Hjälpmedel: Miniräknare. Räknare på smartphones, ipad, Tab eller liknande är inte tillåtet. 65 poäng

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Hjälpmedel: Miniräknare. Räknare på smartphones, ipad, Tab eller liknande är inte tillåtet. 65 poäng"

Transkript

1 Grundläggande affärsmannaskap 7,5 högskolepoäng Ladokkod: Tentamen ges för: SGA D53H4 BC1 och TPU1 Tentamenskod: Tentamensdatum: Tid: 09:00-13:00 Hjälpmedel: Miniräknare. Räknare på smartphones, ipad, Tab eller liknande är inte tillåtet. Totalt antal poäng på tentamen: För att få respektive betyg krävs: G= 39 poäng VG= 55 poäng 65 poäng Allmänna anvisningar: Vid alternativsvarsfrågor kryssa i rutan för rätt svar. Obs! det finns bara ett rätt svar till varje fråga. Vid egna svar svara kort på raden. Rättningstiden är 4 veckor efter tentamen Lycka till! Ansvarig lärare: Anders Hedén, Jane McAndrew Telefonnummer:

2 1) Ansoffs tillväxtmatris är en modell som företag använder för att tydliggöra/välja tillväxtstrategi för produkter och marknad. Fyll i namnen på de fyra olika strategiska inriktningarna i respektive fält nedan i modellen. (2 poäng) 2) Beskriv vilka funktioner som en produktutvecklande varumärkesleverantör har i modevärldens värdekedja. (1 poäng) 3) I samband med produktutvecklings- och produktionsprocessen begär den produktutvecklande leverantören ett antal referensprover på produkten. Vilka är dessa enligt boken Modefabriken. Namnge de 5 proverna och sätt dem i den tidsordning som de begärs. Börja med det första provet (toile räknas inte som referensprov). (3 poäng) ) Säkerhetsprov, kontrollprov respektive stopprov är ord (enligt boken Modefabriken) som beskriver syftet med tre av de referensprover som du har angivit ovan i fråga 3. Para ihop rätt referensprov med rätt syfte. (2 poäng). Säkerhetsprov: Kontrollprov: Stopprov:

3 5) På en inköpsorder till en plaggfabrikant anges ETD eller ETA för godset. Hur uttyds förkortningarna? (2 poäng) a) ETD b) ETA 6) Beskriv kortfattat vad som kännetecknar inköpsmodellen Fullpris. (2 poäng) 7) Nedan presenteras 3 leveransvillkor enligt Incoterms. Hur uttyds förkortningarna? (3 poäng) DDP: FOB: FCA: 8) Ange de engelska termerna för följande betalningsvillkor. Du behöver inte ange ev. förkortningar av termerna: (3 poäng) a) Ren betalning b) Dokumentinkassot dokument mot betalning c) Remburs 9) Hur uttyds förkortningen SKU, i samband med orderläggning och lagerhållning samt vad innebär termen? (2 poäng) SKU: Termen innebär:

4 10) Vad menas med begreppen inre effektivitet och yttre effektivitet i samband med processorientering? (2 poäng) Inre effektivitet: Yttre effektivitet: 11) Vilken är den engelska termen för leverantörens försäljningspris till detaljist och den engelska termen för butikens försäljningspris till konsument? (2 poäng) leverantörens försäljningspris till detaljist: butikens försäljningspris till konsument: 12) Hur uttyds den engelska förkortningen CMT i klädmakningssammanhang? (1 poäng) och vad innebär de olika arbetsstegen i tillverkningen? Förklara stegen kortfattat på svenska (1 poäng). C: M: T: 13) Vilken är den engelska termen för fraktsedel om gods fraktas med båt och vilken är den engelska termen för fraktsedeln om gods fraktas med flyg? (2 poäng) Obs! - Ange både den engelska termen och dess förkortning båt: flyg: 14) Definiera kortfattat den ledtid i klädmakningen som i boken Modefabriken kallas för produktutvecklingsledtid. (1 poäng)

5 15) Översätt följande engelska ord, som används I klädmakningsprocessen, till svenska. Obs! du ska inte beskriva innebörden i ordet, endast översätta det till motsvarande svenska ord. (3 poäng) Bill of Material: Consumption: Supply chain: Brand: Best practice: Key ratio: Lead-time: Code of Conduct: 16) Ange namnen på tre globala nätverk/samarbetsinitiativ/organisationer som verkar för att förbättra arbetsvillkor i fabriker över hela världen och som tillhandahåller sina medlemmar uppförandekoder och gör revisioner för att säkra efterlevnaden av koden. Du kan endera ange organisationernas fulla namn eller deras förkortningar. (2 poäng) ) I boken Modefabriken introduceras nyckeltalet tratten. Vad mäter detta nyckeltal? Förklara verbalt, ange inte formler. (1 poäng) 18) Vilka är nackdelarna med CMT-modellen, sett ur den produktutvecklande leverantörens synvinkel? Ange 3 nackdelar. (3 poäng)

6 19) Hur uttyds förkortningen USP när vi talar om ett företags erbjudande till marknaden och vad innebär begreppet? (2 poäng) USP: Begreppet innebär: 20) Ange de aktörer som enligt boken Modefabriken återfinns i leverantörs- och detaljistledet. En aktör per rad. (4 poäng) 21) Det rekommenderade konsumentpriset (retail price) för byxan Tage är 1095:-. Detaljisten köper in varan för 445:- (wholesale price). Momssatsen är 25%. Vad blir produktens marginal i kronor och i procent? Avrunda om nödvändigt. (1 poäng) Marginal i kronor: Marginal i procent:

7 22) Det rekommenderade konsumentpriset (retail price) för tröjan Selma är 849:-. Detaljistens marginal är 54%. Momssatsen är 25%. Vad blir produktens inköpspris (wholesale price) från varumärkesleverantören? Avrunda om nödvändigt. (1 poäng) 23) Varumärkesleverantören har ett inköpspris på skjortan Arne på 450:- SEK från tillverkaren. Varumärkesleverantören vill vid försäljning till detaljist ha en marginal på 48%. Till vilket pris säljer han då varan för till en detaljist (wholesale price)? Avrunda om nödvändigt. (1 poäng) 24) Definition av en bransch kan uttryckas som: (1 poäng) Ett företag som erbjuder produkter/tjänster inom ett visst segment på en marknad En grupp företag som följer samma eller liknande strategi enligt de strategiska dimensionerna En grupp företag som erbjuder produkter/tjänster som utifrån kundens perspektiv kan ersätta varandra 25) Dokumentinkasso (D/P) är: (1 poäng) Ett betalningsvillkor En transportförsäkring Ett leveransvillkor Ett streckkodssystem 26) Målkostnaden för en produkt, i samband med produktkalkyleringen, kan definieras som: (1 poäng) Ett riktmärke för vad produkten får kosta att köpa in Den varuvinst som man beräknar att göra på försäljningen av produkten Den kalkylvaluta som används vid kalkyleringen 27) Ett av skälen som talar emot att en produktutvecklande leverantör i mode- och klädbranschen själv äger de fabriker som tillverkar dess produkter är: (1 poäng) det tar lång tid att få ut produkter på marknaden stor kapitalbindning, främst i form av investeringar i anläggningar, maskiner och för produkter i arbete man måste konkurrera med andra om produktionskapaciteten i fabriken

8 28) Begreppet sourcing i klädmakningssammanhang innebär att: (1 poäng) Söka efter nya distributörer och försäljningsmarknader Tillverka i egen regi Söka efter bra källor och inköpsmarknader för material och att leta efter bra producenter och tillverkningsmarknader. 29) Produktionsledtid kan definieras som: (1 poäng) Den tid det tar att arbeta fram en ny produkt Den tid det tar från det att man gör en beställning av en vara till dess att den levereras Den tid det tar att producera en slutprodukt 30) Med seriellt skapade referensnummer för en produkt menas: (1 poäng) Referensnummer som utgör en beskrivande beteckning Referensnummer som skapas i en oavbruten följd Referensnummer som utgörs av slumpmässigt valda nummer 31) Vad är en BOM? (1 poäng) Ett flödesschema En kvalitetshandbok Ett betalningsvillkor En materiallista 32) Leveransvillkoret ex works innebär att: (1 poäng) Köparen står för alla risker och kostnader från säljarens fabrik, lager eller annan namngiven plats till slutdestinationen Säljaren står för alla risker och kostnader från sitt lagergolv till angiven slutdestination Risken för godset övergår när godset har levererats till av köparen anvisad fraktförare på angiven plats 33) Processorienteringens grundtanke är att: (1 poäng) Värde skapas genom samarbete över avdelningsgränserna i ett företag Värde skapas genom att varje avdelning har egna mål Betrakta företaget utifrån dess avdelningar

9 34) Vad menas med kontraprov (på engelska counter sample/pre production sample), såsom termen beskrivs i boken Modefabriken? (1 poäng) den första enhet som kommer ut ur produktionslinjen ett slumpmässigt utvalt prov ur produktionen när hela den beställda kvantiteten är producerad ett referensprov för slutligt godkännande innan produktionen startar 35) Vad menas med den engelska termen trimmings i klädmakningssammanhang? (1 poäng) Speciella saxar som man använder i tillverkningen Materialtillbehör såsom knappar, dragkedjor mm. Ett materialhanteringssystem i fabrikerna som förflyttar plaggdelar framåt i kedjan mellan de olika arbetsstationerna 36) Vad regleras normalt i en Workplace Code of Conduct i textilindustrin? (1 poäng) Kvalitetsstandarder Etiska regler och uppförandekoder Standarder för beredning av tyger 37) Multiple sourcing av material innebär att: (1 poäng) Inköp av ett visst material fördelas på flera materialleverantörer samtidigt Inköp av ett visst material placeras hos enbart en materialleverantör Inköp av ett visst material sker på spekulation 38) En av fördelarna med CMT-modellen sett ur den produktutvecklande leverantörens synvinkel är: (1 poäng) leverantören behöver bara förhandla med en part som tar totalansvaret ansvarskedjan håll obruten, tillverkaren har total kontroll över planeringen av inköp och tillverkning leverantören får större flexibilitet i att omfördela material och produktion mellan tillverkare 39) Formeln för en produkts marginal i kronor för en produktutvecklande varumärkesleverantör lyder: (1 poäng) Marginal i kronor = försäljningspris exkl. moms minus inköpspris inkl. moms Marginal i kronor = försäljningspris exkl. moms minus inköpspris exkl. moms Marginal i kronor = försäljningspris inkl. moms minus inköpspris exkl. moms Marginal i kronor = försäljningspris inkl. moms minus inköpspris inkl. moms

10 40) Betalningsvillkoret remburs innebär att: (1 poäng) Säljaren utfärdar en faktura på det gods som ska betalas av köparen Banken åtar sig att mot avgifter förmedla olika dokument mellan säljare och köpare Köparens bank garanterar att betalning av gods kommer att ske vid presentation av korrekta dokument 41) Vad står förkortningen CSR för? (1 poäng) Corporate Social Responsibility Corporate Security Rescue Cultural Society Reform

7,5 högskolepoäng. Grundläggande affärsmannaskap. Ladokkod: Tentamen ges för: SGA011 BC1 och TPU1. Tentamenskod:

7,5 högskolepoäng. Grundläggande affärsmannaskap. Ladokkod: Tentamen ges för: SGA011 BC1 och TPU1. Tentamenskod: Grundläggande affärsmannaskap 7,5 högskolepoäng Ladokkod: Tentamen ges för: SGA011 BC1 och TPU1 Tentamenskod: Tentamensdatum: 2012-11-02 Tid: 09:00-13:00 Hjälpmedel: Mininräknare Totalt antal poäng på

Läs mer

SGA011 BC1 och TPU1/TGMBU16h/TGDEP16h. Hjälpmedel: Miniräknare. Räknare på smartphones, ipad, Tab eller liknande är inte tillåtet.

SGA011 BC1 och TPU1/TGMBU16h/TGDEP16h. Hjälpmedel: Miniräknare. Räknare på smartphones, ipad, Tab eller liknande är inte tillåtet. Grundläggande affärsmannaskap 7,5 högskolepoäng Ladokkod: Tentamen ges för: SGA011 BC1 och TPU1/TGMBU16h/TGDEP16h Tentamenskod: Tentamensdatum: 2016-10-26 Tid: 09:00-13:00 Hjälpmedel: Miniräknare. Räknare

Läs mer

Hjälpmedel: Miniräknare. Räknare på smartphones, ipad, Tab eller liknande är inte tillåtet. 68 poäng

Hjälpmedel: Miniräknare. Räknare på smartphones, ipad, Tab eller liknande är inte tillåtet. 68 poäng Grundläggande affärsmannaskap 7,5 högskolepoäng Ladokkod: Tentamen ges för: SGA011-20152-D77H5 BC1 och TPU1 Tentamenskod: Tentamensdatum: 2015-10-27 Tid: 09:00-13:00 Hjälpmedel: Miniräknare. Räknare på

Läs mer

SGA011 BC1 och TPU1/TGMBU17h/TGDEP17h. Hjälpmedel: Miniräknare. Räknare på smartphones, ipad, Tab eller liknande är inte tillåtet.

SGA011 BC1 och TPU1/TGMBU17h/TGDEP17h. Hjälpmedel: Miniräknare. Räknare på smartphones, ipad, Tab eller liknande är inte tillåtet. Grundläggande affärsmannaskap 7,5 högskolepoäng Ladokkod: Tentamen ges för: SGA011 BC1 och TPU1/TGMBU17h/TGDEP17h Tentamenskod: Tentamensdatum: 2017-10-25 Tid: 09:00-13:00 Hjälpmedel: Miniräknare. Räknare

Läs mer

SGA011 BC1 och TPU1/TGMBU17h/TGDEP17h. Hjälpmedel: Miniräknare. Räknare på smartphones, ipad, Tab eller liknande är inte tillåtet.

SGA011 BC1 och TPU1/TGMBU17h/TGDEP17h. Hjälpmedel: Miniräknare. Räknare på smartphones, ipad, Tab eller liknande är inte tillåtet. Grundläggande affärsmannaskap 7,5 högskolepoäng Ladokkod: Tentamen ges för: SGA011 BC1 och TPU1/TGMBU17h/TGDEP17h Tentamenskod: Tentamensdatum: 2018-08-22 Tid: 09:00-13:00 Hjälpmedel: Miniräknare. Räknare

Läs mer

Jag har en dröm 41 Jag har en idé 42 Jag har ett mål 45 Jag har en plan 46 Framgång genom att ifrågasätta 47 Avstå och tappa inte fokus!

Jag har en dröm 41 Jag har en idé 42 Jag har ett mål 45 Jag har en plan 46 Framgång genom att ifrågasätta 47 Avstå och tappa inte fokus! Innehåll Författarporträtt 10 Några inledande ord 12 Block 1 Omvänd trendspaning 15 1 En modevärld i förändring 17 1900 1909 Korsettens sorti 18 1910 1919 Krig och mode 19 1920 1929 Njutning 20 1930 1939

Läs mer

Papper, miniräknare med tomt minne och penna. Räknare på smartphones, ipad, Tab eller liknande är inte tillåtet.

Papper, miniräknare med tomt minne och penna. Räknare på smartphones, ipad, Tab eller liknande är inte tillåtet. Grundläggande företagsekonomi Provmoment: Ladokkod: Tentamen ges för: Kursen är totalt 7,5 högskolepoäng Tentamen 51FE01 För textilstudenter på Textil produktutveckling, Butikschef, Textilingenjör, Designtekniker

Läs mer

Incoterms. Termerna är indelade i fyra grupper

Incoterms. Termerna är indelade i fyra grupper Vid internationell handel känner avtalsparterna oftast inte till de leveransvillkor som gäller på respektive motparts hemmamarknad. International Chamber of Commerce (ICC) utger ett regelverk för internationella

Läs mer

Rita gärna figurer där så är möjligt, för att förtydliga dina svar. Viktigt! Glöm inte att skriva tentamenskod på alla blad du lämnar in.

Rita gärna figurer där så är möjligt, för att förtydliga dina svar. Viktigt! Glöm inte att skriva tentamenskod på alla blad du lämnar in. Färg och beredning (Färg och beredning med reklamationshantering) 7,5 högskolepoäng Provmoment: Skriftlig omtentamen Ladokkod: TFB03A Tentamen ges för: TE och BC Tentamenskod: Tentamensdatum: 31 augusti

Läs mer

Leveransvillkor. Vid distanshandel mellan två parter uppstår flera frågor som måste hanteras:

Leveransvillkor. Vid distanshandel mellan två parter uppstår flera frågor som måste hanteras: Leveransvillkor Vid distanshandel mellan två parter uppstår flera frågor som måste hanteras: - Vem ska betala fraktkostnaden? - Vem ska betala försäkring/stå för risken? - Vem står för nödvändig dokumentation?

Läs mer

Leveransklausulernas betydelse enligt Incoterms 2010

Leveransklausulernas betydelse enligt Incoterms 2010 Incoterms-termerna är indelade i fyra grupper E-gruppen När köparen eller dennes ombud hämtar varorna hos säljaren. Köparen har här allt ansvar. Säljaren säljer varan till köparen från sina lokaler i det

Läs mer

Rita gärna figurer där så är möjligt, för att förtydliga dina svar. Viktigt! Glöm inte att skriva tentamenskod på alla blad du lämnar in.

Rita gärna figurer där så är möjligt, för att förtydliga dina svar. Viktigt! Glöm inte att skriva tentamenskod på alla blad du lämnar in. Färg och beredning (Färg och beredning med funktionella applikationer) 7,5 högskolepoäng Provmoment: Skriftlig omtentamen Ladokkod: 51FF(FA) 01 Tentamen ges för: TPU Tentamenskod: Tentamensdatum: 31 augusti

Läs mer

Vad bör offertförfrågan, inköpsorder och kontrakt minst bestå av för parameter?

Vad bör offertförfrågan, inköpsorder och kontrakt minst bestå av för parameter? 1 Vad bör offertförfrågan, inköpsorder och kontrakt minst bestå av för parameter? Parameter (inköpsorder som exempel) Syftet med en inköpsorder är att förmedla inköpsbehov till leverantör samt påvisa under

Läs mer

Papper, miniräknare med tomt minne och penna. Räknare på smartphones, ipad, Tab eller liknande är inte tillåtet.

Papper, miniräknare med tomt minne och penna. Räknare på smartphones, ipad, Tab eller liknande är inte tillåtet. Grundläggande företagsekonomi Provmoment: Ladokkod: Tentamen ges för: Tentamenskod: Kursen är totalt 7,5 högskolepoäng Tentamen 51FE01 Textil produktutveckling och Butikschefsprogrammet antagna 2015, Textilingenjörer

Läs mer

Redovisningens grunder och tekniker (del 1) 2,5hp

Redovisningens grunder och tekniker (del 1) 2,5hp Redovisningens grunder och tekniker (del 1) 2,5hp Provmoment: Ladokkod: Tentamen ges för: Ten01 SRT011 CE14,EK14 Namn: Personnummer: Tentamensdatum: 2014-12-12 Tid: 09:00 11:00 Hjälpmedel: Lagtexthäfte

Läs mer

Redovisningens grunder och tekniker (del 1) 2,5hp

Redovisningens grunder och tekniker (del 1) 2,5hp Redovisningens grunder och tekniker (del 1) 2,5hp Provmoment: Ladokkod: Tentamen ges för: Ten01 SRT011 DE15, TE15,IMIT15 Namn: Personnummer: Tentamensdatum: 2015-09-23 Tid: 14:00 16:00 Hjälpmedel: Lagtexthäfte

Läs mer

Redovisningens grunder och tekniker (del 1) 2,5hp

Redovisningens grunder och tekniker (del 1) 2,5hp Redovisningens grunder och tekniker (del 1) 2,5hp Provmoment: Ladokkod: Tentamen ges för: Ten01 SRT011 DE13, TE13,BC13,IMIT13 Namn: Personnummer: Tentamensdatum: 2014-03-20 Tid: 14:00 16:00 Hjälpmedel:

Läs mer

Redovisningens grunder och tekniker (del 1) 2,5hp

Redovisningens grunder och tekniker (del 1) 2,5hp Redovisningens grunder och tekniker (del 1) 2,5hp Provmoment: Ladokkod: Tentamen ges för: Ten01 SRT011 DE17 och TE17 Kod: Tentamensdatum: 2017-09-26 Tid: 14.00 16.00 Hjälpmedel: Lagtexthäfte alt. FAR:s

Läs mer

Hjälpmedel: Miniräknare (nollställd) samt allmänspråklig (ej fackspråklig) ordbok utan kommentarer. Formelsamling tillhandahålls i tentamenslokalen.

Hjälpmedel: Miniräknare (nollställd) samt allmänspråklig (ej fackspråklig) ordbok utan kommentarer. Formelsamling tillhandahålls i tentamenslokalen. Operativ Verksamhetsstyrning/ Produktionslogistik Provmoment: Ladokkod: Tentamen ges för: TentamensKod: 7,5 högskolepoäng Skriftlig tentamen 41I32O, 51PL01 Affärsingenjör - inriktning bygg, Affärsingenjör

Läs mer

Tentamen 51FE01 BC17, TPU17 DT15, TI 15 på textilhögskolan. Papper, miniräknare med tomt minne och penna

Tentamen 51FE01 BC17, TPU17 DT15, TI 15 på textilhögskolan. Papper, miniräknare med tomt minne och penna Grundläggande företagsekonomi Provmoment: Ladokkod: Tentamen ges för: Tentamen 51FE01 BC17, TPU17 DT15, TI 15 på textilhögskolan Kursen är totalt 7,5 högskolepoäng Tentamenskod: Tentamensdatum: 31 oktober

Läs mer

Rita gärna figurer där så är möjligt, för att förtydliga dina svar. Viktigt! Glöm inte att skriva tentamenskod på alla blad du lämnar in.

Rita gärna figurer där så är möjligt, för att förtydliga dina svar. Viktigt! Glöm inte att skriva tentamenskod på alla blad du lämnar in. Färg och beredning med reklamationshantering 3,0 högskolepoäng Provmoment: Tentamen Ladokkod: TFB03A Tentamen ges för: BC och DT Tentamenskod: Tentamensdatum: 16 Januari 2015 Tid: 09.00 13.00 Sal: Vestindien

Läs mer

Redovisningens grunder och tekniker (del 1) 2,5hp

Redovisningens grunder och tekniker (del 1) 2,5hp Redovisningens grunder och tekniker (del 1) 2,5hp Provmoment: Ladokkod: Tentamen ges för: Ten01 SRT011 CE15 och EK15 Namn: Personnummer: Tentamensdatum: 2015-12-02 Tid: 14.00 16:00 Hjälpmedel: Lagtexthäfte

Läs mer

Redovisningens grunder och tekniker (del 1) 2,5hp

Redovisningens grunder och tekniker (del 1) 2,5hp Redovisningens grunder och tekniker (del 1) 2,5hp Provmoment: Ladokkod: Tentamen ges för: Ten01 SRT011 DE13, TE13,BC13,IMIT13 samt övriga Namn: Personnummer: Tentamensdatum: 2015-02-18 Tid: 14:00 16:00

Läs mer

Redovisningens grunder och tekniker (del 1) 2,5hp

Redovisningens grunder och tekniker (del 1) 2,5hp Redovisningens grunder och tekniker (del 1) 2,5hp Provmoment: Ladokkod: Tentamen ges för: Ten01 SRT011 Butikchefsutbildning start ht16 Kod: Tentamensdatum: 2017-02-09 Tid: 09.00 11:00 Hjälpmedel: Lagtexthäfte

Läs mer

Entreprenörskap- och affärsutveckling. 15 hp (varav skriftlig tentamen 6 hp) Provmoment: Skriftlig Tentamen Ladokkod: TPA012 Tentamen ges för: TPU13

Entreprenörskap- och affärsutveckling. 15 hp (varav skriftlig tentamen 6 hp) Provmoment: Skriftlig Tentamen Ladokkod: TPA012 Tentamen ges för: TPU13 Entreprenörskap- och affärsutveckling Provmoment: Skriftlig Tentamen Ladokkod: TPA012 Tentamen ges för: TPU13 15 hp (varav skriftlig tentamen 6 hp) Namn (KOD): (Ifylles av student) Tentamensdatum: 150324

Läs mer

Fråga 6.. poäng (5p) Fråga 5.. poäng (2p) Fråga 3.. poäng (4p)

Fråga 6.. poäng (5p) Fråga 5.. poäng (2p) Fråga 3.. poäng (4p) Industriell ekonomi Provmoment: Salstentamen, 7,5 högskolepoäng Namn: Tentamensdatum: 150603 Tid: 9.00-13.00 Hjälpmedel: Räknedosa Totalt antal poäng på tentamen: 20p För att få respektive betyg krävs:

Läs mer

Redovisningens grunder och tekniker (del 1) 2,5hp

Redovisningens grunder och tekniker (del 1) 2,5hp Redovisningens grunder och tekniker (del 1) 2,5hp Provmoment: Ladokkod: Tentamen ges för: Ten01 SRT011 CE16 ochek16 Kod: Tentamensdatum: 2016-12-01 Tid: 09.00 11:00 Hjälpmedel: Lagtexthäfte alt. FAR:s

Läs mer

Rättningstiden är i normalfall 15 arbetsdagar, annars är det detta datum som gäller:

Rättningstiden är i normalfall 15 arbetsdagar, annars är det detta datum som gäller: Mikroekonomi Provmoment: Ladokkod: Tentamen ges för: TentamensKod: Tentamen SMI01A ACEKO17h, ACIVE17h, Fristående kurs 7,5 högskolepoäng Tentamensdatum: 2018 03 23 Tid: 14.00 19.00 Hjälpmedel: Miniräknare

Läs mer

Presentation och fältförklaringar av BJ Sweden s Pris-simulator

Presentation och fältförklaringar av BJ Sweden s Pris-simulator 1 Presentation och fältförklaringar av BJ Sweden s Pris-simulator Pris-simulatorn är framtagen till företag som bedriver försäljning, kan vara genom webbutik eller en fysisk butik. Pris-simulatorn är samtidigt

Läs mer

Tentamen ges för: ACEKO14h (MANG, MFÖR, REDO), ACIVE14h, SAMEK16h

Tentamen ges för: ACEKO14h (MANG, MFÖR, REDO), ACIVE14h, SAMEK16h Entreprenörskap och affärsutveckling Provmoment: Tentamen 7,5 högskolepoäng Ladokkod: SEN012 Tentamen ges för: ACEKO14h (MANG, MFÖR, REDO), ACIVE14h, SAMEK16h TentamensKod: Tentamensdatum: 2017-03-24 Tid:

Läs mer

HÖGSKOLAN I BORÅS. REDOVISNING OCH EKONOMI INOM OFFENTLIG VERKSAMHET 15 Högskolepoäng

HÖGSKOLAN I BORÅS. REDOVISNING OCH EKONOMI INOM OFFENTLIG VERKSAMHET 15 Högskolepoäng HÖGSKOLAN I BORÅS REDOVISNING OCH EKONOMI INOM OFFENTLIG VERKSAMHET 15 Högskolepoäng Provmoment: Tentamen Ladokkod: SRO011 Tentamen ges för: Administratör inom offentlig verksamhet Namn:.. Personnummer:..

Läs mer

Kvalitets- och miljöstyrning/ Kvalitet och ledningssystem

Kvalitets- och miljöstyrning/ Kvalitet och ledningssystem Kvalitets- och miljöstyrning/ Kvalitet och ledningssystem 7,5 högskolepoäng Provmoment: Tentamen 5,0 högskolepoäng (4,5 hp gällande annan kursplan) Ladokkod: 41I09B, TI011B samt kod; THS: 51KM01 Tentamen

Läs mer

Redovisningens grunder och tekniker (del 1) 2,5hp

Redovisningens grunder och tekniker (del 1) 2,5hp Redovisningens grunder och tekniker (del 1) 2,5hp Provmoment: Ladokkod: Tentamen ges för: Ten01 SRT011 IMIT16,DE16 och TE16 Namn: Personnummer: Tentamensdatum: 2015-09-23 Tid: 9.00 11:00 Hjälpmedel: Lagtexthäfte

Läs mer

RAMAVTAL Köp av korrektionsglas till insatsbåge för skyddsmaskglasögon 90 och skyddsglasögon 07 L

RAMAVTAL Köp av korrektionsglas till insatsbåge för skyddsmaskglasögon 90 och skyddsglasögon 07 L FMV-2801-14 1(7) BILAGA 1 UTKAST RAMAVTAL Köp av korrektionsglas till insatsbåge för skyddsmaskglasögon 90 och skyddsglasögon 07 L Denna dag har följande avtal ( avtalet ) träffats mellan A. Försvarets

Läs mer

Kanaler och instrument för framgångsrik export. Gasdagarna Maj, Falkenberg, Sweden

Kanaler och instrument för framgångsrik export. Gasdagarna Maj, Falkenberg, Sweden Kanaler och instrument för framgångsrik export Gasdagarna 2018 30 31 Maj, Falkenberg, Sweden Bioprocess Control Affärsområde En global marknadsledare inom avancerad Instrumentation & Kontrollteknik för

Läs mer

Datum för tentamen 2007-05-05 Skrivningsansvarig lärare Ulrika Melin

Datum för tentamen 2007-05-05 Skrivningsansvarig lärare Ulrika Melin Skriftligt prov i delkurs Företagsekonomi 5p Inom kurs eller program Företagsekonomi Introduktionskurs 5p Med kurskod FEK070 Datum för tentamen 2007-05-05 Skrivningsansvarig lärare Ulrika Melin Tentamen

Läs mer

Miniräknare tillhandahålles av studentcentrum. Separat papper att göra uträkning på, vilket inte ska inte lämnas in. 77 hp G: 46 hp VG: 64 hp

Miniräknare tillhandahålles av studentcentrum. Separat papper att göra uträkning på, vilket inte ska inte lämnas in. 77 hp G: 46 hp VG: 64 hp Konfektionsteknik Provmoment: Tentamen, 4 hp Ladokkod: 51KT20 Tentamen ges för: DTEIN15, TGDEP15 TentamensKod: Tentamensdatum: 2016-04-01 Tid: 14.00-18.00 Hjälpmedel: Miniräknare tillhandahålles av studentcentrum.

Läs mer

Hjälpmedel: Miniräknare (nollställd) samt allmänspråklig (ej fackspråklig) ordbok utan kommentarer. Formelsamling tillhandahålls i tentamenslokalen.

Hjälpmedel: Miniräknare (nollställd) samt allmänspråklig (ej fackspråklig) ordbok utan kommentarer. Formelsamling tillhandahålls i tentamenslokalen. Operativ Verksamhetsstyrning 7,5 högskolepoäng Provmoment: Ladokkod: Tentamen ges för: Skriftlig tentamen 41I32O Affärsingenjör - inriktning bygg, Affärsingenjör - inriktning maskin, Industriell ekonomi

Läs mer

Projektteknik Tentamen TT141B. Skrivmaterial och eventuella språklexikon

Projektteknik Tentamen TT141B. Skrivmaterial och eventuella språklexikon Projektteknik Provmoment: Ladokkod: Tentamen ges för: Projektteknik Tentamen TT141B 7,5 högskolepoäng TentamensKod: Tentamensdatum: 2015-10-28 Tid: 09:00 12:00 Hjälpmedel: Skrivmaterial och eventuella

Läs mer

Grundläggande företagsekonomi 4p

Grundläggande företagsekonomi 4p Grundläggande företagsekonomi 4p Provmoment: Ladokkod: Tentamen ges för: TE02 11FE00 OPUS2 Namn: Personnummer: Tentamensdatum: 2015-04-30 Tid: 09:00 12:00 Hjälpmedel: Årsredovisningslagen och Bokföringslagen

Läs mer

AFFÄRSAVTAL Ramavtal köp av möbler till strid i bebyggelse i Spånga, Prästtomta skjutfält Kvarn

AFFÄRSAVTAL Ramavtal köp av möbler till strid i bebyggelse i Spånga, Prästtomta skjutfält Kvarn 1(5) BILAGA 2 UTKAST AFFÄRSAVTAL Ramavtal köp av möbler till strid i bebyggelse i Spånga, Prästtomta skjutfält Kvarn Denna dag har följande avtal ( avtalet ) träffats mellan A. Försvarsmakten, genom FMLOG

Läs mer

Allmänna anvisningar: Frågorna i del A skall besvaras i detta häfte, övriga svar lämnas på lösa blad!

Allmänna anvisningar: Frågorna i del A skall besvaras i detta häfte, övriga svar lämnas på lösa blad! Färg och beredning 3,0 högskolepoäng Provmoment: Tentamen Ladokkod: 51FA01 Tentamen ges för: TPU14 Tentamenskod: Tentamensdatum: 29 Maj 2015 Tid: 09.00 13.00 Sal: C 208 Hjälpmedel: Inga Totalt antal poäng

Läs mer

Projektteknik Tentamen TT141B. Skrivmaterial och eventuella språklexikon

Projektteknik Tentamen TT141B. Skrivmaterial och eventuella språklexikon Projektteknik Provmoment: Ladokkod: Tentamen ges för: Projektteknik Tentamen TT141B 7,5 högskolepoäng TentamensKod: Tentamensdatum: 2016-10-25 Tid: 14:00 17:00 Hjälpmedel: Skrivmaterial och eventuella

Läs mer

Tentamen B1AMO1 Administratörsprogrammet HT2014

Tentamen B1AMO1 Administratörsprogrammet HT2014 Marknad och Politik Provmoment: Ladokkod: Tentamen ges för: TentamensKod: Tentamen B1AMO1 Administratörsprogrammet HT2014 7,5 högskolepoäng Tentamensdatum: 23-05-2016 Tid: 09:00 13:00 Hjälpmedel: Totalt

Läs mer

HÖGSKOLAN I BORÅS. REDOVISNINGSTEORI OCH KONCERNREDOVISNING [21RK2C] 7,5 Högskolepoäng Provmoment: tentamen

HÖGSKOLAN I BORÅS. REDOVISNINGSTEORI OCH KONCERNREDOVISNING [21RK2C] 7,5 Högskolepoäng Provmoment: tentamen HÖGSKOLAN I BORÅS REDOVISNINGSTEORI OCH KONCERNREDOVISNING [21RK2C] 7,5 Högskolepoäng Provmoment: tentamen Tentamen ges för: CE+DE+EKKAND Tentamenskod: Tentamensdatum: 2015-11-03 Tid: 09:00 13:00 Hjälpmedel:

Läs mer

Tentamen till lokala deltävlingar i Svenska Mästerskapen i Ekonomi 2007

Tentamen till lokala deltävlingar i Svenska Mästerskapen i Ekonomi 2007 Tentamen till lokala deltävlingar i Svenska Mästerskapen i Ekonomi 2007 Alla miniräknare är tillåtna. Kan dessa lagra text eller formler måste dessa tömmas innan skrivningen. Skrivtiden är 3 timmar. Svaret

Läs mer

Manual för beställare Rekvisition IKEA Mölndals stad

Manual för beställare Rekvisition IKEA Mölndals stad Manual för beställare Rekvisition IKEA Mölndals stad Rekvisition... 2 Fyll i rekvisitionen... 2 Kontera rekvisitionen... 3 Namnge beställningen... 3 Val av leveransadress... 3 Fältet Information till leverantören...

Läs mer

Provmoment: Forskningsmetod, Salstentamen nr 1 Ladokkod:

Provmoment: Forskningsmetod, Salstentamen nr 1 Ladokkod: Forskningsmetod 6,0 högskolepoäng Provmoment: Forskningsmetod, Salstentamen nr 1 Ladokkod: 11OP90/TE01 samt 11PS30/TE01 Tentamen ges för: OPUS kull H12 termin 5 inriktning Psykologi samt fristående grundkurs

Läs mer

6 uppgifter och totalt 70 poäng

6 uppgifter och totalt 70 poäng Luleå tekniska universitet TENTAMEN Kurskod: R0009N Kursnamn: Modeller för intern styrning Tentamensdatum: 2015-06-05 Skrivtid: 4 timmar Tillåtna hjälpmedel: Penna, suddgummi och Miniräknare som rensats

Läs mer

Forskningsmetoder i offentlig förvaltning

Forskningsmetoder i offentlig förvaltning Forskningsmetoder i offentlig förvaltning Provmoment: Ladokkod: Tentamen ges för: Tentamen (B) 21FO1C Administratörprogrammet 15 högskolepoäng TentamensKod: Tentamensdatum: 2017-09-22 Tid: 9.00-13.00 Hjälpmedel:

Läs mer

15 hp (varav skriftlig tentamen 5 hp) Entreprenörskap- och affärsutveckling. Provmoment: Skriftlig Tentamen Ladokkod: 51EA01 Tentamen ges för: TPU13

15 hp (varav skriftlig tentamen 5 hp) Entreprenörskap- och affärsutveckling. Provmoment: Skriftlig Tentamen Ladokkod: 51EA01 Tentamen ges för: TPU13 Entreprenörskap- och affärsutveckling Provmoment: Skriftlig Tentamen Ladokkod: 51EA01 Tentamen ges för: TPU13 15 hp (varav skriftlig tentamen 5 hp) Namn: (Ifylles av student) Tentamensdatum: 160415 Tid:

Läs mer

Uppdragsdatum. Ja Nej Uppdragsgivare (namn, adress)

Uppdragsdatum. Ja Nej Uppdragsgivare (namn, adress) REMBURSANSÖKAN/ Uppdragsdatum Kontorets referensnummer Standby Rembursen ska vara överlåtbar Vi uppdrar åt Swedbank att öppna följande oåterkalleliga remburs Ja Nej Uppdragsgivare (namn, adress) Förmånstagare

Läs mer

Hjälpavsnitt Sänd frakt & visa fakturaspecifikation Innehåll:

Hjälpavsnitt Sänd frakt & visa fakturaspecifikation Innehåll: Hjälpavsnitt Sänd frakt & visa fakturaspecifikation Innehåll: Sänd frakt & visa fakturaspecifikation... 1 Visa avsända fraktsedlar med status... 1 Kontoutdrag, öppna poster... 2 Visa fakturaspecifikation...

Läs mer

VA-material Avropsstöd. Vägledning VA-material

VA-material Avropsstöd. Vägledning VA-material Avropsstöd Vägledning VA-material 2015 1 2017-04 Innehåll 1. Inledning... 3 2. Omfattning... 3 4. Avrop på ramavtalet... 3 5. Beställning... 3 5.1 Beställning via fysisk butik... 4 5.2 Beställning via

Läs mer

Fråga 5.. poäng (3p) Fråga 4.. poäng (6p)

Fråga 5.. poäng (3p) Fråga 4.. poäng (6p) Industriell ekonomi Provmoment: Salstentamen, 7,5 högskolepoäng TentamensKod: Tentamensdatum: 160531 Tid: 9.00-13.00 Hjälpmedel: Räknedosa Totalt antal poäng på tentamen: 20p För att få respektive betyg

Läs mer

7,5 hp. Analys och bedömning av företag och förvaltning Provmoment: Ladokkod: Tentamen ges för: TEN1 SAN023 ACEKO och SAMEK. Namn: Personnummer:

7,5 hp. Analys och bedömning av företag och förvaltning Provmoment: Ladokkod: Tentamen ges för: TEN1 SAN023 ACEKO och SAMEK. Namn: Personnummer: Analys och bedömning av företag och förvaltning Provmoment: Ladokkod: Tentamen ges för: TEN1 SAN023 ACEKO och SAMEK 7,5 hp Tentamensdatum: 2015-01-12 Tid: 09.00-13.00 Hjälpmedel: IAS 18 Intäkter IAS 32

Läs mer

Frakthandlingsfiler i Mamut Business Software Pacsoft/Unifaun

Frakthandlingsfiler i Mamut Business Software Pacsoft/Unifaun Frakthandlingsfiler i För företag som bedriver postorderhandel och/eller skickar många paket under en normal arbetsdag, kan implementering av frakthandlingsfiler effektivisera de logistiska rutinerna i

Läs mer

Fråga 6.. poäng (4p) Fråga 3.. poäng (3p) Fråga 5.. poäng (2p)

Fråga 6.. poäng (4p) Fråga 3.. poäng (3p) Fråga 5.. poäng (2p) Ekonomistyrning 1 Provmoment: Salstentamen, 7,5 högskolepoäng Kod: Tentamensdatum: 161102 Tid: 9.00-12.00 Hjälpmedel: Räknedosa Totalt antal poäng på tentamen: 20 p För att få respektive betyg krävs: G=

Läs mer

Redovisning och kalkylering, 15 hp. Skrivning, Delkurs Redovisning Måndag 4 maj 2015, kl

Redovisning och kalkylering, 15 hp. Skrivning, Delkurs Redovisning Måndag 4 maj 2015, kl Redovisning och kalkylering, 15 hp Skrivning, Delkurs Redovisning Måndag 4 maj 2015, kl. 14.00 18.00 Skrivtid: Hjälpmedel: Övrigt: 4 timmar Miniräknare (ej i mobiltelefon) Genomför alltid eventuella avrundningar

Läs mer

Tentamen i Samhällsekonomi (NAA132)

Tentamen i Samhällsekonomi (NAA132) Mälardalens högskola, nationalekonomi Tentamen i Samhällsekonomi (NAA132) Examinationsmoment: TEN1, 6 högskolepoäng Lärare: Johan Lindén Datum och tid: 2018-02-16, 8.30-12.30 Hjälpmedel: miniräknare Betygsgränser,

Läs mer

Kod: Tentamensdatum: Tid:

Kod: Tentamensdatum: Tid: Ekonomistyrning 1 Provmoment: Salstentamen, 7,5 högskolepoäng Kod: Tentamensdatum: 180528 Tid: 9.00-12.00 Hjälpmedel: Räknedosa Totalt antal poäng på tentamen: 20 p För att få respektive betyg krävs: G=

Läs mer

Rättningstiden är i normalfall 15 arbetsdagar, annars är det detta datum som gäller:

Rättningstiden är i normalfall 15 arbetsdagar, annars är det detta datum som gäller: Kvalitets- och Miljöstyrning/ Kvalitet och Ledningssystem Provmoment: Ladokkod: Tentamen ges för: TentamensKod: 7,5 högskolepoäng Skriftlig tentamen 51KM01, 41I13B samt även 41I09B Industriell ekonomi

Läs mer

Lathund för ordermatchning. Version

Lathund för ordermatchning. Version Lathund för ordermatchning Version 140520 2(11) 1. Ordermatchning Ordermatchning av faktura behöver göras när fakturan avviker från order. Det finns olika tillfällen och varianter på när ordermatchning

Läs mer

REMBURSANSÖKAN/ BETALNINGSANMÄLAN

REMBURSANSÖKAN/ BETALNINGSANMÄLAN REMBURSANSÖKAN/ Uppdragsdatum Kontorets referensnummer Vi uppdrar åt Swedbank att öppna följande oåterkalleliga remburs Uppdragsgivare (namn, adress) Förmånstagare namn, adress Rembursen ska vara överlåtbar

Läs mer

Kurslitteratur - obligatorisk: Referenslitteratur:

Kurslitteratur - obligatorisk: Referenslitteratur: Kurslitteratur Kurslitteratur - obligatorisk: 1. Inköp och Supply Chain Management. A, Weele. Svensk utgåva (2012 - ISBN 978-91-44-07427-6) 2. Kompendium Inköp är roligt 3. Avtalsrätten - en introduktion.

Läs mer

lighting solutions Prislista 2019

lighting solutions Prislista 2019 lighting solutions Prislista 2019 Prislista 2019 Prislista i SEK inkl. miljöavgifter men exkl. moms. Denna prislista gäller från och med 2019-01-01 och för leverans i Sverige. Prislistan ersätter tidigare

Läs mer

Grundläggande företagsekonomi 7,5p

Grundläggande företagsekonomi 7,5p Grundläggande företagsekonomi 7,5p Provmoment: Ladokkod: Tentamen ges för: TE02 11FE00 OPUS2 Namn: Personnummer: Tentamensdatum: 2012-08-15 Tid: 09:00 12:00 Hjälpmedel: Årsredovisningslagen och Bokföringslagen

Läs mer

Rättningstiden är i normalfall 15 arbetsdagar, annars är det detta datum som gäller:

Rättningstiden är i normalfall 15 arbetsdagar, annars är det detta datum som gäller: Kvalitets- och Miljöstyrning/ Kvalitet och Ledningssystem Provmoment: Ladokkod: Tentamen ges för: TentamensKod: 7,5 högskolepoäng Skriftlig tentamen 51KM01, 41I13B samt även 41I09B Industriell ekonomi

Läs mer

Fråga 5.. poäng (2p) Fråga 4.. poäng (4p) Fråga 6.. poäng (3p)

Fråga 5.. poäng (2p) Fråga 4.. poäng (4p) Fråga 6.. poäng (3p) Ekonomistyrning 1 Provmoment: Salstentamen, 7,5 högskolepoäng Kod: Tentamensdatum: 170529 Tid: 9.00-12.00 Hjälpmedel: Räknedosa Totalt antal poäng på tentamen: 20 p För att få respektive betyg krävs: G=

Läs mer

Provmoment: Omtentamen 1 (dvs salstentamen 2) för kursen under LP4, TS1A, 21TS1U (VT14P4) Tentamen ges för: För fastighetsmäklare (FM12)

Provmoment: Omtentamen 1 (dvs salstentamen 2) för kursen under LP4, TS1A, 21TS1U (VT14P4) Tentamen ges för: För fastighetsmäklare (FM12) Organisering av tjänster, servicelogik och servicekultur för FM 7,5 högskolepoäng Provmoment: Omtentamen 1 (dvs salstentamen 2) för kursen under LP4, 2013 2014 Ladokkod: 21TS1A, 21TS1U (VT14P4) Tentamen

Läs mer

HÖGSKOLAN I BORÅS. REDOVISNINGSTEORI OCH KONCERNREDOVISNING [21RK2C] 7,5 Högskolepoäng Provmoment: tentamen

HÖGSKOLAN I BORÅS. REDOVISNINGSTEORI OCH KONCERNREDOVISNING [21RK2C] 7,5 Högskolepoäng Provmoment: tentamen HÖGSKOLAN I BORÅS REDOVISNINGSTEORI OCH KONCERNREDOVISNING [21RK2C] 7,5 Högskolepoäng Provmoment: tentamen Tentamen ges för: CE+DE+EKKAND Tentamenskod: Tentamensdatum: 2016-11-04 Tid: 09:00 13:00 Hjälpmedel:

Läs mer

OBS!!! Studenter som läste kursen läsåret 2017 och tidigare år svarar på frågorna som finns på de två sista sidorna.

OBS!!! Studenter som läste kursen läsåret 2017 och tidigare år svarar på frågorna som finns på de två sista sidorna. Samhällsekonomi Provmoment: Ladokkod: Tentamen ges för: skriftlig tentamen 21SH1A Offentlig förvaltning 7,5 högskolepoäng TentamensKod: Tentamensdatum: 2018-10-22 Tid: 14:00 17:00 Hjälpmedel: Miniräknare,

Läs mer

Konfektionsteknik med produktanalys

Konfektionsteknik med produktanalys Konfektionsteknik med produktanalys Provmoment: Tentamen, 4,5 hp Ladokkod: 51PA20 Tentamen ges för: TGMBU15h TentamensKod: Tentamensdatum: 2017-01-10 Tid: 14.00-18.00 Hjälpmedel: Miniräknare tillhandahålles

Läs mer

Miniräknare tillhandahålles av studentcentrum. Separat papper att göra uträkning på, men ej bifoga med tentamen. 103 p G: 60 p VG: 82 p

Miniräknare tillhandahålles av studentcentrum. Separat papper att göra uträkning på, men ej bifoga med tentamen. 103 p G: 60 p VG: 82 p Konfektionsteknik Provmoment: Tentamen, 4 hp Ladokkod: 51KT01 Tentamen ges för: TGDEP16h och DTEIN16h TentamensKod: Tentamensdatum: 2017-03-16 Tid: 14.00-18.00 Hjälpmedel: Miniräknare tillhandahålles av

Läs mer

Viktigt! Glöm inte att skriva Tentamenskod på alla blad du lämnar in.

Viktigt! Glöm inte att skriva Tentamenskod på alla blad du lämnar in. Konfektionsteknik Provmoment: Teori, 4,0 p Ladokkod: 51KT01 (1.0) Tentamen ges för: TI/TPU Omtentamen 2 7,5 högskolepoäng TentamensKod: Tentamensdatum: 2012-08-31 Tid: 14.00-18.00 Hjälpmedel: Miniräknare

Läs mer

Tentamen i företagsekonomi för diverse program den 16 oktober 2015.

Tentamen i företagsekonomi för diverse program den 16 oktober 2015. Tentamen i företagsekonomi för diverse program den 16 oktober 2015. Hjälpmedel: Kalkylator Instruktioner: 1. Dina svar lämnas på svarsblanketten som finns sist i skrivningen. Kladdar får (och bör) lämnas

Läs mer

Handledning. Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 till Landstinget i Östergötland

Handledning. Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 till Landstinget i Östergötland Handledning Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 till Landstinget i Östergötland Expert Systems kundtjänst: E-post: support@expertsystems.se Tel: 08-446 34 00 Senast Uppdaterad: 11-04-10 Exder

Läs mer

Skrivmaterial och eventuella språklexikon. Allmänna anvisningar: Obs! Skriv alla svar direkt på tentamenstesen och lämna in denna.

Skrivmaterial och eventuella språklexikon. Allmänna anvisningar: Obs! Skriv alla svar direkt på tentamenstesen och lämna in denna. Projektteknik Provmoment: Ladokkod: Tentamen ges för: Projektteknik Tentamen TT141B 7,5 högskolepoäng TentamensKod: Tentamensdatum: 2016-06-02 Tid: 09:00 12:00 Hjälpmedel: Skrivmaterial och eventuella

Läs mer

Redovisningsteori och koncernredovisning Provmoment: Ladokkod: Tentamen ges för:

Redovisningsteori och koncernredovisning Provmoment: Ladokkod: Tentamen ges för: Redovisningsteori och koncernredovisning Provmoment: Ladokkod: Tentamen ges för: TEN1 21RK2C CE12RED, DE12 och FEKKAND14 7,5 hp Tentamensdatum: 2014-11-05 Tid: 09.00-13.00 Hjälpmedel: Räknedosa Totalt

Läs mer

Skrivmaterial och eventuella språklexikon

Skrivmaterial och eventuella språklexikon Projektteknik Provmoment: Ladokkod: Tentamen ges för: Projektteknik Tentamen TT141B 7,5 högskolepoäng TentamensKod: Tentamensdatum: 2017-05-30 Tid: 09:00 12:00 Hjälpmedel: Skrivmaterial och eventuella

Läs mer

Rättningstiden är i normalfall tre veckor, annars är det detta datum som gäller:

Rättningstiden är i normalfall tre veckor, annars är det detta datum som gäller: Förskoledidaktiska aspekter Provmoment: Tillfälle 1. Lek 3HP Ladokkod: 11FK20 Tentamen ges för: Borås och Varberg 30 högskolepoäng TentamensKod: Tentamensdatum: 2017 02-23 Tid: 9.00 12.00 Hjälpmedel: Inga

Läs mer

Företagsekonomi grundkurs, FOA134, Ten3, 4 hp

Företagsekonomi grundkurs, FOA134, Ten3, 4 hp Mälardalens högskola Företagsekonomi grundkurs, FOA134, Ten3, 4 hp Fredagen den 4 november 2016 kl. 14:30 18:30 Del 1 Kontaktperson för Del 1 är Yvonne Mattsson. Tentamensvakten har telefonnummer. Telefontid

Läs mer

Miniräknare + Formelblad (vidhäftat i tesen) 50 p

Miniräknare + Formelblad (vidhäftat i tesen) 50 p Tillverkningsmetoder Provmoment: Ladokkod: Tentamen ges för: Skriftlig tentamen 41I34T TGIAL15h 7,5 högskolepoäng TentamensKod: Tentamensdatum: 2016-03-17 Tid: 14:00 18:00 Hjälpmedel: Miniräknare + Formelblad

Läs mer

Projektteknik Tentamen TT141B. Skrivmaterial och eventuella språklexikon

Projektteknik Tentamen TT141B. Skrivmaterial och eventuella språklexikon Projektteknik Provmoment: Ladokkod: Tentamen ges för: Projektteknik Tentamen TT141B 7,5 högskolepoäng TentamensKod: Tentamensdatum: 2017-01-08 Tid: 09:00 12:00 Hjälpmedel: Skrivmaterial och eventuella

Läs mer

Skrivmaterial och eventuella språklexikon

Skrivmaterial och eventuella språklexikon Projektteknik Provmoment: Ladokkod: Tentamen ges för: Projektteknik Tentamen TT141B 7,5 högskolepoäng TentamensKod: Tentamensdatum: 2017-01-09 Tid: 09:00 12:00 Hjälpmedel: Skrivmaterial och eventuella

Läs mer

Tentamen IndustriellEkonomiGK 2011-06-08 Sid 1 (6)

Tentamen IndustriellEkonomiGK 2011-06-08 Sid 1 (6) Tentamen IndustriellEkonomiGK 2011-06-08 Sid 1 (6) OBS! För att tentamensresultatet skall registreras i LADOK krävs att du är kursregistrerad (innan tentamenstillfället) på någon av ovan nämnda kurser.

Läs mer

Tentamensdatum: 12-11-21 Tid: 9-14 Sal: D409 Hjälpmedel: Miniräknare Lärobok med anteckningar i, men inga lösa blad.

Tentamensdatum: 12-11-21 Tid: 9-14 Sal: D409 Hjälpmedel: Miniräknare Lärobok med anteckningar i, men inga lösa blad. Textil Projekt- och Affärsutveckling 15 högskolepoäng Skriftlig tentamen avseende 6 högskolepoäng Tentamen ges för: TPU3 Namn (eller kod): Tentamensdatum: 12-11-21 Tid: 9-14 Sal: D409 Hjälpmedel: Miniräknare

Läs mer

Grundläggande informationssäkerhet 7,5 högskolepoäng

Grundläggande informationssäkerhet 7,5 högskolepoäng Grundläggande informationssäkerhet 7,5 högskolepoäng Provmoment: Skriftlig Tentamen Ladokkod: 41F09A, TEN1 Tentamen ges för: IT-Tekniker antagna Ht 2015 TentamensKod Tentamensdatum: 2017-01-12 Tid: 14:00-18:00

Läs mer

Tentamen IndustriellEkonomiGK Sid 1 (7) Kurs med kurskod ME1004 Betygsskala A-F Kurs med kurskod 4D1024 Betygsskala 3-5

Tentamen IndustriellEkonomiGK Sid 1 (7) Kurs med kurskod ME1004 Betygsskala A-F Kurs med kurskod 4D1024 Betygsskala 3-5 Tentamen IndustriellEkonomiGK 2010-03-15 Sid 1 (7) OBS! För att tentamensresultatet skall registreras i LADOK krävs att du är kursregistrerad (innan tentamenstillfället) på någon av ovannämnda kurser.

Läs mer

Administratörprogrammet

Administratörprogrammet Samhällsekonomi Provmoment: Ladokkod: 21SH1A Tentamen ges för: skriftlig tentamen Administratörprogrammet 7,5 högskolepoäng TentamensKod: Tentamensdatum: 2016-10-31 Tid: 09:00 13:00 Hjälpmedel: Miniräknare,

Läs mer

Tentamen IndustriellEkonomiGK 2010-10-23 Sid 1 (6)

Tentamen IndustriellEkonomiGK 2010-10-23 Sid 1 (6) Tentamen IndustriellEkonomiGK 2010-10-23 Sid 1 (6) OBS! För att tentamensresultatet skall registreras i LADOK krävs att du är kursregistrerad (innan tentamenstillfället) på någon av ovannämnda kurser.

Läs mer

6 uppgifter och totalt 70 poäng

6 uppgifter och totalt 70 poäng Luleå tekniska universitet TENTAMEN Kurskod: R0009N Kursnamn: Modeller för intern styrning Tentamensdatum: 2015-08-26 Skrivtid: 4 timmar Tillåtna hjälpmedel: Penna, suddgummi och Miniräknare som rensats

Läs mer

TENTAMEN. Finansiell Planering 7,5 poäng

TENTAMEN. Finansiell Planering 7,5 poäng HÖGSKOLAN I BORÅS Institutionen Handelsoch IT-högskolan (HIT) TENTAMEN Finansiell Planering 7,5 poäng 2014-10-29 kl 09.00-14.00 Hjälpmedel: Miniräknare Max poäng: 40 Väl godkänt: 30 Godkänt: 20 OBS! För

Läs mer

Hjälpmedel: Miniräknare (nollställd) samt allmänspråklig (ej fackspråklig) ordbok utan kommentarer. Formelsamling lånas i tentamenslokalen.

Hjälpmedel: Miniräknare (nollställd) samt allmänspråklig (ej fackspråklig) ordbok utan kommentarer. Formelsamling lånas i tentamenslokalen. Industriell ekonomi 2 (IH) Produktionslogistik (THS) Ladokkod: 41I01B 51PL01 7,5 högskolepoäng Namn: (Ifylles av student) Personnummer: (Ifylles av student) Tentamensdatum: 2012-12-17 Tid: 9-13 Hjälpmedel:

Läs mer

SYST14h, Systemvetarutbildningen. Tentamensdatum: Tid: Tentamenstiden är tre timmar, 09:00 12:00. för betyget VG krävs minst 53 poäng

SYST14h, Systemvetarutbildningen. Tentamensdatum: Tid: Tentamenstiden är tre timmar, 09:00 12:00. för betyget VG krävs minst 53 poäng Systemarkitekturer Provmoment: Ladokkod: Tentamen ges för: TE01 / TEN1 21SA1C ADAEK14h, Dataekonomutbildningen SYST14h, Systemvetarutbildningen 7,5 högskolepoäng TentamensKod: (Ifylles av student) Tentamensdatum:

Läs mer

Tentamen B1AMO1 Administratörsprogrammet HT2014

Tentamen B1AMO1 Administratörsprogrammet HT2014 Marknad och Politik Provmoment: Ladokkod: Tentamen ges för: TentamensKod: Tentamen B1AMO1 Administratörsprogrammet HT2014 7,5 högskolepoäng Tentamensdatum: 24-05-2018 Tid: 09:00 13:00 Hjälpmedel: Totalt

Läs mer

Tentamen i Fö1001, Företagsekonomi A, 30hp

Tentamen i Fö1001, Företagsekonomi A, 30hp Tentamenskod: Tentamen i Fö1001, Företagsekonomi A, 30hp Delkurs: Externredovisning och räkenskapsanalys, 6 hp. Provkod:0530 Datum: 2014-03-27 Antal timmar: 5 Ansvarig lärare: Karin Seger 0761-88 88 45,

Läs mer

Checklista för importörer 2016

Checklista för importörer 2016 Checklista för importörer 2016 Sida 1 av 10 Checklista för importörer 2016 Checklista för importörer 2016 Sida 2 av 10 Vad är syftet med detta dokument? ScandinAsian.se finns sedan 2010 på plats i centrala

Läs mer

skriftlig tentamen 21SH1A Administratörprogrammet

skriftlig tentamen 21SH1A Administratörprogrammet Samhällsekonomi Provmoment: Ladokkod: Tentamen ges för: skriftlig tentamen 21SH1A Administratörprogrammet 7,5 högskolepoäng TentamensKod: Tentamensdatum: 2017-11-01 Tid: 14:00 17:00 Hjälpmedel: Miniräknare,

Läs mer