Pensionärsrådet torsdag 19 maj 2011

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Pensionärsrådet torsdag 19 maj 2011"

Transkript

1 1 (6) Protokoll Kommunförvaltningen Storm, Josefine Tfn Pensionärsrådet torsdag 19 maj 2011 Mötesdatum Plats Månstorps Ängar Tid Ordinarie Ersättare Övriga Anna Mannfalk (Omsorgsnämnden) (Ordförande) Birgitta Ericson Erch (PRO Skanör Falsterbo) (Vice ordförande) Lena Wendt (Omsorgsnämnden) Ann-Sofie Hörlin (Miljö- och byggnadsnämnden) Lars Olin (Kommunstyrelsen) Per-Erik Lundquist (PRO Vellinge) Kjell Andersson (PRO Månstorp) Gun Eskilsson (PRO Räng/Höllviken) Gun-Britt Sandell (Näsets Veteranklubb) Per Laurin (Sällskapet Armeria) Solweig Persson (Ljungens Seniorer SPF) Bodil Uddberg (PRO Skanör-Falsterbo) Nils Sjöström (SPF Strandrågen) Christer Johannesson (PRO Vellinge) Kjell Kumlien (PRO Räng/Höllviken) Birgitta Hasselgren (SPF Näsets Veteraner) Barbro Håkansson (SPF Ljungens Seniorer) Charlotte Unosson (Avdelningschef Individuell Medborgarservice) Catharina Byström (Socialt ansvarig Samordnare) Pernilla Hedin (Demenskoordinator) Susann Lindmark (Anhörigstödskoordinator) Josefine Storm (Sekreterare) Postadress Telefon E-post Bankgiro Vellinge Besöksadress Fax Webbplats Org. Nr Norrevångsgatan

2 2 (6) 1) Val av justerare Birgitta Ericson Erch väljs till justerare. 2) Uppföljning av förra mötets protokoll Inga synpunkter på protokollet och det läggs till handlingarna. Dock finns önskemål om att ett bindande dokument för bandvagnen tas fram till nästa pensionärsråd. Det dokument som behandlar behov av bandvagnstransport och som skickades ut i samband med förra protokollet ses som en riktlinje och därför eftersöks ett bindande dokument mellan kommunen och räddningstjänsten vad det gäller bandvagnen. Vid nästa möte återkommer vi med mer information kring ett eventuellt avtal. 3) Presentation av anhörigstödskoordinator och demenskoordinator Susann Lindmark presenterade sig och sin roll som anhörigstödskoordinator i kommunen vilket är en projektanställning över ett år. Anhörigstödet är till för dem som stödjer eller vårdar en närstående som är långvarigt sjuk, äldre eller har ett funktionshinder. Uppdraget har sin utgångspunkt i att möta upp bestämmelserna i socialtjänstlagen. Anhörigstöd finns idag för äldre genom Förenade Care på Bäckagården, Almgården och Postgården. Vid frågor om anhörigstöd är man välkommen att kontakta Susann på telefon eller via e-post susann.lindmark@vellinge.se Pernilla Hedin arbetar som demenskoordinator vilket också är en projektanställning över ett år. Uppdraget har sin utgångspunkt i de nationella riktlinjerna för demens vilka ligger till grund för när beslut tas rörande demenssjukdomar. Tanken är att både drabbade och anhöriga ska fångas och få hjälp i tid. Pernilla kommer gärna ut och besöker pensionärsföreningarna om man vill ha vidare information. Vid frågor nås Pernilla på telefon eller via e-post pernilla.hedin@vellinge.se 4) Remiss hastighetsplan Med anledning av att kommunen har fått möjlighet att införa bland annat 40 och 60 km/tim har en hastighetsöversyn genomförs. Översynen presenteras i en hastighetsplan. Översynen kan laddas ner från kommunens hemsida. De finns också tillgängliga på kommunens bibliotek och i kommunhuset. Synpunkter lämnas till Vellinge kommun, Vellinge eller via e-post till vellinge.kommun@vellinge.se senast den 31/5-2011, ange ärendenummer NGM 2011/193.

3 3 (6) De synpunkter som inkom under mötet rörde Stenbocksväg vid Sandeplan. Att öka hastigheten till 60 km/tim är inte bra och det skulle göra vägen till rena autostradan. Det är inte heller lämpligt att först bygga rondeller och sedan höja hastigheten. Varför hastigheten överhuvudtaget ska ändras ifrågasattes. Lars Olin (kommunstyrelsen) menar att tanken är att det ska vara ett mellanting mellan km/tim och att det är en är en anpassning till Europa där man har 20, 40 och 60 km/tim som hastighetsgränser. Det inkom också synpunkter på att vissa 30-vägar t.ex. Ljunstyckevägen inte finns med i översynen. Är det meningen att hasigheten på sådana vägar ska kvarstå då det inte finns något inritat? Ett förslag inkom om att dela upp områden i zoner istället för att märka upp med hasighetsskyltar. Röd, grön zon etc. Ett annat förslag handlade om att införa olika hastigheter sommar- respektive vintertid. Då blir det dock svårt att färgkoordinera. Det inkom också synpunkter på att remisstiden för en så stor översyn är för kort och vi kommer därför att undersöka om det går att förlänga remisstiden. 5) Omsorgsnämnden informerar Hyra lokal i Vellinge kommun Det har uppstått många frågor kring lokaler och lokalhyror för kommunens lokaler. Broschyren Hyra lokal i Vellinge kommun delades därför ut. Broschyren innehåller alla praktiska regler och ordningsföreskrifter. Josefine Storm (sekreterare pensionärsrådet) undersöker om informationen finns på kommunens hemsida. Färdtjänsten övergår till Region Skåne Beslutet är taget att färdtjänsten kommer att övergå till Region Skåne. Många kommuner i Skåne har satsat på samarbete med Skånetrafiken. Tanken är att samordna färdtjänst som inte är kollektivtrafik och inte är taxi vilket blir lättare om det ligger under samma utförare. Färdtjänsten övergår till Region Skåne den 1 januari Bemanningen kortidsboende Månstorps ängar Lisa Goncalves Kvist (verksamhetschef på Månstorps ängar) informerade om korttidsavdelningen. På korttidsavdelningen är bemanningen som på övriga avdelningar dvs. fyra personal. Om korttidsavdelnningen står tom flyttas personal till andra enheter. Likaså bemannar man upp korttidsavdelningen vid behov. Jour- och larmnummer De som har hemtjänst eller trygghetslarm har ett speciellt nummer de kan ringa.

4 4 (6) Numret till den sociala jouren nås via kommunens växel på telefon och är tänkt för människor i akut kris. Anna Mannfalk (Ordförande pensionärsrådet) svarar på det sociala journumret och kan hjälpa till att slussa vidare till rätt instans. Om Anna Mannfalk är bortrest lämnas telefonen över till annan ansvarig. På fredagar och lördagar svarar en professionell socialsekreterare. Journummer till olika verksamheter får inte lämnas ut men man kan via numret slussas vidare till lämpliga. Diskussionen gick vidare in på svårigheten att avgöra när man ska ringa 112. Om man inte har medicinsk kunskap bör man alltid ringa 112. Hemtjänsten har väldigt inrutade scheman och har därför svårt och dessutom inte tillåtelse att avvika till en person som inte har hemtjänst. De har inte den medicinska bakgrunden som krävs för att bemöta just den personen. Idag finns det heller inget system för att under jourtid ta reda på om en person har hemtjänst eller inte. Äldreombuden roll är att förmedla information. Det händer dock att de får svåra fall som de inte bör blanda sig i. Rekommendationen om personer har larm eller hemtjänst är i första hand att ringa till den utförare personen har. Förutsättningen för det är att man befinner sig hemma hos personen och kan komma åt numret till hemtjänsten. I andra hand gäller 112 eftersom man inte själv kan bedöma det medicinska läget. Vi bedriver ingen akut verksamhet och är man osäker i en situation är det därför alltid 112 man ska ringa. Försäkring när du har hemtjänst De som har hemtjänst bör se över sin hemförsäkring. Hemtjänstföretagen i Vellinge kommun har en ansvarsförsäkring som gäller om en utförare är försumlig i tjänsten och t.ex. har sönder något dyrbart i hemmet. Kommunen kan inte krävas på dessa pengar. Vanlig hemförsäkring gäller för skada då någon olovligen tar sin in i den försäkrade bostaden och skadar eller stjäl lös egendom. Försäkringen gäller dock inte om någon tar sig in i bostaden med nyckel som han/hon har haft tillåtelse att inneha. För att få ersättning för stöld krävs alltså att någon olovligen tar sig in i bostaden. Om gärningsmannen blivit insläppt gäller försäkringen endast om han/hon tvingat sig in genom våld. För att kunna få ersättning för stöldskador som inte omfattas av grundförsäkringen måste man teckna en tilläggsförsäkring som oftast kallas för allriskförsäkring. Med det utökade skyddet för allriskskador kan man få ersättning för de luckor som finns i grundomfattningen. Som äldreombud kan det vara bra att informera äldre om att hemförsäkringen kan komma att påverkas då man lämnar ut nycklar till hemtjänsten. Förslag inkom på att förutom att meddela om ovanstående i kommunikén att också göra ett riktat utskick till de som har hemtjänst.

5 5 (6) Vänortspengar Ansökningarna om vänortspengar är nu utredda. Samtliga föreningar som eskat pengar fick medel eftersom kommunstyrelsen beviljade extra pengar. Anna Mannfalk (Ordförande pensionärsrådet) föreslog att man genom referensgruppen bildar en vänortskommitté vilken får hela budgeten för vänortspengarna och får i uppdrag att rapportera tillbaka till pensionärsrådet. Referensgruppen fick i uppdrag att diskutera förslaget i sina respektive föreningar och tar sedan upp det i pensionärsrådet till hösten. Ljungens seniorer har god erfarenhet av vänortsbyte och kan därför vara en förebild i vänortskommittén. Referensgruppen får även i uppdrag att välja representanter från respektive förening till vänortskommittén. Pensionärsföreningarna har skyldighet att inkomma med en redogörelse över vad man gjort för eskade medel. 6) Övrigt Telefonnätet på Månstorps ängar Lisa Goncalves Kvist informerade om att problemen med det fasta telefonnätet nu är åtgärdade. Det mobila telefonnätet har dock ännu inte full täckning. En handlingsplan för problemen är upprättad och arbetet med förstärkningar av mobilnätet är beställt hos Vellingebostäder. Miljön på Månstorps ängar Lisa Goncalves Kvist informerade om de miljöproblem som funnits på Månstorps ängar. Legionellan är nu åtgärdad och badet är efter tester återigen öppet. Man fortsätter att utreda miljön på Månstorps ängar.

6 6 (6) Underskrifter Ordförande Anna Mannfalk Justerare Birgitta Ericson Erch Sekreterare Josefine Storm

Pensionärsrådet torsdag 6 oktober 2011

Pensionärsrådet torsdag 6 oktober 2011 1 (6) Protokoll Kommunförvaltningen Storm, Josefine Tfn 040-42 52 44 Pensionärsrådet torsdag 6 oktober 2011 Mötesdatum 2011-10-06 Plats Kommunhuset, Kolabacken Tid 13.00-15.00 Ordinarie Ersättare Övriga

Läs mer

Pensionärsrådet torsdag 16 september 2010

Pensionärsrådet torsdag 16 september 2010 1 (6) Protokoll M-förvaltningen Assistent Storm, Josefine Tfn 040-42 52 44 Pensionärsrådet torsdag 16 september 2010 Mötesdatum Plats Kommunhuset, Kolabacken Tid 13.00-15.00 Ordinarie Ersättare Övriga

Läs mer

Pensionärsrådet torsdag 4 mars 2010

Pensionärsrådet torsdag 4 mars 2010 1 (5) Protokoll M-förvaltningen Assistent Dahlqvist, Tilde Tfn 040-42 52 44 Pensionärsrådet torsdag 4 mars 2010 Mötesdatum Plats Kommunhuset, Slusan Tid 13.00-15.00 Ordinarie Ersättare Övriga Carina Larsson

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet torsdag 26 september 2013

Kommunala pensionärsrådet torsdag 26 september 2013 2013-09-26 1 (5) Kommunförvaltningen Anteckningar Dnr: On 2013/78 Gunilla Nilsson Assistent/Handläggare Kommunala pensionärsrådet torsdag 26 september 2013 Mötesdatum 2013-09-26 Plats Lorensdal Tid 9,00

Läs mer

Tid: 2009-11-26 Plats: Kommunhuset, Kolabacken

Tid: 2009-11-26 Plats: Kommunhuset, Kolabacken 1(5) M-nämnden M-förvaltningen Pensionärsrådet Tid: Plats: Kommunhuset, Kolabacken Närvarande: Carina Larsson, ordförande Birgitta Ericson Erch, vice ordförande Nils-Ola Roth, kommunstyrelsen Willy Olsson,

Läs mer

Rådet för funktionshinderfrågor tisdag 30 november

Rådet för funktionshinderfrågor tisdag 30 november 1 (5) Protokoll M-förvaltningen Assistent Storm, Josefine Tfn 040-42 52 44 Rådet för funktionshinderfrågor tisdag 30 november Mötesdatum 2010-11-30 Plats Kommunhuset, Slusan Tid 14.00-16.00 Ordinarie Ersättare

Läs mer

För dig som vill veta mer om. Särskilt boende

För dig som vill veta mer om. Särskilt boende För dig som vill veta mer om Särskilt boende Innehåll Särskilt boende - så fungerar det... sidan 3 Så här söker du särskilt boende...sidan 3 Bo tillsammans...sidan 3 Så här fattas beslutet...sidan 4 Beslut...sidan

Läs mer

Dnr 2017/150 Avgiftsbefriad avlösning för anhörigvårdare förslag till politiker

Dnr 2017/150 Avgiftsbefriad avlösning för anhörigvårdare förslag till politiker TJÄNSTESKRIVELSE 1 (5) 2017-08-28 Dnr 2017/150 Avgiftsbefriad avlösning för anhörigvårdare förslag till politiker Förslag till beslut Socialförvaltningens förslag 1. Socialnämnden föreslår att kommunstyrelsen

Läs mer

Kristianstads. kommun. Birgitta Johansson, anhöriglots/volontärsamordnare S 38 Nils Becke, Teknisk larmgrupp $ 39 Joakim Hörnell, ekonom $ 40.

Kristianstads. kommun. Birgitta Johansson, anhöriglots/volontärsamordnare S 38 Nils Becke, Teknisk larmgrupp $ 39 Joakim Hörnell, ekonom $ 40. 2018-10-26 2 KPR Kommunala Rådet för Pensionärer Tid och plats: Klockan 09.00 12.00, Östra huset rum 107 Ledamöter Kommunala rådet för pensionärer Greta Nordquist, SPF Gudrun Sandgren, SPF Gun Söderstedt.

Läs mer

Minnesanteckningar från möte i kommunala pensionärsrådet

Minnesanteckningar från möte i kommunala pensionärsrådet MINNESANTECKNINGAR 2012-12-11 Kommunala pensionärsrådet Minnesanteckningar från möte i kommunala pensionärsrådet TID: Tisdagen den 11 december 2012, kl. 14.00-16.00 PLATS: Kommunkontoret, lokal Mellanfryken

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare 1(9) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl. 08.30-10.00 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Anders Svärd (S), ordf. Eva Olofsson (C), vice ordf. 22-25 Stefan Pettersson (M) Ingrid Ekström (SD) Anneli

Läs mer

Anslag/Bevis , kl 13:30-15:30. Paragrafer Beslutande Se sidan 2. Övriga deltagande Se sidan 2. Underskrift sekreterare

Anslag/Bevis , kl 13:30-15:30. Paragrafer Beslutande Se sidan 2. Övriga deltagande Se sidan 2. Underskrift sekreterare Plats och tid Kommunhuset, Torup 2017-09-21, kl 13:30-15:30 Paragrafer 31-39 Beslutande Se sidan 2 Övriga deltagande Se sidan 2 Underskrift sekreterare Ingrid Kjellberg Underskrift ordförande Christer

Läs mer

Ordförande Bo Silverbern

Ordförande Bo Silverbern PROTOKOLL Kommunala Tid och plats: Klockan 09.00 12.00, Quality Grand Hotell Beslutande Bo Silverbern (m) ordförande Marianne Eriksson (s) vice ordförande Pensionärsrådets ledamöter Knut Welander, PRO

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 13.00 14.00 ande Anders Svärd (S), ordförande Eva Olofsson (C), vice ordförande Stefan Pettersson (M) Anneli Persson (S) Agneta Lenander (V), tjg ersättare för

Läs mer

Kommunhuset - Kolabacken

Kommunhuset - Kolabacken 2014-09-15 1 (20) Jönsson, Christoffer Nämndsekreterare Sammanträdesdatum 2014-09-23 Plats Kommunhuset - Kolabacken Tid 17:00 Ledamöter Ersättare Närvarorätt Anna Mannfalk (M), Ordförande Kristina Fredin

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet 2013-02-12 1 Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Skive kl.13.30-16.20 Beslutande Ledamöter Sten Fransson, ordförande Kommunledningsutskottet Aina Wåhlund Lärande och stödutskottet

Läs mer

Protokoll från Skarpnäcks stadsdelsnämnds pensionärsråd

Protokoll från Skarpnäcks stadsdelsnämnds pensionärsråd Skarpnäcks stadsdelsförvaltning Avdelningen för äldre och funktionsnedsatta Sida 1 (5) från Skarpnäcks stadsdelsnämnds pensionärsråd Närvarande: Ledamöter Britt Anstrell (SPF Seniorerna) Magnus Brattström

Läs mer

Rune Håkansson PRO för Ingegerd Jönsson PRO Johnny Lindh RPG för Ruth Wernolf-Nyberg RPG. Annika Andersson Omsorgschef Iréne Persson nämndsekreterare

Rune Håkansson PRO för Ingegerd Jönsson PRO Johnny Lindh RPG för Ruth Wernolf-Nyberg RPG. Annika Andersson Omsorgschef Iréne Persson nämndsekreterare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum 1, kl. 09.00-11.15 ande Lars-Göran Wiberg (C) ordförande 1-6 Ledamöter Siv Nilsson PRO vice ordförande, ordförande 7-8 Solbritt Lindborg

Läs mer

~,fl-~ fjv~& vv{ ~ Sammanträdesprotokoll. Kommunala pensionärsrådet

~,fl-~ fjv~& vv{ ~ Sammanträdesprotokoll. Kommunala pensionärsrådet Kommunala pensionärsrådet 1(5) 20 16-12-05 Plats Attendo, Segergatan 54, Landskrona Handläggare Anna-Lena Alnerud Tid 09:00-11 :00 Sammanträdesprotokoll Ledamöter Se sid 2 Tjänstgörande Se sid 2 ersättare

Läs mer

27 Lägesbeskrivning omsorgsförvaltningen. 28 Kommunala pensionärsrådets reglemente. 29 Förslag till ny organisation, omsorgsförvaltningen

27 Lägesbeskrivning omsorgsförvaltningen. 28 Kommunala pensionärsrådets reglemente. 29 Förslag till ny organisation, omsorgsförvaltningen Tid och plats Torsdagen den 18 januari 2007, kl 17.00-18.45, i Dynamiken, Bollegården Ärenden 26-33 Ordförande Hannu Sutinen Beslutande Pensionärsorg. Lars Engstrand, SPF, till och med 28 Alf Krafve, PRO

Läs mer

Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl Jan-Olov Hangren, PRO Vagnhärad Jerker Löfgren, SPF

Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl Jan-Olov Hangren, PRO Vagnhärad Jerker Löfgren, SPF Pensionärsrådet Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2016-02-11 Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl. 10.00 11.20 Beslutande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Övriga närvarande: Martina Johansson

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet Sidan 1 av 10

Kommunala pensionärsrådet Sidan 1 av 10 Kommunala pensionärsrådet 2010-06-01 Sidan 1 av 10 Plats och tid Beslutande Icke tjg.ersättare Övriga deltagare Resurscentrum, Tranemo kl.13.30-16.30 Stefan Hjertén (M), ordförande Anita Mårtensson, Tranemo

Läs mer

Till dig som är äldre

Till dig som är äldre Till dig som är äldre Information och telefonummer Stenungsunds kommun Hej! I den här broschyren hittar du som är äldre information och bra telefonnummer till kommunens verksamheter samt andra aktörer.

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sida 1 Kommunala Handikapp- och Pensionärsråden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sida 1 Kommunala Handikapp- och Pensionärsråden Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sida 1 Kommunala Handikapp- och Pensionärsråden Plats och sammanträdestid Ordinarie ledamöter Kommunfullmäktigesalen, Stadshuset. kl. 09:00 12:30 Anna-Lena Carlsson, Ordförande Britt-Marie

Läs mer

Anhörigstöd 2013. i Lessebo kommun

Anhörigstöd 2013. i Lessebo kommun Anhörigstöd 2013 i Lessebo kommun Vem anhörigstödet finns till för Det kan ge såväl glädje som trygghet att hjälpa och stödja en närstående, men det kan också innebära oro och trötthet. Du som stödjer

Läs mer

Anslag/Bevis. Lokal Sjödiken, kommunhuset, Svedala , kl 13:30-14:15. Paragrafer 1-8. Beslutande Se sidan 2. Övriga deltagande Se sidan 2

Anslag/Bevis. Lokal Sjödiken, kommunhuset, Svedala , kl 13:30-14:15. Paragrafer 1-8. Beslutande Se sidan 2. Övriga deltagande Se sidan 2 Plats och tid Lokal Sjödiken, kommunhuset, Svedala 2019-01-17, kl 13:30-14:15 Paragrafer 1-8 Beslutande Se sidan 2 Övriga deltagande Se sidan 2 Underskrift sekreterare Ingrid Kjellberg Underskrift ordförande

Läs mer

Service och om- vårdnad för äldre och funktionshindrade Omsorgsbroschyr08_version2.indd 1 08-05-27 07.20.58

Service och om- vårdnad för äldre och funktionshindrade Omsorgsbroschyr08_version2.indd 1 08-05-27 07.20.58 Service och omvårdnad för äldre och funktionshindrade Omsorgsbroschyr08_version2.indd 1 08-05-27 07.20.58 Kommunens verksamhet inom Vård och omsorg ska ge äldre och funktionshindrade möjlighet att leva

Läs mer

Sundsgymnasiet - Lärcentrat BR 8, Vellinge

Sundsgymnasiet - Lärcentrat BR 8, Vellinge 2015-01-13 1 (25) Christoffer Jönsson Nämndsekreterare Sammanträdesdatum 2015-01-21 Plats Sundsgymnasiet - Lärcentrat BR 8, Vellinge Tid 17:00 Ledamöter Ersättare Anna Mannfalk (M), Ordförande Carina Gerthel

Läs mer

Nämnden för gemensam medborgarservice

Nämnden för gemensam medborgarservice 1(17) 2011-10-21 nämndsekreterare Ann-Margarethe Kemvik Tfn 040-42 5189 Sammanträdesdatum Plats Kolabacken, Kommunhuset Tid 18:30 Ledamöter Ersättare Närvarorätt Christer Mars (M) (ordföranden) Synnöve

Läs mer

PROTOKOLL Kommunala Pensionärsrådet 1(9)

PROTOKOLL Kommunala Pensionärsrådet 1(9) 1(9) Plats och tid: C-salen, medborgarhuset, Alafors Kl. 13:00-16:00 Beslutande: Boel Holgersson Omsorg- och arbetsmarknadsnämnden Eva Eriksson Omsorg- och arbetsmarknadsnämnden Rolf Gustavsson Kommunstyrelsen

Läs mer

Pensionärsrådet Sidan 1 av 13. Plats och tid Solbackens äldreboende, Länghem kl

Pensionärsrådet Sidan 1 av 13. Plats och tid Solbackens äldreboende, Länghem kl Pensionärsrådet 2008-03-04 Sidan 1 av 13 Plats och tid Solbackens äldreboende, Länghem kl. 13.30-16.10 Beslutande Icke tjänstg ersättare Övriga deltagare Lars Vesterlund, ordf Sture Haglund, vice ordf

Läs mer

Anslag/Bevis , kl 13:30-15:00. Paragrafer Beslutande Se sidan 2. Övriga deltagande Se sidan 2. Underskrift sekreterare

Anslag/Bevis , kl 13:30-15:00. Paragrafer Beslutande Se sidan 2. Övriga deltagande Se sidan 2. Underskrift sekreterare Plats och tid Kommunhuset Torup 2015-12-10, kl 13:30-15:00 Paragrafer 51-58 Beslutande Se sidan 2 Övriga deltagande Se sidan 2 Underskrift sekreterare Ingrid Kjellberg Underskrift ordförande Björn Jönsson

Läs mer

Daniel Höglund Stina-Kajsa Melin Hälso- och sjukvårdsnämnd 4 Elisabeth Mörner Hälso- och sjukvårdsnämnd 4

Daniel Höglund Stina-Kajsa Melin Hälso- och sjukvårdsnämnd 4 Elisabeth Mörner Hälso- och sjukvårdsnämnd 4 1(9) Plats och tid: Alerummet, Kommunkontoret, Alafors Kl. 15.00 16.30 Beslutande Jarl Karlsson Kommunstyrelsen Eva Eriksson Vård- och omsorgsnämnden Rolf Johannesson PRO Surte/Bohus Hans Hellman PRO Ale

Läs mer

Pensionärsrådets möte den 19 januari 2015

Pensionärsrådets möte den 19 januari 2015 Sida 1 (6) s möte den 19 januari 2015 Ledamöter Gunnar Sandell, ordförande Stig Åström, vice ordförande Inger Sjöberg Susanne Watthiersson Sonja Wenström Ersättare Bror Palmäng Gun-Britt Dahlberg Sven

Läs mer

Kommunkontoret, måndag 9 november 2015, kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret, måndag 9 november 2015, kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS - KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET- SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 9.00 11.00 Beslutande Margaretha Gadde-Jennische (M), ordförande Carola Eriksson (S) Bodil Persson (M) Maud

Läs mer

Anslag/Bevis , kl 13:30-16:00. Paragrafer Beslutande Se sidan 2. Övriga deltagande Se sidan 2. Underskrift sekreterare

Anslag/Bevis , kl 13:30-16:00. Paragrafer Beslutande Se sidan 2. Övriga deltagande Se sidan 2. Underskrift sekreterare Plats och tid Kommunhuset, Torup 2017-11-30, kl 13:30-16:00 Paragrafer 40-57 Beslutande Se sidan 2 Övriga deltagande Se sidan 2 Underskrift sekreterare Ingrid Kjellberg Underskrift ordförande Björn Jönsson

Läs mer

Anny Månsson. Mona Fransson. Anne Larsson, FUR. Mona Fransson, FUB, och Anny Månsson, PRO. Socialkontoret tisdagen den 12 mars kl. 12.10.

Anny Månsson. Mona Fransson. Anne Larsson, FUR. Mona Fransson, FUB, och Anny Månsson, PRO. Socialkontoret tisdagen den 12 mars kl. 12.10. ÖRKELLJUNGA KOMMUN Kommunala Pensionärsrådet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses justera Justeringens Plats och tid Sekreterare Ordförande Justerande Örkelljungasalen,

Läs mer

Information om kommunens arbete med anhörigstöd 5. Information från socialnämnden 6. Ändring av sammanträdestider 8

Information om kommunens arbete med anhörigstöd 5. Information från socialnämnden 6. Ändring av sammanträdestider 8 Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Presentationsrunda 3 Föregående protokoll 4 Information om kommunens arbete med anhörigstöd 5 Information från socialnämnden 6 Tillgänglighet 7 Ändring av

Läs mer

Camilla Johansson socialt ansvarig samordnare 3, Intern Service: Barbro Larsson dietist 1, Kommunstyrelsen: Kajsa Ezelius 2.

Camilla Johansson socialt ansvarig samordnare 3, Intern Service: Barbro Larsson dietist 1, Kommunstyrelsen: Kajsa Ezelius 2. PENSIONÄRSRÅDET 2017-03-16 Sida 1 (6) Plats och tid Trygghetsboendet Tusenfotingen, kl. 14:00 16:10 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ordförande Lena Blomgren (S), Jan Larsson (C), Iréne Apelqvist

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 Plats och tid Hobysalen, stadshuset, kl. 08.30 12.00 Närvarande Sune Håkansson (RP) Äldrenämnden, ordförande Anders Lund (M) Äldrenämnden, ledamot Bo Johansson (S) Äldrenämnden, ledamot Jan-Erik Wildros

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Pensionärsrådet 2011-11-09 20

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Pensionärsrådet 2011-11-09 20 2011-11-09 20 Plats och tid Kommunhuset, A-salen kl 10:00-11:45 Beslutande Pia Wårdsäter (S), ordförande Urban Blomster (V) Gert Berlin (PRO), vice ordförande Göran Pettersson (PRO) Marianne Pettersson

Läs mer

Birgitta Granström, omsorgsnämnden Kjell Klasson, SPF Owe Aronsson, PRO Kjell Andersson, PRO Lis-Britt Berring, PRO Elving Claesson, byggnadsnämnden

Birgitta Granström, omsorgsnämnden Kjell Klasson, SPF Owe Aronsson, PRO Kjell Andersson, PRO Lis-Britt Berring, PRO Elving Claesson, byggnadsnämnden Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 13.30-16.30. Öppet sammanträde Beslutande Nils Olof Bengtsson, ordförande Bertil Hansson, SPF Leif Åsberg, PRO Rune Rohdin, PRO Stefan Jurcic, PRO Gert

Läs mer

Ingvar Öhrn, SPF/KOM Margareta Bergström, PRO Marianne Tomaszewski, Kårsta PRO Bengt-Olof Andersson, SPF/Attunda Leif Nilsson, RPG

Ingvar Öhrn, SPF/KOM Margareta Bergström, PRO Marianne Tomaszewski, Kårsta PRO Bengt-Olof Andersson, SPF/Attunda Leif Nilsson, RPG Pensionärsrådet 13 september 2007 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 11, Vallentuna torsdagen den 13 september kl. 13.00 15.00. Gunnel Orselius-Dahl

Läs mer

Handikapprådet onsdag 9 mars 2010

Handikapprådet onsdag 9 mars 2010 1 (5) M-förvaltningen Protokoll Assistent Dahlqvist, Tilde Tfn 040-42 52 44 Handikapprådet onsdag 9 mars 2010 Mötesdatum 2010-03-09 Plats Kommunhuset, Slusan Tid 14.00-16.00 Ordinarie Carina Larsson (M-nämnden)

Läs mer

För dig som vill veta mer om särskilt boende

För dig som vill veta mer om särskilt boende ÖSTERSUNDS KOMMUN INFORMERAR För dig som vill veta mer om särskilt boende INFOBYRÅN, ÖSTERSUNDS KOMMUN 2006-06-30 TRYCK:KOMMUNTRYCKERIET Innehåll Särskilt boende - så fungerar det...sidan 2 Så här söker

Läs mer

Brösarps pensionärsförening. Anne-Marie Mårtensson Kommunalpensionärerna, ersättare. Onslunda Pensionärsförening, ersättare

Brösarps pensionärsförening. Anne-Marie Mårtensson Kommunalpensionärerna, ersättare. Onslunda Pensionärsförening, ersättare Rådsprotokoll 1 Närvarande: Åke Ranteg Ulf Persson Birgit Rooth Majken Bendroth Malte Johansson Ordförande (m) Ledamot (c) Brösarps pensionärsförening Onslunda pensionärsförening PRO Tomelillas Pensionärsförening

Läs mer

Minnesanteckningar 12 februari 2014

Minnesanteckningar 12 februari 2014 1 (5) KOMMUNALA HANDIKAPPRÅDET Anteckningarna anmäles i kommunstyrelsens ledningsutskott. Minnesanteckningar 12 februari 2014 Närvarande: Ulrika Spårebo Lars Alderfors Kristina Eriksson Annika Magnusson

Läs mer

Rådet för funktionshindrade och pensionärer SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Rådet för funktionshindrade och pensionärer SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Rådet för funktionshindrade och pensionärer 1(5) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv kl. 14.00 Beslutande Inga-Lill Ranström Bror-Yngve Persson Göte Hilding Bengt Zander Ingrid Hildingsson Sven Håkansson

Läs mer

Stadshuset: sammanträdesrum Myrsjön

Stadshuset: sammanträdesrum Myrsjön 1 (5) Minnesanteckningar Typ av möte: Seniorrådet Mötesdatum: 2015-03-19 kl. 13.00 15.00. Plats: Stadshuset: sammanträdesrum Myrsjön Närvarande: Anne-Lie Söderlund, chef Äldreenheten. Jenny Andersson och

Läs mer

31 maj 2016 kl , Sessionssalen i kommunhuset i Broby

31 maj 2016 kl , Sessionssalen i kommunhuset i Broby Sida 1 av 6 Tid och plats 31 maj 2016 kl. 14.30 16.00, Sessionssalen i kommunhuset i Broby Närvarande Ledamöter Sofia Nilsson (C) Sven-Arne Persson (S), vice ordförande Inger Kjellberg Lennart Bengtsson

Läs mer

Rolf Delcomyn (S), Lars-Åke Magnusson PRO, Rune Håkansson PRO, Anita Bertilsson SPF, Barbro Bengtsson SPF, Johnny Lindh RPG, Hanna Karlsson SPRF

Rolf Delcomyn (S), Lars-Åke Magnusson PRO, Rune Håkansson PRO, Anita Bertilsson SPF, Barbro Bengtsson SPF, Johnny Lindh RPG, Hanna Karlsson SPRF SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(6) Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum 1, kl. 09.00-11.00 ande Ledamöter Lars-Göran Wiberg (C) ordförande Siv Nilsson PRO vice ordförande Solbritt Lindborg (MP) Ingegärd Jönsson

Läs mer

Stina-Kajsa Melin Hälso- och sjukvårdsnämnd 4 Elisabeth Mörner Hälso- och sjukvårdsnämnd 4

Stina-Kajsa Melin Hälso- och sjukvårdsnämnd 4 Elisabeth Mörner Hälso- och sjukvårdsnämnd 4 1(8) Plats och tid: Alerummet, Kommunkontoret, Alafors kl. 15.00 16.30 Beslutande Jarl Karlsson Kommunstyrelsen Eva Eriksson Vård- och omsorgsnämnden Bengt Englund SPF Skepplanda Rolf Johannesson PRO Surte/Bohus

Läs mer

GISLAVEDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sammanträdesdatum. Kommunala pensionärsrådet. Sida 2014-06-12 1

GISLAVEDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sammanträdesdatum. Kommunala pensionärsrådet. Sida 2014-06-12 1 2014-06-12 1 Plats och tid Lokal Fegen Gislaved, kl. 08.30-11.10 Beslutande Bengt Petersson, ordförande Kjell Thelin, socialnämnden Lennart Kastberg, kommunstyrelsen Lennart Häger, SKPF Ulla Petersson,

Läs mer

Meddelande om avliden 3. Information från socialnämnden 6. Melanie Koren, Förenade Care 7. Monica Göransson, chef för särskilt boende 10

Meddelande om avliden 3. Information från socialnämnden 6. Melanie Koren, Förenade Care 7. Monica Göransson, chef för särskilt boende 10 Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Meddelande om avliden 3 Ann-Carine Liljegren, sysselsättningshandledare 4 på särskilt boende Föregående protokoll 5 Information

Läs mer

PROTOKOLL. Maj-Britt Tönners (C) Bo Hammarsten Stig Sjöstedt Sören Larsson Kerstin Åhlen-Nilsson SPF Annika Eliasson Maria Stensson.

PROTOKOLL. Maj-Britt Tönners (C) Bo Hammarsten Stig Sjöstedt Sören Larsson Kerstin Åhlen-Nilsson SPF Annika Eliasson Maria Stensson. Datum Kommunala Pensionärsrådet Plats och tid Sunnanåsrummet, 13:15 - Beslutande: Markus Evensson (S) Ordförande Mona Wandel (SRD) Maj-Britt Tönners (C) Bo Hammarsten PRO Stig Sjöstedt PRO Sören Larsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (10)

Sammanträdesprotokoll 1 (10) Sammanträdesprotokoll 1 (10) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 16.10 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maria Rönnehäll (S) Per-Olov Ålander (C) Hans Forssell (S)

Läs mer

Peter Bergman, räddningstjänsten 3 Daniel Jarnrot, samhällsbyggnadsförvaltningen 4 Lena Vilhelmsson, sekreterare

Peter Bergman, räddningstjänsten 3 Daniel Jarnrot, samhällsbyggnadsförvaltningen 4 Lena Vilhelmsson, sekreterare Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 13.30-16.00. Öppet sammanträde Beslutande Nils Olof Bengtsson, ordförande Leif Åsberg, PRO Rune Rohdin, PRO Stefan Jurcic, PRO Ulla Turemark, SPF Jeanette

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala pensionärsrådet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala pensionärsrådet 2011-05-03 Sid 1 av 10 Plats och tid Hjälmå vård- och omsorgsboende, DALSTORP kl. 13.30 15.30 Beslutande Lars Vesterlund (M), ordförande Anita Mårtensson, Tranemo PRO, vice ordförande Evy Nilsson, Limmareds

Läs mer

Anhörigstöd för dig som stödjer och vårdar en anhörig

Anhörigstöd för dig som stödjer och vårdar en anhörig Anhörigstöd för dig som stödjer och vårdar en anhörig Foto Jesper Molin Jag vet inte vad jag skulle ha tagit mig till utan anhörigstödet. Kvinna, 65 + som vårdar sin make Som anhörig har man ofta inte

Läs mer

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Sammanträdesdatum

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Sammanträdesdatum SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Svedala kommun, sammanträdesrum, Torup, kl 13:30-15:30 Beslutande Övriga deltagare Björn Jönsson, PRO, ordförande Britt Andersson, PRO Tommy Rosenberg,

Läs mer

Kommunalt pensionärsråd protokoll

Kommunalt pensionärsråd protokoll Datum: Måndagen den 23 oktober 2017 Tid: 13.00 14.15 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Justeringsdag: Torsdagen den 26 oktober, klockan 8.00 Paragrafer: 23-28 Utses att justera: Dick Bergström

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2007-01-16 1 (21) Plats och tid Högalid, Storstugan, kl 13.00 16.15 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera John Bruun (fp) ordf Cecilia Tornerefelt (m) 1:e

Läs mer

Protokoll fört vid pensionärsrådets sammanträde i Hägersten-Liljeholmen

Protokoll fört vid pensionärsrådets sammanträde i Hägersten-Liljeholmen Hägersten-Liljeholmen stadsdelsförvaltning Sida 1 (5) 2018-11-19 fört vid pensionärsrådets sammanträde i Hägersten-Liljeholmen 2018-11-14 Närvarande: Ledamöter: Gunnar Carlsson, SPF Seniorerna, Ordförande

Läs mer

Protokoll fört vid pensionärsrådets sammanträde i Hägersten-Liljeholmen

Protokoll fört vid pensionärsrådets sammanträde i Hägersten-Liljeholmen Hägersten-Liljeholmens stadsdelsförvaltning administrativa avdelningen Sida 1 (5) 2017-10-13 fört vid pensionärsrådets sammanträde i Hägersten-Liljeholmen 2017-10-11 Närvarande: Lars Erik Karlsson, ordförande,

Läs mer

Anslag/Bevis. Plats och tid Heminsatsernas Hus, Storgatan , kl 13:30-15:30. Paragrafer Beslutande Se sidan 2

Anslag/Bevis. Plats och tid Heminsatsernas Hus, Storgatan , kl 13:30-15:30. Paragrafer Beslutande Se sidan 2 Plats och tid Heminsatsernas Hus, Storgatan 5 2017-04-20, kl 13:30-15:30 Paragrafer 10-21 Beslutande Se sidan 2 Övriga deltagande Se sidan 2 Underskrift sekreterare Ingrid Kjellberg Underskrift ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (9)

Sammanträdesprotokoll 1 (9) Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Gunnern, Stadshuset, kl. 10.00 12.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Lena Kandergård (S) Lars-Åke Wickman (PRO) Gerd-Else Bergdahl (RPG) Birgitta Frödin

Läs mer

2012-06-05. Kolabacken kommunhuset

2012-06-05. Kolabacken kommunhuset 1(18) 2012-06-05 Nämndsekreterare Josefine Storm Tfn 040-42 5244 Sammanträdesdatum Plats Kolabacken kommunhuset Tid 17:00 Ledamöter Ersättare Närvarorätt Anna Mannfalk (M) (ordföranden) Kristina Fredin

Läs mer

Kolabacken, kommunhuset

Kolabacken, kommunhuset 1(16) 2013-03-15 Nämndsekreterare Josefine Storm Tfn 040-42 5244 Sammanträdesdatum Plats Kolabacken, kommunhuset Tid 17:00 Ledamöter Ersättare Närvarorätt Anna Mannfalk (M) (ordföranden) Kristina Fredin

Läs mer

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 5 april 2018, kl

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 5 april 2018, kl Pensionärsrådet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(8) Plats och sammanträdestid Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 5 april 2018, kl 13.00-15.15 Beslutande Ledamöter Eva Berglund (S), ordförande i socialnämnden

Läs mer

Kristianstads. kommun PROTOKOLL. KPR Kommunala Rådet för Pensionärer. Ledamöter

Kristianstads. kommun PROTOKOLL. KPR Kommunala Rådet för Pensionärer. Ledamöter Kommunala Pensionärsrådet 2018-06-01 2 KPR Kommunala Rådet för Pensionärer Tid och plats: Klockan 09.00 12.00iOstra huset Ledamöter Kommunala rådet för pensionärer Greta Nordquist, SPF Gudrun Sandgren,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(8) Kommunala Pensionärsrådet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(8) Kommunala Pensionärsrådet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(8) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 10.00-12.00 Beslutande Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen Äldreomsorgsnämnden PRO PRO PRO PRO SPF Sätila Fristående

Läs mer

Kungörelse Vellinge kommunhus, Fullmäktigesalen (Måkläppen) Revisorerna informerar om sitt uppdrag (tidsåtgång cirka 15 minuter)

Kungörelse Vellinge kommunhus, Fullmäktigesalen (Måkläppen) Revisorerna informerar om sitt uppdrag (tidsåtgång cirka 15 minuter) 1(23) 2011-09-05 Kommunförvaltningen Kommunsekreterare Kristina Larsen Tfn 040-42 5151 Sammanträdesdatum Plats Vellinge kommunhus, Fullmäktigesalen (Måkläppen) Tid 19:00 Revisorerna informerar om sitt

Läs mer

Svea Hund, Kommunhuset i Tomelilla kl. 09:00-11:30. Onslunda pensionärsförening (PRO) Onslunda pensionärsförening (PRO)

Svea Hund, Kommunhuset i Tomelilla kl. 09:00-11:30. Onslunda pensionärsförening (PRO) Onslunda pensionärsförening (PRO) Plats och tid: Närvarande: Kent Eklund Siv Nilsson Philip Ohlsson Lars Andersson Lars Carlstedt Hanna Karin Persson Anita Larsson Leif Norlin Agneta Arvidsson Övriga Svea Hund, Kommunhuset i Tomelilla

Läs mer

Sammanträde med pensionärsrådet Norra Hisingen

Sammanträde med pensionärsrådet Norra Hisingen Art: Sammanträde med pensionärsrådet Tid: Torsdagen den 20e september 2018 Pensionärsorganisationernas förmöte 08.30-09.30 Pensionärsrådsmötet ordinarie möte 09.30-12.00 Plats: Akka B, Backa kulturhus,

Läs mer

r-t DALARNA Central förvaltning Hälso- och sjukvårdsenheten

r-t DALARNA Central förvaltning Hälso- och sjukvårdsenheten JREGION r-t DALARNA Hälso- och sjukvårdsenheten Sammanträde 2019-02-21 1-10 Sid 1 (6) Protokoll från Regionens Pensionärsråd sammanträde Tid: 2019-02-21 I kl. 13.00-15.30 Plats: Regionkontoret, Futurum

Läs mer

Justering. Anslagsbevis. Hagabergs folkhögskola, Erik Dahlbergs väg 60, Södertälje Södertälje stadshus

Justering. Anslagsbevis. Hagabergs folkhögskola, Erik Dahlbergs väg 60, Södertälje Södertälje stadshus 1 (13) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-01-21 KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET Tid 12.30 15.00 Plats Hagabergs folkhögskola, Erik Dahlbergs väg 60, Södertälje Justering Justering, tid och plats 2015-01-26 Södertälje

Läs mer

Kommunhuset - Måkläppen

Kommunhuset - Måkläppen 2015-10-30 1 (24) Christoffer Jönsson Nämndsekreterare Sammanträdesdatum 2015-11-10 Plats Kommunhuset - Måkläppen Tid 17:00 Ledamöter Ersättare Anna Mannfalk (M), Ordförande Carina Gerthel (M), 1:e vice

Läs mer

2012-08-15 12 (5) Justeringens plats och tid Kommunhuset, 2012-08-22, kl 13.00 Underskrifter Paragrafer 10- Susanne Ivarsson.

2012-08-15 12 (5) Justeringens plats och tid Kommunhuset, 2012-08-22, kl 13.00 Underskrifter Paragrafer 10- Susanne Ivarsson. 2012-08-15 12 (5) Plats och tid Kommunhuset, A-salen, Tierp kl 13:00-16:00 Beslutande Övriga närvarande Pia Wårdsäter, ord, (S) Gert Berlin, vice ord (PRO) Urban Blomster, (V) Hanne Bothén, (M) Göran Pettersson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (15)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (15) Sammanträdesdatum s. 1 (15) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdeslokal Önnerup Tid kl. 08.30-11.10 Beslutande Sofia Forsgren Böhmer (M) ordförande Barbro Söderberg (S) ledamot Lena Forsberg (M) ledamot

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Kommunala pensionärsrådet

Sammanträdesprotokoll. Kommunala pensionärsrådet Kommunala pensionärsrådet 2011-05-11 1 Plats och tid Beslutande Kommunhuset, plan 8, Vilundarummet Onsdagen den 11 maj 2011, klockan 09:30-12.00 Ledamöter: Eila Bromme (FP), ordförande Jan Eckert (M) Ann-Mari

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida 1-9

Sammanträdesdatum Sida 1-9 Sammanträdesdatum Sida 1-9 pensionärsrådet 2009-03-16 Plats och tid KS-rummet, Kommunhuset, Mora, kl 09.30-11.30 ande Bernt Persson (s) KS, ordförande Terje Andersson (c) KS Jaakko Mattila, (c) KS ers

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Kommunala pensionärsrådet

Sammanträdesprotokoll Kommunala pensionärsrådet Kommunala pensionärsrådet 2015-11-11 1-5 Plats och tid Sammanträdesrum Fävren, kv Postmästaren, kl. 10:00-12:00 Ledamöter/ersättare Erland Linjer (M), socialnämnden, ordförande ViviAnne Johansson (C),

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 Plats och tid Kallingesalen, stadshuset, kl 08.30-11.30 Ordinarie ledamöter Ersättare Närvarande Bo Johansson Birger Svensson Malin Norfall Äldrenämnden Äldrenämnden Kommunstyrelsen Åke Nilsson PRO Ingrid

Läs mer

Mötesprotokoll Kommunala pensionärsrådet. Ordförande... Ingalill Zell (C) ... Plats och tid Prologen kl. 08:30-10:45

Mötesprotokoll Kommunala pensionärsrådet. Ordförande... Ingalill Zell (C) ... Plats och tid Prologen kl. 08:30-10:45 Plats och tid Prologen kl. 08:30-10:45 Närvarande Övriga närvarande Protokollet omfattar paragraferna Carin Gross (M) (vice ordförande) Ingalill Zell (C) (ordförande) Anna-Carin Stålgren (KD) Inger Andersen

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet Kommunala pensionärsrådet 2010-05-26 Plats och tid Kommunstyrelsesalen 9.00-10.50 Beslutande Agneta Bode socialnämnden, Kerstin Lundahl socialnämnden, Bengt Bergenbrant socialnämnden, Göte Moberg fritid-

Läs mer

Sambiblioteket, Olof Högbergsalen,

Sambiblioteket, Olof Högbergsalen, 1(11) Plats och tid Sambiblioteket, Olof Högbergsalen, 09.00-12.00 Ledamöter Övriga närvarande Justerare Justeringens plats och tid Stig Nilsson, ordförande (S) Lars Östberg, vice ordförande (PRO Stigsjö)

Läs mer

Rolf Delcomyn (S), Rune Håkansson PRO Lars-Åke Magnusson PRO, Rune Håkansson PRO, Barbro Bengtsson SPF, Johnny Lindh RPG, Ingvar Johansson SPF

Rolf Delcomyn (S), Rune Håkansson PRO Lars-Åke Magnusson PRO, Rune Håkansson PRO, Barbro Bengtsson SPF, Johnny Lindh RPG, Ingvar Johansson SPF SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(6) Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum 1, kl. 09.00-10.50 Beslutande Ledamöter Lars-Göran Wiberg (C) ordförande Siv Nilsson PRO vice ordförande Ingegärd Jönsson PRO Solbritt

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2016-06-03 1(7) Tid och plats: BESLUTANDE Ledamöter: Tjänstgörande ersättare: Kl. 10.00-11.15, D-salen i Folkets hus Anita Bohlin Neuman (V) ordförande Carina Sätterman (S) Karl-Axel Svensson, PRO Degerfors

Läs mer

Sambiblioteket, Olof Högbergsalen,

Sambiblioteket, Olof Högbergsalen, 1(14) Plats och tid Sambiblioteket, Olof Högbergsalen, 09.00-12.00 Ledamöter Stig Nilsson, ordförande (S) Lars Östberg (PRO Stigsjö) Ulla Nilsson, (SPF Kontakt) Lars Sjöström (PRO Högsjö) Solveig Näslund

Läs mer

Pensionärsrådet. Protokoll Datum: Kliniskt Träningscentrum, Centrallasarettet Växjö

Pensionärsrådet. Protokoll Datum: Kliniskt Träningscentrum, Centrallasarettet Växjö Pensionärsrådet Tid 2016-05-09 09:00-12:00 Plats Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Kliniskt Träningscentrum, Centrallasarettet Växjö Anna Fransson (S) (ordförande) Robert Olesen

Läs mer

Omsorgs och utbildningsutskottet

Omsorgs och utbildningsutskottet Omsorgs och utbildningsutskottet 2012-02-23 Protokoll - Omsorgs och utbildningsutskottet Sid 1/7 Ärendeförteckning 11-14 11 Kostnadsfri avlösning i hemmet 12 Revidering av delegationsordning för kommunstyrelsen

Läs mer

Örkelljungasalen, Kommunhuset Torsdagen den 19 februari 2015 kl. 09.00 12.00

Örkelljungasalen, Kommunhuset Torsdagen den 19 februari 2015 kl. 09.00 12.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 Kommunala pensionärsrådet Kommunala handikapprådet Plats och tid Beslutande Örkelljungasalen, Kommunhuset Torsdagen den 19 februari 2015 kl. 09.00 12.00 Jane Holmström Björkman,

Läs mer

Monica Lindell Rylén (S), ordförande Lena Rundberg (C), vice ordförande

Monica Lindell Rylén (S), ordförande Lena Rundberg (C), vice ordförande Mötesdatum Dnr KS/2019:5-103 1/6 Plats och tid Förtroendevalda Gustav Vasa, Kommunhuset, Strängnäs kl. 10:00-12:20. Monica Lindell Rylén (S), ordförande Lena Rundberg (C), vice ordförande Närvarande rådsrepresentanter

Läs mer

27 september 2016 kl , Sessionssalen i kommunhuset i Broby

27 september 2016 kl , Sessionssalen i kommunhuset i Broby Sida 1 av 5 Tid och plats 27 september 2016 kl. 14.30 16.00, Sessionssalen i kommunhuset i Broby Närvarande Ledamöter Sofia Nilsson (C) Sven-Arne Persson (S), vice ordförande Inger Kjellberg Lennart Bengtsson

Läs mer

Kommunalt pensionärsråd protokoll

Kommunalt pensionärsråd protokoll Datum: Måndagen den 29 maj Tid: 9.00 10.00 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Justeringsdag: Torsdagen den 1 juni, klockan 8.00 Paragrafer: 10-15 Utses att justera: Underskrifter: Sekreterare

Läs mer

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Handikapp- och Pensionärsrådet 2012-05-30 1 (16)

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Handikapp- och Pensionärsrådet 2012-05-30 1 (16) Handikapp- och Pensionärsrådet 2012-05-30 1 (16) Plats och tid Grupprummet Vaukagården, onsdagen den 30 maj 2012, Kl 09.00 11.45 Beslutande Bo Åberg, ordförande Pernilla Lestander, kommunstyrelsens representant

Läs mer

Vård- och omsorgsutskottet

Vård- och omsorgsutskottet Sida 1/11 Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, kl. 13.30 14.45 Beslutande Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Anette Hallberg (S) Agnetha Persson (C) Thomas Löfgren (M) Pernilla Ekelund

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunala handikapprådet 2009-05-19 6 Plats och tid Tullbackagården, 2009-05-19 kl 17.30-18.55 Beslutande Monica Andersson (s), ordförande Britta Spiik, DHR Stig Broms, DHR Torbjörn Lindblom, FEB Birgitta

Läs mer

PROTOKOLL Pensionärsrådet Paragrafer (12) Plats och tid Sessionssalen, Kommunhuset kl. 09:00-10:15

PROTOKOLL Pensionärsrådet Paragrafer (12) Plats och tid Sessionssalen, Kommunhuset kl. 09:00-10:15 1 (12) Paragrafer 25-31 Plats och tid Sessionssalen, Kommunhuset kl. 09:00-10:15 Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Gunilla Svensson (S) (ordförande) Mats Waldemarsson (S) Ingegerd

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Tid och plats: Kl. 13.15 16.00. Sunnanåsrummet/Förvaltningshuset Beslutande: Markus Evensson Ordförande (S) MonaWandel SRD Maj-Britt Tönners (C) Bo Hammarsten Anna-maria Winblad Ingvar Pettersson Sören

Läs mer