Vi hoppas att du trivs i föreningen och att du känner att du haft glädje av vår verksamhet under det år som gått.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Vi hoppas att du trivs i föreningen och att du känner att du haft glädje av vår verksamhet under det år som gått."

Transkript

1 HEJ KÄRA TJALVEIT Vi hoppas att du trivs i föreningen och att du känner att du haft glädje av vår verksamhet under det år som gått har varit ett innehållsrikt år för föreningen och allt tyder på att även 2019 kommer att bli det. Detta med bland annat ett arrangemang som O-ringen och en ny friidrottsarena framför oss. Med detta utskick vill vi kortfattat beskriva vad som hänt i vår förenings olika sektioner under året och även belysa lite av det som komma skall. Inför årsmötet den 16:e mars kommer vi den 28:e februari kalla till ett medlemsmöte för att presentera det arbete som gjorts angående vår förenings organisation. Separat inbjudan kommer. Vi vill också ta tillfället i akt att uppmuntra dig att ta kontakt med våra styrelser eller någon av våra anställda om du har idéer, eller vill vara med och engagera dig mer aktivt i någon av våra styrelser eller kommittéer. Samma sak gäller självklart även om du vill hjälpa till att arrangera någon av våra olika tävlingar, med träning, med att hitta sponsorer eller att bidra med något annat kul för vår verksamhet. Det är alla medlemmar som tillsammans är Tjalve IF Norrköping och det är vi som genom engagemang och samarbete ser till att vi har och får den verksamhet våra medlemmar vill ha. Vi tackar för året som har gått och ser fram emot ett spännande 2019 i Tjalve IF Norrköping. God fortsättning på det nya året!

2 PS. Glöm inte heller inte att betala din medlemsavgift för FÖRENINGEN VÅRRUSET Den 17 maj arrangerade Tjalve den 30:e upplagan av Vårruset i Norrköping. Drygt tjejer var anmälda och närmare fullföljde motionsloppet. Kvällen bjöd på skön försommarvärme och många glada miner. Stort tack till alla inblandade. Ta åt er av den feedback som några av deltagarna gav vårat arrangemang och våra under kvällen:

3 "Tack för en supertrevlig vårrusetkväll!" "Ett imponerande arrangemang, alla funktionärer ska ha en stor eloge!" "Och vi fick picknick fastän vi anmälde oss så sent, tack!" "Jag fick till och med hjälp att ladda min telefon." "Det var jättetrevliga och glada funktionärer som hejade på mig utmed hela banan!" Vårruset 2019 kommer anordnas den 23:e maj. Hoppas vi ses där! INTERNLOTTERIET Vårt medlemslotteri har varit igång även i år. Antalet sålda lotter uppgick till 115. Under 2018 har det varit de två första och de två sista siffrorna i Jokernumret som varit de vinnande numren i Internlotteriet den första lördagen i månaden. Till näst år, 2019, kommer vi att öka antalet vinstchanser till tre per månad. Jokernumrets två första siffror, jokernumrets siffra tre och fyra samt siffra fem och sex. Lotteriet gav i år ett överskott på cirka kr vilket är ett välkommet bidrag till föreningens verksamhet. Ni som vill vara med och sponsra föreningen genom att köpa en lott för 2019 till er själv eller ge bort till någon i present, kontakta Willy Corbelius på telefon eller e-post: willy@corbelius.com. Lotten kostar 350 kronor för hela året. Starten är första lördagen i februari.

4 ÅRSMÖTE Varmt välkommen till Tjalve IF:s 94:e årsmöte den 16:e mars 2019 i Tjalvegården. Kom och träffa nya och gamla Tjalveiter och säg vad du tycker. Ytterligare information kommer publiceras på hemsidan och på Facebook. VALBEREDNINGEN Valberedningen har påbörjat arbetet och vi söker ledamöter till de olika styrelserna (föreningen, orientering och friidrott) och anläggningskommittén. Vill Du vara med och påverka det som händer i Tjalve? Vet Du någon som skulle passa för kommitté- eller styrelsearbete? Har Du någon annan idé som skulle underlätta för våra styrelser eller kommittéer? Ta kontakt med valberedningen valberedning@tjalve.nu.

5 MEDLEMSAVGIFT 2019 Vi behöver din medlemsavgift senast den 1:e mars. Betalar ni via internetbank, tänk på att uppge för vem/vilka medlemsavgiften avser. Medlemsavgiften betalas in till bankgiro , plusgiro eller via Swish Behöver du en betalningsavi så är du välkommen att kontakta kansliet. Följande års-/medlemsavgifter gäller för 2019: Vuxen 21 år och äldre 660 kr Ungdom t.o.m. 20 år 275 kr Studerande mot uppvisande av studentleg 275 kr år och äldre 390 kr Två vuxna, 65 år och äldre 700 kr Två vuxna 980 kr En vuxen samt obegränsat antal ungdomar 880 kr Två vuxna samt obegränsat antal ungdomar kr

6 ORIENTERING År 2018 var året då vintern inte riktigt ville släppa sitt grepp om oss i början på året. Det satte sina spår i orienteringskalendrar över hela Sverige och även för oss i Östergötland. Säsongen kom igång sent då många tävlingar blev inställda på grund av snön. När den väl kom igång blev det intensivt att ta ifatt de förlorade utmaningarna i skogen. Trenden att vi är fler som deltar i tävlingar håller i sig, främst vad gäller våra ungdomar. Som tidigare är det tävlingar i distriktet och Ungdomsserien som är populärast. Vi har dock medvetet satsat på att anordna läger och tävlingsresor utanför distriktet som vänder sig till ungdomarna för att träna och tävla i annan miljö och terräng. Förutom klassikerna som Skara Sommarland och Dala- Dubbeln har det blivit resor till bland annat Närke och Tjust. För att inte tala om O-Ringen i Örnsköldsvik som lockade många Tjalveiter, både ungdomar och vuxna. Bakom kulisserna arbetar OL-styrelsen på med att se över verksamheten så att den blir så bra som möjligt för alla medlemmar. Ett led i arbetet är till exempel att uppdatera våra mål och visioner som vi sätter upp för orienteringssektionen. När vi frågade medlemmarna var det tydligt att gemenskap var ett nyckelord. Detta kommer vi återkomma till under nästa år. Vi jobbar även med att aktivt söka upp de eldsjälar som finns inom sektionen och som gör ett fantastiskt jobb med att hålla verksamheten igång, ofta i det fördolda. Deras engagemang och kunskap vill vi fånga och uppmärksamma. Jag vill tacka alla engagerade medlemmar som gör vår verksamhet möjlig. Jag hoppas vi ses under vintersäsongen på gympan, löpträningen eller vid Tjalvestugan. // Johan Dahm, ordförande orienteringssektionen

7 VÅR TRÄNING Under året har vi haft ungefär samma träningsupplägg som tidigare år. En grönvit grupp och en gul-svart grupp har hållit igång under hela året. Vi har ökat antalet träningstillfällen då vi tränar tillsammans för att stärka gemenskapen i klubben. Att träningen ger resultat kan vi se i de 14 DM-medaljer, varav 2 i stafett, som Tjalvelöpare erövrat under året. Dessutom kan vi stoltsera med två pallplatser i O-ligan, en tredjeplats i Ekorren Cup och en 83:e plats i 25-manna tillsammans med Skogspojkarna.

8 VI SPRIDER ORIENTERING För att locka nya utövare har vi förutom Skogskampen i år även haft nybörjarkurser. En intensivkurs för vuxna som avslutades med en start i LOK:s jubileumstävling samt en nybörjarkurs för barn och ungdomar som hölls ett antal kvällar vid Tjalvegården. De kunde sedan hoppa direkt in i den grön-vita gruppen. Bra koncept som vi tar med oss in i nästa år. Ett annat nytt koncept som vi provat i år för att sprida orienteringssporten till alla är HittaUt. Vi i Tjalve bjöd in de andra klubbarna i Norrköping för att tillsammans ta fram och erbjuda ett spännande och gratis sätt att prova på orientering. Vi tror det är ett bra sätt att höja intresset för sporten inför O-Ringen nästa år. Under året har nästan checkpoints (kontroller) besökts och till nästa år siktar vi på ännu fler.

9 TÄVLING I år var vårt stolta arrangemang Kolmårdsträffen en tvådagarstävling. Tanken var att erbjuda mycket Kolmårdsterräng inför O-Ringen. Arrangemanget lockade många deltagare och fick högt betyg av besökarna plus att det gav oss bra intäkter till vår verksamhet. Denna gång var det även premiär för MTB-O som även det lockade många deltagare. En gren som vi bygger upp kompetens inom för att kunna erbjuda vid fler tävlingar. Vi har även anordnat Ungdomsserien, NOK-träningar och olika klubbarrangemang vi kan vara stolta över. Allt håller hög kvalitet. O-RINGEN 2019 Vi är mycket glada att O-ringen 2019 kommer arrangeras i Norrköping och det är mycket påtagligt att Norrköping står på tur som arrangörsstad. Överallt pågår det aktiviteter för fullt. Man kan stolt konstatera att Tjalve har medlemmar på många ledande funktionärsposter. De är nästan för många för att kunna räkna upp alla, ett trevligt problem. Dessutom går rekryteringen av övriga funktionärer bra. Varje funktionärstimma genererar pengar till Tjalve och roliga minnen till dig som funktionär. Har du inte anmält dig ännu så gör det nu!

10 FRIIDROTT Henke Renz och Tuvalisa Rosenquist gjorde båda två sina blågula debuter under året på nordiska mästerskapen i mångkamp i norska Jessheim. Ännu ett år har gått med massa kul friidrott. Vi har haft mängder av träningspass, många lyckade egna arrangemang och en hel del fina resultat av våra tävlingsaktiva. Några notiser från året är följande: 12 nya klubbrekord är noterade inomhus, och ytterligare 13 st. under utesäsongen. Bl.a. tre st. i herrklassen av Johan Fagerberg, på m, halvmaraton och 3000m hinder. Vi har haft fyra aktiva i olika landslagsuppdrag. Tre juniorer med Henrik Renz i P17, Tuvalisa Rosenquist i F17, August Mollén i P19. Frida Södermark vann återigen SM på 100km, och sprang senare också VM i ultradistans. Vi hade rekord i antal deltagande på Götalandsmästerskap både inne och ute, med hela 18 st. kvalificerade till GM i Eslöv i september. Där Nova Renåker och Linus Jönsson blev guldmedaljörer i F13 diskus respektive P13 stav. På seniorsidan lyckade våra båda lag i SM-kvalet att behålla sin plats i kvalserien, när båda lagen hamnade på fjärde plats i matchen i Linköping på

11 nationaldagen. Vi har en bred verksamhet för alla kategorier av friidrottare och i våra träningsgrupper är det bra med aktivitet och vi har som alltid en kö för att få starta med friidrott bland de yngsta. Vi är i ständigt behov av ledare. Vår långlöpargrupp har fått fler medlemmar under året, och vi har också under hösten genomfört en löparskola för vuxna, som resulterade i några nya medlemmar just dit. Långlöparna har en egen flik på vår hemsida med all information om sina träningar och annat de gör. VAD HÄNDER 2019? Vi rivstartar 2019 med tre arenatävlingar i Stadium Arena. 6 januari är det Surbulle Indoor och 26 januari äger Norrköping Indoor Games rum. Två st. endagarstävlingar både för ungdomar och seniorer, där kanske framförallt tävlingen på trettondagen den 6 januari brukar locka till många starter. Den februari står vi värdar för ännu en SM-tävling, då vi arrangerar senior-sm. Senast vi gjorde detta var 2013, och vi hoppas på lika fina tävlingar nu som vi fick då!

12 NY FRIIDROTTSARENA Bygget har kommit långt och man kan tydligt se vad det ska blir. På vår Facebook-sida finns ett fotoalbum där ni kan följa bygget av arenan. Under maj 2019 kommer äntligen den nya friidrottsarenan (har inget namn ännu) på Himmelstalund att stå färdig, och under perioden maj september har vi all vår arenafriidrott där, men med stor möjlighet att förlänga säsongen och träna ute under senare fina höstdagar och kvällar också. En invigningsvecka planeras i slutet av maj med flera evenemang. Grabb- & Tjejhalvan med start och mål där den 28 maj, lag-sm-kval den 2 juni och däremellan ytterligare något spännande event. Kultur-och Fritidskontoret kommer att upplåta hela anläggningen till oss, men då har vi också ett ansvar för öppna-stänga, vardaglig skötsel, drift och bokningar. Det här blir ett delvis nytt ansvarsområde för oss, där vi förutom bokningar av tider för t.ex. friluftsdagar också ska sköta gräsklippning, städning och annan skötsel av arenan. Under våren kommer vi att jobba en hel del med rutiner för det här, men förhoppningen är att ni alla ska känna att det här blir vår arena där vi gemensamt tar ett ansvar för att den hålls i bra ordning och utnyttjas på rätt sätt.

Medlemsinformation 2019 Tjalve friidrott

Medlemsinformation 2019 Tjalve friidrott Medlemsinformation 2019 Tjalve friidrott Medlemsinformation 2019 - Tjalve friidrott Välkommen till ännu ett år med oss i Tjalve. Ni har mycket rolig träning, tävling och andra aktiviteter framför er och

Läs mer

Trollbäckens IP den 4 maj, Månadsbrev maj, 2017

Trollbäckens IP den 4 maj, Månadsbrev maj, 2017 Trollbäckens IP den 4 maj, 2017 Månadsbrev maj, 2017 Äntligen känns det som om sommaren är i antågande, åtminstone de senaste dagarna. Jag är full av optimism inför framtiden och något säger mig att den

Läs mer

Månadsbrev december, 2016

Månadsbrev december, 2016 Månadsbrev december, 2016 Trollbäckens IP den 16 december, 2016 Nu närmar vi oss jul och lugnet sänker sig förhoppningsvis hos oss alla och vi får lite tid att umgås med nära och kära. Vi kan se tillbaka

Läs mer

Framtidsträff medel-/långdistanslöpning i Närke

Framtidsträff medel-/långdistanslöpning i Närke Framtidsträff medel-/långdistanslöpning i Närke Tid och plats: Tisdag den 28 september 2004, kl. 18.00 20.00 i Idrottens Hus, Örebro Deltagare: Tobias Forsmark, Ann Hyvärinen, Jari Hyvärinen från KFUM

Läs mer

Medlemsmöte 14 oktober 2018

Medlemsmöte 14 oktober 2018 Träning och Tävling 1. Ska vi ha all slags träningsverksamhet (som den Krister beskrivit idag)? Starta med ännu yngre? Fokus på äldre ungdomar? Ska vi profilera oss mot visst håll? Löparförening/Arenafriidrott/både

Läs mer

TÄBY IS SKIDOR. Information inför säsongen 2017/2018 Kick-off 3 september i Skavlöten

TÄBY IS SKIDOR. Information inför säsongen 2017/2018 Kick-off 3 september i Skavlöten TÄBY IS SKIDOR Information inför säsongen 2017/2018 Kick-off 3 september i Skavlöten VISION Vi vill ge våra barn & ungdomar en god skidteknik, gemenskap och positiva minnen samt en bra allmän-fysik. Inramningen

Läs mer

Nyhetsbrev. Tyresö Hundungdoms ~ ~ ~ Hej alla kära medlemmar! Första snön har landat och dagarna blir allt mörkare men hos oss planeras det för fullt.

Nyhetsbrev. Tyresö Hundungdoms ~ ~ ~ Hej alla kära medlemmar! Första snön har landat och dagarna blir allt mörkare men hos oss planeras det för fullt. Tyresö Hundungdoms Nyhetsbrev ~ ~ ~ Hej alla kära medlemmar! Första snön har landat och dagarna blir allt mörkare men hos oss planeras det för fullt. Välkomna till Tyresö HU s Lussekupp! Vi kommer lördagen

Läs mer

Förbered så att alla får plats och att det finns ifyllda lärgruppslistor för aktuell träningsgrupp.

Förbered så att alla får plats och att det finns ifyllda lärgruppslistor för aktuell träningsgrupp. Förbered så att alla får plats och att det finns ifyllda lärgruppslistor för aktuell träningsgrupp. Kommentera kort vad vi ska gå igenom och att det är ok att ställa frågor under tiden. Betona gärna att

Läs mer

Välkommen till föreningen!

Välkommen till föreningen! Välkommen till föreningen! Välkommen till Tullinge friidrott! Hoppas du/ni ska trivas i verksamheten. Vår verksamhet bygger på lek, personlig utveckling och samvaro genom träning och tävling inom friidrott

Läs mer

OK Tranans nyhetsbrev 2/2019

OK Tranans nyhetsbrev 2/2019 OK Tranans nyhetsbrev 2/2019 Det är augusti och slut på sommar och semester, men vi har en härlig orienteringshöst att se fram emot! Sommaren har varit fylld av trevlig orientering för den som varit flitigt,

Läs mer

K U N G S Ö R S S K I N F O B L A D N R

K U N G S Ö R S S K I N F O B L A D N R N U M M E R 1 2 0 1 6 K U N G S Ö R S S K 2016-02- 21 K O M M A N D E A K T I V I T E T E R 3-1 4 / 3 F Ö R S Ä L J N I N G K L U B B K L Ä DER 1 9 / 3 V I N T E R S E R I E N, F I N A L K Ö P I N G 2-3

Läs mer

Verksamhetsberättelse för 2011 Ale MHF-U/ Ale Trial Klubb

Verksamhetsberättelse för 2011 Ale MHF-U/ Ale Trial Klubb Verksamhetsberättelse för 2011 Ale MHF-U/ Ale Trial Klubb Vi började året den 25 januari med ett möte och prisutdelning med MHF-Ungdom på Kulturum i Partille. Klubben fick 2á pris i lag 125cc och första

Läs mer

Policy för tävlingar samt för planering och genomförande av föreningens läger

Policy för tävlingar samt för planering och genomförande av föreningens läger Policy för tävlingar samt för planering och genomförande av föreningens läger Reviderad av styrelsen april 2017 Tävlingar En del av friidrotten är att tävla; att mäta sig mot andra och framförallt mot

Läs mer

Golfsäsongen 2012 G O L F K LU B B

Golfsäsongen 2012 G O L F K LU B B Golfsäsongen 2012 HUDIKSVALLS G O L F K LU B B Välkommen till säsongen 2012 Vintern är äntligen över och golfsäsongen drar igång. Årets program är fullt av aktiviteter som vi hoppas skall vara roliga och

Läs mer

Nyhetsbrev Årjängs Golfklubb

Nyhetsbrev Årjängs Golfklubb 2016 11 20 Nyhetsbrev Nu närmar sig året sitt slut och det är hög tid att sammanfatta verksamhetsåret. Vill man så kan man fortsätta att spela golf i vår otroligt fina golfhall. Perfekt nu när det blir

Läs mer

Verksamhetsplan för Nyköpings tennisklubb år

Verksamhetsplan för Nyköpings tennisklubb år Verksamhetsplan för Nyköpings tennisklubb år 2018-2019 Nyköpings tennisklubb ska vara en attraktiv förening där tennisspelare i alla åldrar och nivåer kan mötas och utvecklas. Klubbens verksamhet ska bygga

Läs mer

Nyhetsbrev Mars Nyhetsbrev Mars 2017

Nyhetsbrev Mars Nyhetsbrev Mars 2017 Hej allihopa! Nu är det mars månad och vårens tävlingar har precis haft premiär. Om några veckor ställs klockan fram till sommartid och ungefär lika snart borde vi kunna förvänta oss kvittrande fåglar

Läs mer

Vä sterä s Cykelklubb (VCK) Verksämhetsplän 2019

Vä sterä s Cykelklubb (VCK) Verksämhetsplän 2019 Vä sterä s Cykelklubb (VCK) Verksämhetsplän 2019 Övergripande mål Öka medlemsantalet Öka deltagandet i olika arrangemang och då i synnerhet tävlingar Förbättra tävlingsresultat, från fler medlemmar Sprida

Läs mer

Klubbstrategi för Sandareds TK Gemenskap Glädje Utveckling

Klubbstrategi för Sandareds TK Gemenskap Glädje Utveckling Klubbstrategi för Sandareds TK Gemenskap Glädje Utveckling Klubbstrategi 1. Medlemmar 2. Gäster 3. Ekonomi 4. Tennisträning 5. Padel Vår klubbstrategi talar om vilka mål vi har med klubbens verksamhet

Läs mer

FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL. sida 1

FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL. sida 1 FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL sida 1 Vad innebär det att vara förälder till barn i Öjersjö IF? Först vill vi säga att vi är väldigt glada över att ni har valt att ge oss förtroendet

Läs mer

Policy för tävlingar samt för planering och genomförande av föreningens läger

Policy för tävlingar samt för planering och genomförande av föreningens läger Policy för tävlingar samt för planering och genomförande av föreningens läger Antagen av Styrelsen 21 januari 2016 Tävlingar En del av friidrotten är att tävla; att mäta sig mot andra och framförallt mot

Läs mer

Sundbybergs IK orientering. Info till Föräldrar/nya vuxna

Sundbybergs IK orientering. Info till Föräldrar/nya vuxna Sundbybergs IK orientering Info till Föräldrar/nya vuxna Innehåll SIK Orienterings mål Aktiviteter, Tävlingar och Läger Infokanaler Ledare och sektionens organisation Kläder och utrustning Begrepp och

Läs mer

Årsmöteshandlingar. Hälla GK

Årsmöteshandlingar. Hälla GK Årsmöteshandlingar Hälla GK till årsmöte den 31 mars 2009 Innehåll Verksamhetsberättelse 2009 Händelser under året Årsredovisning med förvaltnings- och revisionsberättelse Verksamhetsplan 2010 Budgetförslag

Läs mer

Siffran inom parentes förra året placering på listan

Siffran inom parentes förra året placering på listan DEN TRADITIONELLA GOTLÄNDSKA FRIIDROTTENS TOPPLISTA 2014 Listan baseras på Landslagsmeriter, mästerskapsplaceringar och placering i Sverige bästa statistiken och övriga tävlingsprestationer. Island Games

Läs mer

Verksamhetsplan för Ringsjö OK 2012

Verksamhetsplan för Ringsjö OK 2012 1 Verksamhetsplan för Ringsjö OK 2012 Klubbens verksamhet bedrivs i enighet med Policy för Ringsjö OK, som bland annat innebär att vi arbetar mot alla former av droger, tobak, narkotika och dopning. Egna

Läs mer

Nyhetsbrev Arbete med dammen vid hål 1 och 3

Nyhetsbrev Arbete med dammen vid hål 1 och 3 Nyhetsbrev 3 2017 Årsmöte Gick av stapeln lördagen den 25 mars och vi var 45 personer/medlemmar som deltog. Sture Holmgren hälsade alla välkomna och Kjell berättade om hur arbetet på banan fortlöper. Bilder

Läs mer

Länna IF Verksamhetsplan 2016

Länna IF Verksamhetsplan 2016 Länna IF Verksamhetsplan 2016 Krokvägen 5 740 11 LÄNNA lannaif@gmail.com www.lannaif.se Innehållsförteckning Verksamhetsplan 2016 I. Inledning... 3 II. Mål med verksamheten... 3 III. Styrelse 2016... 3

Läs mer

Vad har du för idéer och tankar på hur Småland och din förening ska växa och bli fler?

Vad har du för idéer och tankar på hur Småland och din förening ska växa och bli fler? Vad har du för idéer och tankar på hur Småland och din förening ska växa och bli fler? Votes: 97 Bli bättre på att visa och marknadsföra våra aktiviteter till nya människor Fler närtävlingar Vilket ger

Läs mer

OK Tranans nyhetsbrev 2/2018

OK Tranans nyhetsbrev 2/2018 OK Tranans nyhetsbrev 2/2018 Det blev en kort vår, vädermässigt, i år! Men när den äntligen kom så gick snösmältningen snabbt och vi kunde arrangera vår tävling, Traneträffen, i helt snöfria marker den

Läs mer

TÄBY IS SKIDOR. Information inför säsongen 2016/2017 Kick-off 27 augusti i Skavlöten

TÄBY IS SKIDOR. Information inför säsongen 2016/2017 Kick-off 27 augusti i Skavlöten TÄBY IS SKIDOR Information inför säsongen 2016/2017 Kick-off 27 augusti i Skavlöten VISION Vi vill ge våra barn & ungdomar en god skidteknik, gemenskap och positiva minnen samt en bra allmän-fysik. Inramningen

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN FÖR RINGSJÖ OK 2013

VERKSAMHETSPLAN FÖR RINGSJÖ OK 2013 1 VERKSAMHETSPLAN FÖR RINGSJÖ OK 2013 KLUBBENS VERKSAMHET BEDRIVS I ENIGHET MED POLICY FÖR RINGSJÖ OK, SOM BLAND ANNAT INNEBÄR ATT VI ARBETAR MOT ALLA FORMER AV DROGER, TOBAK, NARKOTIKA OCH DOPNING. EGNA

Läs mer

VRCSK Månadsbrev. Utgivare: Västerorts RC Sportklubb, Kyrkhamnsvägen 1, 165 72 Hässelby, Grundad 1979-10-10

VRCSK Månadsbrev. Utgivare: Västerorts RC Sportklubb, Kyrkhamnsvägen 1, 165 72 Hässelby, Grundad 1979-10-10 Dagarna korta men kvällarna långa Nu när mörkret kryper på så gäller det att nyttja dagarna, det är det många som gör på helgerna. Men, tack vare engagemang så fortsätter vi på kvällarna, både i garage

Läs mer

VÄLKOMMEN SOM NY ORIENTERARE I LIDKÖPINGS VSK

VÄLKOMMEN SOM NY ORIENTERARE I LIDKÖPINGS VSK VÄLKOMMEN SOM NY ORIENTERARE I LIDKÖPINGS VSK TRÄNING Vi har orienteringsträning för olika åldrar och nivåer onsdagar under hösten och våren. Samlingsplats för träningen växlar. Vi springer i olika områden

Läs mer

IFFK Verksamhetsplan 2016

IFFK Verksamhetsplan 2016 IFFK Verksamhetsplan 2016 Verksamhetsplan 2016 IF Finströms Kamraterna r.f. kommer att bedriva verksamhet inom juniorfotboll, friidrott, bordtennis, innebandy samt lek och rörelse. Föreningen kommer även

Läs mer

Välkomna till utomhussäsongen 2018

Välkomna till utomhussäsongen 2018 Välkomna till utomhussäsongen 2018 Information till föräldrar med barn/ungdomar i Högbo GIF. Vi hälsar nya och gamla friidrottare välkomna till utomhussäsongen 2018. På det här bladet har vi sammanställt

Läs mer

Matforsracet Sponsorreferat

Matforsracet Sponsorreferat Matforsracet 2014 Sponsorreferat Den 16 mars gick Matforsracet av stapeln, denna gång på Södra berget på grund av snöbrist i Matfors. Det var totalt 106 barn och ungdomar som startade. 0-6 år hade en kortare

Läs mer

VRCSK Månadsbrev. Utgivare: Västerorts RC Sportklubb, Kyrkhamnsvägen 1, Hässelby, Grundad Nu kör vi ingång med 1:10 banan

VRCSK Månadsbrev. Utgivare: Västerorts RC Sportklubb, Kyrkhamnsvägen 1, Hässelby, Grundad Nu kör vi ingång med 1:10 banan Nu kör vi ingång med 1:10 banan Ingen har väl undgått att 1:10 banan ska byggas ut i vår? Arbetet är redan påbörjat och fler tillfällen blir det. Redan nu i påsk kommer bla banchefen Veli sätta igång med

Läs mer

En nyhet inför årets säsong blir att klubbstyrelsen tar ett större operativt ansvar för klubbens verksamhetsområden.

En nyhet inför årets säsong blir att klubbstyrelsen tar ett större operativt ansvar för klubbens verksamhetsområden. Verksamhetsplan för Arlandastad GK 2015. Övergripande inriktning Verksamheten i Arlandastad Golfklubb bedrivs inom ramen för två huvudprogram, medlemsprogrammet respektive junior- och elitprogrammet. Verksamhetsplanen

Läs mer

1(7) Verksamhetsplan Skogsluffarnas OK Längdskidor

1(7) Verksamhetsplan Skogsluffarnas OK Längdskidor 1(7) Verksamhetsplan 2015-2016 Skogsluffarnas OK Längdskidor 2(7) Innehåll 1 Inledning... 3 1.1 Verksamhetsplanens syfte... 3 2 Förutsättningar... 3 3 Strategisk karta... 3 3.1 Verksamhetsidé... 3 3.2

Läs mer

Verksamhetsplan 2007 (inkl. budgetförslag)

Verksamhetsplan 2007 (inkl. budgetförslag) Verksamhetsplan 2007 (inkl. budgetförslag) Verksamhetsplanen för 2007 blir att bygga vidare på det arbete som grundlagts under flera år och som till största delen fokuserats på ungdoms- och elitverksamheten.

Läs mer

VÄLKOMNA!! VI HAR ÖPPET ONSDAGSKVÄLLAR. Inga inbetalningskort för medlemsavgiften skickas ut du betalar via BG el.

VÄLKOMNA!! VI HAR ÖPPET ONSDAGSKVÄLLAR. Inga inbetalningskort för medlemsavgiften skickas ut du betalar via BG el. VI HAR ÖPPET ONSDAGSKVÄLLAR VÄLKOMNA!! Inga inbetalningskort för medlemsavgiften skickas ut du betalar via BG 5184-8653 el. Swish 1236929012 Medlemsavgifter Sen. Herr 300:- Sen.Dam 150:- Ungdom upp t.o.m

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN FÖR MOTALA AIF OL 2014

VERKSAMHETSPLAN FÖR MOTALA AIF OL 2014 VERKSAMHETSPLAN FÖR MOTALA AIF OL 2014 Motala AIF Orienteringslag 1 2014-02-19 MOTALA AIF ORIENTERINGSLAG Långsiktig verksamhetsidé och mål antagna i våra stadgar: Idrottens idé och inriktning Idrott är

Läs mer

DEN TRADITIONELLA GOTLÄNDSKA FRIIDROTTENS TOPPLISTA 2010

DEN TRADITIONELLA GOTLÄNDSKA FRIIDROTTENS TOPPLISTA 2010 DEN TRADITIONELLA GOTLÄNDSKA FRIIDROTTENS TOPPLISTA 2010 Listan baseras på Landslagsmeriter, seriematch prestationer, mästerskapsplaceringar och placering i Sverige bästa statistiken och övriga tävlingsprestationer.

Läs mer

FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL. sida 1

FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL. sida 1 FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL sida 1 Vad innebär det att vara förälder till barn i Öjersjö IF? Först vill vi säga att vi är väldigt glada över att ni har valt att ge oss förtroendet

Läs mer

IFK Lidingö Orientering Ungdomsverksamhet 2010

IFK Lidingö Orientering Ungdomsverksamhet 2010 IFK Lidingö Orientering Ungdomsverksamhet 2010 Fem nyckelord som ska vara beskrivande för vår verksamhet Glädje Kamratskap Struktur/ Kontinuitet Utmaning/ Äventyr Lärande/ Utveckling Så här är vi organiserade

Läs mer

Siffran inom parentes förra året placering på listan

Siffran inom parentes förra året placering på listan DEN TRADITIONELLA GOTLÄNDSKA FRIIDROTTENS TOPPLISTA 2013 Listan baseras på Landslagsmeriter, mästerskapsplaceringar och placering i Sverige bästa statistiken och övriga tävlingsprestationer. Island Games

Läs mer

OK Tranans nyhetsbrev 1/2018

OK Tranans nyhetsbrev 1/2018 OK Tranans nyhetsbrev 1/2018 Vårdagjämning enligt almanackan, men i naturen är det allt annat än vår just nu Efter en fantastisk, men något sen vinter är vi många som nu längtar efter att få springa på

Läs mer

Välkomna Föräldrar P

Välkomna Föräldrar P Välkomna Föräldrar P12 2018-10-20 Föräldramöte P12 2018-10-20 Agenda 1. Välkommen 2. Klubbens utveckling planerna Lagkassa /Sponsring /pengar till klubben 3. Att vara förälder i Näsets SK 4. Träningsupplägg

Läs mer

Erik in action i lanslagsdress i Finland och på Island Games på Shetland

Erik in action i lanslagsdress i Finland och på Island Games på Shetland FRIIDROTTENS Traditionella topp lista 2005. Förra årets placering inom parentes. Dom viktigaste tävlingarna vid rankingen är Landslagsuppdrag, SM placeringar, Island Games, Statistik Sverige Bästa, Insatser

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Ale MHF-U/ Ale Trial Klubb 2012

Verksamhetsberättelse för Ale MHF-U/ Ale Trial Klubb 2012 Verksamhetsberättelse för Ale MHF-U/ Ale Trial Klubb 2012 Vi började året den 7 januari med en klubbtävling som Sören Sandgren ordnade Vi kallade den Emfab Tomtetrial och blev sponsade av Emfab som stod

Läs mer

Medlemsblad höst/vinter 2011

Medlemsblad höst/vinter 2011 Medlemsblad höst/vinter 2011 Välkommen till en höst och vinter med spännande aktiviteter och tävlingar! Ordföranden har ordet Hej! Jag heter Katharina Dahl och är ordförande i Gota Western Riders sedan

Läs mer

Bergdalens IK. Vår klubb. Den lokala föreningen med det stora hjärtat

Bergdalens IK. Vår klubb. Den lokala föreningen med det stora hjärtat Bergdalens IK Vår klubb Den lokala föreningen med det stora hjärtat Kvartersklubben med det stora hjärtat! Bergdalens IK bildades 1956 som en kvartersklubb med ungdomsverksamhet som hjärta - och så skall

Läs mer

K U N G S Ö R S S K I N F O B L A D N R

K U N G S Ö R S S K I N F O B L A D N R N U M M E R 2 2 0 1 6 K U N G S Ö R S S K 2016-09- 28 K O M M A N D E A K T I V I T E T E R 2 / 1 0 I N O M H U S T R Ä N I N G E N I N L E D S 9 / 1 0 S I S T A S Ö N D A G S T R Ä N I N G EN 1 5 / 1

Läs mer

Årsmöte. 4-klubbs. Gott Nytt 2008!

Årsmöte. 4-klubbs. Gott Nytt 2008! 6-2007 Årsmöte 4-klubbs Gott Nytt 2008! Hejsan! Ordföranden har ordet God fortsättning på det nya året! Hoppas ni alla haft en skön och avkopplande jul och nyår! Denna gång hade jag förmånen att få vara

Läs mer

Verksamhetsplan

Verksamhetsplan Värdegrund Alla ska känna glädje och gemenskap. Vi tränar för att må bra utifrån våra egna förutsättningar oavsett ambition. Vi vill inspirera barn och ungdomar till ett livslångt intresse för skidåkning.

Läs mer

Nyhetsbrev #7 Årets medlem enkätresultat rapport från Höstmötet Adressändring? God Jul

Nyhetsbrev #7 Årets medlem enkätresultat rapport från Höstmötet Adressändring? God Jul Nyhetsbrev #7 Årets medlem enkätresultat rapport från Höstmötet Adressändring? God Jul Sida 1 av 5 Vänner, Så kom vintern till slut, även om vi när vädret tillåter, fortfarande spelar golf på vår linksbana.

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2012

Verksamhetsberättelse 2012 Verksamhetsberättelse 2012 Styrelsen Ordförande Kassör Sekreterare Ledamöter Suppleant Revisorer Revisorssuppleant Valberedning Jan Löfgren Hans Jonsson Per-Anders Björk Birgitta Dignell (Vice ordf.) Dag

Läs mer

VRCSK Månadsbrev. Utgivare: Västerorts RC Sportklubb, Kyrkhamnsvägen 1, Hässelby, Grundad

VRCSK Månadsbrev. Utgivare: Västerorts RC Sportklubb, Kyrkhamnsvägen 1, Hässelby, Grundad Medlemsavgift! Nu är det dags att förnya Ditt medlemskap. Se sista sidan. Det går bra att betala på plats på årsmötet också. Årsmöte söndagen 29 jan kl 15,Gamla Skolan På söndag kan du göra din röst hörd

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL LULEÅ FRIIDROTT

VÄLKOMMEN TILL LULEÅ FRIIDROTT 2014-12-17 VÄLKOMMEN TILL LULEÅ FRIIDROTT Anmälningsblankett för medlemskap i Luleå Friidrottsförening Fyll i nedanstående talong och skicka in den så snart som möjligt till: Luleå Friidrottsförening Arcusvägen

Läs mer

Verksamhetsplan Medelpads orienteringsförbund

Verksamhetsplan Medelpads orienteringsförbund Verksamhetsplan 2014-2015 Medelpads orienteringsförbund Dokumentet godkändes av årsmötet 2014-03-12 Innehållsförteckning Inledning... 3 Övergripande styrdokument... 3 Verksamhetsplan 2014-2015... 4 Verksamhetsidé

Läs mer

Hur ser din nuvarande vardag ut, nu när du lagt ner din crosskarriär?

Hur ser din nuvarande vardag ut, nu när du lagt ner din crosskarriär? Premiären i Motocross SM går i Vissefjärda! SM i motocross kommer i år gå på 6 olika banor i olika delar av Sverige. Premiären i år kommer att gå på crossbanan Rövaredalen som ligger i Vissefjärda, en

Läs mer

Verksamhetsberättelse orientering 2017

Verksamhetsberättelse orientering 2017 Verksamhetsberättelse orientering 2017 Träningsverksamheten Årets första träning var på World Orienteering Day 24 maj. Det var en sprintorientering i Raketskoleområdet där 24 deltagare av varierande åldrar

Läs mer

SPELARMÖTE 9/11 STORVRETA IK/WATTHOLMA IF P-00 & STORVRETA IK P-01

SPELARMÖTE 9/11 STORVRETA IK/WATTHOLMA IF P-00 & STORVRETA IK P-01 SPELARMÖTE 9/11 STORVRETA IK/WATTHOLMA IF P-00 & STORVRETA IK P-01 INNEHÅLL: - INLEDNING - PRESENTATION LEDARSTAB - HUVUDTRÄNAREN HAR ORDET - SPELARTRUPP - JUNIOR- & SENIORFOTBOLL - TRÄNINGAR FRAM TILL

Läs mer

BLÅ BOKEN. IFK Växjö s mål och värderingar. Bredden ger spetsen

BLÅ BOKEN. IFK Växjö s mål och värderingar. Bredden ger spetsen BLÅ BOKEN IFK Växjö s mål och värderingar Bredden ger spetsen BARNIDROTT OCH ELITIDROTT i en skön förening IFK Växjö är en av Sveriges ledande friidrottsföreningar för såväl barn- som elitidrott. Vår

Läs mer

Verksamhetsberättelse. Motala AIF OL 2008

Verksamhetsberättelse. Motala AIF OL 2008 Verksamhetsberättelse Motala AIF OL 2008 Styrelsens förord Härmed lägger styrelsen för MAIF Orienteringslag fram sin verksamhetsberättelse. År 2008 fick vi äntligen arrangera våran Vår-tävling den 13 april

Läs mer

Hållpunkter vuxna. Hållpunkter ungdom Vi ser framåt: Inledning och diskussioner Psykologi för orienterare Middag med händelser

Hållpunkter vuxna. Hållpunkter ungdom Vi ser framåt: Inledning och diskussioner Psykologi för orienterare Middag med händelser Hållpunkter vuxna 15.00 Vi ser framåt: Inledning och diskussioner 17.00 Psykologi för orienterare 18.00-20 Middag med händelser Hållpunkter ungdom 15.00 Orientering och innebandy 15.30 Film i biblioteket

Läs mer

-vår väg mot framtiden

-vår väg mot framtiden -vår väg mot framtiden Östersunds Curlingklubb en nationell förebild som möjligheternas klubb i en levande arena 2013-03-27 2 Östersunds Curlingklubb erbjuder: Curling som motion och tävlingsverksamhet

Läs mer

Verksamhetsplan för Roslagens GK 2016 Juniorer/knattar

Verksamhetsplan för Roslagens GK 2016 Juniorer/knattar Verksamhetsplan för Roslagens GK 2016 Juniorer/knattar 1 Vision Vi vill skapa en stabil ungdomsverksamhet för att på så sätt garantera Roslagens Gk:s framtid. Vi skall erbjuda barn och ungdomar en trygg

Läs mer

1(5) Verksamhets- berättelse

1(5) Verksamhets- berättelse 1(5) Verksamhets- berättelse 2014 SUNDSVALL ORTVIKENS BÅGSKYTTEKLUBB VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2014 Styrelsen 2014 2(5) Ordförande Rune Andersson Vice ordf. Erik Peräinen (avgick på egen begäran hösten

Läs mer

Årsberättelse för verksamhetsåret 2004

Årsberättelse för verksamhetsåret 2004 Idrottssällskapet Göta Friidrottssektionen Årsberättelse för verksamhetsåret 2004 Styrelsen för friidrottssektionen får härmed avge följande verksamhetsberättelse: Styrelsen har 2004 haft följande sammansättning:

Läs mer

OK Tranans nyhetsbrev 3/2017

OK Tranans nyhetsbrev 3/2017 OK Tranans nyhetsbrev 3/2017 Senhöst och bara ett fåtal orienteringstävlingar kvar på säsongen. Trots att tävlingsutbudet börjar sina så finns det ändå en hel del kul saker som händer framöver. Det är

Läs mer

Dokumentation. Klubb- och Utvecklingsdag, Skidstugan Vänersborg Lördagen 3 februari 2018

Dokumentation. Klubb- och Utvecklingsdag, Skidstugan Vänersborg Lördagen 3 februari 2018 Dokumentation Klubb- och Utvecklingsdag, Skidstugan Vänersborg Lördagen 3 februari 2018 Handledare: Lars Ericsson SISU Idrottsutbildarna Alla gamla, unga, erfarna eller nya VSK:are inbjöds till klubbdagen

Läs mer

Policyn för elitstöd gäller tills vidare och kan endast förändras genom styrelsebeslut.

Policyn för elitstöd gäller tills vidare och kan endast förändras genom styrelsebeslut. Sida 1 av 5 POLICY ELITSTÖD Thoren Track and Field värnar om att alla medlemmar ska kunna utöva friidrott på sin nivå och utifrån sina förutsättningar. För att hjälpa till att möjliggöra för de aktiva

Läs mer

Siffran inom parentes förra året placering på listan

Siffran inom parentes förra året placering på listan DEN TRADITIONELLA GOTLÄNDSKA FRIIDROTTENS TOPPLISTA 2015 Listan baseras på Landslagsmeriter, mästerskapsplaceringar och placering i Sverige bästa statistiken och övriga tävlingsprestationer. Island Games

Läs mer

Nyhetsbrev Växtprov från greenerna 3 och 17.

Nyhetsbrev Växtprov från greenerna 3 och 17. Nyhetsbrev 2 2017 Årsmöte Välkomna till Årsmöte Lördagen den 25 mars klockan 10.00 på Öregrunds Golfklubb. Årsmöteshandlingarna kommer att finnas tillgängliga på hemsidan fr.o.m. 4 mars. Kallelsen har

Läs mer

DUNKERS IF EN LITEN KLUBB MED ETT STORT

DUNKERS IF EN LITEN KLUBB MED ETT STORT DUNKERS IF EN LITEN KLUBB MED ETT STORT VÄRDEGRUND OCH MÅLSÄTTNING FÖRENINGEN Dunkers IF bedriver fotboll för tjejer i alla åldrar med värdegrunder som kamratskap, glädje och utveckling. Ledarskapets röda

Läs mer

Verksamhetsinriktning 2014-2020

Verksamhetsinriktning 2014-2020 Verksamhetsinriktning 2014-2020 Vår verksamhetsidé IF Göta Karlstad skall bedriva och skapa möjlighet för en bredd och elitverksamhet för alla som vill delta, oavsett ambition och målsättning, i syfte

Läs mer

Utvärdering 2014 målsman

Utvärdering 2014 målsman Utvärdering 2014 målsman 209 deltagare Kändes det tryggt att lämna era barn på lägret? (%) 100 80 60 40 20 0 100 0 Ja Nej Varför/varför inte? - Mycket väl anordnat och bra information. - Seriöst! Utförlig

Läs mer

Verksamhetsplan och budgetkommentarer 2015. Förslag att behandla på årsmöte 12 mars 2015

Verksamhetsplan och budgetkommentarer 2015. Förslag att behandla på årsmöte 12 mars 2015 Verksamhetsplan och budgetkommentarer 2015 Förslag att behandla på årsmöte 12 mars 2015 Utgångspunkter Utgångspunkter för verksamhetsplanen är dels ÖOF:s dokument Verksamhetsmål och ansvarsområden antaget

Läs mer

Nyhetsbrev #2. Ny kanslist Välkommen! Golfens dag 7:e maj Dam- medlemsträning Banan i toppskick Nya bunkrar 10:an + 1:an

Nyhetsbrev #2. Ny kanslist Välkommen! Golfens dag 7:e maj Dam- medlemsträning Banan i toppskick Nya bunkrar 10:an + 1:an Nyhetsbrev #2 2016 Ny kanslist Välkommen! Golfens dag 7:e maj Dam- medlemsträning Banan i toppskick Nya bunkrar 10:an + 1:an Sida 1 av 4 I höstas på höstmötet presenterade vi en verksamhetsplan för 2016.

Läs mer

PROTOKOLL. Distribution Möte Protokoll nr. FRÅNVARANDE. Ordförande Anders Augustsson öppnar mötet

PROTOKOLL. Distribution Möte Protokoll nr. FRÅNVARANDE. Ordförande Anders Augustsson öppnar mötet 1 (5) PROTOKOLL Distribution Möte Protokoll nr. Styrelse, verksamheter, valberedning, revisorer, klubbstuga NÄRVARANDE Antal Medlemmar 17st Ordf. Anders Augustsson, Sekr. Malin N Ögren Kassör Anna-Carin

Läs mer

OLorganisationen. OK Alehof

OLorganisationen. OK Alehof OLorganisationen OK Alehof Innehåll Innehåll... 2 Orienteringssektionen... 3 Övergripande (ordförande)... 3 Ekonomi (kassör)... 3 Utrustning:... 4 Träffar och Utmärkelser:... 5 Utbildning-Ledare... 5 Egna

Läs mer

FRILUFTSFRÄMJANDET LJUSDAL VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2018

FRILUFTSFRÄMJANDET LJUSDAL VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2018 FRILUFTSFRÄMJANDET LJUSDAL VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2018 Om oss Våra verksamheter Friluftsfrämjandet är Sveriges största och bredaste friluftsorganisation med 100 000 medlemmar och 7000 ideella ledare. I

Läs mer

Siffran inom parentes förra året placering på listan

Siffran inom parentes förra året placering på listan DEN TRADITIONELLA GOTLÄNDSKA FRIIDROTTENS TOPPLISTA 2017 Listan baseras på Landslagsmeriter, mästerskapsplaceringar och placering i Sverige bästa statistiken och övriga tävlingsprestationer. Island Games

Läs mer

ÅRSBERÄTTELSE. Fredrik Åström, Ordförande JAMTLAND REPUBLICANS

ÅRSBERÄTTELSE. Fredrik Åström, Ordförande JAMTLAND REPUBLICANS ÅRSBERÄTTELSE 2009 Fredrik Åström, Ordförande Styrelsens verksamhetsberättelse Styrelsen har under verksamhetsåret genomfört tre stycken protokollförda möten. Styrelsen har bestått av följande individer:

Läs mer

IK Sisu 2011 VAD HAR HÄNT I KLUBBEN UNDER 2011 LITE INSLAG FRÅN DET GÅNGNA ÅRET

IK Sisu 2011 VAD HAR HÄNT I KLUBBEN UNDER 2011 LITE INSLAG FRÅN DET GÅNGNA ÅRET IK Sisu 2011 VAD HAR HÄNT I KLUBBEN UNDER 2011 LITE INSLAG FRÅN DET GÅNGNA ÅRET Tränare (träningskommitten Kioskkommitten Arenakommitten Tävlingskommittén Informationskommitten Ordförande: Tommy Dahlbom

Läs mer

Närvarande: Jan-Olof Svensson, Martin Engström. Johnny Petersson, Bo Eliasson, Peter Ljungkvist, Claes Carlstedt.

Närvarande: Jan-Olof Svensson, Martin Engström. Johnny Petersson, Bo Eliasson, Peter Ljungkvist, Claes Carlstedt. Protokoll från styrelsemöte i Ringenäs Golfklubb Datum: Måndagen den 7 november 2016 Plats: Ringenäs Golfklubb Närvarande: Jan-Olof Svensson, Martin Engström. Johnny Petersson, Bo Eliasson, Peter Ljungkvist,

Läs mer

SNO:s ungdomsavslutning med pepparkaksrunda, lunch, föreläsning och prisutdelning 7 december 2014 i Tveta

SNO:s ungdomsavslutning med pepparkaksrunda, lunch, föreläsning och prisutdelning 7 december 2014 i Tveta SNO:s ungdomsavslutning med pepparkaksrunda, lunch, föreläsning och prisutdelning 7 december 2014 i Tveta Efter en härlig träningsrunda, Pepparkaksrunda, av Olle Smitt bjöds det på god lunch och sedan

Läs mer

HÄLSINGLANDS ORIENTERINGSFÖRBUND. Verksamhetsplan (7)

HÄLSINGLANDS ORIENTERINGSFÖRBUND. Verksamhetsplan (7) HÄLSINGLANDS ORIENTERINGSFÖRBUND Verksamhetsplan 2019 1 (7) Innehåll Verksamhetsplan ungdom 3 Verksamhetsplan PreO 4 Verksamhetsplan SkidO 5 Verksamhetsplan MTBO 5 Verksamhetsplan tekniska kommittén 6

Läs mer

Matfors IF Verksamhetsplan 2014. MATFORS IF - STYRELSENS FÖRSLAG TILL VERKSAMHETSPLAN 2014 - Presenterad på årsmötet 2014-03-18

Matfors IF Verksamhetsplan 2014. MATFORS IF - STYRELSENS FÖRSLAG TILL VERKSAMHETSPLAN 2014 - Presenterad på årsmötet 2014-03-18 MATFORS IF - STYRELSENS FÖRSLAG TILL VERKSAMHETSPLAN 2014 - Presenterad på årsmötet 2014-03-18 Inledning Styrelsen som valdes på årsmötet 2013 bestod av samma personer som arbetade i styrelsen 2012. Vi

Läs mer

Välkomna till årsmöte 2015! 2015-03-21 www.sibbhultsverken.com 1

Välkomna till årsmöte 2015! 2015-03-21 www.sibbhultsverken.com 1 Välkomna till årsmöte 2015! 2015-03-21 www.sibbhultsverken.com 1 Årsmöte Härlövs IF 2015-03-19 Preliminär dagordning för årsmötet 1. Fastställande av röstlängd för mötet 2. Fråga om mötet utlysts på rätt

Läs mer

Hej medlem/förälder och välkommen till Krumeluren!

Hej medlem/förälder och välkommen till Krumeluren! Nr 20 oktober 2012 Hej medlem/förälder och välkommen till Krumeluren! Nu håller du i föreningens alldeles egna tidning Gymmix-Krumeluren! Krumeluren kommer ut 2 gånger per termin och här kan du läsa om

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2019 HOLMSUND BRUKSHUNDKLUBB

VERKSAMHETSPLAN 2019 HOLMSUND BRUKSHUNDKLUBB VERKSAMHETSPLAN HOLMSUND BRUKSHUNDKLUBB VISION OCH MÅLBESKRIVNING VISION Holmsund Brukshundklubb är en klubb där alla medlemmar är välkomna att trivas och utvecklas oavsett mål med hundägandet. Allt arbete

Läs mer

Vikingen nr 3 2006 -------------------------------------------------------------------------------------------------

Vikingen nr 3 2006 ------------------------------------------------------------------------------------------------- Vikingen nr 3 2006 Tidningen Vikingen utkommer med 4-6 nummer per år. Alla kårens medlemmar kan skicka in bidrag till kårtidningen. Du som har varit med om någonting skoj som du vill berätta om, kom in

Läs mer

FRIIDROTTENS Traditionella topp lista Erik Larsson VIF Gute Olof Thunegard Roma IF

FRIIDROTTENS Traditionella topp lista Erik Larsson VIF Gute Olof Thunegard Roma IF FRIIDROTTENS Traditionella topp lista 2006. Förra årets placering inom parentes. Dom viktigaste tävlingarna vid rankingen är Landslagsuppdrag, SM placeringar, Statistik Sverige Bästa, Insatser i serielaget.

Läs mer

Vid alla bidragsberättigade resor med SSDF ska alltid billigaste och förmånligaste resesätt användas.

Vid alla bidragsberättigade resor med SSDF ska alltid billigaste och förmånligaste resesätt användas. Svenska Sportdykarförbundets verksamhet ska framförallt främja idrotten och endast en mindre del ska utgöra resebidrag. Förbundsstyrelsen har på sitt möte den 18 januari 2009 beslutat om följande policy

Läs mer

WA D KÖ PI N G S FÄ KT FÖ R E N I N G - Ö R E BR O - WF F. N U - IN F W F F. N U

WA D KÖ PI N G S FÄ KT FÖ R E N I N G - Ö R E BR O - WF F. N U - IN F W F F. N U WA D KÖ PI N G S FÄ KT FÖ R E N I N G - Ö R E BR O - WF F. N U - IN F O @ W F F. N U Välkommen till Wadköpings Fäktförening Vi är en ideell förening med anställda välutbildade tränare. Vi tror att om våra

Läs mer

Välkomna till Östergötlands Skidförbunds Längdkonferens Ewa Norlin, Arne Forsling, Thomas Lowén, Robert Skoog

Välkomna till Östergötlands Skidförbunds Längdkonferens Ewa Norlin, Arne Forsling, Thomas Lowén, Robert Skoog Välkomna till Östergötlands Skidförbunds Längdkonferens 2010-09-16 Ewa Norlin, Arne Forsling, Thomas Lowén, Robert Skoog Närvarande Presentation ÖSF representanter Närvarolista, mail-lista Anmälda Boxholm

Läs mer

VÄSTERGÖTLANDS RIDSPORTFÖRBUND

VÄSTERGÖTLANDS RIDSPORTFÖRBUND VÄSTERGÖTLANDS RIDSPORTFÖRBUND Informationsblad och inbjudan till Körmöte i Vartofta den 20/10 2012 Efter bollracet. Här med inbjuds alla kuskar och groomar till en höst träff där vi tackar för året som

Läs mer

Planeringsdokument 2015. Till: Föräldrarna Bjärreds IF P-04. Från: Tränarna Bjärreds IF P-04. Datum: April 2015

Planeringsdokument 2015. Till: Föräldrarna Bjärreds IF P-04. Från: Tränarna Bjärreds IF P-04. Datum: April 2015 Planeringsdokument 2015 Till: Föräldrarna Bjärreds IF P-04 Från: Tränarna Bjärreds IF P-04 Datum: April 2015 Innehåll Inledning... 2 Föräldrarnas medverkan och ansvar... 3 Laguttagning... 3 Cuper/turneringar...

Läs mer