Välkommen som ledare i Sigtuna Märsta Gymnastikklubb

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Välkommen som ledare i Sigtuna Märsta Gymnastikklubb"

Transkript

1 Välkommen som ledare i Sigtuna Märsta Gymnastikklubb Introduktion SMGK Sigtuna Märsta Gymnastikklubb (SMGK) bildades år 1962, då under namnet Märsta Gymnastikklubb. Efter 40-års jubiléet lades namnet Sigtuna till och vi heter numera Sigtuna Märsta Gymnastikklubb. Klubben har idag ca 690 medlemmar varav ca 70 ledare. Verksamheten består av familjegymnastik, barngymnastik, pojk- och flickgymnastik med fortsättningsgrupper, truppgymnastik och motionsgymnastik för kvinnor och män. Vår huvudsakliga träningshall är Ekillahallen där våra tävlingsgymnaster håller till och övrig verksamhet bedrivs i ett flertal gymnastiksalar i både Sigtuna, Märsta och Rosersberg. SMGK tillhör Svenska Gymnastikförbundet som är en av Sveriges största idrottsorganisationer med medlemmar i drygt 1450 föreningar över hela landet. Vår verksamhet Vi i styrelsen vill gärna presentera oss: Ordförande Kirsi Kohlström Kassör Karin Grönquist Ing-Marie Hoffner Kristofer Magnusson Ulf Forsmark styrelsen@smgk.se Målsättningar som Styrelsen arbetar aktivt mot att bibehålla den förening vi har lyckats bygga upp hittills. Vi har även målsättningar som: Delta i USM Nå JSM inom 2 år Kommunen ordnar en mer permanent träningshall Gymnastiklinje i kommunen

2 Styrelsen sammanträder minst 4 ggr per år och protokollen från dessa möten skickas till alla ledarna. Det är viktigt att du läser dessa då de kan innehålla viktig information. Klubbens årsmöte äger rum tillsammans med en Kick-Off under september eller oktober månad varje år. Speciell kallelse utgår. Klubben ordnar även ledarutbildning med obligatorisk information och inför höstterminens start. Den årliga galan för hela klubben brukar vara i april/maj och i december varje år genomför vi ett Klubbmästerskap för våra trupp- och fortsättningsgymnaster. I vår verksamhet finns det grupper som är indelade efter ålder eller nivå. FA-grupperna BA-grupperna FL-grupperna + FL-PO PO-grupperna FO-grupperna MO-grupperna TR-grupperna 2-4 år med förälder 5-6 år 7-9 år, alt år 5-10 år 7-18 år, särskilt uttagna män och kvinnor Truppgymnaster, särskilt uttagna I klubbens kansli arbetar Marie-Louise Ward med klubbens ekonomi och administration. Telefonnumret är och telefontiden till henne är Måndagar kl Det går även bra att maila kansliet på Evenemang Årets Gala ligger i slutet av april månad Årets ledare, årets gymnast presenteras Den planeras av styrelsen tillsammans med ledare ur verksamheten. Årets klubbmästerskap ligger i början på december eller i slutet av november månad Styrelsen ansvarar för planeringen och genomförandet. Ditt ledaransvar Som huvudledare ansvarar du för att planera passen ordentligt. Du är också skyldig att hitta vikarie (i värsta fall ställa in) om du inte kan komma på en träning. I vårt administrativa system, sportadmin, finner ni alla ledare. Du ska också föra närvarostatistik (LOK-stödet). Närvarokort tar du ut via Fråga gärna kansliet hur du ska göra eller boka möte för att få en genomgång av hur sportadmin fungerar. Det är viktigt att alla uppgifter i sportadmin är uppdaterade. Därför ber vi dig som ledare att dra ut en kopia av alla deltagarnas uppgifter och ber föräldrarna gå igenom dem och att de kan göra förändringar om ex. mailadressen har ändrats. Vi ber er alla att ta personnummer på alla gymnaster i grupperna. Det är väldigt viktigt att du har koll på deltagarna i gruppen. Om någon inte dykt upp på ett par gånger så får du ringa gymnasten och höra om de ska fortsätta eller ej. Om de ska sluta så meddelar ni genast kanslisten som kanske kan ta in någon från kölistan. Bästa sättet är att skriva in sportadmin att de har slutat. Kanslisten ansvarar för att kalla nya gymnaster till grupperna. Kanslisten ansvarar att skicka ut alla kallelser inför varje terminsstart. Det är endast motionsgrupperna som har en annons i Sigtunabygden inför varje terminsstart.

3 Lokaler Lokalerna bokas av kanslisten för ett kalenderår i taget. Önskemål om förändringar inför nytt läsår meddelas senast sista april till kanslisten som i sin tur tar kontakt med lokalbokningen på kommunen. Vid ev avbokningar från kommunen så meddelas du av kanslisten. Nycklar eller nyckelkort kvitteras ut av kanslisten som sedan delar ut dessa till alla huvudledare. Terminsavgifter Kansliet skickar ut kallelse via mail eller via post inför varje terminsstart. Där bifogas faktura för terminen och sista betalning anges på den. I sportadmin kan du sedan se vilka som inte har betalat. Kansliet skickar ut påminnelse, men det kan vara bra att man som ledare påminner föräldrar om betalningen. Pg nr är och de måste skriva gymnastens namn samt gruppens nummer eller ledarens namn. I terminsavgiften ingår även medlemsavgiften på 50 kronor per år. Vi har ingen syskonrabatt förutom i familjegympagruppen där man betalar 650kr per familj oavsett antalet barn i åldrarna 2-4 år. Våra terminsavgifter är följande: Vuxenmotion alla grupper i 14 veckor Familje- och barngymnastik 1*12 ggr Pojkgymnastik 1*12 ggr Flickgymnastik 1,5*12 ggr Fortsättningsgrupp 2*14 gg Truppeliten 4,5 tim/v Truppeliten 5,5 tim/v Truppeliten 9-12 tim/v 475 kronor alt 60 kr/tillfälle 650 kronor 810 kronor 810 kronor 915 kronor/1000 kronor(licensavgift ingår) 1335 kronor (licensavgift ingår) 1515 kronor (licensavgift ingår) 1800 kronor (licensavgift ingår) Som ledare skall även du vara medlem i klubben och betala medlemsavgift. Avgiften är 100 kronor/år och dras i samband med utbetalningen av din ledarlön. Kö till grupperna Om någon vill börja med barn/ungdomsgymnastik så hänvisar du till hemsidan eller ger ut klubbens telefonnummer Ingen ledare får lova ut platser i sina grupper utan att de går via vårt kösystem på vår hemsida. Klubben har för närvarande kö till de flesta grupper och vi tillämpar syskonförtur. Terminsavslutning. Klubben bjuder din grupp på enklare fika. Du köper detta själv och kvittot redovisas till kanslisten. Diplom delas till familje- och barngrupper efter vårterminen. Diplom 2010 beställes av Ing-Marie på ing-marie@smgk.se senast 1 månad innan gruppens avslutning. Uppge grupp, antal, avslutningsdatum. Fota en egen digital gruppbild och sänd tillsammans med diplombeställningen för så kan det i vår tryckas på Er grupps Diplom!

4 Kurser Det ligger i ditt intresse att bevaka de kurser som erbjuds. Alla ledare får tidningen Uppsvinget som skickas ut från Upplands Gymnastikförbund. Där finns ett kalendarium över de kurser som erbjuds inom regionen. Ni kan även gå in på Svenska Gymnastikförbundets hemsida för att söka fram lämpliga kurser: Efter godkännande av kansliet, sedan anmäler du dig själv på gymnastikförbundets hemsida samt meddela kansilet om man ska betala in avgiften innan kursen börjar eller om det kommer en faktura. Vill du ha hjälp med anmälan så kontaktar du kanslisten. Efter avslutad barn- eller ungdomsledarkurs måste du skicka kursintyget till kanslisten som i sin tur söker bidrag från kommunen för dessa kurser. Ny regel from hösten 2007 är att du är tvungen att fortsätta som ledare i ett år efter avslutad kurs. I annat fall får du betala 50% av kurskostnaden. Inköp av material Om du behöver något material till verksamheten måste detta godkännas av kanslisten. Efter godkännande kan beställning göras och du skickar kvittot/fakturan till kanslisten. Arvoden Arvoden bestäms efter ålder, utbildning och erfarenhet, men riktlinjer är att man som ny hjälpledare får 40:-/timme, att man som utbildad hjälpledare har 75:-/timme samt att man som huvudansvarig har 100:-/timme. Sektionsansvarig får 1200:- för sin sektionsledarroll + telefonersättning 200:-/termin. Som utbildad/erfaren motionsledare har man 200:-/timme. Nya motionsledare får 150:-/timme. Detta utbetalas endast efter varje termins slut. Särskild utbetalningsblankett fylls i (finns på hemsidan). Hjälpledaren håller själv reda på sina timmar och lämnar sin löneutbetalningsblankett till huvudledaren. Huvudledaren stämmer sedan av så att timmarna stämmer överens med närvarokortets timmar. Detta gäller även om ni vikarierar i en grupp. Observera att det är antalet timmar som ledare och inte tillfällen ni varit i hallen som ska skrivas på utbetalningsblanketten samt vilken grupp det gäller. Huvudledaren skickar sedan in alla ledares utbetalningsblanketter tillsammans med närvarokortet till respektive sektionsansvarig. Sektionsansvarig skickar sedan in allt till kanslisten. Observera att närvarokorten ska vara inskickades till kanslisten innan arvodet utbetalas. Profilsortiment Som ledare får du en ledar T-shirt att använda på träningen. Det går att köpa förenings overaller via teamsales Stadium. Beställningsblankett ligger på hemsidan. Webben Här hittar ni alla ledarpapper som vi vanligtvis delar ut vid terminsträffar samt hitta en massa information där. Kristofer Magnusson är klubbens webbmaster. Dokument under Ledarpärm Klicka på ikonen om du vill se på dokumentet. Om du vill ladda ner dokumentet trycker du på den högra musknappen och väljer "spara som..."

5 Övriga ledarpolicys/förmåner Du bedriver verksamhet enligt önskemål eller godkännande från styrelsen. Som barnhuvudledare måste du gå/ska sträva efter att gå baskursen Som huvudledare måste du minst ha fyllt 16 år. Du är alltid ombytt i klubbens ledar t-shirt och har uppsatt hår Du föregår alltid med gott exempel och visar stor respekt Om du ska sluta måste du meddela senast den 30 april inför höstterminen och senast den 31 oktober inför vårterminen Som ledare får du en ledar t-shirt timlön och dina barn får träna för halva priset (förutom FA-barn som går gratis) Är du själv aktiv gymnast så tränar du för halva priset om du är huvudledare Alla ledare får gå i klubbens motionsgymnastik kostnadsfritt Varmt välkommen som ledare och om du har några funderingar eller synpunkter av något slag är du välkommen att höra av dig till någon i styrelsen! Ing-Marie, Karin, Kirsi, Kristofer och Ulf

GYMNASTIK ÄR SUPERKUL! Kom därför ihåg att sprida glädje på träningarna och försök att inspirera så mycket du kan!

GYMNASTIK ÄR SUPERKUL! Kom därför ihåg att sprida glädje på träningarna och försök att inspirera så mycket du kan! Ledarpolicy i Varbergs GIF Gymnastikförening GYMNASTIK ÄR SUPERKUL! Kom därför ihåg att sprida glädje på träningarna och försök att inspirera så mycket du kan! Ledarens konkreta uppgifter Det är ledaren

Läs mer

Föreningspolicy för ledare, aktiva, barn, ungdomar & föräldrar i vår förening.

Föreningspolicy för ledare, aktiva, barn, ungdomar & föräldrar i vår förening. Föreningspolicy för ledare, aktiva, barn, ungdomar & föräldrar i vår förening. Framarbetad Hösten 2008 i samarbete med Redigerad November 2010 Sida 2 av 8 Innehållsförteckning 4 Så här vill vi att våra

Läs mer

PM 1 SM 2008. Truppgymnastik Trampolin 30 maj 1 juni TÄBY

PM 1 SM 2008. Truppgymnastik Trampolin 30 maj 1 juni TÄBY PM 1 SM 2008 Truppgymnastik Trampolin 30 maj 1 juni TÄBY PM 1 Täby Gymnastikförening och Svenska Gymnastikförbundet hälsar dig VÄLKOMMEN TILL SM Truppgymnastik Trampolin 30 maj - 1 juni 2008 i Tibblehallen,

Läs mer

Örebro Gymnastikförening/Kif RIKTLINJER FÖR LEDARE & STYRELSE VT-16. www.orebrogf.com

Örebro Gymnastikförening/Kif RIKTLINJER FÖR LEDARE & STYRELSE VT-16. www.orebrogf.com Örebro Gymnastikförening/Kif RIKTLINJER FÖR LEDARE & STYRELSE VT-16 www.orebrogf.com Vision Gymnastik rörelseglädje för alla hela livet! Värdegrund I vår förening: är alla lika mycket värda möter vi varandra

Läs mer

SportAdmin i GF Nikegymnasterna

SportAdmin i GF Nikegymnasterna SportAdmin i använder SportAdmin som system för medlemshantering, fakturering och hemsida. Här nedan kommer du att kunna läsa om de funktioner som du som ledare behöver ha koll på i systemet. För att logga

Läs mer

Lilla Handboken. föräldrar som har tränande barn

Lilla Handboken. föräldrar som har tränande barn Lilla Handboken föräldrar som har tränande barn Taekwondo - träning för alla Huvudmålet med all träning är att stärka individens fysiska och psykiska förmåga. Framförallt skall varje individ känna att

Läs mer

Holmsundsgymnasternas föreningspolicy

Holmsundsgymnasternas föreningspolicy Holmsundsgymnasternas föreningspolicy Verksamhet och syfte Holmsundsgymnasterna är medlem i Svenska Gymnastikförbundet som utgör ett av Sveriges största idrottsförbund. I dagsläget har föreningen cirka

Läs mer

LÄGER 2010. Läger utan egna ledare

LÄGER 2010. Läger utan egna ledare LÄGER 2010 Läger utan egna ledare 13-16 juni Läger 1 utan egna ledare 4 dagar 17-20 juni Läger 2 utan egna ledare 4 dagar 21-24 juni Läger 3 utan egna ledare 4 dagar 2-6 augusti Läger 4 utan egna ledare

Läs mer

Ridpriser för höstterminen 2015 med arbetsrabatt (900 kr) avdragen: 100% 90% 75%

Ridpriser för höstterminen 2015 med arbetsrabatt (900 kr) avdragen: 100% 90% 75% ! FAKTURA Välkommen till höstterminen. Lektionerna börjar måndag 10 augusti och sista lektionsdagen för terminen blir söndag 20 december. Inga lektioner under höstlov då är det andra aktiviteter istället.

Läs mer

Ledarinformation Söndagen den 12 januari 2014

Ledarinformation Söndagen den 12 januari 2014 Ledarinformation Söndagen den 12 januari 2014 NAIS verksamhet: Familjegymnastik, Bamsegympa, Barngymnastik, Gympakidz, Truppgymnastik, Zumba. Motto: "Gymnastik för alla" Vi har hela tiden behov av ledare

Läs mer

Rutiner, Policys & Riktlinjer Sävar IK gymnastik och hopprep

Rutiner, Policys & Riktlinjer Sävar IK gymnastik och hopprep Rutiner, Policys & Riktlinjer Sävar IK gymnastik och hopprep 2018-10-21 1 Innehåll Avgifter 3 Budget 3 Deltagarlistor 3 Försäkring 3 Försäljning 4 Hemsidan 4 Inköp 4 Kölistan 5 Ledare 5 LOK 6 Styrelsen

Läs mer

Rutin f ör inköp av scoutkläder och märken

Rutin f ör inköp av scoutkläder och märken Rutin f ör inköp av scoutkläder och märken Engelbrekt Scoutkår Version 0. 1 2014-03-03 Scouterna Box 420 34 Telefon: +46 8-555 065 00 Webb: www.scouterna.se The Guides and Scouts of Sweden 126 12 Stockholm

Läs mer

Magnus Israelsson, Lena Jacobson, Åsa Andersson, Barbro Ronsten, Tova Ahl, Anna-Lena Lisspers, Lotta Bogren

Magnus Israelsson, Lena Jacobson, Åsa Andersson, Barbro Ronsten, Tova Ahl, Anna-Lena Lisspers, Lotta Bogren Protokoll styrelsemöte Föreningen VisbyGymnasterna 2016, nr 11 Måndag den 15/8 kl. 18.00-21.00 Solbergavillan Närvarande Magnus Israelsson, Lena Jacobson, Åsa Andersson, Barbro Ronsten, Tova Ahl, Anna-Lena

Läs mer

Obs! Karolinas lektioner startar vecka 5 pga att hon är på Jamaica för studier i Dancehall.

Obs! Karolinas lektioner startar vecka 5 pga att hon är på Jamaica för studier i Dancehall. Gilla oss på facebook! DF Studio Danza Bryggaregatan 18-20 50338 Borås info@studiodanza.nu Hej och välkommen till en ny danstermin hos oss på DF Studio Danza! Terminen startar vecka 4, dvs måndag den 25

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Sjöräddningen, 2016-10-11, 18.30-21.20. Närvarande Ledamöter Leif Larsson Ulrika Eriksson Ingrid Edberg Stefan Clarstedt Stina Hallberg Erika Rollenhagen Maria Bernström Ida Lindström Frånvarande

Läs mer

Programridning! Dressyrkurs för rutinerade storhästekipge!

Programridning! Dressyrkurs för rutinerade storhästekipge! Programridning! Dressyrkurs för rutinerade storhästekipge! Cicki bjuder in till PROGRAMKURS Lördag 23 november med start 13.00 Söndag 24 november med start 08.00 Lördag: Kursen börjar kl 13.00 på lördagen

Läs mer

Välkomna till Ashihara karate!

Välkomna till Ashihara karate! Välkomna till Ashihara karate! Ni kan se fram emot en termin med många nya intryck! Vi erbjuder en allsidig träning där man tränar både teknik, snabbhet, styrka och uthållighet. Information om vår förening,

Läs mer

Välkommen till SFF-dagarna och kongress i Malmö 6-8/4 2018

Välkommen till SFF-dagarna och kongress i Malmö 6-8/4 2018 Viktig inbjudan Välkommen till SFF-dagarna och kongress i Malmö 6-8/4 2018 Som framgått av annons i SFF-Filatelisten är det förbundskongress i Malmö lördag 7 och söndag 8 april 2018. Den föregås av SFF-dagar

Läs mer

PM 1. Järfällagymnasterna och Gymnastikförbundets Trupptekniska Kommitté hälsar dig VÄLKOMMEN TILL. Ungdomscupen den 17-18 november i Järfälla

PM 1. Järfällagymnasterna och Gymnastikförbundets Trupptekniska Kommitté hälsar dig VÄLKOMMEN TILL. Ungdomscupen den 17-18 november i Järfälla PM1 PM 1 Järfällagymnasterna och Gymnastikförbundets Trupptekniska Kommitté hälsar dig Information Information och upplysningar lämnas av: Isabell Cederholm Tel 08-580 368 48 E-mail kansli@jarfallagymnasterna.se

Läs mer

Version 2013-2014:1 Datum 2013-06-03

Version 2013-2014:1 Datum 2013-06-03 Till Arrangerande förening Gymnastikförbundet Sydosts trupptävlingskommitté tackar Er, för att ni accepterat att arrangera följande tävling:.... Med detta brev vill vi hjälpa till, att räta ut några av

Läs mer

Kultur- och fritidskontoret LATHUND. Söka/ skicka förfrågningar om lediga lokaler

Kultur- och fritidskontoret LATHUND. Söka/ skicka förfrågningar om lediga lokaler Kultur- och fritidskontoret LATHUND Söka/ skicka förfrågningar om lediga lokaler Lokalbokningar På kommunens hemsida kan man titta på bokningar, skicka bokningsförfrågningar och få information om lokaler

Läs mer

KÕJÕ NYTT HAR DU HAFT EN SKÖN SOMMAR SISTA ANMÄLNINGSDAGEN FÖR HÖSTTERMINEN ÄR LÖRDAG DEN 16 AUGUSTI 2008 KÕJÕ KI AIKIDO STOCKHOLM

KÕJÕ NYTT HAR DU HAFT EN SKÖN SOMMAR SISTA ANMÄLNINGSDAGEN FÖR HÖSTTERMINEN ÄR LÖRDAG DEN 16 AUGUSTI 2008 KÕJÕ KI AIKIDO STOCKHOLM KÕJÕ KI AIKIDO STOCKHOLM 2008 07 20 Årsgång 9, utgåva 35 KÕJÕ NYTT Erik Tingsborg leder Leo Spolander runt i rummet med ett stadigt grepp. HAR DU HAFT EN SKÖN SOMMAR När du läser detta har du kanske kommit

Läs mer

Guide till uppstart av ny SBU-grupp

Guide till uppstart av ny SBU-grupp Guide till uppstart av ny SBU-grupp Välkommen som ledare i SBU! Här följer en guide för dig som är ny ledare inom SBU. Här beskrivs saker du måste känna till på ett kortfattat sätt. På flera ställen hänvisas

Läs mer

v1.0 Manual enkel översikt Av Daniel Azzarri daniel@sbf.se 2006-03-27

v1.0 Manual enkel översikt Av Daniel Azzarri daniel@sbf.se 2006-03-27 v1.0 Manual enkel översikt Av Daniel Azzarri daniel@sbf.se 2006-03-27 Bilsport Online v1.0 Bilsport Online är en webbtjänst utvecklad för att hjälpa till med administrationen kring svensk bilsport. Via

Läs mer

JULENS AKTIVITETER 2014

JULENS AKTIVITETER 2014 JULENS AKTIVITETER 2014 BLANDAT PONNY HÄST PRIVATLEKTION Välkommen till stallet VARJE DAG!! On 24 Juliga dagar i stallet! To 25 Fr 26 Lö 27 2 5 2 5 Barnkurs de små Julkurs för de små!! Ridning och pyssel

Läs mer

2018:1. Ledarmanual FÖR LEDARE I GF GYMMIX TJÖRN

2018:1. Ledarmanual FÖR LEDARE I GF GYMMIX TJÖRN 2018:1 Ledarmanual FÖR LEDARE I GF GYMMIX TJÖRN Välkommen som medarbetare i GF Gymmix Tjörn! Du tillhör en mycket livaktig förening, som har verksamheter på många platser på Tjörn: Långekärr, Kållekärr,

Läs mer

Rikstruppen 2 och Rikscupen Mixed 3-4/5 i Halmstad

Rikstruppen 2 och Rikscupen Mixed 3-4/5 i Halmstad och Gymnastikförbundets Trupptekniska Kommitté välkomnar dig till Rikstruppen 2 och Rikscupen Mixed 3-4/5 i Halmstad PM 1 Information Information och upplysningar lämnas av vår tävlingskommitté eller kansliet.

Läs mer

Lerums Konståkningsklubb

Lerums Konståkningsklubb Skridskoskolan säsongen 2015/16 1 Skridskoskolan tränar i Vättlehallen på söndagar kl. 10.00-11.00. Schema höstterminen 2015 söndag 6 september 10-11 söndag 13 september 10-11 söndag 20 september 10-11

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2017

Verksamhetsberättelse 2017 Verksamhetsberättelse 2017 Söderhamns Gymnastikförening redovisar här sin verksamhetsberättelse för perioden 2017-01-01 2017-12-31 1. Fakta om verksamhetsåret Styrelse På föreningens årsmöte den 4 april

Läs mer

Nyhetsbrev. Maj 2014. Söderåsens Brukshundklubb Sida 1av 4. [År] Hundens dag 10 augusti Den 10 augusti planerar PRinfo-gruppen

Nyhetsbrev. Maj 2014. Söderåsens Brukshundklubb Sida 1av 4. [År] Hundens dag 10 augusti Den 10 augusti planerar PRinfo-gruppen Sida 1av 4 Maj 2014 Luspudeln vilande Vår klubbtidning Luspudeln läggs vilande under året efter beslut på medlemsmötet den 1 maj. Håll dig informerad genom hemsidan Du vet väl att klubben har en hemsida

Läs mer

Administration räddningshund

Administration räddningshund Svenska Brukshundklubben Administration räddningshund Komplement till regler för räddningshundprov Alla anvisningar, protokoll och blanketter finns på SBK:s hemsida,. Kurs räddningshund Ansöka om att hålla

Läs mer

Gilla oss på facebook!

Gilla oss på facebook! Gilla oss på facebook! Hej och välkommen till en ny danstermin hos oss på DF Studio Danza! Terminen startar vecka 36, dvs måndag till söndag. Innan du gör din anmälan är det viktigt att du läser igenom

Läs mer

PM 1. Helsingborgs Turnförening och Gymnastikförbundets Trupptekniska Kommitté hälsar dig VÄLKOMMEN TILL

PM 1. Helsingborgs Turnförening och Gymnastikförbundets Trupptekniska Kommitté hälsar dig VÄLKOMMEN TILL PM 1 Helsingborgs Turnförening och Gymnastikförbundets Trupptekniska Kommitté hälsar dig Information Information och upplysningar lämnas av: Tina Österberg Tel 0733-013132 E-mail kansliet@turn.se Tävlings-

Läs mer

IFK Moras Gymnastikklubb skall erbjuda alla pojkar/ flickor, män/ kvinnor som också önskar, möjlighet att delta i klubbens verksamhet.

IFK Moras Gymnastikklubb skall erbjuda alla pojkar/ flickor, män/ kvinnor som också önskar, möjlighet att delta i klubbens verksamhet. IFK Moras Gymnastikklubb 2009 2011 Verksamhet Verksamhet IFK Moras Gymnastikklubb är en egen klubb inom IFK Moras idrottsallians. Klubben är medlem i Svenska gymnastikförbundet som är en av landets största

Läs mer

Plusgiro: 270 260 3 Hej och välkomna tillbaka

Plusgiro: 270 260 3 Hej och välkomna tillbaka Plusgiro: 270 260 3 Hej och välkomna tillbaka Vi hoppas att ni har haft ett härligt uppehåll under Jul och Nyår, men nu är det dags igen att börja träna taekwondo och vi hoppas självklart att ni kommer

Läs mer

Användarinställningar på laget.se

Användarinställningar på laget.se 2010-09-05 Användarinställningar på laget.se ALLMÄN INFORMATION... 2 ATT LOGGA IN... 3 SKRIVA IN LÖSENORD/ANVÄNDARNAMN... 3 VÄLKOMSTSIDAN EFTER INLOGGNING... 4 FÖR PERSONLIGA INSTÄLLNINGAR... 4 NYTT LÖSENORD/ANVÄNDARNAMN...

Läs mer

Kultur- och fritidskontoret FAQ. Lokalbokningar

Kultur- och fritidskontoret FAQ. Lokalbokningar Kultur- och fritidskontoret FAQ Lokalbokningar FAQ för lokalbokningar Bokningshandläggare: Mirja E Sigfalk Andreas Godenius Ester Minasson Bokningstelefon: tel 08-523 06600, vardagar kl. 08.30-11.30 och

Läs mer

Att planera och arrangera RODDSKOLA

Att planera och arrangera RODDSKOLA Att planera och arrangera RODDSKOLA Läser du detta är du på väg att göra en viktig insats för din förening och för rodden i Sverige, eftersom du troligen har tänkt att din förening ska genomföra en roddskola.

Läs mer

Gör livet i föreningen så mycket enklare.

Gör livet i föreningen så mycket enklare. Gör livet i föreningen så mycket enklare. SportAdmin är utvecklat av föreningsmänniskor. För föreningar. Välkommen till SportAdmin. Vi erbjuder ett administrativt, webb-baserat system som gör livet enklare

Läs mer

Manual Utbildningsmodulen

Manual Utbildningsmodulen Manual Utbildningsmodulen för Svenska Bouleförbundets distrikt www.svenskboule.se Logga in (låset högst upp till höger på sidan). Använd dina inloggningsuppgifter (personnummer och lösenord) För att få

Läs mer

Information från SKK medlemsavdelning. Till dig som är KKO (klubbkontakt)

Information från SKK medlemsavdelning. Till dig som är KKO (klubbkontakt) Information från SKK medlemsavdelning Till dig som är KKO (klubbkontakt) KKO klubbkontakt Kontaktperson för SKK kansli /medlemsavdelningen Vad är viktigt att du tänker på som klubbens KKO? Hur kontaktar

Läs mer

Hej och välkommen till Mariestads Gymnastikklubb!

Hej och välkommen till Mariestads Gymnastikklubb! Hej och välkommen till Mariestads Gymnastikklubb! Information I Mariestads gymnastikklubb tränar vi truppgymnastik som är den största gymnastikdiciplinen i Sverige. Redskapen/grenarna som ingår är matta,

Läs mer

PM 1. GK Engelholmsgymnasterna och Gymnastikförbundets Trupptekniska Kommitté hälsar dig VÄLKOMMEN TILL

PM 1. GK Engelholmsgymnasterna och Gymnastikförbundets Trupptekniska Kommitté hälsar dig VÄLKOMMEN TILL PM 1 och Gymnastikförbundets Trupptekniska Kommitté hälsar dig VÄLKOMMEN TILL UT Riksfinal Den 15-17/4 i Ängelholm på Lingvallen Information Information och upplysningar lämnas av: Christel Attermalm Tel:

Läs mer

Hur du anmäler dig till SFI på webben

Hur du anmäler dig till SFI på webben 2015-09-23 Hur du anmäler dig till SFI på webben Det här är en hjälp för dig som ska anmäla dig till SFI, Svenska för invandrare, hos Kunskapsparken. Du får studera SFI om du är folkbokförd i Sollentuna

Läs mer

Borås Gymnastiksällskap och Gymnastikförbundets Trupptekniska Kommitté hälsar dig VÄLKOMMEN TILL. SM I TRUPPGYMNASTIK 4-6/7 2014 i Borås

Borås Gymnastiksällskap och Gymnastikförbundets Trupptekniska Kommitté hälsar dig VÄLKOMMEN TILL. SM I TRUPPGYMNASTIK 4-6/7 2014 i Borås Borås Gymnastiksällskap och Gymnastikförbundets Trupptekniska Kommitté hälsar dig Information Information och upplysningar lämnas av: Email: tavling@borasgs.se Hemsida: www.borasgs.se Telefon: 033 15 74

Läs mer

Resekostnadsersättning med bil utgår enligt skatteverket tariff för milersättning, för närvarande 18:50 kr per mil (2017).

Resekostnadsersättning med bil utgår enligt skatteverket tariff för milersättning, för närvarande 18:50 kr per mil (2017). Uppsala 2017-04-05 Resepolicy för Uppsala Gymnastikförening Syftet med dokumentet är att beskriva ansvar och regler som skall följas då ledare, domare, gymnaster, förtroendevalda, anställda, föräldrar

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2012

Verksamhetsberättelse 2012 Verksamhetsberättelse 2012 Söderhamns Gymnastikförening redovisar här sin verksamhetsberättelse för perioden 2012-01-01 -- 2012-12-31 1. Fakta om verksamhetsåret Styrelse På föreningens årsmöte den 3/3

Läs mer

PM 1. Järfällagymnasterna och Gymnastikförbundets Trupptekniska Kommitté hälsar dig VÄLKOMMEN TILL. Riksmästerskapen 1 den 23-24 maj i Järfälla

PM 1. Järfällagymnasterna och Gymnastikförbundets Trupptekniska Kommitté hälsar dig VÄLKOMMEN TILL. Riksmästerskapen 1 den 23-24 maj i Järfälla PM 1 Järfällagymnasterna och Gymnastikförbundets Trupptekniska Kommitté hälsar dig Information Information och upplysningar lämnas av: Isabell Cederholm och Maria Blomqvist Tel 08-580 368 48 E-mail kansli@jarfallagymnasterna.se

Läs mer

PRAO åk 8 vecka 13-14 2014

PRAO åk 8 vecka 13-14 2014 BSF Lunds stad Tunaskolan Ann-Helén Oldenby studie- och yrkesvägledare 046 35 76 81, ann-helen.oldenby@lund.se PRAO åk 8 vecka 13-14 2014 Till föräldrar och elever i åk 8 Läs igenom detta tillsammans BSF

Läs mer

GUIDE till Companys Club. Vad säger vi till kunderna?

GUIDE till Companys Club. Vad säger vi till kunderna? GUIDE till Companys Club Vad säger vi till kunderna? Vad handlar Companys Club om? COMPANYS CLUB HANDLAR OM MODE OCH OM FÖRDELAR, UPPLEVELSER OCH BONUSAR FÖR DE KUNDER SOM ÄLSKAR MODE. HALLÅ ALLA FASHIONISTAS!

Läs mer

Manual för Sportadmin, ett system för närvarohantering, fakturering etc

Manual för Sportadmin, ett system för närvarohantering, fakturering etc Manual för Sportadmin, ett system för närvarohantering, fakturering etc Till dig som är ledare i Friluftsfrämjandet Lund. Framför dig har du en manual som sats samman för att göra det enkelt att komma

Läs mer

Täby FK Manual för lagadministration 2015

Täby FK Manual för lagadministration 2015 Sida 1 Täby FK Manual för lagadministration 2015 Sida 2 Innehållsförteckning 1. Inledning 2. Lagledare och administratör 2.1 Säsongsplanering 2.2 Föräldramöte 2.3 Närvarokort 2.4 Hantering av nya spelare

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll

Styrelsemötesprotokoll 2015-12-07 1 (7) Styrelsemötesprotokoll Plats: Hästskovägen, Åled Tid: 18.00-20.00 Deltagare: Peter Höglund Ordförande Stefan Eliasson Ledamot Morgan Engdahl Kassör Beatrix Uvenfeldt Ledamot Pernilla Engdahl

Läs mer

Hej alla gamla och nya simmare i Sösdala Simsällskap!

Hej alla gamla och nya simmare i Sösdala Simsällskap! Hej alla gamla och nya simmare i Sösdala Simsällskap! Så här i terminsstarten går vi ut med viktig information och det kan förkomma att det står likadant på mer än en lapp. Hoppas ni har överseende med

Läs mer

Varmt Välkommen till FRISTADS FOLKHÖGSKOLA!

Varmt Välkommen till FRISTADS FOLKHÖGSKOLA! Varmt Välkommen till FRISTADS FOLKHÖGSKOLA! Folkhögskolevägen 7 513 32 Fristad Tel. 033-23 68 00 E-post: fristads.folkhogskola@vgregion.se TILL DIG SOM SKA STUDERA VID FRISTADS FOLKHÖGSKOLA Ht19-Vt20 Du

Läs mer

!! """ #$ # %%&'())( *+ $ ++* $ $ ++* $

!!  #$ # %%&'())( *+ $ ++* $ $ ++* $ #$#%%&'())( $++*$!!""" *+ $++*$ Introduktion för nya ledare i Herrestads AIF Organisation Styrelse Anläggningsgrupp Marknadsgrupp Aktivitetsgrupp Valberedning Fotbollssektion Orienteringssektion Innebandysektion

Läs mer

Vårkänslor. Aktuellt. //Sandra

Vårkänslor. Aktuellt. //Sandra Vårkänslor Nu har väl ändå sista snön rasat ut, eller? Nu vill i alla fall jag och kaninerna ha vår, sol och värme! Våren bjuder på en mängd aktiviteter i klubben, några av dem kan du se mer av längre

Läs mer

Praktisk info. Skatecamp

Praktisk info. Skatecamp Praktisk info Skatecamp Innehåll Det här häftet innehåller lite praktisk information till dig som ska hålla i ett Roofy Safety Skatecamp. Utlägg Utvärderingar Deltagarlistor Checklista Utlägg När du håller

Läs mer

NKK. 2014:2 hälsar välkommen till en ny termin. Kursinformation för Simskolegrupperna: Baddaren 1 Baddaren 2 Pingvinen 1 Pingvinen 2 Hajen 1 Hajen 2

NKK. 2014:2 hälsar välkommen till en ny termin. Kursinformation för Simskolegrupperna: Baddaren 1 Baddaren 2 Pingvinen 1 Pingvinen 2 Hajen 1 Hajen 2 NKK 2014:2 hälsar välkommen till en ny termin Kursinformation för Simskolegrupperna: Baddaren 1 Baddaren 2 Pingvinen 1 Pingvinen 2 Hajen 1 Hajen 2 Medley-Teknikskola Medley-Teknikskola Forts. Teknikskolor

Läs mer

Frågor och svar om Uppsägning av Telia Mobil plånbok och skaffa WyWallet (Extern)

Frågor och svar om Uppsägning av Telia Mobil plånbok och skaffa WyWallet (Extern) Frågor och svar om Uppsägning av Telia Mobil plånbok och skaffa WyWallet (Extern) 1 Varför har ni sagt upp min mobila plånbok? WyWallet erbjuder nu allt det och lite till som du som kund är van vid i Telia

Läs mer

Handbok för Lagledare. vers. 1.0,

Handbok för Lagledare. vers. 1.0, Handbok för Lagledare vers. 1.0, 2011-05-04 Innehåll: En lagledares uppgifter:... 3 Matcher... 4 Spelschema... 4 Inbjudningar... 4 Flytt av matcher... 4 Sarg... 5 Omklädningsrum... 5 Matchprotokoll...

Läs mer

Uppdaterad mars 2014 Webbanmälan till högskolestudier ht 2014

Uppdaterad mars 2014 Webbanmälan till högskolestudier ht 2014 Uppdaterad mars 2014 Webbanmälan till högskolestudier ht 2014 Inger Ek Studievägledare Inger.ek@linkoping.se 013-20 70 48 Sista anmälningsdag är 15 april Du gör din webbanmälan på Antagning.se. Från den

Läs mer

VÅRTERMINEN 2016 VÄLKOMMEN TILL EN NY RIDTERMIN PÅ JUTAGÅRDENS RIDSKOLA HÄLSAS BÅDE NYA OCH "TROGNA" ELEVER. Ridskolestart:

VÅRTERMINEN 2016 VÄLKOMMEN TILL EN NY RIDTERMIN PÅ JUTAGÅRDENS RIDSKOLA HÄLSAS BÅDE NYA OCH TROGNA ELEVER. Ridskolestart: VÄLKOMMEN TILL EN NY RIDTERMIN PÅ JUTAGÅRDENS RIDSKOLA HÄLSAS BÅDE NYA OCH "TROGNA" ELEVER. VÅRTERMINEN 2016 Ridskolestart: Måndagsgrupper v.2 11 januari Tisdagsgrupper v.2 12 januari Onsdagsgrupper v.2

Läs mer

Sammanställning. Innehållsförteckning. för ledare

Sammanställning. Innehållsförteckning. för ledare för ledare Sammanställning Denna guide avser att hjälpa dig som ledare att administrera dina grupp(er) i MyClub. Allt som görs i MyClub är webbaserat vilket innebär att du kan sköta all administrering

Läs mer

Lokalombud Lär känna dina medlemmar

Lokalombud Lär känna dina medlemmar Stockholm 6 oktober 2014 Lokalombud Lär känna dina medlemmar Bakgrund En mycket viktig uppgift för dig som lokalombud är att snabbt lära dig vem som är medlem i Lärarnas Riksförbund på din arbetsplats.

Läs mer

Hej alla crossåkare och medlemmar i HMCK och välkomna till en ny spännande säsong.

Hej alla crossåkare och medlemmar i HMCK och välkomna till en ny spännande säsong. 1 av 10 Hej alla crossåkare och medlemmar i HMCK och välkomna till en ny spännande säsong. I år kommer vi fortsätta med att förbättra banorna men också era möjligheter till mer och bättre träning. För

Läs mer

Verksamhetsplan 2015-2016 KSA

Verksamhetsplan 2015-2016 KSA Versin 1.0 Verksamhetsplan 2015-2016 KSA Verksamhetsidé KSA Västerås är en idrttsförening sm har sin bas i kreansk kampsprt. Idag erbjuder föreningen träning inm följande kampsprter: Hapkid, Haidng Gumd

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2016

Verksamhetsberättelse 2016 Verksamhetsberättelse 2016 Verksamhetsberättelse 2016 Söderhamns Gymnastikförening redovisar här sin verksamhetsberättelse för perioden 2016-01-01 2016-12-31 1. Fakta om verksamhetsåret Styrelse På föreningens

Läs mer

THE AMAZING ACADEMY. Välkommen till ett nytt år med spännande utbildning!

THE AMAZING ACADEMY. Välkommen till ett nytt år med spännande utbildning! THE AMAZING ACADEMY KURSER JAN-MAR 2013 Genom vår akademi erbjuder vi kurser och seminarier så att du och din organisation kan komma igång med sociala medier på allvar. Kurserna genomförs antingen på plats

Läs mer

Välkommen till Junior- och Ungdoms-SM 2015!

Välkommen till Junior- och Ungdoms-SM 2015! Välkommen till Junior- och Ungdoms-SM 2015! Svenska mästerskapen i trampolin för junior- och ungdomsgymnaster Arrangerande förening Klippans Gymnastikkrets, KGK Datum 24 oktober 2015 Plats Södra Skolgatan,

Läs mer

Svenska Mästerskapshelgen i Artistisk Gymnastik 2015

Svenska Mästerskapshelgen i Artistisk Gymnastik 2015 Halmstad den 16 februari 2015 Halmstad Frigymnaster arrangerar, i samarbete med Gymnastikförbundet Svenska Mästerskapshelgen i Artistisk Gymnastik 2015 Hjärtligt välkomna till Halmstad Arena den 1-3 maj

Läs mer

Lathund för arvode till förtroendevalda i Unga Hörselskadade. När kan jag få arvode för ett uppdrag?

Lathund för arvode till förtroendevalda i Unga Hörselskadade. När kan jag få arvode för ett uppdrag? Lathund för arvode till förtroendevalda i Unga Hörselskadade (Lathunden utgår från dokumentet Ersättning till förtroendevalda, årsmötet 2013) När kan jag få arvode för ett uppdrag? Som medlem i UH har

Läs mer

Information till föräldrar i SGA

Information till föräldrar i SGA Information till föräldrar i SGA Om föreningen Sandvikens Gymnastikavdelningar (SGA) har idag ca. 1200 aktiva medlemmar och ca. 45 grupper med ca.70 välutbildade ledare. Vi är idag Sandvikens största barn-

Läs mer

Informationsblad från Gnesta FF Nr 1 januari 2012

Informationsblad från Gnesta FF Nr 1 januari 2012 Informationsblad från Gnesta FF Nr 1 januari 2012 2012 Ett nytt år är här! Ett nytt år med Gnesta FF i ett nytt kansli, herrlaget i en ny division, ny kanslist på Gnesta Marknad, tre nya personer i styrelsen,

Läs mer

Inledning. Vad är Korpen? Att vara lagledare. Att vara lagkapten

Inledning. Vad är Korpen? Att vara lagledare. Att vara lagkapten Inledning Som lagledare eller vice lagledare i Korpen Stockholms seriespel får du denna handbok. Den har tagits fram som ett hjälpmedel så att du som lagledare ska veta vad dina uppgifter innebär och hur

Läs mer

Göteborgs. Scoutdistrikts

Göteborgs. Scoutdistrikts Göteborgs Scoutdistrikts Arrangemang Hösten 2013 2 KALENDARIET September Oktober 1 S 1 T 2 M Mandalay kv.segl. 2 O 3 T 3 T 4 O 4 F Vandringen 2013 5 T 5 L Vandringen 2013 6 F Mandalay ny.segl. 6 S Vandringen

Läs mer

Karlbergs BK. Information till föräldrar och spelare. Varmt välkommen till Karlbergs BK!

Karlbergs BK. Information till föräldrar och spelare. Varmt välkommen till Karlbergs BK! Varmt välkommen till Karlbergs BK! Vasastans och Kungsholmens rödvita stolthet Karlbergs BK (KB) fyller 100 år som förening i år. Därför är det extra roligt att KB under de senaste åren åter har utvecklats

Läs mer

Steg för steg guide FÖR DIG SOM ARRANGÖR

Steg för steg guide FÖR DIG SOM ARRANGÖR Steg för steg guide FÖR DIG SOM ARRANGÖR STEG FÖR STEG FÖRE AKTIVITETEN Boka lokal. Ta reda på vilka som inte är medlemmar i DIK, så att de också blir inbjudna. Kolla med din arbetsgivare att det är OK

Läs mer

FUB-NYTT HÖST LINKÖPING 2013

FUB-NYTT HÖST LINKÖPING 2013 FUB-NYTT HÖST LINKÖPING 2013 Informations och diskussionskväll 19 november Till alla som är gode män/anhöriga men även för personal som jobbar inom LSS. Informations och diskussionskväll med Försäkringskassan

Läs mer

SKELLEFTEÅ IBK. Handbok för ledare

SKELLEFTEÅ IBK. Handbok för ledare Handbok för ledare 2016-11-18 SKELLEFTEÅ IBK Ett samlat dokument för ledare med regler och rutiner som gäller för lag och ledare inom Skellefteå IBK och dess ungdomssektion. Skellefteå IBK Bildad: 1985

Läs mer

Lilla Edets Musikskola

Lilla Edets Musikskola information år 4-9, läsåret 2013/2014 Lilla Edets Musikskola utbildning Välkommen till musikskolan I den här foldern hittar du information om musikskolan i Lilla Edet. I slutet av foldern hittar du en

Läs mer

Västerås Gymnastikförening och Gymnastikförbundets Trupptekniska Kommitté hälsar dig VÄLKOMMEN TILL

Västerås Gymnastikförening och Gymnastikförbundets Trupptekniska Kommitté hälsar dig VÄLKOMMEN TILL PM1 Västerås Gymnastikförening och Gymnastikförbundets Trupptekniska Kommitté hälsar dig VÄLKOMMEN TILL SVENSKA CUPEN den 19-21 mars 2010 Bombardier Arena, Västerås Information Information och upplysningar

Läs mer

Uppdaterad: 2013-11-04. Lathund. Varukorgen avgifter

Uppdaterad: 2013-11-04. Lathund. Varukorgen avgifter Uppdaterad: 2013-11-04 Lathund Varukorgen avgifter 1 1 Skriv ej ut manualen! För att alltid ha aktuell information och slippa dyra utskriftskostnader ber vi dig att ladda hem manualen som en PDF från vår

Läs mer

Profilguide 2015 BROMMAGYMNASTERNA. i samarbete med

Profilguide 2015 BROMMAGYMNASTERNA. i samarbete med Profilguide 2015 BROMMAGYMNASTERNA i samarbete med Stadium Team Sales och BROMMAGYMNASTERNA presenterar tillsammans säsongens profilguide. På Stadium jobbar vi efter en mission - att inspirera så många

Läs mer

Instruktioner för kursutvärdering vid HF

Instruktioner för kursutvärdering vid HF Instruktioner för kursutvärdering vid HF Fr.o.m. läsåret 2012-2013 kommer varje ämne inom HF att utvärdera sex utvalda kurser på olika nivåer. Beslut om kursutvärdering och kurser som utvärderas finns

Läs mer

Anmälningsdokument För Höstterminen 2014

Anmälningsdokument För Höstterminen 2014 Anmälningsdokument För Höstterminen 2014 Bälinge Ryttarförening ridskolan@hotmail.com Bemersberg 3 www.balingerf.se 743 82 Bälinge pg. 469 81 46-0 orgnr 817603-1568 DAGS ATT ANMÄLA TILL RIDKURSERNA HÖSTEN

Läs mer

Att komma igång med FirstClass (FC)!

Att komma igång med FirstClass (FC)! Att komma igång med FirstClass (FC)! Vi har tillgång till FC genom vårt samarbete med folkhögskolor och därigenom med Folkbildningsnätet. FC kan användas på en dator på två sätt (dessutom kan du använda

Läs mer

Ö verenskommelse mellan Fo rela sare och SISU Idrottsutbildarna Stockholm

Ö verenskommelse mellan Fo rela sare och SISU Idrottsutbildarna Stockholm Ö verenskommelse mellan Fo rela sare och SISU Idrottsutbildarna Stockholm Här kan du läsa om vilka förväntningar vi som utbildningsorganisation har på dig i egenskap av föreläsare hos oss, samt vad du

Läs mer

Protokoll nr Protokoll fört vid möte med styrelsen i Gymnastikförbundet Sydost. Tid: Kansliet, Växjö

Protokoll nr Protokoll fört vid möte med styrelsen i Gymnastikförbundet Sydost. Tid: Kansliet, Växjö Protokoll nr 7 2010 Protokoll fört vid möte med styrelsen i Gymnastikförbundet Sydost Tid: 2010-10-24 Plats: Kansliet, Växjö Närvarande: Gun Ståhl, ordförande Gun Svensson Christer Johansson Mats Nydesjö

Läs mer

MANUAL SWE Cycling Online

MANUAL SWE Cycling Online MANUAL SWE Cycling Online SWE Cycling Online ersätter IndTA Nya tävlingsadministrativa systemet SWE Cycling Online lanseras i januari 2016. Det flesta av funktionerna känns igen från det gamla systemet

Läs mer

Välkommen till Ashihara karate!

Välkommen till Ashihara karate! Välkommen till Ashihara karate! Du kan se fram emot en mycket intensiv och lärorik vår! Vi hoppas att du vill satsa hårt och tänja på dina gränser. Du kommer garanterat att utvecklas både psykiskt och

Läs mer

Bästa scoutföräldrar!

Bästa scoutföräldrar! Bästa scoutföräldrar! Under 2014 har Suomen Partiolaiset - Finlands Scouter ry uppdaterat sitt medlemsregister. Alla kårens medlemmar finns inskrivna i registret. Samma medlemsregister används också för

Läs mer

Varmt välkomna till SK Ägirs baby- och minisim på Sollidenbadet!

Varmt välkomna till SK Ägirs baby- och minisim på Sollidenbadet! Varmt välkomna till SK Ägirs baby- och minisim på Sollidenbadet! Adress: Sollidenvägen 64A (Skulle entrén och/eller korridoren vara låsta är koden för att komma in 1719). När ni kommer in genom huvudentrén

Läs mer

Rosersbergs IK. Den stora klubben i det lilla samhället. Alla får vara med!

Rosersbergs IK. Den stora klubben i det lilla samhället. Alla får vara med! Rosersbergs IK Den stora klubben i det lilla samhället Alla får vara med! rosersbergsik.se Det du håller i din hand är information till dig som aktiv, ledare/ tränare, förälder, medlem eller blivande medlem.

Läs mer

Välkommen! Lycka till! ecampus min väg till KNX. Nytt från den 1 oktober 2014

Välkommen! Lycka till! ecampus min väg till KNX. Nytt från den 1 oktober 2014 ecampus min väg till KNX Nytt från den 1 oktober 2014 Välkommen! Här följer en guide till hur man på egen hand med en dator och Internetåtkomst kan lära sig grunderna för KNX och hur verktyget ETS fungerar

Läs mer

Välkommen till SFF-kongress 2012 i Borås

Välkommen till SFF-kongress 2012 i Borås Välkommen till SFF-kongress 2012 i Borås Som framgått av annons i SFF-Filatelisten och vårt nyhetsbrev är det förbundskongress i Borås 21 och 22 april 2012 plus att den föregås av en filatelidag. Det är

Läs mer

Varmt välkomna till SK Ägirs simskola på Storsjöbadet!

Varmt välkomna till SK Ägirs simskola på Storsjöbadet! Varmt välkomna till SK Ägirs simskola på Storsjöbadet! Adress: Krondikesvägen 95A LEKTIONSTILLFÄLLEN På Storsjöbadet simmar vi nedanstående datum under hösten. Notera dessa noga. Måndagar: 31/8, 7/9, 14/9,

Läs mer

Lathund för bytet till SportAdmin. Gif Nike

Lathund för bytet till SportAdmin. Gif Nike Lathund för bytet till SportAdmin Gif Nike Aktiviteter 1. Synka medlemmar/ledare/föräldrar 2. Flytta document 3. Lägga in aktiviteter/utskick 4. Hemsida 5. Appar 6. Närvaro Supportmaterial sportadmin Har

Läs mer

STYRELSEN. Ordförande Åke Lundvall 08-583 562 12

STYRELSEN. Ordförande Åke Lundvall 08-583 562 12 1 STYRELSEN Viggen Tele,mail Ordförande Åke Lundvall 08-583 562 12 Vice ordförande Åsa Lundvall 08-580 172 55 asa.lundvall@comhem.se Kassör & Lägeransvarig Katarina Ejergård 08-87 85 87 ninaejergard@hotmail.com

Läs mer

Örebro Gymnastikförening/Kif RIKTLINJER FÖR LEDARE & STYRELSE.

Örebro Gymnastikförening/Kif RIKTLINJER FÖR LEDARE & STYRELSE. Örebro Gymnastikförening/Kif RIKTLINJER FÖR LEDARE & STYRELSE 2018 www.orebrogf.com Verksamhetsidé Gymnastik rörelseglädje för alla hela livet! Vision Bredd och elit vi ska ända dit Värdegrund I vår förening:

Läs mer