SAMVERKANSNÄMNDEN STOCKHOLM - GOTLAND

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SAMVERKANSNÄMNDEN STOCKHOLM - GOTLAND"

Transkript

1 1 SAMVERKANSNÄMNDEN STOCKHOLM - GOTLAND Protokoll 2/2005 Sammanträdesdag: 3 juni 2005 Ledamöter: (s) Inger Ros, Stockholm, ordf. (s) Åke Svensson, Gotland, v ordf. (m) Lena Celion, Gotland Ersättare: (s) Juan-Carlos Cebrian, Stockholm, tjg (s) Åsa Olofsson, Gotland, tjg. (v) Carina Lindberg, Gotland (c) Per-Olof Jacobsson, Gotland Adjungerade (kd) Pia Lidwall, Stockholm (mp)torgny Lihnell, Gotland (kd) Yngve Andersson, Gotland Övriga: Tjänstemän från Stockholm: Göran Stiernstedt, Anna-Stina Nordmark Nilsson, Lars-Bertil Arvidsson, Jan Adolfsson, Sören Berg, Bo Brismar och Göran Sedin, sekr. Tjänstemän från Gotland: Jan-Olof Henriksson, Katarina Michanek, Bo Magnusson, Jan Bejrum (p 7), Sune Hafdell (p 7). Dessutom närvarande: Verksamhetschefer inom hälso- och sjukvården på Gotland (p.3). Justeras: Inger Ros Åke Svensson Vid protokollet: Göran Sedin

2 2 1 Mötet öppnas Ordföranden hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. Dagordningen godkändes. 2 Justerare Till justerare valdes Inger Ros och Åke Svensson. 3 FORUM-presentation Lars-Bertil Arvidsson presenterade FORUM, den nya utvecklingsorganisationen i Stockholms läns landsting. Vid presentationen var även verksamhetschefer inom den gotländska hälso- och sjukvården närvarande. Gotland erbjuds att vara med i de olika utvecklingsprojekt, som nu är under planering samt att inkomma med synpunkter kring utvecklingsområden mm. Sjukvårdsdirektören Jan-Olof Henriksson ingår i FORUM-rådet. OH-bilderna från presentationen sänds ut tillsammans med protokollet. 4 Allmän information om läget i SLL och på Gotland Stockholms läns landsting Anna-Stina Nordmark Nilsson, nytillträdd Beställardirektör och bitr landstingsdirektör, presenterade sig. Göran Stiernstedt nämnde att det ekonomiska utfallet för årets fyra första månader var Mkr och att det prognostiserade årsresultatet angetts till Mkr. Samtidigt noteras att det nu finns en viss tendens till höjd kostnadsökningstakt. Planeringen för det nya sjukhuset vid Karolinska-Solna fortsätter och nyligen har inbjudan gått ut till formgivningstävlan, vilket röner stort intresse, även internationellt. Projektet prehospital vård, som innehåller bl a sjukvårdsrådgivning inkl Vårdguiden, pågår. Mätningar av telefontillgängligheten i primärvården har genomförts och visat att förbättringar skett. Förändringarna av Solna-Akutens uppdrag har gått bra bl.a. genom att närakuterna har tagit ett ökat ansvar. Primärvården förefaller ha blivit mera tillgänglig för akuttider. Slutligen beskrevs den föreslagna organisationen för sjukvården i Norrtälje. Carina Lindberg frågade om det finns program för jämställdhetsarbete inom SLL som skulle kunna komma till nytta för Gotland, som nu är i färd med att utarbeta en jämställdhetsplan. Göran Stiernstedt svarade att det inte möter några hinder att Gotland tar del av och utnyttjar det program som SLL har. Gotland Jan-Olof Henriksson redogjorde för aktuella frågor, vilka framgår i detalj av presenterade OH-bilder. OH-underlaget sänds ut tillsammans med protokollet. Följande berördes: - Projekt HSF, bl a att inflyttningen i ny vårdcentral i Visby slutfördes vid utgången av maj månad. - Sjukvårdens framtid. Ett underlag har tagits fram som identifierar strategiska nyckelområden. - Omläggning av operationssystemet. - Ekonomi. För år 2005 beräknas underskottet bli 24 Mkr.

3 3 - Ö-lägesutredningen, som föredrogs vid föregående sammanträde. - Kostnadsutvecklingen i Sveriges landsting och jämförelser med Gotlands situation. 5 Nytt samarbetsavtal mellan Karolinska Universitetssjukhuset och Visby lasarett KARGO Jan-Olof Henriksson redogjorde för det aktuella läget i arbetet med ett nytt ramavtal, som ska ersätta det nu gällande från april 2000 och som gäller till utgången av Avsikten är nu att få fram det nya avtalet och fastställa det att gälla fr o m Det återstår endast vissa smärre justeringar och avstämningar/beslut hos respektive huvudman. Det nya avtalet anmäls därefter i samverkansnämnden. 6 Information betr IT-frågor Bo Magnusson informerade om aktuella IT-frågor med bäring på samverkan mellan SLL och Gotland. Detaljinformation framgår närmare av underlag som presenterades vid sammanträdet (utsändes tillsammans med protokollet). Det kan konstaterades att de två huvudmännens samverkan blir allt tätare och att det ganska snart kommer det till en punkt där det inte går att avbryta utan mycket stora olägenheter. Under den fortsatta överläggningen dryftades frågor om bl a möjligheten att följa gotlandspatienter i systemet, om behovet av ökad IT-kompetens samt om politikernas roll och beslutsfattande. Det rådde enighet om vikten av att inte ha för bråttom utan låta utvecklingen ske stegvis under nära kontakt med och efter beslut av de politiska beslutsfattarna. 7 Situationen betr sjuktransporter med helikopter Bo Brismar och Jan Bejrum informerade på basis av ett utsänt underlag och presenterade OH-bilder. I underlaget beskrivs förutsättningar och inriktning för en fortsatt och utökad samverkan för SLL och Gotland samt Uppsala läns landsting. Samtliga helikopterverksamheter kan förbättra sitt kapacitetsutnyttjande, vilket talar för samordning. En ny förutsättning är den upphandling som Sjöfartsverket nu gör för att ersätta den nedlagda helikopterverksamheten i Berga. Åke Svensson betonade vikten av att hitta möjligheter till lämpliga samordningsformer, inte minst med hänsyn till de stora kostnader som är involverade. Inger Ros konstaterade att det nu hos respektive huvudman behöver göras analyser av kostnadskonsekvenserna och över huvud taget en konsekvensanalys av presenterade förslag.

4 4 8 Regionsamarbetet i Vårdgarantiprojektet Jan-Olof Henriksson informerade först om det aktuella planeringsläget på Gotland. Det konstaterades att ett kartläggningsarbete genomförts för att få grepp om vad som behöver åtgärdas för att uppnå beslutade mål. Det står klart att Gotland inte helt kommer att redan från november i år klara tremånadersgränsen inom hela verksamheten. Främst inom områdena ortopedi och hörapparater kommer att krävas längre tid och balans inom nämnda områden planeras kunna uppnås först under Inger Ros konstaterade att man även inom SLL ser områdena ortopedi och hörapparater som de mest problematiska men att målsättningen ändå är att vårdgarantin ska kunna klaras fullt ut fr o m november På nationell nivå pågår samarbete och planering i SKL-projektet med förgreningar till de sex sjukvårdsregionerna. Sören Berg informerade om detta och nämnde att projektet för närvarande bearbetar ett antal viktiga frågeställningar, särskilt följande: (a) Hur lova lagom och hur lova rätt sak? (b) Oron för undanträngningseffekter genom att det som är lät mätbart prioriteras? och (c) Hur hanteras lämpligen vissa svårbedömda diagnoser och gråzonsfrågor? Undanträngningseffekter måste bevakas och elimineras genom noggrann uppföljning. Svårbedömda diagnoser och gråzonsfrågor kan kanske på några områden hanteras genom särskilda bedömargrupper, vilket SLL har tidigare erfarenhet av bl. a. inom psykiatri och psykoterapi. Ett arbetsmaterial med beskrivning av det nationella projektet delades ut. 9 Regionsamarbetet i Socialstyrelsens beslutsfattarseminarium ang cancersjukvård Sören Berg informerade (på basis av ett OH-underlag som sänds ut tillsammans med protokollet) om hur seminarierna kommer att läggas upp och nämnde att den benämning som nu används är Konsekvensbeskrivningsseminarium. Seminarierna ersätter den traditionella formen för remisshantering av socialstyrelsens förslag och kommer också framöver att kunna tillämpas i anknytning till det medicinska programarbetet inom SLL. Detta innebär en del nya uppgifter för samverkansnämnden och stärker politikernas möjlighet att se frågorna i patientperspektiv. SLL (Sören Berg) ombads att återkomma till samverkansnämnden med konkret förslag till handlingsplan för beslut vid nämndens nästa sammanträde den 6 oktober.

5 5 10 Rapport från Onkologiskt Centrum (OC) a. Jan Adolfsson informerade om aktuella uppgifter från den epidemiologiska bevakningen (OH-bilder utsänds tillsammans med protokollet). Uppgifterna visar ett ökande antal individer som drabbas av cancer. Ökningen är hänförlig till ökat antal män med prostatacancer och i prognoser som sträcker sig fram till år 2030 ses dubblerade tal, till allra största delen beroende av en åldrande befolkning. Antalet nyinsjuknade har ökat kraftigt de senaste fyra åren, vilket kan hänföras till den ökade diagnostikintensiteten. Dessutom noteras en stark ökning av malignt hudmelanom efter en period med stabila värden. b. Lars-Bertil Arvidsson redogjorde för förslag (utsänt) till organisatorisk anknytning och styrning av OC. Karolinska Universitetssjukhuset föreslås ha driftsansvaret och samverkansnämndens inflytande förutsätts ligga kvar. En tjänstemannastyrelse bildas med representanter hämtade från FORUMrådet. OC-cancerregister/vårdprogram kommer att ha en årsomslutning på ca 11,5 Mkr. c. Under den efterföljande diskussionen klargjordes att finansieringen av OC:s verksamhet sker via anslag genom beslut av landstingsstyrelsen. Relationen till Gotland hanteras genom samarbetsavtal, som samverkansnämnden bör få möjlighet att bereda innan beslut fattas hos respektive huvudman. 11 Övriga frågor Ordföranden påminde om att samverkansnämndens återstående möten under detta år hålls den 6 oktober (video) samt den 9 december (i Stockholm). 12 Mötet avslutas Ordföranden uttryckte ett tack till de närvarande och önskade alla en trevlig helg varefter mötet avslutades.

SAMVERKANSNÄMNDEN STOCKHOLM - GOTLAND

SAMVERKANSNÄMNDEN STOCKHOLM - GOTLAND 1 SAMVERKANSNÄMNDEN STOCKHOLM - GOTLAND Protokoll 3/2005 Sammanträdesdag: 6 oktober 2005 Ledamöter: (s) Inger Ros, Stockholm, ordf. (s) Leif Dahlby, Gotland (m) Lena Celion, Gotland Ersättare: (s) Juan-Carlos

Läs mer

SAMVERKANSNÄMNDEN STOCKHOLM - GOTLAND

SAMVERKANSNÄMNDEN STOCKHOLM - GOTLAND 1 SAMVERKANSNÄMNDEN STOCKHOLM - GOTLAND Protokoll 4/2005 Sammanträdesdag: 9 december 2005 Ledamöter: Inger Ros (s), Stockholm, ordf. Birgitta Sevefjord (v) (p. 6-12) Christer Wennerholm (m) (p.1-4) Åke

Läs mer

SAMVERKANSNÄMNDEN Stockholm-Gotland 1. SAMVERKANSNÄMNDEN den 12 december 2003 Landstingshuset, Hantverkargatan 45 i Stockholm, Sandhamnsrummet

SAMVERKANSNÄMNDEN Stockholm-Gotland 1. SAMVERKANSNÄMNDEN den 12 december 2003 Landstingshuset, Hantverkargatan 45 i Stockholm, Sandhamnsrummet 1 PROTOKOLL SAMVERKANSNÄMNDEN den 12 december 2003 Landstingshuset, Hantverkargatan 45 i Stockholm, Sandhamnsrummet Närvarande: Åke Svensson (s) Gotland, ordf Juan-Carlos Cebrian (s) Stockholm Cecilia

Läs mer

SAMVERKANSNÄMNDEN STOCKHOLM - GOTLAND

SAMVERKANSNÄMNDEN STOCKHOLM - GOTLAND 1 SAMVERKANSNÄMNDEN STOCKHOLM - GOTLAND Protokoll 1/2005 Sammanträdesdag: 18 mars 2005, kl 9-11. Videokonferens Ledamöter: (s) Åke Svensson, Gotland, tjg ordf. (m) Lena Celion Gotland Ersättare: (s) Juan-Carlos

Läs mer

PROTOKOLL Samverkansnämndens möte den 30 september 2004 (Videokonferens)

PROTOKOLL Samverkansnämndens möte den 30 september 2004 (Videokonferens) Samverkansnämnden SLL - Gotland PROTOKOLL Samverkansnämndens möte den 30 september 2004 (Videokonferens) Närvarande: Inger Ros (s), Stockholm, ordf. Birgitta Sevefjord (v), Stockholm Christer Wennerholm

Läs mer

Samverkansnämnden SLL - Gotland. PROTOKOLL Videokonferens den 12 mars 2004

Samverkansnämnden SLL - Gotland. PROTOKOLL Videokonferens den 12 mars 2004 Samverkansnämnden SLL - Gotland PROTOKOLL Videokonferens den 12 mars 2004 Närvarande: Inger Ros (s), Stockholm, ordf. Birgitta Sevefjord (v), Stockholm Juan-Carlos Cebrian (s), Stockholm Cecilia Carpelan

Läs mer

Samverkansnämnden SLL - Gotland. PROTOKOLL Samverkansnämndens möte den 17 december 2004 Landstingshuset, Hantverkargatan 45, Stockholm

Samverkansnämnden SLL - Gotland. PROTOKOLL Samverkansnämndens möte den 17 december 2004 Landstingshuset, Hantverkargatan 45, Stockholm Samverkansnämnden SLL - Gotland PROTOKOLL Samverkansnämndens möte den 17 december 2004 Landstingshuset, Hantverkargatan 45, Stockholm Närvarande: Inger Ros (s), Stockholm, ordf. Birgitta Sevefjord (v),

Läs mer

Thomas Pettersson, ordförande i Regionala medicinska rådet hjärta/kärl 60

Thomas Pettersson, ordförande i Regionala medicinska rådet hjärta/kärl 60 PROTOKOLL 1(7) 2004-10-15 57-71 Protokoll fört vid sammanträde i Växjö, 2004-10-15 med Södra Regionvårdsnämnden Närvarande 2004-10-15 Landstinget Kronoberg Erling Persson (s) Göran Giselsson (m) Ragnar

Läs mer

JU Stockholms läns landsting

JU Stockholms läns landsting JU Stockholms läns landsting Region Gotland Samverkansnämnden Stockholm - Gotland PROTOKOLL 1/2012 1(5) STOCKHOLMS LANS LANDSTING HÄLSO-OCH SJUKVÅRDSNÄMNDEN M 2012-09- 2 5 Datum Tid Plats Närvarande 2012-09-11

Läs mer

! / » det finns en frustration. Trots. blivit något.« : : : /

! / » det finns en frustration. Trots. blivit något.« : : : / Det saknas 1 4 läkare på Sveriges vårdcentraler. Skillnaderna är stora mellan olika landsting, men inte ett enda av dem lever upp till målet: att det ska finnas en fast allmänläkare per 1 5 invånare. Det

Läs mer

Plats och tid nya sammanträdesrummet, Wallhamn kl.15.30 16.30

Plats och tid nya sammanträdesrummet, Wallhamn kl.15.30 16.30 Styrelsemöte nr 5 2009-12-07 1 [9] Plats och tid nya sammanträdesrummet, Wallhamn kl.15.30 16.30 Beslutande Lars Thorsson (M), ordf Rosita Runegrund (KD) Mona-Lisa Dahlberg (S), v ordf Övriga närvarande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Länshandikapprådet Sammanträdesdatum Paragrafer Sida 2012-02-22 1-10 1 (8) Plats och tid Landstingshuset, Falun, kl 13.30 16.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Länshandikapprådet Sammanträdesdatum Paragrafer Sida 2012-02-22 1-10 1 (8) Plats och tid Landstingshuset, Falun, kl 13.30 16. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Paragrafer Sida 2012-02-22 1-10 1 (8) Plats och tid Landstingshuset, Falun, kl 13.30 16.00 Ordinarie ledamöter Sören Bertilsson, ordf, landstinget Kjell Persson

Läs mer

2003-12-03 58-76. Protokoll fört vid sammanträde i Växjö 2003-12-03 med Södra Regionvårdsnämnden. Närvarande 2003-12-03. Göran Giselsson.

2003-12-03 58-76. Protokoll fört vid sammanträde i Växjö 2003-12-03 med Södra Regionvårdsnämnden. Närvarande 2003-12-03. Göran Giselsson. PROTOKOLL 1(8) 2003-12-03 58-76 Protokoll fört vid sammanträde i Växjö 2003-12-03 med Södra Regionvårdsnämnden Närvarande 2003-12-03 Landstinget Kronoberg Erling Persson Göran Giselsson Ove Löfqvist Landstinget

Läs mer

Rum 305, Nya Landstingshuset, Karlstad

Rum 305, Nya Landstingshuset, Karlstad PROTOKOLL 1 (6) Folkhälso- och tandvårdsutskottet Plats Beslutande Rum 305, Nya Landstingshuset, Karlstad Gert Ohlsson (FP), ordförande Monica Gundahl (S), vice ordförande Annetthe Zettergren (M) Kerstin

Läs mer

Ambulansdirigering Medhelp

Ambulansdirigering Medhelp LS-LED12-577 Ambulansdirigering Medhelp Maud Ekman (V) har inlämnat en interpellation om vad som krävs för att avtalet med Medhelp om ambulansdirigering inte ska förlängas och vilka alternativ som finns

Läs mer

PROTOKOLL Sammanträdesdatum 2014-10-21

PROTOKOLL Sammanträdesdatum 2014-10-21 STENUNGSUNDS KOMMUN Val av justeringsperson... 3 Fastställande av dagordning... 4 Information från Individ och familjeomsorgen/funktionshinder 2014... 5 Information från Vård Omsorg... 6 Ekonomisk uppföljning

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum Kommunala pensionärsrådet 2013-10-28 1(10) Sida Plats och tid Kommunhuset i Åsele, 2013-10-28, kl 10 00-11 30 Beslutande Thord Dahlberg ordförande Anna-Stina Uddeby Evert Vestberg Birgitta

Läs mer

Sammanträdesdatum 2007-05-08

Sammanträdesdatum 2007-05-08 Gemensam nämnd för SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2007-05-08 Blad 1 (6) Plats och tid Forsgården, Gäddede, kl 10.00-14.30 Beslutande Övriga närvarande Bengt Bergqvist (s), ordförande Jan-Olof Andersson (m) Ardis

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015 www.svnuppsalaorebro.se Utkast 2015-11-18 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015 Sjukvårdsregionens utvecklingsgrupp för nationella riktlinjer 1 Regionala utvecklingsgruppen för nationella riktlinjer Utvecklingsgruppen

Läs mer

Justeras: Per-Olof Jacobsson Lars Joakim Lundquist

Justeras: Per-Olof Jacobsson Lars Joakim Lundquist Samverkansnämnden Stockholm - Gotland 1 (5) PROTOKOLL 2/2008 Sammanträdesdag 2008-05-23 Närvarande Ordförande: Ledamöter: Per-Olof Jacobsson (c) Gotland Lars Joakim Lundquist (m) Stockholm Margareta Persson

Läs mer

Laholmsnämnden Bokslut 2010

Laholmsnämnden Bokslut 2010 Laholmsnämnden Bokslut 2010 Bokslut Laholmsnämnden LNLHM110014 Ledamöter Margareta Bengtsson (M), ordf. Thomas Jönsson (M) Angela Magnusson (M) Annalena Emilsson (C) Monica Yngvesson (S), v ordf. Villemo

Läs mer

Åtgärder för en ekonomi i balans

Åtgärder för en ekonomi i balans Revisionsrapport Åtgärder för en ekonomi i balans Landstinget Gävleborg Bengt Andersson Hanna Franck Mars 2012 Innehållsförteckning 1 Sammanfattning 1 2 Inledning 3 2.1 Bakgrund 3 2.2 Revisionsfråga och

Läs mer

Kommunala Pensionärsrådet

Kommunala Pensionärsrådet 2013-03-20 1(8) Plats och tid Beslutande Norrtäljesalen, Kommunhuset Onsdag 20 mars 2013 kl. 13.00 15.00 enligt bifogad närvarolista Övriga deltagande Tomas Sjöberg, sekreterare Agneta Hedberg, Vårdbolaget

Läs mer

Annette Riesbeck (C), ordförande Fredrik Ollén (M) Linda Viklund (C) Jan Dahlquist (S) Anki Dåderman (S)

Annette Riesbeck (C), ordförande Fredrik Ollén (M) Linda Viklund (C) Jan Dahlquist (S) Anki Dåderman (S) 1(12) Plats och tid Kommunledningskontoret, kl 08.30 11.00 Beslutande Ledamöter Annette Riesbeck (C), ordförande Fredrik Ollén (M) Linda Viklund (C) Jan Dahlquist (S) Anki Dåderman (S) Övriga närvarande

Läs mer

Samordningsförbundet Umeå 2006-09-21

Samordningsförbundet Umeå 2006-09-21 PROTOKOLL Sammanträdesdatum Samordningsförbundet Umeå 2006-09-21 Plats och tid Arbetsmarknadsavdelningen Umeå kommun, kl 09.30-12.00 ande Anna-Karin Jonsson, Försäkringskassan, ordf Christer Lindvall,

Läs mer

Revisionsrapport Kommunstyrelsens arbete för en ekonomi i balans

Revisionsrapport Kommunstyrelsens arbete för en ekonomi i balans s revisorer Kommunstyrelsen För kännedom: Kommunfullmäktiges presidium Revisionsrapport Kommunstyrelsens arbete för en Revisionen har via KPMG genomfört en granskning inom ovanstående område. Revisionen

Läs mer

VAD TYCKER DE ÄLDRE OM ÄLDREOMSORGEN? - SÄRSKILT BOENDE I HÖGANÄS KOMMUN 2013

VAD TYCKER DE ÄLDRE OM ÄLDREOMSORGEN? - SÄRSKILT BOENDE I HÖGANÄS KOMMUN 2013 SÄRSKILT BOENDE - 2013 1 (13) VAD TYCKER DE ÄLDRE OM ÄLDREOMSORGEN? Vad tycker de äldre om äldreomsorgen är en rikstäckande undersökning av äldres uppfattning om kvaliteten i hemtjänst och äldreboenden.

Läs mer

Handikapprådet PROTOKOLL 2012-11-20

Handikapprådet PROTOKOLL 2012-11-20 Handikapprådet PROTOKOLL 2012-11-20 Sid 72 Inledning... 1 73 Val av justeringsledamot... 1 74 Godkännande av dagordningen... 1 75 Föregående protokoll... 1 76 Val av ersättare till vice ordförande... 1

Läs mer

Lisbeth Waagstein (M), tjg ersättare Ingemar Andersson (S), ersättare. Anna Fransson (S) Paul Johansson (C), ersättare

Lisbeth Waagstein (M), tjg ersättare Ingemar Andersson (S), ersättare. Anna Fransson (S) Paul Johansson (C), ersättare PROTOKOLL 1(9) 2009-12-17 61-86 Protokoll fört vid sammanträde i Halmstad 2009-12-17 med Södra Regionvårdsnämnden. Närvarande Landstinget Blekinge Marie Sällström (S) Bodil Nyström (S), ersättare Petronella

Läs mer

Sammanträdesrum Galaxen, Landstingshuset, Rosenborgsgatan 50, Karlstad

Sammanträdesrum Galaxen, Landstingshuset, Rosenborgsgatan 50, Karlstad Protokoll 1 (5) Landstingets Pensionärsråd Hälso- och sjukvårdsstaben Elisabeth Ehne Jangehammar 2014-09-30 LK/140076 Plats Sammanträdesrum Galaxen, Landstingshuset, Rosenborgsgatan 50, Karlstad Närvarande

Läs mer

Avtal om samverkan kring hjälpmedelsfrågor

Avtal om samverkan kring hjälpmedelsfrågor 2012-11-16 LJ2012/1621 Landstingets kansli Ekonomiavdelningen Lars Wallström Landstingsstyrelsen Avtal om samverkan kring hjälpmedelsfrågor Bakgrund Landstingsfullmäktige har 2012-06-19-20, 72 beslutat

Läs mer

GOTLANDS 1(2) KOMMUN 27 oktober 2008 Hälso- och sjukvården

GOTLANDS 1(2) KOMMUN 27 oktober 2008 Hälso- och sjukvården GOTLANDS 1(2) KOMMUN 27 oktober 2008 Hälso- och sjukvården Hälso- och sjukvårdsnämnden Begäran om medverkande i screeningprogram för colorektal cancer I Sverige är cancer i grovtarm och ändtarm den tredje

Läs mer

Beslutande: Nils-Erik Thorell Ordförande Gerd Wahlström Margaretha Edholm Från kl. 18.15. Lars-Göran Larsson. Lars-Göran Larsson ANSLAG/BEVIS

Beslutande: Nils-Erik Thorell Ordförande Gerd Wahlström Margaretha Edholm Från kl. 18.15. Lars-Göran Larsson. Lars-Göran Larsson ANSLAG/BEVIS Kyrkorådet 0 Plats och tid: Sockenstugan, Sillerud kl. 18.00 Beslutande: Nils-Erik Thorell Ordförande Gerd Wahlström Margaretha Edholm Från kl. 18.15 Tjg. Ersättare Ulla-Britt Svensson Tjg. Ersättare Gösta

Läs mer

Sammanträde med GRs styrgrupp för arbetsmarknad

Sammanträde med GRs styrgrupp för arbetsmarknad Protokoll 2005-10-18 Gunnel Rydberg Sammanträde med GRs styrgrupp för arbetsmarknad Tid: Tisdagen den 18 oktober 2005 Plats: GR, Gårdavägen 2 Närvarande: Elver Jonsson (fp), Alingsås, ordf. punkt 1-5 Endrick

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet 2013-05-21 11 Plats och tid Sandhemsrummet kl. 13.00 15.10 Beslutande Henrik Jansson, ordf. (M) Kent Oskarsson, KS vice ordf. (S) Jan-Olof Larsson, SN ordf. (M) Lars Eriksson, BUN ordf. (KD) Katarina Karlsson,

Läs mer

Område psykiatri. Kvalitetsuppföljning med brukarperspektiv. Revisionskontoret. Datum: 2002-04-12. Dnr: JLL 684/01

Område psykiatri. Kvalitetsuppföljning med brukarperspektiv. Revisionskontoret. Datum: 2002-04-12. Dnr: JLL 684/01 Datum: 2002-04-12 Revisionskontoret Dnr: JLL 684/01 Kvalitetsuppföljning med brukarperspektiv Område psykiatri Handläggare: Tfn Revisor: Ulla-Britt Halvarsson 063-14 75 26 Sid 2 (11) Innehållsförteckning

Läs mer

Redovisning av svar från enkät på särskilt boende 6

Redovisning av svar från enkät på särskilt boende 6 Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Inbjudan chef för särskilt boende 3 Föregående protokoll 4 Information från socialnämnden 5 Redovisning av svar från enkät på

Läs mer

Resultat brukarundersökning inom Bergs kommuns hemvård och särskilt boende... 2

Resultat brukarundersökning inom Bergs kommuns hemvård och särskilt boende... 2 BERGS KOMMUN Resultat brukarenkät hemvård och särskilt boende 1 Innehållsförteckning Resultat brukarundersökning inom Bergs kommuns hemvård och särskilt boende... 2 Svarsfrekvens... 2 personer som svarat

Läs mer

Catharina Eliasson ordf Sune Ryden v ordf Rolf Gustavsson 2:e vice ordf. Jerker Persson, Miljö- och byggförvaltningen

Catharina Eliasson ordf Sune Ryden v ordf Rolf Gustavsson 2:e vice ordf. Jerker Persson, Miljö- och byggförvaltningen Tid, kl 19.00 21.50 1 (5) Plats Närvarande Presidium: Sekreterare: Inbjudna: Starrkärrs skola Catharina Eliasson ordf Sune Ryden v ordf Rolf Gustavsson 2:e vice ordf Jerker Persson, Miljö- och byggförvaltningen

Läs mer

Protokoll från Socialutskottets sammanträde 2010-09-15. Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Beslutande... 2

Protokoll från Socialutskottets sammanträde 2010-09-15. Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Beslutande... 2 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 (23) 2010-09-15 Protokoll från Socialutskottets sammanträde 2010-09-15 Innehållsförteckning ande... 2 Äldreomsorgen i Mariannelund, medborgarförslag...3 Rapportering

Läs mer

Sammanträde i Sjukvårdsstyrelse Norr

Sammanträde i Sjukvårdsstyrelse Norr 1 (5) Sjukvårdsstyrelse Norr PROTOKOLL 2015-05-21 4/2015 39-51 Sammanträde i Sjukvårdsstyrelse Norr Datum Tid Plats Torsdagen den 21 maj 2015 14.00 16.05 Södertörnssalen, landstingshuset Ledamöter (FP)

Läs mer

Detta är Landstinget i Kalmar län En presentation av organisationen

Detta är Landstinget i Kalmar län En presentation av organisationen Detta är Landstinget i Kalmar län En presentation av organisationen Vi utgår från medborgarnas behov och erbjuder vår samlade kompetens och våra tjänster inom hälso- och sjukvård, folktandvård, kollektivtrafik

Läs mer

Arne Nordstrand Sylvia Bodin Anita Elsasdotter. Yvonne Eriksson. Karin Jonsson Socialchef. Ove Johansson 26-40

Arne Nordstrand Sylvia Bodin Anita Elsasdotter. Yvonne Eriksson. Karin Jonsson Socialchef. Ove Johansson 26-40 PLATS Odengatan 34, konferensrummet KL 8.30 12.00 Ordförande Suppleanter Robert Sten Birgitta Johansson Ingemar Dahlström Doris Carlsson Laila Nydahl Bertil Larsson Elisabeth Karlsson Arne Nordstrand Sylvia

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsberedningen

Hälso- och sjukvårdsberedningen 1 (8) Landstingets kansli Planeringsavdelningen, Lillemor Ahlgren Justerat 2012-06-29 Hälso- och sjukvårdsberedningen Tid Onsdagen den 20 juni, 2012 kl. 09.00-12.00 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande

Läs mer

Beslutande Fredrik Larsson, landstingsråd (M) ordförande

Beslutande Fredrik Larsson, landstingsråd (M) ordförande Protokoll 1 (6) Landstingsstyrelsens arbetsutskott Sekretariatet 2015-09-15 LK/142970 Plats Landstingshuset Beslutande Fredrik Larsson, landstingsråd (M) ordförande Ulric Andersson, landstingsråd (S) vice

Läs mer

PROTOKOLL. Kronobergsrummet, landstingets kansli, Ingelstadsvägen 9, Växjö

PROTOKOLL. Kronobergsrummet, landstingets kansli, Ingelstadsvägen 9, Växjö 1 (7) Landstingets kansli Kansliavdelningen, Lillemor Ahlgren Justerat 2014-02-25 Patientnämnden Tid Onsdagen den 12 februari kl. 9.00 12.20 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare Kronobergsrummet,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämnden 2007-04-25 1 (1-20) Plats och tid Röda rumet, Kommunens hus onsdagen den 25 april 2007, kl 08.30-11.25 Beslutande Svante Classon (c), ordförande Gunilla Johansson (s) Marianne Pettersson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Social- och äldrenämnden 2012-03-26 1

Sammanträdesprotokoll. Social- och äldrenämnden 2012-03-26 1 Social- och äldrenämnden 2012-03-26 1 Plats och tid Beslutande Messingen, Love Almqvists torg 1, rum Alfven Måndag den 26 mars 2012, klockan 18:00-19.50 Ledamöter: Maria Fälth (KD), ordförande Lena Kanström

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tekniska nämnden 2011-05-23 1 (11) Plats och tid Kommunhuset, KS-salen, klockan 14.15 15.50 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a personuppgiftslagen eller offentlighets- och sekretesslagen. Beslutande

Läs mer

Minnesanteckningar - Samverkansrådet för psykisk hälsa, förstärkt med ordförandena i de psykiatriska råden

Minnesanteckningar - Samverkansrådet för psykisk hälsa, förstärkt med ordförandena i de psykiatriska råden 1 Minnesanteckningar - Samverkansrådet för psykisk hälsa, förstärkt med ordförandena i de psykiatriska råden Dag: 2009-04-29 Tid: 9:30 16:00 Plats: Pulsen, Borås Närvarande Bengt-Arne Andersson, Södra

Läs mer

Protokoll från sammanträde med landstingsstyrelsen 2006-05-16

Protokoll från sammanträde med landstingsstyrelsen 2006-05-16 1(6) Ledningsenheten Kansliavdelningen/Kristina Brundin LS 5/2006 Protokoll från sammanträde med landstingsstyrelsen Tid LS kl 09.00 12.30 Plats Föreläsningssalen, Sigfridsområdet Närvarande ledamöter

Läs mer

Landstingsstyrelsens förslag till beslut

Landstingsstyrelsens förslag till beslut FÖRSLAG 2005:67 1 (7) Landstingsstyrelsens förslag till beslut Motion 2003:34 av Andres Käärik m fl (fp) om en anläggning i Sverige för protonbehandling av cancer Föredragande landstingsråd: Inger Ros

Läs mer

Ärendets beredning Ärendet har beretts i Programberedningen för folkhälsa och psykiatri.

Ärendets beredning Ärendet har beretts i Programberedningen för folkhälsa och psykiatri. HÄLSO- OCH SJUKVÅRDSNÄMNDEN 2011-12-20 p 4 1 (3) Hälso- och sjukvårdsförvaltningen Handläggare: Eva Andersén Karlsson Instruktion för Stockholms läns läkemedelskommitté Ärendebeskrivning Detta ärende berör

Läs mer

Tjänsteskrivelse Datum 2007-01-18. Rekommendation angående central upphandling av influensapandemigaranti

Tjänsteskrivelse Datum 2007-01-18. Rekommendation angående central upphandling av influensapandemigaranti Landstinget Halland Tjänsteskrivelse Datum 2007-01-18 -T f 0703/2 Diarienummer Ls060271 Landstingskontoret Kristian Samuelsson, utvecklare Planerings- och utvecklingsavdelningen Tfn 035-13 48 90 kristian.sam

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2009-09-22 Anslags nedtagande: 2009-10-14

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2009-09-22 Anslags nedtagande: 2009-10-14 Socialnämnden 2009-09-17 1 (17) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa, torsdagen 2009-09-17, kl. 10.00-12.30 Gruppmöte: kl. 8.00-10.00 Beslutande: Ingegärd Brogren (C) Bengt Nordin (M) Per-Adolfsson (KD),

Läs mer

Närvarande: Jan-Olof Svensson, Bo Eliasson, Peter Ljungkvist, Johnny Petersson, Gunilla Björkman, Ingrid Löf-Dahl, Claes Carlstedt.

Närvarande: Jan-Olof Svensson, Bo Eliasson, Peter Ljungkvist, Johnny Petersson, Gunilla Björkman, Ingrid Löf-Dahl, Claes Carlstedt. Protokoll från styrelsemöte i Ringenäs Golfklubb Datum: Måndagen den 7 december 2015 Plats: Ringenäs Golfklubb Närvarande: Jan-Olof Svensson, Bo Eliasson, Peter Ljungkvist, Johnny Petersson, Gunilla Björkman,

Läs mer

Principer för ny tjänstemannaorganisation under landstingsstyrelsen med anledning av den nya politiska organisationen

Principer för ny tjänstemannaorganisation under landstingsstyrelsen med anledning av den nya politiska organisationen Stockholms läns landsting 1 (2) Landstingsradsberedningen SKRIVELSE 2015-01-21 LS 1411-1350 Landstingsstyrelsen Principer för ny tjänstemannaorganisation under landstingsstyrelsen med anledning av den

Läs mer

Administrativa avdelningen

Administrativa avdelningen 1 (15) Plats och tid Nordmarkens skola, aulan 19.10 20.10 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida Sandra Norsell, Kommunsekreterare Britt-Marie Öjstrand, T.f. kommunchef Linda Sydengen, Ekonomichef

Läs mer

Gun Christensson (GPKS) ordförande Marika Bjerstedt Hansen (S) vice ordförande Lars-Erik Svensson (M) Ingmar Bernthsson (S) Jimmy Ekborg (C)

Gun Christensson (GPKS) ordförande Marika Bjerstedt Hansen (S) vice ordförande Lars-Erik Svensson (M) Ingmar Bernthsson (S) Jimmy Ekborg (C) 1(14) Plats och tid sammanträdesrum 1, kommunhuset klockan 08.30-12.00 ande ledamöter Gun Christensson (GPKS) ordförande Marika Bjerstedt Hansen (S) vice ordförande Lars-Erik Svensson (M) Ingmar Bernthsson

Läs mer

Styrelsekonferensen den 28 29 augusti 2007 Av arbetsutskottet bearbetat underlag

Styrelsekonferensen den 28 29 augusti 2007 Av arbetsutskottet bearbetat underlag Datum Bilaga till protokoll styrelsen 2007-12-14 Styrelsekonferensen den 28 29 augusti 2007 Av arbetsutskottet bearbetat underlag Kommunförbundet Skånes vision att anta vision för förbundet enligt bifogade

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala handikapprådet 2008-09-24 1(12) Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan 13.00 16.

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala handikapprådet 2008-09-24 1(12) Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan 13.00 16. Nr Kommunala handikapprådet 2008-09-24 1(12) Plats och tid Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan 13.00 16.00 Beslutande Daniel Jensen (kd) Kerstin Nordström (s) Karin Johansson (kd) Barbro Gustavsson

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte med Sveriges Vägledarförening 2012-03-17

Protokoll fört vid årsmöte med Sveriges Vägledarförening 2012-03-17 Protokoll fört vid årsmöte med Sveriges Vägledarförening 2012-03-17 Närvarande: 11 medlemmar, 2 från Vägledarens redaktion, 8 styrelsemedlemmar, samt 25 giltiga fullmakter. 1 Ordningsfrågor 1.1 Mötets

Läs mer

ITS Rådet Storstadsforum

ITS Rådet Storstadsforum Minnesanteckningar från möte med ITS Storstadsforum onsdagen den 30 maj 2012 i Göteborg. Närvarande: Lennart Andersson, Trafikverket, Region Syd Ulrika Honauer, Trafikverket, Region Stockholm Kerstin Gustafsson,

Läs mer

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2012-04-23

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2012-04-23 STENUNGSUNDS KOMMUN KOMMUNSTYRELSENS PERSONAL- OCH EKONOMIUTSKOTT Tid 08:30-12:10 Plats Kommunhuset, Rodret Ledamöter Kent Sylvan (M) ordförande Bo Pettersson (S) vice ordförande Lisbeth Svensson (FP)

Läs mer

PROTOKOLL 1(7) Diarienummer

PROTOKOLL 1(7) Diarienummer PROTOKOLL 1(7) Diarienummer Plats: Kontaktcenter och konferensrum D, Höglandssjukhuset, Nässjö. Närvarande: Beslutande: Britt Johansson (M), ordförande Marianne Andersson (KD) Bo Kärreskog (S) 1-9 Lis

Läs mer

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämnden

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämnden ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2012-06-05 Sid 1 Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses justera Skånes Fagerhult rummet, Örkelljunga kommunhus. tisdagen den 5 juni 2012,

Läs mer

Tjänstemannaberedning Kommun och Landsting i Uppsala län Protokoll från mötet 2012-06-15

Tjänstemannaberedning Kommun och Landsting i Uppsala län Protokoll från mötet 2012-06-15 Monica Jonsson Vård- och omsorgstrateg Regionförbundet 018-182109, 0703-402109 monica.jonsson@regionuppsala.se Tjänstemannaberedning Kommun och Landsting i Uppsala län Protokoll från mötet 2012-06-15 Närvarande:

Läs mer

Landstingsstyrelsens arbetsutskott

Landstingsstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL 08-04-01 JUSTERAT 08-04-14 1 (7) Ledningsenheten Kansliavdelningen/Kristina Brundin Landstingsstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 1 april 2008, kl.10.30 12.30 Plats Närvarande ledamöter

Läs mer

Birgitta Nilsson (under 30) samt Elisabet Jonsson, sekreterare. Underskrifter Sekreterare 27-33 Elisabet Jonsson

Birgitta Nilsson (under 30) samt Elisabet Jonsson, sekreterare. Underskrifter Sekreterare 27-33 Elisabet Jonsson 1(10) Plats och tid Vårsta 09.00 11.45 ande Ledamöter Carina Svedberg, ordförande (S) Agneta S. Palm, vice ordförande (SPF) Lars Östberg (PRO) Lars Sjöström PRO Bengt Fransson (PRO) Solveig Näslund (SPRF)

Läs mer

PROTOKOLL. Tid Onsdagen den 13 februari 2013 kl. 09.00-12.00. Kronobergsrummet, Landstinget Kronoberg Ingelstadsvägen 9, Växjö

PROTOKOLL. Tid Onsdagen den 13 februari 2013 kl. 09.00-12.00. Kronobergsrummet, Landstinget Kronoberg Ingelstadsvägen 9, Växjö 1 (5) Landstingets kansli Planeringsavdelningen, Justerat 2013-02-20 Patientnämnden Tid Onsdagen den 13 februari 2013 kl. 09.00-12.00 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare Kronobergsrummet,

Läs mer

Karin Åkesson (C), ordf Gunnel Johansson (S) Tom Barkström (KD)

Karin Åkesson (C), ordf Gunnel Johansson (S) Tom Barkström (KD) Omsorgsnämndens arbetsutskott 2009-11-04 1 (12) Plats och tid Omsorgskontorets sammanträdesrum, kl 13.15 15.45 Beslutande Karin Åkesson (C), ordf Gunnel Johansson (S) Tom Barkström (KD) Övriga deltagare

Läs mer

Dagordningen på regionstyrelsens möte 18 december 2014

Dagordningen på regionstyrelsens möte 18 december 2014 Denna information redogör kortfattat för regionstyrelsens beslut i de ärenden som behandlades vid regionstyrelsens sammanträde 18 december 2014. På Region Skånes webbplats www.skane.se finns handlingarna

Läs mer

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämnden

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämnden ' ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-05-07 Sid 1 Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Skånes Fagerhultrummet Kommunhuset Tisdagen den 7 maj 2013, klockan 13.30 Madeleine

Läs mer

Samverkan med handikapporganisationer

Samverkan med handikapporganisationer 1 (5) Landstingsstyrelsens förvaltning Administration Kansliavdelningen Samverkan med handikapporganisationer Datum Fredagen den 13 november 2009, kl 14.00-16.00 Plats Närvarande Ej närvarande Landstingshuset,

Läs mer

Samverkansnämnden Stockholm Gotland PROTOKOLL 1/2006 Sammanträdesdag 2006-03-09

Samverkansnämnden Stockholm Gotland PROTOKOLL 1/2006 Sammanträdesdag 2006-03-09 Samverkansnämnden Stockholm Gotland PROTOKOLL 1/2006 Sammanträdesdag 2006-03-09 Närvarande: Ordförande Ledamöter Ersättare: Adjungerade: Övriga: Inger Ros (s), Stockholm, ordf. Åke Svensson (s), Gotland

Läs mer

Sollefteå kommun Vård- och äldrenämnden

Sollefteå kommun Vård- och äldrenämnden 1(11) Datum Tid 13.00 14.00 Plats Beslutande Övriga närvarande Justerare A-salen, kommunhuset Sollefteå Enligt bifogad närvaro-/tjänstgöringslista Gert Persson, förvaltningschef Ulf Jonasson, ekonom Jerry

Läs mer

Socialnämnden 2014-11-12

Socialnämnden 2014-11-12 232 Visning av nytt planerings- och insatsverktyg, Laps Care... 2 233 Redovisning av delegationsbeslut enl. 35 Kommunallagen - äldre- och handikappomsorgen... 3 234 Budgetuppföljning... 4 235 PRIO-dialog

Läs mer

Protokoll fört vid. styrelsesammanträde den 3 november 1998

Protokoll fört vid. styrelsesammanträde den 3 november 1998 Protokoll fört vid styrelsesammanträde den 3 november 1998 Närvarande ledamöter: Sigvard Nilsson, ordförande Lennart Bergström Frans Lettenström Berner Lindström Kerstin Malmqvist Staffan Sarbäck Arne

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sammanträdesdatum 1 (10) Plats och tid Ks-salen Stadshuset vån 1 kl. 13.30--15.15 Beslutande Willis Josefsson (FP), ordf Eivor Jansson (S) för Eva-Karin Hjalmarsson (S) Kjell-Egon Strandh (C) Kjerstin

Läs mer

Jessica Danielsson, FP, ordf Maj-Britt Hedefur, KD Margareta Nilsson, M Maurice Leroy, C Esbjörn Andersson, C

Jessica Danielsson, FP, ordf Maj-Britt Hedefur, KD Margareta Nilsson, M Maurice Leroy, C Esbjörn Andersson, C 1(12) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, den 19 november kl 14.00-15.20 Beslutande Ledamöter Jessica Danielsson, FP, ordf Maj-Britt Hedefur, KD Margareta Nilsson, M Maurice Leroy, C Esbjörn Andersson,

Läs mer

Länspensionärsrådet (LPR) 1-12

Länspensionärsrådet (LPR) 1-12 PROTOKOLL 1(5) Diarienummer Plats: Sal B, Regionens hus Närvarande: Britt Johansson, M, t.f. ordförande för sammanträdet Mari Lindahl, FP (ers Jimmy Henriksson, FP, ordf) Lena Persson, S Elisabeth Lindberg,

Läs mer

Framtidens Cancerupplysning

Framtidens Cancerupplysning Hälso- och sjukvårdsförvaltningen TJÄNSTEUTLÅTANDE 2014-03-03 1 (2) HSN 1402-0286 Handläggare: Torsten Ibring Hälso- och sjukvårdsnämnden, 2014-04-01 p 4 Framtidens Cancerupplysning Ärendebeskrivning En

Läs mer

Så lyckades vi få landstinget att satsa på allergikonsulenter! 2015-05-11 Lena Ericson och Eva-Maria Dufva

Så lyckades vi få landstinget att satsa på allergikonsulenter! 2015-05-11 Lena Ericson och Eva-Maria Dufva Så lyckades vi få landstinget att satsa på allergikonsulenter! 2015-05-11 Lena Ericson och Eva-Maria Dufva Allergikonsulenter Vision 2025 Hur vill vi att ska vården ska fungera? Hur kommer vårt landsting/region

Läs mer

Folktandvården Filipstad. Gert Ohlsson (FP) Monica Gundahl (S) Annetthe Zettergren (M) Ann-Charlotte Eskel (S) Mona Smedman (C)

Folktandvården Filipstad. Gert Ohlsson (FP) Monica Gundahl (S) Annetthe Zettergren (M) Ann-Charlotte Eskel (S) Mona Smedman (C) PROTOKOLL 1 (5) FOLKHÄLSO- OCH TANDVÅRDSUTSKOTTET Plats Beslutande Ersättare I tjänsten Justering Folktandvården Filipstad Gert Ohlsson (FP) Monica Gundahl (S) Annetthe Zettergren (M) Ann-Charlotte Eskel

Läs mer

Samverkan regionorganisationen och kommunerna i länet

Samverkan regionorganisationen och kommunerna i länet Projekt Region 2015 21 samverkan 130603 Bilaga Samverkan regionorganisationen och kommunerna i länet Bakgrund En region, en plats där människor vill leva, arbeta och bo, måste ha något att erbjuda: attraktiva

Läs mer

Ledamöter Sven-Olof Karlsson, ordf F län, ordförande Boel Andersson Gäre Stig Berg Pk 3 Per Carlsson Pk 4

Ledamöter Sven-Olof Karlsson, ordf F län, ordförande Boel Andersson Gäre Stig Berg Pk 3 Per Carlsson Pk 4 PROTOKOLL 1 Sammanträdesplats Närvarande Västerviks sjukhus Ledamöter Sven-Olof Karlsson, ordf F län, ordförande Boel Andersson Gäre F län Stig Berg Pk 3 Per Carlsson Pk 4 Håkan Eriksson av SN utsedd expert

Läs mer

ITS Rådet Storstadsforum

ITS Rådet Storstadsforum Noteringar från möte med ITS Storstadsforums styrgrupp tisdagen den 4 december 2012 i Stockholm Närvarande: Per-Anders Hedkvist, Stockholms stad Mattias Lundberg, Stockholms stad Ulrika Honauer, Trafikverket,

Läs mer

PROTOKOLL 2015-06-17 Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL 2015-06-17 Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden Sida 1 av 7 Sida 1 av 7 Tid och plats Onsdagen den 17 juni kl. 18.30-21.15 Gruesalen, Mejerigatan 1, Bjuv Beslutande Ledamöter Ann-Sofie Fridehjelm (S) ordförande Caroline

Läs mer

2004-01-19 FÖRSLAG. Övergripande samarbetsavtal Linköpings universitet - Landstinget i Östergötland

2004-01-19 FÖRSLAG. Övergripande samarbetsavtal Linköpings universitet - Landstinget i Östergötland REGIONALT ALF-AVTAL Parter i detta avtal är Landstinget i Östergötland (Landstinget) och Linköpings universitet (Universitetet), nedan gemensamt benämnda parterna. Vad avtalet reglerar Detta avtal är ett

Läs mer

ANSLAGSBEVIS. IP-Paviljongen, Västeråsvägen, Köping kl. 15.00 16.15 Beslutande

ANSLAGSBEVIS. IP-Paviljongen, Västeråsvägen, Köping kl. 15.00 16.15 Beslutande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) IP-Paviljongen, Västeråsvägen, Köping kl. 15.00 16.15 Beslutande Yttrande gällande Kungörelse om granskning (Ny förskola vid Ringvägen) Övriga deltagande Detaljplan för del

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott BUN Protokoll Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott onsdagen den 3 juni 2009 Ärenden: Au 40 Finansiering av överföring av resultat Au 41 Strategisk plan och budget 2010-2012 Au 42 Au 43 Skolorganisationen

Läs mer

NYKÖPINGS KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNALA ANHÖRIGRÅDET 2010 05 07. Kl. 09.00 10.30

NYKÖPINGS KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNALA ANHÖRIGRÅDET 2010 05 07. Kl. 09.00 10.30 Plats och tid Stadshuset, Sal B Kl. 09.00 10.30 Politiker och representanter Anne-Marie Wigertz (m), ordf Wailet Nilsson (kd), ers Gunvor Lundberg (s), ers Margareta Svensson, Nyköpings Demensförening

Läs mer

Julia Bergman, marknad Patrik Thomaeus, ekonomi Lars Blomkvist, förvaltning Rune Jonsson, drift Ulf Rohlén, VD Lisbeth Svensson, sekreterare

Julia Bergman, marknad Patrik Thomaeus, ekonomi Lars Blomkvist, förvaltning Rune Jonsson, drift Ulf Rohlén, VD Lisbeth Svensson, sekreterare Sammanträdesprotokoll Blad 1 (8) Nr 6/2007 Plats och tid Beslutande Gyllene Uttern, Gränna, i samband med strategimöte Tisdag 11 september 2007, kl 10.30-12-00 samt 13.00-14.00 Styrelseledamöterna Birger

Läs mer

Gymnasie- och Vuxenutbildningsnämnden Plats och tid Kallingesalen, Stadshuset, Ronneby kl 13.15 17.30

Gymnasie- och Vuxenutbildningsnämnden Plats och tid Kallingesalen, Stadshuset, Ronneby kl 13.15 17.30 2004-01-21 1 Gymnasie- och Vuxenutbildningsnämnden Plats och tid Kallingesalen, Stadshuset, Ronneby kl 13.15 17.30 Beslutande Jan-Eric Wildros, ordförande (S) Marie Ohlsson (S) Johnny Adolfsson (S) Kent

Läs mer

Samverkan i handikappfrågor, Funkisam och HSN

Samverkan i handikappfrågor, Funkisam och HSN Samverkan i handikappfrågor, Funkisam och HSN Närvarande: Leif Dahlby, Hälso- och sjukvårdsnämnden, ordförande Eva Gardell, Reumatikerdistriktet Lars Rommerud, Synskadades riksförbund (SRF) Britt Frendin,

Läs mer

SAMORDNINGSFÖRBUNDET I VÄRMDÖ Protokoll 2 / 2010. Sammanträdesdatum 2010-05-19

SAMORDNINGSFÖRBUNDET I VÄRMDÖ Protokoll 2 / 2010. Sammanträdesdatum 2010-05-19 1 Plats och tid Omfattning Beslutande Ersättare Ingaröfjärden, Kommunhuset, Skogsbo, onsdagen den 19 maj, kl.14.00 16.00 5-13 Stefan Dozzi, (KD) Värmdö Kommun, ordförande Elisabeth Dingertz, (M) SLL, vice

Läs mer

Kvalitetsgranskning vid besök i verksamhet

Kvalitetsgranskning vid besök i verksamhet KVALITETSSÄKRAD VÄLFÄRD Kvalitetsgranskning vid besök i verksamhet EXEMPEL FRÅN SÄRSKILT BOENDE FÖR ÄLDRE Kvalitetsgranskning vid besök i verksamhet 1 1. Kvalitetsgranskning vid besök i verksamhet exempel

Läs mer

Sammanträdesdatum Paragrafer Sida Tolk- och hörselrådet 2012-05-02 11 18 1(7) Plats och tid Landstingshuset, Vasagatan 27, Falun kl 09.30 12.

Sammanträdesdatum Paragrafer Sida Tolk- och hörselrådet 2012-05-02 11 18 1(7) Plats och tid Landstingshuset, Vasagatan 27, Falun kl 09.30 12. LANDSTINGET DALARNA SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Paragrafer Sida Tolk- och hörselrådet 2012-05-02 11 18 1(7) Plats och tid Landstingshuset, Vasagatan 27, Falun kl 09.30 12.00 Ordinarie ledamöter

Läs mer

Valberedningens medlemmar

Valberedningens medlemmar Valberedningens medlemmar Jan-Erik Löwbom, Norrköping, Östergötland, ordf. Mona Lindblom, Piteå, Norrbotten, v. ordf. Jarl Graf, Hjo, Skaraborg Per-Eric Peje Josefsson, Bålsta, Uppsala Bengt Lidström,

Läs mer

Den nationella cancerstrategin

Den nationella cancerstrategin 10.00 Välkommen! Gunilla Gunnarsson, cancersamordnare SKL 10.10 Statens syn på Kortare väntetider i cancervården och primärvårdens roll Sara S Johansson, projektledare Socialdepartementet 10.25 Överenskommelsen

Läs mer