Gävle OK. Verksamhetsplan

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Gävle OK. Verksamhetsplan 2004 2004-03-10"

Transkript

1 Gävle OK Verksamhetsplan

2

3 Inledning Den påbörjade måldiskussionen fortsätter. Det som kommer fram ur den diskussionen kommer att påverka mycket av verksamheten de närmaste åren. Det innebär att fler medlemmar måste engagera sig i dessa diskussioner så att de mål som till slut sätts upp har ett brett stöd inom klubben. Det är en förutsättning för att arbetet i den vardagliga verksamheten ska kunna leda till att målen nås. Målen måste vara kända för alla och verksamheten planeras utifrån dessa. Ett bildspel som presenterar klubbens vision kommer att presenteras på klubbens hemsida för inloggade besökare. Se under länken Dokument och vidare Styrelsen. Bildspelet kommer även att skrivas ut och läggas upp på Berget. Ett led som styrelsen tror ska skapa bättre förutsättningar för att nå de ännu inte uppsatta målen är en förändring av styrelsens sammansättning. Under det kommande året hoppas vi att en ny organisation ska arbeta sig stark. Med representanter från kommittéerna i styrelsen ska verksamheten kunna planeras mer effektivt, då kommittéerna inte längre är isolerade öar inom klubben. Organisationsförändringen kräver en ändring i stadgarna vilket förhoppningsvis årsmötet godkänner. Förra året fick klubben åter en efterlängtad SM-medalj. Den prestationen tillsammans med många fler framskjutna placeringar ledde till att vi nu även har en landslagsdam som klubbkamrat. Vi hoppas naturligtvis att Hanna Aludden ska få ännu ett minst lika framgångsrikt orienteringsår. En sådan framgång brukar leda till lite extra dragkraft och stimulans inför kommande utmaningar. Varför inte tro att vi även kommande år kan få glädjen av att få räkna in någon SM-medalj till klubben. Det finns fler som absolut har förutsättningen att nå dit. Antalet startande i TjejGåing har ökat för varje år. Än tror vi inte att taket är nått. Nya förutsättningar för annonsering, genom det samarbete som ingåtts mellan våra lokaltidningar, hoppas vi ska göra att kännedomen om arrangemanget ska spridas till ännu fler än tidigare. Den traditionella Vårluffen arrangeras i år i ett jungfrueligt område vid Oppala. I juni kommer en kort/sprint-tävling med fyra etapper under tre dagar arrangeras i Gävles absoluta närhet. Det är med viss spänning vi ser fram emot hur mottagandet av ett sådant evenemang ter sig. Det borde kunna bli riktigt kul.

4 Gävle Orienteringsklubb 4 Gävle Ungdomskommittén ÖVERGRIPANDE MÅLSÄTTNING till år 2007: 10 stycken nya tävlingsaktiva per år Utbildning Målsättning Utbilda en ledare per år vid någon SOFT-utbildning. Mer än hälften av kommittéledamöterna skall varje år genomgå barnledarutbildning. Genomföra studiecirkel i svarta gruppen varje år (teknikträning, kartläsning, arrangemang, banläggning, säsongsavslutning etc.). Ledarna är vår viktigaste resurs och det är viktigt att vi har välutbildade ledare som är motiverade att utbilda våra ungdomar. Nyrekrytering Målsättning Genomföra nyrekryteringsverksamhet varje år 3 år framåt. Rekrytera tre nya ledare till nyrekryteringsverksamheten varje år. Behålla 75% av nybörjarna till hösten 1 år. Vi avser att genomföra aktiviteter på ungefär samma sätt som under fjolårets nyrekrytering: Tre stadsdelsvisa nybörjarkurser ( Börja med orientering ) under slutet av april maj. Gemensam fortsättning i anslutning till ordinarie ungdomsträning vid klubbstugan under maj-juni, vilken därefter övergår i gul grupp under hösten. Fortsättningskursen kommer även i år att innehålla en föräldrakurs för intresserade föräldrar och i mån av plats övriga vuxna nybörjare. Med erfarenheterna från förra året tror vi oss kunna uppnå ungefär samma goda resultat med något mindre personella insatser. För att rekryteringsverksamheten ska vara framgångsrik förutsätts dock att den fortsätter att vara hela klubbens angelägenhet och att många medlemmar hjälper till. Målsättningen är att under våren rekrytera ansvarig för nyrekryteringen. En kortsiktig lösning är att ordförande (Jan Sjöhed) fortsätter med denna syssla under Nyrekryteringsansvarig kan med gällande upplägg ägna sig endast åt administrativa sysslor, men på sikt bör dock denna post besättas för att utveckla nyrekryteringen.

5 Gävle Orienteringsklubb 5 Gävle Träning Målsättning Två träningstillfällen per vecka för svarta gruppen. Koordinationsmoment för alla gruppen t.ex. leka i skogen, eller tarzanstig. Upprätta hinderbana (se punkten nedan) vid GOK-stugan. Ungdomskommittén strävar efter hög träningskvalitet och god samverkan med träningskommittén. Egna träningsarrangemang har vi vanligtvis en kväll per vecka. Under vintern är det träning för alla i Hemlingby som gäller, där vi har (mer eller mindre) lekfull löpträning ibland med inslag av orienteringsteknik eller spänst/ snabbhet/styrka. När förutsättningar finns rekommenderar vi ungdomarna att åka skidor. Under vår och höst tänker vi genomföra teknikträningar av hög kvalitet. Detta uppnås genom att träningarna har vissa grundmoment som återkommer varje träningstillfälle: LEK-TEKNIK-KONDITION. Teknikträningen genomförs som delmoment och svårighetsgraden ökar successivt under året anpassade till utbildningstrappan. Några andra förbättringar: Gemensam diskussion/planering och dokumentation av teknikträningsövningar under vintern. Två fasta samlingsplatser för träning: vår Hemlingby och höst Skidstavallen. Troligen kommer vi ytterligare höja kvaliteten i teknikträningen för de äldre ungdomarna (14-16år) genom att genomföra en studiecirkel i teknikträning med tillhörande praktik på lämplig karta. En extra träningskväll utöver tisdagsträningarna under april-maj planeras, liksom eventuellt någon form av teknikläger/dag i Gävle med omnejd. Kommittén har för avsikt att återinföra en form av serietävling i parkmiljö, troligen Boulognern vid tre kvällar utöver tisdagar. Finalen skulle kunna genomföras vid vår egen kortdistanstävling en fredag i juni. Samarbetsgruppen för Ungdomar i Gästrikland (UIG) Målsättning Medverka i och ansvara för minst en gemensam aktivitet i UIG. Genom representation i samarbetsgruppen för Gästrikland (GOF) medverka och påverka till utvecklingen av ungdomar och nyrekryteringsinsatser i orientering tillsammans med andra orienteringsklubbar i distriktet.

6 Gävle Orienteringsklubb 6 Gävle GOK:s representanter i UIG-gruppen är sammankallande Ingemar Gillgren och ledamöterna Jan Sjöhed och Ulf Eriksson. UIG tar under 2004 ansvar för: Tre gemensamma träffar under våren för träningsgrupp år. Lagtävling GästrikeTrofén under hösten ingående i GästrikeCupen för ökat tävlande vid nationella tävlingar. USM. Läger och särskilda tävlingsresor Externa arrangemang Gästrikelägret är till för alla aktiva orienteringsungdomar i distriktet. Arrangeras i år av Valbo. Rikslägret i Idre omfattar åldrarna år. Endast svarta gruppen deltar. Delta i av TRK anordnat påskläger. Endast svarta gruppen deltar. Egna arrangemang Dagläger (främst för röda gruppen) med intensiv teknikträning under tiomilahelgen. Tävlingsresa under våren med buss endast över en dag (tid och plats ännu inte bestämt). Dagläger för de yngre ungdomarna i slutet av sommarlovet. Svarta gruppen deltar som ledare (sommarjobb ev. ersättning). Tävlingsresa med buss under hösten till VM i Västerås, titta på VM och delta i publiktävling. Tävlingsresa höst 1 till Klubbslaget inklusive bad i Fyrishov i oktober. Tävlingsresa höst 2 till Dala-Dubbeln för de äldsta och tuffaste i oktober. Ett särskilt teknikträningsläger för svarta gruppen, del av träningsdag på barmark anordnad av UIG:s juniorgrupp (tid och plats ännu inte bestämt). Behålla En viktig orsak till att delta i vår verksamhet är det sociala och att tillsammans åstadkomma även andra saker än att endast delta vid träning och tävling. Vi har många funktioner i föreningen som vi behöver bemanna och dessa egenskaper måste även värderas högt inom ungdomsverksamheten.

7 Gävle Orienteringsklubb 7 Gävle Målsättning Gemensamt fika efter träningarna under våren 1 år. Genomföra veckotur med svarta gruppen som arrangör 1 år. Arrangörsgrupp bland ungdomarna anordnar säsongsavslutning 1 år. Särskilda aktiviteter Videokväll för ungdomarna i årsåldern hemma hos någon under jan-mars. Upptaktsträff med föräldramöte i början av barmarkssäsongen i varje enskild grupp. Utmärkelsen årets ungdomsgokkie utökas till att gälla en tjej och en kille. Vårruset i maj för tjejerna. Varje gruppansvarig har stapeldiagram där deltagare vid tisdagsträningen får notera sig för det såkallade flitpriset. Tävling Målsättning Minst 75% av nybörjarna skall delta vid bussresa till prova på-tävling. Minst 75% av ungdomarna skall delta vid GP. Gemensam bussresa till närtävling prova på-tävling 1 år. Delta med minst ett flick- och pojklag vid Tiomila (maj) och U-tiomila varje år. Ungdomskommitténs verksamhet syftar främst till att utbilda ungdomarna i orientering som tävlingsidrott, varför vi uppmuntrar till tävlingsdeltagande i allmänhet. En förbättring som vi tror kommer underlätta ledarnas arbete med att få nya ungdomar att prova på att tävla är GP, se under UIG ovan. Vi räknar med deltagande i kavlarna Tiomila och Ungdomens tiomila som höjdpunkter bland lagtävlingarna. Andra större individuella tävlingar som ungdomarna kan bli uttagna till är distriktsmatchen (13-16 år) och ungdoms-sm (15-16 år). Målet är att under våren utse en prova på-tävling där samtliga nya orienterare får nödvändig hjälp av ledare.

8 Gävle Orienteringsklubb 8 Gävle Organisation Målsättning Rekrytera minst en kvinnlig ledare per år 3 år framåt. Rekrytera minst tre nya ledare per år 3 år framåt. Det som kallas ungdomskommittén består av ordförande och vice ordförande, vilka är valda, samt ett antal ledare som rekryterats på annat sätt. Besättningen för år 2004 ser (i skrivande stund) ut som följer: Ordförande Vice ordförande Nyrekryteringsansvarig Stadsdelsansvariga Gruppledare ParkCup Jan Sjöhed Carina Lif Carina Lif Erik Klingström, Maria Nilsson (Andersberg) Sandra Elmefjäll, Monika Johansson (Sätra-Stigslund) John Almén, Hans-Erik Eriksson (Bomhus) Jan Sjöhed Hans-Erik Eriksson Carina Lif Karin Möllerberg Gunnar Ericsson Harald Knutsen Ulf Eriksson Hans Lemoine Jerker Boman Jan Nilsson Olle Kellner PeterHerbert Anders Wessling (ny) Gunilla Djuvfeldt (ny) Gunnel Mörtberg-Nordström (ny)

9 Gävle Orienteringsklubb 9 Gävle Stugkommittén Löpande underhåll, skötsel och tillsyn av stugan kommer att fortsätta som tidigare. Även i år planeras en vårstädning både utom- och inomhus. Det påbörjade arbetet med reparation av med understa stocken i fasaden längs damernas omklädningsrum inkl. säkring av golvet kommer att fortsätta. Annat som bör åtgärdas under året är diverse målningsarbeten och justering av hängrännor. Röjning kring stugan samt vedhuggning är också aktuellt. Dessutom finns vissa möjligheter för medlemmarna att komma med önskemål om åtgärder kring stugan, t.ex. via styrelsen.

10 Gävle Orienteringsklubb 10 Gävle Funktion Tränings- och tävlingskommittén Tränings- och tävlingskommittén under 2004 består av: Samordnare, sekreterare Träningsledare Elitledare, damer Elitledare, herrar Lägeransvariga Anmälan, ekonomi UK, HD Åsa Jernberg Markus Martinelle (ledig fram till april) Ingela Eriksson Göran Hedman Ola Johansson Jonas Jonasson Lars Jansson Ingela Eriksson Mattias Eriksson Richard Hejdenberg Övriga funktionärer: Gubb-UK Gum-UK Webbansvarig för TRK Mats Hemström Margareta Lemoine Lars-Håkan Bengtsson Träningsverksamhet Träningsplanering enligt nedan: Vinter Vår Sommar Höst Måndag Löpning, gymnastik Måndagsrundan Tisdag Kvalitet Kvalitet Kvalitet Kvalitet Onsdag Veckotur Veckotur Veckotur Torsdag Snabbdistans/distans OL-teknik OL-teknik OL-teknik Fredag Innebandy Lördag Söndag Långdistans

11 Gävle Orienteringsklubb 11 Gävle Läger 24-25/1 skidläger i Harsa, ansvarig Ola Johansson. 14/2, träningsdag i Högbo, ansvarig Lars Jansson /3, träningshelg i Stockholmstrakten, ansvarig Jonas Jonasson. 8-12/4, påskläger med tävlingar i Stockholmstrakten, ansvarig Jonas Jonasson. 8-12/4, påskläger med Silva juniorcup i Skåne för juniorerna, ansvarig Ulf Eriksson. 5-7/6, SM-läger i Härnösand, ansvariga UK. 30/6-4/7, fjälläger (plats ej bestämd), ansvarig Ola Johansson. Kavlar/Laguttagning UK har i år gjort i ordning en tiomila-mapp som finns i klubblokalen.den innehåller tävlingsinformation och gamla kartor o.s.v., som löparna ska gå igenom innan tävlingen. UK ska även försöka jobba med att hitta lagledare/peppare till de större kavlarna, t.ex. någon som har koll på tider och kokar korv/soppa till löparna under natten. UK kommer också att ordna något/några UK-test för träning och uttagning till kavlar. KM Kommittén ansvarar för att tre klubbmästerskap (dag, natt och kort) arrangeras genom att välja ut vissa åldersgrupper som ska fungera som funktionärer. Här gäller det att informera dessa om vad som behöver ordnas. Årets KM-tävlingar: 6/4 Natt-KM i Trödje/Björke 12/6 Dag-KM i Nältenberg 13/6 Kort-KM i Nältenberg. Målsättning TRK:s målsättning då det gäller antalet klubbmedlemmar på träningsaktiviteterna är att bibehålla och även gärna öka antalet deltagare. Detta ska uppnås genom att ha hög kvalitet på träningar och läger. För att få en bättre kvalitet på träningarna (gäller alla sorters träningar), ska den som är träningsansvarig vid tillfället informera och ha en genomgång innan träning, om vad som ska tränas och vad syftet med träningen är.

12 Gävle Orienteringsklubb 12 Gävle Målsättning finns även att ordna fler teknikträningar. Detta ska försöka uppnås genom att ha någon/några kartområden med fasta kontroller. De fasta kontrollerna ska kunna sitta ute under sommaren då vi tidigare inte haft denna typ av träning. För att få med fler studenter i verksamheten ska TRK upprätthålla det goda samarbetet med GOS (Gefles Orienterande Studenter). Resultatinriktad elitmålsättning Denna målsättning har tagits fram genom diskussioner i elitgruppen. Den bygger på att klubbens ekonomiska resurser bibehålls på nuvarande nivå. Målsättningen ska uppnås genom bl.a. bättre deltagande på de gemensamma träningarna. Ett uttalat syfte med varje träning ska eftersträvas. Löpförmågan måste förbättras för att kunna hänga med i budkavlarna. Mer teknikträningar bland annat genom att sätta ut ett antal fasta kontroller i teknikkrävande terräng som utnyttjas både på gemensamma träningar och av enskilda löpare. Varje löpare ska göra en säsongsplanering, vilket är extra viktig för SMdeltagare eftersom kvalificering i stort sett måste ske under vårsäsongen. Varje löpare ska analysera sina starka och svaga sidor samt systematisk träna upp de svaga sidorna och bibehålla de starka. Ett SM-läger planeras i början av juni. UK planerar speciella träningar inför de viktiga kavlarna. Erfarenhetsutbytet, speciellt från de rutinerade löparna till juniorerna och de yngre seniorerna, ska bli bättre. Ranking Serietävling DM NM SM Herrar 5 löpare bland de 160 bästa 10 löpare bland de 250 bästa 15 löpare bland de 500 bästa Damer 3 löpare bland de 200 bästa 6 löpare bland de 300 bästa 9 löpare bland de 500 bästa Herrar Kvar i superelit Damer Bland de 3 bästa i div.1 norra Dominerande klubb, bägge mästerskapsjackorna 6 medaljer 18 löpare kvalificerade till klassisk och kortdistans 10 löpare till final i klassisk och kortdistans 5 löpare i topp-10

13 Gävle Orienteringsklubb 13 Gävle Kavlar SM Tiomila Jukola Kopparkavlen H21 placering D21 placering D20 bland de 3 bästa H20 placering H21 bland de 30 bästa D21 bland de 60 bästa H21 bland de 30 bästa D21 bland de 60 bästa H21 placering D21 placering H20 bland de 10 bästa D20 bland de 3 bästa Långsiktig elitmålsättning för Gävle OK Ranking Varje år ska ytterligare 1 herrlöpare vara bland de 160/250/500 bästa och ytterligare 1 damlöpare vara bland de 200/300/500 bästa. Serietävling Osäkert om utformningen av denna tävlingsform kommer att bestå. Eventuell målsättning bestäms inför varje år. DM Samma målsättning som NM 12 medaljer, varav 2 guld, under åren medaljer, varav 3 guld, under åren SM Minst 20 löpare kvalificerade till klassisk och kortdistans Därefter ska ytterligare 2 löpare per år vara kvalificerade till klassisk och kortdistans. 5 medaljer, varav 1 guld totalt Budkavlar SM: , placering 5 10 för H 21, för D , medalj för H 21, för D 21. I H 20 och D 20 är målsättningen att varje år vara bland de 10 med minst ett av lagen samt 2 medaljer. 10-mila och Jukola: , H 21 placering -20, D 21 placering , H 21 placering -15, D 21 placering -40.

14 Gävle Orienteringsklubb 14 Gävle Övrigt Minst 2 löpare per år ska genomgå tränarkurs. Genomföra KM i banläggning. Genomföra läger inför SM och/eller viktiga kavlar. Genomföra studiecirklar/föreläsningar med tema efter behov/önskemål från löparna. En plan för hur målsättningen ska uppnås kommer, inför varje år, att tas fram i samarbete /dialog med löparna.

15 Gävle Orienteringsklubb 15 Gävle Vi föreslår följande verksamhet för 2004: Naturpasset Arrangemangskommittén Breddkommittén Naturpasset arrangeras i år i Hemlingby och i området vid Högskolan. Det formella samarbetet med Apoteksbolaget har upphört, men vi använde vissa apotek för försäljning under fjolåret, och planerar att göra likadant i år. Dessutom tänker vi använda Hemlingbystugan, Naturmagasinet och Team Sportia som försäljningsställen. Vi hoppas också att medlemmarna uppvisar minst lika hög aktivitet som under 2003 avseende försäljning av Naturpasset på sina arbetsplatser. Företagsförsäljningar har utgjort en betydande andel av försäljningen under de senaste åren, och vi hoppas på motsvarande framgångar i år. Tiden för Naturpasset blir från maj till sept. Exakt tidpunkt samordnas med övriga distriktet. Priset föreslås bli 50:-. Veckotur Veckoturen kommer att köras under hela säsongen från maj t.o.m. aug och i samarbete med Valbo, Skutskär, Ödmården och Oslättforspojkarna, och kommer att gå på onsdagar. Vi kommer också att svara för en etapp i Gästrike 4-dagars. Tjej-Gåing Tjej-Gåing går nu för femte året och även nu i samarbete med Svenska Gång- och Vandrarförbundet. Upplägget är liknande Vårruset men tjejerna skall gå ca 5 km en onsdagskväll i augusti (den 25:e). Platsen blir Högskolan. Arrangemang Den 20 maj ska vi arrangera en tävling i kortdistans på den nya kartan över Oppala juni är det premiär för en etapptävling i kort-sprint. Vi föreslår att klubben söker en tvådagarstävling på våren 2005 på Oppalakartan, liksom en kort-sprint under juni. Fortsatt planering för att söka och få SM till Gästrikland 2008.

16 Gävle Orienteringsklubb 16 Gävle Kartor Revideringar av Högskolan, Sätra och Tranmur behöver göras för etapptävlingen i juni. Till den behöver också en revidering av Vårvik med komplettering av Furuviksparken göras. Arbete ska också påbörjas med en ny tävlingskarta öster om Hedesunda. Samtliga klubbens kartor är nu digitaliserade och finns i en databas. I huvudsak behöver vi därför inte ha något kartlager. Laserutskrifterna har blivit så bra att vi kan använda det även för skala 1:15 000, och vi är därför inte beroende av tryckta kartor vid våra tävlingar. Den traditionella tryckningen av kartor kommer endast att finnas kvar för områden med stora upplagor. IP Skogen En ny IP Skogen för hela Gästrikland har skapats. En del utrustning från gamla IP Skogen i Gävle finns kvar för vårt eget ändamål. Förvaltningen sköts av en allians för Gästrikland.

17 Gävle Orienteringsklubb 17 Gävle Budgetförslag Intäkter Kostnader Resultat Resultat Intäkter , , , Uppdrag 10000, ,00 0, Minnesfond 0,00 0, , Administration , , , Månadsblad -4000, , , Bingo 50000, , , Bingolotto 60000, , , , Medlemslotteri 20000, , , , Övr lotterier 15000, , , Utbildning 3000, , , , Telefon -4000, , , Klädförsäljning 12000, , , , Sponsring 20000, , , Klubblokal 2000, , , , Restaurangchansen 0, , Trivselgruppen 7,00 650,00 S:a Adm , , , , Tiomila 0, , , , Jukola 8400, , , , SM , , , manna 2000, , ,00-703, Smålandskavlen -5000, , , Elittest -5000, , , Övr. kavlar , , , Fi 15-manna 25000, , , , Träning , , , Harsaläger 25000, , , , Fjälläger 5000, ,00 0,00 0, Allm. tävlingar 75000, , , , Klubbmästersk , ,00-632, Skidor -1100, , , Friidrott -1200, , , Reseers. elit , , , OL-gymnasium , , , dagars , ,00 0, ,00 S:A TRK , , , , Tjejgåing 40000, , , , Naturpasset 25000, , , , Veckotur 15000, , , , Kartframställning 10000, , , , Kartförsäljning 10000, , , Nat. tävling , , , , DM , , Övr arr/dm 5000, , , Sportident -2000, , ,00 S:a Tekn/mot , , , , Klubbstugan 15000, , , ,00

18 Gävle Orienteringsklubb 18 Gävle Träffar -5000, , , Träning m m -4000, , , Allm. tävlingar , , , Nybörjarkurs 2000, , , , Utbildning -2000, ,00-895, Påskläger 0, , Dagläger 8000, , , , Teknikläger röd 0, Gästrikeläger 4000, , , , Riksläger 12000, , , , Teknikläger svart 0, Tävl.resa vår 0, Ungd. 10-mila -5000, , , Tävl.resa höst NM 10000, , , , Tävl.resa höst Klubb 5000, , ,00-850,00 S:a Ungd , , , ,00 SUMMA , , , ,00

Gävle OK. Verksamhetsplan 2003. Version 2003-02-20

Gävle OK. Verksamhetsplan 2003. Version 2003-02-20 Gävle OK Verksamhetsplan 2003 Version 2003-02-20 Inledning När vi nu tittar i klubbens verksamhetsplan ser vi hur kommittéernas planer sakta men säkert fyller almanackan. Det är träningar, tävlingar,

Läs mer

Gävle OK. Verksamhetsplan 2005 2005-03-06

Gävle OK. Verksamhetsplan 2005 2005-03-06 Gävle OK Verksamhetsplan 2005 2005-03-06 Inledning Nu börjar den nya organisationen att trimmas där kommittéerna är representerade i styrelsen. Goda kontakter, färsk information och gemensam planering

Läs mer

9HUNVDPKHWVSODQ ) UVODJ

9HUNVDPKHWVSODQ ) UVODJ *lyoh2. 9HUNVDPKHWVSODQ ) UVODJ ,QOHGQLQJ )UnJDQlULQWHYDG*2.NDQJ UDI UGLJXWDQYDG'8NDQJ UDI U*2. Det låter som en bra påminnelse om att föreningsarbetet är mycket ideellt arbete och personliga insatser

Läs mer

Gävle OK. Verksamhetsplan 2009 2010-02-24

Gävle OK. Verksamhetsplan 2009 2010-02-24 Gävle OK Verksamhetsplan 2009 2010-02-24 Inledningstext Gävle Orienteringsklubb är framgångsrik. Vi har tävlande som lyckas hemma, nationellt och även internationellt. Vi har också många som deltar för

Läs mer

Gävle Orienteringsklubb. Ekonomisk berättelse 2005

Gävle Orienteringsklubb. Ekonomisk berättelse 2005 Gävle Orienteringsklubb Ekonomisk berättelse 2005 Bokslutskommentarer och fonder Resultatrapport konton Resultatrapport resultatenheter Balansrapport Revisionsberättelse EKONOMI Bokslutskommentarer Årets

Läs mer

Gävle OK Verksamhetsplan 2008

Gävle OK Verksamhetsplan 2008 Gävle OK Verksamhetsplan 2008 Inledning Under inledningen av 2008 inbjuder styrelsen till en framtidsdiskussion under två dagar för att tillsammans med medlemmarna ta reda på vad vi vill med Gävle OK under

Läs mer

SUMPSKON. Juli/Augusti 2004 /TRK

SUMPSKON. Juli/Augusti 2004 /TRK SUMPSKON Juli/Augusti 004 GOK-KONTAKT: Gävle OK Hemlingbystugan 80 57 GÄVLE Telefonsvararen: 06-4 63 09 Klubblokalen: 06-6 34 88 Anmälningar: 06-4 58 70 Hemsidan: http://www.gok.se SUMPSKON: Mikael Berggren

Läs mer

Gävle OK. Verksamhetsplan 2009. Förslag 2009-03-03

Gävle OK. Verksamhetsplan 2009. Förslag 2009-03-03 Gävle OK Verksamhetsplan 2009 Förslag 2009-03-03 Inledning Under 2008 och framtidsdiskussionen som hölls, fick vi fram nya färska mål och utmaningar att jobba vidare med under 2009, såväl i styrelsen som

Läs mer

Gävle OK Årsberättelse 2004

Gävle OK Årsberättelse 2004 Gävle OK Årsberättelse 2004 Gävle Orienteringsklubb Sidan 2 Gävle 05-03-17 Gävle Orienteringsklubb Sidan 3 Gävle 05-03-17 Årsberättelse 2004 Styrelsen för Gävle orienteringsklubb avger härmed årsberättelse

Läs mer

Gävle Orienteringsklubb Sidan 2 Gävle 03-02-24

Gävle Orienteringsklubb Sidan 2 Gävle 03-02-24 Gävle Orienteringsklubb Sidan 2 Gävle 03-02-24 Gävle Orienteringsklubb Sidan 3 Gävle 03-02-24 Årsberättelse 2002 Styrelsen för Gävle orienteringsklubb avger härmed årsberättelse för 2002, 54:e verksamhetsåret.

Läs mer

Gävle Orienteringsklubb. Ekonomisk berättelse 2004

Gävle Orienteringsklubb. Ekonomisk berättelse 2004 Gävle Orienteringsklubb Ekonomisk berättelse 2004 Bokslutskommentarer och fonder Resultatrapport konton Resultatrapport resultatenheter Balansrapport Revisionsberättelse EKONOMI Bokslutskommentarer Årets

Läs mer

Gävle Orienteringsklubb Sidan 1 Gävle 04-02-29

Gävle Orienteringsklubb Sidan 1 Gävle 04-02-29 Gävle Orienteringsklubb Sidan 1 Gävle 04-02-29 Gävle Orienteringsklubb Sidan 2 Gävle 04-02-29 Gävle Orienteringsklubb Sidan 3 Gävle 04-02-29 Årsberättelse 2003 Styrelsen för Gävle orienteringsklubb avger

Läs mer

Verksamhetsplan 2007 (inkl. budgetförslag)

Verksamhetsplan 2007 (inkl. budgetförslag) Verksamhetsplan 2007 (inkl. budgetförslag) Verksamhetsplanen för 2007 blir att bygga vidare på det arbete som grundlagts under flera år och som till största delen fokuserats på ungdoms- och elitverksamheten.

Läs mer

Gävle OK. Verksamhetsplan Förslag

Gävle OK. Verksamhetsplan Förslag Gävle OK Verksamhetsplan 2007 Förslag 2007-02-04 Inledning Framgång föder framgång Gävle OK som organisation är i sig en framgång. Vi blir allt bättre på att fördela arbetet i olika grupper och kommittéer.

Läs mer

Maj 10. Sumpsk n. Gävle Ok s framtidshopp?! Erik Sisell, Lass Jansson, Jakob Enmark

Maj 10. Sumpsk n. Gävle Ok s framtidshopp?! Erik Sisell, Lass Jansson, Jakob Enmark Maj 10 Sumpsk n Gävle Ok s framtidshopp?! Erik Sisell, Lass Jansson, Jakob Enmark Ledaren Nu är tävlingssäsongen äntligen igång på allvar! Det är i stort sett snöfritt i Uppsala där många ska tävla i helgen

Läs mer

Nya orienteringskläder inför vårsäsongen!

Nya orienteringskläder inför vårsäsongen! Maj 2018 Nya orienteringskläder inför vårsäsongen! Under vintern har alla som velat fått vara med att ta fram ny design på vår tävlingströja, tights och linnen. Under ledning av Pernilla Eriksson togs

Läs mer

Verksamhetsplan för Ringsjö OK 2012

Verksamhetsplan för Ringsjö OK 2012 1 Verksamhetsplan för Ringsjö OK 2012 Klubbens verksamhet bedrivs i enighet med Policy för Ringsjö OK, som bland annat innebär att vi arbetar mot alla former av droger, tobak, narkotika och dopning. Egna

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN FÖR MOTALA AIF OL 2014

VERKSAMHETSPLAN FÖR MOTALA AIF OL 2014 VERKSAMHETSPLAN FÖR MOTALA AIF OL 2014 Motala AIF Orienteringslag 1 2014-02-19 MOTALA AIF ORIENTERINGSLAG Långsiktig verksamhetsidé och mål antagna i våra stadgar: Idrottens idé och inriktning Idrott är

Läs mer

SUMPSKON Februari -05 GÄVLE ORIENTERINGSKLUBB

SUMPSKON Februari -05 GÄVLE ORIENTERINGSKLUBB SUMPSKON Februari -05 GÄVLE ORIENTERINGSKLUBB GOK-KONTAKT: Gävle OK Hemlingbystugan 802 57 GÄVLE Klubblokalen: 026-62 34 88 Anmälningar: 026-14 58 70 Hemsidan: http://www.gok.se SUMPSKON: Helen Walfridsson

Läs mer

Våra sponsorer 2005 UTKAST. Gävle Orienteringsklubb Sidan 2 Gävle 06-02-22

Våra sponsorer 2005 UTKAST. Gävle Orienteringsklubb Sidan 2 Gävle 06-02-22 Gävle OK Johan Eriksson vid SM i Umeå, tvåa i H18 sprint Karl-Olov Borg, Magnus Lundberg och Hans Aurell med segerkransen från Tiomilas veteranklass. Årsberättelse 2005 Gävle Orienteringsklubb Sidan 2

Läs mer

December 07 / Januari 08

December 07 / Januari 08 Amanda Cliffordsson GOK s modeikon. December 07 / Januari 08 20 JANUARI Ungdomskommittén informerar Träningsupptakt Vi startar träning för ALLA efter Jullovet på tisdag 8/1 kl. 18:00 vid Hemlingybstugan.

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN VALLENTUNA-ÖSSEBY OL

VERKSAMHETSPLAN VALLENTUNA-ÖSSEBY OL VERKSAMHETSPLAN 2008 VALLENTUNA-ÖSSEBY OL GRUNDER Vallentuna-Össeby orienteringslöpare (VÖOL) är en orienteringsklubb som verkar främst inom Vallentuna kommun och som skall ta tillvara svensk orienterings

Läs mer

Kretstränare i Västergötlands orienteringskretsar

Kretstränare i Västergötlands orienteringskretsar Kretstränare i Västergötlands orienteringskretsar Utkast: Det här dokumentet ska ses som ett diskussionsunderlag för hur träningsverksamheten i Västergötlands orienteringskretsar kan organiseras. Målsättningen

Läs mer

Verksamhetsplan Medelpads orienteringsförbund

Verksamhetsplan Medelpads orienteringsförbund Verksamhetsplan 2014-2015 Medelpads orienteringsförbund Dokumentet godkändes av årsmötet 2014-03-12 Innehållsförteckning Inledning... 3 Övergripande styrdokument... 3 Verksamhetsplan 2014-2015... 4 Verksamhetsidé

Läs mer

SUMPSKON. November 2003 GOK-KONTAKT: SUMPSKON: Dragning medlemslotteri den 21 Oktober 2003

SUMPSKON. November 2003 GOK-KONTAKT: SUMPSKON: Dragning medlemslotteri den 21 Oktober 2003 SUMPSKON November 2003 GOK-KONTAKT: Gävle OK Hemlingbystugan 802 57 GÄVLE Telefonsvararen: 026-14 63 09 Faxen: 026-14 62 29 Klubblokalen: 026-62 34 88 Anmälningar: 026-14 58 70 Hemsidan: http://www.gok.se

Läs mer

Gävle OK Årsberättelse 2007

Gävle OK Årsberättelse 2007 Gävle OK Årsberättelse 2007 Gävle Orienteringsklubb Sidan 2 Gävle 08-03-18 Våra sponsorer 2007 Gävle Orienteringsklubb Sidan 3 Gävle 08-03-18 Årsberättelse 2007 Styrelsen för Gävle orienteringsklubb avger

Läs mer

Gävle Orienteringsklubb Gävle

Gävle Orienteringsklubb Gävle Gävle Orienteringsklubb Gävle 2006-11-13 Protokoll från höstmöte den 8 november 2006, kl 18.30 i GOK-stugan Närvarande: 24 personer närvarande på mötet. Närvarolista bifogas protokollet. 1. Mötets öppnande.

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN FÖR RINGSJÖ OK 2013

VERKSAMHETSPLAN FÖR RINGSJÖ OK 2013 1 VERKSAMHETSPLAN FÖR RINGSJÖ OK 2013 KLUBBENS VERKSAMHET BEDRIVS I ENIGHET MED POLICY FÖR RINGSJÖ OK, SOM BLAND ANNAT INNEBÄR ATT VI ARBETAR MOT ALLA FORMER AV DROGER, TOBAK, NARKOTIKA OCH DOPNING. EGNA

Läs mer

20:e januari JANUARI

20:e januari JANUARI 20:e januari JANUARI NYTT ÅR! NY MEDLEMSAVGIFT! Ett år har gått och nu är det dags att betala in medlemsavgiften för säsongen 2007. För att klubbens gruppförsäkring skall gälla vid träning och tävling

Läs mer

Gävle Orienteringsklubb Gävle

Gävle Orienteringsklubb Gävle Gävle Orienteringsklubb Gävle 2007-10-22 Protokoll från höstmöte Den 20:e oktober 2007 kl 13.00 i GOK-stugan Närvarande: 13 personer närvarade vid mötet, närvarolista bifogas protokollet. 1 Mötets öppnande.

Läs mer

OK Renen. Verksamhetsutveckling - Förslag på kommittéer

OK Renen. Verksamhetsutveckling - Förslag på kommittéer OK Renen Verksamhetsutveckling - Förslag på kommittéer 2016-04- 17 Förslag på kommittéer ü Arrangemangs ü Ungdoms ü Tränings- och tävlings ü Bredd ü SkidO ü Cykel ü Information- och marknadsförings ü Klubblokals

Läs mer

Träningsprogram hösten 2018

Träningsprogram hösten 2018 Träningsprogram hösten 2018 Datum Aktivitet Fredag 3-lördag 4 augusti Ungdomens 10-Mila, Götene Fredag 10-lördag 11 augusti 7-CAMP - Tränings och lärakännadag i Örby för åldern 10-12 år Tisdag 14 augusti

Läs mer

Gävle OK Årsberättelse 2006

Gävle OK Årsberättelse 2006 Gävle OK Årsberättelse 2006 Gävle Orienteringsklubb Sidan 2 Gävle 07-04-02 Våra sponsorer 2006 Gävle Orienteringsklubb Sidan 3 Gävle 07-04-02 Årsberättelse 2006 Styrelsen för Gävle orienteringsklubb avger

Läs mer

Verksamhetsplan 2015 Juniorkommittén

Verksamhetsplan 2015 Juniorkommittén Verksamhetsplan 2015 Juniorkommittén Nulägesanalys Det blev en framgångsrik juniorverksamhet på Melleruds GK under 2014, även om antalet juniorer var mindre än förväntat. Under 2014 hade vi på Melleruds

Läs mer

Hösten Skene SoIS

Hösten Skene SoIS Hösten 2018 Skene SoIS Aktuellt Träning/Tävling Hur informerar vi? -hemsida, -facebook, -mail, -SMS. Nybörjarkurs Våra egna arrangemang -DM Sprint -DM Sprintstafett -DM Natt -DM Lång Naturpasset Träningsprogrammet

Läs mer

Beskrivning av förtroendeposter i Örebro läns orienteringsförbund ÖLOF, 2015.

Beskrivning av förtroendeposter i Örebro läns orienteringsförbund ÖLOF, 2015. 20150928 Beskrivning av förtroendeposter i Örebro läns orienteringsförbund ÖLOF, 2015. 0 En beskrivning av förtroendeposter i ÖLOF 2015: Ordföranderollen inklusive styrelsens uppdrag och arbetsuppgifter

Läs mer

SUMPSKON. Juli / Augusti 2003 GOK-KONTAKT: Dragning medlemslotteri den 5 Juni 2003 SUMPSKON: ELITTRÄFF. SM i Värmland. Damerna leder div 1 Norra

SUMPSKON. Juli / Augusti 2003 GOK-KONTAKT: Dragning medlemslotteri den 5 Juni 2003 SUMPSKON: ELITTRÄFF. SM i Värmland. Damerna leder div 1 Norra SUMPSKON Juli / Augusti 003 GOK-KONTAKT: Gävle OK Hemlingbystugan 80 57 GÄVLE Telefonsvararen: 06-14 63 09 Faxen: 06-14 6 9 Klubblokalen: 06-6 34 88 Anmälningar: 06-14 58 70 Hemsidan: http://www.gok.se

Läs mer

Februari 08. Harsalägret 2008 20 FEBRUARI

Februari 08. Harsalägret 2008 20 FEBRUARI Februari 08 Harsalägret 2008 20 FEBRUARI Nytt år, ny säsong dags att betala in medlemsavgiften för 2008 Avgifterna för 2008 är oförändrade: 100 kr för de som är 20 år eller yngre 200 kr för de som är 21

Läs mer

Verksamhetsplan

Verksamhetsplan Värdegrund Alla ska känna glädje och gemenskap. Vi tränar för att må bra utifrån våra egna förutsättningar oavsett ambition. Vi vill inspirera barn och ungdomar till ett livslångt intresse för skidåkning.

Läs mer

Sundbybergs IK orientering. Info till Föräldrar/nya vuxna

Sundbybergs IK orientering. Info till Föräldrar/nya vuxna Sundbybergs IK orientering Info till Föräldrar/nya vuxna Innehåll SIK Orienterings mål Aktiviteter, Tävlingar och Läger Infokanaler Ledare och sektionens organisation Kläder och utrustning Begrepp och

Läs mer

ORGANISATIONSGUIDE FÖR BRIDGEKLUBBEN ALLIANS (Föreningen)

ORGANISATIONSGUIDE FÖR BRIDGEKLUBBEN ALLIANS (Föreningen) ORGANISATIONSGUIDE FÖR BRIDGEKLUBBEN ALLIANS (Föreningen) 1 INLEDNING 1.1 SYFTE Syftet med organisationsguiden (guiden) är att ge föreningens medlemmar och funktionärer en samlad information om hur föreningen

Läs mer

Verksamhetsplan 2009 (inkl. budgetförslag)

Verksamhetsplan 2009 (inkl. budgetförslag) Verksamhetsplan 2009 (inkl. budgetförslag) Verksamhetsplanen för 2009 blir att bygga vidare på det arbete som grundlagts under tidigare år. Utöver att utveckla verksamheten i de olika kommittéerna krävs

Läs mer

Klubbträning våren 2010

Klubbträning våren 2010 Klubbträning våren 2010 Under den gångna helgen har först OL-kommittén, sedan träningsgruppen inom OL-kommittén träffats för att diskutera och planera klubbträningen i vår. Med oss hade vi de gula lapparna

Läs mer

NYTT ÅR! NY MEDLEMSAVGIFT!

NYTT ÅR! NY MEDLEMSAVGIFT! FEBRUARI Ordförande har ordet: Äntligen snö Visst är det skönt med en vit vinter. Det blir så mycket ljusare ute. Skidturen lockar. Många har tränat flitigt i skogen både med och utan lampa nu när det

Läs mer

Brons/Silver-grupperna 2017

Brons/Silver-grupperna 2017 Informationsmöte Brons/Silver-grupperna 2017 Hur ser gruppindelningen ut i OK Tyr Ungdom Mål med grupperna Brons och Silver Vilka är vi ledare i Brons resp. Silver (och resten av Ungdom) Hur kommer vi

Läs mer

HOF Planeringskonferens inför 2018

HOF Planeringskonferens inför 2018 HOF Planeringskonferens inför 2018 Närvarande: Jonas Johansson OK Nackhe, Fredrik Carlqvist FK Friskus, Malin Johansson FK Friskus, Mattias Jägstedt Halmstad OK, Fredrik Persson Halmstad OK, Gunilla Carlsson

Läs mer

Hållpunkter vuxna. Hållpunkter ungdom Vi ser framåt: Inledning och diskussioner Psykologi för orienterare Middag med händelser

Hållpunkter vuxna. Hållpunkter ungdom Vi ser framåt: Inledning och diskussioner Psykologi för orienterare Middag med händelser Hållpunkter vuxna 15.00 Vi ser framåt: Inledning och diskussioner 17.00 Psykologi för orienterare 18.00-20 Middag med händelser Hållpunkter ungdom 15.00 Orientering och innebandy 15.30 Film i biblioteket

Läs mer

OK Linnés Ungdomsplan år 2014

OK Linnés Ungdomsplan år 2014 OK Linnés Ungdomsplan år 2014 OK Linné är en av Sveriges största orienteringsklubbar både vad gäller elit och antalet aktiva ungdomar. I ungdomsplanen har ledarna i ungdomskommittén arbetat med att strukturera

Läs mer

Örebro Läns Orienteringsförbunds Verksamhetsplan 2017

Örebro Läns Orienteringsförbunds Verksamhetsplan 2017 Örebro 2017-03-08 Örebro Läns Orienteringsförbunds Verksamhetsplan 2017 Svensk orienterings vision är att vara världens bästa idrott. Med denna vision som grund vill orienteringsrörelsen växa och attrahera

Läs mer

Breddkommittén planerar även i år för flera sinsemellan ganska olika motionsarrangemang.

Breddkommittén planerar även i år för flera sinsemellan ganska olika motionsarrangemang. VERKSAMHETSPLAN 2012 Gävle Orienteringsklubb Gävle Orienteringsklubbs medlemmar är aktiva på många sätt. Vi har framgångsrika elitorienterare, lovande yngre som siktar högt och både yngre och äldre som

Läs mer

Länna IF Verksamhetsplan 2016

Länna IF Verksamhetsplan 2016 Länna IF Verksamhetsplan 2016 Krokvägen 5 740 11 LÄNNA lannaif@gmail.com www.lannaif.se Innehållsförteckning Verksamhetsplan 2016 I. Inledning... 3 II. Mål med verksamheten... 3 III. Styrelse 2016... 3

Läs mer

Juli / Augusti 08. Albin Steinwall. 20 augusti

Juli / Augusti 08. Albin Steinwall. 20 augusti Juli / Augusti 08 Albin Steinwall 20 augusti Ledaren Det känns verkligen roligt att skriva en första ledare till vår fina informationsskrift Sumpskon. Vi i styrelsen har tidigare diskuterat att skriva

Läs mer

Vad har du för idéer och tankar på hur Småland och din förening ska växa och bli fler?

Vad har du för idéer och tankar på hur Småland och din förening ska växa och bli fler? Vad har du för idéer och tankar på hur Småland och din förening ska växa och bli fler? Votes: 97 Bli bättre på att visa och marknadsföra våra aktiviteter till nya människor Fler närtävlingar Vilket ger

Läs mer

GOK s damlag på Jukola 20 September

GOK s damlag på Jukola 20 September SEPTEMBER 06 GOK s damlag på Jukola 20 September Parkeringsvakter sökes 7-10 september Gävle OK har fått i uppdrag att ansvara för parkeringen under Järnvägsmuseets 150- årsjubileeum, TÅG 150. Arrangemanget

Läs mer

Verksamhetsplan

Verksamhetsplan Värdegrund Alla ska känna glädje och gemenskap. Vi tränar för att må bra utifrån våra egna förutsättningar oavsett ambition. Vi vill inspirera barn och ungdomar till ett livslångt intresse för skidåkning.

Läs mer

RUJK 2015. Marcus Lindström, Örnsköldsviks MGK Mats Nilsson, Perstorp BGK Carina Lindström, Umeå BGK Nicklas Strömberg, Kalmar MGK

RUJK 2015. Marcus Lindström, Örnsköldsviks MGK Mats Nilsson, Perstorp BGK Carina Lindström, Umeå BGK Nicklas Strömberg, Kalmar MGK RUJK 2015 Marcus Lindström, Örnsköldsviks MGK Mats Nilsson, Perstorp BGK Carina Lindström, Umeå BGK Nicklas Strömberg, Kalmar MGK Ungdomskommitténs aktiviteter under årsmötet Lördag Presentation av Ungdomsverksamheten

Läs mer

Svaide Roma SOK. Verksamhetsplan

Svaide Roma SOK. Verksamhetsplan Svaide Roma SOK Verksamhetsplan 2016 Stuggruppen Ansvara för uthyrning av stugan. Klara av tillsyn och skötsel av stugan på ideell basis. Utföra diverse underhåll på ideell basis. Underhålla motionsspåren.

Läs mer

Svaide Roma SOK. Verksamhetsplan 1 (6)

Svaide Roma SOK. Verksamhetsplan 1 (6) Svaide Roma SOK Verksamhetsplan 2014 1 (6) Stuggruppen Ansvara för uthyrning av stugan. Klara av tillsyn och skötsel av stugan på ideell basis. Utföra diverse underhåll på ideell basis. Underhålla motionsspåren.

Läs mer

Gävle OK Årsberättelse 2008

Gävle OK Årsberättelse 2008 Gävle OK Årsberättelse 2008 Gävle Orienteringsklubb Sidan 2 Gävle 09-04-17 Våra sponsorer 2008 Gävle Orienteringsklubb Sidan 3 Gävle 09-04-17 Årsberättelse 2008 Styrelsen för Gävle orienteringsklubb avger

Läs mer

Verksamhetsmål och ansvarsområden

Verksamhetsmål och ansvarsområden Verksamhetsmål och ansvarsområden Antagen på årsmöte 4 mars 2010 Reviderad på årsmöte 10 mars 2011 Reviderad på årsmöte 7 mars 2019 ÖOF 2010 2010-02-11 Östergötlands orienteringsförbunds vision och övergripande

Läs mer

Nya medlemmar. A dress ändringar. Namn: Namn: Samuel Mattson. Helny Johansson. Se matriklen. Se matriklen. Se matriklen.

Nya medlemmar. A dress ändringar. Namn: Namn: Samuel Mattson. Helny Johansson. Se matriklen. Se matriklen. Se matriklen. Maj 09 Sumpsk n Nya medlemmar Namn: Samuel Mattson A dress ändringar Namn: Helny Johansson Jonna Mattsson Karin Mattsson Tillberg Mats Gavlefors Pontus Cliffordson Städdag den 18 maj Vårens städdag vid

Läs mer

Protokoll vid styrelsemöte

Protokoll vid styrelsemöte Östergötlands Orienteringsförbund Protokoll vid styrelsemöte Söndag den 22/4 2018, Plats: OK 64 Torpa Närvarande: Carina Berger-Svensson Bengt-Ove Blomkvist Lena Fröberg Björn Karlsson Eva-Karin Jönsson

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN JÄRFÄLLA SKIDKLUBB

VERKSAMHETSPLAN JÄRFÄLLA SKIDKLUBB VERKSAMHETSPLAN 2018-2019 JÄRFÄLLA SKIDKLUBB Förslag till årsmöte 2018-04-22 Sida 1 av 5 VERKSAMHETSPLAN 2018-2019 En omarbetning av tidigare verksamhetsplan har gjorts där en anpassning har skett till

Läs mer

Verksamhetsplan 2014-15 ÅNGERMANLANDS ISHOCKEYFÖRBUND

Verksamhetsplan 2014-15 ÅNGERMANLANDS ISHOCKEYFÖRBUND Verksamhetsplan 2014-15 ÅNGERMANLANDS ISHOCKEYFÖRBUND 1 Ångermanlands Ishockeyförbund Verksamhetsplan 2014-2015 Tävlingskommittén All tävlingsverksamhet Senior/Junior och ungdom 2014 Feb Mars April V 16

Läs mer

Värmdö IF Innebandy F-07. Säsongen 2017/2018

Värmdö IF Innebandy F-07. Säsongen 2017/2018 Värmdö IF Innebandy F-07 Säsongen 2017/2018 Innebandyn vill - Innebandyförbundet Riktlinjer INNEBANDY FÖR BARN Skapar ett livslångt intresse för idrott och innebandy. Ger alla som vill möjlighet att delta.

Läs mer

HÄLSINGLANDS ORIENTERINGSFÖRBUND. Verksamhetsplan (7)

HÄLSINGLANDS ORIENTERINGSFÖRBUND. Verksamhetsplan (7) HÄLSINGLANDS ORIENTERINGSFÖRBUND Verksamhetsplan 2019 1 (7) Innehåll Verksamhetsplan ungdom 3 Verksamhetsplan PreO 4 Verksamhetsplan SkidO 5 Verksamhetsplan MTBO 5 Verksamhetsplan tekniska kommittén 6

Läs mer

Välkommen till O-Gala V ännäs OK:s tävling 3 september, en solig dag och fin terräng

Välkommen till O-Gala V ännäs OK:s tävling 3 september, en solig dag och fin terräng Välkommen till O-Gala 2017 V ännäs OK:s tävling 3 september, en solig dag och fin terräng Program O-Gala 2017 (WiFI: lösenord = nunnedok) VUXENPROGRAM 11.30-12.30 Lunch för alla (Umeå Folket Hus) 12.30-13.00

Läs mer

Verksamhetsplan 2010 (inkl. budgetförslag)

Verksamhetsplan 2010 (inkl. budgetförslag) Verksamhetsplan 2010 (inkl. budgetförslag) 1 Verksamhetsplanen för 2010 blir att bygga vidare på det arbete som grundlagts under tidigare år. Utöver att utveckla verksamheten i de olika kommittéerna krävs

Läs mer

Karlskoga GK. Junior och Elit utveckling. Värderingar och mål Styrdokument

Karlskoga GK. Junior och Elit utveckling. Värderingar och mål Styrdokument Karlskoga GK Junior och Elit utveckling Värderingar och mål Styrdokument 1 Innehåll VERKSAMHETSIÈ 3 VÄRDEGRUND 3 VISION 3 VERKSAMHETEN I KORTHET 4 VÅRA GRUPPER 4-6 TRÄNINGSGRUPPER GOLFKUL 7 JUNIOR CLUB

Läs mer

Skid- och Orienteringsklubben VILJAN Oskarshamn

Skid- och Orienteringsklubben VILJAN Oskarshamn Skid- och Orienteringsklubben VILJAN Oskarshamn Verksamhetsplan för 2007 med MÅL OCH RIKTLINJER samt långtidsplanering för 2007-2011 Fastställd på årsmötet 2007-02-27 VERKSAMHETSIDÉ. Att vara en stark

Läs mer

November 09. Sumpsk n

November 09. Sumpsk n November 09 Sumpsk n N ya medlemmar A dressändringar Namn: Sigge Jansson Namn: Lina Lindberg Marie Jacobsson Vilhelm Bergqvist Andreas Holmqvist Charlotta Bergqvist Ulf Bergqvist Edvin Bergqvist Anton

Läs mer

Den vinröda tråden Näsets SK Nä

Den vinröda tråden Näsets SK Nä Den vinröda tråden Vision och målsättning Vision Näset är en förening för alla som vill träna och spela fotboll. Vi välkomnar både killar och tjejer, så väl barn, ungdom och seniorer, både bredd och topp.

Läs mer

JUNI 07. Bilder från Vårluffen, från vänster; Cecilia Knutsen, Joakim Sjöberg och Didrik Arnell. 20 JUNI

JUNI 07. Bilder från Vårluffen, från vänster; Cecilia Knutsen, Joakim Sjöberg och Didrik Arnell. 20 JUNI JUNI 07 Bilder från Vårluffen, från vänster; Cecilia Knutsen, Joakim Sjöberg och Didrik Arnell. 20 JUNI Styrelsemöte den 13/6, frågor eller information till styrelsen skickas med e-post till adress info@gok.se

Läs mer

Verksamhetsplan Bryngfjordens GK Ungdom 2016

Verksamhetsplan Bryngfjordens GK Ungdom 2016 Verksamhetsplan Bryngfjordens GK Ungdom 2016 Verksamhetsplan 1. Nulägesanalys Under 2015 har det bedrivits en ungdomsverksamhet med drygt 60 ungdomar fördelat på tre olika träningsgrupper, baserat på ålder

Läs mer

Verksamhetsplan för Nyköpings tennisklubb år

Verksamhetsplan för Nyköpings tennisklubb år Verksamhetsplan för Nyköpings tennisklubb år 2018-2019 Nyköpings tennisklubb ska vara en attraktiv förening där tennisspelare i alla åldrar och nivåer kan mötas och utvecklas. Klubbens verksamhet ska bygga

Läs mer

HANDLINGSPLAN FÖR SÖLVESBORGS GOLFKLUBB 2015

HANDLINGSPLAN FÖR SÖLVESBORGS GOLFKLUBB 2015 SÖLVESBORGS GOLFKLUBB HANDLINGSPLAN 1(7) Distribution: Styrelsen Reception Samtliga kommittéordföranden Hemsidan 2 HANDLINGSPLAN FÖR SÖLVESBORGS GOLFKLUBB 2015 Sölvesborgs Golfklubb Attraktiv golfklubb

Läs mer

OLorganisationen. OK Alehof

OLorganisationen. OK Alehof OLorganisationen OK Alehof Innehåll Innehåll... 2 Orienteringssektionen... 3 Övergripande (ordförande)... 3 Ekonomi (kassör)... 3 Utrustning:... 4 Träffar och Utmärkelser:... 5 Utbildning-Ledare... 5 Egna

Läs mer

GOK-Bladet. November Ordföranden reflekterar

GOK-Bladet. November Ordföranden reflekterar GOK-Bladet November 2017 Ordföranden reflekterar Senast ni läste ett GOK-blad var i mars och nu har flera av er avverkat en lång och härlig orienteringssäsong! Daladubblen avslutade säsongen för ungdomarna

Läs mer

Verksamhetsmål och ansvarsområden

Verksamhetsmål och ansvarsområden Verksamhetsmål och ansvarsområden Antagen på årsmöte 4 mars 2010 Reviderad på årsmöte 10 mars 2011 ÖOF 2010 2010-02-11 Östergötlands orienteringsförbunds vision och övergripande mål Med kompetens och delaktighet

Läs mer

En spännande orienteringssäsong väntar oss och som vanligt blir det säsongspremiär för de flesta av oss på långfredagen med Ärlas tävling.

En spännande orienteringssäsong väntar oss och som vanligt blir det säsongspremiär för de flesta av oss på långfredagen med Ärlas tävling. Tullinge SK - ungdom En spännande orienteringssäsong väntar oss och som vanligt blir det säsongspremiär för de flesta av oss på långfredagen med Ärlas tävling. Några viktiga milstolpar inför säsongen 2008:

Läs mer

Motion angående förslag om Terräng-KM

Motion angående förslag om Terräng-KM Motioner inkomna till Centrum OK årsmöte 2010 A. Terräng-KM 1 Oskar Karlin Motion om terräng-km Under 2009 arrangerades fem klubbmästerskap. Alla var roliga (på sitt sätt) och samlade klubbens medlemmar

Läs mer

Spelschema för årets fotbollsmästerskap! island tyskland Söndag 14/7 Växjö Arena, Växjö. Söndag 14/7 Kalmar Arena, Kalmar

Spelschema för årets fotbollsmästerskap! island tyskland Söndag 14/7 Växjö Arena, Växjö. Söndag 14/7 Kalmar Arena, Kalmar ! Onsdagen 10/7 Onsdagen 10/7 Torsdag 11/7 Torsdag 11/7, Fredag 12/7 Fredag 12/7 Lördag 13/7 Lördag 13/7 Söndag 14/7 Söndag 14/7 Måndag 15/7 Måndag 15/7 Tisdag 16/7 Tisdag 16/7 Onsdag 17/7 Onsdag 17/7

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2011 - Sundsvalls Brukshundklubb

VERKSAMHETSPLAN 2011 - Sundsvalls Brukshundklubb VERKSAMHETSPLAN 2011 - Sundsvalls Brukshundklubb Styrelsen för Sundsvalls Brukshundklubb föreslår följande preliminära verksamhetsplan för verksamhetsåret 2011. Verksamhetsplanen består av följande delar

Läs mer

Verksamhetsplan för Jönköpings KK för verksamhetsåret 2019

Verksamhetsplan för Jönköpings KK för verksamhetsåret 2019 Verksamhetsplan för Jönköpings KK för verksamhetsåret 2019 Föreningens övergripande målsättning ska enligt stadgarna bedriva kanotsport i enlighet med idrottsrörelsens verksamhetsidé, vision och värdegrund.

Läs mer

Dalarnas Skidförbund Längdkommittés Verksamhetsplan

Dalarnas Skidförbund Längdkommittés Verksamhetsplan Dalarnas Skidförbund Längdkommittés Verksamhetsplan 2018-19 Bäst i världen- alla på snö Verksamhetsplan 2018 07 01 t o m 2019 06 30 Juni 2018-06-15 Ledamöter 2018 19 Ordförande Anders Garfvé Sekreterare

Läs mer

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan 2017/2018 VÄSTERGÖTLANDS SKIDFÖRBUNDS sättningar och verksamhetsinriktningar för Styrelsen och Kommittéerna 2017-2018 Styrelsen Grunden för

Läs mer

Verksamhetsplan Piteå GK Ungdom 2015-05-13

Verksamhetsplan Piteå GK Ungdom 2015-05-13 Verksamhetsplan Piteå GK Ungdom 2015-05-13 Verksamhetsplan Piteå GK Ungdoms och juniorverksamhet 1. Vision PITEÅ GOLFKLUBB SKA ERBJUDA DEN BÄSTA BARN OCH UNGDOMSVERKSAMHETEN I KOMMUNEN, ALLA KATEGORIER

Läs mer

OKTOBER 07. Anton Tynong var den GOK:are som lyckades ta en medalj under SM-veckan i Halland, ett brons på den klassiska distansen.

OKTOBER 07. Anton Tynong var den GOK:are som lyckades ta en medalj under SM-veckan i Halland, ett brons på den klassiska distansen. OKTOBER 07 Anton Tynong var den GOK:are som lyckades ta en medalj under SM-veckan i Halland, ett brons på den klassiska distansen. 20 OKTOBER Städdag och Höstmöte den 20:e oktober i GOK-stugan Vi startar

Läs mer

SUMPSKON. December 2003 Januari 2004 GOK-KONTAKT: SUMPSKON: NATURPASSET 2003

SUMPSKON. December 2003 Januari 2004 GOK-KONTAKT: SUMPSKON: NATURPASSET 2003 SUMPSKON December 003 Januari 004 GOK-KONTAKT: NATURPASSET 003 Gävle OK Hemlingbystugan 80 57 GÄVLE Telefonsvararen: 06-4 63 09 Faxen: 06-4 6 9 Klubblokalen: 06-6 34 88 Anmälningar: 06-4 58 70 Hemsidan:

Läs mer

Verksamhetsplan/mål 2015

Verksamhetsplan/mål 2015 För Gävle Brukshundklubb bygger på Stadga för Gävle Brukshundklubb, lokalklubb av Svenska Brukshundklubben (SBK förbundet) grundad på förbundets grundstadga. Verksamhetsinriktning Klubben har det direkta

Läs mer

FÖRENINGSINFORMATION

FÖRENINGSINFORMATION 1 (5) november 2015 SKI TEAM ÖRNSKÖLDSVIK SWEDEN FÖRENINGSINFORMATION HÄGGLUNDS SK SKI TEAM HÄGGLUNDS SK SKI TEAM är en nygammal förening i Örnsköldsvik som bildades i maj 2013. Vi har bedrivit skidåkning

Läs mer

Välkommen till föreningen!

Välkommen till föreningen! Välkommen till föreningen! Välkommen till Tullinge friidrott! Hoppas du/ni ska trivas i verksamheten. Vår verksamhet bygger på lek, personlig utveckling och samvaro genom träning och tävling inom friidrott

Läs mer

Trollbäckens IP den 4 maj, Månadsbrev maj, 2017

Trollbäckens IP den 4 maj, Månadsbrev maj, 2017 Trollbäckens IP den 4 maj, 2017 Månadsbrev maj, 2017 Äntligen känns det som om sommaren är i antågande, åtminstone de senaste dagarna. Jag är full av optimism inför framtiden och något säger mig att den

Läs mer

Dokumentation från orienteringsträffen nov 2018 på Hallstaberget (Ångermanland, Medelpad & J-H)

Dokumentation från orienteringsträffen nov 2018 på Hallstaberget (Ångermanland, Medelpad & J-H) Dokumentation från orienteringsträffen 23-24 nov 2018 på Hallstaberget (Ångermanland, Medelpad & J-H) Tack för en härlig utvecklingshelg med mycket energi och engagemang! Grupp 5 Träningarna kan utvecklas

Läs mer

SUMPSKON. September 2003. /Anders. 4 Trisslotter 3 15 Anna-Lena Tynong 4 Trisslotter 4 23 Birger Eklund Pernilla Eriksson

SUMPSKON. September 2003. /Anders. 4 Trisslotter 3 15 Anna-Lena Tynong 4 Trisslotter 4 23 Birger Eklund Pernilla Eriksson SUMPSKON September 2003 GOK-KONTAKT: Gävle OK Hemlingbystugan 802 57 GÄVLE Telefonsvararen: 026-14 63 09 Faxen: 026-14 62 29 Klubblokalen: 026-62 34 88 Anmälningar: 026-14 58 70 Hemsidan: http://www.gok.se

Läs mer

Ledaren. A dressändringar. Nya medlemmar. Namn: Namn: Se matrikel. Se matrikel. Se matrikel. Se matrikel. Se matrikel. Se matrikel.

Ledaren. A dressändringar. Nya medlemmar. Namn: Namn: Se matrikel. Se matrikel. Se matrikel. Se matrikel. Se matrikel. Se matrikel. Maj 2011 Sumpsk n Ledaren Och så är då äntligen orienteringssäsongen igång på allvar! Ulf Eriksson har som ledare precis varit iväg på Natt- och Sprint-SM med ett ganska stort antal GOK deltagare och det

Läs mer

Inbjudan till VSOKs Elitgrupp 2018

Inbjudan till VSOKs Elitgrupp 2018 Inbjudan till VSOKs Elitgrupp 2018 Detta brev är en inbjudan till dig som är aktiv, i åldern 15-35 år, som är beredd att lägga ner den träning som krävs för att elitsatsa på orienteringen och tävla i elitklass

Läs mer

Juli, Augusti 09. Sumpsk n. Jukola starten

Juli, Augusti 09. Sumpsk n. Jukola starten Juli, Augusti 09 Sumpsk n Jukola starten Nya medlemmar Namn: Anna Åberg Håkan Wilhelmson Elin Hultman Alexander Knight Emma Olsson Karin Möllerberg Gustav Möllerberg STORT TACK till JAN-ERIK JANSSON &

Läs mer

Verksamhetsplan 2018

Verksamhetsplan 2018 Verksamhetsplan 2018 DOFs verksamhetsinriktning 2018 Individutveckling Vi skapar en verksamhet som utvecklar alla under hela livet utifrån sina förutsättningar och ambition. Arrangemangsutveckling Vi formar

Läs mer

Förslag till Verksamhetsplan 2017 Ver

Förslag till Verksamhetsplan 2017 Ver Förslag till Verksamhetsplan 2017 Ver 5 2016-10-30 INLEDNING Målet ska vara att utveckla verksamheten för barn, ungdomar och vuxna för cykling - Mountainbike, Landsväg och Motion. Åtgärder för att få fler

Läs mer