Kilbergsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kilbergsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling"

Transkript

1 Kilbergsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleklass och skola Läsår: 2015/2016

2 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass och skola a för planen Rektor tillsammans med all personal. Vår vision Att alla barn på vår skola ska känna sig trygga. Utifrån detta huvudmål arbetar pedagogerna i år extra mycket med att motverka alla sorters kränkningar. Planen gäller från Planen gäller till Läsår 2015/2016 Elevernas delaktighet Värdegrundsjobb i alla klasser. Representanter från varje klass i trygghetsgruppen, de kartlägger årligen otrygga platser på skolan. Elevrådet finns som forum att lyfta elevers frågor minst tre träffar per termin. Vårdnadshavarnas delaktighet Föräldrar hänvisas till hemsidan för information kring likabehandlingsplanen och inkommer med åsikter till barnets klasslärare. Personalens delaktighet Diskuterar planen under arbetsplatsträffar. Hålla den vid liv i vardagsarbetet och utvärdera vid träffar i arbetslag vid behov. Förankring av planen Planen kommer att finnas tillgänglig på hemsidan. Den kommer att presenteras av pedagogerna för eleverna på skolan.

3 Utvärdering Beskriv hur fjolårets plan har utvärderats Utvärdering och redigering av planen har skett med den pedagogiska personalen. Delaktiga i utvärderingen av fjolårets plan All pedagogisk personal på APT vid två tillfällen under hösten Resultat av utvärderingen av fjolårets plan 92,6% av eleverna trivs för det mesta i skolan. 94,4% av eleverna trivs med sina klasskamrater. 91,4% av eleverna känner sig trygg på skolan. 79,1% av eleverna upplever att de inte blivit kränkt av någon elev på skolan. 91% vet vad de ska kunna för att nå målen i skolan. 89% vet hur det går för dem i skolan. 98,8% tycker att lärarna har förväntningar på att de ska klara att nå målen i alla ämnen. Utifrån de kommentarer som gjorts i enkäten ser vi att många av kränkningarna skett inom två klasser. Det har gjorts åtgärder utifrån detta och dagsläget är mycket bättre och lugnare. Skolan väljer ändå att fortsätta arbeta med målet trygghet i form av nolltolerans och extra satsning mot kränkningar. Årets utvärdering tillsammans med personalen visar på att de gör saker i vardagen. Under läsåret 2015/2016 kommer en extra insats för tryggheten att göras, vi kommer tillsammans ha ett stort mål och det är trygghet för alla. I detta arbete kommer även vaktmästare, städpersonal och bespisningspersonal att involveras. Årets plan ska utvärderas senast Beskriv hur årets plan ska utvärderas Tillsammans med personal, i EHT och genom elevernas enkätsvar. för att årets plan utvärderas Rektor tillsammans med personalen.

4 Främjande insatser Främja likabehandling oavsett sexuell läggning Områden som berörs av insatsen Sexuell läggning Att alla elever accepterar att människor är olika och att det är en rättighet att vara det. Vi följer upp vårt arbete via enkät, diskussioner med elever och arbetslagsträffar någon gång varje läsår. Insats Vi har en öppen diskussion när det gäller kärlek och sexualitet, hetero/ homo/bi/trans. Vi pratar om hur olika familjer kan se ut. Vi har noll-tolerans när det gäller verbala kränkningar. Vi pratar om dessa ords betydelse med barnen. Alla får se ut eller vara hur och vem man vill. Alla på skolan Pågående hela läsåret Främja likabehandling oavsett funktionsnedsättning Områden som berörs av insatsen Funktionsnedsättning Alla elever ska behandlas lika utifrån sina förutsättningar. Vi följer upp vårt arbete via enkät, diskussioner med elever och arbetslagsträffar någon gång varje läsår. Insats Den fysiska miljön är tillrättalagd med handikapptoaletter, ramper, skötrum, hörselslingor, automatiska dörröppnare på flera ställen. Vi gör schemaanpassningar, gruppindelningar, lokalanpassningar, samt placering i klassrum. Vi använder oss av hjälpmedel som t ex datorer

5 och paddor. Vi tillrättalägger utedagar och skoldagar för att alla elever ska kunna vara med. Vi förbereder elever så att nya moment och förändringar ska gå så smidigt som möjligt. Vi har samtal om människors lika värde och elevers olika behov. Pedagogisk personal Pågående hela året. Främja likabehandling oavsett kön, könsidentitet eller könsuttryck. Områden som berörs av insatsen Kön och Könsidentitet eller könsuttryck Alla ska bli lika behandlade oavsett kön. Vi följer upp vårt arbete via enkät, diskussioner med elever och arbetslagsträffarna någon gång varje läsår. Insats Personalen bemöter eleven som individ och inte beroende på kön genom att prata om att alla får se ut och vara som man vill. "Man duger som man är". Vi skapar förutsättningar för eleverna att utveckla sina förmågor och intressen utan att begränsas av stereotypa könsroller genom att ha diskussioner om allas lika värde i klasserna. Vi ger alla talutrymme. Pedagogerna och alla vuxna på skolan. Pågår hela läsåret.

6 Främja likabehandling oavsett etnisk tillhörighet. Områden som berörs av insatsen Etnisk tillhörighet Alla på skolan behandlas lika oavsett etnisk tillhörighet. Vi följer upp vårt arbete via enkät, diskussioner med elever och på arbetslagsträffar någon gång varje läsår. Insats Vi diskuterar de geografiska områdena i världen. Hemspråkslärarna berättar om erfarenheter från sina hemländer i klasser efter behov. Vi erbjuder studiehandledning och modermålsundervisning. Vi pratar om alla människors lika värde. Pedagogerna Pågår hela läsåret. Främja likabehandling oavsett religion eller annan trosuppfattning Områden som berörs av insatsen Religion eller annan trosuppfattning Alla elever ska känna till att vi har religionsfrihet och vad detta innebär. Vi följer upp vårt arbete via enkät, diskussioner med elever och på arbetslagsträffar någon gång varje läsår. Insats När vi pratar om svenska traditoner lyfter vi även andra religioners traditioner och då är de oftast kopplat till en eller flera elever i klassen. Vi pratar i klasserna om att alla människor har rätt till sin egen tro. Vi jämför olika religioner på olika sätt utifrån barnens ålder. Även olika matkulturer disskuteras. Vi pratar öppet och tydligt om varför några barn har exempelvis slöja.

7 Pedagogerna Pågår hela läsåret. Främja likabehandling oavsett ålder. Områden som berörs av insatsen Ålder Ingen elev ska utsättas för diskriminering eller trakasserier utifrån sin ålder. Vi utvärderar genom elevenkät, diskussioner med elever och arbetslagsträffar någon gång per läsår. Insats Vi anpassar verksamheten utifrån barnets kunskapsutveckling. Vi har ibland gemensamma dagar eller temadagar med åldersblandade grupper exempelvis brännbollsdagen och friluftsdagar. Vi pratar om att vi är olika och behöver mer eller mindre tid att lära oss. Pedagogerna Pågående hela läsåret. Motverka kränkande behandling Områden som berörs av insatsen Kränkande behandling Ingen elev ska bli utsatt för kränkande behandling på vår skola.

8 Vi utvärderar genom trygghetsgruppen, enkät, klassråd och diskussioner med elever, föräldrar och på arbetslagsträffar kontinuerligt. Kränkningar tas upp som stående punkt på EHT. Insats Vi har en trygghetsgrupp bestående av vuxna och 1-2 elever från varje klass som träffas regelbundet för att motverka kränkningar och utanförskap på skolan. Vi använder böcker, bilder och filmer som diskussionsunderlag för att diskutera hur vi är mot varandra i klassernas värdegrundsarbete. Vi reagerar och agerar vid kränkningar. Ständiga diskussioner med eleverna. Pedagogerna och alla vuxna på skolan. Pågående hela läsåret.

9 Kartläggning Kartläggningsmetoder Regelbundna samtal med elever, föräldrar, fritidsråd och elevhälsoteam. Trygghetsgruppen utför trygghetsvandring och återkopplar till lärarlaget. Elevråd för att eleverna ska demokratiskt kunna påverka och utvärdera. Kränkningsblanketter. Elevernas närvaro följs upp enligt kommunens riktlinjer. Enkäter erbjuds alla barn. Områden som berörs i kartläggningen Kränkande behandling, Kön, Könsidentitet eller könsuttryck, Etnisk tillhörighet, Religion eller annan trosuppfattning, Funktionsnedsättning, Sexuell läggning och Ålder Hur eleverna har involverats i kartläggningen Trygghetsgruppen har kartlagt områden på skolgården och i lokalerna som känns otrygga bl.a med hjälp av en karta över skolområdet. Elevrådet jobbar med skolans regler. En stående punkt på klassrådet ska vara hur vi har det i klassen. Eleverna besvarar kommunenkäten om trivsel på skolan. Hur personalen har involverats i kartläggningen Personalen dokumenterar konfliktsituationer eller andra händelser av liknande karaktär. Personalen anmäler kränkningsärenden till kurator och dokumenterar. Rektor har utvärderingssamtal med elevrådet för att få information om stämningen på skolan och om händelser som av eleverna upplevs som kränkande behandling och diskriminering. Resultat och analys Vi har via enkäten identifierat att många elever (34st) upplever sig kränkta av varandra. Åtgärder i form av tjejsnack/killsnack, kuratorssamtal, rektor i klassen, möten med föräldrar samt andra insatser har gjort att stämningen på skolan upplevs som lugnare av lärare, detta kommer även att utvärderas i enkäten till våren.

10 Förebyggande åtgärder Gemensamma regler för alla Områden som berörs av åtgärden Kränkande behandling, Kön, Könsidentitet eller könsuttryck, Etnisk tillhörighet, Religion eller annan trosuppfattning, Funktionsnedsättning, Sexuell läggning och Ålder Alla elever på vår skola ska trivas. Vi följer upp genom att se i enkäten att fler säger att de är trygga och trivs på Kilbergsskolan. Åtgärd Vi har gemensamma regler så att det blir lättare att agera som att "Alla barn är allas barn". 1. Klasserna tar fram elevernas förslag på regler under första veckan och dessa revideras på klassråd. 2. Reglerna processas i klasserna. Reglerna vi kom fram till på Kilbergsskolan blev följande: - Du ska använda hjälm när du åker kickbike/skateboard och är på kulle eller isen. - Du ska vara schysst kompis och använda ett trevligt språk och sätt mot andra. - Alla ska ha någon att vara med, ingen får lämnas ensam. - Du får bara kasta snöboll på anvisad plats. Reglerna ska finnas i varje klassrum på tavlan. Motivera åtgärd 2015 trivs 92% av eleverna för det mesta på skolan. Vi vill höja trivseln ytterligare bland eleverna. Gemensamma regler på skolan anser vi vara en av delarna som gemensamt skapar trygghet och förhållningssätt hos både barn och vuxna. Alla tillsammans med rektor Pågående arbete under hela året

11 Trygghet Områden som berörs av åtgärden Kränkande behandling Alla elever ska känna sig trygga på skolan, ingen ska känna sig kränkt. Vi följer upp genom att se i enkäten att fler säger att de är trygga och inte känner sig utsatta för kränkningar på Kilbergsskolan. Åtgärd Hela skolan arbetar för trygghet. Stor satsning på kränkningsärenden från all personal under 2015/2016. Arbete med Morgans mission. Samt extra uppmärkssamhet mot språkbruket i skolan. Rektor ger uppdrag till vaktmästare att gå igenom toaletterna för att sätta in hakar som komplement till låsen för att öka tryggheten för eleverna. Motivera åtgärd Enkäten visar att 91,4% av eleverna VT 2015 känner sig trygga på skolan. Endast 79,1% av eleverna har inte blivit kränkta av andra elever. 7 elever nämner toaletterna i fria kommentarer om vart de känner sig otrygga, främst för att de kan låsas upp utifrån. All personal Pågående hela läsåret Arbetsro och miljö Områden som berörs av åtgärden Att alla ska känna studiero på skolan. Vi följer upp genom att se i enkäten att fler säger att de har studiero på Kilbergsskolan.

12 Åtgärd Fler frågor och enkäter kring detta för elever, elevråd och föräldrar. Klassrumsbesök av rektor. Kollegialt lärande av bra exempel. Prio kommer att starta på skolan VT 2016 och rektor har valt att ta upp detta som ett av våra förbättringsområden. Motivera åtgärd 78,6% uppger VT 2015 att de har studiero. Rektor och pedagoger Pågående hela läsåret

13 Rutiner för akuta situationer Policy Alla inom skolan ska verka för ett avståndstagande från trakasserier, kränkningar och diskriminering. Vi vill eftersträva en miljö som präglas av ömsesidig respekt där eleverna känner sig trygga och blir bekräftade. Rutiner för att tidigt upptäcka trakasserier och kränkande behandling Upptäcka kränkningar ska uppmärksammas direkt! Arbetet genomförs enligt vår handlingsplan vid ärenden. Vid utvecklingssamtal och andra föräldrar eller elevsamtal pratar vi om hur eleven trivs och mår på vår skola. Vi har schema för rastvärdar som täcker alla raster. Vi har bussvaktsschema som täcker upp när skoldagen är slut. Vi genomför elevenkäter omkring trygghet varje år. Personal som elever och föräldrar kan vända sig till Om kränkning eller trakasserier skett kan eleven eller vårdnadshavaren vända sig till närmaste vuxen. Det kan vara klassläraren, annan lärare, kurator, skolsköterska, rektor eller annan vuxen som eleven känner sig trygg med. Rutiner för att utreda och åtgärda när elev kränks av andra elever 1. Den personal som upptäcker kränkningar skall genast ingripa. Läraren startar en utredning tillsammans med annan vuxen på skolan, de är sedan ansvariga för ärendet. Ta reda på alla fakta. När, var, hur och vilka. Fråga eventuella vittnen. Anmäl ärendet till kurator som sen informerar huvudmannen. 2. Tala med den som utsatts för trakasseri eller kränkning. 3. Tala sedan med den/de som utfört kränkningen. Först ledaren och sen eventuella medhjälpare. Förklara att kränkningar inte accepteras och inte heller får förekomma enligt lag, och att de genast ska upphöra. Gör upp en plan för hur detta ska gå till. Vad kan den som kränkt göra för att ändra sitt beteende? Fordra konkreta förslag! 4. Kontakta inblandade elevers vårdnadshavare och berätta om vad som hänt och vad som nu beslutats och hur vi arbetar vidare i ärendet. 5. Uppföljande samtal hålls. Vid behov kontaktas vårdnadshavarna för att delges information om hur det gått. 6. Ärendet avslutas när den utsatta eleven anser att ärendet är utagerat och situationen känns bra. Dokumentationen skickas till kurator för arkivering och vidare information om ärendet till huvudmannen. 7. Tänk på att erbjuda stödjande samtal till såväl den utsatte och till den som utsätter andra för trakasserier eller kränkningar. Om trakasserierna eller kränkningarna ändå inte upphör: 8. Kallas de elever som trakasserat eller kränkt, tillsammans med vårdnadshavare till ett möte där rektor betonar allvaret i situationen. En eventuell handlingsplan/åtgärdsprogram upprättas för att komma till rätta med problemet. 9. Handlingsplanen/åtgärdsprogrammet följs upp under ett uppföljande möte. 10. Om kränkningarna eller trakasserierna ändå inte upphört vidtas ytterligare åtgärder, t ex kontakt med andra myndigheter som socialtjänst, BUP, HAB eller polis. I sista hand diskuteras skolbyte för eleven. Rutiner för att utreda och åtgärda när elev kränks av personal 1. Den som först får kännedom om händelsen anmäler omedelbart till rektor. 2. Rektor anmäler händelsen till sin närmaste chef/förvaltning. 3. Vårdnadshavare informeras skyndsamt. för att detta sker är rektor. 4. Förvaltningen beslutar vem som ska utreda händelsen och hur den ska utredas och följas upp. Åtgärder som sätts in bör leda till långsiktiga lösningar. Det bör alltid övervägas om åtgärder också ska vidtas i syfte att förändra strukturer och förhållanden på grupp- och

14 verksamhetsnivå. I fall av allvarliga kränkningar/trakasserier avgör rektor tillsammans med sin chef, om ärendet kräver disciplinära åtgärder eller ska anmälas till annan myndighet. Den anställde får information om rätten till fackligt stöd. Åtgärderna dokumenteras. Om åtgärderna inte är tillräckliga kan elev och vårdnadshavare vända sig till Barn- och elevombudsmannen ( eller Diskrimineringsombudsmannen ( Rutiner för uppföljning Vid alla kränkningsärenden sker uppföljning kontinuerligt. Ärendet avslutas först när den utsatta eleven anser att ärendet är utagerat och situationen känns bra. Rutiner för dokumentation Vi använder oss av kommunens kränkningsblankett som skickas till rektor för arkivering när ärendet är avslutat. Rektor informerar huvudmannen. Kuratorn utvärderar ärendena årligen för att se eventuella mönster. Ansvarsförhållande Den personal som upptäcker kränkningen skall genast ingripa. De två vuxna som håller i ärendet ansvarar för att handlingsplanen följs, att rektor och föräldrar informeras, kränkningsblanketten fylls i och att uppföljning sker.

Kilbergsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Kilbergsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Kilbergsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleklass och skola Läsår: 2017/2018 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Kilbergsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Kilbergsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Kilbergsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Fritidshemmet, förskoleklass och skola Läsår: 2018/2019 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Kilbergsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Kilbergsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Kilbergsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleklass och skola Läsår: 2014/2015 Rektor: Per Fröderberg Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

Arbråskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Arbråskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Arbråskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen F-9 Läsår 2017/2018 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen F-9 a för planen Rektor

Läs mer

Knappekullaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Knappekullaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Knappekullaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: skolenhet 1 (F-1 åk 2, fritidshemmet grundsärskolan) och skolenhet 2 (åk 3, fritidshemmet,

Läs mer

Arbråskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Arbråskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Arbråskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen F-9 Läsår 2015/2016 1/10 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen F-9 a för planen

Läs mer

Mo skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Mo skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Mo skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass, skola, fritidshem a för planen Rektor Vår vision Mo Skola ska genomsyras

Läs mer

Lillboskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Lillboskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Lillboskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen fritidshem, förskoleklass och skola Läsår 2015/2016 1/9 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Mo skolas plan mot diskriminering och kränkande behandlings plan mot diskriminering och kränkande behandling

Mo skolas plan mot diskriminering och kränkande behandlings plan mot diskriminering och kränkande behandling Mo skolas plan mot diskriminering och kränkande behandlings plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass, skola årskurs 1-5 och fritidshem Läsår

Läs mer

Söndrebalgs skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Söndrebalgs skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Söndrebalgs skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola/Skolbarnomsorg Läsår: 2015-2016 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av

Läs mer

Krungårdsskolan F-6s plan mot diskriminering och kränkande behandling

Krungårdsskolan F-6s plan mot diskriminering och kränkande behandling Krungårdsskolan F-6s plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola åk F-6 samt fritidshem Läsår 2015/2016 1/8 Grunduppgifter Verksamhetsformer som

Läs mer

Stora Dalslundskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Stora Dalslundskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Stora Dalslundskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola årskurs 4-9 samt fritidshem 1/8 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Förskolan Fjällripans plan mot diskriminering och kränkande behandling 2015

Förskolan Fjällripans plan mot diskriminering och kränkande behandling 2015 Förskolan Fjällripans plan mot diskriminering och kränkande behandling 2015 Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskolan/Fritidshemmet Fjällripan Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Mogärdeskolan F-6

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Mogärdeskolan F-6 2014-12-01 Plan mot diskriminering och kränkande behandling Mogärdeskolan F-6 Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola F-6 och fritidshemmet Läsår: 2014/2015 Planen gäller till 2015-11-30 Vetlanda

Läs mer

Sjukhusundervisningen Östersund Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Sjukhusundervisningen Östersund Plan mot diskriminering och kränkande behandling Sjukhusundervisningen Östersund Plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Särskild undervisning vid sjukhus Läsår: 2017/2018 Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

Rengsjöskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling. Gun-Marie Tyve Rektor

Rengsjöskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling. Gun-Marie Tyve Rektor Rengsjöskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Gun-Marie Tyve Rektor 2014-03-27 1 Plan mot diskriminering och kränkande behandling för Rengsjöskolans förskoleklass- åk 6 och Fritidshem.

Läs mer

Sätra skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Sätra skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Sätra skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass, grundskola 1-6, fritidshem. 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Rossö skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Rossö skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Rossö skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleklass - åk 6 samt fritidshemmet Läsår: 2016/2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Särskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundsärskola åk 1-9

Särskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundsärskola åk 1-9 Särskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundsärskola åk 1-9 År: 2016 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundsärskola

Läs mer

Nävertorp grundsärskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Nävertorp grundsärskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Nävertorp grundsärskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Nävertorp grundsärskola och fritidshem Läsår: 2015/2016 Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

F-6 på Granbergsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: F-6

F-6 på Granbergsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: F-6 F-6 på Granbergsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: F-6 Läsår: 2015/2016 1 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen F-6 a för

Läs mer

Rengsjö skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling

Rengsjö skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Rengsjö skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass, årskurs 1-6, fritids. Läsår 2015/2016 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

Broängsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola F-9 samt fritidshem Läsår: 2015

Broängsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola F-9 samt fritidshem Läsår: 2015 Broängsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola F-9 samt fritidshem Läsår: 2015 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Kärda skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Kärda skola och fritidshem

Kärda skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Kärda skola och fritidshem Kärda skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Kärda skola och fritidshem Läsår: 2016 2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Paradisskolans plan mot diskriminering och kränkande Behandling

Paradisskolans plan mot diskriminering och kränkande Behandling Paradisskolans plan mot diskriminering och kränkande Behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen förskoleklass, grundskola F-9, fritidshem Läsår 16/17, 17/18 Grunduppgifter Verksamhetsformer som

Läs mer

Bredaryds skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling

Bredaryds skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Bredaryds skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola, förskoleklass och fritidshem Läsår: 2017-2018 Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

Granbergs Fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling

Granbergs Fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Granbergs Fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Fritidshem Läsår: 2015/16 1 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Fritidshem

Läs mer

Vallsta Fritidshem, plan mot diskriminering och kränkande behandling. Gunnel Wahlstedt Rektor 2014-03- 27

Vallsta Fritidshem, plan mot diskriminering och kränkande behandling. Gunnel Wahlstedt Rektor 2014-03- 27 Vallsta Fritidshem, plan mot diskriminering och kränkande behandling Gunnel Wahlstedt Rektor 2014-03- 27 1 Plan mot diskriminering och kränkande behandling Vallsta Fritidshem Ansvariga för planen Planen

Läs mer

Celsiusskolan 7-9s plan mot diskriminering och kränkande behandling

Celsiusskolan 7-9s plan mot diskriminering och kränkande behandling Celsiusskolan 7-9s plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola Läsår 2015/2016 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola

Läs mer

Nygårdsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Nygårdsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Nygårdsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass, skola åk 1-3, fritidshem Läsår 2015/2016 1/10 Grunduppgifter Verksamhetsformer som

Läs mer

Stråtjära skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling

Stråtjära skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Stråtjära skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Stråtjära F-6 och fritidshem Läsår: 2017/2018 Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

Ahla skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Ahla skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Ahla skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen F-3, Fritids Läsår 2014-2015 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen F-3, Fritids

Läs mer

Söderbymalmsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Söderbymalmsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Söderbymalmsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen åk 7-9 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen åk 7-9 Ansvariga för planen

Läs mer

Borbackas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Borbackas plan mot diskriminering och kränkande behandling Borbackas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: F-6 samt fritidshem Läsår: 2017/2018 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen F-6 samt

Läs mer

Plan för likabehandling, mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling

Plan för likabehandling, mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling OVANÅKERS KOMMUN 2016-09-30 Barn- och utbildning Rotebergs skola Chris Sommar Plan för likabehandling, mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling Vår målsättning: Alla ska trivas i skolan.

Läs mer

Lekebergsskolan 7-9s plan mot diskriminering och kränkande behandling

Lekebergsskolan 7-9s plan mot diskriminering och kränkande behandling Lekebergsskolan 7-9s plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola 2017/2018 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola Ansvariga

Läs mer

Knappekullaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Knappekullaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling LERUM2000, v2.1, 2013-02-21 1 (13) Lärande Knappekullaskolan Skolenhet 1 och 2 Knappekullaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: skolenhet 1

Läs mer

Förskolan Regnbågens plan mot diskriminering och kränkande behandling

Förskolan Regnbågens plan mot diskriminering och kränkande behandling Förskolan Regnbågens plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet Läsår: 2015/16 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Skolenhet Parkskolan 4-9

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Skolenhet Parkskolan 4-9 Plan mot diskriminering och kränkande behandling 2018 Skolenhet Parkskolan 4-9 Innehållsförteckning Grunduppgifter... 4 Verksamhetsformer som omfattas av planen... 4 Vår vision... 4 Planen gäller från

Läs mer

Furutorpskolan 7-9. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola åk 7-9 Ansvarig för planen: Rektor Johan Johansson

Furutorpskolan 7-9. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola åk 7-9 Ansvarig för planen: Rektor Johan Johansson 1(7) Datum 2015-08-03 Handläggare Rektor Johan Johansson Barn- och utbildningsförvaltningen 0451-26 77 95 johan.johansson@hessleholm.se Plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Furutorpskolan

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling, Withalaskolan

Plan mot diskriminering och kränkande behandling, Withalaskolan 1 (9) Plan mot diskriminering och kränkande behandling, Withalaskolan Dokumenttyp: Handlingsplan Beslutad av: Rektor (2018-09-01) Gäller för: Withalaskolan Giltig fr.o.m.: 2018-09-01 Dokumentansvarig:

Läs mer

Rengsjö förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Rengsjö förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Rengsjö förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Läsår 2018/2019 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola

Läs mer

Granbergsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Granbergsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Granbergsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Granbergsskolan 7-9 Läsår: 2015/16 1 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Forssaängskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Forssaängskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Forssaängskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: förskoleklass, grundskola och fritidshem Läsår: 2016/2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer som

Läs mer

Centralskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Centralskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Barn- och utbildningsförvaltningen Centralskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Årskurs 4-9 Läsår: 15/16 Innehåll Grunduppgifter... 3 Utvärdering... 4 Främjande insatser... 5 Kartläggning...

Läs mer

Withalaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling.

Withalaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling. Läsåret 2015/2016 Dokumentsansvarig och godkänd av; Magnus Maars, rektor. magnus.maars@vetlanda.se Withalaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling. Läsår 2015/2016 Upprättad i augusti 2015

Läs mer

Charlottenborgsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Charlottenborgsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Charlottenborgsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Denna plan gäller för all verksamhet vid Charlottenborgsskolan - förskoleklass,

Läs mer

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Skolans namn Planen gäller Furuskolan F-6 samt fritidshemmet Från 201709 till 20180630. Verksamhetsformer som omfattas av planen Skola och fritidshem

Läs mer

Olympiaskolan LIKABEHANDLINGSPLAN

Olympiaskolan LIKABEHANDLINGSPLAN LIKABEHANDLINGSPLAN Olympiaskolan Plan för att främja lika rättigheter och möjligheter samt förebygga och åtgärda diskriminering, trakasserier och kränkande behandling Gäller januari 2018 till september

Läs mer

Stenkyrka skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling

Stenkyrka skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Stenkyrka skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola F-6 och fritidshem Ansvariga för planen All personal

Läs mer

Ljungdalaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Ljungdalaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Ljungdalaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleklass och Grundskola upp till årskurs 6 Läsår: 2014/2015 Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Österstad skola och fritidshem

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Österstad skola och fritidshem Plan mot diskriminering och kränkande behandling Österstad skola och fritidshem 2017-2018 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass årskurs 1-4 och fritidshem Ansvariga för

Läs mer

Hammargärdets plan mot diskriminering och kränkande behandling

Hammargärdets plan mot diskriminering och kränkande behandling Hammargärdets plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola, förskoleklass och fritidshem. Läsår: 16/17 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Likabehandlingsplan Revinge skola

Likabehandlingsplan Revinge skola Likabehandlingsplan Revinge skola Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass, skola och fritidshem Läsår 2016 / 2017 1/8 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass,

Läs mer

Likabehandlingsplan. Hagabodaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Likabehandlingsplan. Hagabodaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Likabehandlingsplan Hagabodaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling 2014/2015 1 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Rektor, all personal, elever samt vårdnadshavare

Läs mer

Norra skolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Norra skolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Norra skolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen F-6 samt förberedelseklass och fritidshem Ansvariga för planen Rektor Marianne Henrikson

Läs mer

Apladalsskolans plan mot diskriminering, trakasserier och/eller kränkande behandling LÅ

Apladalsskolans plan mot diskriminering, trakasserier och/eller kränkande behandling LÅ Apladalsskolans plan mot diskriminering, trakasserier och/eller kränkande behandling LÅ 2018 2019 Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskolan Ansvariga för planen Rektor är ansvarig för att planen

Läs mer

Långåsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Långåsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Långåsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola, förskoleklass och fritidshem Läsår 2016-2017 Grunduppgifter Ansvariga för planen Rektor

Läs mer

Klockargårdens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Klockargårdens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Klockargårdens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola 1-5år 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola 1-5år

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling. Skolenhet Parkskolan 7-9

Plan mot diskriminering och kränkande behandling. Skolenhet Parkskolan 7-9 Plan mot diskriminering och kränkande behandling Skolenhet Parkskolan 7-9 Innehållsförteckning Grunduppgifter... 4 Verksamhetsformer som omfattas av planen... 4 Vår vision... 4 Planen gäller från och med...

Läs mer

Hanahöj och Hångers rektorsenhet. Hånger skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling

Hanahöj och Hångers rektorsenhet. Hånger skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Hanahöj och Hångers rektorsenhet Hånger skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Läsår: 2018/2019 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola och fritidshem

Läs mer

Stentägtskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Stentägtskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Stentägtskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleklass, grundskola 1-3, fritidshem Läsår: 2016/2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer som

Läs mer

Skee skola och fritidshem Strömstads plan mot diskriminering och kränkande behandling

Skee skola och fritidshem Strömstads plan mot diskriminering och kränkande behandling Skee skola och fritidshem Strömstads plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola 1 6, fritidshem och förskoleklass Läsår: 2017/2018 Grunduppgifter

Läs mer

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Skolans namn Planen gäller Stenbocksskolan Från jan till dec. Verksamhetsformer som omfattas av planen Åk 7-9 Ansvariga för planen Elevernas

Läs mer

Regnbågens Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Regnbågens Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Regnbågens Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Läsår 2016/2017 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Skolans namn Planen gäller Furuskolan F-6 samt fritidshemmet Från 201809 till 20190630. Verksamhetsformer som omfattas av planen Skola och fritidshem

Läs mer

Apladalsskolans plan mot diskriminering, trakasserier och/eller kränkande behandling läsåret

Apladalsskolans plan mot diskriminering, trakasserier och/eller kränkande behandling läsåret Apladalsskolans plan mot diskriminering, trakasserier och/eller kränkande behandling läsåret 2019 2020 Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskolan Ansvariga för planen Rektor är ansvarig för att

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Storängsparkens förskola. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Storängsparkens förskola. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Plan mot diskriminering och kränkande behandling Storängsparkens förskola Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Läsår: 2016/2017 Grunduppgifter Ansvariga för planen Pedagog Anette Andersson

Läs mer

Hagaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Hagaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Hagaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen förskoleklass, grundskola 1-6 och fritidshem Läsår 2017/2018 1/9 Grunduppgifter Verksamhetsformer som

Läs mer

Älgarås skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Älgarås skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Älgarås skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola F-6 Läsår: 2018/19 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola

Läs mer

Dackeskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Dackeskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Dackeskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola årskurs 4-9 Ansvarig för planen Johan Wingren - Rektor Vår vision Dackeskolans

Läs mer

Birgittaskolan2/IVAS plan mot diskriminering och kränkande behandling

Birgittaskolan2/IVAS plan mot diskriminering och kränkande behandling Birgittaskolan2/IVAS plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Gymnasieskolan Läsår 2015/16 1/9 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Gymnasieskolan

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling. Regnbågen

Plan mot diskriminering och kränkande behandling. Regnbågen Plan mot diskriminering och kränkande behandling Regnbågen Innehållsförteckning Grunduppgifter... 4 Verksamhetsformer som omfattas av planen... 4 Vår vision... 4 Planen gäller från och med... 4 Planen

Läs mer

PRAKTISKA KIRUNA. Giltighet 2012-09-01 2013-06-10

PRAKTISKA KIRUNA. Giltighet 2012-09-01 2013-06-10 PRAKTISKA KIRUNA Giltighet 2012-09-01 2013-06-10 1 Innehållsförteckning 1. Inledning & Syfte... 3 2. Förbud mot diskriminering och kränkande behandling... 3 3. Vision mot kränkande behandling... 3 4. Delaktighet...

Läs mer

Lidåkers fritidshem PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING. Anna-Karin Florberger Rektor 150930

Lidåkers fritidshem PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING. Anna-Karin Florberger Rektor 150930 Lidåkers fritidshem PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING Anna-Karin Florberger Rektor 150930 Sidan 2 av 6 Lidåkers fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling 15/16 Grunduppgifter

Läs mer

Praktiska Västerås plan mot diskriminering och kränkande behandling

Praktiska Västerås plan mot diskriminering och kränkande behandling Praktiska Västerås plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Gymnasieskola Ansvariga för planen Rektor ansvarar för att det varje år upprättas

Läs mer

Långängskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Skola, förskoleklass och fritidshem

Långängskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Skola, förskoleklass och fritidshem Långängskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Skola, förskoleklass och fritidshem Läsår: 2017/2018 1.Grunduppgifter 1.1 Verksamhetsformer som

Läs mer

Kilbergets förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Kilbergets förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Kilbergets förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Läsår: HT2016/VT2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola

Läs mer

Råssnässkolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Råssnässkolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Råssnässkolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola, förskoleklass, fritidshem samt särskola. Ansvariga för planen: Rektorerna

Läs mer

Fiskens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Fiskens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Fiskens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Läsår: Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola Ansvariga för

Läs mer

2015 Öjeskolan plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola åk 3-9

2015 Öjeskolan plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola åk 3-9 2015 Öjeskolan plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola åk 3-9 År 2015 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola åk

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Sankt Anna förskola, skola och fritidshem

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Sankt Anna förskola, skola och fritidshem Plan mot diskriminering och kränkande behandling Sankt Anna förskola, skola och fritidshem Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola, skola och fritidshem Läsår: 2016/2017 Grunduppgifter Ansvariga

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Plan mot diskriminering och kränkande behandling Stråtjära skola F - 6 och fritidshem Läsår: 2015 2016 Vår skola ska kännetecknas av en trygg, stimulerande och lustfylld skoloch lärandemiljö där alla känner

Läs mer

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Skolans namn Planen gäller Stackgrönnanskolan Från 181001 till 191001. Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass, skola och fritidshem

Läs mer

Gårdby skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling

Gårdby skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Gårdby skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Skola och fritidshem Läsår: 2014/2015 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Fäbogårdens förskola Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Fäbogårdens förskola Plan mot diskriminering och kränkande behandling Fäbogårdens förskola Plan mot diskriminering och kränkande behandling 2015-2016 1 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Ansvarig för planen: Erja Svensson, förskolechef Vår

Läs mer

Fiskens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Fiskens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Fiskens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Arbetsår: 2018/2019 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola

Läs mer

Hagaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Hagaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Hagaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen förskoleklass, grundskola 1-6 och fritidshem Läsår 2018/19 1/9 Grunduppgifter Verksamhetsformer som

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling i förskolan

Plan mot diskriminering och kränkande behandling i förskolan Plan mot diskriminering och kränkande behandling i förskolan Brunnsnäs förskola Upprättad januari 2014 Ett systematiskt likabehandlingsarbete är ett målinriktat arbete för att främja lika rättigheter och

Läs mer

Förskolan Biets plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola

Förskolan Biets plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Förskolan Biets plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Läsår: 2015/2016 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola Ansvariga

Läs mer

Skee skola och fritidshem Strömstads plan mot diskriminering och kränkande behandling

Skee skola och fritidshem Strömstads plan mot diskriminering och kränkande behandling Skee skola och fritidshem Strömstads plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola 1-6, fritidshem och förskoleklass a för planen Rektor

Läs mer

Ucklumskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Ucklumskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Ucklumskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Skola F-3 och Fritidshem Läsår 15/16 1/9 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Plan mot diskriminering och kränkande behandling Läsåret 2014-15 Lillängets skola och fritidshem Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Skola och fritidshem Ansvariga för planen Skolans

Läs mer

Fritidshemmet Daggkåpans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Fritidshemmet Daggkåpans plan mot diskriminering och kränkande behandling Fritidshemmet Daggkåpans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Skolbarnomsorg/Fritidshem Läsår 2015/2016 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Grindstuskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola F-3 samt fritidsavdelning

Grindstuskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola F-3 samt fritidsavdelning Grindstuskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola F-3 samt fritidsavdelning Läsår: 2016/2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Klockarskogsgården

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Klockarskogsgården Plan mot diskriminering och kränkande behandling 2019 Klockarskogsgården Innehållsförteckning Grunduppgifter... 5 Verksamhetsformer som omfattas av planen... 5 Vår vision... 5 Planen gäller från och med...

Läs mer

Skogskällans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Skogskällans plan mot diskriminering och kränkande behandling Skogskällans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: förskoleklass, skolbarnomsorg, grundskola Läsåret 2018/2019 Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Kyrkenorums Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Kyrkenorums Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Kyrkenorums Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Läsår 2017/2018 1/8 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Norrgårdens plan mot diskriminering och kränkande behandling

Norrgårdens plan mot diskriminering och kränkande behandling Norrgårdens plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Läsår: 2017/2018 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola Ansvariga

Läs mer

Bryggans förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Bryggans förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Bryggans förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola Ansvariga för

Läs mer