Kommunstyrelsen Eva Johansson (C) Gunnar Lagberg (M)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kommunstyrelsen 2011-11-14 1. Eva Johansson (C) Gunnar Lagberg (M)"

Transkript

1 SVENLJUNGA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Plats och tid Kommunhuset Svenljunga kl (Ajournering ) Ej tjänstgörande ersättare Beslutande Eva Johansson (C) Gunnar Lagberg (M) Stefan Carlsson (S) Tommy Stensson (C) Johan Björkman (M) Gunnel Johansson (S) Roger Axelsson (M) Annika Bergqvist (S) Bertil Johansson (C) Ej 166 Rune Peterson (C) Owe Lundin (FP) Berit Haraldsson (S) Per Andersson (S) Tommy Stensson (C) Endast 166 Övriga deltagare Magnus Nilsson 155, 169 Christian Bonfré 163 Ida Josefsson Ekonomienheten Berit Svensson 155 Susanne Norberg Fredrik Ekberg Ullabritt Martinson 164 Hans-Erik Olofsson 164 Jonas Widerström Lena Spjuth 167 Åhörare Utses att justera Justeringens plats och tid Stefan Carlsson Kommunhuset Svenljunga Underskrifter Sekreterare Paragrafer Ida Josefsson Organ Ordförande Justerande Eva Johansson Stefan Carlsson ANSLAG / BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsen Datum för anslags uppsättande Förvaringsplats för protokollet Datum för anslags nedtagande Kommunkansliet Svenljunga Underskrift Ida Josefsson

2 SVENLJUNGA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Presentation av ekonomienheten Ekonomienheten presenterade sig.

3 Kommunstyrelsen Åtgärdspaket för Svenljunga kommuns ekonomi Tidsplan: Åtgärdspaketet tas fram under resterande delen av 2011 och beslutas i Kommunfullmäktige 13 feb Beredning i KSAU 16 jan och KS 30 jan. Omfattning: Nedskärningar ska göras motsvarande: 10 mkr mkr 2013, motsvarar ytterligare 3 mkr 15 mkr 2014, motsvarar ytterligare 2 mkr Fördelningen mellan nämnderna framgår av bilaga. Inköp: Största möjliga restriktivitet ska med omedelbar verkan gälla för alla inköp. Anställningar: Gällande skärpta delegationsordning för anställningar ska aktualiseras och tillämpas. Övrigt: För att leva upp till kommunallagens balanskrav, samt för att inte förbruka vårt egna kapital måste vi anpassa nivån på kommunens samtliga verksamheter. För att klara detta behöver vi alla hjälpas åt, både politiker och medarbetare. Vi behöver ta till både små och stora åtgärder och noggrant gå igenom varje del av den egna nämnden/förvaltningens verksamhet, för att hitta effektiviseringar. För att uppnå önskvärd effekt måste personalneddragningar göras, företrädesvis på den administrativa sidan. Det kommer att krävas en samsyn där vi jobbar över förvaltningsgränserna för koncernens bästa. Politiken måste också stå fast vid fattade beslut när de ska genomföras. Nu måste alla hjälpas åt och jobba målmedvetet och noggrant. Då kommer vi att klara av det här och gå stärkta mot framtiden! Protokollsanteckning från Stefan Carlsson (S) finns som bilaga

4 Kommunstyrelsen Forts 155 Kommunstyrelsens beslut Att starta arbetet med att i samråd med kommunchefen och kommunledningsgruppen ta fram ett åtgärdspaket för beslut i kommunfullmäktige den 13 februari _

5 Kommunstyrelsen Vindbruksplanen Kommunen har fått bidrag av Boverket för att ta fram en så kallad vindbruksplan. Denna ska utgöra ett planeringsunderlag som hjälper kommunen att ta beslut i vindkraftsfrågor och bidrar till en god hushållning med såväl vindenergi som andra resurser. Syftet med Vindbruksplanen är att peka ut områden som anses lämpliga för vindkraftsutbyggnad. Vindbruksplanen ingår i Översiktsplanen som tematiskt tillägg och kommer att inarbetas i den nya översiktsplanen som är beslutad att starta. Kommunen har genom en mycket bred och stor dialog arbetat fram förslag till Vindbruksplan som nu har varit föremål för samråd och utställning. Efter utställningsförfarandet har det inkommit synpunkter från Länsstyrelsen att ytterligare hänsyn bör tas till några biotopområden samt att man bör ta hänsyn till strandskyddet tydligare i planen. Länsstyrelsen har också framfört synpunkter på att planen inte bör innehålla någon höjdbegränsning av verken då detta kan innebära att man inte kan välja bästa möjliga teknik i framtiden. Att det har blivit en tyngdpunkt av områden i den södra delen av kommunen beror på att försvaret och luftfarten har haft stora invändningar mot de områden som funnits med tidigt i planeringen De poängterar att man inom området som är riksintresse för vindbruk inte tillgodoser riksintresset om man har begränsningen 150 m höjd. Planförslaget har omarbetats på de föreslagna punkterna. Höjdbegränsningen är reviderad till 200 meter i förslaget. Antagandehandling från planarkitekt Lars Jönsson daterad Tjänsteskrivelse från Susanne Norberg och Lars Jönsson, daterad Kommunstyrelsens arbetsutskott protokoll 177/11 Yrkanden Owe Lundin (FP) yrkar på återremiss, med hänsyn till att biotoper och säkerhet vid helikopterkalkning skall inarbetas i vindbruksplanen. Johan Björkman (M) och Rune Peterson (C) yrkar enligt arbetsutskottets förslag men med en höjdbegränsning på 150 meter. Stefan Carlsson (S) och Per Andersson (S) yrkar bifall till arbetsutskottets förslag som innebär en höjdbegränsning på 200 meter.

6 Kommunstyrelsen Forts 156 Beslutsgång Ordföranden ställer proposition på yrkandet om återremiss eller om ärendet skall avgöras idag och finner att ärendet skall avgöras idag. Votering begärs. Kommunstyrelsen godkänner följande beslutsgång. Ja-röst för att ärendet avgörs idag Nej-röst för Owe Lundins förslag om återremiss Med 7 ja-röster för att ärendet skall avgöras idag och 2 nej-röster för Owe Lundins förslag om återremiss beslutar kommunstyrelsen att ärendet skall avgöras idag. Ordföranden ställer därefter proposition på Johan Björkmans och Rune Petersons yrkande och arbetsutskottets förslag. Ordföranden finner att kommunstyrelsen bifaller Johan Björkmans och Rune Petersons förslag. Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Kommunfullmäktige beslutar Att godkänna förslaget till vindbruksplan men med en höjdbegränsning på 150 meter. Reservation Owe Lundin (FP) reserverar sig mot beslutet till förmån för eget förslag. S-gruppen (Stefan Carlsson, Berit Haraldsson och Per Andersson) reserverar sig mot beslutet.

7 Kommunstyrelsen Tematisk fördjupning av översiktsplan LIS områden För att främja utvecklingen av landsbygden har riksdagen beslutat att kommunen i översiktsplanen får peka ut områden i strandnära lägen för landsbygdsutveckling. Målsättningen är att öka kommunens attraktionskraft och att fler ska välja att bo och verka i Svenljunga kommun. Ett förslag har upprättats till ett tematiskt tillägg till Översiktsplanen som behandlar Landsbygdsutveckling i strandnära lägen så kallade LIS-områden. Tillägget redovisar områden som är aktuella för landsbygdsutveckling och som vi tror har stor utvecklingspotential för turism, boende och friluftsliv. Det förslaget har varit ute på samråd varefter det till vissa delar justerats och bedöms nu färdigt att ställa ut i enlighet med PBL kap 4 6. Det tematiska tillägget landsbygdsutveckling i strandnära lägen har arbetas fram och nu finns ett förslag till utställningshandling framtagen. Tjänsteskrivelse från Miljö- och byggchef Susanne Norberg Kommunstyrelsens beslut Antar underlaget för utställning och i enlighet med Plan- och Bygglagen ställa ut planen.

8 Kommunstyrelsen Fastställande av projektorganisation inför översiktsplanarbetet Kommunstyrelsens beslut I arbetsgrupperna skall ingå nio ledamöter och nio ersättare i kommunstyrelsen och därutöver en från Sverigedemokraterna och en från Miljöpartiet. Sammansättningen av grupperna skall beslutas den 12 december i Kommunstyrelsen.

9 Kommunstyrelsen Renhållningstaxa 2012 Kommunens renhållningstaxa ska årligen fastställas av kommunfullmäktige. Beredning En taxesänkning med 5 % är gjord på den fasta avgiften samt på hämtningsavgifter med anledning av förändringen på förbränningsskatten. Förändringar från vikt till volymtaxor är framräknade så att invägning via våg inte skall behöva göras på återvinningscentralen. Ingen förändring av taxa för slamsugning då en ny upphandling skall ske hösten Förslag till renhållningstaxa 2012 Samhällsbyggnadsnämndens protokoll 115/11 Kommunstyrelsens arbetsutskott protokoll 161/11 Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Kommunfullmäktige beslutar Att renhållningstaxan för 2012 antas.

10 Kommunstyrelsen VA-taxa 2012 Kommunens VA-taxa ska årligen fastställas av kommunfullmäktige. Beredning Taxa avseende anslutningsavgifter för kommunalt vatten och avlopp har höjts med 10 %. Taxa avseende brukningsavgifter är för en 2,5 kbm vattenmätare i ett normalhushåll densamma som för 2011, men med en förskjutning mellan fast och rörlig avgift till 55 resp. 45 %. Fasta avgifter för 6 och 10 kbm vattenmätare höjs med samma procentenhet som för en 2,5 kbm mätare. Förslag till VA-taxa 2012 Samhällsbyggnadsnämndens protokoll 114/11 Kommunstyrelsens arbetsutskott protokoll 160/11 Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Kommunfullmäktige beslutar Att VA-taxan för 2012 antas.

11 Kommunstyrelsen Motion angående vårstädning Johanna Westerlund (MP) lämnade i december 2010 in en motion där hon bland annat föreslår att; -Svenljunga kommun aktivt medverkar i Håll Sverige Rents kampanj nationella skräpplockardagar under våren Svenljunga kommun erbjuder deltagarna i denna kampanj material och utbildning kring skräp- och miljöfrågor. -Svenljunga kommun utreder antalet papperskorgar och skräpstationer. -Svenljunga kommun utvecklar en evenemangspolicy med specifika miljömål. Beredning Tf samhällsbyggnadschef Fredrik svarar följande; Svenljunga kommun deltar årligen som sponsor till Håll Sverige rent-kampanjen via avfallsverksamheten. Samhällsbyggnadsförvaltningen, Exploaterings- och driftsenheten, har under flera års tid erbjudit de byalag som varit intresserade av att anordna en bystädning att få en container uppställd under vissa givna förutsättningar. Det byalag som flitigast använder detta är Sexdrega och där städas det varje vår. Exploaterings- och driftsenheten har sedan en längre tid ett system där Miljöbilen åker till alla kommunens tätorter under vår och höst och erbjuder möjlighet att lämna in farligt avfall. Exploaterings- och driftsenheten har också inlett ett samarbete med företaget TiksPac om uppsättning av sponsrade papperskorgar och gratis hundpåsar. Driften av dessa papperskorgar ligger hos kommunen. I övrigt sätts papperskorgar upp där behov föreligger. Samhällsbyggnadsförvaltningen kan inte svara på yrkandena om involvering av skolans verksamhet samt alla kommunens anställda i skräpplockardagarna men konstaterar att man inte har resurser att hålla utbildningar, workshops m.m.

12 Kommunstyrelsen Forts 161 Motion från Johanna Westerlund inlämnad Svar på motionen från tf. samhällsbyggnadschef Fredrik Ekberg, daterad Kommunstyrelsens arbetsutskott protokoll 169/11 Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Kommunfullmäktige beslutar Ställer sig bakom yttrandet från tf. samhällsbyggnadschef Fredrik Ekberg. Flera saker görs redan idag i motionens syfte. Det finns möjlighet för byalag och andra föreningar att få hjälp av samhällsbyggnadsförvaltningen vid skräpplockning. Motionen anses härmed besvarad.

13 Kommunstyrelsen Cykelhandlingsplan Under 2009 har den lokala projektgruppen för Nordiska Cykelstäder, ihop med en referensgrupp, tagit fram en cykelstrategi för Svenljunga kommun, som antogs i februari Därefter har gruppen arbetat vidare med cykelhandlingsplanen, som definierar hur målen i cykelstrategin skall nås. Cykelhandlingsplan Tjänsteskrivelse från tf. samhällsbyggnadschef Fredrik Ekberg, daterad Kommunstyrelsens arbetsutskott protokoll 156/11 Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Kommunfullmäktige beslutar Att cykelhandlingsplanen antas.

14 Kommunstyrelsen Digitala handlingar för politiker Kommunstyrelsens arbetsutskott har tidigare beslutat ( 129/11) att arbetet med att införa digitala handlingar för politiker skall påbörjas. IT-enheten fick då i uppdrag att återkomma till arbetsutskottet med en kostnadsberäkning. Tjänsteskrivelse från IT-chef Christian Bonfré, daterad Arbetsutskottets protokoll 129/11 Beräkningsunderlag framtaget av IT-chef Christian Bonfré, daterat Kommunstyrelsens arbetsutskott protokoll 165/11 Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Kommunfullmäktige beslutar Alla interna kommunala nämnder börjar med att publicera kallelser, handlingar och protokoll på en webbsida på kommunens webb-plats efter årsskiftet på liknande sätt som Göteborgs stad gör idag. Varje förtroendevald som väljer att hämta handlingarna från nätet väljer själva vilken egen befintlig e-postadress den vill ha det skickat till och använder egen teknik. Varje nämnd informerar sina förtroendevalda om hur de skall gå tillväga för att hämta och prenumerera på handlingarna och tar fram egna rutiner för sekretess och myndighetsutövningsbeslut. IT-enheten får dessutom i uppdrag att under hösten 2011 utvärdera om kommunens förtroendevalda skulle kunna använda digitala läsplattor, bärbara datorer eller annan teknik som kommunen står för, för att underlätta och effektivisera nämndarbetet. En sådan utvärdering skall belysa kostnader, support och eventuella avgränsningar som behövs tas.

15 Kommunstyrelsen Investeringsmedel för ombyggnad av demensboende Kommunstyrelsen återremitterade ärendet till socialförvaltningen samt fastighetsbolaget Svenbo gällande ombyggnation av demensboende Rosengränd, övervåning för korttidsvård på Klockaregården samt demensboende Måsen Lysjölid. Kommunstyrelsens protokoll 147/11 Verksamhetschef Stefan Augustssons tjänsteskrivelser daterade Tjänsteskrivelse av Göran Rydh, Svenbo Socialnämndens arbetsutskott protokoll /11 Yrkande Stefan Carlsson (S) yrkar på återremiss till socialnämnden enligt följande punkter; Att socialnämnden återkommer med ett förslag om att flytta ombyggnationen av Klockaregården till Hur skall de boende på Klockaregården hanteras under ombyggnaden Kostnadskalkyl på ombyggnad av expedition och träningslokal (Klockaregården) Svar på byggnadsteknisk utredning om fuktproblemen på Klockaregården Beslutsgång Ordföranden ställer proposition på förslaget om återremiss eller om ärendet skall avgöras idag. Ordföranden finner att kommunstyrelsen bifaller Stefan Carlssons yrkande om återremiss. Kommunstyrelsens beslut Ärendet gällande Klockaregården återremitteras till socialnämnden i enlighet med Stefan Carlssons (S) yrkande. I övrigt beslutas enligt socialnämndens förslag.

16 Kommunstyrelsen Motion Ung sommar Johanna Westerlund (MP), Patrik Thorén (MP) och Lars Engström (MP) lämnade i januari 2011 in en motion angående sommarjobb för unga. Det föreslås i motionen att Svenljunga kommun ska garantera kommunens gymnasieungdomar ett sommarjobb i minst tre veckor. Beredning Utvecklingschef Jonas Widerström lämnar följande yttrande; Miljöpartiet de Gröna har lämnat in en motion om att Svenljunga kommun skall garantera att kommunens gymnasieungdomar har sommarjobb i minst tre veckor. Svenljunga kommun har sedan lång tid tillbaka kunnat erbjuda ett begränsat antal sommarjobbsplatser till ungdomar i åldern år. Årligen ansöker det ca 100 ungdomar om en plats. Platserna tillsätts genom lottdragning och man kan endast bli erbjuden plats en gång under tre-års perioden. Budgeten till dessa platser har i stort sätt varit detsamma ca kronor, för 2011 var det kronor vilket genererar 23 platser i tre veckor om totalt 120 timmar per ungdom. Vissa år har det varit möjligt att söka statliga medel för att utöka antalet platser. De år som detta har varit möjligt har kommunen också sökt medlen. Kommunen har idag ca 100 elever ur varje årskull vilket skulle innebära att det är ca 300 ungdomar per år som skulle erbjudas sommarjobb. Den direkta kostnaden för detta skulle bli ca 2,7 miljoner kronor (varje person kostar ca 9000 kronor för en treveckorsperiod inklusive sociala avgifter). För att detta skall kunna fungera kommer det att krävas en heltidstjänst som bara arbetar med frågan under hela året för anskaffning av platser inom kommunala förvaltningar samt inom det privata näringslivet. Utvecklingsenheten ställer sig positiv till motionen. För att kunna sjösätta motionen krävs de ekonomiska förutsättningarna som beskrivet ovan. Motion från Johanna Westerlund, Patrik Thorén och Lars Engström (MP) inlämnad Svar på motionen från utvecklingschef Jonas Widerström daterat Kommunstyrelsens arbetsutskott protokoll 168/11

17 Kommunstyrelsen Forts 165 Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Kommunfullmäktige beslutar Under rådande ekonomiska förutsättningar finns ej utrymme för att genomföra motionen. Motionen avslås därmed.

18 Kommunstyrelsen Hotellbidrag Kommunfullmäktige beslutade att Svenljunga kommun är positiv till fortsatt hotellverksamhet inom kommunen under perioden Bidragen är maximerade till 90 tkr för respektive hotell och år och förutsätter att näringslivet bidrar med minst samma summa. Om näringslivets bidrag är lägre minskas kommunens bidrag i samma omfattning. Bidrag från näringslivet skall bekräftas innan bidrag från kommunen betalas ut. Kommunfullmäktige har beslutat om driftsbidrag till Svenljunga och Överlida hotell för perioden med ett antal särskilda villkor. För driftsbidrag till hotellverksamheten villkoras följande: - Hotellen skall bedriva hotellverksamhet och tillhandahålla rum med god standard. - Bidrag utbetalas kvartalsvis i efterskott efter att föregående års årsredovisning inkommit, vilken skall lämnas till kommunen utan anmodan. - Bidragen är maximerade till 90 tkr för respektive hotell och år och förutsätter att näringslivet bidrar med minst samma summa. Om näringslivets bidrag är lägre minskas kommunens bidrag i samma omfattning. Bidrag från näringslivet skall bekräftas innan bidrag från kommunen betalas ut. -Till kommunstyrelsen skall följande redovisas årligen 1. Hotellen har inkommit med sina årsredovisningar 2. Näringslivets respektive bidrag till hotellen 3. Kommunens bidrag till respektive hotell Under perioden som förlupet med det nya driftsbidraget har det framkommit att flera aktörer i kommunen med boende i hotellstandard önskar ta del av dessa bidrag. Utifrån dessa uppgifter föreslår vi att bidraget i sin helhet upphör och inte förlängs. Vi ser hellre att rådande marknadskrafter får vara drivande för fortsatt drift av hotellverksamhet. Kommunstyrelsens arbetsutskott protokoll 166/11

19 Kommunstyrelsen Forts 166 Jäv Bertil Johansson (C) anmäler jäv och deltar inte i beslutet. Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Kommunfullmäktige beslutar Att erbjuda ett 1-årigt utfasningsavtal där bidraget maximeras till kronor. I övrigt samma villkor som i nuvarande avtal. Från och med 2013 utbetalas inga driftsbidrag till hotellverksamhet.

20 Kommunstyrelsen Utvärdering Marknads- och utvecklingsenheten Utvärdering sammanställd av Lena Spjuth Kommunstyrelsens arbetsutskott protokoll 171/11 Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Kommunfullmäktige beslutar Godkänner utvärderingen och lägger den till handlingarna.

21 Kommunstyrelsen Redovisning av medborgarförslag och motioner 2011 Enligt arbetsordningen för kommunfullmäktige skall kommunstyrelsen redovisa handläggning av motioner som inte besvarats. Redovisningen kompletteras med medborgarförslag. Det finns 12 obesvarade medborgarförslag och 12 obesvarade motioner. Redovisning medborgarförslag och motioner, daterad Kommunstyrelsens arbetsutskott protokoll 174/11 Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Kommunfullmäktige beslutar Redovisningen godkänns.

22 Kommunstyrelsen Anställning av samhällsbyggnadschef Fredrik Ekberg har varit tillförordnad samhällsbyggnadschef sedan 1/ Kommunstyrelsens arbetsutskott föreslår nu att han anställs som samhällsbyggnadschef. Kommunstyrelsens beslut Anställer Fredrik Ekberg som ny samhällsbyggnadschef.

23 Kommunstyrelsen Delegationsbeslut Kommunstyrelsen beslutar lägga nedanstående delegationsbeslut till handlingarna Kommunstyrelsens arbetsutskotts protokoll , Kanslichefens delegationsbeslut 1018/11 Anställning av receptionist och assistentstöd

Kommunstyrelsen 2008-05-19 1

Kommunstyrelsen 2008-05-19 1 SVENLJUNGA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 2008-05-19 1 Plats och tid Kommunhuset Svenljunga kl 14.00 17.30 Beslutande Eva Johansson (c) ej 84 Stefan Carlsson (s) kl 14.00 17.10 (beslut 84,

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen SVENLJUNGA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 2011-01-24 1 Plats och tid Kommunhuset Svenljunga kl 14.00 16.30 (Ajournering 15.30 16.05) Beslutande Eva Johansson (C) Stefan Carlsson (S) Johan

Läs mer

Kommunstyrelsen. Anslag / Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen. Anslag / Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsen Plats och tid Måndag 16 juni 2014 kl. 14.00 17.00, Kommunhuset, Svenljungasalen Ajournering 16.15 16.30 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Eva Johansson (C), ordförande Stefan Carlsson (S) Johan

Läs mer

Kommunfullmäktige 2010-11-22 1. Sessionssalen kommunhuset Svenljunga kl 18.00 19.30

Kommunfullmäktige 2010-11-22 1. Sessionssalen kommunhuset Svenljunga kl 18.00 19.30 SVENLJUNGA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 2010-11-22 1 Plats och tid Sessionssalen kommunhuset Svenljunga kl 18.00 19.30 Beslutande Se blad nr 2 Övriga deltagare Lina Axelsson Torkel Andersson

Läs mer

Kommunstyrelsen 2007-06-11 1

Kommunstyrelsen 2007-06-11 1 SVENLJUNGA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 2007-06-11 1 Plats och tid Kommunhuset Svenljunga kl 14.00 16.30 Beslutande Eva Johansson (c) Stefan Carlsson (s) Michael Pettersson (m) Gunnar Lagberg

Läs mer

Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6)

Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6) Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6) Plats och tid: Kommunkontoret, Astrakanen, klockan 17.30-17.35 Beslutande: Anette Åkesson (m) ordförande Bertil Mattsson (bp) Rune Andersson (c), tjg.ers. för Kurt Nilsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsen 1(11) Plats och tid Kommunhuset, lokal: Gnosjösalen, kl 16.00-17.00 Beslutande Övriga närvarande Arne Ottosson (M), ordförande Johan Malm (C), 1:e vice ordförande Markus Kauppinen (S), 2:e vice ordförande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7)

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet kl 08.30-09.00 Beslutande Leif Sandberg (M), ordförande, jäv 41 Per Helsing (KD) ersättare för Charlie Weimers (KD) Thomas Otto (M)

Läs mer

Kommunfullmäktige Sessionssalen kommunhuset Svenljunga kl

Kommunfullmäktige Sessionssalen kommunhuset Svenljunga kl SVENLJUNGA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 2009-10-26 1 Plats och tid Sessionssalen kommunhuset Svenljunga kl 18.00 19.15 Beslutande Se blad nr 2 Övriga deltagare Risto Kokko Torkel Andersson

Läs mer

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2012-06-18 1 (5)

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2012-06-18 1 (5) Kommunstyrelsen 2012-06-18 1 (5) Plats och tid Tingsbacka, sammanträdesrum Nasa, måndagen den 18 juni 2012, klockan 08:00 09:00. Beslutande Britta Flinkfeldt Jansson (S), ordförande Mari-Teres Ögren (S),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stadshuset, rum 1, kl 13.30-14.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2007-09-19 1 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats/tid Bo-Anders Thornberg (m) ordf Jan Nilsson

Läs mer

Kommunstyrelsen. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. Övriga deltagare

Kommunstyrelsen. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. Övriga deltagare 1(6) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 17.30 18.25 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Birgitta Jönsson (S), ordförande Fredrik Jönsson (C) Stefan Pettersson (M), tjg ers för Olof

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 12 Plats och tid Lessebo kommunkontor, tisdagen den 7 maj 2013, kl. 15.00 15.45 ande Monica Widnemark, (s) ordf. Evert Nilsson (s), 2:e vice ordf. Göran Borg (s) Jan O Eriksson (s) Annette Severinsson-Åstrand

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-12

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-12 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 08.00-08.45 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa Dahlberg V Eivor Hellman

Läs mer

Kommunfullmäktige. Anslag / Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige. Anslag / Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunfullmäktige Plats och tid Måndagen 12 maj 2014 kl. 18.00 21.30, Kommunhuset, Svenljungasalen Ajournering 19.00 19.20 ande Ledamöter Se sidan 2 Övriga närvarande Tjänstemän Ida Josefsson, kommunsekreterare Michaela

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsen

PROTOKOLL Kommunstyrelsen PROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2014-02-24 Sida 1 (6) Paragrafer 23-25 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Sessionssalen, kl. 17.00-17.30 Beslutande Bengt Svensson (M), ordförande Carl-Axel

Läs mer

Jonas Adelsten Kristiansen (S) och Owe Lundin (FP) Plats och tid Kommunstyrelseförvaltningen 3 september 2014, kl Paragrafer 76-87

Jonas Adelsten Kristiansen (S) och Owe Lundin (FP) Plats och tid Kommunstyrelseförvaltningen 3 september 2014, kl Paragrafer 76-87 Plats och tid ande Ledamöter Måndagen 1 september 2014 kl. 18.00 19.30, Kommunhuset, venljungasalen Rune Peterson (C), ordförande Dag Forsström (), 1:e vice ordförande Gunnar Lagberg (M), 2:e vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (9) Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (9) Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden Sammanträdesprotokoll Blad 1 (9) Plats och tid kommunhuset rum 293 kl 08.30 12.00 Beslutande Catharina Fredriksson (S) Torbritt Bökman (M) Berit Karlsson (S) Birgitta Luoto (S) Arne Algothsson (S) Ann-Marie

Läs mer

Kommunfullmäktige 2014-09-29 1 (12) Helen Bengtsson (S), 2:e v ordförande Roland Johansson (S) Måndagen den 6 oktober 2014. ... Bo Mazetti-Nissen (M)

Kommunfullmäktige 2014-09-29 1 (12) Helen Bengtsson (S), 2:e v ordförande Roland Johansson (S) Måndagen den 6 oktober 2014. ... Bo Mazetti-Nissen (M) Kommunfullmäktige 2014-09-29 1 (12) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult måndagen den 29 september 2014 kl.18.30-19.30 Beslutande Einar Holmqvist (S) Britta Croona (S) Sonja Emilsson (M) ej 104 Gusten Mårtensson

Läs mer

Kommunkansliet kl omedelbar justering

Kommunkansliet kl omedelbar justering 1(17) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-21.10 Beslutande Ledamöter 28 ledamöter eller tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Övriga Christer Pålsson, kommunchef Göran Skoog,

Läs mer

Vård- och Omsorgsnämnden 2005-01-27 1 (12) Ann Svensson Hans Nilsson

Vård- och Omsorgsnämnden 2005-01-27 1 (12) Ann Svensson Hans Nilsson Vård- och Omsorgsnämnden 2005-01-27 1 (12) Plats och tid Kommunhuset rum 293, kl 13.15 16.30 Beslutande Sören Carlsson (s) Ann Svensson (s) Hans Nilsson (fp) Klas-Gunnar Appel (s) Lennart Samuelsson (s)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 22 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 22 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2010-08-24 Sid: 1 Instans Kommunstyrelsen Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 15.00-16.15 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera LarsÅke Magnusson (KD), ordförande Kristina

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsen

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsen : Plats och tid Kommunhuset i Tomelilla, den, kl. 17.30-18.05 Beslutande Se sidan 2 Övriga närvarande Kanslichef Christian Björkqvist Tf kommunchef/personalchef Maria Wihlborg Utses att justera Torgny

Läs mer

Protokoll 1 (12) Se nästa sida.

Protokoll 1 (12) Se nästa sida. Protokoll 1 (12) Plats och tid Nils/Holger kommunhuset, 2017-04-13, kl. 11.00 11.59 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Annika Nilsson, sekreterare Marcus Willman, kommundirektör Cornelia Englén,

Läs mer

Kommunstyrelsen (13 )

Kommunstyrelsen (13 ) Kommunstyrelsen 2014-06-10 1(13 ) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet, kl 13.30 17.00 Beslutande Leif Sandberg (M) Charlie Weimers (KD), jäv 109 Thomas Otto (M) Margareta Ivarsson (C) Kent Hakefelt

Läs mer

Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista. Sara Svensson, Rädda Barnen, 40

Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista. Sara Svensson, Rädda Barnen, 40 1(14) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-22.05 Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista Övriga närvarande Tjänstemän Christer Pålsson,

Läs mer

Kommunfullmäktige 2011-05-16 1. Svenljungasalen kommunhuset Svenljunga kl. 18.00 19.00

Kommunfullmäktige 2011-05-16 1. Svenljungasalen kommunhuset Svenljunga kl. 18.00 19.00 SVENLJUNGA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 2011-05-16 1 Plats och tid Svenljungasalen kommunhuset Svenljunga kl. 18.00 19.00 Beslutande Se blad nr 2 Övriga deltagare Ida Josefsson, kommunsekreterare

Läs mer

Protokoll 1 (12) Se nästa sida. Annika Nilsson, sekreterare Marcus Willman, kommundirektör. Pierre Esbjörnsson (S) Jörgen Sjöslätt (C) Anslag/bevis

Protokoll 1 (12) Se nästa sida. Annika Nilsson, sekreterare Marcus Willman, kommundirektör. Pierre Esbjörnsson (S) Jörgen Sjöslätt (C) Anslag/bevis Protokoll 1 (12) Plats och tid Nils/Holger, kommunhuset i Skurup, 2016-11-16, kl. 18.00 18.15 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Annika Nilsson, sekreterare Marcus Willman, kommundirektör Justerade

Läs mer

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunstyrelsen (11) Enligt särskild förteckning, sid 2. Enligt särskild förteckning, sid 2

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunstyrelsen (11) Enligt särskild förteckning, sid 2. Enligt särskild förteckning, sid 2 2006-12-29 1 (11) Plats och tid Rådhuset, kl 08.30-09.20 Beslutande Enligt särskild förteckning, sid 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sid 2 Utses att justera Justeringens plats och tid

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stadshuset, rum 1, kl 15.00-15.15 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2006-11-22 1 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats/tid Tommy Nilsson (s) ordf Lars Olsson (c)

Läs mer

Måndag 14 januari 2019, Kl. 16:00. Mats Pettersson, kommunchef Maria Landström, kommunsekreterare. Maria Landström.

Måndag 14 januari 2019, Kl. 16:00. Mats Pettersson, kommunchef Maria Landström, kommunsekreterare. Maria Landström. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Utses att justera Justeringens plats och tid Beslutande Övriga deltagare Gällivare Folkets hus, Blå Forell Måndag 14 januari 2019 kl.13:15 13:45 Fredric Olofsson

Läs mer

Kommunstyrelsen 2012-01-30 1

Kommunstyrelsen 2012-01-30 1 SVENLJUNGA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 2012-01-30 1 Plats och tid Kommunhuset Svenljunga kl 14.00 18.30 (Ajournering 18.00 18.15) Ej tjänstgörande ersättare Beslutande Eva Johansson (C)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2018-04-04, kl. 08:00-11:33 Sammanträdesdatum s. 1 (9) Beslutande Övriga deltagare Robert Wenglén (M) Christian Idström (M) Remco Andersson (L) Lisa Bäck (S) Lennart

Läs mer

Göran Lidström, Sekr. Gunnel Karlsson Personalchef Lars Ekbäck Ekonomichef 198. Rickard Norberg BEVIS OM ANSLAG

Göran Lidström, Sekr. Gunnel Karlsson Personalchef Lars Ekbäck Ekonomichef 198. Rickard Norberg BEVIS OM ANSLAG VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(11) Plats och tid Förvaltningshuset, Onsdagen den 7 september 2011, kl. 15.00-17.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Åke Nilsson, ordf. Anita Johansson Ewa Hed

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 08.30-10.40 Beslutande Bo Bergman Lars Hagberg Göran Berglund Lars Rosander Lennart Beijer Övriga deltagande Magnus

Läs mer

Protokollet förvaras på kultur- och fritidsförvaltningen

Protokollet förvaras på kultur- och fritidsförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1(2) Plats och tid Höken, vån 3, Folkets Hus, Ludvika, tisdagen den 15 maj 2018, kl 9.00-10.15 Beslutande ledamöter Sten G Johansson (V) Susanne Andersson (S)

Läs mer

Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl , ajournering

Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl , ajournering 1(11) Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl 9.00-11.20, ajournering 11.10-11.15 Beslutande Ledamöter Anders Månsson (S), ordf Christer Landin (S) Stefan Svalö (S) Bert Roos (S) Lars Karlsson (S) Ninnie Lindell

Läs mer

Utbildningsnämnden (9)

Utbildningsnämnden (9) Utbildningsnämnden 2013-08-28 1 (9) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 28 augusti kl. 9.00 11.50 med ajournering klockan 11.05 11.18. Bodil

Läs mer

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 14 juni 2012 kl. 8.00 9.15 ajournering kl. 8.15-9.05

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 14 juni 2012 kl. 8.00 9.15 ajournering kl. 8.15-9.05 Kommunstyrelsen 1 (7) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 14 juni 2012 kl. 8.00 9.15 ajournering kl. 8.15-9.05 Harald Hjalmarsson (M), ordf. Christin Rampeltin Molin (M) Katarina

Läs mer

44 FÖREDRAGNINGSLISTA

44 FÖREDRAGNINGSLISTA 44 FÖREDRAGNINGSLISTA Datum Sida 2015-04-16 16 (20) KOMMUNFULLMÄKTIGE Dnr KSF 2014/278 11 Svar på motion Om förändring av VAtaxan från Anette Bächi (MP) Förslag till beslut Kommunfullmäktige beslutar Avslå

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 31 oktober 2011 kl. 08:00-10:00.

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 31 oktober 2011 kl. 08:00-10:00. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (7) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 31 oktober 2011 kl. 08:00-10:00. Beslutande Stig Eng (C) Ordförande Monica Olsson (S)

Läs mer

HJO KOMMUN Kommunfullmäktige

HJO KOMMUN Kommunfullmäktige SAMMANTRÄDES PROTOKOLL 1 Plats och tid Deltagande Medborgarhuset Park, kl 18.30-19.00 Beslutande Samtliga ordinarie ledamöter utom: Ida Hägne ( s) Jörgen Fransson (s) Karl Johan Froh (m) Anna Johansson

Läs mer

Olof Johansson (kd) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Finspångs kommun: Kommunstyrelsen

Olof Johansson (kd) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Finspångs kommun: Kommunstyrelsen Plats och tid Hotell de Geer, kl. 11.00 11.05 2008-08-27 1 (7) Beslutande Stig Andersson (s), ordförande Elisabet Rehn (v) Denny Lawrot (c) Rune Haagel (s) Jan-Erik Svenblad (s) Stefan Pettersson (s) Inge

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (6) Kommunstyrelsen 2011-06-15

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (6) Kommunstyrelsen 2011-06-15 Sammanträdesprotokoll Blad 1 (6) Kommunstyrelsen 2011-06-15 Plats och tid kommunhuset rum 292 kl 15.00-17.20 Beslutande Olov Zakrisson (S) Catharina Fredriksson (S) Dag Bergentoft (M) Patrik Renfors (V)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 1(6) Sammanträdesprotokoll Tid och plats 2017-03-29 - Kommunhuset klockan 16.45-17.05. Beslutande Carina Zachau (M) - ordförande Gunnar Edvardsson (KD) - förste vice ordförande Bjarne Daa(S) - tjänstgörande

Läs mer

Kommunchef Håkan Bergsten Kommunfullmäktiges ordförande Stefan Zunko (S) Emma Dahlin Aktivitetshuset skjortan den 27 september 2018

Kommunchef Håkan Bergsten Kommunfullmäktiges ordförande Stefan Zunko (S) Emma Dahlin Aktivitetshuset skjortan den 27 september 2018 Plats och tid Aktivitetshuset skjortan Kl 16:30-17:50 Beslutande Anders Berglöv (S), ordförande Emma Dahlin (M), 1:e vice ordförande Karina Bundgaard Krogh (C), 2:e vice ordförande Terese Larsson (S) Torbjörn

Läs mer

Jenny Önnevik (S), ordförande Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Peter Svensson (S) Elisabeth Stenberg Michalski (S)

Jenny Önnevik (S), ordförande Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Peter Svensson (S) Elisabeth Stenberg Michalski (S) 1(16) Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 12.00 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Peter Svensson (S) Tjänstgörande ersättare Elisabeth

Läs mer

Kommunstyrelsen 2013-06-17 1. Kommunhuset Svenljunga kl 14.00 16.30 Ajournering 16.00 16.15 Ej tjänstgörande ersättare Beslutande

Kommunstyrelsen 2013-06-17 1. Kommunhuset Svenljunga kl 14.00 16.30 Ajournering 16.00 16.15 Ej tjänstgörande ersättare Beslutande SVENLJUNGA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 2013-06-17 1 Plats och tid Kommunhuset Svenljunga kl 14.00 16.30 Ajournering 16.00 16.15 Ej tjänstgörande ersättare Beslutande Eva Johansson (C)

Läs mer

Lennart Hermansson, teknik- och fritidschef, 56-60 och 62 Björn Thorsson, enhetschef, 62 1 Christian Bagan, kommunsekreterare

Lennart Hermansson, teknik- och fritidschef, 56-60 och 62 Björn Thorsson, enhetschef, 62 1 Christian Bagan, kommunsekreterare 1(10) Plats och tid Kommunhuset, lokal: Kulltorp, kl 15.00-17.20 Beslutande Nicklas Huuva (KD), ordförande Bengt-Göran Johansson (S), 1:e vice ordförande LarsÅke Magnusson (KD) ersätter Karolina Sköld

Läs mer

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden 2010-05-25. Omedelbar justering

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden 2010-05-25. Omedelbar justering Kultur- och fritidsnämnden Omedelbar justering 46 Kultur- och fritidsnämnden sammanträde 46. Angående laglighetsprövning enligt kommunallagen av beslut 2010-02-23, 16; Besparingar 2009-2011 på kultur-

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (6)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (6) Plats Lomma kommunhus, Sammanträdesrum Önnerup Tid 2019-10-15, kl. 08:03-10:58 Sammanträdesdatum s. 1 (6) Beslutande Övriga deltagare Susanne Borgelius (M) Charlott Enocson (M) Pia Johnson (S) Christian

Läs mer

Sammanträdesdatum. Harry Rantakyrö, S Jan Larsson, S Maria Törmä Lindmark, S, 1-2 Laila Mäki, S Britta Tervaniemi, V

Sammanträdesdatum. Harry Rantakyrö, S Jan Larsson, S Maria Törmä Lindmark, S, 1-2 Laila Mäki, S Britta Tervaniemi, V PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2016-02-03, kl 0900-1200 ande Harry Rantakyrö, S Jan Larsson, S Maria Törmä Lindmark, S, 1-2 Laila Mäki, S Britta Tervaniemi,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum 1, kl. 15.30-15.50 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Bo-Anders Thornberg (m) ordförande Lars-Göran

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunledningsutskottet 2012-01-19 1 (6)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunledningsutskottet 2012-01-19 1 (6) Kommunledningsutskottet 2012-01-19 1 (6) Plats och tid Kommunkontoret i Mörbylånga klockan 09.00 11.50 Beslutande Kent Ingvarsson (M), ordförande Hans Sabelström (C) Malin Hedberg (S) Anette Håkansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2015 06 24 1 av 7 Plats och tid: Beslutande: Övriga närvarande: Kommunkontoret i Båstad, onsdagen den 24 juni, kl. 17.00 17.35 i Astrakanen. Bo Wendt (BP), Ordförande Gösta Gebauer (C), 1:e vice ordförande

Läs mer

Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott 2012-09-04 1 (8)

Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott 2012-09-04 1 (8) Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott 2012-09-04 1 (8) Plats och tid Räddningstjänsten i Hyltebruk, kl. 15.40-16.20 Beslutande Övriga deltagare Åke Morin (KV) ordförande Maria Johansson Arnström (S) Bo

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stadshuset, rum 1, kl 13.00-13.25 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2007-03-28 1 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats/tid Bo-Anders Thornberg (m) ordf Lars Olsson

Läs mer

Carina Persson. Karl-Erik Olsson 2018-

Carina Persson. Karl-Erik Olsson 2018- 1 1 Plats och tid Rådhuset, Stora salen, kl 13.3014.15 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens plats och tid

Läs mer

Dan Nilsson (S), ordf. Malin Wimmerström (S) Marcus Fridlund, (S), tjg. ers. Conny Tyrberg (C)

Dan Nilsson (S), ordf. Malin Wimmerström (S) Marcus Fridlund, (S), tjg. ers. Conny Tyrberg (C) 2019-07-08 1 (10) Plats och tid Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 8 juli 2019 kl. 10.00 10.30 Beslutande Dan Nilsson (S), ordf. Malin Wimmerström (S) Marcus Fridlund, (S), tjg. ers. Conny Tyrberg

Läs mer

Barbro Johansson, kontorschef Nina Thiel, resultatenhetschef Väsby Vård och Omsorg Lidia Wasniewski, controller Jenny Magnusson, nämndsekreterare

Barbro Johansson, kontorschef Nina Thiel, resultatenhetschef Väsby Vård och Omsorg Lidia Wasniewski, controller Jenny Magnusson, nämndsekreterare Produktionsstyrelsen 2012-05-15 1 Plats och tid Beslutande Messingen, Love Almqvists torg 1, lokal: Ragnvald Tisdagen den 15 maj 2012, klockan 19:00-21.40 Ledamöter: Johan Hjelmstrand (M), ordf. Kent Hjalmarsson

Läs mer

Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 9:00-12:30 Ajournering kl. 11:35-11:50 Anders Nilsson, ordförande

Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 9:00-12:30 Ajournering kl. 11:35-11:50 Anders Nilsson, ordförande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2016-09-12 kl. 9:00-12:30 Ajournering kl. 11:35-11:50 Beslutande Anders Nilsson, ordförande Christer Olsson,

Läs mer

Malin Svan (C) ANSLAG/BEVIS

Malin Svan (C) ANSLAG/BEVIS Barn- och ungdomsnämnden 2015-05-06 1 (7) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Hörsalen Kl. 17:00-17:45 Maria Hedin (S) ordförande Mensur Dushi (S) 1:e vice ordförande Malin Svan (C) 2:e vice ordförande

Läs mer

Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan. Eva Olsson (fp) ers f Kenneth Carlsson (fp) Rune Månsson (s) Magnus Malm (m)

Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan. Eva Olsson (fp) ers f Kenneth Carlsson (fp) Rune Månsson (s) Magnus Malm (m) 1(1) Plats och tid: 13.00 16.30 Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan Beslutande: Närvarande ej tjänstgörande ersättare Olle Hagström Bo Johansson Zaid Långström (s) ordf Ann Marie

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott 2019-03-28 Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott 2019-03-28 13Verksamhetsinformation... 2 14 Renhållningstaxa... 3 15 Medborgarförslag Området mellan riksväg 70 och järnvägen i centrala Säter... 4 16

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 11 september 2018 kl. 08:30-11.35 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Lars

Läs mer

Ing-Britt Andersson ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Ing-Britt Andersson ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsen 2013-06-24 1 (8) Plats och tid: Kommunkontoret i Kisa, sammanträdesrum Sjön 2013-06-24 klockan 14.00-17.10 Beslutande: Pia Tingvall (C), ordförande Pär-Anders Olovsson (C) Pontus Wessman

Läs mer

Ekonomi- och personalutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Fredrik Löfqvist, kommunchef Karolina Larsson, nämndsekreterare, ej 49

Ekonomi- och personalutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Fredrik Löfqvist, kommunchef Karolina Larsson, nämndsekreterare, ej 49 Sida 1 Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, kl 15.00 16.10. Beslutande Torbjörn Ekelund (FP), ordförande Anette Hallberg (S), tjänstgörande ersättare för Birgitta Jönsson (S) Christer Laurell (C) Ej

Läs mer

Vid uppropet antecknas närvaro för 42 ordinarie ledamöter, 6 tjänstgörande ersättare och 10 ej tjänstgörande ersättare, bilaga A.

Vid uppropet antecknas närvaro för 42 ordinarie ledamöter, 6 tjänstgörande ersättare och 10 ej tjänstgörande ersättare, bilaga A. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Sammanträdesdatum 2018-06-12 Sessionssalen, kommunhuset, kl. 16:00 21:45 Ajournering kl, 17:30-18:00 samt kl. 21:15-21:25 64-69 Vid uppropet antecknas närvaro för 42 ordinarie

Läs mer

Justering av Beredningen för tillväxt och samhällsbyggandes protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av Beredningen för tillväxt och samhällsbyggandes protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla 2010-12-21 16 (21) Plats och tid Kommunhuset, A-salen, Tierp, kl 14.00 16.30 Beslutande Se förteckning sid 17 Övriga närvarande Claes Breitholtz, konsult Krister Sernbo. konsult Helena Gåije, planarkitekt

Läs mer

TRELLEBORGS KOMMUN Kommunstyrelsen

TRELLEBORGS KOMMUN Kommunstyrelsen Protokollsutdrag 1 (5) Plats och tid Sessionssalen 2 vån, Rådhuset, Trelleborg kl. 09.00. Beslutande Anitha Lata (S) Catherine Persson (S) Helmuth Petersén (SD) Ina Liljeberg (M) Lars Mikkelä (M) Nils-Gunnar

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Samlingssalen, Kyrkbacksskolan, Kopparberg Tid 18.30-20.05 Beslutande Enligt bilaga. Övriga deltagande Anders Andersson, sekreterare Bo Wallströmer, tillförordnad

Läs mer

Socialnämnden (11)

Socialnämnden (11) 2015-12-22 1 (11) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2015-12-22 kl. 9:00-10:10 Ajournering kl. 9:05-9:20, 9:45-9:50 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare

Läs mer

Fredrik Axelsson (M) Pierre Månsson (FP) Sven Nilsson (C) Kalle Heise (MP) Henry Larsson (S Anders Sensson (S) Niclas Nilsson (SD)

Fredrik Axelsson (M) Pierre Månsson (FP) Sven Nilsson (C) Kalle Heise (MP) Henry Larsson (S Anders Sensson (S) Niclas Nilsson (SD) KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-10-26 (10) Plats och tid Björkhemsvägen 13, Kristianstad kl 10.00 11.15 Beslutande Fredrik Axelsson (M)

Läs mer

Se bilagd förteckning

Se bilagd förteckning Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunfullmäktige 2007-03-22 1 Plats och tid Torsdag 22 mars 2007 kl 19.00-19.50 Beslutande Se bilagd förteckning Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum STENUNGSUNDS KOMMUN KOMMUNSTYRELSENS PERSONAL- OCH EKONOMIUTSKOTT Tid 9:00: - 11:00 Plats Kommunhuset, Skeppet Ledamöter Sofia Westergren (M) ordförande Bo Pettersson (S) vice ordförande Lisbeth Svensson

Läs mer

Rose-Marie Henriksson. Ann-Charlott Svensson. Rose-Marie Henriksson. ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ:

Rose-Marie Henriksson. Ann-Charlott Svensson. Rose-Marie Henriksson. ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ: Hemvårdsnämnden 2010-08-11 1(7) Plats och tid: Södra vägen 5, Stora sammanträdesrummet, kl 16:00 17:45 Beslutande: Ann-Charlott Svensson (M), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Hanne Jönsson (M) Tord

Läs mer

Kommunstyrelsen 2012-09-27. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1 2012-09-27 17:30-18:05. Lars-Åke Gustavsson

Kommunstyrelsen 2012-09-27. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1 2012-09-27 17:30-18:05. Lars-Åke Gustavsson 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1 2012-09-27 17:30-18:05 Beslutande Bengt Torstensson Lotta Husberg Kerstin Gadde Veronica Almroth Claes Nordevik Hans Pernervik Els-Marie Ragnar Bo Andersson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Hässleholm Kulturhus, Röda salongen, kl. 08.13-08.25 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Urban Widmark (M) ordförande

Läs mer

Kommunstyrelsens kansli måndag kl 15.00

Kommunstyrelsens kansli måndag kl 15.00 1(13) Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl 09.00-10.40 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Anders Månsson (S), ordf Christer Landin (S) Niklas Svalö (S) Martin Fridehjelm (S) Ulrika Thulin (S) Bert

Läs mer

Vid uppropet antecknas närvaro för 41 ordinarie ledamöter, 8 tjänstgörande ersättare och 13 ej tjänstgörande ersättare, bilaga A.

Vid uppropet antecknas närvaro för 41 ordinarie ledamöter, 8 tjänstgörande ersättare och 13 ej tjänstgörande ersättare, bilaga A. 1 Sessionssalen, kommunhuset, kl. 18:30 20:35 44-52 Vid uppropet antecknas närvaro för 41 ordinarie ledamöter, 8 tjänstgörande ersättare och 13 ej tjänstgörande ersättare, bilaga A. Plats och tid Paragrafer

Läs mer

Samhällsbyggnadsnämnden

Samhällsbyggnadsnämnden 1 (5) Plats och tid Angarnsrummet, Tunahuset, Vallentuna. Kl 18.00-18.40 ande Ersättare Övriga närvarande Elwe Nilsson (M), ordförande, Erika Nordell (C), Lage Jansson (M), Ewa Thorin (M), Ragnar Dahl

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsen. Sammanträdesdatum 2015-05-25

PROTOKOLL Kommunstyrelsen. Sammanträdesdatum 2015-05-25 KOMMUNSTYRELSEN Tid Kl. 10:00 11:50 Ajournering 11.40 11.45 för överläggningar Plats Ledamöter Skeppet, Kommunhuset Se bilaga Övriga Kicki Nordberg kommunchef Anette Oscarsson sektorschef sektor stödfunktioner

Läs mer

Protokoll 1 (12) Se nästa sida. Christian Björkqvist. Lena Axelsson (S) Ann-Helen Nilsson (C) Anslag/bevis

Protokoll 1 (12) Se nästa sida. Christian Björkqvist. Lena Axelsson (S) Ann-Helen Nilsson (C) Anslag/bevis Protokoll 1 (12) Plats och tid Politikerrummet, kommunhuset, 2018-09-13, kl. 13.00 14.30 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Christian Björkqvist, kanslichef, sekreterare Justerade paragrafer 36-41

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Planutskott Sammanträdesdatum 2014-02-20 Sida 1 (7)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Planutskott Sammanträdesdatum 2014-02-20 Sida 1 (7) Planutskott Sammanträdesdatum 2014-02-20 Sida 1 (7) Plats och tid Stora sessionssalen, kl. 9:00-11.30 Beslutande Katja Larsson, ordförande Sven Sonesson (M), tjg. ers. Lars Johnson (M) Mats Lithner (FP)

Läs mer

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-03-08

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-03-08 TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Plats och tid Torskolans bibliotek torsdagen den 8 mars kl. 17.30-18.45. Beslutande Sören Bondesson (s), ordförande Ann Ludwigsson (s) Sebina Masinovic (s)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2018-05-30, kl. 08:00-10:48 Sammanträdesdatum s. 1 (7) Beslutande Övriga deltagare Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Christian Idström (M) Remco Andersson (L) Lisa

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag. MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens tekniska utskott 2014-08-15. Innehåll. 101 Antagande av städentreprenad...

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag. MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens tekniska utskott 2014-08-15. Innehåll. 101 Antagande av städentreprenad... Kommunstyrelsens tekniska utskott Sammanträdesdag 2014-08-15 Innehåll 101 Antagande av städentreprenad... 136 2014-08-15 135 Plats och tid Bjurbäcksrummet kl. 09.00-09.25 ande Thore Thorstensson, ordf.

Läs mer

Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Lena Hasting, S Tomas Söreling, S Lars Rönnlund, kommunchef Britt Idensjö, sekreterare

Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Lena Hasting, S Tomas Söreling, S Lars Rönnlund, kommunchef Britt Idensjö, sekreterare Plats och tid Sessionssalen kommunhuset i Hultsfred 1 december 2015 kl. 08.30-12.45 Beslutande Övriga deltagande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Lena Hasting, S Tomas Söreling, S Lars Rönnlund,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 26 augusti 2015 kl. 08.00-11.20 Beslutande Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Christian Idström (M) Remco

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 114 Plats och tid Kulturhuset Björnen kl 19.00-20.20 Beslutande Enligt sammanträdeslista, Bilaga A Övriga närvarande Ulf Carlsson (m) Ewa Rawlings-Olsson Ulf Cronbring (s) Ulf Strömstedt,

Läs mer

26 ordinarie ledamöter jämte 8 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

26 ordinarie ledamöter jämte 8 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunfullmäktige 2011-06-29 104 Plats och tid Nora Stadshotell, 2011-06-29 kl 18.00-19.30 Beslutande 26 ordinarie ledamöter jämte 8 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13:30-17:35 Paus 14.55-15.05, 15.35-15.45 Beslutande S Lisa Dahlberg L Niklas Herneryd C Leif Sternfeldt M Tomas

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer 94-103. ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunstyrelsen

Underskrifter Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer 94-103. ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 24 september 2014 1(12) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-15.50 Ajournering kl. 14.47-15.00, 15.23-15.45 Beslutande: Ersättare: Per Gruvberger, ordf Sune Frisk Marina

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum:

PROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum: 1(6) Plats och tid Konferensrum 105, Ale Kulturrum, kl. 09:30-09:40 Beslutande Närvarande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Paula Örn (S), ordförande Dennis Ljunggren

Läs mer

Kommunstyrelsen. Anslag / Bevis. Protokoll Måndag 27 juni 2016 kl , Svenljungasalen norr, kommunhuset Ajournering

Kommunstyrelsen. Anslag / Bevis. Protokoll Måndag 27 juni 2016 kl , Svenljungasalen norr, kommunhuset Ajournering Plats och tid ande Ledamöter Måndag 27 juni 2016 kl. 14.00 15.30, Svenljungasalen norr, kommunhuset Ajournering 14.50 15.00 Stefan Carlsson (S), ordförande Johan Björkman (M), vice ordförande Per Andersson

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sammanträdesprotokoll 1(9) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred kl. 14.00-14.20 Beslutande Kira Berg, s Åke Bergh, m Jonny Bengtsson, s Sture Persson, m Silva Andersson, s Per-Inge Petterson,

Läs mer

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 21 november 2011 kl ajournering kl

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 21 november 2011 kl ajournering kl Kommunstyrelsen 1 (8) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 21 november 2011 kl. 13.00 14.00 ajournering kl. 13.30-13.40 Harald Hjalmarsson (M), ordf. Christin Rampeltin Molin

Läs mer

Ljungaskolan, Sävsjö 19.00-22.00

Ljungaskolan, Sävsjö 19.00-22.00 Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-05-22 Plats och tid Ljungaskolan, Sävsjö 19.00-22.00 ande Ordinarie ledamöter: Anna-Karin Yngvesson, kd, ordförande

Läs mer

Chatarina Gustafsson (m), ersättare Kerstin Hörnqvist, sekreterare. Justeringens tid och plats: Kommunkontoret, , kl 10.

Chatarina Gustafsson (m), ersättare Kerstin Hörnqvist, sekreterare. Justeringens tid och plats: Kommunkontoret, , kl 10. 1 (5) Plats och tid: Kommunkontoret, kl 8.30-9.15 Beslutande: Övriga närvarande: Utses att justera: Ulla-Maj Andersson (s), ordförande Bengt Åberg (s) Thomas Johansson (s), tj ers. Assar Nilsson (s) Mona

Läs mer