Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download ""

Transkript

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17 Eslöv Till samtliga ägare för Samordningsförbundet Eslöv, Höör och Hörby med arbetsnamnet MittSkåne. Information Samordningsförbundet Eslöv, Höör och Hörby med arbetsnamnet MittSkåne har upprättat för året ett andra delårsbokslut som sträcker sig från januari till och med augusti månad. Översänder därför Delårsbokslut nr som en information till er om hur verksamheten fortlöper i förbundet. Janet Winslott, verkställande tjänsteman /på uppdrag av Krister Göransson, styrelseordförande Södergatan 29, Eslöv, mobil Bankgiro:

18 Delårsbokslut för Samordningsförbundet Eslöv, Höör och Hörby med arbetsnamnet MittSkåne Godkänd av styrelsen

19 2 Innehållsförteckning Samordningsförbundets uppdrag 3 Förvaltningsberättelse 4 Styrelsen Arbetsutskott Förbundssamordnaren Beredningsgruppen Sammanträden och möten sid Verksamhetsberättelse 6 Inriktning Mål Behovsgrupper Målgrupper Måluppfyllelse Resultaträkning 15 Balansräkning 16 Noter 17

20 3 Samordningsförbundets uppdrag Samordningsförbundet finansierar, stödjer och utvecklar tvärsektoriella insatser inom rehabiliteringsområdet mellan Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Region Skåne och kommunerna Eslöv, Höör och Hörby. Vi arbetar för att skapa ett samhälle där alla har möjlighet till en meningsfull vardag med arbete och gemenskap, trots olika livssituationer, arbetshandikapp och livsöden. Ett samordningsförbund ska besluta om mål och riktlinjer för den finansiella samordningen samt stödja samverkan mellan medlemmarna. Förbundet ska inom ramen för den finansiella samordningen finansiera samordnade rehabiliteringsinsatser och andra aktiva åtgärder inom de samverkande medlemmarnas ansvarsområde. Förbundet svarar också för lokal uppföljning och utvärdering. Däremot får samordningsförbundet inte ägna sig åt myndighetsutövning gentemot enskilda personer. Förbundet ansvarar därför inte för rehabiliteringsinsatser och andra aktiva åtgärder i enskilda fall. Enligt lagstiftningen (2003:1210) och dess förarbeten betonas samordningsförbundets arbete som ett fristående organ för möjliggörande av samordnade rehabiliteringsinsatser, både operativt och strukturellt, samt för utveckling av samarbetet mellan parterna inom rehabiliteringsområdet.

21 4 Förvaltningsberättelse Samordningsförbundets medlemmar är Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Region Skåne och kommunerna Eslöv, Höör och Hörby. Styrelsen är samordningsförbundets högsta beslutande och förvaltande organ som har ansvar för förbundets utveckling och ekonomi. Styrelsens arbete regleras i förbundsordningen och ledamöterna utses av medlemmarna. I styrelsen ingår politiskt valda representanter från kommunerna Eslöv, Höör och Hörby och Region Skåne. Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen företräds av högre tjänstemän. Varje medlem har en ordinarie och en ersättare. I vårt samordningsförbund finns det därför sex ordinarie ledamöter och sex ersättare. Ordinarie ledamöter Krister Göransson, ordförande, Eslövs kommun Karin Axelsson, vice ordförande, Region Skåne Maria Danielsson, Hörby kommun Jessica Ashworth, Höör kommun Christel Dahl, Försäkringskassan John Nilsson, Arbetsförmedlingen Ersättare Lena Wöhlecke, Eslövs kommun Ellinor Dahlgren, Region Skåne Tommy Hall, Hörby kommun Anders Magnhagen, Höör kommun Kerstin Andersson, Försäkringskassan Ann Dahlin, Arbetsförmedlingen

22 5 Arbetsutskottet har en förberedande uppgift inför varje styrelsesammanträde. Ordförande, vice ordförande och verkställande tjänsteman ingår i arbetsutskottet. Förbundssamordnaren är den verkställande tjänsteman som föredrar ärenden i styrelsen. Denne verkställer styrelsens beslut, ansvarar för uppföljning och utvärdering samt utarbetar förslag till beslut för styrelsen vad gäller ansökningar om insatser. Samordnaren har också ansvar för kommunikationen internt och externt angående förbundets verksamhet. Samordnaren är anställd direkt av samordningsförbundet och tjänstgör på sjuttiofem procent sedan PwC Sverige hanterar den löpande ekonomin på uppdrag av förbundet. Beredningsgruppen har en viktig roll i att fungera som länk mellan styrelsebeslut och daglig drift i respektive medlemsorganisation. Behov av att kommunicera med denna kan uppstå bland annat vid: utvecklingsarbete rörande samverkan, inventering och beredning av insatsförslag, start och uppföljning av insatser samt implementering av dessa. Beredningsgruppen består av ansvariga chefer för de samverkande myndigheterna och är den grupp som verkställande tjänsteman arbetar tillsammans med. Sammanträden och möten Styrelsen har haft sammanträde den 6 mars, 24 april och 20 maj. Samordningsförbundets Arbetsutskott har haft möte 21 januari, 20 februari, 27 mars, 29 april, och 23 juli. Beredningsgruppen hade en lunch till lunch konferens i januari där flera gemensamma beslut för bättre samverkan togs. Projektledarna från insatserna Oden och Mithra deltog också vilket bidrar till djupare förankring för insatserna ute i verksamheterna. Styrelsen och beredningsgruppen har haft en gemensam utbildningsdag den 24 april 2014.

23 6 Verksamhetsberättelse Inriktning. Styrelsen i samordningsförbundet MittSkåne arbetar för att medlemsorganisationerna ska kunna testa nya arbetssätt, metodik eller processer som inte har eller kan prövas i befintlig verksamhet. Vi behöver bättre och ny kunskap om såväl individers behov som hur aktörer kan samverka effektivt för att nå bästa resultat. Att tidigt involvera och integrera de myndighetsgemensamma organisationerna är viktigt men också att knyta forskningsvärlden till sig. Människor med en kombination av medicinska, psykiska, sociala och arbetsmarknadsrelaterade problem har ofta flera olika samhällskontakter. En uppskattning är att cirka personer i Sverige kan ha sådana behov i dag. Det kan i värsta fall leda till en rundgång mellan skola, socialtjänst, Arbetsförmedlingen, hälso- och sjukvård och Försäkringskassan med kortsiktiga och ineffektiva insatser som följd. Samverkan och samordning är därför ett viktigt medel för att motverka att människor hamnar i ett utanförskap. Samordningsförbundet arbetar också aktivt med att öka den strukturella samverkan. För att nå goda och framförallt varaktiga resultat krävs det också en förändring eller förändrat arbetssätt i medlemmarnas organisationer. För att få hållbara lösningar är det viktigt att vi breddar kompetensen genom att bjuda in nya aktörer när insatser och aktiviteter ska planeras. Det handlar bland annat om den ideella sektorn, föreningslivet och det privata näringslivet.

24 7 Mål Genom att samordna ekonomiska resurser, ges bättre förutsättningar för att utveckla en helhetssyn utifrån individens behov, där myndigheterna tar ett samlat ansvar för insatserna. Samordningsförbundet ska arbeta för att koordineringen av arbetsrelaterat rehabiliteringsområde mellan medlemsorganisationerna förbättras och utvecklas. Vårt mål är att maximera nyttan både ur ett individ- och samhällsperspektiv genom att; 1. ge stöd och uppmuntran till idéer som kan formas till insatser och processer, där livsvillkoren för individen förbättras och där samverkan mellan myndigheter fördjupas. 2. genom att knyta forskningsvärlden till oss på ett naturligt sätt, ta vara på kunskaper och erfarenheter samt absorbera goda exempel, metoder och arbetssätt in i de ordinarie verksamheterna. 3. vi skapar arenor och mötesplatser, som gynnar kunskapsöverföring och möjliggör nya konstellationer att kunna samverka i. Behovsgrupper. Samordningsförbundets uppdrag omfattar och berör medlemskommunernas invånare i ålder, år och som är i behov av någon rehabiliteringsinsats. Många människor idag utgör en oanvänd arbetskraftsresurs men skulle genom djupare samverkan mellan myndigheterna kunna få bättre förutsättningar att bli en del av arbetslivet. Detta kan gälla; Personer med någon form av funktionsnedsättning. Personer som varit utsatta för våld i nära relationer Personer som uppbär försörjningsstöd sedan mycket lång tid tillbaka utan att kunna komma vidare. Ungdomar som är utan arbete eller studier. Personer som befinner sig i långtidsarbetslöshet och eller långtidssjukskrivning.

25 8 Måluppfyllelse. Vi arbetar efter verksamhetsplanen 2014 och under de första åtta månaderna har vi uppnått följande verksamhetsresultat; Insats Utvägen. Målet med Utvägen är att de medborgare i Höörs kommun som levt en längre tid på försörjningsstöd ska bli självförsörjande genom arbete eller närma sig självförsörjning med hjälp av studier, arbetsprövning eller sjukförsäkringssystemet. En övergripande målsättning med följeforskningen som är beviljad för tre år ( ) skall analysera huruvida det salutogena arbetssättet som socialtjänsten i Höör vill arbeta utifrån, kan ge deltagarna i insatsen bättre möjligheter till självförsörjning än tidigare. Rapport 1 (delrapport) skriven av Fil.Dr Margareta Rämgård, Malmö högskola CTA (Centrum för tillämpad Arbetslivsforskning) presenterades för styrelsen och beredningsgruppen och rapport Rapporterna visar på dels deltagarnas upplevelser och dels hur samverkan har utvecklats under tiden insatsen har pågått. Utvägens intentioner har uppfyllts väl på individnivå. Genom att bryta långvarigt biståndsberoende, att hitta egna styrkor, att ta kontroll över sin situation, att bli sedd, att bryta utanförskap och att hitta en plats i samhället leder till en känsla av sammanhang. Detta bidrar i sin tur till att tillsammans med Arbetsförmedlingen och Primärvårdens stöd blir individen anställningsbar och kan i stället räknas som en arbetsmarknadsresurs. Intentionerna för samverkan har också uppfyllts genom att modeller och metoder som arbetats fram under insatsen är nu implementerade i den ordinarie verksamheten på Socialtjänsten i Höör. Under 2014 ska deltagarna djupintervjuas igen för att säkerställa den långsiktighet och hållbarhet som eftersträvas i insatsen. Alla delrapporter tillsammans med resultatet av intervjuerna presenteras i en avslutande rapport i februari Verkställande tjänsteman har regelbundna möten med Malmö högskola.

26 9 Insats Social Lots. Eslövs kommun är via Arbete och Försörjning projektägare till en tvåårig utvecklingsinsats som kallas Social Lots. Insatsen är organiserad inom kommunens Budget- och Skuldrådgivning och syftar till att stärka personer som deltar i olika typer arbetsmarknadsåtgärder och därigenom förbättra effekten av insatserna. Ett bra exempel på en sådan insats är Jobb föder Jobb, vilket kan jämföras med äldre dagars beredskapsarbete. Det ingår i projektplanen att korrigera metodiken efter hand, det vill säga projektet kan justeras direkt om utvärderarna eller styrgruppen hittar systemfel. Under året har Social Lots involverats aktivt i förbundets ungdomsinsats Oden mer regelbundet. Ungdomarna har fått råd, information och kunskap om budget och ekonomi. Utöver detta erbjuder lotsen riktade utbildningsinsatser med fokus på privatekonomi och budget till olika grupper inom socialtjänstens område. Utvärdering pågår hela tiden och en viktig del av den är en rapport som presenteras för styrelsen nu i september. En slutrapport läggs fram i början av Styrgruppen har haft två möten i år. Insats Samverkansresurs Lunds Arbetsmarknadsområde. Syftet med insatsen är att identifiera samverkansytor och utvecklingsområden gällande individer som är aktuella inom båda vården och Arbetsförmedlingen, alternativt vården/arbetsförmedlingen och Försäkringskassan. Syftet är också att Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan ska få ökad kunskap, samsyn och förståelse för hur en funktionsnedsättning kan påverka en individ. En processledare på heltid från Arbetsförmedlingen som också är insatsägare, finansieras för andra året gemensamt av de fyra samordningsförbunden i Lund, Mittskåne, Burlöv/Staffanstorp och Kävlinge/Lomma. Det är viktigt att både Arbetsförmedlingen och vården kan se nyttan av att samarbeta runt individer i en rehabiliteringssituation/arbetssituation för att förkorta ledtiderna inom vården respektive arbetsförmedlingen.

27 10 Som ett resultat av insatsen kan vi tillsammans bättre bedöma lämpliga insatser för individen, förenkla arbetsrutinerna i myndighetssamverkan och få en ökad träffsäkerhet. Utifrån kartläggningen som har gjordes föregående år arbetades det fram förslag på aktiviteter som ska förankras och genomföras. I november blir det en stor mässa som har till syfte att förmedla kunskap och påverka attityder till att anställa personer med funktionsnedsättning. Mässan vänder sig till politiker, privata och offentliga arbetsgivare i Lund, Eslöv, Höör, Hörby, Staffanstorp, Burlöv, Lomma och Kävlinge. Styrgruppen har haft möte i mars och april i år. Samarbete (HSO) kring personer med funktionsnedsättning. Handikappsorganisationerna (HSO) arbetar med två projekt som startade föregående år. Redskapsboden är ett av projekten som vi deltog i och det samarbetet har vi fortsatt med även i år. Vi har haft två möten i fokusgruppen, ett i mars och ett i april där mycket kompetent personal från våra olika verksamheter har deltagit. Temat var först Hälsa och därefter Medvetandegörande kring vad vi förmedlar kring attityder och fördomar. Ytterligare träffar och teman är inbokade under året. Samordningsförbundet står för lokal och fika vid våra träffar. Insats Mithra Insatsen Mithra startade under hösten förra året med en seminarieserie som gav politiker, chefer och tjänstemän en bred inblick och förståelse för människor som blivit utsatta för våld i nära relationer. Insatsägare är Hörby kommun. Den som drabbas av våld i nära relationer är oftast dubbelt utsatt genom arbetslöshet, missbruk, funktionsnedsättning, sjukskrivning och ett markant utanförskap som ger få eller inga möjligheter till livskvalitet eller till att vara en delaktig medborgare i samhället genom egen försörjning. Samverkande aktörer i insatsen är Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Eslövs kommun, primärvården, psykiatrin, skolor och lärcenter samt olika verksamheter inom socialtjänsten i Hörby.

28 11 MITHRA kommer att använda sig av samma grundinställning och metod som har används av insats Utvägen. Även forskaren från Malmö högskola är densamma för att bäst ta vara på tidigare resultat och utveckla dessa vidare. I augusti var sex personer inskrivna i insatsen. Styrgruppmöte i maj och augusti. Insats Oden- en kraftfull ungdomssatsning i MittSkåne. Insatsen är för ungdomar boende i Eslöv, Höör och Hörby i åldern år och som befinner sig utanför arbete eller studier. Insatsägare är Arbetsförmedlingen Eslöv, Höör och Hörby. Syftet med insats Oden i sin helhet är att finna nya vägar att nå ungdomarna genom uppsökande verksamhet och att med starkt jobbfokus förankra dem på arbetsmarknaden. Det handlar också om att hitta rätt åtgärder åt rätt ungdom som ska sättas in så snart som möjligt då varje dag utan erbjudande om stöd är en dag för mycket i en ung människas liv. Det finns gemensamma drag i de behov av åtgärder som de unga har. De handlar om strukturerade vardagsaktiviteter med ett utbildnings- eller arbetsliknande innehåll. Det är inte en målgrupp som har lätt för att navigera i det stora utbudet av verksamheter och i ett komplicerat regelverk. Att vara i ett socialt sammanhang med andra unga i samma situation har lyfts fram som viktigt liksom att vara i en verksamhet som är fysiskt skild från den traditionella skolan. Under våren försökte vi råda bot på detta genom att skriva ett samarbetsavtal med Eslöv folkhögskola där nio ungdomar fick möjlighet att starta om i det vi kallar OAS (Odens aktivitetssatsning). Processledaren hade sin halva tjänst förlagd i OAS där hon hela tiden kunde stödja och motivera ungdomarna att komma framåt. Handlingsplaner görs tillsammans och ungdomarna fick efter OAS var slut ett erbjudande om sommarjobb i de tre kommunerna. Närvaron har varit mycket hög hos ungdomarna under hela aktiviteten. En följeforskare från Malmö högskola följer hela insatsen Oden och genom muntliga och skriftliga rapporter utvärdereras insatsen löpande. En specifik utvärdering på åtgärden OAS har gjorts för att se hur den upplevs och den delrapporten är klar i september. Allting pekar på att det blir en ny omgång under hösten för tolv nya ungdomar.

29 12 I augusti var det drygt 40 ungdomar inskrivna i insats Oden. Styrgruppen har i år haft tre sammanträden. Personer med psykisk ohälsa. Under våren ville Psykiatrin, Arbetsförmedlingen och flera socialchefer få hjälp av förbundet att hitta vägar till samverkan kring personer med psykisk ohälsa. Styrelsen beslutade att en kartläggning skulle påbörjas snarast och vara klar i oktober månad. Kartläggningen är främst ett underlag till en eventuell satsning på att förbättra samverkan mellan myndigheterna. Detta för att hitta hållbara arbetsmetoder, lösningar, resursbesparingar, minska rundgång och lidande för individerna. För förbundets styrelse blir kartläggningen också viktig. Behovsgruppen är en prioriterad grupp i verksamhetsplanen för 2015 och med ett faktaunderlag som kartläggningen blir, är det lättare att fatta beslut som rör personer med psykisk ohälsa framöver. KUR 2 Försäkringskassan erbjuder bidrag för att öka samverkan och kunskapen om rehabilitering av personer med psykisk diagnos och funktionsnedsättning. Med detta bidrag följer mer komplicerade krav på våra partners ute i organisationerna än vad KUR 1 gjorde. Förbundssamordnarna i vårt LFC har haft flera möten och förankring ute hos cheferna pågår. Frukostmöten. Vi har genomfört tre frukostmöten under mars, april och maj. Det första handlade om att leda och arbeta i projekt, det andra beskrev hur det är att leva med ADHD och det tredje om hur man får ihop sitt livspussel.

30 13 Chefsträffar. Vi hade i början av februari en chefsträff där Tommy Magnusson från Tillväxtkonsult i Sverige AB, föreläste för ett tjugotal chefer. Den siste mars hade vi en chefsdag tillsammans med Finsam Lomma-Kävlinge där ett trettiotal chefer fick lyssna på Bengt Jacobsson från Undervisningshuset i Malmö. I maj var det Peter Asplind från Radix AB som var föredragshållare. Under våren deltog verkställande tjänsteman i planerna att starta ett chefsnätverk för chefer i verksamheter inom Finsam MittSkånes område. Konferenser. Ordförande och verkställande tjänsteman har i början av april deltagit i den nationella konferens som i år hölls i Uppsala. Konferensen är för alla samordningsförbund i Sverige och syftet är att mötas, få nya kunskaper och erfarenheter av varandra. Verkställande tjänsteman har deltagit i andra konferenser som förbundet har haft intresse av. Regionala nätverket. Det regionala nätverket som verkställande tjänsteman ingår i har under våren haft möten i januari, mars, lunch till lunch möte i slutet av april och ett i mitten av juni. Utbildning i januari för styrelser och beredningsgrupper tillhörande samordningsförbunden i Skåne har genomförts liksom SUS grundutbildning för berörda.

31 14 Spridning av information och kunskap om Finsam. Samordningsförbundets hemsida är välbesökt. Här finns protokoll, blanketter, pågående verksamhet och mycket annat med stort informationsvärde. Verkställande tjänsteman tillsammans med insats Oden deltog i Karriär och Jobbmässan i slutet av mars på Medborgarhuset i Eslöv. Ett föredrag om Finsam för revisorskollegiet i Höör genomfördes i februari. MI (motiverande samtal) utbildning. Vi har i förbundet under våren samordnat och startat en utbildning i Motiverande samtal för ett trettiotal personal från olika verksamheter inom Finsam MittSkåne. Vi kan hålla en låg kurskostnad vilket skapat möjlighet för cheferna att anmäla flera anställda samtidigt till utbildningen. Uppföljning. Verkställande tjänsteman har behörighet att inrapportera och ta ut relevant statistik i SUS, som betyder Sektorsövergripande system för uppföljning av samverkan och finansiell samordning inom rehabiliteringsområdet. Försäkringskassan är systemägare men ansvaret är myndighetsgemensamt. Tillsammans med följeforskning, utvärderingar och regelbunden rapportering både skriftligt och muntligt har styrelsen i förbundet en god överblick av pågående processer.

32 15 Resultaträkning Om inte annat särskilt anges, redovisas alla belopp i kronor. Uppgifter inom parentes avser föregående år. Delårsrapportens jämförelseår avser kalenderåret Resultaträkning Not Samverkansmedel Verksamhetens kostnader Samverkansinsatser Övriga externa kostnader Personalkostnader Avskrivningar av materiella anläggningstillgångar Summa verksamhetens kostnader Verksamhetens resultat Resultat från finansiella poster Övriga ränteintäkter och liknande resultatposter Summa resultat från finansiella poster Periodens resultat

33 16 Balansräkning Balansräkning Not Tillgångar Omsättningstillgångar Kortfristiga fordringar Övriga kortfristiga fordringar Förutbetalda kostnader och upplupna intäkter Kassa och bank Summa omsättningstillgångar Summa tillgångar Eget kapital och skulder Eget kapital Fritt eget kapital Balanserat resultat Periodens resultat Summa eget kapital Kortfristiga skulder Leverantörsskulder Övriga kortfristiga skulder Upplupna kostnader och förutbetalda intäkter Summa kortfristiga skulder Summa eget kapital och skulder Ställda säkerheter Inga Inga Ansvarsförbindelser Inga Inga

34 17 Noter Not 1 Redovisnings- och värderingsprinciper Årsredovisningen har upprättats enligt Kommunallagen, Lag om kommunal redovisning och i enlighet med rekommendationer från Rådet för kommunal redovisning. Redovisningsprinciperna är oförändrade jämfört med föregående år. Delårsrapportens jämförelseår avser kalenderåret Samverkansmedel Medlemsavgifter från de sex medlemmarna har intäktsförts i den period de avser. Samverkansinsatser Under perioden nedlagda kostnader redovisas i resultaträkningen. Fordringar Fordringar med förfallodag mer än 12 månader efter balansdagen redovisas som anläggningstillgångar, övriga som omsättningstillgångar. Fordringar upptas till det belopp som efter individuell prövning beräknas bli betalt. Not 2 Samverkansmedel Försäkringskassan Arbetsförmedlingen Region Skåne Eslövs kommun Höörs kommun Hörby kommun

35 18 Not 3 Samverkansinsatser Utvägen Utvägen, uppföljning Social Lots Social Lots, uppföljning Kartläggning ungdomar Samverkansresurs AF Utvärdering Mithra Mithra Oden Utvärdering Oden Not 4 Löner och andra ersättningar samt sociala kostnader inkl pensionskostnader Medelantalet anställda Kvinnor 1 1 Totalt 1 1 Löner, ersättningar, sociala avgifter och pensionskostnader Löner och andra ersättningar Styrelsearvoden Sociala kostnader Pensionskostnader Totalt

36 19

DELÅRSRAPPORT. Samordningsförbundet Burlöv Staffanstorp

DELÅRSRAPPORT. Samordningsförbundet Burlöv Staffanstorp DELÅRSRAPPORT Januari- Augusti 2014 Samordningsförbundet Burlöv Staffanstorp 1222 000-2956 Innehåll Verksamhetsberättelse... 3 Syftet med Samordningsförbundets verksamhet... 3 Organisation... 3 Insatser...

Läs mer

Årsbokslut 2013 2013-01-01 2013-12-31. för Samordningsförbundet Eslöv, Höör och Hörby med arbetsnamnet MittSkåne

Årsbokslut 2013 2013-01-01 2013-12-31. för Samordningsförbundet Eslöv, Höör och Hörby med arbetsnamnet MittSkåne Årsbokslut 2013 2013-01-01 2013-12-31 för Samordningsförbundet Eslöv, Höör och Hörby med arbetsnamnet MittSkåne Godkänd av förbundsstyrelsen 2014-03-06 _ 2014-05-27 2 Innehållsförteckning sid Samordningsförbundets

Läs mer

FINSAM och Utvägen. Information den 30 maj Karina Andersson Monica Malmqvist. Social sektor Individ- och familjeomsorgen

FINSAM och Utvägen. Information den 30 maj Karina Andersson Monica Malmqvist. Social sektor Individ- och familjeomsorgen FINSAM och Utvägen Information den 30 maj 2012 Karina Andersson Monica Malmqvist vill arbetar för att skapa ett samhälle där alla har möjlighet till en meningsfull vardag med arbete och gemenskap, trots

Läs mer

Tillsammans gör vi skillnad!

Tillsammans gör vi skillnad! Samordningsförbund Tillsammans gör vi skillnad! När myndigheter kombinerar sina olika resurser kan de på ett kraftfullt sätt stödja människor i svåra livssituationer. Målet är egen försörjning och bättre

Läs mer

Årsbokslut 2014 2014-01-01 2014-12-31. för Samordningsförbundet Eslöv, Höör och Hörby med arbetsnamnet MittSkåne

Årsbokslut 2014 2014-01-01 2014-12-31. för Samordningsförbundet Eslöv, Höör och Hörby med arbetsnamnet MittSkåne Årsbokslut 2014 2014-01-01 2014-12-31 för Samordningsförbundet Eslöv, Höör och Hörby med arbetsnamnet MittSkåne Godkänd av förbundsstyrelsen 2015-03-05. 2 Innehållsförteckning sid Samordningsförbundets

Läs mer

Årsbokslut 2014 2014-01-01 2014-12-31. för Samordningsförbundet Eslöv, Höör och Hörby med arbetsnamnet MittSkåne

Årsbokslut 2014 2014-01-01 2014-12-31. för Samordningsförbundet Eslöv, Höör och Hörby med arbetsnamnet MittSkåne Årsbokslut 2014 2014-01-01 2014-12-31 för Samordningsförbundet Eslöv, Höör och Hörby med arbetsnamnet MittSkåne Godkänd av förbundsstyrelsen 2015-03-05. 2 Innehållsförteckning sid Samordningsförbundets

Läs mer

Verksamhetsplan och budget 2014

Verksamhetsplan och budget 2014 Verksamhetsplan och budget 2014 Om Lunds samordningsförbund Lunds Samordningsförbund startade sin verksamhet i juni 2009 och är en fristående juridisk person. Medlemmar i Lunds Samordningsförbund är Försäkringskassan,

Läs mer

Verksamhetsplan och budget 2013

Verksamhetsplan och budget 2013 Om Lunds samordningsförbund Lunds Samordningsförbund startade sin verksamhet i juni 2009 och är en fristående juridisk person. Medlemmar i Lunds Samordningsförbund är Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen,

Läs mer

SOFINT Mari Grönlund STYRELSEN VERKSAMHETSPLAN 2014

SOFINT Mari Grönlund STYRELSEN VERKSAMHETSPLAN 2014 SOFINT Mari Grönlund STYRELSEN VERKSAMHETSPLAN 2014 1 Verksamhet 1.1 Ändamål Samordningsförbundet SOFINT, i Norra Örebro län, bildades med syfte att främja samverkan mellan samhälleliga organisationer

Läs mer

Verksamhetsplan och budget. Samordningsförbundet Finsam i Helsingborg

Verksamhetsplan och budget. Samordningsförbundet Finsam i Helsingborg Verksamhetsplan och budget Samordningsförbundet Finsam i Helsingborg 16 1. Samordningsförbundets ändamål och uppgifter. Förbundets ändamål anges i förbundsordningen 4. Förbundets ändamål är att inom Helsingborgs

Läs mer

Mottganingsteamets uppdrag

Mottganingsteamets uppdrag Överenskommelse mellan kommunerna i Sydnärke, Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen och Örebro läns landsting om inrättandet av mottagningsteam en modell för flerpartssamverkan Inledning Denna överenskommelse

Läs mer

LOGGA. Dnr. Årsredovisning 20XX. Beslutad av styrelsen 20xx-xx-xx. Sida 1. Signering av justerare på varje sida

LOGGA. Dnr. Årsredovisning 20XX. Beslutad av styrelsen 20xx-xx-xx. Sida 1. Signering av justerare på varje sida LOGGA Dnr Årsredovisning 20XX Beslutad av styrelsen 20xx-xx-xx Sida 1 Ordförande har ordet Sida 2 Innehållsförteckning sida 1. FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE... 4 1.1 Sammanfattning av verksamhetsåret... 4 1.2

Läs mer

ÅRSREDOVISNING 2011 %FINSAM. för. Samordningsförbundet Eslöv, Höör och Hörby. med arbetsnamnet MittSkåne 2011-04-01-2011-12-31

ÅRSREDOVISNING 2011 %FINSAM. för. Samordningsförbundet Eslöv, Höör och Hörby. med arbetsnamnet MittSkåne 2011-04-01-2011-12-31 %FINSAM Samordningsförbundet MittSkåne ÅRSREDOVISNING 2011 2011-04-01-2011-12-31 för Samordningsförbundet Eslöv, Höör och Hörby med arbetsnamnet MittSkåne Samordningsförbundet Eslöv, Höör och Hörby Adress:

Läs mer

Innehåll. 1. Förbundets ändamål och uppgifter Verksamhetsidé & Mål Organisation Verksamhetsplan Budget

Innehåll. 1. Förbundets ändamål och uppgifter Verksamhetsidé & Mål Organisation Verksamhetsplan Budget Verksamhetsplan & budget 2016 Innehåll 1. Förbundets ändamål och uppgifter... 2 2. Verksamhetsidé & Mål... 3 3. Organisation... 5 4. Verksamhetsplan 2016... 6 5. Budget 2016... 8 www.samordningtrelleborg.se

Läs mer

Verksamhetsplan 2017 Samordningsförbund Gävleborg

Verksamhetsplan 2017 Samordningsförbund Gävleborg Verksamhetsplan 2017 Samordningsförbund Gävleborg Bollnäs kommun Gävle kommun Hofors kommun Hudiksvalls kommun Ljusdals kommun Nordanstigs kommun Ockelbo kommun Ovanåkers kommun Sandvikens kommun Söderhamns

Läs mer

Verksamhetsplan och budget 2017 Samordningsförbund Ånge

Verksamhetsplan och budget 2017 Samordningsförbund Ånge Verksamhetsplan och budget 2017 Samordningsförbund Ånge SAMORDNINGSFÖRBUNDET ÅNGE Beslutat av förbundsstyrelsen 2016-11-25 Innehållsförteckning Inledning... 3 Syfte... 3 Uppgifter... 3 Organisation...

Läs mer

Samordningsförbundet Västra Mälardalen

Samordningsförbundet Västra Mälardalen Samordningsförbundet Västra Mälardalen Verksamhetsplan och budget 2016 Samordningsförbundet Västra Mälardalen ska stödja människor i utanförskap till god hälsa och förvärvsarbete och därmed minska klyftorna

Läs mer

Verksamhetsplan och budget 2011

Verksamhetsplan och budget 2011 Om Lunds samordningsförbund Lunds Samordningsförbund startade sin verksamhet i juni 2009 och är en fristående juridisk person. Medlemmar i Lunds Samordningsförbund är Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen,

Läs mer

Delårsrapport. för Samordningsförbundet Södra Vätterbygden första halvåret (Dnr 2017:03 / 5) Vår gemensamma vision:

Delårsrapport. för Samordningsförbundet Södra Vätterbygden första halvåret (Dnr 2017:03 / 5) Vår gemensamma vision: Delårsrapport för Samordningsförbundet Södra Vätterbygden första halvåret 2017 (Dnr 2017:03 / 5) Vår gemensamma vision: LIVSKVALITET OCH EGENFÖRSÖRJNING FÖR ALLA! 1 (7) Delårsrapport 2017 1. Sammanfattning

Läs mer

Verksamhetsplan och budget Samordningsförbundet Landskrona Svalöv

Verksamhetsplan och budget Samordningsförbundet Landskrona Svalöv Verksamhetsplan och budget 2016 Samordningsförbundet Landskrona Svalöv 1 Samordningsförbundet Landskrona Svalöv Samordningsförbundet Landskrona Svalöv bildades den 1 september 2009 och består av parterna

Läs mer

Verksamhetsplan och budget 2012

Verksamhetsplan och budget 2012 Om Lunds samordningsförbund startade sin verksamhet i juni 2009 och är en fristående juridisk person. Medlemmar i är Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen, Region Skåne och Lunds kommun. Samordningsförbundets

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2015 med budget 2015-2017

VERKSAMHETSPLAN 2015 med budget 2015-2017 VERKSAMHETSPLAN 2015 med budget 2015-2017 för Samordningsförbundet Södra Vätterbygden (dnr 2014:11 / 1) Vår gemensamma vision: LIVSKVALITET OCH EGENFÖRSÖRJNING FÖR ALLA! 1 1. Inledning Samordningsförbund

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2014 med budget 2014-2015

VERKSAMHETSPLAN 2014 med budget 2014-2015 VERKSAMHETSPLAN 2014 med budget 2014-2015 för Samordningsförbundet Södra Vätterbygden (dnr 2013:12 / 1) Vår gemensamma vision: LIVSKVALITET OCH EGENFÖRSÖRJNING FÖR ALLA! 1 1. Inledning Samordningsförbund

Läs mer

Årsbokslut. Föreningen Fenix - Projekt Söder

Årsbokslut. Föreningen Fenix - Projekt Söder Årsbokslut för Föreningen Fenix - Projekt Söder 802406-1239 Räkenskapsåret 2013 1 (6) Styrelsen för Föreningen Fenix - Projekt Söder får härmed avge årsbokslut för räkenskapsåret 2013. Förvaltningsberättelse

Läs mer

Delårsrapport. för Samordningsförbundet Södra Vätterbygden första halvåret (Dnr 2018:03 / 7) Vår gemensamma vision:

Delårsrapport. för Samordningsförbundet Södra Vätterbygden första halvåret (Dnr 2018:03 / 7) Vår gemensamma vision: Delårsrapport för Samordningsförbundet Södra Vätterbygden första halvåret 2018 (Dnr 2018:03 / 7) Vår gemensamma vision: LIVSKVALITET OCH EGEN FÖRSÖRJNING FÖR ALLA! 1 (7) Delårsrapport 2018 1. Sammanfattning

Läs mer

Samordningsförbundet. Delårsrapport Samordningsförbundet Falköping/Tidaholm - 1 -

Samordningsförbundet. Delårsrapport Samordningsförbundet Falköping/Tidaholm - 1 - - 1 - Delårsbokslut samordningsförbundet Falköping/Tidaholm Margaretha Eriksson Delårsrapport 2009-01-01 2009-06-30 Falköping/Tidaholm - 2 - Inledning i Falköping/Tidaholm bildades den 1 april 2007 i enlighet

Läs mer

Verksamhetsplan 2016 Samordningsförbund Gävleborg

Verksamhetsplan 2016 Samordningsförbund Gävleborg Verksamhetsplan 2016 Samordningsförbund Gävleborg Bollnäs kommun Gävle kommun Hofors kommun Hudiksvalls kommun Ljusdals kommun Nordanstigs kommun Ockelbo kommun Ovanåkers kommun Sandvikens kommun Söderhamns

Läs mer

qwertyuiopåasdfghjklöäzxcvbnmqwe rtyuiopåasdfghjklöäzxcvbnmqwertyu iopåasdfghjklöäzxcvbnmqwertyuiopå asdfghjklöäzxcvbnmqwertyuiopåasdf

qwertyuiopåasdfghjklöäzxcvbnmqwe rtyuiopåasdfghjklöäzxcvbnmqwertyu iopåasdfghjklöäzxcvbnmqwertyuiopå asdfghjklöäzxcvbnmqwertyuiopåasdf qwertyuiopåasdfghjklöäzxcvbnmqwe rtyuiopåasdfghjklöäzxcvbnmqwertyu iopåasdfghjklöäzxcvbnmqwertyuiopå asdfghjklöäzxcvbnmqwertyuiopåasdf VERKSAMHETSPLAN och BUDGET ghjklöäzxcvbnmqwertyuiopåasdfghjk 2011-2013

Läs mer

Årsredovisning Finsam Kävlinge Lomma

Årsredovisning Finsam Kävlinge Lomma Årsredovisning Finsam Kävlinge Lomma 2011 Styrelsen avger följande årsredovisning Innehåll - förvaltningsberättelse sid. 3 - resultaträkning sid. 8 - balansräkning sid. 9 - kassaflödesanalys sid. 10 -

Läs mer

Innehållsförteckning. Inledning 1. Övergripande mål och syfte 1. Målgrupper 1. Verksamhet under Uppföljning och utvärdering 5.

Innehållsförteckning. Inledning 1. Övergripande mål och syfte 1. Målgrupper 1. Verksamhet under Uppföljning och utvärdering 5. VERKSAMHETSPLAN 2011 Innehållsförteckning Inledning 1 Övergripande mål och syfte 1 Målgrupper 1 Organisation Styrelsens uppgifter Beredningsgruppens uppgifter Tjänstemannens uppgifter Revisorer 2 Verksamhet

Läs mer

Regionstyrelsens arbetsutskott

Regionstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL UTDRAG Regionstyrelsens arbetsutskott 194-211 Tid: 2015-12-07 kl. 13.00-16.40 Plats: Regionens hus, Sal A 203 RJL2015 /970 Förslag till Verksamhetsplaner 2016 med budget för Finnvedens och Höglandets

Läs mer

FINSAM SAMORDNINGSFÖRBUNDET BURLÖV-STAFFANSTORP

FINSAM SAMORDNINGSFÖRBUNDET BURLÖV-STAFFANSTORP FINSAM SAMORDNINGSFÖRBUNDET BURLÖV-STAFFANSTORP Verksamhetsplan och budget 2017 2 Innehåll 1. Inledning... 3 1.1. Vision... 3 1.2. Övergripande mål och syfte... 3 1.3. Målgrupp... 3 2. Uppdrag och verksamhetsmål....

Läs mer

Årsredovisning

Årsredovisning Årsredovisning 2008 1 UPPDRAG... 3 ORGANISATION... 4 STYRELSENS UPPGIFTER... 4 BEREDNINGSGRUPPENS UPPGIFTER... 4 KOMPETENSGRUPPENS UPPGIFTER... 4 TJÄNSTEMANNENS UPPGIFTER... 4 UNDER VERKSAMHETSÅRET...

Läs mer

Verksamhetsplan och budget. Samordningsförbundet Finsam i Helsingborg

Verksamhetsplan och budget. Samordningsförbundet Finsam i Helsingborg Verksamhetsplan och budget Samordningsförbundet Finsam i Helsingborg 2015 1. Samordningsförbundets ändamål och uppgifter. Förbundets ändamål anges i förbundsordningen 4. Förbundets ändamål är att inom

Läs mer

Projektplan Porten. Bakgrund. Målgrupp. Syfte

Projektplan Porten. Bakgrund. Målgrupp. Syfte Samordningsförbundet Utskriftsdatum Sid(or) 2013-04-16 1(5) Projektplan Porten Bakgrund Bland de unga finns idag en stor grupp som är arbetslösa. Bland dem finns en eftersatt grupp ungdomar som har en

Läs mer

Samordningsförbundet Umeå

Samordningsförbundet Umeå Samordningsförbundet Umeå Umeå kommun, Västerbottens läns landsting, Försäkringskassan i Umeå, Länsarbetsnämnden i Umeå Verksamhetsplan Budget 2006 Innehållsförteckning 1. Samordningsförbundet Umeå...

Läs mer

Verksamhetsplan och budget för 2017 samt preliminär planering för 2018 och 2019.

Verksamhetsplan och budget för 2017 samt preliminär planering för 2018 och 2019. 161110 1 (5) Verksamhetsplan och budget för 2017 samt preliminär planering för 2018 och 2019. bildades den 1 januari 2011 och består av fyra parter: Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, kommunerna Bromölla,

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2005 för Samordningsförbundet Umeå

Verksamhetsberättelse 2005 för Samordningsförbundet Umeå Verksamhetsberättelse 2005 för Samordningsförbundet Umeå 2006-03-17 Samordningsförbundet Umeå, med Länsarbetsnämnden, Försäkringskassan, Landstinget och Umeå kommun som huvudmän bildades 2005-05-01 i enlighet

Läs mer

Verksamhetsplan Övergripande planering

Verksamhetsplan Övergripande planering Sydöstra Skånes Samordningsförbund bildades 2009. Medlemmar: Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Region Skåne, och de fyra kommunerna Simrishamn, Sjöbo, Tomelilla och Ystad. Verksamhetsplan 2019 Samordningsförbundets

Läs mer

Norra Västmanlands Samordningsförbund. Norbergsvägen FAGERSTA ÅRSREDOVISNING. September December 2005

Norra Västmanlands Samordningsförbund. Norbergsvägen FAGERSTA ÅRSREDOVISNING. September December 2005 Norra Västmanlands Samordningsförbund Norbergsvägen 21 737 80 FAGERSTA ÅRSREDOVISNING September December 2005 Innehållsförteckning Organisation...2 Förbundets ledning 3 Verksamhetsberättelse.5 Resultaträkning..8

Läs mer

Verksamhetsplan med budget för 2009 Samordningsförbundet Norra Bohuslän

Verksamhetsplan med budget för 2009 Samordningsförbundet Norra Bohuslän Samordningsförbundet Norra Bohuslän Ansvarig tjänsteman Gudrun Emilsdottir Verksamhetsplan med budget för 2009 Samordningsförbundet Norra Bohuslän Samverkan är ett arbetssätt, men också ett synsätt, med

Läs mer

Till Samordningsförbundet FINSAM Styrelse för Kävlinge Lomma

Till Samordningsförbundet FINSAM Styrelse för Kävlinge Lomma 1 (6) Datum 2015-05-20 Dnr Till Samordningsförbundet FINSAM Styrelse för Kävlinge Lomma 2 (6) Förslag till ny FINSAM - Aktivitet Bakgrund Under hösten 2014 genomfördes aktiviteten Samverkanskartan idag

Läs mer

Samordningsförbundet Norra Skaraborg

Samordningsförbundet Norra Skaraborg 2014 Samordningsförbundet Verksamhetsplan Finansiell samordning inom rehabiliteringsområdet 2 Mål- och ramdokument Mål, syfte, principer och centrala begrepp för samordningsförbundet Övergripande mål Det

Läs mer

Verksamhetsplan och budget för. Samordningsförbundet Härnösand/Timrå 2012-2014

Verksamhetsplan och budget för. Samordningsförbundet Härnösand/Timrå 2012-2014 Verksamhetsplan och budget för Samordningsförbundet Härnösand/Timrå 2012-2014 Detaljplan för verksamhetsåret 2012 och en översikt för perioden 2013-2014 Fastställd av Samordningsförbundets styrelse den

Läs mer

Samordningsförbundet Västra Mälardalen

Samordningsförbundet Västra Mälardalen Samordningsförbundet Västra Mälardalen Verksamhetsplan och budget 2019 Vision: Samordningsförbundet Västra Mälardalen ska stödja människor i utanförskap till god hälsa och förvärvsarbete och därmed minska

Läs mer

Våga se framåt, där har du framtiden!

Våga se framåt, där har du framtiden! Våga se framåt, där har du framtiden! Det finansiella Samordningsförbundet Västerås Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Landstinget Västmanland samt Västerås stad har den 1 maj 2010 gemensamt bildat

Läs mer

Delårsrapport per den 31 augusti 2013

Delårsrapport per den 31 augusti 2013 Samordningsförbundet Östra Östergötland Delårsrapport per den 31 augusti 2013 2013-10-01 Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 2. Verksamheter... 3 2.1 Kansli... 4 2.2 Kartläggning och analys av behov

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN OCH INRIKTNING ÅR 2018 FÖR SAMORDNINGSFÖRBUND GÄVLEBORG

VERKSAMHETSPLAN OCH INRIKTNING ÅR 2018 FÖR SAMORDNINGSFÖRBUND GÄVLEBORG VERKSAMHETSPLAN OCH INRIKTNING ÅR 2018 FÖR SAMORDNINGSFÖRBUND GÄVLEBORG Antagen av förbundsstyrelsen 2017-11-24 Innehållsförteckning 1. INLEDNING 2 2. VISION 2 3. STRATEGI OCH VERKSAMHETSINRIKTNING 2018

Läs mer

Delårsrapport. för Samordningsförbundet Södra Vätterbygden första halvåret (Dnr 2016:03 / 6) Vår gemensamma vision:

Delårsrapport. för Samordningsförbundet Södra Vätterbygden första halvåret (Dnr 2016:03 / 6) Vår gemensamma vision: Delårsrapport för Samordningsförbundet Södra Vätterbygden första halvåret 2016 (Dnr 2016:03 / 6) Vår gemensamma vision: LIVSKVALITET OCH EGENFÖRSÖRJNING FÖR ALLA! 1 (7) Delårsrapport 2016 1. Sammanfattning

Läs mer

TERTIALRAPPORT Sid Delårsbokslut 2 Resultaträkning 3 Balansräkning 3 Noter 4

TERTIALRAPPORT Sid Delårsbokslut 2 Resultaträkning 3 Balansräkning 3 Noter 4 TERTIALRAPPORT 2 Sid Delårsbokslut 2 Resultaträkning 3 Balansräkning 3 Noter 4 1 Delårsrapport per 31 augusti Nyckeltal mnkr 31 aug 31 aug 2017 Prognos Budget Avvikelse prognosbudget Verksamhetens externa

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN OCH INRIKTNING FÖR SAMORDNINGSFÖRBUND GÄVLEBORG

VERKSAMHETSPLAN OCH INRIKTNING FÖR SAMORDNINGSFÖRBUND GÄVLEBORG VERKSAMHETSPLAN OCH INRIKTNING ÅR 2019-2021 FÖR SAMORDNINGSFÖRBUND GÄVLEBORG Antagen av förbundsstyrelsen 2018-11-30 1 Innehåll Inledning... 3 Förbundets uppdrag... 3 Vision... 3 Målgrupp... 4 Mål... 4

Läs mer

Verksamhetsplan 2015 Samordningsförbund Gävleborg

Verksamhetsplan 2015 Samordningsförbund Gävleborg Verksamhetsplan 2015 Samordningsförbund Gävleborg Bollnäs kommun Gävle kommun Hofors kommun Hudiksvalls kommun Ljusdals kommun Nordanstigs kommun Ockelbo kommun Ovanåkers kommun Sandvikens kommun Söderhamns

Läs mer

Samordningsförbundet Activus i Piteå Dnr Årsredovisning 2018 Beslutad av styrelsen

Samordningsförbundet Activus i Piteå Dnr Årsredovisning 2018 Beslutad av styrelsen Samordningsförbundet Activus i Piteå Dnr Årsredovisning 2018 Beslutad av styrelsen 2019-02-22 Sida 1 Ordförande har ordet Efter omstarten inom Activus har äntligen nya insatser som finansieras av Activus

Läs mer

Delårsrapport. för Finnvedens samordningsförbund första halvåret För en hållbar samverkan

Delårsrapport. för Finnvedens samordningsförbund första halvåret För en hållbar samverkan Delårsrapport för Finnvedens samordningsförbund första halvåret 2012 För en hållbar samverkan 1 (7) Delårsrapport 2012 1. Inledning Finnvedens samordningsförbund är bildat enligt lag (2003:1210) om finansiell

Läs mer

Samordningsförbundet Göteborg Nordost. Tjänsteutlåtande. Rnr: Ärende nr: 4. Sammanträde

Samordningsförbundet Göteborg Nordost. Tjänsteutlåtande. Rnr: Ärende nr: 4. Sammanträde SAMMANFATTNING Följande dokument är s delårsrapport för januari-mars 2019. Dokumentet ger en övergripande bild av hur verksamheten bedrivits, hur ekonomiska resurser har använts och med vilka resultat.

Läs mer

Consensus i Älvsbyn Samordningsförbund ÅRSREDOVISNING 2014. 2014-01-01----2014-12-31 Samordningsförbundet Consensus Organisationsnummer: 222000-2261

Consensus i Älvsbyn Samordningsförbund ÅRSREDOVISNING 2014. 2014-01-01----2014-12-31 Samordningsförbundet Consensus Organisationsnummer: 222000-2261 Consensus i Älvsbyn Samordningsförbund ÅRSREDOVISNING 2014 2014-01-01----2014-12-31 Samordningsförbundet Consensus Organisationsnummer: 222000-2261 Styrelsen för Samordningsförbundet Consensus i Älvsbyn,

Läs mer

Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2012

Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2012 1(12) Skellefteå Golfklubb Org nr 894700-4423 Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2012 Styrelsen avger följande årsredovisning och koncernredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse

Läs mer

F A L K Ö P I N G T I D A H O L M

F A L K Ö P I N G T I D A H O L M Verksamhetsberättelse 2012 Falköping/Tidaholm Ordförande: Hasse Andersson Förbunds chef: Margaretha Eriksson SAMMANFATTNING Finansiella samordningsförbund har sin grund i de strukturella faktorer som gör

Läs mer

Verksamhetsplan 2015

Verksamhetsplan 2015 Verksamhetsplan 2015 med budget 2015-2017 för Finnvedens Samordningsförbund Förbundets vision: DELAKTIGHET SOM GER BÄTTRE EGENUPPLEVD HÄLSA, ÖKAD ARBETSFÖRMÅGA OCH HÖGRE GRAD AV SJÄLVFÖRSÖRJNING 1 1. Inledning

Läs mer

- förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 3 - balansräkning 4 - noter 6

- förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 3 - balansräkning 4 - noter 6 1(10) Botkyrka Ridsällskap Org nr Styrelsen avger följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 3 - balansräkning 4 - noter 6 Om inte annat särskilt anges, redovisas

Läs mer

Samordningsförbundet Västra Mälardalen

Samordningsförbundet Västra Mälardalen Samordningsförbundet Västra Mälardalen Verksamhetsplan och budget 2017 Vision: Samordningsförbundet Västra Mälardalen ska stödja människor i utanförskap till god hälsa och förvärvsarbete och därmed minska

Läs mer

Verksamhetsplan med budget för 2008 Samordningsförbundet Norra Bohuslän

Verksamhetsplan med budget för 2008 Samordningsförbundet Norra Bohuslän Samordningsförbundet Norra Bohuslän Ansvarig tjänsteman Gudrun Emilsdottir Verksamhetsplan med budget för 2008 Samordningsförbundet Norra Bohuslän Samverkan är ett arbetssätt, men också ett synsätt, med

Läs mer

Innehållsförteckning. Inledning 1. Övergripande mål och syfte 1. Målgrupper 1. Verksamheter under Uppföljning och utvärdering 6

Innehållsförteckning. Inledning 1. Övergripande mål och syfte 1. Målgrupper 1. Verksamheter under Uppföljning och utvärdering 6 VERKSAMHETSPLAN 2012 Innehållsförteckning Inledning 1 Övergripande mål och syfte 1 Målgrupper 1 Organisation Styrelsens uppgifter Beredningsgruppens uppgifter Tjänstemannens uppgifter Revisorer 2 Verksamheter

Läs mer

Årsredovisning. RFSL:s Malmöavdelning

Årsredovisning. RFSL:s Malmöavdelning Årsredovisning för RFSL:s Malmöavdelning 846001-3413 Räkenskapsåret 2013 1 (7) Styrelsen för RFSL:s Malmöavdelning får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2013. Förvaltningsberättelse Information

Läs mer

Innehållsförteckning 2. Inledning 3. Övergripande mål och syfte 3. Målgrupper 3

Innehållsförteckning 2. Inledning 3. Övergripande mål och syfte 3. Målgrupper 3 VERKSAMHETSPLAN 2010 Innehållsförteckning 2 Inledning 3 Övergripande mål och syfte 3 Målgrupper 3 Organisation 4 Styrelsens uppgifter 4 Beredningsgruppens uppgifter 4 Tjänstemannens uppgifter 4 Revisorer

Läs mer

Roller och ansvar inom Samordningsförbundet Stockholms stad

Roller och ansvar inom Samordningsförbundet Stockholms stad Dnr: Finsam 2016/25 Roller och ansvar inom Samordningsförbundet Stockholms stad Det är viktigt att samordningsförbundets organisation och roll- och ansvarsfördelning upplevs som tydlig, enkel, kostnadseffektiv

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2011-01-01-2011-12-31

Årsredovisning för räkenskapsåret 2011-01-01-2011-12-31 1 (8) Årsredovisning för räkenskapsåret 2011-01-01-2011-12-31 Styrelsen för Borås Golf AB avger härmed följande årsredovisning. Innehåll Sida Förvaltningsberättelse 2 Resultaträkning 3 Balansräkning 4

Läs mer

Årsredovisning. LivsmedelsStiftelsen

Årsredovisning. LivsmedelsStiftelsen 1(6) Årsredovisning LivsmedelsStiftelsen Styrelsen för LivsmedelsStiftelsen får härmed lämna sin redogörelse för stiftelsens utveckling under räkenskapsåret 2015-01-01-2015-12-31 Om inte annat särskilt

Läs mer

Årsredovisning. Järna Ridklubb

Årsredovisning. Järna Ridklubb Årsredovisning för Järna Ridklubb 815600-7505 Räkenskapsåret 2016 1 (7) Styrelsen för Järna Ridklubb, med säte i Järna, får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2016. Förvaltningsberättelse Information

Läs mer

Årsredovisning. Tingsryd 1609 AB (publ)

Årsredovisning. Tingsryd 1609 AB (publ) Årsredovisning för Tingsryd 1609 AB (publ) 556693-7990 Räkenskapsåret 2010 07 01 2010 12 31 Org.nr 556693-7990 1 (7) Styrelsen och verkställande direktören för Tingsryd 1609 AB (publ) får härmed avge årsredovisning

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för Styrelsen får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2016-01-01--2016-12-31. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 3 - balansräkning 4 - ställda

Läs mer

Om samordningsförbundet. Uppdraget

Om samordningsförbundet. Uppdraget Verksamhetsplan för Fryksdalens Samordningsförbund 2015 Om samordningsförbundet Uppdraget Fryksdalens Samordningsförbund är en egen juridisk enhet och startades upp i februari 2008 med Sunne kommun, Torsby

Läs mer

Datum Datum Dnr Sida 1 2012-05-29

Datum Datum Dnr Sida 1 2012-05-29 Datum Datum Dnr Sida 1 2012-05-29 Förvaltning, handläggare, telefon Peter Berglund Adressat Individ- och omsorgsnämnden Aktuell fråga 1. Ställningstagande till implementering och samordning projekten 16-24

Läs mer

Verksamhetsplan Budget 2007

Verksamhetsplan Budget 2007 Lycksele Verksamhetsplan Budget 2007 Samordningsförbundet Lycksele Lycksele kommun, Landstinget i Västerbotten, LAN Västerbotten, Försäkringskassan Västerbotten 1 1. Samordningsförbundet...3 Inledning...3

Läs mer

Delårsrapport. för Finnvedens samordningsförbund första halvåret 2017

Delårsrapport. för Finnvedens samordningsförbund första halvåret 2017 Delårsrapport för Finnvedens samordningsförbund första halvåret 2017 Förbundets vision: DELAKTIGHET SOM GER BÄTTRE EGENUPPLEVD HÄLSA, ÖKAD ARBETSFÖRMÅGA OCH HÖGRE GRAD AV EGENFÖRSÖRJNING 1 (7) Delårsrapport

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2013

Årsredovisning för räkenskapsåret 2013 1(11) Skellefteå Golf AB Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2013 Styrelsen avger följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 3 - balansräkning 4 - noter 6

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2017 med budget

VERKSAMHETSPLAN 2017 med budget VERKSAMHETSPLAN 2017 med budget 2017-2019 för Samordningsförbundet Södra Vätterbygden (dnr 2016:12/7) Vår gemensamma vision: LIVSKVALITET OCH EGENFÖRSÖRJNING FÖR ALLA! 1 1. Inledning Samordningsförbund

Läs mer

Verksamhetsberättelse och Arsredovisning för MittSkåne 2011

Verksamhetsberättelse och Arsredovisning för MittSkåne 2011 ESLÖVS KOMMUN Kommunledningskontoret Josefine Isaksson 0413-62822 KS.2012.0269 2012-09-19 Kommunfullmäktige Verksamhetsberättelse och Arsredovisning för MittSkåne 2011 Ärendebeskrivning Samordningsförbundet

Läs mer

Revisionsrapport Samordningsförbundet Consensus Älvsbyn

Revisionsrapport Samordningsförbundet Consensus Älvsbyn Revisionsrapport Revision 2010 Per Ståhlberg, certifierad kommunal revisor Samordningsförbundet Consensus Älvsbyn Bo Rehnberg, certifierad kommunal revisor 2011-05-03 Per Ståhlberg, projektledare Samordningsförbundet

Läs mer

Verksamhetsplan 2017

Verksamhetsplan 2017 Verksamhetsplan 2017 Klarälvdalens samordningsförbund - Box 93-667 22 Forshaga - www.klasam.se Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 2. Verksamhetens inriktning 2017... 3 3. Om samordningsförbundet...

Läs mer

Delårsrapport. för Finnvedens samordningsförbund första halvåret 2018

Delårsrapport. för Finnvedens samordningsförbund första halvåret 2018 Delårsrapport för Finnvedens samordningsförbund första halvåret 2018 Förbundets vision: DELAKTIGHET SOM GER BÄTTRE EGENUPPLEVD HÄLSA, ÖKAD ARBETSFÖRMÅGA OCH HÖGRE GRAD AV EGENFÖRSÖRJNING 1 (7) Delårsrapport

Läs mer

Förslag till Verksamhetsplaner med budget för Höglandets samordningsförbund.

Förslag till Verksamhetsplaner med budget för Höglandets samordningsförbund. 1(1) 2014-11-21 LJ2014/1565 Förvaltningsnamn Landstingsstyrelsen Förslag till Verksamhetsplaner med budget för Höglandets samordningsförbund. Bakgrund Enligt lag 2003:1210 om finansiell samordning inom

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN, MÅL OCH BUDGET 2017

VERKSAMHETSPLAN, MÅL OCH BUDGET 2017 Dnr: SF16/36 VERKSAMHETSPLAN, MÅL OCH BUDGET 2017 Samordningsförbundet för rehabilitering i Södertälje DEN 18 NOVEMBER 2016 Innehållsförteckning 1.0 VERKSAMHETSPLAN 2017... 2 2.0 VISION... 2 3.0 ÖVERGRIPANDE

Läs mer

REVISIONSRAPPORT SAMORDNINGSFÖRBUNDET FINSAM KÄVLINGE-LOMMA 2015 1. INLEDNING Härmed avlämnas rapport avseende granskningen av Samordningsförbundet Finsam Kävlinge- Lomma för räkenskapsåret 2015. Granskningen

Läs mer

Samordningsförbundet Vänersborg/Mellerud. Samordningsförbundet Vänersborg/Mellerud Årsredovisning/Årsberättelse 2006

Samordningsförbundet Vänersborg/Mellerud. Samordningsförbundet Vänersborg/Mellerud Årsredovisning/Årsberättelse 2006 Samordningsförbundet Vänersborg/Mellerud Årsredovisning/Årsberättelse 2006 Samordningsförbundet Vänersborg/Mellerud Årsredovisning/Årsberättelse 2006 1 Förvaltningsberättelse 1.1 Uppstart och bildande

Läs mer

Årsredovisning. Stiftelsen Sophiaskolan

Årsredovisning. Stiftelsen Sophiaskolan Årsredovisning för Stiftelsen Sophiaskolan Räkenskapsåret 2006-07-01-2007-06-30 Stiftelsen Sophiaskolan 1(8) Styrelsen för Stiftelsen Sophiaskolan får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2006-07-01-2007-06-30.

Läs mer

Årsredovisning. Brf Fiskaren 32

Årsredovisning. Brf Fiskaren 32 .------------------------ -- -- Årsredovisning för Brf Fiskaren 32 Räkenskapsåret 2008 Brf Fiskaren 32 1(7) Styrelsen för BrfFiskaren 32 rar härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2008. Förvaltningsberättelse

Läs mer

REVISIONSRAPPORT SAMORDNINGSFÖRBUNDET FINSAM I ESLÖV, HÖÖR OCH HÖRBY 2015 1. INLEDNING Härmed avlämnas rapport avseende granskningen av Samordningsförbundet Finsam i Eslöv, Höör och Hörby för räkenskapsåret

Läs mer

Hallands Ridsportförbund

Hallands Ridsportförbund Årsredovisning för Hallands Ridsportförbund Räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Hallands Ridsportförbund 1(8) Förvaltningsberättelse Styrelsen för Hallands Ridsportförbund, får härmed avge årsredovisning

Läs mer

Verksamhetsplan och budget 2016 med preliminär budget för Samordningsförbundet Stockholms stad

Verksamhetsplan och budget 2016 med preliminär budget för Samordningsförbundet Stockholms stad Dnr: Finsam 2016/24 Verksamhetsplan och budget 2016 med preliminär budget för 2017-2018 Samordningsförbundet Stockholms stad Samordningsförbundet Stockholms stad Sid 1 (6) Inledning När lagen om finansiell

Läs mer

Årsredovisning. Naturistför. Bergslagens Solsport

Årsredovisning. Naturistför. Bergslagens Solsport Årsredovisning för Naturistför. Bergslagens Solsport 875001-1960 Räkenskapsåret 2015 1 (7) Styrelsen för Naturistför. Bergslagens Solsport, med säte i Nora, får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret

Läs mer

Årsredovisning. Ideella Föreningen Svenskt ProjektForum

Årsredovisning. Ideella Föreningen Svenskt ProjektForum Årsredovisning för Ideella Föreningen Svenskt ProjektForum 802008-4102 Räkenskapsåret 2014 1 (8) Styrelsen för Ideella Föreningen Svenskt ProjektForum får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret

Läs mer

Verksamhetsplan 2018

Verksamhetsplan 2018 Verksamhetsplan 2018 med budget 2018-2020 för Finnvedens Samordningsförbund Förbundets vision: DELAKTIGHET SOM GER BÄTTRE EGENUPPLEVD HÄLSA, ÖKAD ARBETSFÖRMÅGA OCH HÖGRE GRAD AV EGENFÖRSÖRJNING 1 1. Inledning

Läs mer

Finsam Karlskoga/Degerfors Verksamhetsplan & budget 2007-2009

Finsam Karlskoga/Degerfors Verksamhetsplan & budget 2007-2009 Finsam Karlskoga/Degerfors Verksamhetsplan & budget 2007-2009 1 Verksamhetsplan & budget Finsam Karlskoga/ Degerfors för Perioden 2007 2009 Övergripande mål Förbundets ändamål är att inom Degerfors och

Läs mer

Froglodge Sweden AB. Årsredovisning för 556960-0512. Räkenskapsåret 2014-01-12-2014-12-31. Fastställelseintyg. Innehållsförteckning:

Froglodge Sweden AB. Årsredovisning för 556960-0512. Räkenskapsåret 2014-01-12-2014-12-31. Fastställelseintyg. Innehållsförteckning: Årsredovisning för Froglodge Sweden AB Räkenskapsåret 2014-01-12 - Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3-4 Ställda säkerheter och ansvarsförbindelser 4 Tilläggsupplysningar

Läs mer

Verksamhetsplan för Finsam MittSkåne

Verksamhetsplan för Finsam MittSkåne Verksamhetsplan för Finsam MittSkåne 2018 med inriktning på 2019 och 2020 Godkänd av förbundsstyrelsen 2017-09-27 2 1. Inledning Samordningsförbundet är ett för samverkansparterna gemensamt men självständigt

Läs mer

2006-11-16. Samordningsförbundet Göteborg Centrum Verksamhetsplan med budget 2007-2009

2006-11-16. Samordningsförbundet Göteborg Centrum Verksamhetsplan med budget 2007-2009 1 Samordningsförbundet Göteborg Centrum Verksamhetsplan med budget 2007-2009 1 2 Verksamhetsplan - budget Samordningsförbundet Göteborg Centrum 2007 2009 Övergripande mål Förbundets ändamål är att inom

Läs mer

DELÅRSRAPPORT 2011 januari-juni

DELÅRSRAPPORT 2011 januari-juni DELÅRSRAPPORT 2011 januari-juni Innehållsförteckning Uppdrag 2 Organisation 3 Styrelsen 3 Styrelsens uppgifter 3 Beredningsgruppens uppgifter 3 Tjänstemannens uppgifter 3 Revisorer 3 Under verksamhetsåret

Läs mer

Socialdepartementet. 103 33 Stockholm

Socialdepartementet. 103 33 Stockholm SVAR PÅ REGERINGSUPPDRAG 1 (6) Socialdepartementet 103 33 Stockholm Delrapport för; Uppdrag om kunskapsutveckling och samverkan på sysselsättningsområdet kring personer med psykisk ohälsa KUR-projektet

Läs mer

Resultat av ESF-finansierad förstudie om Finsams roll i framtidens välfärd. Stellan Berglund Skellefteå

Resultat av ESF-finansierad förstudie om Finsams roll i framtidens välfärd. Stellan Berglund Skellefteå Resultat av ESF-finansierad förstudie om Finsams roll i framtidens välfärd Stellan Berglund Skellefteå carina.cannertoft@skl.se Förstudie - Finsam Uppdrag Skapa underlag för en strategisk diskussion hur

Läs mer