PROTOKOLL FOLKHÄLSORÅDET

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "PROTOKOLL 2013-10-15 FOLKHÄLSORÅDET"

Transkript

1 1 Plats och tid Sjuntorpsrummet kl Beslutande Ersättare Monica Hanson (ordf.) (KS) Mats Häggner (KS) Mats Wiking (KS) Kalle Blomgren (HSN) Ulrik Hammar (HSN) Lars-Erik Strömbergson (HSN) Adjungerade Ulla Arwidson (OF) Peter Jacobsson (KFF) Susanne Westin (MF) Christina Lantz (ASF) Leif Carlsson (SBF) Håkan Falck(KSF) Dan Fogelberg (TF) Marianne Ericsson (Närhälsan) Birgitta Lundskog (UTB) Gigi Cederholm (KSF) Peter Göthblad (KSF) Tina Gillberg (ASF) Övriga Johanna Linnarsson (KSF) sekr. Camilla Seitl (Högskolan Väst) Lars Svensson (Högskolan Väst) Emelie Coralic (Högskolan Väst) Utsedd att justera Kalle Blomgren Justeringens plats och tid Stadshuset Paragrafer Underskrifter Sekreterare Johanna Linnarsson Ordförande Monica Hanson Justerande Kalle Blomgren

2 2 FHR 14 Information om projektet Mötesplatser och träffpunkter för äldre i grannskapet viktiga incitament i hälsoarbetet och samhällsplanering Lars Svensson, Fil dr och lektor i socialt arbete på Högskolan Väst, informerar om den pågående studien i Trollhättans Stad som handlar om att forska kring betydelsen av träffpunkter för äldre utifrån individuella och organisatoriska aspekter. Projektet genomförs i samarbete med Omsorgsförvaltningen i Trollhättans Stad och med hjälp av utvecklingsmedel från Folkhälsorådet. Projektet syftar till att ge kunskap om äldres upplevelser av ensamhet och om träffpunkterna i sig kan bidra till en bättre livskvalitet för äldre. Inom projektet har en framtidsverkstad genomförts som hölls september i Trollhättan med frågeställningen: Hur kan vi tillsammans utveckla mötesplatser och träffpunkter för äldre?. Även intervjuer har genomförts med besökarna på ett antal träffpunkter. Synpunkter framkom att det fanns svårigheter att ta sig till träffpunkterna, men har man väl kommit dit var det positivt med samvaron som genererar till att tunna band knyts. Lars Svensson framhöll att om människor har ett intressant livsinnehåll och en meningsfull tillvaro, håller man sig frisk längre upp i åldern och konsumerar mindre mediciner.

3 3 FHR 15 Val av justeringsman Kalle Blomgren valdes att justera protokollet. FHR 16 Föregående mötesprotokoll Föregående mötesprotokoll gicks igenom och lades till handlingarna.

4 4 FHR 17 Rapport från verksamheterna Susanne Westin, miljöförvaltningen, berättar att de tittar på städningen på skolorna, media fokuserar på skolsnusk och eventuellt ska miljöförvaltningen delta i ett nationellt projekt i ämnet. Dan Fogelberg, tekniska förvaltningen, har på ledningsgruppsmöte diskuterat sin roll i folkhälsoarbetet och ska se över om de kan jobba med våld i nära relation på något sätt. Peter Jacobsson, kultur- och fritidsförvaltningen, berättar om Olympic Days som genomfördes den13-14 september med lyckat resultat åringar fick prova på olika grenar i olympiadens tecken. Sporty Friday genomförs varannan fredag och samlar cirka 300 ungdomar varje gång i samarbete med Ung fritid, föreningar och fritidsgårdarna. Målsättning är att utöka innehållet med dans- och musikaktiviteter. För att snabbt kunna rätta till fel och brister uppmanar Leif Carlsson, stadsbyggnadsförvaltningen, att man anmäler då man ser något fel gällande belysning osv. Via ett telefonnummer, , går anmälan till rätt person och inom kort kommer även en app med karta där man lätt kan anmäla defekter. Leif berättar att Stadsbyggnadsförvaltningen har samarbete med NTF som genomför trafikinformation i grundskolan samt att ett första förslag gällande utformningen av Hjortmosseparken tagits fram. Belysningen i centrala Trollhättan, Spikön, Hjortmossen, Tingvalla och Egna hem är utökad och kommer under resten av 2013 inte att släckas nattetid som tidigare. Peter Göthblad, kommunstyrelsens förvaltning, tog upp strategin för ökad gemenskap och redogjorde för ett par av de ingående aktiviteterna. En inventering/kartläggning av Trollhättans Stads relationer till civilsamhället pågår, med syfte att få underlag till förslag på utvecklingsinsatser.

5 5 Via en app i telefonen ska de äldre som fortfarande bor hemma men har svårt att ta sig ut och handla kunna sköta sina matinköp, berättar Ulla Arwidson, omsorgsförvaltningen. Ulla informerar också om projekt Nattfrid där kameror sköter tillsynen nattetid på tider man kommit överens om. Detta är ett komplement till den personal som jobbar natt där en av fördelarna är att äldre som sover inte behöver bli störda i sin sömn. Christina Lantz, arbetsmarknads- och socialförvaltningen, meddelar att hemsidan ses över för att ungdomar och föräldrar lättare ska hitta vilken hjälp som finns att tillgå. För att komma tillrätta med de många ungdomar som samlas kring Oden informerar fältsekreterarna på skolornas föräldramöten och arrangerar föräldravandringar i området. Samarbetet SSPF (Skola Socialtjänst Polis Fritid) har under sommaren utvecklats till en social insatsgrupp som tillsammans med föräldrar gör snabba och tidiga insatser. Arbetet med föräldrastödsprogrammet Växtkraft fortsätter, berättar Birgitta Lundskog, utbildningsförvaltningen. Mycket tid läggs på inkludering av bland annat nyanlända elever och elever med särskilt stöd. Två skolor är med i Matematiklyftet. Rekryteringsprocessen att tillsätta 16 stycken Förstelärare fortsätter. Håkan Falck, kommunstyrelsens förvaltning, meddelar att Översiktsplanen är på utställning. Med tanke på skriverier i media om parker vill Håkan poängtera att i översiktsplanen förespråkas förtätning utifrån det befolkningsmål vi har i Trollhättan, men det är inte tänkt att skövla parker. Monica Hanson tillägger att Folkhälsorådet yttrade sig över Översiktsplanen då den var ute på remiss och synpunkterna är beaktade. Mer information finns på hemsidan. Marianne Ericsson, Närhälsan, berättar att det jobbas med att förhindra och förkorta sjukskrivningarna, det fungerar bra med rehabkoordinatorer samt att varje Vårdcentral har en kontaktperson gentemot Försäkringskassan. Vaccinationer mot influensa börjar ges idag och ny riskgrupp i år är gravida kvinnor.

6 6 Drogvaneundersökningen från CAN har släppts, meddelar Tina Gillberg, drogförebyggande samordnare. Trollhättan följer rikets siffror i stort och för Trollhättan ser siffrorna bra ut. Ett visst bortfall har det varit i åk 9 vilket måste beaktas i ev. analyser. Gymnasiet åk 2 har en positiv uppslutning. Undersökningen har tidigare genomförts på hösten och nu har den genomförts på våren vilket gör att resultaten inte är direkt jämförbara med tidigare års undersökningar. En presentation av undersökningen kommer att ske den 25 okt i Åsaka Velanda-rummet samt på nästa sammanträde med Folkhälsorådet. Polisens arbete med att direktförverka alkohol vid bland annat Fallens dagar är oerhört positivt. Gigi Cederholm, brottsförebyggande samordnare, informerar om att utbildning för nya Trygghetsvandrare kommer att genomföras 16 oktober med 27 stycken anmälda. Trygghetsvandrarna kommer från och med årsskiftet inte drivas i Folkhälsorådets regi utan av Trollhättans Stad. Ett ljusprojekt där studenter från Göteborg tillsammans med ungdomar från olika delar av Trollhättan ska ljussätta Karl Johans torg (tårtbiten) kommer att invigas 31 oktober. Uppföljande medborgardialog med fokus på kvinnors trygghet arrangeras 6 november och redovisning kommer att ske av vad som förbättrats sedan förra mötet, då deltagarna på karta markerat platser som kändes trygga respektive otrygga. Trygghetsrond längs Edsborgsstigen har genomförts till följd av vad som kom upp på förra medborgardialogmötet i maj. Den årliga Trygghetskvällen går av stapeln 21 november.

7 7 FHR 18 Lägesbeskrivning folkhälsoarbetet Johanna Linnarsson, folkhälsostrateg, visade en organisationsskiss över hur folkhälsoarbetet är organiserat i Trollhättan. Samarbetsgrupperna för trygghet samt våld i nära relationer finns knutna till Folkhälsorådet och en uppdragsbeskrivning har tagits fram för respektive grupp för att tydliggöra gruppernas uppdrag. Just nu ligger fokus på att identifiera inriktningar kopplat till folkhälsoområdena. Det arbetet görs tillsammans med Trollhättans Stads folkhälsogrupp där samtliga förvaltningar är representerade.

8 8 FHR 19 Dnr 2013/578 Budget 2014 I våras tog Folkhälsorådet fram riktlinjer för ansökning av utvecklingsmedlen. Sista dagen för inlämning av projekt var 20 september och de inkomna projektansökningarna har presenterats för beslutande politiker i Folkhälsorådet som kommit överrens om förslag till budget för Johanna Linnarsson presenterade kort det förslag som Folkhälsorådets politiker lagt fram. En ändring i förslaget av budgeten genomförs då ansökan om projekt Mentor istället beviljas och ansökan om projekt Lansera Familjehuset avslås. Diskussion uppkom även om projekt After school där frågor kom upp om hur det arbetas med frånvarande föräldraskap. Johanna berättar att Rädda barnen som finns med i projektet redan tagit upp att de vill utveckla projektet genom att bjuda in föräldrar till dessa barn. Beslut Folkhälsorådet beslutar att ställa sig bakom den föreslagna budgeten för 2014 efter utförda ändringar.

9 9 FHR 20 Samarbete med regionen I samband med regionens framtagna dokument Samling för social hållbarhet har Folkhälsokommittén har fått flera uppdrag utifrån Regionfullmäktiges budget 2014 som handlar om att minska ojämlikhet i hälsa i regionen. Folkhälsokommittén i Västra Götaland har som ett led i detta sökt upp Trollhättans Stad med önskemål om att inleda samarbete i någon form. Ett första möte har varit mellan Folkhälsokommittén och Trollhättans Stad där det beslutades om en styrgrupp och en arbetsgrupp där arbetsgruppen ska titta på hur en samverkan skulle kunna se ut. Förslaget ska sedan presenteras för styrgruppen den 9 december. Mer information om detta kommer vid Folkhälsorådets nästa sammanträde.

10 10 FHR 21 Rapportering a) Healthy Cities: Johanna Linnarsson presenterade Healthy Cities nätverket och vad Trollhättans medlemskap innebär. Power Point bilder bifogas protokollet. b) Datum /10 Utbildning för nya trygghetsvandrare 6/11 Inspirationskonferens Samling för social hållbarhet i Göteborg 6/11 Medborgardialog kvinnors trygghet 7/11 LINA-dag på Högskolan Väst 12/11 Upptaktsmöte för nya grannsamverkansområden 21/11 Barnkonferens i Trollhättan 26/11 Folkhälsa i samhällsplanering 21/1 Första mötet för året, Folkhälsorådet 25-26/3 Utvecklingsdagar Folkhälsorådet, lunch till lunch.

PROTOKOLL 2013-12-10 FOLKHÄLSORÅDET

PROTOKOLL 2013-12-10 FOLKHÄLSORÅDET 1 Plats och tid NOVA Mat och möten kl.8.30 12.00 Beslutande Ersättare Monica Hanson (ordf.) (KS) Mats Häggner (KS) Kalle Blomgren (HSN) Ulrik Hammar (HSN) Lars-Erik Strömbergson (HSN) Mariana Ekberg (HSN)

Läs mer

PROTOKOLL 2013-04-12 FOLKHÄLSORÅDET

PROTOKOLL 2013-04-12 FOLKHÄLSORÅDET 1 Plats och tid Lundsbrunn kl.8.30 12.00 Beslutande Ersättare Monica Hanson (ordf.) (KS) Mats Häggner (KS) Mats Wiking (KS) Kalle Blomgren (HSN) Ulrik Hammar (HSN) Mariana Ekberg (HSN) Adjungerade Ulla

Läs mer

PROTOKOLL FOLKHÄLSORÅDET

PROTOKOLL FOLKHÄLSORÅDET 1 Plats och tid Sjuntorpsrummet kl.8.30 12.00 Beslutande Monica Hanson (ordf.) (KS) Mats Häggner (KS) Mats Wiking (KS) Adjungerade Kalle Blomgren(HSN) Christina Lantz (ASF) Fredrik Linnarsson (MF) Tina

Läs mer

PROTOKOLL FOLKHÄLSORÅDET

PROTOKOLL FOLKHÄLSORÅDET 1 Plats och tid Sjuntorpsrummet kl.8.30 12.00 Beslutande Monica Hanson (ordf.) (KS) Sofia Lindholm(KS) Ulrik Hammar (HSN) Kalle Blomgren(HSN) Adjungerade Christina Lantz (ASF) Fredrik Linnarsson (MF)tom

Läs mer

PROTOKOLL 2014-05-21 FOLKHÄLSORÅDET

PROTOKOLL 2014-05-21 FOLKHÄLSORÅDET 1 Plats och tid Åsaka-Velandarummet kl.8.30 12.00 Beslutande Ersättare Monica Hanson (ordf.) (KS) Mats Häggner (KS) Ulrik Hammar (HSN) Mariana Ekberg (HSN) Lars-Erik Strömbergson (HSN) Adjungerade Christina

Läs mer

PROTOKOLL FOLKHÄLSORÅDET

PROTOKOLL FOLKHÄLSORÅDET 1 Plats och tid Åsaka Velandarummet kl.8.30 12.00 Beslutande Monica Hanson (ordf.) (KS) 10-13 Sofia Lindholm(KS) Ulrik Hammar (HSN) Adjungerade Christina Lantz (ASF) Fredrik Linnarsson (MF) Peter Göthblad

Läs mer

PROTOKOLL 2014-12-10 FOLKHÄLSORÅDET

PROTOKOLL 2014-12-10 FOLKHÄLSORÅDET 1 Plats och tid Hotell Swania kl.8.30 12.00 - Beslutande Adjungerade Monica Hanson (ordf.) (KS) Mats Wiking (KS) Ulrik Hammar (HSN) Mats Häggner (KS) Christina Lantz (ASF) Fredrik Linnarsson (MF) Dan Fogelberg

Läs mer

PROTOKOLL 2016-03-04 FOLKHÄLSORÅDET

PROTOKOLL 2016-03-04 FOLKHÄLSORÅDET 1 Plats och tid Sjuntorpsrummet kl.08.30 12.10 Beslutande Monica Hanson (ordf.) (KS) Mats Wiking(KS) Sofia Lindholm(KS) Ulrik Hammar (HSN) Kalle Blomgren(HSN) Adjungerade Christina Lantz (ASF) Fredrik

Läs mer

PROTOKOLL FOLKHÄLSORÅDET

PROTOKOLL FOLKHÄLSORÅDET 1 Plats och tid Sjuntorpsrummet kl.8.30 12.00 Beslutande Monica Hanson (ordf.) (KS) Sofia Lindholm(KS) Ulrik Hammar (HSN) Kalle Blomgren(HSN) Adjungerade Christina Lantz (ASF) Fredrik Linnarsson (MF) Peter

Läs mer

PROTOKOLL FOLKHÄLSORÅDET

PROTOKOLL FOLKHÄLSORÅDET 1 Plats och tid Sjuntorpsrummet kl.8.30 12.00 Beslutande Monica Hanson (ordf.) (KS) Mats Häggner (KS) Adjungerade Ulrik Hammar (HSN) Kalle Blomgren(HSN) Christina Lantz (ASF) Fredrik Linnarsson (MF) Peter

Läs mer

PROTOKOLL FOLKHÄLSORÅDET

PROTOKOLL FOLKHÄLSORÅDET 1 Plats och tid Sjuntorpsrummet kl.08.30 11.30 Beslutande Monica Hanson (ordf.) (KS) Mats Wiking(KS) Sofia Lindholm(KS) Adjungerade Christina Lantz (ASF) Fredrik Linnarsson (MF) Tina Gillberg (ASF) Birgitta

Läs mer

PROTOKOLL FOLKHÄLSORÅDET

PROTOKOLL FOLKHÄLSORÅDET 1 Plats och tid Sjuntorpsrummet kl.13.30 16.00 Beslutande Monica Hanson (ordf.) (KS) Mats Wiking (KS) 1-3 Ulrik Hammar (HSN) Adjungerade Fredrik Linnarsson (MF) Peter Göthblad (KSF) Tina Gillberg (ASF)

Läs mer

Folkhälsorådet Protokoll

Folkhälsorådet Protokoll 1 (5) Folkhälsorådet 2017-09-27 15-24 Plats och tid Sjuntorpsrummet, Stadshuset, kl 8.30-12 Beslutande Monica Hanson (ordf.) (KS) Sofia Lindholm(KS) Ulrik Hammar(HSN) Adjungerade Christina Lantz (ASF)

Läs mer

Folkhälsorådet Protokoll

Folkhälsorådet Protokoll 1 (6) Folkhälsorådet 2017-12-05 25-32 Plats och tid Sjuntorpsrummet, Stadshuset, kl 8.30-11.35 Beslutande Monica Hanson (ordf.) (KS) Sofia Lindholm(KS) Mats Wiking(KS)tom 29 Ulrik Hammar(HSN) Adjungerade

Läs mer

Maria Hassing Karlander, folkhälsosamordnare. Kommunhuset, ÅÅÅÅ-MM-DD, kl 00.00. Maria Hassing Karlander. Susanne Aronsson

Maria Hassing Karlander, folkhälsosamordnare. Kommunhuset, ÅÅÅÅ-MM-DD, kl 00.00. Maria Hassing Karlander. Susanne Aronsson 69-77 Plats och tid Kommunhuset, Alvö Kungshamn, kl 09.00-12.00 Beslutande Susanne Aronsson (m), ordförande UN Britt Wall (s) KS Eva Abrahamsson (m) M&BN Kristina Frigert (m) ON Lars Gustav Andersson (m)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida 1(9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida 1(9) Sida 1(9) Plats och tid Stadshuset, fredag 27 november 2015, kl 8.30 12.00 Ledamöter Övriga närvarande Ledamöter Pernilla Övermark (S), ordförande, Mölndals stad Marianne Ahlborg (FP), HSN Väster, 1 vice

Läs mer

Folkhälsopolitiska rådet

Folkhälsopolitiska rådet Folkhälsopolitiska rådet Plats och tid: Tempen, Ung Fritid kl. 09.00-12.00 ande: Hans-Carl Carlson (KD), Hälso- och sjukvårdsnämnden, ordf. Ulla Gustafsson (M), kommunstyrelsen Maria Forsberg (S), Hälso-

Läs mer

) Irene Karlsson (C), BIN, ordförande Elof Jonsson (C), KS Thore Svenson (M), SOC Ulla Johansson (M), HSN Rezkar Mohamad (S), HSN

) Irene Karlsson (C), BIN, ordförande Elof Jonsson (C), KS Thore Svenson (M), SOC Ulla Johansson (M), HSN Rezkar Mohamad (S), HSN Folkhälsorådet 2013-10-10 1 Plats och tid Alléskolan, 10 oktober 2013, klockan 09.00-12.00 Beslutande ) Irene Karlsson (C), BIN, ordförande Elof Jonsson (C), KS Thore Svenson (M), SOC Ulla Johansson (M),

Läs mer

Mats Ove Svensson, kommunchef Christina Gustavsson, utbildningsförvaltningen Ann Larsson, Omsorgsförvaltningen

Mats Ove Svensson, kommunchef Christina Gustavsson, utbildningsförvaltningen Ann Larsson, Omsorgsförvaltningen 18-24 Plats och tid Tumlaren, Kungshamn, kl 13.00-15.00 Beslutande Britt Wall (s), KS, ordförande Susanne Aronsson (nsp), UN Eva Abrahamsson (m), M&BN Petra Sundblad (s), HSN Adjungerade Mats Ove Svensson,

Läs mer

PROTOKOLL Närvarande: Liselotte Broberg ordf. Till att jämte ordföranden justera protokollet utsågs Birgitta Nilsson.

PROTOKOLL Närvarande: Liselotte Broberg ordf. Till att jämte ordföranden justera protokollet utsågs Birgitta Nilsson. 1 Närvarande: Liselotte Broberg ordf. Håkan Elg Olle Tillquist Maj Lätto-Karlsson Birgitta Nilsson Kathrine Kahlman Henrik Svedberg Roland Isaksson Agnetha Wingstedt Ewa Myhre-Karlsson Anna Ljungström

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Folkhälsorådet Sammanträdesdatum 5 oktober 2018

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Folkhälsorådet Sammanträdesdatum 5 oktober 2018 Plats och tid Stadshuset, fredag 5 oktober kl 9.00-12.00 Beslutande ledamöter Pernilla Övermark (S), Mölndals stad, ordförande Marianne Ahlborg (L), Hälso- och sjukvårdsnämnden, 1 v ordförande Merjem Maslo

Läs mer

Mats Ove Svensson, kommunchef Ann Larsson, Omsorgsförvaltningen. Maria Hassing Karlander, folkhälsosamordnare. Maria Hassing Karlander

Mats Ove Svensson, kommunchef Ann Larsson, Omsorgsförvaltningen. Maria Hassing Karlander, folkhälsosamordnare. Maria Hassing Karlander 24-34 Plats och tid Kommunhuset, Långö, Kungshamn, kl 09:00 11:30 Beslutande Britt Wall (s), KS, ordförande Susanne Aronsson (nsp), UN Eva Abrahamsson (m), M&BN Petra Sundblad (s), HSN Adjungerade Mats

Läs mer

~... (rnj... Soraya Zarza Lundberg

~... (rnj... Soraya Zarza Lundberg Sammanträde Plats och tid Ledamöter Övriga stadshuset, Kompassen, kl.13:00-15:50, med ajournering kl. 14:35-14:50 Soraya Zarza Lundberg (S), ordförande Norra Hälso-och sjukvårdsnämnden Niklas Moe (M),

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet 2008-05-23 10 Plats och tid Sandhemsrummet kl. 13.00 14.30 Beslutande David Hagel, ordf. (mf) Ida Brinning-Klasson (fp) Håkan Jansson, Landstinget Övriga närvarande Paula Eriksson, folkhälsoplanerare/sekreterare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Folkhälsorådet Sammanträdesdatum 13 oktober 2017

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Folkhälsorådet Sammanträdesdatum 13 oktober 2017 Plats och tid Stadshuset, rum 314 fredag 13 oktober kl 8.30-11.45 Beslutande ledamöter Pernilla Övermark (S), Mölndals stad, ordförande Marianne Ahlborg (L), Hälso- och sjukvårdsnämnden Merjem Maslo (M),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida 1(8)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida 1(8) Sida 1(8) Plats och tid Stadshuset, fredag 13 maj 2016, kl 8.30 11.45 Ledamöter Ledamöter Marianne Ahlborg (L), HSN Väster, 1 vice ordförande, ordförande vid mötet Merjem Maslo (M), Mölndals stad, 2 vice

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida 1(8)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida 1(8) Sida 1(8) Plats och tid Stadshuset, fredag 2 december 2016, kl 8.30 11.30 Ledamöter Ledamöter Pernilla Övermark (S), Mölndals stad, ordförande Marianne Ahlborg (L), HSN Väster, 1 vice ordförande Merjem

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2010-11-24 Sida 1 (12) Plats och tid Norrabergskyrkan, Askersund kl. 13.00-15.00 Beslutande Övriga deltagande Lennart Andersson (s) ordförande Rolf Arvidsson (s) Gun-Britt Borelius

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Folkhälsorådet Sammanträdesdatum 20 januari 2017

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Folkhälsorådet Sammanträdesdatum 20 januari 2017 Plats och tid Stadshuset, rum 214 fredag 20 januari kl 8.30-11.00 ande ledamöter Pernilla Övermark (S), Mölndals stad, ordförande Merjem Maslo (M), Mölndals stad, 2 vice ordförande Dagmar Callgard (L),

Läs mer

HÄLSA - FOLKHÄLSA. HÄLSA - en resurs i vardagen för individen FOLKHÄLSA -

HÄLSA - FOLKHÄLSA. HÄLSA - en resurs i vardagen för individen FOLKHÄLSA - VERKSAMHETSPL AN 2015 1 HÄLSA - FOLKHÄLSA HÄLSA - en resurs i vardagen för individen FOLKHÄLSA - hälsotillståndet i befolkningen som helhet eller i grupper i befolkningen God folkhälsa, ett mål för samhället

Läs mer

Folkhälsorådet 2016-02-11 1. Elof Jonsson (C) KS Dan Hovskär (KD), HSN Peter Persson (S), MB. Mohamad (S), HSN

Folkhälsorådet 2016-02-11 1. Elof Jonsson (C) KS Dan Hovskär (KD), HSN Peter Persson (S), MB. Mohamad (S), HSN Folkhälsorådet 2016-02-11 1 Plats och tid Vara Kommunhus, 11 februari 2016, klockan 08.30-12.30 Beslutande Övriga deltagande Dan Hovskär (KD) HSNÖ Irene Karlsson (C) BIN Peter Persson (S) MBN Thore Agneta

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Måndag 27 april 2015 kl

Kommunkontoret i Bergsjö Måndag 27 april 2015 kl NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (11) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Måndag 27 april 2015 kl. 14.00-16.30 ande Natrix Öjemark (C) Ordförande Katarina Roos (V) Ledamot

Läs mer

Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida (13) KFF Kansli, Greenroom

Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida (13) KFF Kansli, Greenroom Folkhälsorådet 2015-11-17 1(13) Plats och tid KFF Kansli, Greenroom Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Gunilla Svensson (S) ordförande Gunnel Johansson (C) 1:e vice ordförande Hans- Bertil Sinclair

Läs mer

Socialnämnden 2012.12.12 1

Socialnämnden 2012.12.12 1 Socialnämnden 2012.12.12 1 Plats och tid Sammanträdesrum Verandan, kommunhuset kl 13.30-14.30 Beslutande Stefan Westergren (S) ordf Anders Palm-Lundin (S) Mikael Hernborg (S) Håkan Karlsson (C) Charlotte

Läs mer

Folkhälsorådet. Sammanträdesdatum FolJffiälsoenheten, månda$ 24 september kl 16.00

Folkhälsorådet. Sammanträdesdatum FolJffiälsoenheten, månda$ 24 september kl 16.00 Karlsborgs kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 33 Plats och tid Kommunhuset, Karlsborg, tisdag 11 september 2012, kl 14.30-17.30 Beslutande Övriga deltagande Förhindrade Anna Danie1sbacka Peggy Johansson

Läs mer

Miljö och Byggnadsnämnden Miljö och Byggnadsförvaltningen

Miljö och Byggnadsnämnden Miljö och Byggnadsförvaltningen PROTOKOLL 2018-03-27 Närvarande:Louise Thunström ordf. Agneta Andersson Roger Wallentin Birgitta Nilsson Sirene Johansson Lars Olrog Sara Eitrem Lisbeth Hansson Gerd Johansson Ida Jakobsson Karin Gabrielsson

Läs mer

PROTOKOLL 2013-11-19. Närvarande:Liselotte Broberg ordf. Till att jämte ordföranden justera protokollet utsågs Roland Isaksson.

PROTOKOLL 2013-11-19. Närvarande:Liselotte Broberg ordf. Till att jämte ordföranden justera protokollet utsågs Roland Isaksson. 1 Närvarande:Liselotte Broberg ordf. Olle Tillquist Roger Wallentin Eva Lott Andersson Maj Lätto-Karlsson Birgitta Nilsson Siv Bergström Kathrine Kahlman Kajsa Mattsson 17-19 Karin Gabrielsson Henrik Svedberg

Läs mer

Sammanträdesdatum 2011-11-24. Omsorgskontorets sammanträdesrum 2011-11-24 kl. 12.00 15.30

Sammanträdesdatum 2011-11-24. Omsorgskontorets sammanträdesrum 2011-11-24 kl. 12.00 15.30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Plats och sammanträdestid Beslutare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Omsorgskontorets sammanträdesrum kl. 12.00 15.30 Leif Andersson (s) Roger Persson (s) tjg

Läs mer

Irene Karlsson, (C), BIN, ordf. Fredrik Nelander (S), KS Thore Svenson (M), SN Ulla Johansson (M), HSN, vice ordf. Rezkar Mohamad (S), HSN

Irene Karlsson, (C), BIN, ordf. Fredrik Nelander (S), KS Thore Svenson (M), SN Ulla Johansson (M), HSN, vice ordf. Rezkar Mohamad (S), HSN Folkhälsorådet 2011-12-07 1 Plats och tid Irma Familjerådgivning, kl. 09.00-11.45 (Ajournering kl. 09.45-10.10) ande Irene Karlsson, (C), BIN, ordf. Fredrik Nelander (S), KS Thore Svenson (M), SN Ulla

Läs mer

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE 1 KALLELSE/UNDERRÄTTELSE Plats: Bullarsalen Tid: måndag 17 mars 13.00-16.00 Justerare utses. Dagordningen godkännes. Ärenden 1. Föregående möte och protokoll 2. Ansökan om bidrag till friskvårdsaktivitet

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Miljö- och hälsorådet (12)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Miljö- och hälsorådet (12) Nr 2 Miljö- och hälsorådet 2005-06-13 1(12) Plats och tid Melleruds kommunkontor, måndagen den 13 juni 2005, klockan 13.00 16.30 ande Robert Svensson (c) Kerstin Nordström (s) Gösta Olsson (s) Stig Andersson

Läs mer

Fyrbodals kommunalförbund

Fyrbodals kommunalförbund Fyrbodals kommunalförbund Protokoll : Samhällsorientering 2014-03-20 Tid: torsdag den 20 mars 2014 kl. 13:30-16:30 Plats: Närvarande: Förhindrade: Ordförande: Sekreterare: Ärenden: Fyrbodals kommunalförbund

Läs mer

Protokollet förvaras på kanslienheten

Protokollet förvaras på kanslienheten SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(12) Plats och tid Stadshuset, lokal Säfsen kl 10.00-10.40 ande ledamöter Leif Pettersson (S) HåGe Persson (M) Lotta Wedman (MP) Lars Handegard (V) Roland Johansson (SD) Hanna Lindgren

Läs mer

Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida (13) KFF Kansli, Greenroom. Gunilla Svensson (S) ordförande.... Ann-Margret Ringnér

Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida (13) KFF Kansli, Greenroom. Gunilla Svensson (S) ordförande.... Ann-Margret Ringnér Folkhälsorådet 2015-02-17 1(13) Plats och tid KFF Kansli, Greenroom Beslutande Övriga deltagare Gunilla Svensson (S) ordförande Börje Norén, Folkhälsosamordnare Ann-Margret Ringnér, Hälsostrateg Bert-

Läs mer

Strategi Program Plan Policy Riktlinjer Regler

Strategi Program Plan Policy Riktlinjer Regler Strategi Program Plan Policy Riktlinjer Regler Styrdokument VERKSAMHETSPLAN FÖR DET GEMENSAMMA FOLKHÄLSOARBETET 2017 MELLAN SÖDRA HÄLSO- OCH SJUKVÅRDSNÄMNDEN OCH ULRICEHAMNS KOMMUN ANTAGET AV: Kommunstyrelsen

Läs mer

Miljö och Byggnadsnämnden Miljö och Byggnadsförvaltningen

Miljö och Byggnadsnämnden Miljö och Byggnadsförvaltningen PROTOKOLL 2017-11-28 Närvarande:Louise Thunström ordf. Lennart Larson Agneta Andersson Roger Wallentin Birgitta Nilsson Sirene Johansson Lars Olrog Sara Eitrem Lisbeth Hansson Peo Johansson Gerd Johansson

Läs mer

""f""~ VÄSTRA Y GÖTALANDSREGIONEN. Kommunhuset, Karlsborg, måndag 3 oktober 2016, kl AnIft~m(;:U;{tWL

f~ VÄSTRA Y GÖTALANDSREGIONEN. Kommunhuset, Karlsborg, måndag 3 oktober 2016, kl AnIft~m(;:U;{tWL Karlsborgs...,... kommun s ""f""~ VÄSTRA Y GÖTALANDSREGIONEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL F olkhälsorådel Sammanlrädesdalum: Sida21 Paragraf nr 17-25 Plats och tid Kommunhuset, Karlsborg, måndag 3 oktober 2016,

Läs mer

Verksamhetsplan 2016

Verksamhetsplan 2016 LYSEKILS KOMMUN Verksamhetsplan 2016 För folkhälsoarbetet i Lysekils kommun Folkhälsopolitiska rådet Verksamhetsplanen utgår från folkhälsoavtal mellan Lysekils kommun och hälso- och sjukvårdsnämnd norra

Läs mer

PROTOKOLL 2009-02-10. Samhällsbyggnadsförvaltningen. Till att jämte ordföranden justera protokollet utsågs Kain Gabrielsson. Dagordningen godkändes.

PROTOKOLL 2009-02-10. Samhällsbyggnadsförvaltningen. Till att jämte ordföranden justera protokollet utsågs Kain Gabrielsson. Dagordningen godkändes. 1 Närvarande:Gerd Melin ordf. Hans Schub Olle Tillquist Roger Wallentin 1-7 Thorgny Fransson 1-6 Andreas Roos Susanne Karnström Karin Gabrielsson Britt Hellstedt 1-6 Dan Andersson sekr. Kommunstyrelsen

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (13)

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Sida 1 (13) Plats och tid Bryggan klockan 13:00-15:15 ande Miguel Odhner (S) Ordförande Kent Lagrell (M) Linda Åshamre (S) Gun-Marie Daun (KD) Ancy Wahlgren (UP) Anna Vedin (M) Pia Gillerstedt (S) Sekreterare

Läs mer

regel modell plan policy program regel riktlinje rutin strategi taxa regel för lokala brottsförebyggande rådet i Svenljunga kommun ...

regel modell plan policy program regel riktlinje rutin strategi taxa regel för lokala brottsförebyggande rådet i Svenljunga kommun ... modell plan policy regel regel för lokala brottsförebyggande rådet i Svenljunga kommun program regel riktlinje rutin strategi taxa............................ Beslutat av: Kommunfullmäktige Beslutandedatum:

Läs mer

Folkhälsorådet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 på Orust

Folkhälsorådet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 på Orust Folkhälsorådet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Saras hus, Henån, kl. 08.30 13.15 Beslutande Övriga deltagande Ledamöter Lars-Åke Gustavsson Inga Göransson Gunilla Josefsson Agneta Gustavsson, Lena

Läs mer

Beredningen Utbildning Minnesanteckningar Beredningsansvarig: Karin Jansson

Beredningen Utbildning Minnesanteckningar Beredningsansvarig: Karin Jansson Beredningen Utbildning Minnesanteckningar Beredningsansvarig: 2014-11-11 Tid: Tisdagen den 11 november 2014, kl. 13.00-16.00 Plats: Närvarande: Fyrbodals kommunalförbund, Riverside, Uddevalla Peter Heie,

Läs mer

Folkhälsorådet (9) Sessionssalen i Stadshuset klockan

Folkhälsorådet (9) Sessionssalen i Stadshuset klockan Folkhälsorådet 2012-05-23 1 (9) Plats och tid Sessionssalen i Stadshuset klockan 8.00 10.30 Paragrafer 6-11 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare Namn Curt B Gustavsson, Ks, ordf. Astrid Bengtsson,

Läs mer

Folkhälsorådet

Folkhälsorådet Folkhälsorådet 2010-04-13 1 Plats och tid Sammanträdesrum Bikupan, Kommunhuset, Vara kl.9.00-12.15 Beslutande Kjell Gustafsson (C), SN, ordf. Marie Pehrsson (M), BIN Håkan Svensson (M), KS Börje Hernborg

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 127 Plats och tid Eringsbodasalen, Stadshuset, Ronneby, kl 13.30 15.45 Beslutande ordförande Närvarande ersättare Ingrid Karlsson (s) Leif Johansson (s) Kristina Valtersson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Direktionen Sid 1

Sammanträdesprotokoll Direktionen Sid 1 Sid 1 Plats Sjuntorpsrummet Stadshuset, Trollhättan Tid Tisdag 2 maj 2017, kl 08.30-10.40 Beslutande Enligt närvarolista, sid 2 Ersättare Enligt närvarolista, sid 2 Övriga deltagande Enligt närvarolista,

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet 35 Plats och tid Sandhemsrummet kl. 13.00 16.10 ande Ida Brinning-Klasson, ordf. (fp) Henrik Jansson, Ks ordf. (m) Håkan Jansson, Landstingsstyrelsen (m) Övriga närvarande Paula Bergman, folkhälsoplanerare

Läs mer

Irene Karlsson (C), BIN, ordförande Ulla Johansson (M), HSN Thore Svenson (M), SOC Marie Pehrsson (M), KS

Irene Karlsson (C), BIN, ordförande Ulla Johansson (M), HSN Thore Svenson (M), SOC Marie Pehrsson (M), KS Folkhälsorådet 2012-12-06 1 Plats och tid Kommunhuset 6 december 2012 kl. 09.00 12.15 Beslutande Irene Karlsson (C), BIN, ordförande Ulla Johansson (M), HSN Thore Svenson (M), SOC Marie Pehrsson (M), KS

Läs mer

Protokoll Hälsopolitiska rådet 2013-11-12. Hälsopolitiska rådet Plats och tid Kompassen kl. 13:30 16:30

Protokoll Hälsopolitiska rådet 2013-11-12. Hälsopolitiska rådet Plats och tid Kompassen kl. 13:30 16:30 Sammanträde Plats och tid Kompassen kl. 13:30 16:30 Ledamöter AnnaTora Jonsson Kommunstyrelsen Elving Andersson Kommunstyrelsen Ingemar Samuelsson Kommunstyrelsen Nicklas Attefjord Hälso- och sjukvårdsnämnd

Läs mer

Ledningsgrupp Närvårdsområde Borås

Ledningsgrupp Närvårdsområde Borås Närvårdsområde Borås Ledningsgrupp Närvårdsområde Borås Datum/Tid Torsdagen den 26 mars kl 13.30 16.30 Plats Sammanträdesrummet Liden, Sdf Väster Omfattning 14-23 Närvarande Monica Svensson Joakim Cannerfors

Läs mer

Protokoll. L~.~ f11.~~~~~ /1.4.d.f.!~-... Ann-Charlott Gustafsson. BEVIS och ANSLAG om justeringens tillkännagivande

Protokoll. L~.~ f11.~~~~~ /1.4.d.f.!~-... Ann-Charlott Gustafsson. BEVIS och ANSLAG om justeringens tillkännagivande Sammanträde Plats och tid Ledamöter Övriga Kompassen, kl.l3:00-15:30 Ann-Charlott Gustafsson (UP), ordforande kommunstyrelsen Niklas Moe (M), kommunstyrelsen Annelie Högberg (S), kommunstyrelsen t.o.m.

Läs mer

Kommunstyrelsens folkhälsoutskotts protokoll

Kommunstyrelsens folkhälsoutskotts protokoll sid 1/9 Datum: Onsdagen den 16 maj 2012 Tid: 08.30 10.10 Plats: Västra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Paragrafer: 8-14 Utses att justera: Peder Engdahl (M) Underskrifter: Sekreterare Ordförande Justerare

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet 2013-02-19 1 Plats och tid Sandhemsrummet kl. 13.00 15.20 Beslutande Henrik Jansson, ordf. (M) Kent Oskarsson, KS vice ordf. (S) Jan-Olof Larsson, SN ordf. (M) Lars Eriksson, BUN ordf. (KD) Katarina Karlsson,

Läs mer

Prioriterade insatsområden för Folkhälsoarbetet

Prioriterade insatsområden för Folkhälsoarbetet Prioriterade insatsområden för Folkhälsoarbetet 2017 Vad är folkhälsa? Folkhälsa handlar om människors hälsa i en vid bemärkelse. Folkhälsa innefattar individens egna val, livsstil och sociala förhållanden

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-12-10 Folkhälsorådet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-12-10 Folkhälsorådet 1/2 Festvåning 4:anhuset, 2013-12-10 kl 09:00-11.45 50-66 Beslutande Anna-Karin Skatt (S) Peter Friberg (M) Astrid Bengtsson (S) Lennart Rehn (S) Berit Sörman (S) Bengt Karlsson (S) Per-Erik Thurén (S)

Läs mer

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE 1 KALLELSE/UNDERRÄTTELSE Plats: Tingssalen Tid: onsdag 25 februari kl. 13.00-16.00 Justerare utses. Dagordningen godkännes. Ärenden 1. Föregående möte och protokoll 2. Bättre hälsa 3. BRÅ-ANT organisation

Läs mer

KFF Kansli konferens 13.30-16.00. Tommy Cedervall (fp) ordförande

KFF Kansli konferens 13.30-16.00. Tommy Cedervall (fp) ordförande Folkhälsorådet 2012-11-20 1(15) Plats och tid KFF Kansli konferens 13.30-16.00 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Tommy Cedervall (fp) ordförande Tommy Cedervall(FP),

Läs mer

Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida (11) KFF Kansli, Greenroom. Tommy Cedervall (FP) ordförande.... Ann-Margret Ringnér

Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida (11) KFF Kansli, Greenroom. Tommy Cedervall (FP) ordförande.... Ann-Margret Ringnér Folkhälsorådet 2014-04-08 1(11) Plats och tid KFF Kansli, Greenroom Beslutande Övriga deltagare Tommy Cedervall (FP) ordförande Börje Norén, folkhälsosamordnare Ann-Margret Ringnér, hälsostrateg Bert-Inge

Läs mer

Protokollet förvaras på kanslienheten

Protokollet förvaras på kanslienheten SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Plats och tid Sammanträdesrum Säfsen, Kl 10:15-12:00 Beslutande ledamöter Yvonne Persson (S) Åsa Bergkvist (S) Susanne Andersson (S) Ej beslutande ersättare Övriga närvarande

Läs mer

Styrdokument VERKSAMHETSPLAN FÖR DET GEMENSAMMA FOLKHÄLSOARBETET 2018 MELLAN SÖDRA HÄLSO- OCH SJUKVÅRDSNÄMNDEN OCH ULRICEHAMNS KOMMUN

Styrdokument VERKSAMHETSPLAN FÖR DET GEMENSAMMA FOLKHÄLSOARBETET 2018 MELLAN SÖDRA HÄLSO- OCH SJUKVÅRDSNÄMNDEN OCH ULRICEHAMNS KOMMUN Strategi Program Plan Policy Riktlinjer Regler Styrdokument VERKSAMHETSPLAN FÖR DET GEMENSAMMA FOLKHÄLSOARBETET 2018 MELLAN SÖDRA HÄLSO- OCH SJUKVÅRDSNÄMNDEN OCH ULRICEHAMNS KOMMUN ANTAGET AV: Kommunstyrelsen

Läs mer

Folkhälsorådet

Folkhälsorådet Folkhälsorådet 2010-11-30 1 Plats och tid Vårdcentralen Vara, klockan 9.00 11.25 ande Kjell Gustafsson (C), SN, ordförande Ulla Johansson (M), HSN Yvonne Breman (S), TSN Håkan Svensson (M), KS Marie Pehrsson

Läs mer

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE 1 KALLELSE/UNDERRÄTTELSE Plats: Tingssalen Tid: måndag 10 februari kl. 13.00-16.00 Justerare utses. Dagordningen godkännes. Ärenden 1. Föregående möte och protokoll 2. Val av förste vice och andre vice

Läs mer

Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida (13) Kommunhuset, Sessionssalen

Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida (13) Kommunhuset, Sessionssalen Folkhälsorådet 2016-02-09 1(13) Plats och tid Kommunhuset, Sessionssalen Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Gunilla Svensson (S) ordförande Gunnel Johansson (C) 1:e vice ordförande Ann-Margret

Läs mer

Folkhälsorådet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 på Orust

Folkhälsorådet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 på Orust Folkhälsorådet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Tofta gård, Stocken, kl. 08.30 12.00 Beslutande Övriga deltagande Ledamöter Roger Hansson Lars-Åke Gustavsson Gunilla Josefsson Christer Thobiasson

Läs mer

Kommunala Folkhälsorådet

Kommunala Folkhälsorådet 1 (9) KOMMUNALA FOLKHÄLSORÅDET MÖTESANTECKNING 2016-02-10 Kommunala Folkhälsorådet Tid och plats Orbadenrummet, 2016-02-10, kl. 09.00-12.00 Paragrafer 1-7 Närvarande Erika Engberg (S) KS Johan Toll (MP)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (9)

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (9) Sida 1 (9) Plats och tid Bryggan klockan 12:00-13:30 ande Miguel Odhner (S) Ordförande Kent Lagrell (M) Fredrik Gullbrantz (S) Charlotta Windeman (M) Sekreterare Johan Sjöholm Paragraf 25-31 Ordförande

Läs mer

Maria Hassing Karlander, folkhälsosamordnare Kristina Holmdahl, föreningen AXEL 79 Mariann Lundin, bitr. omsorgschef 79

Maria Hassing Karlander, folkhälsosamordnare Kristina Holmdahl, föreningen AXEL 79 Mariann Lundin, bitr. omsorgschef 79 78-90 Plats och tid Kommunhuset, Alvö, Kungshamn, kl.8.30 12.30 Beslutande Susanne Aronsson (m), UN, ordförande Eva Abrahamsson (m), M&BN Kristina Frigert (m), ON Ragnhild Selstam (m), GN Petra Sundblad

Läs mer

Folkhälsopolitiska rådet

Folkhälsopolitiska rådet Folkhälsopolitiska rådet Plats och tid: Koch, Kommunhuset Forum kl. 09.00-12.00 ande: Åsa Karlsson (S), kommunstyrelsen, ordf. Leif Andersson (S), Hälso- och sjukvårdsnämnden Carina Thorstensson (C), kommunstyrelsen

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL FOLKHÄLSORÅDET

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL FOLKHÄLSORÅDET Plats och tid Inredia, kl. 13.15-16.00 Beslutande Rolf Eriksson (S) ordf. Kommunstyrelsen Lars Glad (M), vice ordf. Östra hälso- och sjukvårdsnämnden Janeric Dahlin (L) Byggnads- och trafiknämnden Ewa

Läs mer

Robert Rapakko (S) Madeleine Rosenqvist (KD) Emma Magnusson (C) För Barn- och utbildningsnämnden Jacqueline Doohan (C) Lene Hollner (S)

Robert Rapakko (S) Madeleine Rosenqvist (KD) Emma Magnusson (C) För Barn- och utbildningsnämnden Jacqueline Doohan (C) Lene Hollner (S) Plats och tid Kommunkontoret, Björken, kl. 09.00 12.00 Beslutande För Kommunstyrelsen Robert Rapakko (S) Madeleine Rosenqvist (KD) Emma Magnusson (C) För Socialnämnden Britt-Marie Berg (S) Britt-Marie

Läs mer

Protokollet förvaras på kanslienheten, stadshuset

Protokollet förvaras på kanslienheten, stadshuset Råd för finska förvaltningsområdet Plats och tid Folkets Hus Ludvika, kl. 13.30-15.30 1(10) Beslutande ledamöter Åsa Bergkvist (S) Susanne Andersson ( S) Thomas Nordström ( S ) Övriga närvarande Tjänstemän

Läs mer

Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida (14) Musikskolan, stora salen

Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida (14) Musikskolan, stora salen Folkhälsorådet 2015-09-22 1(14) Plats och tid Musikskolan, stora salen Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Gunnel Johansson (C) 1:e vice ordförande Hans- Bertil Sinclair (M) 2:e vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida 1 Folkhälsorådet 2014-03-21. Madeleine Rosenqvist (KD) Robert Rapakko (S) Emma Magnusson (C)

Sammanträdesdatum Sida 1 Folkhälsorådet 2014-03-21. Madeleine Rosenqvist (KD) Robert Rapakko (S) Emma Magnusson (C) Sida 1 Plats och tid Kommunkontoret, Björken, kl. 09.00 12.00 Beslutande För Kommunstyrelsen Madeleine Rosenqvist (KD) Robert Rapakko (S) Emma Magnusson (C) För Socialnämnden Britt-Marie Berg (S) Britt-Marie

Läs mer

Ej tjänstgörande ersättare Tjänstemän Övriga deltagande Carina Schön (S) Kristina Pettersson (S) Sekreterare Paragrafer 1-7 ANSLAG/BEVIS

Ej tjänstgörande ersättare Tjänstemän Övriga deltagande Carina Schön (S) Kristina Pettersson (S) Sekreterare Paragrafer 1-7 ANSLAG/BEVIS - TRYGGHETSRÅDET- SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Stora konferensrummet, Kommunkontoret, kl 13.00-15.30 Beslutande Marie Wilén (C) ordförande Margareta Gadde-Jenniche (M) Gösta Persson (M) Rose-Marie

Läs mer

Ersättare Viktoria Eliasson (V), 39-43

Ersättare Viktoria Eliasson (V), 39-43 Sida 1(15) Plats och tid Scandic Hallandia, Rådhusgatan 4, Halmstad, klockan 15.55 16.40. Beslutande Övriga deltagande Marion Carlsson (S) tjänstgör för Elpida Georgitsi (S) Kåre Widenqvist (S) Jennie

Läs mer

Carina Hjertonsson, sekreterare Arne Karlsson, vård- och fält Anna Aspås, vård- och fält Jenny Thelander, vård-och fält

Carina Hjertonsson, sekreterare Arne Karlsson, vård- och fält Anna Aspås, vård- och fält Jenny Thelander, vård-och fält Plats och tid Kommunalhuset, Ljungarummet, torsdagen den 16 maj 2013 klockan 13.15 16.00 1 Beslutande Närvarande Stefan Gustafsson, ordförande Anders Åberg, socialchef Therese Rostedt, folkhälsoplanerare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Diarienummer KS/2019-0208 Tid och plats kl 13.00 17.00 Kommunfullmäktigesalen Beslutande Ledamöter Mattias Gustafsson (SD) Marie Edvinsson Kristiansen (M) Leif Andersson (S),

Läs mer

Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida 2014-06-03 1(14) Sessionssalen, Kommunhuset. Tommy Cedervall (FP) ordförande

Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida 2014-06-03 1(14) Sessionssalen, Kommunhuset. Tommy Cedervall (FP) ordförande Folkhälsorådet 2014-06-03 1(14) Plats och tid Sessionssalen, Kommunhuset Beslutande Övriga deltagare Tommy Cedervall (FP) ordförande Börje Norén, folkhälsosamordnare Ann-Margret Ringnér, hälsostrateg Bert-Inge

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Folkhälsorådet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Folkhälsorådet Folkhälsorådet 2009-09-07 1 Plats och tid Oasens lokaler, Vara vårdcentral kl 13.30-16.50 Beslutande Kjell Gustafsson (C),SN, ordf. Marie Pehrsson (M) BIN Håkan Svensson (M), KS Yvonne Breman (S), TSN

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida 1(9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida 1(9) Sida 1(9) Plats och tid Stadshuset, torsdag 21 maj 2015, kl 8.30 11.30 Ledamöter Övriga närvarande Ledamöter Marianne Ahlborg (FP), HSN Väster, 1 vice ordförande Merjem Maslo (M), Mölndals stad, 2 vice

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 3. Miljö- och hälsorådet 2015-09-07 1(10)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 3. Miljö- och hälsorådet 2015-09-07 1(10) Nr 3 Miljö- och hälsorådet 2015-09-07 1(10) Tid och plats Måndagen den 7 september 2015, klockan 13.00 16.00, i Bolstadsrummet Beslutande Ledamöter Tommy Johansson, ordf. (S) Kommunstyrelsen Michael Melby

Läs mer

Tommy Edenholm (KV), ordf. Magnus Rasmusson (S), vice ordf.

Tommy Edenholm (KV), ordf. Magnus Rasmusson (S), vice ordf. Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2011-08-10 1 (15) Plats och tid Barn- och ungdomskontoret, kl. 13.00-16.00 Beslutande Tommy Edenholm (KV), ordf. Magnus Rasmusson (S), vice ordf. Övriga deltagare

Läs mer

Folkhälsorådet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 på Orust

Folkhälsorådet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 på Orust Folkhälsorådet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Saras hus, Henån, kl. 08.30 12.00 Beslutande Övriga deltagande Ledamöter Inga Göransson Lisbeth Arff Lars-Åke Gustavsson Veronica Almroth Gunilla Josefsson

Läs mer

Folkhälsorådet 2015-11-13 1. Dan Hovskär (KD), HSN Peter Persson (S), MB. Mohamad (S), HSN

Folkhälsorådet 2015-11-13 1. Dan Hovskär (KD), HSN Peter Persson (S), MB. Mohamad (S), HSN Folkhälsorådet 2015-11-13 1 Plats och tid Vara Kommunhus, 13 november 2015, klockan 08.30-12.00 Beslutande Dan Hovskär (KD) HSNÖ Irene Karlsson (C) BIN Peter Persson (S) MBN Thore Agneta Svenson Edvardsson

Läs mer

Sågen 13.30-16.00. Tommy Cedervall (fp) ordförande

Sågen 13.30-16.00. Tommy Cedervall (fp) ordförande Folkhälsorådet 2011-11-24 1(13) Plats och tid Sågen 13.30-16.00 Beslutande Övriga deltagare Tommy Cedervall (fp) ordförande Tommy Cedervall(FP), ordförande Ann-Margret Ringnér, Friskvårdskonsulent Börje

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Folkhälsorådet Sammanträdesdatum 30 november 2018

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Folkhälsorådet Sammanträdesdatum 30 november 2018 Plats och tid Mölndals museum kl 9.00 11.45 ande ledamöter Pernilla Övermark (S), Mölndals stad, ordförande Marianne Ahlborg (L), Hälso- och sjukvårdsnämnden, 1 v ordförande Merjem Maslo (M), Mölndals

Läs mer

Tommy Cedervall (fp) ordförande

Tommy Cedervall (fp) ordförande Folkhälsorådet 2013-02-26 1(19) Plats och tid Sessionssalen, Kommunhuset (13,30 lilla gruppen) 14.00-16.00 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Tommy Cedervall (fp)

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet 2011-03-11 1 Plats och tid Kommunfullmäktigesalen kl. 9.00 12.15 Beslutande Henrik Jansson, ordf. (m) Kent Oskarsson, KS vice ordf. (s) Jan-Olof Larsson, SN ordf. (m) Lars Eriksson, BUN ordf. (kd) kl.

Läs mer

Maj Lätto-Karlsson Omsorgsförvaltningen Miljö och Byggnadsnämnden Miljö och Byggnadsförvaltningen

Maj Lätto-Karlsson Omsorgsförvaltningen Miljö och Byggnadsnämnden Miljö och Byggnadsförvaltningen PROTOKOLL 2016-10-25 Närvarande: Louise Thunström ordf. Kommunstyrelsen Lennart Larson Kommunstyrelsen Roger Wallentin Omsorgsnämnden Birgitta Nilsson Omsorgsnämnden Maj Lätto-Karlsson Omsorgsförvaltningen

Läs mer