Församlingsblad. Sommaren 2011

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Församlingsblad. Sommaren 2011"

Transkript

1 Församlingsblad Sommaren 2011 Konfirmation i Dädesjö 15 maj 2011

2 Vår igen, grönskan kommer åter. För varje år tycker jag bara det känns mer och mer fantastiskt! Fast jag vid det här laget har upplevt ganska många vårar, (så jag vet att de kommer), så tvivlar jag varje år på att det verkligen kan bli varmt och grönt och fruktbart igen, när man dag efter dag ser den kalla gråa naturen i mars. Varje år, i maj, säger min man och jag; Puh! Vi överlevde den här vintern också. För varje gång känns det som en allt större bedrift. Men så är vi ju riktiga trädgårdsmänniskor. Att inte kunna ha fingrarna i jorden gör mig på något sätt handlingsförlamad. Jag blir liksom tömd på allt vad kraft, vilja och kreativitet heter. Jag vill inte röra mig, inte gå ut, inte göra något över huvud taget. Jag hade nog passat för en tillvaro i vinteride. Det är tur att jag har ett arbete som tvingar upp mig på morgnarna, annars vet jag inte hur det hade gått! Den senaste tiden har jag p.g.a. olika anledningar funderat mycket över vad det är som ger livet dess värde. Vad är det som får oss att dag efter dag kämpa med alla de tusen bestyr som utgör vår vardag? Och, vad är det, i allt detta, som är oundgängligt viktigt? Tillsammans med konfirmanderna pratade vi om vad som är meningen med livet, om vad de, som är unga, önskade få ut av livet. Det kom förslag på olika saker de önskade sig, på relationer och upplevelser. Men meningen då, vad är meningen med livet? pressade jag på...(som om det fanns ett svar!) Meningen med livet är väl att man ska leva det, var det en som sa, så klarsynt som bara en 14-åring kan vara! Vi har våra liv och vad vi gör med dem är upp till oss att bestämma. Varje människa har sina egna olika förutsättningar och olika omständigheter kring sig. På det viset begränsas vi ju i verkligheten ganska mycket. De flesta människor ute i världen har knappast några valmöjligheter alls. De kämpar varje dag för överlevnaden. Vi i väst har oftast större möjlighet att påverka våra fysiska omständigheter, men det jag tror spelar störst roll för hur man upplever sitt liv, är hur man förmår uppskatta det man faktiskt har, av både saker, relationer och upplevelser. När man fastat några dagar kan en kokt potatis med lite gräddfil kännas som den mest himmelska måltid. När vintern varit lång och hård, är trädgården som åter grönskar ljuvligare än någonsin! Det vi upplever är i högsta grad relativt. Kanske är livets växlingar det som gör livet allra mest rikt!? (Även om det kan vara svårt att se i början på mars) Må vår sommar bringa både regn och sol och låt oss aldrig glömma att Gud är med oss i livets alla skiften! Ursula Björkman Sjögren Komminister

3 På onsdagsträffen den 23 mars Spelade och sjöng Tre Åsedagubbar Gottner, Sven & Vide för oss. Efteråt bjöds det på härlig ostkaka och kaffe. Födelsedagskalas Nytt för 2011 är två gemensamma kalas för de som fyllt 80, 85 & 90år, uppdelat halvårsvis. Första kalaset hade vi i Braås församlingshem den 7 april. Det andra kalaset planeras att vara den 1 september särskild inbjudan kommer senare. Gudstjänst med dopkalas Dädesjö den 27 mars Vi firade de dopbarn som döptes under i Dädesjö församling. Många medverkade och gjorde det till en fantastisk dag! Py Bäckman & Vidinge kontraktskör Den 22 maj fyllde Py, Rune och Vidinge kontraktskör Drev-Hornaryds kyrka. En magisk kväll med klassiska sånger av Py, som Stad i ljus och Gabriellas sång m.m. Tack till alla som gjorde kvällen möjlig!

4 Vägkyrka 2011 Även i år kommer Dädesjö gamla kyrka att vara öppen som Vägkyrka under två veckor, juli. Det är öppet mellan 10:00-18:00 och några ungdomar sköter verksamheten som sommarjobb. Dessa två veckor är caféet i sockenstugan också öppet varje dag. Klockan fem varje eftermiddag är det andakt i gamla kyrkan. Passa på och kom och njut av lite stillhet, sång och musik! Nytt för i år är att även Sjösås gamla kyrka håller öppet som vägkyrka under två veckor, 30 juli-14aug, varje dag 10:00-18:00 och andakt vi 17:00. Besök gärna våra kyrkor i sommar!! Drevs gamla kyrka, maj-sept alla dagar kl Drev-Hornaryds kyrka, 21 maj-27 aug Lördagar kl Dädesjö gamla kyrka Alla dagar kl året runt Dädesjö nya kyrka, 1 juni-31 aug alla dagar kl Sjösås gamla kyrka, 1 juni-30 aug mån-fre kl :30 lörd-sön kl

5 Friluftsgudstjänst vid Braås boulebana. Kaffe Den 19 juni kl 11:00 Vid regn är vi i församlingshemmet Varmt Välkomna! Olofsdagen den 29 juli kommer vi att uppmärksamma med lite extra aktiviteter i form av teater, musik och föredrag. Mer om den dagens program kommer på affischer senare, eftersom det inte är klart ännu. Håll utkik efter det! Friluftsgudstjänst 26 juni kl 10:00 vid Viås församlingshem. Kaffe serveras! Friluftsgudstjänst 24 juli kl. 14:00 vid Hornaryds kyrkplats. Vid regn är vi i magasinet Kyrkrally 31 juli Den 31 juli sätter vi fokus på hela den stora kulturskatt av kyrkor som vi har i pastoratet. Rallyt går mellan de sex kyrkorna och de två fd kyrkplatserna och varje ställe har ett antal tipsfrågor man ska svara på. Rallyt börjar i med morgonandakt i Dädesjö gamla kyrka kl 10:00 och avslutas kl 18:00 med musikgudstjänst i Sjösås gamla kyrka. Man kan starta vilken tid och på vilken plats man vill under dagen, huvudsaken är att man åker runt till alla ställen om man vill ha full pott i tipstävlingen! Under dagen serveras lunch och kaffe i församlingshemmen och vid 14:00 är det friluftsgudstjänst på Eke kyrkplats.

6 Friluftsgudstjänst vid Grännastämmatorp Den 7 augusti kl 15:00 Kyrkkaffe Friluftsgudstjänst 14 augusti kl 15:00 i Braås Hembygdspark. Varmt Välkomna! Boka redan nu in den 20 september kl 18:00 Braås församlingshem Då kommer den uppskattade föreläsaren och psykologen Alf B Svensson att föreläsa om hur vi kan hålla kärleken levande. Traditionellt kräftfiske kommer det att bli under augusti månad. Mer information kommer via affischer. Konfirmation Den 15 maj konfirmerades 13 ungdomar i en fullsatt Dädesjö kyrka. Temat på redovisningen var Frälsarkransen, ett radband med 18 pärlor, konfirmanderna gestaltade en pärla var. Vi fick bl.a. möta Darth Vader som nattpärlan. Är du född 1997 och vill bli en av våra konfirmander?? Vi har inskrivning den 11 september i samband med vår gudstjänst i Sjösås g:a kl 16:00. Har du frågor når du oss: Pastorsexp. Sjösåsvägen Braås Ursula eller Camilla Det kommer en särskild inbjudan innan sommaren!

7 Församlingsresa till Vetlandabygden söndagen den 3 juli Avresa kl från Dädesjö kyrkoparkering. Vi firar söndagens gudstjänst i Bäckaby kyrka kl Den leds av kyrkoherde Ingabritta Gustafsson. Middag äter vi på Ädelfors folkhögskola i Holsbybrunn. Vi far därefter mot Stenberga hembygdsgård där föreningen Näverlundadalen uppför ett bygdespel " På marsch mot evigheten", som handlar om familjen Stålhammars liv på Salshult och i Karl X11:s krig. Kaffe i pausen. Spelet sker utomhus. På hemvägen besöker vi Virserums Konsthall. Här genomför man för tredje året utställningen "Textilsommar" med bidrag från ett nittiotal proffs och amatörer. Här visas också utställningen "Människorna", berättelser kring virserumsborna. Kaffe och glass finns att köpa. Beräknad hemkomst kl Kostnad 300 kr per person. Då ingår resa, middag, inträden till Stenbergaspelet inkl kaffe samt till Virserums konsthall. Researrangör är Dädesjö kyrkoråd i samarbete med Dädesjö SPF och Dädesjö-Lin. Anmälan till Solveig Fransson tel Anmäl Dig i god tid, dock senast den 5 juni. Antalet platser är begränsat. Vi hoppas på en dag med vackert väder och gemensam trevnad. Välkomna önskar Dädesjö kyrkoråd.

8 Varmt Tack till Babycafeet & Små o Stora-grupperna för era fantastiska insatser, på dopfest och familjegudstjänster. Nu har vi sommaruppehåll och jag önskar er alla soliga & lata dagar. Grupperna startar under vecka 36 (5/9-9/9) Hälsningar Ingela Ungdomar!! Tack för en grymt rolig termin ViiViås & TONÅR!! Vi önskar en skön sommar!!! // Camilla & Carro! Terminsstart: TONÅR Den 14 september kl 19:00 i Braås församlingshem. ViiViås Den 13 september Kl 18:00 i Viås församlingshem.

9 Trevlig sommar! Dädesjö församling Måndagar Torsdagar 17:30-18:15 Barnkören 18:30-19:15 Ungdomskören 19:30-21:00 Vuxenkören 14:00-15:45 Instrumentgrupp Sjösås församling // Carina Drev-Hornaryd Torsdagar 19:30-21:00 Drevs vuxenkör // Carina Till hösten planerar vi att starta en ny allemanskör för gamla och nya körsångare i Sjösås! Mer information om den och barnkörerna kommer senare.

10 Gudstjänstschema för sommaren 2011 Kristi himmelsfärds dag 2 juni Sönd. Före pingst 5 juni Pingstafton Lördag 11 juni Pingstdagen 12 juni Lördag 18 juni Hel Tref. dag Söndag 19 juni Midsommarafton 24 juni Midsommardagen 25 juni Johannes döp. dag Söndag 26 juni Lördag 2 juli 8:00 Gökotta i Brantåsa, medtag fikakorg. Vid regn är vi i kyrkan 11:00 Temamässa i Sjösås g:a kyrka 10:00 Gudstjänst i Dädesjö kyrka 16:00 Högmässa i Sjösås g:a kyrka 18:00 Helgmålsbön i Dädesjö g:a kyrka. Julia Ojansivu, sång & Ludvig Rosvall, piano 10:00 Lovsångsgudstjänst i Drev-Hornaryds kyrka 18:00 Helgmålsbön i Drevs g:a kyrka. Lina & Julia Nilsson, sång och gitarr 11:00 Gudstjänst vid Boulebanan i Braås, kaffe. Vid regn är vi i församlingshemmet 16:00 Gudstjänst i Dädesjö kyrka. Kören Crystal Light 18:00 Helgmålsbön i Sjösås g:a kyrka. Vladimir Lourtchik, fiol 11:00 Gudstjänst i Drevs g:a kyrka 18:00 Gudstjänst i Dädesjö kyrka 10:00 Friluftsgudstjänst vid Viås församlingshem, kaffe 18:00 Helgmålsbön i Dädesjö NYA kyrka. Leif Dahl, orgel 2 e. Tref. Söndag 3 juli Lördag 9 juli 3 e. Tref. Söndag 10 juli Lördag 16 juli 4 e. Tref. Söndag 17 juli Lördag 23 juli Apostladagen Söndag 24 juli Lördag 30 juli 10:00 Högmässa i Sjösås g:a kyrka 18:00 Helgmålsbön i Drevs g:a kyrka. Henrietta Kranz, sång 10:00 Söndagsmässa i Dädesjö kyrka 18:00 Helgmålsbön i Sjösås g:a kyrka, extra musik 10:00 Gudstjänst i Dädesjö kyrka 18:00 Söndagsmässa i Drev-Hornaryds kyrka 18:00 Helgsmålsbön i Dädesjö g:a kyrka. Erik Lammers, gitarr 14:00 Friluftsgudstjänst vid Hornaryds kyrplats, vid regn i magasinet 18:00 Helgmålsbön i Drevs g:a kyrka

11 6 e. Tref. Kyrkrally, mer information i f-bladet. Söndag den 31 juli 10:00 Morgonandakt i Dädesjö g:a kyrka 14:00 Friluftsgudstjänst vid Eke kyrkplats 18:00 Musikgudstjänst i Sjösås g:a kyrka Lördag 6 augusti 18:00 Helgmålsbön i Sjösås g:a kyrka, Nils-Erik, Ingela, Minna Tägil, orgel & sång Kristi förklarings dag 10:00 Högmässa i Dädesjö kyrka Söndag 7 augusti 15:00 Friluftsgudstjänst i Grännastämmatorp, kyrkkaffe Lördag 13 augusti 18:00 Helgmålsbön i Dädesjö g:a kyrka. Stefan Andersson, fiol 8 e. Tref. Söndagen 14 augusti Fredag 19 augusti Lördag 20 augusti 9 e. Tref. Söndag 21 augusti Lördag 27 augusti 15:00 Friluftsgudstjänst i Braås Hembygdspark 12:00 Lunchmusik i Dädesjö kyrka i samband med Dädesjö marknad. Nytt för i år! 18:00 Helgmålsbön i Drevs g:a kyrka. Mats Carlsson, sång & gitarr 10:00 Gudstjänst i Dädesjö 18:00 Kvällsmässa i Sjösås NYA kyrka, Viås. 18:00 Helgmålsbön i Sjösås g:a kyrka. Maria Sennvall, sång 10 e. Tref. 10:00 Söndagsmässa i Dädesjö kyrka Söndag 28 augusti 19:00 Kvällsmässa i Drevs g:a kyrka 11 e. Tref. 11:00 Gudstjänst i Dädesjö kyrka Söndag 4 september 16:00 Högmässa i Sjösås g:a kyrka 12 e. Tref. 11:00 Högmässa i Dädesjö Söndag 11 september 16:00 Gudstjänst i Sjösås g:a kyrka, Inskrivning för konfirmander. Med reservation för förändring Gudstjänst på Sjöliden torsdagar jämna veckor kl 14:30 Se även vår hemsida och i fredagens predikotur i Smålandsposten

12 Kyrkoherde Lars Kempe Komminister Ursula Björkman Sjögren Förvaltningsassistent Johan Lindström Ungdomsledare Camilla Gustafsson Församlingsassistent Ingela Boberg Vaktmästarna Magnus Lindström Holger Carlsson Värdinna i sockenstuga Dädesjö Karin Persson Värdinna i Braås församlingshem Linda Skoglund Sjösås kyrkliga samfällighet Sjösåsvägen Braås tel telefontid mån-tors kl fax: Besök gärna vår hemsida Under semestertid är bemanningen på expeditionen begränsad. Ni kan söka präster och vaktmästare på resp. mobilnummer. Kantorer/ Musiker Carina Carlson carina.stjernquist.carlson@svenskakyrkan.se Elena Voznuik elena.vozniuk@svenskakyrkan.se

Församlingsblad. ViiViås

Församlingsblad. ViiViås Församlingsblad ViiViås Verksamhet hösten 2011 Kyrkoherdens tankar Bibeln ger ofta litterära upplevelser, inte minst gamla testamentets fascinerande berättelser. Men bibelböckerna låter oss också komma

Läs mer

Våga vara medmänniska

Våga vara medmänniska Församlingsblad Våga vara medmänniska Trettonde söndagen efter trefaldighet handlar om medmänniskan och mina tankar utgår från söndagens ämne. Vi är så vana att vi ska hjälpa andra, att vi ska ge, men

Läs mer

Församlingsblad. Våren 2011

Församlingsblad. Våren 2011 Församlingsblad Våren 2011 Lille Oskar skulle fylla fem år. I den åldern är födelsedagar viktiga. I tanken förbereder man sig veckor i förväg. Förväntningar och drömmar blir som levande bilder. Man talar

Läs mer

SJÖSÅS OCH DÄDESJÖ FÖRSAMLINGAR. Forsamlingsblad. advent & jul 2013

SJÖSÅS OCH DÄDESJÖ FÖRSAMLINGAR. Forsamlingsblad. advent & jul 2013 SJÖSÅS OCH DÄDESJÖ FÖRSAMLINGAR Forsamlingsblad advent & jul 2013 Advents & Jul tankar!! Himmelriket är nära! Visst vill vi leva i ett himmelrike! Ibland lyckas vi nästan skapa stunder med sådana känslor.

Läs mer

Forsamlingsbladet Advent & jul 2012

Forsamlingsbladet Advent & jul 2012 Forsamlingsbladet Advent & jul 2012 Bilden ovan visar Staffan (som precis som i visan vattnar sina fålar ) Den är en av de fantastiska 1200-talsmålningar man fortfarande kan beundra i trätaket i Dädesjö

Läs mer

Församlingsblad Våren 2013

Församlingsblad Våren 2013 Församlingsblad Våren 2013 Kyrkoherdens tankar Det finns en sång som heter "du omsluter mig på alla sidor och håller mig i din hand". Den säger så mycket om gudsbilden tycker jag. Texten är hämtad från

Läs mer

Församlingsblad Somm m a m r a en 20 2 12 1

Församlingsblad Somm m a m r a en 20 2 12 1 Församlingsblad Sommaren 2012 Dagarna mellan påskdagen och pingstdagen kallas ibland för de femtio dagarna och det är en otrolig tid i kristendomens historia. Lärjungarna fick uppleva den tomma graven,

Läs mer

DET HÄNDER I KYRKAN. Maj - Juni S. Kyrkogatan 10, Strömstad mån, ons-fre kl

DET HÄNDER I KYRKAN. Maj - Juni S. Kyrkogatan 10, Strömstad mån, ons-fre kl DET HÄNDER I KYRKAN Maj - Juni 2017 S. Kyrkogatan 10, Strömstad 0526-183 00 mån, ons-fre kl. 10-12 www.svenskakyrkan.se/stromstad G ud slösar med färger och former, dofter och smaker. Hela världen är underbar.

Läs mer

SEPTEMBER Lörd 2/ Lekmannakåren gästar Vikens lekmannakår. Allsång med L Ahlberg. Sönd 3/ Gudstjänst, B Eriksson, M Uddling.

SEPTEMBER Lörd 2/ Lekmannakåren gästar Vikens lekmannakår. Allsång med L Ahlberg. Sönd 3/ Gudstjänst, B Eriksson, M Uddling. SEPTEMBER Lörd 2/9 16-18 Lekmannakåren gästar Vikens lekmannakår. Allsång med L Ahlberg. Sönd 3/9 17.00 Gudstjänst, B Eriksson, M Uddling. Kyrkkaffe Sönd 10/9 17.00 Mässa, M Ivarsson. M Nordberg Kyrkkaffe

Läs mer

Sommaren 2016 Munka Ljungby församling

Sommaren 2016 Munka Ljungby församling Sommaren 2016 Munka Ljungby församling Foto: Henrik Nilsson Sommarmusik - onsdagar kl 18.30 Össjö / Tåssjö / Munka Ljungby Alla onsdagar under juni-juli-augusti är det antingen Mässa eller Sommarmusik

Läs mer

Norrahammars kyrka 10.30-12.30 Öppen för stillhet, ljuständning. Sandseryds kyrka 11.00 Gudstjänst med dop

Norrahammars kyrka 10.30-12.30 Öppen för stillhet, ljuständning. Sandseryds kyrka 11.00 Gudstjänst med dop Onsdag 6 juni, Nationaldagen Stenbäcken 18.00-21.00 Kvällsvåfflan 10 kronor Sverigeleken för stora och små Tipspromenad m.m. Sega gubbar spelar sommarmusik i trädgården Se startsidan för mer info Lördag

Läs mer

Välkommen till våra verksamheter för. Barn Ungdom & Familj 0-18 år Våren 2015

Välkommen till våra verksamheter för. Barn Ungdom & Familj 0-18 år Våren 2015 Välkommen till våra verksamheter för Barn Ungdom & Familj 0-18 år Våren 2015 Välkommen till vår hemsida Titta gärna på vår hemsida för telefonnummer, e-postadresser och aktuell information som t.ex. terminsstart

Läs mer

Postens gruppförsändelse till hushåll. Kyrknytt. Nr Svenska kyrkan i Stenstorps pastorat

Postens gruppförsändelse till hushåll. Kyrknytt. Nr Svenska kyrkan i Stenstorps pastorat Postens gruppförsändelse till hushåll Kyrknytt Nr 2 2015 Svenska kyrkan i Stenstorps pastorat 1 Sommartankar från kyrkoherden I denna ljuva sommartid så börjar en av våra mest kända sommarpsalmer. Nu vet

Läs mer

Sommar i Vasa. Djurparksresa, gudstjänster, midsommarfirande med mera! VASA

Sommar i Vasa. Djurparksresa, gudstjänster, midsommarfirande med mera! VASA Sommar i Vasa Djurparksresa, gudstjänster, midsommarfirande med mera! VASA Församlingsblad NR 2 SOMMMAREN 2012 Allting är Herrens... Allting är Herrens och allt har han skapat, skapat i kärlek och gett

Läs mer

Församlingsblad. Ankarsrum, Blackstad och Hallingeberg

Församlingsblad. Ankarsrum, Blackstad och Hallingeberg Församlingsblad Nr 2 2014 Ankarsrum, Blackstad och Hallingeberg Triolernas avslutning På Bönsöndagen den 25 maj hade Triolerna sin terminsavslutning i Ankarsrums kyrka. Eftersom det även var Mors dag så

Läs mer

Församlingsblad Sommaren 2013

Församlingsblad Sommaren 2013 Församlingsblad Sommaren 2013 Vitsippan är en fantastiskt vacker blomma. Just nu första veckan i maj så är den i full blom, maj är en underbar tid. Tänk att Gud har skapat allt det vackra vi ser i naturen,

Läs mer

Programblad september oktober 2018 för UMEÅ KÅR

Programblad september oktober 2018 för UMEÅ KÅR Programblad september oktober 2018 för UMEÅ KÅR Frälsningsarmén Umeå Omslagsbild: Linnea Kampha, Umeå. SEPTEMBER Vecka 35 Fre 31/8 Lör 1/9 Sön 2/9 11.00 Gudstjänst. Enheten i Kristus. Vecka 36 Mån 3/9

Läs mer

KALENDER. Januari - augusti 2014. Sön 26/1 11.00 Söndagsmässa med dop, Lars Häggberg, AM blås, söndagsskola. VECKA 5 Tis 28/1 09.

KALENDER. Januari - augusti 2014. Sön 26/1 11.00 Söndagsmässa med dop, Lars Häggberg, AM blås, söndagsskola. VECKA 5 Tis 28/1 09. 2014-01-23 med reservation för ändringar KALENDER Januari - augusti 2014 VECKA 4 Sön 26/1 11.00 Söndagsmässa med dop, Lars Häggberg, AM blås, söndagsskola VECKA 5 Tis 28/1 09.00 Morgonmässa Ons 29/1 14.00-16.00

Läs mer

2014/2015. konfirmand

2014/2015. konfirmand 2014/2015 konfirmand 1 Nya kompisar, läger och gå på vatten Vi lever i en tid där vi möter många olika tankar värderingar och trosuppfattningar. Det kan vara positivt men också förvirrande. Vad är rätt

Läs mer

Advent, jul och nyår. i Lagunda församling

Advent, jul och nyår. i Lagunda församling Advent, jul och nyår i Lagunda församling Händer i Lagunda församling 2014 Fredag 28 november 14 Gudstjänst inför helgen, i Giresta kyrka (obs platsen!) Kören Våga sjunga, Måns Godée och Mikael Dagobert.

Läs mer

KALENDER SÖDERMÖRE PASTORAT. Februari 2019

KALENDER SÖDERMÖRE PASTORAT. Februari 2019 KALENDER SÖDERMÖRE PASTORAT Februari 2019 Söndag 3/2 Kyndelsmässodagen Uppenbarelsens ljus 10.00 Högmässa Ljungby kyrka Välsignelse av ljus, Ljungbykören, kyrkkaffe Bengt-Olof Roos, Lars Övrenius 11.00

Läs mer

FÖRSAMLINGSBLADET Sätila Hyssna Juni - September 2016

FÖRSAMLINGSBLADET Sätila Hyssna Juni - September 2016 FÖRSAMLINGSBLADET Sätila Hyssna Juni - September 2016 Gud, se i nåd till dessa två som vi här ser inför dig stå med löfte att i liv och död gemensamt dela lust och nöd Sv.Ps. 82 vers 1 Foto: Paulina Bohlin

Läs mer

Rosornas blad. En hälsning från Hörnefors församling. Hej, Här är vi! Välkommen att ta kontakt med oss! Se sista sidan! ATT KÄNNA IGEN LJUSET

Rosornas blad. En hälsning från Hörnefors församling. Hej, Här är vi! Välkommen att ta kontakt med oss! Se sista sidan! ATT KÄNNA IGEN LJUSET Rosornas blad En hälsning från Hörnefors församling ATT KÄNNA IGEN LJUSET I en gammal judisk berättelse frågade en rabbin en dag sina lärjungar hur de visste när natten var över och en ny dag börjat gry.

Läs mer

Församlingsbladet. Sätila Hyssna. Okt. - Dec. 2013

Församlingsbladet. Sätila Hyssna. Okt. - Dec. 2013 Församlingsbladet Sätila Hyssna Okt. - Dec. 2013 Vad betyder det att vara en lärjunge? Vi befinner oss nu i gränslandet mellan sommar och höst. Många av oss kan med tacksamhet blicka tillbaka på en ovanligt

Läs mer

2013/2014. konfirmand

2013/2014. konfirmand 1 2013/2014 konfirmand Nya kompisar, läger och gå på vatten Vi lever i en tid där vi möter många olika tankar värderingar och trosuppfattningar. Det kan vara positivt men också förvirrande. Vad är rätt

Läs mer

Gudstjänster i Lysekils kyrka maj och juni 2019

Gudstjänster i Lysekils kyrka maj och juni 2019 Gudstjänster i Lysekils kyrka Onsdag 1/5 veckomässa kl 18:30 & fredag 3/5 morgonmässa 8:30 5/5 Tredje söndagen i påsktiden Den gode herden kl 11:00 mässa H. Wolfbrandt Onsdag 8/5 veckomässa kl 18:30 &

Läs mer

Välkommen att konfirmera dig i Solna församling!

Välkommen att konfirmera dig i Solna församling! TRO LÄGER SAMTAL HOPP KÄRLEK SAKRAMENT Välkommen att konfirmera dig i Solna församling! LEK TANKAR Vad är konfirmation? Konfirmation är gemenskap, det berättar några av Solnas konfirmander. Konfirmation

Läs mer

i Centrumkyrkan Tumba händer nr , 2 september 14 oktober

i Centrumkyrkan Tumba händer nr , 2 september 14 oktober i Centrumkyrkan Tumba händer nr 3 2012, 2 september 14 oktober DETTA PROGRAMBLAD är en hälsning till dig från Centrumkyrkan i Tumba. Du hittar den i centrum, Gröndalsvägen 10. Du är varmt välkommen till

Läs mer

Vasa församling HÖSTEN Gudstjänster Konserter Vardagsaktiviteter

Vasa församling HÖSTEN Gudstjänster Konserter Vardagsaktiviteter Vasa församling HÖSTEN 2016 Gudstjänster Konserter Vardagsaktiviteter Söndag 2 oktober kl. 11.00 Den helige Mikaels dag HÖG Stefan Martinsson, predikant Tore Bennshagen, celebrant Söndag 2 oktober kl.

Läs mer

konfirmand Nu är det din tur

konfirmand Nu är det din tur konfirmand 2009 Nu är det din tur 1 Nya kompisar, läger och gå på vatten Vi lever i en tid där vi möter många olika tankar värderingar och trosuppfattningar. Det kan vara positivt men också förvirrande.

Läs mer

Sommarblad från kyrkorna i Kållered

Sommarblad från kyrkorna i Kållered Sommarblad från kyrkorna i Kållered www.metodistkyrkan.se www.svenskakyrkan.se/kallered www.kallered.missionskyrkan.se Hej då Tomas! Tack för ditt fantastiska och mångåriga goda arbete i Kållered. Sju

Läs mer

Lördag 1 juni 8.45 Mässa i S:t Hans kyrka, Lotta Torstensson, Frukost

Lördag 1 juni 8.45 Mässa i S:t Hans kyrka, Lotta Torstensson, Frukost Lördag 1 juni 8.45 Mässa i S:t Hans kyrka, Lotta Torstensson, Frukost Söndag 2 juni, Söndagen före Pingst 10.00 Högmässa med dop i S:t Hans kyrka, Johan Lamberth, Lotta Torstensson 18.00 Mässa med musik

Läs mer

DET HÄNDER I KYRKAN. September. S. Kyrkogatan 10, Strömstad mån, ons-fre kl

DET HÄNDER I KYRKAN. September. S. Kyrkogatan 10, Strömstad mån, ons-fre kl DET HÄNDER I KYRKAN September 2016 S. Kyrkogatan 10, Strömstad 0526-183 00 mån, ons-fre kl. 10-12 www.svenskakyrkan.se/stromstad September och terminsstart för verksamheter. I detta nummer av församlingsbladet

Läs mer

Nr 2: 2014 Y R K. Västra Karaby kyrka i vårskrud. Foto: Åsa Kalén N Y T T

Nr 2: 2014 Y R K. Västra Karaby kyrka i vårskrud. Foto: Åsa Kalén N Y T T K Nr 2: 2014 Y R K Västra Karaby kyrka i vårskrud. Foto: Åsa Kalén N Y T T Bär barnet på sanningen om livets innersta hemlighet? Så kom den äntligen, den stora födelsedagen. Två vuxna hade blivit föräldrar

Läs mer

Musik. Gudstjänster. Café. Utflykter

Musik. Gudstjänster. Café. Utflykter Musik Gudstjänster Café Utflykter Sommar 2018 Sommarutflykter Utflykten till Gammelkil går med buss som startar från Hackeforsgården, passerar Hjulsbro och vändplatsen vid sidan av Ekholmens centrum. Utflykten

Läs mer

Vandringsfolket - pilgrimer på väg!

Vandringsfolket - pilgrimer på väg! Vandringsfolket - pilgrimer på väg! Pilgrimsvägen Skåne Blekinge fyller 10 år! Temat för jubileet är Vandringsfolket. Med start från sju olika platser kommer merparten av Pilgrimsvägen att vandras på.

Läs mer

Sönd 25/ Mässa, S Hagman, kyrkkaffe Månd 26/ Syföreningen, Prästgården. EK Norberg

Sönd 25/ Mässa, S Hagman, kyrkkaffe Månd 26/ Syföreningen, Prästgården. EK Norberg MARS / APRIL Sönd 25/3 17.00 Mässa, S Hagman, kyrkkaffe Månd 26/3 14.00 Syföreningen, Prästgården. EK Norberg Torsd 29/3 15.00 PÅSKENS GUDSTJÄNSTER Skärtorsdagsmässa Väsbyhemmet. M Ivarsson, M Uddling,

Läs mer

Musik i höstkväll. Högmässa på Pingstdagen. 9 juni kl. 10:00 i Lysvik kyrka. 5 okt kl. 18:00 i Lysvik kyrka. Sommarklassiker med kyrkokören

Musik i höstkväll. Högmässa på Pingstdagen. 9 juni kl. 10:00 i Lysvik kyrka. 5 okt kl. 18:00 i Lysvik kyrka. Sommarklassiker med kyrkokören LYSVIKS FÖRSAMLING Sommaren 2019 Denna text skriver jag just hemkommen från Valborgsmässofirandet vid Berga hembygdsgård, där jag hade fått förtroendet att hålla vårtalet. Jag talade förstås bland annat

Läs mer

Sönd 9/ Gudstjänst. M Ivarsson. K Johansson. M Uddling sång. Kyrkkaffe Månd 10/ Syföreningen i prästgården. EK Norberg.

Sönd 9/ Gudstjänst. M Ivarsson. K Johansson. M Uddling sång. Kyrkkaffe Månd 10/ Syföreningen i prästgården. EK Norberg. APRIL Sönd 2/4 17.00 Stilla kvällsmässa. M Ivarsson. H Morath. Månd 3/4 14.00 Heliga danser i prästgården. EK Norberg Tisd 4/4 19.00 Öppet samtal inför söndagens texter. Prästgården. M Ivarsson. Torsd

Läs mer

Bön för vår kyrka och vår värld

Bön för vår kyrka och vår värld Bön för vår kyrka och vår värld Bönen Vår viktigaste uppgift som kristna är att söka Gud, att låta hans kärleks eld tändas och brinna i våra hjärtan. Bön är att befinna sig i den älskande Gudens ansiktes

Läs mer

[CONFIRMARE=BEKRÄFTA]

[CONFIRMARE=BEKRÄFTA] [CONFIRMARE=BEKRÄFTA] Välkommen som konfirmand! Varje år är det omkring hundra ungdomar i församlingen som blir konfirmerade. Nu inbjuder vi främst dig som är född 2002 att bli konfirmand under kommande

Läs mer

Månadsbrev för januari

Månadsbrev för januari Månadsbrev för januari Välkommen till 2018! Jag har arbetat i Svenska kyrkan, New York, i snart 30 år. Mitt arbete som administratör har gett mig tillfälle att möta många olika slags människor. Jag trivs

Läs mer

KALENDER SÖDERMÖRE PASTORAT. September 2018

KALENDER SÖDERMÖRE PASTORAT. September 2018 KALENDER SÖDERMÖRE PASTORAT September 2018 Söndag 2/9 14:e sön. efter trefaldighet Enheten i Kristus 10.00 Högmässa Ljungby kyrka Bengt-Olof Roos 11.00 Gudstjänst Mortorps kyrka Skjuts K-M Fröler: 070-444

Läs mer

FLUXEN Söndag 3 februari kl Gudstjänst, Stig Strömbergsson. Kyrkkaffe

FLUXEN Söndag 3 februari kl Gudstjänst, Stig Strömbergsson. Kyrkkaffe Februari 2019 GUDSTJÄNSTER 1-28 februari Gudstjänster firas varje söndag och ofta andra dagar i veckan. Gudstjänsten är alltid öppen för alla, oavsett vem du är, var du kommer ifrån eller vad du tror på.

Läs mer

Välkommen till. Missionskyrkan. april - juni 2015

Välkommen till. Missionskyrkan. april - juni 2015 Välkommen till Missionskyrkan april - juni 2015 Sommartid Ockelbo Missionskyrka N. Åsgatan 26 816 31 Ockelbo 0297 423 37 Exp.tid tisd - onsd 10-12 ockelbo.missionskyrka@ telia.com Pg. 29 54 46-9 Bg. 336

Läs mer

Händer i Lagunda församling

Händer i Lagunda församling Händer i Lagunda församling Tacksägelse- och allhelgonatid Torsdag 9 oktober 18 Lectio divina, Biskopskulla kyrka Bibelsamtal där man lyssnar till ett kortare avsnitt ur Bibeln flera gånger. Mellan varje

Läs mer

KALENDER. December 2015 augusti 2016. VECKA 50 Tis 8/12 09.00 Morgonmässa. VECKA 51 Tis 15/12 09.00 Morgonmässa

KALENDER. December 2015 augusti 2016. VECKA 50 Tis 8/12 09.00 Morgonmässa. VECKA 51 Tis 15/12 09.00 Morgonmässa 2015-12-08 med reservation för ändringar KALENDER December 2015 augusti 2016 _ VECKA 50 Tis 8/12 09.00 Morgonmässa Ons 9/12 14.00 Bön mitt i veckan Tors 10/12 11.30-12.30 Gottemat Sön 13/12, Daniel Svensson,

Läs mer

Barn och familj hösten 2017

Barn och familj hösten 2017 Barn och familj hösten 2017 Välkommen! På bilden ovan syns barnhänder i olika storlekar som klipper, klistrar och skapar kring tema om tro och liv. Det finns också vuxenhänder som hjälper till samtidigt

Läs mer

Kalender för Arbogabygdens församling

Kalender för Arbogabygdens församling Kalender för Arbogabygdens församling Januari 2019 Sön 13 Mässa för små och stora Präst predikant: Johan Linnman Vi har julgransplundring efter mässan i Trefaldighetsgården. Välkomna! Sön 13 Präst: Johan

Läs mer

Ta steget! Konfirmation 2015/16. Järfälla kyrka Kyrkvägen 8. Maria kyrka Vasavägen 25. S:t Lukas kyrka Svarvargränd 1. Viksjö kyrka Agrargränd 2

Ta steget! Konfirmation 2015/16. Järfälla kyrka Kyrkvägen 8. Maria kyrka Vasavägen 25. S:t Lukas kyrka Svarvargränd 1. Viksjö kyrka Agrargränd 2 Ta steget! Järfälla kyrka Kyrkvägen 8 Maria kyrka Vasavägen 25 S:t Lukas kyrka Svarvargränd 1 Viksjö kyrka Agrargränd 2 Konfirmation 2015/16 Varför konfirmation? Konfirmandtiden är ett fantastiskt tillfälle

Läs mer

Foto: Reine Jonsson Församlingsblad för VISBY MISSIONSFÖRSAMLING September - oktober 2019

Foto: Reine Jonsson Församlingsblad för VISBY MISSIONSFÖRSAMLING September - oktober 2019 Foto: Reine Jonsson Församlingsblad för VISBY MISSIONSFÖRSAMLING September - oktober 2019 September 1 Söndag 11:00 Tillsammanshögtid Equmeniakyrkan Gotland Tema: Till jordens yttersta gräns... i Hemse

Läs mer

KYRKNYTT. Våren 2015. Getinge-Rävinge församling

KYRKNYTT. Våren 2015. Getinge-Rävinge församling KYRKNYTT Våren 2015 Getinge-Rävinge församling Alfa och Omega Kristus säger om sig själv att han är A och O, den förste och den siste. Han är Ordet som blev människa Ordet med vilket Gud i begynnelsen

Läs mer

Grupper och mötesplatser Hösten 2018:1

Grupper och mötesplatser Hösten 2018:1 Grupper och mötesplatser Hösten 2018:1 Landeryds kyrka Varje sön- och helgdag kl 10. 00 firas högmässa. Efteråt bjuds det på ett enkelt kyrkkaffe. Under sommarmånaderna (jun-aug) är det mässa med musik

Läs mer

Torsd 30/ Lekmannakåren. Höstupptakt. Allsång med Eva och Kurt Mellby

Torsd 30/ Lekmannakåren. Höstupptakt. Allsång med Eva och Kurt Mellby AUGUSTI/SEPTEMBER Torsd 30/8 18.30 Lekmannakåren. Höstupptakt. Allsång med Eva och Kurt Mellby Sönd 2/9 17.00 Gudstjänst. S Hagman. Kyrkkaffe Månd 3/9 19.00 Församlingskväll med Eva Söderström. (se ruta)

Läs mer

Tunaberg. din församling i Svenska kyrkan

Tunaberg. din församling i Svenska kyrkan Tunaberg din församling i Svenska kyrkan SOMMAR 2017 TBKB_2017-2.indd 1 2017-05-18 13:32:07 Så är då sommaren här! Vädret har varit minst sagt växlande under våren, men nu är skolorna slut, vi har sjungit

Läs mer

MARIABLADET Må söndagens vila stärka dig, må söndagens frid vila över dig, må söndagens gudstjänst helga dig.

MARIABLADET Må söndagens vila stärka dig, må söndagens frid vila över dig, må söndagens gudstjänst helga dig. MARIABLADET 1.6-30.8.2015 Må söndagens vila stärka dig, må söndagens frid vila över dig, må söndagens gudstjänst helga dig. 7.6 2 sön efter pingst Gudstjänst kl. 11 Knut Jensen predikar, Jouni Sinisalo,

Läs mer

Barn & Unga. Pyssel Körer Gemenskap Glädje Skratt Mys Kompisar. www.svenskakyrkan.se/lerum. Gilla oss på Facebook www.facebook.com/lerumsforsamling

Barn & Unga. Pyssel Körer Gemenskap Glädje Skratt Mys Kompisar. www.svenskakyrkan.se/lerum. Gilla oss på Facebook www.facebook.com/lerumsforsamling Barn & Unga Pyssel Körer Gemenskap Glädje Skratt Mys Kompisar Gilla oss på Facebook www.facebook.com/lerumsforsamling www.svenskakyrkan.se/lerum Kyrkans förskola För information om Kyrkans förskola se

Läs mer

Vi har alla olika frågor om livet. Duger jag? Måste jag vara som alla andra? Vad ska jag tro på?

Vi har alla olika frågor om livet. Duger jag? Måste jag vara som alla andra? Vad ska jag tro på? Konfirmation Vi har alla olika frågor om livet. Duger jag? Måste jag vara som alla andra? Vad ska jag tro på? Vilka är dina frågor? Hade det varit kul att prata mer om dem och samtidigt träffa gamla och

Läs mer

Kalender för Svenska kyrkan i Hjo<br>(Hjo, Mofalla, Fågelås och Korsberga-Fridene församlingar)

Kalender för Svenska kyrkan i Hjo<br>(Hjo, Mofalla, Fågelås och Korsberga-Fridene församlingar) Kalender för Svenska kyrkan i Hjo(Hjo, Mofalla, Fågelås och Korsberga-Fridene församlingar) Juli 2019 Lör 27 Lör 27 Lör 27 21:00 Sommarmusik i Hjo Som ett inslag i hälsoveckan blir det sommarmusik

Läs mer

Onsd 13/ Luciagudstjänst, M Uddling, M Ivarsson. Lussebullar och pepparkakor Torsd 14/ Julbord. Se nedan.

Onsd 13/ Luciagudstjänst, M Uddling, M Ivarsson. Lussebullar och pepparkakor Torsd 14/ Julbord. Se nedan. DECEMBER Sönd 3/12 11.00 Första Adventsgudstjänst. Sångensemble, trumpet Joacim Andersson, M Ivarsson, EK Norberg. Glögg och pepparkaka. Försäljning av julkransar. Sönd 10/12 17.00 Mässa, B Eriksson. Kyrkkaffe

Läs mer

KONFIRMAND 2018/2019

KONFIRMAND 2018/2019 KONFIRMAND 2018/2019 Funderar du på att konfirmera dig? I så fall kan den här foldern vara intressant! KONFIRMANDTIDEN ÄR DIN TID Konfirmandtiden är ett tillfälle för dig att fundera kring frågor om tro

Läs mer

På gång. Söraby & Gårdsby församlingar. Gudstjänstprogram för perioden: 30 januari-2 april

På gång. Söraby & Gårdsby församlingar. Gudstjänstprogram för perioden: 30 januari-2 april På gång Söraby & Gårdsby församlingar Gudstjänstprogram för perioden: 30 januari-2 april Kontaktuppgifter Vik. Pastoralchef Carina Åstrand, Norra området Tel. 0470-70 48 51 Präster Anna Borgström vik Tel:

Läs mer

Pastorns tankar. Temagudstjänster om bön vårterminen Herre, lär oss att be!

Pastorns tankar. Temagudstjänster om bön vårterminen Herre, lär oss att be! Pastorns tankar Det himmelska hemmet! En dag tar vårt jordiska liv slut. Det vet vi alldeles säkert. Min gamla mor fick hembud för en tid sedan. Hon var nästan 91 år och vägde drygt 30 kilo. De sista åren

Läs mer

KONFIRMATION södra Öland #öskonfirmander

KONFIRMATION södra Öland #öskonfirmander KONFIRMATION södra Öland #öskonfirmander Du är inte ensam om att fundera över livet. Konfirmation handlar bland annat om att diskutera små och stora frågor tillsammans med andra. Är du nyfiken på livet?

Läs mer

DET VIKTIGASTE MED KONFIRMATIONEN ÄR DU.

DET VIKTIGASTE MED KONFIRMATIONEN ÄR DU. DET VIKTIGASTE MED KONFIRMATIONEN ÄR DU. Funderar du på om du ska konfirmeras? Då är du inte ensam! Förra året var det nästan 45 000 som konfirmerades i Sverige, och det lär bli minst lika många i år.

Läs mer

Präst och diakon kommer att finnas tillgängliga på kyrkogården under eftermiddagen. Vi serverar också varm dryck.

Präst och diakon kommer att finnas tillgängliga på kyrkogården under eftermiddagen. Vi serverar också varm dryck. November 2018 Välkommen under Allhelgona Allhelgona är den helg på året som vi tillsammans med människor i Sverige och världen uppmärksammar och minns de som lämnat det här livet. En helg då vi påminner

Läs mer

Musik. Gudstjänster. Café. Utflykter

Musik. Gudstjänster. Café. Utflykter Musik Gudstjänster Café Utflykter Sommar 2017 Sommarutflykter Utflykterna går med buss som startar från Hackeforsgården, passerar Hjulsbro och vändplatsen vid sidan av Ekholmens centrum. Anmäl var du vill

Läs mer

PROGRAM 4 december februari

PROGRAM 4 december februari Wesleybladet 2018-5 PROGRAM 4 december 2018-25 februari 2019 www.wesleykyrkan.se Gudstjänster och samlingar 2018-5 Tisdag 4 december 14:00 Tisdagsträffen. Öppen gemenskap med kaffe, andakt, sång och musik

Läs mer

Partille Sävedalen Furulund

Partille Sävedalen Furulund KONFA 15/16 Partille Sävedalen Furulund filmkonfa sävedalskonfa äventyrskonfa sommarkonfa Hösten 2015 drar vi igång fyra nya konfirmandgrupper. Det blir läger, musik, utmaningar och lek. Välkommen med

Läs mer

Välkommen till Missionskyrkan april - juni 2016

Välkommen till Missionskyrkan april - juni 2016 Välkommen till Missionskyrkan april - juni 2016 Vad är oumbärligt i ditt liv? Ockelbo Missionskyrka N. Åsgatan 26 816 31 Ockelbo 0297 423 37 Exp.tid tisdagar 9-13 ockelbo.missionskyrka@ telia.com Bg. 336

Läs mer

Funderar du på om du ska konfirmeras?

Funderar du på om du ska konfirmeras? KONFIRMATION Ett minne för livet Konfirmation är gemenskap, det berättar några av Solnas konfirmander. Konfirmandtiden är en chans att tillsammans med andra fundera över viktiga och spännande frågor. Du

Läs mer

Varje tisdag och torsdag kl finns fika och möjlighet att samtala, dela tankar, diskutera ett ämne eller bara småprata.

Varje tisdag och torsdag kl finns fika och möjlighet att samtala, dela tankar, diskutera ett ämne eller bara småprata. Församlingsblad för VISBY MISSIONSFÖRSAMLING September - oktober 2017 Hösten inbjuder till en mångfald av mötesplatser, både i gamla och nya former. Här är några axplock. Gudstjänster Vi firar oftast gudstjänst

Läs mer

GRATTIS TILL DITT BARN

GRATTIS TILL DITT BARN GRATTIS TILL DITT BARN Information till er föräldrar inför ert barns dop från Vänersborg och Väne-Ryrs församling Jag vill lyckönska till ert barn och inbjuda till dop När vi står med ett nyfött barn i

Läs mer

ALTARRINGEN SOMMAR HÖST

ALTARRINGEN SOMMAR HÖST ALTARRINGEN SOMMAR HÖST 2016 VAR INTE RÄDD! Psalmen 256 börjar så här: Var inte rädd. Det finns ett hemligt tecken, ett namn som skyddar dig nu när du går. Med de orden i bakhuvudet kan vi vandra fram

Läs mer

Då förtryck och förnedring faller och befrielse och upprättelse blir segern.

Då förtryck och förnedring faller och befrielse och upprättelse blir segern. Församlingsblad för VISBY MISSIONSFÖRSAMLING April - maj 2018 Livet vänder - från död till liv Vi inleder denna period med att fira påsken. Då döden övergår till nytt liv. Då livet segrar över ondskans

Läs mer

Juli 2019 Mötesplatsen Kristallen på Flintebro

Juli 2019 Mötesplatsen Kristallen på Flintebro Månadsprogram Juli 2019 Mötesplatsen Kristallen på Flintebro Öppet för alla seniorer i Skurups Kommun Kristallen där skratten, värmen, och gemenskapen blomstrar! Juli Vecka 27 Måndag 1 Sittgymnastik kl.

Läs mer

Kalender för Svenska kyrkan i Aneby

Kalender för Svenska kyrkan i Aneby Januari 2019 Tis 15 17:45 Ons 16 09:00 Tors 17 18:30 Sön 20 11:00 Mån 21 09:00 Tis 22 17:45 Tis 22 19:00 Ons 23 09:00 Tors 24 18:30 Sön 27 18:00 och kaffe. Varje vardag i Aneby kyrka. Välkommen! Sinnesrogudstjänst

Läs mer

INFOBLAD V32~MÅNDAG 5 AUGUSTI Samhällsinformation från Lumparlands kommun och Lemland-Lumparlands församling

INFOBLAD V32~MÅNDAG 5 AUGUSTI Samhällsinformation från Lumparlands kommun och Lemland-Lumparlands församling INFOBLAD V32~MÅNDAG 5 AUGUSTI 2013. NUMMER 8/2013 Samhällsinformation från Lumparlands kommun och Lemland-Lumparlands församling PENSIONÄRSTRÄFF Torsdagen den 8 augusti kl. 13:00 på Kapellhagen med trädgårdsfest.

Läs mer

Tomelillabygdens församling

Tomelillabygdens församling Är du nyfiken? Som konfirmand har du chansen att ställa många frågor. Vi tänker tillsammans och vi diskuterar och du får tänka själv! Kanske tror du, kanske tvivlar du, kanske är du bara nyfiken. Det är

Läs mer

Lysviks församling Sommaren 2014

Lysviks församling Sommaren 2014 Lysviks församling Gamla vägen 29, 686 97 Lysvik Pastors.exp: ons-tors kl. 10-12, tel 0565-80018, fax 80560 e-mail: lysvik.forsamling@svenskakyrkan.se Hemsida: www.svenskakyrkan.se/lysvik Kyrkoherde: Ingemar

Läs mer

FLUXEN Söndag 2 december kl Gudstjänst, Mattias Olofsson

FLUXEN Söndag 2 december kl Gudstjänst, Mattias Olofsson December 2018 Välkommen under Jul och nyår Den första advent börjar en tid av förväntan. Det är en glad tid då vi ser fram emot att få fira att Jesu födelse. Vi samlas till gudstjänster, konserter och

Läs mer

Nr 3: 2013 Y R K N Y T T. Foto: Yngve Ivarsson

Nr 3: 2013 Y R K N Y T T. Foto: Yngve Ivarsson K Nr 3: 2013 Y R K N Y T T Foto: Yngve Ivarsson Kan Gud älska en medioker medelmåtta? Vissa människor och möten sätter spår i oss och avtryck i våra hjärtan. Det hade varit en intensiv period med massor

Läs mer

SÅ MYCKET MER. Det finns många uppfattningar om konfirmation, men det är bara en sak som vi törs säga med säkerhet: Konfirmation är så mycket mer.

SÅ MYCKET MER. Det finns många uppfattningar om konfirmation, men det är bara en sak som vi törs säga med säkerhet: Konfirmation är så mycket mer. R I F T A M N IO N 0 O 2 K 5 1 0 2 6 1 SÅ MYCKET MER. Det finns många uppfattningar om konfirmation, men det är bara en sak som vi törs säga med säkerhet: Konfirmation är så mycket mer. Så mycket mer än

Läs mer

Funderar du på om du ska konfirmeras?

Funderar du på om du ska konfirmeras? KONFIR MATION 2 0 2 0 Funderar du på om du ska konfirmeras? Då är du inte ensam. Varje år konfirmeras drygt 30 000 ungdomar i Sverige. Konfirmationen handlar om att ha roligt och att träffa nya kompisar.

Läs mer

Barn- och familjeverksamhet

Barn- och familjeverksamhet Barn- och familjeverksamhet ALLA TIDER OCH AKTIVITETER VÅREN 2017 Kom ihåg att att du kan anmäla till den grupp som passar dig och din familj bäst, oftast behövs ingen föranmälan, det är bara att komma!

Läs mer

Händer. i Härlanda och Örgryte församlingar Nr 2 sommaren Gudstjänster Musik Samlingar m.m.

Händer. i Härlanda och Örgryte församlingar Nr 2 sommaren Gudstjänster Musik Samlingar m.m. Händer i Härlanda och Örgryte församlingar Nr 2 sommaren 2014 Gudstjänster Musik Samlingar m.m. Regnbågsmässa i Domkyrkan Lördag 31 maj kl 18.00 Nyskriven musik av Cissi Glittvik och David Oest Medverkande:

Läs mer

VÅRDNÄS FÖRSAMLING Höst 2011

VÅRDNÄS FÖRSAMLING Höst 2011 VÅRDNÄS FÖRSAMLING Höst 2011 Ett vänligt ord Hösten innebär ofta nya sammanhang, nya människor och nya rutiner. Arbete och skola har börjat efter en längre ledighet som många gånger bryter av rutiner som

Läs mer

Konfirmand

Konfirmand Konfirmand 2019-2020 Varför händer onda saker i världen? Kan jag alltid vara mig själv? Vem vill jag vara i framtiden? Du är inte ensam om att fundera över livet. Varje år väljer omkring 30 000 tonåringar

Läs mer

Kalender för Västerlövsta, Enåker och Huddunge församlingar

Kalender för Västerlövsta, Enåker och Huddunge församlingar Maj 2019 Tors 23 09:30 Sångstund med Nalle-Sara En stund i kyrkan för barn i förskoleåldern. Tillsammans med prästnallen Sara sjunger vi och funderar runt viktiga saker i livet. Den här dagen är temat

Läs mer

Varje vecka lägger jag ut någon bild från Equmeniakyrkan och från Huskvarna på Facebook. Du får gärna bli vän med mig också där!

Varje vecka lägger jag ut någon bild från Equmeniakyrkan och från Huskvarna på Facebook. Du får gärna bli vän med mig också där! Vecka 13 2016 Glad Påsk Påsktiden är en god tid med vårens ankomst och alla goda bibeltexter om hur den uppståndne möter sina vänner och lärjungar och de blir påskens vittnen. Och liksom julen varar intill

Läs mer

TRO HOPP KÄRLEK Ditt församlingsblad från Anderslövs församling!

TRO HOPP KÄRLEK Ditt församlingsblad från Anderslövs församling! TRO HOPP KÄRLEK Ditt församlingsblad från Anderslövs församling! 3/17 Vi hälsar Björn välkommen! Som präst får man möta människor i livets olika skeenden och i varje människomöte finns det en berättelse.

Läs mer

BARN OCH UNGDOM. Höstterminen 2018

BARN OCH UNGDOM. Höstterminen 2018 BARN OCH UNGDOM Höstterminen 2018 0-6 BRÄMHULT. ÖPPEN FÖRSKOLA Start 10/9-18 Måndag kl 09.30-12.00 Barn och vuxna träffas och leker, målar, fikar och sjunger i Brämhults församlingshem. För mer info ring

Läs mer

Månadsprogram Juni 2016

Månadsprogram Juni 2016 Månadsprogram Juni 2016 29 MAJ Första söndagen efter trefaldighet 16.00 Nykvarnskyrkan SUNNUNTAIMESSU /Finsk söndagsmässa. Martti Paananen, Henrik Tuohino ja Merja Aapro. 18.00 Turinge kyrka KOM MED OCH

Läs mer

Församlingsblad. Equmeniakyrkan Östhammar och. Gimo-Vattensta Missionsförsamling

Församlingsblad. Equmeniakyrkan Östhammar och. Gimo-Vattensta Missionsförsamling Församlingsblad Equmeniakyrkan Östhammar och Gimo-Vattensta Missionsförsamling April juni 2018 Tacksamhet Livet har sina sidor. Det finns mycket att vara orolig inför. Var och en av oss har en hel uppsättning

Läs mer

2018 Januari MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG LÖRDAG SÖNDAG

2018 Januari MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG LÖRDAG SÖNDAG 2018 Januari 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 Manus möte Förshemmet kl 18.00 29 30 31 01 02 03 04 SCEN: ALLMÄN Lena R danskurs 05 06 Anteckningar: uppdaterad

Läs mer

2013:1. Kyrknytt mars maj. En hälsning till Dig från Gullabo och Torsås församlingar

2013:1. Kyrknytt mars maj. En hälsning till Dig från Gullabo och Torsås församlingar 2013:1 Kyrknytt mars maj En hälsning till Dig från Gullabo och Torsås församlingar Rune har ordet Förändringar Vi lever i en föränderlig tid. Förändringarna går snabbare och snabbare. Så upplever många

Läs mer

Det händer i Lidingö församling. sommaren 2011. 1 juni - 28 augusti. jungfru marie nycklar Foto: Miriam Nordgren

Det händer i Lidingö församling. sommaren 2011. 1 juni - 28 augusti. jungfru marie nycklar Foto: Miriam Nordgren Det händer i Lidingö församling sommaren 2011 1 juni - 28 augusti jungfru marie nycklar Foto: Miriam Nordgren 2 Mer information om Caféerna, Samtalsgruppen, och Musik i sommarkväll finns på sista sidan

Läs mer

Närståendebrev mars 2017

Närståendebrev mars 2017 Sid 1 (9) Hej alla närstående! Nu närmar sig våren och ljusare tider. Det märks att våra boende är mer angelägna om att få gå ut på kortare eller längre promenader. Vi har startat en promenadgrupp som

Läs mer

Nr 2: 2012 Y R K N Y T T. Sven-Erik Palmbrings avskedsgudstjänst som kyrkoherde i Västra Karaby pastorat. Foto:Stig Balling

Nr 2: 2012 Y R K N Y T T. Sven-Erik Palmbrings avskedsgudstjänst som kyrkoherde i Västra Karaby pastorat. Foto:Stig Balling K Nr 2: 2012 Y R K N Y T T Sven-Erik Palmbrings avskedsgudstjänst som kyrkoherde i Västra Karaby pastorat. Foto:Stig Balling Sommar en tid för växande Visst är det härligt med sommar! En tid med värme,

Läs mer

Inbjudan till dig i Knivsta kommun som är född 2003 DAGS FÖR KONFIRMATION!

Inbjudan till dig i Knivsta kommun som är född 2003 DAGS FÖR KONFIRMATION! Inbjudan till dig i Knivsta kommun som är född 2003 DAGS FÖR KONFIRMATION! SÅ SÄGER ANDRA Jerker Dacke, konfaår 2013 Hela gemenskapen man hamnar i är vart alla gånger. Och man får se vad kyrkan verkligen

Läs mer