1(17) ÅRSREDOVISNING 2011

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "1(17) ÅRSREDOVISNING 2011"

Transkript

1 1(17) ÅRSREDOVISNING 2011

2 Årsredovisning Datum Vårt dnr Sidnr /2012 2(17) Ert datum Ert dnr Verksamhetsredogörelse för budgetåret 2011 Inledning Gentekniknämnden inrättades den 1 juli Nämnden har till uppgift att genom rådgivande verksamhet främja en etiskt försvarbar och säker användning av gentekniken så att människors och djurs hälsa och miljön skyddas. I det sammanhanget ska hänsyn tas till vikten av att ett gott forskningspolitiskt klimat upprätthålls. Nämnden ska yttra sig vid ansökningar om tillstånd enligt miljöbalken, ge råd till berörda myndigheter i frågor om genteknik samt sprida kunskap om den gentekniska utvecklingen. I samband med årsredovisningen ska nämnden till regeringen lämna en översiktlig redovisning av utvecklingen av gentekniken under det senaste räkenskapsåret med uppgift om hur forskning och utveckling har påverkats av miljöbalkens regler på området och de föreskrifter som har meddelats med stöd av dessa regler. Dessa redovisas separat till regeringen. Den 1 januari 2011 påbörjade nämndens ledamöter en ny mandatperiod och i samband därmed fick nämnden sju nya ledamöter och lika många nya ersättare. Samtidigt ändrades nämndens instruktion och antalet ledamöter och ersättare utökades från 14 till 15 personer Under 2011 har 11 sammanträden hållits i nämnden. Nämnden har ett kansli med två anställda. En konsult anlitades under året för att följa och rapportera om forskning och utveckling inom främst det medicinsk-genetiska området. Gentekniknämndens verksamhet Människors hälsa, djurs hälsa och miljöskydd 1 Yttranden Nämnden har: till Socialdepartementet lämnat synpunkter på betänkandet En ny biobankslag, SOU 2010:81. till Miljödepartementet lämnat synpunkter på författningsförslag med anledning av inrättandet av Havs-och vattenmyndigheten. till Landsbygdsdepartementet lämnat synpunkter på promemorian Genomförande av EU:s direktiv om skydd av djur som används for vetenskapliga ändamål. till Livsmedelsverket lämnat synpunkter på åtta ansökningar om marknadsgodkännande av genetiskt modifierade grödor för livsmedel, foder, import och bearbetning.

3 Årsredovisning Datum Vårt dnr Sidnr /2012 3(17) till Jordbruksverket lämnat synpunkter på tre ansökningar om kommersiell odling av genetiskt modifierade växter, sex ansökningar om tillstånd att få bedriva fältförsök och en ansökan om marknadsgodkännande för livsmedel, foder, import och bearbetning. till Jordbruksverket lämnar synpunkter på den europeiska livsmedelssäkerhetsmyndighetens GMO-panels uppdaterade riktlinjer för miljöriskbedömning av genetiskt modifierade växter och ett bakgrundsdokument om icke-målorganismer. tagit del av GMO-panelens uppdaterade riktlinjer for miljöövervakning av genetiskt modifierade växter. till Arbetsmiljöverket lämnat synpunkter på förslag till föreskrifter om innesluten användning av genetiskt modifierade mikroorganismer samt allmänna råd om tillämpningen av föreskrifterna. till Naturvårdsverket lämnat synpunkter på Sveriges andra nationalrapport till Cartagenaprotokollet. Dessutom har nämnden lämnat in en skrivelse om kommersiella gentester och nya tekniker och GMO-lagstiftningen till Justitiedepartementet. 2 Information Kanslichefen har under året: föreläst om lagstiftningen kring genetiskt modifierade organismer (GMO) för mastersstudenter vid Uppsala universitet och Sveriges lantbruksuniversitet. föreläst om GMO-lagstiftningen och deltagit i en paneldiskussion under en forskarutbildningskurs vid Sveriges lantbruksuniversitet. deltagit i planeringsarbetet av forskningsrådet Formas populärvetenskapliga bok Genteknik som tar skruv samt skrivit bokens faktaruta om GMO-lagstiftningen. medverkat vid två möten anordnande av LRF:s genteknikkommitté och bl.a. informerat om nya tekniker. Vi dessa möten deltog bl.a. företrädare för departement, myndigheter, Biodlarnas riksförbund, Ekologiska odlare, livsmedelsföretag och förädlingsföretag. medverkat vid två nätverksmöten kring GMO-frågor arrangerade av Bio- Consult AB och informerat om nämndens etiska bedömningar och om nya tekniker och GMO-lagstiftningen. Vid dessa möten deltog bl.a. företrädare för departement, myndigheter, livsmedelsföretag, förädlingsföretag, forskare och konsumentorganisationer. intervjuats för artiklar i Vetenskap & historia, Världshorisont, Naturvetaren, Helsingborgsposten och Svenska Dagbladet. kontinuerligt uppdaterat Forskningsnytt på nämndens webbplats. besvarat frågor om genteknik via telefon och e-post. En väsentlig del av informationsarbetet utgörs av den årliga rapporten Genteknikens utveckling. Rapporten består av populärvetenskapliga sammanfattningar från artiklar publicerade i internationella, vetenskapliga tidskrifter samt information om olika händelser inom EU. Rapporten sammanställs av kanslichefen och nämndens konsult Natalie von der Lehr.

4 Årsredovisning Datum Vårt dnr Sidnr /2012 4(17) 3 Seminarier och möten Kansliet har deltagit i de två möten som under året arrangerats inom GMOmyndigheternas nätverk. Vid ett av dessa möten deltog även ordföranden. Kanslichefen och ledamot Nils Uddenberg medverkade som kommentatorer vid workshopen Innovation och risker exemplen nanoteknologi och GMO. Vid workshopen deltog även några av nämndens politiskt valda ledamöter. En fransk parlamentarisk, vetenskaplig kommission har initierat arbetet Innovationer risker och rädsla som ska ligga till grund för beslutsfattare. Workshopen arrangerades av Svensk-franska vänföreningen i riksdagen med syftet att jämföra franska och svenska erfarenheter och ge en bild av hur försiktighetsprincipen används på nationell och europeisk nivå. Kanslichefen och ordföranden har deltagit i konferensen Nordic Biobank Research i Uppsala. Konferensen anordnades av Nordiska ministerrådets bioetikkommitté, Centrum för forsknings- & bioetik vid Uppsala universitet och Biobanking and Molecular Resources Infrastructure of Sweden. Kansliet och ordföranden har informerat Justitieutskottet om Gentekniknämnden och aktuella frågor på området. Kanslichefen har under året: tillsammans med Katarina Eskils från Arbetsmiljöverket via en föreläsning och efterföljande diskussion informerat tjänstemän vid Landsbygdsdepartementet, Miljödepartementet och Utrikesdepartementet om nya tekniker i förhållande till nuvarande GMO-lagstiftning. medverkat vid Miljö- och jordbruksutskottets seminarium/utfrågning om GMO. deltagit i ett forskningsseminarium om genetiskt modifierade träd och klonskogsbruk arrangerat av Kungliga Skogs- och Lantbruksakademien. deltagit i seminariet Genmodifiering och mat arrangerat av Vetenskap och allmänhet inom det europeiska projektet ComScience. Projektet syfte är att prova nya former för samtal om forskning. deltagit vid seminariet Genvägar eller senvägar arrangerat av Expertgruppen för miljöstudier vid Finansdepartementet. Vid mötet deltog även några av nämndens politiskt valda ledamöter. 4 Föredrag vid nämndens möten Lars Johansson, Läkemedelsverket, informerade nämnden om omarbetningen av EU-direktivet om medicintekniska produkter för in vitro-diagnostik. Doktor Viktoria Wibeck, Linköpings universitet, föreläste under rubriken Hur osäkerheter och risker med GMO kommuniceras till och uppfattas av medborgarna. Vice ordförande Fredrik von Arnold informerade nämndens ledamöter om patentlagstiftningen och växtförädlarrätten. Lotta Rydhmer informerade nämnden om forskningsprogrammet Mistra Biotech. Kanslichefen höll fyra föreläsningar i grundläggande genetik, genteknik och nya tekniker.

5 Årsredovisning Datum Vårt dnr Sidnr /2012 5(17) Följande personer bjöds in till ett av nämndens möten för att ge sin syn på hur forskning och utveckling påverkas av miljöbalkens regler på genteknikområdet: Professor Stefan Jansson, institutionen för växtfysiologi, Umeå universitet Doktor Iréne Kamnert, Plant Science Sweden BASF 5 Studiebesök Den 9 september besökte nämnden Science for Life Lab vid Karolinska institutet i Solna. Science for Life Lab är ett samarbete mellan Stockholms universitet, Karolinska institutet, Kungliga Tekniska högskolan och Uppsala universitet. Centret kombinerar avancerat tekniskt kunnande med spjutspetsteknologi som används inom olika molekylära biovetenskaper. Nämnden fick bland annat ta del av två olika forskningsprojekt inom vilka centrets kunskap och utrustning används, dels analys av populationer av mikroorganismer i Östersjön, dels analys av monogent nedärvda sjukdomar. 6 EU-arbete Kanslichefen har under året deltagit i en av EU-kommissionen tillsatt vetenskaplig arbetsgrupp som har till uppgift att analysera nya tekniker i förhållande till direktiv (2001/18/EG) om avsiktlig utsättning av genetiskt modifierade organismer i miljön och direktiv (2009/41/EG) om innesluten användning av genetiskt modifierade mikroorganismer. Två två-dagarsmöten har hållits i Bryssel och en rapport färdigställts via e-post.

6 6(17) RESULTATRÄKNING (tkr) Not Verksamhetens intäkter Intäkter av anslag Intäkter av avgifter och andra ersättningar Intäkter av bidrag 0 1 Finansiella intäkter Summa Verksamhetens kostnader Kostnader för personal Kostnader för lokaler Övriga driftkostnader Avskrivningar och nedskrivningar -1-5 Summa Verksamhetsutfall -1-5 Årets kapitalförändring

7 7(17) BALANSRÄKNING (tkr) Not TILLGÅNGAR Materiella anläggningstillgångar Maskiner, inventarier, installationer m.m Summa 7 8 Fordringar Fordringar hos andra myndigheter Summa Periodavgränsningsposter Förutbetalda kostnader Summa Avräkning med statsverket Avräkning med statsverket Summa Kassa och bank Behållning räntekonto i Riksgäldskontoret Summa SUMMA TILLGÅNGAR KAPITAL OCH SKULDER Myndighetskapital Statskapital Kapitalförändring enligt resultaträkningen -1-5 Summa 7 8 Avsättningar Övriga avsättningar Summa Skulder m.m. Skulder till andra myndigheter Leverantörsskulder Övriga skulder Summa Periodavgränsningsposter Upplupna kostnader Summa SUMMA KAPITAL OCH SKULDER

8 8(17) ANSLAGSREDOVISNING Redovisning mot anslag Anslag Ing. över- Årets till- Totalt Utgifter Utgående (tkr) förings- delning disponi- överbelopp enl. regl. belt föringsbrev belopp belopp Not Uo 4 1:9 Ramanslag ap.1 Gentekniknämnden Summa

9 9(17) TILLÄGGSUPPLYSNINGAR OCH NOTER Alla belopp redovisas i tusentals kronor (tkr) om inget annat anges. Till följd av detta kan summeringsdifferenser förekomma. TILLÄGGSUPPLYSNINGAR Redovisningsprinciper Tillämpade redovisningsprinciper Gentekniksnämndens bokföring följer god redovisningssed och förordningen (2000:606) om myndigheters bokföring samt ESV:s föreskrifter och allmänna råd till denna. Årsredovisningen är upprättad i enlighet med förordningen (2000:605) om årsredovisning och budgetunderlag samt ESV:s föreskrifter och allmänna råd till denna. I enlighet med ESV:s föreskrifter till 10 FBF tillämpar myndigheten brytdagen den 5 januari. Brytdagen föregående år var den 10 januari. Efter brytdagen har fakturor överstigande 10 tkr bokförts som periodavgränsningsposter. Kostnadsmässig anslagsavräkning Semesterdagar som intjänats före år 2009 avräknas fr. o. m. år 2009 anslaget först vid uttaget enligt undantagsbestämmelsen. Utgående balans år 2010, 34 tkr, har år 2011 inte minskat. Upplysningar om avvikelser Avvikelser från ekonomiadministrativa regler Gentekniknämnden undantas från kraven enligt 3 kap. förordningen (2000:605) om årsredovisning och budgetunderlag. I årsredovisningen ska nämnden dock översikligt ange hur verksamheten bedrivits. Gentekniknämnden ska inte finansiera investeringar i anläggningstillgångar som används i verksamheten med lån i Riksgäldskontoret enligt kapitalförsörjningsförordningen (1996:1188). Sådana investeringar ska i stället finansieras från anslaget. Värderingsprinciper Anläggningstillgångar Som anläggningstillgångar redovisas egenutvecklade dataprogram, förvärvade licenser och rättigheter samt maskiner och inventarier som har ett anskaffningsvärde om minst 20 tkr och en beräknad ekonomisk livslängd som uppgår till lägst tre år. Avskrivning sker enligt linjär avskrivningsmetod. Avskrivning under anskaffningsåret sker från den månad tillgången tas i bruk. Tillämpade avskrivningstider 3 år Förbättringsutgifter på annans fastighet Datorer och kringutrustning (bärbara datorer kostnadsförs direkt). Maskiner och tekniska anläggningar 5 år Övriga kontorsmaskiner 10 år Inredningsinventarier Omsättningstillgångar Fordringar har tagits upp till det belopp som de efter individuell prövning beräknas bli betalda. Skulder Skulderna har tagits upp till nominellt belopp.

10 10(17) Ersättningar och andra förmåner Styrelse ledamöter och ersättare / övriga styrelseuppdrag Ordinarie ledamöter Ersättning Eilemar Birgitta 493 von Arnold Fredrik 35 Uppsala tingsrätt, Granskningsnämnden för försvarsuppfinningar, Fredrik von Arnold Juristkonsult AB Pyry Niemi 19 Trenide AB Svensson Suzanne ( ) 8 Statsvapnet AB Karlsson Ulrika 7 Styrelsen för polisforskning vid Uppsala universitet, Kriminalvårdsnämnden, Riksdagens överklagandenämnd, Polisstyrelsen i Uppsala län Nordqvist Kew 16 Jönköpings läns polisstyrelse, Havs- och vattenmyndighetens insynsråd Tysklind Lars 20 Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnden, Socialstyrelsen rättsliga råd, Abortnämnden Havs- och vattenmyndighetens insynsråd Jonsson Anders W 18 Fransson Josef 20 Berg Marianne 16 Oskarsson Irene 14 Jordbruksverkets insynsråd, Jönköpings läns styrelses insynsråd Uddenberg Nils 20 Bhalero Rishikesh P 11 D Hertefeldt Tina 16 Eklöf Jenny 16 Rydhmer Lotta 14 Stymne Sten 14 Scandinavian Biotechnology Research (ScanBiRes) AB Wedell Anna 14 Styrelsen för forskning - Karolinska Institutet, Karolinska Institutet University Press AB PRIMA Barn- och ungdomspsykiatri AB

11 11(17) Ersättningar och andra förmåner Styrelse ledamöter och ersättare / övriga styrelseuppdrag Personlig ersättare för ledamot Ersättning Karlsson Christina ( ) 2 Örnsköldsvik Airport AB Hultberg Johan 16 Polisstyrelsen i Kronobergs läns Ehn Tina 7 Lundqvist-Brömster Maria 2 Patientskadenämnden, Smittkyddsinstitutets insynsråd Qarlsson Annika 10 Randello AB Isovaara Lars 4 ProMesh AB Holm Jens 0 Skånberg Tuve 13 Welin Stellan 9 Mutvei Berez Ann 3 Qvarnström Anna 0 Nordgren Anders 9 Regionala etikprövningsnämnden i Linköping Wallgren Per 5 Jonsson Lisbeth 7 Johanson Gunnar 6 Anställdas sjukfrånvaro Redovisning av de anställdas sjukfrånvaro lämnas inte eftersom medeltalet av antalet anställda vid myndigheten de två senaste räkenskapsåren inte överstigit tio personer.

12 12(17) Noter (tkr) Resultaträkning Not 1 Intäkter av anslag Intäkter av anslag Summa Not 2 Intäkter av avgifter och andra ersättningar Intäkter enligt 4 avgiftsförordningen 0 1 Summa 0 1 Not 3 Finansiella intäkter Ränta på räntekonto i Riksgäldskontoret 9 2 Summa 9 2 Not 4 Kostnader för personal Lönekostnader (exkl arbetsgivaravgifter, pensionspremier och andra avgifter enligt lag och avtal) Övriga kostnader för personal Summa Not 5 Årets kapitalförändring Avskrivningar avseende anläggningstillgångar finansierade med anslag -1-5 Summa -1-5

13 13(17) Noter (tkr) Balansräkning Not 6 Maskiner, inventarier, installationer m.m. Ingående anskaffningsvärde Summa anskaffningsvärde Ingående ackumulerade avskrivningar Årets avskrivningar -1-4 Summa ackumulerade avskrivningar Utgående bokfört värde 7 8 Not 7 Förutbetalda kostnader Förutbetalda hyreskostnader Övriga förutbetalda kostnader Summa Not 8 Avräkning med statsverket Anslag i räntebärande flöde Ingående balans Redovisat mot anslag Anslagsmedel som tillförts räntekonto Återbetalning av anslagsmedel Skulder avseende anslag i räntebärande flöde Fordran avseende semesterlöneskuld som inte har redovisats mot anslag Ingående balans Redovisat mot anslag under året enligt undantagsregeln 0-2 Fordran avseende semesterlöneskuld som inte har redovisats mot anslag Summa Avräkning med statsverket Not 9 Statskapital Ingående balans Överföring från balanserad kapitalförändring - avskrivningar -4-5 avseende anläggningstillgångar finansierade med anslag Utgående balans 8 12 Not 10 Övriga avsättningar Kompetensväxlings- och kompetensutvecklingsåtgärder Ingående balans Årets förändring 4 5 Utgående balans 48 44

14 14(17) Noter (tkr) Balansräkning Not 11 Upplupna kostnader Upplupna semesterlöner och löner inklusive sociala avgifter Övriga upplupna kostnader Summa Anslagsredovisning Not 12 Uo 4 1:9 ap.1 Gentekniknämnden Gentekniknämnden får disponera hela det ingående överföringsbeloppet då detta understiger 3% av föregående års tilldelning tkr enligt regleringsbrevet. Anslaget är räntebärande. Enligt regleringsbrevet disponerar Gentekniknämnden en anslagskredit på 129 tkr.

15 15(17) SAMMANSTÄLLNING ÖVER VÄSENTLIGA UPPGIFTER (tkr) Låneram Riksgäldskontoret Ej tillämplig Kontokrediter Riksgäldskontoret Beviljad Maximalt utnyttjad Räntekonto Riksgäldskontoret Ränteintäkter Räntekostnader Avgiftsintäkter Avgiftsintäkter som disponeras Beräknat belopp enligt regleringsbrev Övriga avgiftsintäkter Anslagskredit Beviljad Utnyttjad Anslag Ramanslag Anslagssparande varav intecknat Bemyndiganden Ej tillämplig Personal Antalet årsarbetskrafter (st) Medelantalet anställda (st) Driftkostnad per årsarbetskraft Kapitalförändring* Årets Balanserad * Fr.o.m. år 2009 avräknas anslag kostnadsmässigt. Årets kapitalförändring består enbart av avskrivningar på anslagsfinansierade anläggningstillgångar, som omförts till statskapital året efter.

16 16(17) Årsredovisningen har fastställts den 15 februari Vi intygar att årsredovisningen ger en rättvisande bild av verksamhetens resultat samt av kostnader, intäkter och myndighetens ekonomiska ställning. Birgitta Eilemar Ordförande Fredrik von Arnold Vice ordförande Pyry Niemi Ulrika Karlsson Kew Nordqvist Lars Tysklind Anders W Jonsson Josef Fransson Marianne Berg Irene Oskarsson Nils Uddenberg Rishikesh Bhalerao

17 17(17) [forts från fg sida] Årsredovisningen har fastställts den 15 februari Vi intygar att årsredovisningen ger en rättvisande bild av verksamhetens resultat samt av kostnader, intäkter och myndighetens ekonomiska ställning. Tina D Hertefeldt Jenny Eklöf Lotta Rydhmer Sten Stymne Anna Wedell Marie Nyman Kanslichef

4 3 5 10 12 14 15 16 17 RESULTATRÄKNING (tkr) Not 2010 2009 Verksamhetens intäkter Intäkter av anslag 1 17 901 16 864 Intäkter av avgifter och andra ersättningar 2 3 334 2 599

Läs mer

2 Barnombudsmannen ska inom ramen för regeringens överenskommelse med Sveriges kommuner och landsting bidra till utformandet och förverkligandet av en handlingsplan för att stärka barns rättigheter enligt

Läs mer

Årsredovisningens delar

Årsredovisningens delar ÅRSREDOVISNING 2014 Årsredovisning 2014 Datum Vårt dnr Sidnr 2015-02-18 013/2015-1.6.3. 1(19) Innehållsförteckning Årsredovisningens delar Sid Verksamhetsredogörelse... 2 Resultaträkning... 5 Balansräkning...

Läs mer

Verksamhetsredogörelse för budgetåret 2009

Verksamhetsredogörelse för budgetåret 2009 Årsredovisning Datum Vårt dnr Sidnr 2010-02-17 001/2010 Ert datum Ert dnr 2(17) Verksamhetsredogörelse för budgetåret 2009 Inledning Gentekniknämnden inrättades den 1 juli 1994. Nämnden har enligt sin

Läs mer

Årsredovisningens delar

Årsredovisningens delar ÅRSREDOVISNING 2013 Datum Vårt dnr Sidnr 2014-02-19 010/2014-1.6.3. 1(19) Innehållsförteckning Årsredovisningens delar Sid Verksamhetsredogörelse... 2 Resultaträkning... 7 Balansräkning... 8 Anslagsredovisning...

Läs mer

Kungl. Slottsstaten Årsbokslut 2010

Kungl. Slottsstaten Årsbokslut 2010 Kungl. Slottsstaten Årsbokslut 2010 Kungl. Slottsstaten Årsbokslut 2010 Avser Ståthållarämbetet (Slottsförvaltningarna) och Kungl. Husgerådskammaren, 4.1:1 anslagspost nr 2 i regleringsbrevet för Kungl.

Läs mer

Årsredovisning 2015 Datum Vårt dnr Sidnr /

Årsredovisning 2015 Datum Vårt dnr Sidnr / ÅRSREDOVISNING 2015 Årsredovisning 2015 Datum Vårt dnr Sidnr 2016-02-10 009/2016-1.6.3. 1(19) Innehållsförteckning Årsredovisningens delar Sid Verksamhetsredogörelse 2 Resultaträkning 6 Balansräkning 7

Läs mer

Försvarsunderrättelsedomstolen. Årsredovisning avseende år 2014

Försvarsunderrättelsedomstolen. Årsredovisning avseende år 2014 Årsredovisning avseende år 2014 1(15) INNEHÅLLSFÖRTECKNING RESULTATREDOVISNING 2 RESULTATRÄKNING 5 BALANSRÄKNING 6 ANSLAGSREDOVISNING 8 TILLÄGGSUPPLYSNINGAR OCH NOTER 8 SAMMANSTÄLLNING ÖVER VÄSENTLIGA

Läs mer

Årsredovisning 2016 Datum Vårt dnr Sidnr / (19)

Årsredovisning 2016 Datum Vårt dnr Sidnr / (19) ÅRSREDOVISNING 2016 Årsredovisning 2016 Datum Vårt dnr Sidnr 2017-02-15 013/2017-1.6.3. 1(19) Innehållsförteckning Årsredovisningens delar Sid Verksamhetsredogörelse 2 Resultaträkning 6 Balansräkning 7

Läs mer

Försvarsunderrättelsedomstolen. Årsredovisning avseende år 2017

Försvarsunderrättelsedomstolen. Årsredovisning avseende år 2017 Årsredovisning avseende år 2017 1 (15) INNEHÅLLSFÖRTECKNING RESULTATREDOVISNING 2 RESULTATRÄKNING 4 BALANSRÄKNING 5 ANSLAGSREDOVISNING 7 TILLÄGGSUPPLYSNINGAR OCH NOTER 8 SAMMANSTÄLLNING ÖVER VÄSENTLIGA

Läs mer

Försvarsunderrättelsedomstolen. Årsredovisning avseende år 2016

Försvarsunderrättelsedomstolen. Årsredovisning avseende år 2016 Årsredovisning avseende år 2016 1 (13) INNEHÅLLSFÖRTECKNING RESULTATREDOVISNING 2 RESULTATRÄKNING 4 BALANSRÄKNING 5 ANSLAGSREDOVISNING 6 TILLÄGGSUPPLYSNINGAR OCH NOTER 7 SAMMANSTÄLLNING ÖVER VÄSENTLIGA

Läs mer

Försvarsunderrättelsedomstolen

Försvarsunderrättelsedomstolen Försvarsunderrättelsedomstolen Årsredovisning 2012 1(14) INNEHÅLLSFÖRTECKNING RESULTATREDOVISNING 2 ÅTERRAPPORTERINGSKRAV 3 FINANSIELLA DOKUMENT 6 RESULTATRÄKNING 6 BALANSRÄKNING 7 ANSLAGSREDOVISNING 8

Läs mer

Patentombudsnämndens ordförande kommenterar året som gått... 1

Patentombudsnämndens ordförande kommenterar året som gått... 1 POD 38/2011 Innehållsförteckning Patentombudsnämndens ordförande kommenterar året som gått... 1 1 Verksamhetsresultat... 2 1.1 Verksamhetens intäkter och kostnader 2 1.2 Organisation 2 2 Resultatredovisning...

Läs mer

Delårsrapport

Delårsrapport aåê=mrjqvmnjnmm Delårsrapport 2005-06-30 2005-08-11 = 2 av 6 Väsentlig information Inom ramen för Finansinspektionens kompetensväxlingsprogram ersätts succesivt de som lämnat myndigheten och genom nyrekryteringen

Läs mer

Försvarsunderrättelsedomstolen. Årsredovisning avseende år 2013

Försvarsunderrättelsedomstolen. Årsredovisning avseende år 2013 Årsredovisning avseende år 2013 1(14) INNEHÅLLSFÖRTECKNING RESULTATREDOVISNING 2 FINANSIELLA DOKUMENT 5 RESULTATRÄKNING 5 BALANSRÄKNING 6 ANSLAGSREDOVISNING 7 TILLÄGGSUPPLYSNINGAR OCH NOTER 8 SAMMANSTÄLLNING

Läs mer

Svenska ESF-rådet överlämnar härmed delårsrapporten för perioden bestående av

Svenska ESF-rådet överlämnar härmed delårsrapporten för perioden bestående av 1(8) Diarienummer 2008-08-11 2008-01743 Till Arbetsmarknadsdepartementet 103 33 STOCKHOLM Delårsrapport 2008 Svenska ESF-rådet överlämnar härmed delårsrapporten för perioden 2008-01-01 2008-06-30 bestående

Läs mer

Patentombudsnämndens ordförande kommenterar året som gått... 2

Patentombudsnämndens ordförande kommenterar året som gått... 2 POD 14/2012 Innehållsförteckning Patentombudsnämndens ordförande kommenterar året som gått... 2 1 Verksamhetsresultat... 3 1.1 Verksamhetens intäkter och kostnader 3 1.2 Organisation 3 2 Resultatredovisning...

Läs mer

Delårsrapport för räkenskapsåret 2017 per den 30 juni 2017

Delårsrapport för räkenskapsåret 2017 per den 30 juni 2017 2017-08-09 DNR LIU-2017-01829 BESLUT 1(8) Delårsrapport för räkenskapsåret 2017 per den 30 juni 2017 Bakgrund Vissa myndigheter ska enligt Förordning (2000:605) om årsredovisning och budgetunderlag senast

Läs mer

Patentombudsnämndens ordförande kommenterar året som gått... 1. 1 Inledning... 2

Patentombudsnämndens ordförande kommenterar året som gått... 1. 1 Inledning... 2 2 (2) Patentombudsnämndens årsredovisning 2014 Innehållsförteckning Patentombudsnämndens ordförande kommenterar året som gått... 1 1 Inledning... 2 2 Verksamhetsresultat... 2 2.1 Intäkter och kostnader

Läs mer

Delårsrapport 2014. Datum. 2014-08-12 Dnr./Ref. 2014/03773. Delårsrapport 2014 ehälsomyndigheten 1/9

Delårsrapport 2014. Datum. 2014-08-12 Dnr./Ref. 2014/03773. Delårsrapport 2014 ehälsomyndigheten 1/9 Delårsrapport 2014 Datum. 2014-08-12 Dnr./Ref. 2014/03773 Delårsrapport 2014 ehälsomyndigheten 1/9 Innehåll Inledning... 3 Viktiga händelser första halvåret... 3 Resultaträkning... 4 Kommentarer till resultaträkning...

Läs mer

POD 1/2017. Årsredovisning 2016

POD 1/2017. Årsredovisning 2016 POD 1/2017 Årsredovisning 2016 Innehållsförteckning Patentombudsnämndens ordförande kommenterar året som gått... 1 1 Inledning... 2 2 Verksamhetsresultat... 2 2.1 Intäkter och kostnader 2 2.2 Organisation

Läs mer

Delårsrapport 2015. Linköpings universitet

Delårsrapport 2015. Linköpings universitet Delårsrapport 2015 Linköpings universitet 2015-08-10 DNR LIU-2015-00873 BESLUT 1(7) Delårsrapport för räkenskapsåret 2015 per den 30 juni 2015 Bakgrund Vissa myndigheter ska enligt Förordning (2000:605)

Läs mer

Delårsrapport 2014 Linköpings universitet LINKÖPINGS UNIVERSITET

Delårsrapport 2014 Linköpings universitet LINKÖPINGS UNIVERSITET Delårsrapport 2014 Linköpings universitet LINKÖPINGS UNIVERSITET 2014-08-11 BESLUT Dnr LiU-2014-01028 1(5) Delårsrapport för räkenskapsåret 2014 per den 30 juni 2014 Bakgrund Vissa myndigheter ska enligt

Läs mer

Patentombudsnämndens ordförande kommenterar året som gått Inledning... 2

Patentombudsnämndens ordförande kommenterar året som gått Inledning... 2 2 (2) Patentombudsnämndens årsredovisning 2015 Innehållsförteckning Patentombudsnämndens ordförande kommenterar året som gått... 1 1 Inledning... 2 2 Verksamhetsresultat... 2 2.1 Intäkter och kostnader

Läs mer

Årsredovisning 2012 POD 16/2013

Årsredovisning 2012 POD 16/2013 Årsredovisning 2012 POD 16/2013 Innehållsförteckning Patentombudsnämndens ordförande kommenterar året som gått... 2 1 Inledning... 3 2 Verksamhetsresultat... 3 2.1 Intäkter och kostnader per verksamhetsdel

Läs mer

Delårsrapport för januari juni 2014

Delårsrapport för januari juni 2014 Stockholm, 2014-08-15 Delårsrapport för januari juni 2014 Ekonomiskt resultat och prognos 2013 uppvisade KTH ett betydligt lägre resultat än de fem föregående årens stora positiva resultat, kapitalförändringen

Läs mer

POD 20/2019. Årsredovisning 2018

POD 20/2019. Årsredovisning 2018 POD 20/2019 Årsredovisning 2018 Innehållsförteckning Patentombudsnämndens ordförande kommenterar året som gått... 1 1 Inledning... 2 2 Verksamhetsresultat... 2 2.1 Intäkter och kostnader 2 2.2 Organisation

Läs mer

Kungl. Slottsstaten Årsbokslut 2004

Kungl. Slottsstaten Årsbokslut 2004 Kungl. Slottsstaten Årsbokslut 2004 Kungl. Slottsstaten Årsbokslut 2004 Avser Ståthållarämbetet (Slottsförvaltningarna) och Kungl. Husgerådskammaren, 90:1 anslagspost nr 2 i regleringsbrevet för Kungl.

Läs mer

Delårsrapport Linköpings universitet

Delårsrapport Linköpings universitet Delårsrapport 2016 Linköpings universitet 2016-08-09 DNR LIU-2016-01014 BESLUT 1(8) Delårsrapport för räkenskapsåret 2016 per den 30 juni 2016 Bakgrund Vissa myndigheter ska enligt Förordning (2000:605)

Läs mer

Delårsrapport för januari juni 2013

Delårsrapport för januari juni 2013 Stockholm, 2013-08-15 Delårsrapport för januari juni 2013 Ekonomiskt resultat och prognos De senaste åren har KTH uppvisat stora positiva resultat. Detta har varit en följd av att intäkter, bland annat

Läs mer

POD 40/2018. Årsredovisning 2017

POD 40/2018. Årsredovisning 2017 POD 40/2018 Årsredovisning 2017 Innehållsförteckning Patentombudsnämndens ordförande kommenterar året som gått... 1 1 Inledning... 2 2 Verksamhetsresultat... 2 2.1 Intäkter och kostnader 2 2.2 Organisation

Läs mer

ARBETSDOMSTOLEN. Årsredovisning

ARBETSDOMSTOLEN. Årsredovisning ARBETSDOMSTOLEN Årsredovisning 2017 1 ARBETSDOMSTOLEN PROTOKOLL Dnr 11/2018 2018-02-21 Saknr 111 DOMSTOLEN ordföranden och chefen för Arbetsdomstolen Cathrine Lilja Hansson FÖREDRAGANDE domstolsadministratören

Läs mer

Länsstyrelsens i Stockholms läns delårsrapport 1 januari 30 juni 2015

Länsstyrelsens i Stockholms läns delårsrapport 1 januari 30 juni 2015 Delårsrapport 1 januari - 30 juni 2015 BESLUT Datum 2015-08-14 Beteckning 111-25939-2015 Regeringen Finansdepartementet 103 33 Stockholm Länsstyrelsens i Stockholms läns delårsrapport 1 januari 30 juni

Läs mer

Riksförbundet Bokslut (Årsmöte 25 april 2015,Bilaga nr 4) Sida 1(6) Sällsynta diagnoser Verksamhetsåret 2014 Organisationsnummer 802408-4934

Riksförbundet Bokslut (Årsmöte 25 april 2015,Bilaga nr 4) Sida 1(6) Sällsynta diagnoser Verksamhetsåret 2014 Organisationsnummer 802408-4934 Riksförbundet Bokslut (Årsmöte 25 april 2015,Bilaga nr 4) Sida 1(6) 5 år i sammandrag (tkr) 2014 2013 2012 2011 2010 Verksamhetens intäkter Anslag och bidrag 4 679 4 209 4 295 3 949 3 784 Gåvor 90-konto

Läs mer

Delårsrapport för januari - juni 2012

Delårsrapport för januari - juni 2012 2012-08-15 Dnr V-2012-0001 Doss 31 Delårsrapport för januari - juni 2012 Inledning KTH har sedan höstterminen 2011 för första gången tagit ut studieavgifter för tredjelandsstudenter enligt förordningen

Läs mer

Delårsrapport 30 juni 2014

Delårsrapport 30 juni 2014 DNR: SLU ua 2014.1.1.1-3063 Exp. den: Dubbelklicka här för att redigera Styrelsen 2014-08-13 Regeringen Landsbygdsdepartementet Delårsrapport 30 juni 2014 Ekonomiskt utfall SLU redovisar ett underskott

Läs mer

Årsredovisning 2013 POD 19/2014

Årsredovisning 2013 POD 19/2014 Årsredovisning 2013 POD 19/2014 Innehållsförteckning Patentombudsnämndens ordförande kommenterar året som gått... 1 1 Inledning... 2 2 Verksamhetsresultat... 2 2.1 Intäkter och kostnader per verksamhetsdel

Läs mer

ARBETSDOMSTOLEN. Årsredovisning

ARBETSDOMSTOLEN. Årsredovisning ARBETSDOMSTOLEN Årsredovisning 2007 1 Årsredovisningen omfattar totalt 17 sidor ARBETSDOMSTOLEN PROTOKOLL Dnr 9/2008 2008-02-18 Saknr 111 DOMSTOLEN ordföranden och administrative chefen Michaël Koch FÖREDRAGANDE

Läs mer

AD /05 1(8) Delårsrapport

AD /05 1(8) Delårsrapport AD 12-579/05 1(8) Delårsrapport 2005 2005-01-01 2005-06-30 AD 12-579/05 2(8) Innehållsförteckning 1. INLEDNING...3 2 RESULTATRÄKNING...4 3 BALANSRÄKNING...5 4 ANSLAGSREDOVISNING...6 5 TILLÄGGSUPPLYSNINGAR...5

Läs mer

Ekonomistyrningsverkets cirkulärserie över föreskrifter och allmänna råd

Ekonomistyrningsverkets cirkulärserie över föreskrifter och allmänna råd Ekonomistyrningsverkets cirkulärserie över föreskrifter och allmänna råd Ekonomistyrningsverkets föreskrifter och allmänna råd till förordning (2000:605) om årsredovisning och budgetunderlag ESV Beslutade

Läs mer

1 (22) SÄKERHETS- OCH INTEGRITETSSKYDDSNÄMNDEN

1 (22) SÄKERHETS- OCH INTEGRITETSSKYDDSNÄMNDEN 1 (22) SÄKERHETS- OCH INTEGRITETSSKYDDSNÄMNDEN ÅRSREDOVISNING 2009 2 (22) Nämndens ordförande har ordet Dnr 22-2010 Säkerhets- och integritetsskyddsnämnden inrättades den 1 januari 2008 och denna årsredovisning

Läs mer

Årsredovisning verksamhetsåret 2014

Årsredovisning verksamhetsåret 2014 Årsredovisning verksamhetsåret 2014 Resultaträkning Not År 2014 År 2013 Verksamhetsintäkter 2 Medlemsavgifter 501 922,00 534 289,00 Gåvor 940 148,90 3 069 000,00 Bidrag 2 322 752,20 1 961 000,00 Nettoomsättning

Läs mer

Ekonomistyrningsverkets cirkulärserie över föreskrifter och allmänna råd

Ekonomistyrningsverkets cirkulärserie över föreskrifter och allmänna råd Ekonomistyrningsverkets cirkulärserie över föreskrifter och allmänna råd Ekonomistyrningsverkets föreskrifter och allmänna råd till förordningen (2000:605) om årsredovisning och budgetunderlag Beslutade

Läs mer

Årsredovisning 2018 Datum Vårt dnr Sidnr / (20) Innehållsförteckning

Årsredovisning 2018 Datum Vårt dnr Sidnr / (20) Innehållsförteckning ÅRSREDOVISNING 2018 Årsredovisning 2018 Datum Vårt dnr Sidnr 2019-02-13 004/2019-1.6.3. 1(20) Innehållsförteckning Årsredovisningens delar Sid Verksamhetsredogörelse 2 Resultaträkning 7 Balansräkning 8

Läs mer

Delårsrapport 2015. Dnr. 2015/04521. Delårsrapport 2015 ehälsomyndigheten 1/10

Delårsrapport 2015. Dnr. 2015/04521. Delårsrapport 2015 ehälsomyndigheten 1/10 Delårsrapport 2015 Dnr. 2015/04521 Delårsrapport 2015 ehälsomyndigheten 1/10 Innehåll Inledning... 3 Viktiga händelser första halvåret 2015... 3 Resultaträkning... 4 Kommentarer till resultaträkning...

Läs mer

Delårsrapport för januari - juni 2011

Delårsrapport för januari - juni 2011 2011-08-15 Dnr V-2011-0002 Doss 31 Delårsrapport för januari - juni 2011 Sammanfattning KTH har ett gott ekonomiskt resultat. Den förväntade resultatnedgången jämfört med föregående år är en effekt av

Läs mer

Årsredovisning. Naturistför. Bergslagens Solsport

Årsredovisning. Naturistför. Bergslagens Solsport Årsredovisning för Naturistför. Bergslagens Solsport 875001-1960 Räkenskapsåret 2015 1 (7) Styrelsen för Naturistför. Bergslagens Solsport, med säte i Nora, får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret

Läs mer

Riksförbundet Bokslut (Bilaga nr 3) Sida 1(6) Sällsynta diagnoser Verksamhetsåret 2013 Organisationsnummer

Riksförbundet Bokslut (Bilaga nr 3) Sida 1(6) Sällsynta diagnoser Verksamhetsåret 2013 Organisationsnummer Riksförbundet Bokslut (Bilaga nr 3) Sida 1(6) 5 år i sammandrag (tkr) 2013 2012 2011 2010 2009 Verksamhetens intäkter Anslag och bidrag 4 209 4 295 3 949 3 784 4 024 Gåvor 90-konto 37 18 39 1 5 Medlemsavgifter

Läs mer

Årsredovisning. Stiftelsen Sophiaskolan

Årsredovisning. Stiftelsen Sophiaskolan Årsredovisning för Stiftelsen Sophiaskolan Räkenskapsåret 2006-07-01-2007-06-30 Stiftelsen Sophiaskolan 1(8) Styrelsen för Stiftelsen Sophiaskolan får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2006-07-01-2007-06-30.

Läs mer

Styrelsen för Grafikgruppen Visby ekonomisk förening avger härmed årsredovisning för räkenskapsåret 1/1 2009--31/12 2009

Styrelsen för Grafikgruppen Visby ekonomisk förening avger härmed årsredovisning för räkenskapsåret 1/1 2009--31/12 2009 1 ÅRSREDOVISNING Styrelsen för Grafikgruppen Visby ekonomisk förening avger härmed årsredovisning för räkenskapsåret 1/1 2009--31/12 2009 Förvaltningsberättelse Verksamhet Föreningen har som ändamål att

Läs mer

Delårsrapport Dnr: 2017/03316

Delårsrapport Dnr: 2017/03316 Delårsrapport 2017 Dnr: 2017/03316 Innehåll Viktiga händelser första halvåret 2017... 1 Resultaträkning... 2 Kommentarer till resultaträkningen... 2 Verksamhetens intäkter och kostnader... 2 Prognos...

Läs mer

ARBETSDOMSTOLEN. Årsredovisning

ARBETSDOMSTOLEN. Årsredovisning ARBETSDOMSTOLEN Årsredovisning 2009 1 Årsredovisningen omfattar totalt 19 sidor ARBETSDOMSTOLEN PROTOKOLL Dnr 5/2010 2010-02-17 Saknr 111 DOMSTOLEN ordföranden och administrative chefen Michaël Koch FÖREDRAGANDE

Läs mer

THELEBORGS RYTTARSÄLLSKAP

THELEBORGS RYTTARSÄLLSKAP Årsredovisning För THELEBORGS RYTTARSÄLLSKAP 829502-2472 Räkenskapsår 2018 1 (8) Styrelsen för får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2018. FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Allmänt om verksamheten är

Läs mer

Årsredovisning. Stiftelsen Sophiaskolan

Årsredovisning. Stiftelsen Sophiaskolan Årsredovisning för Stiftelsen Sophiaskolan 838800-5517 Räkenskapsåret 2009 07 01 2010 06 30 Org.nr 838800-5517 1 (9) Styrelsen för Stiftelsen Sophiaskolan får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret

Läs mer

Sid Finansiell redovisning 1. Resultaträkning 4. Balansräkning 5. Balansräkning 6. Anslagsredovisning 7. Beslut och undertecknande 8

Sid Finansiell redovisning 1. Resultaträkning 4. Balansräkning 5. Balansräkning 6. Anslagsredovisning 7. Beslut och undertecknande 8 Delårsrapport 2013 Delårsrapport 2013 Beslutad 2013-08-13 Dnr 1-447/2013 INNEHÅLL Sid Finansiell redovisning 1 Resultaträkning 4 Balansräkning 5 Balansräkning 6 Anslagsredovisning 7 Beslut och undertecknande

Läs mer

Årsredovisning. Gunnarsbyområdets Lanthandel och Service Ekonomisk Förening

Årsredovisning. Gunnarsbyområdets Lanthandel och Service Ekonomisk Förening Årsredovisning för Gunnarsbyområdets Lanthandel och Service 769631-5840 Räkenskapsåret 2017 Gunnarsbyområdets Lanthandel och Service 1 (6) Styrelsen för Gunnarsbyområdets Lanthandel och Service får härmed

Läs mer

THELEBORGS RYTTARSÄLLSKAP

THELEBORGS RYTTARSÄLLSKAP Årsredovisning För THELEBORGS RYTTARSÄLLSKAP 829502-2472 Räkenskapsår 2015 1 (7) Styrelsen för Theleborgs Ryttarsällskap får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2015. FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Information

Läs mer

Årsbokslut. Svensk Förening För Allmänmedicin

Årsbokslut. Svensk Förening För Allmänmedicin Årsbokslut för 802009-5397 Räkenskapsåret 2015 Styrelsen får härmed avlämna årsbokslut för räkenskapsåret 2015-01-01--2015-12-31 Resultaträkning Not 2015-01-01-2015-12-31 1 (6) 2014-01-01-2014-12-31 Föreningens

Läs mer

Årsredovisning. Nyedal Konsult AB

Årsredovisning. Nyedal Konsult AB Årsredovisning för 556251-3985 Räkenskapsåret 2018 1 (6) Styrelsen och verkställande direktören för avger följande årsredovisning för räkenskapsåret 2018. Årsredovisningen är upprättad i svenska kronor,

Läs mer

2014-01-01 -- 2014-08-31. Delårsrapport

2014-01-01 -- 2014-08-31. Delårsrapport 2014-01-01 -- 2014-08-31 Delårsrapport Innehåll 1 Inledning 5 2 Resultaträkning med prognos för 2014 6 3 Kommentarer till resultaträkning 7 4 Balansräkning 8 5 Kommentarer till balansräkning 10 6 Anslagsredovisning

Läs mer

ARBETSDOMSTOLEN. Årsredovisning

ARBETSDOMSTOLEN. Årsredovisning ARBETSDOMSTOLEN Årsredovisning 2006 1 Årsredovisningen omfattar totalt 18 sidor ARBETSDOMSTOLEN PROTOKOLL Dnr 10/2007 2007-02-19 Saknr 111 DOMSTOLEN ordföranden och administrative chefen Michaël Koch FÖREDRAGANDE

Läs mer

Dnr V KS-kod 1.2. Delårsrapport för januari juni 2017

Dnr V KS-kod 1.2. Delårsrapport för januari juni 2017 Delårsrapport för januari juni 2017 Innehåll Ekonomiskt resultat och prognos... 2 Intäkter... 3 Kostnader... 4 Vissa balansposter och ev. ansvarsförbindelser... 4 Upplupna bidragsintäkter... 4 Oförbrukade

Läs mer

Delårsrapport AD 2007/697 1(10)

Delårsrapport AD 2007/697 1(10) Delårsrapport 2007 2007-01-01 2007-06-30 AD 2007/697 1(10) AD 2007/697 2(10) INNEHÅLLSFÖRTECKNING INLEDANDE KOMMENTARER...3 1. ÅTERRAPPORTERING ENLIGT REGLERINGSBREV...4 1.1 VERKSAMHETSGREN FÖRETAGSINTECKNINGAR

Läs mer

Föreningen HOPP Stockholm

Föreningen HOPP Stockholm Årsredovisning för räkenskapsåret 2012-01-01 2012-12-31 Styrelsen för föreningen HOPP Stockholm avger härmed följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 3 - balansräkning

Läs mer

ARBETSDOMSTOLEN. Årsredovisning

ARBETSDOMSTOLEN. Årsredovisning ARBETSDOMSTOLEN Årsredovisning 2012 1 Årsredovisningen omfattar totalt 21 sidor ARBETSDOMSTOLEN PROTOKOLL Dnr 6/2013 2013-02-20 Saknr 111 DOMSTOLEN ordföranden och chefen för domstolen Cathrine Lilja Hansson

Läs mer

Årsredovisning. Österåkers Montessori Ek.För.

Årsredovisning. Österåkers Montessori Ek.För. Årsredovisning för Österåkers Montessori Ek.För. 769602-4020 Räkenskapsåret 2013 2 (11) Styrelsen för Österåkers Montessori Ek.För. får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2013. Årsredovisningen

Läs mer

Årsredovisning. Smålands Ridsportförbund

Årsredovisning. Smålands Ridsportförbund Årsredovisning för Smålands Ridsportförbund Räkenskapsåret 2013 Smålands Ridsportförbund 1(7) Styrelsen för Smålands Ridsportförbund får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2013 FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE

Läs mer

Årsredovisning för Hammarby IF Ishockeyförening Räkenskapsåret

Årsredovisning för Hammarby IF Ishockeyförening Räkenskapsåret Årsredovisning för Hammarby IF Ishockeyförening Räkenskapsåret 2016-05-01-2017-04-30 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 1 Balansräkning 2-3 Tilläggsupplysningar 4 Upplysningar

Läs mer

Förbundet Sällsynta diagnoser organisationsnr. 802408-4934 1

Förbundet Sällsynta diagnoser organisationsnr. 802408-4934 1 Förbundet Sällsynta diagnoser organisationsnr. 802408-4934 1 Resultaträkning Not 2010 2009 Verksamhetens intäkter Anslag och bidrag 1 3 784 094 4 023 771 Gåvor till 90-konto 700 4 750 Medlemsavgifter 18

Läs mer

BRF SOLREGNET. Org nr 716421-9631 ÅRSREDOVISNING

BRF SOLREGNET. Org nr 716421-9631 ÅRSREDOVISNING BRF SOLREGNET Org nr ÅRSREDOVISNING för räkenskapsåret 2001 Styrelsen för Brf Solregnet får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2001. FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE VERKSAMHET Föreningen har till ändamål

Läs mer

Länsstyrelsens i Stockholms läns delårsrapport 1 januari 30 juni 2016

Länsstyrelsens i Stockholms läns delårsrapport 1 januari 30 juni 2016 Delårsrapport 1 januari - 30 juni 2016 BESLUT Datum 2016-08-15 Beteckning 111-27884-2016 Regeringen Finansdepartementet 103 33 Stockholm Länsstyrelsens i Stockholms läns delårsrapport 1 januari 30 juni

Läs mer

Resultaträkning Not

Resultaträkning Not Resultaträkning Not 2016 2015 Föreningens Intäkter Nettoomsättning 1 4 503 197 4 517 408 Offentligrättsliga bidrag 2 21 597 29 945 Medlemsavgifter 400 000 382 865 Övriga föreningsintäkter 88 547 130 059

Läs mer

Årsredovisning. Järna Ridklubb

Årsredovisning. Järna Ridklubb Årsredovisning för Järna Ridklubb 815600-7505 Räkenskapsåret 2016 1 (7) Styrelsen för Järna Ridklubb, med säte i Järna, får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2016. Förvaltningsberättelse Information

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för Svenska Samernas Riksförbund Styrelsen får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2014-01-01--2014-12-31. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning

Läs mer

Läkemedelsverkets delårsrapport 2010. Dnr: 5829:2010/516027

Läkemedelsverkets delårsrapport 2010. Dnr: 5829:2010/516027 Läkemedelsverkets delårsrapport 2010 Dnr: 5829:2010/516027 Innehåll KOMMENTARER 2 Redovisnings- och värderingsprinciper 2 Allmänt 2 Återrapportering 2 Avgiftsbelagd och bidragsfinansierad verksamhet 2

Läs mer

Årsredovisning. Onsjö Golfklubb

Årsredovisning. Onsjö Golfklubb Årsredovisning för Onsjö Golfklubb 862500-5403 Räkenskapsåret 2015 Innehållsförteckning Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3-4 Tilläggsupplysningar 5-8 1 (8) Styrelsen för Onsjö Golfklubb,

Läs mer

Riksförbundet Bokslut Sida 1(6) Sällsynta diagnoser Verksamhetsåret 2011 Organisationsnummer

Riksförbundet Bokslut Sida 1(6) Sällsynta diagnoser Verksamhetsåret 2011 Organisationsnummer Riksförbundet Bokslut Sida 1(6) 5 år i sammandrag (tkr) 2011 2010 2009 2008 2007 Verksamhetens intäkter Anslag och bidrag 3 949 3 784 4 024 2 800 2 283 Gåvor 90-konto 39 1 5 0 0 Medlemsavgifter 22 19 15

Läs mer

Årsredovisning. Häggådalens Fiber Ekonomisk Förening

Årsredovisning. Häggådalens Fiber Ekonomisk Förening Årsredovisning för Häggådalens Fiber Ekonomisk Förening 769626-4147 Räkenskapsåret 2014 1 (7) Styrelsen för Häggådalens Fiber Ekonomisk Förening får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2014.

Läs mer

Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2013

Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2013 1(13) Skellefteå Golfklubb Org nr Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2013 Styrelsen avger följande årsredovisning och koncernredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2

Läs mer

Årsredovisning. för. Fjällbete i Åredalens ek förening 769608-9874

Årsredovisning. för. Fjällbete i Åredalens ek förening 769608-9874 1(7) Årsredovisning för Fjällbete i Åredalens ek förening 76968-9874 Styrelsen får härmed lämna sin redogörelse för föreningens utveckling under räkenskapsåret 212-1-1-212-12-31. Innehållsförteckning Sida

Läs mer

Årsredovisning. Kinds Golfklubb

Årsredovisning. Kinds Golfklubb Årsredovisning för Kinds Golfklubb Räkenskapsåret 2009 Kinds Golfklubb 1(9) Styrelsen för Kinds Golfklubb får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2009. Förvaltningsberättelse Verksamhet Kinds

Läs mer

Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2012

Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2012 1(12) Skellefteå Golfklubb Org nr 894700-4423 Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2012 Styrelsen avger följande årsredovisning och koncernredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2011

Årsredovisning för räkenskapsåret 2011 1(11) Hedmans Fjällby Aktiebolag i likvidation Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2011 Likvidatorn avger följande årsredovisning Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 3 - balansräkning

Läs mer

Årsredovisning. Brunnsvikens Kanotklubb BKK

Årsredovisning. Brunnsvikens Kanotklubb BKK Årsredovisning Styrelsen får härmed avge årsredovisning för avseende räkenskapsåret 2013 (Org nr 802004-7802) Resultaträkning, kr 2013 2012 Rörelsens intäkter Nettoomsättning 2 069 593 1 706 453 Summa

Läs mer

Resultaträkning Not

Resultaträkning Not Årsbokslut 2017 1 Resultaträkning Not 2017 2016 Föreningens Intäkter Nettoomsättning 2 4 016 169 4 065 484 Offentligrättsliga bidrag 3 610 872 512 363 Gåvor och övriga bidrag 4 164 483 105 842 Medlemsavgifter

Läs mer

Årsredovisning. Lidköpings Folkets Hus förening u.p.a.

Årsredovisning. Lidköpings Folkets Hus förening u.p.a. Årsredovisning för Lidköpings Folkets Hus förening u.p.a. 769000-0356 Räkenskapsåret 2015 1 (7) Styrelsen för Lidköpings Folkets Hus förening u.p.a., med säte i Lidköping, får härmed avge årsredovisning

Läs mer

ÅRSREDOVISNING REGIONALA ETIKPRÖVNINGSNÄMNDEN I STOCKHOLM

ÅRSREDOVISNING REGIONALA ETIKPRÖVNINGSNÄMNDEN I STOCKHOLM ÅRSREDOVISNING 2004 REGIONALA ETIKPRÖVNINGSNÄMNDEN I STOCKHOLM Postadress Besöksadress Telefon Fax E-Mail Box 289 Nobels väg 12 A 08-524 864 00 (vx) 08-524 866 99 kansli@stockholm.epn.se 171 77 STOCKHOLM

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för Brf Glada Laxen Styrelsen får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2015-01-01-2015-12-31 Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 3 - balansräkning

Läs mer

Företagarna Stockholms stad service AB

Företagarna Stockholms stad service AB Årsredovisning för Företagarna Stockholms stad service AB Räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Företagarna Stockholms stad service AB Fastställelseintyg Undertecknad styrelseledamot i Företagarna Stockholms

Läs mer

Friskis & Svettis Linköping

Friskis & Svettis Linköping Årsredovisning för Friskis & Svettis Linköping Räkenskapsåret 2017-01-01-2017-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3-4 Noter 5 Underskrifter 6 Friskis

Läs mer

RESULTATRÄKNING AIK (tkr)

RESULTATRÄKNING AIK (tkr) RESULTATRÄKNING AIK (tkr) INTÄKTER Not 1.5 2005-1.5 2004-30.4 2006 30.4 2005 Medlemsavgifter 3 823 3 166 Gåvor 543 246 Bidrag 900 945 Nettoomsättning 7 499 6 403 Summa rörelseintäkter 1 12 765 10 760 Rörelsens

Läs mer

Delårsrapport 2008 Dnr: 2799/2008- Innehållsförteckning. Sid. Finansiell redovisning 1. Verksamheten 4. Resultaträkning 5.

Delårsrapport 2008 Dnr: 2799/2008- Innehållsförteckning. Sid. Finansiell redovisning 1. Verksamheten 4. Resultaträkning 5. Delårsrapport 2008 Delårsrapport 2008 Dnr: 2799/2008-100 2008-08-13 Innehållsförteckning Sid Finansiell redovisning 1 Verksamheten 4 Resultaträkning 5 Balansräkning 6 Anslagsredovisning 8 Beslut och undertecknande

Läs mer

Årsredovisning. Svensk Förening För Allmänmedicin

Årsredovisning. Svensk Förening För Allmänmedicin Årsredovisning för Svensk Förening För Allmänmedicin 802009-5397 Räkenskapsåret 2016 1 (6) Styrelsen för Svensk Förening För Allmänmedicin får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2016. Årsredovisningen

Läs mer

ARBETSDOMSTOLEN. Årsredovisning

ARBETSDOMSTOLEN. Årsredovisning ARBETSDOMSTOLEN Årsredovisning 2014 Arbetsdomstolen årsredovisning 2014 1 Årsredovisningen omfattar totalt 22 sidor ARBETSDOMSTOLEN PROTOKOLL Dnr 6/2015 2015-02-19 Saknr 111 DOMSTOLEN ordföranden och chefen

Läs mer

Årsredovisning. Täby Ryttarsällskap

Årsredovisning. Täby Ryttarsällskap Årsredovisning för Täby Ryttarsällskap 802412-2593 Räkenskapsåret 2016 01 01 2016 12 31 Innehållsförteckning Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3 Tilläggsupplysningar 5 Underskrifter

Läs mer

BRF GLADA LAXEN. Org.nr ÅRSREDOVISNING 2014

BRF GLADA LAXEN. Org.nr ÅRSREDOVISNING 2014 ÅRSREDOVISNING 2014 Styrelsen för Brf Glada Laxen får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2014-01-01--2014-12-31. Årsredovisningen omfattar 2 FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE 3 RESULTATRÄKNING 4 BALANSRÄKNING

Läs mer

Årsredovisning. Smålands Ridsportförbund

Årsredovisning. Smålands Ridsportförbund Årsredovisning för Smålands Ridsportförbund Räkenskapsåret 2015 Smålands Ridsportförbund 1(7) Styrelsen för Smålands Ridsportförbund får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2015 FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för Svenska Samernas Riksförbund Styrelsen får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2016-01-01--2016-12-31. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning

Läs mer

Årsredovisning. Barsebäcks Hamn, ekonomisk förening

Årsredovisning. Barsebäcks Hamn, ekonomisk förening Årsredovisning för Barsebäcks Hamn, ekonomisk förening 716439-7072 Räkenskapsåret 2015 1 (8) Styrelsen för Barsebäcks Hamn, ekonomisk förening får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2015. Förvaltningsberättelse

Läs mer

- förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 3 - balansräkning 4 - noter 6

- förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 3 - balansräkning 4 - noter 6 1(10) Botkyrka Ridsällskap Org nr Styrelsen avger följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 3 - balansräkning 4 - noter 6 Om inte annat särskilt anges, redovisas

Läs mer