KARLSTADS KOMMUN. Ärende 7

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "KARLSTADS KOMMUN. Ärende 7"

Transkript

1 Ärende 7

2 Dnr KS Dpl11 sid 1 (1) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Ekonomi- & verksamhetsstyrning Tjänsteskrivelse Ingemar Granath, ingemar.granath@karlstad.se Tilläggsanslag till kultur- och fritidsnämnden avseende Vårt Hus i Skattkärr Dnr KS Dpl11 Kommunledningskontorets förslag Kultur- och fritidsnämnden får tilläggsanslag med 100 tkr för bidrag till Stiftelsen Vårt Hus i Skattkärr Anslaget finansieras från kommunstyrelsens anslag för oförutsedda behov. Sammanfattning av ärendet Kommunstyrelsen har gett kultur- och fritidsnämnden i uppdrag att tillsammans med teknik- och fastighetsnämnden och i samverkan med stiftelsen söka en långsiktig lösning på stiftelsens ekonomiska problem och redovisa ett förslag i samband med budgetyttrandet. Kultur- och fritidsnämnden ansöker nu om tilläggsanslag på 150 tkr för bidrag till Stiftelsen Vått Hus i Skattkärr. Beslutsunderlag Kommunledningskontorets tjänsteskrivelse den 30 maj Kommunledningskontorets tjänstemannayttrande den 30 maj Kultur- och fritidsnämndens protokoll den 25 april 2012 Kultur- och fritidsförvaltningens ~änsteskrivelse den 4 april ekonomidirektör Beslutet skickas till Kultur- och fritidsnämnden Postadress: Kommunledningskontoret, Karlstad Besöksadress: Tage Erlandergatan 8 A Webb: karlstad.se Tel: E-post: kommunledningskontoret@karlstad.se Org.nr: PIusGiro: Bankgiro:

3 Dnr KS Dpl11 sid 1 (1) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Ekonomi- & verksamhetsstyrning Tjänstemannayttrande Ingemar Granath, ingemar. granath@karlstad.se Tilläggsanslag för kultur- och fritidsnämnden avseende Vårt Hus i Skattkärr Dnr KS Dpl11 Ärende Kultur- och fritidsnämnden ansöker om ett tilläggsanslag på 150 tkr för bidrag till Stiftelsen Vårt Hus i Skattkärr. Samtidigt anhåller nämnden om en utökad ram på samma belopp från och med Bakgrunden är att stiftelsen sedan flera år tillbaka har haft ekonomiska problem. Kommunstyrelsen har vid två tillfällen gått in och lämnat bidrag när problemen har varit akuta. Vid det senaste tillfället i september 2011 gav kommunstyrelsen kulturoch fritidsnämnden i uppdrag att tillsammans med teknik- och fastighetsnämnden och i samverkan med stiftelsen söka en långsiktig lösning och redovisa förutsättningarna för detta i samband med budgetyttrandet. Nämndens slutsats är att det är nödvändigt med ett bidrag i storleksordningen 150 tkr. Frågan har prövats i samband med budgetarbetet i maj, och förslaget från kommunledningsutskottet är att nämnden får en ökad ram med 100 tkr från och med I konsekvens med detta förslag föreslår kommunledningskontoret att kultur- och fritidsnämnden får ett tilläggsanslag med 100 tkr under 2012 och att finansiering sker från kommunstyrelsens anslag för o 'rutsedda behov. Postadress: Kommunledningskontoret, Karlstad Besöksadress: Tage Erlandergatan 8 A Webb: karlstad.se Tel: E-post: kommunledningskontoret@karlstad.se Org.nr: PIusGiro: Bankgiro:

4 sid 9 (17) KULTUR OCH FRITIDSNÄMNDEN Protokoll Ekonomisk situation för Stiftelsen Vårt Hus i Skattkärr Dnr KFN Dpl39 Kultur~ och fritidsnämndens förslag till kommunstyrelsen 1. Kultur- och fritidsnämndens budgetram utökas med kronor från och med år 2013 som en långslictig lösning för Stiftelsen Vårt Hus i Skattkän. 2. Kulull'- och fritidsnämnden tilldelas ett extra anslag på kronor för år Sammanfattning av ärendet Koltm' och fritidsnämnden har fått i uppdrag att tillsammans med teknik- och fastighetsnämnden och i samverkan med stiftelsen Vått Hus söka en långsiktig lösning och redovisa f6rutsättningama för detta i samband med yttrande över budget Uppdraget omfattar även verksamheten lmder 2012, Kultur- och fritidsföl'valtningen har tittat på förutsättningama för att flytta biblioteksfilialen till Stiftelsen Vålt Hus lokaler för att se om denna åtgärd innebär en lösning på stiftelsens ekonomi. Hyran ror Skattkäm bibliotek täcker inte det begärda bidraget på kronor. Det behövs ytterligare minst kronor i kompensation for att täcka kostnaderna föl' hyra och lokalanpassning. Det centrala läget for biblioteket försvinner och Skattkärr förlorar en samlingslokal. Beslutsunderlag Kultur och fritidsfol'valtningens tjänsteskrivelse den 24 april Kommunstyrelsens protokoll 8 den 20 september Kommllnledningskontorets tjänsteskrivelse den 30 augusti Stiftelsens Vått Hus i Skattkäl'rs ansökan den l l maj Arsredovisning och verksamhetsberättelse för Yrkanden Göran Karlström (FP) yrkar för folkpattiet, miljöpaltiet, moderaterna, centerpartiet och kristdemokraternas räkning bifall tillkultlll'- och fritidsfol'valtningens förslag i punkterna 2-3 och att punkten 1 i förslaget utgår: 1. Biblioteket i Skattkäl'l' stannar kvar i nuvarande lokaler. Postadre$s: Kultur- och friiidsförvaltningen Karlstad Besöksadress: Västra Torggatan 26 karlstad.se Tel: Fax: E-post: kulturochflitidsforvaltnlngen@karlstad.se Org.nr: PIusGIro: Bankglro: l' C",y"

5 sid 10 (17) 2. Kultur- och fritidsnämnden tilldelas en utökad budgetram på kr från och med år 2013 som en långsiktig lösning rör stiftelsen Vårt Hus i Skattkäl1'. 3. Kulttrr- och fritidsnämnden tilldelas ett extra anslag på kr för år Beslutet skickas till Kommunstyrelsen Stiftelsen Vålt Hus i SkattkälT Teknik- och fastighetsförvaltningen Åsa Hansen KFF Postadress: Kultur- och frltidsförvaltnlngen, Karlstad Besöksadress: Västra Torggatan 26 karlstad,se Tel: Fax; E-post: kulturochfritldsforvaltnlngen@karlstad.se Org.nr: PIusGIro: Bankglro:

6 Dnr KFN-2012 Dpl sid 1 (3) KULTUR OCH fritidsförvaltningen Öppen fritidsverksamhet Tjänsteskrivelse Bo Svensson bo.svensson@karlstad.se Till Kultur- och fritidsnämnden Ekonomisk situation för Stiftelsen Vårt Hus i Skattkärr Dnr KFN Dpl39 Kultur- och fritidsförvaltningens förslag Ku1tur- och fritidsnämnden kan inte hitta en långsiktig lösning till finansiering av ett bidrag på kronor. Sammanfattning av ärendet Kultur- och fritidsnämnden har fått i uppdrag att tillsammans med teknik- och fastighetsnämnden och i samverkan med stiftelsen Vårt Hus söka en långsiktig lösning och redovisa förutsättningarna för detta i samband med yttrande över budget Uppdraget omfattar även verksamheten under Hyran för Skattkärrs bibliotek täcker inte det begärda bidraget på kronol'. Det behövs ytterligare minst kronor i hyreskompensation för att täcka kostnaderna för hyra och lokalanpassning. Det centrala läget för biblioteket försvinner och tillgängligheten f6rsvinner. Skattkärr, föreningarna och Vårt Hus förlorar sin stora samlingslokal. Beslutsunderlag Kultur och fl'itidsförvaltningens tjänsteskrivelse den 4 april Kommunstyrelsens protokoll 8 den 20 september Kommunledningskontol'ets tjänsteskrivelse den 30 augusti Stiftelsens Vått Hus i Skattkän's ansökan den 11 maj 20 Il. Årsredovisning och verksamhetsberättelse for Ärende Uppdraget är att hitta en långsiktig lösning på den totala finansieringen föl' Vårt Hus. I dagsläget är det en brist på kroll01' i intäkt för Stiftelsen Vålt Hus. Det finns ingen annan naturlig intäktsmöjlighet för en summa i den storleksordningen. Postadress: KUltur- och frltidsförvaltnlngen, Karlstad Besöksadress: BiblIotekshuset karlstad. se Tel: Fax: E-post: kulturochfritidsforvaltnlngen@karlstad.se Org.nr: PIusGiro: Bankgiro:

7 Onr KFN-2012 Opl sid 2 (3) Syftet med Vårt Hus i Skattkärr gmndar sig att föreninga1'l1a behöver lokaler att mötas i och bedriva verksamheter i. Karlstads kommun har ett borgensåtagande i huset. Öppen fritidsverksamhet betalar hyra för stora samlingssalen, cafeet, ungdomslokalen, gymiokalen samt några mindre samlingsrum på övervåningen. KFF betalar kronor i årshyra för detta. Dessutom ger vi ett bidrag till verksamhet. Bidraget är baserat på det öppethållande som avser ungdomsverksamhet på kvällar och helger och har inget med hyran att göra. Verksamhetsbidraget är direkt kopplat till den mängd ungdomsverksamhet som bedrivas av föreningar genom stiftelsen Vålt Hus. För 2011 fick Stiftelsen Vålt Hus kronor i bidrag till material och dylikt som behövs för verksamheten. Dessutom ett bidrag, på kronor, till att driva öppen ungdomsverksamhet kvällstid och helger. Ägarna av Vårt Hus, dvs. föreningarna, använder huset för sina verksamheter. Detta gäller allt fl'ån årsmöten till sina direkta specifika verksamheter. De egna föreningarna har ett brett spektra av verksamheter. Alla åldersgrupper finns representerade. Det rör sig om scouter, idrott, politik, församlingar och andra intresseföreningar. Ett tidigare forslag var att flytta Skattkärrs biblioteket till V ålt Hus. Skattkärl' förlorar i så fall sin samlingslokal, i V ålt hlls, som används för offentliga möten samt för föreningarnas interna möten. Samlingslokalen används idag föl' också uthyrningsverksamhet. Stiftelsen hal' en del intäkter där, som är en del av deras totala finansiering. Biblioteket förlorar sitt attraktiva läge som finns idag. Då tänker man på närheten till affårsverksamhet och utmed huvudgatan i Skattkärr. Det är lätt att stanna till och göra boklån. Det centrala läget upplevs som en trygg och säker plats, Hyran för det nuvarande biblioteket är för närvarande kronor och ansökan från stiftelsen är ISO 000 kronor. Det finns redan en brist på kronor innan någon som helst åtgärd är gjord med flyttning och lokal anpassning. För att biblioteket skall kunna flytta in i Vålt Hus så behövs det en omfattande lokalanpassning. Anpassning är inte bara inomhus utan omfattar också markarbeten utanfol' byggnaden samt entre till biblioteket. Det måste också till åtgärder för anpassning till annan verksamhet som finns i lokalerna. Den befintliga belysningen måste också stärkas upp. Detta föl' att besökarna skall uppleva att man är på en trygg och säker plats.

8 DnrKFN-2012 Dpl sid 3 (3) H ra som inte är finansierad H ra bibliotek ida Saknas innan lokalanpassning Lokalanpass Lokalanpass Lokalanpass Lokalanpass Hyra anpassning Ny brist Vid en flytt av biblioteket uppstår ändå en ny brist av ca kronor beroende på vilka lokalanpassningsåtgärder som måste göras. Tidigare forslag till anpassning och ombyggnad baserades på det som var nödvändigt då men omfattade inte alla de åtgärder som behövdes. Där fanns inte med kapprum, personalutrymmen och personaltoalett. Idag bedöms det som om dessa åtgärder måste göras. All teknisk utrustning måste ha skyddsåtgärder mot stöld. Dessutom är all inredning inte rakt av flyttbar till ny lokal. Det finns inte någon lösning för att ge Stiftelsen Vårt hus ett driftbidrag på kronor. Om det skulle bli aktuellt med flytt av Skattkärrs biblioteket så innebär det att det behövs ytterligare investeringsanslag på och en ökad driftsram kronor för anpassningar av lokalen. Mats Ahren förvaltningsdirektör Bo Svensson verksamhetschef Beslutet skickas till Kommunstyrelsen Stiftelsen Vårt Hus i Skattkärr Teknik- och fastighetsförvaltningen ÅsaHansen

KARLSTADS KOMMUN. Köp av turistbyråtjänster av kontaktcenter

KARLSTADS KOMMUN. Köp av turistbyråtjänster av kontaktcenter Ärende 21 Dnr KS-2012-181 Dpl01 sid 1 (1) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Kontakcenter Tjänsteskrivelse 2012-04-04 Ann Salomonsson, 0545401062 ann. salomonsson @karlstad.se Köp av turistbyråtjänster av kontaktcenter

Läs mer

sid 1 (2) KOMMUNSTYRELSEN Protokoll 2013-02-19 Dnr KS-2011-573 Dpl 46 Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Sammanfattning av ärendet

sid 1 (2) KOMMUNSTYRELSEN Protokoll 2013-02-19 Dnr KS-2011-573 Dpl 46 Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Sammanfattning av ärendet sid 1 (2) KOMMUNSTYRELSEN Protokoll 2013-02-19 7 Återredovisning av möjligheterna för Karlstad att bli en fristad för författare, dramatiker, journalister och andra professionella skribenter som lever

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 2

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 2 Ärende 2 sid 4 (26) KOMMUNSTYRELSEN Protokoll 2012-08-28 2 Ersättningslokaler vid renovering av skolor, inhyrning av Skepparen 15 Dnr KS-2012-372 Dpl 62 Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 1

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 1 Ärende 1 Dnr KS-2012-372 Dpl62 sid 1 (2) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Ekonomi- & verksamhetsstyrning Tjänsteskrivelse 2012-07-12 Ingemar Granath, 054-5401047 ingemar.granath@karlstad.se Ersättningslokaler vid

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 3

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 3 Ärende 3 sid 9 (24) KOMMUNSTYRELSEN Protokoll 2012-06-19 4 Finansieringsmodell för kontaktcenter Dnr KS-2012-345 Dpl 11 Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Aterrapporten av principerna kring

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 3

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 3 Ärende 3 sid 1 (1) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Kontaktcenter Tjänsteskrivelse 2012-05-31 Ann Salomonsson, 054-540 10 62 ann.salomonsson@karlstad.se Finansieringsmodell för kontaktcenter Kommunledningskontorets

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 1

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 1 Ärende 1 sid 23 (26) KOMMUNSTYRELSEN Protokoll 2012-08-28 16 Aterbetalning av sjukförsäkringspremier (AFA). tilläggsanslag för ökade underhållsinsatser Dnr KS-2012-504 Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 8

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 8 KARLSTADS KOMMUN Ärende 8 ~ "" ~."7 ~"'! ~~,. " KARLSTADS KOMMUN sid 7 (46) KOMMUNSTYRELSEN Protokoll 2012-04-24 4 Komplettering samt justering av taxa för markupplåtelser i Karlstads kommun från och med

Läs mer

Remiss - Regional biblioteksstrategi

Remiss - Regional biblioteksstrategi Dnr KS-2012-458 Dpl 40 sid 1 (1) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Stadssekretariatet Tjänsteskrivelse 2012-09-03 Per Wiker, 054-540 10 14 per.wiker@karlstad.se Remiss - Regional biblioteksstrategi 2013-2015 Dnr

Läs mer

Införande av kommunstyrelsens servicegarantier

Införande av kommunstyrelsens servicegarantier sid 1 (2) KOMMUNSTYRELSEN Protokoll 2012-09-25 8 Införande av kommunstyrelsens servicegarantier Dnr KS-2011-719 Dpl 01 Kommunstyrelsens beslut 1. Servicegarantierna godkänns enligt bilaga 1-4, med tillägg

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 9

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 9 KARLSTADS KOMMUN Ärende 9 Dnr KS-2012-491 DplOO sid 1 (2) KARLSTADS KOMMUN KOMMUNLEDNINGSKONTORET Stadssekretariatet Tjänsteskrivelse 2012-08-03 Lisa Berg, 054 540 10 06 lisa.berg@karlstad.se Kommunstyrelsen

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 5

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 5 KARLSTADS KOMMUN Ärende 5 sid 12 (24) KOMMUNSTYRELSEN Protokoll 2012-06-19 6 Motion - Förskottera E18 väster om Bergvik över Sörmon Dnr KS-2011-758 Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Motionen

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 10

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 10 KARLSTADS KOMMUN Ärende 10 sid 7 (14) KARLSTADS KOMMUN KOMMUNSTYRELSEN Protokoll 2012-05-22 5 Redovisning av synpunkter 2011 Dnr KS-2012-104 Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Redovisningen

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 7

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 7 KARLSTADS KOMMUN Ärende 7 sid 4 (14) KARLSTADS kommun KOMMUNSTYRELSEN Protokoll 2012-05-22 2 Ombyggnad för Kontaktcenter i Bibliotekshuset Dnr KS-2012-230 Dpl01 Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 4

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 4 Ärende 4 Dnr KS-2012-302 Dpl01 sid 1 (1) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Ekonomi- & verksamhetsstyrning Tjänsteskrivelse 2012-05-30 Ingemar Granath, 054-5401047 ingemar.granath@karlstad.se Nya och ändrade avgifter

Läs mer

Motion - Seniorboende i ytterområdena

Motion - Seniorboende i ytterområdena Dnr KS-2012-141 Dpl 30 sid 1 (2) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Tillväxtcentrum, Tillväxt & planfrågor Tjänsteskrivelse 2012-09-05 Elin Hedenkvist, elin.hedenkvist@karlstad.se Motion - Seniorboende i ytterområdena

Läs mer

KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN. Ärende 9

KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN. Ärende 9 KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN Ärende 9 Postadress: Kultur- och fritidsnämnden, 651 84 Karlstad Besöksadress: Västra torggatan 26 www.karlstad.se Tel: 054-540 00 00 Fax: 054-18 67 84 E-post: kulturochfritidsforvaltningen@karlstad.se

Läs mer

«.,;l bfa4" KARLSTADS KOMMUN. Ärende 25

«.,;l bfa4 KARLSTADS KOMMUN. Ärende 25 «.,;l bfa4" Ärende 25 Dnr KS-2011-135 Dpl90 sid 1 (2) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Tillväxtcentrum Tjänsteskrivelse 2012-04-04 Peter Thörn, peter. thorn@karlstad.se Politiskt initiativ från majoriteten - Utökad

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 6

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 6 KARLSTADS KOMMUN Ärende 6 sid 11 (34) KOMMUNSTYRELSEN Protokoll 2012-03-20 5 Motion - Höj lönen för kommunens feriearbetare Dnr KS-2011-391 Dpl 15 Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Ärendet

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 8

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 8 KARLSTADS KOMMUN Ärende 8 Dnr KS-2012-379 Dpl10 sid 1 (1) KARLSTADS KOMMUN KOMMUNLEDNINGSKONTORET Ekonomi- & verksamhetsstyrning Tjänsteskrivelse 2012-05-30 Ingemar Granath, 054-5401047 ingemar.granath@karlstad.se

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 5

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 5 Ärende 5 sid 10 (34) KOMMUNSTYRELSEN Protokoll 2012-03-20 4 Motion - Erbjud kulturskolan att uppträda inför kommunfullmäktige Dnr KS-2011-575 Dpl42 Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige 1. Motionen

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 5

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 5 Ärende 5 sid 9 (21) KOMMUNSTYRELSEN Protokoll 2012-09-25 4 Motion - Ändra riktlinjerna för försörjningsstöd för internet Dnr KS-2011-750 Dpl 35 Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Motionen

Läs mer

Motion - Utred möjligheterna för en säkrare trafikmiljö för gång- och cykeltrafikanterna mellan Henstad och Sörmons ridklubb

Motion - Utred möjligheterna för en säkrare trafikmiljö för gång- och cykeltrafikanterna mellan Henstad och Sörmons ridklubb Ärende 15 Dnr KS-2011-S72 Dpl 70 sid 1 (1) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Ti I Iväxtcentru m Tjänsteskrivelse 2012-04-04 Peter Thörn, peter. thorn@karlstad.se Motion - Utred möjligheterna för en säkrare trafikmiljö

Läs mer

KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN. Ärende 10

KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN. Ärende 10 KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN Ärende 10 Postadress: Kultur- och fritidsnämnden, 651 84 Karlstad Besöksadress: Västra torggatan 26 www.karlstad.se Tel: 054-540 00 00 Fax: 054-18 67 84 E-post: kulturochfritidsforvaltningen@karlstad.se

Läs mer

Tid och plats Tisdag den 22 maj 2012, kl Gustaf Fröding, plan 3, Karlstad CCC

Tid och plats Tisdag den 22 maj 2012, kl Gustaf Fröding, plan 3, Karlstad CCC sid 1 (14) Tid och plats Tisdag den 22 maj 2012, kl. 15.00-15.10 Gustaf Fröding, plan 3, Karlstad CCC Tjänstgörande Ersättare Justerare Per-Samuel Nisser (M) ordförande Lena Melesjö Windahl (S) 1:e vice

Läs mer

ll[j Medborgarförslag - Ekonomiskt bidrag till inrättande av ett kvälls- och nattöppet cafe för målgruppen gymnasie- och universitetsstudenter

ll[j Medborgarförslag - Ekonomiskt bidrag till inrättande av ett kvälls- och nattöppet cafe för målgruppen gymnasie- och universitetsstudenter Ärende 23 Dnr KS-20 11-578 Dpl 02 sid 1 (1) KARLSTADS KOMMUN KOMMUNLEDNINGSKONTORET Tillväxtcentrum, Näringsliv & universitet Tjänsteskrivelse 2012-04-04 Sanna Andersson, 054-540 1298 sanna.andersson@karlstad.se

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 2

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 2 KARLSTADS KOMMUN Ärende 2 sid 8 (34) KOMMUNSTYRELSEN Protokoll 2012-03-20 3 Gemensam förtroendevald revisor för Landstinget och kommunerna i Dnr KS-2012-130 Dpl 00 Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 13

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 13 Ärende 13 sid 13 (46) KARLStADS KOMMUN KOMMUNSTYRELSEN Protokoll 2012-04-24 9 Rapport avseende ej verkställda beslut enligt 4 kap 1 och 2 kap 3 socialtjänstlagen och rapportering enligt 16 kap 6 f-h samma

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 20

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 20 Ärende 20 ~AA -..,-.~., Q "'~;I '.'? sid 25 (46) KOMMUNSTYRELSEN Protokoll 2012-04-24 16 Motion - Utred möjligheterna för en säkrare trafikmiljö för gång- och cykeltrafikanterna mellan Henstad och Sörmons

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 19

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 19 Ärende 19 sid 24 (46) KOMMUNSTYRELSEN Protokoll 2012-04-24 15 Motion - Slutför plan processen för handelsområdet Eriksberg så att fler nya jobb kan skapas i Karlstad Dnr KS-2011-696 Dpl 80 Kommunstyrelsens

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 6

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 6 Ärende 6 sid 8 (26) KOMMUNSTYRELSEN Protokoll 2012-08-28 6 Rapport avseende ej verkställda beslut enligt 4 kap 1 och 2 kap 3 socialtjänstlagen och rapportering enligt 16 kap 6 f-h samma lag Dnr KS-2012-164

Läs mer

Tid och plats Onsdag den 20 mars 2013 kl Kronoparkssalen, Bibliotekshuset Sammanträdet ajourneras för gruppmöten kl

Tid och plats Onsdag den 20 mars 2013 kl Kronoparkssalen, Bibliotekshuset Sammanträdet ajourneras för gruppmöten kl sid 1 (16) Tid och plats Onsdag den 20 mars 2013 kl. 08.30-11.05 Kronoparkssalen, Bibliotekshuset Sammanträdet ajourneras för gruppmöten kl. 10.25-10.50 Ledamöter Ersättare Per-Inge Lidén (MP) ordförande

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 5

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 5 Ärende 5 Dnr KS-2012-164 Dpl34 sid 1 (2) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Stadssekretariatet Tjänsteskrivelse 2012-07-13 Madeleine N yva II, 054-540 1286 madeleine. nyvall@karlstad.se Rapport avseende ej verkställda

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 12

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 12 KARLSTADS KOMMUN Ärende 12 ,~~~//L ''f

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 7

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 7 Ärende 7 sid 9 (26) KOMMUNSTYRELSEN Protokoll 2012-08-28 7 Motion - Inrätta en social investeringsfond Dnr KS-2011-672 Dpl11 Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige 1. Motionens första punkt bifalls

Läs mer

BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN. Ärende nr 2

BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN. Ärende nr 2 BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN Ärende nr 2 Postadress: Barn och ungdomsförvaltningen, 651 84 Karlstad Besöksadress: Drottninggatan 47 karlstad.se Tel: 054-540 00 00 E-post: barnochungdomsforvaltningen@karlstad.se

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 4

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 4 Ärende 4 sid 19 (34) KOMMUNSTYRELSEN Protokoll 2012-03-20 9 Medborgarförslag - Inför källsortering på alla skolor i Karlstad Dnr KS-2011-576 Dpl74 s förslag till kommunfullmäktige Medborgarförslaget anses

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 12

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 12 KARLSTADS KOMMUN Ärende 12 sid 1 (2) KARLSTADS KOMMUN KOMMUNLEDNINGSKONTORET Tillväxtcentrum, Tillväxt & planfrågor Tjänsteskrivelse 2012-08-06 Olle Wikberg, 054-540 1032 olle. wikberg@karlstad.se Remiss

Läs mer

Införande av servicegarantier

Införande av servicegarantier Dnr KS-2011-719 Dpl 01 sid 1 (1) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Stadssekretariatet Tjänsteskrivelse 2012-08-28 Jessica Forssten, 054-540 10 38 jessica.forssten@karlstad.se Införande av servicegarantier Dnr KS-2011-719

Läs mer

Budgetramar

Budgetramar Dnr KS-2012-701 Dpl 10 sid 1 (5) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Ekonomi- & verksamhetsstyrning Tjänsteyttrande 2012-12-17 Ingemar Granath, 054-5401047 ingemar.granath@karlstad.se Budgetramar 2014-2016 Dnr KS-2012-701

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 1

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 1 Ärende 1 sid 3 (21) KOMMUNSTYRELSEN Protokoll 2012-09-25 1 Avgifter på kopior av allmänna handlingar Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige l. Riktlinjer for avgifter på kopior av allmänna handlingar

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 5

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 5 Ärende 5 sid 7 (26) KOMMUNSTYRELSEN Protokoll 2012-08-28 S Rapport avseende ej verkställda beslut enligt 9 lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) och rapportering enligt 28 samma

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 14

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 14 KARLSTADS KOMMUN Ärende 14 sid 14 (46) KOMMUNSTYRELSEN Protokoll 2012-04-24 10 Motion - Utred möjligheterna för Karlstad att bli en fristad för författare, dramatiker, journalister och andra professionella

Läs mer

C~wr Carina Wiberg ~ administrativ chef

C~wr Carina Wiberg ~ administrativ chef Ärende 7 Dnr KS-2012-163 Dpl34 sid 1 (2) KARLSTADS KOMMUN KOMMUNLEDNINGSKONTORET Stadssekretariatet Tjänsteskrivelse 2012-04-05 Madeleine Nyvall, 054-540 1286 madelein e. nyvall@karlstad.se Rapport avseende

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 3

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 3 KARLSTADS KOMMUN Ärende 3 sid 17 (34) KOMMUNSTYRELSEN Protokoll 2012-03-20 8 Politiskt initiativ från majoriteten - Användande av sociala medier för medborgardialog - återrapportering Dnr KS-2011-535 Dpl

Läs mer

Strategisk plan och budget , teknik- och fastighetsnämnden

Strategisk plan och budget , teknik- och fastighetsnämnden sid 12 (34) TEKNIK- OCH FASTIGHETSNÄMNDEN Protokoll 2013-04-17 8 Strategisk plan och budget 2014-2016, teknik- och fastighetsnämnden Dnr TFN-2013-53 Dpl 10 Teknik- och fastighetsnämndens beslut 1. Godkänna

Läs mer

Motion - Förbättra parkeringssituationen vid Seniorernas Hus

Motion - Förbättra parkeringssituationen vid Seniorernas Hus Dnr KS-2012-291 Dpl 71 sid 1 (1) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Tillväxtcentrum Tjänsteskrivelse 2012-10-03 Peter Thörn, peter.thorn@karlstad.se Motion - Förbättra parkeringssituationen vid Seniorernas Hus Dnr

Läs mer

Strategisk överenskommelse med Polismyndigheten Värmland

Strategisk överenskommelse med Polismyndigheten Värmland Ärende 11 Dnr KS-2012-388 Dpl 00 sid 1 (2) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Ekonomi- & verksamhetsstyrning Tjänsteskrivelse 2012-06-11 Lars Sätterberg, lars.satterberg@karlstad.se Strategisk överenskommelse med

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 9

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 9 KARLSTADS KOMMUN Ärende 9 Dnr KS-2012-378 sid 1 (2) KARLSTADS KOMMUN KOMMUNLEDNINGSKONTORET Stadssekretariatet Tjänsteskrivelse 2012-06-30 Karin Holmgren, 064-640 10 12 karin. holmgren@karlstad.se Breddinförande

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 9

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 9 KARLSTADS KOMMUN Ärende 9 Dnr KS-2011-573 Dpl 46 sid 1 (2) KARLSTADS KOMMUN KOMMUNLEDNINGSKONTORET Stadssekretariatet Tjänsteskrivelse 2012-04-02 Per Wiker, 054-540 10 14 per. wiker@karlstad.se Motion

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 9

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 9 Ärende 9 ~/~ ~; sid 8 (46) KOMMUNSTYRELSEN Protokoll 2012-04-24 5 Ändring i taxa för offentlig livsmedelskontroll i Karlstads kommun från och med den 1 juni 2012 Dnr KS-2012-224 Dpl 00 Kommunstyrelsens

Läs mer

Remiss - Konsumenten i centrum - ett framtida konsumentstöd (SOU 2012:43)

Remiss - Konsumenten i centrum - ett framtida konsumentstöd (SOU 2012:43) Dnr KS-2012-466 Dpl 00 sid 1 (1) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Stadssekretariatet Tjänsteskrivelse 2012-10-05 Per Danielsson, 054-540 80 18 per.danielsson@karlstad.se Remiss - Konsumenten i centrum - ett framtida

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 8

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 8 Ärende 8 sid 16 (34) KOMMUNSTYRELSEN Protokoll 2012-03-20 7 Motion - Utred förutsättningarna för att erbjuda en yrkeshögskoleutbildning inom hydrauliska styrsystem Dnr KS-2011-643 DplOO s förslag till

Läs mer

KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN. Ärende 7

KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN. Ärende 7 KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN Ärende 7 Postadress: Kultur- och fritidsnämnden, 651 84 Karlstad Besöksadress: Västra torggatan 26 www.karlstad.se Tel: 054-540 00 00 Fax: 054-18 67 84 E-post: kulturochfritidsforvaltningen@karlstad.se

Läs mer

BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN. Ärende nr 1

BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN. Ärende nr 1 BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN Ärende nr 1 Postadress: Barn och ungdomsförvaltningen, 651 84 Karlstad Besöksadress: Drottninggatan 47 karlstad.se Tel: 054-540 00 00 E-post: barnochungdomsforvaltningen@karlstad.se

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 8

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 8 KARLSTADS KOMMUN Ärende 8 Dnr KS-2012-324 Dpl10 sid 1 (1) KARLSTADS KOMMUN KOMMUNLEDNINGSKONTORET Ekonomi- & verksamhetsstyrning Tjänsteskrivelse 2012-07-12 Ingemar Granath, 054-5401047 ingemar.granath@karlstad.se

Läs mer

Remiss - Förslag till ändringar i inkomstutjämningen för kommuner och landsting

Remiss - Förslag till ändringar i inkomstutjämningen för kommuner och landsting Dnr KS-2012-772 Dpl 10 sid 1 (5) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Ekonomi- & verksamhetsstyrning Tjänsteyttrande 2013-02-27 Ingemar Granath, 054-5401047 ingemar.granath@karlstad.se Remiss - Förslag till ändringar

Läs mer

Budgetuppföljning med helårsprognos efter 4 månader 2015

Budgetuppföljning med helårsprognos efter 4 månader 2015 Dnr KS-2015-281 Dpl 10 sid 1 (6) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Ekonomi- och verksamhetsstyrning Tjänsteyttrande 2015-05-28 Ingemar Granath, 054-5401047 ingemar.granath@karlstad.se Budgetuppföljning med helårsprognos

Läs mer

Medgivande att öppna personadresserad post

Medgivande att öppna personadresserad post Bilaga 1 KULTUR- OCH FRITIDSFÖRVALTNINGEN Medgivande att öppna personadresserad post Hos alla svenska myndigheter gäller principen om allmänna handlingars offentlighet, vilket innebär att allmänheten har

Läs mer

Medborgarförslag - Värmländsk saluhall som säljer närproducerade varor

Medborgarförslag - Värmländsk saluhall som säljer närproducerade varor Ärende 24 Dnr KS-2011-555 Dpl06 sid 1 (1) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Tillväxtcentrum, Tillväxt & planfrågor Tjänsteskrivelse 2012-03-30 Petter Falk, 0545408024 petter. falk@karlstad.se Medborgarförslag - Värmländsk

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 14

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 14 Ärende 14 Dnr KS-2011-696 sid 1 (1) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Tillväxtcentrum, Näringslivsutv. & universitet Tjänsteskrivelse 2012-04-04 Sara Nilsson, 054540 1295 sara.nilsson@karlstad.se Motion - Slutför

Läs mer

Tid och plats Tisdag den 24 januari 2012, kl Norssalen, Stadshuset

Tid och plats Tisdag den 24 januari 2012, kl Norssalen, Stadshuset sid 1 (18) Tid och plats Tisdag den 24 januari 2012, kl. 15.00-15.15 Norssalen, Stadshuset Tjänstgörande Per-Samuel Nisser (M) ordförande tjänstgör ej i 8 p.g.a. jäv Helene Lundberg (C) tjänstgör för Per-Samuel

Läs mer

BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN. Ärende nr 4

BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN. Ärende nr 4 BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN Ärende nr 4 Postadress: Barn och ungdomsförvaltningen, 651 84 Karlstad Besöksadress: Drottninggatan 47 karlstad.se Tel: 054-540 00 00 E-post: barnochungdomsforvaltningen@karlstad.se

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 6

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 6 Ärende 6 Dnr KS-2011-672 sid 1 (1) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Ekonomi- & verksamhetsstyrning Tjänsteskrivelse 2012-07-17 Lars Sätterberg, lars.satterberg@karlstad.se Motion - Inrätta en social investeringsfond

Läs mer

Föreningslån till Fegens bygdegårdsförening. KS 2015-163

Föreningslån till Fegens bygdegårdsförening. KS 2015-163 Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2015-04-28 130 Föreningslån till Fegens bygdegårdsförening. KS 2015-163 KS, KF Beslut Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen

Läs mer

Föreningslån till Fegens bygdegårdsförening. (AU 130) KS 2015-163

Föreningslån till Fegens bygdegårdsförening. (AU 130) KS 2015-163 Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsen i Falkenberg 2015-05-05 138 Föreningslån till Fegens bygdegårdsförening. (AU 130) KS 2015-163 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets

Läs mer

Svar på Byggnadsföreningen Enighet u.p.a. (Bäckhammars Folkets hus) begäran om ytterligare driftsanslag för 2016

Svar på Byggnadsföreningen Enighet u.p.a. (Bäckhammars Folkets hus) begäran om ytterligare driftsanslag för 2016 Kommunledningsförvaltningen Wibecke Björkelund Ivarsson,0550-88021 wibecke.bjorkelundivarsson@kristinehamn.se Tjänsteskrivelse Datum 2016-04-11 Ks/2015:183 Sida 1(2) Svar på Byggnadsföreningen Enighet

Läs mer

Kultur- och fritidsförvaltningens förslag. Sammanfattning av ärendet. Beslutsunderlag

Kultur- och fritidsförvaltningens förslag. Sammanfattning av ärendet. Beslutsunderlag Dnr KFN-2012-xx Dpl xx sid 1 (6) KULTUR- OCH FRITIDSFÖRVALTNINGEN Kultur och Föreningsstöd Tjänsteskrivelse 2012-10-31 Anders Ek, 054-540 24 38; 0702-39 58 40 anders.ek@karlstad.se Kultur- och fritidsnämnden

Läs mer

Budgetuppföljning med helårsprognos efter 4 månader 2013

Budgetuppföljning med helårsprognos efter 4 månader 2013 Dnr KS-2013-216 Dpl 10 sid 1 (6) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Ekonomi- och verksamhetsstyrning Tjänsteyttrande 2013-06-03 Ingemar Granath, 054-5401047 ingemar.granath@karlstad.se Budgetuppföljning med helårsprognos

Läs mer

"':.;"~~l. .21",' b, ~-Ä KARLSTADS KOMMUN. Ärende 11

':.;~~l. .21,' b, ~-Ä KARLSTADS KOMMUN. Ärende 11 "':.;"~~l.21",' b, ~-Ä Ärende 11 Dnr KS-2011-702 sid 1 (1) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Tillväxtcentrum, Tillväxt & planfrågor Tjänsteskrivelse 2012-03-30 Petter Falk, 0545408024 petter. falk@karlstad.se Motion

Läs mer

Svar på motion från Metin Hawsho (fp) med rubriken"anlägg en konstgräsplan i Hovsjö" Dm KS07/378-826

Svar på motion från Metin Hawsho (fp) med rubrikenanlägg en konstgräsplan i Hovsjö Dm KS07/378-826 Södertälje kommun Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2008-10-24 194 Svar på motion från Metin Hawsho (fp) med rubriken"anlägg en konstgräsplan i Hovsjö" Dm KS07/378-826 Sammanfattning av ärendet Metin

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Projekt Horisont till en permanent verksamhet

KARLSTADS KOMMUN. Projekt Horisont till en permanent verksamhet sid 11 (47) KARLSTADS KOMMUN KOMMUNSTYRELSEN Protokoll 2013-04-16 6 Projekt Horisont till en permanent verksamhet Dnr KS-2012-767 Dpl 54 Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige 1. Projektet Horisont

Läs mer

Investeringsbudget Tekniska nämnden 2014

Investeringsbudget Tekniska nämnden 2014 Tjänsteskrivelse Sida 1(2) Kommunledningsförvaltningen Morgan Persson,0550-88024 morgan.persson@kristinehamn.se Datum 2013-12-04 Ks/2013:187 041 Budget Investeringsbudget Tekniska nämnden 2014 Sammanfattning

Läs mer

Tid och plats Tisdag den 4 juni 2013, kl Mötet ajourneras kl Gustaf Fröding, plan 3, Karlstad CCC

Tid och plats Tisdag den 4 juni 2013, kl Mötet ajourneras kl Gustaf Fröding, plan 3, Karlstad CCC sid 1 (14) KOMMUNSTYRELSEN Protokoll 2013-06-04 Tid och plats Tisdag den 4 juni 2013, kl. 09.05 09.50 Mötet ajourneras kl. 09.25 09.35 Gustaf Fröding, plan 3, Karlstad CCC Tjänstgörande Ersättare Justerare

Läs mer

PROTOKOLL KS MILJÖUTSKOTT

PROTOKOLL KS MILJÖUTSKOTT 2015-11-03 1 (6) NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga Sekreterare Margareta Ölwe (M) Göran Bengtsson (M) Emilie Nilsson (FP) Kerstin Björkäng Wirehed (S) Göran Lock (MP) miljöchefen

Läs mer

Tid och plats Onsdag den 20 november 2013, kl Kronoparkssalen, Bibliotekshuset sammanträdet ajourneras fört gruppmöten 10:30-11:05

Tid och plats Onsdag den 20 november 2013, kl Kronoparkssalen, Bibliotekshuset sammanträdet ajourneras fört gruppmöten 10:30-11:05 sid 1 (15) Tid och plats Onsdag den 20 november 2013, kl. 08.30-11.20 Kronoparkssalen, Bibliotekshuset sammanträdet ajourneras fört gruppmöten 10:30-11:05 Tjänstgörande Ersättare Justerare Per-Inge Lidén

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 10

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 10 Ärende 10 'l>..a,a. tl . 1*'4 sid 10 (46) KOMMUNSTYRELSEN Protokoll 2012-04-24 6 Dnr KS-2012-229 01 Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige l. Samtliga bolagsstämmor

Läs mer

1. Barnchecklistan godkänns. 2. Förslaget på uppföljning av vård- och omsorgsnämndens och förvaltningens arbete med barnkonventionen godkänns.

1. Barnchecklistan godkänns. 2. Förslaget på uppföljning av vård- och omsorgsnämndens och förvaltningens arbete med barnkonventionen godkänns. Ärende 12 Dnr VON-2011-303 Dpl 1 sid 1 (1) VÅRD- OCH OMSORGSFÖRVALTNINGEN Administrativa staben Tjänsteskrivelse 2012-05-11 Rakel Salomonsson, 054-540 55 51 rakel.salomonsson@karlstad.se Vård- och omsorgsnämnden

Läs mer

45 (ärende 6) Dnr Kdn 2015/178 Integrationslyft för Järfälla - motion från Cecilia Löfgreen (M)

45 (ärende 6) Dnr Kdn 2015/178 Integrationslyft för Järfälla - motion från Cecilia Löfgreen (M) UTDRAG Sid 1 (1) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag Kultur-, demokrati- och fritidsnämnd 2016-05-31 Expedieras till Akten Kommunstyrelseförvaltningen Järfälla kultur Järfälla bibliotek Järfälla idrott

Läs mer

PROTOKOLL Sida 1 Kommunstyrelsen

PROTOKOLL Sida 1 Kommunstyrelsen PROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Forum, kl. 17:15-17:30 Beslutande Andreas Erlandsson (S), Ordförande Lennart Hellström (M) Catrin Alfredsson (S) Ingmar Hjalmarsson (V) Sven-Åke Johansson (S), Tommy Skoog

Läs mer

16 Föregående mötes protokoll. 19 Redovisning av arbetsmiljöarbete och jämställdhetsarbete. 23 Ansökan från Korpen om extra ledarutbildningsbidrag

16 Föregående mötes protokoll. 19 Redovisning av arbetsmiljöarbete och jämställdhetsarbete. 23 Ansökan från Korpen om extra ledarutbildningsbidrag 16 Föregående mötes protokoll 17 Bokslut för år 2011 18 Investeringsuppföljning 2011 19 Redovisning av arbetsmiljöarbete och jämställdhetsarbete 20 Plan för intern kontroll 2012 21 Hälsoplan för kultur-

Läs mer

Delegation - förenklad biståndsbedömning

Delegation - förenklad biståndsbedömning Ärende 7 Dnr VON-2012-212 Dpl 01 sid 1 (2) VÅRD- OCH OMSORGSFÖRVALTNINGEN Biståndskontoret Tjänsteskrivelse 2012-08-13 Roger Granat, 054-540 54 52 roger.granat@karlstad.se Vård- och omsorgsnämnden Delegation

Läs mer

BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN. Ärende nr 10

BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN. Ärende nr 10 BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN Ärende nr 10 Postadress: Barn och ungdomsförvaltningen, 651 84 Karlstad Besöksadress: Drottninggatan 47 karlstad.se Tel: 054-540 00 00 E-post: barnochungdomsforvaltningen@karlstad.se

Läs mer

Ola Granath (KOSA) ordförande Ann Målare (S) Thomas Neijbert (KOSA) Lill Karin Gustavsson (C) Jan Wiklund (M) ej 23, 25 på grund av jäv

Ola Granath (KOSA) ordförande Ann Målare (S) Thomas Neijbert (KOSA) Lill Karin Gustavsson (C) Jan Wiklund (M) ej 23, 25 på grund av jäv Kultur- och fritidsnämnden 2015-05-26 1 (11) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 17.30-18.30 Beslutande Ledamöter Ola Granath (KOSA) ordförande Ann Målare (S) Thomas Neijbert (KOSA) Lill Karin Gustavsson

Läs mer

Bo Hallqvist (S) Johan Ahlberg (S) Lisbeth Madsen (M) Irena Alm (S) Fredrik Andersson (FP) Sten Göran Claesson (SD)

Bo Hallqvist (S) Johan Ahlberg (S) Lisbeth Madsen (M) Irena Alm (S) Fredrik Andersson (FP) Sten Göran Claesson (SD) 2015-02-25 Sida 1 (av 14) Tid 2015-02-25, kl 18.30-19.50 Plats Beslutande Ledamöter Almliden, Bjuv Bo Hallqvist (S) Johan Ahlberg (S) Lisbeth Madsen (M) Irena Alm (S) Fredrik Andersson (FP) Sten Göran

Läs mer

Avgifter på kopior av allmänna handlingar

Avgifter på kopior av allmänna handlingar sid 1 (1) Tjänsteskrivelse 2012-09-05, 054-540 10 14 Avgifter på kopior av allmänna handlingar Kommunledningskontorets förslag 1. Riktlinjer för avgifter på kopior av allmänna handlingar i Karlstads kommun

Läs mer

Redovisning av uppdrag Utredning av formerna för förvaltningen KS av fastigheter inom kultur- och fritidsnämnden. Dnr KS 2011-65

Redovisning av uppdrag Utredning av formerna för förvaltningen KS av fastigheter inom kultur- och fritidsnämnden. Dnr KS 2011-65 Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2012-09-11 227 Redovisning av uppdrag Utredning av formerna för förvaltningen KS av fastigheter inom kultur- och

Läs mer

Politiskt initiativ från majoriteten - Förslag om öppethållande av bibliotek utan bemanning - återrapportering

Politiskt initiativ från majoriteten - Förslag om öppethållande av bibliotek utan bemanning - återrapportering Dnr KFN-2013-133 Dpl 40 sid 1 (5) KULTUR- OCH FRITIDSFÖRVALTNINGEN Bibliotek och arkiv Tjänsteyttrande 2013-09-04 Åsa Hansen, asa.hansen@karlstad.se Politiskt initiativ från majoriteten - Förslag om öppethållande

Läs mer

Kommunfullmäktige sammanträder torsdag den 15 mars 2012 Sessionssalen, Bibliotekshuset, kl

Kommunfullmäktige sammanträder torsdag den 15 mars 2012 Sessionssalen, Bibliotekshuset, kl sid 1 (7) Sekreterare Karin Holmgren, 054-540 10 12 karin.holmgren@karlstad.se Kommunfullmäktige sammanträder torsdag den 15 mars 2012 Sessionssalen, Bibliotekshuset, kl. 18.00 Fullmäktigevärdar Britt

Läs mer

Uppdelning av kultur- och fritidsförvaltningen till två förvaltningar 13 KS

Uppdelning av kultur- och fritidsförvaltningen till två förvaltningar 13 KS Uppdelning av kultur- och fritidsförvaltningen till två förvaltningar 13 KS 2016.274 3 Kommunstyrelsen 2016-10-03 177 Uppdelning av kultur- och fritidsförvaltningen till två förvaltningar (KS 2016.274)

Läs mer

BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN. Ärende nr 5

BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN. Ärende nr 5 BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN Ärende nr 5 Postadress: Barn och ungdomsförvaltningen, 651 84 Karlstad Besöksadress: Drottninggatan 47 karlstad.se Tel: 054-540 00 00 E-post: barnochungdomsforvaltningen@karlstad.se

Läs mer

Karim Najar (M) Olle Nykvist, Nämndsekreterare, Mathias Forsberg, Tillförordnad Kultur- och fritidschef Lars Björketun, Projektledare

Karim Najar (M) Olle Nykvist, Nämndsekreterare, Mathias Forsberg, Tillförordnad Kultur- och fritidschef Lars Björketun, Projektledare PROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Dävensö,, 15:00 15:30 Ajournering Beslutande Övriga deltagare Ledamöter Andrée Wright, ordförande (MP) Naser Vukovic, 1:a vice ordförande (S) Paul Gustavsson, 2:e vice ordförande

Läs mer

Protokollet förvaras på kultur- och fritidsförvaltningen

Protokollet förvaras på kultur- och fritidsförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1(2) Plats och tid Höken, vån 3, Folkets Hus, Ludvika, tisdagen den 15 maj 2018, kl 9.00-10.15 Beslutande ledamöter Sten G Johansson (V) Susanne Andersson (S)

Läs mer

Remiss - Promemoria om särskilda arkivuppgifter på det statliga arkivområdet för Stockholms stadsarkiv, Värmlandsarkiv och Malmö stadsarkiv

Remiss - Promemoria om särskilda arkivuppgifter på det statliga arkivområdet för Stockholms stadsarkiv, Värmlandsarkiv och Malmö stadsarkiv Dnr KS-2012-459 Dpl 43 sid 1 (2) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Stadssekretariatet Tjänsteskrivelse 2012-09-05 Marie Edwinson, 054-540 10 15 marie.edwinson@karlstad.se Remiss - Promemoria om särskilda arkivuppgifter

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 18-32 Plats och tid Stadshuset Säffle, Trätäljarummet klockan 09.00-09.30, 11.00-14.30 ande Övriga deltagare Daniel Bäckström (c) Kerstin Einevik Bäckstrand (c) Ulrika

Läs mer

Kommunfullmäktige sammanträder torsdag den 24 maj 2012 Sessionssalen, Bibliotekshuset, kl

Kommunfullmäktige sammanträder torsdag den 24 maj 2012 Sessionssalen, Bibliotekshuset, kl sid 1 (11) Sekreterare Lisa Berg, 054 540 10 06 lisa.berg@karlstad.se Kommunfullmäktige sammanträder torsdag den 24 maj 2012 Sessionssalen, Bibliotekshuset, kl. 18.00 Fullmäktigevärdar Jan Bergergård (S)

Läs mer

Budgetuppföljning med helårsprognos efter 4 månader 2014

Budgetuppföljning med helårsprognos efter 4 månader 2014 Dnr KS-2014-305 Dpl 10 sid 1 (6) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Ekonomi- och verksamhetsstyrning Tjänsteyttrande 2014-05-28 Ingemar Granath, 054-5401047 ingemar.granath@karlstad.se Budgetuppföljning med helårsprognos

Läs mer

Ansökan från Degerfors IF

Ansökan från Degerfors IF Ekonomiavdelningen Madelene Hedström 0586-482 67 madelene.hedstrom@degerfors.se TJÄNSTESKRIVELSE 2016-11-01 Ert datum Kommunstyrelsen Referens KS 00211-2016 Er referens 1(5) Ansökan från Degerfors IF Förslag

Läs mer

Motion - Ändra riktlinjerna för försörjningsstöd för internet

Motion - Ändra riktlinjerna för försörjningsstöd för internet Dnr KS-2011-750 Dpl 35 sid 1 (1) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Verksamhetsstyrning Tjänsteskrivelse 2012-08-29 Jenny Mentzer, 054-540 -10 40 jenny.mentzer@karlstad.se Motion - Ändra riktlinjerna för försörjningsstöd

Läs mer