Svenska konståkningsförbundet Verksamhetsplan

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Svenska konståkningsförbundet Verksamhetsplan 2008-2010"

Transkript

1 Svenska konståkningsförbundet Verksamhetsplan (17)

2 Vår Vision: Vi ska brett stå..för att högt nå! 2(17)

3 Både bredd och elit Bredd- och elitverksamheten är ömsesidigt beroende av varandra. Elitåkarna fungerar som förebilder för många barn och ungdomar och de bidrar till att fler börjar träna konståkning. Samtidigt utgör de många aktiva åkarna basen för elitverksamheten. Utan många aktiva redan från skridskolan har vi inte underlag för en elitverksamhet. Därför satsar Svenska Konståkningsförbundet både på att utveckla breddverksamheten och på elitverksamheten. När det gäller breddverksamheten vill vi se svensk konståkning i alla former i alla delar av Sverige. Vi vill ha aktiva medlemmar i alla åldrar och med olika bakgrund. Konståkningen ska finnas överallt - i skolorna, i våra idrottshallar, på ute-isarna om vädret så tillåter och i nöjesparkerna. Våra elitåkare ska ha medaljkapacitet i internationella mästerskap och vi vill även se dem på de prispallarna i de internationella mästerskapen. Konståkningen ska ha en plats i samhällsdebatten! Konståkningen har tack vare VM 2008 äntligen tagit plats i press och media och den positionen ska vi behålla. Vi ska verka för att konståkningen är synlig i media och på så sätt öka förståelsen för vilka förutsättningar som krävs för att kunna bedriva såväl en elitsom breddverksamhet. Vi måste själva kunna se på konståkning i ett utifrån- och inperspektiv för att skapa ett intresse för vår idrott bland allmänheten. Vad menar vi med med vår vision? Alla åker konståkning Jo vi vill att människor med olika bakgrund från olika bostadsområden och med olika ekonomiska förutsättningar ska kunna ägna sig åt konståkning i olika former. Konståkning kan vara såväl rekreation som ett sätt att uttrycka sig. Vi vill att man ska kunna börja skridskoskola redan på dagis och att det ska finnas fler isar att tillgå utomhus vintertid, så att barn på ett spontant sätt kommer i kontakt med konståkningen. Genom att barn kommer i kontakt med konståkningen i sin vardag eller i sitt närområde vidgar man möjligheten till att värva nya aktiva till konståkningen. Konståkning hela livet Konståkning ska vara en idrott som man ska kunna utöva från det man är liten tills man är äldre. Vi ska behålla ungdomarna längre genom att utveckla sporten med t.ex. showtävlingar, isteater och aktiviteter som isotek. Här har vi ett gemensamt intresse med andra issporter och bör samverka med dem i gemensamma projekt. T.ex. värvar man tonårskillar som hoppar av bandyn och ishockeyn till isdans, paråkning, isteater eller showåkning tillsammans med de ungdomar som varit på väg bort från konståkningen. Vi har tagit nya djärva grepp där konståkning presenteras på nya sätt. Vi korsbefruktar konståkningen med andra sporter för att värva nya grupper av barn och ungdomar. Vad kan vi hämta från hip-hopen, streetdancen, free-stylen, halfpipe, skateboarden etc? 3(17)

4 Tidigare åkare kommer tillbaka till konståkningen igen när de blir äldre. De deltar i aktiviteter som isdans, power-skating eller liknande. Flera kommer tillbaka som ideella ledare eller utbildar sig till domare och specialister. Även här spelar uteisarna stor roll för möjligheten att arrangera aktiviteter för en bred och äldre skara. Redan idag finns det internationella tävlingar för veteraner på olika nivåer och åldrar. Genom en aktiv informationssatsning från vår sida kommer tidigare aktiva åkare tillbaka till konståkningen igen och deltar i veterantävlingar. Ishallarna utnyttjas fullt ut Om vi ska förverkliga en vision där fler ska åka skridskor kommer vi att behöva större tillgång till istid. Framför allt behöver vi utnyttja de resurser vi har på ett mer effektivt sätt. Här finns redan ett gediget arbete gjort inom Handslaget. Vi vet i vilka kommuner det saknas konståkningsklubbar och vi har en god överblick över hur landets ishallar utnyttjas. I alla hallar I ett längre perspektiv kan bristen på istid kanske lösas genom en vidareutveckling av den islösa skridskon, så att vi med tiden ska kunna göra det möjligt att åka skridskor i hallar utan is. Därav en vision där vi ska kunna utöva och se på konståkning i alla hallar. Vi vill se svenska åkare på internationella prispallar! Det är inte bara en vision vi är redan världsledande inom teamåkningen och den positionen ska vi behålla. Vi är på väg uppåt när det gäller singel och vi ska fortsätta på den vägen. Vi ska ha en kontinuitet i försörjningen av nya åkare på elitnivå genom att bygga på elitsatsningarna med yngre åkare. För att det ska bli möjligt måste tillgången på istider öka och vardagslivet bli mindre stressigt för elitåkarna. Visionen är att minst sju städer i Sverige ska ha skolor från årskurs 4 till 9 och där konståkning och dans läggs in i schemat. På så sätt utnyttjas ishallarna på dagtid samtidigt som åkarna får möjlighet till att kombinera sin elitsatsning, sina studier och sina sociala liv. För elitåkare på gymnasienivå är det möjligt att träna konståkning på dagtid fem dagar i veckan. Både i grundskolan o i gymnasiet ska möten ske med andra konstformer, så att åkarnas artistiska talanger utvecklas. 4(17)

5 Konståkning som underhållning Förutom att konståkning är en idrott har den ett stort underhållningsvärde. Genom att vara världsledande i arrangemang ska vi skapa möjligheter till upplevelser med åkare på internationell nivå. Genom att utveckla showåkningen ska vi erbjuda underhållning genom uppvisningar i offentliga miljöer som nöjes- och stadsparker. Vi ska initiera TVunderhållning med inslag av konståkning. Foto: Holiday on Ice Konståkning som yrke! Många åkare väljer att arbeta några år som professionella åkare i ishower för att sedan studera vidare på idrotts-, dans- eller annan högskola med anknytning till konståkningen som såväl idrott som konstart. 5(17)

6 SWOT- ANALYS Hur ser vår verksamhet ut i dagsläget? Vilka styrkor och svagheter har vi? Vad hotar vår verksamhet och vilka möjligheter har vi? I september 2006 gjorde styrelsen en SWOT-analys som sedan reviderades vid mötet med kansliets personal och distrikts- och kommittéordförandena i april Styrkor: Bra internationellt och nationellt kontaktnät Konståkningen har stort underhållningsvärde Bra personal på kansliet Hög kompetens (tränare (cirka 10 har gått svenska GIH, många tränare har liknande utländsk utbildning, tekniska funktionärer, tävlingsarrangör) Idrottsliga framgångar Bra organisatörer/ arrangörer Många ishallar Bred målgrupp/skridskotradition Ren idrott Mycket engagerade ideella ledare Kreativa Convention Vi finns i två världar den idrottsliga och den konstnärliga Svagheter: Långsiktigt ohållbar ekonomi (-1-1,5 mkr/år) Vi saknar sponsorer Bidragsberoende För få ideella ledare och tekniska funktionärer jämfört med behovet Personberoende kontaktnät Det är för många aktiva som försvinner för gott alldeles för tidigt Spretig bild/organisation ineffektivt arbetssätt där styrelsearbete/löpande verksamhet går i varandra Saknar konståkningscenter/ gymnasium/skolor För få istider/ för kort issäsong Vi saknar ett dokument med tydliga krav på ishallar Brist på tränare på elitnivå Flera föreningar styrs av föräldrar (=kortsiktigt) eller av tränarna Revirtänkande/brist på samarbete Brist på pojkar/tjejidrott Smal elit/sårbart Saknar bredd i form av samtliga grenar fördelade över hela landet Krävande sport (tidsmässigt, fysiskt och psykiskt) Dyrt att utöva Betraktas som barnidrott i vissa kretsar Bedömningssport Förslag på org. framtagen Haninge 2009! (Motion lagd av (m) i Gbgs KF) Pågår 6(17)

7 Möjligheter: Utveckla förbundets organisation Let s skate 2008 Idrottsliga framgångar Nya tränings- och tävlingsformer (stjärntävlingar, showtävlingar) Nya mästerskap VM 2008 Anställd personal Nya aktiviteter för att skapa intäkter Teamåkning olympisk gren Spontankonståkning (utanför ishallarna naturisar och utebanor) Islös skridsko Etablering av paråkning och isdans Fixstjärna Distriktssamarbete Internationellt samarbete Sponsorer Utökat LOK-stöd Invandrarbarn vill lära sig åka skridskor Föräldrar Hot: Allt svagare föreningsengagemang Ekonomiska nedskärningar (statsanslag och aktivitetsstöd kan minska) Ökande kostnader (istider t.ex.tävlingsresor, bedömningssystemet) Privatisering av ishallar Bristen på utveckling av det ideella ledarskapet Konkurrens från trendsporter Konkurrens från andra länder inom ISU (tävlingar) Utvecklingen av köpsport (gym, Friskis, yoga mm) Ändrade levnadsmönster försoffning och tidsbrist Bidragsberoende (ekonomisk utveckling inom ISU, RF SOK) Föräldrars minskande engagemang och tid Bristande acceptans för tidig specialisering Tveksamma bedömningar Tjejidrott på en arena där manliga normer gäller Föräldrar 7(17)

8 Målgrupper för SKF och distriktsförbunden: Vilka är vi till för? Vi är till för de aktiva konståkarna på alla nivåer. Vi har även aktiva ledare, tekniska funktionärer och tränare som är vår målgrupp, men det är de aktiva åkarna, som står i centrum för vår verksamhet. De är slutkunderna. Den primära målgruppen för vår verksamhet är de aktiva åkarna i alla åldrar och på alla nivåer! Det är de aktiva åkarna som är slutkunden för vår verksamhet även om det är föreningarna som är direkta medlemmar i Svenska Konståkningsförbundet. För närvarande är 123 föreningar anslutna till förbundet. Målgrupperna för verksamheten är emellertid fler och oerhört viktiga för verksamhetens fortsatta utveckling och därför har rekrytering och utbildning på flera nivåer av såväl ledare, tränare och tekniska funktionärer en central plats i förbundets verksamhet. Målgrupperna kan definieras enligt följande: De aktiva åkarna Föreningarna Ledarna Tränarna De tekniska funktionärerna Publiken Föräldrarna 8(17)

9 Intressenter Konståkning ska ta sin plats i samhället och det förutsätter en god kommunikation och samverkan med flera olika organisationer i samhället t.ex: Kommuner ledning Skola Publik/allmänhet Företag Media Föräldrar ISU SOK RF SISU Vårt syfte Vi skall aktivt utveckla svensk konståkning genom att: Stödja föreningar och åkare Popularisera konståkningen Ta till oss nya trender och initiera nya grepp i tiden Skapa en ekonomi som gör det möjligt att utveckla sporten Så vill vi uppfattas: Till de aktiva vill vi förmedla att konståkningen står för: Glädje Glöd Gemenskap En ren, dopingfri idrott! 9(17)

10 Till omvärlden vill vi förmedla att konståkningen står för: En tekniskt avancerad och fysiskt krävande idrott En artistisk idrott som berör alla sinnen Svenska Konståkningsförbundet ska uppfattas som: Stödjande Kompetent Öppet och kommunikativt 10(17)

11 Vår värdegrund: Svenska Konståkningsförbundets värdegrund baseras på den av Riksidrottsförbundets framtagna Idrotten vill. Våra målsättningar 1 Övergripande verksamhetsmål för elitverksamheten: Åkarna på elitnivå ska ha förutsättningar att ta medalj i stora mästerskap. Mål för singel- och paråkning 1.1 Mål för singelåkning dam och herr Nuläge Ansvar Vi har kapacitet 2013 Medalj på Elitkommittén Singel för EM-medalj EM och VM.. och Par OS 2010 topp 5 Vi har kapacitet för JVM-medalj 2009 En åkare topp 5 VM Mål för paråkning Vi ska vara representerade i paråkning på JVM 2012 Elitkommittén Singel och Par 1.3 Mål för isdans - - Elitkommittén Singel och Par 11(17)

12 Mål för teamåkningen senior och junior på elitnivå 1.4 Mål för Teamåkning - senior Nuläge Ansvar Guld på Team- Topp 5 för Elitkommittén Team VM 2009 och Sweden II år 2013 och Isdans topp 10 för Sweden II. 1.5 Teamåkning junior Medalj på Team WCCJ 2009 Guld på Team WCCJ och Topp 5 för lag 2 Elitkommittén Team och Isdans Mål för att vi ska ha förutsättningar att nå ovanstående mål Mål 1.6 Vi ska ha välutbildade tränare, tekniska funktionärer och ledare I varje distrikt ska vi ha tekniska funktionärer (domare, tekniska specialister, tekniska kontrollanter och dataoperatörer) med tillräckligt hög kompetens för att uppfylla våra mål för både elit- och breddverksamheten Våra tekniska funktionärer ska ligga i framkant internationellt sett, så att vi får Vi ska implementera alla nya regler för att kunna hålla tävlingar enligt ISU:s regelverk. Vi ska anpassa reglerna där så behövs för svenska förhållanden på olika tävlingsnivåer Vi ska utbilda och skapa förutsättningar för arrangörer att anordna tävlingar enligt gällande regler i alla distrikt. Ansvar Utbildningskommittén Kommittén för tekniska funktionärer Kommittén för tekniska funktionärer Regel- och tävlingskommittén Regel- och tävlingskommittén 12(17)

13 2 Övergripande verksamhetsmål för bredd- och utvecklingsverksamheten: Intresset för svensk konståkning ska öka, så att fler barn, ungdomar och vuxna ur alla samhällsgrupper kan börja och fortsätta träna. Bredden finansierar toppen, så vi bör planera för att bli självfinansierade i högre grad. 2.1 Konståkning ska bli en bredare idrott med singel, team- och paråkning, isdans, showskating och veteranåkning i hela Sverige 2.2 Alla kommuner med ishall ska ha konståkning 2.3 Andelen pojkar ska öka 2.4 Antalet aktiva ska öka 2.5 Medelåldern på de aktiva ska öka Nuläge Ansvarig Övergripande ansvar Bredd- och utvecklingskommittén 5 distrikt Alla distrikt Resp. SDF/(Breddoch Utvecklingskomm) Konståkning i alla kommuner med ishall. Resp. SDF/(Breddoch Utvecklingskomm) 5 % pojkar 25% Projektledare pojkprojektet/(breddoch Utvecklingskomm) +25% +100% Resp. SDF/(Breddoch Utvecklingskomm) + 1 år + 2 år Resp. SDF/(Breddoch Utvecklingskomm) 13(17)

14 3 Övergripande kommunikationsmål: Vi ska positionera konståkningen som en sport att räkna med och våra konståkare som seriösa idrottsmän. Konståkningen ska ta plats i samhällsdebatten. Under hösten 2007 fastställde styrelsen förbundets kommunikationsplan, där varje mål definierats tillsammans med nödvändiga aktiviteter för att nå målen. Nedanstående mål är ett utdrag ur kommunikationsplanen. För utförligare information hänvisas till kommunikationsplanen. 3.6 Vi ska få ISU:s uppdrag att arrangera stora mästerskap. Nuläge Ansvar Kommunikatör kansliet Kommunikatör kansliet i samverkan med SDF Kommunikatör kansliet Kommunikatör kansliet i samverkan med SDF 3.1 Vi ska förbättra den interna kommunikationen med hjälp av: Hemsidan Förbundet on line Möten med distrikt och föreningar Convention Utbildningar 3.2 Intresset för svensk konståkning ska öka i alla samhällsgrupper. Därför ska vi synliggöra konståkning i: Etablerad press och TV Internet Webb-TV Andra/nya TVkanaler 3.3 Vi ska förändra vuxnas attityder till konståkning med avseende på genus 3.4 De som kan påverka konståkningens villkor ska ha förståelse för vilka förutsättningar konståkarna behöver 3.5 SKF ska ha möjlighet att påverka bedöm ningssystemet och villkoren för deltag ande på internationella tävlingar. SKF Styrelse ordf. samt SKF:s representanter i internationella organ samt vid internationella tävlingar Styrelse/Arrangemangskommittén 14(17)

15 4 Övergripande ekonomiska mål Vi ska ha en ekonomi i balans som möjliggör att vi har resurser att satsa för att nå våra verksamhetsmål. Vi måste öka befintliga intäkter och skapa nya intäkter samtidigt som vi måste bli mer kostnadseffektiva genom att se över arbetsformer och befintliga avtal. Vi måste verka för att öka bidragen genom att bearbeta RF om LOK-stödet och i utredningen om de nya fördelningsnycklarna. Vi måste våga satsa i rätt tid och den rätta tiden är nu när vi gjort ett lyckat VM och har resurser att avsätta för att ha tid att jobba på ett mer affärsinriktat sätt. 4.1 Vi ska ha en ekonomi i balans. Läge om vi inte gör något 4.2 Intäkterna ska öka Nuläge 2008/ /20010 = År 1 Drift +/0 2009/2010-1,1 mkr -1,9 mkr 2010/2011 = År /2013 * Ansvar 0,1 mkr 1,5 mkr 2,5 mkr 5 mkr GS Resultat -1,0 mkr -0,35 mkr +1,1 mkr +3,5 mkr 4.3 Satsningar för att förverkliga målen +1,1 mkr +3,5 mkr Styrelsen GS 5 Övergripande personalmål De anställda ska uppfatta SKF som en seriös arbetsgivare 5.1 Alla anställda vet vilken roll de har i helheten 5.2 Alla anställda har förutsättningar att utföra sitt arbete 5.3 Den fysiska arbetsmiljön uppfattas som god 5.4 Den psykosociala arbetsmiljön uppfattas som god Nuläge Ansvar Styrelsen/ generalsekr Styrelsen/ generalsekr Styrelsen/ generalsekr Styrelsen/ generalsekr 15(17)

16 Organisation Svenska Konståkningsförbundet har en styrelse med ett övergripande ansvar för förbundets verksamhet. Kansliet är direkt underställd styrelsen och styrelsen beslutade vid sitt möte i april 2008 att anställa en generalsekreterare med uppgift att verkställa styrelsens beslut. Generalsekreteraren skall ha ekonomiskt ansvar och befogenheter att leda verksamheten med utgångspunkt från den verksamhetsplan som styrelsen tagit fram tillsammans med kommitté- och distriktsordförandena och med kansliets personal Svenska Konståkningsförbundet Kommittéer Kommittéer SKF:s Kansli leds av Generalsekreteraren Distriktsförbund Distriktsförbund Föreningar Föreningar Föreningar Föreningar Föreningar Föreningar Sektioner Sektioner Sektioner Sektioner. Förbundskansliet ska ansvara för följande funktioner: På styrelsens uppdrag ombesörja bevakning av Svenska Konståkningsförbundets intressen både internationellt och nationellt. Ledning och uppföljning av elitverksamheten Ledning och uppföljning av breddverksamheten genom Idrottslyftet Intern och extern kommunikation och marknadsföring Ansvar för sponsorsverksamheten Ekonomi Bistå kommittéerna med viss administration I följande kommittéer sker det ideella arbetet inom Svenska konståkningsförbundets kärnverksamhet: Elitkommittén för singel- och paråkning Elitkommittén för teamåkning och isdans Bredd- och utvecklingskommittén Utbildningskommittén Arrangemangskommittén Kommittén för tekniska funktionärer Regel- och tävlingskommittén Kommittéordförandena adjungeras till styrelsens möten vid behov. Den huvudsakliga verksamheten sker ute i föreningarna som i sin tur är organiserade i distrikt. Respektive distriktsordförande är länken mellan föreningarna och Svenska Konståkningsförbundet. Förbundet anordnar en distriktsordförandeträff minst en gång per år. 16(17)

17 Budget Inför kommande två säsonger har styrelsen antagit följande budget. Budget Utfall Budget Utfall Budget Budget INTÄKTER 06/07 06/07 07/08 07/08 08/09 09/10 Statsanslag Extra anslag: Internationellt stimulansbidrag Handslaget - Ny tävlingsform Handslaget/Idrottslyftet Föreningsavgifter Licenser Tävlingsavgifter/tävlingar Kursavgifter Försäljning ISU SOK Sponsorer/aktiviteter Convention Ränta/värdeökning Uttag VM-fonden Överskott arrangemang Överskott Show/showtävl Överskott förbundsläger 150 Övriga intäkter 67 Summa intäkter KOSTNADER Gemensamt Tävlingshantering/IJS Förbundsutv/Idrottslyftet Ny tävlingsform Inköp Funktionärer & Teknik Tekniska funktionärer team/singel Regel & tävlingskommittén Elitverksamhet Singel & Par - basverksamhet Singel & Par - toppsatsning Singel & Par - Ungdomslyftet SOK Team & Isdans - basverksamhet Team - extra VM/Universiad Team - extra satsning lag Information/Hemsida Arrangemang Convention SM-vecka Nordiska Utbildning och breddutveckling Utbildning Breddutveckling Stipendier & Prispengar Uppvaktningar Kongresskostnader Övrigt Summa kostnader Resultat (17)

Vision och Verksamhetsplan Svenska Konståkningsförbundet 1 (12)

Vision och Verksamhetsplan Svenska Konståkningsförbundet 1 (12) Vision och Verksamhetsplan 2010-2012 Svenska Konståkningsförbundet 1 (12) VISION Vi ska brett stå för att högt nå! VERKSAMHETSIDÉ Gemensam vision och målsättning Varje förening bedriver en verksamhet utifrån

Läs mer

Verksamhetsplan Svenska Konståkningsförbundet

Verksamhetsplan Svenska Konståkningsförbundet Verksamhetsplan 2012-2014 Svenska Konståkningsförbundet 1 (15) VISION Vi ska brett stå för att högt nå! VERKSAMHETSIDÉ Gemensam vision och målsättning Varje förening bedriver en verksamhet utifrån sina

Läs mer

Verksamhetsplan Svenska Konståkningsförbundet

Verksamhetsplan Svenska Konståkningsförbundet Verksamhetsplan 2014 2016 Svenska Konståkningsförbundet Innehåll 05 Vår vision 05 Vår verksamhetsidé 05 Våra mål 05 Vägen dit (strategi) 06 Vår värdegrund 09 Vår verksamhet 10 Styrkor & svagheter - Möjligheter

Läs mer

VERKSAMHETSINRIKTNING Svenska Konståkningsförbundet

VERKSAMHETSINRIKTNING Svenska Konståkningsförbundet VERKSAMHETSINRIKTNING 2016 2018 Svenska Konståkningsförbundet Innehåll 05 Vår vision 05 Vår verksamhetsidé 05 Våra mål 05 Vägen dit (strategi) 06 Vår värdegrund 08 Vår verksamhet 10 Styrkor & svagheter

Läs mer

Svensk rodd idrotten hela livet

Svensk rodd idrotten hela livet Svensk rodd idrotten hela livet Verksamhetsinriktning med strategiska mål för svensk rodd mot 2025 Svensk rodds vision dit vill vi Idrotten hela livet Innehåll Svensk rodds verksamhetsidé därför finns

Läs mer

Verksamhetsplan 2016/17. Lerums Konståkningsklubb

Verksamhetsplan 2016/17. Lerums Konståkningsklubb Verksamhetsplan 2016/17 Lerums Konståkningsklubb VISION Det som förenar oss som är medlemmar i Lerums Konståkningsklubb är att vi älskar konståkning. Vi fokuserar på: - medlemmarnas personliga utveckling

Läs mer

Det som förenar oss som är medlemmar i Lerums Konståkningsklubb är att vi älskar konståkning.

Det som förenar oss som är medlemmar i Lerums Konståkningsklubb är att vi älskar konståkning. VERKSAMHETSPLAN 2015/2016 VISION Det som förenar oss som är medlemmar i Lerums Konståkningsklubb är att vi älskar konståkning. Vi fokuserar på medlemmarnas personliga utveckling en god teamkänsla och vi

Läs mer

SVENSKA KONSTÅKNINGSFÖRBUNDETS ELITPROGRAM FÖR SINGEL, PAR & ISDANS Vision: Svensk konståkning strävar mot att bli bäst i världen.

SVENSKA KONSTÅKNINGSFÖRBUNDETS ELITPROGRAM FÖR SINGEL, PAR & ISDANS Vision: Svensk konståkning strävar mot att bli bäst i världen. SVENSKA KONSTÅKNINGSFÖRBUNDET 201707/ LA, AH SVENSKA KONSTÅKNINGSFÖRBUNDETS ELITPROGRAM FÖR SINGEL, PAR & ISDANS 2017-2018 Vision: Svensk konståkning strävar mot att bli bäst i världen. Långsiktiga mål:

Läs mer

IFK ÖSTERÅKERS KONSTÅKNINGSKLUBB

IFK ÖSTERÅKERS KONSTÅKNINGSKLUBB Verksamhetsplan 2018-2021 IFK ÖSTERÅKERS KONSTÅKNINGSKLUBB Bredd och elit tillsammans ska vi dit! VERKSAMHETSIDE Att åka konståkning i IFK Österåkers Konståkningsklubb (IFKÖKK) ska innebära glädje, vänskap

Läs mer

STRATEGI 2026 SAMTALSUNDERLAG TILLSAMMANS ÄR VI SKATE SWEDEN

STRATEGI 2026 SAMTALSUNDERLAG TILLSAMMANS ÄR VI SKATE SWEDEN STRATEGI 2026 SAMTALSUNDERLAG TILLSAMMANS ÄR VI SKATE SWEDEN SVENSK KONSTÅKNING Samtalsunderlag, Strategi 2026 Samtalsunderlag Vad betyder strategi 2026 för er? Svensk konståknings Strategi 2026 består

Läs mer

Det som förenar oss som är medlemmar i Lerums Konståkningsklubb är att vi älskar konståkning.

Det som förenar oss som är medlemmar i Lerums Konståkningsklubb är att vi älskar konståkning. VERKSAMHETSPLAN 2016/2017 VISION Det som förenar oss som är medlemmar i Lerums Konståkningsklubb är att vi älskar konståkning. Vi fokuserar på medlemmarnas personliga utveckling en god teamkänsla och vi

Läs mer

Svenska Konståkningsförbundets Specialidrottsdistriktsförbund (SDF)

Svenska Konståkningsförbundets Specialidrottsdistriktsförbund (SDF) Svenska Konståkningsförbundets Specialidrottsdistriktsförbund (SDF) Uppdragsbeskrivning för Specialidrottsdistriktsförbund (SDF) inom Svenska Konståkningsförbundet (SKF) SPECIALIDROTTSDISTRIKTSFÖRBUNDETS

Läs mer

SVENSKA KONSTÅKNINGSFÖRBUNDETS ELITPROGRAM FÖR SINGEL, PAR & ISDANS 2014-2015

SVENSKA KONSTÅKNINGSFÖRBUNDETS ELITPROGRAM FÖR SINGEL, PAR & ISDANS 2014-2015 SVENSKA KONSTÅKNINGSFÖRBUNDET 201406/LS SVENSKA KONSTÅKNINGSFÖRBUNDETS ELITPROGRAM FÖR SINGEL, PAR & ISDANS 2014-2015 Vision: Svenska Konståkningsförbundets vision med elitverksamheten är att bli en ledande

Läs mer

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan 2015/2016 VÄSTERGÖTLANDS SKIDFÖRBUNDS sättningar och verksamhetsinriktningar för Styrelsen och Kommittéerna 2015-2016 Styrelsen Grunden för

Läs mer

Det som förenar oss som är medlemmar i Lerums Konståkningsklubb är att vi älskar konståkning.

Det som förenar oss som är medlemmar i Lerums Konståkningsklubb är att vi älskar konståkning. VERKSAMHETSPLAN 2014/2015 VISION Det som förenar oss som är medlemmar i Lerums Konståkningsklubb är att vi älskar konståkning. Vi fokuserar på medlemmarnas personliga utveckling en god teamkänsla och vi

Läs mer

tillsammans ska vi dit!

tillsammans ska vi dit! Verksamhetsplan 2015-2020 IFK ÖSTERÅKERS KONSTÅKNINGSKLUBB Bredd och elit tillsammans ska vi dit VERKSAMHETSIDE Att åka konståkning i IFK Österåkers Konståkningsklubb (IFKÖKK) ska innebära glädje, vänskap

Läs mer

STRATEGI 2026 TILLSAMMANS ÄR VI SKATE SWEDEN

STRATEGI 2026 TILLSAMMANS ÄR VI SKATE SWEDEN STRATEGI 2026 TILLSAMMANS ÄR VI SKATE SWEDEN SVENSK KONSTÅKNING Strategi 2026 Vision - Verksamhetsidé - Värdegrund Vision synligare, starkare, stoltare Vi ska ta en tydligare plats på den svenska idrottsarenan

Läs mer

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan 2017/2018 VÄSTERGÖTLANDS SKIDFÖRBUNDS sättningar och verksamhetsinriktningar för Styrelsen och Kommittéerna 2017-2018 Styrelsen Grunden för

Läs mer

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan 2016/2017 VÄSTERGÖTLANDS SKIDFÖRBUNDS sättningar och verksamhetsinriktningar för Styrelsen och Kommittéerna 2016-2017 Styrelsen Grunden för

Läs mer

SVENSKA KONSTÅKNINGSFÖRBUNDETS ELITPROGRAM FÖR SYNKRONISERAD KONSTÅKNING 2014-2015

SVENSKA KONSTÅKNINGSFÖRBUNDETS ELITPROGRAM FÖR SYNKRONISERAD KONSTÅKNING 2014-2015 SVENSKA KONSTÅKNINGSFÖRBUNDET 2014-05 SVENSKA KONSTÅKNINGSFÖRBUNDETS ELITPROGRAM FÖR SYNKRONISERAD KONSTÅKNING 2014-2015 Vision: Svenska Konståkningsförbundets vision med elitverksamheten är att vara en

Läs mer

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan 2012/2013 VÄSTERGÖTLANDS SKIDFÖRBUNDS sättningar och verksamhetsinriktningar för Styrelsen och Kommittéerna 2012-2013 Styrelsen Grunden för

Läs mer

KONSTÅKNINGEN VILL 2014 2016 Konståkningens verksamhetsidé och riktlinjer Antagen vid Förbundets Årsmöte 20 september 2014

KONSTÅKNINGEN VILL 2014 2016 Konståkningens verksamhetsidé och riktlinjer Antagen vid Förbundets Årsmöte 20 september 2014 KONSTÅKNINGEN VILL 2014 2016 Konståkningens verksamhetsidé och riktlinjer Antagen vid Förbundets Årsmöte 20 september 2014 1 Innehåll 4 SVENSK KONSTÅKNING FRAMGÅNGSRIK IDROTT 5 VERKSAMHETSIDÉ 6 VÄRDEGRUND

Läs mer

Skånes Brottningsförbunds organisations- och arbetsplan

Skånes Brottningsförbunds organisations- och arbetsplan Skånes Brottningsförbunds organisations- och arbetsplan Styrelsen Verksamhetsidén Skånes Brottningsförbunds styrelse och kommittéer vill på alla nivåer bedriva brottningens idé så att den utvecklar människor

Läs mer

SVENSKA KONSTÅKNINGSFÖRBUNDETS ELITPROGRAM FÖR SINGEL, PAR & ISDANS

SVENSKA KONSTÅKNINGSFÖRBUNDETS ELITPROGRAM FÖR SINGEL, PAR & ISDANS SVENSKA KONSTÅKNINGSFÖRBUNDET 201608/ LA SVENSKA KONSTÅKNINGSFÖRBUNDETS ELITPROGRAM FÖR SINGEL, PAR & ISDANS 2016-2016 Vision: Svensk konståkning stävar mot att bli bäst i världen. Långsiktiga mål: Ta

Läs mer

SSF:s styrelse har startat upp ett arbete med att utveckla en framtida strategi för svensk segling och SSF.

SSF:s styrelse har startat upp ett arbete med att utveckla en framtida strategi för svensk segling och SSF. Måldokument 2014 Innehåll Framtidens strategi Fokusområden Huvudmålsättningar och Huvudstrategier Områden - Delmål och Delstrategier Process Framtidens strategi SSF:s styrelse har startat upp ett arbete

Läs mer

SVENSKA KONSTÅKNINGSFÖRBUNDETS ELITPROGRAM FÖR SINGEL, PAR & ISDANS 2014-2015

SVENSKA KONSTÅKNINGSFÖRBUNDETS ELITPROGRAM FÖR SINGEL, PAR & ISDANS 2014-2015 SVENSKA KONSTÅKNINGSFÖRBUNDET 201409/LS SVENSKA KONSTÅKNINGSFÖRBUNDETS ELITPROGRAM FÖR SINGEL, PAR & ISDANS 2014-2015 Vision: Svenska Konståkningsförbundets vision med elitverksamheten är att bli en ledande

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2018

VERKSAMHETSPLAN 2018 VERKSAMHETSPLAN 2018 PISTOLSEKTIONEN Svenskt pistolskytte mot världsklass 2020 Svenska Skyttesportförbundet Swedish Shooting Sport Federation www.skyttesport.se Pistolsektionens verksamhetsplan 2018 -

Läs mer

STRATEGISKA ARBETE MOT 2025

STRATEGISKA ARBETE MOT 2025 SVENSK SIMIDROTTS STRATEGISKA ARBETE MOT 2025 1 SVENSK SIMIDROTTS STRATEGISKA ARBETE MOT 2025 2 SVENSK SIMIDROTTS STRATEGISKA ARBETE MOT 2025 INNEHÅLL 3 INLEDNING 4 BÖRJA MED EN NULÄGESANALYS 6 SÄTT DET

Läs mer

FOTBOLLENS RÅDSLAG. 4 oktober i Norrköping

FOTBOLLENS RÅDSLAG. 4 oktober i Norrköping FOTBOLLENS RÅDSLAG 4 oktober i Norrköping Vision Fotboll Nationalsporten För alla överallt Verksamhetsidé Svensk fotboll består av tre olika idrotter: Fotboll, Futsal och Beach soccer. Svensk fotboll ska

Läs mer

Värdegrund. Verksamhetsidé. Vision. Vad är era tankar kring Svensk fotbolls vision, verksamhetsidé och värdegrund?

Värdegrund. Verksamhetsidé. Vision. Vad är era tankar kring Svensk fotbolls vision, verksamhetsidé och värdegrund? Vision Fotboll Nationalsporten För alla överallt Verksamhetsidé Svensk fotboll består av tre olika idrotter: Fotboll, Futsal och Beach soccer. Svensk fotboll ska verka för att alla ska få chansen att delta

Läs mer

Mål och inriktning. Version 3.0, uppdaterad

Mål och inriktning. Version 3.0, uppdaterad Mål och inriktning Vår huvudmålsättning är att erbjuda kvalificerad träning, där alla har möjlighet att utvecklas i sin egen takt och efter sina egna mål, från nybörjare i skridskoskolan till tävlingsåkare

Läs mer

Måldokument ANTAGET VID FÖRBUNDSMÖTET

Måldokument ANTAGET VID FÖRBUNDSMÖTET S v e n s k b o r d t e n n i s dokument 2017-2022 ANTAGET VID FÖRBUNDSMÖTET 2017-04-09 Verksamhetsidé Bordtennis ska vara lättillgängligt och vi ska erbjuda alla möjligheten att utöva och verka inom bordtennisen

Läs mer

Avslutningsvis i dokumentet finns verksamhetsplanen för 2016 inklusive budget. Där efter preliminära mål för 2017 och en preliminär budget.

Avslutningsvis i dokumentet finns verksamhetsplanen för 2016 inklusive budget. Där efter preliminära mål för 2017 och en preliminär budget. Introduktion Detta dokument syftar till att ge en samlad bild av vad Täby Sim vill och gör. Beskrivningen tar sin utgångpunkt i ett utdrag ur stadgarna som beskriver föreningens ändamål, där efter specificeras

Läs mer

SVENSKA KONSTÅKNINGSFÖRBUNDETS ELITPROGRAM FÖR SINGEL, PAR & ISDANS

SVENSKA KONSTÅKNINGSFÖRBUNDETS ELITPROGRAM FÖR SINGEL, PAR & ISDANS SVENSKA KONSTÅKNINGSFÖRBUNDET 201506/LA, AH SVENSKA KONSTÅKNINGSFÖRBUNDETS ELITPROGRAM FÖR SINGEL, PAR & ISDANS 2015-2016 Vision: Att bli en ledande nation inom internationell konståkning. Långsiktiga

Läs mer

KONSTÅKNINGEN VILL 2013-2014 Konståkningens verksamhetsidé och riktlinjer Antagen på Förbundsstyrelsemötet 20 april 2013

KONSTÅKNINGEN VILL 2013-2014 Konståkningens verksamhetsidé och riktlinjer Antagen på Förbundsstyrelsemötet 20 april 2013 KONSTÅKNINGEN VILL 2013-2014 Konståkningens verksamhetsidé och riktlinjer Antagen på Förbundsstyrelsemötet 20 april 2013 1 Innehåll 4 SVENSK KONSTÅKNING FRAMGÅNGSRIK IDROTT 5 VERKSAMHETSIDÉ 6 VÄRDEGRUND

Läs mer

UTBILDNINGSPLAN TEKNISKA FUNKTIONÄRER

UTBILDNINGSPLAN TEKNISKA FUNKTIONÄRER UTBILDNINGSPLAN TEKNISKA FUNKTIONÄRER Tekniska Kommittén augusti 2014/EB/KM/HE Domarkurser singel och par Steg 1 SDF (regional kurs) Fyllda 15 år Helst vara f.d. aktiv åkare, gärna fungerat som bedömare

Läs mer

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan 2009/2010 VÄSTERGÖTLANDS SKIDFÖRBUNDS sättningar och verksamhetsinriktningar för Styrelsen och Kommittéerna 2009-2010 Styrelsen Grunden för

Läs mer

Verksamhetsinriktning 2016 för Svensk Bowling

Verksamhetsinriktning 2016 för Svensk Bowling Verksamhetsinriktning 2016 för Svensk Bowling Verksamhetsidé Vision Bowlingsporten ska vara framgångsrik, kul, socialt engagerande och tillgänglig för alla. Bowling en sport för alla En idrott alla kan

Läs mer

Måldokument Svenska Styrkelyftförbundet 2014-2018

Måldokument Svenska Styrkelyftförbundet 2014-2018 Måldokument Svenska Styrkelyftförbundet 2014-2018 VISION Svensk styrkelyft - Idrotten som lyfter Svensk Styrkelyft ska sträva mot att utveckla alla individer på alla nivåer. Vi ska arbeta för att utveckla

Läs mer

Det som förenar oss som är medlemmar i Lerums Konståkningsklubb är att vi älskar konståkning.

Det som förenar oss som är medlemmar i Lerums Konståkningsklubb är att vi älskar konståkning. VERKSAMHETSPLAN 2017/2018 VISION Det som förenar oss som är medlemmar i Lerums Konståkningsklubb är att vi älskar konståkning. Vi fokuserar på medlemmarnas personliga utveckling en god teamkänsla och vi

Läs mer

KONSTÅKNINGEN VILL Konståkningens verksamhetsidé och riktlinjer

KONSTÅKNINGEN VILL Konståkningens verksamhetsidé och riktlinjer KONSTÅKNINGEN VILL Konståkningens verksamhetsidé och riktlinjer Antagen vid förbundsmötet 2014, reviderad i enlighet med beslut fattade vid förbundsmötet 2018 1 Innehåll 3 SVENSK KONSTÅKNING - FRAMGÅNGSRIK

Läs mer

SVENSKA KONSTÅKNINGSFÖRBUNDETS ELITPROGRAM FÖR SINGEL- OCH PARÅKARE

SVENSKA KONSTÅKNINGSFÖRBUNDETS ELITPROGRAM FÖR SINGEL- OCH PARÅKARE SVENSKA KONSTÅKNINGSFÖRBUNDET 201306 SVENSKA KONSTÅKNINGSFÖRBUNDETS ELITPROGRAM FÖR SINGEL- OCH PARÅKARE 2013-2014 Vision: Svenska Konståkningsförbundets vision med elitverksamheten är att bli en ledande

Läs mer

Strategi för att uppnå Junior & Elitverksamhetens vision och mål.

Strategi för att uppnå Junior & Elitverksamhetens vision och mål. Innehåll Verksamhetsplan Junior- och Elitverksamheten vid Sölvesborgs GK...3 Vision...3 Målsättning t o m 2015...3 Strategi för att uppnå Junior & Elitverksamhetens vision och mål....3 Värdegrund...4 Handlingsplan

Läs mer

TÄBY SIM VILL OCH GÖR inkl. BUDGET 2019

TÄBY SIM VILL OCH GÖR inkl. BUDGET 2019 TÄBY SIM VILL OCH GÖR 2019 inkl. BUDGET 2019 1 Introduktion Detta dokument syftar till att ge en samlad bild av vad Täby Sim vill och gör. Beskrivningen tar sin utgångpunkt i ett utdrag ur stadgarna som

Läs mer

TRÄNARUPPDRAG FÖR ORDINARIE TRÄNARE I LERUMS KONSTÅKNINGSKLUBB

TRÄNARUPPDRAG FÖR ORDINARIE TRÄNARE I LERUMS KONSTÅKNINGSKLUBB UPPDRAG BESLUTAD AV STYRELSEN TRÄNARUPPDRAG FÖR ORDINARIE TRÄNARE I LERUMS KONSTÅKNINGSKLUBB Publicerad lerumskk.se/verksamhet Beslutsdatum 2018-05-27 Giltighetstid Tillsvidare TRÄNARUPPDRAGET FÖR ORDINARIE

Läs mer

ELITVERKSAMHET MED UTTAGNINGSKRITERIER FÖR SYNKRONISERAD KONSTÅKNING

ELITVERKSAMHET MED UTTAGNINGSKRITERIER FÖR SYNKRONISERAD KONSTÅKNING SVENSKA KONSTÅKNINGSFÖRBUNDET 2018-08 ELITVERKSAMHET MED UTTAGNINGSKRITERIER FÖR SYNKRONISERAD KONSTÅKNING 2018-2019 Vision: Svenska Konståkningsförbundets vision med elitverksamheten är att vara en världsledande

Läs mer

Vi vill att ni svarar på samtliga frågor om det inte anges att det är valfritt att svara.

Vi vill att ni svarar på samtliga frågor om det inte anges att det är valfritt att svara. ANSÖKAN ELITLICENS Svenska Konståkningsförbundet har beslutat att införa en Elitlicens för landets konståkningsföreningar. Elitlicensen är ett viktigt steg i förbundets utveckling och är ett mycket bra

Läs mer

STRATEGI FÖR UPPLÄNDSK FOTBOLL

STRATEGI FÖR UPPLÄNDSK FOTBOLL STRATEGI FÖR UPPLÄNDSK FOTBOLL 2019 2023 Strategi för uppländsk fotboll 2019 2023 Vision : Fotboll Nationalsporten För alla överallt Verksamhetsområden: Fotbollsutveckling Föreningsutveckling Förbundsutveckling

Läs mer

Svenska Rugbyförbundet Strategisk plan Rugby - en sport för alla

Svenska Rugbyförbundet Strategisk plan Rugby - en sport för alla Svenska Rugbyförbundet Strategisk plan 2014 2020 Rugby - en sport för alla Ordförande har ordet För att ta svensk rugby till nästa nivå förtjänar rugbyförbundets verksamheter en strategisk plan där vi

Läs mer

Svensk Dövidrotts prioriterade verksamhetsområden 6 Utbildning 6 Breddidrott 7 Elitidrott 8 Information och marknadsföring 9 Internationellt arbete 10

Svensk Dövidrotts prioriterade verksamhetsområden 6 Utbildning 6 Breddidrott 7 Elitidrott 8 Information och marknadsföring 9 Internationellt arbete 10 Innehåll 2 Inledning 3 Riksidrottsförbundets verksamhetsidé Riksidrottsförbundets värdegrund och vision Svensk Dövidrotts verksamhetsidé 4 Svensk Dövidrotts vision Ändamål i Svenska Dövidrottsförbundets

Läs mer

Vision. Verksamhetsidé och värdegrund. Gemensamma mål och hur vi når dem.

Vision. Verksamhetsidé och värdegrund. Gemensamma mål och hur vi når dem. Vision. Verksamhetsidé och värdegrund. Gemensamma mål och hur vi når dem. Verksamhetsidé för Svensk Triathlon Svensk Triathlon erbjuder en aktiv livsstil genom varierande träning och utmanande tävlingar

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2017

VERKSAMHETSPLAN 2017 VERKSAMHETSPLAN 2017 PISTOLSEKTIONEN Svenskt pistolskytte mot världsklass 2020 Svenska Skyttesportförbundet Swedish Shooting Sport Federation www.skyttesport.se Pistolsektionens verksamhetsplan 2017 -

Läs mer

Svenska Brottningsförbundet

Svenska Brottningsförbundet Svenska Brottningsförbundet Innehållsförteckning Riksidrottsförbundets strategidokument, antagna maj 2015 SBF:s utvecklingsplan SBF - centralt Utveckling Marknad och kommunikation Tävling Elit Riksidrottsförbundets

Läs mer

DET HÄR ÄR SVENSKA SKRIDSKOFÖRBUNDET

DET HÄR ÄR SVENSKA SKRIDSKOFÖRBUNDET Svenska Skridskoförbundet är en organisation som idag (130911) har omkring 80 anslutna föreningar som tillsammans har omkring 20 000 medlemmar. Förbundet bildades 1904 och är idag en av 69 idrotter i Riksidrottsförbundet.

Läs mer

KONSTÅKNINGEN VILL Konståkningens verksamhetsidé och riktlinjer

KONSTÅKNINGEN VILL Konståkningens verksamhetsidé och riktlinjer KONSTÅKNINGEN VILL Konståkningens verksamhetsidé och riktlinjer Antagen vid förbundets årsmöte 2014, reviderad av förbundsstyrelsen i maj 2017 1 Innehåll 3 SVENSK KONSTÅKNING - FRAMGÅNGSRIK IDROTT 4 VERKSAMHETSIDÉ

Läs mer

Strategi Värdegrund, Vision & mål

Strategi Värdegrund, Vision & mål Strategi 2025. Värdegrund, Vision & mål sammanfattning STRATEGI 2025. därför Svensk Basket vill bli bättre och samla sig kring en ny strategi. Den tidigare strategin fastställdes 2014 och sträcker sig

Läs mer

STRATEGI sammanfattning. därför Svensk Basket vill bli bättre och samla sig. HUR SBBF:s styrelse och kansli har under hösten

STRATEGI sammanfattning. därför Svensk Basket vill bli bättre och samla sig. HUR SBBF:s styrelse och kansli har under hösten Strategi 2025. sammanfattning STRATEGI 2025. därför Svensk Basket vill bli bättre och samla sig kring en ny strategi. Den tidigare strategin fastställdes 2014 och stäcker sig till 2020. Riksidrottsförbundet

Läs mer

Verksamhetsinriktning

Verksamhetsinriktning Verksamhetsinriktning 2018 Innehåll 03 Verksamhetsinriktning med ekonomiska planer för RF och SISU Idrottsutbildarna 04 Idrottsrörelsens mål 2025 06 RF:s, DF:s och SISU:s uppdrag 08 Utvecklingsresor mot

Läs mer

Bollnäs Konståkningsklubb Verksamhetsberättelse 2013-2014. Verksamhetsplan 2014-2015

Bollnäs Konståkningsklubb Verksamhetsberättelse 2013-2014. Verksamhetsplan 2014-2015 Bollnäs Konståkningsklubb Verksamhetsberättelse 2013-2014 Verksamhetsplan 2014-2015 Budget 2014-2015 Föreningsverksamhet Styrelsen har haft 13 protokollförda styrelsemöten inklusive årsmötet. Styrelsen

Läs mer

Verksamhetsplan Karlskrona Allmänna Skridskoklubb säsongen

Verksamhetsplan Karlskrona Allmänna Skridskoklubb säsongen Verksamhetsplan Karlskrona Allmänna Skridskoklubb säsongen 2016-2017 Skridskoskolan Skridskoskolan är till för de som vill lära sig åka skridskor bra från grunden. Pojkar är lika välkomna som flickor.

Läs mer

UPPLANDS FOTBOLLFÖRBUNDS STRATEGISKA MÅL VERKSAMHETSPLAN BUDGET 2017

UPPLANDS FOTBOLLFÖRBUNDS STRATEGISKA MÅL VERKSAMHETSPLAN BUDGET 2017 UPPLANDS FOTBOLLFÖRBUNDS STRATEGISKA MÅL 2017 2018 VERKSAMHETSPLAN BUDGET 2017 1 Mål- och strategi 2017 2018 för uppländsk fotboll VISION Fotboll för alla, i en trygg och utvecklande miljö. VERKSAMHETSIDÉ

Läs mer

SVENSKA CASTINGFÖRBUNDET HANDLINGSPLAN

SVENSKA CASTINGFÖRBUNDET HANDLINGSPLAN HANDLINGSPLAN 2011 INLEDNING Vid 2010 års förbundsmöte fick styrelsen i uppdrag att se över castingsportens organisation och arbeta för en förändring. Med anledning av det då stundande världsmästerskapet

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN OCH BUDGET UPPLANDS INNEBANDYFÖRBUND 2016/17

VERKSAMHETSPLAN OCH BUDGET UPPLANDS INNEBANDYFÖRBUND 2016/17 VERKSAMHETSPLAN OCH BUDGET UPPLANDS INNEBANDYFÖRBUND 2016/17 Så många som möjligt så länge som möjligt Vision: Upplands Innebandyförbund skall vara ett av de ledande distrikten inom innebandyrörelsen.

Läs mer

Svensk orientering världens bästa för alla hela livet

Svensk orientering världens bästa för alla hela livet Sida 1 12 Svensk orientering världens bästa för alla hela livet Mål det här ska vi uppnå (2025) Världens bästa landslag Flera och mera minst en procent av Sveriges befolkning är medlemmar i en orienteringsförening

Läs mer

TÄBY SIM VILL OCH GÖR 2017

TÄBY SIM VILL OCH GÖR 2017 TÄBY SIM VILL OCH GÖR 2017 inkl. BUDGET 2017 Täby Sim Vill och Gör 2017 1 Introduktion Detta dokument syftar till att ge en samlad bild av vad Täby Sim vill och gör. Beskrivningen tar sin utgångpunkt i

Läs mer

Blekinge Simförbund. Verksamhetsplan 2011

Blekinge Simförbund. Verksamhetsplan 2011 Blekinge Simförbund Verksamhetsplan 2011 1. BLEKINGE SIMFÖRBUNDS UPPDRAG... 2 2. BLEKINGE SIMFÖRBUNDS VERKSAMHETSIDÉ... 2 3. SIMIDROTTENS KÄRNA... 2 4. SIMIDROTTENS UTÖVARE... 3 5. BLEKINGE SIMFÖRBUNDS

Läs mer

Marknads- och kommunikationsplan 2015 2016 innefattande även Intern information. Version 1

Marknads- och kommunikationsplan 2015 2016 innefattande även Intern information. Version 1 Marknads- och kommunikationsplan 2015 2016 innefattande även Intern information Version 1 Svenska Bowlingförbundet Lars Andersson & Annelie Elnerud Hur känns det nu? Många måste hjälpa till!!! Inriktning

Läs mer

Välkommen till Utvecklingsträff

Välkommen till Utvecklingsträff Välkommen till Utvecklingsträff Syfte och mål Syfte Få höra vad som är på gång inom Svensk Cricket, var med och påverka och få chans att utveckla er förening för framtiden Mål Att skapa en gemensam utgångspunkt

Läs mer

ÄNDRAD INRIKTNING FÖR SVENSK VATTENPOLO

ÄNDRAD INRIKTNING FÖR SVENSK VATTENPOLO ÄNDRAD INRIKTNING FÖR SVENSK VATTENPOLO Syfte Att åter göra vattenpolo till en etablerad idrott i Sverige genom att flytta fokus och resurser från landslagsverksamhet till breddutveckling. Bakgrund och

Läs mer

IDROTTS LYFTET. Svenska Dragkampförbudets utvecklingsplan för idrottslyftet år 1-4. År ett 2007-0701- 2008-06-30

IDROTTS LYFTET. Svenska Dragkampförbudets utvecklingsplan för idrottslyftet år 1-4. År ett 2007-0701- 2008-06-30 IDROTTS LYFTET Svenska Dragkampförbudets utvecklingsplan för idrottslyftet år 1-4 År ett 2007-0701- 2008-06-30 Svenska Dragkampförbundet vill bli ett tydligt förbund Inriktning på idrottslyftet Öppna dörrarna

Läs mer

Hammarby IF DFF. En förening som satsar både på Topp & Bredd

Hammarby IF DFF. En förening som satsar både på Topp & Bredd Hammarby IF DFF En förening som satsar både på Topp & Bredd Innehållsförteckning - Historik och Fakta - Organisation - Bredd & Elit - Spelar, ledar - och föräldraroller - Fotbollsstegen - Ekonomi - Marknad

Läs mer

Verksamhetsinriktning för Svensk Bowling

Verksamhetsinriktning för Svensk Bowling Verksamhetsinriktning 2008-2010 för Svensk Bowling Innehåll s. 03 Ny vision Vad betyder visionen? s. 04 Målen 2008-2010 s. 05 Verksamhetsinriktning 2008-2010 s. 06 VI 1; Sporten s. 07 VI 2; Rekrytering

Läs mer

Målsättning för Gefle GymnastikFörening

Målsättning för Gefle GymnastikFörening 140106 Målsättning för Gefle GymnastikFörening Vi är och ska förbli ledande på barn- och ungdomsgymnastik. Det är nyckeln till fortsatta framgångar inom föreningen under kommande decennier. Vi har också

Läs mer

Policy för tävlingar samt för planering och genomförande av föreningens läger

Policy för tävlingar samt för planering och genomförande av föreningens läger Policy för tävlingar samt för planering och genomförande av föreningens läger Reviderad av styrelsen april 2017 Tävlingar En del av friidrotten är att tävla; att mäta sig mot andra och framförallt mot

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN Svenska Cheerleadingförbundet

VERKSAMHETSPLAN Svenska Cheerleadingförbundet VERKSAMHETSPLAN Svenska Cheerleadingförbundet -2015 Innehåll Svenska Cheerleadingförbundet -2015... 2 Mission... 2 Vision... 2 Organisation... 2 Kommittéer och utskott... 2 Mästerskap och tävlingar...

Läs mer

SKURU IK HANDBOLL. Verksamhetsplan och budget

SKURU IK HANDBOLL. Verksamhetsplan och budget SKURU IK HANDBOLL Verksamhetsplan och budget 2019-2020 VERKSAMHETSPLAN SKURU IK HANDBOLL 2019-2020 2 Verksamhetsidé 2 Värdegrund 2 Vision 2 Mål för styrelsens arbete 3 Organisation 3 Ekonomi 3 Styrelse

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN FÖR MOTALA AIF OL 2014

VERKSAMHETSPLAN FÖR MOTALA AIF OL 2014 VERKSAMHETSPLAN FÖR MOTALA AIF OL 2014 Motala AIF Orienteringslag 1 2014-02-19 MOTALA AIF ORIENTERINGSLAG Långsiktig verksamhetsidé och mål antagna i våra stadgar: Idrottens idé och inriktning Idrott är

Läs mer

Täby Sim Vill och Gör. Styrelsens förslag till årsmöte 2015

Täby Sim Vill och Gör. Styrelsens förslag till årsmöte 2015 Täby Sim Vill och Gör Styrelsens förslag till årsmöte 2015 1 Introduktion Detta dokument syftar till att ge en samlad bild av vad Täbys Sim vill och gör. Beskrivningen tar sin utgångspunkt i ett utdrag

Läs mer

SVENSK TRIATHLON Vision, verksamhetsidé och värdegrund. Gemensamma mål och hur vi når dem.

SVENSK TRIATHLON Vision, verksamhetsidé och värdegrund. Gemensamma mål och hur vi når dem. SVENSK TRIATHLON 2020 Vision, verksamhetsidé och värdegrund. Gemensamma mål och hur vi når dem. VISION FÖR SVENSK TRIATHLON Svensk triathlon världens bästa! VERKSAMHETSIDÉ FÖR SVENSK TRIATHLON Svensk Triathlon

Läs mer

KOMMUNIKATIONSPLAN FÖR LERUMS KONSTÅKNINGSKLUBB

KOMMUNIKATIONSPLAN FÖR LERUMS KONSTÅKNINGSKLUBB PLAN BESLUTAD AV STYRELSEN KOMMUNIKATIONSPLAN FÖR LERUMS KONSTÅKNINGSKLUBB Publicerad lerumskk.se/verksamhet Beslutsdatum 2018-05-27 Giltighetstid Tillsvidare BAKGRUND Lerums Konståkningsklubb har de senaste

Läs mer

Verksamhetsinriktning

Verksamhetsinriktning Verksamhetsinriktning med ekonomiska planer Upplands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna 2016-2017 Bilder Omslagsbild: Arne Forsell, Bildbyrån Sidan 4: Joel Marklund, Bildbyrån Sidan 7: Peter Holgersson,

Läs mer

Svenska Brottningsförbundet. Verksamhetsplan 2018

Svenska Brottningsförbundet. Verksamhetsplan 2018 Svenska Brottningsförbundet Verksamhetsplan 2018 Innehållsförteckning Riksidrottsförbundets strategidokument 2025, antagna maj 2015. SBF ska följa RF:s strategier. RF:s strategiska mål 2025 - kopplat till

Läs mer

Förslag till Mål och Strategi för svensk fotboll

Förslag till Mål och Strategi för svensk fotboll Förslag till Mål och Strategi för svensk fotboll 2018-2022 Bakgrund Process och tidplan Här finner du förslaget till Mål och Strategi för svensk fotboll 2018 2022. Arbetet med Mål och Strategi har tagit

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2017 En attraktiv verksamhet med utövaren i centrum

VERKSAMHETSPLAN 2017 En attraktiv verksamhet med utövaren i centrum VERKSAMHETSPLAN 2017 En attraktiv verksamhet med utövaren i centrum Fokus ska ligga på att utforma verksamhet som är öppen för alla och som upplevs som attraktiv och välkomnande för varje enskild individ.

Läs mer

SMKF Modern Femkamp 2011-03-02 Protokoll nr 2/2011 Styrelsemöte 2011-02-24

SMKF Modern Femkamp 2011-03-02 Protokoll nr 2/2011 Styrelsemöte 2011-02-24 SMKF Modern Femkamp 2011-03-02 Protokoll nr 2/2011 Styrelsemöte 2011-02-24 1 Plats: White & Case Advokat AB, Stockholm Närvarande: Ordförande - Kicki Molin (KM) - Peo Danielsson (PD) - Herman Håkansson

Läs mer

Verksamhetsplan

Verksamhetsplan Verksamhetsplan 2017-2019 Friskis&Svettis Halmstad Friskis&Svettis Halmstad Friskis&Svettis är en idrottsförening med anslutning till Riksidrottsförbundet och består av 159 ideella föreningar. Varje förening

Läs mer

RIKSKONFERENS 23/ Svenska Fotbollförbundets Mål &Strategi

RIKSKONFERENS 23/ Svenska Fotbollförbundets Mål &Strategi RIKSKONFERENS 23/11-2012 Svenska Fotbollförbundets Mål &Strategi 2013-2017 rikskonferens innehåll & Syfte Presentera vad som framkommit under sommarens ordförande konferens och höstens Rådslag samt redovisa

Läs mer

VÄSTERGÖTLANDS KONSTÅKNINGSFÖRBUND VERKSAMHETSPLAN/INRIKTNING

VÄSTERGÖTLANDS KONSTÅKNINGSFÖRBUND VERKSAMHETSPLAN/INRIKTNING VÄSTERGÖTLANDS KONSTÅKNINGSFÖRBUND VERKSAMHETSPLAN/INRIKTNING 2018-2019 Verksamhetsplanen omfattar åkare, som är aktiva medlemmar i en klubb, vilken tillhör Västergötlands konståkningsförbund. Att vara

Läs mer

Vi hade bjudit in Karin Karlsson från SISU för att berätta lite om ett erbjudande som vi fått av SISU.

Vi hade bjudit in Karin Karlsson från SISU för att berätta lite om ett erbjudande som vi fått av SISU. SVENSKA SKRIDSKOFÖRBUNDET PROTOKOLL nr 3, 2010 Idrottens Hus 26-36 114 73 Stockholm Protokoll fört vid Svenska Skridskoförbundets styrelsemöte den 23 april 2010 i Stockholm. Närvarande: Roger Bodin, Per-Arne

Läs mer

Verksamhetsinriktning. för Svensk Friidrott

Verksamhetsinriktning. för Svensk Friidrott Verksamhetsinriktning för Svensk Friidrott 2011-2013 Förslag till förbundsårsmötet 2010 Svensk Friidrott är Svenska Friidrottsförbundet, distrikten, föreningarna, aktiva och ledare. Tillsammans arbetar

Läs mer

Att driva en konståkningsförening

Att driva en konståkningsförening Att driva en konståkningsförening Handbok för styrelser/ledare som vill få en överblick över svensk konståkning och samtidigt öka sin kunskap om vad som krävs och förväntas av en konståkningsförening.

Läs mer

Offensiv orientering Vägval till glädje och framgång. Vilka är vi?

Offensiv orientering Vägval till glädje och framgång. Vilka är vi? Vilka är vi? Jag kommer att använda Gotland som exempel ibland Gotland har» 179 startande på DM lång distans (2 %)» 186 på Sverigelistan 16 år och äldre (1 %)» 0,3 % av Gotlänningarna finns på Sverigelistan»

Läs mer

Styrelsen har beslutat sig för att föreslå följande vision för svensk fäktning:

Styrelsen har beslutat sig för att föreslå följande vision för svensk fäktning: Farsta i november 2003 Till föreningar och SDF För tre månader sedan skrev jag ett brev till föreningarna och berättade om resultatet av rådslaget Fäktningen inför framtiden som föreningar, SDF och några

Läs mer

Strategisk inriktning för Svenska Klätterförbundet

Strategisk inriktning för Svenska Klätterförbundet Strategisk inriktning för Svenska Klätterförbundet Genom fysiska och mentala utmaningar, möjlighet till sociala sammanhang samt att lära sig acceptera risker och ta ansvar är klättring en unik möjlighet

Läs mer

INTERNATIONELL HANDLINGSPLAN

INTERNATIONELL HANDLINGSPLAN INTERNATIONELL HANDLINGSPLAN Svenska Baseboll och Softboll Förbundet Om SBSFs Internationella Handlingsplan Denna handlingsplan skall utgöra riktmärke och ange ambitionsnivå för Svenska Baseboll och Softboll

Läs mer

VISION SVENSK HANDBOLL

VISION SVENSK HANDBOLL VISION SVENSK HANDBOLL 2017 SVENSKA HANDBOLLFÖRBUNDET Idrottens Hus, 114 73 Stockholm Telefon +46 (0 ) 8-699 60 00 Mejl info@handboll.rf.se Webb www.svenskhandboll.se Vision2017.indd 1-2 2013-08-22 10:17

Läs mer

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan 2010/2011 VÄSTERGÖTLANDS SKIDFÖRBUNDS sättningar och verksamhetsinriktningar för Styrelsen och Kommittéerna 2010-2011 Styrelsen Grunden för

Läs mer

En bra plan är starten

En bra plan är starten En bra plan är starten Inledning Denna plan är framtagen för att vara en guide för att ta fram och att använda en verksamhetsplan för en golfklubbs verksamhet. Själva utformningen utgår från en grundläggande

Läs mer

Verksamhetsidé, vision, värdegrund

Verksamhetsidé, vision, värdegrund Verksamhetsidé, vision, värdegrund Verksamhetsidé Svenska Danssportförbundet har till uppgift att främja och administrera danssporten i Sverige på sådant sätt att den står i överensstämmelse med idrottens

Läs mer

Summerfun on Ice 1: juni, 2019 Summerfun on Ice 2: 29 juli- 3 augusti, 2019

Summerfun on Ice 1: juni, 2019 Summerfun on Ice 2: 29 juli- 3 augusti, 2019 Summerfun on Ice 1: 24-29 juni, 2019 Summerfun on Ice 2: 29 juli- 3 augusti, 2019 Ett träningsläger för alla nivåer av åkare. Ta möjligheten att få träna på hemmarinken för flera av Sveriges främsta konståkare!

Läs mer