Dags att. digitalisera! Information om digital-tv-övergången.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Dags att. digitalisera! 0771-10 11 00 www.digitaltvovergangen.se. Information om digital-tv-övergången."

Transkript

1 Dags att digitalisera! Information om digital-tv-övergången.

2 1. Varför digital-tv? Ny teknik Bättre kvalitet Hela Sverige går över till digitala tv-sändningar i marknätet senast 1 februari Det är ett beslut av riksdagen. Eftersom den digitala tekniken tar över allt mer, blir det ett naturligt steg i utvecklingen samtidigt som hela Sveriges befolkning får möjlighet att se fler kanaler. Med digital-tv får vi bättre bild och bättre ljud. Det öppnar även för utveckling av fler informationstjänster och nya funktioner som exempelvis elektronisk programguide. Som det ser ut nu, har vi både analoga och digitala sändningar i marknätet. Men att fortsätta underhålla båda blir för kostsamt i längden. Det är också ett skäl till att vi går över till ett tv-nät som bygger på modern teknik. Fler kanaler Det nuvarande analoga nätet är fullt. Därför har det digitala marknätet efterhand byggts ut. Samtidigt finns det en stor efterfrågan på ett större utbud. Majoriteten av Sveriges hushåll har redan fler kanaler via kabel eller satellit. Med digital teknik blir det möjligt att sända många fler kanaler än tidigare. Alla kommer att kunna titta på SVT1, SVT2, TV4, SVT24, Kunskapskanalen och Barnkanalen samt TV6 utan att betala något extra utöver tv-avgiften. Det är de kanaler som sänds okodade och som ibland kallas fria kanaler. Dessutom kan alla välja att abonnera på fler kanaler. Digitaliseringen öppnar även för High Definition TV, ett nytt tv-system som ger väsentligt förbättrad bildkvalitet. Idag sker provsändningar av HDTV i vissa av de områden som redan gått över till enbart digitala tv-sändningar. En HD-utsändning bygger på annan teknik som innehåller mer information. Eftersom vanliga digitalboxar inte klarar av att hantera den här typen av utsändningar behöver du en särskild HDTV-box och en tv-apparat som är förberedd för HDTV (HD-ready). HDTV kommer under lång tid framöver att vara avancerat alternativ och är du nöjd med den vanliga bildkvaliteten kommer du att kunna fortsätta se tv som vanligt. Du behöver alltså inte byta utrustningen du skaffat i samband med digital-tv-övergången. Fler kanaler att välja på.

3 2. Påverkas jag? Påverkas jag? Du med vanlig antenn påverkas Digital-tv-övergången påverkar bara dig som tar emot tvsändningar via vanlig antenn på taket. I den här broschyren får du reda på vad du behöver göra för att kunna fortsätta titta på tv när de analoga sändningarna upphör. Tänk på att om du har vanlig antenn i sommarstugan, båten eller husvagnen påverkas du av övergången. Majoriteten påverkas inte Du som tar emot tv via kabel, parabol eller bredband påverkas inte.har du redan skaffat digitalbox för marksändningar påverkas du inte heller. Du kan dock behöva göra en ominstallation av boxen. Du kan alltså fortsätta titta på tv som vanligt, såvida du inte har andra tv-apparater som tar emot sändningar via vanlig antenn. Är jag berörd? Digital-tv-övergången sker i etapper och nu har vi kommit till Etapp 3. Vilka kommuner som tillhör Etapp 3 och är berörda av övergången den 6 november 2006, kan du se i svart text i listan till höger. Namnen i rosa visar var de stormaster som är berörda finns placerade. Tv-signalen tar inte hänsyn till geografiska gränser, så du måste kolla upp varifrån du tar emot din tv-signal för att kunna avgöra om du berörs. Även du som inte bor i någon av dessa kommuner kan vara berörd om din antenn är riktad mot/tar emot signal ifrån någon av stormasterna i Etapp 3. Om du känner dig osäker på hur du tar emot tv-sändningar, prata med din hyresvärd eller samfällighet. Eller ring Digital-tv-övergångens hjälptelefon på Borås Borås Herrljunga Mark Svenljunga Tranemo Ulricehamn Vårgårda Bollebygd Emmaboda Emmaboda Borgholm Högsby Kalmar Lessebo Mönsterås Mörbylånga Nybro Torsås Uppvidinge Finnveden Finnveden Gislaved Gnosjö Halmstad Halmstad Båstad Hylte Laholm Markaryd Jönköping Jönköping Habo Nässjö Nässjö Aneby Eksjö Sävsjö Tranås, Vaggeryd Vetlanda Skövde Skövde Falköping Gullspång Götene Hjo Mariestad Mullsjö Skara Tibro Tidaholm Töreboda Vara Ödeshög Varberg Varberg Falkenberg Vislanda Vislanda Alvesta Ljungby Värnamo Växjö Älmhult Västervik Västervik Hultsfred Oskarshamn Vimmerby Berörd stormast i rosa, berörd kommun i svart. Är du osäker? Håll utkik efter de textremsor som börjar rulla i tv-rutan några veckor före övergången. Om du kan se textremsorna är du säker på att din tv-mottagning behöver åtgärdas.

4 3. Övergången är nära Bor du i ett gränsområde? Etapp 3, det rosamarkerade området på kartan, går över till enbart digitala sändningar måndagen den 6 november. De streckade fälten på kartan till höger markerar områden där tv-signalerna kan komma från två eller flera master som inte omfattas av övergången i Etapp 3. Dessa kallas för gränsområden. Sveriges marknät utgörs av 54 stormaster och en mängd mindre sändarstationer. En radiosignal tar inte hänsyn till de geografiska gränserna. För dem som bor i gränsområdena kan det därför vara lite klurigt att veta vilken sändare som ger bäst signal. Se om du med blotta ögat kan avgöra åt vilket håll din antenn är riktad. Om du känner dig osäker kan du ta kontakt med Teracom på eller på Ditt gränsområde Det digitala marknätet är nu utbyggt så att det har nästan samma täckning som det analoga nätet. Nära hundra procent av Sveriges hushåll ska efter övergången kunna ta emot den digitala signalen för åtminstone SVTs kanaler. I de områden där övergången ännu inte skett, sker analoga och digitala sändningar parallellt. Bor du i eller nära ett gränsområde, det som är markerat med rosa streck på kartan, kommer du eventuellt att kunna fortsätta titta på tv via det analoga nätet ett tag till. Det beror på vilken stormast din antenn tar emot signaler från. Är du osäker kan du kontakta Teracom på eller på När det analoga nätet släcks Under dagen som det analoga nätet släcks, kan det bli aktuellt med ett sändningsuppehåll på grund av tekniska justeringar. I så fall kommer du i god tid att få information om vad som gäller från Teracom. Efter övergångsdagen kommer SVT1 att fortsätta sändas analogt i ytterligare två veckor. Göteborg Uddevalla Kungälv Varberg Falkenberg Brålanda Helsingborg Landskrona Vänersborg Trollhättan Borås Alingsås Lidköping Finnveden Halmstad Båstad Ängelholm Perstorp Karlstad Kristinehamn Jönköping Hörby Skövde Värnamo Osby Örebro Gränna Nässjö Växjö Vislanda Karlshamn Hässleholm Hallsberg Askersund Motala Vetlanda Emmaboda Kisa Karlskrona Hultsfred Katrineholm Norrköping Kalmar Västervik Visby Gränsområde Mast med både analog och digital signal Mast med enbart digital signal Mast som går över till enbart digital signal 6 november 2006 Område med enbart digitala sändningar efter den 6 november Övergången är nära

5 4. Vad ska jag göra? Vad ska jag göra? Du behöver inte vänta! Du måste inte vänta till det datum då det analoga nätet släcks i ditt område. Du kan skaffa digital-tv redan i dag och i lugn och ro börja ordna med ditt fortsatta tv-tittande. Om du har vanlig antenn och själv ansvarar för tv-mottagningen, kan du välja mellan flera mottagningssätt. Fortsätta med vanlig antenn... Skaffa parabol... Eller skaffar tv via bredband... Det här behöver du göra På vissa orter kommer en del kanaler att byta frekvens när övergången sker. Om detta gäller området där du bor, och om du har en digital mottagare installerad sedan tidigare, behöver du göra en ominstallation efter sändningsuppehållet. Följ instruktionerna i manualen för din digitalbox. Det tar normalt ett par minuter. Om du behöver hjälp, ta kontakt med din tv-handlare. Spar manualen! Du behöver en digitalbox för marksändningar om mottagaren inte redan är inbyggd i tv:n. Tänk på att varje tvapparat, dvd och video behöver en mottagare för att kunna ta emot digitala signaler. Det finns enkla boxar om du bara vill titta på de så kallade fria kanalerna, som till exempel SVT:s kanaler. Vill du abonnera på fler kanaler behöver du en mottagare med plats för programkort. Om din antenn är äldre än tio år, och du får dålig bild, bör du ta reda på om den kan ta emot de frekvenser som digital-tv sänder på. Digitalboxar och tv-apparater med inbyggd mottagare kan du köpa hos tv-handlarna. Fråga om de är testade av Teracom. För att kunna ta emot digital-tv via satellit behöver du en parobol och en digitalbox för satellitmottagning. Tänk på att varje tv-apparat, dvd och video behöver en mottagare. Vill du bara titta på de fria kanalerna räcker det att skaffa ett programkort mot en depositionsavgift. Detta gör du hos respektive operatör. Om du vill ha fler kanaler måste du teckna ett abonnemang. Du hittar all utrustning hos din tv-handlare eller din operatör. Var ute i god tid om du behöver hjälp med installationen. Kontakta din tv-handlare, antenninstallatör eller operatör. Om du har dåliga mottagningsförhållande för marksänd digital-tv kan satellitmottagning vara det bästa alternativet. Din bostad måste vara ansluten till ett stadsnät eller ha ett bredbandsuttag eller telefonjack. Du behöver en digitalbox för bredbands-tv. Tänk på att varje tv, dvd och video behöver en mottagare. Information om utrustning och programutbud, hittar du hos din tv-handlare eller din operatör. Var ute i god tid om du behöver hjälp med att installera din utrustning. Kontakta din tv-handlare, antenninstallatör eller operatör. Tänk på att det ena alternativet inte behöver utesluta det andra. Du kan välja olika lösningar för olika tvapparater. Om du får dålig bild kan du behöva rikta om din antenn mot en annan stormast/sändarstation. Titta på täckningskartorna på eller ring Teracoms kundtjänst Var ute i god tid om du vill ha hjälp med att installera digitalboxen eller kontrollera antennen. Prata med din tvhandlare eller antenninstallatör.

6 Ring om du har frågor! 5. Vanliga frågor Vanliga frågor Hur gör jag om jag bara vill fortsätta se SVT1, SVT2 och TV4? Det lättaste sättet är att köpa den enklaste digitalboxen för marknätet, utan abonnemang. Vill du ta emot tvsändningar på annat sätt, fråga respektive operatör. Hur många kanaler får jag med marksänd digital-tv? De s.k. fria, okodade, kanalerna kan man se utan att betala något utöver tv-avgiften. Det fria utbudet omfattar from sommaren 2006 SVT1, SVT2, Barnkanalen, Kunskapskanalen, SVT24, TV4, TV6, The Voice, Storstads-tv och Axess TV. Vill du bara se de fria kanalerna, och tar emot tvsändningar via satellit, kan du skaffa ett depositionskort hos din operatör. Utöver det fria utbudet finns möjlighet till fler kanaler genom att teckna abonnemang hos någon av operatörerna. Var köper jag digitalboxen? Mottagare för marknätet köper du hos tv-handlaren. Fråga om boxen är testad av Teracom. Utrustning för andra mottagningssätt hittar du hos tv-handlaren eller respektive operatör. Behöver jag skaffa en ny tv? Nej, det enda du behöver göra är att koppla en digitalbox till tv:n. Det finns även tv-apparater med inbyggd digital mottagare ute i handeln. Spelar det någon roll hur gammal min tv-antenn är? Om du får en dålig bild med din digitala mottagare, och har en tv-antenn som är äldre än tio år bör du kontrollera att den kan ta emot de frekvenser som digital-tv sänds på. Kan jag se på en kanal och spela in på en annan med samma digitala mottagare? Vill du spela in en annan kanal än den du ser på behöver du en box för tv:n och en för videon. Det finns även mottagare med inbyggd hårddisk som klarar av båda funktionerna samtidigt. Vad händer med tv-avgiften? Tv-avgiften påverkas inte av övergången. Ring Radiotjänst på om du har frågor.

Tidningen? Möt Peter. Bredband är en del av hans vardag. Sommartips! Stäng av strömmen men inte elmätaren och andra tips som sparar tid och pengar.

Tidningen? Möt Peter. Bredband är en del av hans vardag. Sommartips! Stäng av strömmen men inte elmätaren och andra tips som sparar tid och pengar. Kundtidning Nr 2 2006 Tidningen? Möt Peter. Bredband är en del av hans vardag. Läs mer på sidan 2 Sommartips! Stäng av strömmen men inte elmätaren och andra tips som sparar tid och pengar. Läs mer på sidan

Läs mer

Bredbandsnät Z-väg förslag till årsstämma 2013

Bredbandsnät Z-väg förslag till årsstämma 2013 Bredbandsnät Z-väg förslag till årsstämma 2013 Sammanfattning Styrelsen föreslår att det gamla nuvarande kabel-tv-nätet i området ersätts med ett modernt fiberbaserad nätverk som förutom att distribuera

Läs mer

[Skriv text] .se företagen EN UNDERSÖKNING OM KOMMUNERNAS WEBBPLATSER UTIFRÅN ETT FÖRETAGSPERSPEKTIV. [Skriv text] 1

[Skriv text] .se företagen EN UNDERSÖKNING OM KOMMUNERNAS WEBBPLATSER UTIFRÅN ETT FÖRETAGSPERSPEKTIV. [Skriv text] 1 [Skriv text].se företagen EN UNDERSÖKNING OM KOMMUNERNAS WEBBPLATSER UTIFRÅN ETT FÖRETAGSPERSPEKTIV [Skriv text] 1 Förord Att skapa ett bra företagsklimat handlar till viss del om att skapa bra strukturella

Läs mer

Bredbandsnät Z-väg förslag till årsstämma 2013

Bredbandsnät Z-väg förslag till årsstämma 2013 Uppdaterat 2013-11-14 Bredbandsnät Z-väg förslag till årsstämma 2013 Sammanfattning Styrelsen föreslår att det gamla nuvarande kabel-tv-nätet i området ersätts med ett modernt fiberbaserad nätverk som

Läs mer

Elpris, skatter och avgifter i småhus per kommun 2011 En rapport från Villaägarnas Riksförbund

Elpris, skatter och avgifter i småhus per kommun 2011 En rapport från Villaägarnas Riksförbund Elpris, skatter och avgifter i småhus per kommun 2011 En rapport från Villaägarnas Riksförbund Postadress Besöksdress Telefon Fax E-post Hemsida Box 7118, 192 07 Sollentuna Johan Berndes väg 8-10 010-750

Läs mer

Tomtköundersökning per kommun. En rapport från Villaägarnas Riksförbund

Tomtköundersökning per kommun. En rapport från Villaägarnas Riksförbund Tomtköundersökning per kommun En rapport från Villaägarnas Riksförbund Innehåll SAMMANFATTNING METOD... 1 AVGRÄNSNINGAR... 1 RESULTAT... 2 LÄNGST TOMTKÖER I LANDET... 2 KOMMUNER MED EFTERFRÅGAN PÅ KOMMUNALA

Läs mer

Grattis! Du bor i Sveriges snabbaste lägenhet! Guide till bredband

Grattis! Du bor i Sveriges snabbaste lägenhet! Guide till bredband Grattis! Du bor i Sveriges snabbaste lägenhet! Guide till bredband Din bredbandsguide Du vet väl om att du har tillgång till supersnabbt fibernät i din lägenhet? Via det kan du få TV-upplevelser i världsklass,

Läs mer

STADSNÄT. Frågor och svar. stadsnat.dalaenergi.se

STADSNÄT. Frågor och svar. stadsnat.dalaenergi.se STADSNÄT Frågor och svar stadsnat.dalaenergi.se Innehåll Vad är egentligen ett öppet nät?...3 Vad är ett fibernät?...3 Är nätet framtidssäkert?...3 Villaanslutning...4 Flerbostadshus...8 Företagsfastigheter...9

Läs mer

KOMMUNEN PÅ FACEBOOK 2015

KOMMUNEN PÅ FACEBOOK 2015 Sprid & dela gärna! Det här är en sammanfattning av rapporten Kommunen på Facebook. Fullständig version finns på www.kreafonbutiken.se KOMMUNEN PÅ FACEBOOK 2015 FLER SIDOR, MER ENGAGEMANG OCH FLER GILLARE

Läs mer

Varannan kommun saknar information på internet till våldsutsatta kvinnor. Rapport

Varannan kommun saknar information på internet till våldsutsatta kvinnor. Rapport Varannan kommun saknar information på internet till våldsutsatta kvinnor Rapport December 2007 Stärk informationen till våldsutsatta kvinnor Hela 47 procent av landets kommuner tycks helt sakna information

Läs mer

Tidsresa: från svartvit TV till supersnabbt fiber

Tidsresa: från svartvit TV till supersnabbt fiber Kom igång med tv Koppla in din tv Test bredband Fördelar med fiber o koppling Nytt bredband via fiber 2014/2015 Tidsresa: från svartvit TV till supersnabbt fiber Den 31 mars 2015 släcks kabel-tv-nätet

Läs mer

Bergslagens digitala agenda!

Bergslagens digitala agenda! FIBERNÄT I BULLERBYN M A N B Y G G E R U T M Ö J L I G H E T E N T I L L A T T F Å T I L L G Å N G T I L L B R E D B A N D / F I B E R P Å L A N D S B Y G D E N I L I N D E S B E R G S K O M M U N, S K

Läs mer

Resultatrapport Kommunens Kvalitet i Korthet

Resultatrapport Kommunens Kvalitet i Korthet Resultatrapport Kommunens Kvalitet i Korthet DIN KOMMUNS TILLGÄNGLIGHET TRYGGHETSASPEKTER I DIN KOMMUN DIN DELAKTIGHET OCH KOMMUNENS INFORMATION DIN KOMMUNS EFFEKTIVITET DIN KOMMUN SOM SAMHÄLLSUTVECKLARE

Läs mer

Folkbiblioteken i. Karlsborg 2013. lokala förutsättningar för kunskapssamhället

Folkbiblioteken i. Karlsborg 2013. lokala förutsättningar för kunskapssamhället Folkbiblioteken i lokala förutsättningar för kunskapssamhället Förord Svensk biblioteksförening har sina medlemmars uppdrag att synliggöra bibliotekens verksamhet och därigenom öka förståelsen för bibliotekens

Läs mer

Söderort. www.familjebostader.com/bredband

Söderort. www.familjebostader.com/bredband Söderort www.familjebostader.com/bredband Felanmälan Behöver du göra en felanmälan är det alltid din bredbandsleverantör som du vänder dig till, oavsett om felet gäller nätet eller din tjänst. Kundtjänst

Läs mer

Varför finns det inte Nattis när det finns Dagis?

Varför finns det inte Nattis när det finns Dagis? Varför finns det inte Nattis när det finns Dagis? Innehållsförteckning: VARFÖR ÄR BARNOMSORG UTANFÖR KONTORSTID EN VIKTIG FRÅGA? SID 03 BARNOMSORG VIKTIG FÖR ARBETSLINJEN SID 04 VAD ÄR BARNOMSORG UTANFÖR

Läs mer

Bilaga 3. Survey 2009 KODBOK SURVEYINSTITUTET. Centrum för studier av institutionell utveckling och värden

Bilaga 3. Survey 2009 KODBOK SURVEYINSTITUTET. Centrum för studier av institutionell utveckling och värden Bilaga 3 Survey 2009 KODBOK SURVEYINSTITUTET Centrum för studier av institutionell utveckling och värden Kodbokens innehåll. Fråga Variabler om undersökningen 1-2 Värderingar 3-5 Skolan 6-17 Politik 18-25

Läs mer

Folkbiblioteken i. Östhammar 2012. lokala förutsättningar för kunskapssamhället

Folkbiblioteken i. Östhammar 2012. lokala förutsättningar för kunskapssamhället Folkbiblioteken i lokala förutsättningar för kunskapssamhället Förord Svensk Biblioteksförening har sina medlemmars uppdrag att synliggöra bibliotekens verksamhet och därigenom öka förståelsen för bibliotekens

Läs mer

Folkbiblioteken i. Malmö 2012. lokala förutsättningar för kunskapssamhället

Folkbiblioteken i. Malmö 2012. lokala förutsättningar för kunskapssamhället Folkbiblioteken i lokala förutsättningar för kunskapssamhället Förord Svensk Biblioteksförening har sina medlemmars uppdrag att synliggöra bibliotekens verksamhet och därigenom öka förståelsen för bibliotekens

Läs mer

Hur väl lyckas integration i din kommun?

Hur väl lyckas integration i din kommun? Hur väl lyckas integration i din kommun? - En rating efter hänsyn till kommuners olika förutsättningar Kontakt: Stefan Fölster Chef för Reforminstitutet stefan.folster@reforminstitutet.se www.reforminstitutet.se

Läs mer

Vad kostar vård och stöd för personer med psykiskt funktionshinder?

Vad kostar vård och stöd för personer med psykiskt funktionshinder? Vad kostar vård och stöd för personer med psykiskt funktionshinder? Rapport 2006:4 från Nationell psykiatrisamordning Vad kostar vård och stöd för personer med psykiskt funktionshinder? Rapport 2006:4

Läs mer

Sammanhållen vård och omsorg om de mest sjuka äldre. Redovisning av 2013 års bedömning

Sammanhållen vård och omsorg om de mest sjuka äldre. Redovisning av 2013 års bedömning Sammanhållen vård och omsorg om de mest sjuka äldre Redovisning av 2013 års bedömning Du får gärna citera Socialstyrelsens texter om du uppger källan, exempelvis i utbildningsmaterial till självkostnadspris,

Läs mer

BÄSTA BREDBANDET INSTALLERA I DITT HUS! Bredband i världsklass! Uppgradera ditt hus och släpp in framtiden!

BÄSTA BREDBANDET INSTALLERA I DITT HUS! Bredband i världsklass! Uppgradera ditt hus och släpp in framtiden! INSTALLERA BÄSTA BREDBANDET I DITT HUS! Bredband i världsklass! Uppgradera ditt hus och släpp in framtiden! Blixtsnabbt, stabilt bredband Bättre TV 3 Prisvärd telefoni Nu kan du ansluta Bredband via fiberoptik

Läs mer

Glassdrottning. Mentorskap. med lyckat resultat. med höga mål i sikte. Extra tidning Fixa finansieringen. Experten

Glassdrottning. Mentorskap. med lyckat resultat. med höga mål i sikte. Extra tidning Fixa finansieringen. Experten Experten tipsar om pensionen Mentorskap med lyckat resultat Extra tidning Fixa finansieringen Nyföretagarbarometern Hur ligger din kommun till? Glassdrottning med höga mål i sikte Eget Företag 1 NR 2 2014

Läs mer

Kommungruppsindelning REVIDERING AV SVERIGES KOMMUNER OCH LANDSTINGS KOMMUNGRUPPSINDELNING

Kommungruppsindelning REVIDERING AV SVERIGES KOMMUNER OCH LANDSTINGS KOMMUNGRUPPSINDELNING Kommungruppsindelning 2011 REVIDERING AV SVERIGES KOMMUNER OCH LANDSTINGS KOMMUNGRUPPSINDELNING 1 2 Förord Denna rapport är den första som beskriver de kommungruppsindelningar, som Svenska Kommunförbundet

Läs mer

Fiber till landsbygden

Fiber till landsbygden Fiber till landsbygden Fibernät för framtiden Optisk fiber är den bästa lösningen för riktigt snabbt bredband, Internet, telefoni och TV. För framtidens TV och tjänster över Internet behöver äldre teknik

Läs mer

Kicki Theander. 25 år. Franchise. Etiskt företagande. ökar igen! Politikerduellen: Vilket block är bäst för nyföretagare? Varför då?

Kicki Theander. 25 år. Franchise. Etiskt företagande. ökar igen! Politikerduellen: Vilket block är bäst för nyföretagare? Varför då? Jobs and Society NyföretagarCentrum 25 år Tema: Nu vänder det Nyföretagandet ökar igen! Politikerduellen: Vilket block är bäst för nyföretagare? Franchise så funkar det Kicki Theander Middagsfrid satsar

Läs mer

Utan invandring avfolkas Sverige

Utan invandring avfolkas Sverige Utan invandring avfolkas Sverige En studie om kommunernas demografiska utmaning Stina Wassén och Andreas Bergström! Fores Policy Paper 2014 : 3 Förord Enligt SCB:s befolkningsstatistik hade 84 av Sveriges

Läs mer

Utred fibernät nu! Beslutsunderlag inför extrastämman om samfällighetsföreningens. Gylleröds samfällighetsförening. tv-anläggning den 24 oktober 2009

Utred fibernät nu! Beslutsunderlag inför extrastämman om samfällighetsföreningens. Gylleröds samfällighetsförening. tv-anläggning den 24 oktober 2009 Utred fibernät nu! Beslutsunderlag inför extrastämman om samfällighetsföreningens tv-anläggning den 24 oktober 2009 Bakgrund till stämman 2 Därför är formalia viktiga 3 Gylleröds tv-enkät 4 Den nuvarande

Läs mer

Johanna Elgholm. Guide. Starta e-handel. NyföretagarCentrum lanserar e-kurser i företagande. gör livsstilen till yrke. Tema Papperslösa kontoret

Johanna Elgholm. Guide. Starta e-handel. NyföretagarCentrum lanserar e-kurser i företagande. gör livsstilen till yrke. Tema Papperslösa kontoret Experten tipsar om hästföretagande Guide Starta e-handel Affärsplanen Gör den på nätet Tema Papperslösa kontoret NyföretagarCentrum lanserar e-kurser i företagande Johanna Elgholm gör livsstilen till yrke

Läs mer