Stina-Kajsa Melin, ordförande Ingemar Serneby, 1 vice ordförande Jessica Forsell, 2 vice ordförande

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Stina-Kajsa Melin, ordförande Ingemar Serneby, 1 vice ordförande Jessica Forsell, 2 vice ordförande"

Transkript

1 1 (7) Tid kl 19:00 Plats Närvarande Presidium: Sekreterare: Inbjudna: Surte glasbruksmuseum Stina-Kajsa Melin, ordförande Ingemar Serneby, 1 vice ordförande Jessica Forsell, 2 vice ordförande Jan-Åke Lindberg Stig Fredriksson, kommundirektör Eva Eriksson, ordförande i Vård- och Omsorgsnämnden Stefan Lidberg, chef för individ- och familjeomsorgen Willy Kölborg, räddningstjänsten och ordf. i Tekniska Nämnden Lasse Andersson, brandförman, räddningstjänsten Kenneth Gustavsson, trafikingenjör Sara Johansson, trafikingenjör Antal övriga mötesdeltagare: Inledande presentation Ordförande Stina-Kajsa Melin hälsade välkommen och presenterade presidiet och inbjudna gäster. 2. Föregående mötesprotokoll Protokoll från föregående möte finns utlagt på kommunens hemsida 3 Svar på frågor Skyltningen om parkeringsförbud i zon i Surte saknas. Översyn av skyltning kommer att ske i samband med att den så kallade trafikliggaren skrivs om. Bilparkering sker på gångbanan på Trädgårdsvägen. - På Trädgårdsvägen finns en målad heldragen linje som förmodligen är tänkt att ge gående ett eget utrymme. Det är dock ingen gångbana. Trädgårdsvägen har parkeringsförbud. Häcken vid gamla tvättstugan borde klippas ner för bättre sikt i korsningen - Vi har fått förklarat att det gamla tvätteriet ligger vid Grangärdesvägen. Har varit där men fann inte någon häck som skymmer sikten. Vi behöver en bättre förklaring och mer exakt lägesbeskrivning. Mötet anser fortfarande att Surte bibliotek ska hållas öppet mer än två dagar i veckan. - Biblioteket är öppet tre dagar i veckan.

2 2 (7) 4. Nya ärenden vid dagens möte Stig Fredriksson berättade om Ales arbete för att göra kommuninvånarna delaktiga och medvetna om vilken service kommunen erbjuder. Som exempel på hur man arbetar med detta nämndes fokusgrupper, servicedeklarationer, klagomålshantering, medborgarpanel, frågepanel på hemsidan (där det är möjligt att ställa frågor till politiker) och Kommunkompassen. Servicedeklarationer är en sorts varudeklarationer över vad kommunens olika tjänster innehåller och därmed vad medborgarna kan förvänta sig. De arbetas fram genom så kallade fokusgrupper inom olika ämnesområden. Alla medborgare inbjuds att delta. De flesta hålls på kvällstid och varar cirka två timmar. Anmälan och/eller intresseanmälan kan göras till Medborgarkontoret i Nödinge. Eva Eriksson och Stefan Lidberg klarlade rykten om Göteborgsvägen 80 (det så kallade gamla kontoret) och Brattåsvillan. Kontoret är nu inlöst av kommunen och tas över vid årsskiftet. En överenskommelse har gjorts med förre fastighetsägaren om att han ska skaffa ersättningsbostäder till hyresgästerna och att kommunen inte tar över det ansvaret. Arbete pågår för att utveckla missbrukarvården. Den öppna dagverksamheten som idag finns i gamla Konsum kommer att upphöra. Till gamla Konsum kommer familjehuset, som idag som idag finns i Älvängen, att flytta.familjehuset arbetar med strukturerade insatser till barn, unga och familjer. I Brattåsvillan ska socialtjänstens missbruksenhet ha strukturerad behandlingsverksamhet och boende i så kallade träningslägenheter. För närvarande finns cirka 25 träningslägenheter i kommunen. De personer med funktionshinder som idag bor i undervåningen kommer att flytta. Utvändig kameraövervakning kommer att starta vid Aroseniusskolan och Surteskolan. Willy Kölborg och Lasse Andersson presenterade räddningstjänsten. Idag finns två brandstationer i kommunen, en i Nol och en i Surte. Gamla stationen i Surte ska ersättas och flyttas till före detta Elanders tryckeris lokaler. Under 20 gjordes 312 utryckningar varav cirka 200 från stationen i Surte. Räddningstjänsten har en heltidsanställd brandman. Övriga är deltidsanställda. Ett avtal finns med räddningstjänsten i Kungälv om räddningsledning. Lasse berättade vidare om räddningstjänstens rutiner. Den så kallade anspänningstiden, det vill säga tiden från larm till dess räddningsfordon lämnar stationen, är för Surtes del fem minuter. Därefter redogjorde Lasse en del för vad man som privatperson kan göra för att förhindra brand och försöka släcka själv i ett tidigt skede. Lasse visade också en mycket informativ film om ett brandförlopp i ett vardagsrum där brandorsaken var att ett stearinljus hade vält i en soffa % av alla bränder är anlagda. Alla kan hjälpa till att förhindra några av dem genom att till exempel inte placera barnvagnar i trapphus eller lättantända saker i vindsförråd. Tillfället gör tjuven kan också gälla anlagd brand.

3 3 (7) Som brandsläckare hemma rekommenderas pulversläckare, storlek 6 kilo. Vid brand i trapphus: Stäng dörren, stanna kvar i lägenheten och invänta räddningstjänsten. Även råd om alternativ till repstege I Ale finns inget fastställt datum för eldningsförbud. Räddningstjänsten tycker det är bra om man ringer och meddelar när man ska elda. Det är i så fall ett meddelande som tas emot men man får inget tillstånd, utan man måste själv bevaka elden. Kenneth Gustavsson och Sara Johansson presenterade en del av pågående arbete i miljöoch. Den så kallade trafikliggaren håller på att skrivas om. Den innehåller alla lokala trafikföreskrifter. Arbetet ska vara klart siste juli I Ale börjar man arbetet i Surte och går sedan vidare norrut. Alla kommuner ska ha en trafikliggare. Alla skickas digitalt till Vägverket. Därefter ska alla människor kunna hämta vad som gäller för egna kommunen och den egna gatan. Arbetet i Ale med liggaren beräknas ta cirka 1000 mantimmar. Rörande frågan om sikten vid gamla tvätteriet, återkommer miljö- och med besked. En fråga ställdes om vem som ansvarar för snöröjning av trappan från Grangärdesvägen upp mot Granhäcksvägen. Tidigare synpunkter på bristfällig skyltning, 30-skyltar på Göteborgsvägen. - Komplettering har gjorts och de ställen som idag saknar är Vägverkets ansvar. Ny lokalväg ska byggas från södra Surte ända upp till Älvängen (delvis givetvis befintliga vägbitar) med cykelväg vid sidan om. Troligen kommer lokalvägen att huvudledsskyltas. Kommunen har två påminnelseskyltar som kan flyttas runt till olika ställen. De registrerar också hur höga hastigheter fordon som passerar har. Registreringsfunktionen används första tiden på varje ställe utan att hastigheten visas samtidigt Önskemål: Sätt upp den på Bruksvägen. Hur hög får en häck vara i en vägkorsning? 70 centimeter. Svaret finns också på hemsidan. Dessutom besvarar Sara Johansson gärna per telefon liknande frågor. Frågan om parkering för varuleveranser vid Fridhem togs upp på nytt. Kan lastzon på Göteborgsvägen lösa problemet? Planer har funnits på att bygga p-platser öster om byggnaden. Kenneth har vissa funderingar på att bygga handikapparkering. Fastigheten i södra Surte omnämndes på nytt men frågor om den har besvarats på tidigare möte. Vägförbindelse Angered Surte? Kommunalrådet Jarl Karlsson har svarat: Ale kommun har avvisat ALLA förslag om väg genom Surte över det så kallade rasområdet. Söder om Keillers damm har kommunen pekat på möjligheten att bygga en anslutningsväg till Surte samhälle.

4 4 (7) En mötesdeltagare framförde önskemål om offentlig toalett i samhället. Synpunkter på ett snyggare Surte centrum, till exempel nämndes trasiga rutor i servicebutiken. De är butiksägarens ansvar. - Balkonger på baksidan av kinarestaurangen ska rengöras. Upphandling av målning av vissa delar av centrum ska göras av fastighetsbolaget Balder. På gamla shelltomten finns ett lager av gamla bildäck. Synpunkter på den skräpiga tomten, Kvarnvägen 4. Önskemål om stadsarkitektens medverkan på nästa möte. Ordföranden kontaktar. Boende i gamla kontoret. Har redan besvarats ovan. En mötesdeltagare vill behålla linbanepelaren eftersom den är en symbol för samhället. Ägarfrågan måste i så fall lösas. Kommunen? 5. Övrigt 6. Frågor att besvaras vid ortsutvecklingsmöte Se tabell i slutet av protokollet! Ordförande Sekreterare Stina-Kajsa Melin Jan-Åke Lindberg

5 Uppföljning av frågor som ställts på ortsutvecklingsmötet: 5 (7) Datum då frågan ställts ÄRENDE (generellt gäller att samtliga förvaltningar och ansvariga delges frågan genom protokollet) Åtgärd/Ärendet skall besvaras av: Status Anteckningar Måste jag flytta från Ale för att ha råd att friskvårda mig själv? Måste jag flytta från Ale för att ha råd att vara miljövänlig? En fråga ställdes om vem som ansvarar för snöröjning av trappan från Grangärdesvägen upp mot Granhäcksvägen. Kommunen har två påminnelseskyltar som kan flyttas runt till olika ställen. De registrerar också hur höga hastigheter fordon som passerar har. Registreringsfunktionen används första tiden på varje ställe utan att hastigheten visas samtidigt Önskemål: Sätt upp den på Bruksvägen Häcken vid gamla tvättstugan borde klippas ner för bättre sikt i korsningen Skyddsrummet på Bruksvägen som brann utgör en risk för barn som kan tänkas gå in där.

6 En mötesdeltagare framförde önskemål om offentlig toalett i samhället. 6 (7) På gamla shelltomten finns ett lager av gamla bildäck. Synpunkter på den skräpiga tomten, Kvarnvägen 4. Önskemål om stadsarkitektens medverkan på nästa möte. Bussförbindelse Angered-Surte. Ordföranden kontaktar. En mötesdeltagare vill behålla linbanepelaren. Ägarfrågan måste i så fall lösas. Kommunen? Sista datum för frågor till ortsutvecklingsmötet borde framgå i annonsen.. Medborgarkontoret.

7 7 (7)

8 POST: ALAFORS BESÖK: LEDETVÄGEN 6 ALAFORS TFN: FAX:

Ortsutvecklingsmöte i Surte

Ortsutvecklingsmöte i Surte MINNESANTECKNINGAR 1(8) Datum och tid 2012-11-08, 19:00-21:00 Plats Presidium Surte församlingshem, Surte Börje Ohlsson, ordförande Stina-Kajsa Melin, 1:e vice ordförande Sekreterare Inbjudna Jan-Åke Lindberg

Läs mer

1. Inledande presentation Ordförande Stina-Kajsa Melin hälsade välkommen och presenterade presidiet och inbjudna gäster.

1. Inledande presentation Ordförande Stina-Kajsa Melin hälsade välkommen och presenterade presidiet och inbjudna gäster. 2008-10-16 1 (5) Tid 2008-10-16 kl 19:00 Plats Närvarande Presidium: Surte glasbruksmuseum Stina-Kajsa Melin Jessica Forsell Sekreterare: Inbjudna: Jan-Åke Lindberg Karin Blechingberg Andreas Holmgren

Läs mer

Catharina Eliasson ordf Sune Ryden v ordf Rolf Gustavsson 2:e vice ordf. Jerker Persson, Miljö- och byggförvaltningen

Catharina Eliasson ordf Sune Ryden v ordf Rolf Gustavsson 2:e vice ordf. Jerker Persson, Miljö- och byggförvaltningen Tid, kl 19.00 21.50 1 (5) Plats Närvarande Presidium: Sekreterare: Inbjudna: Starrkärrs skola Catharina Eliasson ordf Sune Ryden v ordf Rolf Gustavsson 2:e vice ordf Jerker Persson, Miljö- och byggförvaltningen

Läs mer

Ortsutvecklingsmöte i Alafors

Ortsutvecklingsmöte i Alafors MINNESANTECKNINGAR 1(5) Ortsutvecklingsmöte: Alafors Höst 2015 Datum och tid 2015-10-22, 19:00-21:30 Plats Presidium Sekreterare Inbjudna Antal övriga mötesdeltagare Medborgarhuset, Alafors Catharina Eliasson,

Läs mer

Börje Ohlsson, ordförande Stina-Kajsa Melin 1 vice ordförande Chatarina Engström, 2 vice ordförande

Börje Ohlsson, ordförande Stina-Kajsa Melin 1 vice ordförande Chatarina Engström, 2 vice ordförande 1 MINNESANTECKNINGAR Ortsutvecklingsmöte i Surte 1(3 ) Datum och tid: 2011-04-10 Plats: Närvarande: Presidium Sekreterare Inbjudna Glasbruksmuséet i Surte Börje Ohlsson, ordförande Stina-Kajsa Melin 1

Läs mer

Anette Sernlo, (s) ordförande Tore Bergham, (fp) 1:e vice ordförande Kent Carlsson, (s) 2:e vice ordförande. Marie Greger, Tekniska förvaltningen

Anette Sernlo, (s) ordförande Tore Bergham, (fp) 1:e vice ordförande Kent Carlsson, (s) 2:e vice ordförande. Marie Greger, Tekniska förvaltningen 2006-04-20 1 (4) Tid 19.00 21.00 Plats Närvarande Presidium: Sekreterare: Inbjudna: Skepplanda Bibliotek Anette Sernlo, (s) ordförande Tore Bergham, (fp) 1:e vice ordförande Kent Carlsson, (s) 2:e vice

Läs mer

Rolf Engström, ordförande Bengt Levin, 1:e vice ordförande Stina Kajsa Melin, 2:e vice ordförande

Rolf Engström, ordförande Bengt Levin, 1:e vice ordförande Stina Kajsa Melin, 2:e vice ordförande Tid 2005-09-27 klockan.00 21.10 2005-09-27 1 (6) Plats Närvarande Presidium: Bohus Servicehus Rolf Engström, ordförande Bengt Levin, 1:e vice ordförande Stina Kajsa Melin, 2:e vice ordförande Sekreterare:

Läs mer

Inledande presentation: Ordförande Christina Oskarsson hälsade välkommen och presenterade presidiet och inbjudna gäster.

Inledande presentation: Ordförande Christina Oskarsson hälsade välkommen och presenterade presidiet och inbjudna gäster. MINNESANTECKNINGAR 1(6) Datum och tid 2015-04-29, 19:00-21:00 Plats Presidium Sekreterare Inbjudna gäster Surte församlingshem, Surte. Christina Oskarsson, ordförande Rolf Engström, 1:e vice ordförande.

Läs mer

Inledande presentation: Ordförande Börje Ohlsson hälsade välkommen och presenterade presidiet och inbjudna gäster:

Inledande presentation: Ordförande Börje Ohlsson hälsade välkommen och presenterade presidiet och inbjudna gäster: MINNESANTECKNINGAR 1(8) Datum och tid 2013-10-23, 19:00-21:00 Plats Presidium Surte församlingshem, Surte Börje Ohlsson, ordförande Stina-Kajsa Melin, 1:e vice ordförande Sekreterare Inbjudna Jan-Åke Lindberg

Läs mer

115 MINNESANTECKNINGAR Ortsutvecklingsmöte i Nödinge. Ale gymnasium

115 MINNESANTECKNINGAR Ortsutvecklingsmöte i Nödinge. Ale gymnasium 115 2008-04-22 1 (4) Tid 19 21.30 Plats Närvarande Presidium: Sekreterare: Inbjudna: Ale gymnasium Sven Pettersson, ordförande Lars-Erik Carlbom Dennis Ljunggren Axel Sager Frida Rydeling, kommunens informationsenhet

Läs mer

Inledande presentation: Ordförande Börje Ohlsson hälsade välkommen och presenterade presidiet och inbjudna gäster:

Inledande presentation: Ordförande Börje Ohlsson hälsade välkommen och presenterade presidiet och inbjudna gäster: MINNESANTECKNINGAR 1(6) Datum och tid 2014-04-15, 19:00-21:00 Plats Presidium Surte församlingshem, Surte Börje Ohlsson, ordförande Stina-Kajsa Melin, 1:e vice ordförande Sekreterare Inbjudna Jan-Åke Lindberg

Läs mer

Inledande presentation: Ordförande Börje Ohlsson hälsade välkommen och presenterade presidiet och inbjudna gäster.

Inledande presentation: Ordförande Börje Ohlsson hälsade välkommen och presenterade presidiet och inbjudna gäster. MINNESANTECKNINGAR 1(5) Datum och tid 2014-10-09, 19:00-21:00 Plats Presidium Sekreterare Inbjudna gäster Surte församlingshem, Surte. Börje Ohlsson, ordförande Stina-Kajsa Melin, 1:e vice ordförande.

Läs mer

Ortsutvecklingsmöte i Alafors

Ortsutvecklingsmöte i Alafors MINNESANTECKNINGAR 1(7) Datum och tid 2014-10-07, 19:00-21:15 Plats Presidium Sekreterare Inbjudna Medborgarhuset, Alafors Erik Karlsson, ordförande Thor Eliasson, 1:e vice ordförande Åke Niklasson, 2:e

Läs mer

Ortsutvecklingsmöte i Nol

Ortsutvecklingsmöte i Nol MINNESANTECKNINGAR 1(7) Datum och tid 2014-04-09, 19:00- Plats Presidium Sekreterare Inbjudna Antal övriga mötesdeltagare Folkets hus, Nol Rose-Marie Fihn, ordförande Monica Samuelsson, 1:e vice ordförande]

Läs mer

Ortsutvecklingsmöte i Surte

Ortsutvecklingsmöte i Surte en MINNESANTECKNINGAR 1(6) Datum och tid 2013-04-09, 19:00-21:00 Plats Presidium Surte Glasbruksmuseum, Surte Börje Ohlsson, ordförande Stina-Kajsa Melin, 1:e vice ordförande Sekreterare Inbjudna Gun-Britt

Läs mer

Kontaktpolitiker: Stina-Kajsa Melin Elisabeth Mörner Boel Holgersson Johny Sundling. KF-Presidie: Lars-Gunnar Wallin Ingemar Serneby

Kontaktpolitiker: Stina-Kajsa Melin Elisabeth Mörner Boel Holgersson Johny Sundling. KF-Presidie: Lars-Gunnar Wallin Ingemar Serneby 1(30) UNGDOMSFULLMÄKTIGE Plats och tid: A-salen Medborgarhuset Alafors, kl 12:00-15:00 Beslutande ledamöter och tjänstgörande ersättare: Inga-Lill Andersson (s), ordförande Sara M Johansson, Bohusskolan

Läs mer

Ortsutvecklingsmöte i Skepplanda

Ortsutvecklingsmöte i Skepplanda MINNESANTECKNINGAR 1(5) Ortsutvecklingsmöte: Skepplanda Vår 2016 Datum och tid 2016-04-28, 19:00-21:30 Plats Presidium Sekreterare Inbjudna Skepplanda Bygdegård, Skepplanda Carlos Tischler, ordförande

Läs mer

2 Val av två justerare, samt tid och plats för justering av protokollet. Till justeringsmän föreslås Sara Hallberg och Johannes Midtbö.

2 Val av två justerare, samt tid och plats för justering av protokollet. Till justeringsmän föreslås Sara Hallberg och Johannes Midtbö. Ale ungdomsfullmäktige PROTOKOLL från sammanträdet i Medborgarhuset, Alafors, onsdagen den 23 mars 2005, kl. 12.00-14.30 1 Upprop Närvarolista, se bilaga 1 2 Val av två justerare, samt tid och plats för

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Handikappråd 2012-09-11 10 (16) Plats och tid Kommunhuset, Vingåker, den 11 september 2012, klockan 17.00 19.05. Beslutande Anneli Bengtsson, socialnämnden, ordf Bo Sävhammar, socialnämnden Marie-Louise

Läs mer

Anette Sernlo, (s) ordförande Kent Carlsson, (s) 2:e vice ordförande. Marie Greger, Tekniska förvaltningen

Anette Sernlo, (s) ordförande Kent Carlsson, (s) 2:e vice ordförande. Marie Greger, Tekniska förvaltningen 2007-04-24 1(4) Tid 19.00 21.30 Plats Närvarande Presidium: Skepplanda Bibliotek Anette Sernlo, (s) ordförande Kent Carlsson, (s) 2:e vice ordförande Sekreterare: Inbjudna: Antal övriga mötesdeltagare:

Läs mer

Ortsutvecklingsmöte i Nödinge

Ortsutvecklingsmöte i Nödinge MINNESANTECKNINGAR 1(5) Hösten 2013 Datum och tid 2013-10-24 kl. 19:00 Plats Presidium Sekreterare Inbjudna Musikrummet, Ale gymnasium, Nödinge Lennarth Nilsson, ordförande Sven Pettersson, 1:e vice ordförande

Läs mer

Trygghetsvandring i Alafors den 3 december 2014

Trygghetsvandring i Alafors den 3 december 2014 Trygghetsvandring i Alafors den 3 december 2014 Vad är en trygghetsvandring? Trygghetsvandring är en metod som ger människor möjlighet att påverka sin närmiljö. Olika grupper kan ta initiativet till att

Läs mer

Trygghetsvandring i Nol 7/11-2012

Trygghetsvandring i Nol 7/11-2012 Trygghetsvandring i Nol 7/11-2012 Vad är en trygghetsvandring? Trygghetsvandring är en metod som ger människor möjlighet att påverka sin närmiljö. Olika grupper kan ta initiativet till att trygghetsvandra.

Läs mer

Delgivningar och inbjudan konferenser 10

Delgivningar och inbjudan konferenser 10 Kommunala handikapprådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Information om Mötesplats Krokom 3 Tillgänglighet 4 Tillgänglighetsprogrammet 5 Föregående protokoll 6 Information från socialnämnden

Läs mer

Ortsutvecklingsmöte i Bohus

Ortsutvecklingsmöte i Bohus MINNESANTECKNINGAR 1(10) Datum och tid 2014-04-03, kl. 19:00-21:30 Plats Presidium Sekreterare Inbjudna Aulan i Bohus skolan, Bohus Lennart Dahl, ordförande Inga-Lill Andersson, 1:e vice ordförande Daniel

Läs mer

1 Val av justerare. Tid Måndagen den 15 februari 2016 kl 13.00 15.00 Plats Sessionssal B, Tekniska Nämndhuset Justerat

1 Val av justerare. Tid Måndagen den 15 februari 2016 kl 13.00 15.00 Plats Sessionssal B, Tekniska Nämndhuset Justerat Råd för funktionshinderfrågor vid fastighetsnämnden och miljö- och hälsoskyddsnämnden PROTOKOLL 1/2016 PROTOKOLL 1/2016 Tid Måndagen den 15 februari 2016 kl 13.00 15.00 Plats Sessionssal B, Tekniska Nämndhuset

Läs mer

2015-10-27, kl.19:00-22.00. Skepplanda bygdegård, Skepplanda

2015-10-27, kl.19:00-22.00. Skepplanda bygdegård, Skepplanda MINNESANTECKNINGAR 1(6) Ortsutvecklingsmöte: Skepplanda Höst 2015 Datum och tid Plats 2015-10-27, kl.19:00-22.00 Skepplanda bygdegård, Skepplanda Presidium Carlos Trischler, ordförande Carina Zito Averstedt,

Läs mer

ÅTGÄRDSPROTOKOLL TRYGGHETSVANDRING 1(7)

ÅTGÄRDSPROTOKOLL TRYGGHETSVANDRING 1(7) ÅTGÄRDSPROTOKOLL TRYGGHETSVANDRING 1(7) Stationen Klotter Klottersanering Banverket Västttrafik/Vägenhete Stationen Klotter Banverket är meddelat och arbetar för en långsiktig lösning Nedgången till tunneln

Läs mer

Årsstämma Svartsö Samfällighetsförening

Årsstämma Svartsö Samfällighetsförening Årsstämma Svartsö Samfällighetsförening Föreningsstämma 29 augusti 2015 1 Val av ordförande för stämman Till ordförande för stämman valdes Göran Lundgren 2 Val av sekreterare för stämman Andrés Lagerlöf

Läs mer

Ortsutvecklingsmöte i Alafors

Ortsutvecklingsmöte i Alafors MINNESANTECKNINGAR 1(5) Datum och tid 24-04-, 19:00-21:15 Plats Presidium Sekreterare Inbjudna Alebackens cafeteria, Alafors Erik Karlsson, ordförande Thor Eliasson, 1:e vice ordförande Åke Niklasson,

Läs mer

Systematiskt brandskyddsarbete i Brf Gjutaren 16

Systematiskt brandskyddsarbete i Brf Gjutaren 16 1 Stockholm i februari 2011 Systematiskt brandskyddsarbete i Brf Gjutaren 16 Bakgrund Statens räddningsverk meddelade 2001 att systematiskt brandskyddsarbete ska bedrivas i de flesta verksamheter. Som

Läs mer

Möte med Rådet för funktionshinderfrågor

Möte med Rådet för funktionshinderfrågor Eskilstuna kommun Minnesanteckningar Rådet för funktionshinder frågor 120227 Anna-Maarit Tirkkonen Tfn 016-710 24 28 Mobil: 073-950 65 89 Möte med Rådet för funktionshinderfrågor Datum: Tisdag den 14 februari

Läs mer

Sundsvalls kommuns servicegarantier till företag. Snabbar upp processer Skapar trygghet Förbättrar dialogen Hjälper företagen

Sundsvalls kommuns servicegarantier till företag. Snabbar upp processer Skapar trygghet Förbättrar dialogen Hjälper företagen Sundsvalls kommuns servicegarantier till företag Snabbar upp processer Skapar trygghet Förbättrar dialogen Hjälper företagen Våra sex servicegarantier är företagarens bästa vänner Utan företag stannar

Läs mer

Att vända intresset bort från dörrarna

Att vända intresset bort från dörrarna Att vända intresset bort från dörrarna Mot mindre tvång och begränsningar Foto: Robert Churchill, Getty Images 1 Introduktion lärande exempel Det här lärande exemplet beskriver ett särskilt boende för

Läs mer

Förstudie. Nerikes Brandkår. Diarieföring av allmänna handlingar 2009-06-04. Ref Roger Wallin

Förstudie. Nerikes Brandkår. Diarieföring av allmänna handlingar 2009-06-04. Ref Roger Wallin Förstudie Diarieföring av allmänna handlingar Nerikes Brandkår 2009-06-04 Ref Roger Wallin 1. Uppdrag... 3 2. Offentlighetsprincipen... 3 2.1 Hur diarieförs handlingar och finns gemensamma rutiner?...

Läs mer

MINNESANTECKNINGAR Ortsutvecklingsmöte i Bohus. Tid Tisdagen den 3 oktober, klockan 19.00-21.00

MINNESANTECKNINGAR Ortsutvecklingsmöte i Bohus. Tid Tisdagen den 3 oktober, klockan 19.00-21.00 2006-10-03 1 (5) Tid Tisdagen den 3 oktober, klockan 19.00-21.00 Plats Närvarande Presidium: Bohus Servicehus Rolf Engström, ordförande Bengt Levin, 1:e vice ordförande Stina Kajsa Melin, 2:e vice ordförande

Läs mer

Ordinarie Årsmöte (Stämma) onsdagen den 26 mars 2014

Ordinarie Årsmöte (Stämma) onsdagen den 26 mars 2014 Sida 1 (5) Ordinarie Årsmöte (Stämma) onsdagen den 26 mars 2014 Närvarande var fastigheterna 5, 7, 11, 15, 21, 22, 24, 31, 36, 37, 38, 42, 45, 48, 50, 54, 56, 57, 60, 62, 64, 65, 70, 72, 76, 78, 86, 93,

Läs mer

Vansbro kommun. Kommunala Pensionärsrådet Protokoll 2014-12-22. Tid och plats Vansbrorummet, måndagen den 22 december 2014 kl.

Vansbro kommun. Kommunala Pensionärsrådet Protokoll 2014-12-22. Tid och plats Vansbrorummet, måndagen den 22 december 2014 kl. Tid och plats Vansbrorummet, måndagen den 22 december 2014 kl. 13:00-14:50 Per-Anders Westhed, ordförande Nall Lasse Andersson, S Lars Forsberg, Dala-Järn/Nås PRO Hans Björn, Vansbro PRO Lars Johansson,

Läs mer

Trygghetsvandring i Surte den 9 november 2010

Trygghetsvandring i Surte den 9 november 2010 Trygghetsvandring i Surte den 9 november 2010 Vad är en trygghetsvandring? Trygghetsvandring är en metod som ger människor möjlighet att påverka sin närmiljö. Olika grupper kan ta initiativet till att

Läs mer

Lokalbussen i Lycksele

Lokalbussen i Lycksele Lokalbussen i Lycksele 1. Kön A. Man 15 31,9 B. Kvinna 32 68,1 2. Ålder A. >12 0 0 B. 13-19 19 40,4 C. 20-29 3 6,4 D. 30-39 4 8,5 E. 40-49 3 6,4 F. 50-59 13 27,7 G. 60-69 2 4,3 H. 70< 3 6,4 3. Vilken är

Läs mer

Minnesanteckningar från Rådet för funktionshinderfrågor

Minnesanteckningar från Rådet för funktionshinderfrågor Kommunstyrelsen Datum 1 (7) Kommunledningskontoret Rådet för funktionshinderfrågor Anna-Maarit Tirkkonen Tfn. 016-710 24 28 Mobil: 073-950 65 89 Minnesanteckningar från Rådet för funktionshinderfrågor

Läs mer

EN RÄDDNINGSPLAN FÖR FAMILJEN

EN RÄDDNINGSPLAN FÖR FAMILJEN MOT EN TRYGG OCH SÄKER FRAMTID EN RÄDDNINGSPLAN FÖR FAMILJEN 1 Ta dig ut ur en brinnande byggnad, men gå inte in i röken! En brand är alltid överraskande, och rummet börjar genast fyllas av rök som är

Läs mer

REFERAT KOMMUNDELSSTÄMMA I MÖLNLYCKE 2015-10-20

REFERAT KOMMUNDELSSTÄMMA I MÖLNLYCKE 2015-10-20 1 REFERAT KOMMUNDELSSTÄMMA I MÖLNLYCKE 2015-10-20 Kommundelsstämman i Mölnlycke var välbesökt med drygt 50 engagerade medborgare. Stämman kom att handla mycket om Götalandsbanan och utvecklingen av centrum

Läs mer

Direktionsprotokoll 2016 för Södra Älvsborgs Räddningstjänstförbund

Direktionsprotokoll 2016 för Södra Älvsborgs Räddningstjänstförbund Kc1a BESLUTSFÖRSLAG Direktionsprotokoll 2016 för Södra Älvsborgs Räddningstjänstförbund Direktionsprotokoll 2016-01-14, 1-7 Kommunstyrelsen föreslås besluta: Ärendet läggs till handlingarna. 2016-01-21

Läs mer

Det här gäller vid ett obevakat övergångsställe

Det här gäller vid ett obevakat övergångsställe Övergångsställen Det här gäller vid ett obevakat övergångsställe Du ska ta hänsyn till fordonens hastighet och hur nära de är när du ska gå ut på ett övergångsställe. Korsa körbana eller cykelbana utan

Läs mer

Ortsutvecklingsmöte i Alafors

Ortsutvecklingsmöte i Alafors MINNESANTECKNINGAR 1(7) Datum och tid, 19:00-21:00 Plats Presidium Sekreterare Inbjudna Medborgarhuset, Alafors Dan Björk, ordförande Thor Eliasson, 1:e vice ordförande Åke Niklasson, 2:e vice ordförande

Läs mer

Styrelsemöte BRF Primusbacken

Styrelsemöte BRF Primusbacken Sekreterare: Carl Bladh-Johansson Ordförande: Anders Långberg PROTOKOLL Datum: 14-11-03 Styrelsemöte BRF Primusbacken Tid: 19:00 till 20:30 Plats: Rosa Drömmar Närvarande: Anders Ekström, Anders Långberg,

Läs mer

Att ordna en interaktiv diskussion för Raoul Wallenbergs dag

Att ordna en interaktiv diskussion för Raoul Wallenbergs dag Att ordna en interaktiv diskussion för Raoul Wallenbergs dag Den 27 augusti är Raoul Wallenbergs dag, Sveriges nationella dag för medmänsklighet och civilkurage. Genom enastående ledarskap och kreativitet

Läs mer

Övergångsställen och cykelöverfarter

Övergångsställen och cykelöverfarter Övergångsställen och cykelöverfarter Vem är gående? Gående är den som går. Bestämmelser om gående gäller bl.a. även för den som åker rullskidor, rullskridskor eller spark leder cykel, moped eller motorcykel

Läs mer

Magistern, f.d. Handelsskolan, Kalmar. Beslutande Birgitta Elfström (s) ordf (kommunstyrelsen)

Magistern, f.d. Handelsskolan, Kalmar. Beslutande Birgitta Elfström (s) ordf (kommunstyrelsen) KALMAR KOMMUN Handikapprådet PROTOKOLL Sammanträdesdag 2008-11-06 Tid Kl 18.00 20.00 Plats Magistern, f.d. Handelsskolan, Kalmar Omfattning 37-48 ande Birgitta Elfström (s) ordf (kommunstyrelsen) Ingvar

Läs mer

Fördjupad. olycksundersökning 2010-12-28 520.2010.00668

Fördjupad. olycksundersökning 2010-12-28 520.2010.00668 Räddningstjänsten Karlstadsregionen Fördjupad Datum Dnr olycksundersökning 2010-12-28 520.2010.00668 Anledning till undersökningen: På tisdagen den 30 november kolliderar ett av räddningstjänstens fordon

Läs mer

MINNESANTECKNINGAR Ortsutvecklingsmöte i Bohus. Tid Onsdagen 18 april 2007 kl

MINNESANTECKNINGAR Ortsutvecklingsmöte i Bohus. Tid Onsdagen 18 april 2007 kl 2007-05-18 1 (5) Tid Onsdagen 18 april 2007 kl. 19.00 21.00 Plats Närvarande Presidium: Bohus Servicehus Rolf Engström, ordförande Stina Kajsa Melin, 2:e vice ordförande Sekreterare: Inbjudna: Lena Selander

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Kommunala handikapprådet 2015-11-18 1(13)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Kommunala handikapprådet 2015-11-18 1(13) Nr xx 1(13) Tid och plats Onsdagen den 18 november 2015, klockan 13.00 16.00 i Telaris Österrådaplan Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Socialnämnden Tommy W Johansson (S) Kommunstyrelsen Ann-Christin

Läs mer

Väg 1710 och berörda korsningar mellan Barkåkra och Pomona

Väg 1710 och berörda korsningar mellan Barkåkra och Pomona Till Ängelholms kommun att. Ann Kristin Wiiberg Östra vägen 2 262 80 Ängelholm och Till Trafikverket Region Syd Box 543 291 25 Kristianstad Väg 1710 och berörda korsningar mellan Barkåkra och Pomona Efter

Läs mer

Plats och tid Komunkontoret sammanträdesrum A, onsdag 18 juni 2014, klockan 09:00 11:30

Plats och tid Komunkontoret sammanträdesrum A, onsdag 18 juni 2014, klockan 09:00 11:30 2014-06-18 1 (20) Plats och tid Komunkontoret sammanträdesrum A, onsdag 18 juni 2014, klockan 09:00 11:30 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Börje Ohlsson (S) Mikael Jonsson, (M) Ingemar Ehn,

Läs mer

Etikett och trafikvett

Etikett och trafikvett Etikett och trafikvett Etikett och trafikvett Huddinge ska växa i takt med Stockholms län. Det betyder att befolkningen ska öka från drygt 100 000 invånare till mellan 120 000 och 150 000 år 2030. Det

Läs mer

Dagordning (Kopiera så att alla körmedlemmar kan läsa) Årsmötesprotokoll Färdig mall som du bara fyller i.

Dagordning (Kopiera så att alla körmedlemmar kan läsa) Årsmötesprotokoll Färdig mall som du bara fyller i. Så här går det till 1 Håll ett årsmöte Meddela din kör två veckor i förväg att ni ska ha ett årsmöte. UNGiKÖR kan förse dig med de flesta handlingar som behövs för mötet: 2 Dagordning (Kopiera så att alla

Läs mer

ELEVHJÄLP. Diskussion s. 2 Åsikter s. 3. Källkritik s. 11. Fördelar och nackdelar s. 4. Samarbete s. 10. Slutsatser s. 9. Konsekvenser s.

ELEVHJÄLP. Diskussion s. 2 Åsikter s. 3. Källkritik s. 11. Fördelar och nackdelar s. 4. Samarbete s. 10. Slutsatser s. 9. Konsekvenser s. Källkritik s. 11 Diskussion s. 2 Åsikter s. 3 Samarbete s. 10 Slutsatser s. 9 ELEVHJÄLP Fördelar och nackdelar s. 4 Konsekvenser s. 5 Lösningar s. 8 Perspektiv s. 7 Likheter och skillnader s. 6 1 Resonera/diskutera/samtala

Läs mer

Motion om säkrare gång- och cykelvägar

Motion om säkrare gång- och cykelvägar 2007-09-24 202 442 Kommunstyrelsen 2008-01-14 6 14 Arbets- och personalutskottet 2007-12-17 276 580 Dnr 07.541-008 septkf23 Motion om säkrare gång- och cykelvägar Ärendebeskrivning Erika Josbrandt, för

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet (KPR) 2012-04-04 1 (9)

Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet (KPR) 2012-04-04 1 (9) Sida Kommunala Pensionärsrådet (KPR) 2012-04-04 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Björken, kommunhuset, den 4 april 2012, kl. 13.30-15.30. Beslutande För pensionärsföreningarna Åke Gustavsson, PRO Samorganisation

Läs mer

MINNESANTECKNINGAR FRÅN MEDBORGARTRÄFF I RIMFORSA DEN 5 MAJ 2014

MINNESANTECKNINGAR FRÅN MEDBORGARTRÄFF I RIMFORSA DEN 5 MAJ 2014 MINNESANTECKNINGAR FRÅN MEDBORGARTRÄFF I RIMFORSA DEN 5 MAJ 2014 Datum: 2014-05-05 Tid: 19.02 20.35 Plats: Godtemplargården, Rimforsa Deltagare: 25 personer Kommunalrådet Pia Tingvall hälsade välkommen

Läs mer

Foto: Yatmandu. Sommarlov i Ale 2014

Foto: Yatmandu. Sommarlov i Ale 2014 Foto: Yatmandu Sommarlov i Ale 2014 Utomhusbad i Ale Personal från Skepplanda simhall finns på plats för märkestagning. Märkestagningen är gratis, men du betalar för simmärkena. Märkestagning sjö: > Hultasjön

Läs mer

Brandsäkerhet i hemmet SFI Handledarmanus

Brandsäkerhet i hemmet SFI Handledarmanus Handledarmanus SFI Brandsäkerhet i hemmet SFI Handledarmanus Välkommen som handledare för utbildningen Brandsäkerhet i hemmet för SFI-elever. Syftet med utbildningen är att deltagarna ska förstå vilka

Läs mer

Plats: Jungska rummet 9:034, Tekniska Nämndhuset

Plats: Jungska rummet 9:034, Tekniska Nämndhuset s GATU- OCH FASTIGHETSNÄMNDEN TRAFIKUTSKOTTET PROTOKOLL 10/03 Tid: 20 november 2003 kl 08.00 08.30 Plats: Jungska rummet 9:034, Tekniska Nämndhuset Justerat: Anslaget: Karin Wanngård Berthold Gustavsson

Läs mer

16:10. Sekreterare sa Joelsson. Ordförande arbroik und. Justerande nilla Wis%ell BEVIS OM ANSLAG

16:10. Sekreterare sa Joelsson. Ordförande arbroik und. Justerande nilla Wis%ell BEVIS OM ANSLAG TIERPS 2016-03-03 1 (8) Plats och tid A-salen, kommunhuset, Tierps köping, kl. 15:00-16:10 Beslutande och övriga närvarande enligt sida 2 Paragrafer 1-6 Utses att justera Gunilla Wisell Justeringens plats

Läs mer

Arbetsmöte 1. Vi arbetar med vår värdegrund

Arbetsmöte 1. Vi arbetar med vår värdegrund Om arbetsmöten Arbetsmötena handlar om hur vi ska arbeta för att värdegrunden ska ge resultat, det vill säga att de äldre personer som vi ger stöd och omsorg kan ha ett värdigt liv och känna välbefinnande.

Läs mer

Adelöv Framtidsgrupp, styrelsemöte

Adelöv Framtidsgrupp, styrelsemöte PROTOKOLL 1:5 Adelöv Framtidsgrupp, styrelsemöte Datum Tid Plats Närvarande 2012-09-04 19.00 21.00 Adelövs skola Kenneth Malm Ingemar Karlsson Uno Ljungberg Annika Hansson Helena Karlsson Kristina Karlsson

Läs mer

TRYGGHETSVANDRING I DALSJÖFORS

TRYGGHETSVANDRING I DALSJÖFORS SAMMANSTÄLLNING AV TRYGGHETSVANDRING I DALSJÖFORS HÖSTEN 2013 BROTTSFÖREBYGGANDE RÅDET (BRÅ) STADSDEL ÖSTER TRYGGHETSVANDRINGAR - SDF ÖSTER För att klara s prioritering gällande säkerhet och trygghet för

Läs mer

BRF URNAN 1 ORG.NR. 716419-5294 BIRKASTAN VASASTAN SÄKERHETSDÖRRAR. Utredning samt beslut för fortsatt arbete Obs. ett förslag avser ändring av stadga

BRF URNAN 1 ORG.NR. 716419-5294 BIRKASTAN VASASTAN SÄKERHETSDÖRRAR. Utredning samt beslut för fortsatt arbete Obs. ett förslag avser ändring av stadga SÄKERHETSDÖRRAR Utredning samt beslut för fortsatt arbete Obs. ett förslag avser ändring av stadga 0 Ska dörrbyte finansieras av föreningen eller enskild medlem? Styrelsen önskar att medlemmarna avgör

Läs mer

Lena Huss (HSO/ÅSS) Eva Söderbärj (HSO/FUB) Ann Louise Larsson Kapp (DHR) Britt-Inger Stjernström (HSO/R)

Lena Huss (HSO/ÅSS) Eva Söderbärj (HSO/FUB) Ann Louise Larsson Kapp (DHR) Britt-Inger Stjernström (HSO/R) RÅD FÖR FUNKTIONSHINDERFRÅGOR VID FASTIGHETSNÄMNDEN OCH MILJÖ- OCH HÄLSOSKYDDSNÄMNDEN Möte mellan miljö- och hälsoskyddsnämndens presidium och rådet för funktionshinderfrågor Tid Tisdagen den 11 september

Läs mer

VÄRBYÄNGENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING

VÄRBYÄNGENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING VÄRBYÄNGENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING PROTOKOLL 2015-07 Protokoll 07 fört vid styrelsemöte i hus 117 den 22/6 2015 Närvarande: Mikael Rydell (MR), Kent Larsson (KL), Henrik Ohlsson (HO), Björn Johansson (BJ),

Läs mer

Marie-Louise Lagerberg, HSO Ulla Åsberg, HSO Stefan Hansson, HSO Anita Hansson, HSO Monica Hassling, Rehab

Marie-Louise Lagerberg, HSO Ulla Åsberg, HSO Stefan Hansson, HSO Anita Hansson, HSO Monica Hassling, Rehab KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (13) Beslutare Plats och sammanträdestid Samverkets lokal Oslovägen 13F kl. 09.00 12.00 Leif Andersson, Ordförande Birgitta Laugmo, Barn- och utbildningsnämnden Allan

Läs mer

Tillgänglighetsrådet. Plats KS-salen, Stadshuset, Östra Sjögatan 18, Kalmar PROTOKOLL. Tid Torsdagen den 4 september 2014, kl.

Tillgänglighetsrådet. Plats KS-salen, Stadshuset, Östra Sjögatan 18, Kalmar PROTOKOLL. Tid Torsdagen den 4 september 2014, kl. PROTOKOLL Sammanträdesdatum 2014-09-04 Tillgänglighetsrådet Tid Torsdagen den 4 september 2014, kl. 16:00 18:30 Plats KS-salen, Stadshuset, Östra Sjögatan 18, Kalmar Omfattning 34-45 Beslutande Anette

Läs mer

Protokoll MOTOCROSSEKTION Nr 3 2004

Protokoll MOTOCROSSEKTION Nr 3 2004 Protokoll MOTOCROSSEKTION Nr 3 2004 Datum: 9 april 2004 Plats: Hotell Åhusstrand Tid: 09.00 15.00 Deltagare: Margareta Lindfors Ordförande Håkan Svensson Peter Johansson Peter Isgren Handläggare Elitseriekommittén

Läs mer

Kommunala handikapprådet 2015-09-16 1(15)

Kommunala handikapprådet 2015-09-16 1(15) Kommunala handikapprådet 2015-09-16 1(15) Tid och plats onsdagen den 16 september 2015, klockan 13.00 16.00, i Telaris Österrådaplan Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Tommy W Johansson (S)

Läs mer

Kenneth Nordberg (V) Agneta Sellholm (M) Torbjörn Holmström (M) Fredrik Andersson (SD)

Kenneth Nordberg (V) Agneta Sellholm (M) Torbjörn Holmström (M) Fredrik Andersson (SD) Miljö och byggnadsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Kristinelundsvägen 4, Dammen, Köping, kl 08.15 10.45 ande Per Carlesson (S) ordförande Lena Vilhelmsson (S) v ordförande Heinz Blahusch

Läs mer

MINNESANTECKNINGAR 1(5)

MINNESANTECKNINGAR 1(5) MINNESANTECKNINGAR 1(5) Datum och tid 2015-04-01, 19:00-21:00 Plats Presidium Hålanda bygdegård, Hålanda Anders Rollings, ordförande Lars Kopp, 1:e vice ordförande Örjan Claesson, 2:e vice ordförande Sekreterare

Läs mer

Bostadsrättsföreningen Porslinsbruket 23 Bråvallagatan 8 113 36 Stockholm Juni 2013

Bostadsrättsföreningen Porslinsbruket 23 Bråvallagatan 8 113 36 Stockholm Juni 2013 1 Bostadsrättsföreningen Porslinsbruket 23 Bråvallagatan 8 113 36 Stockholm Juni 2013 Medlem och bostadsrättshavare i Porslinsbruket 23 Välkommen som medlem och bostadsrättshavare i bostadsrättsföreningen

Läs mer

Dialog Respekt för privatliv och personlig integritet

Dialog Respekt för privatliv och personlig integritet Respekt för privatliv och personlig integritet Av 1 kap. 1 tredje stycket i socialtjänstlagen framgår det att verksamheten ska bygga på respekt för människors självbestämmande och integritet. Innan vi

Läs mer

Minnesanteckningar från mötet 30 augusti, 2006 Yrkestrafikrådet i Jämtlands län Närvarande: Bert Eriksson, Transportarbetareförbundet, Bengt Arnell,

Minnesanteckningar från mötet 30 augusti, 2006 Yrkestrafikrådet i Jämtlands län Närvarande: Bert Eriksson, Transportarbetareförbundet, Bengt Arnell, Minnesanteckningar från mötet 30 augusti, 2006 Yrkestrafikrådet i Jämtlands län Närvarande: Bert Eriksson, Transportarbetareförbundet, Bengt Arnell, Taxi Östersund, Kenneth Peterson, Kommunal, Lennart

Läs mer

Kommunala Handikapprådet Mötesprotokoll 2010-04-22

Kommunala Handikapprådet Mötesprotokoll 2010-04-22 1 Tid och plats: den 22 april 2010 kl.17.30-19.10 i rum 386 Närvarande Gunnar Pihl (FP), ordf. Lennart Nilsson (M) Anna-Stina Eklund-Wivallius (M) Frida Tamker (M) Veronika Cornils Berg (C) Anne Lindberg

Läs mer

Barnets rättigheter. Barnkonventionen

Barnets rättigheter. Barnkonventionen Barnets rättigheter Barnkonventionen Viktiga regler De olika reglerna i konventionen om barnets rättigheter kallas för artiklar Det finns 54 artiklar Alla regler är lika viktiga. Men det är ändå några

Läs mer

Minnesanteckningar från kommunbygderåd

Minnesanteckningar från kommunbygderåd Vår ref: Susann Gustafson Turist- och landsbygdsutvecklare Datum: 2012-11-12 Minnesanteckningar från kommunbygderåd Tid: onsdagen den 7 november, klockan 18.30 Plats: Byakrogen, Ambjörnarp Närvarande:

Läs mer

Ajournering mellan 36 och 37 kl. 14.40 14.55

Ajournering mellan 36 och 37 kl. 14.40 14.55 Omsorgsnämnden 2015-06-10 1(2) Plats och tid Omsorgsförvaltningen, Gärdesvägen 4, Alvesta 10 juni 2015 kl. 13.15 15.45 Ajournering mellan 36 och 37 kl. 14.40 14.55 Justerade paragrafer 33-45 Beslutande

Läs mer

Välkommen. till Kommunfullmäktige i Ragunda kommun

Välkommen. till Kommunfullmäktige i Ragunda kommun Välkommen till Kommunfullmäktige i Ragunda kommun Vad är Kommunfullmäktige? Kommunfullmäktige är kommunens högsta beslutande organ och kan sägas vara kommunens riksdag. Kommunfullmäktige fattar viktiga

Läs mer

Skepplanda Bibliotek. Kent Carlsson, (s) ordförande Anna Thomander, ( ) 2:e vice ordförande. Marie Greger, Tekniska förvaltningen

Skepplanda Bibliotek. Kent Carlsson, (s) ordförande Anna Thomander, ( ) 2:e vice ordförande. Marie Greger, Tekniska förvaltningen 2008-10-22 1(4) Tid: 19.00 21.15 Plats: Skepplanda Bibliotek Närvarande: Presidium: Sekreterare: Inbjudna: Antal övriga mötesdeltagare: Kent Carlsson, (s) ordförande Anna Thomander, ( ) 2:e vice ordförande

Läs mer

Kommunrevisionen. Granskning av Klagomålshantering 2006-03-22. Kommunstyrelsen Kommunfullmäktige

Kommunrevisionen. Granskning av Klagomålshantering 2006-03-22. Kommunstyrelsen Kommunfullmäktige Kommunrevisionen 2006-03-22 Kommunstyrelsen Kommunfullmäktige Granskning av Klagomålshantering Kommunrevisionen har granskat rutinerna för klagomålshantering, vilka utgör del av kommunens övergripande

Läs mer

Handikappsamverkans representation till handikapprådet 4. Information från socialnämnden 5. Sammanträdestider för 2011 8

Handikappsamverkans representation till handikapprådet 4. Information från socialnämnden 5. Sammanträdestider för 2011 8 Kommunala handikapprådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Föregående protokoll 3 Handikappsamverkans representation till handikapprådet 4 Information från socialnämnden 5 Tillgänglighetspriset

Läs mer

Brandorsaksutredning. Villabrand, 070 1916282 lars.nyhlen@sundsvall.se. Lars-Göran Nyhlén. Brandorsaksutredare

Brandorsaksutredning. Villabrand, 070 1916282 lars.nyhlen@sundsvall.se. Lars-Göran Nyhlén. Brandorsaksutredare Avdelning, handläggare, tfn, e-post Datum Beteckning 1 (7) Samhällsskyddsavdelningen Lars-Göran Nyhlén Brandorsaksutredning 070 1916282 lars.nyhlen@sundsvall.se Brandorsaksutredning Villabrand, Av Lars-Göran

Läs mer

PROTOKOLL 1 (15) 2010-11-17

PROTOKOLL 1 (15) 2010-11-17 PROTOKOLL 1 (15) 2010-11-17 Kommunala handikapprådet Plats och tid ande Camilla Stenmark Stig Stefansson Torvald Stefansson Ola Burström Åke Lindqvist Britt-Inger Lundstedt Christine Edström Eva Gustavsson

Läs mer

MINNESANTECKNINGAR FRÅN MEDBORGARTRÄFF I KISA 23 SEPTEMBER 2013.

MINNESANTECKNINGAR FRÅN MEDBORGARTRÄFF I KISA 23 SEPTEMBER 2013. MINNESANTECKNINGAR FRÅN MEDBORGARTRÄFF I KISA 23 SEPTEMBER 2013. Datum: 2013-09-23 Tid: 19.00 20.30 Plats: Folkets Hus Deltagare: 15 Kommunalrådet Pia Tingvall hälsar välkommen till Medborgarträffen i

Läs mer

Protokoll: EFFs möte 3 november 2009

Protokoll: EFFs möte 3 november 2009 Protokoll: EFFs möte 3 november 2009 Tid:19.00-21.00 Plats: Personalrummet, Ellagårdsskolan Närvarande: Paul Klinkert, (Ordförande) 1-3d Sofia Bennet, 2c och 5c Gary Sundell (Rektor) Jessica Lundahl, 2c

Läs mer

Inventering av forum för samverkan och delaktighet inom

Inventering av forum för samverkan och delaktighet inom Tjänsteskrivelse 1 (9) 2015-10-05 Bildnings- och omsorgsförvaltningen Handläggare Eva Westlund Utvecklingsledare/utredare 033-430 56 11 eva.westlund@bollebygd.se Dnr : 67608 Bildnings- och omsorgsnämnden

Läs mer

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Handikapprådet 2006-03-01. Kommunförvaltningens sammanträdesrum Karpen kl 18.00 19.45

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Handikapprådet 2006-03-01. Kommunförvaltningens sammanträdesrum Karpen kl 18.00 19.45 1 (15) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Karpen kl 18.00 19.45 Beslutande Bengt Ingvarsson, ordförande Kjell Carlström, RMA Ann-Christin Jarl, SN Lars Svensson, KS Nils-Börje Jönsson,

Läs mer

Bengt Epperlein, Förvaltningschef, sekreterare Roy Pettersson, Arvika (ersättare) Bo Ribaeus, Säffle (ersättare)

Bengt Epperlein, Förvaltningschef, sekreterare Roy Pettersson, Arvika (ersättare) Bo Ribaeus, Säffle (ersättare) Plats och tid Kalkningsförbundets kontor 12:45-15:00 Beslutande Ej närvarande Anders Eriksson, Forshaga Helena Anshammar, Sunne Irene R-Karlsson, Hagfors Gerd Karlsson, Arvika Bengt-Olov Persson, Filipstad

Läs mer

Länspensionärsrådet (LPR) 1-12

Länspensionärsrådet (LPR) 1-12 PROTOKOLL 1(5) Diarienummer Plats: Sal B, Regionens hus Närvarande: Britt Johansson, M, t.f. ordförande för sammanträdet Mari Lindahl, FP (ers Jimmy Henriksson, FP, ordf) Lena Persson, S Elisabeth Lindberg,

Läs mer

Protokoll Storbrukarråd 2015-03-10

Protokoll Storbrukarråd 2015-03-10 Protokoll Storbrukarråd 2015-03-10 Närvarande: Bo-Kenneth Knutsson Anneli Sjöberg Tord du Rietz Peter Lindholm Ulla Hägg Sven-Olov Lindahl Ingegerd Axell Hanna Pansell Magnus Alm Louise Angelika Helen

Läs mer

Anteckningar kommundelsstämma Stora Höga, Jörlanda och Spekeröd 2014-04-10

Anteckningar kommundelsstämma Stora Höga, Jörlanda och Spekeröd 2014-04-10 Anteckningar kommundelsstämma Stora Höga, Jörlanda och Spekeröd 2014-04-10 Närvarande: Jan Glimstedt, Olof Lundberg, Owe Johansson, Arne Olsson, Sofia Westergren, Lillemor Arvidsson, Gunnar Pettersson,

Läs mer

Trygghetsvandring Hemmingsmark 2012-09-20 Området kring skolan

Trygghetsvandring Hemmingsmark 2012-09-20 Området kring skolan Trygghetsvandring Hemmingsmark 2012-09-20 Området kring skolan Trygghetsvandringar är en metod för att skapa en bättre och tryggare närmiljö Vid trygghetsvandringar upptäcker man många saker som man annars

Läs mer

Mötesanteckningar- dialogmöte med patient- och handikappföreningar, 2015-12-07

Mötesanteckningar- dialogmöte med patient- och handikappföreningar, 2015-12-07 Mötesanteckningar- dialogmöte med patient- och handikappföreningar, 2015-12-07 Hälso- och sjukvårdsnämndens presidieberedning samt hälso- och sjukvårdsdirektören hade inbjudit samtliga länsföreningar till

Läs mer