Upphovsman Dokumentdatum Beteckning. [Thomas Ström] [ ] [PP :57195] Dokumentansvarig Vägnummer Skede

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Upphovsman Dokumentdatum Beteckning. [Thomas Ström] [2009-09-24] [PP30 2008:57195] Dokumentansvarig Vägnummer Skede"

Transkript

1 PROTOKOLL - MARKÄGARSAMMANTRÄDE 1 (8) Upphovsman Dokumentdatum Beteckning [Thomas Ström] [ ] [PP :57195] Dokumentansvarig Vägnummer Skede [Göran Andersson] [Riksväg 250] Arbetsplan Projektnummer Projektnamn [VMN ] [Arbetsplan, Väg 250, Kungsör - Köping] Sammanträde med sakägare Protokoll fört vid sammanträde med sakägare som berörs av arbetsplan för väg 250 delen Kungsör - Köping i Kungsör och Köpings kommun, Västmanlands län. Tid: kl Plats: Kungsörstorp i Kungsör. Närvarande: Göran Andersson, Vägverket, ordförande Eric Westerlund, Vägverket, markförhandlare Ulrika Ahlberg, Vägverket, informationsansvarig Thomas Ström, Miljö- och projekteringsbyrån Kristoffer Larsson, Miljö- och projekteringsbyrån Astrid Värnild, Länsstyrelsen Fastighetsägare och sakägare enligt bifogad fastighetsförteckning och närvarolista övriga 1. Sammanträdet öppnas Ordföranden hälsade alla välkomna och förklarade sammanträdet för öppnat. Göran Andersson informerade att mötet kommer att protokollföras av Thomas Ström. Göran Andersson presenterade kortfattat Vägverkets representation vid mötet. 2. Redogörelse för dagordning Ordföranden redogjorde för dagordningen för mötets genomförande. Inga synpunkter fanns på detta utan mötet genomförs enligt föreslagen dagordning. 3. Kallelse utskickad i laga ordning Ordföranden redogjorde för hur kallelse till sammanträdet skett: Dels via personlig kallelse till berörda sakägare två veckor före sammanträdet samt dels via annons i pressen för övriga intressenter. Johan Andersson, Högsta 2:1 hade inte fått någon kallelse, men var närvarande. Kallelseförfarandet godkändes av mötet.

2 PROTOKOLL MARKÄGARSAMMANTRÄDE 2 (8) 4. Val av justeringsmän Till att justera mötesprotokollet valdes Ylva Pettersson, Tallholmen och Jan Ulväng, Grönö gård. Thomas Ström kommer posta protokollet till justeringsmännen för slutlig justering av protokollet. Protokollet skall dess för innan översändas för granskning till justeringsmännen. 5. Upprop av kallade och övriga närvarande Göran Andersson förrättade upprop enligt sakägarförteckning daterad Övriga intressenter noterade sig på en närvarolista. Se vidare bilagd närvarolista. 6. Formell handläggning Ordföranden redogjorde för Väglagens bestämmelser och den formella handläggningen i samband med upprättande, utställelse och fastställelse av arbetsplan för vägföretag. Presentationen av projektet görs vid ett markägarsammanträde. Markägarsammanträdet är dels till för att informera om arbetsplanen och dess handläggning, dels en möjlighet för såväl berörda som icke berörda att lämna synpunkter vilka protokollförs. Efter sammanträdet genomförs eventuella justeringar av föreslagna lösningar. En arbetsplan innehåller; Beskrivning Ritningar Sakägarförteckning Protokoll från markägarsammanträde Kostnadsberäkning Miljökonsekvensbeskrivning (MKB) Den färdiga arbetsplanen kommer att hållas utställd för granskning. Berörda sakägare, myndigheter, organisationer med flera underrättas skriftligt om utställelsen. Övriga meddelas via annons i lokaltidningen. Arbetsplanen kommer att finnas utställd hos Vägverket Region Mälardalen i Eskilstuna, receptionen alternativt biblioteken hos Kungsör och Köpings kommun. I samband med utställelsen begärs yttranden från kommunerna och länsstyrelsen. Innan arbetsplanen ställs ut för granskning måste MKB godkännas av länsstyrelsen. Under utställelsetiden besvaras frågor av representanter från Vägverket. Synpunkter och invändningar mot förslaget kan skriftligen framföras till Vägverket under utställelsetiden. Efter utställelsen går Vägverket igenom inlämnade yttranden och eventuella justeringar av arbetsplanen som föranleds av dessa. En promemoria upprättas där inskickade yttranden och synpunkter bemöts. Promemoria skickas till Länsstyrelsen för deras samlade yttrande.

3 PROTOKOLL MARKÄGARSAMMANTRÄDE 3 (8) Arbetsplanen, inlämnade synpunkter tillsammans med Vägverkets bemötande samt övrigt material överlämnas till Väg- och trafiklagstiftning (VTL) på Vägverkets huvudkontor i Borlänge, med begäran om fastställelse. Vägverkets huvudkontor översänder upprättad promemoria till dem som yttrat sig skriftligt om arbetsplanen och ger dessa på nytt möjlighet att komplettera sina erinringar. Vägverkets huvudkontor fattar beslut om fastställelse av arbetsplanen om den uppfyller kraven beträffande läge, utförande samt handläggning. Fastställelsebeslutet sänds därefter till alla berörda enligt sakägarförteckningen och till samtliga som yttrat sig. Fastställelsebeslutet annonseras i lokalpressen. Sista datum för överklagan anges i annons respektive i brev till sakägare. Fastställelsebeslutet kan överklagas till regeringen. Själva överklagan görs skriftligt till Vägverket i Borlänge, som sedan skickar en sammanställning till Näringsdepartementet. Fastställelsebeslut som vunnit laga kraft innebär att Vägverket erhållit så kallad vägrätt för det vägområde som redovisats i arbetsplanen. Beslut som vunnit laga kraft gäller från det år som beslut fattas och i nästkommande fem år. Denna tid kan förlängas med ytterligare tre år. Vägrätt innebär att Vägverket har rätt att nyttja marken för allmän väg. Vägrätten har företräde framför andra rättigheter. Vägrätten ger Vägverket rätt att i fastighetsägarens ställe bestämma över markens användning, samt att tillgodogöra sig alster och tillgångar ur marken. Fastställelsebeslutet omfattar: 1. Det markområde som behövs för vägen d.v.s. det område som redovisas i arbetsplanen. 2. Den blivande vägens höjdläge som redovisas på profilritningarna. 3. Befintlig allmän väg, efter ny vägåtgärd, som ev. dras in från allmänt underhåll. 4. Enskilda vägar fastställs inte. Omfattningen framgår av beskrivning och ritningar. 7. Presentation av det vägförslaget Göran Andersson och Thomas Ström presenterade bakgrund och förutsättningarna för arbetsplanen. Kristoffer Larsson presenterade förutsättningar och förslag till ändring av befintlig väg. Antalet polisrapporterade olyckor med personskador är 43 st med mellan I dessa olyckor har 2 personer dödats, 18 personer skadats svårt och 45 personer har skadats lindrigt. Ungefär hälften av olyckorna var singelolyckor. Olycksfrekvensen är dubbelt så hög jämfört med liknande vägar.

4 PROTOKOLL MARKÄGARSAMMANTRÄDE 4 (8) Att minska antalet olyckor på aktuell vägsträcka är primärt i detta projekt. Hela sträckan är ca 10,4 km lång föreslås byggas om till mötesfri landsväg med omväxlande 2+1 körfält och 1+1 körfält. Den mötesfria vägen skall liksom nuvarande väg vara upplåten för all typ av trafik, med andra ord även långsamtgående trafik såsom traktorer, cyklar, hästar, gående och dylikt. Oskyddade trafikanter färdas utmed väg 250 blandat med biltrafiken i dagsläget och med förslaget om mötesfrihet på vägen innebär det att det kommer att finnas utrymme på vägrenarna. Indelningen med växelvis två körfält i samma riktning gör att omkörningar kan göras på ett trafiksäkert sätt. Utmed vägen finns ett antal korsningar och ett stort antal fastighetsanslutningar och skogs- och åkeranslutningar. Generellt för hela vägsträckan gäller att befintliga in- och utfarter mot väg 250 och åkerinfarter (in- och ut) anordnas i högersvängande körfält, nödfickor byggs med jämna mellanrum och öppning i mitträcket lämnas för GC-överfart eller för bilar som ska korsa. Tillgängligheten begränsas därmed, men möjlighet att nå resmålen kvarstår. Det finns idag ca 30 st busshållplatser utmed sträckan. Några föreslås utgå och några byggas om/flyttas. Västmanlands lokaltrafik är huvudman för länstrafiken. 8. Allmänna synpunkter Sammanfattning Vi motsätter oss förslaget 2+1-väg. Det är inte en lämplig lösning på en väg som går genom äldre bebyggelse och genom en by som funnits sedan forntiden. Vi är stolta över vår vackra landsväg och vägen är bygdens centrum. Att cykla längs väg 250 kommer att vara förenat med risk för livet. Idag är det en bred vägren och nu planeras smalare vägren med mindre möjlighet att korsa vägen. Vi blir inlåsta. Alternativet att sänka hastigheten och effekter där av måste vara med i planeringen. Den lilla tidsvinsten med att öka hastighetsbegränsningen ifrågasätts. Varför inte dra ned till 70km/tim?

5 PROTOKOLL MARKÄGARSAMMANTRÄDE 5 (8) Hälften av alla olyckor sker vid Majaskeka(väg 572/250). Cirkulationsplats vid Majaskeka och fartkameror räcker. Fartkameror löser allt. Ingen vill ha räcket målning fungerar lika bra. Kungsörs kommun vill inte ha 2+1-väg och är inte nöjda med vägen mellan Kungsör Arboga som nyss gjorts om. Sedan vägen ändrat nummer från riksväg 56 till länsväg 250 har trafiken minskat. Trafikmätning bör kompletteras då trafiken känns mindre nu. Vissa tider är det fruktansvärt mycket traktorer och cyklister på vägen. Man delar inte på en sådan gammal by som Kungs-Barkarö. Vi vill inte ha bykärnan delad. Vi vill inte ha räcken överallt. Kan vi inte komma överens om att strunta i vägräckena, ingen vill ha dem. Arbetet med Kungs-Barkarö kulturlandskap är på väg i mål. Detta vägförslag försvårar/tar död på Kungs-Barkaröprojektet. Hänsyn måste tas till detta. Infarten till kyrkan(väg 509) föreslås användas. Då den är för smal behöver den breddas. Infarten till Kungsör bron över Arbogaån måste göras trafiksäkrare. - Vägverket i samråd med Kungsörs kommun hanterar frågan. Att väga trafiksäkerhet mot andra värden görs i projektet. Snödrev kan bli ett bekymmer i förhållande till nytt vägräcke. Trafiksituationen på anslutande vägar förvärras. Vändslinga vid väg 580/250 behövs. Ambulanstransporter riskerar att inte hinna fram i tid. Om det blir stopp i trafiken finns ingen alternativ väg i närheten. Vid olyckor och stopp måste man ta vägen om Arboga och Kvicksund till Köping.

6 PROTOKOLL MARKÄGARSAMMANTRÄDE 6 (8) Vi är oroliga över våra barn som ska köra EU moppar på en väg med hög hastighet och mitträcke. Vi är oroliga för våra barn som skall som skall åka buss till skolorna och inte kan komma säkert till busshållplatserna. Vi önskar cykelväg hela vägen mellan Kungsör och Köping. Vi motsätter oss inte att länsstyrelsen vill göra vägen säkrare. Däremot motsätter vi oss mitträcket då vi inte tror att det leder till nollnivå i olycksstatistiken. Boende i området önskar att den nya sträckningen av Jägaråsvägen inte trafikeras ännu mer, då trafiken på denna del ofta har hög hastighet och vägen är smal och livligt trafikerad hela året. Frågor och svar Fråga: Varför tar Vägverket fram detta förslag då huvuddelen av berörda var emot förslaget redan i förstudieskedet? Svar: I länstrafikplanen beslöts att en arbetsplan för väg 56 (väg 250 nu), med förstudien som grund, skulle tas fram. Omprövning av länstrafikplanen och förslag till ny plan kommer att tas fram och beslutas år Fråga: Vilka hastigheter är aktuella? Svar: Det är 70 respektive 90 km/tim idag och framtida hastigheter blir 80/100 generellt men även 60 kan bli aktuellt. Fråga: Går det att komma förbi långsamt gående fordon och kan utryckningsfordon komma fram? Svar: Nödfickor som bl a är till för långsamtgående fordon föreslås i arbetsplanen. På liknande vägar löses olyckor med att utryckningsfordon kommer från båda hållen. Fråga: Hur får man stopp på projektet? Svar: se 6 Formell handläggning Fråga: Kungsörs kommun är negativa till projektet vilket vi yttrat oss i länstrafikplanen. Varför samordnas inte detta med gång- och cykelvägsförbindelser? Svar: Kungsörs kommun är med i arbetet med framtagande av länstrafikplan. Fråga: Är det nödvändigt att det blir mitträcke hela sträckan mellan Kungsör och Köping eller kan det finnas vägsträckor utan mitträcke? Svar: Nej, det behöver inte vara mitträcke hela sträckan

7 PROTOKOLL MARKÄGARSAMMANTRÄDE 7 (8) Fråga: Hur har ni tänkt när cykelvägen ska korsa vägbanan vid flera tillfällen och hur säker blir vägen om allt fler oskyddade trafikanter börjar röra sig utefter vägbanorna som har mitträcken? Svar: Det har funnits vägräcken och mitträcken under en lång tid nu i Sverige och det har inte höjt olyckstatistiken. Fråga: Skulle det vara möjligt att lämna ett uppehåll i räcket i centrum av Kungs Barkarö? Svar: Det är möjligt. 9. Synpunkter från enskilda LRF, Kung Karl Fartkameror/sänkt hastighet bättre än vägräcke. Flertal transporter sker via denna väg från andra orter i bygden. Denna väg samlar upp lantbrukstrafik från tre vägar förutom den trafik som finns i Kungsörs kommun. Även lantbrukare i Eskilstuna ( inklusive St. Sundby och Västermo) samt Arboga kommun använder sig av vägen. Köping är ett centrum med lantmännen och andra service anrättningar för lantbrukare i en stor del av regionen. Detta medför långsamtgående transporter till och från Köping. Inget emot att förstärka trafiksäkerheten, men med andra åtgärder än föreslagna. Kungsörs kommun anser att Kungs-Barkarö är en av Europas finaste eklandskap och att vägförslaget försämrar tillgängligheten. Kungsörs kommun har skriftligt lämnat synpunkter, bifogas. Torvald Larsson: Alla vill ha kvar möjligheten att cykla hela vägen, och även behålla Skolskjutsar och länsbussarnas hållplatser etc. De boende längs väg 250 är inte hjälpta av en cykelväg längs Jägaråsen. Det är fel att ta bort möjligheten att cykla från Kungs-Barkarö till Köping. Dessutom har cykelklubbar och andra den här vägen som träningsväg. Det finns också flera rullstolsbundna som tränar på den här vägen, och en av dem bor mitt i området. Bärgningskåren, Ekholmen 106 önskar att en vändslinga med hål i mitträcket anläggs vid Ekholmen. Kungsörs församling anser att vägen till kyrkan måste vara kvar och att korsningen kan förbättras. Åsta 3:3 vill ha öppning i mitträcke för traktortrafik och att befintliga åker in-/utfarter behålls samt att denna korsning anpassas för långtradartrafik. Åsta 5:3 är ingen lantbruksfastighet och åker in-/utfarten kan därför tas bort. I Österby söder om väg 577 har en sakägare bostad väster om väg 250 och företag öster om väg 250 som passeras ca 10 ggr/dag.

8

6. Tänkbara åtgärder. Exempel på utformning av mötesfri landsväg. Rv70 Enköping - Simtuna 15 (33)

6. Tänkbara åtgärder. Exempel på utformning av mötesfri landsväg. Rv70 Enköping - Simtuna 15 (33) 6. Tänkbara åtgärder 6.1 Analys av tänkbara åtgärder Enligt fyrstegsprincipen ska åtgärder på identifierade problem prövas förutsättningslöst i fyra steg. I det aktuella projektet bedöms åtgärder motsvarande

Läs mer

Protokoll från samrådsmöte

Protokoll från samrådsmöte PROTOKOLL 1 (5) Skapat av (Efternamn, Förnamn, org) Dokumentdatum Version Lindhult Sara, IVsy4 2016-11-30 0.4 Ev. dokumentid Ev. ärendenummer Ev. projektnummer [DokumentID] TRV 2016/103723 150879 Fastställt

Läs mer

Samrådsmöte på orten 9 november Väg 56, Bie- Alberga (St. Sundby)

Samrådsmöte på orten 9 november Väg 56, Bie- Alberga (St. Sundby) Samrådsmöte på orten 9 november 2016 Väg 56, Bie- Alberga (St. Sundby) Dagordning 1. Mötets öppnande 2. Val av 2 justeringspersoner 3. Redogörelse för dagordningen 4. Information formell handläggning 5.

Läs mer

Trafikverkets synpunkter. Trafikverkets synpunkter. Boende i Vibble

Trafikverkets synpunkter. Trafikverkets synpunkter. Boende i Vibble Sammanställning av inkomna synpunkter över förslag till vägplan för Väg 140/627 ny cirkulationsplats samt förlängning av gång- och cykelväg mot Nygårds Visby. TRV 2010/50466 Detta är en webbanpassad version

Läs mer

E22 förbi Söderköping, inkl. väg 210 Skärgårdslänken. Indragning av väg 801 och 844. Samrådshandling

E22 förbi Söderköping, inkl. väg 210 Skärgårdslänken. Indragning av väg 801 och 844. Samrådshandling E22 förbi Söderköping, inkl. väg 210 Skärgårdslänken Indragning av väg 801 och 844 Samrådshandling 2016-11-28 Presentation Jonas Danielsson, Projektledare Trafikverket Gabriella Strand, Projektingenjör

Läs mer

Samrådsmöte 5 och 6 mars E18 Köping-Västjädra

Samrådsmöte 5 och 6 mars E18 Köping-Västjädra Samrådsmöte 5 och 6 mars 2019 E18 Köping-Västjädra Dagordning 1. Inledning 2. Information formell handläggning 3. Presentation av projektet och förändringar 4. Allmänna frågor 5. Fika 6. Stationssystem

Läs mer

TMALL 0794 Presentation bilder sommar v 1.0

TMALL 0794 Presentation bilder sommar v 1.0 1 TMALL 0794 Presentation bilder sommar v 1.0 Dagordning Mötet öppnas Presentation av medverkande Närvarolista Redogörelse för vägplanens prövning Presentation av det upprättade förslaget inklusive hur

Läs mer

Remissvar från Sveriges MotorCyklister avseende Förslag till nationell plan för transportsystemet N2017/05430/TIF Region Nord

Remissvar från Sveriges MotorCyklister avseende Förslag till nationell plan för transportsystemet N2017/05430/TIF Region Nord Till n.registrator@regeringskansliet.se n.nationellplan@regeringskansliet.se Remissvar från avseende Förslag till nationell plan för transportsystemet 2018 2029 N2017/05430/TIF Region Nord SMC har gått

Läs mer

Karta 5. Busshålplatser inom förstudieområdet. Väg 56 Katrineholm-Bie Förstudie 15 BIE STRÄNGSTORP Meters KATRINEHOLM

Karta 5. Busshålplatser inom förstudieområdet. Väg 56 Katrineholm-Bie Förstudie 15 BIE STRÄNGSTORP Meters KATRINEHOLM N BIE Lundsjön 677 677 Hissjö Övre Malmen Nordankärr STRÄNGSTORP Mellan Malmen Vallmotorp Nedre Malmen Lilla Näsnaren Näsnaren 0 250500 1 000 1 500 2 000 Meters KATRINEHOLM 55 Teckenförklaring Teckenförklaring

Läs mer

VÄGPLAN Väg 63 Förbi Hjulsjö. Möte på orten. 2 juni 2015

VÄGPLAN Väg 63 Förbi Hjulsjö. Möte på orten. 2 juni 2015 VÄGPLAN Väg 63 Förbi Hjulsjö Möte på orten 2 juni 2015 Presentation Mattias Broberg Projektledare Trafikverket Fredrik Sunnhed Biträdande projektledare Trafikverket Eric Westerlund Markförhandlare Trafikverket

Läs mer

Alternativ med avsmalning och gångbana. Rv70 Enköping - Simtuna 27 (33) Vårdcentral. Hållplatsslinga. Simtuna kyrka. Bensinstation

Alternativ med avsmalning och gångbana. Rv70 Enköping - Simtuna 27 (33) Vårdcentral. Hållplatsslinga. Simtuna kyrka. Bensinstation Genom Simtuna Den mötesfria landsvägen slutar i samband med korsningen med väg 254. Därefter sänks den högsta tillåtna hastigheten till 70 km/h, och fortsätter så genom Simtuna och förbi kyrkan. Framkomligheten

Läs mer

Karta 5. Busshålplatser inom förstudieområdet. Väg 56 Katrineholm-Bie Förstudie 15 BIE STRÄNGSTORP Meters KATRINEHOLM

Karta 5. Busshålplatser inom förstudieområdet. Väg 56 Katrineholm-Bie Förstudie 15 BIE STRÄNGSTORP Meters KATRINEHOLM N BIE Lundsjön 677 677 Hissjö Övre Malmen Nordankärr STRÄNGSTORP Mellan Malmen Vallmotorp Nedre Malmen Lilla Näsnaren Näsnaren 0 250500 1 000 1 500 2 000 Meters KATRINEHOLM 55 Teckenförklaring Teckenförklaring

Läs mer

Samrådsmöte 22 september Väg 56, Kvicksund- Västjädra

Samrådsmöte 22 september Väg 56, Kvicksund- Västjädra Samrådsmöte 22 september 2016 Väg 56, Kvicksund- Västjädra Dagordning 1. Mötets öppnande 2. Redogörelse för dagordningen 3. Information formell handläggning 4. Allmänna frågor 5. Översiktlig presentation

Läs mer

Väg 557 Vekerum- Stilleryd, ny gc-väg delen väg 554-väg 558, Karlshamns kommun. Samråd Planutformning

Väg 557 Vekerum- Stilleryd, ny gc-väg delen väg 554-väg 558, Karlshamns kommun. Samråd Planutformning Väg 557 Vekerum- Stilleryd, ny gc-väg delen väg 554-väg 558, Karlshamns kommun Samråd Planutformning 2017-07-06 Dagordning 1 Mötet öppnas 2 Presentation av medverkande 3 Närvarolista 5 Redogörelse för

Läs mer

6. Tänkbara åtgärder. N Rv 70

6. Tänkbara åtgärder. N Rv 70 6. Tänkbara åtgärder 6.1 Åtgärder enligt fyrstegsprincipen Enligt fyrstegsprincipen, som redovisas mer utförligt i kapitel 1.2, ska åtgärder på identifierade problem prövas förutsättningslöst i fyra steg.

Läs mer

Väg 19 delen Tomelilla Brösarp - Degeberga inom Tomelilla, Simrishamns och Kristianstads kommuner, Skåne Län

Väg 19 delen Tomelilla Brösarp - Degeberga inom Tomelilla, Simrishamns och Kristianstads kommuner, Skåne Län 2008-10-31 Vägverket 1 Välkomna till markägarsammanträde angående Väg 19 delen Tomelilla Brösarp - Degeberga inom Tomelilla, Simrishamns och Kristianstads kommuner, Skåne Län 2008-10-27,-28,-29,-30 kl.

Läs mer

Informationsmöte. 16 december GC-väg Uppsala- Lövstalöt- Björklinge

Informationsmöte. 16 december GC-väg Uppsala- Lövstalöt- Björklinge Informationsmöte 16 december 2014 GC-väg Uppsala- Lövstalöt- Björklinge Dagordning 1. Mötet öppnas 2. Presentation av medverkande 3. Närvarolista 4. Redogörelse för vägplanens prövning 5. Presentation

Läs mer

Samråd på orten. 16 oktober Väg E16, Genomfart Hofors. Vägplan och Detaljplan

Samråd på orten. 16 oktober Väg E16, Genomfart Hofors. Vägplan och Detaljplan Samråd på orten 16 oktober 2014 Väg E16, Genomfart Hofors Vägplan och Detaljplan 1. Sammanträdet öppnas 2. Kontaktpersoner, presentation 3. Närvarolista 4. Trafikverkets och kommunens planeringsprocess

Läs mer

5. Fastställelseprövning

5. Fastställelseprövning 5. Fastställelse prövning 5. Fastställelseprövning Arbetsplanen med miljökonsekvensbeskrivning ska alltid fastställas om projektet kan antas medföra betydande miljöpåverkan. Detta gäller även ändringar

Läs mer

Protokoll Tidigt samråd, Väg 49 delen Axvall-Varnhem

Protokoll Tidigt samråd, Väg 49 delen Axvall-Varnhem PROTOKOLL 1 (6) Protokoll Tidigt samråd, Väg 49 delen Axvall-Varnhem Tid: 18:30 ca 21:00 Datum: 2016-05-31 Plats: Varnhemsgården, Varnhem Föredragande deltagare: Trafikverket Mikael Rintala, Projektledare

Läs mer

E18 Norrtälje Kapellskär. Granskning av vägplan Information om större förändringar efter samråd

E18 Norrtälje Kapellskär. Granskning av vägplan Information om större förändringar efter samråd E8 Granskning av vägplan Information om större förändringar efter samråd E8 Trafikverket planerar för att bygga om E8 mellan och. Sträckan är cirka km lång, mycket olycksdrabbad och brister i såväl framkomlighet

Läs mer

Samråd på orten 24 augusti Cirkulationsplats E45 /Svedjärnsvägen/ Malungsvägen. Välkommen!

Samråd på orten 24 augusti Cirkulationsplats E45 /Svedjärnsvägen/ Malungsvägen. Välkommen! Samråd på orten 24 augusti 2015 Cirkulationsplats E45 /Svedjärnsvägen/ Malungsvägen Välkommen! Agenda 1. Mötets öppnande 2. Presentation 3. Redogörelse för planprocessen 4. Redogörelse för innehållet i

Läs mer

E20 Götene Mariestad. Planläggningsbeskrivning

E20 Götene Mariestad. Planläggningsbeskrivning Planläggningsbeskrivning 2019-04-10 E20 Götene Mariestad Med hjälp av denna planläggningsbeskrivning får du information om hur projektet kommer att planläggas, när du kan påverka samt vilka beslut som

Läs mer

Förslag till förändring av det kommunala vägnätet i Ulricehamns kommun del av Vistaforsvägen (Begäran om indragning)

Förslag till förändring av det kommunala vägnätet i Ulricehamns kommun del av Vistaforsvägen (Begäran om indragning) 2016-12-08 1 (6) PM, dnr 2016.741 Enligt fastighetsförteckning Förslag till förändring av det kommunala vägnätet i Ulricehamns kommun del av Vistaforsvägen (Begäran om indragning) 1. Kommunens förslag

Läs mer

Analys och slutsatsprotokoll för dödsolyckor

Analys och slutsatsprotokoll för dödsolyckor Månad: Januari Projekt 2007- Skåne OLYCKA 1 Analys och slutsatsprotokoll för dödsolyckor Datum: 2007-01-03 Riksväg 21, ca 1 km från Lommarpskorset Hässleholm Hastighetsbegränsning: 90 km/tim Förare, framsätespassagerare

Läs mer

Väg 913 Bjärred-Flädie, gång- och cykelväg delen Lundavägen-Flädie Kyrkväg

Väg 913 Bjärred-Flädie, gång- och cykelväg delen Lundavägen-Flädie Kyrkväg GRANSKNINGSHANDLING Väg 913 Bjärred-Flädie, gång- och cykelväg delen Lundavägen-Flädie Kyrkväg Lomma kommun, Skåne län Vägplan, Samrådsredogörelse 2014-07-04 Projektnummer: 8850760 TMALL 0096 Mall Samrådsredogörelsev

Läs mer

Samrådsmöte. 12 maj E18 Köping-Västjädra. Vägplan

Samrådsmöte. 12 maj E18 Köping-Västjädra. Vägplan Samrådsmöte 12 maj 2016 E18 Köping-Västjädra Vägplan Dagordning 1. Mötet öppnas 2. Presentation av medverkande 3. Närvarolista 4. Val av justeringspersoner 5. Redogörelse för vägplanens prövning Trafikplats

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE Väg 9 Simrishamn Brösarp, korsning med väg 1598 mot Stenshuvud

SAMRÅDSREDOGÖRELSE Väg 9 Simrishamn Brösarp, korsning med väg 1598 mot Stenshuvud SAMRÅDSREDOGÖRELSE Väg 9 Simrishamn Brösarp, korsning med väg 1598 mot Stenshuvud Simrishamns kommun, Skåne Vägplan, 2014-12-10 Projektnummer: 8850262 Dokumenttitel: Väg 9 Simrishamn Brösarp, korsning

Läs mer

Fråga 2 Varför anser du att de i huvudsak är dåliga?

Fråga 2 Varför anser du att de i huvudsak är dåliga? Fråga 2 Varför anser du att de i huvudsak är dåliga? Asfalten är dålig på sträckorna med mitträcke. Att de har fler parkeringsfickor för att vila sig. De accelererar till 300 när de ska köra om och sedan

Läs mer

RAPPORT. Mjällby centrum, Sölvesborgs kommun Trafikutredning Upprättad av: Milos Jovanovic

RAPPORT. Mjällby centrum, Sölvesborgs kommun Trafikutredning Upprättad av: Milos Jovanovic RAPPORT Mjällby centrum, Sölvesborgs kommun Trafikutredning 2016-06-08 Upprättad av: Milos Jovanovic 1 Innehåll BAKGRUND... 3 FÖRUTSÄTTNINGAR... 3 Trafik och trafikanter... 3 Trafiksäkerhet... 5 FÖRESLAGNA

Läs mer

Gång och cykelled mellan Förslöv och Fogdarp inom Båstads kommun, Skåne Län

Gång och cykelled mellan Förslöv och Fogdarp inom Båstads kommun, Skåne Län 2009-05-26 Vägverket 1 Välkomna till markägarsammanträde angående Gång och cykelled mellan Förslöv och Fogdarp inom Båstads kommun, Skåne Län 2009-06-09 kl. 18.00 Förslövs skola, Aulan 2009-07-10 Vägverket

Läs mer

DAGORDNING 1 (5) Ev. ärendenummer Ev. projektnummer Projektnamn

DAGORDNING 1 (5) Ev. ärendenummer Ev. projektnummer Projektnamn DAGORDNING 1 (5) Ev. ärendenummer Ev. projektnummer Projektnamn TRV 2014/39377 139007 Väg 27/1681, ny anslutning av väg 1681 samt gång- och cykelport vid Lockryd Dokumenttitel Protokoll från samrådsmöte

Läs mer

Underrättelse: Revidering av arbetsplan inför fastställelse.

Underrättelse: Revidering av arbetsplan inför fastställelse. Ärendenummer : TRV 2010/11729 Dokumentdatum 2013-10-07 Ert ärendenummer Sidor [Motpartens ärendeid] 1(2) Kopia till: Diariet Underrättelse: Revidering av arbetsplan inför fastställelse. Arbetsplan för

Läs mer

Informationsmöte RV50, Nykyrka-Brattebro Backe

Informationsmöte RV50, Nykyrka-Brattebro Backe 2014-06-24 Informationsmöte RV50, Nykyrka-Brattebro Backe Datum: 2014-06-17 Tid: kl. 17.30 Plats: Medevibrunn Närvarande från projektorganisationen: Jonas Danielsson Projektledare Trafikverket Eric Gustavsson

Läs mer

Medborgarförslag om förändringar i trafikmiljön i Niemisel

Medborgarförslag om förändringar i trafikmiljön i Niemisel Tekniska nämnden 2008 12 11 147 376 Tekniska nämndens arbetsutskott 2008 11 27 218 495 Dnr 2008/457.30 Medborgarförslag om förändringar i trafikmiljön i Niemisel Bilagor: Yttrande, Polismyndigheten Yttrande,

Läs mer

Ny gång- och cykelväg

Ny gång- och cykelväg Ny gång- och cykelväg Se kartan på sidan 15. En ny gång- och cykelväg anläggs i huvudsak öster om väg 631. Gång- och cykelvägen görs 2,25 meter bred och beläggs med asfalt. Den placeras på åkermarken avskiljd

Läs mer

Väg 19 Kristianstad-Broby, delen Bjärlöv-Broby

Väg 19 Kristianstad-Broby, delen Bjärlöv-Broby SAMRÅDSREDOGÖRELSE Väg 19 Kristianstad-Broby, delen Bjärlöv-Broby Kristianstads och Östra Göinge Kommuner, Skåne Län Vägplan 2017-02-13 Projektnummer: 144215 Yta för bild TMALL 0096 Mall Samrådsredogörelsev

Läs mer

Väg 261 Ekerövägen. PM 3 Ändringar efter granskning av vägplan. Ekerö kommun, Stockholms stad, Stockholms län

Väg 261 Ekerövägen. PM 3 Ändringar efter granskning av vägplan. Ekerö kommun, Stockholms stad, Stockholms län PM 3 Ändringar efter granskning av vägplan Väg 261 Ekerövägen Ekerö kommun, Stockholms stad, Stockholms län TRV 2012/19667 Fastställelsehandling 2016-10-17 TMALL 0093 PM ändringar efter granskning av plan

Läs mer

Protokoll från samrådsmöte med sakägare som berörs av E6.20 Söder-Västerleden, Sisjömotet i Göteborgs stad och Mölndals stad, Västra Götalands län.

Protokoll från samrådsmöte med sakägare som berörs av E6.20 Söder-Västerleden, Sisjömotet i Göteborgs stad och Mölndals stad, Västra Götalands län. PROTOKOLL 1 (5) Ev. ärendenummer Ev. projektnummer Projektnamn TRV 2015/310 139060 E6.20 Söder-Västerleden, Sisjömotet Dokumenttitel Protokoll från samrådsmöte Protokoll från samrådsmöte med sakägare som

Läs mer

PM FÖRPROJEKTERING GÅNG- OCH CYKELVÄG

PM FÖRPROJEKTERING GÅNG- OCH CYKELVÄG FÖRPROJEKTERING GÅNG-OCH CYKELVÄG, STRÄCKAN VERKEBÄCK - VÄSTERVIK Innehållsförteckning 1 Inledning 3 1.1 Bakgrund 3 1.2 Syfte 3 2 Förutsättningar 4 2.1 Gång- och cykelvägens standard 4 2.2 Grundläggningsförhållanden

Läs mer

Så här tycker Ö-viksborna hittills om hastighetsplanen och de föreslagna hastighetsgränserna

Så här tycker Ö-viksborna hittills om hastighetsplanen och de föreslagna hastighetsgränserna Juli 2013 Så här tycker Ö-viksborna hittills om hastighetsplanen och de föreslagna hastighetsgränserna I dagsläget har det kommit in ca.170 st synpunkter och en del frågor på hastighetsplanen. Här kommer

Läs mer

Ni kan stötta innehållet i detta dokument genom att skicka ett e-brev till: bengt-goran.ha

Ni kan stötta innehållet i detta dokument genom att skicka ett e-brev till: bengt-goran.ha Trafikverket har startat ett projekt med målet att göra om riksväg 11 mellan Tomelilla och Anklam till en mötesfri väg. Detta kommer att ha en påverkan för alla som bor på sträckan. Information om projektet

Läs mer

Åtgärdsvalsstudie väg 282 resultat övning 1 vad fungerar idag och dagens brister

Åtgärdsvalsstudie väg 282 resultat övning 1 vad fungerar idag och dagens brister Åtgärdsvalsstudie väg 282 resultat övning 1 vad fungerar idag och dagens brister Vad som fungerar idag Grupp 1 Grupp 2 Grupp 3 Grupp 4 Turtäthet för busstrafiken Effektiv busstrafik med mera genom att

Läs mer

E45/70 Genom Mora. Kråkberg Bonäs, Gång- och cykelväg Mora kommun, Dalarnas Län SAMRÅDSREDOGÖRELSE

E45/70 Genom Mora. Kråkberg Bonäs, Gång- och cykelväg Mora kommun, Dalarnas Län SAMRÅDSREDOGÖRELSE SAMRÅDSREDOGÖRELSE E45/70 Genom Mora Kråkberg Bonäs, Gång- och cykelväg Mora kommun, Dalarnas Län Granskningshandling: 2015-12-01 Projektnummer: 144779 TMALL 0096 Mall Samrådsredogörelsev 2.0 Trafikverket

Läs mer

Farthinder på Saltsjöbadsvägen, begäran inkommit som förslag från nämndledamot/medborgarförslag

Farthinder på Saltsjöbadsvägen, begäran inkommit som förslag från nämndledamot/medborgarförslag 2012-05-24 1 (6) TJÄNSTESKRIVELSE TN????/2012- Tekniska nämnden Farthinder på Saltsjöbadsvägen, begäran inkommit som förslag från nämndledamot/medborgarförslag Förslag till beslut Tekniska nämnden föreslår

Läs mer

Väg 133 Gränna-Tranås, Gång- och cykelväg i Gripenberg

Väg 133 Gränna-Tranås, Gång- och cykelväg i Gripenberg SAMRÅDSREDOGÖRELSE Väg 133 Gränna-Tranås, Gång- och cykelväg i Gripenberg Tranås kommun, Jönköpings län Vägplan, Granskningshandling, 2018-06-08 Projektnummer: 158 023 TMALL 0096 Mall Samrådsredogörelse

Läs mer

KUNGSBACKA KOMMUN Nämnden för Teknik SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 12 (27) Sammanträdesdatum 2009-06-25 71 TE06-00271/31 Gång-, cykel- och ridväg utmed Höglandavägen Beslut Nämnden för Teknik godkänner ny sträckningen

Läs mer

Samrådsmöte. Vägplan. Väg 2879 Gång- och cykelväg Högaliden-Hjo. Hjo kommun Västra Götalands län. 3 september 2013

Samrådsmöte. Vägplan. Väg 2879 Gång- och cykelväg Högaliden-Hjo. Hjo kommun Västra Götalands län. 3 september 2013 Samrådsmöte Vägplan Väg 2879 Gång- och cykelväg Högaliden-Hjo Hjo kommun Västra Götalands län 3 september 2013 Medverkande Trafikverket Marita Karlsson, projektledare Vectura Pär-Anders Emanuelsson, ansvarig

Läs mer

Samrådsmöte. Vägplan(er) Väg 2578 Gång- och cykelväg, Gamla Läckövägen- Alvetorp. Väg 2578 Gång- och cykelväg, Alvetorp - Kyrkhagen

Samrådsmöte. Vägplan(er) Väg 2578 Gång- och cykelväg, Gamla Läckövägen- Alvetorp. Väg 2578 Gång- och cykelväg, Alvetorp - Kyrkhagen Samrådsmöte Vägplan(er) Väg 2578 Gång- och cykelväg, Gamla Läckövägen- Alvetorp Väg 2578 Gång- och cykelväg, Alvetorp - Kyrkhagen Lidköpings Kommun Västra Götalands län 17 Februari 2014 2 2014-02-12 Dagordning

Läs mer

PM Trafikutredning McDonald s

PM Trafikutredning McDonald s PM Trafikutredning McDonald s Utformning av in- och utfart SLUTVERSION 2015-03-27 Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 1.1 Syfte... 3 1.2 Förutsättningar... 3 2 In- och utfart till McDonald s... 4 2.1

Läs mer

Öppet hus 23 Mars E45 Vattnäs Trunna. Välkommen!

Öppet hus 23 Mars E45 Vattnäs Trunna. Välkommen! Öppet hus 23 Mars 2016 E45 Vattnäs Trunna Välkommen! Station 1. Samhällsplanering och åtgärdsbeställning Samhällsplanerare: Christina Hjorth Åtgärdsbeställare: Anna-Maria Montell Kontakta oss om frågor

Läs mer

Förstudie Trafiksäkerhetshöjande åtgärder genom Älvkarleby

Förstudie Trafiksäkerhetshöjande åtgärder genom Älvkarleby VMN 10 863 Förstudie Trafiksäkerhetshöjande åtgärder genom Älvkarleby Samrådshandling mars 2003 Medverkande Projektledare: Konsult: Uppdrag: Tommy Danielsson Vägverket Konsult Uppsala Elisabeth Lloyd Hans

Läs mer

E14, Hålland Åre kommun. Samrådsmöte

E14, Hålland Åre kommun. Samrådsmöte E14, Hålland Åre kommun Samrådsmöte 2016-11-22 Presentation av medverkande Trafikverket: Majid Nasrollah Jörgen Näslund Stjärne Therese Svedberg Projektledare Projektingenjör Markförhandlare Sweco: Peter

Läs mer

Väg 919, Vadstena-Motala Gång- och cykelväg

Väg 919, Vadstena-Motala Gång- och cykelväg PM TRAFIK OCH VÄGUTFORMNING Väg 919, Vadstena-Motala Gång- och cykelväg Vadstena och Motala kommun, Östergötlands län Vägplan, 2018-01-29 GRANSKNINGSHANDLING Innehåll Beslutsunderlag för val av övergripande

Läs mer

NASUA INDUSTRIOMRÅDE Haparanda kommun Norrbottens län

NASUA INDUSTRIOMRÅDE Haparanda kommun Norrbottens län DETALJPLAN FÖR HAPARANDA 3:33 M.FL. NASUA INDUSTRIOMRÅDE Haparanda kommun Norrbottens län INNEHÅLLSFÖRTECKNING Handlingar... 2 Planförfarande... 2 STRANDSKYDD... 2 LANDSKAPSBILDSSKYDD... 2 SAMRÅDET...

Läs mer

UPPRÄTTAD AV. Petra Malmström UPPRÄTTAD AV. Petra Malmström

UPPRÄTTAD AV. Petra Malmström UPPRÄTTAD AV. Petra Malmström SAMRÅDSREDOGÖRELSE UPPDRAG Väg 23 Älmhult-Växjö delen Älmhult-Mölleryd OBJEKTNUMMER/DIARIENR 87 733341 och 104986/TRV 2011/33411 UPPRÄTTAD AV Petra Malmström UPPRÄTTAD AV Petra Malmström DATUM 2011-09-28

Läs mer

Länk till presentationen som hölls: content/väg Esarps- by.pdf. Kontaktpersoner Esarps Bygdelags väggrupp:

Länk till presentationen som hölls:  content/väg Esarps- by.pdf. Kontaktpersoner Esarps Bygdelags väggrupp: Väg 798 genom Esarp Denna rapport är framtagen av Esarps Bygdelags väggrupp baserat på det bymöte som hölls 2010-12- 14 i Esarps Skola med anledning av samrådshandlingen från Trafikverket daterad 2010-11-

Läs mer

Särö Väg- & Villaägareföreningar

Särö Väg- & Villaägareföreningar Trafikverket trafikverket@trafikverket.se; karin.danielsson@trafikverket.se no2 gällande planerad GC-väg på Guntoftavägen Diarienummer TRV 2012/8805 Med anledning av det möte som hölls den 18/11 med Karin

Läs mer

Rv. 50 Nykyrka Brattebro backe Indragning av del av Rv. 50 mellan Södra kärra Brattebrobacke

Rv. 50 Nykyrka Brattebro backe Indragning av del av Rv. 50 mellan Södra kärra Brattebrobacke Rv. 50 Nykyrka Brattebro backe Indragning av del av Rv. 50 mellan Södra kärra Brattebrobacke TMALL 0141 Presentation v 1.0 Presentation av deltagare Jonas Danielsson, Projektledare Trafikverket Linnéa

Läs mer

Väg 84 Hede gång- och cykelväg

Väg 84 Hede gång- och cykelväg SAMRÅDSREDOGÖRELSE Väg 84 Hede gång- och cykelväg Härjedalens kommun, Jämtlands län Vägplan 2015-08-28 Projektnummer: 145074 TMALL 0096 Mall Samrådsredogörelsev 1.0 Trafikverket Postadress: Box 186, 871

Läs mer

Trafikutredning TCR Oskarshamn

Trafikutredning TCR Oskarshamn 2014-02-17, sid 1(12) Trafikutredning TCR Oskarshamn 2014-02-17, sid 2(12) Beställare Kristian Wendelboe Wendelboe West Properties Uppdragsledare/Trafikplanerare Trafikplanerare Patrik Lundqvist Karin

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Väg E14 Vik Frönäset. Åre kommun, Jämtlands län. Vägplan, Projektnummer:

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Väg E14 Vik Frönäset. Åre kommun, Jämtlands län. Vägplan, Projektnummer: SAMRÅDSREDOGÖRELSE Väg E14 Vik Frönäset Åre kommun, Jämtlands län Vägplan, 2017-02-10 Projektnummer: 101587 1 TMALL 0096 Mall Samrådsredogörelsev 1.0 Trafikverket Postadress: Trafikverket, Box 388, 831

Läs mer

Samrådsmöte Samrådshandling Väg 108, Staffanstorp- Lund, mötesfri landsväg. 15 juni Utformning och miljö

Samrådsmöte Samrådshandling Väg 108, Staffanstorp- Lund, mötesfri landsväg. 15 juni Utformning och miljö Samrådsmöte Samrådshandling Väg 108, Staffanstorp- Lund, mötesfri landsväg 15 juni 2016 Utformning och miljö Lokalisering Val av lokalisering genom breddning av befintlig väg på nordöstra sidan för att

Läs mer

Väg E16 Borlänge Djurås Etapp 2 & 3 Norr Amsberg Sifferbo och Sifferbo Djurås. Informationsmöte Gimsbärke 13 september 2018

Väg E16 Borlänge Djurås Etapp 2 & 3 Norr Amsberg Sifferbo och Sifferbo Djurås. Informationsmöte Gimsbärke 13 september 2018 TMALL 0794 Presentation bilder sommar v 1.0 Väg E16 Borlänge Djurås Etapp 2 & 3 Norr Amsberg Sifferbo och Sifferbo Djurås Informationsmöte Gimsbärke 13 september 2018 Presentation TRAFIKVERKET Åsa Bergqvist,

Läs mer

Samråd på orten 14 juni Väg 50 Nykyrka- Brattebrobacke. Välkommen!

Samråd på orten 14 juni Väg 50 Nykyrka- Brattebrobacke. Välkommen! Samråd på orten 14 juni 2016 Väg 50 Nykyrka- Brattebrobacke Välkommen! Agenda 1. Mötets öppnande 2. Presentation 3. Redogörelse för planprocessen 4. Redogörelse för innehållet i en Vägplan 5. Presentation

Läs mer

Planens syfte. Trafiksäkerhet. Planerade åtgärder. Bymiljöväg. Cykelpassage

Planens syfte. Trafiksäkerhet. Planerade åtgärder. Bymiljöväg. Cykelpassage Gång- och cykelplan för Ockelbo kommun... 2 Förklaringar.... 2 Planens syfte Gång- och cykelplanen ska användas som underlag för kommande översikts- och detaljplaneläggning samt infrastrukturplanering.

Läs mer

Öppet hus 30 augusti. E45, ny sträckning, Vattnäs-Trunna. Foto Länsstyrelsen Dalarna. Foto Länsstyrelsen Dalarna

Öppet hus 30 augusti. E45, ny sträckning, Vattnäs-Trunna. Foto Länsstyrelsen Dalarna. Foto Länsstyrelsen Dalarna Öppet hus 30 augusti E45, ny sträckning, Vattnäs-Trunna Foto Länsstyrelsen Dalarna Foto Länsstyrelsen Dalarna Öppet hus - Vad händer ikväll Trafikverket, konsulten ÅF och Orsa kommun finns på plats för

Läs mer

Höga hastigheter på gång /cykelbana genom V Skurholmen

Höga hastigheter på gång /cykelbana genom V Skurholmen LULEÅ KOMMUN Tekniska nämnden 2009 08 27 89 261 Tekniska nämndens arbetsutskott 2009 08 13 153 373 Dnr 2007/257.511 Höga hastigheter på gång /cykelbana genom V Skurholmen Ärendebeskrivning Skurholmsgatans

Läs mer

Öppet hus 15:a mars E14/E45 Förbifart och genomfart Brunflo. Välkommen

Öppet hus 15:a mars E14/E45 Förbifart och genomfart Brunflo. Välkommen Öppet hus 15:a mars 2017 E14/E45 Förbifart och genomfart Brunflo Välkommen Medverkande: Trafikverket: Ulrika Sundgren, projektledare Per-Olof Pehrsson, biträdande projektledare Sara Gidlund, projektingenjör

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Bytespunkt Svanhagen. Ekerö kommun, Stockholms län. Vägplan, Projektnummer:

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Bytespunkt Svanhagen. Ekerö kommun, Stockholms län. Vägplan, Projektnummer: SAMRÅDSREDOGÖRELSE Bytespunkt Svanhagen Ekerö kommun, Stockholms län Vägplan, 2017-06-16 Projektnummer: 10218769 Trafikverket 172 90 Solna Besöksadress: Solna strandväg 98, Solna E-post: trafikverket@trafikverket.se

Läs mer

Samrådsmöte väg 136, Ottenby - Borgholm delen korsning vid Ekerum. 29 april 2015

Samrådsmöte väg 136, Ottenby - Borgholm delen korsning vid Ekerum. 29 april 2015 Samrådsmöte väg 136, Ottenby - Borgholm delen korsning vid Ekerum 29 april 2015 Dagordning 1. Mötets öppnande 2. Presentation av medverkande 3. Närvarolista 4. Val av justeringsmän 5. Information om den

Läs mer

Samrådshandling E20 förbi Mariestad

Samrådshandling E20 förbi Mariestad Samrådshandling E20 förbi Mariestad Samrådsmöte för väg 2968, 2970 och enskilda vägar Lyrestads församlingshem 2018-06-18 Välkomna till samrådsmöte avseende väg 2968, 2970 och enskilda vägar för pågående

Läs mer

Planläggningsbeskrivning

Planläggningsbeskrivning Planläggningsbeskrivning 2015-11-03 Väg 27 förbi Backaryd till Hallabro Med hjälp av denna planläggningsbeskrivning får du information om hur projektet kommer att planläggas, när du kan påverka samt vilka

Läs mer

2. Planeringsprocessen syfte med gång- och cykelvägen

2. Planeringsprocessen syfte med gång- och cykelvägen 1 (5) Ev. ärendenummer Ev. projektnummer Projektnamn TRV 2014/80087 144321 Väg 955, gång- och cykelväg utmed Östra Särövägen Dokumenttitel Mötesanteckningar Mötesanteckningar från samrådsmöte på orten

Läs mer

ARBETSPLAN Väg 76, delen genom Furuvik Gävle kommun, Gävleborgs län. Objekt: REVIDERING EFTER UTSTÄLLELSE

ARBETSPLAN Väg 76, delen genom Furuvik Gävle kommun, Gävleborgs län. Objekt: REVIDERING EFTER UTSTÄLLELSE ARBETSPLAN Väg 76, delen genom Furuvik Gävle kommun, Gävleborgs län Objekt: 83158970 REVIDERING EFTER UTSTÄLLELSE 2011-10-07 Objektdata Vägnr: 76 Objektnr: 83158970 Kommun: Gävle Län: Gävleborg Dokumentdata

Läs mer

Med sammanträde i Forserums församlingshem. Sakägar- och delgivningsförteckning, aktbilaga SA2.

Med sammanträde i Forserums församlingshem. Sakägar- och delgivningsförteckning, aktbilaga SA2. Aktbilaga PR2 Sida 1 Protokoll 2016-09-30 Ärendenummer F15271 Förrättningslantmätare Anders Henriksson Bjersér Ärende Upphävande av servitut för plankorsningar på Jönköpingsbanan, Äng och bildande av gemensamhetsanläggning

Läs mer

Väg 23 och väg 119, vid Hässleholm Kollektivtrafikåtgärd vid Stoby

Väg 23 och väg 119, vid Hässleholm Kollektivtrafikåtgärd vid Stoby SAMRÅDSREDOGÖRELSE Väg 23 och väg 119, vid Hässleholm Kollektivtrafikåtgärd vid Stoby Hässleholms kommun, Skåne län Plan- och miljöbeskrivning, 2017-03-24 Trafikverket Postadress: Box 543, 291 25 Skåne

Läs mer

VÄLKOMNA TILL INFORMATIONSMÖTE. Gång- och cykelväg utmed Valldavägen Iseråsskolan 2013-09-30 kl 18.30

VÄLKOMNA TILL INFORMATIONSMÖTE. Gång- och cykelväg utmed Valldavägen Iseråsskolan 2013-09-30 kl 18.30 VÄLKOMNA TILL INFORMATIONSMÖTE Gång- och cykelväg utmed Valldavägen Iseråsskolan 2013-09-30 kl 18.30 MEDVERKANDE Kungsbacka kommun Charlotta Ljungkull, Projektledare Roland Nyman, Byggledare Christer Adlerborn,

Läs mer

Utbyggnad av E22. och Vä. Öppet hus: Linderöd 8 nov 2010 Tollarp 10 nov 2010 Linderöd 15 nov 2010 Tollarp 16 nov 2010

Utbyggnad av E22. och Vä. Öppet hus: Linderöd 8 nov 2010 Tollarp 10 nov 2010 Linderöd 15 nov 2010 Tollarp 16 nov 2010 Utbyggnad av E22 mellan Linderöd och Vä. Öppet hus: Linderöd 8 nov 2010 Tollarp 10 nov 2010 Linderöd 15 nov 2010 Tollarp 16 nov 2010 2 2010-11-08 3 2010-11-08 Vägen föreslås gå söder om Linderöd och norr

Läs mer

Samrådsmöte Vägplan Väg 63, förbi Hjulsjö

Samrådsmöte Vägplan Väg 63, förbi Hjulsjö Samrådsmöte 2014-06-03 Vägplan Väg 63, förbi Hjulsjö Presentation Magnus Persson Projektledare Trafikverket Eric Westerlund Markförhandlare Trafikverket Gustav Silverin Uppdragsledare ÅF Marie Holms Bitr.

Läs mer

1. Förstudie Regler om förstudie återfinns i 6 kap. 4-6 och miljöbalken, 14a väglagen, 23a vägkungörelsen och 1-8, VVFS 2007:223.

1. Förstudie Regler om förstudie återfinns i 6 kap. 4-6 och miljöbalken, 14a väglagen, 23a vägkungörelsen och 1-8, VVFS 2007:223. 1.Förstudie 1. Förstudie Regler om förstudie återfinns i 6 kap. 4-6 och 19-21 miljöbalken, 14a väglagen, 23a vägkungörelsen och 1-8, 18-21 VVFS 2007:223. Förstudie krävs alltid vid byggande av väg samt

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Väg 370 Nölviken. Malå kommun, Västerbottens län. Vägplan Projektnummer: ,TRV 2015/101450

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Väg 370 Nölviken. Malå kommun, Västerbottens län. Vägplan Projektnummer: ,TRV 2015/101450 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Väg 370 Nölviken Malå kommun, Västerbottens län Vägplan 2016-03-03 Projektnummer: 137580,TRV 2015/101450 1 Trafikverket Postadress: 972 42, Luleå, Besöksadress: Sundsbacken 2-4, 972

Läs mer

Väg 892, Borlanda-Rottne, gång- och cykelväg Rydet-Rottne

Väg 892, Borlanda-Rottne, gång- och cykelväg Rydet-Rottne SAMRÅDSREDOGÖRELSE Väg 892, Borlanda-Rottne, gång- och cykelväg Rydet-Rottne Projektnummer: 87733334 Växjö kommun, Kronobergs Län Vägplan, 2016-12-01 Yta för bild Trafikverket Postadress: Trafikverket,

Läs mer

PM ÄLTAVÄGEN - VÄG OCH TRAFIK

PM ÄLTAVÄGEN - VÄG OCH TRAFIK NACKA KOMMUN Förstudie Älta Centrum UPPDRAGSNUMMER 3730116000 MEDVERKANDE: JOHAN INGELSHED YLVA ALMQVIST Innehållsförteckning 1 Inledning 1 2 Befintliga Ältavägen och planerad bebyggelse 1 3 Korsningspunkter

Läs mer

Underlag för samråd VÄGUTREDNING. Uppgifter om projektet. E22, Karlskrona-Kalmar, delen Lösen Jämjö Objektnummer

Underlag för samråd VÄGUTREDNING. Uppgifter om projektet. E22, Karlskrona-Kalmar, delen Lösen Jämjö Objektnummer Uppgifter om projektet Underlag för samråd VÄGUTREDNING E22, Karlskrona-Kalmar, delen Lösen Jämjö Objektnummer 87 914 002 2008-11-04 Bakgrund E22 ingår i det nationella vägnätet. Vägens funktion är att

Läs mer

Väg 132 Huskvarna Lekeryd, gång- och cykelväg

Väg 132 Huskvarna Lekeryd, gång- och cykelväg SAMRÅDSREDOGÖRELSE Väg 132 Huskvarna Lekeryd, gång- och cykelväg Jönköpings kommun, Jönköpings Län Vägplan, 2016-08-16 Yta för bild Ett samarbete med: Trafikverket 551 91 Jönköping E-post: trafikverket@trafikverket.se

Läs mer

PUBLIKATION 2005:67. Tillgänglighet för oskyddade trafikanter utmed och tvärs över 2+1-vägar. En intervjustudie med projektledare för tio vägsträckor

PUBLIKATION 2005:67. Tillgänglighet för oskyddade trafikanter utmed och tvärs över 2+1-vägar. En intervjustudie med projektledare för tio vägsträckor PUBLIKATION 2005:67 Tillgänglighet för oskyddade trafikanter utmed och tvärs över 2+1-vägar En intervjustudie med projektledare för tio vägsträckor Titel: Tillgänglighet för oskyddade trafikanter utmed

Läs mer

N V 558. Trafikplats Romberga, förstudieområdet markerat med rött.

N V 558. Trafikplats Romberga, förstudieområdet markerat med rött. 2. Bakgrund 2.1 Brister, problem och syfte knyter ihop två viktliga länkar i transportsystemet, E18 och riksväg 70. E18 norr om Mälaren är tillsammans med väg E20 söder om Mälaren den viktigaste förbindelsen

Läs mer

Väg 55 Enköping - Uppsala, delen Örsundsbro - Kvarnbolund. Förstudie - Ombyggnad till mötesfri landsväg

Väg 55 Enköping - Uppsala, delen Örsundsbro - Kvarnbolund. Förstudie - Ombyggnad till mötesfri landsväg Objekt nr: VMN 10567 Väg 55 Enköping - Uppsala, delen Örsundsbro - Kvarnbolund Förstudie - Ombyggnad till mötesfri landsväg Samrådshandling 2002-09-25 Förstudie väg 55, delen mellan Örsundsbro - Kvarnbolund

Läs mer

Väg 321 Gång- och cykelväg Gärdsta Åre kommun, Jämtlands län. Samrådsmöte

Väg 321 Gång- och cykelväg Gärdsta Åre kommun, Jämtlands län. Samrådsmöte Väg 321 Gång- och cykelväg Gärdsta Åre kommun, Jämtlands län Samrådsmöte 2015-11-10 Presentation Jimmy Dahlbom, Projektledare, Trafikverket 010-123 31 09 Bertil Jansson, Markförhandlare, Trafikverket 010-123

Läs mer

PROTOKOLL 1 (6) Skapat av (Efternamn, Förnamn, org) Dokumentdatum Version. Ev. ärendenummer Ev. projektnummer Projektnamn

PROTOKOLL 1 (6) Skapat av (Efternamn, Förnamn, org) Dokumentdatum Version. Ev. ärendenummer Ev. projektnummer Projektnamn PROTOKOLL 1 (6) Ev. ärendenummer Ev. projektnummer Projektnamn TRV 2016/1467, TRV 2016/1468 108036 E6.20 Hisingsleden, södra delen inkl. Halvors länk Dokumenttitel Protokoll från samrådsmöte E6.20 Hisingsleden,

Läs mer

Vägplan Samråd. Väg 1559/ 1534 Gång- och cykelväg i Mårdaklev, Svenljunga kommun

Vägplan Samråd. Väg 1559/ 1534 Gång- och cykelväg i Mårdaklev, Svenljunga kommun Vägplan Samråd Väg 1559/ 1534 Gång- och cykelväg i Mårdaklev, Svenljunga kommun 1 2014-04-01 1 2014-04-01 10 mil gång- och cykelväg 70 delprojekt - fyra områden Samverkansprojekt Västra Götalandsregionen,

Läs mer

PM Omledningsvägar för E22 Kalmar-Västervik, delen Gladhammar-Verkebäck Västerviks kommun, Kalmar län Projektnummer: V

PM Omledningsvägar för E22 Kalmar-Västervik, delen Gladhammar-Verkebäck Västerviks kommun, Kalmar län Projektnummer: V PM Omledningsvägar för E22 Kalmar-Västervik, delen Gladhammar-Verkebäck Västerviks kommun, Kalmar län 2013-05-14 Projektnummer: V87 833 333 Dokumenttitel: PM Omledningsvägar Skapat av: Jens Thuresson Dokumentdatum:

Läs mer

Glanshammars lokala nämnd

Glanshammars lokala nämnd Protokoll Gl 21/2014 Glanshammars lokala nämnd Datum: 2014-05-14 Klockan: 18:00-20:00 Plats: Glanshammars skola- Fritidsgården Närvarande ledamöter Ingeborg Elovsson (KD) 52-67 Leif Gustafsson (S) 52-67

Läs mer

Synpunkter på vägunderhåll mm. Marstensvägen Sven Johans väg Bobergs Kustväg

Synpunkter på vägunderhåll mm. Marstensvägen Sven Johans väg Bobergs Kustväg Synpunkter på vägunderhåll mm Marstensvägen Sven Johans väg Bobergs Kustväg Bobergs Fiber Ekonomisk Förening Mars 2017 Inledning Styrelsen för Bobergs Fiber Ekonomisk Förening vill inkomma med synpunkter

Läs mer

Yttrande över samrådshandling - vägplan för riksväg 56 Bie-Alberga

Yttrande över samrådshandling - vägplan för riksväg 56 Bie-Alberga Kommunstyrelsen 2018-05-03 Kommunledningskontoret Miljö och samhällsbyggnad KSKF 2018:217 Eva Lehto 016-710 54 51 1 (1) Kommunstyrelsen Yttrande över samrådshandling - vägplan för riksväg 56 Bie-Alberga

Läs mer

Ny cirkulationsplats i korsningen Rinkebysvängen/Rinkebystråket. Genomförandebeslut.

Ny cirkulationsplats i korsningen Rinkebysvängen/Rinkebystråket. Genomförandebeslut. Elenore Bjelke Trafikplanering 08-508 260 35 elenore.bjelke@stockholm.se Till Trafik- och renhållningsnämnden 2012-03-15 Ny cirkulationsplats i korsningen Rinkebysvängen/Rinkebystråket. Genomförandebeslut.

Läs mer

ARBETSPLAN Väg 250, Kungsör-Köping Beskrivning Objektnr:

ARBETSPLAN Väg 250, Kungsör-Köping Beskrivning Objektnr: ARBETSPLAN Väg 250, Kungsör-Köping Beskrivning Objektnr: 8611488 2011-03-25 1 Titel: Arbetsplan, Väg 250 Kungsör Köping, Kungsörs och Köpings kommuner. Utgivningsdatum: 110325 Utgivare: Miljö- och projekteringsbyrån

Läs mer

Ny framsida ska komma Marco! Inbjudan till samråd 22 februari Järnvägsplan utbyggnad till dubbelspår på Roslagsbanan sträckan Tibble Visinge

Ny framsida ska komma Marco! Inbjudan till samråd 22 februari Järnvägsplan utbyggnad till dubbelspår på Roslagsbanan sträckan Tibble Visinge Ny framsida ska komma Marco! Inbjudan till samråd 22 februari 2012 Järnvägsplan utbyggnad till dubbelspår på Roslagsbanan sträckan Tibble Visinge Bakgrund Roslagsbanan är en smalspårig järnväg för persontrafik

Läs mer

Livsrumsindelning. Transportrum. Integrerat transportrum. Mjuktrafikrum. Integrerat frirum. Frirum. Integrerat transportrum.

Livsrumsindelning. Transportrum. Integrerat transportrum. Mjuktrafikrum. Integrerat frirum. Frirum. Integrerat transportrum. Björnlunda Livsrumsindelning Transportrum Integrerat transportrum Mjuktrafikrum Integrerat frirum Frirum Integrerat transportrum Mjuktrafikrum Integrerat frirum Gnesta Livsrumsindelning Transportrum Integrerat

Läs mer