MOTORBÅT 2013 MOTORER, TILLBEHÖR OCH NYHETER

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "MOTORBÅT 2013 MOTORER, TILLBEHÖR OCH NYHETER"

Transkript

1 MOTORBÅT 2013 MOTORER, TILLBEHÖR OCH NYHETER

2 2 VI DELAR DIN PASSION INNEHÅLL 2 VI DELAR DIN PASSION 4 NYHETER FÖRARGRÄNSSNITTET 8 TILLBEHÖR FÖR ETT ENKLARE BÅTLIV 10 DET GENIALA VOLVO PENTA IPS 14 DEN SPORTIGA AQUAMATIC 18 DEN ÖVERLÄGSNA INOMBORDSMOTORN 20 LIGG STEGET FÖRE MED AUKTORISERAD SERVICE 22 SPECIFIKATIONER Ladda ned en QR-kodläsare för att skanna QR-koderna i broschyren eller besök volvopenta.com

3 3 VI DELAR DIN PASSION På Volvo Penta är vi allihop båtmänniskor i själ och hjärta. Så det är inte konstigt att vi arbetar hårt för att göra båtliv mer njutbart, mer avslappnande och så enkelt som möjligt. I mer än ett sekel har vi funnits i främsta ledet och utvecklat banbrytande uppfinningar som högpresterande dieselmotorer, kompressorteknologi, Aquamatic, Duoprop, IPS och Joystick alla välkända för dig. VI DELAR DIN PASSION Men ett enklare båtliv är mer än optimerade drivsystem och smarta tillbehör. Det handlar också om sinnesro. Därför prioriterar vi kvalitet, säkerhet och miljöhänsyn i alla våra produkter. Och det är därför vi också ger dig stöd i form av Volvo Pentas globala nät av återförsäljare. En enda kontakt för service och support. Enklare kan det inte bli. Vår passion kan bara överträffas av din. Ritningen för Aquamatic som godkändes av USA:s patentverk 1959.

4 4 NYHETER 2013 NYHETER 2013 För oss är produktutveckling i världsklass en grundläggande och fortlöpande process. Att vara en del av Volvo-gruppen ger oss ett bredare spelrum när det gäller innovativt tänkande. Vårt nya tillval Joystick Driving t.ex., gör det möjligt att styra med joystick i alla hastigheter. Precis som föregående år, fokuserar våra nyheter på dig och på att förbättra din dagliga båtupplevelse. Använd våra QR-koder för att se mer om årets nykomlingar! BCU BATTERY MANAGEMENT Ökar tillförlitligheten i din båts elektriska system och gör det enklare att övervaka. Du får full kontroll över batteristatusen även vid förarplatsen. Displayen kan visa: laddningsstatus, batteristatus, tid till tom, tid till full, spänning och ström. VOLVO PENTA IPS FÖR HALVPLANANDE BÅTAR Fördelarna med Volvo Penta IPS är nu tillgängliga också för halvplanande båtar. Komfort i världsklass, utmärkt manövrering i alla hastigheter och ett unikt programtillbehör för enklare båtliv, som t.ex. Joysticken. EN HELT NY V8-GENERATION Denna kraftfulla V8-380-motor med ett hk/ kg-förhållande i världsklass är extremt snabb till planing. Den kombinerar ny, bränsleeffektiv teknik med överlägset vridmoment genom hela varvtalregistret. Katalysator för låga utsläpp av CO 2 och ljudnivåer. NY, RENARE D4/D6 Nu uppfyller Volvo Pentas världsledande D4/ D6-serie US EPA Tier 3, världens strängaste miljökrav för marina dieselmotorer. Resultatet är ett motorprogram som kombinerar minimal miljöpåverkan med överlägsna prestanda. E-KEY DEN NYA STANDARDEN Den smarta och säkra e-key följer med den nya generationens EVC diesel-motorer. Dra den framför e-key-panelen för att låsa upp systemet och tryck på knappen för att starta motorerna. Endast en nyckel per båt behövs.

5 5 NYHETER 2013 JOYSTICK DRIVING OCH AUTOPILOT Med denna nya, ergonomiska lösning styr du din båt i alla hastigheter med joysticken. Du kan också fininställa kursen i den integrerade Autopiloten. För IPS och Aquamatic. RATTAR Det nya sortimentet ergonomiskt utformade och robusta rattar är perfekt anpassat till Volvo Pentas urval av reglage och displayer. Se filmen om Joystick Driving och Autopilot. joystickdriving

6 6 FÖRARGRÄNSSNITTET FÖRARGRÄNSSNITTET Det man först lägger märke till i Volvo Pentas förargränssnitt är den funktionella designen och ergonomin. När du kör kommer du att upptäcka den inbyggda intelligensen. Med EVC-systemet är alla reglage och displayer sammankopplade. Så när du byter förarplats, kommer dina inställningar att automatiskt följa med dig. Alla displayer är utformade för samverkan med varandra. De är logiska och enkla att förstå. Reglagen är utformade för intuitiv hantering och tillvalen för enklare båtliv finns där för din säkerhet och bekvämlighet. FOKUS PÅ ERGONOMI Volvo Pentas reglage och instrument är utvecklade med uttalat ergonomifokus vilket gör dem enkla och bekväma att hantera. INTUITIVA OCH PÅLITLIGA Med de integrerade funktionerna för enklare båtliv kan du intuitivt sköta och fininställa din båtfärd. Allt är utvecklat och testat för en marin miljö för att säkerställa tillförlitlig funktion

7 7 1. SIDOMONTERADE REGLAGE Två ergonomiskt utformade reglage för sidomontering, båda med elektronisk gas och växel; för inombords dieselmotorer (t.v.) och Aquamatic (t.h.), den senare med bekvämt placerade funktionsknappar. 2. TOPPMONTERADE REGLAGE Detta eleganta Volvo Penta-reglage för toppmontering kommer att utmärka sig i alla förarmiljöer. De enkelt nåbara funktionsknapparna i kombination med den ergonomiska utformningen, den solida känslan och det bekväma handstödet gör manövreringen enkel och rolig. FÖRARGRÄNSSNITTET 3. RATTAR Nya rattar för kabin- och flybridge-montering. De kombinerar unik känsla med högkvalitativa material för en tuff marin miljö. 4. E-KEY Ett nytt, bekvämt nyckelsystem för enklare hantering och bättre stöldskydd dra e-key framför e-key-panelen för att sätta på/stänga av tändningen. E-Key följer med den nya generationens EVC diesel-motorer DISPLAYER Tack vare EVC-systemet kan Volvo Pentas multiinformationsdisplayer ge trippinformation, diagnostik, batteridata och mer. 7-tums färgdisplayen (överst till höger), 4-tums färgdisplayen (nederst till vänster) och Autopiloten (nederst till höger) är exempel på fullfärgsdisplayer som enkla att både läsa av och hantera. Den svartvita 2,5-tumsdisplayen (överst till vänster) kan anpassas till olika EVC-funktioner JOYSTICK Volvo Pentas funktioner för tilläggning och körning med joystick tar fritidsbåtlivet till en ny, enklare och mer bekväm nivå. Den ergonomiska designen hos Volvo Pentas joystick gör den speciellt enkel att hantera.

8 8 TILLBEHÖR FÖR ETT ENKLARE BÅTLIV TILLBEHÖR FÖR ETT ENKLARE BÅTLIV I vårt koncept för ett enklare båtliv har vi tagit fasta på det som de flesta båtmänniskor upplever som själva kärnan i deras aktivitet: båtliv ska vara enkelt, säkert och njutbart. En av nycklarna till ökad komfort och säkerhet är maximal kontroll. På detta uppslag finner du ett brett urval produkter och funktioner som på ett enkelt sätt ger dig full kontroll och gör ditt båtliv till den bekymmerslösa aktivitet den borde vara. ALLTID FULL KONTROLL Med Volvo Pentas växande serie av funktioner för enklare båtliv och breda urval av solida och ergonomiska reglage kan du skapa din eget kommandocentral, perfekt anpassad till dina behov. Integrerade knappar för olika funktioner gör det möjligt för dig att skräddarsy dina reglage för att optimera komforten och färden och alltid ha full kontroll.

9 9 JOYSTICK DOCKING Kärnan i ett enklare båtliv: fingertoppsstyrning med perfekt precision gör tilläggning och manövrering i trånga passager enkla, till och med roliga. JOYSTICK DRIVING NYTT En smart, ny lösning för intuitiv körning tryck på och rotera joysticken för exakt styrning i alla hastigheter. FARTHÅLLARE Med fingertoppskontroll över motorvarvtalet kan du finjustera båtens fart för bästa möjliga bränsleekonomi och komfort. BATTERY MANAGEMENT NYTT Gör din båts elektriska system mer tillförlitligt med hjälp av robust halvledarteknik. Möjliggör total överblick över batteristatusen även vid förarplatsen. TOW MODE FÖR VATTENSPORT Begränsar din båts hastighet till det förinställda maximala varvtalet. Behåller den inställda hastigheten och kompenserar för förändrad belastning, så att du får ut mesta möjliga av din vattensport. Sportfish mode Gör det möjligt för dig att snabbt vända båten runt dess egen axel och följa fisken bakåt i hög hastighet, bara genom att använda motorreglagen. TILLBEHÖR FÖR ETT ENKLARE BÅTLIV AUTOPILOT NYTT EVC-integrerad, låser automatiskt alla kursförändringar som görs med ratten (shadow drive). LÅGFARTSFUNKTION Sänker båtens fart på tomgång med cirka 50 %, från 5-6 knop till 2-3 knop. Integrerad i reglaget. Perfekt när du kör i marinor och kanaler. AUTOMATISKT TRIMSYSTEM Skaffa bästa möjliga gångläge och lägsta bränsleförbrukning med detta snabbverkande, interceptor-baserade trimsystem som automatiskt ger din båt rätt trimvinkel. DYNAMIC POSITIONING SYSTEM Låter dig behålla din båts position och kurs inom ett mycket begränsat område. Perfekt när du förbereder för att lägga till eller väntar på att få tanka. FÄRDDATOR Skaffa färddatorfunktion med information om bränsleförbrukning, distans till tom tank, tripptid och mycket mer. Powertrim Assistant Ger dig bästa möjliga drevtrim helt automatiskt för perfekt gångläge. Resultatet blir optimala prestanda och låg bränsleförbrukning. ENSPAKSFUNKTION Kör två, tre eller fyra motorer med bara en manöverspak. Ger dig enkelt kontroll över hastigheten även i grov sjö. SE FILMER OM ENKLARE BÅTLIV! Skanna och se filmer om tillval för enklare båtliv. Eller besök volvopenta.com för att se filmerna.

10 10 volvo penta ips FÖRDELARNA MED VOLVO PENTA IPS 40 % längre räckvidd på samma bränslemängd 20 % högre toppfart 30 % lägre bränsleförbrukning 30 % mindre koldioxidutsläpp 50 % lägre upplevd bullernivå Säker och distinkt manövrering Joystick Jämfört med rak axelinstallation i marschfart med planande skrov, ungefärliga siffor. NYA RÖRELSER Den enastående effektiviteten i Volvo Penta IPS beror på det optimerade drivsystemet med framåtriktade propellrar. De styrbara drivenheterna riktar all drivkraft i den önskade riktningen. Detta ger absolut kursstabilitet, snäv svängradie och förutsägbar hantering i alla hastigheter.

11 DET GENIALA VOLVO PENTA IPS Vid introduktionen 2005 var Volvo Penta IPS en revolution inom båtvärlden. Det nya systemet för inombords installationer visade sig vara överlägset raka axelinstallationer i alla väsentliga avseenden; manövrerbarhet, komfort och prestanda. Idag är Volvo Penta IPS fortfarande det ledande podsystemet för fots båtar och en vinnande lösning hos mängder av båttillverkare världen över. MINIMALT NAV GER MAXIMAL BLADAREA I Volvo Penta IPS går avgaserna inte genom propellernavet. Den minimala navdiametern betyder större aktiv bladarea och påtagligt bättre grepp i vattnet. 35 % HÖGRE EFFEKTIVITET Framåtriktade propellrar och ett effektivt, planande skrov ger omkring 35% högre verkningsgrad vid marschfart jämfört med rak axel. 35% volvo penta ips FRAMÅTRIKTAD EFFEkTIVITET De dubbla, motroterande propellrarna är framåtriktade och arbetar i ostört vatten. Propellerströmmen är parallell med skrovet. All kraft driver båten framåt. NÄSTAN INGA AVGASER Alla avgaser leds genom drivenheterna, in i propellerströmmen och förs bort långt bakom båten för ökad komfort. KAVITATIONSFRI Propellrarna sitter långt in under skrovet för att eliminera risken för luftinträngning och kavitation, till och med vid skarpa girar och under full acceleration.

12 12 volvo penta ips VOLVO PENTA IPS URVAL OCH TILLBEHÖR Volvo Penta IPS kan utvidgas med ett urval unika funktioner för säkrare och enklare båtliv. I det ständigt växande IPS-systemet är varje enskild del utvecklad och tillverkad av Volvo Penta för perfekt anpassning och optimal funktion. FUNKTIONER MED IPS JOYSTICK JOYSTICK DOCKING Gör tilläggning enkel, till och med rolig. Glöm komplicerade manövrar i trånga passager. Rör bara joysticken i önskad riktning och båten kommer att följa. Du kan installera upp till sex joystickar. JOYSTICK DRIVING Ett helt nytt sätt att precisionsmanövrera i alla hastigheter. Du styr bekvämt med joysticken. Den integrerade autopiloten ger stöd genom att kopplas in automatiskt efter varje kursändring. DYNAMIC POSITIONING SYSTEM Tryck på knappen så omvandlar EVCsystemet GPS-data till styrvinklar, växlingar och gaspådragslägen och din båts position och kurs hålls inom ett mycket begränsat område Se det kompletta urvalet tillbehör för IPS på sidan 22. Med hjälp av GPS-data, kommer Dynamic Positioning System att hålla din båt inom ett mycket begränsat område, t.ex. när du förbereder tilläggning eller väntar på att tanka. Fingertoppsstyrning med perfekt precision gör tilläggning och manövrering i trånga passager enkla, till och med roliga. Du kan placera extra joystickar där du har bäst överblick.

13 13 LÄTTKÖRDA Volvo Penta IPS erbjuder ett komplett sortiment för motorbåtar upp till 100 fot. Alla installationer är lika enkla att köra med standardreglage, joystick och alla tillval för ett enklare båtliv. volvo penta ips INSTALLATIONSALTERNATIV IPS350 IPS400 IPS450 IPS500 IPS600 IPS800 IPS900 IPS600 IPS1050 IPS800 IPS1200 IPS600 IPS900 IPS1050 IPS800 IPS900 IPS1200 IPS1050 IPS Installation: Dubbel Trippel Kvadrupel Hp* IPS350/400/450/500/600 IPS800/900 IPS1050/1200 Ta reda på mer om Volvo Penta IPS. PRESTANDA OCH MILÖHÄNSYN Volvo Penta IPS är utvecklat som det miljömässigt mest förnuftiga drivsystemet för inombords installationer. IPS1050 och IPS1200 drivs av D13-motorn. En motor som med sin unika tvåstegs-, twin-entry-turbo ger häpnadsväckande prestanda. * Siffrorna motsvarar den vevaxeleffekt (hk) som behövs för att uppnå samma resultat med en inombordare med rak axel och planande skrov. Tre storlekar på drivenheterna perfekt anpassade till resp. motors effekt och vridmoment. NU ÄVEN FÖR HALVPLANANDE BÅTAR Med Volvo Penta IPS installerat kan även halvplanande båtar dra nytta av systemets unika fördelar, som t.ex. ypperlig komfort ombord och utmärkt manövrering vid alla hastigheter.

14 14 aquamatic FRI AKTERSPEGEL Utformningen av Aquamatic lämnar båtens akterspegel fri. Folk ombord får enkelt tillgång till vattnet, gott om plats för vattensportutrustning och en större social yta. FÖRDELARNA MED AQUAMATIC Låg bränsleförbrukning Sportprestanda Låga koldioxidutsläpp Lågt ljud och små vibrationer Suverän lågfartsmanövrering Tiltfunktion för grunt vatten Joystick Powertrim Assistant

15 15 DEN SPORTIGA AQUAMATIC Aquamatic är världens ledande utombordare. På sitt eget unika sätt erbjuder Aquamatic en totallösning för båtmänniskor som söker en optimal kombination av prestanda, körupplevelse och komfort i båtar fot. Det är ett perfekt anpassat paket från reglage till motor, drev och propellrar tillgängliga med ett brett sortiment bränsleeffektiva och sportiga dieseloch bensinmotorer aquamatic UNIKA FUNKTIONER Volvo Penta-motorerna, Aquamatic-dreven och Duoproppropellrarna erbjuder en unik kombination av funktioner som inte finns hos andra tillverkare: VOLVO PENTA DUOPROP-PROPELLRAR Anpassade till resp. drev för optimala prestanda och livslängd Säker och förutsägbar hantering Snabbare till planing Låg bränsleförbrukning Rak och stabil kurs även när du backar 1. Avgassystem genom drevet leder bort avgaser och ger lägre ljudnivåer. 2. Mjuka växlingar och slitstark funktion med den patenterade konkopplingen. 3. Mycket starkt korrosionsskydd tack vare saltvattenbeständig aluminium och multilagerslackskydd. 4. Patenterade propellrar av nickel-bronsaluminium-legering: extremt starka och motståndskraftiga mot korrosion och beväxning (DPH-drev). 5. Patenterad och fullt hydraulisk X-actstyrning med överlägsen styrkontroll (DPH). 6. Hydrodynamiskt designat undre växelhus minskar vattenmotståndet och ökar prestandan. 7. Patenterad booster-ring som optimerar vattenflödet till propellrarna (DPH). 8. Axelkopplingen med brytfunktion är konstruerad för att skydda transmissionen genom att brytas av om propellrarna kolliderar med föremål under vattnet i hög fart. 9. Hydraulisk powertrim med integrerad kick-up-funktion minimerar skadorna vid påkörning med ett större föremål under vattnet.

16 16 aquamatic AQUAMATIC URVAL OCH TILLBEHÖR Aquamatic-systemet är perfekt matchat för optimala prestanda. Volvo Penta utvecklar, testar och tillverkar hela paketet nyckeln till den enastående effektiviteten. För att förbättra din båtupplevelse ännu mer, kan du välja från ett brett urval tillbehör för ett enklare och bekvämare båtliv. Ta en titt på dem och gör din egen önskelista! MOTOREFFEKTER DIESEL HK Motor Effekt (hk) D D D med mekanisk kompressor MOTOREFFEKTER BENSIN HK Motor Effekt (hk) V V V med katalysator Fullständiga tekniska data på sidan 23. RENARE DIESELPROGRAM Genom anpassning till de strängare utsläppsreglerna i Tier-3, reducerar årets versioner av D4 och D6 sin miljöpåverkan än mer. Med ett program från 140 till 400 hk erbjuder Aquamatic diselmotorer ledande prestanda kombinerat med låga utsläppsnivåer. Mer om Volvo Penta dieselmotorer på sidan 22. DEN HELT NYA V8-380 Denna lätta V8:a presterar på ett utmärkt sätt. Den är snabb till planing och har imponerande respons. Dess låga ljud- och vibrationsnivåer ökar komforten ombord. Utsläpp och CO 2 -nivåer är låga och lukt elimineras tack vare den effektiva katalysatorn. Mer om Volvo Penta bensinmotorer på sidan 23. DIN KOMMANDOCENTRAL FÖR EN PERFEKT TUR Volvo Pentas reglageprogram ger bekväm och ergonomisk kontroll över alla nödvändiga funktioner: Elektronisk gas och växel ger mjuk och exakt kontroll Integrerade knappar för de flesta av dina motor- och drevfunktioner Powertrim-reglage på spaken Individuella Powertrimknappar (dubbelinstallation)

17 17 aquamatic BOAT TRIM SYSTEM Med sin patenterade interceptorteknologi ger Boat Trim System dig perfekt kontroll över båtens gångläge. Snabb respons, snabbare upp i planing, lägre bränsleförbrukning och en bekvämare tur. Systemet är praktiskt taget underhållsfritt tack vare kompositmaterial och ingen hydraulik. Som tillval finns automatfunktion som sköter systemet och justerar interceptorerna vid behov. Ta reda på mer om Aquamatic. TOW MODE Gillar du vattenskidor, wakeboard eller tub? Då vet du att rätt fart är avgörande för ett perfekt åk. Det är här Tow Mode kommer in. Välj önskat varvtal sedan är det bara att köra! VÄRLDSLEDANDE D6-400 DPH är med sitt massiva, kompressorladdade vridmoment och en toppeffekt på 400 hk världens kraftfullaste dieselmotor med drev. Motorns kraft omvandlas till imponerande acceleration och maximal körglädje av det perfekt matchade Duoprop-drevet JOYSTICK DOCKING Gör tilläggning enkel, till och med rolig. Glöm komplicerade manövrar i trånga passager. Rör bara joysticken i önskad riktning och båten kommer att följa. Du kan installera upp till sex joystickar. POWERTRIM ASSISTANT Ger dig automatiskt bästa möjliga drevtrim. Resultatet är perfekt gångläge för optimala prestanda och låg bränsleförbrukning. Se det kompletta urvalet tillbehör för Aquamatic på sidan 22.

18 18 DIESEL Inombordsmotorer DEN ÖVERLÄGSNA INOMBORDSMOTORN Med sitt unika marina vridmoment och accelerationskraft är Volvo Pentas dieselmotorer det bästa valet för alla inombords installationer med rak axel. När du kombinerar deras tillförlitlighet, bränsleeffektivitet och låga utsläppsnivåer med Volvo Pentas sortiment smarta tillbehör, har du allt du behöver för en suverän båtupplevelse. UNIKT MARINT VRIDMOMENT Det unika marina vridmomentet gör att Volvo Pentas motorer utmärker sig. Högt vridmoment vid låga varvtal ger dig snabb acceleration till planing och kraftfull manövrering. Vid höga varvtal ökar fullgasmomentet om varvtalet sjunker och ger effektiv marschfart i alla lägen. Unique marine torque ROBUST KONTROLLCENTER Det breda reglageprogrammet är ditt kompletta kontrollcenter. Ergonomiskt och lätthanterligt, utformat för problemfri körning och full kontroll. Lågfartsfunktion, Enspaksfunktion och Farthållare kan alla integreras i standardreglagen.

19 19 LÅGFARTSFUNKTION Sänk din båts fart på tomgång med cirka 50 % för att förenkla manövrering och tilläggning. Integrerad i standardreglagen. ENSPAKSFUNKTION Kör två motorer med bara en manöverspak. Enkel och exakt även i grov sjö. FARTHÅLLARE Finjustera din båts fart med den lättåtkomliga knappen på reglaget. Se det kompletta urvalet tillbehör för inombordsmotorer på sidan 22. DIESEL Inombordsmotorer Ta reda på mer om inombordsmotorer. FRÅN 12 TILL 900 HK Från den kompakta D1 till den mäktigt kraftfulla D13 Volvo Pentas program för inombordsmotorer består av åtta olika motorstorlekar med varierande kraftnivåer. Du kan alltid finna en som är perfekt anpassad till din båt. Sidomonterat reglage för deplacementbåtar. MOTOREFFEKTER HK Motor Effekt (hk) D D D D D D D D Fullständiga tekniska data på sidan 22.

20 20 LIGG STEGET FÖRE MED AUKTORISERAD SERVICE LIGG STEGET FÖRE MED AUKTORISERAD SERVICE Motorer i marina miljöer har ofta tuffa arbetsvillkor. För att kunna fortsätta prestera på en hög nivå och fungera tillförlitligt behöver våra motorer och drev service. Med planerat underhåll från en auktoriserad Volvo Penta-återförsäljare kan du ligga steget före det skyddar din investering och hjälper dig att maximera både din tid och ditt nöje på sjön. UTVECKLAD, TILLVERKAD OCH SERVAD AV ETT ENDA FÖRETAG Överlåt servicen av dina Volvo Penta-produkter till en auktoriserad Volvo Penta-återförsäljare. Det är säkert, tryggt och enkelt: en enda kontakt för hela paketet. VOLVO PENTA ACTION SERVICE Volvo Penta Action Service är en unik tjänst för Volvo Penta-ägare i Europa och Nordamerika. Med denna telefontjänst för snabb support ger vi 24-timmars tillgänglighet, 365 dagar om året. GLOBALT ÅTERFÖRSÄLJARNÄT Med varje Volvo Penta-produkt följer support från ett världsomspännande nätverk av återförsäljare i fler än 130 länder. Med hjälp av Volvo Penta originaldelar är dessa återförsäljare specialister på underhåll och reparation av dina Volvo Penta-produkter. UTÖKAT SKYDD Volvo Pentas diesel- och bensinmotorer som används i fritidsbåtar kan vara berättigade till utökat skydd. Kontakta din Volvo Penta-återförsäljare för mer information om vilka villkor som gäller för ditt drivsystem. Det utökade skyddet är eventuellt inte tillgängligt i alla länder.

21 21 EN ENDA KONTAKT Med Volvo Penta behöver du bara en enda kontakt för hela paketet: motor, instrument, tillbehör, service, garantier osv. Det innebär ett enklare båtägande och mer tid på sjön. Skanna koden och ta reda på vem som är din närmaste Volvo Penta- återförsäljare eller besök volvopenta.com/ dealerlocator. SKRÄDDARSY DITT BÅTLIV Tillbehör kan göra ditt båtliv enklare, säkrare och mer bekvämt. På Volvo Penta utvecklar, tillverkar och servar vi våra tillbehör med yttersta noggrannhet för att ge dig produkter du kan lita på. BATTERY MANAGEMENT Ger dig full överblick över batteristatusen och tack vare den robusta halvledartekniken ökad tillförlitlighet i systemet. Displayen kan visa: laddningsstatus, batteristatus, tid till tom, tid till full, spänning och ström. Se Volvo Pentas produktsortiment eller besök volvopenta.com/ productguide. BCU LIGG STEGET FÖRE MED AUKTORISERAD SERVICE ANPASSADE PROPELLRAR Varje Volvo Penta-propeller är utvecklad och anpassad till sin speciella typ av Volvo Penta-drev och -motor. Denna unika utformning ger hög effektivitet och ökad livslängd. BOAT TRIM SYSTEM Den patenterade interceptor-teknologin ger dig perfekt kontroll över båtens gångläge och snabbare till planing vilket ökar bränsleeffektivitet och komfort. Praktiskt taget underhållsfritt tack vare kompositmaterial och ingen hydraulik. Med det automatiska Boat Trim System (tillval) får du samma perfekta färd automatiskt. VOLVO PENTA SHOP BARA ETT KLICK BORT I Volvo Pentas webbshop har du tillgång till mer än reservdelar och tillbehör. Det är enkelt besök volvopentashop.com, välj en återförsäljare och börja handla.

22 22 SPECIFIKATIONER diesel inombordsmotorer Motor Vevaxeleffekt kw/hk Propelleraxeleffekt kw/hk Varvtal märkeffekt v/min Cylindervolym, liter Antal cylindrar D / / N MDI 115A 1) 130S D /19 13/ N MDI 115A 1) 130S D /28 20/ N MDI 115A 1) 130S D /40 28/ N MDI 115A 1) 130S D /55 39/ N MDI 115A 1) 130S D /75 53/ T MDI 115A 1) 150S D /110 78/ CR T/A/4V EVC T/Q 180A D / / CR T/A/4V EVC T/Q 180A D / / CR T/A/4V EVC T/Q 180A D / / CR T/A/4V EVC T/Q 180A D / / CR T/A/4V EVC T/Q 180A D / / CR T/A/4V EVC T/Q 115A 1) D / / CR T/A/4V EVC T/Q 115A 1) D / / CR T/A/4V EVC T/Q 115A 1) D / / CR T/A/4V EVC T/Q 115A 1) D / / CR T/A/4V EVC T/Q 115A 1) 80A 1) D / / CR T/A/4V EVC T/Q 115A 1) 80A 1) D / / CR T/A/K/4V EVC T/Q 115A 1) 80A 1) D6-435 WJ 320/ CR T/A/4V EVC T/Q 115A 1) 80A 1) D / / UI T/A/4V EVC T 115A 1) 80A 1) D / / UI T/A/4V EVC T 115A 1) 80A 1) D / / UI T/A/4V EVC T 80A 1) D / / UI T/A/4V EVC T 110A 1) D / / UI T2/A/4V EVC T 110A 1) Volvo penta ips Motor Nyhet Standard Tillval Tillbehör Ej tillgängligt Högtrycksbränsleinsprutning Insugning Elektronisk styrning Konstanteffekt Elektronisk växling och gas Färskvattenkylning Generator 12V IPS / / CR T/A/K/4V EVC T/Q 115A 1) IPS / / CR T/A/K/4V EVC T/Q 115A 1) IPS / / CR T/A/4V EVC T/Q 115A 1) 80A 1) IPS / / CR T/A/K/4V EVC T/Q 115A 1) 80A 1) IPS / / CR T/A/K/4V EVC T/Q 115A 1) 80A 1) IPS / / UI T/A/K/4V EVC T 80A 1) IPS / / UI T/A/K/4V EVC T 80A 1) IPS / / UI T2/A/4V EVC T 110A 1) IPS / / UI T2/A/4V EVC T 110A 1) 1) Med inbyggd laddningssensor Generator 24V S-drev TILLVAL FÖR ENKLARE BÅTLIV Volvo Penta IPS Aquamatic Joystick Docking 1) Joystick Driving 1) Autopilot 1) Dynamic Positioning System Powertrim Assistant Lågfartsfunktion Färddator Farthållare Enspaksfunktion Tow Mode för vattensport 2) Sportfish Mode Automatiskt Boat Trim System Battery Management 1) Kräver fabriksinstallerad elektronisk styrning 2) 3) Singelinstallationer D4-D13 HÖGTRYCKSBRÄNSLEINSPRUTNING UI: Enhetsinsprutare. CR: Common rail-bränsleinsprutning. ELEKTRONISK STYRNING EVC: Electronic Vessel Control, EVC. EGC: Electronic Gas Control. INSUGNING N: Sugmotor. T: Turboaggregat. T2: Tvåstegs turboaggregat. A: Laddluftkylare. K: Kompressor. 4V: 4 ventiler per cylinder. KONSTANTEFFEKT T: Temperaturkompensation. Konstant effekt oavsett bränslets temperatur (5 55 C). Q: Kompensation för bränslekvalitet. Konstant effekt oavsett bränslets viskositet (kommersiell, vanlig eller miljödiesel). BRÄNSLESYSTEM MPI: Elektronisk multiportbränsleinsprutning. AQUAMATICDREV SX: Singelpropeller. För bensinmotorer och D3. Liten genomföring i akterspegeln. DPS: Duoprop. För bensinmotorer och D3. Liten genomföring i akterspegeln. DPH: Duoprop. Med X-act-styrning, specialutvecklad för D4-och D6-motorer. Stor genomföring i akterspegeln. X-ACT-STYRNING Hydraulisk servostyrning med utanpåliggande styrcylindrar som kontrolleras av en exakt feedbackventil. PROPELLRAR AL: Aluminium. SS: Rostfritt stål. NBR: Nickel-brons-aluminiumlegering. UPPFYLLER EMISSIONSKRAVEN Dieselmotorerna i D-serien uppfyller de strängaste miljökraven i sina resp. effektklasser: US EPA Tier 2 för D9, D11 och D13 och US EPA Tier 3 för D1 till D6, två krav som är betydligt hårdare än de europeiska RCD-kraven. Alla våra bensinmotorer uppfyller de europeiska RCD-kraven. Motorer med katalysatorer uppfyller även kraven i CARB 4 Star Super Ultra Low Emission och US EPA. 3) Inombordsmotorer

23 23 diesel aquamatic Motor Vevaxeleffekt kw/hk Propelleraxeleffekt kw/hk Varvtal märkeffekt v/min Cylindervolym, liter Antal cylindrar Högtrycksbränsleinsprutning Insugning Elektronisk styrning Konstanteffekt Elektronisk växling och gas Färskvattenkylning Generator 12V Aquamaticdrev X-act-styrning D /140 98/ CR T/A/4V EVC T/Q 180A SX/DPS AL, SS D / / CR T/A/4V EVC T/Q 180A SX/DPS AL, SS D / / CR T/A/4V EVC T/Q 180A DPS AL, SS D / / CR T/A/4V EVC T/Q 180A DPS AL, SS D / / CR T/A/4V EVC T/Q 115A 1) DPH NBR D / / CR T/A/K/4V EVC T/Q 115A 1) DPH NBR D / / CR T/A/K/4V EVC T/Q 115A 1) DPH NBR D / / CR T/A/4V EVC T/Q 115A 1) DPH NBR D / / CR T/A/K/4V EVC T/Q 115A 1) DPH NBR D / / CR T/A/K/4V EVC T/Q 115A 1) DPH NBR * Ingår inte Propellrar* UNIKT MARINT VRIDMOMENT Det unika marina vridmomentet gör att Volvo Pentas motorer utmärker sig. Högt vridmoment vid låga varvtal ger dig snabb acceleration till planing och kraftfull manövrering. Vid höga varvtal ökar fullgasmomentet om varvtalet sjunker och ger effektiv marschfart i alla lägen. SOLIDA OCH ROBUSTA MOTORER Volvo Pentas marindieslar är utvecklade och konstruerade för att vara oerhört kraftfulla med massivt motorblock, topplock i ett stycke samt stegformad förstärkningsram. Detta ger hög driftsäkerhet och lång livslängd. Unique marine torque SPECIFIKATIONER bensin aquamatic Motor V6-200*** 149/ V6 MPI EGC 75A SX/DPS AL, SS V / V6 MPI EGC/EVC** ** 75A SX/DPS AL, SS V / V8 MPI EGC/EVC** ** *** 75A SX/DPS AL, SS V / V8 MPI EGC/EVC** ** *** 75A SX/DPS AL, SS V / V8 MPI EGC/EVC** ** *** 75A SX/DPS AL, SS motor med katalysator Propelleraxeleffekt kw/hk Max rpm Cylindervolym, liter Antal cylindrar Bränslesystem Elektronisk styrning Elektronisk växling och gas Färskvattenkylning Generator 12V Aquamaticdrev V8-225-C 168/ V8 MPI EGC/EVC** ** 75A SX/DPS AL, SS V8-270-C 201/ V8 MPI EGC/EVC** ** *** 75A SX/DPS AL, SS V8-300-C 224/ V8 MPI EGC/EVC** ** *** 75A SX/DPS AL, SS V8-320-C 239/ V8 MPI EGC/EVC** ** *** 75A SX/DPS AL, SS V8-380-C 283/ V8 MPI EGC/EVC** ** 75A DPS SS * Ingår inte ** Standard eller tillval beroende på marknad. Kontakta din Volvo Penta-återförsäljare *** Endast USA Tekniska data enligt ISO Bränslets kvalitet kan påverka motorns effekt och bränsleförbrukning. För detaljerad information om en särskild motor, be din återförsäljare om en produktbulletin eller besök volvopenta.com. Samtliga modeller, all standardutrustning och alla tillbehör finns inte tillgängliga på alla marknader. Alla åtgärder har vidtagits för att tekniska data ska vara korrekta vid broschyrens publicering. Volvo Penta förbehåller sig rätten att genomföra ändringar i produktprogrammet. Produkterna som visas kan skilja sig från produktionsmodellerna. Propellrar* PERFEKT ANPASSADE PAKET Vi utvecklar och anpassar allting från motorer till transmissioner, kontrollsystem, drev och propellrar. För dig innebär detta högre tillförlitlighet och bättre prestanda. EVC ELECTRONIC VESSEL CONTROL EVC är Volvo Pentas gemensamma elektroniska plattform. Den möjliggör ett antal funktioner för ökad säkerhet och kontroll samt förbättrad funktionalitet. Kraftiga marina kontaktdon och radikalt minskat kablage ger hög tillförlitlighet och lång livslängd. Lätt att lägga till nya funktioner. MARINA TESTCENTRA I våra marina testcentra testar vi kontinuerligt kompletta produkter som är installerade i båtar. Detta ger oss unik kompetens när det handlar om att optimera alla Volvo Penta-produkter.

24 ETT ENKLARE BÅTLIV Bakom vårt koncept för ett enklare båtliv ligger år av entusiasm, genialitet och engagemang och de ständiga frågorna: hur kan vi göra våra produkter bättre, enklare och säkrare, och göra båtlivet tillgängligt för fler människor, oberoende av deras båterfarenhet? Resultatet är ett växande antal tekniskt avancerade produkter som är exceptionellt enkla att hantera. Produkter som gör komplexa manövrar enkla att utföra och som låter dig koppla av och njuta av din tid på vattnet. Så enkelt är det Swedish

MOTORBÅT 2015 MOTORER, TILLBEHÖR OCH NYHETER

MOTORBÅT 2015 MOTORER, TILLBEHÖR OCH NYHETER MOTORBÅT 2015 MOTORER, TILLBEHÖR OCH NYHETER 2 GÖR DET ENKELT INNEHÅLL 2 GÖR DET ENKELT 4 EASY BOATING HÖJDPUNKTER 6 VOLVO PENTA FÖRARGRÄNSSNITT 8 FULL KONTROLL PÅ ENKLAST SÄTT 10 DEN GENIALA VOLVO PENTA

Läs mer

VOLVO PENTA VÅRSÄSONG 2009 TIPS FRÅN DIN ÅTERFÖRSÄLJARE

VOLVO PENTA VÅRSÄSONG 2009 TIPS FRÅN DIN ÅTERFÖRSÄLJARE VÅRSÄSONG 2009 TIPS FRÅN DIN VOLVO PENTA ÅTERFÖRSÄLJARE Priserna gäller t.o.m. 15 Maj 2009 om inget annat anges. Alla priser är rekommenderade cirkapriser inkl. moms. Vissa produkter kan vara beställningsvaror.

Läs mer

SEGELBÅT 2013 MOTORER, TILLBEHÖR OCH NYHETER

SEGELBÅT 2013 MOTORER, TILLBEHÖR OCH NYHETER SEGELBÅT 2013 MOTORER, TILLBEHÖR OCH NYHETER 2 PÅ SAMMA KURS PÅ SAMMA KURS Segling, som vi ser det, är vad man vill göra av det. Det kan innebära att man testar gränserna för sin förmåga, eller att man

Läs mer

REKOMMENDERADE MOTORPRISER

REKOMMENDERADE MOTORPRISER REKOMMENDERADE MOTORPRISER HÖST/VÅR 2018-2019 Till segelbåtar och motorbåtar 12 1000hp Inombordsmotorer för axelinstallation & S-drev MOTOR TRANSMISSIONS TYPE S-drev (utan motorbädd) Axelinstallation PROP.

Läs mer

MOTORBÅTSGUIDE MOTORER OCH TILLBEHÖR

MOTORBÅTSGUIDE MOTORER OCH TILLBEHÖR MOTORBÅTSGUIDE MOTORER OCH TILLBEHÖR Innehåll Höjdpunkter i år... 4 Fördelar med Volvo Penta... 6 Volvo Penta IPS...10 Aquamatic...18 Inombordsmotorer...26 Tillbehör...28 Tillbehörspaket, EVC...33 Motordata...34

Läs mer

en ny säsong Alltid redo för EN FANTASTISK BÅTSÄSONG TAR ALDRIG RIKTIGT SLUT

en ny säsong Alltid redo för EN FANTASTISK BÅTSÄSONG TAR ALDRIG RIKTIGT SLUT Alltid redo för en ny säsong TIPS FRÅN DIN VOLVO PENTA ÅTERFÖRSÄLJARE HÖST 2014 EN FANTASTISK BÅTSÄSONG TAR ALDRIG RIKTIGT SLUT Vem har påstått att båtsäsongen är slut bara för att man tar upp båten? För

Läs mer

SEGELBÅT 2015 MOTORER, TILLBEHÖR OCH NYHETER

SEGELBÅT 2015 MOTORER, TILLBEHÖR OCH NYHETER SEGELBÅT 2015 MOTORER, TILLBEHÖR OCH NYHETER 2 EN FRÅGA OM TILLFÖRLITLIGHET EN FRÅGA OM TILLFÖRLITLIGHET Oavsett om du ser segling enbart som ett trevligt och avkopplande tidsfördriv eller som en utmaning

Läs mer

20.000:- MILJÖVÄNLIG KÖRNING MED FULL KONTROLL MARIN MILJÖMOTOR MED KATALYSATOR! MILJÖRABATT

20.000:- MILJÖVÄNLIG KÖRNING MED FULL KONTROLL MARIN MILJÖMOTOR MED KATALYSATOR! MILJÖRABATT HÖSTYRA MARIN MILJÖMOTOR MED KATALYSATOR! Det är en global utmaning att åstadkomma minskad negativ påverkan på vår miljö. Volvo Pentas löfte för en bättre miljö i båtlivet innehåller bl a: Toppmoderna

Läs mer

2007 Powered By Suzuki 9

2007 Powered By Suzuki 9 2007 9 Powered By Suzuki Cantieri Capelli Capelli är en av Italiens ledande båttillverkare och den enda som levererar både RIB och glasfiberbåtar. De producerar närmare 3000 båtar per år. Capelli håller

Läs mer

MOTORBÅT 2014 MOTORER, TILLBEHÖR OCH NYHETER

MOTORBÅT 2014 MOTORER, TILLBEHÖR OCH NYHETER MOTORBÅT 2014 MOTORER, TILLBEHÖR OCH NYHETER 2 VI SÄTTER EN NY STANDARD IGEN INNEHÅLL 2 VI SÄTTER EN NY STANDARD IGEN 4 NYHETER FRÅN RODER TILL PROPELLER 6 FULL KONTROLL PÅ ENKLAST SÄTT 8 VOLVO PENTA MARINMOTORER

Läs mer

by Lindquist Heating

by Lindquist Heating by Lindquist Heating En smart investering -nya generationen RB Grand Lux Driftsäkerhet, underhållsfritt och tillgänglighet var ledorden vid utvecklingen av nya RB Grand Lux serien. Nya RB Grand Lux serien

Läs mer

DÄr arbete och nöje möts.

DÄr arbete och nöje möts. 2210 Där arbete och nöje möts. Mechron 2210 MECHRON 2210 Oavsett om du behöver en arbetshäst på gården eller en väg i skogen tar KIOTI MECHRON 4X4 arbetsfordon hand om jobbet åt dig. Fordonet är utrustat

Läs mer

Powerboat De senaste innovationerna, motorerna, drivlinorna och tillvalen

Powerboat De senaste innovationerna, motorerna, drivlinorna och tillvalen Powerboat 2017 De senaste innovationerna, motorerna, drivlinorna och tillvalen FORWARD DRIVE SIDAN 20 INNEHÅLL 3 EN SMARTARE VÄG TILL ETT ENKLARE BÅTLIV 4 DE SENASTE NYHETERNA FÖR 2017 6 VOLVO PENTA FÖRARGRÄNSSNITT

Läs mer

Groundsmaster 4000-D/4100-D. Byggd för PRODUKTIVITET INNOVATION KOMFORT PÅLITLIGHET HÅLLBARHET. www.toro.com

Groundsmaster 4000-D/4100-D. Byggd för PRODUKTIVITET INNOVATION KOMFORT PÅLITLIGHET HÅLLBARHET. www.toro.com Groundsmaster 4000-D/4100-D Byggd för PRODUKTIVITET INNOVATION KOMFORT PÅLITLIGHET HÅLLBARHET www.toro.com Groundsmaster 4000-D/4100-D Innovativa tekniska lösningar och funktioner gör det här till den

Läs mer

30HX GLOBAL CHILLER VÄTSKEKYLARE I HARMONI MED MILJÖN

30HX GLOBAL CHILLER VÄTSKEKYLARE I HARMONI MED MILJÖN GLOBAL CHILLER TM VÄTSKEKYLARE 30HX I HARMONI MED MILJÖN GLOBAL CHILLER 30HX:AVANCERAD STOR PÅLITLIGHET KOMPAKT STORLEK - HÖG PRESTANDA LÖ Fler än 50000 Carrier skruvkompressorer sålda över hela världen

Läs mer

Volvo B8R/RLE Ryggraden i din fordonsflotta. Volvo Buses. Driving quality of life

Volvo B8R/RLE Ryggraden i din fordonsflotta. Volvo Buses. Driving quality of life Volvo B8R/RLE Ryggraden i din fordonsflotta Volvo Buses. Driving quality of life Grunden till en bra buss Volvo B8R/RLE chassina möter varje behov av trafiktyp. Ett stort antal modell varianter ger dig

Läs mer

Bad Boy MTV. Över stock och sten eller ljudlöst i trädgården

Bad Boy MTV. Över stock och sten eller ljudlöst i trädgården Bad Boy MTV Över stock och sten eller ljudlöst i trädgården 5 starka skäl för Bad Boy Marknadens starkaste stål i svetsad konstruktion 4-punkts fjädring och stelbakaxel Rå motorstyrka el eller bensin Körkomfort

Läs mer

Skruvkompressorer över 30 kw. Människor. Passion. Prestanda.

Skruvkompressorer över 30 kw. Människor. Passion. Prestanda. Skruvkompressorer över 30 kw Människor. Passion. Prestanda. Människor. Passion. Prestanda. Definiera dina behov så Vårt utbud av oljeinsprutade skruvkompressorer på 30-90 kw är omfattande och hela serien

Läs mer

5E-serien traktorer 5055E (55 hk/40 kw), 5065E (65 hk/48 kw), 5075E (75 hk/55 kw)

5E-serien traktorer 5055E (55 hk/40 kw), 5065E (65 hk/48 kw), 5075E (75 hk/55 kw) 5E-serien traktorer 5055E (55 hk/40 kw), 5065E (65 hk/48 kw), 5075E (75 hk/55 kw) 2 5E-serien traktorer inledning Möt den lilla jätten Ägnar du dig åt djurhållning? Driver du en liten vinodling? Den nya

Läs mer

ZERO TURN GRÄSKLIPPARE

ZERO TURN GRÄSKLIPPARE ZERO TURN GRÄSKLIPPARE 015 MODERN FJÄDRINGSTEKNIK Ferris IS fjädringssytem ger ökad arbetskomfort och arbetshastighet. Vibrationer kan skada din kropp Om ni utsätts för mycket vibrationer, kan det medföra

Läs mer

SafetyMOB. Installations och användarmanual för. trådlöst nödstopp - dödmansgrepp. SafePort Marine. Dokument: SM_UM_sv Version: 2014-09-25

SafetyMOB. Installations och användarmanual för. trådlöst nödstopp - dödmansgrepp. SafePort Marine. Dokument: SM_UM_sv Version: 2014-09-25 Installations och användarmanual för SafetyMOB trådlöst nödstopp - dödmansgrepp Dokument: SM_UM_sv Version: 2014-09-25 SafePort Marine email: info@safeportmarine.se tel: +46 8 501 64 306 www.safeportmarine.se

Läs mer

Invacare. Colibri. Invacare. Colibri TM Lätt att ta med

Invacare. Colibri. Invacare. Colibri TM Lätt att ta med Invacare Colibri Invacare Colibri Lätt att ta med Lätt att ta med Tänk inte - gör det bara! Du behöver inte mer än en minut för att montera isär och göra Colibri redo för transport. Tack vare det geniala

Läs mer

Gaspanna ecocompact. Stående enhet med kondenserande gaspanna. ecocompact VSC 126/2 C VSC 196/2 C VSC 246/2 C

Gaspanna ecocompact. Stående enhet med kondenserande gaspanna. ecocompact VSC 126/2 C VSC 196/2 C VSC 246/2 C Gaspanna ecocompact Stående enhet med kondenserande gaspanna ecocompact VSC 126/2 C VSC 196/2 C VSC 246/2 C Nya tider... varma idéer till framtidssäkrad Idéer för intelligent bostadskomfort Vaillant har

Läs mer

Skördare 1070E/1170E VOLUTION LOGGING WILL NEVER BE THE SAME PRODUCTIVITY UPTIME LOW DAILY OPERATING COSTS

Skördare 1070E/1170E VOLUTION LOGGING WILL NEVER BE THE SAME PRODUCTIVITY UPTIME LOW DAILY OPERATING COSTS Skördare 1070E/1170E PRODUCTIVITY UPTIME LOW DAILY OPERATING COSTS REVOLUTION LOGGING WILL NEVER BE THE SAME REVOLUTIO VOLUTION ON John Deeres nya skördare 1070E och 1170 E är både smidiga och högpresterande,

Läs mer

MOTORBYTE GODA RÅD FÖR ETT LYCKAT MOTORBYTE

MOTORBYTE GODA RÅD FÖR ETT LYCKAT MOTORBYTE MOTORBYTE GODA RÅD FÖR ETT LYCKAT MOTORBYTE INNEHÅLL MOTORBYTE. EN god IDÉ? Funderar du på en ny motor till din båt? 3 Vilka är fördelarna med en ny motor? 4 Renovera? 5 PLANERING INFÖR BYTET När är bästa

Läs mer

Älska vintern! Parkeringsvärmare från Webasto

Älska vintern! Parkeringsvärmare från Webasto Älska vintern! Parkeringsvärmare från Webasto Isfria rutor och behagligt uppvärmd kupé för alla! Sätt dig i bilen, njut av hur bra det känns och kör iväg så härlig kan vintern vara för alla bilförare om

Läs mer

The Nya Snaew ab Saab Sedan

The Nya Snaew ab Saab Sedan Nya The Saab new Saab Sedan En storslagen upplevelse. Den svenska naturen är unik. Och på Saab har vi alltid låtit oss inspireras av vår omgivning. Med blicken fäst på en avlägsen horisont och med ett

Läs mer

Sätt fart. Lita på hållbarheten

Sätt fart. Lita på hållbarheten Groundsmaster 580-D Sätt fart Groundsmaster 580-D Klippbredd på 4,88 m 59,6 kw (80 hk) motor Toro Traction Plus drivsystem Kan svänga 180 utan att lämna något gräs oklippt Toro ACE diagnossystem Då produktiviteten

Läs mer

NYA MEGANE GT RENAULT DRIVE THE CHANGE

NYA MEGANE GT RENAULT DRIVE THE CHANGE NYA RENAULT MEGANE GT DRIVE THE CHANGE DESIGNA DITT LIV EN DESIGN SOM VISAR VÄGEN FRAMÅT. ETT TYDLIGT STÄLLNINGSTAGANDE: EN LOGOTYP SOM STÅR UT, IÖGONFALLANDE FORMER, LED-VARSELLJUS SOM MARKERAR FRONTEN

Läs mer

Ta svetsningen till nya platser! addy Mig

Ta svetsningen till nya platser! addy Mig Ta svetsningen till nya platser! addy Mig Med en Caddy får svetsaren Ställ in materialtjockleken och börja svetsa. Utmärkta svetsegenskaper. Caddy Mig C160i/C200i är kompakta svetsströmkällor baserade

Läs mer

Ninolab och Forma. Sveriges bästa kombination inom -86 C frysar

Ninolab och Forma. Sveriges bästa kombination inom -86 C frysar Ninolab och Forma Sveriges bästa kombination inom -86 C frysar Ninolab har representerat Forma* i mer än 42 år på den svenska marknaden och levererat många tusen lågtemperaturfrysar till svenska laboratorier.

Läs mer

Greenklippare i Greensmaster. Flex -serien. Bättre klippning ger bättre puttning

Greenklippare i Greensmaster. Flex -serien. Bättre klippning ger bättre puttning Greenklippare i Greensmaster Flex -serien Bättre klippning ger bättre puttning Låt oss presentera Greensmaster Flex -serien. Upplev en nya era inom greenklippning. I den helt nya serien Greensmaster Flex

Läs mer

SmartCraft. Smart: Smartare: Smartast: SC100 System Links: Systemets konfiguration varierar beroende på applikationen. Men en god tumregel är:

SmartCraft. Smart: Smartare: Smartast: SC100 System Links: Systemets konfiguration varierar beroende på applikationen. Men en god tumregel är: 76 SmartCraft Underrättelser för sjöfarande Oavsett vilken sorts båtliv just du ägnar dig åt så finns det vissa saker som alla har gemensamt, du vill kunna känna dig lugn och säker, du vill veta vad som

Läs mer

VOLVO CONSTRUCTION EQUIPMENT variomatic skridar

VOLVO CONSTRUCTION EQUIPMENT variomatic skridar VOLVO CONSTRUCTION EQUIPMENT variomatic skridar VOLVO VARIOMATIC SKRIDAR. ASFALTLÄGGARENS SJÄL. Skriden är asfaltläggarens viktigaste del, och har avgörande betydelse för beläggningskvaliteten. Volvo Variomatic

Läs mer

Styrsystemlösningar. Katalog nr PDE2523SLSE-ca

Styrsystemlösningar. Katalog nr PDE2523SLSE-ca Styrsystemlösningar Katalog nr PDE2523SLSE-ca Vem erbjuder den effektivaste lösningen? SPECIFIKATIONER Uppbyggnad på platsen STEG 1 Kretskonstruktion STEG 6 Mekanisk konstruktion STEG 3 Specificera komponenterna

Läs mer

JONSERED 1188S KAPACITET 12 tonmeter

JONSERED 1188S KAPACITET 12 tonmeter JONSERED 1188S KAPACITET 12 tonmeter PRODUKTBROSCHYR LOGLIFT 118S EN ARBETSHÄST PÅ 12 tonmeter Denna kran för hantering av kortvirke finns tillgänglig i flera olika räckvidder från 7,9 upp till 10,1 meter.

Läs mer

Atlet Balance Eldrivna motviktstruckar ET EF EH 1,25 3 ton

Atlet Balance Eldrivna motviktstruckar ET EF EH 1,25 3 ton Atlet Balance Eldrivna motviktstruckar ET EF EH 1,25 3 ton 3 modeller. Harmoniskt samarbete. Säkra din verksamhet från beställning till leverans med Atlet Balance eldrivna motviktstruckar Atlet Balance

Läs mer

reservdelar & tillbehör

reservdelar & tillbehör reservdelar & tillbehör 2014 2 Volvo Penta originaldelar och tillbehör NYHETER 4 EVC 6 Reglage 7 EVC-alternativ 8 Instrument 10 MEKANISK STYRNING REGLAGE OCH INSTRUMENT 14 Mekaniska reglage 15 Analoga

Läs mer

NYA UNIVERSALKNIVAR FRÅN BAHCO. A registered trademark of SNA Europe Group

NYA UNIVERSALKNIVAR FRÅN BAHCO. A registered trademark of SNA Europe Group NYA UNIVERSALKNIVAR FRÅN BAHCO A registered trademark of SNA Europe Group Bahcos första verktyg i ERGO -serien lanserades 1982. Vår övertygelse är det är viktigt att anpassa verktygen till människans anatomi,

Läs mer

A-serien A 72 A 82 A 92

A-serien A 72 A 82 A 92 A-serien A 72 A 82 A 92 SE Innehåll Inbyggd styrka 3 Hytt 4-5 Transmission och kraftöverföring 6 Motor 7 Hydraulik 8-9 Tekniska specifikationer 10 Extrautrustning 11 Valtra service 11 2 Inbyggd styrka

Läs mer

Bale Wrapper Specialists. Tanco Rundbalsinplastare

Bale Wrapper Specialists. Tanco Rundbalsinplastare Bale Wrapper Specialists Tanco Rundbalsinplastare Tanco Rundbalsinplastare För maskinstationer och lantbrukare runt om i världen är Tanco valet när det gäller rundbalsinplastare. Med över 20 års erfarenhet

Läs mer

Atlas Copco Transportabla luftkompressorer

Atlas Copco Transportabla luftkompressorer Atlas Copco Transportabla luftkompressorer XA(T,H)S 37-97 32-89 l/s, 1,9-5,3 m 3 /min, vid 7-12 bar(e), 102-175 psig Serie 7 Ett fullständigt sortiment utformat för att ge så nöjda kunder som möjligt Kompressorerna

Läs mer

Skötbordsguiden DIN GUIDE TILL DET BÄSTA SKÖTBORDET

Skötbordsguiden DIN GUIDE TILL DET BÄSTA SKÖTBORDET Skötbordsguiden DIN GUIDE TILL DET BÄSTA SKÖTBORDET Skötbord Alla våra skötbordsmodeller är ergonomiska och snälla mot din rygg. I denna broschyr ger vi dig en överblick samt en kort presentation av skötbordsmodeller

Läs mer

Hultdins SuperSaw flexibilitet i ett nötskal

Hultdins SuperSaw flexibilitet i ett nötskal Hultdins SuperSaw, högproduktiv buntkapning i Brasilien Hultdins gripsågar i SuperSaw-serien har under många år varit det naturliga kvalitetsvalet bland skogsentreprenörer världen över. Kaptillsatsen appliceras

Läs mer

PLATS FÖR MER. VINDSTRAPPOR ClickFIX MARKNADENS BÄSTA LÄTT OCH ELEGANT TRAPPOR I BYGGSATS MED NORDISK DESIGN LOFTTRAPPAN ÖKAR BOSTADENS STORLEK

PLATS FÖR MER. VINDSTRAPPOR ClickFIX MARKNADENS BÄSTA LÄTT OCH ELEGANT TRAPPOR I BYGGSATS MED NORDISK DESIGN LOFTTRAPPAN ÖKAR BOSTADENS STORLEK PLATS FÖR MER VINDSTRAPPOR ClickFIX MARKNADENS BÄSTA LÄTT OCH ELEGANT TRAPPOR I BYGGSATS MED NORDISK DESIGN LOFTTRAPPAN ÖKAR BOSTADENS STORLEK VÄGGLUCKOR GÖR RUMMET STÖRRE RÄCKET RAMAR IN TRAPPAN LÅT DIG

Läs mer

STRÄNGLÄGGARE. fella.eu. Strängläggare med en rotor. Hållbar konstruktion Enastående räfsning Enkel att hantera

STRÄNGLÄGGARE. fella.eu. Strängläggare med en rotor. Hållbar konstruktion Enastående räfsning Enkel att hantera STRÄNGLÄGGARE Strängläggare med en rotor Hållbar konstruktion Enastående räfsning Enkel att hantera fella.eu 2 FÖRSTKLASSIG SKÖRD I mer än 90 år har FELLA varit likställt med innovativ teknik, enastående

Läs mer

UPPTÄCK Den nya standarden av elektriska designradiatorer. Langila Sanbe

UPPTÄCK Den nya standarden av elektriska designradiatorer. Langila Sanbe Stor noggrannhet har lagts ned vid skapandet av detta dokument. Ingen del av detta dokument får mångfaldigas utan skriftligt medgivande av Rettig ICC. Rettig ICC tar inget ansvar för eventuella felaktigheter

Läs mer

ACS ic+ Gånglägesautomatik Bruksanvisning. www.mente-marine.com

ACS ic+ Gånglägesautomatik Bruksanvisning. www.mente-marine.com ACS ic+ Gånglägesautomatik Bruksanvisning Mente Marine P.O. Box 472 FIN-65101 Vaasa, Finland Fax: +358 (0)9 43982741 Email: info@mente-marine.com www.mente-marine.com Copyright Mente Marine Innehållsförteckning

Läs mer

VOLVO PENTA VÅRSÄSONG 2010 TIPS FRÅN DIN ÅTERFÖRSÄLJARE

VOLVO PENTA VÅRSÄSONG 2010 TIPS FRÅN DIN ÅTERFÖRSÄLJARE VÅRSÄSONG 2010 TIPS FRÅN DIN VOLVO PENTA ÅTERFÖRSÄLJARE Priserna gäller t.o.m. 15 Maj 2010 om inget annat anges. Alla priser är rekommenderade cirkapriser inkl. moms. Vissa produkter kan vara beställningsvaror.

Läs mer

Vår styrka - den kompletta lösningen

Vår styrka - den kompletta lösningen hissar hissar 1 Vår styrka - den kompletta lösningen P DAHL har sedan starten specialiserat sig på hissystem och sedan många år har vi varit Norra Europas största leverantör och tillverkare av hisselektronik.

Läs mer

Elektroniska styrsystem enklare än någonsin

Elektroniska styrsystem enklare än någonsin Elektroniska styrsystem enklare än någonsin Robust och smidig maskinstyrning med intelligent elektronik IQAN-TOC2 genvägen till framtiden Lättspecificerat Lättinstallerat Enkel inställning Enkel diagnostik

Läs mer

Installationsmanual ML40 Plus

Installationsmanual ML40 Plus Installationsmanual ML40 Plus 1. Beskrivning ML40Plus är en speciellt konstruerad drivenhet för autopiloter på båtar. Den passar de flesta typer av segelbåtar, även sådana med ror-kult. ML40Plus kräver

Läs mer

effektiv tillståndskontroll för alla branscher

effektiv tillståndskontroll för alla branscher effektiv tillståndskontroll för alla branscher pålitliga onlinesystem och portabla lösningar avancerad vibrationsanalys Kugg- och lagerövervakning your reliable partner SPM löser underhållsproblem, i hela

Läs mer

Sex cylindrar 350 hk. Fantastisk kraft. Förfinad upplevelse. En perfekt balans mellan prestanda, bränsleekonomi och körupplevelse.

Sex cylindrar 350 hk. Fantastisk kraft. Förfinad upplevelse. En perfekt balans mellan prestanda, bränsleekonomi och körupplevelse. Sex cylindrar 350 hk Fantastisk kraft. Förfinad upplevelse. En perfekt balans mellan prestanda, bränsleekonomi och körupplevelse. Motortyp Rak 6-cylindrig Slagvolym (l) 2.6 Varvtal vid full gas 5800-6400

Läs mer

0809_sw_psw_ob TRYCKVAKTER & SENSORER

0809_sw_psw_ob TRYCKVAKTER & SENSORER 0809_sw_psw_ob TRYCKVAKTER & SENSORER Öberg Innovation har tillsammans med Norgren ett unikt program av tryckvakter och sensorer, som uppfyller de krav som industrin har på tillförlitliga kontrollinstrument.

Läs mer

Effektivt inbrottsskydd genom. Takskjutport Secura Säker runtom. www.crawfordgarageportar.se

Effektivt inbrottsskydd genom. Takskjutport Secura Säker runtom. www.crawfordgarageportar.se Effektivt inbrottsskydd genom Takskjutport Secura Säker runtom. www.crawfordgarageportar.se Secura för säkerhet. Frågan om säkerheten blir allt viktigare hela tiden. Entrédörrar med omfattande låssystem

Läs mer

Bensindrivna kapmaskiner.

Bensindrivna kapmaskiner. Brytning, rivning, kapning. Wacker Neuson erbjuder allt som proffsen behöver. Förutom kapmaskiner erbjuder Wacker Neuson ett stort sortiment av golv-/asfaltsågar och elbrytmaskiner eller bensinhammare.

Läs mer

Volvo FE Hybrid. Förstavalet inom miljöanpassad distribution och renhållning

Volvo FE Hybrid. Förstavalet inom miljöanpassad distribution och renhållning Volvo FE Hybrid Förstavalet inom miljöanpassad distribution och renhållning En ren och lönsam framtidslösning Volvo Lastvagnar har över tjugo års erfarenhet av hybridteknologi. Redan 1985 presenterades

Läs mer

Zhafir Zeres Serie. 400-2,300 kn

Zhafir Zeres Serie. 400-2,300 kn Zhafir Zeres Serie 400-2,300 kn Utökade funktioner som standard Zhafir ZERES Serie Zhafir har utvecklat den nya elektriska maskinserien Zeres, för att bli en flexibel formsprutningsmaskin baserad på det

Läs mer

LOGSET TH skördaraggregat

LOGSET TH skördaraggregat LOGSET TH skördaraggregat 2 Effektivitet utan kompromisser TH75 kan utrustas med en barkningssats för eukalyptusträd. Den synkroniserade matarkretsen, de parallellstyrda kvistningsknivarna och matarhjulen

Läs mer

PRODUKTER FÖR LINJÄRA OCH ROTERANDE RÖRELSER

PRODUKTER FÖR LINJÄRA OCH ROTERANDE RÖRELSER PRODUKTER FÖR LINJÄRA OCH ROTERANDE RÖRELSER 2015 KULSKRUV WWW.INTERALIA.SE LINJÄRENHETER STÄLLDON LINJÄRLAGER PLANETVÄXLAR SKRUVDOMKRAFTER KOPPLINGAR GLIDSKRUV SOLENOIDER OM INTERALIA InterAlia är ett

Läs mer

Aktiv sittställning för alla. Justera efter dina behov

Aktiv sittställning för alla. Justera efter dina behov RH Mereo RH Mereo Nu lanserar RH en stol som också är ett arbetsredskap och ett affärsverktyg på samma gång. RH Mereo är konstruerad för att höja kapaciteten, både din egen och på hela arbetsplatsen. Den

Läs mer

Ett måste för golfbanan

Ett måste för golfbanan Reelmaster 3100-D Ett måste för golfbanan Reelmaster 3100-D 16 kw (21,5 hk) Kubota - dieselmotor Det exklusiva klippsystemet Sidewinder 183 cm eller 216 cm klippbredd Series/Parallel -3-hjulsdrift När

Läs mer

Suverän offroad prestanda Lång fjädringsväg Hög markfrigång Övre A-armar smidda i aluminium Låg vikt Lättmanövrerad Utmärkt balans och stabilitet

Suverän offroad prestanda Lång fjädringsväg Hög markfrigång Övre A-armar smidda i aluminium Låg vikt Lättmanövrerad Utmärkt balans och stabilitet FUN TO RIDE I kommer innovationen från vår passion att göra ATV-körandet bekvämt och roligt. Vi har byggt den mest innovativa ATV som du kommer att njuta av att åka på. Framtidens ATV har blivit utrustad,

Läs mer

att utveckla din sömnadsförmåga och låta inspirationen ta dig dit du vill. PERFEKT PÅLITLIGHET

att utveckla din sömnadsförmåga och låta inspirationen ta dig dit du vill. PERFEKT PÅLITLIGHET Släpp loss PFAFF passport symaskiner levereras med en hårdhuv som skyddar symaskinen. Den ergonomiska utformningen gör maskinerna praktiska att transportera och enkla att förvara. Nu börjar resan! Tänk

Läs mer

AIR COMPRESSORS ROLLAIR

AIR COMPRESSORS ROLLAIR AIR COMPRESSORS ROLLAIR 380-430 - 480 RLR 380-430-480: Tillförlitlighet och effektivitet Under många år har Worthington Creyssensac utvecklat nya produkter och förbättrat deras konstruktion och prestanda

Läs mer

Proffsig precision med en

Proffsig precision med en TEST Gör Det Själv testar verktyg och material för din räkning. Om du har något förslag till vad vi ska testa, så sänd oss ett mail till redaktionen@gds.se Proffsig precision med en handöverfräs Handöverfräsen

Läs mer

Lamellpumpar från Blackmer. Pålitlig och robust konstruktion

Lamellpumpar från Blackmer. Pålitlig och robust konstruktion från Blackmer Pålitlig och robust konstruktion Marknader Lamellteknologi: Så här fungerar den ENERGI Blackmer är världsledande inom transportprocesser för petroleum, där pumparna och kompressorerna används

Läs mer

svenska Inverter strömkällor för svetsning och plasmaskärning

svenska Inverter strömkällor för svetsning och plasmaskärning svenska Inverter strömkällor för svetsning och plasmaskärning www.selcoweld.com www.selcoweld.com Selco har tillverkat inverters i 30 år Selco har utformat, utvecklat och producerat inverters för svetsning

Läs mer

VOLVO GRÄVMASKINER EC140/EC290 EC360/EC460

VOLVO GRÄVMASKINER EC140/EC290 EC360/EC460 VOLVO GRÄVMASKINER EC140/EC290 EC360/EC460 Kraftfull Tillförlitlig Bevisat höga prestanda Komfort och säkerhet Volvos grävmaskiner är konstruerade för en världsomspännande marknad. Den avancerade teknologi

Läs mer

Atlas Copco Transportabla luftkompressorer

Atlas Copco Transportabla luftkompressorer Atlas Copco Transportabla luftkompressorer XA(T,H)S 106-136 101-135 l/s, 6,1-8,1 m 3 /min vid 7-12 bar(e), 102-175 psig Vi bryr oss om dina tryckluftsbehov XA(S) 106 till 136 Dd är specialkonstruerade

Läs mer

CAPELLI RIB - ITALIENSK DESIGN

CAPELLI RIB - ITALIENSK DESIGN CAPELLI RIB - ITALIENSK DESIGN SOL & BAD MED STIL En vidareutvecklad RIB-modell med helt nya innerlinjer som gjord för härliga dagsutflykter. Båten ger nästintill obegränsat utrymme för trevligt umgänge

Läs mer

NYHET ONSITE NEWS NUMMER 2 MAJ-AUGUSTI 2012 BATTERIDRIVNA VERKTYG METALLBEARBETNING TRÄBEARBETNING BETONG- OCH NY VINKELSLIP, 18 V XR SE SIDAN 4

NYHET ONSITE NEWS NUMMER 2 MAJ-AUGUSTI 2012 BATTERIDRIVNA VERKTYG METALLBEARBETNING TRÄBEARBETNING BETONG- OCH NY VINKELSLIP, 18 V XR SE SIDAN 4 BATTERIDRIVNA VERKTYG NY VINKELSLIP, 18 V XR SE SIDAN 4 NY BORDS-/GERINGSSÅG SE SIDAN 5 BETONG- OCH METALLBEARBETNING TRÄBEARBETNING NY STICKSÅG, 18 V XR SE SIDAN 4 ONSITE NEWS NUMMER 2 MAJ-AUGUSTI 2012

Läs mer

Möblerna är färdigmonterade och enkla att installera. Det enda du behöver montera själv är frontpaneler och handtag.

Möblerna är färdigmonterade och enkla att installera. Det enda du behöver montera själv är frontpaneler och handtag. SKÄRGÅRD -ett badrum som passar! Camargue Skärgård möbelkoncept kompletterar vårt breda utbud av badrumslösningar. Vi vill göra det enklare för dig att sätta ihop ett unikt och individuellt badrum som

Läs mer

ProCore 648 pc_648_s.indd 1 5/30/06 7:54:33 AM

ProCore 648 pc_648_s.indd 1 5/30/06 7:54:33 AM ProCore 648 pc_648_s.indd 1 5/30/06 7:54:33 AM Ligg steget före. ProCore 648 Innovativ placering av hjulen Effektiv luftning Hög produktivitet Djup luftning av hög kvalitet TrueCore markföljningssystem

Läs mer

en ny säsong Tips från din Volvo Penta återförsäljare Höst 2015 renovera din motor. FÖRDELAR En inombordare ger dig många tänkvärda fördelar.

en ny säsong Tips från din Volvo Penta återförsäljare Höst 2015 renovera din motor. FÖRDELAR En inombordare ger dig många tänkvärda fördelar. FÖRDELAR En inombordare ger dig många tänkvärda fördelar. RENOVERA För bättre tillförlitlighet och säkerhet, renovera din motor. MOTORKAMPANJ Ta del av ett flertal förmånliga motorkampanjer. NYA GARANTIER

Läs mer

Unik automatisk flödesbegränsning

Unik automatisk flödesbegränsning Unik automatisk flödesbegränsning Möt Max Skäggagamens små, mycket känsliga ägg måste hållas vid perfekt reglerad temperatur för att det ska kläckas. För en vanlig radiatorventil hade detta varit en tuff

Läs mer

ATV Arbetsmodeller 2008 / 2009

ATV Arbetsmodeller 2008 / 2009 ATV Arbetsmodeller 2008 / 2009 Tekniska data Tekniska data Grizzly 700 Motortyp Insugsystem Cylindervolym Smörjsystem Tändsystem Startsystem Bränsletank Oljevolym Växellåda Transmission Slut transmission

Läs mer

Spakstyrda åkgräsklippare

Spakstyrda åkgräsklippare Spakstyrda åkgräsklippare Toro GrandStand -åkgräsklippare som man står på GrandStand -åkgräsklippare för kommersiellt bruk som man står på. Åkgräsklippare som man står på blir alltmer populära. Fler landskapsskötare

Läs mer

Belysning för krävande miljöer

Belysning för krävande miljöer E2 Belysning för krävande miljöer 2 ETAP Kapslade armaturer E2 I fuktiga och/eller mycket smutsiga utrymmen krävs kapslade armaturer. Med E2 tillhandahåller ETAP en belysningslösning med LED för bland

Läs mer

LF vibratorplattor Född till stordåd - nya Dynapac LF-vibratorplattor med enastående prestanda på jord och asfalt.

LF vibratorplattor Född till stordåd - nya Dynapac LF-vibratorplattor med enastående prestanda på jord och asfalt. Framåtgående vibratorplattor för jord och asfalt LF vibratorplattor Född till stordåd - nya Dynapac LF-vibratorplattor med enastående prestanda på jord och asfalt. En ny generation med gemensamma gener

Läs mer

Maskiner och tillbehör för proffs

Maskiner och tillbehör för proffs askiner och tillbehör för proffs En motor Olika funktioner som tillval otorn och de olika enheterna säljs separat. 6HP 3.8L 20cm Ø 3150min -1 2.4KW 230V (16A) (50Hz) 10.5A (230V) BS4343 AC 175 Bar 6m

Läs mer

ÖPPNA NYA HORISONTER. EXOS. tillbehör och tvättställ

ÖPPNA NYA HORISONTER. EXOS. tillbehör och tvättställ ÖPPNA NYA HORISONTER EXOS. tillbehör och tvättställ ÖPPNA NYA HORISONTER EXOS. det nya Frankesystemet, öppnar nya horisonter med sina tillbehör och tvättställ för installation på offentlig och halvoffentlig

Läs mer

RB Ventum serien Den nya generationens vedpannor

RB Ventum serien Den nya generationens vedpannor RB Ventum serien Den nya generationens vedpannor Europas snabbast säljande vedpanna. Den nya generationen RB Ventum serien tar försprång i den tekniska utvecklingen och är dag den snabbast säljande vedpannan

Läs mer

Den perfekta buffévagnen med det gästvänliga utseendet

Den perfekta buffévagnen med det gästvänliga utseendet Den perfekta buffévagnen med det gästvänliga utseendet Vi arbetar med vårdvara, inte hårdvara. Du behöver bra utrustning för att ge en god vård. Att hitta effektiva nya lösningar är den stora utmaningen.

Läs mer

DYSKANALEN ROL ROL-S JUSTERINGS- OCH DÄMPNINGSDEL

DYSKANALEN ROL ROL-S JUSTERINGS- OCH DÄMPNINGSDEL . DYSKANALEN ROL ROL-S JUSTERINGS- OCH DÄMPNINGSDEL www.climecon.fi Den snygga, tystgående dyskanalen ROL är konstruerad för rum där stora luftvolymer behöver fördelas jämnt och dragfritt. ROL-S justerings-

Läs mer

7 ÅRS. Både säker och spännande NYBILS- GARANTI

7 ÅRS. Både säker och spännande NYBILS- GARANTI www.kia.se 2 3 pro_ cee d Vi vet av erfarenhet att våra bilar är så välbyggda att vi kan erbjuda hela 7 års nybilsgaranti. Garantin följer bilen och upphör 7 år efter första registreringsdatum eller efter

Läs mer

Utsugsarmar för bordsarbetsplatser med oslagbar flexibilitet

Utsugsarmar för bordsarbetsplatser med oslagbar flexibilitet Utsugsarmar för bordsarbetsplatser med oslagbar flexibilitet En ny generation med utsugsarmar för bordsarbetsplatser med oslagbar flexibilitet Nederman introducerar en ny generation med utsugsarmar för

Läs mer

Motoruppgraderingar för begagnade bilar

Motoruppgraderingar för begagnade bilar Page 1 of 5 November 2008 www.hirsch-performance.ch Hirsch Performance Nyhetsbrev Kontakta oss 01. Specialerbjudande 02. Mer kraft! 03. Mer sound! 04. Mer elegans! 05. Mer aluminium! 06. Mer läder! 07.

Läs mer

FAMILJEBÅT MED BUSTER CABIN TEXT ANNA SANDGREN FOTO PÄR OLSSON

FAMILJEBÅT MED BUSTER CABIN TEXT ANNA SANDGREN FOTO PÄR OLSSON FAMILJEBÅT MED TEXT ANNA SANDGREN FOTO PÄR OLSSON Busters senaste kabinbåt delar skrov med nya Magnum E och bjuder på både sov- och busmöjligheter. Vi har testat den grundligt i Kvarkens skärgård. 18 FARTRESURSER

Läs mer

Automatiska slagdörröppnare

Automatiska slagdörröppnare Automatiska slagdörröppnare Kvalitet är vår drivkraft Tillsammans med pålitliga partners över hela världen erbjuder TORMAX slagdörrslösningar för många olika behov. Själva hjärnan i systemet består av

Läs mer

Maskininformation vm-1200

Maskininformation vm-1200 VM-1200 INFO AMADA MACHINE TOOLS är ett välkänt begrepp för industriaktörer världen över. Företaget leder utvecklingen av såväl sågmaskiner som sågblad och har ett av världens största sortiment av bimetall-

Läs mer

36V. Batteridrivna Verktyg LITHIUM-ION

36V. Batteridrivna Verktyg LITHIUM-ION Batteridrivna Verktyg PowerNow Litium-jon Batteripaket, Gräsklippare, Motorsåg, Batteridriven Lövblås, Grästrimmer, Stångsåg, Häcksax, Portabel Strålkastare, Snabbladdare, Batteriladdare OregonCordless.com

Läs mer

Ledande på världsmarknaden

Ledande på världsmarknaden MARKNADSPOSITION 1 Ledande på världsmarknaden Husqvarna är världens största tillverkare av gräsklippare och motorsågar samt bärbara, bensindrivna trädgårdsprodukter som bland annat trimmare och lövblåsare.

Läs mer

Sport Console 56. Convertible 56 GET ON. DRIVE BOATS. DRIVE BROCHURE 2011

Sport Console 56. Convertible 56 GET ON. DRIVE BOATS. DRIVE BROCHURE 2011 Sport Console 56 Convertible 56 GET ON. DRIVE BOATS. DRIVE BROCHURE 2011 SPORT CONSOLE 56 Den här båten ger ultimat kontrollbarhet och körglädje, och är dessutom utformad för att uppfylla även de mest

Läs mer

Dimmerlösningar DIMRA LED MED VERKLIG KOMFORT LED LEDANDE INOM STYRNING. Dimra LED med verklig komfort 1

Dimmerlösningar DIMRA LED MED VERKLIG KOMFORT LED LEDANDE INOM STYRNING. Dimra LED med verklig komfort 1 Dimmerlösningar DIMRA LED MED VERKLIG KOMFORT LEDANDE INOM LED STYRNING Dimra LED med verklig komfort 1 Belysningen blir aldrig bättre än enheten du reglerar den med Tidigare krävde många olika lampor

Läs mer

Tekniken. bakom Quooker

Tekniken. bakom Quooker Tekniken bakom Quooker I den här broschyren hittar du den tekniska beskrivningen och specifikationer för Quooker. Kranar Vår krankollektion består av åtta modeller - Basic, Classic, Design, Modern, Nordic

Läs mer

GLAS FIBER BÅTAR. Open Elegance Line Sun Deck Classic Line Open Classic Line Fisherman Line

GLAS FIBER BÅTAR. Open Elegance Line Sun Deck Classic Line Open Classic Line Fisherman Line GLA FIBER BÅTAR Open Elegance Line un Deck Classic Line Open Classic Line Fisherman Line elvas välbyggda glasfiberbåtar! Vilken båt passar dig? Båtarna från elva Marine är till för alla som älskar att

Läs mer

VOLVO HJULLASTARE L330D

VOLVO HJULLASTARE L330D VOLVO HJULLASTARE L330D Volvo L330D muskler och intelligens i effektiv förening Att kombinera styrka och intelligens kräver stor kunskap, en kunskap som gett Volvo L330D helt unika egenskaper. Ett nytt

Läs mer

ANVÄNDARMANUAL E-GREEN S SERIE

ANVÄNDARMANUAL E-GREEN S SERIE ANVÄNDARMANUAL E-GREEN S SERIE 1. Introduktion Innehållsförteckning 1. Introduktion 2. Produktbeskrivning 2.1 Ramnummer 3. Fäste av batteri 3.1 Batteri -/felindikator 4. Användning av styreenhet 4.1 Montering

Läs mer