Versionsinformation Fiery Print Controller MX-PEX1, version 1.0

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Versionsinformation Fiery Print Controller MX-PEX1, version 1.0"

Transkript

1 Versionsinformation Fiery Print Controller MX-PEX1, version 1.0 Det här dokumentet innehåller information om programvaran Fiery Print Controller MX-PEX1, version 1.0. Innan du använder Fiery Print Controller MX-PEX1 med version 1.0 bör du kopiera denna Versionsinformation och dela ut den till alla användare. OBS: I det här dokumentet används termen Fiery X3eTY2 för att referera till Fiery Print Controller MX-PEX1. Innan du kan skriva ut till Fiery X3eTY2, måste du installera användar- och systemprogram av version 1.0 på Fiery X3eTY2. Inställning Flera korrigeringsnamn på sidan Konfiguration Om du installerar samma korrigerring mer än en gång, visas korrigeringsnamnet flera gånger på sidan Konfiguration. Endast den senast installerade korrigeringen används. Undvik att installera samma korrigering flera gånger. Skriva ut från USB-media Om du inte kan skriva ut filer med en USB-mediaenhet, aktiverar du DNS och PrintMe. En fil som inte redan är definierad av ett sidbeskrivningsspråk (Page Description Language PDL) kan inte skrivas ut om inte PrintMe är aktiverat. Säker radering Alternativet Säker radering, som aktiveras i Serverinställning, fungerar endast för borttagna jobb, inte för alla utskrivna jobb. Windowsskrivardrivrutiner Läge för bakre omslag och Läge för främre omslag (PCL-skrivardrivrutin) Alternativen Läge för bakre omslag och Läge för främre omslag, som visas i fönstret Layout i PCL-skrivardrivrutinen, är endast avsedda för utskrift av häften. Dessa alternativ skiljer sig åt från alternativen Läge för bakre omslag och Läge för främre omslag som visas i fönstret Media, vilka används för övriga jobb. Häftesjobb Om du skriver ut ett häfte med PostScript-skrivardrivrutinen, roteras häftets orientering 180 grader, jämfört med om du skriver ut samma häfte med PCL-skrivardrivrutinen. Copyright 2006 Electronics for Imaging, Inc. Artikelnummer: juli 2006

2 sidan 2 Utskrift med PCL-skrivardrivrutinen Om något av följande problem uppstår vid utskrift med PCL-skrivardrivrutinen, kan du prova att skriva ut samma jobb med PostScript-drivrutinen. Tecken av ett visst teckensnitt saknas. En bild av dålig kvalitet visas. Utskriften har oväntat blanka sidor. Ett kalkylblad saknar bakgrundsfärg i vissa celler. RGB-färger PCL- och PostScript-skrivardrivrutinen hanterar RGB-färger på olika sätt. Ett jobb som räknas som ett färgjobb vid utskrift med PostScript-skrivardrivrutinen, kan räknas som ett svartvitt jobb vid utskrift med PCL-skrivardrivrutinen. För PCL-skrivardrivrutinen, grå färger där R=G=B alltid skrivs ut endast med K. För PostScript-skrivardrivrutinen, måste du ställa in alternativet Grått med enbart svart (RGB) på Text/Grafics/Images (text/grafik/bilder) för att säkerställa grå färger där R=G=B skrivs ut endast med K. Två versioner att välja mellan När du installerar Windows-skrivardrivrutinen (PostScript eller PCL), kan du välja mellan två olika versioner. Eu -versionen har stöd för brittisk engelska. Versionen utan eu har stöd för amerikansk engelska. Ändra installerade alternativ Om du ändrar de installerade alternativen på fliken Konfiguration i skrivardrivrutinens fönster Egenskaper, måste du klicka på OK för att uppdatera skrivardrivrutinsinställningarna så att de återger de nyinstallerade alternativen. Ändra IP-adress Om dubbelriktad kommunikation är aktiverat i PostScript- eller PCL-skrivardrivrutinen och du ändrar IP-adressen på fliken Portar i fönstret Egenskaper, uppdateras inte IP-adressen för dubbelriktad kommunikation om du inte stänger fönstret genom att klicka på OK. Om du klickar på Verkställ och lämnar fönstret öppet, uppdateras inte IP-adressen.

3 sidan 3 Mac OS X- skrivardrivrutin Hämta en FreeForm-huvudmall I Mac OS X, kan du inte hämta och förhandsgranska en skapad huvudmall från Fiery X3eTY2. Du kan endast skapa en FreeForm-huvudmall i Mac OS X. I Windows-system kan du däremot både hämta och förhandsgranska en skapad huvudmall. Spara PDF- eller PS-filer När du ställer in Bildförskjutning med inställningar för dubbelsidig utskrift, sparar filen som en PDF- eller PS-fil och sedan skriver ut filen, skrivs jobbet ut enkelsidigt utan inställningarna för Bildförskjutning. Om du skriver ut med inställningarna från drivrutinen utan att spara filen som PS eller PDF, skrivs jobbet ut med rätt inställningar. Lösa problem med utskriftsalternativ som står i konflikt med varandra i OS X v10.4-skrivardrivrutinen När du ändrar utskriftsalternativ i OS X v10.4-skrivardrivrutinen, särskilt i rutan Skrivarfunktioner, löses inte konflikterna för utskriftsalternativen på rätt sätt. Om du till exempel vill välja en inställning för utskriftsalternativet Skapa broschyr, måste utskriftsalternativet Dubbelsidigt (dubbelsidig utskrift) aktiveras innan alternativen för Skapa broschyr blir tillgängliga. Utskriftsalternativen för Skapa broschyr är beroende av utskriftsalternativet Dubbelsidigt (dubbelsidig utskrift). I tidigare Mac OS-versioner, korrigerades konflikter mellan utskriftsalternativ automatiskt. Använd följande tillvägagångssätt för att lösa konflikter mellan utskriftsalternativ i rutan Skrivarfunktioner: SÅ HÄR LÖSER DU KONFLIKTER MELLAN UTSKRIFTSALTERNATIV I RUTAN SKRIVARFUNKTIONER 1 Välj en annan ruta. Om du till exempel befinner dig i rutan Skrivarfunktioner, kan du istället välja rutan Sammanfattning. När du har uppdaterat rutan Skrivarfunktioner, stämmer inte den valda funktionsuppsättningsgruppen och de utskriftsalternativ som visas överens. Om den sista funktionsuppsättningen som du ändrade till exempel var Image Quality 1 (bildkvalitet 1), visas den nu med utskriftsalternativen för den första funktionsuppsättningen, som till exempel Efterbehandlare 1. 2 Välj funktionsuppsättningsgruppen igen (till exempel Image Quality 1 (bildkvalitet 1)) för att uppdatera de utskriftsalternativ som visas. 3 Välj lämpliga utskriftsalternativ och skriv ut jobbet.

4 sidan 4 Skrivarnamn och platsinformation När du väljer skrivare, klickar på Skrivare: Visa info: Namn och Plats, är platsnamnet och könamnet är felaktiga och värdnamnet är otillgängligt. Detta är en begränsning i Mac OS. Drivrutinsversion När du väljer skrivare, klickar på Skrivare: Visa info: Namn och Plats och söker efter Driver Info (drivrutininformation), är drivrutinsversionen inte korrekt. Detta är en begränsning i Mac OS. Utskrift Det finns sidor kvar i kompilatorn efter att jobbet har avbrutits Om du avbryter ett jobb under utskrift, matas inte de sidor som redan har skrivits ut till utmatningsfacket. De blir kvar i kompilatorn. Ingen varning ges. Fiery X3eTY2-status felaktig Om ett utskriftsjobb stoppas till följd av ett feltillstånd (till exempel att papperet har tagit slut) och jobbet därefter återupptas efter att feltillståndet har åtgärdats, visar Fiery X3eTY2 felaktigt att Fiery X3eTY2 är i viloläget. Omslag skrivs ut med felaktigt medium Om du använder alternativet Blandade media för att lägga till ett omslag för ett jobb och anger en mediatyp som inte överensstämmer med inställningen i kopiatorn/skrivaren för den papperskälla som du har angivit, skrivs omslaget ändå ut med det medium som finns i facket. Du får ingen uppmaning om att lägga i det angivna mediet i facket. CMYK-filer Om du skriver ut samma CMYK-fil med PostScript- och PCL-skrivardrivrutinen, kan du märka en skillnad på resultatet. Detta beror på skillnader i hur PostScript- och PCLskrivardrivrutinen bearbetar filen. Med PCL, konverteras CMYK-jobbet till RGB innan Colorwise påbörjar färgbearbetningen. Svartvita jobb Svartvita jobb kan räknas som färgjobb när alternativet Svartdetektering är aktiverat (PostScript-skrivardrivrutinen) eller Färgläge är inställt på Auto (auto) (PCLskrivardrivrutinen). Ett jobb som skriver ut svartvita sidor räknas som ett färgjobb (CMYK) i följande fall: Alla data i dokumentet har skapats som färgdata. Programmet behandlar dessa data som färgdata, även om de är svartvita. En färgbild döljs bakom en svartvit bild. Ställ in alternativet Färgläge (eller Utskriftsläge) till Gråskala för att säkerställa att jobbet räknas som svartvitt.

5 sidan 5 Utskriftsalternativ Skriva ut flera dubbelsidiga kopior av häften När du skriver ut flera kopior av ett dubbelsidigt häftesjobb, ska du kontrollera att inte Samla har valts i programmet. USB-mediautskrift till direkt anslutning har inte stöd för dubbelsidig utskrift Om du skriver ut ett dubbelsidigt jobb till den direkta anslutningen med USB Media Center, skrivs jobbet ut enkelsidigt. Skriv istället ut jobbet till utskriftskön. Utskriftsstorlek Ställ alltid in alternativet Utskriftsstorlek till Samma som dokumentstorlek, förutom då du skriver ut häftesjobb. Jobb med blandade media och variabel datautskrift Alternativet Blandande media stöds inte för variabla datautskriftsjobb, trots att skrivardrivrutinen tillåter att du väljer alternativ för variabel datautskrift när du redan har valt alternativet Blandade media. Dubbelsidiga omslagssidor Funktionen för blandade media hindrar inte att inställningen Dubbelsidigt för Läge för främre omslag och Läge för bakre omslag kan se likadan ut. Du kan ställa in Läge för främre omslag för utskrift av Häfte och Läge för bakre omslag för utskrift av Block. Stående jobb med måtten 11 x 17 kan inte hålslås i vänsterkanten Det finns inte stöd för att skriva ut ett jobb med pappersstorleken 11 x 17, orienteringen stående och hålslagning i vänsterkanten. Du kan dock välja denna kombination i skrivardrivrutinen. Ange Pappersstorlek för jobb med Blandade media Om du skriver ut ett jobb med blandade sidostorlekar (med alternativet Blandade media), ska du inte välja en kuverstorlek (som C5) som Pappersstorlek. Om du gör det blir du uppmanad av Fiery X3eTY2 att lägga i kuvertmedia för sidor som inte är kuvert. Häftning och 2-upp Om du skriver ut ett jobb med Layout inställt på 2-upp, Häftarläge inställt på Dubbel och Dubbelsidigt på Häfte, placeras häftningen på papperets långsida om du skriver ut på papper med långsidan först. Häftningen placeras på papperets kortsida om du skriver ut på papper med kortsidan först.

6 sidan 6 Användarverifiering för LDAP-användare Användarverifiering i skrivardrivrutinen stöds för för LDAP-användare endast vid utskrift från en Windows-dator i LDAP-domänen. Vid utskrift från Mac OS X eller en Windowsdator som inte befinner sig i LDAP-domänen, stöds Användarverifiering endast för lokala användare. Substitute Colors (ersätt färger) Utskriftsalternativet Substitute Colors (ersätt färger) har ingen effekt om inte alternativet Spot-On har installerats på Fiery X3eTY2. Command WorkStation Antal sidor Det antal sidor som visas för ett aktivt jobb i Command WorkStation är inte korrekt förrän jobbet har rippats. Roterad förhandsgranskning Om du skriver ut ett häftesjobb med PostScript-skrivardrivrutinen, roteras förhandsgranskningen av jobbet 90 grader när den bearbetas i Command WorkStation. Om du skriver ut samma jobb med PCL-skrivardrivrutinen, roteras inte förhandsgranskningen. PCL-jobbegenskaper När du skickar ett PCL-jobb till Fiery X3eTY2 och ansluter till Command WorkStation, innehåller fliken Grunder i jobbegenskaperna inte någon information. WebTools Configure (konfigurera) När du startar Configure WebTool (konfigurera WebTool), klickar du på Yes (ja) när fönstret Security Alert (säkerhetsvarning) visas. Om fönstret Hostname Mismatch (värdnamn överensstämmer ej) visas, klickar du på Yes (ja). Refresh and Update (uppdatera) Inställningen Refresh Status (uppdatera status) på fliken Docs (dokument), styr en periodisk uppdatering av området Printer Status (skrivarstatus). Med knappen Update (uppdatera) bredvid inställningen Refresh Status (uppdatera status), kan du manuellt uppdatera Printer Status (skrivarstatus) och listan Printed Docs (utskrivna dokument).

7 sidan 7 Andra program Microsoft Word 2002 Om du vill skriva ut ett dokument från Microsoft Word 2002 med alternativet Layout inställt på 2-upp, måste du ha installerat Microsoft Office SP 3. Hjälp Hjälpfiler Hjälpfilerna för Fiery-hjälpprogrammen är avsedda att användas med Microsoft Internet Explorer v5.5 och senare. Om du använder andra webbläsare, som Safari eller tidigare versioner av Internet Explorer, kan det hända att hjälpen inte visas på rätt sätt. Med Microsoft Internet Explorer på en dator med Windows XP Service Pack 2, kan det hända att filerna inte visas eller inte visas på rätt sätt i följande situationer: Om din webbläsare använder en poup-blockerare, kan det hända att den blockerar hjälpfilerna. Om detta händer kan du inaktivera din popup-blockerare tillfälligt så att du kan visa hjälpfilerna. Om din webbläsare har det avancerade Internet-alternativet aktiverat för att visa meddelanden om skriptfiel, kan den visa ett varningsfönster före visningen av en hjälpfilssida. För att undvika varningsfönstret kan du avmarkera alternativet Visa meddelanden om alla skriptfel på fliken Avancerat i dialogrutan Internet-alternativ. Ett varningsmeddelande kan även visas i statusfältet, men innehållet i hjälpfilen påverkas inte av detta fel. Hjälpfiler i skrivardrivrutinen Du kan inte öppna hjälpfilerna genom att trycka på tangenten F1 eller klicka på frågeteckensknappen. Du måste klicka på knappen Hjälp i skrivardrivrutinen för att få tillgång till hjälpavsnittet. Utskriftsgrupper Funktionen för utskriftsgrupper stöds inte, trots att den beskrivs i hjälpavsnittet i Command WorkStation, Windows Edition. Utskriftsgrupper har ersatts av Användarverifiering. För mer information om Användarverifiering, se Konfigurering och inställning och Utskriftsalternativ.

8 sidan 8 Information om bestämmelser SHARPS adress i Europa Ansvarig auktoriserad representant för EU-marknaden: SHARP ELECTRONICS (Europe) GmbH Sonninstrasse 3, D Hamburg FCC-deklaration om överensstämmelse SHARP Utrustningstyp: Fiery Print Controller, modellnummer: MX-PEX1 Enheten uppfyller kraven i del 15 i FCC-reglerna. Användning är föremål för följande två villkor: (1) Denna enhet får inte orsaka skadliga störningar, och (2) denna enhet måste acceptera eventuellt mottagna störningar, inklusive störningar som kan medföra oönskad funktion. Ansvarig part: SHARP ELECTRONICS CORPORATION Sharp Plaza, Mahwah, New Jersey Tfn.: BE-SHARP

Versionsinformation Fiery Print Controller MX-PEX3 version 1.0

Versionsinformation Fiery Print Controller MX-PEX3 version 1.0 Versionsinformation Fiery Print Controller MX-PEX3 version 1.0 Det här dokumentet innehåller information om Fiery Print Controller MX-PEX3- programvaran version 1.0. Innan du använder Fiery Print Controller

Läs mer

Fiery Print Controller MX-PEX1/MX-PEX2. Skriva ut från Mac OS

Fiery Print Controller MX-PEX1/MX-PEX2. Skriva ut från Mac OS Fiery Print Controller MX-PEX1/MX-PEX2 Skriva ut från Mac OS 2006 Electronics for Imaging, Inc. Informationen i denna publikation omfattas av Juridiska meddelanden för denna produkt. 45059354 15 november

Läs mer

Fiery Print Controller MX-PEX1. Variabel datautskrift

Fiery Print Controller MX-PEX1. Variabel datautskrift Fiery Print Controller MX-PEX1 Variabel datautskrift 2006 Electronics for Imaging, Inc. Informationen i denna publikation omfattas av Juridiska meddelanden för denna produkt. 45055675 14 juli 2006 INNEHÅLL

Läs mer

Justera utskriftsalternativ

Justera utskriftsalternativ Justera utskriftsalternativ Det här avsnittet omfattar: "Ange utskriftsalternativ" på sidan 2-19 "Välja egenskaper för en enstaka utskrift (Mac)" på sidan 2-23 "Välja utskriftskvalitetslägen" på sidan

Läs mer

Versionsinformation Fiery Print Controller AR-PE3, version 1.0 för AR-C330

Versionsinformation Fiery Print Controller AR-PE3, version 1.0 för AR-C330 Versionsinformation Fiery Print Controller AR-PE3, version 1.0 för AR-C330 Det här dokumentet innehåller information om Fiery Print Controller AR-PE3 version 1.0. Innan du använder Fiery Print Controller

Läs mer

Snabbguide för Universal skrivardrivrutin

Snabbguide för Universal skrivardrivrutin Snabbguide för Universal skrivardrivrutin Brother Universal Printer Driver (BR-Script3) Brother Mono Universal Printer Driver (PCL) Brother Universal Printer Driver (Inkjet) Version B SWE 1 Översikt 1

Läs mer

Fiery Driver Configurator

Fiery Driver Configurator 2015 Electronics For Imaging, Inc. Informationen i denna publikation omfattas av Juridiska meddelanden för denna produkt. 16 november 2015 Innehållsförteckning 3 Innehållsförteckning Fiery Driver Configurator...5

Läs mer

PostScript Användarhandbok 604P17454_SV

PostScript Användarhandbok 604P17454_SV CopyCentre C118 WorkCentre M118/M118i PostScript Användarhandbok 604P17454_SV Förberedd och översatt av: The Document Company Xerox GKLS European Operations Bessemer Road Welwyn Garden City Hertfordshire

Läs mer

Fiery Driver för Mac OS

Fiery Driver för Mac OS 2015 Electronics For Imaging. Informationen i denna publikation omfattas av Juridiska meddelanden för denna produkt. 12 januari 2015 Innehållsförteckning 3 Innehållsförteckning...5 Använda Fiery Driver

Läs mer

Program för skrivarhantering

Program för skrivarhantering Program för skrivarhantering "Via programvaran CentreWare" på sida 3-9 "Via funktioner för skrivarhantering" på sida 3-11 Via programvaran CentreWare CentreWare Internet Services (IS) (CentreWare Internet-tjänster)

Läs mer

Aktivera och använda EtherTalk för Mac OS 9.x

Aktivera och använda EtherTalk för Mac OS 9.x Macintosh "Krav" på sida 3-30 "Snabbinstallation från CD-skiva" på sida 3-30 "Aktivera och använda EtherTalk för Mac OS 9.x" på sida 3-30 "Aktivera och använda TCP/IP för Mac OS 9.x" på sida 3-31 "Aktivera

Läs mer

Migrera till Word 2010

Migrera till Word 2010 I den här guiden Microsoft Microsoft Word 2010 skiljer sig rent utseendemässigt mycket, så vi har skapat den här guiden för att hjälpa dig att snabbare lära dig programmet. Här kan du läsa om de viktigaste

Läs mer

Grundläggande utskrift

Grundläggande utskrift Grundläggande utskrift Det här avsnittet omfattar: "Fylla på papper i fack 1 (flerfunktionsfack) för enkelsidig utskrift" på sida 2-9 "Fylla på papper i fack 2 5 för enkelsidig utskrift" på sida 2-13 "Fylla

Läs mer

Justera utskriftsalternativ

Justera utskriftsalternativ Justera utskriftsalternativ Det här avsnittet omfattar: "Ange utskriftsalternativ" på sidan 2-31 "Välja utskriftskvalitetslägen" på sidan 2-34 "Utskrift i svartvitt" på sidan 2-35 Ange utskriftsalternativ

Läs mer

Specialutskrift. Automatisk dubbelsidig utskrift. Phaser 6200 färglaserskrivare. Det här avsnittet handlar om:

Specialutskrift. Automatisk dubbelsidig utskrift. Phaser 6200 färglaserskrivare. Det här avsnittet handlar om: Phaser 6200 färglaserskrivare Specialutskrift Det här avsnittet handlar om: Automatisk dubbelsidig utskrift se sidan 10. Manuell dubbelsidig utskrift se sidan 12. OH-film se sidan 15. Kuvert se sidan 18.

Läs mer

Justera utskriftsalternativ

Justera utskriftsalternativ Justera utskriftsalternativ Det här avsnittet omfattar: "Ange utskriftsalternativ" på sida 2-36 "Välja utskriftskvalitetslägen" på sida 2-42 Ange utskriftsalternativ Många utskriftsalternativ är tillgängliga

Läs mer

Novell Vibe Add-In 1.0.1

Novell Vibe Add-In 1.0.1 Novell Vibe Add-In 1.0.1 1 juli 2013 Novell Snabbintroduktion Med Novell Vibe Add-In för Microsoft Office kan du arbeta med dokument på Vibe-webbplatsen utan att lämna Microsoft Office. Du kan enkelt bläddra

Läs mer

Sharp Remote Device Manager Bruksanvisning

Sharp Remote Device Manager Bruksanvisning Sharp Remote Device Manager Bruksanvisning Den här handboken beskriver hur du använder Sharp Remote Device Manager (SRDM). INLEDNING... 2 SHARP REMOTE DEVICE MANAGER (SRDM)... 3 GRUNDLÄGGANDE ANVÄNDNING

Läs mer

Handbok för nätverk. För säker och korrekt användning, läs igenom säkerhetsinformationen i "Handbok för kopiator" innan du använder maskinen.

Handbok för nätverk. För säker och korrekt användning, läs igenom säkerhetsinformationen i Handbok för kopiator innan du använder maskinen. Handbok för nätverk För säker och korrekt användning, läs igenom säkerhetsinformationen i "Handbok för kopiator" innan du använder maskinen. Inledning Den här handboken innehåller instruktioner om maskinens

Läs mer

Fiery Print Controller MX-PEX1. Exempel på arbetsflöden

Fiery Print Controller MX-PEX1. Exempel på arbetsflöden Fiery Print Controller MX-PEX1 Exempel på arbetsflöden 2006 Electronics for Imaging, Inc. Informationen i denna publikation omfattas av Juridiska meddelanden för denna produkt. 45055669 14 juli 2006 INNEHÅLL

Läs mer

Fiery Print Controller MX-PEX3. Välkommen

Fiery Print Controller MX-PEX3. Välkommen Fiery Print Controller MX-PEX3 Välkommen 2008 Electronics for Imaging, Inc. Informationen i denna publikation omfattas av Juridiska meddelanden för denna produkt. 45066513 08 januari 2008 VÄLKOMMEN 3 VÄLKOMMEN

Läs mer

Skrivaren måste vara någon av modellerna 6250DP, 6250DT eller 6250DX för att kunna utföra automatisk dubbelsidig utskrift.

Skrivaren måste vara någon av modellerna 6250DP, 6250DT eller 6250DX för att kunna utföra automatisk dubbelsidig utskrift. Dubbelsidig utskrift Det här avsnittet omfattar: Automatisk dubbelsidig utskrift på sidan 2-25 Bindningsinställningar på sidan 2-26 Manuell dubbelsidig utskrift på sidan 2-28 Manuell dubbelsidig utskriftfrån

Läs mer

Din manual SHARP MX-M260 http://sv.yourpdfguides.com/dref/3940660

Din manual SHARP MX-M260 http://sv.yourpdfguides.com/dref/3940660 Du kan läsa rekommendationerna i instruktionsboken, den tekniska specifikationen eller installationsanvisningarna för SHARP MX- M260. Du hittar svar på alla dina frågor i instruktionsbok (information,

Läs mer

Referensguide Kortfattade förklaringar för vardaglig användning

Referensguide Kortfattade förklaringar för vardaglig användning Referensguide Kortfattade förklaringar för vardaglig användning HL-L6300DW HL-L6300DWT HL-L6400DW HL-L6400DWT Brother rekommenderar att du har den här guiden i närheten av din Brother-maskin som snabbreferens.

Läs mer

Avancerade alternativ

Avancerade alternativ Avancerade alternativ Det här avsnittet omfattar: "Skriva ut separationssidor" på sidan 2-42 "Skriva ut flera sidor till ett enskilt ark (N upp)" på sidan 2-43 "Skriva ut negativa och spegelvända bilder"

Läs mer

Startsida. Högskolan Dalarna

Startsida. Högskolan Dalarna Logga in myprint-webbplatsen ger tillgång till myprint-funktioner (utskrift, inköpskredit, hantering av extra e- postadresser...). Den kan användas av studenter och personal på. Du måste logga in med din

Läs mer

Fiery Driver för Windows

Fiery Driver för Windows 2015 Electronics For Imaging. Informationen i denna publikation omfattas av Juridiska meddelanden för denna produkt. 12 januari 2015 Innehållsförteckning 3 Innehållsförteckning...5 Öppna mappen som visar

Läs mer

INNAN DU INSTALLERAR PROGRAMVARAN KONFIGURERING I WINDOWS-MILJÖ KONFIGURERING I MACINTOSH-MILJÖ FELSÖKNING

INNAN DU INSTALLERAR PROGRAMVARAN KONFIGURERING I WINDOWS-MILJÖ KONFIGURERING I MACINTOSH-MILJÖ FELSÖKNING Installationshandbok INNAN DU INSTALLERAR PROGRAMVARAN KONFIGURERING I WINDOWS-MILJÖ KONFIGURERING I MACINTOSH-MILJÖ FELSÖKNING Tack för att du har valt den här produkten. Den här manualen förklarar hur

Läs mer

Installera Windows Custom PostScript- eller PCL-skrivardrivrutin

Installera Windows Custom PostScript- eller PCL-skrivardrivrutin Installera Windows Custom PostScript- eller PCL-skrivardrivrutin I den här Viktigt-filen får du anvisningar om hur du installerar den Custom PostScript- eller PCLskrivardrivrutinen i Windows-system. Med

Läs mer

Användarmanual till AD OnLine 2009-03-30

Användarmanual till AD OnLine 2009-03-30 Användarmanual till AD OnLine 2009-03-30 2 Inledning I denna kortfattade manual kommer vi att visa och berätta om AD OnLine som är Arkiv Digitals onlinetjänst för att titta på det historiska källmaterialet

Läs mer

DIGITAL FULLFÄRGSSKRIVARE

DIGITAL FULLFÄRGSSKRIVARE MODELL: MX-C380P DIGITAL FULLFÄRGSSKRIVARE Installationshandbok INNAN DU INSTALLERAR PROGRAMVARAN INSTÄLLNING I EN WINDOWSMILJÖ KONFIGURERING I MACINTOSH-MILJÖ FELSÖKNING Ha alltid manualen nära till hands.

Läs mer

Handbok för skrivardrivrutiner

Handbok för skrivardrivrutiner Handbok för skrivardrivrutiner För Macintosh Version 6.3 29 augusti 2005 Utarbetad av: Xerox Corporation Global Knowledge & Language Services 800 Phillips Road, Bldg. 0845-17S Webster, New York 14580 USA

Läs mer

Avancerade alternativ

Avancerade alternativ Avancerade alternativ Det här avsnittet omfattar: "Skriva ut separationssidor" på sida 2-67 "Skriva ut flera sidor på ett enstaka ark (N-upp)" på sida 2-68 "Skriva ut häften" på sida 2-69 "Skriva ut negativa

Läs mer

Säkra pausade utskriftsjobb. Administratörshandbok

Säkra pausade utskriftsjobb. Administratörshandbok Säkra pausade utskriftsjobb Administratörshandbok April 2013 www.lexmark.com Innehåll 2 Innehåll Översikt... 3 Konfigurera säkra pausade utskriftsjobb... 4 Konfigurera och säkra programmet...4 Använda

Läs mer

LASERJET ENTERPRISE M4555 MFP-SERIEN. Installationsguide för programvara

LASERJET ENTERPRISE M4555 MFP-SERIEN. Installationsguide för programvara LASERJET ENTERPRISE M4555 MFP-SERIEN Installationsguide för programvara HP LaserJet Enterprise M4555 MFP Series Installationsguide för programvara Upphovsrätt och licens 2011 Hewlett-Packard Development

Läs mer

Z55 Color Jetprinter. Online användarhandbok för Mac OS 8.6 till 9.2. www.lexmark.se. Allmänt om skrivaren. Standardutskrifter.

Z55 Color Jetprinter. Online användarhandbok för Mac OS 8.6 till 9.2. www.lexmark.se. Allmänt om skrivaren. Standardutskrifter. Z55 Color Jetprinter Online användarhandbok för Mac OS 8.6 till 9.2 handbok 2 Navigera Klicka på kategorierna in den vänstra rutan för att navigera på sidorna. Klicka på den blå texten för att länka till

Läs mer

Ställa in en anslutning till skrivaren

Ställa in en anslutning till skrivaren Phaser 4400 laserskrivare Skrivarhantering Översikt Följ procedurerna nedan om du vill starta Xerox-installationen för ditt operativsystem. Följande avsnitt innhåller också nödvändig information: Hantera

Läs mer

Din manual SHARP MX-C310 http://sv.yourpdfguides.com/dref/3873823

Din manual SHARP MX-C310 http://sv.yourpdfguides.com/dref/3873823 Du kan läsa rekommendationerna i instruktionsboken, den tekniska specifikationen eller installationsanvisningarna för SHARP MX- C310. Du hittar svar på alla dina frågor i instruktionsbok (information,

Läs mer

LASERJET PROFESSIONAL M1130/M1210 MFP-SERIEN. Lathund

LASERJET PROFESSIONAL M1130/M1210 MFP-SERIEN. Lathund LASERJET PROFESSIONAL M1130/M1210 MFP-SERIEN Lathund Skriva ut på specialpapper, etiketter eller OH-film med Windows 1. Gå till Arkiv-menyn i programmet och klicka på Skriv ut. 2. Välj produkten och klicka

Läs mer

Skapa en pdf-fil med hög kvalitet, lämpad för tryckning Skapa pdf-filen i en PC med Windows Skapa pdf-filen i en Mac

Skapa en pdf-fil med hög kvalitet, lämpad för tryckning Skapa pdf-filen i en PC med Windows Skapa pdf-filen i en Mac Senast uppdaterad 2016-06-01 Biblioteket Skapa och redigera pdf-filer Vid elektronisk publicering av avhandlingar och studentarbeten (examensarbeten) ska du använda filformatet PDF (Portable Document Format).

Läs mer

PUNKT TILL PUNKT-ANSLUTNING. Version 10/10. Att ansluta en PC till Controller 1

PUNKT TILL PUNKT-ANSLUTNING. Version 10/10. Att ansluta en PC till Controller 1 PUNKT TILL PUNKT-ANSLUTNING Version 10/10 Att ansluta en PC till Controller 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 INTRODUKTION...3 1.1 NÄTVERK MED EN ROUTER...3 1.2 PUNKT TILL PUNKT-ANSLUTNING MELLAN SH-CONTROLLER

Läs mer

Referensguide Kortfattade förklaringar för vardaglig användning

Referensguide Kortfattade förklaringar för vardaglig användning Referensguide Kortfattade förklaringar för vardaglig användning HL-L5000D HL-L5100DN HL-L5100DNT HL-L5200DW HL-L5200DWT HL-L6250DN Brother rekommenderar att du har den här guiden i närheten av din Brother-maskin

Läs mer

Avancerade alternativ

Avancerade alternativ Avancerade alternativ Det här avsnittet omfattar: "Skriva ut separationssidor" på sidan 2-54 "Skriva ut flera sidor på ett enda ark (Ark per sida)" på sidan 2-55 "Skriva ut häften" på sidan 2-56 "Skriva

Läs mer

Din manual HP DESKJET 990C http://sv.yourpdfguides.com/dref/900257

Din manual HP DESKJET 990C http://sv.yourpdfguides.com/dref/900257 Du kan läsa rekommendationerna i instruktionsboken, den tekniska specifikationen eller installationsanvisningarna för HP DESKJET 990C. Du hittar svar på alla dina frågor i HP DESKJET 990C instruktionsbok

Läs mer

Guide för Google Cloud Print

Guide för Google Cloud Print Guide för Google Cloud Print Version 0 SWE Definitioner av symboler Följande symboler används i hela bruksanvisningen: Det här indikerar att det finns en förklaring till hur du hanterar en viss situation

Läs mer

Unifaun OnlinePrinter

Unifaun OnlinePrinter Unifaun OnlinePrinter Unifaun Online 2013-04-25 2 Innehåll 1 Ändra skrivarinställningar Unifaun OnlinePrinter... 3 2 Autoinstallation av Unifaun OnlinePrinter... 4 3 Installation av Java... 6 4 Felsökning

Läs mer

Anvisningar för installation och borttagning av skrivardrivrutinerna Windows PostScript och PCL utgåva 8

Anvisningar för installation och borttagning av skrivardrivrutinerna Windows PostScript och PCL utgåva 8 Anvisningar för installation och borttagning av skrivardrivrutinerna Windows PostScript och PCL utgåva 8 I den här Viktigt-filen får du anvisningar om hur du installerar drivrutinerna för egen PostScript

Läs mer

LASERJET PRO 400. Användarhandbok M401

LASERJET PRO 400. Användarhandbok M401 LASERJET PRO 400 Användarhandbok M401 Skrivarserien HP LaserJet Pro 400 M401 Användarhandbok Copyright och licens 2014 Copyright Hewlett-Packard Development Company, L.P. Det är förbjudet att reproducera,

Läs mer

Guide för mobil utskrift och skanning för Brother iprint&scan

Guide för mobil utskrift och skanning för Brother iprint&scan Guide för mobil utskrift och skanning för Brother iprint&scan Version F SWE Definitioner av anmärkningar Nedanstående ikon används i den här bruksanvisningen: Obs-anmärkningarna ger dig information om

Läs mer

Windows NT 4.x. Förberedelser. Snabbinstallation från cd-skiva. Phaser 4500 laserskrivare

Windows NT 4.x. Förberedelser. Snabbinstallation från cd-skiva. Phaser 4500 laserskrivare Windows NT 4.x Det här avsnittet omfattar: "Förberedelser" på sidan 3-21 "Snabbinstallation från cd-skiva" på sidan 3-21 "Andra installationsmetoder" på sidan 3-22 "Felsökning i Windows NT 4.x (TCP/IP)"

Läs mer

Snabbguide Installation Linkmanager och ansluta till SiteManager

Snabbguide Installation Linkmanager och ansluta till SiteManager Snabbguide Installation Linkmanager och ansluta till SiteManager konfigurering samt anslutning till Objekt.doc 1 / 20 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. Förord 3 2. Konfigurera SiteManagern 4 2.1 Anslut till SiteManager

Läs mer

Användarhandbok för Nero ControlCenter

Användarhandbok för Nero ControlCenter Användarhandbok för Nero ControlCenter Nero AG Information om upphovsrätt och varumärken Användarhandboken till Nero ControlCenter och dess innehåll skyddas av upphovsrätt och tillhör Nero AG. Med ensamrätt.

Läs mer

Blackboard learning system CE

Blackboard learning system CE Blackboard learning system CE Hämta filer (Del av studentmanual, Kap 7.3) 20080101 1.1 Problem att hämta/öppna filer För att kunna spara eller öppna filer du hämtar från Internet krävs att du har programvaror

Läs mer

Roxio Retrieve Användarhandbok

Roxio Retrieve Användarhandbok Användarhandbok 2 Innehåll 1 Roxio Retrieve 3 Information om Roxio Retrieve........................... 4 Vissa funktioner kanske inte är tillgängliga................ 4 Starta Roxio Retrieve...................................

Läs mer

DK-serien. Gör en fotobok med myphotobook.se

DK-serien. Gör en fotobok med myphotobook.se DK-serien Gör en fotobok med myphotobook.se 1 Gör din egen fotobok Den här kursen är gjord för dig som vill vara lite kreativ med dina digitala bilder. Här lär du dig att göra en personlig fotobok där

Läs mer

Introduktion. Markera den gröna bocken. Skriv in URL:en http://www.ipoint.se. Klicka på knappen Platser.

Introduktion. Markera den gröna bocken. Skriv in URL:en http://www.ipoint.se. Klicka på knappen Platser. LATHUND Introduktion Välkommen till vår interaktiva kursportal. Detta är en lathund för dig som ska utbilda dig med hjälp av ipoint-kurser. Instruktionerna gäller när du använder Internet Explorer 8.0

Läs mer

Om du vill hitta svaret på en fråga väljer du något av avsnitten nedanför bilden på din skrivarmodell:

Om du vill hitta svaret på en fråga väljer du något av avsnitten nedanför bilden på din skrivarmodell: användarhandboken Om du vill hitta svaret på en fråga väljer du något av avsnitten nedanför bilden på din skrivarmodell: meddelanden specialfunktioner komma igång anslutning skriva ut underhåll felsökning

Läs mer

Fiery Driver för Mac OS

Fiery Driver för Mac OS 2016 Electronics For Imaging, Inc. Informationen i denna publikation omfattas av Juridiska meddelanden för denna produkt. 14 oktober 2016 Innehållsförteckning 3 Innehållsförteckning...5 Fiery Driver Updater...5

Läs mer

Styr och Regler Materiel

Styr och Regler Materiel Styr och Regler Materiel Yttre Regler Materiel Verktyg Utveckling Styr och Regler Materiel Microsoft ( Lars Gunnarsson ) Microsoft uppdaterar pga. patentstrid. Patentet det gäller: Patentet ägs av företaget

Läs mer

Windows Vista /Windows 7 Installationsguide

Windows Vista /Windows 7 Installationsguide Windows Vista / 7 Installationsguide Innan du kan använda maskinen måste du installera maskinvaran och drivrutinen. Läs "snabbguiden" och den här "Windows Vista / 7 installationsguide" för inställnings-

Läs mer

LATHUND Att överföra information till Projektportal Investera

LATHUND Att överföra information till Projektportal Investera LATHUND Att överföra information till Projektportal Investera Version.0 av 8 Denna lathund är tänkt för leverantörer till Trafikverket, som behöver en snabbintroduktion i hur man lämnar eller överför information

Läs mer

Aktiviteter markeras som borttagna i databasen istället för att raderas

Aktiviteter markeras som borttagna i databasen istället för att raderas Vad är nytt i Easy Planning 6.61 Detta är en större uppdatering som innehåller ett antal förbättringar samt en del nya funktioner. Vi rekommenderar alla våra kunder att uppdatera till denna version. 1.

Läs mer

Installation av. Vitec Online

Installation av. Vitec Online Installation av Vitec Online Innehållsförteckning Inledning... 3 Allmän konfiguration av router och brandvägg... 4 Installera Vitec Online Server... 6 Lösenord för inloggning i Mäklarsystemet... 9 Klientinstallation...

Läs mer

Windows 98 och Windows Me

Windows 98 och Windows Me Windows 98 och Windows Me "Förberedelser" på sida 3-25 "Snabbinstallation från CD-skiva" på sida 3-26 "Övriga installationssätt" på sida 3-26 "Felsökning i Windows 98 och Windows Me" på sida 3-28 "dokument

Läs mer

ZoomText 10.1 Snabbguide Tillägg

ZoomText 10.1 Snabbguide Tillägg ZoomText 10.1 Snabbguide Tillägg Detta tillägg till ZoomText 10 Snabbguide beskriver de nya funktionerna och andra ändringar som hör till ZoomText 10.1. För grundinformation som hur man installerar och

Läs mer

LÖSNINGAR I OLIKA SKRIVARMILJÖER MULTIFUNKTIONSSYSTEM FÖR DOKUMENTPRODUKTION I OLIKA SKRIVARMILJÖER DOKUMENTLÖSNINGAR FRÅN SHARP

LÖSNINGAR I OLIKA SKRIVARMILJÖER MULTIFUNKTIONSSYSTEM FÖR DOKUMENTPRODUKTION I OLIKA SKRIVARMILJÖER DOKUMENTLÖSNINGAR FRÅN SHARP LÖSNINGAR I OLIKA SKRIVARMILJÖER MULTIFUNKTIONSSYSTEM FÖR DOKUMENTPRODUKTION I OLIKA SKRIVARMILJÖER DOKUMENTLÖSNINGAR FRÅN SHARP ALLA APPLIKATIONER. ALLA MILJ Den snabba utvecklingen av datatekniken innebär

Läs mer

Tips och idéer för Chrome OS och Google Dokument

Tips och idéer för Chrome OS och Google Dokument Tips och idéer för Chrome OS och Google Dokument Läs mer om it i lärandet på webben: www.spsm.se/itilarandet Tips och idéer för Chrome OS och Google Dokument Skriften är utgiven av Specialpedagogiska skolmyndigheten

Läs mer

MX-FR43U DATASÄKERHETSPROGRAM BRUKSANVISNING. Innehåll

MX-FR43U DATASÄKERHETSPROGRAM BRUKSANVISNING. Innehåll MX-FR43U DATASÄKERHETSPROGRAM BRUKSANVISNING Innehåll Inledning...2 När datasäkerhetsprogrammet har installerats...4 Säkerhetsinställningar för datasäkerhetsprogrammet...4 Dokumentkontrollfunktionen...4

Läs mer

Guide för Google Cloud Print

Guide för Google Cloud Print Guide för Google Cloud Print Version 0 SWE Beskrivning av anmärkningar Följande anmärkning används i den här bruksanvisningen: Information om hur du agerar i en viss situation eller hur du använder en

Läs mer

WordRead Plus för Mac

WordRead Plus för Mac WordRead Plus för Mac Manual Artikelnummer: 3024018 www.icap.nu 1 Innehåll Välkommen till WordRead Plus... 3 WordRead Plus verktygsfält... 3 Teckensnitt... 5 Textfärg... 6 Bakgrundsfärg... 7 Avstånd...

Läs mer

Handbok för AirPrint. Information om AirPrint. Tillvägagångssätt för inställning. Utskrift. Bilaga

Handbok för AirPrint. Information om AirPrint. Tillvägagångssätt för inställning. Utskrift. Bilaga Handbok för AirPrint Information om AirPrint Tillvägagångssätt för inställning Utskrift Bilaga Innehåll Handbokens användning... 2 Symboler i handboken... 2 Friskrivningsklausul... 2 1. Information om

Läs mer

Lexmark C750. Versionsinformation. augusti 2001. www.lexmark.se

Lexmark C750. Versionsinformation. augusti 2001. www.lexmark.se Lexmark C750 Versionsinformation augusti 2001 www.lexmark.se 1 Rikta in bildöverföringsenheten För bästa utskriftskvalitet, se till att du riktar in bildöverföringsenheten när du har bytt ut den eller

Läs mer

Kapitel 1 Ansluta routern till Internet

Kapitel 1 Ansluta routern till Internet Kapitel 1 Ansluta routern till Internet I det här kapitlet beskrivs hur du ansluter routern och hur du får åtkomst till Internet via den. Vad finns i lådan? Produktförpackningen bör innehålla följande

Läs mer

Advanced Features Guide

Advanced Features Guide Phaser 8560/8860 printer Advanced Features Guide Guide des Fonctions Avancées Guida alle Funzioni Avanzate Handbuch zu Erweiterten Funktionen Guía de Características Avanzadas Guia de Recursos Avançados

Läs mer

Funktioner för drivrutin

Funktioner för drivrutin Phaser 4400 laserskrivare Detta avsnitt handlar om: Utskriftskvalitetslägen se sidan 8. Säker utskrift, korrekturutskrift och sparad utskrift se sidan 11. Separationssidor se sidan 14. Skriva ut flera

Läs mer

Windows NT 4.x. Förberedelser. Snabbinstallation från cd-skiva. Phaser 6250 färglaserskrivare

Windows NT 4.x. Förberedelser. Snabbinstallation från cd-skiva. Phaser 6250 färglaserskrivare Windows NT 4.x Det här avsnittet omfattar: Förberedelser på sidan 3-21 Snabbinstallation från cd-skiva på sidan 3-21 Andra installationsmetoder på sidan 3-22 Felsökning i Windows NT 4.x (TCP/IP) på sidan

Läs mer

Unifaun OnlinePrinter

Unifaun OnlinePrinter Unifaun OnlinePrinter Pacsoft Online 2015-01-30 2 Innehåll 1 Ändra skrivarinställningar Unifaun OnlinePrinter... 3 2 Autoinstallation av Unifaun OnlinePrinter... 4 3 Installation av Java... 5 4 Felsökning

Läs mer

Program för skrivarhantering

Program för skrivarhantering Program för skrivarhantering Det här avsnittet omfattar: "Använda programvaran CentreWare" på sidan 3-10 "Använda funktioner för skrivarhantering" på sidan 3-12 Använda programvaran CentreWare CentreWare

Läs mer

Obs! Automatisk dubbelsidig utskrift är inte tillgängligt från fack 1 (flerfunktionsfacket).

Obs! Automatisk dubbelsidig utskrift är inte tillgängligt från fack 1 (flerfunktionsfacket). Dubbelsidig utskrift Det här avsnittet omfattar: "Automatisk dubbelsidig utskrift" på sidan 2-40 "Bindningsinställningar" på sidan 2-41 "Manuell dubbelsidig utskrift" på sidan 2-43 Automatisk dubbelsidig

Läs mer

STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN. Aktivitetsstöd. Behörigheten Föreningsadministratör. Datum: 2015-09-22 Version 2. Sidan 1 (30)

STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN. Aktivitetsstöd. Behörigheten Föreningsadministratör. Datum: 2015-09-22 Version 2. Sidan 1 (30) Aktivitetsstöd Behörigheten Föreningsadministratör Datum: 2015-09-22 Version 2 Sidan 1 (30) Innehållsförteckning 1. Aktivitetsstöd - Inledning... 3 1.1 Användare - Webbadress tillre Aktivitetsstöd... 3

Läs mer

Installationsanvisning för Su Officemallar 2003 För PC

Installationsanvisning för Su Officemallar 2003 För PC 1 (11) INSTALLATIONSANVISNING MS Office 2003 - Windows 2013-11-26 Installationsanvisning för Su Officemallar 2003 För PC Word och PowerPoint Innehållsförteckning Var hittar jag Su Officemallar?... 2 Är

Läs mer

Skapa kontrolluppgifter

Skapa kontrolluppgifter Skapa kontrolluppgifter From v1 innehåller Xdesk lön även funktion för att skapa kontrolluppgifter för föregående år. Innan du väljer att arbeta med att skapa dina kontrolluppgifter, bör du kontrollera

Läs mer

PBS Webb. Pyramid Business Studio, version 3.42A. Version 1.2 - (141106)

PBS Webb. Pyramid Business Studio, version 3.42A. Version 1.2 - (141106) Pyramid Business Studio, version 3.42A Version 1.2 - (141106) Handbok för i Pyramid Business Studio för användning med Microsoft Windows. Anvisningarna gäller från version 3.42A. För senare förändringar

Läs mer

INSTALLATION AV VITEC MÄKLARSYSTEM. Studentversion

INSTALLATION AV VITEC MÄKLARSYSTEM. Studentversion INSTALLATION AV VITEC MÄKLARSYSTEM Studentversion Innehållsförteckning 1. Installera VITEC Mäklarsystem... 2 2. Läs noga igenom manualen... 2 3. Systemkrav... 2 4. Kundservice/Teknisk support... 2 5. Start

Läs mer

Manual för version V2

Manual för version V2 Innehållsförteckning 1. Om 2. Installera Administration 3. Programmets skrivbord 4. Lägga upp din första kund 5. Kontaktpersoner 6. Besiktningsadresser 7. Kontrollpunkter/Besiktningspunkter 8. Koppla kontrollpunkter/besiktningspunkter

Läs mer

Informationsguide. CD-skivan Programvara och dokumentation. Hjälpsidor. Lexmarks webbplats. Konfigurationsark. Andra språk

Informationsguide. CD-skivan Programvara och dokumentation. Hjälpsidor. Lexmarks webbplats. Konfigurationsark. Andra språk Informationsguide Sidan 1 av 1 Informationsguide Det finns ett antal dokument som kan hjälpa dig med att förstå hur MFP:n och tillvalen fungerar. På den här sidan får du hjälp att hitta publikationer och

Läs mer

Anpassning av Windows XP

Anpassning av Windows XP Anpassning av Windows XP Grunderna för hur du som arbetsterapeut ändrar inställningar i Windows XP för att öka tillgängligheten. Habilitering & Hjälpmedel Att komma igång För att komma åt de inställningar

Läs mer

Handbok för programvara

Handbok för programvara Bruksanvisning Handbok för programvara 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Förbereda för utskrift Installera skrivardrivrutinen Övrig utskriftshantering Direktutskrift från digitalkamera (PictBridge) Skrivarinställningar

Läs mer

Guide för mobil utskrift och skanning för Brother iprint&scan

Guide för mobil utskrift och skanning för Brother iprint&scan Guide för mobil utskrift och skanning för Brother iprint&scan Version I SWE Definitioner av anmärkningar Vi använder obs-anmärkningar på följande sätt i den här bruksanvisningen: anger krav på driftmiljön,

Läs mer

PÄRMEN.SE LATHUND ARKIV. Telefonsupport: 019-205460 E-Post: support@parmen.se. Utgåva 1.0

PÄRMEN.SE LATHUND ARKIV. Telefonsupport: 019-205460 E-Post: support@parmen.se. Utgåva 1.0 PÄRMEN.SE LATHUND ARKIV Telefonsupport: 019-205460 E-Post: support@parmen.se Utgåva 1.0 Hur kommer jag igång?... 3 Välkommen till Pärmen.se... 3 Internet Explorer... 3 IKEA Arkiv... 3 Hur kommer jag in

Läs mer

Molnplattform. Version 1.0. Användarhandbok

Molnplattform. Version 1.0. Användarhandbok Molnplattform Version 1.0 Användarhandbok September 2017 www.lexmark.com Innehåll 2 Innehåll Ändringshistorik...3 Översikt... 4 Komma igång...5 Systemkrav... 5 Öppna molnplattformen...5 Öppna Print Management-webbportalen...

Läs mer

19. Skriva ut statistik

19. Skriva ut statistik 19. Skiva ut statistik version 2006-05-10 19.1 19. Skriva ut statistik Den här dokumentationen beskriver hur man skriver ut statistik från SPFs medlemsregister via Internet. Observera att bilderna är exempel

Läs mer

1 Nyheter i Filr 2.0 Desktop-programmet

1 Nyheter i Filr 2.0 Desktop-programmet Viktig information för Filr 2.0 Desktop Februari 2016 Filr 2.0 Desktop-programmet innehåller funktionen Filer på begäran som ger en konsoliderad eller virtuell översikt över alla filer på Filr-servern

Läs mer

ClaroRead Plus Mac Manual. Artikel.nr. 12501

ClaroRead Plus Mac Manual. Artikel.nr. 12501 ClaroRead Plus Mac Manual Artikel.nr. 12501 1 Välkommen till ClaroRead Plus Välkommen till ClaroRead Plus för Mac. ClaroRead Plus är till för att göra din dator mer lättanvänd. Programmet arbetar nära

Läs mer

Bildutjämning. Utskriftskontroll. Skriva ut. Använda färg. Pappershantering. Underhåll. Felsökning. Administration. Index

Bildutjämning. Utskriftskontroll. Skriva ut. Använda färg. Pappershantering. Underhåll. Felsökning. Administration. Index Skrivardrivrutinen ger utskrifter av bästa kvalitet i de flesta sammanhang. Men ibland vill du kanske styra mer i detalj hur de utskrivna dokumenten ska se ut. 1 Skrivaren är förinställd för att ge dig

Läs mer

Sida: 1 (10) Datum: 2010-10-19. Uppdaterad av: HNS. Ägare: MK SL Målgrupp: Student. Personal. Växjö 7.3) (Del

Sida: 1 (10) Datum: 2010-10-19. Uppdaterad av: HNS. Ägare: MK SL Målgrupp: Student. Personal. Växjö 7.3) (Del (0) Ägare: MK SL Målgrupp: Personal Student Uppdaterad av: HNS PC Mac Kalmar Växjö Blackboard learning system CE Hämta filer (Del av studentmanual, Kap 7.3) 2 (0) Problem att hämta/öppna filer För att

Läs mer

Datum: 2013-03-22 Version 1.6. Sidan 1 (43)

Datum: 2013-03-22 Version 1.6. Sidan 1 (43) Datum: 2013-03-22 Version 1.6 Sidan 1 (43) Innehållsförteckning 1. Aktivitetsstöd - Inledning...3 1.1 Användare - Webbadress till Aktivitetsstöd... 3 1.2 Användare - Inloggning och glömt lösenord... 3

Läs mer

Aktivera och använda EtherTalk för Mac OS 9.x. Om du använder EtherTalk behövs ingen IP-adress för Macintosh-datorer.

Aktivera och använda EtherTalk för Mac OS 9.x. Om du använder EtherTalk behövs ingen IP-adress för Macintosh-datorer. Macintosh Det här avsnittet omfattar: "Krav" på sidan 3-31 "Snabbinstallation från cd-skiva" på sidan 3-31 "Aktivera och använda EtherTalk för Mac OS 9.x" på sidan 3-31 "Aktivera och använda TCP/IP för

Läs mer

Manual Nedladdningsbara klienten NLK

Manual Nedladdningsbara klienten NLK Manual Nedladdningsbara klienten NLK www.bildtelefoni.net Direktlänk: www.tolk.sip.nu Copyright 2015 bildtelefoni.net Fokus på tillgänglighet Med Nedladdningsbara klienten, NLK, kan alla som har behov

Läs mer

Windows 2000/XP-nätverk

Windows 2000/XP-nätverk Phaser 4400 laserskrivare I det här avsnittet får du stegvisa instruktioner om installation och felsökning för Windows 2000/XP: Förberedelser se sida 23. Snabbinstallation från cd-romskiva se sida 23.

Läs mer