Verksamhetsplan 2013/2014

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Verksamhetsplan 2013/2014"

Transkript

1 s styrelse Verksamhetsplan 2013/2014 Inledning Verksamhet s verksamhet bedrivs av funktionärer och personal. Verksamheten skall bedrivas enligt s stadgar, åsiktsdokument, reglementen och policys. bör även kontinuerligt söka samarbete med andra kårer och organisationer med liknande intressen. Det är viktigt att s verksamhet bedrivs på samtliga campus där har medlemmar. Påverkan Verksamheten bygger på medlemmarnas engagemang för sin studiesituation. Det är viktigt att kåraktiva motiverar alla medlemmar till att påverka sin situation i synnerhet vid LTU men även som medborgare i Luleå kommun. En viktig uppgift för är att påverka universitetet till att utvecklas mot att uppnå de mål som finns fastslagna i s åsiktsdokument. skall arbeta aktivt för att påverka beslutsfattare som har inverkan över teknologernas situation både lokalt, regionalt och nationellt.

2 s styrelse Verksamhetsplanen s verksamhetsplan ska vara vägledande för hela s arbete under verksamhetsåret. Kårstyrelsen skall konkretisera verksamhetsplanen. Verksamhetsplanen är uppdelad i följande delar: Förvaltning och organisation Konkretiseras av: Presidiet Utbildningsenheten Konkretiseras av: UO och UvO Sociala enheten Konkretiseras av: SO, Phaestmästaren och HSSO Arbetsmarknadsenheten Konkretiseras av: AO och Projektledare LARV Informationsenheten Konkretiseras av: INFO Under dessa finns fyra underrubriker: Återkommande Här ligger sådant som kan passa in på övriga tre rubriker men som bör upprepas och läggas in i nästa års verksamhetsplan, eller som på andra sätt bör säkerställas på lång sikt. Omvärld LTU, kommunen och andra externa parter. Intern Sådant som rör s interna organisation och arbetet inom den. Medlem Sådant som knyter an till s medlemmar. Det är viktigt att alla organ inom, såväl kårstyrelse, utskott och sektioner med flera, arbetar utifrån den konkretiserade verksamhetsplanen för att uppnå de långsiktiga målen som har. skall genomsyras av arbetet med verksamhetsplanen. Det är styrelsens uppgift att följa upp resultatet av arbetet och långsiktigt verka för att s mål nås. Utöver denna verksamhetsplan tillkommer det löpande arbetet med verksamheten, därför har utrymme givits för att enhets- och utskottsordföranden ska ha tid att samordna och utföra den löpande verksamheten. Under året kan frågor som kräver prioritet komma upp vilket kan leda till att verksamhetsplanen behöver revideras.

3 s styrelse Förvaltning och organisation Återkommande För att organisationen tidigt ska komma igång med sitt arbete bör det hållas en gemensam upptakt och utbildningstillfälle i början av både hösten och våren. Syftet med upptakten skall vara att hela organisationen blir utbildad i organisationen, påverkansarbete samt sin egen verksamhet. Med denna information utforma sitt år, sätta upp mål och mått på hur man skall uppnå dessa samt planera sin egen verksamhet för varje termin. Vid höstens upptakt skall även kårfullmäktige delta och bli utbildad. Det är viktigt att få arbetsgrupperna (ordföranderådet, UBSrådet etc.) att fungera tidigt så att TKL-centralt tillsammans med sektionerna har en idé på vart organisationen är på väg under året. skall arrangera upptakter och utbildningar för alla engagerade i. En stor del av studenter känner idag ingen samhörighet med. Många har dessutom ingen uppfattning om vilken typ av verksamhet bedriver. Därför måste hela organisationen arbeta för att förbättra medvetenheten om s arbete och vad grundtanken i vår verksamhet är. Det är vitalt att enskilda studenter känner ett mervärde av att vara medlem i. För att organisationen skall få en god representationsgrund samt att organisationen skall må bra. Hela skall arbeta för att öka förståelsen för s arbete över tiden. Studenter skall motiveras att ta en aktiv roll i sin situation vid LTU och sin campusort. Det skall kontinuerligt synliggöras vad mervärdet av att vara medlem är. Kårobligatoriets avskaffande innebar stora förändringar för. Till verksamhetsåret 10/11 gjordes kraftiga åtgärder för att möta en mer osäker framtid. Man gjorde stora nedskärningar för att tillse att TKL kan överleva på längre sikt. Man lyckades även förhandla till sig ett stort stöd ifrån LTU, men målet ska vara att om tre år när man söker kårstatus nästa gång skall man vara så autonom som möjligt. Målet borde vara att klara sig helt utan det stöd som LTU ger kåren idag. Vi är nu beviljade kårstatus för nästkommande treårsperiod och TKL är i dagsläget oberoende av det stöd vi får från LTU på det vis att vi kan fortsätta våra centrala funktioner även om stödet skulle dras tillbaka. ska arbeta för att organisationen fortsatt skall vara oberoende av LTU:s bidrag för att genomföra sina centrala funktioner. ska sträva efter att optimera sin organisation för att uppfylla visionen utifrån gällande förutsättningar. Omvärld anordnade HT 2009 s dag. Verksamhetsåret 2010/2011 gjordes försök att arrangera öppethus i Akademcia där man tillsammans med all annan verksamhet i C- huset kunde visa upp sig. Det blev inget öppethus på grund av att olika verksamheter ville ha olika koncept. ser inte längre att dessa är forum där man får ut ett bra budskap om verksamheten. Istället bör man satsa på att hitta nya sätt att synliggöra s verksamhet. skall arbeta aktivt med att synliggöra sin verksamhet i nya forum.

4 Fram till verksamhetsåret 2010/2011 fanns en studentstadsgrupp där LTU, kommunen, LLT och andra externa parter fanns representerade och diskuterade gemensamma frågor. Studentstadsgruppen grundades 2001 för att tillsammans kunna arbeta för att Luleå skulle bli årets studentstad Arbetet lyckades och Luleå utsågs 2003 till årets studentstad. Efter det har gruppen alltmer övergått från operativt arbete till informationsutbyte om vad som händer hos respektive part. Verksamhetsåret 2010/2011 valde man därför att arbeta i projektform direkt mot berörda parter istället för att samla alla. skall upprätthålla samt utveckla samarbetet med LTU och kommunen. skall hitta framgångsrika samarbetsformer med övriga externa parter. Internt Sektionerna är en viktig del av s organisation och de heltidsarvoderade i TKL bör ge ett aktivt stöd till sektionerna i deras arbete. Det är även viktigt att sektionerna anpassas till de nya förutsättningar som avskaffandet av kårobligatoriet innebar. skall aktivt stötta sektionerna i deras arbete. skall anordna utbildningstillfällen för alla sektionsrepresentanter minst två gånger per år. skall anordna en upptakt för alla nyvalda sektionsstyrelser innan innevarande verksamhetsår är slut. För att säkerställa att ekonomiskt ansvariga vid sektionerna har möjlighet att utföra sitt uppdrag på bästa sätt skall TKL tidigt under verksamhetsåret genomföra en utbildning för dessa. För att säkerställa sektionernas påverkansmöjligheter tillse att det finns en representant från campus Luleå sektionerna i vardera institutions ledningsgrupp, samt att det finns ett samråd mellan dessa representanter i TKLs organisation

5 s styrelse Utbildningsenheten Återkommande ska aktivt verka för att öka förståelsen kring kurs- och programutvärderingssytemet hos studenter och anställda. Detta bidrar på sikt till att aktiviteten kring och svarsfrekvensen på utvärderingarna ökar. ska aktivt verka för att öka svarsfrekvensen, samt användningen och implementeringen av gällande utvärderingsmodeller. I dagsläget varierar studenternas möjlighet till påverkan inom universitetets institutioner och övriga organ. Varje institution behöver en individuell lösning för studentmedverkan, detta bör struktureras och prioriteras av sektionerna i samråd med Utbildningsenhetens ordförande. ska aktivt arbeta med att förbättra och effektivisera studentmedverkan på alla nivåer i universitetets organisation. Verksamhetsåret 2009/2010 genomförde en internationell dag med syfte att öka möjligheterna och sprida informationen om utlandsstudier. Målet är att öka antalet studenter som under sin studietid genomför utlandsstudier. ska genomföra en dag med syfte att sprida information och inspirera studenter till utlandsstudier. Verksamhetsåret 2013/2014 kommer resultaten på UKÄs utvärderingar av LTUs ingenjörsutbildningar. Det är viktigt att resultaten tas tillvara på inte bara på utbildningar med bristande kvalitet, utan även de med hög kvalitet. ska säkerställa att resultaten från UKÄs utvärderingar av LTUs utbildningar tas tillvara på och att insatser görs för att förbättra de identifierade svagheterna i alla program, oavsett betyg på utbildningen. Verksamhetsåret 2010/2011 knöts projektet Kunskapsmentorerna till och Utbildningsenhetens ordförande anställdes på halvtid som projektledare för Kunskapsmentorerna. Teknolgkåren skall aktivt arbeta med projektet Kunskapsmentorerna och efter projekttidens slut lägga fram ett förslag på hur projektet kan implementeras i ordinarie verksamhet. Omvärld Utlandsstudier är ett kvalitetshöjande inslag i teknologens utbildning. Av den anledningen bör verka för att fler medlemmar väljer att genomföra utlandsstudier samt underlätta processen för att söka utlandsstudier. ska aktivt arbeta med att öka antalet medlemmar som åker på utlandsstudier. ska verka för att LTU underlättar tillgodoräknandet av utlandsstudier i examen. ska verka för att underlätta sökprocessen till utlandsstudier. ska verka för att göra det administrativa arbetet kring utbytesstudier enklare för enskilde student att hantera.

6 Internt Det är viktigt för att ha en bra relation med sina representanter ute i universitetets organ. Således bör arbeta fram en bättre arena för utbildningsfrågor. ska aktivt arbeta med att upprätthålla och utveckla en arena kring utbildningsfrågor för sina representanter i universitetets organ. Sektionerna är en av de viktigaste resurserna inom för att nå s vision. Således är det viktigt att stötta sektionerna i sitt arbete. Inom utbildningsenheten utgör UBS:arna kärnan i denna verksamhet. ska aktivt arbeta med att stötta UBS:arna i sitt arbete och utvecklingen av deras arbete. Det är viktigt att medlemmarna får det stöd de behöver när meningsskiljaktigheter mellan student och universitetet uppstår. har över åren undersökt olika möjligheter för att säkerställa kontinuitet i detta arbete. Efter omorganisationen kommer sektionernas inflytande på institutionsnivån öka och således även möjligheterna att hjälpa studenterna. ska arbeta med att se till att UBS:arna kan hantera eventuella studentärenden på ett snabbt effektivt och för studenten tillfredsställande sätt. Medlem Att det i dagsläget finns kurser i de flesta ingenjörsutbildningar som har dålig genomströmning är välkänt. Som ett steg i s service mot sina medlemmar bör verka för att studenterna får det stöd de behöver för att genomföra sina studier. ska verka för att stödåtgärder införs som ett steg i att underlätta genomströmningen i bas- och kärnkurserna. ska eftersträva att studenter vid LTU får möjlighet att utveckla erforderliga färdigheter i studieteknik. s medlemmar behöver i större utsträckning än vad som erbjuds i dagsläget veta vad de färdigheter som de får vid universitetet ska användas till. Att knyta företag närmare utbildningarna på olika sätt kommer att kunna bidra till en bättre förståelse för utbildningarnas innehåll och upplägg. ska verka för att knyta företag närmare till utbildningar och enskilda kurser på ett sätt som bidrar med mervärde för medlemmarna. ska verka för att praktik införs i alla ingenjörsutbildningar samt tillsammans med IAESTE verka för möjlighet till utlandspraktik för s medlemmar.

7 s styrelse Sociala enheten Återkommande Under våren 2009 gjordes stora ansträngningar från Luleå tekniska universitets håll för att genomföra Nöjd Student-index (NSI). hade en avgörande del i det förberedande arbetet och i genomförandefasen. Den senaste stora NSI-undersökningen gjordes våren Det är viktigt att resultatet tillvaratas och att föreslagna förbättringar följs upp. Det görs även en undersökning gemensamt inom REFTEC, Hur mår teknologen, som skickades ut hösten 2012 och numera i 5års intervall. ska vara drivande i implementeringen av resultatet från NSI samt uppmana till nya mätningar för att tydligt kunna mäta hur utvecklingsarbetet går i framtiden. ska vara drivande i implementeringen av resultaten från Hur mår teknologen, både på lokal nivå och inom REFTEC. Några av de mest uppskattade aktiviteterna för medlemmarna i s regi är Av4ningen, Avslutningsfestligheterna(Avslutningsfestivalen) och Nolleperioden. Det är viktigt att även i fortsättningen anordnar dessa arrangemang för sina medlemmar och presumtiva medlemmar beslutades det att Av4ningen ska förskjutas till hösten eftersom utbildningarna har blivit ett halvår längre. ska anordna de uppskattade nolleperioderna och avslutningsfestligheterna för sina medlemmar och för sina presumtiva medlemmar, samt verka för att arrangemangen utvecklas och växer i en positiv riktning. ska fortsätta arrangera Av4ningen under höstterminen ska fortsätta utvärdera nolleperioden från nollor och phösares perspektiv, samt uppmärksamma och om möjligt åtgärda de uppmärksammade problemområdena. Genom åren har samarbetet med Studenthälsan varit en av de viktigaste resurserna i s arbete med att förbättra den fysiska och psykosociala hälsan hos studenter vid Luleå tekniska universitet. ska verka för ett fortsatt gott samarbete med Studenthälsan. För att tillse att det finns kvar ett studentliv med rik tradition i Luleå bör ta ett större ansvar i detta. ska under året tillse att studenttraditioner fortlever och vara öppna för att nya skapas. Omvärld Under lång tid har universitetets arbete för lika villkor stått näst intill helt stilla. Under våren 2012 tog universitet nya tag och en styrgrupp är sammansatt, även om arbetet snart avstannade igen på grund av personalproblem. bör vara drivande i frågan. Det är viktigt att universitetet arbetar systematiskt och målinriktat ska tillse att Luleå tekniska universitet aktivt arbetar för att alla studenter ges lika villkor.

8 s styrelse ska aktivt driva på utvecklingen av mångfaldsarbetet vid Luleå tekniska universitet. Under 2009/2010 träffades Akademicagruppen (Akademica är Ljusgården med omkringliggande aktörer) där diskussioner om en Akademicadag och ett Akadmicakoncept diskuterades. Våren 2013 lades dock Akademicakonceptet ner då det aldrig riktigt kommit igång, men arbetet fortgår med att samla studenter och studentnära tjänster i anslutning till C-huset. ska verka för att C-huset ska vara en naturlig mötesplats för studenter. Vid andra universitet bedrivs miljöarbetet nära arbetet inom arbetsmiljö och mångfald. Alla tre områdena är delar som bakas in i allt man gör i vardagen. Luleå tekniska universitet har en miljöchef som är driven inom området och det är viktigt att stöttar universitetets systematiska miljöarbete. ska samverka med Luleå tekniska universitet för att stärka miljöarbetet. Sedan vårterminen 2008 har LTU jobbat hårt för att göra servicen till studenter enklare och mer lättillgänglig. När nu organisationen bakom är orienterad och definierad är det viktigt att studenten står i fokus i utvecklingen av verksamheten. Konceptet med studenttorget och en ingång för studenter bör fortsätta förstärkas. ska säkerställa att studenten står i fokus i Studentservice verksamhet. För att få idéer och hjälp ifrån resterande student Sverige är det viktigt att vara uppdaterad av vilka traditioner och stora event som anordnas på andra universitet och högskolor. ska arbeta för att förnya, förstärka och upprätthålla studentlivet på LTU. Intern Under åren har en del odemokratiska valprocesser observerats och diskuterats. Det är viktigt att medlemmarna vet hur man påverkar olika val och beslut. Odokumenterade grupperingar och beslutsprocesser bör kartläggas, förtydligas och dokumenteras med syfte att tydliggöra för medlemmar hur de kan påverka. Det är viktigt att genomsyras av medlemmarnas vilja och åsikter. ska verka för en demokratisk grund, styrd av medlemmarna och där alla medlemmar har lika villkor. ska förespråka dokumenterade besluts- och valprocesser samt förtydliga för medlemmar hur de påverkar organisationen. Under de senaste verksamhetsåren har ansträngningar gjorts för att skapa ett levande nätverk mellan de festföreningar som finns och verkar vid campus Luleå. Nätverket behöver vidareutvecklas. Tidigare år har stora delar i detta arbete kretsat runt träffar utanför campus där endast ett fåtal har kunnat delta, fler måste inkluderas i nätverksbyggandet. ska vara en drivande kraft för att bygga ett stort nätverk mellan

9 s styrelse festföreningarna. ska erbjuda festföreningarna lämplig utbildning i studentskap med inslag av preventivt alkohol- och drogarbete. Det är viktigt att Studiemiljökommittén kan jobba systematiskt. Studerandeskyddsombuden har tidigare arbetat för att synliggöra sin verksamhet bland studenter och få till en kännedom om att Studiemiljökommittén finns. De fall som tagits upp har drivits gentemot berörda instanser på LTU. skall verka för en bättre studie- och arbetsmiljö. skall verka för att synliggöra Studiemiljökommitténs arbete. Under 2012/2013 har samarbetet med universitets säkerhetschef fungerat väldigt bra. Kontinuerliga träffar med säkerhetschef och sektionslokalansvariga har gett större förståelse kring säkerhet, vandalisering och lokalnyttjande på Luleå tekniska universitet ska fortsätta verka för kontinuerliga träffar med sektionslokaler och LTUs säkerhetschef. Medlem Under hösten 2008 lyftes försäljningen av overaller från teknologsektionerna till att administreras av kårstyrelsen genom sociala enheten. Detta har underlättat för sektionerna och satt tydligare struktur för hur overallsbeställning går till inom. Även försäljningen av teknologmössor bör fortleva genom. Medlemmarna ska ges möjlighet att köpa overaller och mössor till ett bra pris. Medlemmarna ska ges möjlighet att prova och beställa overall under Nolleperioden höstterminen Under 2011/2012 genomfördes TKL-kampen för första gången. De olika sektionerna erbjöds arrangera ett evenemang var. Deltagande på många av aktiviteterna har ökat, och kontaktytorna mellan studenter från olika sektioner har ökat. TKL-kampen är tänkt att bidra till ett större sammanhang av festligheter i studentlivet. ska fortsätta genomföra och förbättra TKL-kampen. Luleå studentkår har till och med 2010 arrangerat ett traditionsenligt Valborgsfirande. Sen dess har genomfört ett firande i samma stil. ska med sina medlemmar fira Valborg på ett tillbörligt studentikost vis. De senaste tre verksamhetsåren har phaest.se byggts upp för att ge medlemmarna en överskådlig bild av sociala evenemang och föreningar, samt gett en historik på tidigare evenemang. Det är inte säkert att phaest.se är den bästa formen, men sidans funktion bör fortleva. ska ge medlemmarna en lättöverskådlig bild av sociala evenemang och föreningar.

10 s styrelse Arbetsmarknadsenheten Återkommande Det är viktigt att skapa en kontakt mellan näringsliv och medlemmar. Långsiktiga samarbeten mellan TKL och representanter från företag och organisationer i näringslivet leder troligt till ökad förståelse för den ömsesidiga nyttan av kontakten. ska arbeta för att skapa långsiktiga samarbeten med externa aktörer. ska tillvarata de kontakter och projekt som skapas och har skapats. ska arrangera LARV, som fortsatt ska vara attraktivt för företag och medlemmar att besöka. ska arbeta för att se om det finns underlag för ett minilarv i Skellefteå och Kiruna alternativt att locka företag riktade till medlemmar på dessa orter samt hjälpa medlemmarna vid offcampussektionerna med transport till Luleå under LARV. Studentföreningen vid Bergskolan i Filipstad bör erbjudas assistans i den mån möjlig vid eventuellt övertagande av mässan från Bergskolan. ska verka för god kontinuitet genom alla nivåer av arbetsmarknadsenheten. Omvärld Det är i alla lägen viktigt att LARV håller hög kvalitet. Detta för att skapa goda kontakter mellan näringsliv och medlemmar samt att både näringsliv och medlemmar upplever det som ett måste att dyka upp på arbetsmarknadsdagen. En marknadsföringsplan och projektplan för mässans genomförande och marknadsföring ska tas fram i god tid innan projektets operativa arbete inleds. AO ska senast första augusti presentera en projektplan och senast första september en marknadsföringsplan för LARV till kårstyrelsen. Datumet för marknadsföringsplanen gäller om en PR-ansvarig hunnit rekryteras. Annars ska marknadsföringsplanen vara klar och presenteras så fort en PR-ansvarig för LARV rekryterats. I projektplanen skall tydligt framgå vilka mål man verkar mot samt plan för dess uppföljning. Projektplanen ska baseras på tidigare års överlämningar och utvärderingar samt gärna utformas i samråd med LARVs samrådsgrupp. Projektet ska utveckla olika koncept för kontakter mellan näringsliv och medlemmar, t ex genom personliga samtal och utveckling av komplement till LARV, t. ex. Exjobbskväll under HT. Utvärdering skall efter att LARV genomförts utföras bland engagerade, gästande studenter samt gästande företag samt sammanställas. s medlemmar behöver ges möjligheter att utveckla färdigheter att marknadsföra sig själva på ett sätt som ökar medlemmens attraktivitet på arbetsmarknaden. Detta kan uppnås bland annat med samarbete med olika organisationer som kan knytas till. ska se till att det finns möjligheter för medlemmar att kunna planera sina karriärer under sin studietid och informera den stora nyttan med detta.

11 s styrelse ska skapa kontakt och samarbeten med organisationer, på och utanför LTU, som hjälper medlemmarna att öka sina chanser att få jobb efter studierna. Genom att näringsliv och medlemmar, förutom på LARV, kan skapa en kontakt ökar detta chanserna att både medlemmarna får ett bra jobb och att näringslivet får rätt kompetent personal. skall verka för att synliggöra TKL; centralt och sektioner, samt representera medlemmar i externa sammanhang för utökade chanser till samarbete och som bidrag till varumärkesbyggandet. ska sträva mot att hålla, för medlemmen, intressanta företagskvällar. Arbetslivsanknytning ur medlemmens perspektiv efterfrågas såväl inom LTU som i näringslivet. På många håll genomförs utvärderingar i arbetslivsanknytning i utbildningen och vi ombeds ofta ge förslag på möjliga vägar för att uppnå ökad arbetslivsanknytning i utbildningen. verkar idag på såväl strategisk som operativ nivå för att göra sitt bidrag. bör verka för att uppdatera och om möjligt utöka underlag för att klargöra vad medlemmen menar med arbetslivsanknytning i utbildningen. är ett av många vis näringslivet idag kan komma i kontakt med medlemmar och studenter vid LTU eller LTU som verksamhet. Det upplevs ofta problematiskt att finna rätt kontakt då man kontaktar LTU; något som baserar sig på bristande insyn mellan olika aktörer som agerar på och kring LTU samt bristande förmåga att beskriva sina önskemål från företagets sida. Samtidigt kvarstår många skillnader i förväntningarna bland de olika parterna på en skapad kontakt. blir ofta budbärare för fler än medlemmens åsikter. ska arbeta för att kontinuerligt uppdatera sig på externa aktörers verksamheter och verka för att verksamheter kompletterar varandra. ska verka för att belysa mervärdet av ett samarbete med. skall vid extern representation vara lyhörd och vidarebefordra signaler från näringslivet till LTU. Internt Kontinuitet inom den egna verksamheten upprätthålles idag genom goda överlämningar och/eller styrgrupper och råd på olika form. Det är av allra högsta vikt att vi verkar för att förbättra denna kontinuitet vilken i sin tur ger ökad legitimitet och effekt. bör verka för utveckling av arbetsmarknadsenheten och aktivt verka för god kontinuitet i den egna organisationen; exempelvis genom utökad kontakt mellan enheter inom TKL-centralt. bör verka för att färdigställa påbörjade projekt så som; prissättning av tjänster och upprättande av urvalskatalog. bör, inför nästkommande verksamhetsår och efterträdare, tillse att eventuella styrgruppsmedlemmar/råd tillsätts.

12 s styrelse Sektioner och andra föreningar på campus har ett behov att finna samarbeten med näringslivet. Det är viktigt att samverka mellan olika föreningar och sektioner för att göra det enklare för företag att skapa kontakt med medlemmar. Arbetsmarknadsenhetens ordförande har många kontakter och kontaktnät som är till nytta för sektionerna. skall tillse att det finns en god kontakt mellan TKL-centralt och samtliga sektioner och föreningar inom organisationen som har kontakt med näringslivet samt i den mån möjlig understödja dem i deras professionella kontakter med näringslivet. skall tillse att det finns regelbundna träffar mellan arbetsmarknadskontakterna och resterande föreningar för att tillse att en god förståelse och samverkan finns i organisationen samt verka för god kontinuitet. Företag som deltar på LARV ska veta om att det finns möjlighet till andra samarbeten, tex att arrangera företagsevenemang, då de bjuds in och besöker LARV. Därför måste detta marknadsföras i samband med, eller direkt efter mässan. För att bedriva Arbetsmaknadsenhetens verksamhet behöver ordföranden ha god insyn i sina rättigheter, skyldigheter och befogenheter gentemot LTU samt, i utskott och projekt, engagerade ideella. Verksamheten bedrivs idag i universitetets lokaler, även under kvällstid och med flertalet gästande studenter. skall verka för att vara väl insatt i resultat av överenskommelser så som sina förmåner, befogenheter och skyldigheter för sin verksamhet på LTU. Medlem Arbetsmarknadsevenemang och medlemsrabatter är mycket uppskattade bland medlemmar och ickemedlemmar. Medlemsexklusivitet vid arbetsmarknadsevenemang skulle troligtvis verka gynnsamt för TKLs medlemsrekrytering men undanbedes av näringslivet. Medlemspremiering i form av exempelvis förtur för medlemmar har använts. bör fortsätta utreda effekt och potentiell effekt av arbetet i frågan om medlemspremiering vid arbetsmarknadsevenemang. Utredningen bör innefatta remisser från externa samarbetspartners. bör vid varje samarbete med extern aktör lyfta medlemspremieringsfrågan och besluta i samråd med samarbetspart. bör vid marknadsföring av näringslivsevenemang belysa eventuell medlemspremiering. Arbetsmarknadsevenemang är populära evenemang bland medlemmar och skall marknadsföras väl och i god tid.

13 s styrelse Informationsenheten Återkommande Som en grundplattform för informationsspridning finns teknologkaren.se. Dess funktion är att samla statisk information och även sprida nyheter till studenter, företag och andra intresserade. Hemsidan kräver administration och kontinuerlig service. ska kontinuerligt ansvara för- och uppdatera hemsidan så att materialet är korrekt och tillgänglig för alla studenter. s grafiska profil är skapad för att ge ett professionellt utseende mot både studenter, företag och LTU. För att underhålla varumärket är det viktigt att efterfölja denna profil. ska ansvara för att den centrala enheten följer den grafiska profilen vid offentliga tryck eller dokument. För att exponera s arbete effektivt måste informationsvägarna kontinuerligt utvecklas och anpassas för att behålla studenternas intresse. ska arbeta med att hitta nya informationskanaler, samt utvärdera och utveckla de befintliga. Omvärld ska se till att externa aktörer har god inblick i verksamheten, detta för att säkerställa ett gott rykte runtom i världen. Företag ska även vara informerade och ha tillgång till information om kåren och vad kåren kan göra för dessa. ska profilera sig gentemot externa parter och ge en helhetsbild av verksamheten i förmån för dem såväl som s medlemmar. ska erbjuda externa parter tjänster om marknadsföring gentemot studenter. För att underhålla och öka förtroendet av ska alla enheters arbete exponeras ut mot medlemmarna. Att kontinuerligt redovisa både pågående och slutförda projekt är väsentligt. ska verka för att exponera sitt arbete. s funktion är att förbättra studenternas studietid. Detta måste marknadsföras mot studenterna för att påminna om s väsentlighet. ska verka för att öka medvetenheten om s funktion. För att öka värdet i s arbete är det viktigt att se till att så många studenter som möjligt ansluter sig till. Informationen mot nya och gamla studenter ska visa varför det är nödvändigt att gå med i kåren. ska arbeta för att studenter är medvetna om de fördelar det innebär att vara medlem.

14 Kårerna informerar är ett återkommande samarbete mellan det båda kårerna. Det är en uppskattad informationsbroschyr som sänds till alla nyantagna på LTU. Även om Luleå Studentkår skulle avbryta samarbetet eller inte bidra med sin avtalade insatts ska jobba för att slutföra projektet, dock endast till teknologer. ska delge de nya studenterna under teknisk fakultet information om verksamheten innan de ansluter sig till respektive campusort. Internt Vid separata event eller liknande evenemang av där affischering eller annan marknadsföring är önskvärd ska ansvara för att dessa har ett respektabelt utseende och innehåll. ska marknadsföra sig professionellt. För att skall kunna bedriva sin verksamhet till fullo är det viktigt att kopplingen till sektionerna är god och att de marknadsför sig som just sektioner under. ska verka för att sektionerna marknadsför sig på ett sätt som gör tillhörigheten med synlig. ska verka för ett nära samarbete med dess sektioner. Informationsenheten har genomgått många förändringar och har inte mycket grundstruktur att förlita sig på. Detta kräver att rutiner och löpande verksamhet dokumenteras och utvecklas för att göra enheten effektiv. ska jobba aktivt för att utveckla Informationsenheten. Medlem För att verkligen bevisa att det är nyttigt för studenter att gå med i kåren skall det kontinuerliga informationsflödet rikta sig mot alla medlemmar samt potentiella medlemmar i. ska delge medlemmar samt potentiella medlemmar information genom mailutskick en gång i veckan

Postadress Besöksadress Telefon Org.nr Plusgiro Bankgiro E-post Hemsida

Postadress Besöksadress Telefon Org.nr Plusgiro Bankgiro E-post Hemsida 1 (8) 2 (8) Verksamhetsplanen beslutas av fullmäktige och är ett av de styrdokument genom vilka fullmäktige styr LinTek. Verksamhetsplanen tas fram med LinTeks måldokument som grund och aktuella fokusområden.

Läs mer

Postadress Besöksadress Telefon Org.nr Plusgiro Bankgiro E-post Hemsida

Postadress Besöksadress Telefon Org.nr Plusgiro Bankgiro E-post Hemsida 1 (8) 2 (8) Verksamhetsplanen beslutas av kårfullmäktige och är ett av de styrdokument genom vilka kårfullmäktige styr LinTek. Verksamhetsplanen tas fram med LinTeks mål- och visionsdokument som grund.

Läs mer

Luleå Studentkår Vision

Luleå Studentkår Vision Luleå Studentkår Vision Luleå tekniska universitet 971 87 Luleå Mail: ks@luleastudentkar.com Tel: 0920-49 33 00 1/7 Innehållsförteckning VISION...3 MÅLBILD...4 Vad vi gör... 4 Utbildningsbevakning... 4

Läs mer

Kommunikationsplan 13/14

Kommunikationsplan 13/14 Kommunikationsplan 13/14 Chalmers Studentkår är dess medlemmar. I enlighet med Chalmers Studentkårs verksamhetsidé innefattar Chalmers Studentkårs kärnverksamhet med utbildningsfrågor, sociala frågor och

Läs mer

Verksamhetsplan 2014-2015

Verksamhetsplan 2014-2015 Sidan 1 av 9 Verksamhetsplan 2014-2015 Denna verksamhetsplan bygger direkt på mål och visionsdokumentet, den version som fokusgruppen tagit fram. Det betyder att målen kan komma att förändras något då

Läs mer

, kl 18:30 i C305

, kl 18:30 i C305 KÅRFULLMÄKTIGEMÖTE 1 BILAGESAMLING 2018/2019 2018-10-04, kl 18:30 i C305 Bilaga 5.1.1 Kårfullmäktige 1 Sammanträdesdatum 2018-10-04 Sidan 1 av 1 Teknologkårens fullmäktige Proposition Val rep. Universitetsstyrelsen

Läs mer

BILAGOR. Teknologkårens kårstyrelsemöte 2014-06-19

BILAGOR. Teknologkårens kårstyrelsemöte 2014-06-19 BILAGOR Teknologkårens kårstyrelsemöte 2014-06-19 Bilaga 82.1.1 Kårstyrelsemöte 9-13/14 Sammanträdesdatum 2014-06-19 Sidan 1 av 9 Verksamhetsplan 2014-2015 Denna verksamhetsplan bygger direkt

Läs mer

(2) Antaget av LinTeks kårfullmäktige den 4 Maj 2017

(2) Antaget av LinTeks kårfullmäktige den 4 Maj 2017 1 (2) Antaget av LinTeks kårfullmäktige den 4 Maj 2017 2 (2) Verksamhetsplanen beslutas av kårfullmäktige och är ett av de styrdokument genom vilka kårfullmäktige styr LinTek. Verksamhetsplanen tas fram

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2015/2016

VERKSAMHETSPLAN 2015/2016 VERKSAMHETSPLAN 2015/2016 Antaget av LinTeks fullmäktige den 3 mars 2015 2 (9) Inledning Verksamhetsplanen beslutas av kårfullmäktige och är ett av de styrdokument genom vilka kårfullmäktige styr LinTek.

Läs mer

Verksamhetsplan 2013/2014

Verksamhetsplan 2013/2014 Verksamhetsplan 2013/2014 Luleå tekniska universitet 971 87 Luleå Mail: ko@luleastudentkar.com Tel: 0920-49 33 00 1/12 Innehållsförteckning Inledning...3 Allmänt...4 Organisationsutvärdering... 4 Kansliet...

Läs mer

Verksamhetsplan 2018/2019 Studentsektionen Sesam

Verksamhetsplan 2018/2019 Studentsektionen Sesam Verksamhetsplan 2018/2019 En del av Inledning Sesams verksamhetsplan är antagen av kårsektionens medlemmar på sektionsmöte och ska ligga som grund för verksamheten under det kommande verksamhetsåret. Verksamhetsplanen

Läs mer

Verksamhetsplan

Verksamhetsplan Verksamhetsplan 2018-2019 Fastställd av fullmäktige 2018-05-16 Studentkåren i Borås Verksamhetsplan 2018/2019 Innehåll Studentkåren i Borås Verksamhetsplan 2018/2019... 2 Inledning... 3 Sektionerna...

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2014/2015

VERKSAMHETSPLAN 2014/2015 VERKSAMHETSPLAN 2014/2015 Näringslivsutskottet Näringslivsutskottet (NU) verkar som en länk mellan Föreningen Ekonomernas medlemmar och näringslivet. Genom projekt och event skapar utskottet en bra kontakt

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2019/2020

VERKSAMHETSPLAN 2019/2020 VERKSAMHETSPLAN 2019/2020 Consensus Kontakt Besöks-/postadress Medicinska fakultetens studentkår Org. 822003-1564 styrelsen@consensus.liu.se www.consensus.liu.se Kårhuset Örat, US, ingång 73 581 85 Linköping

Läs mer

Verksamhetsplan 2015/2016

Verksamhetsplan 2015/2016 Verksamhetsplan 2015/2016 Fastställd av fullmäktige 2015-05-20 Bakgrund och Syfte Verksamhetsplanen är det styrdokument som beskriver de frågor Studentkåren i Borås planerar arbeta med under året utöver

Läs mer

Verksamhetsplan 2014/2015

Verksamhetsplan 2014/2015 Verksamhetsplan 2014/2015 Fastställd av fullmäktige 2014-05-14 Innehåll Bakgrund och Syfte... 3 Målgrupp... 3 Kvalitetshöjande utbildningsstruktur... 4... 4 Delmål 1: Likvärdig rättssäkerhet inom och mellan

Läs mer

Verksamhetsplan för Göta studentkår 2017/2018.

Verksamhetsplan för Göta studentkår 2017/2018. Verksamhetsplan för Göta studentkår 2017/2018. Inledning Göta studentkår organiserar studenterna på grund-, avancerad- och forskarnivå vid samhällsvetenskapliga fakulteten, humanistiska fakulteten, naturvetenskapliga

Läs mer

Verksamhetsplan Uppsala Datavetare 2016

Verksamhetsplan Uppsala Datavetare 2016 Verksamhetsplan Uppsala Datavetare 2016 Innehållsförteckning Verksamhetsplan för Uppsala Datavetare, 2016 3 Inledning 3 Syfte 3 Omfattning 3 Användning 3 Organisationsmål 3 Mål gällande organisationen

Läs mer

Verksamhetsplan 2014/2015

Verksamhetsplan 2014/2015 Verksamhetsplan 2014/2015 1 Verksamhetsplanen är ett styrdokument för Linnéstudenternas arbete och lyfter ut fokusområden för kommande verksamhetsår. Det finns frågor som Linnéstudenterna prioriterar utöver

Läs mer

Mål- och visionsdokument

Mål- och visionsdokument Mål- och visionsdokument Antaget av LinTeks fullmäktige 2013-02-19 Reviderad av kårfullmäktige 2014-05-06 samt 2016-04-19 Inledning LinTeks måldokument beskriver LinTeks vision samt de långsiktiga mål

Läs mer

Proposition till MSF Stockholms årsmöte 2015. Verksamhetsplan. Medicine Studerandes Förbund Stockholm

Proposition till MSF Stockholms årsmöte 2015. Verksamhetsplan. Medicine Studerandes Förbund Stockholm Proposition till MSF Stockholms årsmöte 2015 Verksamhetsplan Medicine Studerandes Förbund Stockholm Inledning I enlighet med MSF Stockholms stadgar är verksamheten som bedrivs inriktad på att tillvarata

Läs mer

Verksamhetsplan 2016/2017

Verksamhetsplan 2016/2017 Verksamhetsplan 2016/2017 Studentsektionen Sesam Verksamhetsplan 2016/2017 Verksamhetsplanen är utarbetad utifrån den verksamhetsplan som Örebro studentkår har gällande hela organisationen i upplägg och

Läs mer

, kl i C305

, kl i C305 KÅRFULLMÄKTIGE 5 2013/2014 2014-03-06, kl 18.30 i C305 60 Talmanspresidiet Föredragningslista 5-13/14, 51 - Föredragningslista för Teknologkåren vid LTUs kårfullmäktige. Tid: 2014-03-06, kl 18.30 Ärenden:

Läs mer

Befattningsbeskrivningar IMF Föreningen

Befattningsbeskrivningar IMF Föreningen Befattningsbeskrivningar IMF Föreningen Innehållsförteckning ORDFÖRANDE... 1 Internt... 1 Externt... 2 VICE ORDFÖRANDE... 3 Internt... 3 Externt... 4 EKONOMIANSVARIG... 5 UTBILDNINGSUTSKOTTET... 6 NÄRINGSLIVSUTSKOTTET...

Läs mer

Verksamhetsplan 2015/16 Gemenskap Utveckling Glädje Fastställd av Kårfullmäktige den 12 maj 2015 enligt beslut 1415-KF

Verksamhetsplan 2015/16 Gemenskap Utveckling Glädje Fastställd av Kårfullmäktige den 12 maj 2015 enligt beslut 1415-KF Sid 1(10) Verksamhetsplan 20 Gemenskap Utveckling Glädje Fastställd av Kårfullmäktige den 12 maj 2015 enligt beslut 1415-KF-05 6.4 Sid 2(10) INTRODUKTION Tekniska Högskolans studentkårs verksamhetsplan

Läs mer

Verksamhetsplan 2019/2020. Teknologkåren vid LTH

Verksamhetsplan 2019/2020. Teknologkåren vid LTH Verksamhetsplan 2019/2020 Vad är en verksamhetsplan? Verksamhetsplanen är medlemmarnas verktyg att genom påverka de arbetsområden som Teknologkåren ska arbeta med och lägga extra tyngd på under verksamhetsåret.

Läs mer

Studentkåren Malmös verksamhetsplan 14/15

Studentkåren Malmös verksamhetsplan 14/15 Studentkåren Malmös verksamhetsplan 2013-2014.doc 1 (5) Studentkåren Malmös verksamhetsplan 14/15 1. Inledning Under verksamhetsåret 13/14 har Studentkåren Malmö genomfört många förbättringar i Kårens

Läs mer

SÖFREs Befattningsbeskrivningar

SÖFREs Befattningsbeskrivningar SÖFREs Befattningsbeskrivningar 1 (15) Innehåll Föreningens revisor... 3 Styrelsen... 4 Ordförande... 5 Vice ordförande... 6 Skattmästare... 7 Sekreterare... 8 E-day projektledare... 9 Sociala utskottet...

Läs mer

Verksamhetsplan 12/13

Verksamhetsplan 12/13 Verksamhetsplan 12/13 Styrelsen Styrelsen bör sträva efter att göra hemsidan mer användarvänlig för engelsktalande personer. Motivering: UF Linköping ska vara en tvåspråkig förening och öppen för personer

Läs mer

4.4 Fastställande av konkretiserad verksamhetsplan 2013/14

4.4 Fastställande av konkretiserad verksamhetsplan 2013/14 Avsändare: Datum: Kårstyrelsen 2013-09-09 4.4 Fastställande av konkretiserad verksamhetsplan 2013/14 Kårstyrelsen föreslår fullmäktige: att anta den konkretiserade verksamhetsplanen för verksamhetsåret

Läs mer

Kårstyrelsen har tagit fram dessa arbetsbeskrivningar i samråd med kårledningen.

Kårstyrelsen har tagit fram dessa arbetsbeskrivningar i samråd med kårledningen. 1 (14) Arbetsbeskrivningar Kårstyrelsen har tagit fram dessa arbetsbeskrivningar i samråd med kårledningen. Syfte Arbetsbeskrivningarnas syfte är att bidra till kontinuitet i kårledningens arbete och att

Läs mer

Studentkåren Malmös verksamhetsplan 13/14

Studentkåren Malmös verksamhetsplan 13/14 .doc 1 (5) Studentkåren Malmös verksamhetsplan 13/14 1. Inledning Under verksamhetsåret 12/13 har Studentkåren Malmö genomfört många förbättringar i Kårens struktur men än är arbetet inte klart och Kåren

Läs mer

Sektionen för Elektronikdesign Verksamhetsdokument 2010/2011

Sektionen för Elektronikdesign Verksamhetsdokument 2010/2011 Sektionen för Elektronikdesign Verksamhetsdokument 2010/2011 1. INLEDNING 1 2. SEKTIONSSTYRELSEN 1 2.1 ORGANISATION 1 2.2 ANSVARSOMRÅDEN 1 ORDFÖRANDE 1 VICE ORDFÖRANDE 1 KASSÖR 1 SEKRETERARE 2 ARBETSMILJÖOMBUD

Läs mer

Verksamhetsplan 2019/2020

Verksamhetsplan 2019/2020 Verksamhetsplan 2019/2020 SöderS Södertörns högskolas studentkår Antagna i andra läsningen av valfullmäktige 2019/05/09 Verksamhetsplan 2019/2020 Innehållsförteckning Ett starkt studentinflytande samt

Läs mer

Teknologkårens instruktionssamling

Teknologkårens instruktionssamling Fastställd av KS 2012-09-21 Teknologkårens instruktionssamling 1. Utskott & arbetsgrupper 1. Arbetsmarknadsutskottet 2. Informationsutskottet 3. Studieutskottet 4. Utbildningsutskottet 5. Förvaltningsutskottet

Läs mer

Proposition till MSF Stockholms årsmöte 2013 VERKSAMHETSPLAN MSF Stockholm 2013

Proposition till MSF Stockholms årsmöte 2013 VERKSAMHETSPLAN MSF Stockholm 2013 - en del av Sveriges Läkarförbund Proposition till MSF Stockholms årsmöte 2013 VERKSAMHETSPLAN MSF Stockholm 2013 Inledning I enlighet med MSF Stockholms stadgar är verksamheten som bedrivs inriktad på

Läs mer

Fastställd av årsmötet Verksamhetsplan 2015/2016

Fastställd av årsmötet Verksamhetsplan 2015/2016 Fastställd av årsmötet 0 Verksamhetsplan 0/0 Fastställd av årsmötet 0 0 0 0 Verksamhetsplanen är ett styrdokument för Linnéstudenternas arbete och lyfter upp fokusområden för kommande verksamhetsår. Det

Läs mer

SöderS organisationsplan 14/15

SöderS organisationsplan 14/15 SöderS organisationsplan 14/15 Fastställd av fullmäktige 2014-05-27 SöderS är och ska vara en flexibel organisation. Därför finns det frihet att förändra organisationsplanen, även om andemeningen inte

Läs mer

Sektionen för Medicinsk Teknik

Sektionen för Medicinsk Teknik Sektionen för Medicinsk Teknik Verksamhetsplan Verksamhetsåret 2016/2017 1 Introduktion Sektionen för Medicinsk Tekniks verksamhetsplan klubbas av sektionsmöte för att ge organisationen styrning. Allmänt

Läs mer

Consensus verksamhetsplan

Consensus verksamhetsplan Verksamhetsår Consensus verksamhetsplan 2013 2014 Consensus en kår nära dig Antagen av FUM 130320 Inledning Denna verksamhetsplan är något mindre betungande än tidigare års och samtidigt som vi har begränsat

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2012/2013

Verksamhetsberättelse 2012/2013 Verksamhetsberättelse 2012/2013 1 Visionen 1.1 Inledning Visionen är en långsiktig beskrivning av i vilken riktning vi vill att sektionen ska röra sig. Visionen innehåller önskningar av relativt abstrakt

Läs mer

FSAstuds verksamhetsplan för verksamhetsåret 2015

FSAstuds verksamhetsplan för verksamhetsåret 2015 FSAstuds verksamhetsplan för verksamhetsåret 2015 FSAstuds ska under verksamhetsåret 2015 koncentrera verksamheten till tre fokusområden: En starkare studentorganisation En yrkesidentitet redan under studietiden

Läs mer

Chalmers Studentkårs Visions- och uppdragsdokument

Chalmers Studentkårs Visions- och uppdragsdokument Chalmers Studentkårs Visions- och uppdragsdokument Visionen beskriver vad studentkåren strävar mot. Uppdragen beskriver de ständigt aktuella uppdrag kåren skall arbeta med. De mäts på årsbasis genom indikatorer.

Läs mer

Sektionen för Elektronikdesign Verksamhetsdokument 2012/2013 Uppdaterade 2012-10-30. 1. Inledning... 4. 2. Sektionsstyrelsen... 4

Sektionen för Elektronikdesign Verksamhetsdokument 2012/2013 Uppdaterade 2012-10-30. 1. Inledning... 4. 2. Sektionsstyrelsen... 4 Verksamhetsdokument 2012/2013 1. Inledning... 4 2. Sektionsstyrelsen... 4 2.1. Organisation... 4 2.2. Ansvarsområden... 4 2.2.1. Ordförande... 4 2.2.2. Vice Ordförande... 4 2.2.3. Kassör... 5 2.2.4. Sekreterare...

Läs mer

Teknologkårens styrelse Bilaga 42.1.1 Kårstyrelsemöte 05-13/14 Sammanträdesdatum 2014-01-28 Sidan 1 av 6 Proposition angående styrdokument för medlemspremiering Bakgrund Efter flera år av oklarheter och

Läs mer

ordförande Ann-Sofie Isaksson

ordförande Ann-Sofie Isaksson ordförande Ann-Sofie Isaksson Allmänt Som ordförande för Ekonomsektionen verksamhetsåret 2012 kommer jag se till att sektionen framstår som en attraktiv arbetsplats, att alla våra studenter kommer i kontakt

Läs mer

Verksamhetsplan Föreningen Samhällsvetarna Uppsala verksamhetsår 2016/2017

Verksamhetsplan Föreningen Samhällsvetarna Uppsala verksamhetsår 2016/2017 Verksamhetsplan Föreningen Samhällsvetarna Uppsala verksamhetsår 2016/2017 BAKGRUND Denna verksamhetsplan har skrivits av oss som har varit förtroendevalda i Föreningen Samhällsvetarna Uppsala under 2015-2016.

Läs mer

Presidiet ARBETSBESKRIVNINGAR

Presidiet ARBETSBESKRIVNINGAR ARBETSBESKRIVNINGAR Kårhuset Lund, 12 december 2015 Presidiet Presidiet sköter den dagliga ledningen av Teknologkåren. Vidare ska Presidiet kontinuerligt utvärdera och planera Teknologkårens verksamhet

Läs mer

Det här dokumentet beskriver vilka uppgifter varje heltidare samt vilka uppgifter alla medlemmar av presidiet har att skyldighet att utföra.

Det här dokumentet beskriver vilka uppgifter varje heltidare samt vilka uppgifter alla medlemmar av presidiet har att skyldighet att utföra. Det här dokumentet beskriver vilka uppgifter varje heltidare samt vilka uppgifter alla medlemmar av presidiet har skyldighet utföra. Ursprungligen antagen under styrelsemöte S14-15/16. Uppdaterad följande

Läs mer

Arbetsbeskrivning för Kårstyrelsen

Arbetsbeskrivning för Kårstyrelsen Arbetsbeskrivning för Kårstyrelsen Antaget av SiS Fullmäktige 1999-12-18 Reviderat 2000-05-09 Reviderat 2001-12-06 Reviderat 2002-12-05 Reviderat 2004-02-05 Reviderat 2004-10-28 Reviderat 2007-09-20 Reviderat

Läs mer

Propositioner. Proposition 2012-1 Avskaffande av ledamot i styrelsen: Projektkoordinator

Propositioner. Proposition 2012-1 Avskaffande av ledamot i styrelsen: Projektkoordinator Propositioner Proposition 2012-1 Avskaffande av ledamot i styrelsen: Projektkoordinator Projektkoordinatorns uppgifter har under de gångna verksamhetsåren legat så pass nära vice ordförandens uppgifter

Läs mer

Kunskapsmentorer. Progressrapport

Kunskapsmentorer. Progressrapport Projekt: Kunskapsmentorer Preliminär Utfärdat av: Utf datum: Dokument nr: Utgåva - Issue: Tobias Henriksson 2012-04-19 Ange Dokumentnummer 001 Status: Tekniska fakultetsnämnden 2012-04-19, Ärende FFN Nr

Läs mer

UTSKOTTSVERKSAMHET. Verksamhetsplan Eventutskottet 2014-09-27. Verksamhetsbeskrivning. Syfte och mål

UTSKOTTSVERKSAMHET. Verksamhetsplan Eventutskottet 2014-09-27. Verksamhetsbeskrivning. Syfte och mål UTSKOTTSVERKSAMHET Verksamhetsbeskrivning skapar möjligheter för studenter att engagera sig inom diverse projekt, internt för aktiva samt externt för medlemmar, och bidrar till personlig utveckling genom

Läs mer

Chalmers Studentkårs Visions- och uppdragsdokument

Chalmers Studentkårs Visions- och uppdragsdokument Chalmers Studentkårs Visions- och uppdragsdokument Visionen beskriver vad studentkåren vill uppnå. Värdegrunden beskriver vad studentkåren står för. Uppdragen beskriver de ständigt aktuella uppdrag kåren

Läs mer

PROPOSITIONER HÖSTFUM II

PROPOSITIONER HÖSTFUM II PROPOSITIONER HÖSTFUM II 1 PROPOSITION PERIODPLAN HÖSTFUM2-VÅRFUM1 13/14 Studentrepresentanter Under perioden skall kartläggningen av de olika instutitionernas arbetssätt när det gäller studetrepresentanter

Läs mer

Handlingsplan för 2015/2016

Handlingsplan för 2015/2016 1(7) för 2015/2016 Inledning en för s verksamhetsår 16/17 anger de särskilda satsningar som studentkåren ska genomföra under året. ansvarar för att handlingsplanen genomförs, men det är hela studentkårens

Läs mer

Verksamhetsplan fo r 2018/2019

Verksamhetsplan fo r 2018/2019 Verksamhetsplan fo r 2018/2019 Stockholms studenter erbjuds idag ett brett utbud av utbildningar med hög kvalitet i en attraktiv huvudstad. Samtidigt är bostadsmarkanden fortsatt tuff för Stockholms studenter

Läs mer

Verksamhetsplan juli juni Sektionen för Energi och miljö

Verksamhetsplan juli juni Sektionen för Energi och miljö Verksamhetsplan juli 2016 - juni 2017 Sektionen för Energi och miljö 1 Inledning Syfte En verksamhetsplan är en beskrivning av vad sektionen vill uppnå under kommande verksamhetsår. Den ger alltså ett

Läs mer

Verksamhetsplan Näringslivsutskottet

Verksamhetsplan Näringslivsutskottet Verksamhetsplan Näringslivsutskottet Näringslivsutskottets övergripande mål är att stärka kontakten mellan utbildningarna som tillhör PULS och arbetslivet genom det arbete som utskottets arbetsgrupper

Läs mer

Chalmers Studentkårs Visions- och uppdragsdokument

Chalmers Studentkårs Visions- och uppdragsdokument Chalmers Studentkårs Visions- och uppdragsdokument Visionen beskriver vad studentkåren strävar mot. Uppdragen beskriver de ständigt aktuella åtaganden som kåren skall arbeta med. De mäts på årsbasis genom

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2014/2015

VERKSAMHETSPLAN 2014/2015 VERKSAMHETSPLAN 2014/2015 INTRODUKTION Kungliga Maskinsektionen, THS verksamhetsplan fastställs av Sektionsmötet för att ge organisationen ledning inför kommande verksamhetsår. Verksamhetsplanen för 2014/2015

Läs mer

Verksamhetsdokument 2014-2015

Verksamhetsdokument 2014-2015 Verksamhetsdokument 2014-2015 N-Sektionen 2014-04-05 Innehåll 1. Inledning... 2 2. Sektionsstyrelsen... 2 2.1 Organisation... 2 2.2 Ansvarsområden... 2 2.2.1 Ordförande... 2 2.2.2 Vice ordförande... 2

Läs mer

Åsiktsdokument Fastställd av Fullmäktige 2013-12-04

Åsiktsdokument Fastställd av Fullmäktige 2013-12-04 Åsiktsdokument Fastställd av Fullmäktige 2013-12-04 Åsiktsdokument Bakgrund De senaste åren har varit turbulenta för studentkårerna i Sverige. Kårobligatoriets avskaffande resulterade i stora förändringar

Läs mer

Verksamhetsplan Fastställd av fullmäktige

Verksamhetsplan Fastställd av fullmäktige Verksamhetsplan 2017-2018 Fastställd av fullmäktige 17-05-17 Verksamhetsplan för Studentkåren i Borås Verksamhetsplanen är uppdelad i tre områden: Studentkåren i Borås medlemsorganisationen, studentkår

Läs mer

Proposition till MSF Stockholms årsmöte 2012. Verksamhetsplan. Medicine Studerandes Förbund Stockholm 2012

Proposition till MSF Stockholms årsmöte 2012. Verksamhetsplan. Medicine Studerandes Förbund Stockholm 2012 Proposition till MSF Stockholms årsmöte 2012 Verksamhetsplan Medicine Studerandes Förbund Stockholm 2012 Inledning I enlighet med MSF Stockholms stadgar är verksamheten som bedrivs inriktad på att tillvarata

Läs mer

Verksamhetsåret Antagen:

Verksamhetsåret Antagen: VERKSAMHETSPLAN Verksamhetsåret 2017-2018 Antagen: 2017-03-23 Consensus Kontakt Besöks/Postadress Medicinska Fakultetens studentkår styrelsen@consensus.liu.se Kårhuset Örat, US ingång 73 Org. 822003-1564

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2018 Utrikespolitiska föreningen i Göteborg

VERKSAMHETSPLAN 2018 Utrikespolitiska föreningen i Göteborg VERKSAMHETSPLAN 2018 Utrikespolitiska föreningen i Göteborg INNEHÅLL Verksamhetsåret 2018 Utblick Medlemmar Externa relationer Ekonomi Kommunikation Utrikespolitiska förbundet Sverige VERKSAMHETSÅRET 2018

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2018/2019

VERKSAMHETSPLAN 2018/2019 1 (2) VERKSAMHETSPLAN 2018/2019 Antaget av LinTeks fullmäktige den xxxx-xx-xx Telefon 070-269 45 84 Org.nr 822001-0683 Bankgiro 515-1493 2 (2) Inledning Verksamhetsplanen beslutas av kårfullmäktige och

Läs mer

Mötesplats Stallarholmen Projektplan 2014-2016

Mötesplats Stallarholmen Projektplan 2014-2016 Sida: 1 (6) Mötesplats Stallarholmen Projektplan 2014-2016 2014-04-16 KS/2013:606-001 Sida: 2 (6) 1 Bakgrund och projektbeskrivning har ambitionen att det i varje kommundel ska finnas en samlings- och

Läs mer

Verksamhetsplan juli 2013 juni 2014 Sektionen för Energi och miljö

Verksamhetsplan juli 2013 juni 2014 Sektionen för Energi och miljö Verksamhetsplan juli 2013 juni 2014 Sektionen för Energi och miljö Sektionen Sektionen är fortfarande växande och det är viktigt att verksamheten under 2013-2014 präglas av att antalet programstuderande

Läs mer

Verksamhetsplan juli 2014 - juni 2015. Sektionen för Energi och miljö

Verksamhetsplan juli 2014 - juni 2015. Sektionen för Energi och miljö juli 2014 - juni 2015 Sektionen för Energi och miljö Sektionen Sektionen börjar nu gå mot sin slutfas av växande, och programmet kommer under verksamhetsåret examinera sina första studenter. Det kommer

Läs mer

Policy och riktlinjer för studentinflytande vid Stockholms universitet

Policy och riktlinjer för studentinflytande vid Stockholms universitet 1 (6) 2009-06-25 Dnr SU 31-0587-09 Linda Stridsberg Utredare Ledningskansliet Policy och riktlinjer för studentinflytande vid Stockholms universitet Ett gemensamt kvalitetsarbete Studenternas inflytande

Läs mer

Teknologkåren vid Luleå tekniska universitet Arbetsmarknadsenheten EventPortfölj

Teknologkåren vid Luleå tekniska universitet Arbetsmarknadsenheten EventPortfölj Teknologkåren vid Luleå tekniska universitet Välkommen till Teknologkårens arbetsmarknadsenhet. Vi jobbar med mötet mellan studenter och företag genom dels vår arbetsmarknadsvecka, LARV, och dels olika

Läs mer

SöderS organisationsplan 11/12

SöderS organisationsplan 11/12 SöderS organisationsplan 11/12 Fastställd av fullmäktige 2011-04-27 SöderS är och ska vara en flexibel organisation. Därför finns det frihet att förändra organisationsplanen, även om andemeningen inte

Läs mer

Strategi för forskning och högre utbildning 2013-2016, Dnr 221/2012

Strategi för forskning och högre utbildning 2013-2016, Dnr 221/2012 17 september 2012 Strategi för forskning och högre utbildning 2013-2016, Dnr 221/2012 Helsingborgs stad behöver fokusera arbetet kring högre utbildning, forskning och attraktiv studentstad för att stärka

Läs mer

Handlingsplan för studentsamverkan

Handlingsplan för studentsamverkan Lunds kommun i samverkan med Akademiska Föreningen, Kuratorskollegiet och Lunds universitets studentkårer Handlingsplan för studentsamverkan 2018 2019 Antagen av kommunstyrelsen 2018-02-07 Sida 1 av 8

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2014. Utrikespolitiska Föreningen Göteborg

VERKSAMHETSPLAN 2014. Utrikespolitiska Föreningen Göteborg VERKSAMHETSPLAN 2014 Göteborg INNEHÅLL Ett av Göteborgs främsta forum för utrikespolitiska frågor Utblick Medlemmar Externa relationer Ekonomi Kommunikation Utrikespolitiska Förbundet Sverige ETT AV GÖTEBORGS

Läs mer

BILAGOR. Teknologkårens kårstyrelsemöte 2015-02-20

BILAGOR. Teknologkårens kårstyrelsemöte 2015-02-20 BILAGOR Teknologkårens kårstyrelsemöte 2015-02-20 Bilaga 52.1.1 Kårfullmäktige 06 Sammanträdesdatum 2015-02-20 Sidan 1 av 3 Teknologkårens fullmäktige Förslag till beslut om ny policy 16. Policy för

Läs mer

Verksamhetsplan 2018/2019 Teknologkåren vid LTH

Verksamhetsplan 2018/2019 Teknologkåren vid LTH Verksamhetsplan 2018/2019 Vad är en verksamhetsplan? Verksamhetsplanen är medlemmarnas verktyg att genom påverka de arbetsområden som Teknologkåren vid Lunds tekniska högskola (hädanefter Teknologkåren)

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse styrit 2011/2012 Förord Verksamhetsåret 2011/2012 var ett spännande år att sitta i styrelsen. Chalmers Studentkår centralt förde flera viktiga debatter om bl.a. sektionernas dispositionsavtal,

Läs mer

Verksamhetsplan Verksamhetsåret 2014/2015

Verksamhetsplan Verksamhetsåret 2014/2015 Sida 1 av 5 Verksamhetsplan Verksamhetsåret 2014/2015 1. Organisation UPS viktigaste mål under det kommande verksamhetsåret är att öka sammanhållningen i föreningen. Det kommer ske genom att arbeta aktivt

Läs mer

Regler för kårföreningar Göta studentkårs fullmäktige,

Regler för kårföreningar Göta studentkårs fullmäktige, Sida 1/5 Typ av styrdokument: Antagen av: Senast reviderad: Regler för kårföreningar Göta studentkårs fullmäktige, 2015-03-25 2015-03-25 Typ av kårförening: Kårförening utan annan anknytning Kårförening

Läs mer

Verksamhetsplan Föreningen Samhällsvetarna Uppsala Verksamhetsår 2015-06-01 till 2016-05-31

Verksamhetsplan Föreningen Samhällsvetarna Uppsala Verksamhetsår 2015-06-01 till 2016-05-31 ! Verksamhetsplan 2015-2016 Verksamhetsplan Verksamhetsår 2015-06-01 till 2016-05-31 Bakgrund Denna verksamhetsplan har skrivits av oss som har varit förtroendevalda i Föreningen Samhällsvetarna Uppsala

Läs mer

Arbetsordning för KogVet

Arbetsordning för KogVet Arbetsordning för KogVet sektionen för det kognitionsvetenskapliga programmet Verksamhetsåret 2017 8 november 2016 Sammanfattning Denna arbetsordning syftar till att ge styrelsen och ordföranden stöd vid

Läs mer

Verksamhetsplan 2015. Konglig Datasektionen

Verksamhetsplan 2015. Konglig Datasektionen Verksamhetsplan 2015 Konglig Datasektionen Inledning Syfte Utformning 1. Utbildningspåverkan 1.1. Synliggöra verksamheten 1.2. Övervakning 1.3. Övergripande 2. Studiesocialt 2.1. Internationellt 2.2. Jämlikhet,

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2018

VERKSAMHETSPLAN 2018 VERKSAMHETSPLAN 2018 Friluftsfrämjandets lokalavdelning i Märsta- Sigtuna Friluftsfrämjandet region Mälardalen 1 Verksamhetsplanen och budget Verksamhetsplanen är en beskrivning av planen för 2018 för

Läs mer

Distriktet. Distriktet förväntar sig att kårerna:

Distriktet. Distriktet förväntar sig att kårerna: Förslag Södra Skånes scoutdistrikt Distriktet Distriktet har idag ett omfattande ansvar för att stödja kårer och kretsar samt andra organisationer inom vår verksamhet. Detta ansvar tar vi genom att under

Läs mer

Även delrapporter av verksamhetsplanen bör ges till Fullmäktige under årets gång för att säkerställa att arbetet rör sig i rätt riktning.

Även delrapporter av verksamhetsplanen bör ges till Fullmäktige under årets gång för att säkerställa att arbetet rör sig i rätt riktning. Verksamhetsplanen är medlemmarnas verktyg att genom påverka de arbetsområden som Teknologkåren vid Lunds Tekniska Högskola (hädanefter Teknologkåren) ska arbeta med och lägga extra tyngd på under verksamhetsåret.

Läs mer

Verksamhetsplan juli 2014 - juni 2015 Sektionen för Energi och miljö

Verksamhetsplan juli 2014 - juni 2015 Sektionen för Energi och miljö Verksamhetsplan juli 2014 - juni 2015 Sektionen för Energi och miljö Reviderad 2014-09- 18 Sektionen Sektionen börjar nu gå mot sin slutfas av växande, och programmet kommer under verksamhetsåret examinera

Läs mer

Budget för Datasektionen verksamhetsåret 2014/2015

Budget för Datasektionen verksamhetsåret 2014/2015 Budget för Datasektionen verksamhetsåret 2014/2015 Intäkter: Sektionstillskott 25000 Företagskontakt 15000 Försäljning 10000 Utgifter: UBSmedel - 4000 Medlemsaktiviteter - 13000 Nolleperioden - 10000 Sektionsaktiva

Läs mer

FÖRENINGSPOLICY. Reviderad 2013-06-28

FÖRENINGSPOLICY. Reviderad 2013-06-28 FÖRENINGSPOLICY Reviderad 2013-06-28 1. ALLMÄNT Föreningen skall verka för ett gott samarbete med andra föreningar och organisationer, när detta faller inom ramen för föreningens verksamhet, ändamål och

Läs mer

Verksamhetsplan för Studentcentrum

Verksamhetsplan för Studentcentrum Högskolan i Borås Verksamhetsstöd Studentcentrum Josefine Nyman 2019-01-07 Verksamhetsplan för Studentcentrum 2019-2021 Verksamhetsplanen har utarbetats tillsammans med avdelningens medarbetare och utgår

Läs mer

Förslag till verksamhetsplan 2015

Förslag till verksamhetsplan 2015 Distriktet Förslag till verksamhetsplan 2015 Det nya distriktet har börjat hitta sina former och under 2015 fortsätter arbetet. Vi arrangerar minst två träffar i varje krets där vi förutsätter att kårerna

Läs mer

Uppdragsbeskrivning Sektionsstyrelse

Uppdragsbeskrivning Sektionsstyrelse Uppdragsbeskrivning Sektionsstyrelse Denna uppdragsbeskrivning beskriver ansvarsområden och uppgifter för sektionsstyrelserna inom Konstkåren. Sektionsstyrelsen har ett övergripande ansvar som i första

Läs mer

Consensus verksamhetsplan

Consensus verksamhetsplan Verksamhetsår Consensus verksamhetsplan 2012 2013 Consensus - en kår nära dig 1(9) Inledning Verksamhetsåret 11/12 har fokuserat mycket på att vara En kår nära dig. Det har skapats rutiner för att synas

Läs mer

13/14. Avtal mellan Consensus och X- sektionen. Verksamhetsåret

13/14. Avtal mellan Consensus och X- sektionen. Verksamhetsåret Avtal mellan Consensus och X- sektionen Verksamhetsåret 13/14 Avtalet syftar till att reglera och tydliggöra ansvarsområden och skyldigheter för Consensus och X-sektionen gällande övergripande samverkan,

Läs mer

Anonyma tentamina. Vad tycker studenter vid LTU? En undersökning utförd av studentkårerna vid Luleå tekniska universitet

Anonyma tentamina. Vad tycker studenter vid LTU? En undersökning utförd av studentkårerna vid Luleå tekniska universitet Anonyma tentamina Vad tycker studenter vid LTU? En undersökning utförd av studentkårerna vid Luleå tekniska universitet Luleå Studentkår Teknologkåren Luleå tekniska universitet Luleå 2016-03-11 Sammanfattning

Läs mer

Corax. Verksamhetsplan Verksamhetsåret 10/11

Corax. Verksamhetsplan Verksamhetsåret 10/11 Corax Verksamhetsplan Verksamhetsåret 10/11 Verksamhetsplan 2010/2011 Corax ska arbeta för att hjälpa alla studenter som läser under HumUS- akademin vid Örebro universitet med olika ärenden. Vi verkar

Läs mer

Strategi för Corax medlemsrekrytering

Strategi för Corax medlemsrekrytering Strategi för Corax medlemsrekrytering Verksamhetsåret 2014-2015 Fastställt av Corax styrelse den 19 november 2014. 1 Strategi för Corax medlemsrekrytering Bakgrund S edan dess att kårobligatoriet avskaffades

Läs mer

Medicinska Föreningens verksamhetsplan 15-16

Medicinska Föreningens verksamhetsplan 15-16 Verksamhetsplan 15-16 s verksamhetsplan 15-16 Denna verksamhetsplan beskriver en grundläggande målsättning för föreningens verksamhet. Den antas av fullmäktige och blir därmed en uppdragsbeskrivning från

Läs mer