Se bifogad närvarolista. Per Borg, kommunchef Eva Nordgaard, sekreterare

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Se bifogad närvarolista. Per Borg, kommunchef Eva Nordgaard, sekreterare"

Transkript

1 Kommunstyrelsen (42) Plats och tid Hörsalen Hyltebruk, kl Beslutande Se bifogad närvarolista Övriga deltagare Per Borg, kommunchef Eva Nordgaard, sekreterare Utses att justera Johan Edenholm (KV) Magnus Rasmusson (S) Justeringens tid Underskrifter Sekreterare Paragrafer Ordförande Justerande Eva Nordgaard Lennart Ohlsson (C) Johan Edenholm (KV) Magnus Rasmusson (S) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunstyrelsen Datum för anslags uppsättande Förvaringsplats för protokollet Kommunhuset, Hyltebruk Datum för anslags nedtagande Underskrift

2 Kommunstyrelsen (42) 117 Information och rapporter Hallands bästa seniorrestaurang Malmagårdens restaurang har blivit utsedd till Hallands bästa seniorrestaurang av Hallands Matakademi Sveriges bästa årsberättelse Price Waterhouse Cooper, PWC har utsett Hylte kommuns årsberättelse till Sveriges bästa Fastigheter Lennart Ohlsson informerar om läget för de fastigheter som tidigare varit uppe i kommunstyrelsens samt för en fastighet på Norra Industrigatan.. Kommunstyrelsen har tagit del av informationen.

3 Kommunstyrelsen (42) 118 Redovisning av delegeringsbeslut 2012 Dnr 2012 KS0140 Följande delegeringsbeslut redovisas: Ekonomichef - Utanordnare Avskrivning osäkra fordringar, Personal/anställningsärenden - Delegeringsbeslut Personal KS juni Delegeringsbeslut Personal KS juli o augusti 2012 Räddningschef - Delegeringsbeslut Sotning tom juli 2012 Protokollsutdrag från arbetsutskottets sammanträden , 2012 Kommunstyrelsen har tagit del av redovisade delegeringsbeslut.

4 Kommunstyrelsen (42) 119 Helhet kring skola och barnomsorg i Kinnared Dnr 2011 KS0236 Kommunstyrelsens arbetsutskott gav kommunledningskontoret i uppdrag att ansvara för en utredning kring framtidens skola och barnomsorg i Kinnared. Syftet med uppdraget var att få ett helhetsgrepp kring en tänkt investering i en ny förskola på orten. Utredningen sätter upp fyra tänkbara scenarier för hur skolan och förskolan i Kinnared skulle kunna se ut i framtiden. De tre scenarier som på olika sätt handlar om att bygga ihop en ny byggnad med den befintliga gymnastiksalen på Kinnaredsskolan skulle ge samordningsvinster på omkring kronor, beroende på vilken variant man väljer. Vinsten kommer främst av samordningen i ett gemensamt kök, där totalt en halvtidstjänst kan sparas in fördelat på köks- och städpersonal (190 tkr/år). Den andra delen av vinsten ligger i tidsvinster för samordning av öppning och stängning mellan fritidshem och förskola (100 tkr/år). En konvertering av oljepanna till pelletspanna ska enligt en kalkyl från energirådgivaren minska driftskostnaden med kronor per år. Hyltebostäder bedömer dock att underhållet för en pelletspanna är jämförelsevis högre än en oljepanna. Underhållskostnaderna bör därför ses som en osäkerhetsfaktor i kalkylen för en ny pelletspanna. Båda parter är dock ense om att en helhetslösning för skolans och förskolans uppvärmning bör hittas. Någon kostnadsberäkning för investering i nybyggnation eller en jämförelse av driftskostnaderna före och efter en nybyggnation har i dagsläget inte kunnat genomföras. Anledningen till det är Hyltebostäders pågående inventering av kommunens fastighetsbestånd. Utredningen föreslår därför att denna del överlämnas till Hyltebostäder. Protokollsutdrag kommunstyrelsens arbetsutskott 201/12 Arbetsutskottets förslag - Kommunstyrelsen överlämnar frågan om kostnadsberäkningar för nybyggnation av förskola i Kinnared med inriktning på scenario 4: Avveckla Prästgården och sälja Lillstugan. Två nya avdelningar byggs ihop med Kinnaredsskolans gymnastiksal. - Driftkostnadsanalysen ska innefatta uppvärmning med miljövänligt alternativ - Antal folkbokförda per som är födda 2007 till 2011 i Torups-, Drängseredsoch Kinnareds församlingar ska tas fram. Lennart Ohlsson föreslår en redaktionell ändring i arbetsutskottets förslag: frågan överlämnas till Hyltebostäder. - Kommunstyrelsen överlämnar till Hyltebostäder frågan om kostnadsberäkningar för nybyggnation av förskola i Kinnared med inriktning på scenario 4:

5 Kommunstyrelsen (42) Avveckla Prästgården och sälja Lillstugan. Två nya avdelningar byggs ihop med Kinnaredsskolans gymnastiksal. - Driftkostnadsanalysen ska innefatta uppvärmning med miljövänligt alternativ - Antal folkbokförda per som är födda 2007 till 2011 i Torups-, Drängseredsoch Kinnareds församlingar ska tas fram. Beslutet skickas till Hyltebostäder Kommunledningskontoret

6 Kommunstyrelsen (42) 120 Formerna för omvärldsbevakning Dnr 2012 KS0031 I samband med omvärldsanalysen 2011 delegerade kommunstyrelsen till arbetsutskottet att se över hur kommande omvärldsbevakning och -analys ska ske (Dnr 2011 KS ). Kommunledningskontoret har tagit fram ett förslag till hur processen skulle kunna se ut. I förslaget beskrivs momenten från omvärldsanalysen till och med kommunfullmäktiges beslut om de ekonomiska ramarna för mål- och resursperioden. De föreslagna förändringarna i processen syftar till att förbättra underlaget till beslut om de ekonomiska ramarna för följande mål- och resursplansperiod. Omvärldsanalysen breddas genom att sammanföra information från den senaste resultatredovisningen med information om förändringar i vår omvärld och att detta blir belyst utifrån kommunens långsiktiga mål (Vision 2020 och de fem övergripande målen för mandatperioden). Omvärldsanalysen innehåller alltså tre delar: den interna effektiviteten (resultat) de externa förväntningarna (omvärld) den politiskt långsiktiga inriktningen (mål) Omvärldsanalysen ska på det här sättet ge en helhetsbild över vilka förutsättningar vi har som organisation och vilka utmaningar kommunen står inför under de kommande åren. Tillsammans med tillgänglig finansiell information, med bland annat prognoser för skatteunderlaget, bildar detta planeringsförutsättningarna som i sin tur ligger till grund för förslag och beslut kring de ekonomiska ramarna. Protokollsutdrag kommunstyrelsens arbetsutskott 202/12 Kommunstyrelsen antar riktlinjerna för genomförande av omvärldsanalysen i Hylte kommun med tillägget att kommunråden hjälper till med förslag på vilken typ av externt stöd man ska använda.

7 Kommunstyrelsen (42) 121 Revidering av vindkraftplanen Dnr 2012 KS0177 Vid arbetsutskottets sammanträde anmälde Ronny Löfquist (S) ett nytt ärende: Revidering av vindkraftsplanen Sedan vindkraftsplanen antogs i kommunfullmäktige har ny teknik och ny forskning ändrat förutsättningarna för vindkraft. Vi anser därför att Hylte Kommuns riktlinjer för vindkraft ska skrivas om. Teknikutvecklingen möjliggör byggnation av högre verk än tidigare. Planen hanterar inte riskavstånd/respektavstånd till dessa verk. Högre verk medför att ett högintensivt ljus måste användas för att markera verken för luftfarten. För att minska störningen av ljuset finns en teknik med radar. En teknik med hajtänder på vingarna för att minska bullret är under utveckling. Inget av detta berörs av nuvarande plan. Nya rön om människans påverkan av vindkraft har kommit. Framförallt hur lågfrekvent ljud påverkar oss finns det ny forskning som publicerats. Det är av stor vikt att den medicinska forskningen följs upp. Just nu är ett antal ansökningar om etablering av vindkraftsparker i Hylte Kommun på gång. I samband med dessa inkommer det ett stort antal skrivelser från oroliga närboende. Det är helt uppenbart att den demokratiska processen måste göras om från grunden. Nuvarande plan saknar förankring hos medborgarna. I början av mandatperioden avslog Hyltealliansen en motion om revidering av vindkraftsplanen med motiveringen att kostnaden var för hög. Vi anser att kostnaden för en felaktigt placerad vindkraftspark vida överstiger kostnaden för vad en revidering kan tänkas kosta. Om inte planen aktualiseras kommer det framöver bli oerhört svårt att använda befintlig plan som riktlinje när nya ansökningar ska hanteras. Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet föreslår därför att kommunfullmäktige beslutar att revidera Hylte Kommuns tematiskt tillägg till översiktsplan för vindkraft. Protokollsutdrag kommunstyrelsens arbetsutskott 205/12 Arbetsutskottet förslag Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige att i nuläget inte revidera Hylte kommuns tematiska tillägg till översiktsplan för vindkraft. Yrkanden Ronny Löfquist (S) yrkar att kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige att revidera Hylte kommuns tematiska tillägg till översiktsplan för vindkraft. Lennart Ohlsson (C), med instämmande av Desirée Hultberg (M), Tommy Edenholm (KV), Johan Edenholm (KV), Bengt-Åke Torhall (FP) och Ann Brodin Thorsson (KD) yrkar bifall till arbetsutskottets förslag.

8 Kommunstyrelsen (42) Proposition Ordförande ställer proposition på de båda yrkandena och finner att kommunstyrelsen beslutat i enlighet med arbetsutskottets förslag. Omröstning Omröstning begärs och verkställs efter det att följande omröstningsproposition godkänts. Den som röstar för arbetsutskottets förslag röstar Ja, den som röstar för Ronny Löfquists yrkande röstar NEJ. Det avgavs 8 Ja-röster och 5 Nej-röster. Omröstningslista utgör bilaga till detta protokoll. Kommunstyrelsens förslag Kommunfullmäktiges beslut: I nuläget revideras inte Hylte kommuns tematiska tillägg till översiktsplan för vindkraft.

9 Kommunstyrelsen (42) 122 Barn- och ungdomsnämnden: Ansökan om utökad budget för HPV vaccin Dnr 2012 KS0189 Barn- och ungdomsnämnden ansöker om utökad budget för HPV-vaccin. Den 1:a januari 2010 infördes en ny vaccination i det allmänna vaccinationsprogrammet för barn. Vaccinationen ger ett skydd mot ett virus som kan orsaka livmoderhalscancer och erbjuds till alla flickor födda 1999 eller senare. Flickorna vaccineras hos skolsköterskan när de går i årskurs 5. För skolhälsovården i Hylte innebär detta ytterligare ca 150 vaccinationer per läsår. Vi anser att kompensationen därför ska tillfalla Barn- och ungdomskontoret och skolhälsovården för att möjliggöra detta uppdrag. Barn- och ungdomsnämnden beslutade , 38, att hos kommunstyrelsen ansöka om utökad budget motsvarande 2 kronor per invånare i Hylte kommun. Protokollsutdrag kommunstyrelsens arbetsutskott 213/12 Arbetsutskottets förslag Kommunstyrelsen avslår barn- och ungdomsnämndens yrkande. HPV-vaccinering bör genomföras genom omfördelning inom barn- och ungdomsnämndens ram. Yrkanden Tommy Edenholm (KV) med instämmande av Bo-Gunnar Åkesson (M) yrkar att ärendet återremitteras till barn- och ungdomsnämnden för politisk behandling. Micael Arnström (S) med instämmande av Ronny Löfquist (S), Magnus Rasmusson (S) och Ahova Lood (S) yrkar att kommunstyrelsen bifaller barn- och ungdomsnämndens ansökan. Finansiering sker genom minskning av 2012 års resultat. Lennart Ohlsson (C) yrkar bifall till arbetsutskottets förslag. Proposition 1 Ordförande ställer först proposition på om ärendet ska avgöras idag eller återremitteras och finner att kommunstyrelsen beslutat att ärendet ska avgöras idag. Omröstning 1 Omröstning begärs och verkställs efter det att följande omröstningsproposition godkänts. Den som röstar för Tommy Edenholms yrkande om återremiss röstar Ja, den som röstar för att ärendet ska avgöras idag röstar Nej.

10 Kommunstyrelsen (42) Det avgavs 4 Ja-röster och 9 Nej-röster innebärande att ärendet ska avgöras idag. Omröstningslista utgör bilaga till detta protokoll. Proposition 2 Därefter ställer ordförande proposition på Micael Arnströms yrkande och arbetsutskottets förslag och finner att kommunstyrelsen beslutat i enlighet med arbetsutskottets förslag. Omröstning 2 Omröstning begärs och verkställs efter det att följande omröstningsproposition godkänts. Den som röstar för arbetsutskottets förslag röstar Ja, den som röstar Micael Arnströms yrkande NEJ. Det avgavs 8 Ja-röster och 5 Nej-röster innebärande att kommunstyrelsen beslutat i enlighet med arbetsutskottets förslag. Omröstningslista utgör bilaga till detta protokoll. Kommunstyrelsen avslår barn- och ungdomsnämndens yrkande. HPV-vaccinering bör genomföras genom omfördelning inom barn- och ungdomsnämndens ram.

11 Kommunstyrelsen (42) 123 Förfrågan avseende mark: Örnabäckshult 1:34 Dnr 2012 KS0197 Förfrågan har inkommit avseende om Hylte kommun har intresse av att förvärva fastigheten Örnabäckshult 1:34. Protokollsutdrag kommunstyrelsens arbetsutskott 216/12 Hylte kommun har i nuläget inte något intresse av att förvärva marken Örnbäckshult 1:34.

12 Kommunstyrelsen (42) 124 Utsiktstorn på Ramnåsberget Dnr 2010 KS0223 Ägaren till fastigheten Ramnås 1:89 har i ett brev ( ) erbjudit Hylte kommun ett utsiktstorn som är beläget på Ramnåsberget. Fastighetsägaren ser framtida risker och kostnader med att ha kvar tornet i egen ägo och anser sig inte kunna fortsätta att ställa tornet till allmänhetens förfogande framförallt p.g.a. ansvarsfrågan om någon skulle skada sig. Kommunstyrelsens arbetsutskott bad samhällsbyggnadsnämnden yttra sig om skicket på tornet, driftskostnader och besöksfrekvens ( , 154). Nämnden hade ärendet uppe i november 2010 och där lämnades nedanstående redovisning: Tornet är för tillfället i gott skick. Årlig underhålls/driftskostnad har efter kontakt med byggkonsult uppskattats till kr. Nuvarande ägare till tornet har inte kunnat ge några uppgifter om besöksfrekvens. Ägaren meddelar också att det då och då förekommer skadegörelse på framförallt tornets räckverk. Kommunledningskontoret fick av kommunstyrelsens arbetsutskott ( ) i uppdrag att komplettera informationen genom att kontakta markägaren för att undersöka hur man kan reglera förhållandena gällande mark och väg och att undersöka med samhällsföreningen i Torup och Hylte Turistinspiration vilket intresse som finns för tornet ur turismsynpunkt, hur man kan hantera frågor som t ex skyltning, ansvar för drift, väg o dyl. Markägaren ställer sig positiv till en eventuell anläggning av parkeringsplats nedanför tornet vid en damm som finns där. Därifrån skulle man i så fall få gå upp till tornet. Anläggning av väg ända upp till tornet anser markägaren inte passar in i omgivningarna. Efter en titt på tornet ( ) uppskattar byggnadsinspektör Nils-Gunnar Lennartsson att anläggning av en parkering skulle uppgå till en kostnad av minst kr. Årligt underhåll av promenadväg upp till tornet skulle utgöra ca kr. Markägaren ser däremot inga direkta underhållskostnader av tornet under de närmsta åren om ingen skadegörelse uppstår. Ett årligt underhåll bör ändå tas med i beräkningen ifall det skulle uppstå skadegörelse (ca kr/ år). Samhällsföreningen i Torup påpekar att det är dåligt skyltat upp till utsiktstornet. Vet man inte om att det finns där så är det mycket svårt att hitta. Uppe på Ramnåsberget finns det många stigar och det är en hel del folk som använder dessa för promenader och friluftsaktiviteter. På samhällsföreningens hemsida finns en kort presentation av utsiktstornet. Enligt samordnaren för Hylte Turistinspiration så vet medlemmarna i föreningen inte riktigt hur intresset ser ut för utsiktstornet, men de påpekar att det är positivt att tornet finns och att det är öppet för allmänheten.

13 Kommunstyrelsen (42) Inledningsvis skulle ett övertagande av utsiktstornet resultera i en relativt stor kostnad för kommunen. Därtill kommer sedan ett årligt underhåll av såväl parkeringsplats som torn. Dessutom är det i nuläget svårt att se att ett övertagande skulle genererar några intäkter för kommunen. Ett alternativ kunde vara att låta en ideell förening ta hand om driften av tornet och parkeringsplatsen och få ett årligt kommunalt bidrag för att ta hand om driften. Efter samtal med både Torups Samhällsförening och Hylte Turist Inspiration ( ) så står det klart att ingendera är intresserad av att ta över ansvaret och driften av utsiktstornet på Ramnåsberget. Protokollsutdrag kommunstyrelsens arbetsutskott 217/12 Kommunstyrelsen tackar nej till att överta utsiktstornet på Ramnåsberget. Detta eftersom ett övertagande skulle resultera i för stora kostnader och inga intäkter för Hylte kommun. Beslutet skickas till Ägaren till utsiktstornet Torups samhällsförening Hylte Turistinspiration Samhällsbyggnadsnämnden

14 Kommunstyrelsen (42) 125 Policy Matglädje Hylte Dnr 2012 KS0089 Samhällsbyggnadsnämnden har haft Policyn Fokus ute på remiss. Ingen av nämnderna har haft något att erinra. Kommunstyrelsen beslutade , 42, att man inte hade något att erinra mot policy Matglädje. Vid sitt sammanträde , 70, beslutade samhällsbyggnadsnämnden föreslå att policyn ska antas av fullmäktige. Protokollsutdrag kommunstyrelsens arbetsutskott 220/12 Kommunstyrelsens förslag Kommunfullmäktiges beslut: Kommunfullmäktige antar policy Matglädje. Beslutet skickas till: Samhällsbyggnadsnämnden

15 Kommunstyrelsen (42) 126 ECAD Sverige (European Cities Aganist Drugs) Dnr 2012 KS0199 ECAD European Cities Against Drugs är ett nätverk av medlemsstäder som samverkar för ett narkotikafritt Europa. Nu inbjuds Sveriges kommuner, medlemmar och icke medlemmar, till årsmöteskonferens september i Gävle. Protokollsutdrag kommunstyrelsens arbetsutskott 223/12 Kommunstyrelsen beslutar att Hylte kommun avstår från medlemskap i ECAD.

16 Kommunstyrelsen (42) 127 Lantbrevbärarservice Dnr 2012 KS0021 Posten AB beslutade tidigare att slå ihop brevbärarkontoret i Hylte kommun med brevbärarkontoret i Smålandsstenar. Därmed stängde brevbärarkontoret i Hylte kommun 1 juni Skrivelser har skickats till Posten AB, Post- och telestyrelsen (PTS), Näringsdepartementet mfl. Under våren 2012 konstaterades att endast Posten hade svarat kommunen. Vid sammanträdet beslutade därför kommunstyrelsens arbetsutskott att skicka en ny skrivelse till PTS och övriga man tidigare kontaktat och efterhöra när man koman förvänta sig svar. Svarsskrivelser har nu inkommit från PTS och Näringsdepartementet. Protokollsutdrag kommunstyrelsens arbetsutskott 233/12 Kommunstyrelsen beslutar att man ska följa utvecklingen när det gäller bl a inkomna klagomål och vid behov ta upp ärendet igen.

17 Kommunstyrelsen (42) 128 Ny renhållningsordning Dnr 2012 KS0188 Hylte kommun antog en ny avfallsplan Där står att vi ska sortera ut och behandla matavfall från hushållen, restauranger, storkök och livsmedelsaffärer för produktion av biogas eller kompostering. Förberedelser pågår nu i form av upphandlande av ny avfallsentreprenör som kan genomföra detta. Ett förslag till uppdatering av renhållningsordning för Hylte kommun har också tagits fram och föreslås börja gälla från och med Som en följd av den nya renhållningsordningen påverkas även nämndernas ansvarsområden och delegationsordningen, se ärendebeskrivning från Torbjörn Sundsten. Renhållningsordningen skickas även på remiss till tillsynsnämnden och kommunstyrelsen samt kommunens företagarföreningar, samhällsföreningar, Naturskyddsföreningen och flerbostadsfastighetsbolag, svar ska vara inskickad till samhällsbyggnadskontoret senast Därefter skickas renhållningsordningen vidare till kommunstyrelsen och kommunfullmäktige för antagande. Kommunstyrelsens arbetsutskott behandlade frågan som ett informationsärende vid sammanträdet Protokollsutdrag kommunstyrelsens arbetsutskott 234/12 Kommunstyrelsen har inga synpunkter i detta läge. Beslutet skickas till: Samhällsbyggnadsnämnden

18 Kommunstyrelsen (42) 129 Förfrågan om köp av mark Västra Hylte 4:1 Dnr 2012 KS0204 Mellersta Nissadalens Konsumentförening har kommit in med en förfrågan om att få köpa delar av Västra Hylte 4:1. Det skulle ge möjlighet att få en symmetri med den planerade parkeringsplatsen på Västra Hylte 1:93 samt möjliggöra en flytt av Konsums nuvarande entré till nordvästliga hörnet av byggnaden. Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutade , 228, att ge kommunledningskontoret i uppdrag att diskutera frågan med ledningen för Mellersta Nissadalens Konsumentförening och återkomma till arbetsutskottet med ett förslag. Kommunchef Per Borg rapporterar från dialogen med ledningen för Mellersta Nissadalens Konsumentförening. Protokollsutdrag kommunstyrelsens arbetsutskott 235/12 Frågan avgörs i samband med hanteringen av ny detaljplan. Beslutet skickas till: Mellersta Nissadalens Konsumentförening Samhällsbyggnadsnämnden

19 Kommunstyrelsen (42) 130 Remiss - Framtid Oskarström Dnr 2012 KS0196 Halmstads kommun har skickat en remiss Framtid Oskarström bästa livsplatsen utvecklingsprogram och åtgärdslista. Det är ett utvecklingsprogram med långsiktiga ambitioner och strategier för samhället 20 år framåt i tiden. Programmet kompletteras av en åtgärdslista med konkreta insatser som ses över årligen. Myndigheter, föreningar och allmänhet har nu möjlighet att ta del av förslagen och lämna synpunkter. Halmstads kommun vill ha in eventuella synpunkter senast 31 augusti. Kommunstyrelsens arbetsutskott behandlade frågan som ett informationsärende vid sammanträdet Protokollsutdrag kommunstyrelsens arbetsutskott 236/12 Hylte kommun är positiv till att Halmstad satsar på utveckling i Oskarström / Hallands inland och ser fram emot fortsatt samarbete, inte minst för att utveckla kollektivtrafik och övriga kommunikationer. Beslutet skickas till: Halmstads kommun

20 Kommunstyrelsen (42) 131 Ansökan Arise Windpower Vindkraftpark Halmstad, Hylte, Ljungby - Treriksröset Dnr 2012 KS0046 Arise Windpower har till Länsstyrelsen Hallands län inkommit med en ansökan om tillstånd till miljöfarlig verksamhet för uppförande av 13 vindkraftverk med totalhöjden maximalt 198 meter på fastigheterna Äskilt 1:3, Tofthult 1:2, Sännö 1:3 mfl i Halmstads Hylte och Ljungby kommuner Treriksröset. Länsstyrelsen har begärt att få besked om ansökan behöver kompletteras. Svar ska vara inne hos Länsstyrelsen senast Samhällsbyggnadsnämnden kommer att svara Länsstyrelsen. Kommunstyrelsens arbetsutskott behandlade frågan som ett informationsärende vid sammanträdet och beslutade att det skulle återkomma vid dagens sammanträde tillsammans med yttrande från bygg- och miljöchefen. Ärendet återkommer senare för behandling i kommunstyrelsen då man ska besluta om man tillstyrker eller avstyrker ansökan. Protokollsutdrag kommunstyrelsens arbetsutskott 237/12 Arbetsutskottets förslag Kommunstyrelsen ställer sig bakom yttrandet från bygg- och miljöchef Stefan Andersson. Yrkanden Ronny Löfquist (S) yrkar att kommunstyrelsen ställer sig bakom yttrandet från bygg- och miljöchef Stefan Andersson med ett undantag: Texten i punkten 6 tas bort och ersätts med Hylte kommun kommer inte att godkänna verk som är över 150 meter. Bo-Gunnar Åkesson (M) yrkar bifall till arbetsutskottets förslag. Propositionsordning Ordförande ställer proposition på de två yrkandena och finner att kommunstyrelsen beslutat i enlighet med arbetsutskottets förslag. Kommunstyrelsen ställer sig bakom yttrandet från bygg- och miljöchef Stefan Andersson.

21 Kommunstyrelsen (42) Reservation Ronny Löfquist (S) Magnus Rasmusson (S), Micael Arnström (S), Gunnel Johansson (S) och Ahova Lood (S) reserverar sig mot beslutet till förmån för Ronny Löfquists yrkande. Beslutet skickas till Länsstyrelsen Hallands län

22 Kommunstyrelsen (42) 132 Ansökan om kommunalt bidrag för åtgärder vid Bosgårdsfallet Dnr 2012 KS0207 Torups Samhällsförening har kommit in med en ansökan om kommunalt bidrag för åtgärder vid Bosgårdsfallet. För att genomföra årets åtgärdsplan ansöker föreningen om ett bidrag på kr för att täcka den del av projektkostnaderna som inte stöds av tilldelade medel från Länsstyrelsens vattenregleringsfond för Nissan (Fonderade bygdemedel). Protokollsutdrag kommunstyrelsens arbetsutskott 238/12 Bengt-Åke Torhall (FP) anmäler jäv och deltar inte i handläggningen av detta ärende. Istället tjänstgör Niclas Erlandsson (FP) Kommunstyrelsen beviljar ansökan från Torups Samhällsförening om bidrag med kr. Finansiering sker genom kommunstyrelsens anslag för oförutsedda utgifter.

23 Kommunstyrelsen (42) 133 Barn- och ungdomsnämnden: Begäran om tilläggsanslag från kommunfullmäktige till förskoleverksamheten Dnr 2012 KS0194 Vid barn- och ungdomsnämndens sammanträde i maj beslutade nämnden att ge barn- och ungdomskontoret i uppdrag att utreda och ta fram en alternativ lösning för den händelse det inte är möjligt att rekrytera dagbarnvårdare för tjänstgöring i Kinnared. Utredningen presenterades vid barn- och ungdomsnämndens extra arbetsutskotts sammanträde Barn och ungdomsnämndens arbetsutskott föreslog att barn- och ungdomskontoret i samverkan med Hyltebostäder ges i uppdrag att fortsätta arbetet med att om möjligt förhyra lokal under perioden samt att barn- och ungdomskontoret ges i uppdrag att rekrytera en ytterligare tjänst enligt förslag i bifogat beslutsunderlag, samt att i övrigt tillse att materiel och annat som är nödvändigt för att verksamheten skall fungera väl, kommer på plats. Beslutet innefattar att barn- och ungdomskontoret och Hyltebostäder i samråd bemyndigas att teckna hyresavtal. Den sammanlagda kostnaden skulle rymmas inom ramen för beloppet kr. Vid kommunstyrelsens beredning av ärendet beslutades (ksau 214, ) att ärendet skulle återremitteras för specificering av kostnaderna. Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott beslutade ( 85) att uppdra åt barnoch ungdomskontoret att vidarebefordra inväntad kostnadskalkyl från Hyltebostäder angående lokalfrågan till kommunstyrelsen och med denna kalkyl som underlag korrigera begäran om tilläggsanslag. Hyltebostäder har presenterat en kalkyl för lokalkostnaden. Av bifogat beslutsunderlag framgår att den totala kostnaden för återstoden av innevarande år för den temporära lösningen uppgår till kr. Barn- och ungdomskontoret föreslår att barn- och ungdomsnämnden tilldelas kr i tilläggsanslag 2012 för ökade kostnader i förskolan inom Kinnareds rektorsområde. Protokollsutdrag kommunstyrelsens arbetsutskott 251/12 Arbetsutskottets förslag Kommunstyrelsen föreslår fullmäktige besluta bevilja barn- och ungdomsnämnden tilläggsanslag 2012 om kr. Finansiering sker genom minskning av eget kapital. Yrkanden Tommy Edenholm (KV) med instämmande av Margareta Andersson (C) yrkar bifall till arbetsutskottets förslag.

24 Kommunstyrelsen (42) Proposition Ordförande ställer proposition på bifall eller avslag till arbetsutskottets förslag och finner att kommunstyrelsen beslutat om bifall. Kommunstyrelsens förslag Kommunfullmäktiges beslut: Barn- och ungdomsnämnden beviljas tilläggsanslag 2012 om kr. Finansiering sker genom minskning av eget kapital. Beslutet skickas till: Barn- och ungdomsnämnden

25 Kommunstyrelsen (42) 134 Ansökan medel Syskonen Anderssons i Fängsed Donationsfond Dnr 2012 KS0201 Styrelsen för Drängsereds Röda Korskrets har ansökt om kr från Syskonen Andersson i Fängseds donationsfond. Drängsereds Röda Korskrets planerar att använda medlen till tre aktiviteter: En kortare bussutflykt, en middag och inträde till ett teaterevenemang. Med ansökan skickas en redovisning vad det senaste bidraget har använts till. Det har använts till en resa till Anderstorp-Gnosjö samt en middag i Drängsereds församlingshem. Med ansökan finns också deltagarlistor från båda aktiviteterna. Enligt testamentet skall avkastningen efter det att 10 % lagts till kapitalet användas för att främja vården av behövande ålderstigna, sjuka eller lytta som vårdas på Nyhem i Drängsered eller om verksamheten vid denna inrättning upphör, behövande pensionärer i Drängsereds församling. Utdelningsbara medel för 2011 uppgår till kr. Protokollsutdrag kommunstyrelsens arbetsutskott 252/12 Desirée Hultberg (M) anmäler jäv och deltar inte i handläggningen av detta ärende. Istället tjänstgör Karl-Anders Thorsson (C). Kommunstyrelsen beslutar att bevilja Drängsereds Röda Korskrets utdelning med kr. Beslutet skickas till: Styrelsen för Drängsereds Röda Korskrets Ekonomienheten

26 Kommunstyrelsen (42) 135 Gestaltningsprogram Hylte kommun Dnr 2012 KS0090 Av samhällsbyggnadsnämndens protokoll framgår att ett behov av gestaltningsprogram har identifierats och att samhällsbyggnadskontoret under planperioden har arbetat fram ett gestaltningsprogram som presenterar en samling riktlinjer av utformning av det offentliga rummet - gator, torg, grönytor, allmänna platser och parkeringsytor, för att förhindra ett splittrat och oroligt intryck. I gestaltningsprogrammet motiveras de arkitektoniska principerna för byggnaders gestaltning, markens anordnande, natur och parkmark samt gator även materialval, formspråk och färgsättning. Principerna ska tjäna som riktlinjer när man bygger nytt eller ändrar byggnaders utseende. Gestaltningsprogrammet är ett icke bindande komplement till översiktsplanen, och är rådgivande för dem som är intresserade av att bygga i Hylte kommun. Samhällsbyggnadsnämnden föreslår att kommunfullmäktige antar gestaltningsprogrammet som ett rådgivande dokument och publicerar gestaltningsprogrammet på kommunens hemsida. Ärendet har behandlats av kommunstyrelsens arbetsutskott som , 78, beslutade att programmet skulle remitteras till Region Halland och till Trafikverket. Samhällsbyggnadskontoret har fått remissvar från Trafikverket vars synpunkter har arbetats in i gestaltningsprogrammet. Arbetsutskottet beslutade om en redaktionell ändring på sidan 6, spalt 2, stycke 4. Pappersbruket Stora Enso är, vid sidan av Hylte kommun, den största arbetsgivaren i kommunen. Resten av meningen med drygt 900 anställda, stryks. Protokollsutdrag kommunstyrelsens arbetsutskott 253/12 Kommunstyrelsens förslag Kommunfullmäktiges beslut: Kommunfullmäktige antar gestaltningsprogrammet, med följande redaktionella ändring på sidan 6, spalt 2, stycke 4. Pappersbruket Stora Enso är, vid sidan av Hylte kommun, den största arbetsgivaren i kommunen. Resten av meningen med drygt 900 anställda stryks, som ett rådgivande dokument, och beslutar att det ska publiceras på kommunens hemsida. Beslutet skickas till: Samhällsbyggnadsnämnden

27 Kommunstyrelsen (42) 136 Personuppgiftsombud för kommunstyrelsen Dnr 2012 KS0125 Kommunstyrelsen är ansvarig för de personregister som kommunstyrelsen för i sin verksamhet och som man förfogar över. Den personuppgiftsansvarige har möjlighet att utse ett person-uppgiftsombud som ska vara en tillgång för den personuppgiftsansvarige när det gäller integritetsskydd vid behandling av personuppgifter, föra förteckning över behandlingar och att hjälpa den registrerade att få rättelse. Innan den personuppgiftsansvarige börjar en ny behandling av personuppgifter som är helt eller delvis automatiserad ska en skriftlig anmälan göras till Datainspektionen. Anmälan behöver inte ske till Datainspektionen om det finns ett personuppgiftsombud utsett. Anmälan sker då istället till personuppgiftsombudet. Den personuppgiftsansvarige har alltid det yttersta ansvaret för all behandling även om han utser ett ombud. En ny kommunjurist är på plats och är den som lämpligen ska vara personuppgiftsombud. Därför föreslås att kommunjurist Jenny Hagesjö ersätter nuvarande ombudet informations- och kanslichef Susanne Mared som under en övergångsperiod fungerat som personuppgiftsombud för kommunstyrelsen. Protokollsutdrag kommunstyrelsens arbetsutskott 257/12 Kommunstyrelsen utser kommunjurist Jenny Hagesjö att ersätta Susanne Mared som personuppgiftsombud för kommunstyrelsen. Beslutet skickas till: Kommunjuristen Kommunledningskontorets enhetschefer

28 Kommunstyrelsen (42) 137 Ansökan om godkännande som huvudman för nationellt godkänd idrottsutbildning vid fristående gymnasieskolan Aspero Idrottsgymnasium Dnr 2012 KS0218 Aspero Friskolor AB har hos Skolinspektionen ansökt om rätt till bidrag och statligt stöd för utökade platser i NIU golf på Aspero Idrottsgymnasium i Halmstads kommun till totalt 18 platser över en treårsperiod med start from läsåret 2011/12. Ansökan avser alltså utökning av befintlig verksamhet. Skolinspektionens dnr För godkännande som NIU ställer idrottsförbunden krav på utbildningens innehåll, tränarnas utbildningsnivå, antal poäng och kurser eleverna studerar. Skolorna ska godkännas av specialförbundet och därefter fattar Statens Skolverk beslut om att skolan får NIU-status. Aspero Friskolor AB uppger i ansökan att behöriga sökande de två senast åren nekats plats i utbildningen med anledning av nuvarande antal tilldelade platser. Elevprognosen för Hylte kommun de närmst kommande läsåren minskar relativt lite dock bör hänsyn tas till de senast årens totala elevminskning i gymnasiekullarna och mot denna bakgrund uppmärksamma en berättigad oro för en kostnadsdrivande överetablering av gymnasieutbildning i Halmstads kommun. Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott föreslår kommunstyrelsen , att till Skolinspektionen avstyrka Aspero friskolor ABs ansökan om utökade platser inom NIU Golf. Svar ska vara Skolinspektionen tillhanda senast Protokollsutdrag kommunstyrelsens arbetsutskott 258/12 Arbetsutskottets förslag Kommunstyrelsen avstyrker Aspero friskolor ABs ansökan om utökade platser inom NIU Golf. Yrkanden Bengt-Åke Torhall (FP) yrkar att kommunstyrelsen ska tillstyrka Aspero Idrottsgymnasiums ansökan. Tommy Edenholm (KV) yrkar bifall till arbetsutskottets förslag. Proposition Ordförande ställer proposition på arbetsutskottets förslag och Bengt- Åke Torhalls yrkande och finner att kommunstyrelsen beslutat i enlighet med arbetsutskottets förslag.

29 Kommunstyrelsen (42) Kommunstyrelsen avstyrker Aspero friskolor ABs ansökan om utökade platser inom NIU Golf. Beslutet skickas till: Skolinspektionen, Box 23069, Stockholm Barn- och ungdomsnämnden

30 Kommunstyrelsen (42) 138 Uppföljning och redovisning kommunstyrelsen 2012 Delårsbokslut och budgetutfallsprognos 2 Dnr 2012 KS0002 Kommunstyrelsen redovisar en positiv avvikelse mot budget om 17 tkr för första halvåret. Vid årets slut prognostiserar kommunstyrelsen en negativ avvikelse mot budget om -168 tkr. Orsaken till prognostiserad avvikelse är främst kostnader från Hallandstrafiken. Protokollsutdrag kommunstyrelsens arbetsutskott 267/12 Tjänsteskrivelse Per Borg/Ulrika Hjorth Delårsbokslut för Kommunstyrelsen 2012 Arbetsutskottets förslag Kommunstyrelsen godkänner upprättat delårsbokslut Kommunstyrelsen har tagit del av budgetutfallsprognos 2, Yrkanden Ronny Löfquist (S) lägger ett tilläggsyrkade: Kommunstyrelsen ger kommunledningskontoret i uppdrag att föreslå åtgärder för att komma i balans och att konsekvensbeskriva dessa. Margareta Andersson (C) yrkar bifall till arbetsutskottets förslag. Proposition Ordförande ställer först proposition på bifall eller avslag till arbetsutskottets förslag och finner att kommunstyrelsen beslutat bifalla förslaget. Därefter ställs proposition på bifall eller avslag till Ronny Löfquists tilläggsyrkande och ordförande finner att kommunstyrelsen beslutat avslå tilläggsyrkandet. Reservation Ronny Löfquist (S), Magnus Rasmusson (S), Micael Arnström (S), Gunnel Johansson (S) och Ahova Lood (S) reserverar sig mot beslutet till förmån för Ronny Löfquists tilläggsyrkande. Kommunstyrelsen godkänner upprättat delårsbokslut Kommunstyrelsen har tagit del av budgetutfallsprognos 2, 2012.

31 Kommunstyrelsen (42) 139 Uppföljning och redovisning räddningsnämnden 2012 Delårsbokslut och budgetutfallsprognos 2 Dnr 2012 KS0003 Räddningsnämnden redovisar en positiv avvikelse mot budget om 263 tkr för första halvåret. Vid årets slut prognostiserar räddningsnämnden ett nollresultat. Den positiva avvikelsen i delårsbokslutet utgörs till största delen av ett statsbidrag för insatsen på Stora Enso Hylte AB, 2011, 201 tkr. Orsaken till prognosen är att det vid insatsen slets hårt på kläder och utrustning och detta kan nu återställas med hjälp av statsbidraget. Protokollsutdrag kommunstyrelsens arbetsutskott 268/12 Tjänsteskrivelse Per Borg/Magnus Åhman Delårsbokslut för Räddningsnämnden 2012 Räddningsnämndens beslut Räddningsnämnden godkänner upprättat delårsbokslut.

32 Kommunstyrelsen (42) 140 Uppföljning och redovisning Hylte kommun 2012 Delårsbokslut och budgetutfallsprognos 2 Dnr 2012 KS0001 Delårsbokslutet samt prognosen är baserad på utfallet till och med sex månader och baseras på de ekonomiska förutsättningar som vid sammanställningstidpunkten varit kända. Resultatet för kommunen efter sex månader uppgår till + 8,8 mkr och prognosen för helår är + 9,8 mkr, nämnderna uppvisar en marginell avvikelse mot budget efter sex månader men för prognosen visar det -5,5 mkr. Slutavräkningen för skatten medför en positiv avvikelse 2,0 mkr efter sex månader och 4,1 mkr för helår. Balanskravsutredningen efter sex månader uppvisar ett positivt resultat om 8,6 mkr. Samtliga finansiella mål i samband med delårsbokslutet 2012 är uppfyllda enligt nedan: Delmål Målnivå Kommentar Årets resultat skall vara positivt Nämnderna håller anvisad budget Årets resultat i förhållande till skatteintäkter och generella statsbidrag ska vara minst 2 % Nämndernas budgetföljsamhet skall vara 0 Årets resultat genom skatteintäkter och statsbidrag i delårsbokslut 2012: 3,7 % Nämnderna driftsbudgetavvikelse är 0,0 % Soliditeten skall förbättras Soliditeten ska uppgå till minst 30 % Soliditeten delårsbokslut 2012: 30,0 % Full självfinansiering av investeringar Nettoinvesteringar skall helt finansieras med egna medel, undantag för skattefinansierad verksamhet Självfinansieringsgraden delårsbokslut 2012: 66,9% Kommunledningskontorets förslag till beslut Kommunfullmäktige godkänner upprättat delårsbokslut 2012 efter sex månaders utfall och har tagit del av budgetutfallsprognos för Protokollsutdrag kommunstyrelsens arbetsutskott 269/12 Tjänsteskrivelse Per Borg/Ulrika Hjorth Delårsbokslut 2012 Hylte kommun Arbetsutskottets beslut Kommunstyrelsens arbetsutskott har tagit del av delårsbokslut 2012 med budgetutfallsprognos 2 för Hylte kommun och överlämnar den till kommunstyrelsen. Vid kommunstyrelsens sammanträde redovisar kommunledningskontoret kontorets förklaringar till sina underskott, i enlighet med det beslut som fattades av kommunstyrelsen , 91.

33 Kommunstyrelsen (42) Delas ut redogörelse för kontorens förklaringar till de underskott man hade efter tre månaders utfall. Yrkanden Lennart Ohlsson (C) yrkar följande: Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige besluta att upprättat delårsbokslut 2012 godkänns. Kommunstyrelsen beslutar att - kommunstyrelsen har tagit del av budgetutfallsprognos 2 - ev nyanställningar/återbesättning av tjänster fortsatt ska prövas av personalutskottet - alla styrelser/nämnder uppmanas till fortsatt återhållsamhet vad avser inköp, kurser/konferenser, vikariat mm - alla styrelser/nämnder ser över möjligheterna till omfördelning inom hela sitt verksamhetsområde. Ronny Löfquist (S) begär ajournering och sammanträdet ajourneras kl Ronny Löfquist (S) yrkar bifall till Lennart Ohlssons yrkande om att kommunstyrelsen ska föreslå fullmäktige besluta att upprättat delårsbokslut godkänns. Vidare yrkar han bifall till 1a strecksatsen i kommunstyrelsens eget beslut samt, avslag till övriga tre stecksatser. Dessutom yrkar Ronny Löfquist att kommunstyrelsen beslutar att kommunstyrelsen uppmanar alla styrelser och nämnder att följa kommunstyrelsens ekonomistyrningsregler. Proposition Ordförande ställer proposition på bifall eller avslag till Lennart Ohlssons yrkande om att kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige att upprättat delårsbokslut 2012 godkänns och finner att kommunstyrelsens beslutat bifalla yrkandet. Ordförande ställer därefter proposition på bifall eller avslag till Lennart Ohlssons yrkande att kommunstyrelsen har tagit del av budgetutfallsprognos 2 och finner att kommunstyrelsen beslutat bifalla yrkandet. Ordförande ställer sedan proposition på Lennart Ohlssons yrkande om att ev nyanställningar/återbesättning av tjänster fortsatt ska prövas av personalutskottet och Ronny Löfquists avslagsyrkande till detsamma och finner att kommunstyrelsen beslutat i enlighet med Lennart Ohlssons yrkande. Reservation Ronny Löfquist (S), Magnus Rasmusson (S), Micael Arnström (S), Gunnel Johansson (S) och Ahova Lood (S) reserverar sig mot beslutet till förmån för Ronny Löfquists tilläggsyrkande. Ordförande ställer därefter proposition på Lennart Ohlssons yrkande om att alla styrelser/nämnder uppmanas till fortsatt återhållsamhet vad avser inköp, kurser/konferenser, vikariat mm och Ronny Löfquists avslagsyrkande till detsamma och finner att kommunstyrelsen beslutat i enlighet med Lennart Ohlssons yrkande.

34 Kommunstyrelsen (42) Ordförande ställer sedan proposition på Lennart Ohlssons yrkande om alla styrelser/ nämnder ser över möjligheterna till omfördelning inom hela sitt verksamhetsområde och Ronny Löfquists avslagsyrkande till detsamma och finner att kommunstyrelsen beslutat i enlighet med Lennart Ohlssons yrkande. Ordörande ställer slutligen proposition på bifall eller avslag till Ronny Löfquists yrkande att kommunstyrelsen uppmanar alla styrelser och nämnder att följa kommunstyrelsens ekonomistyrningsregler och finner att kommunstyrelsen beslutat bifalla Ronny Löfquists yrkande. Kommunstyrelsens förslag Kommunfullmäktiges beslut: Kommunfullmäktige godkänner upprättat delårsbokslut Kommunstyrelsen har tagit del av budgetutfallsprognos 2. - Eventuella nyanställningar/återbesättning av tjänster fortsatt ska prövas av personalutskottet. - Alla styrelser/nämnder uppmanas till fortsatt återhållsamhet vad avser inköp, kurser/konferenser, vikariat mm. - Alla styrelser/nämnder ser över möjligheterna till omfördelning inom hela sitt verksamhetsområde. - Alla styrelser och nämnder uppmanas följa kommunstyrelsens ekonomistyrningsregler.

35 Kommunstyrelsen (42) 141 Vindkraftprojekt Ramnared Dnr 2012 KS0210 Gothia Vind AB i Mölndal har kommit in med en skrivelse men en begäran om att få veta kommunstyrelsens inställning till en vindparksetablering i Ramnared. Gothia Vind har undersökt möjligheterna att etablera en vindkraftpark i Ramnared, nordväst om Hylte. Parken skulle bestå av 8 vindkraftverk på 3 MW vardera och med en totalhöjd upp till 200 m. Ansökan om bygglov för vindmätningsmast har inlämnats till samhällsbyggnadskontoret som beviljat bygglov. Gothia Vind har inkommit med en uppdaterad begäran Protokollsutdrag kommunstyrelsens arbetsutskott 274/12 Uppdaterad skrivelse , Gothia Vind AB Kommunstyrelsens svar: Utan att ta ställning till en eventuellt kommande ansökan redovisas den praxis som hittills har bildats. Det planerade projektet ligger helt utanför områden prioriterade för vindkraft i den av kommunfullmäktige i Hylte antagna vindkraftplanen. Av tidigare hanterade ärenden har kommunstyrelsen inte tillstyrkt etablering helt utanför prioriterade områden. I planen står det att verk med höjd som kräver vitt högintensivt blinkande ljus bör om möjligt undvikas. Beslutet skickas till: Gothia Vind AB, Box 231, Mölndal

36 Kommunstyrelsen (42) 142 Begäran om plantillstånd - Givagård 1:19 m.fl. (2012 SBN0101) Dnr 2012 KS0202 Kommunen har förvärvat fastigheterna Givagård 1:19, 1:22, 1:48. Samhällsbyggnadsnämnden beslutade , 81, att hos kommunstyrelsen begära plantillstånd för ändring av detaljplan. Protokollsutdrag kommunstyrelsens arbetsutskott 275/12 Kommunstyrelsen avslår samhällsbyggnadsnämndens begäran om plantillstånd för ändring av detaljplan för Givagård 1:19 mfl. Beslutet skickas till: Samhällsbyggnadsnämnden

37 Kommunstyrelsen (42) 143 Begäran om plantillstånd - Unnaryd 2:16 (2012 SBN0124) Dnr 2012 KS0219 Samhällsbyggnadsnämnden beslutade att köpa in fastigheten Unnaryd 2:16 (fd ålderdomshem) och önskar nu att detaljplanen ändras. I gällande detaljplan är Unnaryd 2:16 utlagt för Bostadsändamål endast en våning friliggande hus som icke får inrymma mer än en lägenhet. Framtidens planer inkluderar lägenheter, studentbostäder och turistboende. Samhällsbyggnadsnämnden beslutade , 102, att hos kommunstyrelsen begära plantillstånd för ändring av detaljplan. Protokollsutdrag kommunstyrelsens arbetsutskott 276/12 Kommunstyrelsen avslår samhällsbyggnadsnämndens begäran om plantillstånd för ändring av detaljplan för Unnaryd 2:16. Beslutet skickas till: Samhällsbyggnadsnämnden

38 Kommunstyrelsen (42) 144 Avtal med FTI Förpacknings- och tidningsinsamling Dnr 2012 KS0147 Kommunstyrelsens arbetsutskott föreslår att avtal ska tecknas med Förpacknings- och tidningsinsamling FTI. Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutade , 164, föreslå kommunstyrelsen att Hylte kommun ska teckna avtal med FTI. Kommunstyrelsen beslutade , 89, att bordlägga ärendet. Protokollsutdrag kommunstyrelsen 89/12 Yrkanden Ronny Löfquist (S) yrkar bifall till arbetsutskottets förslag om att avtal tecknas med Förpacknings- och tidningsinsamlingen FTI. Proposition Ordförande ställer proposition på bifall eller avslag till arbetsutskottets förslag och finner att kommunstyrelsen beslutat bifalla förslaget. Hylte kommun tecknar avtal med Förpacknings- och tidningsinsamling FTI.

39 Kommunstyrelsen (42) 145 Ansökan Kulturstöd 2013 Hallands Arkivförbund Kulturberedningen Dnr 2012 KS0213 Ärendet utgår

40 Kommunstyrelsen (42) 146 Omvärldsanalys 2012 Hylte kommun Start kl Dnr 2012 KS0007 Närvarande: Kommunstyrelsen, nämndernas ordinarie ledamöter och kommunens ledningsgrupp Program för gemensam uppstart på omvärldsanalys inledning av kommunstyrelsens ordförande Lennart Ohlsson (C) - Riktlinjer för omvärldsanalys, kvalitetstrateg Anders Dryselius - Resultat och känslighetsanalys, ekonomichef Ulrika Hjorth - Presentation av resultatet av enkätundersökning av Trygghetsboende sommaren Föreläsning Vem flyttar hit? Vad avgör vart människor flyttar? kulturgeograf Thomas Niedomysl - Gemensam diskussion om hur vi möter/förstärker flyttströmmarna, vad vi kan göra som kommun, hur det påverkar ramarna för En sammanfattning presenteras vid kommunstyrelsens sammanträde 2 oktober.

41 Kommunstyrelsen (42) 147 Övrigt ärende Ansökan om aktivitetsbidrag Dnr 2012 ks0226 Vetenskap och kultur, VoK, som drivs genom Hallands bildningsförbund och Hallands astronomiska sällskap har kommit in med en ansökan om aktivitetsbidrag. VoK arrangerar, tillsammans med ett flertal föreningar i Hylte kommun en stjärntittarkväll på Nyarps bygdegård 13 oktober kl Detta med anledning av det rikstäckande Astronomins dygn. Det är fri entré, fika ordnas av föreningarna och går att köpa. Det är ett ideellt evenemang men man har kostnader för lokal och annonsering. VoK ansöker därför om kr till annonser och kr till lokalhyra. Totalt kr. Ansökan , ordförande i Hallands astronomiska sällskap och projektledare för VoK Charlotte Sikö Helin Tjänsteskrivelse/beslutsunderlag Per Borg/Susanne Mared och Kulturberedningen Yrkanden Lennart Ohlsson (S) yrkar att kommunstyrelsen beslutar i enlighet med kulturberedningens förslag att bevilja ett bidrag med kr under förutsättning att skolelever i lämplig ålder inbjudes. Finansiering sker från kommunstyrelsens anslag för oförutsedda utgifter. Proposition Ordförande ställer proposition på bifall eller avslag till Lennart Ohlssons yrkande och finner att kommunstyrelsens beslutat bifalla yrkandet. Kommunstyrelsen beviljar bidrag med kr under förutsättning att skolelever i lämplig ålder inbjudes. Finansiering sker från kommunstyrelsens anslag för oförutsedda utgifter.

42 Kommunstyrelsen (42) 148 Övriga ärenden Kommunala handikapprådet Gunnel Johansson (S) tar upp frågan om det lämpliga i att kommunala handikapprådet KHR behåller sitt namn eller om det ska ersättas med ett namn som innehåller ordet funktionshinder. Kommunledningskontoret utreder frågan och återkommer i ärendet. Väg 150 Bengt-Åke Torhall (FP) tar upp frågan om kostnader mm för den sk förbifarten i Torup. Diskuteras kostnader och planarbete. Ajournering Sammanträdet ajourneras kl till 13.30

43 Sammanträdeslista Rev: Kommunstyrelsen Sammanträdesdag: NAMN: Närvaro Lennart Ohlsson (ordf) C X x x x Margareta Andersson C X x x x Kjell Wåxnäs M Désirée Hultberg M X x x x Bengt-Åke Torhall FP X x x x Ann Brodin Thorsson KD X x x x Johan Edenholm KV X x x x Tommy Edenholm KV X x x x OMRÖSTNINGAR Ja Nej Ja Nej Ja Nej Ja Nej Ja Nej a 122b Ronny Löfquist (v ordf) S X x x x Magnus Rasmusson S X x x x Micael Arnström S X x x x Gunnel Johansson S X x x x Ahova Lood S X x x x Ersättare Karl-Anders Thorsson C Tjänstgör Ärende 19, 134 X Henrik Erlingsson C Bo-Gunnar Åkesson M Tjänstgörande X x x x Thom Ericsson M Niclas Erlandsson FP Tjänstgör Ärende 17, 132 X Åke Morin KV Tord Wahlström KV Anna Roos KV Maria Johansson Arnström S X Mensur Dushi S Jan Liwenius S Roland Thörner MP Victoria Bergman V Röstsummering: Avstår antal:

Lennart Ohlsson (C) ordförande Ronny Löfquist (S) vice ordförande Johan Edenholm (KV) Kjell Wåxnäs (M) tjänstgörande ersättare Micael Arnström (S)

Lennart Ohlsson (C) ordförande Ronny Löfquist (S) vice ordförande Johan Edenholm (KV) Kjell Wåxnäs (M) tjänstgörande ersättare Micael Arnström (S) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-08-14 1 (17) Plats och tid Kommunhuset Hyltebruk, kl 8.30 9.30 Beslutande Lennart Ohlsson (C) ordförande Ronny Löfquist (S) vice ordförande Johan Edenholm (KV) Kjell

Läs mer

Lennart Ohlsson (C) ordförande Ronny Löfquist (S) vice ordförande Johan Edenholm (KV) Desirée Hultberg (M) Micael Arnström (S)

Lennart Ohlsson (C) ordförande Ronny Löfquist (S) vice ordförande Johan Edenholm (KV) Desirée Hultberg (M) Micael Arnström (S) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-06-12 1 (16) Plats och tid Kommunhuset, Hyltebruk kl 8.30 10.45 Beslutande Lennart Ohlsson (C) ordförande Ronny Löfquist (S) vice ordförande Johan Edenholm (KV) Desirée

Läs mer

Kommunfullmäktige sammanträde 2012-09-27

Kommunfullmäktige sammanträde 2012-09-27 Kommunfullmäktige Hyltebruk 2012-09-12 Handlingar till Kommunfullmäktige sammanträde 2012-09-27 Kommunfullmäktige Hyltebruk 2012-09-12 KALLELSE Kommunfullmäktige kallas till sammanträde: Plats: Forum,

Läs mer

Lennart Ohlsson (C) ordförande Ronny Löfquist (S) vice ordförande Johan Edenholm (KV) Kjell Wåxnäs (M) tjänstgörande ersättare Micael Arnström (S)

Lennart Ohlsson (C) ordförande Ronny Löfquist (S) vice ordförande Johan Edenholm (KV) Kjell Wåxnäs (M) tjänstgörande ersättare Micael Arnström (S) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-08-28 1 (18) Plats och tid Kommunhuset Hyltebruk, kl 8.30 11.45 Beslutande Lennart Ohlsson (C) ordförande Ronny Löfquist (S) vice ordförande Johan Edenholm (KV) Kjell

Läs mer

Se bifogad närvarolista. Per Borg, kommunchef Jenny Hagesjö, sekreterare

Se bifogad närvarolista. Per Borg, kommunchef Jenny Hagesjö, sekreterare Kommunfullmäktige 2012-09-27 1 (28) Plats och tid Forum, Hyltebruk kl 18.30-20.00 Beslutande Se bifogad närvarolista Övriga deltagare Per Borg, kommunchef Jenny Hagesjö, sekreterare Utses att justera Johan

Läs mer

Se bifogad närvarolista. Per Borg, kommunchef Olof Larsson, ekonomichef Eva Nordgaard, sekreterare

Se bifogad närvarolista. Per Borg, kommunchef Olof Larsson, ekonomichef Eva Nordgaard, sekreterare Kommunstyrelsen 2013-03-12 1 (11) Plats och tid Hörsalen, Hyltebruk kl 14-15 Beslutande Se bifogad närvarolista Övriga deltagare Per Borg, kommunchef Olof Larsson, ekonomichef Eva Nordgaard, sekreterare

Läs mer

Hörsalen, Hyltebruk. Se bifogad närvarolista. Bengt-Åke Torhall (FP), Ronny Löfquist (S)

Hörsalen, Hyltebruk. Se bifogad närvarolista. Bengt-Åke Torhall (FP), Ronny Löfquist (S) Kommunstyrelsen 2013-10-08 1 (10) Plats och tid Beslutande Hörsalen, Hyltebruk Se bifogad närvarolista Övriga deltagare Per Borg, kommunchef Olof Larsson, tf ekonomichef Susanne Mared info- & kanslichef,

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden (10)

Barn- och ungdomsnämnden (10) Barn- och ungdomsnämnden 2014-04-23 1 (10) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid Landeryds skola 13:00 16:15 Tommy Edenholm (KV) ordförande Magnus Rasmusson (S) vice

Läs mer

Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott 2012-09-04 1 (8)

Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott 2012-09-04 1 (8) Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott 2012-09-04 1 (8) Plats och tid Räddningstjänsten i Hyltebruk, kl. 15.40-16.20 Beslutande Övriga deltagare Åke Morin (KV) ordförande Maria Johansson Arnström (S) Bo

Läs mer

Lennart Ohlsson (C) ordförande Desirée Hultberg (M) Tommy Edenholm (KV) Ronny Löfquist (S) vice ordförande Micael Arnström (S)

Lennart Ohlsson (C) ordförande Desirée Hultberg (M) Tommy Edenholm (KV) Ronny Löfquist (S) vice ordförande Micael Arnström (S) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-04-10 1 (12) Plats och tid Kommunhuset, Hyltebruk kl 8.15-16 Beslutande Lennart Ohlsson (C) ordförande Desirée Hultberg (M) Tommy Edenholm (KV) Ronny Löfquist (S) vice

Läs mer

Lennart Ohlsson (C ) ordförande Micael Arnström (S) vice ordförande Krister Mattsson (S) Bengt Mård (M) Tommy Edenholm (KV)

Lennart Ohlsson (C ) ordförande Micael Arnström (S) vice ordförande Krister Mattsson (S) Bengt Mård (M) Tommy Edenholm (KV) 7HYLTE KOMMUN Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-04-13 1 (7) Plats och tid Räddningsstationen, Hyltebruk kl 08.30 12.00 Beslutande Lennart Ohlsson (C ) ordförande Micael Arnström (S) vice ordförande Krister

Läs mer

Johan Edenholm (KV) Tommy Edenholm (KV) Marie-Louise Lindström (S) Per Borg, kommunchef Susanne Ohlsson, mötessekreterare

Johan Edenholm (KV) Tommy Edenholm (KV) Marie-Louise Lindström (S) Per Borg, kommunchef Susanne Ohlsson, mötessekreterare Kommunstyrelsen 2014-12-18 1 (7) Plats och tid Forum, Hyltebruk. Kl. 16:00-16:30 Beslutande Henrik Erlingson (C) ordförande Gunnel Johansson (S) Karin Åkesson (C) Micael Arnström (S) Carl Larsson (M) Maria

Läs mer

Stefan Yngstrand (FP)

Stefan Yngstrand (FP) Kommunstyrelsen 2015-03-12 1 (6) Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kl. 08:30-11:00 (ajournering 09:00-10:10) Beslutande Ronny Löfquist (S) ordförande Håkan Bengtsson (C) tjg.ers. Marie-Louice Lindström

Läs mer

Lennart Ohlsson (C) ordförande Ronny Löfquist (S) vice ordförande Johan Edenholm (KV) Desirée Hultberg (M) Micael Arnström (S)

Lennart Ohlsson (C) ordförande Ronny Löfquist (S) vice ordförande Johan Edenholm (KV) Desirée Hultberg (M) Micael Arnström (S) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-06-26 1 (23) Plats och tid Kommunhuset, Hyltebruk kl 8.30 10.45 Beslutande Lennart Ohlsson (C) ordförande Ronny Löfquist (S) vice ordförande Johan Edenholm (KV) Desirée

Läs mer

Håkan Bengtsson (C) tjänstgörande ersättare

Håkan Bengtsson (C) tjänstgörande ersättare Samhällsbyggnadsnämnden 2014-06-17 1 (12) Plats och tid Hörsalen i Centrumhuset, Hyltebruk. Kl. 08:00-11:05 Beslutande Åke Morin (KV) ordförande Elisabeth Falkhaven (MP) Maria Johansson Arnström (S) Patrik

Läs mer

Barn- och ungdomskontorets sammanträdesrum Kl. 13:00 15:30 Tommy Edenholm (KV) ordförande Magnus Rasmusson (S) vice ordförande Åsa Carlsson (FP)

Barn- och ungdomskontorets sammanträdesrum Kl. 13:00 15:30 Tommy Edenholm (KV) ordförande Magnus Rasmusson (S) vice ordförande Åsa Carlsson (FP) Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2013-05-15 1 (28) Plats och tid Beslutande Barn- och ungdomskontorets sammanträdesrum Kl. 13:00 15:30 Tommy Edenholm (KV) ordförande Magnus Rasmusson (S) vice ordförande

Läs mer

Familjecentralens sammanträdesrum Kl. 13:00-15:50 Maria Hedin (S) ordförande Mensur Dushi (S) Lennart Ohlsson (C) tjänstgörande ersättare

Familjecentralens sammanträdesrum Kl. 13:00-15:50 Maria Hedin (S) ordförande Mensur Dushi (S) Lennart Ohlsson (C) tjänstgörande ersättare Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2015-09-23 1 (25) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Familjecentralens sammanträdesrum Kl. 13:00-15:50 Maria Hedin (S) ordförande Mensur Dushi (S) Lennart

Läs mer

Malin Svan (C) ANSLAG/BEVIS

Malin Svan (C) ANSLAG/BEVIS Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2015-04-08 1 (50) Plats och tid Beslutande Familjecentralens sammanträdesrum Kl. 13:00-16:30 Maria Hedin (S) ordförande Mensur Dushi (S) 1:e vice ordförande Malin

Läs mer

Kommunfullmäktige 2010-02-18 1. Se bifogad närvarolista! Per Borg, kommunchef Gun Nilsson, sekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 1-7

Kommunfullmäktige 2010-02-18 1. Se bifogad närvarolista! Per Borg, kommunchef Gun Nilsson, sekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 1-7 Kommunfullmäktige 2010-02-18 1 Plats och tid Forum, Hyltebruk, kl 18.30-20.30 Beslutande Se bifogad närvarolista! Övriga deltagande Per Borg, kommunchef Gun Nilsson, sekreterare Utses att justera Bengt

Läs mer

Katja Larsson (M) ANSLAG/BEVIS

Katja Larsson (M) ANSLAG/BEVIS Barn- och ungdomsnämnden 2015-10-07 1 (19) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Hörsalen Kl. 13:00-15:30 Maria Hedin (S) ordförande Mensur Dushi (S) 1:e vice ordförande Malin Svan (C) 2:e vice ordförande

Läs mer

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott (28)

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott (28) Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2012-05-16 1 (28) Plats och tid Beslutande Sammanträdesrummet barn- och ungdomskontoret kl. 11.00 / Landeryds skola kl. 13.00 Tommy Edenholm (KV) ordförande Magnus

Läs mer

Se bifogad närvarolista. Ulrika Hjorth, ekonomichef Eva Nordgaard, sekreterare

Se bifogad närvarolista. Ulrika Hjorth, ekonomichef Eva Nordgaard, sekreterare Kommunstyrelsen 2012-04-24 1 (25) Plats och tid Hörsalen, Hyltebruk kl 14 14.45 Beslutande Se bifogad närvarolista Övriga deltagare Ulrika Hjorth, ekonomichef Eva Nordgaard, sekreterare Utses att justera

Läs mer

Malin Svan (C) ANSLAG/BEVIS

Malin Svan (C) ANSLAG/BEVIS Barn- och ungdomsnämnden 2015-05-06 1 (7) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Hörsalen Kl. 17:00-17:45 Maria Hedin (S) ordförande Mensur Dushi (S) 1:e vice ordförande Malin Svan (C) 2:e vice ordförande

Läs mer

Ann-Kristin Petersson (S), ordförande Ingemar Andersson (S) tjänstgörande ersättare Gunilla Magnusson (KV)

Ann-Kristin Petersson (S), ordförande Ingemar Andersson (S) tjänstgörande ersättare Gunilla Magnusson (KV) Tillsynsnämnden 2015-08-13 1 (7) Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset. Kl 08.00-08.45 Beslutande Övriga deltagare Ann-Kristin Petersson (S), ordförande Ingemar Andersson (S) tjänstgörande

Läs mer

Lennart Ohlsson (C) ordförande Desirée Hultberg (M) Johan Edenholm (KV) Ronny Löfquist (S) vice ordförande Gunnel Johansson (S)

Lennart Ohlsson (C) ordförande Desirée Hultberg (M) Johan Edenholm (KV) Ronny Löfquist (S) vice ordförande Gunnel Johansson (S) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-05-02 1 (12) Plats och tid Kommunhuset, Hyltebruk kl 8.30 10.15 Beslutande Lennart Ohlsson (C) ordförande Desirée Hultberg (M) Johan Edenholm (KV) Ronny Löfquist (S)

Läs mer

Åke Morin (KV) ordförande Bengt-Åke Torhall (FP)

Åke Morin (KV) ordförande Bengt-Åke Torhall (FP) Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott 2013-09-24 1 (10) Plats och tid Räddningstjänsten i Hyltebruk, kl. 15:20-16:30 Beslutande Åke Morin (KV) ordförande Bengt-Åke Torhall (FP) Övriga deltagare Mats Andresen,

Läs mer

Kommunala Handikapprådet 2012-09-24 1 (10) Hans Moberg (KD) tjänstgörande ersättare

Kommunala Handikapprådet 2012-09-24 1 (10) Hans Moberg (KD) tjänstgörande ersättare Kommunala Handikapprådet 2012-09-24 1 (10) Plats och tid Hörsalen i Centrumhuset, Hyltebruk, kl. 16.00-17.30 Beslutande Politiker Åke Morin (C) ordförande Bo-Gunnar Åkesson (M) Lennart Ohlsson (C) Dorothea

Läs mer

Tommy Edenholm (KV) ordförande Magnus Rasmusson (S) Åsa Carlsson (FP) Birgitta Bengtsson (C) Dorothea Nilsson (M) Mensur Dushi (S) Maria Hedin (S)

Tommy Edenholm (KV) ordförande Magnus Rasmusson (S) Åsa Carlsson (FP) Birgitta Bengtsson (C) Dorothea Nilsson (M) Mensur Dushi (S) Maria Hedin (S) Barn- och ungdomsnämnden 2012-05-30 1 (14) Plats och tid Elias Fries kl. 13.00 16.05 Beslutande Tommy Edenholm (KV) ordförande Magnus Rasmusson (S) Åsa Carlsson (FP) Birgitta Bengtsson (C) Dorothea Nilsson

Läs mer

Ronny Löfquist (S) ordförande Marie-Louice Lindström (S) Henrik Erlingson (C) Johan Edenholm (KV) Bengt-Åke Torhall (FP) Henrik Erlingson (C)

Ronny Löfquist (S) ordförande Marie-Louice Lindström (S) Henrik Erlingson (C) Johan Edenholm (KV) Bengt-Åke Torhall (FP) Henrik Erlingson (C) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-06-02 1 (12) Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kl. 08:30-11:40. Ajournering 09:05-09:45 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid Ronny Löfquist

Läs mer

Henrik Erlingson (C) ordförande Ronny Löfquist (S) vice ordförande Johan Edenholm (KV) Desirée Hultberg (M) Micael Arnström (S)

Henrik Erlingson (C) ordförande Ronny Löfquist (S) vice ordförande Johan Edenholm (KV) Desirée Hultberg (M) Micael Arnström (S) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2013-04-02 1 (17) Plats och tid Påarps Gård, Håcksvik kl 9:30-12 Beslutande Henrik Erlingson (C) ordförande Ronny Löfquist (S) vice ordförande Johan Edenholm (KV) Desirée

Läs mer

Henrik Erlingson (C) ordförande Ronny Löfquist (S) vice ordförande Johan Edenholm (KV) Desirée Hultberg (M) Micael Arnström (S)

Henrik Erlingson (C) ordförande Ronny Löfquist (S) vice ordförande Johan Edenholm (KV) Desirée Hultberg (M) Micael Arnström (S) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-08-12 1 (14) Plats och tid Kommunhuset Hyltebruk, kl 8:30 9:30 Beslutande Henrik Erlingson (C) ordförande Ronny Löfquist (S) vice ordförande Johan Edenholm (KV) Desirée

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 08:30-09:30 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Ronny Löfquist (S) (ordförande), Marie-Louice Lindström (S) (1:e vice ordförande), Johan Edenholm

Läs mer

Åke Morin (KV) ordförande Maria Johansson Arnström (S) Bo Eriksson (C)

Åke Morin (KV) ordförande Maria Johansson Arnström (S) Bo Eriksson (C) Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott 2012-11-27 1 (9) Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset. Kl. 08:00-09:45 Beslutande Åke Morin (KV) ordförande Maria Johansson Arnström (S) Bo Eriksson

Läs mer

Lennart Ohlsson (C) ANSLAG/BEVIS

Lennart Ohlsson (C) ANSLAG/BEVIS Barn- och ungdomsnämnden 2015-04-22 1 (13) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid 2015-04-27 Familjecentralens sammanträdesrum Kl. 13:00-14:00 Maria Hedin (S) ordförande

Läs mer

Uno Sjöberg (C) Ann-Kristin Petersson (S) Gunilla Magnusson (KV)

Uno Sjöberg (C) Ann-Kristin Petersson (S) Gunilla Magnusson (KV) Tillsynsnämnden 2013-10-10 1 (7) Plats och tid Sammanträdesrummet på samhällsbyggnadskontoret, kl. 08:00-08:40 Beslutande Uno Sjöberg (C) Ann-Kristin Petersson (S) Gunilla Magnusson (KV) Övriga deltagare

Läs mer

Henrik Erlingson (C) ordförande Ronny Löfquist (S) vice ordförande Johan Edenholm, (KV) Desirée Hultberg (M) Micael Arnström (S) Ronny Löfquist (S)

Henrik Erlingson (C) ordförande Ronny Löfquist (S) vice ordförande Johan Edenholm, (KV) Desirée Hultberg (M) Micael Arnström (S) Ronny Löfquist (S) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-01-28 1 (15) Plats och tid Kommunhuset Hyltebruk, kl 8:30-11 Beslutande Övriga deltagare Henrik Erlingson (C) ordförande Ronny Löfquist (S) vice ordförande Johan Edenholm,

Läs mer

Lennart Ohlsson (C) ordförande Desirée Hultberg (M) Johan Edenholm (KV) till kl 10.45 Ronny Löfquist (S) vice ordförande Micael Arnström (S)

Lennart Ohlsson (C) ordförande Desirée Hultberg (M) Johan Edenholm (KV) till kl 10.45 Ronny Löfquist (S) vice ordförande Micael Arnström (S) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-12-06 1 (14) Plats och tid Kommunkontoret, Hyltebruk kl 8.30 11.45 Beslutande Lennart Ohlsson (C) ordförande Desirée Hultberg (M) Johan Edenholm (KV) till kl 10.45 Ronny

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Barn- och ungdomsnämnden 2017-04-19 1(9) Plats och tid Nymansgatan 23, 19 april 2017 kl 09:00 Beslutande Ledamöter Tove Bergman (MP), Ordförande Krissi Johansson (S), Vice ordförande Christofer Lundholm

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:00-16:30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Maria Hedin (S) (ordförande), Malin Svan (C) (2:e vice ordförande), Åsa Engberg (L), Lennart

Läs mer

Tommy Edenholm (KV) ordf. Magnus Rasmusson (S) vice ordf. Stefan Yngstrand (FP), ,

Tommy Edenholm (KV) ordf. Magnus Rasmusson (S) vice ordf. Stefan Yngstrand (FP), , Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2011-09-14 1 (19) Plats och tid Barn- och ungdomsnämndens sammanträdesrum, kl. 13.00-17.15 Beslutande Tommy Edenholm (KV) ordf. Magnus Rasmusson (S) vice ordf. Stefan

Läs mer

Arbets- och näringslivsnämnden 2011-03-15 1 (9)

Arbets- och näringslivsnämnden 2011-03-15 1 (9) Arbets- och näringslivsnämnden 2011-03-15 1 (9) Plats och tid Lärcentrum rum 203, kl. 9.00-10.15 Beslutande Övriga deltagare Henrik Erlingson (C), ordförande Ahova Lood (S) Anna Roos (KV) Niclas Erlandsson

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:00-16:00 ande ledamöter Maria Hedin (S) (ordförande), Ann-Christin Wendpaap (S) (1:e vice ordförande), Malin Svan (C) (2:e vice ordförande), Lennart Ohlsson

Läs mer

Åke Morin (KV) ANSLAG/BEVIS

Åke Morin (KV) ANSLAG/BEVIS Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott 2010-06-21 1 (9) Plats och tid Centrumhuset i Hyltebruk kl. 15.30-17.30 Beslutande Anders Bertilsson () 1:e vice ordf. Åke Morin (KV) 2:e vice ordf. Övriga deltagare

Läs mer

Kommunala Handikapprådet 2014-03-03 1 (13)

Kommunala Handikapprådet 2014-03-03 1 (13) Kommunala Handikapprådet 2014-03-03 1 (13) Plats och tid Hörsalen i centrumhuset, Hyltebruk. Kl. 16:00-18:00 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid Politiker Åke Morin (KV), SBN

Läs mer

Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, kl 10:30-11:10

Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, kl 10:30-11:10 1 Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, 2012-05-09 kl 10:30-11:10 Beslutande: Åsa Herbst (M) Liss Böcker (C) BrittMarie Hansson (S) Göran Larsson (M) Eva Kullenberg (FP) Övriga närvarande: Lena

Läs mer

Tommy Edenholm (KV) Stefan Yngstrand (FP) Dorothea Nilsson (M) Katja Larsson (M) Maria Hedin (S) Mensur Dushi (S) Ingemar Andersson (S)

Tommy Edenholm (KV) Stefan Yngstrand (FP) Dorothea Nilsson (M) Katja Larsson (M) Maria Hedin (S) Mensur Dushi (S) Ingemar Andersson (S) Barn- och ungdomsnämnden 2011-03-16 1 (14) Plats och tid Barn och ungdomskontorets konferensrum kl 13.00 Beslutande Tommy Edenholm (KV) Stefan Yngstrand (FP) Dorothea Nilsson (M) Katja Larsson (M) Maria

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7)

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet kl 08.30-09.00 Beslutande Leif Sandberg (M), ordförande, jäv 41 Per Helsing (KD) ersättare för Charlie Weimers (KD) Thomas Otto (M)

Läs mer

Lennart Ohlsson (C), Ordförande Ahova Lood (S) Thom Ericsson (M), tjänstgörande ersättare

Lennart Ohlsson (C), Ordförande Ahova Lood (S) Thom Ericsson (M), tjänstgörande ersättare Arbets- och näringslivsnämndens arbetsutskott 2013-04-09 1 (14) Plats och tid Arbets- och näringslivskontoret, Centrumhuset, kl 14:30-15:40 Beslutande Lennart Ohlsson (C), Ordförande Ahova Lood (S) Thom

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Hörsalen kl. 13:00-14:00 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Maria Hedin (S) (ordförande), Malin Svan (C) (2:e vice ordförande), Åsa Engberg (L), Lennart Ohlsson (C), Göran

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-06-24 146

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-06-24 146 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-06-24 146 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, Hyltebruk kl 08.30-11.00 Beslutande Lennart Ohlsson (c) ordförande Micael Arnström (s) vice ordförande Krister Mattson

Läs mer

Henrik Erlingson (C), ordförande Ahova Lood (S) Niclas Erlandsson (FP), tjänstgörande ersättare

Henrik Erlingson (C), ordförande Ahova Lood (S) Niclas Erlandsson (FP), tjänstgörande ersättare Arbets- och näringslivsnämndens arbetsutskott 2012-09-27 1 (17) Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, Kommunhuset, kl. 13.15 17.10 Beslutande Henrik Erlingson (C), ordförande Ahova Lood (S) Niclas Erlandsson

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-05-20 122

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-05-20 122 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-05-20 122 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, Hyltebruk, klockan 08.30-12.00 Beslutande Lennart Ohlsson (c ), ordförande Micael Arnström (s) vice ordförande Krister

Läs mer

Kommunstyrelsen 2009-12-01 154

Kommunstyrelsen 2009-12-01 154 Kommunstyrelsen 2009-12-01 154 Plats och tid Hörsalen, Hyltebruk, klockan 14.00-16.45 Beslutande se bif närvarolista Övriga deltagande Per Borg, kommunchef Ulrika Jansson, ekonomichef Gun Nilsson, sekreterare

Läs mer

Magnus Rasmusson (S) ANSLAG/BEVIS

Magnus Rasmusson (S) ANSLAG/BEVIS Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2012-02-29 1 (10) Plats och tid Barn och ungdomskontoret kl 13.00 Beslutande Tommy Edenholm (KV) ordförande Magnus Rasmusson (S) Stefan Yngstrand (FP) 18-23 Övriga

Läs mer

Magnus Rasmusson (S), vice ordf. Magnus Rasmusson (S) Tommy Edenholm (KV) Magnus Rasmusson (S) ANSLAG/BEVIS

Magnus Rasmusson (S), vice ordf. Magnus Rasmusson (S) Tommy Edenholm (KV) Magnus Rasmusson (S) ANSLAG/BEVIS Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2011-10-05 1 (30) Plats och tid Barn- och ungdomskontorets sammanträdesrum, kl. 13.00-17.00 Beslutande Tommy Edenholm (KV), ordf. Åsa Karlsson (FP) Magnus Rasmusson

Läs mer

Henrik Erlingson (C) ordförande Ronny Löfquist (S) vice ordförande Johan Edenholm (KV) Desirée Hultberg (M) Micael Arnström (S)

Henrik Erlingson (C) ordförande Ronny Löfquist (S) vice ordförande Johan Edenholm (KV) Desirée Hultberg (M) Micael Arnström (S) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-06-17 1 (14) Plats och tid Alebo pensionat Unnaryd, kl 10-11 Beslutande Henrik Erlingson (C) ordförande Ronny Löfquist (S) vice ordförande Johan Edenholm (KV) Desirée

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:00-15:00 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Maria Hedin (S) (ordförande), Ann-Christin Wendpapp (S) (1:e vice ordförande),

Läs mer

Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6)

Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6) Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6) Plats och tid: Kommunkontoret, Astrakanen, klockan 17.30-17.35 Beslutande: Anette Åkesson (m) ordförande Bertil Mattsson (bp) Rune Andersson (c), tjg.ers. för Kurt Nilsson

Läs mer

Ronny Löfquist (S) ordförande Marie-Louice Lindström (S) Stefan Yngstrand (FP) Henrik Erlingson (C) Johan Edenholm (KV)

Ronny Löfquist (S) ordförande Marie-Louice Lindström (S) Stefan Yngstrand (FP) Henrik Erlingson (C) Johan Edenholm (KV) MRP-beredning 2015-04-28 1 (13) Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset. Kl. 11:00-11:15 Beslutande Övriga deltagare Ronny Löfquist (S) ordförande Marie-Louice Lindström (S) Stefan Yngstrand

Läs mer

Se bilagd förteckning

Se bilagd förteckning Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunfullmäktige 2007-03-22 1 Plats och tid Torsdag 22 mars 2007 kl 19.00-19.50 Beslutande Se bilagd förteckning Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

Se bifogad närvarolista. Per Borg, kommunchef Anna Hedqvist, sekreterare Anders Dryselius, utvecklingsstrateg 22 Erik Karlsson, revisor 23

Se bifogad närvarolista. Per Borg, kommunchef Anna Hedqvist, sekreterare Anders Dryselius, utvecklingsstrateg 22 Erik Karlsson, revisor 23 Kommunfullmäktige 2015-04-29 1 (12) Plats och tid Forum, Hyltebruk, kl. 18.30 20.30 Beslutande Se bifogad närvarolista Övriga deltagare Per Borg, kommunchef Anna Hedqvist, sekreterare Anders Dryselius,

Läs mer

Våge Eriksson, FUB ANSLAG/BEVIS. Kommunledningskontoret

Våge Eriksson, FUB ANSLAG/BEVIS. Kommunledningskontoret Kommunala Handikapprådet 2013-03-04 1 (11) Plats och tid Hörsalen i Centrumhuset, Hyltebruk kl. 16.15-18.00 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid Politiker Åke Morin (KV) ordförande,

Läs mer

Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan. Eva Olsson (fp) ers f Kenneth Carlsson (fp) Rune Månsson (s) Magnus Malm (m)

Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan. Eva Olsson (fp) ers f Kenneth Carlsson (fp) Rune Månsson (s) Magnus Malm (m) 1(1) Plats och tid: 13.00 16.30 Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan Beslutande: Närvarande ej tjänstgörande ersättare Olle Hagström Bo Johansson Zaid Långström (s) ordf Ann Marie

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.25 Beslutande Kent Holmer, (s) ordförande Leif Andersson, (v) 1:e vice ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c) ledamot Kerstin Andersson,

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-06-10 137

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-06-10 137 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-06-10 137 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, Hyltebruk, klockan 08.30-11.30 Beslutande Lennart Ohlsson (c) ordförande Micael Arnström (s) vice ordförande Krister Mattsson

Läs mer

Tommy Edenholm (KV), ordf. Magnus Rasmusson (S), vice ordf.

Tommy Edenholm (KV), ordf. Magnus Rasmusson (S), vice ordf. Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2011-08-10 1 (15) Plats och tid Barn- och ungdomskontoret, kl. 13.00-16.00 Beslutande Tommy Edenholm (KV), ordf. Magnus Rasmusson (S), vice ordf. Övriga deltagare

Läs mer

Dorothea Nilsson (M)

Dorothea Nilsson (M) Barn- och ungdomsnämnden 2012-04-25 1 (18) Plats och tid Barn- och ungdomskontorets sammanträdesrum 13.00 15.30 Beslutande Tommy Edenholm (KV) ordförande Kjell Wåxnäs (M) Magnus Rasmusson (S) Maria Hedin

Läs mer

Tommy Edenholm (KV) ordförande Magnus Rasmusson (S) Stefan Yngstrand (FP) 27-37, 52. Magnus Rasmusson (S) Magnus Rasmusson (S) ANSLAG/BEVIS

Tommy Edenholm (KV) ordförande Magnus Rasmusson (S) Stefan Yngstrand (FP) 27-37, 52. Magnus Rasmusson (S) Magnus Rasmusson (S) ANSLAG/BEVIS Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2012-04-11 1 (28) Plats och tid Sammanträdesrummet Barn- och ungdomskontoret kl. 13.00-16.00 Beslutande Övriga deltagare Tommy Edenholm (KV) ordförande Magnus Rasmusson

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-05-06 105

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-05-06 105 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-05-06 105 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, Hyltebruk, klockan 08.30-16.00 Beslutande Lennart Ohlsson (c) ordförande Micael Arnström (s) vice ordförande Krister Mattsson

Läs mer

Henrik Erlingson (C) ordförande Ronny Löfquist (S) vice ordförande Johan Edenholm (KV) Desirée Hultberg (M) Micael Arnström (S) Ronny Löfquist (S)

Henrik Erlingson (C) ordförande Ronny Löfquist (S) vice ordförande Johan Edenholm (KV) Desirée Hultberg (M) Micael Arnström (S) Ronny Löfquist (S) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-08-26 1 (12) Plats och tid Kommunhuset Hyltebruk, kl 8:30 10:45 Beslutande Henrik Erlingson (C) ordförande Ronny Löfquist (S) vice ordförande Johan Edenholm (KV) Desirée

Läs mer

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott (20)

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott (20) Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2014-08-06 1 (20) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Barn- och ungdomskontorets sammanträdesrum Kl. 13:00-16:00 Tommy Edenholm (KV) ordförande Maria Hedin

Läs mer

Förvaltningskontoret, kl. 16.50 19.00. Martin Fransson, sekreterare Göran Nydahl, förvaltningschef Sven Weitner, kl. 16.50 17.45

Förvaltningskontoret, kl. 16.50 19.00. Martin Fransson, sekreterare Göran Nydahl, förvaltningschef Sven Weitner, kl. 16.50 17.45 1 (15) Plats och tid Förvaltningskontoret, kl. 16.50 19.00 Beslutande Carl-Göran Svensson (c) Madli-Ann Pohla (m) Stefan Ahlbeck (fp) Christer Grankvist (s) Lennart Månsson (s) Övriga närvarande Martin

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-06-28 1 (19)

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-06-28 1 (19) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-06-28 1 (19) Plats och tid Kommunkontoret, Hyltebruk kl 8.30 11.30 Beslutande Lennart Ohlsson (C) ordförande Desirée Hultberg (M) Johan Edenholm (KV) Ronny Löfquist

Läs mer

Kommunala Handikapprådet (13)

Kommunala Handikapprådet (13) Kommunala Handikapprådet 2013-06-03 1 (13) Plats och tid Hörsalen, Centrumhuset i Hyltebruk. Kl. 16:00-17:45 Beslutande Politiker Dorothea Nilsson (M), BUN Gunnel Johansson (S), ON Bengt-Åke Torhall (FP),

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Klicka på denna ruta för att komma till barn- och ungdomsnämndens arbetsutskotts kallelser.

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Klicka på denna ruta för att komma till barn- och ungdomsnämndens arbetsutskotts kallelser. Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:00-16:00 Beslutande ledamöter Maria Hedin (S) (ordförande), Malin Svan (C) (2:e vice ordförande), Iréne Andersson (S) Övriga närvarande Stigert Pettersson

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum MÖTESPROTOKOLL Plats och tid Arbets- och näringslivskontoret kl. 13:00-14:45 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Göran Edberg (S) (ordförande), Birgitta Årzen (S) (1:e vice ordförande),

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:15-15:45 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande), Leif Smith (S) (1:e vice ordförande), Tommy Edenholm (KV)

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott 2009-01-13 1 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, Hyltebruk, klockan 08.30-11.30 Beslutande Lennart Ohlsson (c) ordförande Micael Arnström (s) vice ordförande Krister Mattsson

Läs mer

Kommunhuset i Harmånger. Måndag 7 maj 2007 kl. 19:00. Eva Engström Sekreterare. Hans-Åke Bergman (c) Sven-Erik Sjölund (s)

Kommunhuset i Harmånger. Måndag 7 maj 2007 kl. 19:00. Eva Engström Sekreterare. Hans-Åke Bergman (c) Sven-Erik Sjölund (s) NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (6) Sida Plats och tid Beslutande Kommunhuset i Harmånger. Måndag 7 maj 2007 kl. 19:00. Se närvarolista. Övriga deltagande Eva Engström Sekreterare

Läs mer

Lennart Ohlsson (C) ordförande Desirée Hultberg (M) Johan Edenholm (KV) Ronny Löfquist (S) vice ordförande Micael Arnström (S)

Lennart Ohlsson (C) ordförande Desirée Hultberg (M) Johan Edenholm (KV) Ronny Löfquist (S) vice ordförande Micael Arnström (S) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-08-30 1 (26) Plats och tid Kommunkontoret, Hyltebruk kl 8.30 12.15 Beslutande Lennart Ohlsson (C) ordförande Desirée Hultberg (M) Johan Edenholm (KV) Ronny Löfquist

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stadshuset, rum 1, kl 13.30-14.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2007-09-19 1 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats/tid Bo-Anders Thornberg (m) ordf Jan Nilsson

Läs mer

Familjecentralens sammanträdesrum Kl. 13:00-15:20 Maria Hedin (S) ordförande Mensur Dushi (S) Malin Svan (C)

Familjecentralens sammanträdesrum Kl. 13:00-15:20 Maria Hedin (S) ordförande Mensur Dushi (S) Malin Svan (C) Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2015-11-25 1 (29) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Familjecentralens sammanträdesrum Kl. 13:00-15:20 Maria Hedin (S) ordförande Mensur Dushi (S) Malin Svan

Läs mer

Se bifogad närvarolista. Per Borg, kommunchef Ulrika Hjorth, ekonomichef Eva Nordgaard, sekreterare

Se bifogad närvarolista. Per Borg, kommunchef Ulrika Hjorth, ekonomichef Eva Nordgaard, sekreterare Kommunstyrelsen 2012-10-02 1 (16) Plats och tid Hörsalen Hyltebruk, kl 14 15.15 Beslutande Se bifogad närvarolista Övriga deltagare Per Borg, kommunchef Ulrika Hjorth, ekonomichef Eva Nordgaard, sekreterare

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 26 mars 2013 kl. 08:15-11:50.

Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 26 mars 2013 kl. 08:15-11:50. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (10) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 26 mars 2013 kl. 08:15-11:50. Beslutande Stig Eng (C) Ordförande Monica Olsson (S)

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden 2015-08-19 1 (17)

Barn- och ungdomsnämnden 2015-08-19 1 (17) Barn- och ungdomsnämnden 2015-08-19 1 (17) Plats och tid Lilla sammanträdesrummet Kl. 13:00-16:10 Beslutande Maria Hedin (S) ordförande Malin Svan (C) 2:e vice ordförande Mikael Andersson (S) Katja Larsson

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Nr Sida (6)

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Nr Sida (6) 2013-03-05 2 1(6) Plats och tid Skolsal, Åre gymnasieskola, Järpen kl 08.30 09.00. Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Mats Tysk C Håkan Karlsson, M Gunnar Söderberg, FP Leif Nord, M, ordförande Egon

Läs mer

Henrik Erlingson (C), ordförande Ahova Lood (S) Anna Roos (KV)

Henrik Erlingson (C), ordförande Ahova Lood (S) Anna Roos (KV) Arbets- och näringslivsnämndens arbetsutskott 2013-01-23 1 (13) Plats och tid Beslutande Arbets- och näringslivskontoret, Centrumhuset, kl.13:15-14:50 Henrik Erlingson (C), ordförande Ahova Lood (S) Anna

Läs mer

Sammanträdet ajuorneras kl 08.25 08.40. Gun-Britt Taivalsaari-Nyberg, sekreterare Birgitta Palo-Johansson,ekonom, 188-189

Sammanträdet ajuorneras kl 08.25 08.40. Gun-Britt Taivalsaari-Nyberg, sekreterare Birgitta Palo-Johansson,ekonom, 188-189 Barn- utbildning- och kulturnämnden 2009-12-14 1 Plats och tid Plats och tid Förvaltningsbyggnaden i Gällivare, måndagen den 14 december 2009, kl 08.15-09.30 Sammanträdet ajuorneras kl 08.25 08.40 Beslutande

Läs mer

Se bifogad närvarolista

Se bifogad närvarolista Kommunstyrelsen 2014-03-11 1 (13) Plats och tid Hörsalen Hyltebruk, kl 13-16 Beslutande Se bifogad närvarolista Övriga deltagare Per Borg, kommunchef Ulrika Hjorth, ekonomichef Carl Westman, utvecklingsstrateg

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-09-30 210. Lennart Ohlsson (c) ordförande Micael Arnström (s) vice ordförande Bengt Mård (m) Tommy Edenholm (kv)

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-09-30 210. Lennart Ohlsson (c) ordförande Micael Arnström (s) vice ordförande Bengt Mård (m) Tommy Edenholm (kv) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-09-30 210 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, Hyltebruk, klockan 08.30-11.45 Beslutande Lennart Ohlsson (c) ordförande Micael Arnström (s) vice ordförande Bengt Mård

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum 1 / 28 Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:00-15:30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Maria Hedin (S) (ordförande), Malin Svan (C) (2:e vice ordförande), Lennart Ohlsson

Läs mer

Wiveca Norén (SPI) Dorothea Nilsson (M) Dorothea Nilsson (M) ANSLAG/BEVIS Datum för anslags nedtagande. Kommunledningskontoret

Wiveca Norén (SPI) Dorothea Nilsson (M) Dorothea Nilsson (M) ANSLAG/BEVIS Datum för anslags nedtagande. Kommunledningskontoret Omsorgsnämnden 2015-10-08 1 (9) Plats och tid Guldkanten, Hyltebruk. Klockan 13.15 15.20 Beslutande Gunnel Johansson (S) ordförande Ingemar Steneteg (C) Leif Smith (S) Dorothea Nilsson (M) Agneta Johansson

Läs mer

HAMMARÖ KOMMUN. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum ANSLAG/BEVIS. Sida (10 ) Kommunstyrelsen

HAMMARÖ KOMMUN. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum ANSLAG/BEVIS. Sida (10 ) Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2017-01-16 1(10 ) Plats och tid Beslutande Nämndrummet, Kommunhuset, Skoghall, kl 13:30 16.10 med ajournering kl 15.10-15.20 Per Aspengren (S), ordförande Sara Asp (S), v ordförande Alexander

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOLL 2017-03-13 Innehåll 27 Godkännande av ärendelista... 35 28 Utemiljö Tallkottens förskola... 36 29 Delgivningar... 37 30 Anmälan av delegationsbeslut... 38 31 Statusrapport över pågående

Läs mer

Ann-Kristin Petersson (S) ordförande Jane Skytt (MP) Gunilla Magnusson (KV)

Ann-Kristin Petersson (S) ordförande Jane Skytt (MP) Gunilla Magnusson (KV) Tillsynsnämnden 2015-02-06 1 (9) Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset. Kl. 08:00-09:50 Beslutande Ann-Kristin Petersson (S) ordförande Jane Skytt (MP) Gunilla Magnusson (KV) Övriga deltagare

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid IFO sammanträdesrum kl. 13:00-15:45 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Maria Hedin (S) (ordförande), Malin Svan (C) (2:e vice ordförande), Mikael Andersson (S) Stigert

Läs mer

Åke Morin (KV) ordförande Maria Johansson Arnström (S) Bengt-Åke Torhall (FP) tjänstgörande ersättare. Maria Johansson Arnström (S)

Åke Morin (KV) ordförande Maria Johansson Arnström (S) Bengt-Åke Torhall (FP) tjänstgörande ersättare. Maria Johansson Arnström (S) Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott 2014-06-03 1 (7) Plats och tid Samhällsbyggnadskontorets sammanträdesrum, kl. 08:00-09:30 Beslutande Övriga deltagare Åke Morin (KV) ordförande Maria Johansson Arnström

Läs mer

Kommunstyrelsen 2015-04-14. Plats: Lilla Sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv Tid: 2015-04-20 kl. 17:00

Kommunstyrelsen 2015-04-14. Plats: Lilla Sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv Tid: 2015-04-20 kl. 17:00 Kallelse Kommunstyrelsen 2015-04-14 Plats: Lilla Sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv Tid: 2015-04-20 kl. 17:00 Denna kallelse utgår även till ersättarna för kännedom. Vid eventuellt förhinder för ledamot

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Rum 226 kl. 09:00-09:50 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Marie Östh Karlsson (S) (ordförande) Hans Bergfelt (M) (vice ordförande) Stefan Gustafsson (S) Ulrika Frick (MP)

Läs mer