Tidskrift för: Uddevalla Folkdansgille. Johan Я Elmberg

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Tidskrift för: Uddevalla Folkdansgille. Johan Я Elmberg"

Transkript

1 Tidskrift för: Uddevalla Folkdansgille Nr: 1 år 2013 Årg. 14 Red: Stefan Stolpe Gunnar Wockatz Johan Я Elmberg

2 Föreningsinfo Tidskrift för den ideella föreningen Uddevalla Folkdansgille, ansluten till Svenska Folkdansringen och studieförbundet Sensus. Redaktörer: Stefan Stolpe, Gunnar Wockatz, Johan R Elmberg. Upplaga: 120 ex. Föreningsinfo utkommer två gånger per år: mars & oktober. Manusstopp Vårnumret: 15 februari Höstnumret: 15 september Omslagsbilden: Olle Nyqvist under arbete i slöjdsektionen, belägen i Lotcens lokal på Kungsgatan i Uddevalla den 27 september FI = Föreningsinfo UFDG = Uddevalla Folkdansgille I de artiklar där någon källa har använts, står denna angiven direkt efter artikeln. Uddevalla Folkdansgille c/o Kjell Olsson, Åsen 535, Uddevalla. Bankgirokonto: Föreningstelefon: Sekr. Lena Elmberg Kas. Kjell Olsson Medlemsregistret Nytt mobilnummer, ny adress, nytt namn eller kanske ny e-post?! Kontakta Anita på eller anita.hermansson@telia.com Apropå Våren! eller Hur mår Du i dag?! Många är de som längtar efter våren, många är de som saknar solen och som nu får sprudlande energi när dagarna blir längre och mörkret flyr MEN Glöm inte de av Era medmänniskor som helst vill gömma sig under ett täcke och glömma alla vardagens bekymmer just den här tiden på året. Tänk på att De finns och ta inte för givet att alla tycker att lövsprickning och fågelsång är underbart. Och viktigast av allt, fråga inte hur människor mår om du inte har tid och orkar lyssna på deras svar På återseende Nahoj!

3 Ordförande har ordet Ni har valt mig till föreningens ordförande. Jaa, det kommer nog ta lite tid att vänja mig vid tanken. Frågan finns naturligtvis där, "hur skall jag kunna ta över efter Olle?" Olle har verkligen gjort ett jättebra jobb som föreningens ordförande. TACK OLLE!!! Jag känner stor ödmjukhet inför det förtroende ni visar mig. Nu gäller det att kavla upp ärmarna och komma igång... Efter den meningen känner jag mig som Mr Bean. Åt vilket håll skall jag vända mig? Vad skall jag göra? Vilka uppgifter väntar på att bli gjorda? Jag får nog ta det lite lugnt och sätta mig in i uppgifterna efter hand som de dyker upp. Den 8 maj har vi nästa medlemsmöte. Under dagen, före mötet, skall stugan städas. Då är naturligtvis alla städsugna, och, ja, alla andra också förstås, välkomna. Vi börjar städa omkring kl 11. Eftersom stugan är flitigt använd är detta ett viktigt arbete för allas trevnad. 10 dagar senare inviger muséet en utställning om den svenska dansbandskultur en. Den 6 mars lockade kulturnämnden med utfrågning om kulturpolitiken. Gunnar Wockatz och jag var där. Frågestunden började med att fyra tjejer gav oss en nostalgitripp. Låtar från vår ungdom och riktigt bra framfört. Lite svårt var det att hålla fötterna i styr. Politikernas budskap lämnade betydligt mindre avtryck. Nu vill jag önska er alla en riktigt fin vår. Gerd Andersson

4 Kulturdagar Höstterminen hade börjat efter en kall och regnig sommar. Det var minsann inte någon mjukstart p.g.a. att kulturveckan i Uddevalla gick av stapeln den 8/9 15/9. Det betydde för alla folkdansare högsta aktivitetsnivå - inte lätt när hjärnan hade legat i dvala halva sommaren. Den 4/9 började vi med hårdträning direkt. Det gällde att friska upp vårt dansminne, midsommarprogrammet skulle plockas fram igen, ur de grå cellerna. Man är alltid orolig i onödan för att inte minnas danserna vi lärde oss, men konstigt nog satt de kvar i bakhuvudet, fast förankrat. Nja, ja nästan. Det här året var det alltså lite tuffare för oss. Vi hade hela två timmar till vårt förfogande för vårt program som presenterades och framfördes på museets hylla - en stor skillnad mot de andra uppträdande som vi haft på museet, som bara varade i 15 minuter. Denna gång skulle vi ha två danspass á 20 minuter plus ett ukuleleframträdande på 20 min. Resterande tid fick vi ge till publiken, som skulle få sig en liten läxa i hur man dansar schottis, Åttaengelska från Ytterby, och Rheinländer från Bullaren. Och nu ett litet reportage sett med mina ögon: Vi träffades redan kl på museet för att finslipa vårt program som började kl och varade till Men oh, vilken skräck, jag såg inga spelmän. Tyvärr hade de blivit uppbokade på annat långt innan och kunde inte vara med - en information som nog hade missats innan. Men det fanns åtminstone en kvar, vår mångsidiga trotjänare Hans. Hur ska det här gå, en enda speleman? Oron kröp sakta fram i mitt inre. Den försvann lika snabbt. Underskatta aldrig Hans, han plockade fram sina olika instrument, flöjt, durspel, dragspel och kompade oss finstämt genom våra danser. Han visade verkligen vilken duktig speleman han är. Knätofspsykedelia Att vi folkdansare brukar kallas för knätofsare är nog ganska välbekant men betydligt mer okänt torde nog uttrycket knätofspsykedelia vara. Epitetet lär ha myntats av skivbolagsprofilen Stefan Kéry och avser en musikgenre i gränslandet mellan folkmusik, fri rock och fri jazz. Källa: Gradvall Jan, Historien om knätofspsykedelia, DI Weekend, nr , sid. 28.

5 Hans Bengtsson. Bilden är tagen på midsommarafton Foto: Elizabeth Olsson (Sonjas mamma). Dansprogrammet gick som smort, utan grava felsteg. Vi hade nog kul allihop och det brukar smitta av sig. Läktarna på hyllan var inte fullsatta, men publiken var med på noterna - det märktes på applåderna vi fick, och som till och med tilltog när vi hade dansat klar vår Squaredance - vårt sorgebarn. Den krävde verkligen 100 procent fokus. En lättad suck från alla dansare, den satt bra. Gunnar, vår egen konferencier, guidade med sin kulturella kunskap, genom danserna. Efter första danspasset fick publiken sin chans att pröva på några enkla danser, nämnt i första delen. Det var en liten skara som vågade sig upp på dansgolvet. När vi hade avslutat vårt dansprogram gjorde Ukke-sektionen entré. De bjöd på allsång med Inbjudan Till Bohuslän och fortsatte med några klämmiga låtar som nog alla kände igen, bland annat Mary Lou, en gammal goding. Sång och spelglädje har de, det kan ingen betvivla. En frisk fläkt i vår förening. Till syvende o sist får vi inte glömma vår Olle som representerade slöjdsektionen nere i foajén. Ett bord med fina snickrade alster som tillverkats under årens lopp, i Lotcens snickarboa. Visst finns det en mångsidighet inom Uddevalla Folkdansgille, eller hur? Programmet på museet fortsatte till klockan med olika uppträdande. Egentligen ville jag vara med och tittat men orken saknades. Jag hörde att min mage kurrade hejdlöst. Efter en blick i min väska konstaterade jag att bananen och smörgåsen fanns kvar. Ja, det fanns inte ens utrymme för en liten paus emellan, men vad gör det, när man har roligt. Text: Rosie Hansla Artikelförfattarinnan Rosie Hansla. Foto från 6 juni 2010.

6 Återblick Våren 1973 började min dotter Lena Nordberg och hennes kamrat Ulrika Kristoffersson 10 resp. 11 år i folkdanslagets ungdomsgrupp. Gruppen bestod av 29 flickor och 1 pojke. De övade på onsdagar 22 gånger på vårterminen och 15 gånger på höstterminen enl. en verksamhetsberättelse jag tagit del av. En mycket livaktig grupp verkar det som. Redan 28 mars medverkade ett 20-tal ungdomar från gruppen i en folkloreafton på Stadsbiblioteket. De dansade folkdanser från Danmark. Lena Nordberg t.v. samt Ulrika Christoffersson i Folkets hus i Uddevalla, f.ö en lokal som UFDG har gästat många gånger under årens lopp. Samma grupp dansade på Gustavsberg på Svenska flaggans dag, men då med svenska danser. På Gustavsberg var det också en träff med ett ungdomslag från Amerika. Onsdagsgruppen medverkade med en uppvisning för dem, som hölls den 20 juni Sedan kom midsommar med uppvisning av 8 par på Unda och Folkets Hus. Under hösten 1973 inköpte Folkdansgillet rött tyg till kjolar, som efter tillklippning av föreningen syddes av mammorna. På min lott kom 2 st. - Lenas och Ulrikas. Första gången de användes var på lagets Luciafest den 9 dec. som hölls i Folkets hus. 210 barn och föräldrar var samlade till fest som avslutning på året. Onsdagsgruppen svarade för under- Mycket kan naturligtvis sägas om sjuttiotalet. Det var bl.a. ett mycket viktigt decennium för folkdansrörelsen då samlade den inte minst många barn och ungdomar. På bilden ser vi de yngre i Uddevalla Folkdansgille dansa på Gustavsberg den 6 juni Men det var då idag är dessa barn i femtioårsåldern.

7 hållning enl. tablån Adventskalendern som också innehöll luciatåg med musik på fiol och klarinett av tre flickor. Sune (Resenius red. anm.) har spelat på alla deras övningar fortsatte i samma takt, fler och fler barn började dansa. Den 6 juni 1974 hade den äldsta barngruppen uppvisning på Gustavsberg. Av korten att döma fick publiken hålla sig ganska långt från de dansande. började igen 26 aug. och slutade med luciafest där Ulrika utsågs till Lucia med tärnor förstås. Tyvärr finns inga kort då endast syskon var inbjudna. Ja, det var allt ödsligare på gräsmattan 1974 än vad som är fallet i våra dagar. Fast på den tiden firades enbart Svenska Flaggans dag den 6 juni, och hela stämningen var betydligt högtidligare än vad som är fallet i det jippobetonade nationaldagsfirande som vi upplever nu på 2000-talets 6 junidagar. Uppvisning på midsommarafton hölls på Unda. Avslutning av vårterminen hölls i Gillestugan 31 maj tillsammans med Skaftöbarn med poängpromenad, dans och lek. Höstterminen Av texten framgår att det är föräldrarna som har sytt flickornas kjolar. Vid nästan alla framträdanden ligger det mycket arbete bakom som kanske inte alltid märks. Lena Nordberg t.v. samt Ulrika Christoffersson. Något år eller två förflöt efter detta. Flickorna började intressera sig för andra saker, skolan tog mer och mer tid och dansen blev så småningom ett minne blott. Dansledare har varit Kerstin Johansson, Monika Åkesson och Marianne Eriksson. Text: Gunbritt Nordberg

8 Året 1927 Nedan följer det fjärde kapitlet om utdrag från de gamla protokollen denna gång från året Det börjar med ett styrelsemöte den 4 januari där alla styrelsemedlemmar deltog. Förutom att justera ett tidigare protokoll skrev man det gångna årets årsberättelse, varpå man avslutade mötet. Därpå följer årsmötet den 12 januari, där ett tjugotal medlemmar närvarade. Här uppläste man kassarapporten för 4: e kvartalet vilken balanserade på 153, På förekommen anledning beslöts att materialförvaltaren skall ha minsta möjliga inventarier hemma hos sig. Därefter godkände man uppbördsmannens rapport om dräktlånet, för att i nästa paragraf godkänna ett förslag från Nils Glans att det nya dräktlånet skall vara inbetalt på 1 år. I nästa mening uppmanas de som fortfarande resterar för det gamla dräktlånet att fortast möjligt inbetala det. Man avslog dock ett förslag om att materialförvaltaren skulle förvara de ännu ej betalda dräkterna. Sedan valde man styrelse för det nya året: Ordförande: Georg Olsson v. ordf. Sem Olsson Sekreterare: Margit Carlsson v. sekr. Knut Mossberg kassör: Hulda Hansson suppl. Astrid Hermansson Thure Andersson Dansledare Georg Olsson Bitr. dansl. Knut Mossberg Spelmän Thure Andersson Tage Gustavsson Matr. Förv. Valter Karlsson Uppbördsman Astrid Hermansson Revisorer Elna Marcusson Elin Södergren Suppl. Herbert Johansson Man bordlade också ett förslag från Sem Olsson om att Gillet skulle beställa fotografier som skulle säljas vid uppvisningar o.d. På mötet rapporterades även att från uppvisningen på logen Vikingen den 2 jan. erhölls 10:- kronor. På mötets näst sista paragraf innan årsmötet avslutades - bordlade man en fråga om att teckna aktier i Folkets Hus. Den 2 februari 1927 hålls ett månadsmöte, som dokumenterades i sex paragrafer. Tidsmässigt har detta förmodligen gått ganska fort. 4: Inträde i Gillet beviljades Thure Willman, vilken inlärdt de stadgade danserna till ledarens och styrelsens belåtenhet. Hälsades av ordföranden välkommen som medlem. Ska man tolka det så att en ny dansare var tvungen att först lära sig dansprogrammet innan ett medlemskap kom ifråga?

9 I nästa paragraf beslöt man att prenumerera på Hembygden för år Och därefter avslutades mötet där 14 medlemmar hade närvarat. Det finns inget protokoll från något månadsmöte i mars månad. Sannolikt hölls inget sådant möte, eftersom alla protokollen finns inbundna i en bok. Antagligen har man inte haft något att ta upp, och därför helt enkelt inte brytt sig om att anordna något månadsmöte. Nästa protokoll är ett månadsmöte den 6 april Något mellanliggande styrelsemöte verkar inte ha funnits. Här närvarade 16 medlemmar. I 3 justerade man ordin. Möte från 2 februari, vilket ytterligare stärker teorin om att något månadsmöte i mars det året aldrig anordnades. Kassarapporten över första kvartalet 1927 godkändes. Det stod dock inget om hur mycket kassan innehöll. Därpå följde en rapport från en fest som man hade hållit den 12: e februari, och här tackade ordföranden särskilt Thure Andersson. Nästa paragraf innehåller ett beslut om att skicka ut cirkulär det anges inte närmare vad cirkuläret är tänkt att handla om eller vilka som det ska adresseras till. Paragraf sju som följer härnäst - är intressant: Beslöt medverka gratis vid en uppvisning här är ordet uppvisning överstruket och ersatt med ordet fäst i Frideborg till förmån för SGU folkdansgrupps Amerikafärd. Här är ordet folkdansgrupps överstruket men inte ersatt med något annat ord. Detta måste ses som bevis på att man redan hade kontakt med SGU, och dessutom en positiv sådan, eftersom de uppträdde gratis i syfte att stödja deras Amerikaresa. Men hade SGU då en folkdansgrupp eller inte? Jag tycker inte att man kan utläsa det av protokollet. Fortsätter nästa uppslag OBS OBS OBS För att klara vårt relativt stora engagemang på midsommarafton behöver vi lite hjälp nere vid museet. Främsta anledningen är att samtliga dansare och spelmän redan har fullt upp att göra. Vi har helt enkelt behov av ett par personer som kan förbereda begivenheterna vid museet innan dansarna och spelmännen anländer. Det är en vädjan om hjälp, kanske det kan vara roligt för de medlemmar som i alla fall ämnar gå ner till museet den dagen. Uddevalla Folkdansgille behöver din hjälp!

10 8: Tage Andersson beviljades utträde ur Gillet, hans dräktfråga hänsköts till styrelsen. 9: Beslöt att inköpa en aktie i Folkets Hus. Det där med aktier i Folkets Hus verkar mycket intressant, men det ligger dock utanför ambitionsnivån för FI att närmare utreda den frågan. Därefter avslutades mötet. Det var f.ö. vice sekreteraren Knut Mossberg som satt vid pennan denna gång. Därefter följer en mycket otydlig och svårläst upprepning av paragraf fem med något annorlunda ordalydelse. Slutligen är protokollet justerat av ordf. Georg Olsson. Detta fotografi som tidigare har publicerats här i FI har Åmål 1927 som medföljande text, och är från Lizzie Olaussons fotoalbum. Det är alltså Uddevalla Folkdansgille vi ser. Bilden är datamanipulerad. Foto: okänt. Nästa protokoll är daterat till den 4 maj 1927 och är likaledes ett månadsmöte. 1: Närvarande voro 14 medlemmar. 2: protokollet sen föregående möte godkändes efter ett par ändringar. Det kan möjligen syfta på de ändringar som fanns sist i det föregående protokollet. De skrevs då antagligen dit en knapp månad efter. Men ordföranden (eller sekreteraren) tycks sköta mötet oprofessionellt. Den första paragrafen ska ju alltid vara mötets öppnande. Låt oss ta del av paragraf tre: Styrelsens förslag och pris o.d. för dräkten som skall inköpas av förre medlemmen Tage Andersson godkändes. Efter avdrag av resterade avgifter till Gillet skall han kontant erhålla kr Nils Glans inlade reservation mot att dräkten värderats för högt.

11 4: Beslöt medverka vid en Röda-kors fäst i Ljungskile på vilkor att sex par får medfölja. 5: Thure Willmar hade på grund av hjärtfel begärt utträde ur Gillet, vilket beviljades. Observera att gammalstavningen eller rena stavfel i texten har behållits. Sedan följer ett månadsmöte som är daterat till den 7 juni 1927, och där 22 medlemmar närvarade. 3: Beslöt resa till Tösse söndagen den 12 juni kl. 8 fm. samt att fara den vägen om Åmål, och där anordna en propagandauppvisning. Den extra kostnad av 30 kr. som bilarna tar för omvägen till Åmål skall utdebiteras 1 kr. per person, samt skall rästen betalas ur Gillets kassa. Här får vi alltså belägg för att de hade tillgång till personbilar. Paragraf 4: Uträde ur Gillet hade begärts av Clary Carlsson vilket beviljades. Frågan om inköp av hennes dräkt hänsköts till styrelsen, som till nästa möte skall ha värderat den. Därpå avslutades mötet. Ett nytt månadsmöte avhålls den 12 juli Anmärkningsvärt att de håller möten i juli. De tillämpade alltså inte det sommaruppehåll som vi gör idag. 16 medlemmar närvarade. Den fjärde paragrafen gällde kassarapporten. Balanseras på kr: Sen står det inget mer. Sekreteraren Margit Carlsson har uppenbarligen helt glömt bort att skriva in summan. Men hon har undertecknat protokollet och ordf. Georg Olsson har justerat det. Båda två var kanske lite slarviga? I nästa paragraf beviljas styrelsen uppskov med Clary Carlssons dräktfråga. Därefter avrapporterades bilresan till Åmål och Tösse, vilken de enligt protokollet hade blivit mycket nöjda med. Det antyds att man hade stämt träff med några människor i Tösse, men inga närmare detaljer nämns. Samma paragraf meddelar också att man nästföljande söndag hade gjort en motorbåtsfärd till Stenungsund. Nästa paragraf är intressant, även om den knappast kan sägas vara så speciellt professionellt skriven: Ordföranden höll därefter ett litet förmaningstal till medlemmarna, mest på grund av att uppvisningen i Ljungskile som planerats till söndagen den 9 juli måste uppskjutas. Han påpekade att de inte alls vill försaka något för Gillet så fort de får något annat förhinder, samt nämnde på samma gång att om

12 någon hade starka skäl att inte kunna komma med så var det han, som om sommaren har sitt arbete förlagt till Ljungskile. Ordföranden Georg Olsson förefaller att vara ordentligt irriterad. Talet antyder också att intresset för danslaget uppenbarligen inte är det allra bästa på sina håll. Nästa paragraf: Gillet beslöt därefter, på sekr. förslag, att bekosta bil till ordföranden från Ljungskile till Fröland då han annars inte hinner till uppvisningen den Också beslöts att sekr. skall beställa bilar till hela Gillet den 14.7 kl. 8.em. Det har hittills inte framkommit vad det är för något på Fröland som väcker deras intresse. Platsen räknades förmodligen inte som en del av Uddevalla vid tidpunkten. Därefter avslutades mötet. Den 1 sept hålls ett styrelsemöte med Georg Olsson, Sem Olsson, Astrid Hermansson och Margit Carlsson närvarande. Här konstaterade man att Clary Carlsson hade lånat 28:- kronor till sin dräkt, och återbetalat 10:- kronor, och därför enades man om att föreslå gillet att hon återfår dessa tio kronor minus eventuella obetalda avgifter. I nästa paragraf beslöts att framföra ett förslag att ej hädanefter återbetala pengarna för ej fullt betalda dräkter, utan tillämpa det beslut som en gång är fattat att dräkten är Gillets egendom så länge den ej är tillfullo betald. Nästa paragraf är intressant: Beslöt kalla medlemmarna skriftligt till möte i Folkets Hus A-sal den 7 sept. kl då viktiga frågor kommer att behandlas. Därefter beslutade man att inköpa två stycken nothäften för kr varpå man i nästa avslutade styrelsemötet. Så följer då protokollet från det skriftligt kallade ordinarie möte den 7 sept De närvarande uppräknas: Georg Olsson, Thure Andersson, Nils Glans, Valter Karlsson, Einar Rosén, Herbert Johansson, Gösta Thulin, Elna Marcusson, Aina Olsson, Svea Andreasson, Ulla Hansson, Astrid Hermansson, Elin Södergren, Astrid Carlsson, Lizzie Olausson och Margit Carlsson. I sedvanlig ordning uppräknas männen först, och därefter kvinnorna. Som synes fanns det ingen ambition att uppräkna dem i bokstavsordning. Fortsätter nästa uppslag

13 Ta med din egen mat och dryck. Ta också med instrument och dansskor du som vill. I kväll blandar vi sången med gamla danser, så du som vill känna lite nostalgi ska absolut vara me. Fredagen den 27 september 2013 Kl ALLA är hjärtligt välkomna även om du inte kan sjunga eller dansa! Har du frågor, ring Allsångskommittén Anni och Kjell: , Mia och Olle: Anita och Mats: eller Anita och Bo:

14 Så öppnas mötet och föregående protokoll justeras (vilket det alltid görs på alla deras möten). Protokollet förtäljer att man den 7/8 27 har haft en dansuppvisning på Tjörn (det anges dock inte var på ön) som inbringade 50: - kronor. Vidare hade man haft en uppvisning i Upphärad. Deltagarna fingo därifrån njuta av en vacker hemfärd i bil i strålande månsken. I den följande paragrafen rapporteras om utbetalningen till Clary Carlsson för hennes tillbakalämnade dräkt. Efter detta redovisades styrelsens förslag om att tillämpa ett tidigare taget beslut om att ej betala tillbaka några pengar för en dräkt som inte till fullo är betald, emedan den då ska ses som Gillets ägodel. Därpå följer en mycket suddig mening i protokollet. Möjligen är det ett försök till utsuddning. Nästa är kortfattad: Beviljade Johan Andreasson utträde ur Gillet. 8: Därefter avsade sig ordföranden sig sina uppdrag samt begärde utträde ur gillet på grund av att han skall resa härifrån, vilket beviljades honom. Det är helt klart ett stycke föreningshistoria som redovisas i denna paragraf. En intressant fråga är naturligtvis hur pass viktig Georg Olsson egentligen var för föreningen. Som vi tidigare sett var han både ordförande och dansledare. Enligt en tidigare publicerad tidningsnotis (FI 1/2009) var han dessutom sångkunnig. Det betyder hursomhelst att mycket makt var koncentrerad till honom.(samma notis titulerar honom frisör). 9: Därefter valdes Nils Glans till dansledare. Övriga val fick anstå tills senare då v. ord. ej var närvarande. 10 är också kortfattad: Ordföranden uppmanade medlemmarna att försöka skaffa nya medlemmar. Betyder det att man upplever att föreningen befinner sig i kris? 11: Med sju röster mot tre beslutades att även i år ha årsfäst. Sexton personer var närvarande på mötet, men uppenbarligen var det bara tio som röstade. Protokollet ger dock ingen förklaring till detta. Det verkade ha rått en stor oenighet kring huruvida man ville ha någon årsfest eller inte. Intrycket av att det knorrade i lägren förstärks även av innehållet i nästa paragraf: Beslöt tillsätta en kommité på fyra personer, två kvinnliga och två manliga. Då ingen ville åtaga sig uppskjöts valet.

15 13: Nils Glans frambar därefter Gillets tack till ordföranden för allt intresserat arbete han nedlagt i Gillet. Tyckte att det var mycket beklagligt att han måste resa härifrån. Hoppades dock att när han till sommaren återkommer till Ljungskile att han då ville återinträda i gillet. Därefter frambar ordföranden sitt tack. Han tyckte att det var glädjande att arbeta för gillet då det hela tiden gått framåt, samt lovade att återkomma till sommaren. Därefter avslutades mötet. Bilden kommer från Lizzie Olaussons fotoalbum det är f.ö. hon som står längst till vänster på bilden och den medföljande texten i fotoalbumet anger Ljungskile 1927, d.v.s. tre av de damerna som deltog i Uddevalla Folkdansgilles uppvisning såsom protokollet från samma år anger. Bilden är datamanipulerad. Foto: okänt. vintern ha träning varannan söndag kl. 4-6 em. Ett styrelsemöte följde den 14 oktober samma år, denna gång under ledning av Sem Olsson. Detta möte innehöll endast ett enda beslut: Beslöt skicka ut skriftlig inbjudan till möte i Folkets Hus D sal den 18 okt. kl Den 18 oktober hålls år 1927 års sista (kända) protokoll. Det anger att 12 medlemmar närvarade de räknas dock inte upp. 4: Då förre ordföranden nu avgått fick ny väljas istället. Ordförande blev v. ordf. Sen Olsson, samt vice ord. Nils Glans. Paragraf fem lyder som följer: På förslag till ledamöter i fästkommitén uppsattes hr Nils Glans, frkn. Hulda Hansson, Elna Marcusson, hrr. Herbert Johansson, Gösta Thulin samt frkn. Astrid Carlsson och Lizzie Olausson. Valda blevo frkn. Astrid Carlsson och Lizzie Olausson samt Herbert Johansson och Gösta Thulin. I en senare paragraf beslöt man att under Man får en känsla av att entusiasmen för dansträningen har avtagit en smula. Kassan innehöll kr. 368, 53, och man beslöt att avgiften fortfarande skall vara 50 öre i mån. Sedan verkar det inte finnas fler protokoll från år Det förstärker känslan av att intresset för föreningen inte längre är lika stort som tidigare. Red. hoppas att i kommande nummer kunna redovisa protokollen från nästföljande år 1928 och därigenom fortsätta följa det tidiga Uddevalla Folkdansgilles öden. Text: Stefan Stolpe

16 Vad kan väl passa bättre än att passera genom en av Uddevallas få fortfarande bevarade gamla portgångar när man ska besöka verksamheten hos en förening som jobbar med att bevara en gammal kultur? Genom denna portgång leder nämligen vägen till Slöjdsektionens tillhåll. Lennart Olsson arbetar vid bandsågen, ett arbete som verkligen kräver stor koncentration In på bakgården och i huset längst fram till vänster håller slöjdsektionen till. en bandsåg är ju en synnerligen livsfarlig maskin.

17 Sist gång slöjdsektionen var med i FI var i nr 1/2004 då denna bild var publicerad och då Rolf Gustavsson höll på att tillverka ett dockskåp till ett barnbarn men denna gång verkar han att arbeta med en leksaksbil. Ett av slöjdsektionens alster har kommit Gillestugan, och då inte minst Danssektionen till godo. Svepteknik är en populär gren av verksamheten hos UFDG: s slöjdsektion. På bilden är det sådana alster av Kjell Aronsson som är under tillverkning.

18 Vad händer med Gillestugan? En kort tillbakablick: För tre år sedan såg vi illavarslande tecken i Gillestugan; Långsidornas ytterväggar bågnade utåt i sin övre del (se fig 4) och vi fann stora glipor mellan takstolarna och deras infästning i ytterväggarna. Taket var tungt, både p g a materialet, betong, och att det var särskilt tungt vid regn med anledning av den kraftiga mosspåväxten. Vi beslöt oss då dels för att ge stugan en nytt, lättare och helt tätt tak, dels att dra ihop stugan för att eliminera utbuktningen. Det visade sig ganska svårt. Vi kopplade en vajer i midjehöjd mellan ytterväggarna på övervåningen och drog med en björn. Stålvajern spändes som en fiolsträng men konstruktionen var obetydligt hopdragen. Så prövade vi istället ett alternativ med plattjärn och vantskruv. Något lite rörde sig konstruktionen. Skulle vi kunna hindra fortsatt utbuktning genom att fästa snedstag från takstolarna ner till tvärsgående golvbjälkar i övervåningen (se fig 7)? Det gick inte alls ty när fig 4 vi lättade på ett par golvbrädor visade det sig att golvbjälkarna låg i husets längdriktning! Vi fick alltså överge idén med snedstag och satsar istället helhjärtat på att hindra en fortsatt utbuktning i golvnivå på övervåningen. Vi måste alltså få flera tvärförbindelser och det gör vi genom att skjuta in ett system av plattjärn under golvet för att fästas i ytterväggarna. Det är bökigt men det verkar fungera! I övrigt har styrelsen prioriterat en översyn av stugans el-system och uppvärmning, därefter av kökets logistik och inredning. Målning och annan kosmetik behövs alltid. Det har gått ett rykte att vårt tak läcker. Det har vi som är ofta i stugan inte kunnat se det minsta spår av. Naturligtvis med tanke på att taket är nylagt! Text: Gunnar Wockatz Bilder från statusbesiktning av tak fig 7

19 Rune Johansson in memoriam Vår veteran och hedersmedlem Rune Johansson, har gått ur tiden, vid 88 års ålder och mer än, femtio års medlemskap i Uddevalla Folkdansgille. Rune var en mycket plikttrogen och aktiv medlem både på träningar, uppvisningar och i praktiskt arbete. Han deltog i Folkdansgillets resor både inom Sverige och utomlands. Rune har också verkat som dansledare i folkdans och hållit gammeldanskurser i Uddevalla men även i Munkedal och Ljungskile. I Munkedal och Ljungskile var han aktiv vid starten av deras folkdanslag och blev deras förste dansledare. Fotnot: 1976 tilldelades Rune Johansson även Uddevalla Folkdansgilles Förtjänsttecken. Av de samman-lagt 36 personer som har fått detta märke är Rune den sjunde som har avlidit. Rune ställde alltid upp när det var arbetsdagar på Gillestugan. Det var han som tog initiativ till och genomförde inredningen av andra våningen. Rune Johansson; årtal och fotograf okänt. Vid Spelmans och Bygdeungdomsstämman 1974 var Rune förläggningsansvarig på Regementet I 17, där han också då tjänstgjorde tilldelades Rune, Svenska Ungdomsringens förtjänstmärke i silver. Vi ser med tacksamhet tillbaka på Runes oegennyttiga arbete och engagemang till folkdansens fromma. Text: Anita & Bertil Wireby Skogslyckehemmet Midsommar afton 1982 sannolikt ett av Rune Johanssons absolut sista framträdand en med Uddevalla Folkdansgill e. Han nämnde en gång att han började sin bana som folkdansare på Ljungskile Folkhögskola år Själv kom han nerifrån Backamo. Personerna på bilden är från vänster: Benny Frick, Pia Corneliusson, Ralph Hägg, Eivor Hägg, Kent Hägg, Birgitta Hägg, Rune Johansson och Ingrid Jakobsson. Foto: Stefan Stolpe (Denna bild har tidigare publicerats i FI 1/2007.)

20 Hemlig Vårutflykt Torsdagen den 9 maj, traditionsenligt på Kr.h.f.dag, är det dags för den årliga Hemliga Vårutflykten. Denna gång är det Rosie Hansla och Mona Jansson som arrangerar och även besvarar frågor om densamma. Funktionärer På annan plats i tidskriften finns den kompletta listan över årsmötets valda funktionärer. Vi kan konstatera att endast ett nytt namn har dykt upp Julia Wermenstam och att ingen helt har lämnat listan. Dock har en del ommöbleringar ägt rum. UFDG: s startår På årsmötet 2013 togs det andra och verkställande beslutet att Uddevalla Folkdansgilles bildande skedde år Därmed är vanföreställningen om startåret 1926 definitivt vederlagd. En direkt konsekvens av beslutet blir att UFDG: s 90-årsfest kommer att äga rum år Däremot finns inget beslut om att ändra årtalet i dekaler o.d. Den frågan väcktes dock under årsmötet och remitterades till styrelsen. Parkeringsfrågan Enligt uppgift lär Kommunen ha tagit beslut om att en parkeringsplats i anslutning till Skansberget ska börja byggas under våren eller försommaren Påsk & Julfester Eftersom det har varit ett dåligt intresse för påskfester den senaste tiden beslöt årsmötet att inte försöka anordna någon sådan. Vad beträffar julfester är det enligt årsmötet upp till varje enskild sektion att ta ställning till detta. Reklam Danslaget är med på bild i Uddevalla kultur och fritidsguide 12/13. Denna reklam är givetvis bra. Det är f.ö. andra gången danslaget får vara med på bild i denna katalog. Även förra gången oklart vilket år var fotot tagen ute på Gustavsberg på 6 juni. Städdag På en arbetsplats i Uddevalla (LBC) hänger det en affisch på väggen med texten: Fråga inte vad ditt företag kan göra för dig, utan vad Du kan göra för ditt företag. Samma sak med dig, käre medlem: fråga inte vad Uddevalla Folkdansgille kan göra för dig, utan vad Du kan göra för din förening. NU HAR DU ETT UTMÄRKT TILLFÄLLE! Onsdagen den 8 maj samma dag som kvartalsmötet men innan detta, med början kl för dem som så kan blir det nämligen en städdag i Gillestugan. Alla medlemmar hälsas givetvis hjärtligt välkomna!

21 Om Kulturbärare I en nyligen gjord intervju med sångerskan Anita Lindblom frågade reportern om hennes talang, vilket Anita Lindblom slog ifrån sig. Vaddå talang, jag bara är. Det är nog så många av oss också känner; vi tycker inte att det är något märkvärdigt, det vi håller på med. Men i takt med att de gamla auktoriteterna faller ifrån, så tvingas vi inse att det faktiskt mer och mer blir vi själva som är de nya kulturbärarna. Åsa Antas, som har varit med sen tidigt 70 tal är en av dem. Och någon gång långt in i framtiden så lär det väl bli bl.a. Sara Elmberg, f.ö. UFDG: s yngsta medlem, som får axla den manteln. Foto: Lena Elmberg, Nyutkommen bok I oktober 2012 utkom en ny bok på drygt 370 sidor som främst handlar om arbetet med bevarandet av vårt kulturarv inom folkdans och folkmusik: Eldsjälarna och dansarvet. Bokens redaktör Linnea Helmersson kompletteras av ett drygt tjugotal medförfattare från olika geografiska håll i landet, däribland tre med förankring i Uddevalla Folkdansgille. Sahlbergska Huset På sid. 38 i en nyutkommen bok med Uddevallabilder kan vi se en skymt av Sahlbergska Huset d.v.s. det som senare skulle bli vår föreningsstuga. (På sid. 234 i samma bok finner vi en av våra dansare Gun-Britt Nordberg). Källa: Aronson Jan, Larsson Tony, Uddevalla förr och nu, Gamla vykort nya foton, Munkreklam AB, Munkedal Elsäkerhet Vi har övervägt att låta en behörig elektriker inspektera elinstallationerna i Stugan, för att försäkra oss om att de uppfyller gällande säkerhetsnormer. Olle Nyqvist handhar frågan. Byte av bank P.g.a. ändrade bankregler beslöt årsmötet efter kassörens föredragande i frågan att byta från Swedbank till Handelsbanken. Det föranleder dock inget byte av vårt bankgironummer. Medlemskort I fortsättningen kommer vi inte att erhålla några medlemskort från Riks. UFDG kan naturligtvis välja att skriva ut egna sådana, men den frågan är inte väckt.

22 Arkivering Nils Marelius är UFDG: s representant i Bohusläns Föreningsarkiv. Inte minst utifrån ett yrkesliv inom folkbokföringen har Nils en stor insikt om vikten av att Uddevalla Folkdansgilles gamla handlingar blir arkiverade på ett korrekt sätt för att därigenom på bästa sätt underlätta för eventuell framtida forskning om vår tidsepok. Rätterser och komplement Med hänvisning till FI 2/2012 vill vi påpeka följande: Det var Lena Elmberg som hade tagit bilderna till collaget bakom kulisserna. Ralph Hägg påpekar att en Zornmärkesuppspelning även ägde rum på bygdestämman 1974, och då i Societetshuset på Gustavsberg. Texten till Ukulelesektionen hade skrivits av Gunnar Wockatz ett annat namn hade felaktigt skrivits. Nya medlemmar På kvartalsmötet torsdagen den 8 november 2012 invaldes: Gull-Britt Holm Hannelore Westphal Kent Thorvaldsson U U S... och på årsmötet invaldes: Gunilla Börjesson U Berit Dahlberg U Bengt-Åke Johansson U Berit Josefsson U Birgitta Karlsson U Margareta Larsson U Monika Teghammar U Kristina Thorsson Kjellberg U S = Slöjdsektionen U = Ukulelesektionen De nya medlemmarna hälsas hjärtligt välkomna till Uddevalla Folkdansgille! Och till sist Häromsistens satt jag i fåtöljen och kopplade av och tittade förstrött bort mot det nu höstkvällsmörka Vadbacken och lyssnade på lite musik. CD-spelaren bytte till en ny låt och nu började Jan Malmsjö att sjunga: ת װ Vår bästa tid är nu װ ת Fan vet om han inte har rätt

23 Styrelsen Funktionärslista; verksamhetsåret Ordförande Gerd Andersson Vice Ordförande Gunnar Wockatz Sekreterare Lena Elmberg Kassör Kjell Olsson Medlemsregisteransvarig Anita Hermansson Stugvärd Lena Elmberg Danssektionen Stefan Stolpe Slöjdsektionen Olle Nyqvist Stugsektionen Kurt Asplund Musiksektionen tillika v. sekr. Inger Blom Ukulelesektionen Marianne Nyqvist Suppleant Julia Wermenstam Övriga Danssektionen Gunnar Wockatz Slöjdsektionen Stugsektionen Musiksektionen Åsa Antas Ulla Olsson Ukulelesektionen Monika Hansson Revisor Hans Bengtsson Cathrin Petersén Revisorsuppleant Sune Resenius Garderobansvarig Svea Dahlgren Åsa Antas Webbmaster Anne-Lill Gadde Pressombud Gerd Andersson Arkivarie Gun-Britt Nordberg Stugvisning Distriktsombud Gerd Andersson Kjell Olsson Johan Elmberg Lena Elmberg Distriktsombud-suppleant Åsa Antas Inger Blom Ombud till Bohusläns Föreningsarkiv Nils Marelius Valberedning Åsa Antas Gun-Britt Nordberg Vakant - - Resekommitté Fam. Aronsson, Nyqvist & Sultán

24 Folkdansgillets verksamhet under VT 2013 Måndagar Spelmännen tränar kl i Gillestugan Tisdagar Nybörjarkurs folkdans kl i Gillestugan Tisdagar Folkdansträning kl i Gillestugan Onsdagar Ukuleleträning kl i Gillestugan Torsdagar Slöjdverksamhet kl i Lotcens lokaler Viktiga datum 2013! Onsdag 8 maj Städdag från & Medlemsmöte Torsdag 9 maj Gökotta & Hemlig utflykt Lördag 18 maj Invigning av Dansbanekultur, Muséet Lördag 1 juni Folkdansringens dag, Muséet Torsdag 6 juni Nationaldagsfirande Fredag 21 juni Midsommarafton Måndag 2 september Medlemsmöte Tisdag 3 september Dansen startar efter sommaruppehåll Fredag 27 september Nostalgikväll med Allsång Lör-Fre oktober Kulturveckan Torsdag 7 november Medlemsmöte! OBS! Nya dagar för kvartalsmöten!!! Varmt välkomna! Obs: För mer exakt information om olika evenemang, tider etc. kolla med din sektionsledare, styrelsen eller hemsidan. En del aktiviteter är nämligen inte färdigplanerade vid denna tidskrifts pressläggning.

Distriktsinfo nr 2/2008

Distriktsinfo nr 2/2008 Folkdansringen i Uppland Distriktsinfo nr 2/2008? I detta nummer: Sidan 2 Från årsmötet... Sidan 3 En påminnelse Upplandsschottisen Sidan 4 Ett stort grattis till.. Sidan 5 Mingelkväll forts.. Sidan 6-7

Läs mer

Tidskrift för: Uddevalla Folkdansgille. Johan Я Elmberg

Tidskrift för: Uddevalla Folkdansgille. Johan Я Elmberg Tidskrift för: Uddevalla Folkdansgille Nr: 1 år 2011 Årg. 12 Red: Stefan Stolpe Gunnar Wockatz Johan Я Elmberg Föreningsinfo Tidskrift för den ideella föreningen Uddevalla Folkdansgille, ansluten till

Läs mer

UNGDOMSSEKTIONEN Där behöver vi hjälp att komma igång. Kom gärna med förslag vad vi skall göra under året.

UNGDOMSSEKTIONEN Där behöver vi hjälp att komma igång. Kom gärna med förslag vad vi skall göra under året. TÄVLINGAR 2012 24 Mars Våffelracet 15 April RS och FRS Sprintcupen 17 Maj Torsdagsrally Sprintcupen 21 Juli Midnattssolsrallyt 3 Aug. Kvällsrally 18 Aug Kräftracet 1 Sept Rally EMK Kannan 20 Okt Sprintcupen

Läs mer

LITE ATT KOMMA IHÅG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! LICENSKURS Licenskurs i Rally kontakta Danne 016-140957 073-5844814 Licenskurs i Folkrace kommer att. meddelas via hemsidan. Kontakta Anita 070-6504532 eller

Läs mer

Midsommar Garphyttan 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014/2015. Kultisgänget Örebro Verksamhetsberättelse 2014-2015 Sida 1

Midsommar Garphyttan 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014/2015. Kultisgänget Örebro Verksamhetsberättelse 2014-2015 Sida 1 Midsommar Garphyttan 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014/2015 Kultisgänget Örebro Verksamhetsberättelse 2014-2015 Sida 1 Årsmöte torsdagen den 8 oktober 2014 i samband med dansen. Plats: Södermalmshemmet Dagordning:

Läs mer

Ådran har haft mycket för sig under våren. Bokenäsets Ådra Maj 2011

Ådran har haft mycket för sig under våren. Bokenäsets Ådra Maj 2011 Hejsan Alla Glada Ådror! Nu är det vår och försommar i ett slag. Syrener, äppelträd och liljekonvaljer står nu i full blom trots att det är en hel månad kvar till skolavslutningar och Ransäter. Det finns

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2012

Verksamhetsberättelse 2012 Verksamhetsberättelse 2012 Inbjuder till 45:e årsmötet Fredag den 22 februari 2013 Kl 18.00 45-årsjubiléumsfest Kl 19.00 Lokal: Polarisgården Varmt välkomna! 2 3 DAGORDNING FÖR TORNETRÄSK FRITIDSFÖRENING

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Åkers Hembygdsförening år 2006

Verksamhetsberättelse för Åkers Hembygdsförening år 2006 Sida 1 (5) Verksamhetsberättelse för Åkers Hembygdsförening år 2006 Åkers Hembygdsförenings styrelse lämnar för verksamhetsåret 2006 följande verksamhetsberättelse. Årsmötet genomfördes den 29 mars 2006

Läs mer

Protokoll fört vid Årsmöte den 11 april 2012 med Oskars Hembygdsförening kl 18.00 i Oskars församlingshem

Protokoll fört vid Årsmöte den 11 april 2012 med Oskars Hembygdsförening kl 18.00 i Oskars församlingshem Ärende 1. Mötets öppnande. Frågan om mötet utlysning. Mötet öppnades. Mötet hade utlysts enligt stadgarna. Dagordningen delades ut till deltagarna. 2. Val av ordförande för mötet. Till ordförande för mötet

Läs mer

nummer 1»2013«årgång 34

nummer 1»2013«årgång 34 nummer 1»2013«årgång 34 =====================Ledare======================== God fortsättning på det nya året! Jag hoppas att ni alla har haft en skön ledighet under helgerna som varit. Årets första ON

Läs mer

Hembygdsgillet i Karlstad Stadgar

Hembygdsgillet i Karlstad Stadgar ÄNDAMÅL 1 Hembygdsgillet i Karlstad, Gillet, är en ideell förening vars ändamål och syfte är att med folklig tradition som grund verka för ett sunt nöjesliv i förening med god arbetsvilja. Gillets verksamhet

Läs mer

Psykosociala föreningen Sympati rf MEDLEMSBLAD 4/2015 SEPTEMBER-OKTBER

Psykosociala föreningen Sympati rf MEDLEMSBLAD 4/2015 SEPTEMBER-OKTBER MEDLEMSBLAD 4/2015 SEPTEMBER-OKTBER Eriksgatan 8 IV våningen Verksamhetsledare Miivi Selin-Patel; 050 446 2974 00100 Helsingfors Ordförande Riitta Aarrevuo; 050 4634 4746 Telefon till kansliet; 045 863

Läs mer

Medlemsbrev våren 2017

Medlemsbrev våren 2017 Medlemsbrev våren 2017 Föreningen Backamo Vänner kallelse till årsmöte 29 april Alla är hjärtligt välkomna till årsmötet, ingen föranmälan. Årsmöte 29 april Vi samlas i matsalen, byggnad 40. Programmet

Läs mer

Medlemsblad. Nr 2 Årg. 21 (2012) Bästa medlemmar!

Medlemsblad. Nr 2 Årg. 21 (2012) Bästa medlemmar! Medlemsblad Nr 2 Årg. 21 (2012) Bästa medlemmar! Till vår förenings 21:a årsmöte, den 12:e mars, hade 75 medlemmar infunnit sig. Efter årsmötesförhandlingarna höll vår inbjudne föreläsare, Gunnar Henningsson,

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR VÄSBY FOLKDANSGILLE 2009

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR VÄSBY FOLKDANSGILLE 2009 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR VÄSBY FOLKDANSGILLE 2009 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2009 FÖR STYRELSEN Styrelsen har varit samlad till 5 sammanträden varav två planeringsmöten med dansledarna. Årsmöte den 15 februari

Läs mer

P i l a v i s a n Årgång 69 - Medlemstidning för Folkdansringen Skåne - Nr 2-3 - 2012

P i l a v i s a n Årgång 69 - Medlemstidning för Folkdansringen Skåne - Nr 2-3 - 2012 P i l a v i s a n Årgång 69 - Medlemstidning för Folkdansringen Skåne - Nr 2-3 - 2012 Förberedelser för midsommarfirande i Karlskrona. 1 Pilavisan, medlemstidning för Folkdansringen Skåne http://www.folkdansringen.se/skane

Läs mer

Klubbens Stadgar

Klubbens Stadgar Klubbens Stadgar 2019-05-18 1. Föreningens namn Föreningens namn är Svenska Volvo C70-klubben 2. Föreningens syfte Svenska Volvo C70-klubben är en religiöst och politiskt obunden ideell förening, med kulturell

Läs mer

Gårdsfest i trettioårstecken med vin, mat och sång

Gårdsfest i trettioårstecken med vin, mat och sång Nummer 2 september 2014 Gårdsfest i trettioårstecken med vin, mat och sång I I detta nummer: Gårdsfesten med cirka hundra deltagare Sydamerikaner på hett plåttak Midsommar i Lustgården Sjösavalser 1 Gårdsfest

Läs mer

Protokoll från årsmötet i Hackvads Bygdeförening, söndagen den 10 februari år 2013

Protokoll från årsmötet i Hackvads Bygdeförening, söndagen den 10 februari år 2013 Sida 1 av 6 Protokoll från årsmötet i Hackvads Bygdeförening, söndagen den 10 februari år 2013 1 Årsmötets öppnande. Klas Wetter hälsade alla 25 medlemmar välkomna och förklarade årsmötet öppnat. 2 Godkännande

Läs mer

Vikingen nr 3 2006 -------------------------------------------------------------------------------------------------

Vikingen nr 3 2006 ------------------------------------------------------------------------------------------------- Vikingen nr 3 2006 Tidningen Vikingen utkommer med 4-6 nummer per år. Alla kårens medlemmar kan skicka in bidrag till kårtidningen. Du som har varit med om någonting skoj som du vill berätta om, kom in

Läs mer

FÖRSLAG TILL DAGORDNING VID ÅRSMÖTE MED IDÉ OCH UTVECKLINGSGRUPPEN KARLHOLM-VÄSTLAND DEN 29 MARS 2011.

FÖRSLAG TILL DAGORDNING VID ÅRSMÖTE MED IDÉ OCH UTVECKLINGSGRUPPEN KARLHOLM-VÄSTLAND DEN 29 MARS 2011. Verksamhetsberättelse 2010 Idé och utvecklingsgruppen Karlholm Västland FÖRSLAG TILL DAGORDNING VID ÅRSMÖTE MED IDÉ OCH UTVECKLINGSGRUPPEN KARLHOLM-VÄSTLAND DEN 29 MARS 2011. 1. Mötets öppnande. 2. Godkännande

Läs mer

Folkdansringen i Örebro län

Folkdansringen i Örebro län Folkdansringen i Örebro län Protokoll från Distrikts Årsmötet den 5 mars 2011 i Åmmebergs Folkets Hus, Arrangör Norra Vätterbygdens folkdansgille. 1 Mötets öppnande Ordförande Rolf Östman hälsar välkommen

Läs mer

Datum 2014-03-27. Föreningens ordförande, Carl-Åke Utterström, hälsade deltagarna varmt välkomna och öppnade mötet.

Datum 2014-03-27. Föreningens ordförande, Carl-Åke Utterström, hälsade deltagarna varmt välkomna och öppnade mötet. ÅRSMÖTESPROTOKOLL 1 (3) Datum 2014-03-27 Årsmöte mars 2014 Protokoll fört vid Villaägarföreningen Jakobsbergs 126:e årsmöte torsdagen den 27 mars 2014 kl. 18:30 på Pilbogården, Kristinagatan 14, Västerås.

Läs mer

Protokoll fört vid halvårsmöte med Holje Folkdansgille den 10 september 2014 i Jämshögs medborgarhus.

Protokoll fört vid halvårsmöte med Holje Folkdansgille den 10 september 2014 i Jämshögs medborgarhus. 1/5 Protokoll fört vid halvårsmöte med Holje Folkdansgille den 10 september 2014 i Jämshögs medborgarhus. 1 Mötet öppnas. Mötet öppnades av Johan Seger, som hälsade de närvarande välkomna. 2 Dagordningen.

Läs mer

Tidskrift för: Uddevalla Folkdansgille. Johan Я Elmberg

Tidskrift för: Uddevalla Folkdansgille. Johan Я Elmberg Tidskrift för: Uddevalla Folkdansgille Nr: 1 år 2014 Årg. 15 Red: Stefan Stolpe Gunnar Wockatz Johan Я Elmberg Föreningsinfo (FI) Tidskrift för den ideella föreningen Uddevalla Folkdansgille, ansluten

Läs mer

Protokoll fört vid Aneby PRO årsmöte den 12 februari 2013 i Allianskyrkan, Aneby

Protokoll fört vid Aneby PRO årsmöte den 12 februari 2013 i Allianskyrkan, Aneby Protokoll fört vid Aneby PRO årsmöte den 12 februari 2013 i Allianskyrkan, Aneby 1 Årsmötet öppnas Ordförande Roland förklarade årsmötet öppnat och hälsade ett 90-tal medlemmar samt kyrkoherde Peter Andreasson

Läs mer

BARN I ANDERNA Årgång 18 Nr 1 2005

BARN I ANDERNA Årgång 18 Nr 1 2005 BARN I ANDERNA Årgång 18 Nr 1 2005 Ur årsberättelsen till föreningen Barn i Anderna för verksamhetsåret 2004 Det har nu gått några år sedan situationen i Argentina hade världens ögon riktade mot sig på

Läs mer

En guide i att arrangera årsmöten i SSU-klubbar och SSU-kommuner

En guide i att arrangera årsmöten i SSU-klubbar och SSU-kommuner En guide i att arrangera årsmöten i SSU-klubbar och SSU-kommuner Ett årsmöte hålls för att stämma av vad som har hänt under det föregående året, bestämma vad som ska hända det kommande året och att välja

Läs mer

... och välkommen till Sörmland. Katrineholms-Kuriren önskar alla turister och sörmlänningar en riktig varm oc skön sommar, med avkopplande

... och välkommen till Sörmland. Katrineholms-Kuriren önskar alla turister och sörmlänningar en riktig varm oc skön sommar, med avkopplande ... och välkommen till Sörmland. Katrineholms-Kuriren önskar alla turister och sörmlänningar en riktig varm oc skön sommar, med avkopplande sommarläsning och många turisttips! vålitömmen! KftTRtNrffoUttS

Läs mer

ÅRETS LOPP 2012. Budapest halvmarathon 9 september 2012

ÅRETS LOPP 2012. Budapest halvmarathon 9 september 2012 ÅRETS LOPP 2012 Här hoppas jag att vi får in många berättelser. Jag hoppas också att jag 2012 kommer att kunna delta i flera lopp än 2011. Och vi blir glada om ni delar med er av era bilder och berättelser.

Läs mer

HAMNENS VÄNNER NYHAMNSLÄGE

HAMNENS VÄNNER NYHAMNSLÄGE HAMNENS VÄNNER NYHAMNSLÄGE ÅRSMÖTESHANDLINGAR FRÅN MÖTE 9 MARS 2015. INNEHÅLLER PROTOKOLL FRÅN ÅRSMÖTET SAMT KALLELSE, DAGORDNING, VERKSAMHETSBERÄTTELSE, EKONOMISK REDOVISNING. REVISIONSBERÄTTELSE SAMT

Läs mer

Plats: Folkets Hus, Kungshamn Datum: Onsdagen den 27 februari :00

Plats: Folkets Hus, Kungshamn Datum: Onsdagen den 27 februari :00 Plats: Folkets Hus, Kungshamn Datum: Onsdagen den 27 februari 2019 15:00 På mötet kommer bland annat att behandlas frågan om ett samgående med SPF Seniorerna Sotenärbygden. Efter förhandlingarna bjuder

Läs mer

E-information 2015/1 2015-03-07. Hej!

E-information 2015/1 2015-03-07. Hej! 2015-03-07 E-information 2015/1 Hej! Vi närmar oss med stormsteg årets Tattoo som kommer att bli lite annorlunda. Det handlar mycket om att, trots ökade kostnader, få det att gå ihop så det gäller att

Läs mer

NYBILDNINGSGUIDE. Guide till att starta er Vi Unga-förening

NYBILDNINGSGUIDE. Guide till att starta er Vi Unga-förening NYBILDNINGSGUIDE Guide till att starta er Vi Unga-förening Hur startar vi en Vi Unga-förening? Vill du starta en egen förening eller kanske hjälpa andra att starta sin förening? Här finns all information

Läs mer

Du är klok som en bok, Lina!

Du är klok som en bok, Lina! Du är klok som en bok, Lina! Den här boken handlar om hur det är när man har svårt att vara uppmärksam och har svårt att koncentrera sig. Man kan ha svårt med uppmärksamheten och koncentrationen, men på

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte med Svenska Folkdansringen i Örebro län , Spektrum, Folkets Hus i Hallsberg.

Protokoll fört vid årsmöte med Svenska Folkdansringen i Örebro län , Spektrum, Folkets Hus i Hallsberg. Protokoll fört vid årsmöte med Svenska Folkdansringen i Örebro län 2008-03-01, Spektrum, Folkets Hus i Hallsberg. Närvarande: Se närvarolista. Bilaga 1 1 Mötets öppnande Distriktsstyrelsens ordförande

Läs mer

STADGAR FÖR ERICSSON IDROTTSFÖRENING, i GÖTEBORG/MÖLNDAL

STADGAR FÖR ERICSSON IDROTTSFÖRENING, i GÖTEBORG/MÖLNDAL 1 STADGAR FÖR ERICSSON IDROTTSFÖRENING, i GÖTEBORG/MÖLNDAL Reviderade 1974-03-14, 1975-03-05, 1982-02-25, 1994-05-09, 2004-03-04, 2005-03-15 1 BAKGRUND Ericsson Idrottsförening är en ideell idrottsförening,

Läs mer

Bro Brottarklubb bildades den 18 februari 1937.

Bro Brottarklubb bildades den 18 februari 1937. Till UKF:s Startsida Bro Brottarklubb Handskrivet protokoll om 30 sid mottagit av Åke Larsson 1983-08-03. I bandad intervju berättar han om klubbens kortvariga liv. Han var själv medlem. Ulla Zetterberg

Läs mer

Distriktsinfo nr 2/2010

Distriktsinfo nr 2/2010 Folkdansringen i Uppland Distriktsinfo nr 2/2010? I detta nummer: Sidan 2 Distriktsstämman ger tankar Sidan 3-4 Distriktsstyrelsen och sektion 2010 Sidan 5 Medlemskap, solidaritet, försäkringar Sidan 6

Läs mer

Kopia av protokollet

Kopia av protokollet Kopia av protokollet SE-SAM Protokoll nr 4/2014 Protokoll fört vid det 32:a årsmötet med SE-SAM, Swedish Senior Airmen, på Tekniska Museet i Stockholm 2014-04-07 kl 1100-1150. Närvarande: 48 medlemmar

Läs mer

Hej alla gamla och nya simmare i Sösdala Simsällskap!

Hej alla gamla och nya simmare i Sösdala Simsällskap! Hej alla gamla och nya simmare i Sösdala Simsällskap! Så här i terminsstarten går vi ut med viktig information och det kan förkomma att det står likadant på mer än en lapp. Hoppas ni har överseende med

Läs mer

Du är klok som en bok, Lina! Janssen-Cilag AB

Du är klok som en bok, Lina! Janssen-Cilag AB Du är klok som en bok, Lina! Janssen-Cilag AB Den här boken handlar om hur det är när man har svårt att vara uppmärksam och har svårt att koncentrera sig. Man kan ha svårt med uppmärksamheten och koncentrationen,

Läs mer

Veronica s. Dikt bok 2

Veronica s. Dikt bok 2 Veronica s Dikt bok 2 Det är bra att ha en syster Min syster betyder så mycket för mig. Jag vet att hon betyder likadant för mig. Om jag vill henne något så vet jag att hon finns där för mig. Jag är glad

Läs mer

BYALAGSNYTT VALLENS ALAG

BYALAGSNYTT VALLENS ALAG BYALAGSNYTT FEBRUARI 2005 VALLENS BYALA ALAG JUNSELE ÅRSMÖTE 2005 SÖNDAG DEN 13/2 KLOCKAN 15:00 PÅ VALLENCIA Där ska vi som vanligt behandla de frågor som hör ett årsmöte till såsom val av styrelse, kommittéer,

Läs mer

Protokoll från årsmötet för Stensviks Ångbåtsbryggförening

Protokoll från årsmötet för Stensviks Ångbåtsbryggförening Protokoll från årsmötet för Stensviks Ångbåtsbryggförening 1 Datum: 2015-07-11 klockan 11.00 Plats: Stensviks ångbåtsbrygga 1. Johnny Rosberg öppnade mötet och presenterade dagordningen. 2. Till ordförande

Läs mer

Årsmötesprotokoll, i Vrena Församlingshem (SPF Seniorerna Stigtomta-Vrenabygden, org.nr )

Årsmötesprotokoll, i Vrena Församlingshem (SPF Seniorerna Stigtomta-Vrenabygden, org.nr ) Stigtomta-Vrenabygden http://www.spfseniorerna.se/distrikt/sormland/foreningslista/stigtomta-vrenabygden Årsmötesprotokoll, 2017-02-20 i Vrena Församlingshem (SPF Seniorerna Stigtomta-Vrenabygden, org.nr.

Läs mer

50- o 60-talen är aktuella, liksom studiebesök på Länsmuseet. Matlagning-boule-canasta. Det blir Lucia i år också!

50- o 60-talen är aktuella, liksom studiebesök på Länsmuseet. Matlagning-boule-canasta. Det blir Lucia i år också! Höstens program 2015 Gävle Vi har hört dom förut - men dom kommer igen Två Gävle-kändisar som har mycket att berätta! 50- o 60-talen är aktuella, liksom studiebesök på Länsmuseet. Matlagning-boule-canasta.

Läs mer

HEMSLÖJDSBLADET Nr 1 Februari 2013

HEMSLÖJDSBLADET Nr 1 Februari 2013 HEMSLÖJDSBLADET Nr 1 Februari 2013 Ansvarig utgivare Birgítta Mauritzon STYRELSEN Telefon Ordförande Olle Laurell 532 552 74 Vice ordförande Else Eklöf 550 670 28 Sekreterare Birgitta Mauritzon 730 31

Läs mer

Kallelse till. Tid: Fredagen den 5 februari 2010 kl 19.00. Lekeberga Gård, Lekeberga

Kallelse till. Tid: Fredagen den 5 februari 2010 kl 19.00. Lekeberga Gård, Lekeberga Kallelse till i Tid: Fredagen den 5 februari 2010 kl 19.00 Plats: Lekeberga Gård, Lekeberga Klubben bjuder på kaffe, smörgåstårta och underhållning. (glöm inte ange om du är allergisk mot något livsmedel)

Läs mer

Solberga Hålta Organisationsnummer Protokoll fört vid årsmöte den 26 januari 2018

Solberga Hålta Organisationsnummer Protokoll fört vid årsmöte den 26 januari 2018 Antal närvarande medlemmar: 49 1. Mötets öppnande Ordförande Gunnar Gustafsson hälsade alla välkomna och öppnade mötet. 2. Parentation Parentation genomfördes för våra avlidna medlemmar under året: Barbro

Läs mer

Protokoll fört vid distriktsstämman den 20 mars 2010 i Bålsta

Protokoll fört vid distriktsstämman den 20 mars 2010 i Bålsta 1 Protokoll fört vid distriktsstämman den 20 mars 2010 i Bålsta 1 Stämmans öppnande Ordförande i Bålsta Folkdansgille Lars Allo hälsade alla välkomna och lämnade sedan ordet till Distriktsordförande Staffan

Läs mer

Ideell förening Blomberg 12/4 1993 Stadgar för Föreningen Vikingaskeppet Sigrid Storråda med ändringar antagna på årsmötet 2012-02-06.

Ideell förening Blomberg 12/4 1993 Stadgar för Föreningen Vikingaskeppet Sigrid Storråda med ändringar antagna på årsmötet 2012-02-06. Föreningen Vikingaskeppet Sigrid Storråda Stadgar 2010-02-06 Sidan 1 av 6 Ideell förening Blomberg 12/4 1993 Stadgar för Föreningen Vikingaskeppet Sigrid Storråda med ändringar antagna på årsmötet 2012-02-06.

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse 2011 Sundhultmon i Ovansjöbygden. Längst till vänster syns Kung- Bengtstugan, Mellby och sedan de centrala delarna av Sundhultmon. I bakgrunden skymtar hoppbackarna och Cuba Arena.

Läs mer

Protokoll Årsmöte 2013

Protokoll Årsmöte 2013 Protokoll Årsmöte 2013 www.sporren.info Datum: 2013-02-25 Plats: Stadshuset/Ryttmästaren Tid: 17.00-18.00 Närvarande: Helene Hopfgarten, Birgitta Lilja, Catharina Hedlund-Östman, Tordleif Hansson, Monica

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2010

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2010 1 Folkdansringen i Örebro län VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2010 Tur att Orsa spelmän hade tak över huvudet i alla fall! 2 VERKSAMHETSBERÄTTELSEN FÖR 2010 Styrelsen för Folkdansringen i Örebro län, tillhörig Svenska

Läs mer

Dybecks Folkdansgille

Dybecks Folkdansgille Nättidningen Dyningen Nr. 1-2007 Medlemstidning för Dybecks Folkdansgille Box 2060, 731 02 Köping e-post: dybeck@folkdansringen.se hemsida: www.folkdansringen.se/dybeck Medlemstidning för Dybecks Folkdansgille

Läs mer

Protokoll fört vid Folkdansringen i Örebro läns styrelsemöte , Stenstorp, Nyhem 119, Pålsboda.

Protokoll fört vid Folkdansringen i Örebro läns styrelsemöte , Stenstorp, Nyhem 119, Pålsboda. FOLKDANSRINGEN I Örebro län 2008-08-28 DS 05/08 Protokoll fört vid Folkdansringen i Örebro läns styrelsemöte 080828, Stenstorp, Nyhem 119, Pålsboda. Närvarande: Sture Hermansson ordförande Carola Sandberg

Läs mer

3 Val av justerare tillika rösträknare som jämte ordförande justerar dagens protokoll Mötet valde Inger och Gerd till justerare tillika rösträknare.

3 Val av justerare tillika rösträknare som jämte ordförande justerar dagens protokoll Mötet valde Inger och Gerd till justerare tillika rösträknare. PROTOKOLL ISLANDSHÄSTFÖRENING 2015-02-22 Org.nr 886501-3109 Årsmöte för räkenskapsåret 2014 Närvarande: 17 medlemar Tid: 16:00 - Plats: Humlans förskola i Iggesund. 1 Mötets öppnande Ordförande, Märta

Läs mer

RAPPORT. Vad har du fått för reaktioner på din konsert? Leader Bergslagen Box 101 739 22 Skinnskatteberg Besöksadress: Kyrkvägen 7

RAPPORT. Vad har du fått för reaktioner på din konsert? Leader Bergslagen Box 101 739 22 Skinnskatteberg Besöksadress: Kyrkvägen 7 RAPPORT Projektets namn Genomförare Mitt sommarprojekt/ Pianot i fokus Daniel Larsson Hur fick du idén till att göra pianokonserten och varför ville du göra den? Jag har spelat piano sedan jag var runt

Läs mer

Huset på gränsen. Roller. Linda Hanna Petra. Dinkanish. Pan Näcken Skogsrå Troll Älva Häxa Vätte Hydra

Huset på gränsen. Roller. Linda Hanna Petra. Dinkanish. Pan Näcken Skogsrå Troll Älva Häxa Vätte Hydra Huset på gränsen Roller Linda Hanna Petra Dinkanish Pan Näcken Skogsrå Troll Älva Häxa Vätte Hydra Scen 1 Linda, Hanna och Petra kommer in och plockar svamp som dom lägger i sina korgar - Kolla! Minst

Läs mer

Protokoll fört vid stadgeenligt årsmöte inom Sällskapet Quatre Boule i Malmö på Bouletoftahallen

Protokoll fört vid stadgeenligt årsmöte inom Sällskapet Quatre Boule i Malmö på Bouletoftahallen Protokoll fört vid stadgeenligt årsmöte 2017-03-30 inom Sällskapet Quatre Boule i Malmö på Bouletoftahallen Årsmötet öppnas av föreningens ordförande Roland Bengtsson. Alla närvarande hälsas välkomna.

Läs mer

Verksamhetsberättelse FUB Skara-Götene år 2014

Verksamhetsberättelse FUB Skara-Götene år 2014 Skara-Götene FUB Verksamhetsberättelse 2014 Sid 1 (5) Verksamhetsberättelse FUB Skara-Götene år 2014 Styrelsen för FUB, Föreningen för barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning i Skara-Götene får härmed

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN. För. Stora Tuna Folkdansgille

VERKSAMHETSPLAN. För. Stora Tuna Folkdansgille VERKSAMHETSPLAN För Stora Tuna Folkdansgille 2015 1 Innehållsförteckning 1. Syfte 2. Vision 3. Strategi 4. Mål 5. Verksamhetsvisa planer 6. Aktivitetsplan Nedanstående bild visar sambandet mellan syfte,

Läs mer

Nr 2 Maj 2008 -bladet

Nr 2 Maj 2008 -bladet Nr 2 Maj 2008 S -bladet Medlemstidning för Svenska S 30 förbundet Ur innehållet: - Följ ljuset i sommar - Eskader! - Sommaraktiviteter - Nya klassregler Insidan Svenska S30 förbundet c/o Margareta Johansson

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2011

Verksamhetsberättelse 2011 Verksamhetsberättelse 2011 Inbjuder till 44:e årsmötet Måndag den 26 Mars 2012 Kl 19.00 Lokal: Malmfältens Folkhögskola Vi bjuder på fika Varmt välkomna! 2 DAGORDNING FÖR TORNETRÄSK FRITIDSFÖRENING 44:

Läs mer

Protokoll fört vid Ljustorps Hembygdsförenings Årsmöte den 16 mars 2014 kl. 18.00 i Ljustorps Hembygdsgård.

Protokoll fört vid Ljustorps Hembygdsförenings Årsmöte den 16 mars 2014 kl. 18.00 i Ljustorps Hembygdsgård. Protokoll fört vid Ljustorps Hembygdsförenings Årsmöte den 16 mars 2014 kl. 18.00 i Ljustorps Hembygdsgård. Mötesdeltagare: ca; 18 st. 1 Årsmötet öppnades. 2 Fastställdes att kallelsen till mötet gjorts

Läs mer

Protokoll fört vid KMBK:s Årsmöte 2013

Protokoll fört vid KMBK:s Årsmöte 2013 Protokoll fört vid KMBK:s Årsmöte 2013 Tid: Plats: Deltagare Tisdagen den 5 februari 2013 Kajutan, Kungsörs hamn 23 st. se sista sidan 1. Mötets öppnande Ordförande Rolf Nilsson hälsade alla varmt välkomna

Läs mer

Samtal med Hussein en lärare berättar:

Samtal med Hussein en lärare berättar: Samtal med Hussein en lärare berättar: Under en håltimme ser jag Hussein sitta och läsa Stjärnlösa nätter. Jag hälsar som vanligt och frågar om han tycker att boken är bra. Han ler och svarar ja. Jag frågar

Läs mer

Västra Medelpads brukshundklubb Styrelseprotokoll 110403

Västra Medelpads brukshundklubb Styrelseprotokoll 110403 VÄSTRA MEDELPADS BRUKSHUNDKLUBB Protokoll 1100403 Klubbstugan Västernäset Närvarande: Birgitta Forsberg, ordförande Susanne Almgren, sekreterare Ingela Jonsson, kassör Ove Wikström, ledamot Malin Savander,

Läs mer

Solberga Hålta Organisationsnummer Protokoll fört vid årsmöte den 27 januari 2017

Solberga Hålta Organisationsnummer Protokoll fört vid årsmöte den 27 januari 2017 Antal närvarande medlemmar: 55 1. Mötets öppnande Ordförande Gunnar Gustafsson hälsade alla välkomna och öppnade mötet. 2. Parentation Parentation genomfördes för våra avlidna medlemmar under året: Genadi

Läs mer

Stadgar för Folkdansringen i Örebro län

Stadgar för Folkdansringen i Örebro län Stadgar för Folkdansringen i Örebro län 1 ÄNDAMÅL Uppdaterad senast 25/11 2010 Folkdansringen i Örebro län, i fortsättningen kallad Distriktet, är en distriktsorganisation för alla åldrar, vars ändamål

Läs mer

HEMSLÖJDSBLADET Nr 2 Maj 2013

HEMSLÖJDSBLADET Nr 2 Maj 2013 HEMSLÖJDSBLADET Nr 2 Maj 2013 Ansvarig utgivare Birgítta Mauritzon STYRELSEN Telefon Ordförande Olle Laurell 532 552 74 Vice ordförande Else Eklöf 550 670 28 Sekreterare Birgitta Mauritzon 730 31 25 Vice

Läs mer

Ordföranden Ulla Magnusson hälsade välkommen och förklarade mötet öppnat. Till mötesordförande valdes Eric Magnusson och till sekreterare Margareta

Ordföranden Ulla Magnusson hälsade välkommen och förklarade mötet öppnat. Till mötesordförande valdes Eric Magnusson och till sekreterare Margareta Årsmöte 2014 Protokoll från årsmöte med Tyresö hembygdsförening torsdagen den 20 februari 2014 i Uddby gårdskafé. Närvarande: 51 medlemmar. 1. Mötet öppnas Ordföranden Ulla Magnusson hälsade välkommen

Läs mer

Medlemsbrev december 2013

Medlemsbrev december 2013 Sid 1 av 5 Medlemsbrev december 2013 JAZZSUFIERN Jan Allan En epikuré ger sin syn på livets goda. Jazzlegenden Jan Allan minns sitt femtiotal. Liggande hemma hittar Jan en mängd bilder han fotograferat

Läs mer

STYRELSEN. Ordförande Åke Lundvall 08-583 562 12

STYRELSEN. Ordförande Åke Lundvall 08-583 562 12 1 STYRELSEN Viggen Tele,mail Ordförande Åke Lundvall 08-583 562 12 Vice ordförande Åsa Lundvall 08-580 172 55 asa.lundvall@comhem.se Kassör & Lägeransvarig Katarina Ejergård 08-87 85 87 ninaejergard@hotmail.com

Läs mer

Tjörns Fotoklubb. Verksamhetsberättelse för 2017

Tjörns Fotoklubb. Verksamhetsberättelse för 2017 Tjörns Fotoklubb Verksamhetsberättelse för 2017 Under året har vi haft 56 betalande medlemmar, styrelsen har haft 6 protokollförda sammanträden förutom årsmötet. Styrelsen har haft följande sammansättning

Läs mer

LAMBARÖ FASTIGHETSÄGARFÖRENING LAMBARÖ BÅTSÄLLSKAP

LAMBARÖ FASTIGHETSÄGARFÖRENING LAMBARÖ BÅTSÄLLSKAP LAMBARÖ FASTIGHETSÄGARFÖRENING LAMBARÖ BÅTSÄLLSKAP PROTOKOLL fört vid Lambarö Fastighetsägarförening och Lambarö Båtsällskaps årsmöte den 22 juni 1997 på Lambarö Ångbåtsbrygga. 1 ÅRSMÖTETS ÖPPNANDE Ordförande

Läs mer

Styrelse 5 Föreningens angelägenheter handhas av styrelsen. Den ska verka för föreningens framåtskridande samt tillvarata medlemmarnas intressen.

Styrelse 5 Föreningens angelägenheter handhas av styrelsen. Den ska verka för föreningens framåtskridande samt tillvarata medlemmarnas intressen. Stadgar för Gransjöbodarnas snöskoterklubb Ändamål 1 Klubben är en ideell förening, vars uppgift skall vara att tillvarata medlemmarnas intressen i snöskoterfrågor, verka för en sund utveckling av snöskotertrafiken

Läs mer

Årsmöte 2015. Lokalavdelningen Norrköping/Söderköping

Årsmöte 2015. Lokalavdelningen Norrköping/Söderköping Årsmöte 2015 Lokalavdelningen Norrköping/Söderköping DAGORDNING 1. Val av mötesordförande, sekreterare och justerare för mötet 2. Godkännande av kallelsen 3. Godkännande av dagordningen 4. Styrelsens kassa-

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Båtsällskapet Karlslund 2015/2016

Verksamhetsberättelse för Båtsällskapet Karlslund 2015/2016 Verksamhetsberättelse för Båtsällskapet Karlslund 2015/2016 Styrelsen för Båtsällskapet Karlslund får avge följande berättelse för verksamhetsåret 1 september 2015 till 31 augusti 2016. Vid årsmötet den

Läs mer

Knallhattarna r.f. Korsholm Big Band 1735783-1

Knallhattarna r.f. Korsholm Big Band 1735783-1 Knallhattarna r.f. Korsholm Big Band 1735783-1 INLEDNING Styrelsen tackar orkesterns meddlemmar och orkestens ledare för det gågna året och för ett aktivt deltagande i verksamheten, både under övningar

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte med Vallens Byalag lördagen den 14 mars 2015 kl. 14.00 på Vallencia.

Protokoll fört vid årsmöte med Vallens Byalag lördagen den 14 mars 2015 kl. 14.00 på Vallencia. Protokoll fört vid årsmöte med Vallens Byalag lördagen den 14 mars 2015 kl. 14.00 på Vallencia. 10 närvarande. Ingegerd Granquist, Örian Gradin, Eva Berg, Sören Henriksson, Rune Alfredsson, Björn-Erik

Läs mer

På resande fot på Cuba och i Mexico

På resande fot på Cuba och i Mexico Sida 1 av 5 Välkommen till Willy o Ingers gästbok På resande fot på Cuba och i Mexico [Skriv nytt] - [Skapa ny gästbok] 72 personer har besökt gästboken som innehåller 17 meddelanden. Senaste meddelandet

Läs mer

NY ÄGARE PÅ CAMPINGEN SSK 80ÅR

NY ÄGARE PÅ CAMPINGEN SSK 80ÅR Årgång 9 Nr 9 December 2006 BILDER FRÅN HALLOWEEN BASTUN ÄR ÖPPEN BASAR PÅ SKOLAN JULMARKNAD I UR OCH SKUR INVIGNING AV SKOLAN 0-12ÅR NY ÄGARE PÅ CAMPINGEN SSK 80ÅR Sida 1 MANUSSTOPP DEN 20:E I VARJE MÅNAD

Läs mer

Protokoll 08/14 fört vid sammanträde med styrelsen för Neuroförbundet, Västra Götaland 2014-12-09 kl.10.15-12.15 Edsvägen 3B, Vänersborg.

Protokoll 08/14 fört vid sammanträde med styrelsen för Neuroförbundet, Västra Götaland 2014-12-09 kl.10.15-12.15 Edsvägen 3B, Vänersborg. Protokoll 08/14 fört vid sammanträde med styrelsen för Neuroförbundet, Västra Götaland 2014-12-09 kl.10.15-12.15 Edsvägen 3B, Vänersborg. Närvarande Jan Magnusson Ordförande Åsa Lewau Johansson Kassör

Läs mer

HEMSLÖJDSBLADET. Nr 2. Maj 2014

HEMSLÖJDSBLADET. Nr 2. Maj 2014 HEMSLÖJDSBLADET Nr 2 Maj 2014 Ansvarig utgivare Birgitta Mauritzon STYRELSEN Telefon Ordförande Olle Laurell 532 552 74 Kassör Bodil Gustafsson 711 50 15 Sekreterare Birgitta Mauritzon 730 31 25 Ledamot

Läs mer

Protokoll fört vid FSO:s interimsstyrelses möte i form av telefonmöte 081208

Protokoll fört vid FSO:s interimsstyrelses möte i form av telefonmöte 081208 Protokoll fört vid FSO:s interimsstyrelses möte i form av telefonmöte 081208 Deltagare: Sigbritt Bothin, Siv Bringetun, Susanne Rydén, Anna Strömstedt och Åsa Vidman. Dessutom deltog revisorerna Aina Gustavsson

Läs mer

Medlemsblad höst/vinter 2011

Medlemsblad höst/vinter 2011 Medlemsblad höst/vinter 2011 Välkommen till en höst och vinter med spännande aktiviteter och tävlingar! Ordföranden har ordet Hej! Jag heter Katharina Dahl och är ordförande i Gota Western Riders sedan

Läs mer

Informationsblad för BRF L21

Informationsblad för BRF L21 Informationsblad för BRF L21 Nr. 3 Oktober 2008 L 21 Infobladet Infobladet planeras att komma ut ca 3 gånger per år. Vi tar gärna emot tips och idéer från våra medlemmar om det är något som ni vill få

Läs mer

GÅRVIKS BADORTSFÖRENING

GÅRVIKS BADORTSFÖRENING GÅRVIKS BADORTSFÖRENING Protokoll Årsmöte Dag/Tid 2015-07-25 kl 11.00-12.15 Plats; Gula Villan 1 Mötets öppnande Föreningens ordförande Åsa Gustaf- Jansson hälsade alla hjärtligt välkomna och öppnade årsmötet

Läs mer

JUL FESTEN. -.c. Nummer 248 Årgång 42 December Utkommer varannan månad Ansv.utg. HEKBLKKNBS Hemsida: http//www.folkdansringen.

JUL FESTEN. -.c. Nummer 248 Årgång 42 December Utkommer varannan månad Ansv.utg. HEKBLKKNBS Hemsida: http//www.folkdansringen. Nummer 248 Årgång 42 December Utkommer varannan månad Ansv.utg. HEKBLKKNBS Hemsida: http//www.folkdansringen.se/hemgarden -.c JUL FESTEN. - Har folkdanslaget Sveriges bästa folkdansmusiker? Man ställer

Läs mer

Protokoll fört vid Askrike Segelsällskaps årsmöte den 29 januari 2009.

Protokoll fört vid Askrike Segelsällskaps årsmöte den 29 januari 2009. ASS 432. Protokoll fört vid Askrike Segelsällskaps årsmöte den 29 januari 2009. 1. Mötets öppnande och val av mötesordförande 2. Val av mötesordförande och sekreterare 3. Frågan om kallelse till mötet

Läs mer

Protokoll - Styrelsemöte nr 2, 2015

Protokoll - Styrelsemöte nr 2, 2015 Protokoll - Styrelsemöte nr 2, 2015 Tid: Torsdag 2015-03-19, kl. 18.00-20.40 Plats: Klacken, Bromsgatan 20 Deltog: Annica Jonsson Karppinen Aase Olsson Ulrika Hesselstål Kaisa Edvinsdotter Carina Björnfot

Läs mer

SPF Seniorerna Vikbolandet

SPF Seniorerna Vikbolandet SPF Seniorerna Vikbolandet Protokoll fört vid årsmötesförhandlingar den 21 februari 2018 kl. 14.00 i Östra Husby bygdegård Ordföranden Lars Andersson hälsade de drygt 130 närvarande medlemmarna välkomna

Läs mer

Protokoll fört vid halvårsmöte med Holje Folkdansgille den 14 september 2011 i Jämshögs Medborgarhus.

Protokoll fört vid halvårsmöte med Holje Folkdansgille den 14 september 2011 i Jämshögs Medborgarhus. 1/5 Protokoll fört vid halvårsmöte med Holje Folkdansgille den 14 september 2011 i Jämshögs Medborgarhus. 1 Mötet öppnas. Mötet öppnades av Johan Seger, som hälsade de närvarande välkomna. 2 Dagordningen.

Läs mer

2 Parentation Sekreteraren Viljo Koski framhöll att sex av distriktets medlemmar avlidit under verksamhetsåret.

2 Parentation Sekreteraren Viljo Koski framhöll att sex av distriktets medlemmar avlidit under verksamhetsåret. Kongressprotokoll Protokoll fört vid Västergötlands Schackförbunds kongress i Vårgårda lördagen den 27 mars 2010. Förhandlingarna startade kl. 11.00 Kongressen hölls på Vårgårda Värdshus i Vårgårda centrum.

Läs mer

Protokoll fört vid konstituerande sammanträde med SPF Solvändan den 5 februari 2015. Plats Eken, Färjestaden.

Protokoll fört vid konstituerande sammanträde med SPF Solvändan den 5 februari 2015. Plats Eken, Färjestaden. Protokoll fört vid konstituerande sammanträde med SPF Solvändan den 5 februari 2015. Plats Eken, Färjestaden. Närvarande: Ordf. Ingrid Johansson, Annika Bäckström, Gun-Britt Johansson, Astrid Nilsson,

Läs mer

VÄSTRA MEDELPADS BRUKSHUNDKLUBB 120812 Klubbstugan Västernäset

VÄSTRA MEDELPADS BRUKSHUNDKLUBB 120812 Klubbstugan Västernäset VÄSTRA MEDELPADS BRUKSHUNDKLUBB Protokoll 120812 Klubbstugan Västernäset Närvarande: Anmält förhinder: Marianne Hyllested, vice ordf., Susanne Almgren sekreterare, Ingela Jonsson kassör, Ove Wikström ledamot,

Läs mer

Närvarande Björn Falk Henry Lindblad Gunbritt Österlund Lars Pahlén Kurt-Elof Berglund Bengt Edholm

Närvarande Björn Falk Henry Lindblad Gunbritt Österlund Lars Pahlén Kurt-Elof Berglund Bengt Edholm Protokoll Distriktsstyrelsen Sammanträde 2008-3 ( 27-42) Tid och plats 2008-04-09 i Södertälje Närvarande Björn Falk Henry Lindblad Gunbritt Österlund Lars Pahlén Kurt-Elof Berglund Bengt Edholm 27 Sammanträdets

Läs mer