Everon Systembeskrivning Trygghetssysten för äldreomsorgen

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Everon Systembeskrivning Trygghetssysten för äldreomsorgen"

Transkript

1 Everon Systembeskrivning Trygghetssysten för äldreomsorgen Allmänt Everonsystemet är ett nyutvecklat trådlöst system för trygghetslarm inom äldre- och handikappsomsorgen, inbrottslarm för hemmabruk, larmsystem inom industrin samt system för fastighetsövervakning. Everonsystemet utvecklas, säljs och distribueras av i Åbo, Finland. Denna systembeskrivning kommer att i huvudsak omfatta trygghetssystem för äldre- och handikappsomsorgen. Systemöversikt Everonsystemet är uppbyggt enligt en princip där en central systemserver ansvarar för att övervaka alla i systemet ingående komponenter samt ansvarar för att inkommande larm skickas vidare till rätt larmmottagare samt att larmmottagaren accepterar att behandla larmet. Denna centrala systemserver ägs och drivs av Everon i säker datamiljö med dubblerade system vad det gäller server, strömförsörjning, batteriuppbackning, kommunikationsanslutning etc. Till serversystemet kopplas enheter, basstationer, via nationellt mobiltelefonnät, GSM/GPRS-baserat, eller via ett lokalt uppbyggt GSM/GPRS nät. Apparatenheter Basstation GSM nät Everons centrala systemserver GSM nät Larmmottagare 2-vägs radiokommunikation GSM/GPRS kommunikation GSM/GPRS kommunikation = kontinuerlig 2-vägs kommunikation = larm, samtal + SMS = bekräftar mottaget larm Apparatenheter såsom larmknappar, brandvarnare etc. kopplas till serversystemet via basstationerna. Kommunikationen mellan apparatenheter och basstationer sker trådlöst via radio på godkänd larmfrekvens. Alla enheter i systemet, basstationer och apparatenheter, är unikt identifierbara och kan namnges på ett naturligt sätt med valfri text. Alla enheter i systemet är ständigt uppkopplade mot serversystemet, vilket ger en hundraprocentig övervakning av systemets kontinuerliga drift. 1(7)

2 Eftersom alla enheter kommunicerar trådlöst är alla apparater i systemet extremt lätta att installera. Basstationerna kräver endast inkoppling av strömadapter, apparatenheterna behöver i de flesta fall ingen installation. Det behövs normalt sett ingen kabeldragning alls förutom för fasta elstryningar ss automatisk dörrstyrning eller larmreaktioner i hussystem. Det faktum att alla enheter i systemet är trådlösa och endast ansluts till normala elnätet innebär att systemet är extremt okänsligt för åska och andra störningar i elmatningen. Centrala Systemservern Everons centrala systemserver är en del av ett nätverk av servrar som kommunicerar med varandra. Alla kunder har sin egen del på systemservern och är logiskt sett en egen server, sk.kundserver. Everon Systemserver Kundserver A Kundserver B En kundserver är alltså en egen dedikerad logisk server för just en specifik kund och har ingen möjlighet att se andra kundservrar i systemet. Den överordnade systemservern har kontakt med alla kundservrar och har möjlighet att fråga dessa om information om specifika enheter. Detta innebär att om någon periferienhet har kontakt med någon basstation, oavsett om den tillhör samma kundserver, så kommer ett larm från denna enhet att vidareförmedlas till rätt larmmottagare med information om var enheten befinner sig. Konfigurering av kundservern sker av kunden själv via webbanslutning. Administrationsgränssnittet är enkelt och sker via en vanlig Internetläsare (t ex Firefox) som är uppkopplad med en säker krypterad förbindelse (SSL = https). Kundens systemadministratörer kan när som helst från vilken plats som helst i världen logga in och konfigurera om systemet eller granska loggar mm. 2(7)

3 I servern definierar man alla apparater, periferienheter och basstationer, samt alla larmmottagare (personalen). Alla larm från alla apparater kan individuellt styras till lämplig larmmottagare eller grupp av larmmottagare. Larm kan även styras till olika larmmottagargrupper baserat på tid. Man kan i princip definiera hur många larmmottagargrupper som helst. Till exempel så kan alla tekniska larm förmedlas till en grupp med personal som hanterar all teknik. Alla brukarlarm kan förmedlas till larmmottagargrupp som tar hand om brukarna. Man kan t.ex. ha en larmmottagargrupp för dagtid, en annan för natten och t ex en tredje för helgdagar. Kunden kan när som helst ändra personalstyrkan i larmmottagargrupperna. Man kan även när som helst styra om larm så att t.ex. larm från en specifik brukare eller grupp av brukare alltid går till viss specifik personal eller grupp av personal. Basstationer I Everonsystemet finns för närvarande två typer av basstationer tillgängliga, TP201, V-201. TP201 är en lägenhetsapparat som kommunicerar direkt med servern via GSM/GPRS och passar som enhet i mindre äldreboenden eller som larmtelefon i hemtjänsten. Den har en inbyggd högtalare och mikrofon för direkt kommunikation över telefon. V-201 är den nyaste versionen av Everons basstation och innehåller i princip samma egenskaper som TP-201 men har en separat ljudenhet. Detta är banbrytande i branschen och medger bättre placering av ljudenheten med hänsyn till nedsatt hörsel etc. En unik egenskap hos alla Everon-basstationer är att de vidareförmedlar larm från alla Everon apparater. Således förmedlas larmet utanför den egna basstationens räckvidd, dvs till vilken apparten parats, via den basstationen som radiovägen ligger närmast. Larmmottagaren kan ändå se vem som larmat och via vilken basstation, dvs. plats, larmet förmedlats. Man kan alltså inom ett boende se varifrån larmet förmedlats, t.ex. eget rum, kök, korridor, hiss etc beroende hur. Man kan också tänka sig att man har en Everon basstation i lokaler som inte tillhör ett äldreboende, t.ex. en vanlig lägenhet. Många äldreboenden erbjuder intervallvård och då kan boendet också ha ansvar för ett antal hemtjänstbrukare utrustade med en likadan Everonbasstation. Dessa brukare kommer då att kunna larma även i äldreboendet och larmmottagaren ser i klartext vem som larmar och varifrån larmet förmedlats och på så sätt se var brukaren är för rätt riktad hjälpinsats. Basstationerna har egen separat batteribackup (över 20 timmar) och larmar automatiskt vid avbrott. Apparatenheter I Everonsystemet finns idag följande periferienheter: Personlig larmknapp som kan bäras som en klocka, som pendang eller fästas med ett clips på kläderna. Den är IP67 klassad och har en batterilivslängd på maximalt 5 år, normalt ca 3 år. 3(7)

4 Personlig larmknapp för dementa patienter. Den har samma egenskaper som den personliga larmknappen men är utrustad med rörelsesensorer samt en unik funktion för användning som larm för demenspatienter i kombination med fyren och dörrgivaren. Överfallslarm. Personalen kan bära personliga knappar som alltid larmar via alla nåbara basstationer direkt och där systemet sedan på basen av signalstyrka positionerar larmaren. Kvitteringsknapp. Dessa kan installeras på väggen i alla rum eller så kan personalen ha personliga kvittensknappar. Rök- och brandvarnare med inbyggt temperaturlarm. Everons radiokort i enheten har eget batteri samt övervakar detektorns batteri och funktion. Finns även i eldriven version. Rörelsedetektor, Everons radiokort i enheten har eget batteri och övervakar detektorns batteri samt larmar om någon försöker öppna den. Finns även i elmatad version. Spisvakt som larmar om spisen glömts påslagen. Dörrvakt med magnetkontakt och möjlighet till tidsstyrd förbikoppling. Finns även med rörelsedetektor för att bättre gissa åt vilket håll dörren passerats. Styrenhet för elektriska apparater, enheten kan slå av och på t.ex. lampor. Radiobox för inkoppling av extern utrustning till Everon systemet såsom sänglarm, brandlarm, inbrottslarm samt fläktar, kylar mm. Porttelefon med relästyrning för t.ex. elektriskt dörrlås. Porttelefonen har marknadens mångsidigaste lösning där en dörr kan öppnas på 4 sätt, dvs med att trycka på namnknappen i panelen med högtalartelefon, genom att trycka på nyckelknappen, genom att ringa till porttelefonen med auktoriserad telefon, med automatisk veckotidsstyrning Styrenhet för dörrsystem som klarar av flera dörrar samt motoriserade dörrar, portar och övriga passageanordningar. Styrenhet för handikappsystem. T ex kan en gravt handikappad person styra dörrar eller larmknappen med rullstolens kontroller. Systemfunktioner Brukarlarm Alla brukare i systemet utrustas med en bärbar larmknapp. Knappen är personlig och personalen kan alltid se i klartext vem som larmat. Tack vare att alla larm från alla periferienheter i systemet vidareförmedlas av alla basstationer kan personalen även se varifrån brukaren larmat. Om personalen så önskar kan de, om larmet kommer från brukarens egen basstation dvs. i rummet, med ett enkelt handgrepp etablera en dubbelriktad fullduplex talförbindelse med samma höga samtalskvalitet som ett normalt mobiltelefon-till-mobiltelefon -samtal. Demenslarmsystem I Everonsystemet finns även en lösning som möjliggör för dementa patienter med benägenhet att vandra iväg att kunna vistas inom ett specificerat område. Systemet larmar om patienten 4(7)

5 lämnar det specificerade området. Området omgärdas av ett antal TP190 Fyren enheter, patienterna utrustas med larmknapp med demensfunktion. Om patienten närmar sig en fyr, automatisk distansmätning ner till ca 2 meter, så kan systemet larma. Alternativt kan man använda fyren med tillkopplat elektriskt lås att faktiskt låsa en dörr om patienten kommer tillräckligt nära. Denna funktion är användbar då man t.ex. har ett område som är omgärdat med staket och har en grind för in- och utpassering. Man monterar en fyr vid grinden och kommer då att få larm om en dement patient utrustad med demenslarmknapp närmar sig grinden. Larm kan förmedlas till valfri larmmottagargrupp. Personallarm Personal utrustas med egen personlig larmknapp, på samma sätt som en brukare. I systemet definieras larmknappen som personallarmknapp och då någon av personalen larmar kan larmet styras till all personal som är aktiva vid denna tidpunkt. I SMS:et finns information om vem som larmar samt var. Personalen kan när som helst och var som helst inom boendet och inom ramen för radiotäckningen kalla på hjälp. Dörrlarm Med Everons dörrvakt kan alla dörrar larmas. Dörrvakten har möjlighet till förbikoppling via extern knapp. Varje individuell dörrvakt kan konfigureras till att larma till utvald larmmottagare, larmmottagargrupp eller flera olika larmmottagargrupper baserat på tid eller till aktiv personal på samma sätt som personallarm. Brandlarmsuppkoppling Everons brandsystem består av egna rökvarnare, optiska eller joniserande, med inbyggt radio- och kontrollkort med eget batteri och/eller direkt elmatning (230V). Radiokortet övervakar brandvarnarens batteri och kan larma för låg nivå. Radiokortet innehåller även en temperatursensor och larmar vid för hög omgivningstemperatur (ca 57 o C). Radiokortets batteri har en beräknad livslängd på upp till 10 år under goda förhållanden. Brandlarm samt larm om för hög temperatur skickas ut till all aktiv personal på samma sätt som personallarm. Externt brandlarm kan integreras till Everonsystemet med Everons brandlarmsenhet PL-136. Beroende på det externa brandlarmet kan sektioner eller summalarm ges som information. Larmet larmas ut till aktiv personal på samma sätt som personallarm. Inbrottslarm Externt inbrottslarm kan integreras till Everonsystemet med styrenheter eller givarmodulen PL-105. Beroende på det externa inbrottslarmet kan sektioner eller summalarm ges som information. Larmet larmas ut till aktiv personal på samma sätt som personallarm alternativt till fördefinierad larmmottagarsekvens. Larmmottagningstelefoner Larmmottagning sker med vanliga GSM mobiltelefoner, antingen redan befintliga eller av Everon verifierade och rekommenderade mobiltelefoner. Everon kan även leverera ett komplett system med telefoner och allt. Everon tillhandahåller även ett slutet abonnemang 5(7)

6 där inga samtal kan ringas till nummer utanför basstationerna, kollegernas telefoner, övriga objekt med samma abonnemangstyp eller 112. Ingen samtalskostnad finns men telefonerna fungerar i hela landet i motsats till platsbestämda DECT. Administration Systemet administreras vanligtvis av kundens egen personal via det enkla webbaserade administrationsgränssnittet. All personal kan ges tillgång till larmlogg, som kan skrivas ut på vanlig skrivare. Viss personal kan ges rättigheter att ändra i systemets larmmottagningssekvenser samt lägga till och ta bort enheter. Viss personal kan ges rättigheter att lägga till, ta bort samt ändra rättigheter för annan personal. Installation Ingen speciell teknisk kunskap krävs för installation av basstationer och apparatenheter, viss elinstallationskunskap krävs dock vid installation av dörrsystem och annan eluppkopplad utrustning. Utbildning Utbildning som erbjuds omfattar tre kategorier, vårdpersonalen, systemadministratörerna samt en teknisk systemutbildning. Efter genomgången utbildning kan vårdpersonal enkelt ta emot larm, systemadministratörer enkelt göra förändringar i systemet samt tekniker enkelt installera och flytta basstationer och periferienheter. Service Med Everonsystemets enkelhet av installation och underhåll kan Everon erbjuda serviceavtal som inkluderar funktionsgaranti. Med funktionsgaranti menas att Everon placerar ut ett relevant antal extra basstationer samt apparatenheter, på av kunden anvisad plats. Apparaterna ägs av Everon men skall användas för utbyte av eventuellt felaktiga apparater. Kundens personal tar en apparat ur Everonlagret och byter ut den felaktiga. Den felaktiga apparaten lagras i sagda utrymme och Everon meddelas om utfört utbyte. Uppdateringar Då all logik i systemet finns hos den centraliserade systeminfrastrukturen kommer uppdateringar av systemet automatiskt kunden tillgodo utan dröjsmål. I de fall basstationerna behöver uppdateras med ny programvara, sker uppdateringen via GSM nätet med apparaterna kvar på sin plats utan att kunden behöver göra någonting. Kundanpassningar Kundanpassade funktioner kan införas i systemet efter överenskomna funktionskrav och kostnader. I de fall de kundanpassade funktionskraven förväntas vara intressanta för fler än en kund kan Everon överväga att införa dessa i systemet utan extra kostnader för den kravställande kunden. 6(7)

7 Standarder som utrustningen uppfyller: EN , EN , EN , EN300220, EN , EN50371, EN60950 CE-märkning, IP57 (tillämpliga delar), GCF (tillämpliga delar). Tilläggsuppgifter om utrustningen eller systemet lämnas gärna vid behov. Kundtjänstens telefonnummer är (gratis förutom lsa) Servicetider är: Vardagar 8-16 Lördagar Dygnet runt kan hjälp begäras eller felmeddelanden göras på 7(7)

Lyra. En presentation av marknadens mest innovativa flexibla och driftsäkra trygghetslarm.

Lyra. En presentation av marknadens mest innovativa flexibla och driftsäkra trygghetslarm. Lyra En presentation av marknadens mest innovativa flexibla och driftsäkra trygghetslarm. Lyra kommer från det finska företaget Innovativt finskt företag med huvudkontor i Åbo (svenskspråkigt) Finns i

Läs mer

Larm för olika behov. Idriftsättningen är enkel, ett eller ett par SMS så är du igång.

Larm för olika behov. Idriftsättningen är enkel, ett eller ett par SMS så är du igång. LARMPAKET GSM Larm för olika behov Induo Home har fem larmpaket för att passa de vanligaste larmbehoven för mindre objekt. Våra paket passar för att övervaka hem, mindre företag, fritidsbostäder, hobbygarage,

Läs mer

Larmsystem 5000 för en trygg och värdig omsorg.

Larmsystem 5000 för en trygg och värdig omsorg. Larmsystem 5000 för en trygg och värdig omsorg. LARMSYSTEM 5000 TILLBEHÖR ARBETSVERKTYG FAST TELEFONI TRÅDLÖS RADIO LEDNINGSVERKTYG IP-TELEFONI GSM 5000 LARMSYSTEM E-HÄLSA SÄNGLARM HANDENHET STOLLARM

Läs mer

Larmcentral Fjärrstyrning Klimatövervakning Värmestyrning -allt i en och samma enhet

Larmcentral Fjärrstyrning Klimatövervakning Värmestyrning -allt i en och samma enhet ESIM264 Larmcentral Fjärrstyrning Klimatövervakning Värmestyrning -allt i en och samma enhet Fjärrövervakning av lagerlokaler, temperaturkoll på serverhallen eller larmsystem i fastigheter. ESIM264 kan

Läs mer

Systembeskrivning. Trygghetstelefon Caresse

Systembeskrivning. Trygghetstelefon Caresse och bärbar larmknapp Carino uppfyller EU:s direktiv för CE-märkning. Caresse är ett registrerat varumärke för Tunstall AB. Rätt till ändringar förbehålles. Tunstall AB, 2008 2 1997-02-25 Art.nr. 64CSE005

Läs mer

Allmänt... 5 Ordlista... 5 Servicelarm Accept Recense... 6 Personalapparat... 7 Servicelarm... 7 Personallarm... 7 Extra anslutningar...

Allmänt... 5 Ordlista... 5 Servicelarm Accept Recense... 6 Personalapparat... 7 Servicelarm... 7 Personallarm... 7 Extra anslutningar... I A P Tunstall AB, 2008 Allmänt... 5 Ordlista... 5 Servicelarm Accept Recense... 6 Personalapparat... 7 Servicelarm... 7 Personallarm... 7 Extra anslutningar... 7 Personalapparatens delar... 8 Apparatfunktioner

Läs mer

CareLine Trygghetstelefoner. Trygghetstelefoner som skapar ett tryggt boende i hemmet

CareLine Trygghetstelefoner. Trygghetstelefoner som skapar ett tryggt boende i hemmet CareLine Trygghetstelefoner Trygghetstelefoner som skapar ett tryggt boende i hemmet Trygghetstelefonen gör det tryggt att bo kvar i det egna hemmet Tryggt och säkert i hemmet Med moderna trygghetshjälpmedel

Läs mer

Bilaga 6 - Kravspecifikation Larm

Bilaga 6 - Kravspecifikation Larm Bilaga 6 - Kravspecifikation Larm Datum: 2013-06-26 Dokumentet har tagits fram för att snabbt och enkelt få en överblick över vad som krävs för installation av ett komplett överfallslarm/larmsystem på

Läs mer

Underlag för upphandling av Trygghetslarm

Underlag för upphandling av Trygghetslarm Underlag för upphandling av Trygghetslarm Dokumentet är ett kravdokument för upphandling av trygghetslarm i ordinärt boende. Underlaget för dokumentet är intervjuer av personer inom kommunerna, intervjuer

Läs mer

Att flytta fokus från prylar till funktion. Erika Barreby Ulrika Stefansson

Att flytta fokus från prylar till funktion. Erika Barreby Ulrika Stefansson Att flytta fokus från prylar till funktion Erika Barreby Ulrika Stefansson Vems behov ska vi utgå från? Ny kunskap ger vidgade begrepp Från trygghetslarm till trygghetsskapande teknik Vad behöver vi göra?

Läs mer

System 5000 Framtidens trygghetskoncept

System 5000 Framtidens trygghetskoncept System 5000 Framtidens trygghetskoncept CareTechs internsystem för vårdboenden System 5000 anpassas utifrån verksamhet och personal. Den boende kan röra sig helt fritt i huset och personalen kan ta emot

Läs mer

LARM www.induohome.com LARMPAKET GSM

LARM www.induohome.com LARMPAKET GSM LARMPAKET GSM LARM www.induohome.com Larm för olika behov Induo Home har fyra larmpaket för att passa de vanligaste larmbehoven för mindre objekt. Våra paket passar för att övervaka hem, mindre företag,

Läs mer

Smart alarm för ditt hem

Smart alarm för ditt hem smart Living Yale Alarm Smart alarm för ditt hem An ASSA ABLOY Group brand Den enkla vägen till ett tryggt hem Yale Smart Living Intelligent trygghetssystem som ger dig överblick av ditt hem Oavsett var

Läs mer

Sentrion intelligent säkerhet

Sentrion intelligent säkerhet Sentrion intelligent säkerhet www www IP-kamera Mobilgränssnitt Internet Befintligt nätverk SIOM Dörr-/larmnod Sentrion Centralenhet www Dörr-/larmnod SIOM Larm Sentrion marknadens mest intelligenta säkerhetssystem

Läs mer

Ny digital teknik införs för invånare som har trygghetslarm för att ge ökad trygghet, säkerhet och kvalité

Ny digital teknik införs för invånare som har trygghetslarm för att ge ökad trygghet, säkerhet och kvalité Ny digital teknik införs för invånare som har trygghetslarm för att ge ökad trygghet, säkerhet och kvalité Under hösten kommer alla befintliga trygghetslarm att bytas ut. De som har trygghetslarm kommer

Läs mer

VAKA - Passersystem.sjunio9atta8.se,20101115 www

VAKA - Passersystem.sjunio9atta8.se,20101115 www VAKA - Passersystem Aldrig har det varit enklare! VAKA är ett helt nyutvecklat passersystem och utmärker sig genom en unik systemuppbyggnad så väl som på en lång rad innovativa funktioner. Som första passersystem

Läs mer

Trygghetstelefon Classic. Bruksanvisning

Trygghetstelefon Classic. Bruksanvisning Trygghetstelefon Classic Bruksanvisning Allmänt Classic är liten, lätt och kan enkelt passas in i alla hemmiljöer. Den är högtalande och har mycket bra ljudkvalitet som ger klar och tydlig talkommunikation.

Läs mer

Internsystem för effektivare och tryggare vårdmiljö

Internsystem för effektivare och tryggare vårdmiljö Internsystem för effektivare och tryggare vårdmiljö Attendos Vår helhetssyn ger Med en växande andel äldre och ökad livslängd ökar vårdbehoven samtidigt som samhället önskar utveckla effektiva och säkra

Läs mer

VAKA En ny generation passersystem. Projektering & systembeskrivning med inkopplingsexempel

VAKA En ny generation passersystem. Projektering & systembeskrivning med inkopplingsexempel VAKA En ny generation passersystem Projektering & systembeskrivning med inkopplingsexempel Innehåll: Sida: Inledning..... 2 VAKA - översikt..... 3 Dörrmiljöer / inkoppling. 4 Systembeskrivning. 6 VAKA

Läs mer

Bosch NurseCall med demensfunktion Ökad effektivitet i äldreboenden

Bosch NurseCall med demensfunktion Ökad effektivitet i äldreboenden Bosch NurseCall med demensfunktion Ökad effektivitet i äldreboenden 2 Säkerhet i äldreboenden: en stor utmaning Att driva eller utrusta äldreboenden och ålderdomshem ställer dig inför utmaningen att väga

Läs mer

Templog / TempControl PC

Templog / TempControl PC Templog / TempControl PC Templog är en vidareutveckling av RadioStore där i huvudsak alla funktioner har bibehållits, men där den nya elektronikkonstruktionen medger utrymme för framtida vidareutveckling.

Läs mer

Axema VAKA Passersystem för kontor & industri.

Axema VAKA Passersystem för kontor & industri. Axema VAKA Passersystem för kontor & industri. Enklare att projektera, installera, administrera och använda. Johan Hellgren, Låsmästare Axema VAKA har alla funktioner som våra kunder efterfrågar. Systemet

Läs mer

Produktblad. Emwiros centralenhet spindeln i nätet. a better sense of security. a better sense of security

Produktblad. Emwiros centralenhet spindeln i nätet. a better sense of security. a better sense of security Produktblad Emwiros centralenhet spindeln i nätet Emwiros centralenhet är en kontrollenhet som styr övervakningssystemet och står i förbindelse med omvärlden via telenätet eller via GSM / GPRS-nätet. Från

Läs mer

LARMPAKET XS Inkopplingsanvisning

LARMPAKET XS Inkopplingsanvisning Packa upp paketet Ditt larmpaket från Induo Home består av följande kompontenter. 1 st rörelsedetektor med inbyggd GSM-enhet, nätaggregat, väggfäste och USB-kabel. Förbered installationen Tänk igenom var

Läs mer

Inkopplingsanvisning. Camillo Porttelefon

Inkopplingsanvisning. Camillo Porttelefon Camillo Porttelefon Internsystem Camillo uppfyller EU:s direktiv för CE märkning. Camillo är ett registrerat varumärke. Rätt till ändringar förbehålles. Tunstall AB, 2008 2 1998-05-20 Art.nr.64YSE051 Innehåll

Läs mer

Information angående Trygghetslarm

Information angående Trygghetslarm Information angående Trygghetslarm Vad är ett trygghetslarm? Trygghetslarmet består av en bärbar larmknapp och en trygghetstelefon med högtalare. Larmknappen är vattentät och för din säkerhet är det viktigt

Läs mer

tillägg till AnvändarmANUAL För LarmSystemet Lansen Home Installera, Använda och Administrera

tillägg till AnvändarmANUAL För LarmSystemet Lansen Home Installera, Använda och Administrera tillägg till AnvändarmANUAL För LarmSystemet Lansen Home Installera, Använda och Administrera Innehåll 1 Externa antenner 2 GSM/GPRS 3 MMS 4 Ethernet inställningar 5 Fjärrhjälp OBS! För grundläggande information

Läs mer

Skydda ditt hem med Yale Easy Fit Alarm

Skydda ditt hem med Yale Easy Fit Alarm Easy Fit Alarms Skydda ditt hem med Yale Easy Fit Alarm An ASSA ABLOY Group brand Smartphone Alarm Flexibelt hemlarm, lätt att använda via en app i din smarta mobil Oavsett var du befinner dig måste du

Läs mer

Måste Sveriges 200 000 trygghetslarm bytas ut 2013?

Måste Sveriges 200 000 trygghetslarm bytas ut 2013? Måste Sveriges 200 000 trygghetslarm bytas ut 2013? Åsa Lindskog Konsumentmarknadsavdelningen Post- och telestyrelsen Johnny Leidegren Leidegren Consulting Projektledare, storskaliga projektet i Sjuhärad

Läs mer

Tekniska anvisningar. Passersystem 2012-10-10

Tekniska anvisningar. Passersystem 2012-10-10 Tekniska anvisningar Passersystem 2012-10-10 1(10) 2(10) 2012-10-10 INNEHÅLLSFÖRTECKNING ALLMÄNT 4 ANLÄGGNINGENS UTFORMNING 5 OMFATTNING 5 SYSTEM OCH FUNKTIONER 6 CENTRALUTRUSTNING 8 KORTLÄSARE 8 PASSERKORT/TAGGAR

Läs mer

Komfortvärme. Du kan påverka din inomhustemperatur Du kan koppla brand- och inbrottslarm till din mobilelefon.

Komfortvärme. Du kan påverka din inomhustemperatur Du kan koppla brand- och inbrottslarm till din mobilelefon. Komfortvärme Du kan påverka din inomhustemperatur Du kan koppla brand- och inbrottslarm till din mobilelefon. Tänk på att... en felinstallerad komfortvärme kan kosta dig 600 kronor att återansluta. Läs

Läs mer

Internsystem Camillo. Systembeskrivning Från version 4.5

Internsystem Camillo. Systembeskrivning Från version 4.5 Systembeskrivning Från version 4.5 uppfyller EU:s direktiv för CE-märkning. Camillo är ett registrerat varumärke för Tunstall AB. Camillo från version 4.5. Rätt till ändringar förbehålles. Tunstall AB,

Läs mer

Kvalitetssäkring av nätverk och iptelefoni för operatörer och tjänsteleverantörer

Kvalitetssäkring av nätverk och iptelefoni för operatörer och tjänsteleverantörer Kvalitetssäkring av nätverk och iptelefoni för operatörer och tjänsteleverantörer En bra övervakning är viktig för att säkerställa god samtalskvalitet samt att kunna analysera och felsöka orsaker till

Läs mer

Cargolog Impact Recorder System

Cargolog Impact Recorder System Cargolog Impact Recorder System MOBITRON Mobitron AB Box 241 561 23 Huskvarna, Sweden Tel +46 (0)36 512 25 Fax +46 (0)36 511 25 Att mäta är att veta Vi hjälper dig och dina kunder minska skador och underhållskostnader

Läs mer

ASSA RX WEB. Snabbt - Enkelt - Kostnadseffektivt passersystem. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions. 1

ASSA RX WEB. Snabbt - Enkelt - Kostnadseffektivt passersystem. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions. 1 ASSA RX WEB Snabbt - Enkelt - Kostnadseffektivt passersystem ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions. 1 En tryggare arbetsplats för alla En person som känner sig trygg på sin arbetsplats

Läs mer

TIDOMAT smartone. Säkerhet via webben

TIDOMAT smartone. Säkerhet via webben TIDOMAT smartone Säkerhet via webben Säkerhetssystemet smartone: Har en webbserver integrerad i Centralenheten. Består av en Centralenhet och Dörrmiljöer samt valfria produkter som nätverkskamera och GSM

Läs mer

Nya generationens trygghetslarm

Nya generationens trygghetslarm Nya generationens trygghetslarm CareIP är nya generationens trygghetslarm, där kommunikationen sker via IP eller mobilt via GSM/GPRS. CareIP är enkel att installera, med äkta Plug&Play, utvecklingsbar

Läs mer

Mer än bara säkerhet

Mer än bara säkerhet Mer än bara säkerhet Det kompletta trådlösa säkerhetssystemet för bostäder och mindre företag Mer än bara säkerhet Infinite Prime är den kompletta trådlösa säkerhetslösningen för alla typer av bostäder

Läs mer

Bruksanvisning TX & TX-900-6

Bruksanvisning TX & TX-900-6 Bruksanvisning TX-900-1 & TX-900-6 KNOP REHATEK AB GIAB huset Ankdammsgatan 35 SE-171 67 Solna Tel: 020 12 12 34 KNOP REHATEK AB Version 2.3 2017-01-18 Introduktion TX-900-1 och TX-900-6 är sändare med

Läs mer

Innehåll 1. Om ScandLarm Air... 3 2. Ladda ner App... 3 3. Starta kontrollpanel... 4 4. Konfigurera App till kontrollpanelen... 5 5.

Innehåll 1. Om ScandLarm Air... 3 2. Ladda ner App... 3 3. Starta kontrollpanel... 4 4. Konfigurera App till kontrollpanelen... 5 5. ScandLarm Air Innehåll 1. Om ScandLarm Air... 3 2. Ladda ner App... 3 3. Starta kontrollpanel... 4 4. Konfigurera App till kontrollpanelen... 5 5. Koda enheter till kontrollpanelen... 7 5.1 Radera enhet...

Läs mer

Larmet går i bröstfickan

Larmet går i bröstfickan ÖVERFÖRING VIA SMS Larmet går i bröstfickan Med den här lösningen går det snabbt och lätt att skicka information till antingen ett överordnat automationssystem, eller direkt till din mobiltelefon som ett

Läs mer

INSTRUKTION GSM-ENHET GOLDen EAR 1 och 2, TBLZ-1-41-X

INSTRUKTION GSM-ENHET GOLDen EAR 1 och 2, TBLZ-1-41-X INSTRUKTION GSM-ENHET GOLDen EAR 1 och 2, TBLZ-1-41-X Innehållsförteckning Avsnitt Sid 1. Allmänt 2 2. Säkerhetsinstruktioner 2 3. Installation 3 4. Felsökning 5 5. Tekniska data 5 Reservation för ändringar.

Läs mer

Hemlarm SÄKERHETSBUTIKEN

Hemlarm SÄKERHETSBUTIKEN Hemlarm Hemlarm Trådlöst larm Ingen dyr och ful kabel-dragning behövs. Snyggt och enkelt samtidigt som det ger dig möjlighet att larma platser som förut varit mycket kostsamt. Säkerhetssystem Alla sändare

Läs mer

Praesideo digitalt högtalar- och utrymningslarmssystem Få fram ert budskap vad som än händer

Praesideo digitalt högtalar- och utrymningslarmssystem Få fram ert budskap vad som än händer Praesideo digitalt högtalar- och utrymningslarmssystem Få fram ert budskap vad som än händer 2 Praesideo högtalar- och utrymningslarmssystem från Bosch Hålla allmänheten informerad och skyddad Med fler

Läs mer

Bruksanvisning. CobraConnex 2216. RECOVERY FIRST abonnemang

Bruksanvisning. CobraConnex 2216. RECOVERY FIRST abonnemang Bruksanvisning CobraConnex 2216 RECOVERY FIRST abonnemang Index Förord...Sidan 2 Innan systemet kan fungera...sidan 3 1. Instruktion i korthet...sidan 4 2. Vad gör man om...sidan 5 2.1 Du har upptäckt

Läs mer

SuperWISE II / SuperWISE SC II

SuperWISE II / SuperWISE SC II SuperWISE II / SuperWISE SC II Kommunikationsenhet till WISE SNABBFAKTA SuperWISE är den kommunikationsenhet där all information sammanställs för att ge en enkel överblick över WISE-systemet Läser in och

Läs mer

Folksams erbjudande om villalarm

Folksams erbjudande om villalarm Folksams erbjudande om villalarm Ett bra larm ger dig trygghet och minskar kostnaderna för oss alla Ett bra larm med ordentlig bevakningstjänst är ett effektivt skydd mot inbrott. Det innebär att du som

Läs mer

Nu kan du le ikapp med din Smiley!

Nu kan du le ikapp med din Smiley! Nu kan du le ikapp med din Smiley! Professionell egenkontroll inom temperaturövervakning för dagligvaruhandel, restaurang och storkök Det handlar om livsmedelskvalitet, ekonomi och kundernas bästa. Du

Läs mer

Monterings råd till ditt nya Larm Dokumentet hjälper dig att göra en bra montering med högsta säkerhet.

Monterings råd till ditt nya Larm Dokumentet hjälper dig att göra en bra montering med högsta säkerhet. Monterings råd till ditt nya Larm Dokumentet hjälper dig att göra en bra montering med högsta säkerhet. Dessutom får du ytterligare givande tips i slutet av dokumentet. Vill du ha rådgivning kontakta Bostadslarmet

Läs mer

Avtalsform Ramavtal & enstaka köp Namn Nyckelfri låslösning för hemtjänsten

Avtalsform Ramavtal & enstaka köp Namn Nyckelfri låslösning för hemtjänsten Karlstads kommun Avtalsform Ramavtal & enstaka köp Namn Nyckelfri låslösning för hemtjänsten Diarie 9708-12 Ansvarig upphandlare Anders Lindsten Detta dokument är en kopia på upphandlingens elektroniska

Läs mer

BEST IQ säker vårdkommunikation i klartext! EN PRODUKT FRÅN

BEST IQ säker vårdkommunikation i klartext! EN PRODUKT FRÅN BEST IQ säker vårdkommunikation i klartext! EN PRODUKT FRÅN BEST IQ systemet som växer med uppgiften! Idag sker förändringar snabbare än någonsin. Inte minst inom vården. För att kunna möta morgondagens

Läs mer

Värmestyrningspaket S. Hårdvaruversion 2.0

Värmestyrningspaket S. Hårdvaruversion 2.0 Värmestyrningspaket S Hårdvaruversion 2.0 Systembeskrivning Värmestyrningspaket S från Induo Home kan användas för att styra funktioner som tillexempel elvärme i ett permanent- eller fritidsboende. Paketet

Läs mer

Hjälpmedelscentrum. Information om GPS-larm

Hjälpmedelscentrum. Information om GPS-larm Hjälpmedelscentrum Information om GPS-larm Vad är ett GPS-larm? Mobila larm kallas även för GPS-larm. GPS betyder Global Positioning System, det är ett system för satellitnavigering. 24 satelliter ger

Läs mer

Tekniska anvisningar Inbrottslarm 2012-10-10

Tekniska anvisningar Inbrottslarm 2012-10-10 Tekniska anvisningar Inbrottslarm 2012-10-10 1(10) 2(10) 2012-10-10 INNEHÅLLSFÖRTECKNING SYFTE 4 ALLMÄNT 5 OMFATTNING 5 SYSTEM OCH FUNKTIONER 6 CENTRALAPPARAT 7 DETEKTORER 7 STRÖMFÖRSÖRJNINGSUTRUSTNING

Läs mer

BRAND- OCH INBROTTSLARM

BRAND- OCH INBROTTSLARM BRAND- OCH INBROTTSLARM FOKUS PÅ SÄKERHET KAMIC Securitys affärsfilosofi är rak och enkel. Med kunskap och ett genomtänkt produktsortiment ska vi hjälpa våra kunder till miljöer optimerade med avseende

Läs mer

Manual. Uppdaterad VAKA-CALL Master 4G. Axema Access Control AB Box Stockholm, Sweden

Manual. Uppdaterad VAKA-CALL Master 4G. Axema Access Control AB Box Stockholm, Sweden Manual Uppdaterad 2019-08-20 VAKA-CALL Master 4G Axema Access Control AB Box 90215 120 23 Stockholm, Sweden 08-722 34 40 info@axema.se www.axema.se VAKA-CALL Master 4G Abonnemang 3 Installation och konfiguration

Läs mer

Hjälpmedelscentrum utbildar. Område Kommunikation-Kognition. GPS-larm. Maria Söderkvist Michael Larsson Hösten 2017

Hjälpmedelscentrum utbildar. Område Kommunikation-Kognition. GPS-larm. Maria Söderkvist Michael Larsson Hösten 2017 Hjälpmedelscentrum utbildar Område Kommunikation-Kognition GPS-larm Kursansvarig hjälpmedelskonsulent och hjälpmedelstekniker Maria Söderkvist Michael Larsson Hösten 2017 Förskrivarutbildning GPS Larm

Läs mer

LARMPAKET S Inkopplingsanvisning

LARMPAKET S Inkopplingsanvisning Packa upp paketet Ditt larmpaket från Induo Home består av följande kompontenter. 1 st rörelsedetektor med inbyggd GSM-enhet 1 st nätaggregat Förbered installationen Bekanta dig med larmet och tänk igenom

Läs mer

ASSA RX. Webbaserat passersystem för dig som jobbar med annat. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions. 1

ASSA RX. Webbaserat passersystem för dig som jobbar med annat. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions. 1 ASSA RX Webbaserat passersystem för dig som jobbar med annat ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions. 1 Varför ska du välja ett passersystem till dina lokaler? Tanken med ett passersystem

Läs mer

ALLMÄNNA ANVISNINGAR FÖR PROJEKTERING AV INBROTTSLARMANLÄGGNINGAR

ALLMÄNNA ANVISNINGAR FÖR PROJEKTERING AV INBROTTSLARMANLÄGGNINGAR 1(5) ALLMÄNNA ANVISNINGAR FÖR PROJEKTERING AV INBROTTSLARMANLÄGGNINGAR INNEHÅLLSFÖRTECKNING Sid ALLMÄNT 2 INBROTTSLARM 2 Funktioner 2 Detektorval-detektorplacering 3 Sektionsindelning 3 Manöverutrustning

Läs mer

Kretskortslayout TU-3

Kretskortslayout TU-3 Kretskortslayout TU-3 C 1 Larmingången sluter till minus Layouten visar placering på larmingångar, anslutningar etc. Plint märkt skyddsjord ska anslutas för att erhålla fullgott åskskydd. Grundfunktion

Läs mer

Accent. Internsystem. Ett internsystem för effektiv och trygg vårdmiljö

Accent. Internsystem. Ett internsystem för effektiv och trygg vårdmiljö Internsystem Accent Ett internsystem för effektiv och trygg vårdmiljö Accent är ett internsystem som är utvecklat för servicehus och särskilda boendeformer inom omsorgen av äldre och funktionshindrade.

Läs mer

Din Trygghet. Dygnet Runt. www.lh-alarm.se

Din Trygghet. Dygnet Runt. www.lh-alarm.se Din Trygghet Dygnet Runt www.lh-alarm.se Vår syn på säkerhet Trygghet är målet, säkerhet är vägen. Och säkerhet uppnås genom pålitliga samarbetspartners och driftsäkra larmsystem. För oss på LH Alarm handlar

Läs mer

Omgivningskontroll. Jenny Jansson 2013-03-20. KLOK Kommunikation Larm Omgivningskontroll Kognition

Omgivningskontroll. Jenny Jansson 2013-03-20. KLOK Kommunikation Larm Omgivningskontroll Kognition Omgivningskontroll Jenny Jansson 2013-03-20 KLOK Kommunikation Larm Omgivningskontroll Kognition IR-styrning I det här materialet presenteras olika hjälpmedel som gör det möjligt att styra olika elektriska

Läs mer

Användarmanual Styrning via Webbsida

Användarmanual Styrning via Webbsida Användarmanual Styrning via Webbsida Webbserver BilNod 230V - NAT BilNod Internet BilNod Webbsida Innehåll INSTÄLLNINGAR FRÅN WEBBSIDA... 2 1. INLOGGNING OCH WEBBSIDAN... 2 2. FÖRBRUKNING... 4 3. STATUS...

Läs mer

Trygghetslarm. Trygghetslarm är till för att skapa trygghet för dig och dina anhöriga

Trygghetslarm. Trygghetslarm är till för att skapa trygghet för dig och dina anhöriga Trygghetslarm Trygghetslarm är till för att skapa trygghet för dig och dina anhöriga Ansökan av trygghetslarm Du som har behov av trygghetslarm kan ansöka om det med hjälp av förenklad biståndsbedömning.

Läs mer

Trådlöst övervakningssystem EKO-TME/TSE

Trådlöst övervakningssystem EKO-TME/TSE Trådlöst övervakningssystem EKO-TME/TSE Trådlöst styr- och övervakningssystem Det trådlösa Styr- och övervakningssystemet EKO-TME/TSE används för automatisk övervakning och funktionskontroll av olika brandspjäll

Läs mer

ASSA RX WEB. Snabbt - Enkelt - Kostnadseffektivt passersystem. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions. 1

ASSA RX WEB. Snabbt - Enkelt - Kostnadseffektivt passersystem. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions. 1 ASSA RX WEB Snabbt - Enkelt - Kostnadseffektivt passersystem ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions. 1 Varför ska du välja ett passersystem till dina lokaler? Tanken med ett passersystem

Läs mer

Effektivare äldreboende med trygghet för boende personal och anhöriga.

Effektivare äldreboende med trygghet för boende personal och anhöriga. INTELLIGENT OMSORGSSYSTEM FÖR ÄLDREBOENDE LÄGENHET 2 LÄGENHET 4 LÄGENHET 1 LÄGENHET 8 LÄGENHET 7 INGVAR Effektivare äldreboende med trygghet för boende personal och anhöriga. Trygghet för boende, personal

Läs mer

LARM FÖR HEM & FÖRETAG

LARM FÖR HEM & FÖRETAG LARM www.induohome.com LARM FÖR HEM & FÖRETAG SÄKERT LARM VIA GSM Induo Home har två larmpaket med inbyggd GSM-uppkoppling. För att göra det enkelt för dig så idriftsätter vi larmpaketen på distans och

Läs mer

Övervakningssystem EKO-KE16

Övervakningssystem EKO-KE16 ssystem Beskrivning Styr- och övervakningssystem är avsett att användas för automatisk övervakning och funktionskontroll av upp till 16 (två spjäll/grupp) brand-/ brandgasspjäll, brandgasspjäll eller tryckavlastningsspjäll

Läs mer

VERSION 3.2 KLIENTMANUAL NETALERT CS

VERSION 3.2 KLIENTMANUAL NETALERT CS KLIENTMANUAL NETALERT CS Om NetAlert Allmänt NetAlert är ett säkerhetssystem med en Serverprogramvara och en klientprogramvara. Serverprogramvaran installeras på en eller flera servrar. Klientprogramvaran

Läs mer

Bosch Care Solutions Skydd och säkerhet för ett bättre liv

Bosch Care Solutions Skydd och säkerhet för ett bättre liv Bosch Care Solutions Skydd och säkerhet för ett bättre liv 2 En lång tradition av omsorg Det som definierar Bosch Group mer än något annat är att vi bryr oss. Vi levererar förstklassiga produkter och lösningar

Läs mer

WaterFuse - Byggarbetsplats

WaterFuse - Byggarbetsplats WaterFuse - Byggarbetsplats Användarmanual & Installationsmanual 1 Tack för att du har valt att köpa en automatisk vattenavstängare, WaterFuse. Vi hoppas att WaterFuse kommer uppfylla dina förväntningar

Läs mer

Vanliga frågor och svar

Vanliga frågor och svar Vanliga frågor och svar Anslutning och konfiguration 2014-04-21 TaHoma, ta kontroll over ditt hem! 1. Hur upprättar jag anslutningarna? Koppla först boxen till bredbandsmodemet med hjälp av medföljande

Läs mer

Trött på analogt? Byt till IP!

Trött på analogt? Byt till IP! for you Trött på analogt? Byt till IP! Nummer 1 2013 Ur innehållet Porttelefoner Anslut dörren till SIP Fasta IP-telefoner Optimalt ljud med snom och Yealink Headset - Talk distributör åt Jabra TALK TELECOM

Läs mer

Bygga bostadsnät. Telias rekommendationer för att bygga bostadsnät för telekommunikation T 10 984-06

Bygga bostadsnät. Telias rekommendationer för att bygga bostadsnät för telekommunikation T 10 984-06 Bygga bostadsnät Telias rekommendationer för att bygga bostadsnät för telekommunikation T 10 984-06 Innehåll Varför bostadsnät? 3 Bostadsnätets struktur 4 Bredbandskåpet 5 Uttagssnätet 7 Byggnation av

Läs mer

Information om GPS-larm Förskrivningsbart hjälpmedel för personer i eget och särskilt boende

Information om GPS-larm Förskrivningsbart hjälpmedel för personer i eget och särskilt boende Information om GPS-larm Förskrivningsbart hjälpmedel för personer i eget och särskilt boende Vad är ett GPS-larm? Mobila larm kallas även för GPS-larm. GPS betyder Global Positioning System, det är ett

Läs mer

NYHET. Alerty. Säkerhet Trygghet Assistans. Utgåva 1.13

NYHET. Alerty. Säkerhet Trygghet Assistans. Utgåva 1.13 NYHET Alerty Säkerhet Trygghet Assistans Utgåva 1.13 Alerty - Mer än ett personlarm. Alerty är en mobilapplikation som laddas ner direkt till din smartphone. Larm skickas via Premium-SMS till förvalda

Läs mer

Konfigurering av eduroam

Konfigurering av eduroam Konfigurering av eduroam Detta dokument beskriver hur en användare med konto från Chalmers konfigurerar nätverksanslutning till ett trådlöst nätverk på en eduroam-ansluten organisation, t.ex. Chalmers.

Läs mer

Omgivningskontroll och larm. Team Omgivningskontroll, Kommunikationsteamet Hjälpmedel Västerbotten

Omgivningskontroll och larm. Team Omgivningskontroll, Kommunikationsteamet Hjälpmedel Västerbotten Omgivningskontroll och larm Team Omgivningskontroll, Kommunikationsteamet Hjälpmedel Västerbotten IR-styrning I det här materialet presenteras hjälpmedel som gör det möjligt att styra olika elektriska

Läs mer

Smarta Trygghetstillbehör

Smarta Trygghetstillbehör Smarta Trygghetstillbehör Enskilt boende Moderna och effektiva hjälpmedel Äldre och rörelsehindrade har svårt att klara vardagen utan hjälp. Med moderna och effektiva hjälpmedel kan tillvaron förenklas

Läs mer

Effektiv och smidig kommunikation

Effektiv och smidig kommunikation Effektiv och smidig kommunikation TAL TEXT VIDEO TAL TEXT VIDEO Ökad tillgänglighet, förbättrad kundservice och effek tivare försäljning. Med våra unika kommunikationslösningar är det möjligt. Vi har en

Läs mer

Trygghetstelefon 62 IP, analogt eller GSM Trygghetstelefon 62 passar dina behov

Trygghetstelefon 62 IP, analogt eller GSM Trygghetstelefon 62 passar dina behov Trygghetstelefon 62 IP, analogt eller GSM Trygghetstelefon 62 passar dina behov 2 Förbättrad säkerhet för oberoende boende hemma Vi har utvecklat vårt trygghetslarm för människor som vill leva ett självständigt

Läs mer

Bygga bostadsnät. Telias rekommendationer för att bygga bostadsnät för telekommunikation T 10 984-06

Bygga bostadsnät. Telias rekommendationer för att bygga bostadsnät för telekommunikation T 10 984-06 Bygga bostadsnät Telias rekommendationer för att bygga bostadsnät för telekommunikation T 10 984-06 Innehåll Varför bostadsnät? 3 Bostadsnätets struktur 4 Bredbandskåpet 5 Uttagssnätet 7 Byggnation av

Läs mer

INSTALLATIONSANVISNING DRIFT OCH UNDERHÅLL

INSTALLATIONSANVISNING DRIFT OCH UNDERHÅLL Styr- och övervakningsenhet INSTALLATIONSANVISNING DRIFT OCH UNDERHÅLL 2006-09-30 info@hagabindustri.se Styr- och övervakningsenhet Apparatskåp av plast, kapslingsklass IP 66. ax omgivningstemperatur +

Läs mer

Användarmanual. Larmcentralsanslutet larm, TH6000

Användarmanual. Larmcentralsanslutet larm, TH6000 Användarmanual Larmcentralsanslutet larm, TH6000 INNEHÅLL Innehållsförteckning Sid Introduktion 13 Lysiodernas betydelse 14 Att förstå ljudsignalerna 15 Så används fjärrkontrollen 16 Så används den trådlösa

Läs mer

ESGRAF. Datablad SDS00009SE Version 1.0 02/02/2015 Integration. Presentationsmjukvara

ESGRAF. Datablad SDS00009SE Version 1.0 02/02/2015 Integration. Presentationsmjukvara ESGRAF Presentationsmjukvara ESGRAF är ett program med gemensamt grafiskt användargränssnitt för styrning och övervakning av passerkontrollsystem, inbrottslarm, brandlarm och digital video från Pelco.

Läs mer

Trygghetslarm. Enköpings kommun

Trygghetslarm. Enköpings kommun Trygghetslarm Enköpings kommun Enköpings kommun 2014, Vård- och omsorgsförvaltningen, Bild omslag IBL Bildbyrå Trygghetslarm - så fungerar det i Enköpings kommun I den här broschyren hittar du information

Läs mer

Med NetAlert är du aldrig ensam.

Med NetAlert är du aldrig ensam. Med NetAlert är du aldrig ensam. Ett personlarm för alla. NetAlert, marknadsledande personlarm för mobiler och datorer, ökar tryggheten i riskmiljöer och vid ensamarbete. Allt fler utsätts för otrygghet

Läs mer

Respond Kallelsesignalsystem

Respond Kallelsesignalsystem www.tjeders.se Respond Kallelsesignalsystem Larm- och kommunikationssystem för framtidens sjukhus och vårdinrättningar. Tjeders utvecklar, tillverkar och marknadsför system och komponenter för larm och

Läs mer

Användarmanual DS7060

Användarmanual DS7060 Användarmanual DS700 detection systems Din installatör Vid frågor eller service kontakta din installatör: Företag: Telefon: Fa: E-mail: Kontaktperson: Övrigt: Larmet är anslutet till: Larmcentral: Telefon:

Läs mer

Quick start manual. Smart-House 2015-04-20. Rev 1.1

Quick start manual. Smart-House 2015-04-20. Rev 1.1 Quick start manual Smart-House 2015-04-20 Rev 1.1 Innehåll Förord... 3 Programvara... 4 Hämta programvara... 4 PC krav... 4 Dokumentation... 5 Manualer... 5 Projektdokumentation... 5 Smart-Dupline... 5

Läs mer

Traka32, Alkoskåp. Traka32 Avancerad programvara men enkel att administrera! Nyckeln till fullständig kontroll! www.traka.se info@nordiclocker.

Traka32, Alkoskåp. Traka32 Avancerad programvara men enkel att administrera! Nyckeln till fullständig kontroll! www.traka.se info@nordiclocker. Säker hantering av fordonsnycklar! Traka32, Alkoskåp Nyckeln till fullständig kontroll! Är ni trötta på alkolås som inte fungerar tillfredstallande vid sträng KYLA & FUKT! Då har vi lösningen med ett ALKOSKÅP

Läs mer

VAKA. En ny generation passersystem

VAKA. En ny generation passersystem VAKA En ny generation passersystem VAKA En ny generation passersystem VAKA är ett passersystem avsett för såväl företag och förvaltningar som flerbostadsfastig heter. Istället för nycklar, som alltför

Läs mer

ORIENTERINGSRITNINGAR UTRYMNING/ INBROTTSLARM

ORIENTERINGSRITNINGAR UTRYMNING/ INBROTTSLARM ORIENTERINGSRITNINGAR UTRYMNING/ INBROTTSLARM Skolnamn: BLACKEBERGS GYMNASIUM Fastighetsnummer: 0040 Service: SISAB Telefon: 08-508 460 00 HANDHAVANDE INBROTTSLARM OCH BRANDINDIKERING Till- och frånkoppling

Läs mer

KOSTNAD FÖR TRYGGHETSLARM

KOSTNAD FÖR TRYGGHETSLARM Om trygghetslarm OM TRYGGHETSLARM Du kan ansöka om trygghetslarm om du upplever otrygghet och osäkerhet i ditt boende eller har svårigheter att påkalla hjälp. För att använda trygghetslarm behövs ett fast

Läs mer

RIKTLINJER FÖR LARM Fastställda av centrala ledningsgruppen 2008-10-17.

RIKTLINJER FÖR LARM Fastställda av centrala ledningsgruppen 2008-10-17. 1 RIKTLINJER FÖR LARM Fastställda av centrala ledningsgruppen 2008-10-17. Dessa riktlinjer för larm skall gälla i alla lokaler där Enköpings kommun bedriver verksamhet. Störning i den kommunala verksamheten

Läs mer

YOYOCam G2. Vanliga frågor (FAQ) Maj 2012 - Rev 1.1

YOYOCam G2. Vanliga frågor (FAQ) Maj 2012 - Rev 1.1 YOYOCam G2 Vanliga frågor (FAQ) Maj 2012 - Rev 1.1 1. Vad är YOYOCam?...3 2. Hur fungerar YOYOCam?...3 3. Kan YOYOCam ta bilder och skicka dem?...3 4. Kan YOYOCam fjärrstyras?...3 5. Hur och när tar (och

Läs mer

GIVETVIS. SKA DU HA INTERNET I DIN LÄGENHET! En guide till hur du installerar internet i ditt nya hem.

GIVETVIS. SKA DU HA INTERNET I DIN LÄGENHET! En guide till hur du installerar internet i ditt nya hem. GIVETVIS SKA DU HA INTERNET I DIN LÄGENHET! En guide till hur du installerar internet i ditt nya hem. INTERNET EN SJÄLVKLARHET Internet är en standard i våra lägenheter, precis som vatten, el och värme.

Läs mer