PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott"

Transkript

1 1 (16) Paragrafer Plats och tid Sessionssalen, Kommunhuset, Klippan, kl Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Bengt Svensson (M), ordförande Carl-Axel Wilhelmsson (C), 1 vice ordförande Bodil Andersson (KD) Rune Persson (S), 2 vice ordförande Eva Stjärnlind (S) Kenneth Dådring (M), ej tjg ersättare Agne Johansson (MP), ej tjg ersättare Kerstin Persson (S), ej tjg ersättare Anders Ivarsson, kommunsekreterare Hans-Åke Lindvall, kommundirektör Lars-Åke Svensson, kanslichef/kommunjurist Björn Pettersson, teknisk chef Tord Andersson, miljöstrateg Martin Tång, planarkitekt Eva Stjärnlind Kommunkansliet Anders Ivarsson Bengt Svensson Eva Stjärnlind ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Klippans kommun, Datum för anslags uppsättande Datum för anslags nedtagande Förvaringsplats för protokollet Underskrift Kommunkansliet i Klippan Anders Ivarsson

2 2 (16) Innehållsförteckning: 234 Kurser och konferenser 235 VA-taxa 236 Justering av bidrag till enskild väghållning överklagande 237 Cirkulationsplats vid Storgatan-Vedbyvägen 238 Handlingsplan till miljöprogram för Klippans kommun Remiss av förstudie för spårvägstrafik Helsingborg-Höganäs 240 Förlag till beslut avseende utvidgade strandskyddsområden inom Eslövs, Höörs, Hörby, Svalövs, Klippans, Landskrona och Helsingborgs kommun 241 Remiss gällande uppdatering för riksintresse vindbruk 242 Motion om hemställan hos regeringen om sänkt ålder för rösträtt i Klippans kommun 243 Motion om ny policy för försäljning och avyttring av kommunal mark och fastigheter 244 Bristfällig kommunikation i Telias mobilnät i Klippans kommun 245 Ordinarie sammanträdestider Temasammanträde i november

3 3 (16) 234 Kurser och konferenser Följande inbjudningar till kurser m.m. föreligger. Kommunförbundet Skåne Sociala investeringar varför det? Sociala investeringar som arbetsmetod, lärande exempel på lokal och nationell nivå. Eslöv, Förstärkning av den kommunala demokratin! Nya regler i kommunallagen från 1 februari Sturup Kurs- och konferensinbjudningar Arbetsutskottets beslut 1. Kenneth Dådring medges delta vid Sociala investeringar varför det? i Eslöv Kanslichefen får i uppdrag att undersöka förutsättningarna för att till våren arrangera en utbildning i Klippan omkring Sociala investeringar.

4 4 (16) 235 VA-taxa KS Tekniske chefen informerar om aktuella VA-frågor. Svenskt Vatten ger årligen ut statistik över bl.a. VA-avgifter. En jämförelse mellan kommunerna i Skåne visar att Klippan ligger på tolfte plats. Jämförelse av VA-avgifter i Skånes kommuner Arbetsutskottets beslut Informationen noteras.

5 5 (16) 236 Justering av bidrag till enskild väghållning överklagande KS Kerstin Höckert har överklagat Kommunfullmäktiges beslut , 111, om bidrag till enskilda vägar. Som överklagandet får uppfattas ifrågasätts kommunens ärendeberedning då vägföreningar inte beretts möjlighet att lämna synpunkter på bidragsreglerna. Förvaltningsrätten i Malmö har berett kommunen tillfälle att avge yttrande (mål nr ) över innehållet i överklagandet senast den 25 oktober Kommunfullmäktiges beslut , 111 Förvaltningsrättens föreläggande om yttrande Kanslichefens förslag till yttrande Kanslichefens skrivelse Arbetsutskottets beslut Lämnar som yttrande till förvaltningsrätten det av kanslichefen upprättade yttrandet (bilaga Au 236/13).

6 6 (16) 237 Cirkulationsplats vid Storgatan-Vedbyvägen KS Tekniske chefen redovisar aktuellt läge avseende cirkulationsplatsen vid Storgatan- Vedbyvägen, Preemkorset. Korsningar för gående och cyklister i anslutning till korsningen kan utformas på ett flertal olika sätt. Den tidigare avvisade lösningen med en helt upphöjd korsning visar sig nu vara mindre dyrbar än tidigare kalkylerat. Totalkostnaden beräknas till omkring 3 mnkr. Arbetsutskottets beslut 1. Informationen noteras. 2. Konstaterar att tidigare beslut om att avvisa lösningen med en helt upphöjd korsning kan revideras om det sker inom kostnadsramen. 3. Frågan om kapitalkostnader beaktas särskilt i kompletteringsbudgeten.

7 7 (16) 238 Handlingsplan till miljöprogram för Klippans kommun 2020 KS Miljöprogrammet antogs i Kommunfullmäktige i januari Riksdagens generationsmål och de 16 miljökvalitetsmålen ligger till grund för den vidare förda miljöpolitiken. Handlingsplanerna har tagits fram i samråd med förvaltningschefer och andra nyckelpersoner. Handlingsplan för Kommunstyrelsens ansvarsområde Antagna handlingsplaner från Barn- och utbildningsnämnden, Kultur- och fritidsnämnden, Plan- och byggnämnden, Räddningsnämnden och Socialnämnden. Arbetsutskottets förslag till Kommunstyrelsen 1. Handlingsplanerna för Kommunstyrelsens verksamheter antas. 2. Informationen avseende handlingsplanerna för övriga nämnder noteras.

8 8 (16) 239 Remiss av förstudie för spårvägstrafik Helsingborg-Höganäs KS Pendlingen mellan Helsingborg och Höganäs är omfattande och behovet av högre kapacitet och komfort i kollektivtrafiken är tydligt. Helsingborg och Höganäs har i ett antal tidigare studier och i sina översiktsplaner övervägt spårväg för att förbättra kollektivtrafikförsörjningen. I förstudien redovisas tekniska förutsättningar för en spårväg samt föreslagen sträckning och utpekande av de korridorer som föreslås inarbetas i framtida översikts-, detalj- och järnvägsplaner. Spårvägen kommer att påverka natur- och kulturlandskapet i liten utsträckning då den i huvudsak lokaliseras inom eller nära intill befintlig infrastruktur. Spårvägen föreslås byggas ut etappvis med början från Helsingborg C via Stattena och Dalhem till depån i Helsingborg och eventuellt vidare till Väla. Därefter byggs en andra etapp från Stattena till Maria station och vidare mot Laröd och Höganäs. Dessa etapper bedöms kunna börja trafikeras år Möjligheten att bygga övriga etapper påverkas av utbyggnaden av Västkustbanan, med den så kallade Tågaborgstunneln samt av Södertunneln och utbyggnaden av H+-området. Plangruppen har tagit del av handlingen. Helsingborgs stads och Höganäs kommuns remiss Plangruppens skrivelse Arbetsutskottets beslut Klippans kommun har tagit del av handlingen och har inga synpunkter i ärendet.

9 9 (16) 240 Förlag till beslut avseende utvidgade strandskyddsområden inom Eslövs, Höörs, Hörby, Svalövs, Klippans, Landskrona och Helsingborgs kommun KS I samband med Riksdagens beslut om nya strandskyddsregler från och med den 1 juli 2009 beslutade också Regeringen att ge länsstyrelserna i uppdrag att se över det utvidgade strandskyddet, området mellan 100 och 300 meter. Om ett nytt beslut inte fattas för de utvidgade områdena före, den 31 december 2014 och enligt den nya lagstiftningen, så återinträder automatiskt det generella strandskyddet på 100 meter. Klippans kommun har tidigare lämnat sin syn på lämplig avgränsning för det utökade strandskyddet i kommunen. Inga av kommunens föreslagna minskningar av strandskyddet har fått gehör i länsstyrelsens remissförslag. Länsstyrelsen tar dock fasta på kommunens förslag till möjliga utökningar av strandskyddet, söder om Bäljane å i Klippans tätort, för att anpassa skyddet till naturliga avgränsningar. Länsstyrelsen föreslår dessutom nya utökningar av strandskyddet vid Klöva hallar, Klintarp, Anderstorp och Syrkhultasjön. Plangruppen har tagit del av handlingen. Länsstyrelsens föreläggande och underrättelse Länsstyrelsens förslag till beslut om utvidgade strandskyddsområden i Klippans kommun Länsstyrelsens rättade föreläggande Plangruppens skrivelse Arbetsutskottets förslag till Kommunstyrelsen Klippans kommun har tagit del av länsstyrelsens förslag och har följande synpunkter: 1. Det utökade strandskyddet i område 1 (Brödåkra), 3 (Anderstorp), 4 (Norrlycke) och 10 (Klöva hallar) bör minskas enligt kommunens tidigare yttrande. Inga ytterligare utökningar i dessa områden bör därmed heller genomföras. 2. För område 9 (Hör vid Klövabäcken) och 11 (Syrkhultasjön och Gäddsjön) bör inga utökningar av strandskyddet ske. Gällande strandskydd bör räcka för att uppnå strandskyddets syften. 3. För område 6 och 7 (Bäljane å) bör inga ytterligare utökningar av strandskyddet ske om inte också en anpassning till naturliga förhållanden åt andra hållet är möjlig. I dessa områden är kommunen även markägare och motsätter sig även i denna roll en utökning av strandskyddet enligt länsstyrelsens förslag.

10 10 (16) 241 Remiss gällande uppdatering för riksintresse vindbruk KS Enligt Energimyndighetens regleringsbrev för år 2013 ska myndigheten skapa förutsättningar för väl planerad vindkraftsutbyggnad i förhållande till planeringsramen på 30 TWh och bidra till förutsättningar för god lokal förankring vid vindkraftsetableringar. Energimyndigheten uppdaterar därför områden angivna som riksintresse för vindbruk, på land och till havs, och bidrar på så sätt till att främja vindkraften i Sverige. I Klippans kommun pekas ett större område ut som Riksintresse för vindbruk. Området ligger i kommunens sydöstra del vid Färingtofta, mellan Höörs, Hässleholms och Klippans kommun. Plangruppen har tagit del av handlingen och lämnat förslag på remissyttrande. Energimyndighetens remiss Plangruppens skrivelse Arbetsutskottets beslut Klippans kommun har tagit del av handlingen och anser att område 2 bör utgå som Riksintresse för vindbruk av följande skäl: 1) Området har tidigare prövats för utbyggnad av vindkraft men inte byggts ut på grund av risker för störningar i verksamheten vid Ljungbyheds flygplats. 2) Området är i kommunens översiktsplan utpekat som ett större opåverkat område enligt miljöbalken, delvis för att det är ett av de större områdena i Skåne som är relativt opåverkat av buller, och ska därmed skyddas mot större exploateringar. Beslutet expedieras till Energimyndigheten och till länsstyrelsen i Skåne.

11 11 (16) 242 Motion om hemställan hos regeringen om sänkt ålder för rösträtt i Klippans kommun KS Jörgen Bjerknäs (MP) har i en motion föreslagit att Klippans kommun hemställer hos Regeringen om att Klippan blir försökskommun för rösträtt från 16 års ålder. Jörgen Bjerknäs motion (bilaga Au 242/13) Arbetsutskottets beslut överlämnas till Kommunstyrelsen utan eget förslag.

12 12 (16) 243 Motion om ny policy för försäljning och avyttring av kommunal mark och fastigheter KS Jörgen Bjerknäs (MP) har i en motion föreslagit att Kommunfullmäktige återkallar delegationen som ger Kommunstyrelsen rätt att sälja kommunal mark och fastigheter och ger ekonomikontoret i uppdrag att utarbeta förslag till policy med riktlinjer och förfarande vid försäljning och avyttring av kommunal mark och fastigheter. Gällande regler och delegationsnivåer för försäljning och avyttring av kommunal mark och fastigheter bygger helt på kommunallagens regler. Allmänt om delegationsbeslut vid försäljning/avyttring mark o fastigheter: Delegationen från Kommunfullmäktige vidare till Kommunstyrelse, och under vissa reglerade förhållande till förvaltning är en noggrann avvägning mellan effektiv förvaltning, affärsmässighet och behovet av politisk förankring av besluten. Summarisk beskrivning av gällande delegationsnivåer Kommunfullmäktige fattar beslut över 1 miljon kr Kommunstyrelsen har rätt att fatta beslut mellan 400 tusen kr och 1 miljon kr har rätt att fatta beslut understigande 400 tusen kr, vilka redovisas som delegationsärende till Kommunstyrelsen. Förvaltningen fattar beslut vid prissatta villatomter samt prissatt industrimark upp till 5000 kvm Hantering av försäljning/avyttring mark o fastigheter: Det finns, utöver kommunallagens regler, ingen formellt antagen policy för hur försäljningar skall ske. Varje objekt bedöms utifrån dess unika situation. Man kan dock konstatera att modellen med mäklare varit dominerande om man ser tillbaka på de senaste årens försäljningar av fastigheter med byggnad. Sex (6) objekt har avyttrats via mäklare Två (2) objekt har avyttrats genom annonsering Ett (1) objekt har avyttrats efter direktkontakt från fastighetsägare på orten Ett (1) objekt har avyttrats efter att det varit förhandlingar med flera intressenter Samtliga tio (10) fastigheter har varit föremål för värdering innan försäljning varav två värderingar skett internt eller genom bistånd från kommunalt bolag medan övriga varit externa värderingar. De kommunala bolagens roll vid försäljning/avyttring mark o fastigheter: I samband med ställningstagande till avyttring av fastighet görs en bedömning av huruvida det kan finnas ett intresse från något av de kommunala bolagen. Är det

13 13 (16) aktuellt att ställa frågan till bolag görs detta informellt. Att det inte görs en formell framställan motiveras helt av affärsmässiga skäl eftersom resultatet av en sådan framställan skulle kunna påverka framtida köpeskilling. Jörgen Bjerknäs motion (bilaga Au 243/13) Yrkande Bengt Svensson (M) yrkar att 1. Arbetsutskottet beslutar att under förutsättning av Kommunfullmäktiges beslut uppdra åt kansliavdelningen att genomföra en översyn av gällande delegationsordning vad gäller försäljning av mark o fastigheter. 2. Arbetsutskottet föreslår Kommunstyrelsen (Kommunfullmäktiges beslut) att avslå att-sats 1 angående återkallande av delegationen till Kommunstyrelsen. att inriktningen vid försäljning av fast egendom alltid är att anlita mäklare eller genomföra annonsering samt publicering på kommunens hemsida såvida inte särskilda skäl finns för annan hantering. Försäljning skall alltid föregås av en värdering. att uppdra åt Kommunstyrelsen att göra en översyn av gällande delegationsordning vad gäller försäljning av mark o fastigheter. att mot bakgrund av ovan anse att sats 2 gällande policy samt att sats 3 angående publicering på hemsidan besvarade. att avslå att sats 4 angående förfrågan till bolagsstyrelser Arbetsutskottets beslut Under förutsättning av Kommunfullmäktiges beslut uppdras åt Kommunledningsförvaltningen att genomföra en översyn av gällande delegationsordning vad gäller försäljning av mark och fastigheter. Arbetsutskottets förslag till Kommunstyrelsen (Kommunfullmäktiges beslut) 1 Att-sats 1 i motionen angående återkallande av delegationen till Kommunstyrelsen avslås. 2. Inriktningen vid försäljning av fast egendom är alltid att anlita mäklare eller genomföra annonsering samt publicering på kommunens hemsida såvida inte särskilda skäl finns för annan hantering. Försäljning ska alltid föregås av en värdering. 3. Kommunstyrelsen får i uppdrag att göra en översyn av gällande delegationsordning vad gäller försäljning av mark och fastigheter. 4. Mot bakgrund av ovanstående anses motionens att-sats 2 gällande policy samt attsats 3 angående publicering på hemsidan besvarade. 5. Att-sats 4 i motionen angående förfrågan till bolagsstyrelser avslås.

14 14 (16) 244 Bristfällig kommunikation i Telias mobilnät i Klippans kommun KS Centerpartiet i Klippan har i en skrivelse tagit upp brister i Telias mobila nät på flera platser i Klippans kommun. Centerpartiets skrivelse Arbetsutskottets beslut Kommunledningsförvaltningen får i uppdrag att undersöka frågan och återkomma i ärendet.

15 15 (16) 245 Ordinarie sammanträdestider 2014 KS Förslag till ordinarie sammanträdestider för 2014 föreligger. Kommunkansliets förslag till sammanträdestider 2014 (bilaga Au 245/13) Arbetsutskottets förslag till Kommunstyrelsen Sammanträdestiderna fastställs med tillägg av ett AU-sammanträde

16 16 (16) 246 Temasammanträde i november Ämne för temasammanträdet i november diskuteras. Arbetsutskottets beslut Temasammanträdet i november ägnas åt fastighets- och lokalfrågor samt cykelleder.

17

18

19

20

21

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 1 (6) Paragrafer 278-281 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Sessionssalen, kl. 13.30-16.20 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Bengt

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2013-10-30 Sida 1 (7) Paragrafer 247-251 Plats och tid Sessionssalen, Kommunhuset, Klippan, kl. 13.30-15.50 Beslutande Övriga närvarande Utses

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsen

PROTOKOLL Kommunstyrelsen PROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2014-02-24 Sida 1 (6) Paragrafer 23-25 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Sessionssalen, kl. 17.00-17.30 Beslutande Bengt Svensson (M), ordförande Carl-Axel

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 1 (6) Paragrafer 247-250 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Sessionssalen, kl. 13.30-16.05 Beslutande Kenneth Dådring (M), ordförande Carl-Axel Wilhelmsson (C), 1:e vice ordförande Bodil Andersson (KD)

Läs mer

PROTOKOLL Räddningsnämnden Sammanträdesdatum

PROTOKOLL Räddningsnämnden Sammanträdesdatum 1 (5) Paragrafer 1-3 Plats och tid Sessionssalen, Kommunhuset, Klippan 13.30-13.55 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Bengt Svensson

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2012-03-21

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2012-03-21 PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2012-03-21 Sida 1 (13) Paragrafer 58-68 Plats och tid Sessionssalen, Kommunhuset, Klippan, onsdagen 2012-03-21 kl 13.30-14.30 Beslutande Övriga

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 1 (16) Paragrafer 63-74 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Sessionssalen, kl. 13.30-15.55 Beslutande Kenneth Dådring (M), ordförande Carl-Axel Wilhelmsson (C), 1:e vice ordförande Bodil Andersson (KD)

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 1 (5) Paragrafer 27-29 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Sessionssalen, kl. 13.30-16.13 Beslutande Kerstin Persson (S), ordförande Carl-Axel Wilhelmsson (C), 1:e vice ordförande Johan Pettersson (S),

Läs mer

PROTOKOLL Räddningsnämnden. Bengt Svensson (M), ordförande Madeleine Atlas (C) Bodil Andersson (KD) Rune Persson (S) Eva Stjärnlind (S)

PROTOKOLL Räddningsnämnden. Bengt Svensson (M), ordförande Madeleine Atlas (C) Bodil Andersson (KD) Rune Persson (S) Eva Stjärnlind (S) PROTOKOLL Räddningsnämnden Sammanträdesdatum 2012-02-22 Sida 1(7) Paragrafer 3-7 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, sessionssalen, 2012-02-22 kl 13.30-13.45 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 1 (10) Paragrafer 157-162 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Sessionssalen, kl. 13.30-16.35 Beslutande Övriga närvarande Kerstin Persson (S), ordförande Carl-Axel Wilhelmsson (C), 1:e vice ordförande

Läs mer

PROTOKOLL Plan- och byggnämnden

PROTOKOLL Plan- och byggnämnden 1 (15) Paragrafer 76-87 Plats och tid Kommunhuset, Sessionssalen, kl.15.00 17.00 ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Torsten Johansson,

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 1 (7) Paragrafer 250-253 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Sessionssalen 27 oktober 2010 kl 13.30-16.15 ande Bengt Alfredsson, ordförande Jens Westring, tjg i st f Bengt Svensson Bodil Andersson Rune

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2015-10-21 Sida 1 (13) Paragrafer 172-181 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Sessionssalen, kl. 13.30-17.30 Beslutande Kerstin Persson (S),

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2012-07-02

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2012-07-02 PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2012-07-02 Sida 1 (5) Paragrafer 150-152 Plats och tid Sessionssalen, Kommunhuset Klippan kl 10.00-10.40 Beslutande Bengt Svensson (M), ordförande

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum 1 (6) Paragrafer 284-286 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, sessionssalen, onsdag kl 13.30-16.55 Beslutande Bengt Svensson, ordförande Madeleine Atlas Bodil Andersson Rune Persson Eva Stjärnlind Övriga

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2013-10-09 Sida 1 (14) Paragrafer 223-233 Plats och tid Sessionssalen, Kommunhuset, Klippan, kl. 13.45-15.00 Beslutande Bengt Svensson (M), ordförande

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 1 (12) Paragrafer 148-156 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Sessionssalen, kl. 13.30-16.35 Beslutande Övriga närvarande Kerstin Persson (S), ordförande Carl-Axel Wilhelmsson (C), 1:e vice ordförande

Läs mer

Räddningsnämnden 2009-02-11 1 (9) Kommunhuset i Klippan, kl 13.30-14.10

Räddningsnämnden 2009-02-11 1 (9) Kommunhuset i Klippan, kl 13.30-14.10 KLIPPANS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Räddningsnämnden 2009-02-11 1 (9) Plats och tid Kommunhuset i Klippan, kl 13.30-14.10 Beslutande Bengt Svensson, ordförande Bengt Alfredsson Bodil Andersson Rune

Läs mer

PROTOKOLL Personalutskott

PROTOKOLL Personalutskott 1 (8) Paragrafer 26-31 Plats och tid Kommunhuset Klippan, sammanträdesrum 3, kl. 13.30-14.50 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Johan

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum 1 (12) Paragrafer 153-162 Plats och tid Sessionssalen, Kommunhuset, Klippan, kl. 13.45-14.30 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Bengt

Läs mer

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE Kommunstyrelsens arbetsutskott Datum och tid: , kl Plats: Kommunhuset i Klippan, Sessionssalen

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE Kommunstyrelsens arbetsutskott Datum och tid: , kl Plats: Kommunhuset i Klippan, Sessionssalen 1 (5) Datum och tid: 2014-10-22, kl. 13.30 Plats: Kommunhuset i Klippan, Sessionssalen Ärenden 1. Val av justerare 2. Kurser och konferenser 2014 Kommunförbundet Skåne m.fl.- Barnkonventionen fyller 25

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl Sida 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 11.20 Beslutande Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Catharina Tann, ledamot Lars-Göran

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2006-11-14 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 13.00-15.30 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Bertil Nilsson (m), ordförande Åke Hallemyr (kd), ersätter

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl Sida 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.00 Beslutande Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Catharina Tann, ledamot Martin

Läs mer

Protokoll. Miljöskyddsnämndens arbetsutskott

Protokoll. Miljöskyddsnämndens arbetsutskott 1 Miljöskyddsnämndens arbetsutskott 2 Miljöskyddsnämndens arbetsutskott Plats och tid Gesällen, Sveagatan 12 Paragrafer 21-27 kl. 14:30-16:41 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens

Läs mer

Stora sessionssalen, Kommunhuset i Lomma

Stora sessionssalen, Kommunhuset i Lomma Sammanträdesdatum s. 1 (10) Plats Stora sessionssalen, Kommunhuset i Lomma Tid Tisdagen den 24 januari 2012, kl. 18.30-20.10 Beslutande se bifogad närvarolista Ajournering 19.05-19.30,19.35-19.40 Övriga

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2015-02-18 Sida 1 (10) Paragrafer 34-40 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Sessionssalen, kl. 13.30-15.30 Beslutande Övriga närvarande Utses

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2018-05-30, kl. 08:00-10:48 Sammanträdesdatum s. 1 (7) Beslutande Övriga deltagare Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Christian Idström (M) Remco Andersson (L) Lisa

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum 1 (6) Paragrafer 220-223 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, sessionssalen kl. 14.00-16.20. Beslutande Bengt Svensson, ordförande Madeleine Atlas Bodil Andersson Rune Persson Eva Stjärnlind Övriga närvarande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2006-08-31 1 Organ Kommunstyrelsen Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 17.45-18.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera (kd) Lars-Åke Magnusson (kd) Dorota Westlund (kd) (m) Anna Heijel (m)

Läs mer

Kommunhuset, Stora sessionsalen. Karin Caesar Socialförvaltningen,

Kommunhuset, Stora sessionsalen. Karin Caesar Socialförvaltningen, Sammanträdesdatum s. 1 (11) Plats Kommunhuset, Stora sessionsalen Tid Tisdagen den 4 oktober 2011, kl. 18.30-19.45 Beslutande Se nästa sida. Se nästa sida. Övriga deltagande Se nästa sida. Se nästa sida.

Läs mer

Anders Ottosson, ekonomichef 8-10 Per Almström, kommunchef Stefan Didrik, sekreterare Karolina Hansen, vice sekreterare. Kommunkontoret

Anders Ottosson, ekonomichef 8-10 Per Almström, kommunchef Stefan Didrik, sekreterare Karolina Hansen, vice sekreterare. Kommunkontoret 1 (15) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrummet Karpen, 14.00 14.30, 14.40 16.00 Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Läs mer

Kommunkontoret

Kommunkontoret Sida 1 (12) Plats och tid Kommunkontoret 09.00 12.10 Beslutande Leif Andersson, ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Catharina Tann, ledamot Marianne Zackrisson, ledamot Marie Gärdby,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Lomma kommunhus, Stora sessionssalen Tid 2017-08-28, kl. 18:30-19:30 Sammanträdesdatum s. 1 (9) Beslutande Övriga deltagare Alf Michelsen (M) Lennart Månsson (M) Rune Netterlid (S) Åsa Ahlström (M)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid Sammanträdesrum 2, kl. 08.30-08.50 Beslutande Ledamöter Urban Widmark (M) ordförande Lars-Göran Wiberg (C) vice ordförande Tommy Nilsson (S) Tjänstemän Utses att

Läs mer

Folkets hus, Amazon, Flen

Folkets hus, Amazon, Flen 198 Plats och tid Folkets hus, Amazon, Flen Kl 17.00-17.05 Beslutande Övriga deltagare Anders Berglöv (S), ordförande Lars Falk (A2), 1:e vice ordförande Björn Zetterqvist (M), 2:e vice ordförande Stefan

Läs mer

PROTOKOLL Plan- och byggnämnden

PROTOKOLL Plan- och byggnämnden 1 (12) Paragrafer 93-102 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Sessionssalen, kl. 15.00 ande Övriga närvarande Torsten Johansson, ordförande Kent Lodesjö Knut Gyllenstierna Mats Waldermarsson Jesper Hansen

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma. se bifogad närvaroförteckning

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma. se bifogad närvaroförteckning Sammanträdesdatum s. 1 (7) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-02-08 Plats Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 8 februari 2012, kl. 08.00-12.15 Beslutande Anders Berngarn (M)

Läs mer

PROTOKOLL Plan- och byggnämnden

PROTOKOLL Plan- och byggnämnden 1 (14) Plats och tid Kommunhuset, Sessionssalen 13:30 14:30 ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Torsten Johansson, ordförande Kent Lodesjö Ann-Charlotte Pihl-Larson Gunilla

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Datum Sid 2004-02-04 1. Lars Olsson (c) ordf Lena Wallentheim (s) Bo-Anders Thornberg (m)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Datum Sid 2004-02-04 1. Lars Olsson (c) ordf Lena Wallentheim (s) Bo-Anders Thornberg (m) 2004-02-04 1 Plats och tid Stadshuset, rum 2, kl 09.45-11.20 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Lars Olsson (c) ordf Lena Wallentheim (s) Bo-Anders Thornberg (m) Kanslichef Per Hildingson Utvecklingschef

Läs mer

Protokoll. Miljöskyddsnämnden

Protokoll. Miljöskyddsnämnden 1 2 Plats och tid Skräddaren Paragrafer 17-22 kl. 14:00-15:50 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Lady France Mulumba (KD) (ordförande) Maria

Läs mer

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Barn- och utbildningsnämndens. Förvaltningskontoret, Simrishamn, kl

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Barn- och utbildningsnämndens. Förvaltningskontoret, Simrishamn, kl arbetsutskott 2007-01-10 1 (15) Plats och tid Förvaltningskontoret, Simrishamn, kl. 16.00 17.50 Beslutande Carl-Göran Svensson (c) Madli-Ann Pohla (m) Staffan Olzon (fp) Christer Grankvist (s) Lennart

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2018-01-31, kl. 07:58-12:26 Sammanträdesdatum s. 1 (11) Beslutande Övriga deltagare Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Remco Andersson (L) Lisa Bäck (S) Claes Hedlund

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2004-12-02 1 Plats och tid Norra Station, sal 1, kl 15.00-15.35, information -16.30 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats/tid Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid: Beslutande: Stadshuset Ängelholm, sammanträdesrum 429, onsdagen den 4 mars 2009 klockan 08.30-10.55 Åsa Herbst (M), ordförande Lennart Engström (KD) BrittMarie Hansson (S) Göran Larsson

Läs mer

PROTOKOLL Plan- och byggnämnden

PROTOKOLL Plan- och byggnämnden 1 (11) Paragrafer 59-67 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Sessionssalen, kl. 15.00 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Torsten Johansson, ordförande Kent Lodesjö, 59 64, 66-67 Mats Waldemarsson

Läs mer

Räddningsnämnden (3) Kommunhuset i Klippan, kl

Räddningsnämnden (3) Kommunhuset i Klippan, kl KLIPPANS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Räddningsnämnden 2009-08-26 1 (3) Plats och tid Kommunhuset i Klippan, kl 13.30-13.40 Beslutande Bengt Svensson, ordförande Bengt Alfredsson Bodil Andersson Rune

Läs mer

Anna Fritzheimer (Administrativ chef socialförvaltningen) Arne Amnér (Kultur- och fritidschef) Monica Johansson (Mark- och exploateringsingenjör)

Anna Fritzheimer (Administrativ chef socialförvaltningen) Arne Amnér (Kultur- och fritidschef) Monica Johansson (Mark- och exploateringsingenjör) 1 (16) Paragrafer 63-75 Plats och tid Sessionssalen, Kommunhuset Klippan kl. 13:30-15:45 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Hans

Läs mer

PROTOKOLL Kommunfullmäktige

PROTOKOLL Kommunfullmäktige PROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2014-10-21 Sida 1 (8) Paragrafer 81-83 Plats och tid Klippans Kultur Center, Teatergatan i Klippan tisdag 21 oktober kl. 19.00-19.35 Beslutande Enligt till

Läs mer

PROTOKOLL Plan- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2012-05-21

PROTOKOLL Plan- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2012-05-21 1 (13) Paragrafer 36-45 Plats och tid Kommunhuset, Sessionssalen kl. 15.00 16.30 ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Torsten Johansson,

Läs mer

Sida 2011-01-12 1 (6) Anders Johnsson (M), ordförande Håkan Erlandsson (C) Christer Vigren (ÖP) Karl-Erik Olsson (S) Pia Ingvarsson (S)

Sida 2011-01-12 1 (6) Anders Johnsson (M), ordförande Håkan Erlandsson (C) Christer Vigren (ÖP) Karl-Erik Olsson (S) Pia Ingvarsson (S) 2011-01-12 1 (6) Plats och tid Rådhuset, kl 08.00-11.30 Beslutande Anders Johnsson (M), ordförande Håkan Erlandsson (C) Christer Vigren (ÖP) Karl-Erik Olsson (S) Pia Ingvarsson (S) Övriga närvarande Staffan

Läs mer

Bo Andersson (C) Ola Persson (S) Lena Mäkelä (V) Margareta Dahlgren (KD) Paul Gustafsson (S)

Bo Andersson (C) Ola Persson (S) Lena Mäkelä (V) Margareta Dahlgren (KD) Paul Gustafsson (S) 1 (12) Paragrafer 110-117 Plats och tid Sessionssalen kl. 15:00-16:30 Beslutande ledamöter Kent Lodesjö (S) (ordförande) 110-116 Torsten Johansson (C) (vice ordförande) 110-116 Jesper Hansen (M) (2:e vice

Läs mer

PROTOKOLL Tekniskt utskott

PROTOKOLL Tekniskt utskott 1 (5) Paragrafer 12-14 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Sessionssalen, kl. 13.30 15:00 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Kerstin

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11) Sammanträdesdatum s. 1 (11) KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT 2017-05-29 Plats Sammanträdesrum Fjelie, Kommunhuset i Lomma Tid Måndagen den 29 maj 2017 kl. 17.01 18.35 Beslutande Carin Hansson

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2018-01-29 1 (7) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda kl. 13.15-15.10 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Henrik Tvarnö (S) ordf. Nils-Erik

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-12

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-12 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 08.00-08.45 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa Dahlberg V Eivor Hellman

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum 1 (10) Paragrafer 224-231 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, sessionssalen kl. 13.30-16.00 Beslutande Bengt Svensson, ordf Madeleine Atlas Bodil Andersson Rune Persson Eva Stjärnlind Övriga närvarande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2006-08-29 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-12.00 Beslutande Övriga närvarande Christer Gustafsson (kd), ordförande Bertil Nilsson (m) Inga-Lill Andersson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, Onsdagen den 28 oktober 2009 kl 08.30 10.25 Beslutande: Lennart Engström (KD),tjg ordförande Göran Larsson (M) Liss Böcker (C) Eva Kullenberg (FP), tjg

Läs mer

Kommunledningskontoret

Kommunledningskontoret 2002-06-25 1 Plats och tid Stadshuset, rum 2, kl 11.00-12.00 Beslutande Övriga deltagande Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c) v ordf Bo-Anders Thornberg (m) Kanslichef Per Hildingson Exploateringschef

Läs mer

PROTOKOLL Socialnämnden

PROTOKOLL Socialnämnden 1 (18) Paragrafer 151-164 Plats och tid Sessionssalen, Kommunhuset kl 18.00-20.00 ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Hans-Bertil Sinclair

Läs mer

Kommunfullmäktige 2006-01-26. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Virve Svedlund

Kommunfullmäktige 2006-01-26. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Virve Svedlund SALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Vallaskolans aula, kl 19.00-20.55 Beslutande Se bifogad deltagarlista. Närvarande ersättare Se bifogad deltagarlista. Övriga deltagande Se bifogad deltagarlista.

Läs mer

PROTOKOLL Plan- och byggnämnden Paragrafer (10) Plats och tid Sessionssalen kl. 15:00-16:30

PROTOKOLL Plan- och byggnämnden Paragrafer (10) Plats och tid Sessionssalen kl. 15:00-16:30 1 (10) Paragrafer 104-110 Plats och tid Sessionssalen kl. 15:00-16:30 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Kent Lodesjö (S) (ordförande)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2005-08-09 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-14.00 Beslutande Christer Gustafsson (kd), ordförande Bertil Nilsson (m) Inga-Lill Andersson Hjelm (s) Myrna

Läs mer

Anders Pettersson (C) Erland Nilsson (S) Dag Ivarsson (M) Marika Bjerstedt Hansen (S) Clas Frisk (KD)

Anders Pettersson (C) Erland Nilsson (S) Dag Ivarsson (M) Marika Bjerstedt Hansen (S) Clas Frisk (KD) 1(14) Plats och tid Sammanträdesrum 1, kommunhuset klockan 08.30-12.20 Beslutande Anders Pettersson (C) Erland Nilsson (S) Dag Ivarsson (M) Marika Bjerstedt Hansen (S) Clas Frisk (KD) Övriga närvarande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2004-04-27 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-14.00 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Christer Gustafsson (kd), ordförande Bertil Nilsson (m)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsen 2014-05-26 1 Plats och tid Folkets Park Orrskogen, Malung, kl. 15.30-16.30 Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Johnny Skottheim (S) Hans Unander (S) 90-97 Bengt Nilsson (S) Christin

Läs mer

Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD ej 259 Åke Bergh, M ej 259 Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S

Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD ej 259 Åke Bergh, M ej 259 Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 20 november 2018 kl. 08:30-12.30 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD ej 259 Åke Bergh, M ej 259 Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S Övriga

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämnden

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämnden 1(10) Sammanträdesprotokoll Tid och plats Beslutande Övriga deltagande 2013-10-03 - i Skånes Fagerhultsrummet kl 13.30-15.55 Björn Zorec (FP) - ordförande Theresa Lindahl (M) - förste vice ordförande Thomas

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Planutskott Sammanträdesdatum 2014-05-15 Sida 1 (7)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Planutskott Sammanträdesdatum 2014-05-15 Sida 1 (7) Planutskott Sammanträdesdatum 2014-05-15 Sida 1 (7) Plats och tid Stora Sessionssalen, kl. 9:00-11.00 Beslutande Katja Larsson (S), ordförande Lars-Erik Wollmér (S) Lars Johnson (M) Carl-Olof Landgren

Läs mer

PROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum

PROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 1 (11) Paragrafer 1-7 Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset kl 18.00-20.00 ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Hans-Bertil Sinclair(m),

Läs mer

PROTOKOLL Tekniskt utskott

PROTOKOLL Tekniskt utskott 1 (6) Paragrafer 15-17 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Sessionssalen kl. 13.30-14.20 Beslutande Övriga närvarande Kerstin Persson (S), ordförande Carl Axel Wilhelmsson (C), 1:e vice ordförande Johan

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl Sida 1 (7) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 11.30 Beslutande Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Catharina Tann, ledamot Lars-Göran

Läs mer

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl Sammanträdesdatum s. 1 (11) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 14.00-15.55 Beslutande Alf Michelsen (M) ordförande Lennart Månsson (M) vice ordförande Åsa Ahlström (M) ledamot Bengt

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 1 Plats och tid Kommunalhuset, Vallsjösalen, Sävsjö, måndagen den 5 november 2018 klockan 18.30 19.45 ande Samtliga ordinarie ledamöter med undantag av: Anders Griph (KD), Isabelle Tiderblom (KD), Ludwig

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2012-11-14

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2012-11-14 PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2012-11-14 Sida 1 (15) Paragrafer 222-232 Plats och tid Sessionssalen, Kommunhuset, Klippan kl. 13.30-15.45 Beslutande Övriga närvarande Utses

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 12 Plats och tid Lessebo kommunkontor, tisdagen den 7 maj 2013, kl. 15.00 15.45 ande Monica Widnemark, (s) ordf. Evert Nilsson (s), 2:e vice ordf. Göran Borg (s) Jan O Eriksson (s) Annette Severinsson-Åstrand

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 1 (20) Paragrafer 229-246 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Sessionssalen, kl. 13.3017.40 Beslutande Kenneth Dådring (M), ordförande Carl-Axel Wilhelmsson (C), 1:e vice ordförande Peter Kromnow (KD),

Läs mer

Olof Johansson (kd) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Finspångs kommun: Kommunstyrelsen

Olof Johansson (kd) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Finspångs kommun: Kommunstyrelsen Plats och tid Hotell de Geer, kl. 11.00 11.05 2008-08-27 1 (7) Beslutande Stig Andersson (s), ordförande Elisabet Rehn (v) Denny Lawrot (c) Rune Haagel (s) Jan-Erik Svenblad (s) Stefan Pettersson (s) Inge

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2006-10-17 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-15.50 Beslutande Christer Gustafsson (kd), ordförande Bertil Nilsson (m) Inga-Lill Andersson Hjelm (s) Myrna

Läs mer

Tisdagen den 30 augusti 2016 kl 13:00

Tisdagen den 30 augusti 2016 kl 13:00 2016-08-30 1 (19) Plats och tid Hörby sportcenter, Byggmästareg 6 Tisdagen den 30 augusti 2016 kl 13:00 ande Camilla Källström (M), ordförande Anders Larsson (C), vice ordförande, 182-190 Göran Dahlgren

Läs mer

PROTOKOLL KS MILJÖUTSKOTT

PROTOKOLL KS MILJÖUTSKOTT 2015-11-03 1 (6) NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga Sekreterare Margareta Ölwe (M) Göran Bengtsson (M) Emilie Nilsson (FP) Kerstin Björkäng Wirehed (S) Göran Lock (MP) miljöchefen

Läs mer

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 12 oktober 1998 kl 19 00-19 30. Se bifogad närvarolista

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 12 oktober 1998 kl 19 00-19 30. Se bifogad närvarolista AB VALLENTUNA KOMMUN Kommunfullmäktige 1998-10-12 1(12) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den

Läs mer

PROTOKOLL Räddningsnämnden

PROTOKOLL Räddningsnämnden PROTOKOLL Räddningsnämnn Sammanträsdatum 2013-09-25 Sida 1 (4) Paragrafer 12-13 Plats och tid Sessionssalen, Kommunhuset, Klippan, kl. 13.30-13.45 Beslutan Övriga närvaran Utses att justera Justeringens

Läs mer

PROTOKOLL Plan- och byggnämnden

PROTOKOLL Plan- och byggnämnden 1 (13) Paragrafer 41-51 Plats och tid Kommunhuset, Sessionssalen kl. 15:00 16.50 ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Torsten Johansson,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2006-05-16 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-16.00 Beslutande Christer Gustafsson (kd), ordförande Bertil Nilsson (m) Inga-Lill Andersson Hjelm (s) Myrna

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 1 (12) Paragrafer 98-105 Plats och tid Sessionssalen, Kommunhuset, Klippan kl. 13.30-15.30 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Bengt

Läs mer

Eva Larsson, kommunsekreterare Cecilia Christensen, kanslichef Elisabeth Olsson, registrator. Kansliavdelningen kommunhuset Klippan, :00

Eva Larsson, kommunsekreterare Cecilia Christensen, kanslichef Elisabeth Olsson, registrator. Kansliavdelningen kommunhuset Klippan, :00 1 (22) Paragrafer 9-20 Plats och tid Sessionssalen kommunhuset Klippan kl. 13:30-14:20 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Kent Lodesjö (S) (ordförande)

Läs mer

Sammanträdesdatum Tekniska nämnden Klockan , Mäntsälä, Kommunhuset

Sammanträdesdatum Tekniska nämnden Klockan , Mäntsälä, Kommunhuset Tekniska nämnden 2019-01-09 1 Tid och plats Klockan 13.00-13.35, Mäntsälä, Kommunhuset Beslutande Erik Lindström (M), ordf. Lennart Haglund (M) Bengt-Åke Svensson (S), v. ordf. Mikael Zetterström (S) Mikael

Läs mer

PROTOKOLL Handikappråd

PROTOKOLL Handikappråd 1 (12) Paragrafer 9-16 Plats och tid Sessionssalen, Kommunhuset, Klippan, kl. 18.00-20.00 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Gunilla

Läs mer

Tommy Bernevång-Forsberg (KD), ordförande

Tommy Bernevång-Forsberg (KD), ordförande JÖNKÖPINGS KOMMUN Valnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-01-09 1 Plats och tid Kajutan, Rådhuset, Jönköping, kl. 13.30 14.51 Beslutande Tommy Bernevång-Forsberg (KD), ordförande Åke Johansson (C) 1:e vice

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum Sid 1 (9) Plats och tid Traktorvägen 16, Lund, kl 18.00-18.05, 18.15 19.30 Ledamöter Lars Dahlquist (m) vice ordförande Mätta Ivarsson (mp) 2:e vice ordförande Antti Malminen (fp) Jan F W Persson (c) Rune

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2018-10-17, kl. 08:00-12:00 Sammanträdesdatum s. 1 (9) Beslutande Övriga deltagare Robert Wenglén (M) Jerry Ahlström (M) Christian Idström (M) Remco Andersson (L) Lisa

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2006-10-03 1 Organ Kommunstyrelsen Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 18.00-18.50 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Christer Gustafsson (kd) Lars-Åke Magnusson (kd) Dorota Westlund (kd)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-04-25 1 (13) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-10.10 ande Kjell Jansson (M), ordförande Mats Hultin (M) Berit Jansson (C) Elisabeth Björk (S) Kerstin Bergström

Läs mer

Räddningsnämnden (8) Kommunhuset i Klippan, kl

Räddningsnämnden (8) Kommunhuset i Klippan, kl KLIPPANS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida Räddningsnämnden 2009-09-23 1 (8) Plats och tid Kommunhuset i Klippan, kl 13.30-13.50 Beslutande Bengt Svensson, ordförande Bengt Alfredsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2018-04-04, kl. 08:00-11:33 Sammanträdesdatum s. 1 (9) Beslutande Övriga deltagare Robert Wenglén (M) Christian Idström (M) Remco Andersson (L) Lisa Bäck (S) Lennart

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (6)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (6) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2018-08-29, kl. 08:00-12:45 Sammanträdesdatum s. 1 (6) Beslutande Övriga deltagare Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Christian Idström (M) Remco Andersson (L) Lisa

Läs mer

Marie Brink (SD) Walter Christensen (M) 1-4, 6-9 Bo Andersson (C) Elena Kurenkova (SD)

Marie Brink (SD) Walter Christensen (M) 1-4, 6-9 Bo Andersson (C) Elena Kurenkova (SD) 1 (13) Paragrafer 1-9 Plats och tid Sessionssalen kl. 15:00-16:30 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Kent Lodesjö (S) (ordförande)

Läs mer

ARBETSMARKNADSNÄMNDEN 2012-12-10 1(14)

ARBETSMARKNADSNÄMNDEN 2012-12-10 1(14) ARBETSMARKNADSNÄMNDEN 2012-12-10 1(14) Plats och tid Sessionssalen, Rådhuset, måndag 2012-12-10 kl 15.30 Beslutande Ersättare M Ina Liljeberg, ordförande S Lars Åke Norin S Jörgen Tenggren KD Jan Jönsson

Läs mer