Verksamhetsberättelse 2014

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Verksamhetsberättelse 2014"

Transkript

1 Verksamhetsberättelse 2014

2 Verksamhetsberättelse Inledning Föreningen Kvinnohusets verksamhet vilar på tre ben. Det första benet består av det skyddade boendet, som i huvudsak bedrivs på uppdrag av Örebro kommun. Denna verksamhet bedrivs av anställda medarbetare. Det andra och tredje benet består av volontärverksamheten och det allmänna föreningsarbetet. Verksamhetsberättelsen följer verksamhetsplanens struktur. Förra årsmötet tog beslut om verksamhetsplanen för Skyddat boende Kvinnohusets verksamhet bedrivs i en gammal villa på Nygatan 54. Kvinnohusets arbete innehåller flera delar och kan erbjuda: - Ett skyddat boende där misshandlade och hotade kvinnor och barn kan bo kollektivt en tid - Stödjande samtal med boende kvinnor, även efter utflyttning - Rådgivande samtal med boende kvinnor med särskild inriktning på samhällsinformation och hjälp att vända sig till myndigheter i olika ärenden. - Stöd till boende barn via beprövade modeller som Trappan-samtal, Lekarbete, pedagogisk lek och samtal. - Beredskap för att ta emot nya kontakter på telefon och akut inflyttning - Råd- och stöd per telefon eller vid inbokade besök för kvinnor som inte är boende på Kvinnohuset. Kvinnohuset har ett avtal med Örebro kommun för ovanstående verksamhet. Även övriga länskommuner och kommuner utanför länet har möjlighet att nyttja verksamheten och betalar då en överenskommen avgift. Kvinnohuset tar i snitt emot en ny kontakt varje arbetsdag. Det innebär 240 nya kontakter under Av dem var 12 från Kumla, 11 från Lindesberg, 6 från Lekeberg, 5 från Hallsberg, 2 från Nora och 1 från Hällefors. 57 tog kontakt från övriga landet och 128 från Örebro kommun. För 18 kontakter saknas uppgifter. 78 % av de kontaktsökande anger fysisk eller psykisk misshandel som orsak till kontakten. Det vanligaste är att den stödsökande kvinnan själv tar kontakt. En tredjedel av kontakterna har initierats från socialtjänsten. Resultaten av kontakterna ser olika ut. En del återkommer för samtal via telefon eller vid inbokade besök medan några flyttar in på det skyddade boendet. I det skyddade boendet finns plats för 8 kvinnor och som mest för 16 barn. Under 2014 bodde 36 kvinnor och 33 barn på Kvinnohuset. Det är i stort samma antal som Maxtiden för boende är 3 månader, men ibland är situationen sådan att kvinnan och barnen måste stanna ytterligare tid. De boende kvinnorna får stöd och rådgivning under de olika faserna av sitt boende samt bistånd med olika slags myndighetskontakter. Barnen får stöd via samtal och pedagogisk lek. Mammor får stöd i sin föräldraroll och i olika kontakter som rör barnen. Utförlig statistik redovisas i Kvinnohusets arbete och statistik Kvinnohuset har totalt 6,75 årsarbetare.

3 Enligt verksamhetsplanen för 2014 har vi fyra mål för denna verksamhet. Nedan beskrivs om och hur vi uppnått dem. Mål A - D A. Örebro kommun och övriga länskommuner som nyttjar verksamheten ska vara nöjda med det sätt på vilket vi utför uppdraget. Ett uppföljningsmöte med Örebro kommun genomfördes i augusti. Från Kvinnohuset deltog verksamhetschefen och en av kuratorerna och från kommunen en utredare på kommunledningskontoret. Uppföljningsmötet föll väl ut. I det löpande arbetet har medarbetarna mycket kontakt med Centrum mot våld i Örebro kommun. Under året har Kvinnohuset tagit fram avtal som reglerar kommunernas och Kvinnohusets ansvar under tiden kvinnor och barn bor på det skyddade boendet. Socialnämnden i länets kommuner är informerade om detta. Verksamhetschefen och ordföranden har också informerat om avtalet vid ett utbildningstillfälle för socialtjänsten i länet, som anordnades av länsstyrelsen. Kvinnohuset ingår i Länsgruppens samverkansgrupp mot våld i nära relation, Resursgruppen om hedersrelaterat våld i Örebro län och Örebro kommuns samverkansgrupp med representanter bland annat från polisen, socialtjänsten, frivården, brottsofferjouren och sjukvården. Medarbetarna har deltagit i nätverket Trappan i Örebro kommun. Medarbetarna har vid flera tillfällen berättat om våld i nära relationer, om arbetet med våldsutsatta barn och om arbetet på Kvinnohuset, bl.a. på Örebro universitet, för andra kommuner, Roks och i olika nätverk. Verksamhetschefen har berättat om avtalet mellan Kvinnohuset och Örebro kommun för flera olika organisationer. Kvinnohuset har testat bedömningsmanualen FREDA på uppdrag av Socialstyrelsen och manualen används nu i den dagliga verksamheten. Ett nytt hus planeras för Kvinnohuset. Under året har vi haft åtskilliga kontakter med kommunen, byggherren och arkitekt för att planera kommande bygge. En husgrupp har varit aktiv med de praktiska frågorna kring det nya huset. Nu väntar vi på bygglov. Vår samlade bedömning är att våra avtalsparter är nöjda med det sätt på vilket vi utför uppdragen. B. De kvinnor och barn som bott på huset och som vi haft kontakt med ska vara nöjda med vårt bemötande och arbete. Under 2014 började vi använda en utvärderingsmall som Roks rekommenderar. 11 kvinnor svarade på frågor om deras förväntningar om hjälp och stöd infriades och om hur verksamheten kunde utvecklas. 8 kvinnor gav högsta betyg på frågorna som rörde bra bemötande på Kvinnohuset och att medarbetarna var tydliga med vilka stöd de kunde erbjuda - en kvinna har inte svarat och två kvinnor gav näst högsta betyg. När kvinnor har flyttat, utan att ha svarat på enkäten, skickar vi utvärderingsblanketten per post när det är möjligt. Hur vi ska få fler att svara på enkäten är ett utvecklingsområde.

4 De förbättringsförslag som framkommit är bland annat önskan om sommarkollo, bättre städning, byta kod till kort för bättre skydd och att ha bemannat även under helgerna. Vi har testat enkät med barnen men känner att det inte har fungerat. Vi arbetar vidare med frågan. En Café-grupp har bildats i vilket en kurator och volontärer ingår. De har en Café-kväll varannan tisdag för kvinnor och barn som har flyttat ut från boendet. Vi har ännu inte ett systematiskt sätt att följa upp hur kvinnor och barn upplever sin vistelse på huset. Med hänsyn till kvinnornas utsatta situation och ibland språksvårigheter kanske vi aldrig får full information. Svarsfrekvensen på enkäten är låg. Medarbetarnas känsla är dock att flertalet är mycket nöjda och att de ser det som mycket positivt att barnen har möjlighet att dela tillvaron med mamman. C. Medarbetarna ska känna tillfredsställelse med det arbete de utför och trivas på arbetsplatsen. Hela personalgruppen har deltagit i professionell handledning en eftermiddag i månaden. För det löpande arbetet finns väl inarbetade rutiner. Såväl fysisk som psykisk arbetsmiljörond har genomförts. Resultaten från den psykiska arbetsmiljöronden diskuterades med hela personalgruppen under en planeringsdag. Bl.a. framkom att medarbetarna föredrar att arbeta två tillsammans vid många samtal, varför utveckling mot teamarbete pågår. Verksamhetschefen har genomfört individuella medarbetarsamtal under hösten. Under våren hölls en utbildningsdag av RFSL och under hösten hade vi Framtidsverkstad underledning av Landstingshälsan. Temat för Framtidsverkstad var Tillsammans utvecklar vi framtidens Kvinnohus. En planeringsdag hölls under hösten med huvudtema teamarbete. Medarbetarna deltar i studiecirkeln för nya volontärer samt i volontärmöten en gång i månaden. Under året har medarbetarna haft beredskap kvällar och helger enligt ett särskilt schema. Beredskapen har införts på prov och ska utvärderas. Beredskapen ger mycket kompensationstid, som går ut över bemanningen dagtid. Det är inte helt klarlagt om Örebro kommun verkligen kräver beredskap. Det är en fråga som måste lösas under Under året har vi haft några vikarier för att täcka upp för längre sjukskrivningar. Policydokumenten som rör arbetsmiljö mm följs och följs upp löpande. Vår bedömning är att målet i stort är uppfyllt. Arbetsbördan varierar på en så liten arbetsplats som Kvinnohuset, beroende på medarbetarnas sjukskrivningar, ledighet för beredskap och behoven hos de kvinnor och barn som finns på huset. Medarbetarna är mycket engagerade i sitt arbete och de tycker att deras arbete gör nytta och är viktigt. D. Verksamheten ska bedrivas inom fastställd budgetram. Vi har bytt redovisningsbyrå och haft flera möten med byrån för att reda ut pengaströmmar och konteringar. Ledningsgruppen och styrelsen har följt den ekonomiska utvecklingen.

5 Det skyddade boendet redovisar ett underskott på kr för Vi budgeterade ett underskott på kr, vilket innebär att resultatet blev bättre än planerat. Målet är uppfyllt. 3. Förenings- och volontärverksamheten Föreningen hade 82 betalande medlemmar 2014, varav ett 30-tal volontärer, som erbjuder oavlönat stöd till kvinnor och barn främst på kvällar och helger. Det allmänna föreningsarbetet består av medlemskontakter, seminarier, medverkan i olika aktiviteter mm. För föreningsverksamheten finns fyra olika mål i verksamhetsplanen. Nedan redogörs vad vi gjort och hur vi tycker att målen uppfyllts. Mål A - D A. Örebro kommun och Örebro läns landsting, som bidrar med föreningsbidrag, ska förstå nyttan med bidraget och känna att de får ut något av det. Vi har tagit emot ett antal politikerbesök och andra studiebesök på Kvinnohuset. Vi har också vid olika tillfällen synts och hörts i tv, radio och tidningar. Vid en välgörenhetsmatch som Örebro Hockey och Svenska kyrkan arrangerade fick vi tillfälle att berätta om verksamheten. Ordföranden har, ofta tillsammans med verksamhetschefen, besökt olika föreningar och berättat om verksamheten. Föreningens hemsida har varit svår att administrera och datera upp. Under året har ett arbete, med stöd av gåvopengar, pågått för att göra hemsidan hanterlig. Uppdateringarna beräknas vara klara senast under våren En facebooksida har startats under året, som successivt uppdateras av en volontär med aktuella inlägg. Föreningen har numera en föreningslokal på Hagmarksgatan 46D. Utrustningen i lokalen har bekostats av gåvomedel. Volontärer har rustat och iordningsställt lokalen, som nu möjliggör ett aktivare föreningsliv. Vi har sökt och fått Roks-medel för resan till Nordiskt forum i Malmö sommaren Ett 15-tal kvinnor från föreningen deltog. Resan företogs i buss och var mycket uppskattad. Några medlemmar har i ett par år engagerat sig för att uppmärksamma våld mot äldre kvinnor. Gruppen är mycket aktiv och har under året föreläst och visat film för diakoner, volontärer, seniorträff i Tegelbruket, Örebro kommuns pensionärsråd, Anhörigcentrum, socialsekreterarna i norra länsdelen samt vid ett av ÖBOs distriktskontor. Dessutom deltog gruppen med ett bokbord vid Systerskapsfestivalen. Vår bedömning är att våra bidragsgivare är nöjda med det vi uträttat. B. Volontärerna ska känna att de utvecklas genom uppdragen och att volontärarbetet känns meningsfullt. Två studiecirklar, en på våren och en på hösten, med nya volontärer på vardera har genomförts.

6 En grupp volontärer är på Kvinnohuset på dagtid och hjälper till med praktiska sysslor under ledning av medarbetarna. En volontär har arbetat utifrån Lekarbetspedagogik tillsammans med barnansvariga. Andra volontärgrupper har ansvar för en kvälls- resp en helgaktivitet per vecka. Kvinnohuset har också arrangerat några dagsutflykter tillsammans med volontärer och medarbetare. Ett arbete pågår för att än bättre ta tillvara volontärernas kompetens. En inspirationsdag för volontärerna har hållits under året. Årligen bjuder vi också volontärer, medarbetare och styrelse på något att äta inför sommaren och före jul. Några volontärer har deltagit i Roks utbildning för jourkvinnor. Förberedelser för start av självhjälpsgrupper har pågått under året. Tre volontärer/styrelsemedlemmar har varit på utbildning. Den första gruppen startar i början av Någon systematisk utvärdering av volontärernas uppfattning har ej gjorts. Fler volontärer har strömmat till under året vilket bör tyda på att volontärarbetet ses som meningsfullt. C. Medlemmarna ska hållas informerade om verksamheten, föreningens aktiviteter och aktuella kvinnofridsfrågor och känna att deras medlemskap är viktigt. Medlemsgruppen skickar regelbundet per e-post information om vad som är på gång, kurser, seminarier, Roks-information, särskilda aktiviteter mm. Under året har vi haft ett medlemsmöte i samband med invigning av föreningslokalen. Vår bedömning är att vi detta år försummat medlemsarbetet något beroende på arbete med föreningslokalen mm. Vi tror också att flertalet medlemmar är att betrakta som stödjande medlemmar och att de som vill mer engagerar sig som volontärer. D. Föreningsverksamheten ska bedrivas inom fastställd budgetram. Föreningsverksamheten visar ett överskott på kr. Utrustning av föreningslokalen har till största delen bekostats med gåvopengar. Målet är uppfyllt. 4. Gåvor och bidrag Föreningen har under året erhållit en rad gåvor och också sökt medel för särskilda projekt/aktiviteter. Från Kronprinsessan Margaretas minnesfond har vi sökt och fått kr till att förnya vår hemsida. Hemsidans förändring har kostat kr. Resterande har vi sökt och fått från Brottsofferfonden samt som gåva från en privat givare, som också bidragit med kr till utrustning av vår föreningslokal. Från Adolf Lindgrens stiftelse har vi sökt och fått kr att användas för volontäraktiviteter och till föreningslokalen. En annan mamma har bidragit med drygt kr För ett planerat sommarläger 2015 har vi erhållit gåvor från en ishockeymatch/örebro HK, Svenska kyrkan, Odd Fellow och ytterligare en privat givare på cirka kr. Förutom ovanstående specifikationer används gåvopengarna till startpaket till mor och barn, inköp för gemensam frukost, nya sängkläder mm. Flertalet givare får diplom och tackkort, för att uppmärksamma gåvan.

7 Under året har vi använt kr mer i gåvopengar än vad som kommit in under året. Vi har alltså använt tillgängliga gåvomedel från tidigare år. 5. Styrelsen Styrelsen har haft nio protokollförda möten under året. Delar av styrelsen bildar tillsammans med verksamhetschefen ledningsgrupp för Kvinnohuset. Ledningsgruppen förbereder ärenden till styrelsen, fördjupar sig i de ekonomiska frågorna och är ett allmänt stöd till verksamhetschefen. Flera styrelsemedlemmar har under året varit engagerade i olika arbetsgrupper tillsammans med medarbetare och volontärer. Styrelsen och medarbetarna har haft två gemensamma planerings-/seminariedagar och styrelsen har haft en halv dag för egen planering. 6. Slutord från ordföranden Medarbetarna, volontärerna och styrelsen gör ett enormt viktigt och fint arbete för våldsutsatta kvinnor och barn. Jag är verkligen stolt över att vara ordförarande i föreningen. Det skyddade boendet sköts av totalt 7 personer som alla bidrar utifrån sina kompetenser till att de boende kan känna sig trygga och få möjlighet att bygga upp sin självkänsla och börja om på sin livsresa. Utöver de kvinnor som är boende på Kvinnohuset har personalen också externa kontakter, med i snitt en ny kontakt per arbetsdag för stöd och rådgivning. Ungefär hälften av dessa kvinnor kommer från Örebro, resten från övriga kommuner i länet. Till sin hjälp har medarbetare och boende många engagerade volontärer som bidrar med sin tid, kompetens och engagemang i olika uppgifter. Glädjande är också att verksamhetsplanens mål i stort är uppfyllda. Föreningen känner en stor trygghet i att ha ett långsiktigt avtal med Örebro kommun och ett gott samarbete med kommunens tjänstemän på olika nivåer. Slutligen vill jag också rikta ett stort och varmt tack till alla bidragsgivare som med stor generositet och uppfinningsrikedom tänker på våldsutsatta kvinnor, genom sina gåvor och bidrag. Dessa gör att vi kan sätta lite guldkant på tillvaron för kvinnorna och barnen, t.ex. startpaket vid utflytt till nytt boende, utflykter och andra aktiviteter. Örebro Britten Uhlin ordförande

Kvinnohusets arbete och statistik 2014

Kvinnohusets arbete och statistik 2014 1 Kvinnohusets arbete och statistik 2014 Kvinnohusets arbete innehåller flera delar och kan erbjuda: - Ett skyddat boende där misshandlade och hotade kvinnor och barn kan bo kollektivt en tid - Stödjande

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 Årsmötet hölls i Studiefrämjandets lokal Kronohallen i Falun den 15 mars. Mötet avslutades med att Ida Otterholm berättade om hur det är att leva med ett barn med NPF-diagnos.

Läs mer

Kvinnohusets arbete och statistik 2015

Kvinnohusets arbete och statistik 2015 1 Kvinnohusets arbete och statistik 2015 Kvinnohusets arbete innehåller flera delar och kan erbjuda: - Ett skyddat boende där misshandlade och hotade kvinnor och barn kan bo kollektivt en tid - Stödjande

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Cecilia Frid SN 2019/

Handläggare Datum Ärendebeteckning Cecilia Frid SN 2019/ TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Cecilia Frid 2019-01-03 SN 2019/00080401 0480-453891 Socialnämnden Medarbetarenkät 2018 Förslag till beslut Socialnämnden fattar inget beslut med anledning

Läs mer

Våld i nära relationer. Handlingsplan för socialnämnden 2011

Våld i nära relationer. Handlingsplan för socialnämnden 2011 Våld i nära relationer Handlingsplan för socialnämnden 2011 1 Utgångspunkter Enligt 5 kap 11 andra stycket socialtjänstlagen ska socialnämnden särskilt beakta att kvinnor som är eller har varit utsatta

Läs mer

ORGANISATION. Medlemmar. Styrelse. Kansli

ORGANISATION. Medlemmar. Styrelse. Kansli Verksamhetsplan & Budget 2019 ORGANISATION Medlemmar Att öka antalet medlemmar. Att öka medlemmarnas delaktighet och engagemang i Fempowerments. Att öka antal medlemmar som kommer till årsmötet samt deltar

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN FÖR OMSORG OM FUNKTIONSHINDRADE 2013-2015

VERKSAMHETSPLAN FÖR OMSORG OM FUNKTIONSHINDRADE 2013-2015 VERKSAMHETSPLAN FÖR OMSORG OM FUNKTIONSHINDRADE 2013-2015 Upprättad 2013-01-23 2(7) INLEDNING Omsorgen om funktionshindrade riktar sig till personer med fysiska och psykiska funktionshinder och deras familjer.

Läs mer

Medarbetarundersökning Göteborgs Stad 2014

Medarbetarundersökning Göteborgs Stad 2014 Medarbetarundersökning Göteborgs Stad 2014 Precis som i förra årets medarbetarundersökning är det 2014 en gemensam enkät för chefer och medarbetare. Detta innebär att du svarar på frågorna i enkäten utifrån

Läs mer

Granskning av arbetet med hot och våld i nära relationer

Granskning av arbetet med hot och våld i nära relationer www.pwc.se Revisionsrapport Inger Kullberg Cert. kommunal revisor Granskning av arbetet med hot och våld i nära relationer Trosa kommun Innehållsförteckning 1. Sammanfattning och revisionell bedömning...

Läs mer

Båstads kommuns. meda rbeta rund ersök ning 2010. en sammanfattning

Båstads kommuns. meda rbeta rund ersök ning 2010. en sammanfattning Båstads kommuns meda rbeta rund ersök ning 2010 en sammanfattning Varför en medarbetarundersökning? För andra året har Båstads kommun genomfört en medarbetarundersökning i syfte att kartlägga vad kommunens

Läs mer

Åtgärder för att bekämpa våld mot kvinnor. Vad gör socialtjänsten?

Åtgärder för att bekämpa våld mot kvinnor. Vad gör socialtjänsten? Åtgärder för att bekämpa våld mot kvinnor Vad gör socialtjänsten? Åtgärder för att bekämpa våld mot kvinnor Vad gör socialtjänsten? ISSN 1103-8209, meddelande 1999:23 Text: Britt Segerberg Omslagsbild:

Läs mer

Hur ska kommuner, landsting & regioner attrahera framtidens ekonomer? En rapport från SKTF. Samtal pågår. men dialogen kan förbättras!

Hur ska kommuner, landsting & regioner attrahera framtidens ekonomer? En rapport från SKTF. Samtal pågår. men dialogen kan förbättras! Hur ska kommuner, landsting & regioner attrahera framtidens ekonomer? En rapport från SKTF Samtal pågår men dialogen kan förbättras! En undersökning kring hur ekonomer uppfattar sin situation angående

Läs mer

Enkätundersökning om Kriscentrums tjänster

Enkätundersökning om Kriscentrums tjänster Enkätundersökning om Kriscentrums tjänster Under maj månad 2008 skickades det ut enkäter till de myndigheter som använder sig av Kriscentrums tjänster. Syftet var att följa upp vilka tjänster som efterfrågas

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse för Fysiocenter Odenplan / Praktikertjänst AB 2012

Patientsäkerhetsberättelse för Fysiocenter Odenplan / Praktikertjänst AB 2012 Patientsäkerhetsberättelse för Fysiocenter Odenplan / Praktikertjänst AB 2012 20130301 och ansvarig för innehållet ---------------------------------- Robin Wakeham Leg. Sjukgymnast Verksamhetschef Fysiocenter

Läs mer

Kvalitetsgranskning av prioriterade mål. för läsåret 2014/2015

Kvalitetsgranskning av prioriterade mål. för läsåret 2014/2015 Kvalitetsgranskning av prioriterade mål Kvalitetsgranskning av prioriterade mål för läsåret 2014/2015 A-Målen Vår verksamhet driver ett aktivt miljöarbete: Vad gör vi: Källsorterar, återvinner, besöker

Läs mer

Uppföljningsrapport av handlingsplanen- våld i nära relationer

Uppföljningsrapport av handlingsplanen- våld i nära relationer Uppföljningsrapport av handlingsplanen- våld i nära relationer 2014 1. Inledning Arbetet med våld i nära relationer är ett högt prioriterat område utifrån regeringens skrivelse 2007/08:39. Familjefridssamordnarens

Läs mer

Uppföljning av mervärde enligt avtal inför eventuell avtalsförlängning av Vård- och omsorgsboendet Sirishof

Uppföljning av mervärde enligt avtal inför eventuell avtalsförlängning av Vård- och omsorgsboendet Sirishof 203-04 -6 Sov 27/202 Uppföljning av mervärde enligt avtal inför eventuell avtalsförlängning av Vård- och omsorgsboendet Sirishof Sammanfattning Norlandia Care har sedan hösten 200 ansvaret för driften

Läs mer

Vision Stockholms stads avdelningsstyrelse är motpart till arbetsgivaren på kommunövergripande

Vision Stockholms stads avdelningsstyrelse är motpart till arbetsgivaren på kommunövergripande / Sektion 01/ Rinkeby-Kista Verksamhetsberättelse 2016 Vision Rinkeby-Kista Avdelning 300 sektion 01 Vision är en vertikal fackförening som i första hand organiserar tjänstemän på alla nivåer i stadens

Läs mer

3.2 Social utsatthet: frihetsinskränkningar som isolering genom att bli hindrad från att träffa släkt och vänner eller att delta i sociala

3.2 Social utsatthet: frihetsinskränkningar som isolering genom att bli hindrad från att träffa släkt och vänner eller att delta i sociala 3.2 Social utsatthet: frihetsinskränkningar som isolering genom att bli hindrad från att träffa släkt och vänner eller att delta i sociala aktiviteter. - Andel medarbetare som årligen tagit del av handlingsplan

Läs mer

Patiensäkerhetsberättelse PSYKIATRICENTRUM MAGNUS FRITHIOF

Patiensäkerhetsberättelse PSYKIATRICENTRUM MAGNUS FRITHIOF Patiensäkerhetsberättelse PSYKIATRICENTRUM 171227 MAGNUS FRITHIOF Innehållsförteckning Sammanfattning... 2 Övergripande mål och strategier... 3 Organisatoriskt ansvar för patientsäkerhetsarbetet... 3 Struktur

Läs mer

Verksamhetsberättelse för föreningen Balans Örebro 2016

Verksamhetsberättelse för föreningen Balans Örebro 2016 Organisation Verksamhetsberättelse för föreningen Balans Örebro 2016 Målet har varit att skapa ett arbetssätt som fördelar uppdragen mellan olika medlemmar för att minimera belastningen på enskilda personer.

Läs mer

Utvärdering. Regional samverkanskurs Publ. nr: 2011:43

Utvärdering.  Regional samverkanskurs Publ. nr: 2011:43 Utvärdering Regional samverkanskurs 11 www.lansstyrelsen.se/orebro Publ. nr: 11:3 Dnr: 5-5191-11 Innehållsförteckning 1 Bakgrund... Målgrupp/deltagare....1 Förkunskapskrav... 3 Kursinnehåll... Planering

Läs mer

Miljösamverkan Värmland. Verksamhetsberättelse

Miljösamverkan Värmland. Verksamhetsberättelse Miljösamverkan Värmland Verksamhetsberättelse Miljösamverkan Värmland 2011 Miljösamverkan Värmland 2 (5) Inledning Miljösamverkan Värmland startade 2008 och bedrivs i samverkan mellan Region Värmland,

Läs mer

Verksamhetsbeskrivning

Verksamhetsbeskrivning Verksamhetsbeskrivning Fyrislundsgatan 62 plan 4 och 5 Kontaktuppgifter Besöksadress: Fyrislundsgatan 62 Telefon: 018-727 69 45 vardochomsorg.uppsala.se www.sober.uppsala.se www.uppsala.se Sida 2 av 5

Läs mer

Medarbetarenkät 2011

Medarbetarenkät 2011 Medarbetarenkät 2011 Övergripande resultat Nyköpings kommun 4,02 3,82 4,07 Jag känner till Nyköpings kommuns värdegrund. Jag känner till Nyköpings kommuns medarbetarpolicy. 2,4% 5,1% 20,2% 32,9% 39,3%

Läs mer

MEDARBETARSAMTAL SAMTALSGUIDE

MEDARBETARSAMTAL SAMTALSGUIDE Oktober 2000 MEDARBETARSAMTAL SAMTALSGUIDE Samtalet bör inledas med att chefen redogör för arbetsplatsens Mål. Med utgångspunkt från denna inledning skall samtalet röra sig mellan de olika samtalsområden

Läs mer

Kalmar kommuns medarbetarenkät 2014

Kalmar kommuns medarbetarenkät 2014 Kalmar kommuns medarbetarenkät 2014 Kalmar kommun Barn-och ungdomsförvaltningen Antal svar: 1210 Antal medarbetare: 1409 Svarsfrekvens: 85,9% Innehållsförteckning Sida Läsanvisning 1 Sammanfattning 2 Bakgrund

Läs mer

Vision: Syfte. Individinriktat genom att: Ett jämställt samhälle fritt från våld

Vision: Syfte. Individinriktat genom att: Ett jämställt samhälle fritt från våld Verksamhetsplanering 2015 1 Vision: Ett jämställt samhälle fritt från våld Syfte Skyddsjouren i Ängelholm Kvinnojouren är en ideell förening, som är partipolitiskt och religiöst obunden. Föreningen skall

Läs mer

Tillgängligheten för klienter inom enheten ekonomiskt bistånd rapport

Tillgängligheten för klienter inom enheten ekonomiskt bistånd rapport : Rapport Kundvalskontoret 2009-05-18 Elisa-Beth Widman/Gun-Britt Kärrlander 08-590 971 50/972 33 Dnr Fax 08-590 733 41 SÄN/2009:148 gun-britt.karrlander@upplandsvasby.se Social- och äldrenämnden Tillgängligheten

Läs mer

Mottagningsteamet i Sydnärke Delårsrapport: 1 januari 30 juni 2016

Mottagningsteamet i Sydnärke Delårsrapport: 1 januari 30 juni 2016 Mottagningsteamet i Sydnärke Delårsrapport: 1 januari 30 juni 2016 Organisation Från och med den 1 mars 2016 är Arbetsmarknadsenheten, Kumla kommun huvudman för Mottagningsteamet i Sydnärke. I övrigt oförändrad

Läs mer

Att arbeta med våld i nära relationer. Ingrid Hjalmarson Eva Norman

Att arbeta med våld i nära relationer. Ingrid Hjalmarson Eva Norman Att arbeta med våld i nära relationer Ingrid Hjalmarson Eva Norman Utvärderingar om Våld i nära relationer Kommunernas och hälso- och sjukvårdens ansvar för insatser mot våld SoL 5 kap reglerar insatserna

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2018

Verksamhetsberättelse 2018 Verksamhetsberättelse 2018 1 Inledning Funktionsrätt Norrbotten består av 41 länstäckande medlemsföreningar. Det är partipolitiskt och religiöst obundet. Genom Funktionsrätt arbetar medlemsförbunden tillsammans

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE. för. Föreningen Maskroskraft. År 2014

VERKSAMHETSBERÄTTELSE. för. Föreningen Maskroskraft. År 2014 VERKSAMHETSBERÄTTELSE för Föreningen Maskroskraft År 2014 1. Fakta om året som gått Medlemmar: Antalet betalande medlemmar 52 Antalet ej betalande (sponsrade) medlemmar, 50 Medlemsavgifter Vuxna: 150 kr

Läs mer

Avtal med föreningen Unga KRIS Linköping

Avtal med föreningen Unga KRIS Linköping 1 (5) Kommunledningskontoret 2014-11-20 Dnr Ks 2014-1063 Anders Netin Omsorgskontoret Tina Andersson Kommunstyrelsen Omsorgsnämnden Avtal med föreningen Unga KRIS Linköping FÖRSLAG TILL OMSORGSNÄMNDENS

Läs mer

Syfte Att synliggöra barnets situation i konflikter gällande vårdnad, boende, umgänge.

Syfte Att synliggöra barnets situation i konflikter gällande vårdnad, boende, umgänge. 1 Slutrapport till länsstyrelsen ang. Projektet Biff 2 2008-08-25-2010-06-01 gällande barn till missbrukare, barn som bevittnat våld och barn till föräldrar med psykisk ohälsa. Bakgrund/sammanfattning

Läs mer

Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna råd om ansvaret för äldre personer och bemanning i särskilda boenden;

Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna råd om ansvaret för äldre personer och bemanning i särskilda boenden; 1 2014-11-11 SOSFS 2015:XX (S) Utkom från trycket den 2015 Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna råd om ansvaret för äldre personer och bemanning i särskilda boenden; beslutade den XX XX 2015. Socialstyrelsen

Läs mer

Ansökan om bidrag till Kriscentrum för män i Västmanland för verksamhetsår 2015

Ansökan om bidrag till Kriscentrum för män i Västmanland för verksamhetsår 2015 tiilaga ~s 2015/36/1 Kriscentrum för Män SALA KOMMUN Vård- och omsorgsförvaltningen Ink. 2015-01- O 2 Till Socialnämnden i Sala kommun Ansökan om bidrag till Kriscentrum för män för verksamhetsår 2015

Läs mer

Handlingsplan - våld i nära relation 2015-2017. Fastställd av socialnämnden 2015-09-23

Handlingsplan - våld i nära relation 2015-2017. Fastställd av socialnämnden 2015-09-23 Handlingsplan - våld i nära relation 2015-2017 Fastställd av socialnämnden 2015-09-23 Tyresö kommun 2 (9) Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 2 Inriktning... 3 2.1 Syfte... 3 2.2 Mål... 3 2.3 Målgrupp...

Läs mer

Standard, handläggare

Standard, handläggare Kvalitetsindex Standard, handläggare Rapport 20120711 Innehåll Skandinavisk Sjukvårdsinformations Kvalitetsindex Strategi och metod Antal intervjuer, medelbetyg totalt samt på respektive fråga och antal

Läs mer

FÖRENINGEN MOT VÅLD I NÄRA RELATION I NACKA/VÄRMDÖ

FÖRENINGEN MOT VÅLD I NÄRA RELATION I NACKA/VÄRMDÖ FÖRENINGEN MOT VÅLD I NÄRA RELATION I NACKA/VÄRMDÖ VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012 Verksamhetens art Föreningen (Kvinnojouren, KJ) är en ideell, religiöst och partipolitiskt obunden förening. Föreningen vill

Läs mer

BESLUT. Tillsyn av hem för vård eller boende (HVB) för barn och unga vid Hagens skol- och behandlingshem i Kungsbacka

BESLUT. Tillsyn av hem för vård eller boende (HVB) för barn och unga vid Hagens skol- och behandlingshem i Kungsbacka TgK1 2016 v 1.1 BESLUT Avdelning sydväst Annalena Berndtsson Annalena.berndtsson@ivo.se 2017-02-09 Dnr 8.4.2-43330/2016-5 1(6) Gryning Vård AB Box 5154 402 26 Göteborg Ärendet Tillsyn av hem för vård eller

Läs mer

Verksamhetsplan för patientnämnden och patientnämndens kansli

Verksamhetsplan för patientnämnden och patientnämndens kansli 1(7) Förvaltningsnamn Avsändare Verksamhetsplan 2019 2020 för patientnämnden och patientnämndens kansli Inledning Tanken med denna verksamhetsplan är att den ska skapa fokus och riktning för de två kommande

Läs mer

2015-05-12 Dnr 9.2-2851/2014 1(9) Regeringskansliet Socialdepartementet 103 33 Stockholm. Lägesrapport om verksamheter med personligt ombud 2014

2015-05-12 Dnr 9.2-2851/2014 1(9) Regeringskansliet Socialdepartementet 103 33 Stockholm. Lägesrapport om verksamheter med personligt ombud 2014 2015-05-12 Dnr 9.2-2851/2014 1(9) Avdelningen för regler och behörighet Anders Molt anders.molt@socialstyrelsen.se Regeringskansliet Socialdepartementet 103 33 Stockholm Lägesrapport om verksamheter med

Läs mer

Dagverksamhet för äldre

Dagverksamhet för äldre Äldreomsorgskontoret Dagverksamhet för äldre Delrapport med utvärdering Skrivet av Onerva Tolonen, arbetsterapeut, 2010-08-09 Innehåll 1. Inledning...3 1.1 Vilka problem ville vi åtgärda?...3 1.2 Vad vill

Läs mer

Redovisning CBRNE-övning

Redovisning CBRNE-övning www.lansstyrelsen.se/orebro Redovisning CBRNE-övning - Samverkansövning 3 oktober Dnr: 455-9117-2012 1 1 Bakgrund Örebro län är ett nordiskt logistik- och transportcentrum där det löper transportflöden

Läs mer

BARN I FÖRÄLDRAS FOKUS - BIFF

BARN I FÖRÄLDRAS FOKUS - BIFF BARN I FÖRÄLDRAS FOKUS - BIFF Version 3, 2015:01 Det enskilda barnets bästa riskerar ofta att hamna i skymundan. Barn med föräldrar i vårdnadstvister Enligt FN:s konvention om barnets rättigheter har varje

Läs mer

Våldet går inte i pension. För dig som vill veta mer

Våldet går inte i pension. För dig som vill veta mer Våldet går inte i pension För dig som vill veta mer Studiematerial Trygghet som saknas- om våld och övergrepp mot äldre Brottsofferjouren, Studieförbundet Vuxenskolan och Sveriges Pensionärsförbund har

Läs mer

1. Hitta en annan lösning

1. Hitta en annan lösning 1. Hitta en annan lösning Socialtjänsten i Piteå kombinerar tryggheten att ha heltidsanställning med friheten att välja hur mycket man ska arbeta. Man vet att delaktiga medarbetare, med sin kunskap och

Läs mer

Vård och omsorg, Staffanstorps kommun

Vård och omsorg, Staffanstorps kommun RAPPORT Vård och omsorg, Staffanstorps kommun Datum: 2014-09-15 Susanne Bäckström, enhetschef Alexandra Emanuelsson, kvalitetsutvecklare Gustav Blohm, kvalitetsutvecklare 2(13) Intervjuer med boende Genomförande

Läs mer

HANDLINGSPLAN FÖR NÄRSTÅENDESTÖD I GULLSPÅNGS KOMMUN

HANDLINGSPLAN FÖR NÄRSTÅENDESTÖD I GULLSPÅNGS KOMMUN Senast gjord revidering: 12 10 15 Beslutet fattat av: Utförd av: Äldreomsorgsutskottet och IFO/LSS-utskottet Antagen av kommunfullmäktige 2013-01-28, 14 Eva Thimfors HANDLINGSPLAN FÖR NÄRSTÅENDESTÖD I

Läs mer

Överenskommelse med Uppsala Stadsmission om verksamhetsbidrag för dagcentret Crossroads under perioden

Överenskommelse med Uppsala Stadsmission om verksamhetsbidrag för dagcentret Crossroads under perioden SOCIALFÖRVALTNINGEN Handläggare Eiderbrant Ulf Datum 2016-11-17 Diarienummer SCN-2016-0380 Socialnämnden Överenskommelse med Uppsala Stadsmission om verksamhetsbidrag för dagcentret Crossroads under perioden

Läs mer

Verksamhetsplan Socialjouren Nordost SN

Verksamhetsplan Socialjouren Nordost SN Verksamhetsplan Socialjouren Nordost 2017 12 SN 2017.061 89 VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE KOMMUNLEDNINGSKONTORET 2017-04-21 DNR SN 2017.061 MARTIN FROM SID 1/1 NÄMNDSEKRETERARE MARTIN.FROM@VALLENTUNA.SE

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2011

Verksamhetsberättelse 2011 Vision Bromma sdf INLEDNING Den 2 september 2011 bytte SKTF namn till Vision och sektionen i Bromma bytte därmed även namn till Vision Bromma sdf vid ett medlemsmöte den 9 november 2011. Under 2011 har

Läs mer

Verksamhetsbeskrivning

Verksamhetsbeskrivning Verksamhetsbeskrivning Flerstegsboendet Kontaktuppgifter Flerstegsboendet Besöksadress: Söderforsgatan 14 Telefon: 018-727 72 70 Verksamheten är bemannad dygnet runt. Härbärget är tillgängligt för boende

Läs mer

Regionalt utvecklingscentrum. för dig som arbetar i skola, kommun och näringsliv. VI UTVECKLAR PEDAGOGISKA VERKSAMHETER

Regionalt utvecklingscentrum. för dig som arbetar i skola, kommun och näringsliv. VI UTVECKLAR PEDAGOGISKA VERKSAMHETER Regionalt utvecklingscentrum för dig som arbetar i skola, kommun och näringsliv. VI UTVECKLAR PEDAGOGISKA VERKSAMHETER Vi utvecklar lärandemiljön Regionalt utvecklingscentrum (ruc) planerar och samordnar

Läs mer

Trainee för personer med funktionsnedsättning - 2015

Trainee för personer med funktionsnedsättning - 2015 Trainee för personer med funktionsnedsättning - 2015 Ett arbetsmarknadsprogram för personer med funktionsnedsättning, i samarbete mellan Göteborgs Stad, Arbetsförmedlingen och HSO Göteborg. Programmet

Läs mer

Verksamhetsuppföljning av Utbildningsförvaltningen, LSS korttidsvistelse/korttidstillsyn, Munkhagsgatan 128 och Lantmannagatan 93

Verksamhetsuppföljning av Utbildningsförvaltningen, LSS korttidsvistelse/korttidstillsyn, Munkhagsgatan 128 och Lantmannagatan 93 1 (7) Kvalitets- och utvärderingskontoret 2016-03-16 Dnr ON 2016-167 Björn Skoog Verksamhetsuppföljning av Utbildningsförvaltningen, LSS korttidsvistelse/korttidstillsyn, Munkhagsgatan 128 och Lantmannagatan

Läs mer

Västerorts kvinnojour erbjuder språkkunskaper som bland annat arabiska.

Västerorts kvinnojour erbjuder språkkunskaper som bland annat arabiska. 2013-01-13 Västerorts kvinnojour VKJ Verksamhetsplan 2013 1. Inledning Västerorts kvinnojour erbjuder skyddat boende för utsatta kvinnor och kvinnor med barn. Vårt verksamhetsområde erbjuder förutom boende

Läs mer

Projektrapport Förebyggande arbete mot bostadslöshet i Rinkeby- Kista

Projektrapport Förebyggande arbete mot bostadslöshet i Rinkeby- Kista Projektrapport Förebyggande arbete mot bostadslöshet i Rinkeby- Kista Januari 2018 stockholm.se Kontaktperson: John Joyce, biträdande enhetschef, telefon: 508 01 398 mejl: john.joyce@stockholm.se 2 (10)

Läs mer

Attityder och erfarenheter till chefskap i vården

Attityder och erfarenheter till chefskap i vården Attityder och erfarenheter till chefskap i vården Sammanställning av kartläggningen Chef i vården som genomfördes av Sveriges läkarförbund 2009. Kartläggning av läkares chefsskap Läkarförbundet anser att

Läs mer

Medarbetarenkät 2014. Lycksele / MSF. Svarsfrekvens: 100

Medarbetarenkät 2014. Lycksele / MSF. Svarsfrekvens: 100 Medarbetarenkät 2014 Lycksele / MSF Svarsfrekvens: 100 1 2 MSF Lycksele Mål och uppdrag 50,6% 36,4% 13% 0% 4,1 4,6 Kompetens och utveckling 80% 14,3% 5,7% 0% 5 4,7 Information 90,5% 9,5% 0% 0% 5,2 4,9

Läs mer

Socialhögskolan 2015-05-04. Arbetsmarknadsundersökning bland studenter som var förstagångsregistrerade på termin 7 HT13

Socialhögskolan 2015-05-04. Arbetsmarknadsundersökning bland studenter som var förstagångsregistrerade på termin 7 HT13 Socialhögskolan 2015-05-04 Dolf Tops Arbetsmarknadsundersökning bland studenter som var förstagångsregistrerade på termin 7 HT13 Socialhögskolan följer upp studenternas situation på arbetsmarknaden ca

Läs mer

Pressinformation inför äldrenämndens sammanträde

Pressinformation inför äldrenämndens sammanträde 2010-09-23 Pressmeddelande Pressinformation inför äldrenämndens sammanträde För ytterligare information kontakta äldrenämndens ordförande Jan-Willy Andersson (KD), telefon 013-20 71 84 eller 070-590 71

Läs mer

Medarbetarenkät 2013 Vårgårda

Medarbetarenkät 2013 Vårgårda Medarbetarenkät 2013 Vårgårda Instämmer inte Instämmer helt 1 2 3 4 Medel Svarande Inget svar Jag är insatt i min arbetsplats mål 1,5% 7,2% 37,8% 53,6% 3,4 685 0 Min arbetsplats mål följs upp och utvärderas

Läs mer

Verksamhetstillsyn enligt 13 kap 2 Socialtjänstlagen barnuppdraget 16:3 och 16:6 i Vingåkers kommun.

Verksamhetstillsyn enligt 13 kap 2 Socialtjänstlagen barnuppdraget 16:3 och 16:6 i Vingåkers kommun. 1(6) Ramona Persson/Tor Nilsson 0155-264116 Verksamhetstillsyn enligt 13 kap 2 Socialtjänstlagen barnuppdraget 16:3 och 16:6 i Vingåkers kommun. Beslut Länsstyrelsen i Södermanlands län riktar kritik mot

Läs mer

KARTLÄGGNING. Kartläggningen av våld i nära relationer och hedersrelaterat våld i Bollnäs.

KARTLÄGGNING. Kartläggningen av våld i nära relationer och hedersrelaterat våld i Bollnäs. KARTLÄGGNING Kartläggningen av våld i nära relationer och hedersrelaterat våld i Bollnäs. Inledning Våld i nära relationer är ett stort samhällsproblem och ett brott. I genomsnitt mördas 17 kvinnor varje

Läs mer

Projekt Anhörigstöd i T-län

Projekt Anhörigstöd i T-län Regionförbundet Örebro Län Projekt Anhörigstöd i T-län Årsrapport 2006 Jan Backlund, Elisabeth Davidsson, Social välfärd 1. Kort bakgrund Örebro läns samtliga tolv kommuner beviljades i augusti 2005 medel

Läs mer

Landet runt: En temperaturmätning på behovet av kunskap om mäns våld mot kvinnor

Landet runt: En temperaturmätning på behovet av kunskap om mäns våld mot kvinnor Landet runt: En temperaturmätning på behovet av kunskap om mäns våld mot kvinnor Ett stort tack till Länsstyrelserna runt om i Sverige. Utan er hade vi haft mycket svårare att genomföra vår ögonöppnarturné.

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse Hösten 2010 Våren 2011 Tryggvekonceptet i Lidköping Tryggve handlar om att stödja barn och unga till föräldrar med alkoholdrogberoende, ibland benämnda som de glömda barnen. Detta

Läs mer

Sammanträdesdatum 2015-03-02. Ansökan från Kriscentrum för män i Västmanland om bidrag till verksamhetsåret 2015

Sammanträdesdatum 2015-03-02. Ansökan från Kriscentrum för män i Västmanland om bidrag till verksamhetsåret 2015 SALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ledningsutskoltet Sammanträdesdatum 2015-03-02 7 (11) 37 Dnr 2015/7 Ansökan från Kriscentrum för män i Västmanland om bidrag till verksamhetsåret 2015 INLEDNING Kriscentrum

Läs mer

Stiftelsen ICDP Sweden Stockholm 2 mars 2014

Stiftelsen ICDP Sweden Stockholm 2 mars 2014 International Child Development Programme Stiftelsen ICDP Sweden Stockholm 2 mars 2014 Verksamhetsberättelse 2013 Bakgrund Programmet Vägledande samspel/icdp ingår i ett internationellt nätverk som arbetar

Läs mer

Plan för införandet av lokala värdighetsgarantier inom socialtjänstens omsorg om äldre i Håbo Kommun

Plan för införandet av lokala värdighetsgarantier inom socialtjänstens omsorg om äldre i Håbo Kommun TJÄNSTESKRIVELSE 1(6) Socialförvaltningen Förvaltningens stab/kansli Britt-Louise Thorberg, utvecklingsledare 0171-525 56 britt-louise.thorberg@habo.se Plan för införandet av lokala värdighetsgarantier

Läs mer

BUFFF SVERIGE; PREL VERKSAMHETSPLAN 2017

BUFFF SVERIGE; PREL VERKSAMHETSPLAN 2017 BUFFF SVERIGE; PREL VERKSAMHETSPLAN 2017 FOKUSOMRÅDEN FÖR BUFFF SVERIGE 1. KVALITETSSÄKRING OCH UTBILDNING 2. DRIFT NATIONELLT STÖD 3. LOBBYING/PÅVERKANSARBETE/MARKNADSFÖRING 4. ORGANISATION/DELAKTIGHET

Läs mer

Veroma Omsorgs kvalitetsberättelse

Veroma Omsorgs kvalitetsberättelse Veroma Omsorgs kvalitetsberättelse Enhetens namn: Veroma Omsorg VD: Veronica Forsberg-Meurling Enhetschefens namn: Eva Torgestad/ Veronica Forsberg-Meurling Telefonnummer till enheten: 0705850067 E-post

Läs mer

Projekt Lärandeorganisation i Älvsjö stadsdel

Projekt Lärandeorganisation i Älvsjö stadsdel Projekt Lärandeorganisation i Älvsjö stadsdel Slutrapport 2009-01-09 Hans Stavrot Hans Stavrot arbetade vid tidpunkten för projektet som regionchef på Omsorgshuset i Älvsjö stadsdel. Projektet handleddes

Läs mer

Rapport om arbetet med att uppnå delmålen i En strategi för genomförande av funktionshinderspolitiken 2011-2016

Rapport om arbetet med att uppnå delmålen i En strategi för genomförande av funktionshinderspolitiken 2011-2016 Rapport om arbetet med att uppnå delmålen i En strategi för genomförande av funktionshinderspolitiken 2011-2016 Innehållsförteckning 1. Bakgrund... 2 2. Delmål för Domstolsverket... 2 3. Delmål 1 E-utbildning...

Läs mer

MENTORSKAPS- PROGRAMMET 1/14

MENTORSKAPS- PROGRAMMET 1/14 FÖRETAGSINFORMATION OCH ANSÖKAN MENTORSKAPS- PROGRAMMET CANCER ÄR MER ÄN BARA EN SJUKDOM. CANCER KAN VARA OSÄKERHET PÅ SIG SJÄLV OCH SIN FRAMTID, PÅ SINA VÄRDERINGAR OCH SINA DRÖMMAR. CANCER VÄNDER UPP

Läs mer

Strategisk plan 2013-2016

Strategisk plan 2013-2016 Strategisk plan 2013-2016 1 Förord Detta är IKSU:s strategiska plan för perioden 2013-2016. Planen är IKSU:s överordnade och styrande dokument. Den är antagen av IKSU:s styrelse. Alla i beslutande och

Läs mer

Verksamhetsberättelse2013-01-01 t.o.m. 2013-12-31

Verksamhetsberättelse2013-01-01 t.o.m. 2013-12-31 Verksamhetsberättelse2013-01-01 t.o.m. 2013-12-31 Inledning I CISV möts individer och perspektiv. I mötet skapar vi fredsutbildning.med konkreta metoder och utifrån samhällets utmaningar uppmanar vi till

Läs mer

Bra på bygglov. En intervjustudie 3

Bra på bygglov. En intervjustudie 3 Bra på bygglov En intervjustudie 3 kommuner som lyckats kombinera en hög byggnadstakt, effektiv bygglovshantering samt bra service till företagare/privatpersoner som söker bygglov Örebro Mölndal Gällivare

Läs mer

POSTADRESS FAKTURAADRESS TELEFON E-POSTADRESS PLUSGIRO

POSTADRESS FAKTURAADRESS TELEFON E-POSTADRESS PLUSGIRO Handläggare: Anne-Mari Ågren, Ledningsstab utv KS Verksamhetsberättelse 2014 Finskt förvaltningsområde Inledning Karlskoga Kommun ingår sedan 1.1.2012 i finskt förvaltningsområde. Bakgrunden är minoritetslagstiftningen

Läs mer

Revisionsrapport / 2011 Genomförd på uppdrag av revisorerna December 2011. Eskilstuna kommun. Granskning av anhörigstöd

Revisionsrapport / 2011 Genomförd på uppdrag av revisorerna December 2011. Eskilstuna kommun. Granskning av anhörigstöd Revisionsrapport / 2011 Genomförd på uppdrag av revisorerna December 2011 Eskilstuna kommun Granskning av anhörigstöd Innehåll 1. Sammanfattning... 2 2. Inledning... 3 2.1. Bakgrund... 3 2.2. Syfte och

Läs mer

KRAVSPECIFIKATION UPPHANDLING AV

KRAVSPECIFIKATION UPPHANDLING AV 1(8) KRAVSPECIFIKATION UPPHANDLING AV Sysselsättning till personer med psykiska funktionshinder 2(8) Innehållsförteckning Sid nr 1 UPPDRAGSBESKRIVNING 3 1.1 Målgrupp 3 1.2 Syfte 3 1.3 Mål för sysselsättningen

Läs mer

Lokala värdighetsgarantier i äldreomsorgen

Lokala värdighetsgarantier i äldreomsorgen Socialförvaltningen Lokala värdighetsgarantier i äldreomsorgen Lokal värdighetsgaranti i Krokoms äldreomsorg Den 1 januari 2014 införs lokala värdighetsgarantier i Krokoms kommun. Värdighetsgarantierna

Läs mer

Resultatet för Nässjö kommun är i stort likvärdigt med förra jämförelsen 2013.

Resultatet för Nässjö kommun är i stort likvärdigt med förra jämförelsen 2013. RAPPORT juni 2014 Analys av Öppna Jämförelser Brottsoffer Resultat och förbättringsområden Sammanfattning SKL och Socialstyrelsen har i år genomfört en tredje öppna jämförelser gällande Stöd till brottsoffer

Läs mer

Medarbetarenkät Robertsfors / BOU. Svarsfrekvens: 87,2

Medarbetarenkät Robertsfors / BOU. Svarsfrekvens: 87,2 Medarbetarenkät 2016 Robertsfors / BOU Svarsfrekvens: 87,2 1 2 BOU Robertsfors Mål och uppdrag 71,6% 20,8% 4,1% 3,5% 4,9 4,8 Kompetens och utveckling 76,6% 19,3% 2,7% 1,3% 5 5 Information 79,5% 17,4% 2,5%

Läs mer

Rapport. Öppna jämförelser av stöd till brottsoffer 2013. www.ljungby.se

Rapport. Öppna jämförelser av stöd till brottsoffer 2013. www.ljungby.se www.ljungby.se Rapport Öppna jämförelser av stöd till brottsoffer 2013 Sammanställd av socialförvaltningens kvalitetsgrupp Redovisad för socialnämnden 2013-10-16 Bakgrund Syftet med öppna jämförelser är

Läs mer

Brukarundersökning Individ- och familjeomsorg 2016 Analys och arbetet framåt

Brukarundersökning Individ- och familjeomsorg 2016 Analys och arbetet framåt Brukarundersökning Individ- och familjeomsorg 2016 Analys och arbetet framåt Socialnämnden genomför vartannat år en brukarundersökning inom Individ- och familjeomsorgen, IFO. Under hösten 2016 genomfördes

Läs mer

Halmstad Arena utvärdering av projektet

Halmstad Arena utvärdering av projektet Halmstad Arena utvärdering av projektet Januari 2011 Bo Thörn Certifierad kommunal revisor Innehållsförteckning INLEDNING 1 PARTNERINGSDEKLARATIONEN 1 RESULTAT 2 PRODUKT 2 PROCESS 2 EKONOMI 3 UPPFÖLJNING

Läs mer

Våldsutsatta kvinnor och barn som bevittnat våld. Nationell tillsyn 2012-2013. Hur ser det ut?

Våldsutsatta kvinnor och barn som bevittnat våld. Nationell tillsyn 2012-2013. Hur ser det ut? Våldsutsatta kvinnor och barn som bevittnat våld Nationell tillsyn 2012-2013 - kommunernas, hälso- och sjukvårdens och kvinnojourernas arbete - Hur ser det ut? Ingrid Andersson Inspektionen för vård och

Läs mer

Verksamhetsberättelse IFS Uppsala 2010

Verksamhetsberättelse IFS Uppsala 2010 Verksamhetsberättelse IFS Uppsala 2010 Medlemsmöten 7 st. Årsmöte 3 februari på restaurang Korfu med en subventionerad middag. 22 april med Anders Milton o Ing Marie Wieselgren de talade om Miltonutredningen,

Läs mer

Projektplan för Utveckla Kilsbergskanten

Projektplan för Utveckla Kilsbergskanten 1 Projektplan för Utveckla Kilsbergskanten 1. Projektnamn Den 1 juni 2009 beslöt LAG Mellansjölandet att bevilja oss ett projektstöd för att arrangera besökshelgen Upplev Kilsbergskanten (LAG:s dnr M2009-0095,

Läs mer

PaN A1503-00103-55 BILAGA. Årsredovisning 2014 Stödpersonsverksamheten

PaN A1503-00103-55 BILAGA. Årsredovisning 2014 Stödpersonsverksamheten PaN A1503-00103-55 BILAGA Årsredovisning 2014 Stödpersonsverksamheten Sida 2 av 7 Innehåll INLEDNING... 3 FÖRVALTNINGENS ORGANISATION OCH RUTINER... 3 UTVECKLING AV FÖRORDNANDEN... 4 STÖDPERSONERNA...

Läs mer

Medarbetarenkäten 2012 Kalmar kommun Södermöreskolan

Medarbetarenkäten 2012 Kalmar kommun Södermöreskolan Medarbetarenkäten 2012 Kalmar kommun Södermöreskolan Antal svar: 30 Antal medarbetare: 47 Svarsfrekvens: 63,8% Innehållsförteckning Sida Läsanvisning 1 Sammanfattning 2 Bakgrund och syfte 2 Svarsfrekvens

Läs mer

Tillsyn enl. 26 LSS, Balsta gruppbostad

Tillsyn enl. 26 LSS, Balsta gruppbostad 1(6) Ramona Persson 0155-26 40 27 Vuxennämnden i Eskilstuna kommun 631 86 ESKILSTUNA Tillsyn enl. 26 LSS, Balsta gruppbostad BESLUT Länsstyrelsen beslutar att avsluta ärendet utan ytterligare åtgärder.

Läs mer

Svar på begäran om kompletterande upplysningar från IVO - Klagomål på handläggning från kvinnojour (Dnr /2014)

Svar på begäran om kompletterande upplysningar från IVO - Klagomål på handläggning från kvinnojour (Dnr /2014) Tjänsteutlåtande Utfärdat 2015-04-07 Diarienummer N139-0132/14 Sektor IFO-FH Mona Lundahl Davies/Lundby/GBGStad, Linda B Johansson/Lundby/GBGStad Telefon 031-366 70 40 E-post: mona.lundahl.davies@lundby.goteborg.se

Läs mer

Nexus brukarundersökning. Socialförvaltningen

Nexus brukarundersökning. Socialförvaltningen Nexus brukarundersökning 2016 Socialförvaltningen Sammanfattning brukarundersökning Nexus Vi som arbetar på Nexus är självklart intresserade av att veta vad våra besökare tycker om vår verksamhet för att

Läs mer

Juni 2013. April maj 2013. Medborgarpanel 5. Framtidens sjukvård vid psykisk ohälsa

Juni 2013. April maj 2013. Medborgarpanel 5. Framtidens sjukvård vid psykisk ohälsa Juni 2013 April maj 2013 Medborgarpanel 5 Framtidens sjukvård vid psykisk ohälsa Inledning Landstinget Kronoberg startade hösten 2011 en medborgarpanel. I panelen kan alla som är 15 år eller äldre delta,

Läs mer

Slutrapport: Vägen till ökat välbefinnande.

Slutrapport: Vägen till ökat välbefinnande. Projektledare 2007-08-31 Cecilia Ek Lena Hellsten Robert Karlsson Lednings- och styrgrupp Märta Vagge Kristina Rönnkvist Madeleine Jonsson Slutrapport: Vägen till ökat välbefinnande. Syfte Syftet med projektet

Läs mer

PÅ GÅNG! Årsmöte den 3 mars 2010 Jubileumsstipendiet. Februari 2010

PÅ GÅNG! Årsmöte den 3 mars 2010 Jubileumsstipendiet. Februari 2010 Föreningsnytt Februari 2010 PÅ GÅNG! Årsmöte den 3 mars 2010 Jubileumsstipendiet Uppsala föreningsråd Svartbäcksgatan 58 753 33 Uppsala Telefon: 018 14 49 14 E-post: info@uppsalaforeningsrad.se Hemsida:

Läs mer