Kartingskolan 2019 Förarutbildning Steg

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kartingskolan 2019 Förarutbildning Steg"

Transkript

1 Kartingskolan 2019 Förarutbildning Steg

2 Personlig utrustning Godkänd skyddshjälm Ögonskydd (visir etc) Handskar Skor (högskaftad modell) CIK-FIA homologerad tygoverall Vid förarkurs är kraftig tygoverall godkänd Hjälmkamera inte är tillåtet att montera på förarens personliga utrustning/hjälm vid träning eller tävling.

3 G 10.1 Blå/gul Startflagga/Nationsflagga/Startljus Används normalt för att starta ett heat eller träning. Flaggstart: Flaggan ska vid stående start inte lyftas över huvudhöjd innan alla bilar står stilla på startplattan. Därefter höjs flaggan med en snabb rörelse rakt upp senast inom 10 sekunder. Ljusstart rullande: under mastervarv blinkar det gult för att inför start så lyser lamporna rött när startfältet rullar mot startlinje. När lamporna släcks så går starten. Ljusstart stående: de röda lamporna tänds en och en tills alla är tända, släcks de efter 1-3s och då går starten.

4 G 10.1 Gul flagga/ljus Signal till tävlande att fara föreligger. Omkörning är förbjuden mellan första gula flaggan/ljuset och den plats efter incidenten där grön flagga/ljus visas (eller till hindret passerats, se sportgrensregler). Omkörningsförbudet upphävs vid nästa bemannade postering även om grönflagg/ljus ej har visats på denna postering. Gul flagga visas rörlig, ljus blinkar

5 Det är inte tillåtet att köra om under gul flagga!

6 G 10.1 Gul SLOW tavla Tavlan ska vara minst 600 x 800 mm och texthöjd 400 mm, stapelbredd min 20 mm. Tavlan ska vara gul med den svarta texten SLOW. Visas tillsammans med rörlig gul flagg eller blinkande ljus

7 Neutralisering av kvalheat eller finaler Tävlingsledaren kan besluta att neutralisera ett kvalheat eller final. Denna procedur används när banan är delvis blockerad, eller att förare och funktionärer är i fysisk fara, men omständigheterna inte är sådana för att avbryta kvalheat eller final. Varje varv under neutralisationen kommer att räknas. Flaggor Ljussignal Tävlingsledaren beslutar att neutralisera (blinkande orange/gula lampor vid start tänds) Alla flaggposteringar visar rörliga gula flaggor och SLOW skylt. Det inbyggda Pace Car som består av enkelt blinkande gult ljus och SLOW skylt. Under neutraliseringen - Alla tävlande kartar ska linjera upp bakom den ledande föraren och omkörning är inte tillåtet. Omkörning är endast tillåten om en kart saktar ner på grund utav allvarliga problem. Tävlingsledaren avbryter neutraliseringen (blinkande orange/gula lampor vid start släcks) Tävlingsledaren återstartar heatet - Under neutraliseringen bestämmer ledaren hastigheten, som ska vara reducerad så att fältet samlas upp i en så tät formation som möjligt. Det sista varvet under neutralisation ska SLOW skyltarna fortfarande visas men de gula flaggorna ska visas fast. Det sista varvet under neutralisation ska SLOW skyltarna tas bort. Detta är en signal till förarna att heatet kommer att återstartas nästa gång vid passering av startlinjen. Heatet återstartas med rörlig grön flagga vid startlinjen, acceleration är endast tillåten efter korsat den gula linjen. De gula flaggorna och Pace Car med enkelt SLOW skyltarna kommer blinkande gult ljus ersätts sedan att ersättas med med grönt ljus som visas rörlig grön flagga, som ska maximalt i ett (1) varv. visas maximalt i ett (1) varv. Bandepå - Förarna får köra in i bandepån men får endast köra ut på banan igen efter att tillstånd ges av funktionär. Om heatet avslutas under neutralisering - De ska köra med reducerad hastighet tills de når slutet av formationen bakom den ledande karten. - Förarna får målflagga som vanligt.

8 G 10.1 Grön flagga/ljus Flaggan/ljuset visas rörlig/blinkande och upplyser om att banan är klar. Den visas av posteringen omedelbart efter den postering, där en incident inträffat, som förorsakat gul flagga/ljus.

9 G 10.1 Röd flagga/ljus Rörlig röd flagga/rött blinkande ljus visas vid alla posteringar runt banan när ett beslut att toppa tränings- eller tävlingsheat fattats av tävlingsledningen. Flaggan/ljuset betyder att allt tävlande upphör, omkörningsförbud råder och att förarna under största uppmärksamhet, samtidigt som man är beredd att omedelbart stanna, fortsätter till bandepån eller annan anvisad plats för vidare instruktioner. Flaggan kan även användas i samband med ljusdirigerad stående start.

10 G 10.1 Ljusblå flagga/ljus Visas normalt rörlig och som en upplysning till tävlande att denne är på väg att bli omkörd. Den berörda föraren ska låta den efterföljande karten passera snarast möjligt.

11 G 10.1 Blå med diagonalt röda fält + skylt om möjligt (endast Karting) Gäller varvad förare - kör in i depå vid nästa passering av depåinfart. Flaggan visas före varvning, och om möjligt tillsammans med tävlandes nummer.

12 G 10.1 Vit flagga/ljus Flaggan/Ljuset, som ska visas rörlig/blinkande, upplyser tävlande om att ett fordon rör sig betydligt långsammare inom den sektion där flaggan/ljuset visas.

13 G 10.1 Svart och vit diagonalt delad flagga/ljussignalskylt/observationssignal Flaggan/ljussignalskylt visas orörlig tillsammans med den tävlandes nummer och innebär att den tävlande är under observation och kan komma att bestraffas. Den tävlande får fortsätta heatet men ska direkt efter heatet ta kontakt med tävlingsledning för meddelande om anledning av visad flagga/ljussignalskylt.

14 G 10.1 Svart flagga Flaggan/ljussignalskylten visas orörlig tillsammans med den tävlandes nummer för förseelser under pågående heat. Den tävlande ska ovillkorligen köra in i bandepå/anvisad plats till av tävlingsledningen anvisad plats för information om straffsats.

15 G 10.1 Svart flagga med orange 40 cm runt fält/ljussignalskylt/teknisk signal Flaggan/ljussignalskylten visas orörlig tillsammans med den tävlandes nummer. Används för att informera förare att dennes bil har ett tekniskt fel som kan vara en fara för föraren och/eller medtävlande samt att denne måste stanna på sin bandepåplats före nästa varv. När problemet åtgärdats och besiktningschef (chefstekniker) eller biträdande d:o gett klartecken får föraren fortsätta tränings- eller tävlingsheatet. Flaggan visas ett (1) varv tillsammans med tävlandes nummer.

16 G 10.1 Svart/vit rutig flagga/målflagga Flaggan visas rörlig och betyder at tävling- eller träningsheatet avslutats. Målflagga indikerar slutet på heatet när ledande kart passerar mållinjen och därefter samtliga efterföljande i heat. För att målgången anses giltig ska föraren passera mållinjen körandes.

17 Handsignaler En förare som har för avsikt att köra in eller ut från bandepån tydligt visa sin avsikt (uppsträckt arm) och att det sker på säkert sätt. En förare som åkt av eller fått stopp ute på banan skall vifta med båda armarna ovanför huvudet för att öka sin synlighet och undvika påkörning

18 Tävlingskörning Karting Tävlingskörning på banan sker i banans färdriktning enligt banlicensen, förutom för att förflytta karten från en farlig situation. Ett tävlingsfordon som fått stopp på banan måste förflyttas omedelbart för att inte utgöra en fara för andra förare. Om föraren inte har möjlighet att flytta karten från en farlig position, är det funktionärs uppgift att assistera, men om föraren återstartar genom funktionärs hjälp bestraffas föraren med uteslutning ur heat. Förutom för medicinska skäl eller säkerhet, ska föraren stå i närheten av sin kart tills heatet är avslutat. Under heat är det endast tillåtet att utföra reparationer på tävlingsfordon i bandepå. Verktyg och reservdelar förvaras i bandepån eller parkeringsdepå. En förare som har för avsikt att köra in eller ut från bandepån ska tydligt visa sin avsikt (uppsträckt arm) och att det sker på säkert sätt. I klasserna Formel Micro, Formel Mini och Junior 60 får föraren inte fortsätta om de kliver ur karten för att komma vidare i tidskörning/kvalheat/finaler. I händelse av Wet Race (förhållande visas av en skylt av tävlingsledningen), lämnas valet av däck till förarna. Vid alla andra tillfällen är användandet av slicks obligatoriskt. Tävlingsledningen har rättighet att använda video eller elektroniska hjälpmedel som placerats ut av arrangören för att ta beslut. Kamerornas placering ska stå med i inbjudan, slutinstruktion eller PM. Tävlingsledning/Domarjury ska ej beakta bildbevis från andra källor än de som är placerade och använda av tävlingsledningen. I händelse av olycka med personskada som följd kan tävlingsledning begära in inspelat material från deltagare för att undvika att materialet sprids på sociala medier/youtube och liknande. Tävlingsledaren eller sjukvårdspersonal kan begära att en förare ska genomgå en läkarundersökning när som helst under en tävling.

19 Omkörning kan ske antingen till höger eller vänster beroende på situation. Ett (1) spårbyte per avsnitt mellan två kurvor är tillåtet för att försvara en position. De vita linjerna som definierar banans kanter anses vara en del av banan, men inte kerbs. En förare anses lämnat banan om inget av de fyra (4) hjulen är innanför banan. Om en förare lämnar banan av någon anledning får föraren återansluta men endast när det är säkert att göra det och utan att få någon fördel. Det är inte tillåtet att köra på eller tvinga annan tävlande av banan. Omkörning

20 Varmkörning i depå Det är inte tillåtet att varmköra sin motor i depåområdet En provstart om max 5s är tillåten, dock max en gång mellan varje körtillfälle Om du har motorproblem som måste felsökas genom längre körperiod eller fler provstarter skall detta ansökas om hos teknisk chef eller teknisk kontrollant vid besiktningsområdet. Då kan du få tillåtelse att felsöka under uppsikt av tekniker.

21 Frambumpern har ett system som löser ut vid för hård kontakt Straff utdelas alltid om det löst ut 5s tidstillägg totaltid Ej protesterbart Om man försöker rätta till det själv efter målgång så blir man utesluten ur tävlingen SITT KVAR! Ny regel säger sitt kvar i stolen tills tecken ges, detta för att hinna kontrollera allas front fairing. 5s tidstillägg om man reser sig ur karten innan. Front Fairing

22 Körteknik Varje bana är unik och har sin egen karaktär. Körlinjerna skiljer sig därmed från olika banor. Första gången du kommer till en ny bana så gå en runda innan och memorera banan samt spårvalet.

23 Tävlingsmoment Hur en tävlingsdag ser ut är upp till arrangören att bestämma, dock skall det framgå i inbjudan hur utformningen av tävlingen ser ut. En tävlingsdag kan se ut enligt följande. Förarsammanträde Besiktning Träning Tidskörning (alternativt engelsk lottning) Kvalheat Förfinal (om det förekommer) Final Prisutdelning

24 Inbjudan På under kalender finns var tävlingarna körs. Även på respektive klubbs hemsidor finns inbjudningarna till respektive tävling. Det står i inbjudan vart man anmäler sig till tävlingen. Klubbarna hittar du på SBFs hemsida under Karting och sedan klubbar.

25 Anmälan ANMÄLAN En anmälan till en tävling är att betrakta som ett kontrakt mellan föraren och arrangören. Vid lokaltävlingar kan enklare administrativa rutiner tillämpas. Regler om anmälan gäller då i tillämpliga delar. Se även G 3.4. Anmälan som inte är komplett behöver arrangören inte acceptera. Överstiger antal deltagare det som angivits i inbjudan antas anmälningarna i den ordning de inkommit. De som inte antagits kan insättas som reserver. Förarens ansvar Delta i tävling som föraren anmält sig till. Endast frånvaro i fall vid laga förfall. Anmälan av förare under sexton (16) år ska skriftligen godkännas av vårdnadshavare. Anmälan är bindande men kan återkallas före anmälningstidens utgång. Anmälan som inte återkallas innan anmälningstidens utgång medför skyldighet att betala fastställd anmälningsavgift.

26 Tävlingsbesiktning Inför tävling sker en säkerhetsbesiktning där tekniker går igenom karten ur säkerhetshänseende, denna ska ske innan första tävlingsmoment. Under träning och tävling kan tekniker välja ut kartar som skall genomgå kontroller för att säkerställa att den uppfyller regelverken. Denna besiktning är mer riktad till sportmannaskap. Efter sista heat/final hålls ett antal kartar kvar för efterkontroll då fördjupade kontroller kan utföras för att säkerställa att den följer regelverken, karten hålls därefter kvar under hela protesttiden enligt Gemensamma regelverket för att se till att kunna kontrollera om någon inkommer med protest mot just den karten.

27 Tävlingsfordonets utrustning Förarstol Bromsar Styrning Ram Avbärare Bakaxel Fälgar Hjullåsning Ljuddämpare Startnummer

28 Förarsammanträde Förarsammanträdet är ett möte organiserat av tävlingsledaren för samtliga förare och ansvarig ledare som är anmälda till tävlingen. Tid och plats för förarsammanträdet ska anges i inbjudan, slutinstruktion eller PM. En (1) närvarolista ska signeras av förare samt ansvarig ledare. Förarsammanträdet ska innehålla eventuella ändringar i tidsschemat, säkerhetsförordningar, antingen generellt eller specifikt för banan samt annan viktigt information för deltagarna. Tävlingen bör inledas med förarsammanträde men senast före tidskörning eller första kvalheat. Extra möten kan organiseras om det anses nödvändigt. Det är obligatoriskt för samtliga förare och ansvarig ledare att delta vid förarsammanträdet.

29 Vad händer vid rödflagg?

30 Avbrytande av heat När röd flagga visas ska man köra till bandepån alternativt den plats som bestämdes på förarsammanträdet. Under träning - Träningen ska omstartas så snart som möjligt för att möta den ursprungliga träningstiden. Mindre än två (2) varv - Den första starten kommer att bli ogiltig och räknas inte. Startuppställningen kommer att bli enligt den anslagna. - Front Fairing kommer inte att tas i beaktning. - En vanlig start kommer att tillämpas. - Längden på det nya heatet kommer att vara den fulla distansen. Mer än två (2) varv men mindre än 75 % av distansen (avrundat till närmsta heltal av antalet varv) - Om heatet kan återstarta, gäller KA Startpositionen vid omstart bestäms med hjälp av placeringarna från det senast fullgjorda varvet. - Om faktafunktionär rapporterar att Front Fairing inte är i korrekt position, bestraffas berörd förare med ett (1) tidstillägg på fem (5) sekunder. Därefter kontrollerar tekniker att Front Fairing monteras i korrekt position. - De förare som passerat mållinjen eller var i bandepån på det senaste fullbordade varvet vilket röd flagga var given får delta i omstarten. 75% eller mer av distansen (avrundat till närmsta heltal av antalet varv) Ljussignal Heatet anses avslutat. Placering i heatet blir efter mållinjepassering före röd flagga visades. Vid användande av ljussignaler ersätts röd flagga med motsvarande röd blinkande lampa.

31 Omstart Efter en situation med avbrytande av heat ska fördröjningen hållas så kort som möjligt. Tid till nästa start Reparation av karten - Tävlingsledningen ska snarast meddela förarna vilken tid som återstår till nästa start. - I varje fall måste det ges minst en varning vid 10 minuter. Skyltar kommer att visas för 10 minuter, 5 minuter, 3 minuter, 1 minut och när 30 sekunder återstår till omstart. Varje signal kommer att meddelas med en ljudvarning. - Alla kartar måste vara redo för start vid 3 minuters skylten. - Kartar som inte är klara i tid startar från bandepån. De får köra ut från bandepån när starten har givits och hela fältet har passerat. - Tävlingsledningen kan starta tidigare än 10 minuter om samtliga förare är redo för omstart. - Endast tillåten i bandepån av förare och mekaniker - Det är tillåtet att byta ut reservdelar men endast utrustning som identifieras med chassi eller motorer. Omstart - Heatet ska omstartas med SLOW process enligt KA

32 Omstart med SLOW process Om ett heatet är avbrutet kommer omstarten genomföras med en SLOW process. På order av tävlingsledaren kommer förarna att starta i en neutraliserad situation för ett eller flera varv. Tävlingsledningen påbörjar SLOW processen Flaggor Alla flaggposteringar visar gula flaggor fast och SLOW skylt. Ljussignal Det inbyggda Pace Car som består av enkelt blinkande gult ljus. Under formationsvarv Tävlingsledare är nöjd med formationen - När kartarna närmar sig startlinjen får förarna endast accelerera när de passerar den gula linjen. - Tävlingsledaren visar rörlig grön flagga vid startlinjen. De gula flaggorna och SLOW skyltarna ersätts med rörlig grön flagga, som visas maximalt i ett (1) varv. Pace Car med enkelt blinkande gult ljus ersätts med grönt ljus som visas maximalt i ett (1) varv. Omkörning - Omkörning är inte tillåtet innan kartarna passerar startlinjen.

33 Licenser Allmänt Varje deltagare i tävling, träning och uppvisning skall inneha giltig tävlingslicens. Kvitto på betalning av licens gäller inte som licens. För att erhålla en centralt utfärdad tävlingslicens krävs medlemskap i en SBFansluten förening. Vid medlemskap i flera klubbar kan tävlingslicens utfärdas endast för en (1) förening. Licensen avgör därmed för vilken klubb licensinnehavaren tävlar. Licenser LoTS

34 Tävlingsbestraffning KA 8.1 Förseelse/påföljd G 15.1 Tävlingsbestraffning G 15.2 Protest G 15.3 Överklagan av domarbeslut

35 Fair Race Vi ska Alltid Behandla dina medtävlare som du själv vill bli behandlad! Uppmuntra i stället för att kritisera! Uppmärksamma det som är bra! Granska kritiskt på ett positivt sätt Behandla alla lika oavsett kön, ålder, etniskt ursprung, sexuell läggning och handikapp Respektera andras synpunkter och åsikter Respektera motståndare, teamkamrater, funktionärer, tekniker, domare och tävlingsledare Aldrig Mobba Ta droger Fuska Hota Tala illa om varandra Skylla på enskild medlem eller förtroendevald Använda sociala medier för att förtala, mobba, trakassera medlemmar inom SBF Ovanstående punkter gäller så väl Före Under Efter tävling/arrangemang!

36 Hjälpmedel SBF gemensamma regler G SBF karting tävlingsregler KA SBF karting tekniska regler KA-T Homologeringshandlingar Däcksreglemente Godkända oljor

Licenskurs Kursavgift 400kr/ förare för teoridel

Licenskurs Kursavgift 400kr/ förare för teoridel Licenskurs Kursavgift 400kr/ förare för teoridel Swish 1232752491 Kursavgift 300kr/ förare för körning Betalas i kiosken vid körning Kartingskolan Förarutbildning Steg 1-2 2018.12.21 Personlig utrustning

Läs mer

Kartingskolan Förarutbildning Steg

Kartingskolan Förarutbildning Steg Kartingskolan Förarutbildning Steg 1-2 2017.01.04 Personlig utrustning Godkänd skyddshjälm Ögonskydd (visir etc) Handskar Skor (högskaftad modell) CIK-FIA homologerad tygoverall Vid förarkurs är kraftig

Läs mer

Tävlingsregler för KARTING

Tävlingsregler för KARTING Tävlingsregler för KARTING Utgåva: Mars 2015, innehåller ändringar införda under Officiella meddelanden på www.sbf.se t.o.m. V14/2015. Text med rött (understruken i svart/vitt) är text som är ändrad sedan

Läs mer

Tävlingsregler Karting, KA

Tävlingsregler Karting, KA Tävlingsregler Karting, KA, Utgåva november 2016 Inkl. Officiella Meddelanden t.o.m. vecka 46 2016 Tävlingsregler Karting, KA Detta dokument innehåller tävlingsregler för Karting uppdelat i två avsnitt:

Läs mer

Tävlingsregler Karting, KA 2019

Tävlingsregler Karting, KA 2019 Tävlingsregler Karting, KA 2019 Detta dokument innehåller tävlingsregler för Karting uppdelat i två avsnitt: A. Tävlingsregler Karting B. Arrangera en tävling Karting I dokument finner du bara de specifika

Läs mer

KA Förarutbildning Steg 1 STEG 2. Detta är Förarutbildningen Steg 2 som beskrivs i regelboken Karting KA 7.1. Börja Tävla KARTINGSKOLAN

KA Förarutbildning Steg 1 STEG 2. Detta är Förarutbildningen Steg 2 som beskrivs i regelboken Karting KA 7.1. Börja Tävla KARTINGSKOLAN SVENSKA BILSPORTFÖRBUNDET STEG 2 Detta är Förarutbildningen Steg 2 som beskrivs i regelboken Karting KA 7.1. Börja Tävla KARTINGSKOLAN Svenska Bilsportförbundets utbildningsmaterial för Karting. Utbildningstid:

Läs mer

Startbekräftelse och Slutinstruktion

Startbekräftelse och Slutinstruktion Startbekräftelse och Slutinstruktion Vi hälsar Dig som deltagare hjärtligt välkommen till Ale National 2006 Tävlingen anordnas i full överensstämmelse med CIK-FIA:s internationella och SBF:s nationella

Läs mer

Tävlingsregler FOLKRACE SPRINT FR.S 2018

Tävlingsregler FOLKRACE SPRINT FR.S 2018 Tävlingsregler FOLKRACE SPRINT FR.S 2018 Detta dokument innehåller tävlingsregler för Folkarce Sprint uppdelat i två avsnitt: A. Tävlingsregler Folkrace Sprint B. Arrangera en tävling Folkrace Sprint Dessa

Läs mer

Mästerskapsregler SM Rallycross Vintersprint 2019

Mästerskapsregler SM Rallycross Vintersprint 2019 Mästerskapsregler SM Rallycross Vintersprint 2019 Detta dokument innehåller mästerskapsregler för SM Rallycross Vintersprint, uppdelat i två avsnitt: A. Mästerskapsregler SM Rallycross Vintersprint B.

Läs mer

Svenska Mästerskapsregler Karting, KA gäller längst t.o.m

Svenska Mästerskapsregler Karting, KA gäller längst t.o.m Svenska Mästerskapsregler Karting, KA gäller längst t.o.m. 2018-12-31 Eventuell revidering av reglementet publiceras som PM på SBF:s hemsida www.sbf.se Detta dokument innehåller mästerskapssregler för

Läs mer

KA Förarutbildning Steg 1 STEG 2. Detta är Förarutbildningen Steg 2 som beskrivs i regelboken Karting KA 7.1. Börja Tävla KARTINGSKOLAN

KA Förarutbildning Steg 1 STEG 2. Detta är Förarutbildningen Steg 2 som beskrivs i regelboken Karting KA 7.1. Börja Tävla KARTINGSKOLAN SVENSKA BILSPORTFÖRBUNDET STEG 2 Detta är Förarutbildningen Steg 2 som beskrivs i regelboken Karting KA 7.1. Börja Tävla KARTINGSKOLAN Svenska Bilsportförbundets utbildningsmaterial för Karting. Svenska

Läs mer

Tävlingsregler FOLKRACE SPRINT FR.S

Tävlingsregler FOLKRACE SPRINT FR.S Tävlingsregler FOLKRACE SPRINT FR.S 2019-2020 Detta dokument innehåller tävlingsregler för Folkarce Sprint uppdelat i två avsnitt: A. Tävlingsregler Folkrace Sprint B. Arrangera en tävling Folkrace Sprint

Läs mer

MÄSTERSKAPSREGLER Radical Cup Scandinavia 2015-2017

MÄSTERSKAPSREGLER Radical Cup Scandinavia 2015-2017 MÄSTERSKAPSREGLER Radical Cup Scandinavia 2015-2017 Svenska Bilsportförbundet Bilsportens Hus Box 705-191 27 SOLLENTUNA Telefon 08-626 33 00 Fax 08-626 33 22 Innehållsförteckning Avsnitt Innehåll Sida

Läs mer

I dokument finner du bara de specifika tävlingsreglerna för sportgrenen. Regler som gäller för alla sportgrenar finner du i Gemensamma regler

I dokument finner du bara de specifika tävlingsreglerna för sportgrenen. Regler som gäller för alla sportgrenar finner du i Gemensamma regler Riksmästerskapsregler Karting, KA gäller längst t.o.m. 2017-12-31 Eventuell revidering av reglementet publiceras som PM på SBF:s hemsida http://www.sbf.se Detta dokument innehåller tävlingsregler för Karting

Läs mer

Regler vid träningsdagar

Regler vid träningsdagar Regler vid träningsdagar Innehållsförteckning 1 Inledning... 2 1.1 Gruppindelning... 2 1.2 Antal startande per grupp... 2 1.3 Anmälan och kostnad för deltagande... 2 1.4 Licenskrav... 3 1.5 Prova bilsport

Läs mer

RHK s riktlinjer fö r arrangö r öch deltagare

RHK s riktlinjer fö r arrangö r öch deltagare RHK s riktlinjer fö r arrangö r öch deltagare Innehåll Racerhistoriska klubben (RHK)... 3 Dokumentets syfte... 3 Övergripande regler... 3 Heatindelning... 3 Poängberäkningsregler Racerhistoriska Cupen...

Läs mer

Tävlingsplats Borås Motorstadion. Information om banan hittar du på

Tävlingsplats Borås Motorstadion. Information om banan hittar du på Inbjudan och tilläggsregler Kart Cup Väst 1 2 Maj 2015 FMCK Borås Tävlingen anordnas i full överensstämmelse med svenska Bilsportförbundets nationella tävlingsbestämmelser Arrangör FMCK Borås Organisationskommitte

Läs mer

Mästerskapsregler SM Rallycross Vintersprint 2017

Mästerskapsregler SM Rallycross Vintersprint 2017 Mästerskapsregler SM Rallycross Vintersprint 2017 Detta dokument innehåller mästerskapsregler för SM Rallycross Vintersprint, uppdelat i två avsnitt: A. Tävlingsregler B. Arrangera en tävling I dokument

Läs mer

Reglemente Svenska Cupen 2015 Sidan 1 CK 2015. Tävlingsregler för. Klasser:

Reglemente Svenska Cupen 2015 Sidan 1 CK 2015. Tävlingsregler för. Klasser: Reglemente Svenska Cupen 2015 Sidan 1 CK 2015 Tävlingsregler för Klasser: 85cc 125cc 250cc 650 cc 40+ veteran Reglemente Svenska Cupen 2015 Sidan 2 CK 2015 1 INLEDNING 1.1 Generellt Tävlingar ingående

Läs mer

Arrangör FMCK Borås. Tävlingsklasser Cadetti, Micro, Mini, Junior 60, Formel Yamaha och Sport 2000

Arrangör FMCK Borås. Tävlingsklasser Cadetti, Micro, Mini, Junior 60, Formel Yamaha och Sport 2000 Inbjudan och tilläggsregler Kart Cup Väst 5 27 September 2014 FMCK Borås Tävlingen anordnas i full överensstämmelse med svenska Bilsportförbundets nationella tävlingsbestämmelser Arrangör FMCK Borås Organisationskommitte

Läs mer

Direktiv för Rallycross och Bilcross 2019 Denna serie arrangeras av Förenade Motorsport och ingår i FM/DM i Göteborgs BF och Västra BF

Direktiv för Rallycross och Bilcross 2019 Denna serie arrangeras av Förenade Motorsport och ingår i FM/DM i Göteborgs BF och Västra BF Direktiv för Rallycross och Bilcross 2019 Denna serie arrangeras av Förenade Motorsport och ingår i FM/DM i Göteborgs BF och Västra BF 1. Ingående klasser: Rallycross Super One: 2400-3400cc fria däck 2wd

Läs mer

Klasser: Rallycross körs i 4 klasser, och Bilcross i 1 klass.

Klasser: Rallycross körs i 4 klasser, och Bilcross i 1 klass. Klasser: Rallycross körs i 4 klasser, och Bilcross i 1 klass. Rallycross, Super one ( 1 ) Rallycross, Super two ( 2 ) Rallycross, Super two Light ( 2.L.) ) Rallycross, Simple Four ( 4 ) Bilcross Maxi.

Läs mer

Inbjudan, information och förarmöte

Inbjudan, information och förarmöte Inbjudan, information och förarmöte Deltävling 6 Mantorp Park 17-18 Oktober 2015 SLC kl.1 & kl.2 ER-Cup Övriga enduranceklasser för öppna SM-tävlingen Härmed bjuder SLC Racing in till Racingtävling över

Läs mer

Serieinbjudan CAR Challenge 2016

Serieinbjudan CAR Challenge 2016 Serieinbjudan CAR Challenge 2016 Tävlingsschema 2016-05-14 Gelleråsen 2016-06-18 Rudskogen 2016-07-08 Kinnekulle Ring 2016-08-20/21 Kinnekulle Ring, dubbeldag med racetaxi 2016-09-17 Mantorp Park Start-

Läs mer

Funktionärsutbildning C. Racing

Funktionärsutbildning C. Racing Funktionärsutbildning C Racing Innehåll Gemensamma regler (G) Sportgrensspecifika regler (RA) Sportvagnsreglementet Långlopp Radical V8 Thunder Cars Formel Ford Regeluppbyggnad Svensk Bilsport Klassspecifika

Läs mer

Tilläggsregler för SKCC 2014

Tilläggsregler för SKCC 2014 Tilläggsregler för SKCC 2014 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 ORGANISATIONSKOMMITTÉ 2 1.1 SKCC ORGANISATIONSKOMMITTÉ 2 1.2 KONTAKTPERSONER KLUBBAR 2 1.3 SKCC TÄVLINGSORGANISATION 2 1.4 KALENDER 3 2 TÄVLINGENS GENOMFÖRANDE

Läs mer

Handledning Steg 1 och 2 Förarutbildning i Karting

Handledning Steg 1 och 2 Förarutbildning i Karting Handledning Steg 1 och 2 Förarutbildning i Karting Detta är Handledningen för Förarutbildningen Steg 1 och 2 som beskrivs i regelboken Karting. KARTINSKOLAN KA_UTB_Lärarhandl_Steg_1_2 2011 MS 2011 MSSidan

Läs mer

Tävlingsregler för BMW Cup

Tävlingsregler för BMW Cup Tävlingsregler för BMW Cup Förändringar från föregående reglemente är markerade med röd understruken fetstil. 1.0 Inledning Dessa regler är till för tävlingsledning, domare, funktionärer och förare i BMW

Läs mer

Tävlingsreglemente STCC 2015 31 Januari 2015 Utgåva 1

Tävlingsreglemente STCC 2015 31 Januari 2015 Utgåva 1 1. Allmänna Bestämmelser.... 3 1.1 Befogenheter och juridik.... 3 1.2 Mästerskapets funktionärer.... 3 1.3 Serieanmälan.... 3 1.4 Mästerskapstävlingar.... 4 1.5 Poäng.... 4 1.6 Teammästerskap.... 4 1.7

Läs mer

Tilläggsregler för SKCC 2015

Tilläggsregler för SKCC 2015 Tilläggsregler för SKCC 2015 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 ORGANISATIONSKOMMITTÉ... 2 1.1 SKCC ORGANISATIONSKOMMITTÉ... 2 1.2 KONTAKTPERSONER KLUBBAR... 2 1.3 SKCC TÄVLINGSORGANISATION... 2 1.4 KALENDER... 3

Läs mer

BMW Cup tävlingsregler 2013-2015

BMW Cup tävlingsregler 2013-2015 Version 2 Sida 1 av 11 Version och historik Tävlingsregler 2013-2015 Version Datum Kommentar 1 2012-11-01 Första utkast för reglementesperioden 2013-2015. 3.1 Förtydligat att klass- resp. totalmästerskap

Läs mer

Mästerskapsregler Formel STCC Nordic 2018

Mästerskapsregler Formel STCC Nordic 2018 Mästerkapsregler Formel STCC Nordoc 2018, Utgåva april 2018 Mästerskapsregler Formel STCC Nordic 2018 Detta dokument innehåller mästerskapsregler för Formel STCC Nordic uppdelat i två avsnitt: A. Mästerskapsregler

Läs mer

ÖNBF:s Nordic RX regler i rallycross 2015

ÖNBF:s Nordic RX regler i rallycross 2015 ÖNBF:s Nordic RX regler i rallycross 2015 Allmänt Tävlingar i mästerskapet arrangeras som nationell tävling i full överenstämmelse med SBF:s Nationella regler, ÖNBF:s mästerskapsregler, respektive arrangörs

Läs mer

Inbjudan till 1/8 BUGGY NITRO, 1/8 BUGGY EL, 1/10 SHORT COURSE SPONSORER: ARRANGÖR:

Inbjudan till 1/8 BUGGY NITRO, 1/8 BUGGY EL, 1/10 SHORT COURSE SPONSORER: ARRANGÖR: Inbjudan till 1/8 BUGGY NITRO, 1/8 BUGGY EL, 1/10 SHORT COURSE SPONSORER: ARRANGÖR: STOCKHOLMSCUPEN 2011 ARRANGÖR & KONTAKTPERSONER Datum Arrangörsklubb 29:e maj MHF Skarpnäck Kontaktman: Peter Glas Telefon:

Läs mer

Regler för Svenska Mästerskapet i Karting 2006 Järfälla MK 19-21 Maj Skellefteå MS 2-4 Juni Uddevalla KK 25-27 Augusti

Regler för Svenska Mästerskapet i Karting 2006 Järfälla MK 19-21 Maj Skellefteå MS 2-4 Juni Uddevalla KK 25-27 Augusti Regler för Svenska Mästerskapet i Karting 2006 Järfälla MK 19-21 Maj Skellefteå MS 2-4 Juni Uddevalla KK 25-27 Augusti Svenska Bilsportförbundet 2006-04-01 Innehåll KA-SM 1 DEFINITIONER... 2 KA-SM 1.1

Läs mer

Reglemente för Svenska Endurance Cupen

Reglemente för Svenska Endurance Cupen 9.4 Endurance 9.4.1 Seriekoordinator Under det år Endurance-serie anordnas utses en seriekoordinator av Svemo. 9.4.2 Bana Arrangemanget måste köras på av Svemo godkänd bana för Roadracing mästerskap. 9.4.3

Läs mer

TÄVLINGSREGLEMENTE Radical Cup Scandinavia 2018

TÄVLINGSREGLEMENTE Radical Cup Scandinavia 2018 SVENSKA BILSPORTFÖRBUNDET TÄVLINGSREGLEMENTE Radical Cup Scandinavia 2018 Utgåva 1: mars 2018 Svenska Bilsportförbundet Bilsportens Hus Box 705-191 27 SOLLENTUNA Telefon 08-626 33 00 Fax 08-626 33 22 Innehållsförteckning

Läs mer

Mästerskapsregler SM sprint special vinter 2019

Mästerskapsregler SM sprint special vinter 2019 Mästerskapsregler SM sprint special vinter 2019 Detta dokument innehåller mästerskapsregler för SM sprint special vinter. uppdelat i två avsnitt: A. Tävlingsregler B. Arrangera en tävling i SM sprint special

Läs mer

STEG 1. Detta är Förarutbildningen Steg 1 som beskrivs i regelboken Karting KA 7.1. Börja Köra KARTINGSKOLAN

STEG 1. Detta är Förarutbildningen Steg 1 som beskrivs i regelboken Karting KA 7.1. Börja Köra KARTINGSKOLAN STEG 1 Detta är Förarutbildningen Steg 1 som beskrivs i regelboken Karting KA 7.1. Börja Köra KARTINGSKOLAN Svenska Bilsportförbundets utbildningsmaterial för Karting. Utbildningstid: ca 1 timme. Svenska

Läs mer

SVENSKA BILSPORTFÖRBUNDET CK

SVENSKA BILSPORTFÖRBUNDET CK SVENSKA BILSPORTFÖRBUNDET CK Speedway 2015 Tävlingsregler för 85cc [Utgåva: Nov. 2014] Klasser: 125cc 250cc 650cc Svenska Bilsportförbundet Box 705, 191 27 Sollentuna Besöksadress: Bilsportens Hus Bergkällavägen

Läs mer

Arrangör FMCK Borås. Organisationskommitte Peder Fogelberg Peter Sundell Magnus Svensson

Arrangör FMCK Borås. Organisationskommitte Peder Fogelberg Peter Sundell Magnus Svensson Inbjudan och tilläggsregler X30 Serien och Kart Cup Väst 17 Juni 2018 FMCK Borås Specifika tävlingsregler för X30 finns att hämta på x30sweden.com Tävlingen anordnas i överensstämmelse med Svenska Bilsportförbundets

Läs mer

BMW Cup tävlingsregler

BMW Cup tävlingsregler Version 2 Sida 1 av 9 Version och historik Tävlingsregler 2016-2018 Version Datum Kommentar 2 2016-04-25 Uppdaterade tävlingsregler Version 2 Sida 2 av 9 1.0 Inledning Dessa tävlingsregler är till för

Läs mer

Mästerskapsregler SM sommarsprint special 2018

Mästerskapsregler SM sommarsprint special 2018 Mästerskapsregler SM sommarsprint special 2018 Detta dokument innehåller mästerskapsregler för SM sommarsprint special. uppdelat i två avsnitt: A. Tävlingsregler B. Arrangera en tävling i SM sommarsprint

Läs mer

INBJUDAN OCH TILLÄGGSREGLER

INBJUDAN OCH TILLÄGGSREGLER 1 INBJUDAN OCH TILLÄGGSREGLER HUVUDANSVARIG FÖR CUPEN: DELTAGARE: Anders Billred, Vetlanda RRC. Tävlingarna är öppna för alla förare med för 2015 giltig SBF-licens Nationell, D- eller utbildningsintyg.

Läs mer

Gemensamma tilläggsregler för. Kart Cup Väst Organisationskommittén för Kart Cup Väst inbjuder till kartingtävlingar för klasserna:

Gemensamma tilläggsregler för. Kart Cup Väst Organisationskommittén för Kart Cup Väst inbjuder till kartingtävlingar för klasserna: Sida 1 Gemensamma tilläggsregler för Kart Cup Väst 2019 INBJUDAN Organisationskommittén för Kart Cup Väst inbjuder till kartingtävlingar för klasserna: Cadetti Micro* Mini* Junior 60* Junior 125* Senior

Läs mer

Svenska Bilsportförbundet

Svenska Bilsportförbundet Börja träna Detta är Förarutbildningen Steg 1 som beskrivs i regelboken Karting. Svenska Bilsportförbundets utbildningsmaterial för Karting. Svenska Bilsportförbundet Box 705 191 27 SOLLENTUNA Telefon

Läs mer

TÄVLINGSREGLEMENTE Legend Cars 2016

TÄVLINGSREGLEMENTE Legend Cars 2016 SVENSKA BILSPORTFÖRBUNDET TÄVLINGSREGLEMENTE Legend Cars 2016 Utgåva 1: april 2016 Copyright 2016 Svenska Bilsportförbundet Alla regelverk utgivna av SBF samt publicerad information antingen tryckt eller

Läs mer

DALS MOTORKLUBB. Lördag den 27 oktober 2018

DALS MOTORKLUBB. Lördag den 27 oktober 2018 DALS MOTORKLUBB inbjuder till Rally Dalbo Kvartsit Lördag den 27 oktober 2018 INBJUDAN OCH TILLÄGGSREGLER Dals MK:s rallytävling på grus, lördagen den 27 oktober. Tävlingen anordnas i full överensstämmelse

Läs mer

Reglemente Sprint cupen 2014 Sidan 1 CK-2014. Tävlingsregler för

Reglemente Sprint cupen 2014 Sidan 1 CK-2014. Tävlingsregler för Reglemente Sprint cupen 2014 Sidan 1 CK-2014 Tävlingsregler för Reglemente Sprint cupen 2014 Sidan 2 CK-2014 Klasserna: Mini, 85cc, 125cc, 250cc, 650cc, Veteran 1 INLEDNING 1.1 Generellt Tävlingar ingående

Läs mer

Tilläggsregler för SKCC 2013

Tilläggsregler för SKCC 2013 Tilläggsregler för SKCC 2013 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 ORGANISATIONSKOMMITTÉ... 2 1.1 SKCC ORGANISATIONSKOMMITTÉ... 2 1.2 KONTAKTPERSONER KLUBBAR... 2 1.3 SKCC TÄVLINGSORGANISATION... 2 1.4 KALENDER... 2

Läs mer

Tävlingsregler svenska cupen 2017

Tävlingsregler svenska cupen 2017 Tävlingsregler svenska cupen 2017 Detta dokument innehåller tävlingsregler för svenska cupen i Crosskart, uppdelat i två avsnitt: A. Tävlingsregler B. Arrangera en tävling i svenska cupen, Crosskart I

Läs mer

STEG 1. Börja Köra KARTINGSKOLAN. Svenska Bilsportförbundets utbildningsmaterial för Karting.

STEG 1. Börja Köra KARTINGSKOLAN. Svenska Bilsportförbundets utbildningsmaterial för Karting. STEG 1 Detta är Förarutbildningen Steg 1 som beskrivs i regelboken Karting KA 7.1. Börja Köra KARTINGSKOLAN Svenska Bilsportförbundets utbildningsmaterial för Karting. Svenska Bilsportförbundet Bilsportens

Läs mer

RMC deltävling 8 Glimminge Motorstadion, augusti, 2017

RMC deltävling 8 Glimminge Motorstadion, augusti, 2017 Uddevalla Kartingklubb inbjuder till RMC deltävling 8 Inbjudna kartingklasser: Micro, Mini, Rotax Max Junior, Rotax Max Senior, Rotax Max DD2 Masters & KZ2 Arrangör: Tävlingsplats: Org. kommitté: Organisationschef:

Läs mer

GelleråsCupen Gokart - Tävlingsregler

GelleråsCupen Gokart - Tävlingsregler GelleråsCupen Gokart - Tävlingsregler TÄVLINGSDATUM Grundserien omgång 1, söndag 12 maj. Grundserien omgång 2, söndag 9 juni. Grundserien omgång 3, söndag 25 augusti. Finaler, söndag 29 september. Pris

Läs mer

Tävlingsregler Time Attack Pro (TA-P) med tävlingsbilar.

Tävlingsregler Time Attack Pro (TA-P) med tävlingsbilar. Tävlingsregler Time Attack Pro (TA-P) med tävlingsbilar. Utgåva: Nov. 2012 innehåller ändringar införda under Officiella meddelanden på www.sbf.se t.o.m. V50/2012. Text med rött (understruken i svart/vitt)

Läs mer

Tävlingsplats Borås Motorstadion. Information om banan hittar du på

Tävlingsplats Borås Motorstadion. Information om banan hittar du på Inbjudan och tilläggsregler Kart Cup Väst Final 1 Oktober 2017 FMCK Borås Tävlingen anordnas i överensstämmelse med Svenska Bilsportförbundets tävlingsbestämmelser. Arrangör FMCK Borås Organisationskommitte

Läs mer

Inbjudan Nymans Däck-Racet

Inbjudan Nymans Däck-Racet Inbjudan Nymans Däck-Racet Vännäs Motorklubb inbjuder till Nymans Däck-Racet samt deltävling 1 i Kustcupen 2018 Lördag & Söndag 9-10 juni 2018 Tävlingen anordnas i full överensstämmelse med SBF:s nationella

Läs mer

Reglemente Sprint cupen 2015 Sidan 1 V2 CK-2015. Tävlingsregler för. Klasserna: Mini, 85cc, 125cc, 250cc, 650cc, 45+,Xtreme

Reglemente Sprint cupen 2015 Sidan 1 V2 CK-2015. Tävlingsregler för. Klasserna: Mini, 85cc, 125cc, 250cc, 650cc, 45+,Xtreme Reglemente Sprint cupen 2015 Sidan 1 V2 CK-2015 Tävlingsregler för Klasserna: Mini, 85cc, 125cc, 250cc, 650cc, 45+,Xtreme Reglemente Sprint cupen 2015 Sidan 2 V2 CK-2015 1 INLEDNING 1.1 Generellt Tävlingar

Läs mer

Tävlingsregler svenska cupen 2019

Tävlingsregler svenska cupen 2019 Tävlingsregler svenska cupen 2019 Detta dokument innehåller tävlingsregler för svenska cupen i Crosskart, uppdelat i två avsnitt: A. Tävlingsregler B. Arrangera en tävling i svenska cupen, Crosskart I

Läs mer

Inbjudan Nymans Däck-Racet

Inbjudan Nymans Däck-Racet Inbjudan Nymans Däck-Racet Vännäs MK och Umeå AK inbjuder till Nymans Däck-Racet samt deltävling 1 i Kustcupen 2019 Lördag & Söndag 8-9 juni 2019 Tävlingen anordnas i full överensstämmelse med SBF:s nationella

Läs mer

TÄVLINGSREGLEMENTE Radical Cup Scandinavia 2017

TÄVLINGSREGLEMENTE Radical Cup Scandinavia 2017 SVENSKA BILSPORTFÖRBUNDET TÄVLINGSREGLEMENTE Radical Cup Scandinavia 2017 Utgåva 1: mars 2017 Svenska Bilsportförbundet Bilsportens Hus Box 705-191 27 SOLLENTUNA Telefon 08-626 33 00 Fax 08-626 33 22 Innehållsförteckning

Läs mer

Tävlingsregler Time Attack

Tävlingsregler Time Attack Tävlingsregler Time Attack Utgåva: Maj 2017 innehåller ändringar införda under Officiella meddelanden på www.sbf.se t.o.m. V20/2017. Text med rött (understruken i svart/vitt) är text som är ändrad sedan

Läs mer

LIDKÖPINGS KARTINGKLUBB BJUDER IN TILL FINAL Kart Cup Väst 2019

LIDKÖPINGS KARTINGKLUBB BJUDER IN TILL FINAL Kart Cup Väst 2019 LIDKÖPINGS KARTINGKLUBB BJUDER IN TILL FINAL Kart Cup Väst 2019 Arrangör: Lidköpings kartingklubb. Organisationskommitté: Linus Larsson 073 836 80 13 Tävlingssamordnare Christer Kvick 070 995 15 58 Tävlingskommittén

Läs mer

Arrangör: Lidköpings kartingklubb. Tävlingsplats: Lidköpings motorstadion, vägbeskrivning finns på Datum:

Arrangör: Lidköpings kartingklubb. Tävlingsplats: Lidköpings motorstadion, vägbeskrivning finns på   Datum: 1 Arrangör: Lidköpings kartingklubb. Tävlingsplats: Lidköpings motorstadion, vägbeskrivning finns på www.lid-kart.se Datum: 1 augusti Träning (frivillig) 2 augusti Träning (frivillig, officiell) 3-4 augusti

Läs mer

Tävlingsregler 2014 Nordic 24 Hours Arrangör: Stockholms Bilklubb

Tävlingsregler 2014 Nordic 24 Hours Arrangör: Stockholms Bilklubb Tävlingsregler 2014 Nordic 24 Hours Arrangör: Stockholms Bilklubb Sida 1 av 7 Innehållsförteckning Sid 1 Tävlingsledare, Domare. 2 2 Tekniskkontrollant. 2 3 Tävlingsform. 2 4 Ansvar. 2 5 Anmälan. 2 6 Startavgift.

Läs mer

MÄSTERSKAPSREGLER För SM sprint special vinter

MÄSTERSKAPSREGLER För SM sprint special vinter MÄSTERSKAPSREGLER För SM sprint special vinter 2018 Svenska Bilsportförbundet Box 705, 191 27 Sollentuna Besöksadress: Bilsportens Hus Bergkällavägen 31A Telefon 08-626 33 00 Fax 08-626 33 22 CK_SM_special_skellefteå_2018.doc

Läs mer

Tävlingsreglemente STCC 2013 15 mars 2013 Utgåva 1

Tävlingsreglemente STCC 2013 15 mars 2013 Utgåva 1 1. Allmänna Bestämmelser....3 1.1 Befogenheter och juridik....3 1.2 Mästerskapets funktionärer...3 1.3 Serieanmälan...4 1.4 Mästerskapstävlingar....4 1.5 Poäng....4 1.6 Teammästerskap & Märkesmästerskap...5

Läs mer

REGLER FÖR PARTÄVLING WMS

REGLER FÖR PARTÄVLING WMS REGLER FÖR PARTÄVLING WMS Innehåll Anmälan/besiktning... 2 1. Offentliggörande av sektioner/bana... 2 2. Bestämmelser för sektioner/bana... 2 3. Service och bogsering... 2 4. Bestämmelser för depåer...

Läs mer

GKRC TEAM 13 inbjuder till Tom Trana Trophy 2016 Göteborg Karting Ring, 16 April

GKRC TEAM 13 inbjuder till Tom Trana Trophy 2016 Göteborg Karting Ring, 16 April GKRC TEAM 13 inbjuder till Tom Trana Trophy 2016 Göteborg Karting Ring, 16 April Inbjudan uppdaterad 8/4, se röd text. Tävlingen anordnas i full överensstämmelse med Svenska Bilsportförbundets tävlingsbestämmelser

Läs mer

Serieinbjudan CAR Challenge 2017

Serieinbjudan CAR Challenge 2017 Serieinbjudan CAR Challenge 2017 Tävlingsschema 2017-05-13 Gelleråsen 2017-07-07 Kinnekulle Ring 2017-08-19/20 Kinnekulle Ring, dubbeldag med racetaxi 2017-09-23 Rudskogen 2017-10-14 Ring Knutstorp Start-

Läs mer

Tävlingsregler svenska cupen 2018

Tävlingsregler svenska cupen 2018 Tävlingsregler svenska cupen 2018 Detta dokument innehåller tävlingsregler för svenska cupen i Crosskart, uppdelat i två avsnitt: A. Tävlingsregler B. Arrangera en tävling i svenska cupen, Crosskart I

Läs mer

Tävlingsreglemente STCC Mästerskapsracing 2015 31 Januari 2015

Tävlingsreglemente STCC Mästerskapsracing 2015 31 Januari 2015 Tävlingsreglemente STCC Mästerskapsracing 2015 31 Januari 2015 Utgåva 1 1. Allmänna Bestämmelser 3 1.1 Befogenheter och juridik 3 1.2 Mästerskapets funktionärer 3 1.3 Serieanmälan 3 1.4 Mästerskapstävlingar

Läs mer

MÄSTERSKAPSREGLER 2015

MÄSTERSKAPSREGLER 2015 MÄSTERSKAPSREGLER 2015 [Utgåva: Nov. 2014] Svenska Bilsportförbundet Box 705, 191 27 Sollentuna Besöksadress: Bilsportens Hus Bergkällavägen 31A Telefon 08-626 33 00 Fax 08-626 33 22 CK SM 2015_V2.docx

Läs mer

Stockholms Sportvagnsklubb

Stockholms Sportvagnsklubb Inbjudan Kinnekulle Historic Meeting 2015-05-08/10 Utgåva 1 Inbjudan KinneKulle ring Historic meeting 2 ( 10) 1. ARRANGÖR (SSK) c/o Micael Ericsson Lövholmen, 573 73 Sunhultsbrunn 2. TILLSTÅND De racingarrangemang

Läs mer

MÄSTERSKAPSREGLER 2014

MÄSTERSKAPSREGLER 2014 MÄSTERSKAPSREGLER 2014 [Utgåva: Mars 2014] Svenska Bilsportförbundet Box 705, 191 27 Sollentuna Besöksadress: Bilsportens Hus Bergkällavägen 31A Telefon 08-626 33 00 Fax 08-626 33 22 CK SM 2014 v2.doc

Läs mer

Stockholms Sportvagnsklubb

Stockholms Sportvagnsklubb Inbjudan RHK Cup Kinnekulle Ring 2012-08-17/19 Utgåva 1 2 (11) Inbjudan RHK Cup KinneKulle ring 1 ARRANGÖR Stockholms Sportvagnsklubb (SSK) c/o Micael Ericsson Lövholmen, 573 73 Sunhultsbrunn 2 TILLSTÅND

Läs mer

SMK Arboga inbjuder till deltävling nr 1. Svenska cupen i Crosskart, Lördag 27/4 19

SMK Arboga inbjuder till deltävling nr 1. Svenska cupen i Crosskart, Lördag 27/4 19 SMK Arboga inbjuder till deltävling nr 1 Svenska cupen i Crosskart, Lördag 27/4 19 Tävlingen anordnas i full överensstämmelse med Svenska Bilsportförbundets nationella tävlingsbestämmelser, svenskacupens

Läs mer

DALS MOTORKLUBB. Lördagen den 7 April

DALS MOTORKLUBB. Lördagen den 7 April DALS MOTORKLUBB inbjuder till BDS Racet Lördagen den 7 April INBJUDAN OCH TILLÄGGSREGLER Dals MK:s Lokaltävlingen Bds Racet Lördagen den 7 April Tävlingen anordnas i full överensstämmelse med FIA:s internationella

Läs mer

Mästerskapsregler SM och JSM, Crosskart 2018

Mästerskapsregler SM och JSM, Crosskart 2018 Mästerskapsregler SM och JSM, Crosskart 2018 Detta dokument innehåller mästerskapsregler för SM och JSM i Crosskart, uppdelat i två avsnitt: A. Tävlingsregler B. Arrangera en tävling i SM och JSM, Crosskart

Läs mer

Västerås MS inbjuder till Svenskt Mästerskap i Crosskart maj 2019.

Västerås MS inbjuder till Svenskt Mästerskap i Crosskart maj 2019. Västerås MS inbjuder till Svenskt Mästerskap i Crosskart 18-19 maj 2019. Tävlingen anordnas i full överensstämmelse med Svenska Bilsportförbundets nationella tävlingsbestämmelser, SM-reglementet, samt

Läs mer

Tävlingsregler för MellanSvenska LångloppsSerien (MSLS) Arrangör: Östgöta Racing 2008

Tävlingsregler för MellanSvenska LångloppsSerien (MSLS) Arrangör: Östgöta Racing 2008 Tävlingsregler för MellanSvenska LångloppsSerien (MSLS) Arrangör: Östgöta Racing 2008 Text med rött (understruken i svart/vitt) är text som är ändrad sedan den förra utgåvan: December 2007 Innehållsförteckning

Läs mer

Tävlingsregler Lokaltävling Rally, RY 2019

Tävlingsregler Lokaltävling Rally, RY 2019 Tävlingsregler Lokaltävling Rally, RY 2019 Detta dokument är ett komplement avseende Lokal Tävling Rally uppdelat i två avsnitt: A. Tävlingsregler Rally B. Arrangera en tävling i Rally I dokument finner

Läs mer

GRANGÄRDESPRINTEN 9/9 2017

GRANGÄRDESPRINTEN 9/9 2017 Grangärde RRC Inbjuder till GRANGÄRDESPRINTEN 9/9 2017 Sista Deltävling i GrangärdeCupen samt 1300 Rallycup och Dala RallyCup Arrangör: Grangärde RRC c/o Andersson Gamla vägen 48B 77013 Grangärde Organisationskommitté:

Läs mer

Mästerskapsregler RM Drifting Semi-pro 2019

Mästerskapsregler RM Drifting Semi-pro 2019 Mästerskapsregler RM Drifting Semi-pro 2019 Detta dokument innehåller tävlingsregler för Drifting uppdelat i två avsnitt: A. Tävlingsregler Drifting B. Arrangera en tävling Drifting I dokument finner du

Läs mer

TÄVLINGSINBJUDAN MKR 8 & X30 CHALLENGE SWEDEN FINALER DM UPPLANDS BF RÖRKEN, UPPSALA KARTING ARENA SEPTEMBER 2018

TÄVLINGSINBJUDAN MKR 8 & X30 CHALLENGE SWEDEN FINALER DM UPPLANDS BF RÖRKEN, UPPSALA KARTING ARENA SEPTEMBER 2018 TÄVLINGSINBJUDAN MKR 8 & X30 CHALLENGE SWEDEN FINALER DM UPPLANDS BF RÖRKEN, UPPSALA KARTING ARENA 15 16 SEPTEMBER 2018 Denna Kartingtävling anordnas i full överensstämmelse med Svenska Bilsportförbundets

Läs mer

Inbjudan till Åsele Motorsällskap

Inbjudan till Åsele Motorsällskap Inbjudan till Åsele Motorsällskap Tävlingen anordnas i överrensstämmelse med Svenska Bilsportförbundets tävlingsbestämmelser. Den som deltar i tävlingen gör detta under eget ansvar och på egen risk. FIA,

Läs mer

Stockholms Sportvagnsklubb

Stockholms Sportvagnsklubb Inbjudan ERCup 2012 2012-08-19 Utgåva 1 2 (6) Inbjudan ERCup Kinnekulle 2012 1 ARRANGÖR Stockholms Sportvagnsklubb (SSK) c/o Micael Ericsson Lövholmen, 573 73 Sunhultsbrunn 2 TILLSTÅND Detta racingarrangemang,

Läs mer

SM 1:8 OR 2015 Gröndal Ring Eskilstuna

SM 1:8 OR 2015 Gröndal Ring Eskilstuna INFORMATION/SLUTINSTRUKTION SM 1:8 OR 150724 150726 Vägbeskrivning: E 20 avfart 129. Därefter skyltat Motorstadion. Ta därefter in till Eskilstuna Motorsportarena i den kommande rondellen Funktionärer:

Läs mer

Funktionärsutbildning C. Racing

Funktionärsutbildning C. Racing Funktionärsutbildning C Racing Innehåll Gemensamma regler (G) Sportgrensspecifika regler (RA) Sportvagnsreglementet Långlopp Radical V8 Thunder Cars Formel Ford Regeluppbyggnad Svensk Bilsport Klassspecifika

Läs mer

Tävlingsregler Ticket To Drive (TTD) med oregistrerade standardbilar

Tävlingsregler Ticket To Drive (TTD) med oregistrerade standardbilar Tävlingsregler Ticket To Drive (TTD) med oregistrerade standardbilar Utgåva: april 2012 Ändringar från Feb 2011 är noterade i rött (understruket i sv/vitt). INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 ÄNDAMÅL... 2 2 BANA...

Läs mer

Tävlingsregler för. Klasser: 125 cc, 250 cc och 500 cc

Tävlingsregler för. Klasser: 125 cc, 250 cc och 500 cc Reglemente Sprintcupen 2007 Sidan 1 MB07-04 Tävlingsregler för Klasser: 125 cc, 250 cc och 500 cc 1 INLEDNING 1.1 Generellt Tävlingar ingående i mästerskapet skall arrangeras i full överrensstämmelse SBF:s

Läs mer

Tävlingsregler Sprint cupen 2018

Tävlingsregler Sprint cupen 2018 Tävlingsregler Sprint cupen 2018 Detta dokument innehåller tävlingsregler för sprintcupen i Crosskart, uppdelat i två avsnitt: A. Tävlingsregler B. Arrangera en tävling i sprintcupen, Crosskart I dokument

Läs mer

Mästerskapsregler JSM Drifting Pro Int 2019

Mästerskapsregler JSM Drifting Pro Int 2019 Mästerskapsregler JSM Drifting Pro Int 2019 Detta dokument innehåller tävlingsregler för Drifting uppdelat i två avsnitt: A. Tävlingsregler Drifting B. Arrangera en tävling Drifting I dokument finner du

Läs mer

Nedre Norra Ungdoms cup 2017

Nedre Norra Ungdoms cup 2017 Serieregler Nedre Norra Ungdoms cup 2017 Nedanstående är de generella tävlingsreglerna för Nedre Norra Ungdom. Inför varje deltävling publicerar respektive arrangerande klubb sin individuella TR. Nedre

Läs mer

ÖNBF:s mästerskapsregler i rallycross 2017

ÖNBF:s mästerskapsregler i rallycross 2017 ÖNBF:s mästerskapsregler i rallycross 2017 Allmänt Tävlingar i mästerskapet arrangeras som nationell tävling i full överensstämmelse med SBF:s Nationella regler, ÖNBF:s mästerskapsregler, respektive arrangörs

Läs mer

Välkomna till Trelleborg triathlon 6/6 2015

Välkomna till Trelleborg triathlon 6/6 2015 Välkomna till Trelleborg triathlon 6/6 2015 Distans 386 m simning, 18 km cykling, 4,2 km löpning Hålltider Fredagen den 5 juni 17.00-19.30 Uthämtning av startkuvert vid växlingsområdet på Dalabadet. Ta

Läs mer

GKRC TEAM 13 inbjuder till Göteborgs Stora Pris 2011 Göteborg Karting Ring 10-11 september

GKRC TEAM 13 inbjuder till Göteborgs Stora Pris 2011 Göteborg Karting Ring 10-11 september 2011-08-17 GKRC TEAM 13 inbjuder till Göteborgs Stora Pris 2011 Göteborg Karting Ring 10-11 september Tävlingen anordnas i full överensstämmelse med Svenska Bilsportförbundets nationella tävlingsbestämmelser.

Läs mer

Riksmästerskapsregler Regularity, REG

Riksmästerskapsregler Regularity, REG Riksmästerskapsregler, Regularity. Utgåva januari 2019 Riksmästerskapsregler Regularity, REG Detta dokument innehåller tävlingsregler för Regularity uppdelat i två avsnitt: A. Tävlingsregler Regularity

Läs mer

Mästerskapsregler Bilorientering, BIL-O 2019

Mästerskapsregler Bilorientering, BIL-O 2019 Mästerskapsregler Bilorientering, BIL-O 2019 Detta dokument innehåller mästerskapsregler för BIL-O uppdelat i två avsnitt: A. Mästerskapsregler BIL-O B. Arrangera en Mästerskaptävling BIL-O I dokument

Läs mer

STEG 3 Börja träna och tävla

STEG 3 Börja träna och tävla STE 3 Börja träna och tävla RTINSKOLAN 1 Förarlicensutbildning i Karting Minimikrav för förarlicens Licenstyp Teoritimmar Praktiktimmar Börja träna + Cadetti 6-10 år steg 1 5 3 Börja tävla 10-15 år, steg

Läs mer