Återrapportering angående intern kontrollplan 2012 Hallands sjukhus Kungsbacka

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Återrapportering angående intern kontrollplan 2012 Hallands sjukhus Kungsbacka"

Transkript

1 (5) Återrapportering angående intern kontrollplan 2012 Hallands sjukhus Kungsbacka Enligt fastställt reglemente för intern kontroll ska respektive nämnd/styrelse varje år anta en särskild plan för uppföljning av den interna kontrollen. Driftnämnden Kungsbacka har fastställt en intern kontrollplan för Hallands sjukhus Kungsbacka (HSK) gällande verksamhetsåret Detta dokument är en uppföljning och återrapportering av fastställd intern kontrollplan, vilken är bilagd denna rapport. Vård- och behandlingsgarantin ska uppfyllas till 100%, övriga tillgänglighetsmål ska uppnås Under 2012 har tillgängligheten för vård och behandling på Hallands sjukhus följts varje vecka på såväl förvaltningsövergripande nivå som på kliniknivå. Målet 100% har för förvaltningen som helhet aldrig nåtts men för flera mottagningar och behandlingsområden har man vid flera tillfällen klarat 100% tillgänglighet inom 90 dagar (som är den lagstadgade tidsgränsen för vårdgaranti inom den somatiska specialistvården). När det gäller väntande till nybesök har förvaltningen HSK haft en tillgänglighet på minst 90% inom 90 dagar samtliga månader med som högst en tillgänglighet på 98% och som lägst 93%. För behandling (operation) har tillgängligheten varit nästan lika hög för HSK med undantag för sommarperioden då tillgängligheten under en månad var under 87% väntande inom 90 dagar. Övriga månader har tillgängligheten varit kring 95% och som högst 98%. Att man på förvaltningsnivå inte lyckats nå målet 100% tillgänglighet under året förklaras bland annat av att mätningen följer de nationella direktiven som innebär att patienter med självald väntan ska ingå i beräkningsunderlaget. När det gäller nybesök har vissa specialiteter saknat specialister inom vissa områden där det även nationellt finns brist, vilket inte gjort det möjligt att erbjuda patienter vård hos annan vårdgivare via vårdgarantiservice försorg. Samma problem har delvis också påverkat tillgängligheten när det gäller behandling. Första halvåret påverkades också av att sjukhusen hade ett produktionstak som innebar begränsningar främst när det gällde antalet patienter i behov av operation. Att tillgängligheten går ned under sommarperioden är som oftast mer regel än undantag på grund av neddragen verksamhet för att möjliggöra semesteruttag för personalen. Den proaktiva strategin inför sommaren var att tidigt försöka hänvisa patienter till vårdgarantiservice, vilket hade mest effekt på nybesöksflödet. För patienter med beslut om operation valde en stor del att få sin operation utförd i regionen och inte utnyttja vårdgarantin och registrerades som självvald väntan. Detta är en orsak till att tillgängligheten under sommarperioden gick ner. Utifrån den mätmetod som idag används, där patienter med självvald väntan ingår i underlaget, bedöms 90% inom 90 dagar vara ett mer realistiskt mål.

2 2(5) Målet återbesök inom måldatum för minst 80% har efterlevts för hela Hallands sjukhus under i princip hela året. Genomföra riskanalyser uppföljning av utförda riskanalyser Riskanalyser görs i preventivt syfte inför förändringar i verksamheten och vid upprepande av likartade avvikelser för att identifiera risker, identifiera orsaker och för att föreslå åtgärder. Utbildning i process- och riskanalys pågår kontinuerligt i FoUU:s regi. I Hallands sjukhus ledningssystem finns anvisningar och mallar för genomförandet av riskanalyser. På övergripande nivå har risk- och möjlighetsanalys genomförts gällande omfördelning av vårdplatser, operationskapacitet och förändrad mottagningsverksamhet inom Hallands sjukhus. Inom område 6 har riskanalys genomförts inför verksamhetsförändring på HSK med syfte att lösa bemanningen på medicinkliniken HSV inför sommaren Chefsavtal kontroll av efterlevnad mot regionens chefspolicy Uppföljningen visar att Hallands sjukhus chefavtal följer regionens policy. Leverans- och betalningsrutiner säkerställas Rutin och ansvarsfördelning har setts över och presenterats för revisorerna (PwC) av ekonomichef och chefen för Medicinsk Teknik Halland i februari Uppföljning visar en god följsamhet till rutin. Ekonomi i balans budget och åtgärdsplaner Driftnämnden har delgetts månadsrapporter från respektive område för att kontinuerligt följa utvecklingen och få förutsättningar för åtgärder som styr mot målen. Uppföljningsrapport 1 och 2 samt årsrapport återredovisas per driftnämnd. Uppföljningen har skett både genom redovisning av områdesvisa styrkort men också som redogörelse av effekterna av beslutade åtgärdsplaner. Dessa åtgärdsplaner har gett effekt under verksamhetsår 2012 men helårseffekt förväntas att uppnås först under För att bättre kunna följa upp enskilda åtgärder har en ny uppföljningsmodell förankrats i sjukhusets ledningsgrupp och kommer att tas i bruk i början av Den negativa resultatutvecklingen för Hallands sjukhus har stagnerat i förhållande till 2011 och den fastställda budgeten. Områden där kostnaderna har minskat mätt i rullande tolv månader är bl.a. externa kostnader och löneökningstakten. Områden där trenden visar ökade kostnader är exempelvis läkemedel och tekniska hjälpmedel, där framför allt utskriviningen av andningshjälpmedel bidrar till kostnadsökningen. Kostnaden för utomlänsvården har ökat i förhållande till budget. Där ett fåtal enskilda patienter stod för en stor del av kostnadsökningen i slutet av verksamhetsåret 2012.

3 3(5) Medicinsk kvalitet processindikatorer följas, rapporteras och förbättras Uppföljningen visar att samtliga områden inom Hallands sjukhus har identifierat och processbeskrivit minst en regionöverskridande vårdprocess under De vårdprocesser som beskrivits på HSK är: Ögonbottenscreeningsprocess Trombosmottagningsprocess Skopiprocess Korsbandsprocess Hjärtrehabiliteringsprocess Rehabiliteringsprocess Palliativ slutenvårdsprocess Operationsprocess Kontinuerlig uppföljning görs för analys och ställningstagande till förbättringsåtgärder. Öka den interna kontrollen avseende uppföljningen av lagen om offentlig upphandling (LOU) För att säkerställa kontrollen av ingångna avtal och LOU startade Hallands sjukhus ett materialförsörjningsprojekt 2012, med målsättning att skapa förutsättningar för en förbättrad materialförsörjning, upphandlingsprocess och kunskap om LOU. Exempelvis ska projektet resultera i att: materialkostnaderna sänks genom att alla förbrukningsartiklar ska vara upphandlade, ha rätt kvalitet och pris samt levereras i rätt tid och med rätt mängd sortimentet av förbrukningsartiklar samordnas behov av lager, sortiment och levererans vid HS tydliggörs arbetssätt och rutiner för att bättre kunna följa upp och styra materialkostnader etableras former för god samverkan mellan berörda parter etableras Utbildning om LOU Kan jag handla som jag vill genomfördes under tre halvdagar våren 2012 tillsammans med Regionupphandling för personal inom Hallands sjukhus i Halmstad, Varberg och Kungsbacka. 105 deltog i Halmstad, 60 stycken i Varberg och 20 stycken i Kungsbacka. Halland sjukhus Anders Sätterberg Tf sjukhuschef

4 (5) Bilaga till återrapportering intern kontrollplan 2012 Intern kontrollplan 2012 för Hallands sjukhus Kungsbacka Uppföljning/återrapportering till driftnämnden sker vid årsbokslut Rutin/system/ process Vård- och behandlingsgarantin ska uppfyllas till 100%, övriga tillgänglighetsmål (återbesök) ska uppnås Genomföra riskanalyser Chefsavtal Leverans- och betalningsrutiner Kontrollmoment Uppföljning av tillgänglighetsdata (antal väntande) samt vidtagna åtgärder genomförs varje vecka Uppföljning av antalet utförda riskanalyser inom resp VO Chefsavtalen gås igenom för kontroll av efterlevnad mot landstingets chefspolicy Utarbeta system för utökad internkontroll avseende såväl leveransgodkännande som attestering och även utökad internkontroll för Kontrollansvar Kvalitetssamordnare (KSO) och utredare stabsavd KSO Frekvens En gång per månad Uppföljning 1 och årsbokslut Kontrollmetod Dialog med verksamhetsföreträdare, direkt samt via Tillgänglighetsgrupp, Driftgrupp operation samt Styrgrupp produktion. Skriftlig redovisning, uppföljningsmöten med VOC. Skriftlig redovisning innehållandes vilka riskanalyser som har gjorts, när de har gjorts samt vem som står som kontaktperson/analysledare för respektive riskanalys. Personalchef 1 gång per år Granskning av chefsavtalen att de följer landstingets chefspolicy VOC VO5, VC MTA, Ekonomichef Löpande Dialog i investeringsstyrgrupp samt 2 avstämningsmöten med kontrollansvariga Rapportering till Sjukhusledning Sjukhusledning vid ledningens genomgång Sjukhuschef Sjukhusledning Anmärkning Utbildning i process- och riskanalys pågår. Helhetsbild för HSK ska tas fram vid uppföljning.

5 5(5) Rutin/system/ process Ekonomi i balans Medicinsk kvalitet Kontrollmoment omhändertagande av utrangerad utrustning i syfte att ytterligare minska risk för felaktig debitering/svinn/brottslighet i samband med utrustningsinvesteringar inom Hallands sjukhus. Uppföljning att budget hålls och att framtagna åtgärdsplaner genomförs inom resp VO Att minst en relevant processindikator per specialitet regelbundet följs upp, rapporteras och förbättras. Kontrollansvar Frekvens Ekonomichef Uppföljning 1,2 och årsbokslut Specialistansvarig läkare Uppföljning 1,2 och årsbokslut Kontrollmetod Skriftlig redovisning samt genom uppföljningsmöte med sjukhuschef Verksamheten rapporterar i Uppföljning 1,2 och årsbokslut. Rapportering till Sjukhuschef VOC, Chefläkare Anmärkning Tillägg Driftnämnden Kungsbacka beslutade enligt arbetsutskottets förslag med tillägget att ge sjukhuschefen ett utökat uppdrag att utöka den interna kontrollen avseende uppföljning av lagen om offentlig upphandling (LOU).

Återrapportering angående intern kontrollplan 2012 Hallands sjukhus Halmstad

Återrapportering angående intern kontrollplan 2012 Hallands sjukhus Halmstad 2013-01-29 1(6) Återrapportering angående intern kontrollplan 2012 Hallands sjukhus Halmstad Enligt fastställt reglemente för intern kontroll ska respektive nämnd/styrelse varje år anta en särskild plan

Läs mer

Återrapportering angående intern kontrollplan 2013 Driftnämnden Öppen specialiserad vård

Återrapportering angående intern kontrollplan 2013 Driftnämnden Öppen specialiserad vård 2014-01-27 1(6) Återrapportering angående intern kontrollplan 2013 Driftnämnden Öppen specialiserad vård Enligt fastställt reglemente för intern kontroll ska respektive nämnd/styrelse varje år anta en

Läs mer

Återrapportering Intern kontrollplan 2014

Återrapportering Intern kontrollplan 2014 1(6) Datum 2015-03-03 Diarienummer Återrapportering Intern kontrollplan 2014 Enligt fastställt reglemente för intern kontroll ska respektive nämnd/styrelse varje år anta en särskild plan för uppföljning

Läs mer

Driftnämnden Öppen specialiserad vård

Driftnämnden Öppen specialiserad vård Föredragningslista Sammanträdesdatum 2014-02-18 Driftnämnden Öppen specialiserad vård Tid: Tisdagen den 18 februari 2014 klockan 09.00 12.00 Plats: Konferensrum Borgkammaren, Regionkontoret södra vägen

Läs mer

Reglemente för intern kontroll. Krokoms kommun

Reglemente för intern kontroll. Krokoms kommun Reglemente för intern kontroll Krokoms kommun Fastställd av: Kommunfullmäktige, dnr Ks 14/344. Datum: 9 dec -14 Författare: Sara Anselmby Innehåll 1 Syfte... 7 2 Organisation av intern kontroll... 8

Läs mer

Reglemente för internkontroll i Malung-Sälens kommun

Reglemente för internkontroll i Malung-Sälens kommun Reglemente för internkontroll i Malung-Sälens kommun Antagen av kommunfullmäktige 2013-03-25, 16 Gäller från och med 2013-04-19 Innehåll Syfte... 3 Omfattning... 3 Kommunstyrelsen... 3 Nämnderna... 4 Förvaltningschef

Läs mer

21 Övrigt - Nämndens ledamöter rapporterar från styrelser etcetera - Omvärldsbevakning / konferenser - Delegationsbeslut

21 Övrigt - Nämndens ledamöter rapporterar från styrelser etcetera - Omvärldsbevakning / konferenser - Delegationsbeslut fritidsnämnden Föredragningslista Tid Onsdagen den 4 maj, 8:30-12 Plats Valjeviken, Sölvesborg Dagordning Mötets öppnande Justerare Föregående mötes protokoll Godkännande av dagordning Beslut 20 Internkontrollplan

Läs mer

Revisionsrapport Styrning och ledning av psykiatrin

Revisionsrapport Styrning och ledning av psykiatrin Revisionsrapport Styrning och ledning av psykiatrin Christel Eriksson Cert. kommunal revisor Mars 2014 Sammanfattning PwC har fått uppdrag av de förtroendevalda revisorerna i Region Halland att granska

Läs mer

System för intern kontroll Spånga-Tensta Stadsdelsnämnd

System för intern kontroll Spånga-Tensta Stadsdelsnämnd System för intern kontroll Spånga-Tensta Stadsdelsnämnd stockholm.se Innehåll Syfte och funktion... 3 Internkontrollsarbetets förutsättningar och utförande... 3 Systematiska kontroller... 4 Internkontrollplanen...

Läs mer

Intern styrning och kontroll

Intern styrning och kontroll Intern styrning och kontroll Reglemente och tillämpningsanvisningar Fastställs av regionfullmäktige 2015-06-17 Reglemente intern styrning och kontroll med Sida 1 av 6 Innehåll 1 Inledning...3 1.1 Region

Läs mer

Reglemente för intern kontroll

Reglemente för intern kontroll REGLEMENTE 1(5) Susanna Göransdotter, 0586-481 85 susanna.goransdotter@degerfors.se Reglemente för Dokumenttyp Reglemente Dokumentet gäller Kommunkoncernen Revideringar för beslut Beslutsinstans Kommunfullmäktige

Läs mer

Återrapportering januari-mars angående intern kontrollplan Driftnämnden Hallands sjukhus

Återrapportering januari-mars angående intern kontrollplan Driftnämnden Hallands sjukhus Datum 201X-XX-XX TJÄNSTESKRIVELSE Diarienummer Återrapportering januari-mars angående intern kontrollplan 2017 Driftnämnden Hallands sjukhus Enligt fastställt reglemente för intern kontroll ska respektive

Läs mer

I policyn fastställs ansvaret för den interna kontrollen samt på vilket sätt uppföljningen av den interna kontrollen ska ske.

I policyn fastställs ansvaret för den interna kontrollen samt på vilket sätt uppföljningen av den interna kontrollen ska ske. KOMMUNKONTORET 2004-01-20 1 Sundbybergs stads policy för intern kontroll Inledning Denna policy avser inte att reglera vad som är god intern kontroll. Varje nämnd ska utforma och utföra den egna kontrollen

Läs mer

8 Uppföljning internkontrollplan 2013 RS130037

8 Uppföljning internkontrollplan 2013 RS130037 8 Uppföljning internkontrollplan 2013 RS130037 Arbetsutskottets förslag till beslut Regionstyrelsen och Hälso- och sjukvårdsstyrelsen föreslås godkänna redovisningen av intern kontrollplan 2013. Ärendet

Läs mer

Reglemente för internkontroll

Reglemente för internkontroll Kommunstyrelseförvaltningen REGLEMENTE Reglemente för internkontroll "Dubbelklicka - Infoga bild 6x6 cm" Dokumentnamn Fastställd/upprättad av Dokumentansvarig/processägare Reglemente för internkontroll

Läs mer

Sammanställning rapporterade avvikelser 2015

Sammanställning rapporterade avvikelser 2015 Datum 2016-02-10 TJÄNSTESKRIVELSE Diarienummer 1(11) Sjukhusadministrationen Ingrid Kvist Utredare Återrapportering angående intern kontrollplan 2015 Driftnämnden Hallands sjukhus Enligt fastställt reglemente

Läs mer

Reglemente för intern kontroll. Krokoms kommun

Reglemente för intern kontroll. Krokoms kommun Reglemente för intern kontroll Krokoms kommun Fastställd av: Kommunfullmäktige, dnr KS 17/261. Datum: 6 december 2017 Författare: Åke Wilhelmsson Innehåll 1 Syfte... 7 2 Organisation av intern kontroll...

Läs mer

REGLEMENTE FÖR INTERN KONTROLL I YSTADS KOMMUN

REGLEMENTE FÖR INTERN KONTROLL I YSTADS KOMMUN REGLEMENTE FÖR INTERN KONTROLL I YSTADS KOMMUN Syfte med reglementet 1 Syfte Detta reglemente syftar till att säkerställa att kommunstyrelsen, nämnder och bolagsstyrelser upprätthåller en tillfredsställande

Läs mer

Återrapportering - Driftnämnden Hallands sjukhus interna kontrollplan 2017

Återrapportering - Driftnämnden Hallands sjukhus interna kontrollplan 2017 Datum 2018-01-15 TJÄNSTESKRIVELSE Diarienummer Återrapportering - Driftnämnden Hallands sjukhus interna kontrollplan 2017 Enligt fastställt reglemente för intern kontroll ska respektive nämnd/styrelse

Läs mer

Löpande granskning av intern kontroll Utveckling av styrkort

Löpande granskning av intern kontroll Utveckling av styrkort Revisionsrapport Löpande granskning av intern kontroll Utveckling av styrkort Landstinget Gävleborg Lars-Åke Ullström Hanna Franck Oktober 2011 Innehållsförteckning Sammanfattning... 3 1. Inledning...

Läs mer

Uppföljning internkontrollplan 2013

Uppföljning internkontrollplan 2013 1(5) TJÄNSTESKRIVELSE Datum Diarienummer Regionkontoret 2014-01-13 RS130037 Håkan Nilsson, avdelningschef Ekonomi/Styrning och uppföljning 035-13 47 72 REGIONSTYRELSEN Uppföljning internkontrollplan 2013

Läs mer

Ovanåkers kommun. Ansvarsgranskning av kommunstyrelsen och nämnderna med inriktning mot intern kontroll. Revisionsrapport

Ovanåkers kommun. Ansvarsgranskning av kommunstyrelsen och nämnderna med inriktning mot intern kontroll. Revisionsrapport Ansvarsgranskning av kommunstyrelsen och nämnderna med inriktning mot intern kontroll Revisionsrapport KPMG AB Antal sidor: 9 Innehåll 1. Sammanfattning och kommentarer/rekommendationer 1 2. Uppdrag 2

Läs mer

Riktlinjer för internkontroll i Kalix kommun

Riktlinjer för internkontroll i Kalix kommun Riktlinjer för internkontroll i Kalix kommun Antaget av kommunfullmäktige 2012-11-26--27, 182 Innehållsförteckning Riktlinjer för internkontroll i Kalix kommun...1 Inledning...1 Internkontroll...1 Organisation

Läs mer

Uppföljning internkontrollplan 2012

Uppföljning internkontrollplan 2012 01054 1(8) TJÄNSTESKRIVELSE Datum Diarienummer Regionkontoret 2013-01-15 RS120057 Håkan Nilsson, tf ekonomidirektör Ekonomi/Styrning och uppföljning 035-13 47 72 REGIONSTYRELSEN Uppföljning internkontrollplan

Läs mer

Internt kontrollreglemente

Internt kontrollreglemente Förslag från ekonomikontoret Antaget av kommunfullmäktige den 2007-12-17, 162 Dnr KS2007/561 Ekonomikontoret Reglemente intern kontroll_07 Kommunfullmäktige har den 17 december 2007, 162 beslutat att godkänna

Läs mer

REGLEMENTE FÖR INTERN KONTROLL

REGLEMENTE FÖR INTERN KONTROLL POLICY 1 (5) Datum Bertil Wiman 2006-05-29 0589-87020, 073-7657020 bertil.wiman@arboga.se REGLEMENTE FÖR INTERN KONTROLL Antaget av Kommunfullmäktige 2006-08-31, 81 Syfte med reglementet 1 Syfte Detta

Läs mer

Regler. Fö r intern köntröll. Vision. Program. Policy. Regler. Handlingsplan. Riktlinjer Kommunfullmäktige Kommunstyrelsen Nämnd

Regler. Fö r intern köntröll. Vision. Program. Policy. Regler. Handlingsplan. Riktlinjer Kommunfullmäktige Kommunstyrelsen Nämnd Regler Fö r intern köntröll Vision Program Policy Regler Handlingsplan Riktlinjer Kommunfullmäktige Kommunstyrelsen Nämnd Innehåll 1. Syfte... 3 2. Ansvarsfördelning... 3 2.1 Kommunstyrelsen... 3 2.2 Nämnderna...

Läs mer

Hallands Sjukhus: januari - juli 2012

Hallands Sjukhus: januari - juli 2012 MÅNADSRAPPORT 1(8) Datum 2012-08-13 Kontaktperson Micael Nilsson Telefonnummer 073-6254480 micael.nilsson@regionhalland.se Hallands Sjukhus: januari - juli 2012 Resultatet för Hallands sjukhus (HS) efter

Läs mer

Reglemente för intern kontroll för Älmhults kommun Antaget av kommunfullmäktige , 119.

Reglemente för intern kontroll för Älmhults kommun Antaget av kommunfullmäktige , 119. Reglemente för intern kontroll för Älmhults kommun Antaget av kommunfullmäktige 2015-06-22, 119. Detta reglemente fastställer ansvaret för den interna kontrollen, med utgångspunkt i kommunallagen och den

Läs mer

Emil Forsling Auktoriserad revisor. Revisionsrapport Övergripande granskning av intern kontroll inom Landstinget Dalarna 2014

Emil Forsling Auktoriserad revisor. Revisionsrapport Övergripande granskning av intern kontroll inom Landstinget Dalarna 2014 Emil Forsling Auktoriserad revisor Revisionsrapport Övergripande granskning av intern kontroll inom Landstinget Dalarna 2014 Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 1.1 Uppdrag och revisionsfråga... 3 1.2

Läs mer

Lokala regler och anvisningar för intern kontroll

Lokala regler och anvisningar för intern kontroll Kulturförvaltningen TJÄNSTEUTLÅTANDE Diarienummer: Avdelningen för verksamhets- och ledningsstöd 2019-03-27 KN 2019/364 Handläggare: Harald Lindkvist Lokala regler och anvisningar för intern kontroll Ärendebeskrivning

Läs mer

Reglemente för internkontroll

Reglemente för internkontroll 1 Handläggare Carina Brofeldt Datum 2015-11-02 Diarienummer Reglemente för internkontroll Syftet med reglementet 1 Syfte Detta reglemente syftar till att säkerställa att såväl den politiska som den professionella

Läs mer

Uppföljningsrapport för internkontrollplanen 2018 för Fastighetsnämnden

Uppföljningsrapport för internkontrollplanen 2018 för Fastighetsnämnden Fastighetsnämnden Handläggare Lena Lien Telefon: 08-508 270 00 Dnr: FSK2019/61 Sid 1 (13) 2019-01-28 Till Fastighetsnämnden Uppföljningsrapport för internkontrollplanen 2018 för Fastighetsnämnden Sid 2

Läs mer

Internkontrollplan 2019 för äldrenämnden

Internkontrollplan 2019 för äldrenämnden Internkontrollplan 2019 för äldrenämnden Ett aktiverande dokument som äldrenämnden fattade beslut om den 7e februari 2019 Dokument-ID Dokumentnamn Fastställd av Gäller från Sida Internkontrollplan 2019

Läs mer

REGLEMENTE INTERN KONTROLL

REGLEMENTE INTERN KONTROLL REGLEMENTE INTERN KONTROLL Reglemente för intern kontroll Fastställd Fullmäktige 2012-02-13 13 Reviderad - Produktion Kommunledningskontoret Dnr 2011/301 003 Dokument Winess, KS Reglemente för intern kontroll

Läs mer

Riktlinjer för intern kontroll

Riktlinjer för intern kontroll ÅLANDS OMSORGSFÖRBUND k.f. Riktlinjer för intern kontroll för Ålands omsorgsförbund k.f. INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. Riktlinjer för intern kontroll i Ålands omsorgsförbund k.f.... 1 1.1. Vad är intern kontroll?...

Läs mer

Landstinget Blekinge 2015-01-05 Dnr 2015/ Landstingsdirektörens stab Maria Gotthardsson

Landstinget Blekinge 2015-01-05 Dnr 2015/ Landstingsdirektörens stab Maria Gotthardsson Landstinget Blekinge 2015-01-05 Dnr 2015/ Landstingsdirektörens stab Maria Gotthardsson Till landstingsstyrelsen Intern kontrollplan för 2015 Ärendet I Kommunallagens 6 kap 7 fastställs att nämnderna var

Läs mer

Driftnämnden Halmstad

Driftnämnden Halmstad Protokoll Sammanträdesdatum 2011-05-25 Driftnämnden Halmstad Tid: Onsdagen den 25 maj 2011 klockan 09.00-12.00 Plats: Konferensrum Berget, Norrebo, våning 3, Hallands sjukhus Halmstad Ledamöter: Mikaela

Läs mer

Reglemente för intern kontroll av ekonomi och verksamhet

Reglemente för intern kontroll av ekonomi och verksamhet Reglemente för intern kontroll av ekonomi och verksamhet Fastställd av: Kommunfullmäktige Datum: 2004-11-25 (Formalia reviderad 2014-06-02) Ansvarig för revidering: Kommunstyrelsen Ansvarig tjänsteman:

Läs mer

Laholms kommuns författningssamling 6.24

Laholms kommuns författningssamling 6.24 Laholms kommuns författningssamling 6.24 Reglemente för intern kontroll; antaget av kommunfullmäktige den 18 december 2003, 134 1 med ändring den 26 maj 2015, 86 2. Syfte med reglementet 1 Mål och syfte

Läs mer

Föredragningslista Sammanträdesdatum

Föredragningslista Sammanträdesdatum Föredragningslista Sammanträdesdatum 2011-04-27 Driftnämnden Varberg Tid: Onsdagen den 27 april 2011 klockan 13.00-16.00 Plats: Varbergs stadshotell, konferenslokal Wardberg 1 Justering Driftnämnden beslutar

Läs mer

Intern kontroll. Riktlinjer av Kommunstyrelsen 70. Kommunövergripande. Tills vidare. Kommunchefen

Intern kontroll. Riktlinjer av Kommunstyrelsen 70. Kommunövergripande. Tills vidare. Kommunchefen Intern kontroll Dokumenttyp Riktlinjer Fastställd/upprättad 2015-04-15 av Kommunstyrelsen 70 Senast reviderad - Detta dokument gäller för Kommunövergripande Giltighetstid Tills vidare Dokumentansvarig

Läs mer

REGLEMENTE FÖR INTERN KONTROLL

REGLEMENTE FÖR INTERN KONTROLL FÖRFATTNINGSSAMLING Nr R 22 1 (8) REGLEMENTE FÖR INTERN KONTROLL Fastställt av kommunfullmäktige 2007-06-04, 56 Syfte reglementet 1 Syfte Detta reglemente syftar till att säkerställa att styrelser och

Läs mer

Reglemente Fastställd i Kommunfullmäktige 13-06-17

Reglemente Fastställd i Kommunfullmäktige 13-06-17 1 Reglemente Fastställd i Kommunfullmäktige 13-06-17 Innehållsförteckning - Syfte med reglemente. 1 Syfte... Sid 3 - Organisation av intern kontroll 2 Kommunstyrelsen... Sid 3 3 Nämnderna... Sid 3 4 Förvaltningschef...

Läs mer

Riktlinjer för intern kontroll

Riktlinjer för intern kontroll Riktlinjer för intern kontroll Antagna av landstingsstyrelsen 2017-09-12, 161 Bakgrund Landstingsstyrelsen har inom ramen för sitt samordningsansvar och sin uppsiktsplikt det övergripande ansvaret att

Läs mer

REGLEMENTE INTERN KONTROLL HAGFORS KOMMUN

REGLEMENTE INTERN KONTROLL HAGFORS KOMMUN REGLEMENTE INTERN KONTROLL HAGFORS KOMMUN Reglemente för intern kontroll 1 Syfte Reglementet syftar till att säkerställa att styrelsen, nämnden och de kommunala bolagen upprätthåller en tillfredsställande

Läs mer

Övergripande granskning av Regionstyrelsens intern kontroll arbete. Region Halland. Revisionsrapport

Övergripande granskning av Regionstyrelsens intern kontroll arbete. Region Halland. Revisionsrapport Revisionsrapport Övergripande granskning av Regionstyrelsens intern kontroll arbete Region Halland Rebecca Andersson, revisionskonsult Kerstin Sikander, Cert. kommunal revisor Carl-Magnus Stensson, Cert.

Läs mer

Driftnämnden Halmstad

Driftnämnden Halmstad Föredragningslista Sammanträdesdatum 2012-10-24 Driftnämnden Halmstad Tid: Onsdagen den 24 oktober 2012 klockan 13:00-16.00 Plats: Konferensrum Berget, Hallands sjukhus Halmstad 1 Justering Driftnämnden

Läs mer

Avveckling av chefspersoner som ett led i landstingets chefsförsörjningsprogram

Avveckling av chefspersoner som ett led i landstingets chefsförsörjningsprogram Revisionsrapport Avveckling av chefspersoner som ett led i landstingets chefsförsörjningsprogram Landstinget Halland September 2010 Anders Lundberg 1 Innehållsförteckning Sammanfattning... 3 Inledning...

Läs mer

Granskning intern kontroll

Granskning intern kontroll Revisionsrapport Granskning intern kontroll Kinda kommun Karin Jäderbrink Cert. kommunal revisor Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Bakgrund 2 2.1 Uppdrag och revisionsfråga 2 2.2 Avgränsning

Läs mer

Hallands Sjukhus: januari - oktober 2012

Hallands Sjukhus: januari - oktober 2012 MÅNADSRAPPORT 1(9) Datum 2012-11-13 Kontaktperson Micael Nilsson Telefonnummer 073-6254480 micael.nilsson@regionhalland.se Hallands Sjukhus: januari - oktober 2012 Resultatet för Hallands sjukhus (HS)

Läs mer

Riktlinjer för intern kontroll

Riktlinjer för intern kontroll Riktlinjer för intern kontroll KS 2018-12-05 161 Dokumenttyp Riktlinjer Gäller för Samtliga förvaltningar i Bjuvs kommun Version 2 Giltighetsperiod Tillsvidare Dokumentägare Kommunchef Beslutat/antaget

Läs mer

8 Uppföljning av intern kontrollplan för regionstyrelsen samt återrapportering av nämndernas interna kontrollplaner RS150150

8 Uppföljning av intern kontrollplan för regionstyrelsen samt återrapportering av nämndernas interna kontrollplaner RS150150 8 Uppföljning av intern kontrollplan för regionstyrelsen samt återrapportering av nämndernas interna kontrollplaner RS150150 Ärendet En utvärdering av regionstyrelsens internkontrollplan för 2015 har gjorts.

Läs mer

Kommunrevisionens granskning av kommunstyrelsens uppsiktsplikt

Kommunrevisionens granskning av kommunstyrelsens uppsiktsplikt 1 (5) 3 Dnr 2017/00469 194 Kommunrevisionens granskning av kommunstyrelsens uppsiktsplikt s beslut 1 beslutar att lämna svar till revisionen angående kommunstyrelsens uppsiktsplikt enligt yttrande nedan.

Läs mer

Årsrapport NU-sjukvården Diarienummer REV

Årsrapport NU-sjukvården Diarienummer REV Årsrapport NU-sjukvården 2017 Diarienummer REV 2017 00067 Behandlad av revisorskollegiet den 14 mars 2018 Årsrapport NU-sjukvården, 2018-02-23 2 (6) Innehåll Årets granskning... 3 Styrelsens ansvar...

Läs mer

Månadsrapport Hallands Sjukhus september 2013

Månadsrapport Hallands Sjukhus september 2013 MÅNADSRAPPORT 1(8) Kontaktperson Ingrid Kvist ingrid.kvist@regionhalland.se Datum 2013-10-10 Månadsrapport Hallands Sjukhus september 2013 Sammanfattning Den viktigaste avvikelsen under månaden var ökade

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum Föredragningslista Sammanträdesdatum 2004-05-12 Länssjukvårdsnämnden Tid: Onsdagen den 12 maj kl 09.00-16.00 Plats: Sjukhusledningens sammanträdesrum Sjukhuset i Varberg Information Ansökningar om vårdavtal

Läs mer

Bilaga Verksamhetsstatistik

Bilaga Verksamhetsstatistik Granskning av semesterplaneringen Bilaga Verksamhetsstatistik Region Halland Bilaga Verksamhetsstatistik Innehållsförteckning 1 Tillgänglighet 1 1.1 Ortopedi 1 1.1.1 Väntetid till mottagning 1 1.1.2 Väntetid

Läs mer

Reglemente för intern kontroll

Reglemente för intern kontroll Reglemente för intern kontroll Strategi Plan/program Riktlinje Regler och instruktioner Fastställt av: Kommunfullmäktige Datum: 2014-06-17 För revidering av reglementet ansvarar: Kommunfullmäktige För

Läs mer

Driftnämnden Hallands sjukhus

Driftnämnden Hallands sjukhus Föredragningslista Sammanträdesdatum 2017-05-17 Driftnämnden Hallands sjukhus Tid: Onsdagen den 17 maj 2017 klockan 10.00-16.00 Plats: Konferensrum Kattegatt/Barken-Briggen, Hallands sjukhus Halmstad 1

Läs mer

Hofors kommun. Intern kontroll. Revisionsrapport. KPMG AB Mars 2011 Antal sidor: 10

Hofors kommun. Intern kontroll. Revisionsrapport. KPMG AB Mars 2011 Antal sidor: 10 Revisionsrapport KPMG AB Antal sidor: 10 Innehåll 1. Sammanfattning 1 2. Bakgrund 3 3. Syfte 3 4. Avgränsning 3 5. Revisionskriterier 4 6. Ansvarig styrelse/nämnd 4 7. Metod 4 8. Projektorganisation 4

Läs mer

Återrapportering januari-augusti angående intern kontrollplan Driftnämnden Hallands sjukhus

Återrapportering januari-augusti angående intern kontrollplan Driftnämnden Hallands sjukhus Återrapportering januari-augusti angående intern kontrollplan 2016 Driftnämnden Hallands sjukhus 2(9) Innehållsförteckning 1 Sammanfattning... 3 2 Internkontroll... 3 2.1 Ekonomi... 3 2.2 IT-system...

Läs mer

Reglemente för intern kontroll med tillämpningsanvisningar

Reglemente för intern kontroll med tillämpningsanvisningar Reglemente för intern kontroll med tillämpningsanvisningar Antagen av kommunfullmäktige 2005-04-25 53 VIMMERBY KOMMUN REGLEMENTE FÖR INTERN KONTROLL Antaget av kommunfullmäktige 2005-04-25, 53. Syfte

Läs mer

Palliativ vård, uppföljning. Landstinget i Halland. Revisionsrapport. Mars 2011. Christel Eriksson, certifierad kommunal revisor

Palliativ vård, uppföljning. Landstinget i Halland. Revisionsrapport. Mars 2011. Christel Eriksson, certifierad kommunal revisor Palliativ vård, uppföljning Landstinget i Halland Revisionsrapport Mars 2011 Christel Eriksson, certifierad kommunal revisor Innehåll Sammanfattning... 3 Bakgrund... 4 Metod och genomförande... 4 Granskningsresultat...

Läs mer

Riktlinjer för intern kontroll

Riktlinjer för intern kontroll Riktlinjer för intern kontroll Antagna av kommunsstyrelsen 2016- Bakgrund Kommunsstyrelsen har inom ramen för sitt samordningsansvar och sin uppsiktsplikt det övergripande ansvaret att se till att en god

Läs mer

Granskning av intern kontroll. Söderhamns kommun. Revisionsrapport. Februari 2011. Micaela Hedin Certifierad kommunal revisor

Granskning av intern kontroll. Söderhamns kommun. Revisionsrapport. Februari 2011. Micaela Hedin Certifierad kommunal revisor Granskning av intern kontroll Söderhamns kommun Revisionsrapport Februari 2011 Micaela Hedin Certifierad kommunal revisor Robert Heed Revisionskonsult Innehållsförteckning Sammanfattning... 3 1. Inledning...

Läs mer

Regionstyrelsen

Regionstyrelsen PROTOKOLL UTDRAG Regionstyrelsen 119-136 Tid: 2016-09-20 kl. 13:00-16:10 Plats: Regionens hus, sal A 125 Reglemente för intern styrning och kontroll Diarienummer: RJL 2016/2847 Vid protokollet Beslut Regionfullmäktige

Läs mer

Plan för intern kontroll 2017

Plan för intern kontroll 2017 Plan för intern kontroll 2017 Innehåll 1. Plan för intern kontroll 2017... 3 1.1. Inledning... 3 1.2. Sammanfattning av plan för intern kontroll 2017... 3 1.3. Ansvarsfördelning mellan nämnd och förvaltning...

Läs mer

Intern styrning och kontroll Policy

Intern styrning och kontroll Policy Intern styrning och kontroll Policy Beslutad av: Kommunfullmäktige Beslutsdatum: 2018-09-03 85 Framtagen av: Susanne Rönnefeldt Berg, utv.strateg Dokumentansvarig: Utvecklingsstrateg Uppdaterad:

Läs mer

Driftnämnden Ambulans, diagnostik och hälsa

Driftnämnden Ambulans, diagnostik och hälsa Föredragningslista Sammanträdesdatum 2016-11-29 Driftnämnden Ambulans, diagnostik och hälsa Tid: Tisdagen den 29 november 2016 klockan 09.00-14.00 Plats: Konferensrum Athena, Kvinnohälsovården, Brogatan

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott PROTOKOLL Riskbedömning inför internkontrollplan Beslut. Arbetsutskottet beslutar

Socialnämndens arbetsutskott PROTOKOLL Riskbedömning inför internkontrollplan Beslut. Arbetsutskottet beslutar Socialnämndens arbetsutskott Utdrag ur PROTOKOLL 2015-12-17 75 Riskbedömning inför internkontrollplan 2016 Beslut Arbetsutskottet beslutar att verksamhetskontroller och socialchef ska sammanställa de punkter

Läs mer

Driftnämnden Halmstad

Driftnämnden Halmstad Protokoll Sammanträdesdatum 2011-09-28 Driftnämnden Halmstad Tid: Onsdagen den 28 september 2011 klockan 09.00-12.00 Plats: Konferensrum Berget, Norrebo, våning 3, Hallands sjukhus Halmstad Ledamöter:

Läs mer

Driftnämnden Regionservice Rapport Uppföljning av Intern kontrollplan

Driftnämnden Regionservice Rapport Uppföljning av Intern kontrollplan Datum Diarienummer 2017-01-25 DNRGS160030 Driftnämnden Regionservice Rapport Uppföljning av Intern kontrollplan Beslut Driftnämnden beslutar att godkänna redovisningen samt att därefter överlämna rapporten

Läs mer

Riktlinjer för intern kontroll i Örebro kommun

Riktlinjer för intern kontroll i Örebro kommun PROGRAM POLICY STRATEGI HANDLINGSPLAN RIKTLINJER Riktlinjer för intern kontroll i Örebro kommun Örebro kommun 2014-09-12 KS114/2012 orebro.se 2 RIKLTLINJER FÖR INTERN KONTROLL I ÖREBRO KOMMUN PROGRAM Uttrycker

Läs mer

Författningssamling. Arbetsordning för fullmäktige samt reglementen och arbetsformer för styrelser, nämnder, kommittéer med flera

Författningssamling. Arbetsordning för fullmäktige samt reglementen och arbetsformer för styrelser, nämnder, kommittéer med flera Ändrad 2005-08-18 Sida 1 (6) Senast reviderad: 2007-10-02 Senast reviderad av: Fredrik Bordahl Arbetsordning för fullmäktige samt reglementen och arbetsformer för styrelser, nämnder, kommittéer med flera

Läs mer

Driftnämnden Regionservice Rapport Uppföljning av Intern kontrollplan

Driftnämnden Regionservice Rapport Uppföljning av Intern kontrollplan Datum Diarienummer 2016-09-29 DNRGS160030 Driftnämnden Regionservice Rapport Uppföljning av Intern kontrollplan Beslut Driftnämnden beslutar att godkänna redovisningen samt att därefter överlämna rapporten

Läs mer

Anvisning för intern kontroll och styrning

Anvisning för intern kontroll och styrning Bilaga 14 Sida 1 Styrelsen 2016-06-07 Handläggare: Anders Söderberg Tel: 031-368 4018 E-post: anders.soderberg@goteborg.com Anvisning för intern kontroll och styrning Förslag till beslut i styrelsen för

Läs mer

Månadsrapport Driftnämnden Hallands sjukhus

Månadsrapport Driftnämnden Hallands sjukhus MÅNADSRAPPORT 1(10) Datum 150617 Kontaktperson Ingrid Kvist ingrid.kvist@regionhalland.se Månadsrapport Driftnämnden Hallands sjukhus Period: januari - maj Kort sammanfattning Ekonomi Prognos Planerade

Läs mer

Intern kontroll och riskbedömningar. Strömsunds kommun

Intern kontroll och riskbedömningar. Strömsunds kommun www.pwc.se Revisionsrapport Intern kontroll och riskbedömningar Anneth Nyqvist Mars 2017 Innehåll Sammanfattning... 2 1. Inledning... 3 1.1. Bakgrund... 3 1.2. Syfte och Revisionsfråga... 3 1.3. Kontrollmål

Läs mer

Policy för internkontroll för Stockholms läns landsting och bolag

Policy för internkontroll för Stockholms läns landsting och bolag Policy för internkontroll för Stockholms läns landsting och bolag Policy för internkontroll för Stockholms läns landsting och bolag 2 (6) Innehållsförteckning Policy för internkontroll... 1 för Stockholms

Läs mer

REGLEMENTE INTERN KONTROLL

REGLEMENTE INTERN KONTROLL REGLEMENTE INTERN KONTROLL Dokumentbeskrivningar Policy En policy ska ange viljeinriktningen för ett specifikt område. Den ska vara vägledande för beslut och styrning. En policy som är av principiell beskaffenhet

Läs mer

REGLER FÖR INTERN KONTROLL

REGLER FÖR INTERN KONTROLL Strategi Program Plan Policy Riktlinjer Regler Styrdokument REGLER FÖR INTERN KONTROLL ANTAGET AV: KOMMUNFULLMÄKTIGE DATUM: 2015-05-28 ANSVAR UPPFÖLJNING: KOMMUNCHEF GÄLLER TILL OCH MED: 2018 Våra styrdokument

Läs mer

Granskning år 2015 av patientnämnden

Granskning år 2015 av patientnämnden Granskning år 2015 av patientnämnden Rapport nr 20/2015 Mars 2016 Jonas Hansson, revisionskontoret Diarienummer: REV 21:2 2015 Innehåll 1. SAMMANFATTANDE ANALYS... 3 1.1. REKOMMENDATIONER... 3 2. BAKGRUND...

Läs mer

Svedala Kommuns 4:18 Författningssamling 1(6)

Svedala Kommuns 4:18 Författningssamling 1(6) Författningssamling 1(6) Reglemente för intern kontroll antaget av kommunfullmäktige 2014-12-08, 160 Gäller från 2015-01-01 1 Syftet med intern kontroll Detta reglemente syftar till att säkerställa att

Läs mer

Intern kontroll, reglemente och tillämpningsanvisningar,

Intern kontroll, reglemente och tillämpningsanvisningar, FÖRFATTNINGSSAMLING KS 2017/92 KS 2016/616 Intern kontroll Reglemente och tillämpningsanvisningar Dokumentnamn Intern kontroll, reglemente och tillämpningsanvisningar, Kommunstyrelsen Diarienummer KS 2017/92,

Läs mer

Hallands sjukhus. från delar till helhet

Hallands sjukhus. från delar till helhet Hallands sjukhus från delar till helhet Tre sjukhus en ledning Hallands sjukhus - fakta Cirka 4000 medarbetare. Utbudspunkter i samtliga kommuner i Halland. En omsättning på cirka 3,4 miljarder kronor.

Läs mer

Fastställande av internkontrouplan för år 2017 för landstingsstyrelsens förvaltning

Fastställande av internkontrouplan för år 2017 för landstingsstyrelsens förvaltning Stockholms läns landsting i (i) Landstingsradsberedningen SKRIVELSE 2016-11-09 LS 2016-0875 Landstingsstyrelsen Fastställande av internkontrouplan för år 2017 för landstingsstyrelsens förvaltning Föredragande

Läs mer

Kommunstyrelsen KS/2016: KS/2013:488, TSN/2015:136, BUN/2014:562 Reglemente för internkontroll Alla nämnder och förvaltningen

Kommunstyrelsen KS/2016: KS/2013:488, TSN/2015:136, BUN/2014:562 Reglemente för internkontroll Alla nämnder och förvaltningen 1/9 Beslutad när: 2017-05-31 130 Beslutad av Diarienummer: Ersätter: Gäller för: Gäller fr o m: 2017-05-31 Gäller t o m: Dokumentansvarig: Uppföljning: Kommunstyrelsen KS/2016:648-003 KS/2013:488, TSN/2015:136,

Läs mer

Intern kontrollplan 2018

Intern kontrollplan 2018 MILJÖFÖRVALTNINGEN Handläggare Datum Diarienummer Anna Nilsson 2017-12-14 2017-6707 Till miljö- och hälsoskyddsnämndens sammanträde den 14 december 2017 Intern kontrollplan 2018 Förslag till beslut: Miljö-

Läs mer

REGLEMENTE FÖR INTERN KONTROLL

REGLEMENTE FÖR INTERN KONTROLL FÖRFATTNINGSSAMLING Nr R 22 1 (9) REGLEMENTE FÖR INTERN KONTROLL Fastställt av kommunfullmäktige 2007-06-04, 56 Syfte reglementet 1 Syfte Detta reglemente syftar till att säkerställa att styrelser och

Läs mer

Granskning av intern kontroll

Granskning av intern kontroll Revisionsrapport Granskning av intern kontroll Kerstin Sikander Cert. kommunal revisor Mars 2013 Landstinget i Jönköpings län Innehållsförteckning 1. Inledning... 1 1.1. Bakgrund och revisionsfråga...

Läs mer

Hallands Sjukhus: januari - september 2012

Hallands Sjukhus: januari - september 2012 MÅNADSRAPPORT 1(9) Datum 2012-10-15 Kontaktperson Micael Nilsson Telefonnummer 073-6254480 micael.nilsson@regionhalland.se Hallands Sjukhus: januari - september 2012 Resultatet för Hallands sjukhus (HS)

Läs mer

Uppföljningsrapport för internkontrollplan 2016 för fastighetsnämnden

Uppföljningsrapport för internkontrollplan 2016 för fastighetsnämnden Bilaga 8 Sida 1 (5) 2017-01-23 Tina Lindberg 08-508 26 735 tina.lindberg@stockholm.se Uppföljningsrapport för internkontrollplan 2016 för fastighetsnämnden Sida 2 (5) Inledning Fastighetsnämnden fastställde

Läs mer

Skånevård Kryh Division Habilitering och Hjälpmedel

Skånevård Kryh Division Habilitering och Hjälpmedel Skånevård Kryh Division Habilitering och Hjälpmedel Karin Gidlöf Wuttke Planerings-/utvecklingsstrateg Mobil: 0705-37 07 07 E-post: karin.wuttke@skane.se Datum 2015-05-04 Dnr 1500030 1 (5) Intern kontrollplan

Läs mer

Tillämpningsanvisningar för intern kontroll, teknik- och servicenämnden

Tillämpningsanvisningar för intern kontroll, teknik- och servicenämnden 1/8 Beslutad: Teknik- och servicenämnden 2015-03-24 36 Gäller fr o m: 2015-04-01 Myndighet: Teknik- och servicenämnd Diarienummer: TSN/2015:136-012 Ersätter: - Ansvarig: Teknik- och servicekontoret Tillämpningsanvisningar

Läs mer

KALLELSE. Datum

KALLELSE. Datum KALLELSE Datum 2016-05-10 Sida 1(1) Utbildningsnämnden Utbildningsnämnden kallar härmed till sammanträde måndagen den 16 maj 2016, kl. 18:00 i kommunkontoret sammanträdesrum A för att behandla följande

Läs mer

Granskning år 2012 av patientnämnden

Granskning år 2012 av patientnämnden Granskning år 2012 av patientnämnden Rapport nr 22/2012 Februari 2013 Jonas Hansson, Revisor, revisionskontoret Innehåll Innehåll... 2 1 Sammanfattning... 3 2 Inledning... 3 2.1 Bakgrund... 3 2.2 Revisionsfrågor...

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING Nr B 17:1

TOMELILLA KOMMUN KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING Nr B 17:1 TOMELILLA KOMMUN KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING Nr B 17:1 Kf 6/2017 Dnr Ks 2016/319 Reglemente för intern kontroll Antagen av kommunfullmäktige 6 februari 2017, Kf 6. Gäller från datum: 1 mars 2017. Dokumentansvarig

Läs mer

RIKTLINJE. Riktlinjer för internkontroll

RIKTLINJE. Riktlinjer för internkontroll RIKTLINJE Riktlinjer för internkontroll Typ av styrdokument Riktlinje Beslutsinstans Kommunstyrelsen Fastställd 2016-11-30 227 Diarienummer KS 2016/467 Giltighetstid Fr.o.m. 2017-01-01 och tills vidare

Läs mer

Styrelsen för Sjukhuset i Varberg 14-21

Styrelsen för Sjukhuset i Varberg 14-21 Protokoll Sammanträdesdatum 2010-02-17 Styrelsen för Sjukhuset i Varberg 14-21 Tid: Onsdagen den 17 februari 2010, klockan 09:00-12:00 Plats: Sjukhuset i Varberg, Direktionsrummet Ledamöter Christer Samuelsson

Läs mer