PLANBESKRIVNING Antagandehandling

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "PLANBESKRIVNING Antagandehandling"

Transkript

1 Datum Diarienummer 0333/10 Sida 1/10 PLANBESKRIVNING Antagandehandling Illustration av föreslagen bebyggelse DETALJPLAN FÖR BOSTÄDER ÖCKERÖ 2:497, ÖCKERÖ KOMMUN

2 Datum Diarienummer 0333/10 Sida 2/10 PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG Planförslaget syftar till att ge möjlighet för uppförande av två flerbostadshus i två våningar. Därmed kan området få ett tillskott av 10 bostäder med mindre lägenheter. Till bostäderna planeras även inglasade balkonger och uteplatser för lägenheterna samt parkeringsplatser för bilar. PLANHANDLINGAR Antagandehandlingarna består av: Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning (denna handling) Genomförandebeskrivning och övriga handlingar: Illustrationsritning Grundkarta Fastighetsförteckning Bullerutredning Geoteknisk utredning Förteckning över samrådskrets Samrådsredogörelse Utställningsutlåtande Detaljplanen består av plankarta med bestämmelser. Till planen hör planbeskrivning och genomförandebeskrivning. Planbeskrivningen ska underlätta förståelsen av planförslagets innebörd samt redovisa de förutsättningar och syften som planen har. Den har ingen egen rättsverkan. Avsikten är att den ska vara vägledande vid tolkningen av planen. För genomförandebeskrivningen gäller på motsvarande sätt att den inte har någon egen rättsverkan. FÖRUTSÄTTNINGAR LÄGE Planområdet är beläget vid Norgårdsvägen, ca 500 m nordväst om Öckerö hamn. AREAL OCH MARKÄGOFÖRHÅLLANDEN Planområdet omfattar cirka m² och ägs av KB Öarnas Mark 2:497.

3 Datum Diarienummer 0333/10 Sida 3/10 PLANFÖRHÅLLANDEN Översiktsplan Översiktsplan för Öckerö kommun (ÖP05) antagen 14 juni 2006 anger tätortsområde med i huvudsak bostäder. Detaljplan För området gäller detaljplan Norgårdsvägen m.m., som vann laga kraft år Planens genomförandetid har gått ut Enligt planen omfattas området av handelsändamål i en våning med tillhörande parkering. Nedan visas ett utsnitt av den gällande detaljplanen. Planområde Gällande detaljplan för området. Planområdet för Öckerö 2:497 markerat med röd linje. Program Program för planområdet anses inte nödvändigt att upprätta. Förslagen i detaljplanen stämmer med översiktsplanens intentioner. MARK OCH VEGETATION Markytan utanför befintlig byggnad är till största delen asfalterad då den utgjorde parkeringsplats för tidigare butik. Ingen vegetation finns inom området.

4 Datum Diarienummer 0333/10 Sida 4/10 GEOTEKNISKA FÖRHÅLLANDEN Geotekniska undersökningar har genomförts av Norconsult under februari 2011 och redovisats i en rapport Fältundersökningarna omfattade följande: Trycksondering i 5 punkter för bestämning av jordlagrens relativa fasthet och mäktighet. CPT3-sondering i 1 punkt för utvärdering av jordlagrens relativa fasthet och mäktighet samt förekomst av skikt. Upptagning av störda jordprover med skruvprovtagare i 2 punkter till 3 m djup för klassificering av ytjordlagren. Slagsondering i 1 punkt för kontroll av bergfritt djup. Kontroll av fria vattenytor i skruvprovtagningshålen. Jordlagren består från markytan av: Mulljord och asfalt till ca 0,1 m djup. Fyllning till mellan ca 0,5-1,0 m djup. Sandig siltig lera till mellan ca 2,0-2,4 m djup. Siltig skalsand till ca 3,0 m djup. Lera/gyttja till mellan ca 3.1-6,5 m djup. Friktionsmaterial. Berg. Fyllningen består av grus, silt och sand samt organiskt material. Vattenkvoten varierar mellan ca %. Materialet placeras i tjälfarlighetsklass 2, d.v.s. något tjällyftande jordart. Den sandiga siltiga leran har en vattenkvot mellan ca % och har mäktigheter mellan ca 1,5-2,0 m. Underliggande gyttja kan förekomma med vattenkvoter på ca 65 %. Materialet klassas som mycket tjällyftande jordart. Den siltiga skalsanden har en mäktighet mellan ca 0,5-1,0 m och en vattenkvot mellan ca %. Materialet klassas som mycket tjällyftande jordart. I västra delen av området ökar jorddjupen. Där underlagras skalsanden av lera/gyttja då jorddjupet överstiger 2,5 m. För geohydrologiska förhållanden redovisas i borrpunkterna för skruvprovtagning fria grundvattenytor uppmätts på djupen 1,4-2,0 m under markytan. Hydrostatiska portrycksförhållanden antas råda i jorden. Stabiliteten inom och utanför fastigheten har bedömts utifrån områdets topografi. Och jordens sammansättning. På vardera sidan påträffas berg i dagen inom ca m avstånd från fastighetsgränsen. Området ligger i en svacka med stigande marknivå på kringliggande markyta. Inom fastigheten är markytan flack med en nivådifferens på 0,3 m inmätta borrpunkter. Med hänsyn till de relativt små jorddjupen och områdets topografi föreligger ingen risk för stabilitetsproblem inom och kring fastigheten vid byggnation. Lera har påträffats inom fastigheten med mäktigheter under 3,5 m. I detta skede har inga undersökningar utförts för att bestämma lerans sättningsegenskaper. Baserat på lerans sjuvhållfasthet bedöms dock leran vara i princip normalkonsoliderad vilket innebär att i stort sett all last som påförs marken kommer leda till sättningar.

5 Datum Diarienummer 0333/10 Sida 5/10 Kompletterande undersökningar med avseende på sättningsegenskaper och djup till fast botten rekommenderas vid detaljprojektering av grundläggning för bostäder samt höjdsättning av gatu- och kvartersmark. MARKRADON En preliminär radonriskbedömning för bl.a. Öckerö har utförts 1993 av MRM Konsult AB. I en mätpunkt som ligger nära planområdet har marken klassats som normalradonmark. Marken kan även klassas som lågriskområde om husen byggs direkt på berg utan större sprängstenslager i kontakt med grunden. Radiumhalten varierar i hela mätområdet mellan 12 och 145 Bq/kg i berggrunden. Den närmaste mätpunkten (Ö30) uppvisar 19 Bq/kg. Nya byggnader där människor vistas stadigvarande ska uppföras radonskyddande om inte mätning visar att det inte behövs. TRAFIKBULLER Som komplettering till den föreliggande översiktliga utredningen om trafikbuller har COWI (tidigare FB Engineering) tagit fram en bullerutredning specifikt för den föreslagna bebyggelsen, Resultatet av denna redovisas senare i planbeskrivningen. FORNLÄMNINGAR OCH KULTURHISTORIA Inga fornlämningar finns registrerade inom området. BEFINTLIG BEBYGGELSE Den befintliga bebyggelsen består av en större butiksbyggnad i en våning. Verksamheten har upphört och lokalerna står tomma. Byggnaden avses rivas. Befintlig återvinningsstation behöver lokaliseras om. SERVICE Inom rimliga gångavstånd finns butiker, förskola, skola samt busshållplats. Planområdet sett från söder med befintlig butiksbyggnad.

6 Datum Diarienummer 0333/10 Sida 6/10 DETALJPLANENS INNEBÖRD OCH KONSEKVENSER Detaljplanen innebär att nuvarande butiksbyggnad kan ersättas av två mindre flerbostadshus i två våningar med lägenhetsförråd på vinden. Den nya bebyggelsen kommer att ge området en miljömässigt positiv utveckling och tillföra bostäder i ett attraktivt läge. BEBYGGELSEOMRÅDEN Bostäder De två föreslagna bostadshusen planeras i två våningar med mindre volymer som ger en god anpassning till den omkringliggande befintliga bebyggelsen. Då den befintliga marknivån ligger under omgivande höjder för vägar föreslås att husen och marknivån lyfts upp till dessa nivåer för att ge en bra närmiljö. Bostäderna placeras mot Trångebergsvägen så att dess sydvästfasader orienterar sig mot grönytan framför husen och mot sydväst för ett bra solinfall. Till bostadshusen föreslås även en mindre byggnad som miljöhus samt för teknisk utrustning och förråd. Möjligheten att uppföra carport för vissa bilplatser ryms i planen. Illustration av föreslagen bebyggelse. Service Den nya bostadsbebyggelsen har nära avstånd till ett bra serviceutbud i form av butiker, skola, förskola och busstrafik. FRIYTOR Lek och rekreation Ytor för lek och rekreation finns i anslutning till bostadshusen.

7 Datum Diarienummer 0333/10 Sida 7/10 Naturmiljö Planen berör ingen naturmiljö. TRAFIK Gång- och cykeltrafik I anslutning till planområdets sydvästra del finns en befintlig gång- och cykelväg. Diskussioner pågår om denna ska ligga kvar i sitt läge eller flyttas till andra sidan av Norgårdsvägen. Biltrafik Angöringen till området för bilar sker via Trångebergsvägen till parkeringen i den södra delen av planområdet. Kollektivtrafik Busstrafik finns dels på Norgårdsvägen med hållplats i direkt anslutning till området och dels på Hönövägen relativt nära planområdet. En ombyggnad av hållplatsen på Norgårdsvägen planeras på sikt. Detta kommer dock inte att göra intrång på planområdet. Parkering Bilplatser för bostäderna kan anordnas inom området. Totalt föreslås 12 bilplatser vilket blir 1,2 platser per lägenhet inklusive besöksparkering. Antalet bilplatser är en avvägning med hänsyn till ett relativt stort antal mindre lägenheter och närhet till kollektivtrafik. Buller Bullerutredningen från COWI, , visar hur biltrafiken från Norgårdsvägen med en beräknad trafikmängd år 2020 på ådt påverkar den föreslagna bebyggelsen och uteplatser. Andelen tung trafik antas till 6 % och hastigheten till 50 km/tim (uppmätt: 40 km/tim). Trafiken på Trångebergsvägen anses i sammanhanget som försumbar. Bullerberäkning har genomförts för båda husen och för båda våningar, utan och med bullerskärm. Riktvärdena som Riksdagen antagit ligger för bostäder på: Inomhus 30 dba ekvivalentnivå 45 dba mavnivå natt Utomhus vid fasad Utomhus på uteplats 55 dba ekvivalentnivå 70 dba maxnivå Bullervärdena för husen, utan skärm och utan fasaddämpning, är relativt lika i de båda våningarna med ekvivalenta dygnsvärden på mellan 55 och 57 dba och maxnivåer på mellan 74 och 79 dba. Utredningen rekommenderar en 1,7 m hög bullerskärm vid Norgårdsvägen och vinklat in mot parkeringen i sydväst, samt en skärm mot nordväst med en höjd på 1,5 m. Med sådana skärmar och en ökning av fasadens ljudisolerande förmåga över standard i delar av hus 2 klaras bullernivåerna inomhus. Sovrummen är i stor utsträckning lokaliserade mot de tysta sidorna på byggnaderna. För utomhusmiljön klaras ekvivalentvärdena men däremot inte maxvärdena för balkongerna på andra våningen, hus 2. Här gäller ekvivalenta värden på 55 dba och maxnivåer för

8 Datum Diarienummer 0333/10 Sida 8/10 balkongerna på 70 dba. Genom att uppmätta maxnivåer hamnar över riktvärdet för balkongerna på hus 2 föreslås inglasade balkonger och uteplatser för båda husen. Bullerutredningen finns att ta del av på samhällsbyggnadsförvaltningens plan- och byggenhet. Föreslagna åtgärder med bullerplank och inglasade balkonger har fastlagts som planbestämmelser. TEKNISK FÖRSÖRJNING Vatten och avlopp Planområdet är anslutet till kommunens färskvatten- och spillvattensystem. Dag och dräneringsvattnet ska i första hand tas omhand lokalt inom kvartersmark. Värme Uppvärmningen av bostäderna planeras med lokal bergvärmepump. El och tele Ledningar för el och tele finns utbyggda till området. Kontakt med respektive ledningsrättshavare ska tas före exploateringen. Avfall Kommunal avfallshämtning ska anordnas för fastigheten. Grundläggning I den geotekniska utredningen, Norconsult , lämnas även förslag på grundläggning. Som rekommendationer för grundläggningen anges följande: Planens intentioner kan genomföras ur geoteknisk synpunkt. Totalstabiliteten är tillfredställande och försämras inte genom föreslagen byggnation. Med hänsyn till variationerna i jorddjup och jordlagrens sättningsegenskaper föreslås grundläggning av byggnadernas västra del med stödpålar (bergfri djup ca 3-6,5 m). I östra delen föreslås grundläggning med en kombination av plintar och platta direkt på berg (bergfritt djup under 0,5 m). Bergschakt i delar av det östra området kan inte uteslutas. Schaktnings- och markarbeten bör utföras enligt följande: Med hänsyn till förekommande jordarter i området bedöms att schakt kan ske med släntlutning 1:1 eller flackare till 2 m djup. Främst i fyllnadsmaterialet kan flackare lutning erfordras, förslagsvis 1:2. Om utrymme inte finns för konventionellt schakt så måste schakten utföras inom avsträvad spont. Byggnadstekniska åtgärder som medför en permanent sänkning av grundvatten bör inte utföras med hänsyn till omkringliggande byggnader.

9 Datum Diarienummer 0333/10 Sida 9/10 KONSEKVENSBESKRIVNING Hushållning med mark- och vattenområden m.m. Vid utarbetande av denna detaljplan har samhällsbyggnadsförvaltningens plan- och byggenhet gjort en lämplighetsprövning enligt 2 kap. plan- och bygglagen samt en avvägning enligt 3 och 4 kap. miljöbalken. Vidare har detaljplanen prövats mot kommunens översiktsplan i enlighet med 5 förordningen om hushållning med mark och vattenområden m.m. Inga riksintressen eller andra områden med särskilda natur- eller kulturvärden berörs. Förvaltningen bedömer att redovisad användning kan anses vara den ur allmän synpunkt mest lämpliga utifrån planområdets förutsättningar och föreliggande behov. Planen bedöms inte medföra att miljökvalitetsnormerna överskrids. Detaljplanen är förenlig med kommunens översiktsplan, ÖP05. Ställningstagande till miljökonsekvenser Samhällsbyggnadsförvaltningens plan- och byggenhet har bedömt att detaljplanen inte medför någon betydande miljöpåverkan. Den föreslagna användningen i detaljplanen är bostäder av samma art som finns i omgivande bebyggelse. Detta kan även ses som en förbättring av miljöpåverkan jämfört med handel som gällande plan anger. Vid behovsbedömningen har kriterier i MKB-förordningens bilaga 4 särskilt beaktats och ansetts vara uppfyllda. Detaljplaneförslaget medger inte användning av detaljplaneområdet för ett av de ändamål som anges i PBL 5 kap. 18, varför kriterierna i MKB-förordningen bilaga 2 inte särskilt behöver beaktas. Samhällsbyggnadsförvaltningens plan- och byggenhet har därmed bedömt att en miljöbedömning med en miljökonsekvensbeskrivning inte behövs för aktuellt planförslag. Vidare kan det noteras att detaljplanen upprättas med normalt planförfarande. Visuell miljö Den befintliga butikslokalen har en utbredd byggnadsvolym som genom sin form och sitt utseende dominerar omgivningen trots att den är i en våning. Föreslagen bebyggelse har två byggnadsvolymer som är korta och i två våningar. Detta ger bebyggelsen resning på den låglänta marken som tas upp av omgivande terrängformationer. Utseendet på den föreslagna bebyggelsen med träpanel och tänkta volymer ger en god anslutning till den befintliga miljön. Som helhet kommer den visuella miljön förbättras på denna del av Öckerö. Trafikbuller FB Engineering har tagit fram en översiktlig bullerutredning för Öckerö kommun, daterad , reviderad Syftet med denna är att skapa ett underlag för mer detaljerade bedömningar av vilka fastigheter som kan anses vara utsatta för buller från fordonstrafik. Vid planområdet antogs för år 2007 att Norgårdsvägen hade en trafikmängd på ådt med 6,1 % tung trafik och en snitthastighet på 40 km/tim. En eventuell flytt av återvinningscentralen från nuvarande läge i Brevik till färjeläget på Hönö bedöms inte påverka trafiken i så stor omfattning att bullernivåerna dämpas längs Norgårdsvägen. Resultaten från bullerberäkningarna redovisas med kartor för vissa fastigheter. Planområdet

10 Datum Diarienummer 0333/10 Sida 10/10 är inte med i denna redovisning men närliggande fastigheter har markerats för bullernivåer på dba utomhus. Som komplettering till denna översiktliga utredning har COWI (tidigare FB Engineering) tagit fram en bullerutredning, , specifikt för den föreslagna bebyggelsen som redovisas under avsnittet om trafik. Konsekvenserna av utredningen innebär att planbestämmelser med skydd mot trafikbuller som överstiger rekommenderade värden införs. Trygghet Förslaget att ge möjlighet till bostadsbebyggelse antas öka tryggheten i området och kring busshållplatsen. Tillgänglighet Genom den relativt plana marknivån som ansluter väl till omgivande nivåer för vägar, framförallt efter att marknivån på fastigheten höjs, ger goda förutsättningar för en bra tillgänglighet. Nollalternativ Inom planområdet finns en byggnad för dagligvaror utan verksamhet och en större parkeringsplats. Den gällande detaljplanen anger handelsändamål vilket skulle göra det möjligt att fortsätta bedriva denna verksamhet på fastigheten. Konsekvenserna av detta skulle innebära en större bilparkering med många bilrörelser i närområdet. GENOMFÖRANDETID Genomförandetiden är fem år från den dag då planen vinner laga kraft. Susanne Härenstam Planarkitekt Öckerö kommun

2:497, Öckerö Geoteknisk utredning: PM beträffande detaljplan

2:497, Öckerö Geoteknisk utredning: PM beträffande detaljplan Beställare: KB Öarnas Mark Östra Hamnen 17 475 42 Hönö Beställarens representant: Magnus Hansson Konsult: Uppdragsledare Handläggare Norconsult AB Box 8774 402 76 Göteborg Bengt Askmar David Rudebeck Uppdragsnr:

Läs mer

Detaljplan för Chalmers studenthem vid Gibraltargatan

Detaljplan för Chalmers studenthem vid Gibraltargatan Detaljplan för Chalmers studenthem vid Gibraltargatan Antagandehandling December 2009 Innehållsförteckning Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Samrådsutlåtande Plankarta Illustrationsritning Grundkarta

Läs mer

GULLRISET 6 m fl. Detaljplan för. Kinna, Marks kommun, Västra Götalands län. Diarienummer SBN 2005/0181 214. Upprättad 2005-09-05

GULLRISET 6 m fl. Detaljplan för. Kinna, Marks kommun, Västra Götalands län. Diarienummer SBN 2005/0181 214. Upprättad 2005-09-05 Diarienummer SBN 2005/0181 214 Detaljplan för GULLRISET 6 m fl Kinna, Marks kommun, Västra Götalands län Upprättad 2005-09-05 LAGA KRAFT 2005-10-21 1 (7) ANTAGNA PLANHANDLINGAR Plankarta med bestämmelser

Läs mer

PLANBESKRIVNING Antagandehandling

PLANBESKRIVNING Antagandehandling Datum 2014-02-03 Diarienummer 0901/07 Sida 1/7 PLANBESKRIVNING Antagandehandling DETALJPLAN FÖR RÖRÖ 1:108 M FL. RÖRÖ, ÖCKERÖ KOMMUN Datum 2014-02-03 Diarienummer 0901/07 Sida 2/7 PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG

Läs mer

Geoteknisk undersökning: PM beträffande detaljplan

Geoteknisk undersökning: PM beträffande detaljplan Sverigehuset AB Kv Stiernhielm, Mölndal Kv Stiernhielm PM beträffande detaljplan 2007-12-20 1(6) PM beträffande detaljplan Beställare: Sverigehuset AB Jan Madås Stigbergsliden 7 414 63 Göteborg Konsult:

Läs mer

OLOF MARKUSGÅRDEN. Detaljplan för. Del av fastigheten Mark Näktergalen 1. Kinna, Marks kommun, Västra Götalands län. Diarienummer BN 2005/

OLOF MARKUSGÅRDEN. Detaljplan för. Del av fastigheten Mark Näktergalen 1. Kinna, Marks kommun, Västra Götalands län. Diarienummer BN 2005/ Diarienummer BN 2005/0279 214 Detaljplan för OLOF MARKUSGÅRDEN Del av fastigheten Mark Näktergalen 1 Kinna, Marks kommun, Västra Götalands län Upprättad 2005-06-03 LAGA KRAFT 2005-10-21 1 (8) ANTAGNA PLANHANDLINGAR

Läs mer

i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Röd text - förslag på ändringar Överstruken text text från gamla planbeskrivningen som föreslås tas bort

i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Röd text - förslag på ändringar Överstruken text text från gamla planbeskrivningen som föreslås tas bort Ändring av detaljplan för del av Holje 204:5 m. fl, i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Ändring av P L A N - O C H G E N O M F Ö R A N D E B E S K R I V N I N G Läsanvisning Röd text - förslag på

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för GRUPPBOSTAD MM VID KRYDDVÄGEN inom stadsdelen Gårdsten i Göteborg PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för GRUPPBOSTAD MM VID KRYDDVÄGEN inom stadsdelen Gårdsten i Göteborg PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG Datum Diarienumme Sida 2004-03-23 478/03 (FII 4761) 1/5 Detaljplan för GRUPPBOSTAD MM VID KRYDDVÄGEN inom stadsdelen Gårdsten i Göteborg PLANBESKRIVNING PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG Planområdet är i gällande

Läs mer

Detaljplan för Förskola vid Syster Ainas gata på Guldheden

Detaljplan för Förskola vid Syster Ainas gata på Guldheden Detaljplan för Förskola vid Syster Ainas gata på Guldheden Utställningshandling Augusti 2009 Innehållsförteckning Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Samrådsredogörelse Plankarta Illustrationsritning

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING Dnr:

ANTAGANDEHANDLING Dnr: ANTAGANDEHANDLING Dnr: 2006-1013-211 PLANBESKRIVNING Ändring av detaljplan för del av KV ÖRJAN Tingsryds samhälle, Tingsryds kommun, Kronobergs län. HANDLINGAR SYFTE OCH HUVUDDRAG Plankarta med bestämmelser,

Läs mer

Planbeskrivning GRANSKNINGSHANDLING. upprättad i september 2012

Planbeskrivning GRANSKNINGSHANDLING. upprättad i september 2012 Vår beteckning Dnr 2012/124 GRANSKNINGSHANDLING (Enkelt planförfarande) Detaljplan för del av kvarteret Sims inom centrumområdet i Borlänge kommun, Dalarnas län upprättad i september 2012 HANDLINGAR Planhandlingarna

Läs mer

i Olofströms samhälle, Olofströms kommun

i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Ändring av detaljplan för del av Holje 204:5 m. fl, i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Ändring av P L A N - O C H G E N O M F Ö R A N D E B E S K R I V N I N G HANDLINGAR Till detta planförslaget

Läs mer

Tillägg till planbeskrivning

Tillägg till planbeskrivning Planhandling Datum: 2009-10-19 rev 2009-11-09 Diarienummer: 0565/09 (FIIa 5053) Distrikt Norr, Plangruppen Anders Svensson Telefon: 031-368 16 96 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Ändring av detaljplan

Läs mer

Detaljplan för Österöds skola och förskola

Detaljplan för Österöds skola och förskola Detaljplan för Österöds skola och förskola Källa: Pyramiden Arkitekter Förslagshandling maj - juni 2010 Innehållsförteckning Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Plankarta Illustrationsritning Grundkarta

Läs mer

Detaljplan för SJÖBY 3:40. Horred, Marks kommun, Västra Götalands län LAGA KRAFT 2010-07-23. Diarienummer PBN 2010/0086 214. Upprättad 2010-03-29

Detaljplan för SJÖBY 3:40. Horred, Marks kommun, Västra Götalands län LAGA KRAFT 2010-07-23. Diarienummer PBN 2010/0086 214. Upprättad 2010-03-29 Diarienummer PBN 2010/0086 214 Detaljplan för SJÖBY 3:40 Horred, Marks kommun, Västra Götalands län Karta 1-1. Fastigheten Sjöby 3:40 i Horred omringad med svartlinje Upprättad 2010-03-29 Behnam Sharo

Läs mer

DETALJPLAN FÖR DEL AV HISSMOBÖLE 2:334 M FL KROKOMS INDUSTRIOMRÅDE KROKOM, KROKOMS KOMMUN

DETALJPLAN FÖR DEL AV HISSMOBÖLE 2:334 M FL KROKOMS INDUSTRIOMRÅDE KROKOM, KROKOMS KOMMUN 2007-10-10 ANTAGANDEHANDLING Antagen 2007-12-13 Laga kraft 2008-01-10 DETALJPLAN FÖR DEL AV HISSMOBÖLE 2:334 M FL KROKOMS INDUSTRIOMRÅDE KROKOM, KROKOMS KOMMUN PLANBESKRIVNING PLANHANDLINGAR Planhandlingarna

Läs mer

Stafsinge 3:6 m.fl. Falkenberg - detaljplan Teknisk PM Geoteknik

Stafsinge 3:6 m.fl. Falkenberg - detaljplan Teknisk PM Geoteknik Falkenberg - detaljplan Beställare: Beställarens ombud: Konsult: Uppdragsledare Handläggare Falkenbergs kommun Sabina Uzelac Norconsult AB Box 8774 402 76 Göteborg Mikael Lindström Araz Ismail Uppdragsnr:

Läs mer

Detaljplan för Lugnet 26, m.fl. Hallunda

Detaljplan för Lugnet 26, m.fl. Hallunda 2015-08-24 53-34 Granskningshandling Detaljplan för Lugnet 26, m.fl. Hallunda PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Flygfoto SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN DIARIENUMMER: SBF/2013:430 BOTKYRKA KOMMUN 2 [7] Illustration

Läs mer

S 99A. Ändring av detaljplan för Vapenhuset 13 m fl i Södra Sandby, Lunds kommun (Revingevägen Ringvägen Allégatan)

S 99A. Ändring av detaljplan för Vapenhuset 13 m fl i Södra Sandby, Lunds kommun (Revingevägen Ringvägen Allégatan) PÄ 16/2009a SAMRÅDS/UTSTÄLLNINGSHANDLING Ändring av detaljplan för Vapenhuset 13 m fl i Södra Sandby, Lunds kommun (Revingevägen Ringvägen Allégatan) Upprättad 2010-04-29 Innehåll: Planbeskrivning Genomförandebeskrivning

Läs mer

PLANBESKRIVNING Antagandehandling

PLANBESKRIVNING Antagandehandling Datum 2012-01-03 Diarienummer 0772/09 Sida 1/8 PLANBESKRIVNING Antagandehandling DETALJPLAN FÖR DEL AV HÖNÖ OMFATTANDE HÖNÖ 2:158 M. FL., ÖCKERÖ KOMMUN Datum 2012-01-03 Diarienummer 0772/09 Sida 2/8 PLANENS

Läs mer

395 Antagandehandling. Detaljplan för Granen 5 Ronneby kommun, Blekinge län PLANBESKRIVNING. HANDLINGAR Planen består av följande handlingar:

395 Antagandehandling. Detaljplan för Granen 5 Ronneby kommun, Blekinge län PLANBESKRIVNING. HANDLINGAR Planen består av följande handlingar: Ronneby kommun, Blekinge län Idrottsplats Gymnasieskola/ sporthall Blekan Fotbollsplan/ Brunnsparken Översiktskarta, planområdet markerat med rött PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Planen består av följande handlingar:

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för fastigheten Kalkonen 8 Katrineholms kommun

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för fastigheten Kalkonen 8 Katrineholms kommun 1(6) Dnr.PLAN.2010.5 PLANBESKRIVNING tillhörande Detaljplan för fastigheten Kalkonen 8 Katrineholms kommun SAMRÅDSHANDLING Upprättad på Samhällsbyggnadsförvaltningen i Katrineholm 2013-09-26 2(6) HANDLINGAR

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Ucklum, Stenungsund kommun Västra Götalands län. Antagandehandling

PLANBESKRIVNING. Ucklum, Stenungsund kommun Västra Götalands län. Antagandehandling Antagandehandling 2009-10-27 PLANBESKRIVNING Ändring av detaljplan för Förskolan Vilda Tilda, del av Grössbyn 1:82 Ucklum, Stenungsund kommun Västra Götalands län Enkelt Planförfarande 1 Enkelt Planförfarande

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Upprättad Reviderad Godkänd Antagen Lagakraft

PLANBESKRIVNING. Upprättad Reviderad Godkänd Antagen Lagakraft Dnr 2011SBN0268 1 (6) Samhällsbyggnadsförvaltningen Christian Blomberg PLANBESKRIVNING Utökad handel i ALUNDA Fastigheterna Marma 1:44, del av 1:67 och del av samfälligheten Marma S:1 Östhammars kommun,

Läs mer

Detaljplan för del av Skummeslöv 19:1 Skottorp Laholms kommun

Detaljplan för del av Skummeslöv 19:1 Skottorp Laholms kommun Växthus Skummeslöv M LL L LL Lo Skummeslövs kyrka Detaljplan för del av Skummeslöv 19:1 Skottorp Laholms kommun INNEHÅLLSFÖRTECKNING HANDLINGAR 3 PLANENS SFTE OCH HUVUDDRAG 3 PLANDATA 3 Lägesbestämning

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för infart till del av fastigheten Lästen 4 Katrineholms kommun. Dnr Plan.2014.1. tillhörande

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för infart till del av fastigheten Lästen 4 Katrineholms kommun. Dnr Plan.2014.1. tillhörande Dnr Plan.2014.1 PLANBESKRIVNING tillhörande Detaljplan för infart till del av fastigheten Lästen 4 Katrineholms kommun SAMRÅDSSHANDLING Upprättad på Samhällsbyggnadsförvaltningen i Katrineholm 2014-02-06

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för fastigheten Kalkonen 8 Katrineholms kommun

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för fastigheten Kalkonen 8 Katrineholms kommun 1(6) Dnr.PLAN.2010.5 PLANBESKRIVNING tillhörande Detaljplan för fastigheten Kalkonen 8 Katrineholms kommun ANTAGANDEHANDLING Upprättad på Samhällsbyggnadsförvaltningen i Katrineholm 2013-12-10 2(6) HANDLINGAR

Läs mer

Detaljplan för Bostäder vid Persiljegatan

Detaljplan för Bostäder vid Persiljegatan Detaljplan för Bostäder vid Persiljegatan Antagandehandling december 2009 Innehållsförteckning Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Samrådsredogörelse Utställningsutlåtande Plankarta Illustrationsritning

Läs mer

Ändring av detaljplan för Kv. TOLVAN (Expo-Huset) Pl 203

Ändring av detaljplan för Kv. TOLVAN (Expo-Huset) Pl 203 Antagen av TN 20XX-XX-XX Vunnit laga kraft 20XX-XX-XX Plannr 203 Dnr 261/12 Ändring av detaljplan för Kv. TOLVAN (Expo-Huset) Pl 203 ANTAGANDEHANDLING TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING FASTIGHETSFÖRTECKNING

Läs mer

Teknisk PM Geoteknik. Detaljplan Hällebäck. Stenungsund 2013-08-26

Teknisk PM Geoteknik. Detaljplan Hällebäck. Stenungsund 2013-08-26 Detaljplan Hällebäck Stenungsund 2 (6) Beställare Samhällsbyggnad Plan 444 82 Stenungsund Daniela Kragulj Berggren, Planeringsarkitekt Konsult EQC Karlstad Lagergrens gata 8, 652 26 Karlstad Telefon: 010-440

Läs mer

Detaljplan för SMÄLTERYD 2:21. Sätila, Marks kommun, Västra Götalands län. SAMRÅDSHANDLING Diarienummer PBN 2009/0324 214. Fastighet Smälteryd 2:21

Detaljplan för SMÄLTERYD 2:21. Sätila, Marks kommun, Västra Götalands län. SAMRÅDSHANDLING Diarienummer PBN 2009/0324 214. Fastighet Smälteryd 2:21 SAMRÅDSHANDLING Diarienummer PBN 2009/0324 214 Detaljplan för SMÄLTERYD 2:21 Sätila, Marks kommun, Västra Götalands län Fastighet Smälteryd 2:21 Upprättad 2009-12-16 Planarkitekt Åsa Svensson Plantekniker

Läs mer

Detaljplan för KÖPMANNEN 11 Eslövs kommun, Skåne län

Detaljplan för KÖPMANNEN 11 Eslövs kommun, Skåne län PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 1 (5) Detaljplan för KÖPMANNEN 11 Eslövs kommun, Skåne län PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 2 (5) PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Plankarta

Läs mer

Kungsbacka kommun, Tölö 5:38 Geoteknisk utredning för detaljplan

Kungsbacka kommun, Tölö 5:38 Geoteknisk utredning för detaljplan Kungsbacka kommun, Tölö 5:38 Tölö 5:38, Kungsbacka kommun Beställare: Kungsbacka kommun Stadshuset Storgatan 37 434 81 Kungsbacka Beställarens representant: Jonas Alborn Konsult: Uppdragsledare Handläggare

Läs mer

DNR Sida 1 av 5

DNR Sida 1 av 5 DNR 2012-1346 Sida 1 av 5 ANTAGANDEHANDLING NORMALT PLANFÖRFARANDE Detaljplan för Mogaskolan, omfattande fastigheten Moga 5:1 och del av Moga 1:4 med flera, i Svenljunga tätort, Svenljunga kommun, Västra

Läs mer

Planprocessen 3 Planbeskrivning... 3 Handlingar... 3. Planens syfte 3. Plandata 3. Förenligt med miljöbalkens 3, 4 och 5 kapitel 4

Planprocessen 3 Planbeskrivning... 3 Handlingar... 3. Planens syfte 3. Plandata 3. Förenligt med miljöbalkens 3, 4 och 5 kapitel 4 KS11.1017 Tillägg 1 (SLD 217) Ändring av detaljplan för del av fastigheten Hjällsnäs 36:1 och del av Lundby Prästgård 1:1, Bostäder vid Lundbyvägen (Ekdungen) i Gråbo tätort, Lerums kommun. Planbeskrivning

Läs mer

PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING. 1 Dnr:KS-SA.2013.66. Detaljplan för fastigheten köpmannen 3 och del av Valdemarsvik 3:1

PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING. 1 Dnr:KS-SA.2013.66. Detaljplan för fastigheten köpmannen 3 och del av Valdemarsvik 3:1 1 Detaljplan för fastigheten köpmannen 3 och del av Valdemarsvik 3:1 Valdemarsviks kommun, Östergötlands län. PLANBESKRIVNING 2 Innehållsförteckning 1 HANDLINGAR 3 2 PLANPROCESSEN- EN ÖVERSIKT AV NORMALT

Läs mer

Antagandehandling upprättad 2004-12-21

Antagandehandling upprättad 2004-12-21 Detaljplan för Åkarp 19:1 m.fl., Burlövs kommun, Skåne län. 209 PLANBESKRIVNING HANDLINGAR I handlingarna ingår denna beskrivning, genomförandebeskrivning, plankarta med planbestämmelser och illustrationsplan

Läs mer

Bagaren 10 m.fl. PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR. Inom Tyresö kommun, Stockholms län. PLANOMRÅDE

Bagaren 10 m.fl. PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR. Inom Tyresö kommun, Stockholms län. PLANOMRÅDE Miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen Sara Kopparberg, Ansvarig planarkitekt PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Bagaren 10 m.fl. Inom Tyresö kommun, Stockholms län. PLANOMRÅDE PLANBESKRIVNING 2

Läs mer

Detaljplan för kv. Glättaren f.d Annelundsskolan m fl, Säffle kommun

Detaljplan för kv. Glättaren f.d Annelundsskolan m fl, Säffle kommun Detaljplan för kv. Glättaren f.d Annelundsskolan m fl, Säffle kommun Antagandehandling 03-0-3 PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Planbeskrivning Behovsbedömning Plankarta med bestämmelser Granskningsutlåtande

Läs mer

Detaljplan för Bostäder vid Stora Tolsereds Väg

Detaljplan för Bostäder vid Stora Tolsereds Väg Detaljplan för Bostäder vid Stora Tolsereds Väg Samrådshandling November 2010 Innehållsförteckning Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Plankarta Illustrationsritning Grundkarta Information Handlingarna

Läs mer

Detaljplan för Förskola/skola vid Björlandagården

Detaljplan för Förskola/skola vid Björlandagården Detaljplan för Förskola/skola vid Björlandagården Samrådshandling Maj 2008 Datum Diarienummer Sida 2008-04-08 0920/06 (F IIa ) 1/5 SAMRÅDSHANDLING Detaljplan för FÖRSKOLA/SKOLA VID BJÖRLANDAGÅRDEN inom

Läs mer

ENKELT PLANFÖRFARANDE enligt PBL 5:7

ENKELT PLANFÖRFARANDE enligt PBL 5:7 ANTAGANDEHANDLING 160302 ENKELT PLANFÖRFARANDE enligt PBL 5:7 Ändring av byggnadsplan för Köpmanholmsområdet å Norra delen av Yxlan, avseende fastigheten Yxlö 2:174 Dnr 14-2290.214 Ks 14-2073.214 ÄNDRING

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för del av kv. LÄSTEN 4 Katrineholms kommun ANTAGANDEHANDLING. Antagandehandling. tillhörande

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för del av kv. LÄSTEN 4 Katrineholms kommun ANTAGANDEHANDLING. Antagandehandling. tillhörande PLANBESKRIVNING tillhörande Detaljplan för del av kv. LÄSTEN 4 Katrineholms kommun ANTAGANDEHANDLING Upprättad på Samhällsbyggnadsförvaltningen i Katrineholm 2012-09-25 2(10) HANDLINGAR Plankarta med bestämmelser

Läs mer

Tillägg till Stadsplan för Önnered 97:5 m fl inom stadsdelen Önnered i Göteborg Enkelt planförfarande

Tillägg till Stadsplan för Önnered 97:5 m fl inom stadsdelen Önnered i Göteborg Enkelt planförfarande Tillägg till Stadsplan för Önnered 97:5 m fl inom stadsdelen Önnered i Göteborg Enkelt planförfarande Området från söder Koncepthandling december 2012 Planprocessen: Detaljplanearbetet är indelat i flera

Läs mer

Detaljplan för NÖDINGE-STOMMEN 1:321 Ale kommun, Västra Götalands län

Detaljplan för NÖDINGE-STOMMEN 1:321 Ale kommun, Västra Götalands län Detaljplan för NÖDINGE-STOMMEN 1:321 Ale kommun, Västra Götalands län Planområdet Enkelt planförfarande 2010-04-09, just 2010-05-12 Diarienummer: MBN 0235/09 PLAN- och GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Inledning

Läs mer

Enbacka skola (Enbacka 13:1 mm), Gustafs

Enbacka skola (Enbacka 13:1 mm), Gustafs Detaljplan för Enbacka skola (Enbacka 13:1 mm), Gustafs i Säters kommun, Dalarnas län ANTAGANDEHANDLING Laga kraft 2010-12-07 PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Detaljplanen består av en plankarta i skala 1:1000,

Läs mer

Planbeskrivning. Detaljplan för Del av kv. Maskinisten Haparanda kommun Norrbottens län. Upprättad av Arkitekthuset Monarken

Planbeskrivning. Detaljplan för Del av kv. Maskinisten Haparanda kommun Norrbottens län. Upprättad av Arkitekthuset Monarken Planbeskrivning Detaljplan för Del av kv. Maskinisten Haparanda kommun Norrbottens län Upprättad av Arkitekthuset Monarken DETALJPLAN FÖR Del av kv. Maskinisten Bostäder Haparanda kommun Norrbottens län

Läs mer

Planhandlingarna består av plankarta med bestämmelser, genomförandebeskrivning och denna planbeskrivning.

Planhandlingarna består av plankarta med bestämmelser, genomförandebeskrivning och denna planbeskrivning. 1(6) PLANBESKRIVNING Planavdelningen Inge Almqvist Tfn 08-508 273 82 2009-12-17 Förslag Detaljplan för område vid kv Granholmen i stadsdelen Skärholmen i Stockholm HANDLINGAR Planhandlingarna består av

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för del av kv. LÄSTEN 4 Katrineholms kommun UTSTÄLLNINGSHANDLING. Utställningshandling. tillhörande

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för del av kv. LÄSTEN 4 Katrineholms kommun UTSTÄLLNINGSHANDLING. Utställningshandling. tillhörande PLANBESKRIVNING tillhörande Detaljplan för del av kv. LÄSTEN 4 Katrineholms kommun UTSTÄLLNINGSHANDLING Upprättad på Samhällsbyggnadsförvaltningen i Katrineholm 2012-09-25 2(10) HANDLINGAR Plankarta med

Läs mer

Närlundaområdet, Planbeskrivning. Samrådshandling. Ändring av stadsplan (1283K-9482) för. Närlunda, Helsingborgs stad

Närlundaområdet, Planbeskrivning. Samrådshandling. Ändring av stadsplan (1283K-9482) för. Närlunda, Helsingborgs stad Upprättad 16 januari 2018 Ändring av stadsplan (1283K-9482) för Närlundaområdet, Närlunda, Helsingborgs stad Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad den 16 januari 2018 BEGRÄNSAT FÖRFARANDE. Program

Läs mer

Detaljplan för Del av LÖBERÖD 1:123 Eslövs kommun, Skåne län

Detaljplan för Del av LÖBERÖD 1:123 Eslövs kommun, Skåne län PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 1 (6) Detaljplan för Del av LÖBERÖD 1:123 Eslövs kommun, Skåne län ANTAGANDEHANDLING PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 2 (6) PLANBESKRIVNING

Läs mer

Ändring av detaljplan för del av Näldens Samhälle, Faxnälden 4:97 mfl, Krokoms kommun

Ändring av detaljplan för del av Näldens Samhälle, Faxnälden 4:97 mfl, Krokoms kommun ANTAGANDEHANDLING Antagen 2015-04-28 Laga kraft 2015-05-26 Ändring av detaljplan för del av Näldens Samhälle, Faxnälden 4:97 mfl, Krokoms kommun Tillägg till PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING HANDLINGAR

Läs mer

PLANBESKRIVNING MED GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

PLANBESKRIVNING MED GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Diarienummer PBN 2014-109 214 Detaljplan för Krok 1:15, Örby, Marks kommun, Västra Götalands län MED GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Upprättad 2015-03-17 Planhandläggare Lena Bodén Bygg och miljökontoret, Marks

Läs mer

DETALJPLAN FÖR GÅNGFARTSGATA, SKULLTORP 1:380

DETALJPLAN FÖR GÅNGFARTSGATA, SKULLTORP 1:380 Antagen av KF 18 juni 2013 Laga kraft 15 juli 2013 PLANBESKRIVNING 2013-04-23 NORMALT PLANFÖRFARANDE (ANTAGANDEHANDLING) KS/2012:80 DETALJPLAN FÖR GÅNGFARTSGATA, SKULLTORP 1:380 Planbeskrivning Planering

Läs mer

DETALJPLAN FÖR ARLÖV 21:226, BURLÖVS KOMMUN, SKÅNE LÄN 1 (ENKELT PLANFÖRFARANDE) (5)

DETALJPLAN FÖR ARLÖV 21:226, BURLÖVS KOMMUN, SKÅNE LÄN 1 (ENKELT PLANFÖRFARANDE) (5) ANTAGANDEHANDLING 218 DETALJPLAN FÖR ARLÖV 21:226, BURLÖVS KOMMUN, SKÅNE LÄN 1 (ENKELT PLANFÖRFARANDE) (5) PLANBESKRIVNING HANDLING PLANENS SYFTE, HUVUDDRAG Till planen hör förutom denna beskrivning följande

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Söderby 6:67 Inom stadsdelen Vendelsömalm Haninge kommun. Planbeskrivning. Samrådshandling Enkelt planförfarande

Detaljplan för fastigheten Söderby 6:67 Inom stadsdelen Vendelsömalm Haninge kommun. Planbeskrivning. Samrådshandling Enkelt planförfarande 2013-01-24 Dnr PLAN.2011.33 Detaljplan för fastigheten Söderby 6:67 Inom stadsdelen Vendelsömalm Haninge kommun Planbeskrivning Samrådshandling Enkelt planförfarande Planbeskrivning 1 INLEDNING Detaljplanens

Läs mer

Detaljplan för Hissmoböle 2:281, Krokom, Krokoms kommun

Detaljplan för Hissmoböle 2:281, Krokom, Krokoms kommun D 1 (7) Datum 2018-06-27 Detaljplan för Hissmoböle 2:281, Krokom, Krokoms kommun PLANBESKRIVNING KROKOM1000, v1.0, 2012-10-09 Granskningshandling Krokoms kommun Postadress 835 80 Krokom Besöksadress Offerdalsvägen

Läs mer

Detaljplan för Hissmoböle 2:281, 2:334 och 2:20, Krokom, Krokoms kommun

Detaljplan för Hissmoböle 2:281, 2:334 och 2:20, Krokom, Krokoms kommun D 1 (9) Datum 18-08-16 Detaljplan för Hissmoböle 2:281, 2:334 och 2:20, Krokom, Krokoms kommun PLANBESKRIVNING Granskningshandling Reviderad 2018-08-16 (ändringar är i granskningshandlingen markerade i

Läs mer

Plankarta med bestämmelser, planbeskrivning, genomförandebeskrivning, och fastighetsförteckning.

Plankarta med bestämmelser, planbeskrivning, genomförandebeskrivning, och fastighetsförteckning. 1 ANTAGANDEHANDLING Dnr: 2006-1014-211 PLANBESKRIVNING SOLDALEN 7 Tingsryds samhälle, Tingsryds kommun. HANDLINGAR SYFTE OCH HUVUDDRAG Plankarta med bestämmelser, planbeskrivning, genomförandebeskrivning,

Läs mer

DEL AV ÖSTER-SKÄSTRA 24:5 M.FL. JÄRNVÄGSSTATIONEN I JÄRVSÖ

DEL AV ÖSTER-SKÄSTRA 24:5 M.FL. JÄRNVÄGSSTATIONEN I JÄRVSÖ Datum 2009-05-26 Dnr SN 66/08 Samhällsbyggnadsförvaltningen SAMRÅD ANTAGANDE LAGA KRAFT DETALJPLAN FÖR DEL AV ÖSTER-SKÄSTRA 24:5 M.FL. JÄRNVÄGSSTATIONEN I JÄRVSÖ LJUSDALS KOMMUN GÄVLEBORGS LÄN Järnvägsstationen

Läs mer

PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG

PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG Detaljplan för TÖRESTORP 2:52, DEL AV HangOn AB, Gnosjö kommun, Jönköpings län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR - Plankarta med bestämmelser - Plan- och genomförandebeskrivning - Behovsbedömning Bakgrund HangOn

Läs mer

Tillägg till planbeskrivning

Tillägg till planbeskrivning Sektorn för samhällsbyggnad Samrådshandling September 2014 Ändring av stadsplanen för Hönekulla 1:114 m.fl. SOLÄNGSOMRÅDET i Mölnlycke, Härryda kommun Tillägg till planbeskrivning Planbeskrivningens uppgift

Läs mer

PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Detaljplan för Kv. Oden 1, Sävstaskolan Vingåker, Vingåkers kommun, Södermanlands län

PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Detaljplan för Kv. Oden 1, Sävstaskolan Vingåker, Vingåkers kommun, Södermanlands län PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Detaljplan för Kv. Oden 1, Sävstaskolan Vingåker, Vingåkers kommun, Södermanlands län SAMRÅDSHANDLING Upprättad i mars 2008 PLANBESKRIVNING Upprättad i mars 2008 HANDLINGAR

Läs mer

Detaljplan- Samrådshandling. För del av Björken 4, Götene tätort, Götene kommun, april 2018

Detaljplan- Samrådshandling. För del av Björken 4, Götene tätort, Götene kommun, april 2018 Detaljplan- Samrådshandling För del av Björken 4, Götene tätort, Götene kommun, april 2018 Handlingar Planbeskrivning med genomförandebeskrivning Plankarta Bilagor Fasighetsförteckning Grundkarta Genomförandetid

Läs mer

DETALJPLAN PLANBESKRIVNING

DETALJPLAN PLANBESKRIVNING TÖREBODA KOMMUN Kommunstyrelsen SAMRÅDSHANDLING Planen antagen Laga kraft Genomförandetiden utgår BOKHANDLAREN 2 Töreboda tätort Töreboda kommun DETALJPLAN PLANBESKRIVNING Upprättad i april 2015 1 INNEHÅLL

Läs mer

Antagen av MBN Laga kraft

Antagen av MBN Laga kraft Antagen av MBN 2008-09-11 Laga kraft 2008-10-15 !"##$%&& ' ()*+,-+. / Till detaljplanen hör följande handlingar: Planbeskrivning Tillägg till planbestämmelser Genomförandebeskrivning Fastighetsförteckning

Läs mer

i Stenungsund Ändring av detaljplan för Hallerna, etapp 1 Ändringen avser fastigheten Kyrkenorum 5:67, bostad och förskola Dnr: 0321/11

i Stenungsund Ändring av detaljplan för Hallerna, etapp 1 Ändringen avser fastigheten Kyrkenorum 5:67, bostad och förskola Dnr: 0321/11 Dnr: 0321/11 Antagandehandling 2014-10-02 Justerad 2014-12-18 Tillägg till PLANBESKRIVNING Ändring av detaljplan för Hallerna, etapp 1 Ändringen avser fastigheten Kyrkenorum 5:67, bostad och förskola i

Läs mer

Partille, Hossaberget i Öjersjö Översiktlig geoteknisk utredning: PM till underlag för detaljplan

Partille, Hossaberget i Öjersjö Översiktlig geoteknisk utredning: PM till underlag för detaljplan 2 (11) Beställare: Partille kommun 433 82 PARTILLE Beställarens representant: Erica von Geijer Konsult: Uppdragsledare Handläggare Norconsult AB Box 8774 402 76 Göteborg HannaSofie Pedersen Araz Ismail

Läs mer

Samrådshandling oktober 2013

Samrådshandling oktober 2013 Samrådshandling oktober 2013 Sektorn för samhällsbyggnad Ändring av detaljplan för del av Djupedalsäng 1:14 Återvinningsstation vid Råstensvägen Härryda kommun Planbeskrivning Planbeskrivningens uppgift

Läs mer

NACKA KOMMUN Neglinge 2:1, nybyggnad för handel. PM Geoteknik UNDERLAG FÖR DETALJPLAN 2012-09-02

NACKA KOMMUN Neglinge 2:1, nybyggnad för handel. PM Geoteknik UNDERLAG FÖR DETALJPLAN 2012-09-02 NACKA KOMMUN Neglinge 2:1, nybyggnad för handel PM Geoteknik UNDERLAG FÖR DETALJPLAN 2012-09-02 Upprättat av: Hakan Güner Granskad av: Erik Westerberg Godkänd av: Anders Rydberg NACKA KOMMUN Neglinge 2:1,

Läs mer

PLANERINGSUNDERLAG GEOTEKNIK ÖVERSIKTLIG GEOTEKNISK UNDERSÖKNING LÅNGAVEKA 3:21, FALKENBERGS KOMMUN

PLANERINGSUNDERLAG GEOTEKNIK ÖVERSIKTLIG GEOTEKNISK UNDERSÖKNING LÅNGAVEKA 3:21, FALKENBERGS KOMMUN PLANERINGSUNDERLAG GEOTEKNIK ÖVERSIKTLIG GEOTEKNISK UNDERSÖKNING LÅNGAVEKA 3:21, FALKENBERGS KOMMUN Bild: Google maps UPPRÄTTAD: Upprättad av Granskad av Godkänd av Jesper Härling Fredrik Andersson Fredrik

Läs mer

Kungsbacka, Aranäs sporthall, Detaljplan

Kungsbacka, Aranäs sporthall, Detaljplan Kungsbacka kommun Kungsbacka, Aranäs sporthall, Detaljplan Uppdragsnr: 106 04 63 Version: 1.1 1 Uppdragsgivare: Uppdragsgivarens kontaktperson: Konsult: Uppdragsledare: Handläggare: Kungsbacka kommun Ida

Läs mer

PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN AXET 1

PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN AXET 1 PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN AXET 1 VALDEMARSVIKS KOMMUN Östergötlands län 2015-05-27 PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Till planförslaget har följande handlingar upprättats: Planbeskrivning Plankarta

Läs mer

Detaljplan för del av kv. Aktören m. fl.

Detaljplan för del av kv. Aktören m. fl. Detaljplan för del av kv. Aktören m. fl. Antagen SBN 2011-05-24, 94 Laga kraft 2011-06-24 SAMHÄLLSBYGGNAD Plan-Bygg Detaljplan för del av Kv. Aktören m. fl., Lidköpings kommun Detaljplan för del av kv.

Läs mer

2 (6) RAPPORT FÖRENINGSTORGET, ESLÖV. \\semmafs001\projekt\2217\ \000\3 genomförande\35 arbetsmaterial\geoteknik\ pm.

2 (6) RAPPORT FÖRENINGSTORGET, ESLÖV. \\semmafs001\projekt\2217\ \000\3 genomförande\35 arbetsmaterial\geoteknik\ pm. 2 (6) \\semmafs001\projekt\2217\2217597\000\3 genomförande\35 arbetsmaterial\geoteknik\2217597 pm.docx repo001.docx 2012-03-29 Innehållsförteckning 1 Uppdrag 1 2 Objekt 1 3 Utförda undersökningar 1 4 Geotekniska

Läs mer

PLANBESKRIVNING PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG PLANDATA. Läge och avgränsning

PLANBESKRIVNING PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG PLANDATA. Läge och avgränsning Antagandehandling juni 2010 Sektorn för Samhällsbyggnad Detaljplan för Hulebäck 1:301 samt del av Hulebäck 4:79 BOSTADSHUS VID ALLÉN i Mölnlycke, Härryda kommun PLANBESKRIVNING Planbeskrivningens uppgift

Läs mer

Plankarta med bestämmelser och illustration, planbeskrivning, genomförandebeskrivning, grundkarta och fastighetsförteckning.

Plankarta med bestämmelser och illustration, planbeskrivning, genomförandebeskrivning, grundkarta och fastighetsförteckning. ANTAGANDEHANDLING Detaljplan för NAJADEN 7 i Tingsryds samhälle, Tingsryds kommun, Kronobergs län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Plankarta med bestämmelser och illustration, planbeskrivning, genomförandebeskrivning,

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING

GRANSKNINGSHANDLING GRANSKNINGSHANDLING 2019-01-10-2019-01-24 Ändring av detaljplan A139 för Pepparriskan 1 m.fl. i Alvesta tätort ALVESTA KOMMUN KRONOBERGS LÄN Planområde Översiktskarta Skala 1:5 000 (A4) INFORMATION i anslutning

Läs mer

Antagandehandling. Tillägg till plankarta med bestämmelser Tillägg till planbeskrivning Tillägg till genomförandebeskrivning

Antagandehandling. Tillägg till plankarta med bestämmelser Tillägg till planbeskrivning Tillägg till genomförandebeskrivning DIARIENR SBN 2012-001482 1 (8) Antagandehandling Tillägg till plankarta med bestämmelser Tillägg till planbeskrivning Tillägg till genomförandebeskrivning Planområdet markerat i orange färg. Tillägg till

Läs mer

Teknisk PM Geoteknik. Detaljplan för Ättehögsgatan Göteborgs kommun. PMGeo

Teknisk PM Geoteknik. Detaljplan för Ättehögsgatan Göteborgs kommun. PMGeo Detaljplan för Ättehögsgatan Göteborgs kommun Teknisk PM Geoteknik Datum: Uppdrag EQC: 4014064 Handläggare: Axel Josefsson/Johanna Gustavsson Granskare: Axel Josefson Hvitfeldtsgatan 15, 411 20 Göteborg

Läs mer

Datum Diarienummer 0122/14 Sida 1/8. PLANBESKRIVNING Antagandehandling DETALJPLAN FÖR HÖNÖ 1:368 HÖNÖ, ÖCKERÖ KOMMUN

Datum Diarienummer 0122/14 Sida 1/8. PLANBESKRIVNING Antagandehandling DETALJPLAN FÖR HÖNÖ 1:368 HÖNÖ, ÖCKERÖ KOMMUN Datum 2015-03-31 Diarienummer 0122/14 Sida 1/8 PLANBESKRIVNING Antagandehandling DETALJPLAN FÖR HÖNÖ 1:368 HÖNÖ, ÖCKERÖ KOMMUN Datum 2015-03-31 Diarienummer 0122/14 Sida 2/8 PLANENS SYFTE Detaljplanen

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Samhällutvecklingsförvaltningen DETALJPLAN. Storbyn 39:1. (Färilas fritidsgård)

PLANBESKRIVNING. Samhällutvecklingsförvaltningen DETALJPLAN. Storbyn 39:1. (Färilas fritidsgård) Datum Diarienr 2011-09-26 KS 23/11 Samhällutvecklingsförvaltningen DETALJPLAN SAMRÅD ANTAGANDE LAGA KRAFT Storbyn 39:1. (Färilas fritidsgård) LJUSDALS KOMMUN GÄVLEBORGS LÄN PLANBESKRIVNING Planområdet

Läs mer

del av Jörlanda-Berg 1:66 PLANBESKRIVNING PLANHANDLINGAR Stenungsunds kommun Detaljplan för tre villatomter, Antagandehandling

del av Jörlanda-Berg 1:66 PLANBESKRIVNING PLANHANDLINGAR Stenungsunds kommun Detaljplan för tre villatomter, Antagandehandling Detaljplan för tre villatomter, del av Jörlanda-Berg 1:66 Stenungsunds kommun Antagandehandling PLANBESKRIVNING PLANHANDLINGAR Till detaljplanen hör följande handlingar: Planbeskrivning med illustration

Läs mer

PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Fornuddens förskola. Kumla 3:155, inom Tyresö kommun, Stockholms län

PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Fornuddens förskola. Kumla 3:155, inom Tyresö kommun, Stockholms län Januari 2008 Stadsbyggnadskontoret Karin Norlander, Planarkitekt PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Fornuddens förskola Kumla 3:155, inom Tyresö kommun, Stockholms län PLANOMRÅDE Planbeskrivning

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Solvarbo 19:18 mm. ANTAGANDEHANDLING Laga kraft Detaljplan för. i Säters kommun, Dalarnas län

PLANBESKRIVNING. Solvarbo 19:18 mm. ANTAGANDEHANDLING Laga kraft Detaljplan för. i Säters kommun, Dalarnas län Detaljplan för Solvarbo 19:18 mm ANTAGANDEHANDLING Laga kraft 2008-04-16 i Säters kommun, Dalarnas län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Detaljplanen består av en karta i skala 1:1000, vilken också redovisar

Läs mer

Detaljplan för BUFFELN 5. Kinna, Marks kommun, Västra Götalands län PLANBESKRIVNING LAGA KRAFT Diarienummer PBN

Detaljplan för BUFFELN 5. Kinna, Marks kommun, Västra Götalands län PLANBESKRIVNING LAGA KRAFT Diarienummer PBN Diarienummer PBN 2012-100 214 Detaljplan för BUFFELN 5 Kinna, Marks kommun, Västra Götalands län Upprättad 2012-04-25, reviderad 2012-08-21 Åsa Svensson och Lena Bodén Bygg och miljökontoret, Marks kommun

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING

GRANSKNINGSHANDLING GRANSKNINGSHANDLING 2018-01-08-2018-01-22 Ändring av detaljplan A159 för Fiolen 2 i Alvesta tätort ALVESTA KOMMUN KRONOBERGS LÄN Planområde Översiktskarta Skala 1:5 000 (A4) INFORMATION i anslutning till

Läs mer

Enkelt planförfarande enligt PBL Kap 5 28 Detaljplan för fastigheten Tälje 3:1, Bergrummet i Norrtälje stad

Enkelt planförfarande enligt PBL Kap 5 28 Detaljplan för fastigheten Tälje 3:1, Bergrummet i Norrtälje stad Enkelt planförfarande enligt PBL Kap 5 28 Detaljplan för fastigheten Tälje 3:1, Bergrummet i Norrtälje stad SAMRÅDSHANDLING 2008-02-26 ANTAGANDEHANDLING POSTADRESS BESÖKSADRESS TELEFON E-POST PLUSGIRO

Läs mer

Behovsbedömning av miljöbedömning för detaljplan för del av Anden 3, Vårgårda tätort i Vårgårda kommun

Behovsbedömning av miljöbedömning för detaljplan för del av Anden 3, Vårgårda tätort i Vårgårda kommun 1 SAMHÄLLSBYGGNAD Diarienr: Miljöreda 11/0246a Upprättad: 2012-02-01 Behovsbedömning av miljöbedömning för detaljplan för del av Anden 3, Vårgårda tätort i Vårgårda kommun I samband med upprättande av

Läs mer

UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG

UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG 1(6) Dnr 198/2014 FASTIGHETEN DANMARK 29 SÖDER, HELSINGBORGS STAD UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG SÖKANDE Ansökan om planändring inkom från fastighetsägaren Fastighets AB Danmarkshuset den 6 februari 2014. SYFTE

Läs mer

som tillhör detaljplan för fastigheten MILANO 7 i Innerstaden i Malmö

som tillhör detaljplan för fastigheten MILANO 7 i Innerstaden i Malmö 2011 03 04 Dp 5156 BESKRIVNING som tillhör detaljplan för fastigheten MILANO 7 i Innerstaden i Malmö HANDLINGAR Planhandlingarna omfattar plankarta med bestämmelser, genomförandebeskrivning, fastighetsförteckning

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Ändring av detaljplan 25-P04/164 för Boden 56:9 m.fl. Resecentrum Stationsgatan. Bodens kommun, Norrbottens län

PLANBESKRIVNING. Ändring av detaljplan 25-P04/164 för Boden 56:9 m.fl. Resecentrum Stationsgatan. Bodens kommun, Norrbottens län PLANBESKRIVNING Ändring av detaljplan 25-P04/164 för Boden 56:9 m.fl. Resecentrum Stationsgatan Bodens kommun, Norrbottens län 2 Granskningshandling Ändring av detaljplan för Boden 56:9 m.fl. Resecentrum

Läs mer

Förslag till ändring av detaljplan för del av Getterö Lilla 2:2, Gryt, Valdemarsviks kommun, Östergötlands län

Förslag till ändring av detaljplan för del av Getterö Lilla 2:2, Gryt, Valdemarsviks kommun, Östergötlands län 1 VALDEMARSVIKS KOMMUN Förslag till ändring av detaljplan för del av Getterö Lilla 2:2, Gryt, Valdemarsviks kommun, Östergötlands län Samrådshandling 2014-06-12 P L A N B E S K R I N N I N G HANDLINGAR

Läs mer

Detaljplan för Gräsanden 4, Andvägen 8 och del av Oxelö 8:20, Oxelösunds kommun

Detaljplan för Gräsanden 4, Andvägen 8 och del av Oxelö 8:20, Oxelösunds kommun Datum Diarienummer 1 (5) PLANBESKRIVNING Detaljplan för Gräsanden 4, Andvägen 8 och del av Oxelö 8:20, Oxelösunds kommun UPPRÄTTAD PÅ MILJÖ- OCH SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN HANDLINGAR: Plankarta i skala

Läs mer

DETALJPLAN FÖR SURAHAMMAR 10:466 m fl.(industrivägen ), SURAHAMMAR. SURAHAMMARS KOMMUN

DETALJPLAN FÖR SURAHAMMAR 10:466 m fl.(industrivägen ), SURAHAMMAR. SURAHAMMARS KOMMUN DETALJPLAN FÖR SURAHAMMAR 10:466 m fl.(industrivägen ), SURAHAMMAR. SURAHAMMARS KOMMUN SAMRÅDSHANDLING Plan- och genomförandebeskrivning 2012-10-29 SAMRÅDSHANDLING 2012-10-29 Dnr: 2012.0470.211 Detaljplan

Läs mer

PM GEOTEKNIK. Antal sidor: 8 GÖTEBORGS STAD FASTIGHETSKONTORET DETALJPLAN FÖR VÄSTRA LÄNSMANSGÅRDEN. Göteborg Lena Ekmark COWI AB

PM GEOTEKNIK. Antal sidor: 8 GÖTEBORGS STAD FASTIGHETSKONTORET DETALJPLAN FÖR VÄSTRA LÄNSMANSGÅRDEN. Göteborg Lena Ekmark COWI AB Antal sidor: 8 GÖTEBORGS STAD FASTIGHETSKONTORET DETALJPLAN FÖR VÄSTRA LÄNSMANSGÅRDEN PM GEOTEKNIK Göteborg COWI AB Skärgårdsgatan 1, Göteborg Postadress: Box 12076, 402 41 GÖTEBORG Telefon: 010-850 10

Läs mer

Detaljplan för Plåten 1, Oskarshamns kommun, Kalmar län. Planbeskrivning SAMRÅDSHANDLING. Kalmar januari 2008 VATTEN OCH SAMHÄLLSTEKNIK AB.

Detaljplan för Plåten 1, Oskarshamns kommun, Kalmar län. Planbeskrivning SAMRÅDSHANDLING. Kalmar januari 2008 VATTEN OCH SAMHÄLLSTEKNIK AB. Detaljplan för Plåten 1, Oskarshamns kommun, Kalmar län Planbeskrivning Kalmar januari 2008 VATTEN OCH SAMHÄLLSTEKNIK AB SAMRÅDSHANDLING Dnr: - 2 - SAMRÅDSHANDLING PLANBESKRIVNING HANDLINGAR De handlingar

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING

ANTAGANDEHANDLING Detaljplan för Kv BÅTEN 1 och 8 m fl i Ulricehamn, Ulricehamns kommun Västra Götalands län Upprättad den 16 januari 2008 MILJÖ- OCH SAMHÄLLSBYGGNADSKONTORET ANTAGANDEHANDLING 08-02-05 ANTAGANDEHANDLING

Läs mer

Kronogården, Ale Geoteknisk undersökning: PM till underlag för detaljplan

Kronogården, Ale Geoteknisk undersökning: PM till underlag för detaljplan Beställare: ALE KOMMUN 449 80 ALAFORS Beställarens representant: Åsa Lundgren Konsult: Uppdragsledare Handläggare Norconsult AB Box 8774 402 76 Göteborg Bengt Askmar HannaSofie Pedersen Uppdragsnr: 101

Läs mer