Övergripande ansvar för fakulteten. Ansvarig för den nya institutionen

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Övergripande ansvar för fakulteten. Ansvarig för den nya institutionen"

Transkript

1 1/7 Datum: 16 augusti 2018, uppdat efter prefektrådet 11 sept. Kommunikationsplan Konst 2025 sammanslagning HDK-Valand Kontaktpersoner NAMN Mick Wilson, prefekt Valand Ulf Dalnäs, prefekt HDK Sanne Kofod Olsen, dekan konstnärliga fak. From januari 2019 även nya prefekten Troels Degn Johansson Petra Frank, prefekt HSM ENHET Ansvarig för verksamheten på valand Ansvarig för verksamheten på hdk Övergripande ansvar för fakulteten Ansvarig för den nya institutionen Ansvarig för verksamheten på HSM Bakgrund Akademin Valand och HDK slås ihop till en institution, 1 januari Konstnärliga fakulteten kommer då att bestå av två institutioner en för scen och musik och en för konst och design. Syftet med förändringen är främst att skapa en attraktiv utbildning, forskningsmiljö och arbetsmiljö som lockar framtida studenter, medarbetare och samarbetspartners; Vi vill stärka möjligheten för studenter och medarbetare att dra nytta av den unika ämnesbredd som finns på HDK och Valand, med all kompetens och alla resurser och idéer. Ett annat mål är att fokusera våra resurser på kärnverksamheten. En institution kräver mindre resurser för till exempel lednings- och stödfunktioner än två, mindre arbetstid går åt i styrande och beredande organ. Sammanslagningen är ett led i Konst2025, där vi samlokaliserar Konstnärliga fakulteten i tanke, rum och handling och därmed bygger såväl lokaler som organisation och arbetssätt som möjliggör det. Relaterade uppdrag på institutionen/fakulteten Samlokalisering Konst2025 (övergripande visionen för Konstnärliga fakulteten) Byggprojektet Nya Konst (ägs av Akademiska Hus och fastighetsenheten GU) GU:s nya strategi, efter 2020 Mål med projektet/uppdraget Det långsiktiga målet är en väl fungerande och hållbar ny institution som öppnar verksamheten 1 januari Målet för hösten är att vi till jul 2018 har:

2 2/7 beslutat om och förankrat hur organisationen ska se ut på en ganska detaljerad nivå. Dvs: uppdragsbeskrivningar för rollerna, omfattning för uppdragen, hur beslutsforum och mötesforum ska fungera Förslag om adminenheten klara att förhandla med facken: steg 1 principerna för vilka roller som ska finnas (tidigt höst). Steg 2 antal anställningar, dimensionering (sen höst). Vi har också kommit en bit i processen inför att besluta ett namn på den nya institutionen. En chef till foto-film-enheten är rekryterad. Foto- och film-enheterna har därmed en gemensam chef och kommer att börja fungera som en enhet. En chef för fri konst och som blir chef för den nya enheten för fri konst och konsthantverk är rekryterad from 2020 är rekryterad. Utbildningsutbudet för 2019 och 2020 är fastställt. Beslutat om mandat och process för budget, så att budgeten för 2020 kan läggas under Kommunikationsmål. Vad vill du uppnå med kommunikationen? Uppnå delaktighet, så många ur personalen som möjligt ska ha bidragit med kunskap och idéer innan beslut fattas. Förankra förslag innan beslut fattas. Minimera problem med oro, att personal säger upp sig, blir sjuka, att arbetet går dåligt. Inte tappa några studenter, söktryck till utbildningar. Enhetscheferna fungerar som viktiga kommunikationsnoder uppåt och nedåt och åt sidan. Medarbetarna vänder sig till enhetschefen för de flesta frågor kring förändringen. Studenterna känner till och är nyfikna. Kanske till och med positiva? Inte oroliga! Administrativa personalen vet vilka förändringar som ska ske och hur det kan påverka dem. De som behöver deltar i karriärutvecklingsprogrammet. Övrig personal vet vilka förändringar som ska ske i och med färre administratörer och ändrad adminenhet. Risker. Finns risker med ditt uppdrag? Vad kan göra att vi inte lyckas? Vem kan bli arg? Se riskanalysen för närmare detaljer. Lägre söktryck till utbildningar. Åtgärd: var noga med information, använd studenter och personal som ambassadörer. Viktigt att utbildningarna, ämnena lyfts fram/marknadsföras inte den nya organisationen/institutionen. Det är inte så att historiska organisationer går i graven utan de utvecklas till något nytt och bättre. Stress och oro, dvs att omorganiseringen, förankringen och samarbete tar tid och kräver arbete. Förändringen påverkar mig, mina kollegor och en verksamhet som jag är engagerad i på olika sätt, en del kan vara negativt. Åtgärd: lokala omställningsmedel för att stärka upp bemanning, utnyttja möjlighet till övertid. När det gäller oro, kommunicera och förankra, ge möjlighet att påverka och/eller ge sin syn. Onödig oro och obefogade farhågor hos medarbetare, studenter och partners. Ågärd: Var tydlig med att mycket inte ska förändras.

3 3/7 Onödig stress, otydligt vad som förväntas av mig, vad jag ska ta ansvar för och driva i omorganiseringen. Åtgärd: Enhetschefen eller enhetscheferna i de fall flera enheter berörs (i egenskap av arbetsledare och arbetsmiljöansvarig) är tydlig med vad som ska göras och vad som inte. Målgrupper. Vem behöver vi prata med för att lyckas med uppdraget? MÅLGRUPPER VETA KÄNNA tycka GÖRA - Enhetschefer (som samlar kollegierna och stödenheterna) Syftet, varför. Tidsplan, för omorganisationen lång och kort sikt. Känna sig viktiga. (De är viktiga!) Är aktörer. Engagera sig i att planera utbildningsutbudet och budgeten. Att de är kommunikationsnoder, deras roll för förändringen. Risker, riskanalysen. Stolthet över visionen, nya grepp. Vara proaktiva, aktiva kommunikationsnoder, dvs hålla sig uppdaterade, ha möten uppåt och nedåt, löpande föra vidare info, fånga upp frågor från sina medarbetare och ta till prefekt. Hålla tät kontakt med ledningen och andra ec. Studenter, befintliga Övergripande tidplan, syfte, vad som kommer att bli bättre. Att utbildningarna finns kvar allt som inte påverkas. Att de är viktiga. Stolthet över förändring, nya grepp. Vara ambassadörer för/svara på frågor från presumtiva studenter, samarbetspartners. Vad händer med examen. Hur påverka, få mer info, kontakt. - Viceprefekter för utbildning (som samlar programansvariga) Syftet, varför. Tidsplan, för omorganisationen lång och kort sikt. Att de är kommunikationsnoder, deras roll för förändringen. Motverka att vi tappar studenter, söktryck pga omorganiseringen De är ansvariga för all kommunikation till studenter och presumtiva studenter. Risker, riskanalysen.

4 4/7 Medarbetare och även campuspersonalen Tidplanen, remisser, hur påverka/svara namn, stödfunktioner, organisationens utformning. Ev. utbildningsutbudet? Ev. budget? Stolthet över visionen, nya grepp. Delta på enhetsmöten och personalmöten. Läsa informationen som skickas ut. Vända sig till enhetschefen för frågor, oro, synpunkter, rykten. Veta hur vi hanterar personal som (kan) påverkas negativt, insatser som görs för ex adminpersonal, konsthantverk-fri konst, foto+film. De som erbjuds coachprogrammet går. Veta hur minskad adminenhet påverkar möjlighet att få stöd Veta något om hur omorganisering påverkar anställda och hur man kan undvika negativ stress/oro. Stödpersonal, särskilt admin Tidplanen. Särskilt tidplan för adminenheten. Veta hur programmet går till, vad det innebär, vad händer med resultatet av det. Veta mer konkret hur jag själv påverkas, kommer mina arbetsuppgifter att finnas kvar, förändras? Känna att förändringen genomförs på ett juste sätt. Gå på programmet. Aktivt. Ev. lämna ytterligare underlag t ledningsgruppen om nya inst. administrativa enhet. Övrig GU-personal och studenter Veta att hkd och valand slås ihop, syfte och tidplan. Vara ambassadörer. Nytt namn på g. Presumtiva studenter Veta att alla utbildningarna finns kvar, inget som läggs ned pga sammanslagning. Fortsätta att söka utbildningar. Syftet och 2020.

5 5/7 Samarbetspartners Veta vad händer med examen. Veta att hkd och valand slås ihop, syfte/vision och tidplan. Nytt namn på g. Veta vad som inte ändras. Fortsätta samarbetet. Vara ambassadörer. Övergripande budskap. Vad vill vi säga till målgrupperna? Till studenter: 1 januari 2020 går Akademin Valand och HDK Högskolan för design och konsthantverk samman och bildar en helt ny institution för design och konst. 1 januari 2020 går Akademin Valand och HDK Högskolan för design och konsthantverk samman. Vi bildar då en helt ny institution för design och konst. Primära kanaler. Hur når vi målgrupperna? KANAL Möten, enhetsmöten och andra personalmöten Veckobrev, dekanbrev, studenternas nyhetsbrev Enhetscheferna Mail, remisser Hemsidan konst2025 Externa hemsidan MÅLGRUPP Aktiviteter. Vad vi behöver göra för att lyckas med uppdraget. AKTIVITET NÄR ANSVARIG Uppdatera hemsidan konst2025 augusti Pia + Mark Fixa info för studenter på studentportalen september Pia + Mark Ta fram en boilerplate du vet väl att hdk och valand som vi använder i alla kanaler Uppstartsmöte nya studenter HDK och Valand, informera om sammanslagningen Oktober KLART september Cecilia + alla kommunikatörer Pia + Mick, Ulf

6 6/7 Prata med Konstkårens ordförande, ev vice., sätta dem in i deras roll och ge förutsättningar Prata med enhetscheferna och viceprefekter för utbildning, sätta in dem i deras roll och ge dem förutsättningar. Bjud gärna in Sanne! kvar Mark Mick, Ulf och Petra Prata med adminpersonalen, genom admincheferna varje inst. för sig. Bjud gärna in Sanne! Gemensamt möte adminpersonalen på hdk och valand, för att informera om omställningsprogrammet. Planera för gemensamma institutionsdagen hdk-valand Info till Öppet hus Hdk och Valand. Boilerplate i inbjudan och i ev trycksak, samt rusta personal som är på plats så att de kan svara på frågor. Ta reda på vad som gäller för utbildningarna 2020, med examen osv. Och vad vi menar med nytta av att bredden. Info till andra rekryteringsinsatser, du vet väl att Tag reda på vilka insatser som görs, Lena Collin. Planera för Institutionernas dag, vecka 46. Info-möte när adminenhetens organisation är tydligare, inför förhandling och beslut. Fler artiklar i GU-journalen om sammanslagningen, nya namnet Informera på GU:s adminchefernas nätverk, rektors strategimöte, dekanernas nätverk, ledningsrådet, kommunikatörernas nätverk, etc. lärarutbildningens olika nätverk, Medarbetarportalen GU, nyhet om sammanslagningen Studentportalen, nyhet om Valand HDK planning day Planeringsdag i augusti 2019 Tisdag 28 aug, 13-14, glashuset Vecka 46, faculty day Oktober November Onsdagen, 14 nov Anna och Jeanette, även Yvonne Anna och Jeanette Ledningsgruppen Pia, mha Cecilia, Carina Pia mha Ccecilia och Carina Ledningsgruppen 3:e oktober Admincheferna, alla 4. Mha Christina och Pia Löpande under hösten 11 januari 2019 Augusti 2019 Alla som har en post, sitter med i ett nätverk. Pia, mha Cecilia och Carina Pia, mha Cecilia och Carina Troels, Ulf, Mick Troels, Ulf

7 Utvärdering. Når vi våra mål? Vilka effekter gav insatsen? Vad kan vi lära/förbättra till nästa gång? 7/7

Handlingsplan för fas 2b

Handlingsplan för fas 2b 2017-03-15 Sida: 1 (6) Kommunikationsplan projekt samlokalisering Handlingsplan för fas 2b 2017-03-15 Sida: 2 (6) Att göra När Innehåll Till Avsändare, ansvarig Diskussionsmöte med 14 nov Om Konst 2025

Läs mer

Handlingsplan för hösten 2017

Handlingsplan för hösten 2017 2017-07-06, uppdaterad 15 augusti Sida: 1 (5) Kommunikationsplan projekt samlokalisering Handlingsplan för hösten 2017 2017-07-06, uppdaterad 15 augusti Sida: 2 (5) Att göra När Innehåll Till Avsändare,

Läs mer

Förslag på ny organisationsstruktur HDK/Valand

Förslag på ny organisationsstruktur HDK/Valand 2017-12-05 KONSTNÄRLIGA FAKULTETEN Förslag på ny organisationsstruktur HDK/Valand Bakgrund/ processen hit Hösten 2015 påbörjades arbetet med ett lokalprogram för en samlokalisering av hela Konstnärliga

Läs mer

Fyra scenarier för framtida organisation HDK och Valand

Fyra scenarier för framtida organisation HDK och Valand Dnr: Y 2015/10 2017-08-15 KONSTNÄRLIGA FAKULTETEN Fyra scenarier för framtida organisation HDK och Valand Hur processen är tänkt att gå vidare Arbetsgruppen i Delprojekt organisation presenterade den 20

Läs mer

Konstnärliga fakultetsstyrelsens Beredning för utbildning på grund och avancerad nivå (KF BUGA)

Konstnärliga fakultetsstyrelsens Beredning för utbildning på grund och avancerad nivå (KF BUGA) 2017-01-25 KONSTNÄRLIGA FAKULTETEN Konstnärliga fakultetsstyrelsens Beredning för utbildning på grund och avancerad nivå (KF BUGA) Datum: 2017-04-24 Tid: 9:00 Plats: Konstnärliga fakultetskansliet, Storgatan

Läs mer

Konstnärliga fakulteten

Konstnärliga fakulteten UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLANEN 2018 Konstnärliga fakulteten DATUM: 2019-01-10 BESLUTAD AV: Sanne Kofod Olsen KONTAKTPERSON: Mark Wennerström FORSKNING SOM PÅVERKAR Prioriteringar och mål för perioden

Läs mer

Kommunikationsplan. Nationella forskarskolan om åldrande och hälsa

Kommunikationsplan. Nationella forskarskolan om åldrande och hälsa Kommunikationsplan Nationella forskarskolan om åldrande och hälsa Bakgrund Uppdraget för Nationella forskarskolan om åldrande och hälsa (SWEAH) är att under de kommande åren utveckla ett effektivt, framgångsrikt

Läs mer

Plan för det systematiska arbetsmiljöarbetet vid IPKL för 2016

Plan för det systematiska arbetsmiljöarbetet vid IPKL för 2016 INSTITUTIONEN FÖR PEDAGOGIK, KOMMUNIKATION OCH LÄRANDE Plan för det systematiska arbetsmiljöarbetet vid IPKL för 2016 Planen är formulerad med utgångspunkt i institutionens Handlingsplan för 2016-2018

Läs mer

Den administrativa enhetens organisation vid den nya institutionen

Den administrativa enhetens organisation vid den nya institutionen Den administrativa enhetens organisation vid den nya institutionen Bakgrund och syfte Bakgrunden till detta dokument är inriktningsbeslutet av KFS att Högskolan för Design och Konsthantverk (HDK) och Akademin

Läs mer

Inrättande av en gemensam - centraliserad stödorganisation - genomförandeplan

Inrättande av en gemensam - centraliserad stödorganisation - genomförandeplan 2018-08-2116 DNR:2018/1313 PROJEKTPLAN Inrättande av en gemensam - centraliserad stödorganisation - genomförandeplan Projektledare Beställare Delprojektledare redovisas under avsnitt 4 Lotten Glans organisation

Läs mer

Kommunikationsplan Heltidsprojektet

Kommunikationsplan Heltidsprojektet Kommunikationsplan 31 oktober 2017 Personalavdelningen Enheten för arbetsgivarfrågor Pia Leden/ Kommunikationsplan Heltidsprojektet Bakgrund I slutet av december 2017 ska Haninge kommuns fritidsledare,

Läs mer

KONSTNÄRLIGA FAKULTETEN EN SAMLOKALISERING I TANKE, RUM OCH HANDLING

KONSTNÄRLIGA FAKULTETEN EN SAMLOKALISERING I TANKE, RUM OCH HANDLING KONSTNÄRLIGA FAKULTETEN 2025 - EN SAMLOKALISERING I TANKE, RUM OCH HANDLING Mål och syfte med dagen Syftet med dagen är att skapa större samsyn kring syfte, bakgrund och mål med projektet. Målet är att

Läs mer

Handlingsplan kommunikation realisering institution Y, version

Handlingsplan kommunikation realisering institution Y, version Grå fält: kommunikationsinsatser gjorda före realiseringsledare utsedda, men relevant att ha med för institution Y i historiken. Gula fält: åtgärd planerad/genomförd endast av HDK Gröna fält: åtgärd planerad/genomförd

Läs mer

Organisation, roller och styrning på nya institutionen HDK-Valand

Organisation, roller och styrning på nya institutionen HDK-Valand 2018-06-05 KONSTNÄRLIGA FAKULTETEN Organisation, roller och styrning på nya institutionen HDK-Valand Slutligt förslag att förhandla i enlighet med MBL den 23 augusti Fakultetens ledningsgrupp har nu formulerat

Läs mer

Kommunikationsplan för vårdnära service

Kommunikationsplan för vårdnära service KOMMUNIKATIONSPLAN 1 (6) Kommunikationsplan för vårdnära service 1 Bakgrund/nuläge FM (Facility Management) handlar om att på ett tydligt sätt koordinera och utveckla landstingets stödtjänster inom fastighets-

Läs mer

Kommunikationsplan Institutionen för hälsa, vård och samhälle

Kommunikationsplan Institutionen för hälsa, vård och samhälle Kommunikationsplan Institutionen för hälsa, vård och samhälle INNEHÅLL Övergripande om kommunikation... 3 Definitioner... 3 Information... 3 Kommunikation... 3 Relation... 3 Kommunikationens innehåll...

Läs mer

Hållbar arbetsmiljö för kvinnor och män inom Örebro kommun.

Hållbar arbetsmiljö för kvinnor och män inom Örebro kommun. Hållbar arbetsmiljö för kvinnor och män inom Örebro kommun. Hållbar arbetsmiljö för kvinnor och män Vi växer, och du växer utvecklar Start Arbetsgrupp Handlingsplan Handlingsplan Genomförande Rapport KD

Läs mer

Konsekvens Sannolikhet Riskvärde Ansvarig för åtgärd, klart när? Ansvarig för uppföljning, klart när? Bilaga 1 Rapport A295.306/2014 RISKBEDÖMNINGSUNDERLAG RISKBEDÖMNING: Avseende indelning i tre polisområden

Läs mer

Använd kompetensen rätt breddad kompetensförsörjning. Förändrat arbetssätt inom Örebro kommun 14 mars 2018

Använd kompetensen rätt breddad kompetensförsörjning. Förändrat arbetssätt inom Örebro kommun 14 mars 2018 Använd kompetensen rätt breddad kompetensförsörjning Förändrat arbetssätt inom Örebro kommun 14 mars 2018 Presentation av mig & bakgrund till projektet Utmaningarna Tre chefer funderar (2015) o o Demografisk

Läs mer

Riktlinjer för Internkommunikation Stockholms läns landsting 2004

Riktlinjer för Internkommunikation Stockholms läns landsting 2004 Riktlinjer 1(6) Riktlinjer för Internkommunikation Stockholms läns landsting 2004 Kompletterande dokument till Kommunikationspolicy för Stockholms läns landsting 2004 Riktlinjer 2(6) Introduktion Internkommunikation

Läs mer

Bli platschef på West Pride 2014

Bli platschef på West Pride 2014 Bli platschef på West Pride 2014 Foto: Daniel Castro/Regnbågsredaktionen 2 Foto: OLA GUSTAFSSON, HAMPUS HAARA, DANIEL CASTRO, EBBA BRUCE, HAMPUS HAARA, SANNA LINDéN/Regnbågsredaktionen Bli en del av West

Läs mer

Projektplan. Kravspecifikation för virtuell lärandemiljö (vlm) på Malmö högskola

Projektplan. Kravspecifikation för virtuell lärandemiljö (vlm) på Malmö högskola Projektplan Kravspecifikation för virtuell lärandemiljö (vlm) på Malmö högskola Revisionsinformation Utgåva Datum Kommentar Projektplan 1.0 140123 Ursprunglig version Projektplan 1.1 140128 Gunilla Lilie

Läs mer

Företrädare för arbetstagarna Torsten Åsemyr Tobias Egle. Adjungerade Kjell Thorbjörnson. Sekreterare Anna-Karin Ingelström

Företrädare för arbetstagarna Torsten Åsemyr Tobias Egle. Adjungerade Kjell Thorbjörnson. Sekreterare Anna-Karin Ingelström Konstnärliga fakulteten LAMK- PROTOKOLL 1 / 6 2011-11-24 Närvarande Företrädare för arbetsgivaren Anna Lindal Ordförande, Dekan Företrädare för arbetstagarna Torsten Åsemyr Tobias Egle SEKO SACO Adjungerade

Läs mer

Kommunikationsplan utbildningsstrategi

Kommunikationsplan utbildningsstrategi 2016-04-18 Eva Wiktorsson/KOM för prolongeringsperioden 2016 2017 Innehållsförteckning Dokumenthistorik... 2 Bakgrund... 2 Syfte... 3 Framgångsfaktorer i kommunikationen... 3 Kommunikationsmål... 3 Kommunikationsansvar...

Läs mer

Verksamhetsutveckling vid Konstnärliga fakulteten - ny organisation

Verksamhetsutveckling vid Konstnärliga fakulteten - ny organisation Konstnärliga fakultetsnämnden BESLUT 1 / 5 2011-06-08 Verksamhetsutveckling vid Konstnärliga fakulteten - ny organisation Vid sitt sammanträde 2011-06-08 har Konstnärliga fakultetsnämnden fattat nedanstående

Läs mer

Kommunikationsplan Z

Kommunikationsplan Z Sida: 1 (7) Kommunikationsplan Z Realisation av institution Z Innehåll 1 Bakgrund till projektet Realisation av... 2 1.1 Projektets styrning... 2 1.2 Framgångsfaktorer... 2 2 Kommunikationsplan för realiseringsarbetet

Läs mer

förenklar skoladministrationen

förenklar skoladministrationen Så driver du skolans vision och förenklar skoladministrationen med effektiv kommunikation Maria Helgeson Skoladministratör och kommunikatör Vallback rektorsområde, Gävle kommun Maria Började som vikarierande

Läs mer

Förslag till ny kommunikationsplan till införandeprojektet av Ladok3 vid Lunds universitet

Förslag till ny kommunikationsplan till införandeprojektet av Ladok3 vid Lunds universitet KOMMUNIKATIONSPLAN 1 2015-12-03 Förslag till ny kommunikationsplan till införandeprojektet av Ladok3 vid Lunds universitet Nuläget En ny version av Ladoksystemet, Ladok3, kommer att införas vid varje lärosäte.

Läs mer

Katja Kamila 2012-03-30

Katja Kamila 2012-03-30 VÄSTMANLANDS KOMMUNER OCH LANDSTING Barn och unga i fokus Katja Kamila 2012-03-30 Checklista kommunikation Har du kontaktat informatörerna för att diskutera informationsbehoven? Finns det personalresurser

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET - VI BYGGER FÖR FRAMTIDEN UNIVERSITETSSTYRELSEN

GÖTEBORGS UNIVERSITET - VI BYGGER FÖR FRAMTIDEN UNIVERSITETSSTYRELSEN GÖTEBORGS UNIVERSITET - VI BYGGER FÖR FRAMTIDEN UNIVERSITETSSTYRELSEN 2018-04-27 Lokalförsörjning - Nuläge c:a 390.000 kvm c:a 30 hyresvärdar, Akademiska Hus 57%, Higab 20% c:a 10 % av GUs omsättning (c:a

Läs mer

Organisation, roller och styrning på nya institutionen HDK-Valand

Organisation, roller och styrning på nya institutionen HDK-Valand 2018-03-13 KONSTNÄRLIGA FAKULTETEN Organisation, roller och styrning på nya institutionen HDK-Valand Förslag, uppdaterad version Fakultetens ledningsgrupp har tagit fram ett förslag på roller och möten

Läs mer

BILAGA RISKANALYS 2019 FORSKNING SOM PÅVERKAR

BILAGA RISKANALYS 2019 FORSKNING SOM PÅVERKAR BILAGA RISKANALYS 2019 FORSKNING SOM PÅVERKAR Generationsskifte i forskningsverksamheten samt ökande obalans mellan verksamhetsgrenarna (rekrytering för att täcka behov i utbildningsuppdraget har under

Läs mer

Plan för mötesstruktur och kommunikation

Plan för mötesstruktur och kommunikation Plan för mötesstruktur och kommunikation 1 Bakgrund Institutionen för språk och litteraturer bildas 2009-01-01 genom sammanslagning av Engelska institutionen, Institutionen för orientaliska och afrikanska

Läs mer

Projektkontoret. Projektledarträff - tema kommunikation. Mars 2007. Kamilla.Petersson@gu.se Ylva.Wridell@gu.se

Projektkontoret. Projektledarträff - tema kommunikation. Mars 2007. Kamilla.Petersson@gu.se Ylva.Wridell@gu.se Projektkontoret Projektledarträff - tema kommunikation Mars 2007 Kamilla.Petersson@gu.se Ylva.Wridell@gu.se Upplägget för eftermiddagen Intressentanalys Workshop del 1 intressentkartläggning FIKA! Workshop

Läs mer

Projektplan för delprojekt B Ledningsstruktur, inom förändringsarbetet Framtidens SLU

Projektplan för delprojekt B Ledningsstruktur, inom förändringsarbetet Framtidens SLU Dnr SLU ua 2013.1.1.2-329 Prorektor Projektplan för delprojekt B Ledningsstruktur, inom förändringsarbetet Framtidens SLU Delprojektledare: Torbjörn von Schantz Uppdragsgivare: Rektor Datum: 2013-01-31

Läs mer

Lika villkors- och jämställdhets-plan

Lika villkors- och jämställdhets-plan Lika villkors- och jämställdhets-plan 2015-2017 Institutionen för Psykologi Fastställd av institutionsstyrelsen 2016-02-26 2 Vad är lika villkor? Lika villkor är Uppsala universitets samlingsbegrepp för

Läs mer

HANDLÄGGNINGSORDNING FÖR UNIVERSITETSGEMENSAMMA SAMARBETSAVTAL MED UTOMEUROPEISKA UNIVERSITET

HANDLÄGGNINGSORDNING FÖR UNIVERSITETSGEMENSAMMA SAMARBETSAVTAL MED UTOMEUROPEISKA UNIVERSITET STYRDOKUMENT Dnr V 2017/493 HANDLÄGGNINGSORDNING FÖR UNIVERSITETSGEMENSAMMA SAMARBETSAVTAL MED UTOMEUROPEISKA UNIVERSITET Publicerad Beslutsfattare Ansvarig funktion medarbetarportalen.gu.se/styrdokument

Läs mer

Arbets- och delegationsordning

Arbets- och delegationsordning Institutionen för Historiska studier Arbets- och delegationsordning gällande från 2015-01- 01 Bakgrund I samband med att Göteborgs universitet omorganiseras träder en ny arbets- och delegationsordning

Läs mer

Att driva förändring med kommunikation

Att driva förändring med kommunikation Att driva förändring med kommunikation 1 2 Vilken förändring stod vi inför? Antal propositioner fr o m 2006 området samhällsskydd och beredskap ses över Maj 2007 Förslag att Räddningsverket skulle läggas

Läs mer

Bakgrund Svagheter Möjligheter Syfte och kommunikationsmål Övergripande kommunikationsmål:

Bakgrund Svagheter Möjligheter Syfte och kommunikationsmål Övergripande kommunikationsmål: Kommunikationsplan för Teknikcollege Gästrikland 2012-2013 Bakgrund Det regionala näringslivet och utbildningsanordnarna på gymnasie-, men också eftergymnasial nivå har tillsammans beslutat sig för att

Läs mer

Införande och uppföljning av beslut

Införande och uppföljning av beslut Införande och uppföljning av beslut 2011-11-23 1 KOMMUNIKATIONSPLAN... 2 1.1 BESLUTET... 2 1.1.1 Vem/vilka har fattat beslutet?... 2 1.1.2 Vad är bakgrunden till beslutet?... 2 1.1.3 Konsekvensbeskrivning...

Läs mer

Kommunikationspolicy Beslut av rektor 2008-03-10, dnr 10-2008-458

Kommunikationspolicy Beslut av rektor 2008-03-10, dnr 10-2008-458 Kommunikationspolicy Beslut av rektor 2008-03-10, dnr 10-2008-458 Kommunikationspolicyn anger Högskolan i Halmstads förhållningssätt till intern och extern kommunikation. Policyn tydliggör dessutom ansvarsfördelning

Läs mer

LTV-kansliet: Ledning, organisation, uppdrag, funktionsansvar, förutsättningar

LTV-kansliet: Ledning, organisation, uppdrag, funktionsansvar, förutsättningar Bilaga 1 LTV-kansliet 2019-03-25 LTV-kansliet: Ledning, organisation, uppdrag, funktionsansvar, förutsättningar Bakgrund: LTV-kansliet har sedan 2007 en annan organisation än övriga fakultetskanslier på

Läs mer

Universitetsövergripande rutin för kommunikation av miljö och hållbarhet

Universitetsövergripande rutin för kommunikation av miljö och hållbarhet RUTIN Gäller från och med Diarienummer Universitetsövergripande rutin för kommunikation av miljö och hållbarhet 2019-03-29 V-2019-0347 kskod 1.2 Beslutsfattare Datum för beslut Ansvarig avdelning Hållbarhetschef

Läs mer

Helma Sanders- Brahmsrummet

Helma Sanders- Brahmsrummet 1 (5) Plats: Helma Sanders- Brahmsrummet 13.00-16.00 Närvarande: Mick Wilson ordförande Mats Olsson vice ordförande Katarina Andersson Winberg Kalle Boman Tyrone Martinsson Marie Silkeberg Thomas Schön

Läs mer

Mötesanteckningar möte 4 - Referensgruppen

Mötesanteckningar möte 4 - Referensgruppen Sidan 1 av 5 Mötesanteckningar möte 4 - Referensgruppen 080526 Personal Närvarande Håkan Karlsson, Yvonne Söderling, Elisabet Engdahl, Anna Ihr, Per Cornell, Lena Söderberg, Ingmar Söhrman, Karin Friberg,

Läs mer

Utveckling av gemensamma arbetsprocesser för högskolans verksamhetsstöd

Utveckling av gemensamma arbetsprocesser för högskolans verksamhetsstöd Dnr Mahr 19-2014/568 1 (av 10) Projektplan Beslutsdatum: Beslutande: Dokumentansvarig: 2015-03-27 Susanne Wallmark Jenny Wendle Revisionsinformation Version Datum Kommentar 1.0 150327 Slutgiltig projektplan

Läs mer

Arbetsgivarpolitisk strategi för Sundsvalls kommun

Arbetsgivarpolitisk strategi för Sundsvalls kommun Arbetsgivarpolitisk strategi för Sundsvalls kommun Strategi (Strategi, Plan, Riktlinje eller Regel) Fastställt av Kommunfullmäktige Datum för fastställande 2019-03-25 70 Giltighetstid Tills vidare. Första

Läs mer

Handlingsplan för jämställdhet och likabehandling Institutionen för svenska språket

Handlingsplan för jämställdhet och likabehandling Institutionen för svenska språket HANDLINGSPLAN Dnr V2016/239 Handlingsplan för jämställdhet och likabehandling Institutionen för svenska språket Publicerad Beslutsfattare http://svenska.gu.se/digitalassets/1570/1570437_handlingsplan-forjamstalldhet-och-likabehandling-inst--f-svenska-spraket-2016.pdf

Läs mer

Institutionen för svenska språket

Institutionen för svenska språket HANDLINGSPLAN 2019 2020, VERKSAMHETSPLAN 2019, RISKANALYS 2019 Dnr V 2018/1178 Institutionen för svenska språket DATUM: 2018-11-29 BESLUTAD AV: Karin Helgesson KONTAKTPERSON: Karin Helgesson FORSKNING

Läs mer

Förändring av LLS 2013-08-26

Förändring av LLS 2013-08-26 Förändring av LLS 2013-08-26 Agenda Bakgrund till förändringen Förslaget Den fortsatta planeringen av genomförandet Bakgrund Beslut i landstingsstyrelsen om att göra en genomlysning av Landstingets ledningsstab

Läs mer

Miljöhandboken för Göteborgs universitet

Miljöhandboken för Göteborgs universitet Mall för aktivitetslista inom miljö och hållbar utveckling Instruktioner: OBS! FYLL I INSTITUTIONENS/MOTSVARANDES NAMN, VEM SOM HAR FASTSTÄLLT DOKUMENTET OCH VILKET ÅR SOM AKTIVITETSLISTAN GÄLLER I SIDHUVUDET

Läs mer

Prioriterade nyckeltal

Prioriterade nyckeltal Dnr: MAHR 61-2014/600 1 (av 7) Projektplan Beslutsdatum: Beslutande: Dokumentansvarig: 2015-05-04 Styrgruppen Madeleine Hulting Revisionsinformation Version Datum Kommentar 1.1 2015-04-23 Utkast till projektgrupp

Läs mer

Protokoll Förvaltningsråd

Protokoll Förvaltningsråd Protokoll Förvaltningsråd Datum: 2012-05-31 Plats: Socialkontoret Närvarande: Christin Elofsson-Arons, Marie van-geffen Blomberg, Adam Sundstedt, Magnus Bjurman, Pia Ström, Lars Hansson, Lena Wörlund,

Läs mer

Kommunikationsplan för ehälsalyftet

Kommunikationsplan för ehälsalyftet Kommunikationsplan för ehälsalyftet Om kommunikationsplanen Kommunikationsplanen gäller för projektet ehälsalyftet. Första versionen av denna plan togs fram i april 2016 och kommer att uppdateras efter

Läs mer

Så här gör du. om du vill genomföra en framgångsrik innovationstävling

Så här gör du. om du vill genomföra en framgångsrik innovationstävling Så här gör du om du vill genomföra en framgångsrik innovationstävling Det här materialet hjälper er att planera och sätta förutsättningarna för att driva kampanjer, antingen en eller regelbundet. Ibland

Läs mer

Du kan även läsa detta utskick på webben Skriv ut nyhetsbrevet SOME NEWS

Du kan även läsa detta utskick på webben Skriv ut nyhetsbrevet SOME NEWS Preheader Du kan även läsa detta utskick på webben Skriv ut nyhetsbrevet SOME NEWS Nyhetsbrev, februari 2017 Samhällsvetenskapliga fakulteten In English below Dekanbrev Vardagen har återinträtt på fakultetskansliet

Läs mer

Policy. Kommunikationspolicy för Herrljunga kommun. Dokumentet antas av kommunfullmäktige och gäller för kommunens samtliga förvaltningar.

Policy. Kommunikationspolicy för Herrljunga kommun. Dokumentet antas av kommunfullmäktige och gäller för kommunens samtliga förvaltningar. DIARIENUMMER: KS 233/2015 901 FASTSTÄLLD: 2016-02-15 VERSION: 1 SENAS T REVIDERAD: -- GILTIG TILL: 2020-01-01 DOKUMENTANSVAR: Fullmäktige Policy Kommunikationspolicy för Herrljunga kommun Dokumentet antas

Läs mer

Prioriterade utvecklingsområden

Prioriterade utvecklingsområden Prioriterade utvecklingsområden 1. Rekrytering av akademiska chefer Problemformulering: Att ha en gemensam och transparent process som möjliggör kollegialt inflytande vid rekrytering av personer med akademiska

Läs mer

Förändringskommunikation gör det svåra enkelt

Förändringskommunikation gör det svåra enkelt Förändringskommunikation gör det svåra enkelt Förändringskommunikation gör det svåra enkelt Catrin Johansson Docent Mittuniversitetet Omfattning kontinuerliga små förändringar omvälvande stora förändringar

Läs mer

Företagshälsovård kvartal 2-4, Previa i samarbete med Göteborgs universitet

Företagshälsovård kvartal 2-4, Previa i samarbete med Göteborgs universitet Företagshälsovård kvartal 2-4, 2009 Previa i samarbete med Göteborgs universitet Innehåll Inledning sid 3 Arbetsmiljö på GU sid 3 Verksamhetsredovisning sid 4 På Gång sid 6 Resursredovisning sid 7 Personalsituation

Läs mer

Agenda för mötet med projektsamordnarna 24/3 kl. 12-14

Agenda för mötet med projektsamordnarna 24/3 kl. 12-14 Agenda för mötet med projektsamordnarna 24/3 kl. 12-14 1 Senaste nytt från Ulla Ett särskilt välkommen till Christina Skogberg, som tagit över ansvaret för Samverkan efter Gudrun Boström. Upphandlingen

Läs mer

Hållbar Hemtjänst ett arbetssätt som ökar kvaliteten hos både kund och personal och som är hållbar över tid

Hållbar Hemtjänst ett arbetssätt som ökar kvaliteten hos både kund och personal och som är hållbar över tid Hållbar Hemtjänst ett arbetssätt som ökar kvaliteten hos både kund och personal och som är hållbar över tid 2 Fakta om Leksands kommun Antal invånare: 15 157 Antal invånare över 65 år: 3998 (26%) Omsättning:

Läs mer

KOMMUNIKATIONSPLAN Journal via Nätet i Västra Götalandsregionen

KOMMUNIKATIONSPLAN Journal via Nätet i Västra Götalandsregionen KOMMUNIKATIONSPLAN Journal via Nätet i Beställare: Ann Stokland Projektledare: Christina Fagerberg Kommunikatör: Elin Fritiofsson Version nr: 1.0 Revisionshistorik Datum Version nr Kommentar Reviderad

Läs mer

Helheten. Ja! Kanske lite för lite om hur vi kan arbeta med hälsosam arbetsmiljö, en tydligare röd tråd mellan vår hälsa och patientens hälsa.

Helheten. Ja! Kanske lite för lite om hur vi kan arbeta med hälsosam arbetsmiljö, en tydligare röd tråd mellan vår hälsa och patientens hälsa. Helheten Kan ni ställa er bakom den föreslagna politiken? Ja! Medlemstilltal Om vi inte arbetar mycket med detta och själva är engagerade och är ledare kommer det vara svårt att implementera. Vi måste

Läs mer

Risk- och konsekvensbedömning inför ändring i verksamhet

Risk- och konsekvensbedömning inför ändring i verksamhet Sektionen Personal Risk- och konsekvensbedömning inför ändring i verksamhet November 2016/LJ Reviderad maj 2017 ASJ 1 Risk- och konsekvensbedömning inför ändring i verksamhet Enligt AFS 2001:1, 8 "Arbetsgivaren

Läs mer

Vill du bli företrädare i Ledarna?

Vill du bli företrädare i Ledarna? Vill du bli företrädare i Ledarna? Är jag en företrädare? Är du chef eller ledare, medlem i Ledarna och intresserad av att påverka vad som händer på din arbetsplats? Då kanske du är rätt person för att

Läs mer

Institutionen för språk och litteraturer

Institutionen för språk och litteraturer HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2018 Institutionen för språk och litteraturer DATUM: 2017-12-05 BESLUTAD AV: Prefekten vid institutionen för språk och litteraturer KONTAKTPERSON: Gunnar Bergh FORSKNING

Läs mer

Projektplan: Administrativa roller

Projektplan: Administrativa roller 1 (6) Projektplan: Administrativa roller Projektledare: Linda Lundberg Uppdragsgivare: Ulf Heyman Datum: 2010-06-14 1. Bakgrund och motiv Vid institutionerna finns idag ett antal olika befattningar vilka

Läs mer

Sammanställning av detaljerade AM mål för ATM_AHA_Förv_Bibl_UFK_RK rev 2012 06 18 1(6)

Sammanställning av detaljerade AM mål för ATM_AHA_Förv_Bibl_UFK_RK rev 2012 06 18 1(6) Sammanställning av detaljerade AM mål för Förv_Bibl rev 2012 06 18 1(6) Detaljerade mål: Vad ska vi ha uppnått under 2012 13 Ansvaret för arbetsmiljön vid högskolan vilar på rektor. Rektor har fördelat

Läs mer

HANDLINGSPLAN 2013-2015 & VERKSAMHETSPLAN 2014/15 HANDELSHÖGSKOLAN

HANDLINGSPLAN 2013-2015 & VERKSAMHETSPLAN 2014/15 HANDELSHÖGSKOLAN HANDLINGSPLAN 2013-2015 & VERKSAMHETSPLAN 2014/15 HANDELSHÖGSKOLAN DATUM: 2014-09-15 VERSION: Ekonomi och Samhälle AVSÄNDARE: Birgit Karlsson KONTAKTPERSON: Birgit Karlsson FORSKNING SOM PÅVERKAR Vårt

Läs mer

Livsperspektiv på kommunikation som daglig verksamhet. Kommunikationskarnevalen Göteborg juni 2012 Mats Lundberg, Jana Friberg och Linda Björk

Livsperspektiv på kommunikation som daglig verksamhet. Kommunikationskarnevalen Göteborg juni 2012 Mats Lundberg, Jana Friberg och Linda Björk Livsperspektiv på kommunikation som daglig verksamhet Kommunikationskarnevalen Göteborg juni 2012 Mats Lundberg, Jana Friberg och Linda Björk Målsättning med föreläsningen Beskriva vårt arbete i Växjö

Läs mer

Lokala arbetsmiljökommittén. Företrädare ör arbetstagaren Thomas Schön

Lokala arbetsmiljökommittén. Företrädare ör arbetstagaren Thomas Schön Sammanträde 2008:2 2008-06-24 Lokala arbetsmiljökommittén Tid och plats: 24 juni 2008, 13-15, Konstnärliga fakultetskansliet, 3110. Närvarande Ledamöter Företrädare för arbetsgivaren Moa Haga Johan Norrback

Läs mer

BLI EN DEL AV WEST PRIDE

BLI EN DEL AV WEST PRIDE BLI EN DEL AV WEST PRIDE West Pride är Göteborgs färgstarkaste festival som lyfter upp normkritik och hbtq-personers livssituation genom konst- och kultur. 2015 HADE FESTIVALEN cirka 250 programpunkter,

Läs mer

Kommunikationsplan för Översiktsplan

Kommunikationsplan för Översiktsplan Kommunikationsplan för Översiktsplan Projektbeställare Kommunstyrelsen, genom Kent Gullberg (SBF-chef) Projektledare Charlotte Hedlund Datum 2015-12-01 Version 1.0 Projekt-, ärendenr. Dnr KS 2014/0321-212

Läs mer

Kommunikationsarbete. Vetenskapsområdet för teknik och naturvetenskap TEKNAT 2012/217

Kommunikationsarbete. Vetenskapsområdet för teknik och naturvetenskap TEKNAT 2012/217 TEKNAT 2012/217 Kommunikationsarbete Vetenskapsområdet för teknik och naturvetenskap Fastställd av teknisk-naturvetenskapliga fakultetsnämnden 2013-05-28 Innehåll 1. Bakgrund 3 2. Definition 3 3. Utgångspunkter

Läs mer

Övergripande kommunikation för omställningen av hälsooch sjukvården

Övergripande kommunikation för omställningen av hälsooch sjukvården Beslutad av: Diarienummer: Version: Plan Övergripande kommunikation för omställningen av hälsooch sjukvården Planen gäller för: Samtliga förvaltningar inom Västra Götalandsregionen Innehållsansvar: Koncernstab

Läs mer

Konstnärliga fakultetsstyrelsens Beredning för utbildning på grund och avancerad nivå (KF BUGA)

Konstnärliga fakultetsstyrelsens Beredning för utbildning på grund och avancerad nivå (KF BUGA) 2017-01-25 KONSTNÄRLIGA FAKULTETEN Konstnärliga fakultetsstyrelsens Beredning för utbildning på grund och avancerad nivå (KF BUGA) Datum: 2017-01-25 Tid: 13:00 Plats: Konstnärliga fakultetskansliet, Storgatan

Läs mer

Handlingsplan för utveckling av excellent lärmiljö år 2015-2016

Handlingsplan för utveckling av excellent lärmiljö år 2015-2016 Rektor BESLUT 2015-05-26 Dnr HS 2015/129 Handlingsplan för utveckling av excellent lärmiljö år 2015-2016 Jag fastställer härmed handlingsplan för utveclding av excellent lärmiljö år 2015 2016. Rådet för

Läs mer

VU KF Verksamhetsutveckling, fas 2b grupperllegiestruktur Sida: 1 (7) 2011-02-10. Delprojektdirektiv

VU KF Verksamhetsutveckling, fas 2b grupperllegiestruktur Sida: 1 (7) 2011-02-10. Delprojektdirektiv Sida: 1 (7) Delprojektdirektiv Verksamhetsutveckling Konstnärliga fakulteten Delprojekt Definition av och indelning i kompetensgrupper Sida: 2 (7) 1 Delprojektnamn/identitet Delprojektet benämns Verksamhetsutveckling

Läs mer

Handlingsplan för jämställdhet och likabehandling Institution för geovetenskaper

Handlingsplan för jämställdhet och likabehandling Institution för geovetenskaper HANDLINGSPLAN Dnr V 2014/694 Handlingsplan för jämställdhet och likabehandling - Institutionen för geovetenskaper Publicerad Beslutsfattare Gäller för www.gvc.gu.se Prefekt, Mark Johnson Institution för

Läs mer

Organisationsbeskrivning för fakulteten för konst och humaniora

Organisationsbeskrivning för fakulteten för konst och humaniora Dnr: 2014/45-1.3 Organisationsbeskrivning för fakulteten för konst och humaniora Beslutat av Dekanus för konst och humaniora Gäller från 2014-02-03 (reviderad 2016-05-09) Gäller från: 2014-02-03 Reviderad:

Läs mer

STÖD 2020 HDK VALAND

STÖD 2020 HDK VALAND STÖD 2020 HDK VALAND MÅL OCH SYFTE Att alla ska få in inblick i de olika funktionsgruppernas arbete Att ni ska få se förslaget på ny organisation innan den skickas ut på remiss Att ni ska få en bild över

Läs mer

Täby kommuns kommunikationsplattform

Täby kommuns kommunikationsplattform 1(8) KOMMUNSTYRELSEN Karin Öhlander Täby kommuns kommunikationsplattform Kommunikation är en grundförutsättning för att alla chefer och medarbetare ska kunna förstå kommunens mål och också kunna omsätta

Läs mer

Uppdragsbeskrivning Sektionsstyrelse

Uppdragsbeskrivning Sektionsstyrelse Uppdragsbeskrivning Sektionsstyrelse Denna uppdragsbeskrivning beskriver ansvarsområden och uppgifter för sektionsstyrelserna inom Konstkåren. Sektionsstyrelsen har ett övergripande ansvar som i första

Läs mer

Kommunikationsplan för teknisknaturvetenskapliga

Kommunikationsplan för teknisknaturvetenskapliga Sid 1 (5) Kommunikationsplan för teknisknaturvetenskapliga fakulteten vid Umeå universitet 2017 Sid 2 (5) 1. Inledning Det behövs en livskraftig kommunikation för att sprida kunskap om fakultetens forskning

Läs mer

LTH: Arbetsordning institutioner

LTH: Arbetsordning institutioner Framtidsgruppen Möte kring institutionsstyrelsens roll 2014 03 11 Deltagande: Malin Sjöö, Erik Börjesson, Marie Paulsson, Maria Glantz, Göran Molin, Caroline Karlsson LTH: Arbetsordning institutioner INSTITUTIONSSTYRELSEN

Läs mer

kommunikationsstrategi Jens, Miranda och Calle myser i Västerljung

kommunikationsstrategi Jens, Miranda och Calle myser i Västerljung kommunikationsstrategi Jens, Miranda och Calle myser i Västerljung Vi vill verka för att bra kommunikation, med ett omvärldsperspektiv, samordnas och integreras i organisationen för Trosa kommun. Genom

Läs mer

Arbetsdokument: Översättning av övergripande budskap

Arbetsdokument: Översättning av övergripande budskap Arbetsdokument: Översättning av övergripande budskap Detta arbetsdokument innehåller: Planeringsmall för att översätta, formulera och planera kommunikationen av övergripande budskap i fyra faser Mall:

Läs mer

LÄRARUTBILDNINGSNÄMNDENS LIKABEHANDLINGSPLAN 2015

LÄRARUTBILDNINGSNÄMNDENS LIKABEHANDLINGSPLAN 2015 STYRDOKUMENT Dnr V 2015/251 LÄRARUTBILDNINGSNÄMNDENS LIKABEHANDLINGSPLAN 2015 Publicerad Beslutsfattare Handläggare http://lun.gu.se/omoss/likabehandling Anna Brodin, Utbildningschef Tove Westerberg Beslutsdatum

Läs mer

Riktlinjer inför val till fakultetsstyrelse och institutionsråd perioden

Riktlinjer inför val till fakultetsstyrelse och institutionsråd perioden Fakultetskansliet RIKTLINJER 1 / 4 2014-12-11 dnr V 2014/900 Riktlinjer inför val till fakultetsstyrelse och institutionsråd perioden 2015-07-01 2018-06-30 FÖRUTSÄTTNINGAR Val till fakultetsstyrelse och

Läs mer

Psykologiska institutionen

Psykologiska institutionen HANDLINGSPLAN 2019 2020, VERKSAMHETSPLAN 2019 Dnr V 2018/703 Psykologiska institutionen DATUM: 2018-10-30 BESLUTAD AV: Jesper Lundgren, prefekt KONTAKTPERSON: Jesper Lundgren FORSKNING SOM PÅVERKAR Vårt

Läs mer

UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLAN 2014 INSTITUTIONEN FÖR FILOSOFI, LINGVISTIK OCH VETENSKAPSTEORI

UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLAN 2014 INSTITUTIONEN FÖR FILOSOFI, LINGVISTIK OCH VETENSKAPSTEORI UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLAN 2014 INSTITUTIONEN FÖR FILOSOFI, LINGVISTIK OCH VETENSKAPSTEORI DATUM: 2014-12- 09 AVSÄNDARE: Christina Thomsen Thörnqvist, prefekt KONTAKTPERSON: Christina Thomsen Thörnqvist,

Läs mer

Administrativa chefer vid NJ-fakulteten

Administrativa chefer vid NJ-fakulteten Fakulteten för naturresurser och jordbruksvetenskap Dekanus STYRANDE DOKUMENT SLU ID: SLU.ua 2016.1.1.1-2693 Sakområde: Organisation och beslutsstruktur Dokumenttyp: Delegationsordning/organisationsbeslut

Läs mer

Besluts- och delegationsordning vid Företagsekonomiska institutionen 2017 D nr V 2017/105

Besluts- och delegationsordning vid Företagsekonomiska institutionen 2017 D nr V 2017/105 1 (7) Besluts- och delegationsordning vid 2017 D nr V 2017/105 2017-01-20 som utgår från GU:s delegationsordning 2017-01-01-2017-12-31 GU = Grundutbildning FU = Forskarutbildning FFK = Forsknings- och

Läs mer

Välkomna till information ang. förändringsarbetet inom kansli EMV

Välkomna till information ang. förändringsarbetet inom kansli EMV Välkomna till information ang. förändringsarbetet inom kansli EMV Tid: Tisdagen den 4 december kl. 14.15 15.15 Plats: GK-salen Inledning: Eva Särbring Presentation av vårt KIA-arbete: Karin Ekborg-Persson

Läs mer

Välkomna. till Lärandeseminarium 3 Förbättringsledarutbildning 8. www.skane.se/utvecklingscentrum

Välkomna. till Lärandeseminarium 3 Förbättringsledarutbildning 8. www.skane.se/utvecklingscentrum Välkomna till Lärandeseminarium 3 Förbättringsledarutbildning 8 Programupplägg Förbättringsledarutbildning 8 LS 1 Introduktion: Utvecklingscentrum, uppdrag, styrdokument, kundfokus Kunskapsgrunden i förbättringsarbete

Läs mer

Arbetsmiljöbarometern, syfte Öka kunskaperna om arbetsmiljön vid GU Utgångspunkt för att identifiera förbättringsområden Survey-feedback (Lawler, 1991, Rubenowitz, 2004) + samlad, övergripande bild + identifiera

Läs mer

Time Cares tjänsteerbjudande

Time Cares tjänsteerbjudande Time Cares tjänsteerbjudande Time Cares tjänsteerbjudande Time Care tjänsteerbjudande Hur utbildar och stöttar vi våra chefer att leda verksamheter där varje krona har en berättelse och varje minut ett

Läs mer

1(8) Personalpolitiskt program. Styrdokument

1(8) Personalpolitiskt program. Styrdokument 1(8) Styrdokument 2(8) Styrdokument Dokumenttyp Program Beslutad av Kommunfullmäktige 2019-02-13, 9 Dokumentansvarig Personalchefen Reviderad av 3(8) Innehållsförteckning 1 INLEDNING...4 s personalpolitiska

Läs mer