på förskolan är en stor omställning i ett barns

Läs mer

SKK (Stockholms Kappsimningsklubb) inbjuder alla Ekerö kommuninvånare samt sommargäster att anmäla era barn i vår populära sommarsimskola.

SKK (Stockholms Kappsimningsklubb) inbjuder alla Ekerö kommuninvånare samt sommargäster att anmäla era barn i vår populära sommarsimskola. SKK (Stockholms Kappsimningsklubb) inbjuder alla Ekerö kommuninvånare samt sommargäster att anmäla era barn i vår populära sommarsimskola. Våra badplatser: Karlskär, Lundhagen, Mörby, Stockby(Stenhamra)

Läs mer

Förskolans allmänna förebyggande arbete: *Vi arbetar utifrån våra styrdokument, skollag/läroplan.

Förskolans allmänna förebyggande arbete: *Vi arbetar utifrån våra styrdokument, skollag/läroplan. LIKABEHANDLINGSPLAN FÖR FÖRSKOLAN BJÖRKLIDEN 2015-2016 Förskolans vision: Hos oss på Björkliden känner sig alla barn, vårdnadshavare och pedagoger välkomna och trygga. Alla bemöts och behandlas med respekt.

Läs mer

CITRONNYTT vecka 24 F-klass - årskurs 3 Hej alla barn och föräldrar!

CITRONNYTT vecka 24 F-klass - årskurs 3 Hej alla barn och föräldrar! KALENDARIUM Vårterminens sista dag 11/6 Skolavslutning F-2 kl.9.00 eleverna börjar kl 8.30 i klassrummen 3-5 kl.10.30 eleverna börjar kl.10.00 i klassrummen Höstterminens första dag 20/8-14 Skolstart för

Läs mer

3=delvis av samma åsikt. 4=helt av samma åsikt

3=delvis av samma åsikt. 4=helt av samma åsikt 11. Rektor lyssnar till både föräldrar och elever 7 6 5 4 3 1 11. Rektor lyssnar till både föräldrar och elever 1=helt 4=helt 12. Rektor tar itu med uppkomna problem 6 5 4 3 1 12. Rektor tar itu med uppkomna

Läs mer

VINBÄRSNYTT F-3 v.40 KALENDARIUM. 9/10 Skola och fritids stänger 15.45. 22/10 Föräldraråd. Vecka 44 Höstlov Fritids öppet 13/11 Likabehandlingsråd

VINBÄRSNYTT F-3 v.40 KALENDARIUM. 9/10 Skola och fritids stänger 15.45. 22/10 Föräldraråd. Vecka 44 Höstlov Fritids öppet 13/11 Likabehandlingsråd KALENDARIUM 9/10 22/10 Föräldraråd Vecka 44 Höstlov Fritids öppet 13/11 Likabehandlingsråd 18/11 5/12 Föräldraråd 11/12 20/12 Julavslutning VINBÄRSNYTT F-3 v.40 Allmän information Sovmorgon Vinbärs elever

Läs mer

Enkät i förskoleklass

Enkät i förskoleklass Enkät i förskoleklass Undersökning genomförd våren 2012 i förskoleklass Stockholm f-klass Sjuling 6 Södermalm Lugnets skola Rapporten innehåller resultaten för din klass/skola. Resultaten är uppdelade

Läs mer

Skolledningens sida februari 2016

Skolledningens sida februari 2016 1 Skolledningens sida februari 2016 I och med skolans årliga julgransplundring, så dansade vi ut julen i januari. Det var precis lika festligt och trevligt som tidigare år. Under denna termin har klasserna

Läs mer

Mål & Aktivitetsplan 2015 2016. Förskolor Sturefors

Mål & Aktivitetsplan 2015 2016. Förskolor Sturefors Mål & Aktivitetsplan 2015 2016 Förskolan Lingonvägen En förskola för alla där kunskap och människor växer Målområde Vad/hur När Uppföljning/Utvärdering 2.1 Normer och värden - Jämställdhet och genus Förskolan

Läs mer