Kommunstyrelsens arbetsutskott

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kommunstyrelsens arbetsutskott 2007-03-08"

Transkript

1 Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna torsdag den 8 mars 2007 kl Beslutande Örjan Lid (m), ordförande, ej 25 Raimo Vuojärvi (m), 25 Ove Ekström (c) för Elisabeth Rydström Gunnel Orselius -Dahl (fp) Jerker Sjögren (kd) för Lars-Bertil Ohlsson Hans Strandin (s), ordförande 25 Annika Wallenskog kommundirektör Dag Tingsgård, tf kommundirektör Magnus Sjögren ekonomichef Marianne Sarberg kommunsekreterare Utses att justera Hans Strandin (s) Justeringens plats och tid Kommunledningskontoret, Vallentuna måndag 12 mars Sekreterare Marianne Sarberg Paragrafer Ordförande Örjan Lid, ej 25 Hans Strandin 25 Justerande Hans Strandin Gunnel Orselius-Dahl 25 BEVIS Justeringen har anmälts hos kommunstyrelsen. 1 (24)

2 Innehållsförteckning: Kommunplan remiss...3 Bostadsbyggnadsprognos 07A...4 Befolkningsprognos 07A...6 Trafiksäkerhetspolicy för anställda i Vallentuna kommun...7 Förslag till ny överenskommelse om flyktingar...8 Ansökan om bidrag till Vallentuna Civilförsvarsförening Ansökan om bidrag till Vallentuna Civilförsvarsförening för inköp av hjärtstartare...14 Översiktlig sammanställning över anställdas bisysslor/uppdrag - januari Beslut om delegation av ansvarig för kommunens centralarkiv samt kommunstyrelsens arkiv...18 Ny placering av bibliotek uppdrag till samhällsbyggnadsnämnden och kulturnämnden...19 Ombudgeteringar från 2006 års bokslut till 2007 års budget...21 Feriearbete för ungdomar...24 Sid 2 (24)

3 Kommunplan remiss KSAU 24 Underlag för remiss till nämnderna tas fram till KSAU den 15 mars 3 (24)

4 Bostadsbyggnadsprognos 07A KSAU 25 Arbetsutskottets förslag Arbetsutskottets lämnar ärendet efter revideringar till KSAU den 15 mars. Befolkningsprognosen separeras till ett eget beslutsärende. Anteckning Örjan Lid (m) deltar inte i handläggningen av ärendet pga jäv. Kommunstabens förslag Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen besluta att 1. Bostadsbyggnadsprognos (BBP) 07A ska ligga till grund för befolkningsprognos 07A. Prognoserna ligger tills vidare till grund för kommunplan Remissförslaget innebär som svar på inkomna önskemål om detaljplanering att Kommunstyrelsen uppdrar åt samhällsbyggnadsnämnden att påbörja planläggning av Torghuset/Tunahuset/Tärningen under För Kristineberg (del av Bällsta 2:19) anges samma omfattning av bostäder som huvudsaklig inriktning i BBP07A som i BBP06B. För Skoga och Nyborg, som bl a omfattar Kragsta 1:51, anges samma omfattning av bebyggelse och tidplan för planläggning, i BBP07A som i BBP06B. Önskemål om att kunna bebygga Kragsta 1:51 tillgodoses i viss omfattning så att grönstråk inom området bevaras enligt intentionerna i Översiktsplan Planarbete för Nyborg påbörjas i samband med planeringen för Bällstaberg Lindholmen 5:78 ingår som nytt objekt i BBP07A med huvudsaklig inriktning första byggstart Begäran om planläggning för Ubby 1:24-1:27, Manlöten (Olhamra 1:10), Bällsta 2:928 (f.d. 2:17), Tunavägen (del av Vallentuna-Mörby 1:297), Lövsättra 1:2 och Tunavägen avslås tills prövning har gjorts i kommande översiktsplan. Begäran om planläggning av Hacksta avslås. Främst på grund av begränsad VA-kapaciteten i Karby/Brottby. 4. Bostadsbyggnadsprognosen ska fastställas med kommunplan och ligga till grund för samhällsbyggnadsnämndens prioritering av detaljplanearbetet. 4 (24)

5 Ärendet Kommunstaben har i samarbete med samhällsbyggnadsförvaltningen utarbetat ett förslag till bostadsbyggnadsprognos för , BBP07A. Denna bygger på föregående års bostadsbyggnadsprognos 06B för Liksom tidigare anger prognosen en planberedskap för de närmaste fyra åren, , och en huvudsaklig inriktning för Inriktningen för prognosen är en utbyggnadstakt med ca 350 bostäder per år. Bostadsbyggandet koncentreras till centrala Vallentuna enligt det planprogram som godkändes av kommunfullmäktige hösten 2005, fortsatt utbyggnad i södra Vallentuna samt till omvandlingsområden som prioriterats inom närmaste 10-årsperiod i Översiktsplan Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutade att inkomna ansökningar om planläggning av Bällsta 2:928 (fd 2:17), Lövsättra 1:2 och Hacksta 1:1 behandlas under kommande planeringsomgång. Dessa förfrågningar behandlas nu tillsammans med övriga ansökningar som skickats till kommunstyrelsen sedan mars De områden som ingår i förslaget till BBP07 och övriga inkomna önskemål om planläggning beskrivs i bilaga från samhällsbyggnadsförvaltningen, Beskrivning av områden i BBP07A förslag. Handlingar i ärendet Bostadsbyggnadsprognos 07A, daterad daterad Kartbilagor bostadsbyggnadsprognos 06A Utbyggnadsplaner Vallentuna centrum AB, från hemsidan Beskrivning av områden i BBP07A förslag, daterad (24)

6 Befolkningsprognos 07A KSAU 26 Arbetsutskottets förslag Arbetsutskottet lämnar ärendet utan beslutsförslag till KSAU den 15 mars. Ärendet Förslag till befolkningsprognos presenteras. Kommunstabens förslag Befolkningsprognos 07A och BBP07A skickas på remiss till nämnderna tillsammans med förslag till kommunplan för Handlingar i ärendet Befolkningsprognos 07A 6 (24)

7 Trafiksäkerhetspolicy för anställda i Vallentuna kommun KSAU 27 Dnr Arbetsutskottets förslag Kommunstyrelsen föreslår att fullmäktige beslutar anta bilagda förslag till trafiksäkerhetspolicy för Vallentuna kommuns anställda. Ärendet I samband med inspektion av Arbetsmiljöverket hos Socialförvaltningen hösten 2006 påpekades att förvaltningen saknade trafiksäkerhetspolicy för sin personal. Mot bakgrund av att förvaltningen har ett relativt stort antal medarbetare som i olika sammanhang och under skilda förhållanden kör bil i tjänsten fastslog Arbetsmiljöverket i sin inspektionsrapport att en sådan policy borde tillskapas. Det bedömdes då som mest lämpligt att upprätta och implementera en trafiksäkerhetspolicy för kommunens samtliga anställda. Framtagandet av förslaget till trafiksäkerhetspolicy har skett i nära samverkan med samtliga enheter inom kommunen där tjänstebilar används, liksom med flertalet av de enheter vars personal återkommande kör egen bil i tjänsten. Även synpunkter från kommunens personalchef har inhämtats och beaktats. Kommunstabens synpunkter Kommunstaben ansluter sig till det utarbetade förslaget till trafiksäkerhetspolicy. Kommunstabens förslag Kommunstyrelsen föreslår att fullmäktige beslutar att anta bilagda trafiksäkerhetspolicy för Vallentuna kommuns anställda. Beslutsgång Arbetsutskottet beslutar enligt kommunstabens förslag. Handlingar i ärendet Förslag trafiksäkerhetspolicy ÖS protokoll 7 (24)

8 Förslag till ny överenskommelse om flyktingar KSAU 28 Dnr Arbetsutskottets förslag Kommunstyrelsen beslutar att teckna en överenskommelse för att planera introduktionsinsatser för upp till 65 flyktingar för år Överenskommelsen inkluderar flyktingar från Migrationsverkets förläggningar, vilka informeras när lägenheter blir tillgängliga. Yrkanden Hans Strandin (s) yrkar att kommunstyrelsen accepterar 98 platser enl Integrationsverkets förslag. Besutsgång Ordförande ställer proposition på Strandins yrkande och finner att arbetsutskottet beslutar enligt kommunstabens förslag. Reservation Hans Strandin (s) reserverar sig mot beslutet till förmån för eget yrkande. Kommunstabens förslag Kommunstyrelsen beslutar att teckna en överenskommelse för att planera introduktionsinsatser för upp till 65 flyktingar för år Överenskommelsen inkluderar flyktingar från Migrationsverket förläggningar, vilka informeras när lägenheter blir tillgängliga. Ärendet Flyktingströmmen från Irak har ökat kraftigt det senaste året och många har sökt sig till Sverige. Antalet flyktingar som får uppehållstillstånd ökar och behovet av kommunplatser är mycket stort. På grund av den tillfälliga lagen om prövning av avvisnings- och utvisningsbeslut gjordes en tillfällig överenskommelse för år 2006 om att förbereda för 65 introduktionsplatser för personer som fått uppehållstillstånd. Enligt överenskommelsen skulle antalet återgå till 25 per år fr.o.m. år 2007, vilket gällt sedan Överenskommelsen blev klar först under september 2006 efter att ärendet behandlats i kommunstyrelsen. Bakgrund Kommunstyrelsen beslutade 83, 2006 att utöver de 25 som fanns i den tidigare löpande överenskommelsen även ta emot flyktingar från förläggning genom att meddela Integrationsverket när lägenheter blev tillgängliga. 8 (24)

9 Integrationsverket kunde dock inte formulera överenskommelsen på det sätt kommunen önskade därför blev det en överenskommelse på 65 flyktingar med ett tilläggsbrev från Integrationsverket om hur överenskommelsen skulle tolkas. Av tilläggsbrevet framgick att antalet skulle ses som en uppskattad nivå och inte en nivå som kommunen skulle vara bunden av. Det framgick också att kommunen skulle meddela när det fanns lediga lägenheter. Vallentuna kommun har tagit emot 35 flyktingar under 2006, varav två är inflyttade från annan kommun, fyra kommer från förläggning, en är kvotflykting övriga är s.k. EBO:s. (eget boende). Kommunens flyktingservice erhöll tre lägenheter under hösten Integrationsverket har kontaktat kommunen både per brev och genom personligt besök med önskemål om att utöka antalet platser. Nytt avtal Integrationsverket har beräknat vad som är rimligt att en kommun kan ta emot. De använder sig av ett beräkningssätt som bygger på invånarantal, arbetslöshet och tillgång på bostäder. För Vallentunas del skulle det handla om 98 platser för år Integrationsverket har ett akut behov av att anvisa personer som i dagsläget bor på förläggning. Då krävs det att kommunen tillhandahåller bostäder. Kommuner har ingen möjlighet att få bidrag för att t ex köpa bostadsrätter för att använda till flyktingbostäder. För närvarande finns ett stort antal flyktingar som är s.k. EBO:s (är bosatta i kommunen under väntan på beslut om permanent uppehållstillstånd) i Vallentuna. Bland dessa finns även barn som under väntetiden har hunnit bli inskolade i kommunens skolor och hunnit få en anknytning till kommunen. Många av dessa familjer är trångbodda. Under januari månad har 10 s.k. EBO:s fått beslut om uppehållstillstånd. Framöver beräknas antal EBO:s vara fortsatt högt. Kommunen får ersättning med ett grundbelopp för administration och en individuell ersättning för de personer som kommunplacerats. Kommunens ansvar är att upprätta en personlig introduktionsplan enligt föreslagna mål för introduktion. Verksamheten är lokaliserad till Vallentuna Teamwork. Kommunstabens synpunkter Tillgången på lägenheter gör att det är orealistiskt att kommunen skulle kunna ta emot så många som 98 personer. Det skulle också kräva en utökad personalresurs. Överenskommelsen kan, oavsett antal, tillämpas på så sätt att så fort kommunen har en bostad ledig, meddelas Integrationsverket och de 9 (24)

10 kan då anvisa personer från förläggning.(ebo:s anvisas när de får uppehållstillstånd). Det kan även tilläggas att inget händer vare sig juridiskt eller ekonomiskt om kommunen inte tar emot det angivna antalet i överenskommelsen. Stabens förslag är att kommunen erbjuder platser enligt samma nivå som år 2006 d.v.s. 65 introduktionsplatser och att avtalet formuleras och tolkas på samma sätt som (24)

11 Ansökan om bidrag till Vallentuna Civilförsvarsförening 2007 KSAU 29 Dnr Beslut Arbetsutskottet beslutar återremittera ärendet till kommunstaben för utredning utifrån förutsättningen att kunna få bidrag från krisberedskapsmyndigheten. Yrkanden Ordföranden Örjan Lid (m) yrkar åtterremiss till staben för utredning utifrån förutsättningen att kunna få bidrag från krisberedskapsmyndigheten. Beslutsgång Arbetsutskottet beslutar enligt ordförandens förslag. Ärendet Civilförsvarsföreningens ansökan om bidrag grundar sig på det avtal som den 27 september 1995 upprättades mellan mellan föreningen och Vallentuna kommun och som varit löpande allt sedan dess. Det nu sökta bidraget avses att användas till i huvudsak: Rekrytering av nya medlemmar till Vallentunas frivilliga resursgrupp, främst från andra frivilligorgansiationer som är verksamma inom kommunen. Grund- och vidareutbildningar för medlemmar i den frivilliga resursgruppen Övningsverksamhet Utrustning (västar m.m.) att användas i samband med insatser vid extraordinära händelser Kommunstabens synpunkter Civilförsvarsorganisationen har under senare år genomgått stora förändringar där det tidigare hemskyddet och hemskyddsombuden nu ersatts av nya verksamhetsformer. Främst är det arbetet med så kallade frivilliga resursgrupper (FRG) som på senare tid engagerat civilförsvarsrörelsen. En frivillig resurgrupp består av personer från olika frivilligorganisationer, rekryterade för att de har erfarenhet, utbildning och personliga förutsättningar för att klara de arbetsuppgifter som gruppen kan ställas inför. Gruppen kan kallas in av kommunledningen när något extraordinärt inträffat för att exempelvis hjälpa till med evakueringar, information, administration och andra praktiska uppgifter. Informationsfrågor och 11 (24)

12 medmänskligt stöd utgör vanligtvis en viktig del av FRG:s arbetsuppgifter i en krissituation. Civilförsvarsförbundet har på uppdrag av Krisberedskapsmyndigheten (KBM) gjort utbildningsplaner för FRG. Utbildningsinsatserna genomförs sedan vanligtvis av, eller i samverkan med, de lokala Civilförsvarsföreningarna. För Vallentunas del har under 2006, i samverkan med Täby och Danderyd, genomförts gemensam grundutbildning av en större FRGgrupp. Tolv av deltagarna är boende i Vallentuna kommun och kommer att vid behov kunna tas i anspråk av vår kommun. Två personer från Civilförsvarsföreningen har också genomgått särskild utbildning för gruppansvariga och kommer nu som FRG-ansvariga bli kommunens kontaktyta mot resursgruppen. De genomförda utbildningsinsatserna har finansierats med statliga bidrag. I samverkan med Vallentuna Civilförsvarsförening pågår nu planläggning för hur FRG-styrkan på bästa sätt ska kunna användas i kommunens tjänst. Även övningsverksamhet med kommunal medverkan planeras. Det bedöms angeläget för kommunen att befästa och fördjupa det goda samarbete som redan idag finns med frivilligorganisationerna. Kommunstaben ser också mycket positivt på den breddning av kompetenser och resurser som blir följden av att frivilligarbetarnas rekryteringsbas utökats till att omfatta även personer med annan bakgrund än inom civilförsvaret. I ljuset av detta framstår den riktade rekryteringsinsats som Civilförsvarsföreningen planerar under 2007 som både klok och angelägen. Att Civilförsvarsföreningen på egen hand anskaffar och vårdar den utrustning som kan komma att behövas vid insatser i kommunens tjänst bedöms vara en avsevärd fördel eftersom detta sannolikt då kan göras mer kostnadseffektivt än om kommunen svarat för denna hantering. Kommunstabens mening är att frivilligorgansiationerna utgör en viktig resurs för samhället och att det är angeläget med ett fortsatt stöd till och nära samverkan med dessa. Det ekonomiska bidrag som Vallentuna Civilförsvarsförening sökt för verskamhetsåret 2007 framstår som storleksmässigt rimligt, trots att det med närmare 50 tkr överskrider för ändamålet budeterade medel. Handlingar i ärendet 1. Ansökan från Vallentuna Civilförsvarsförening om bidrag för Föreningens budget för (24)

13 3. Verksamhetsplaner för föreningens olika grupper a. Föreningsgruppen b. Utbildningsgruppen c. PR-gruppen d. Aktivitetsgruppen 13 (24)

14 Ansökan om bidrag till Vallentuna Civilförsvarsförening för inköp av hjärtstartare KSAU 30 Dnr Beslut Arbetsutskottet beslutar återremittera ärendet till kommunstaben för utredning av de frågetecken som angetts i tjänsteutlåtandet. Yrkanden Hans Strandin (s) yrkar återremiss för ytterligare utredning av de frågetecken som angetts i tjänsteutlåtandet. Borgerliga gruppen biträder genom ordföranden Örjan Lid (m) återremissyrkandet. Beslutsgång Arbetsutskottet beslutar återremittera ärendet. Ärendet Bakgrund Civilförsvarsföreningens har hos kommunen ansökt om bidrag, dels med 118 tkr för ordinarie föreningsverksamhet under 2007, dels med 60 tkr för inköp av hjärtstartare. Bidraget till föreningsverksamheten har behandlats separat, denna skrivelse avser endast den del av det sökta bidraget som avser verksamheten med hjärtstartare. Det nu aktuella bidraget avses att användas till: Inköp av fyra stycken hjärtstartare (defibrillatorer) Installation på lämpliga platser av inköpt utrustning Information/utbidlning till användare Löpande underhåll och kontroll av utrustningen Senare tids forskning har visat att många som avlider till följd av plötsligt hjärtstopp skulle kunna räddas till livet om lämpliga åtgärder för återupplivning omedellbart skulle kunna sättas in. Samtidigt har den medicintekniska utrustning i form av defibrillatorer (hjärtstartare) som används i professionella sammanhang utvecklats så att dessa nu finns i utföranden som kan användas framgångsrikt även av den som har ingen eller en mycket begränsad utbildning på utrustningen. Utrustning av denna typ börjar därför nu alltmer att dyka upp i olika offentliga miljöer, exempelvis finns en sådan installerad i Täby Centrum. 14 (24)

15 Detta är bakgrunden till Civilförsvarsföreningens förslag att låta anskaffa och installera fyra utrutsningar på strategiskt väl valda platser/offentliga miljöer inom kommunen. Kommunstabens synpunkter Kommunstaben ser positivt på föreningens initiav i denna fråga men ser också ett antal frågetecken och ännu olösta problem med koppling till den föreslagna satsningen. Främst handlar det om följande punkter och frågeställningar där det enligt kommunstabens mening fortfarande finns mer eller mindre stora oklarheter. > Huvudman för akutsjukvård Det kan starkt ifrågasättas om akut vård av plötsligt insjuknade personer, ett verksamhetsområde som och i för sig är både angeläget och behjärtansvärt, ska vara en kommunal angelägenhet. Förvisso har kommunen ett visst generellt ansvar för välbefinnandet för dem som vistas här, men i grunden är det dock så att ansvaret för insatser av detta speciella slag vilar på annan huvudman, landstinget. > Kommunens arbetsmiljöansvar När det gäller akutsjukvård finns enligt kommunstabens mening också en gränsdragning mot kommunens åligganden i dess egenskap av arbetsgivare. Kommunen har enligt Arbetsmiljöverkets föreskrifter skyldighet gentemot sina anställda att på samtliga arbetsställen ha en god beredskap, utbildad personal och en ändamålsenlig utrustning för första-hjälpen-insatser. Den utrustning som används är oftast strategiskt utplacerade skåp eller tavlor med enklare utrustning för att en lekman ska kunna vidta skyndsamma och lämpliga åtgärder om någon arbetskamrat drabbas av olycksfall eller akut sjukdom. Det torde ännu vara synnerligen ovanligt på arbetsplatser att hjärtstartare används som komplement till denna utrustning, men mycket talar enligt kommunstabens mening för att detta i framtiden kommer att bli mer vanligt förekommande än idag. I dagsläget kan dock knappast anskaffande av den aktuella apparaturen motiveras genom krav på en god och säker arbetsmiljö för kommunens anställda. > Att använda hjärtstartare Även om moderna varianter av defibrillatorer i stor utsräckning anses vara näst intill självgående menar kommunstaben att det för att genomföra en lyckosam räddningsinsats sannolikt ändå krävs ett visst mått av medicinsk grundutbildning. Att säkerställa att sådan särskilt utbildad personal hela tiden skulle finnas till hands i anslutning till dessa utrustningar framstår som mycket svårt att uppfylla. 15 (24)

16 > Akutsjukvård i räddningstjänstens regi I Vallentuna kommun finns ingen stationerad ambulans eller akutbil. Detta medför med nödvändighet oftast en viss väntetid vid behov av transport eller insatser av personal utbildad i akutsjukvård. Sedan en tid tillbaka pågår dock ett försök där räddningstjänstens personal, med utgångsställe från brandstationen i Vallentuna, har delegation att under ett första skede bedriva viss akutsjukvård. Till detta ändamål finns också en defibrillator som tas med vid utryckningar där den kan komma att behövas. Försöket innebär att räddningstjänstens personal larmas ut till olycksoch skadeplatser för att påbörja akuta livsuppehållande och skadebegränsande åtgärder även vid de typer av händelser då man annars normalt inte kallas till platsen. Enligt uppgift har det pågående försöket varit lycksosamt och genomförda insatser av detta slag har sannolikt räddat livet på flera personer i fall där utgången annars varit oviss. Även om varje minut är synnerligen dyrbar från det att ett inträffat hjärtstopp inträffat tills adekvata livräddande åtgärder sätts in kan vi för Vallentuna kommuns del konstatera att det således redan finns en väsentligen höjd beredskap för att mycket snabbt undsätta personer som drabbats av denna typ av livshotande tillstånd. Samråd Vid ärendets beredning har samråd skett med kommunens medicinskt ansvariga sjuksköterska, Lilian Bylund. Bedömning Kommunstabens samlade bedömning ger vid handen att kommuninvånarnas trygghet och säkerhet i nu aktuella avseenden i dagsläget får anses vara tämligen väl tillgodosedda. En fortsatt utveckling inom det medicintekniska området kan dock innebära att det i framtiden finns skäl att ompröva detta ställningstagande. Detsamma gäller om andra för frågans bedömnnig relevanta faktorer förändras. Kommunstabens förslag Kommunstyrelsen beslutar att avslå det av Vallentuna Civilförsvarsförening sökta bidraget för inköp av hjärtstartare. Handlingar i ärendet Ansökan från Vallentuna Civilförsvarsförening om bidrag för hjärtstartare 16 (24)

17 Översiktlig sammanställning över anställdas bisysslor/uppdrag - januari 2007 KSAU 31 Dnr Beslut Arbetsutskottet beslutar att godkänna redovisningen och lägga den till handlingarna. Ärendet Kommunledningskontoret har med förvaltningarnas medverkan inventerat de anställdas bisysslor/uppdrag i januari Sysslorna redovisas översiktligt per förvaltning. Redovisningen anmäls till kommunstyrelsens arbetsutskott. I samband med att redovisningen görs och i samband med introduktion för nyanställda har arbetsgivaren informerat om gällande regler om bisysslor/uppdrag. Chefer uppmärksammas också i olika sammanhang på att det är mycket viktigt att upphandlande chefer är observanta på i vilka företag anställda har styrelseuppdrag eller i övrigt genom t.ex. släkt- eller familjeband har en ställning, som kan innebära intressekonflikter vid inköp eller upphandling. Arbetssätt: Kommunledningskontoret svarar utifrån förvaltningarnas underlag för att den översiktliga redovisningen görs för hela kommunen. Redovisningen anmäls till kommunstyrelsens arbetsutskott. Respektive förvaltning gör centralt på förvaltningen en förteckning över anställda, som har bisysslor/uppdrag och sysslornas innehåll och omfattning. Redovisningen anmäls till nämnden. Handlingar i ärendet Redovisning av anställdas bisysslor/uppdrag läget i januari (24)

18 Beslut om delegation av ansvarig för kommunens centralarkiv samt kommunstyrelsens arkiv KSAU 32 Arbetsutskottets förslag Kommunstyrelsen beslutar att delegera arkivansvar för kommunens centralarkiv samt för kommunstyrelsens arkiv till kommundirektören. Kommundirektören kan vidaredelegera ansvaret. Delegationsordningen kompletteras enligt beslutet. Ärendet Kommunstyrelsen är arkivmyndighet och ska bistå förvaltningarna i dokumenthanterings- och arkivfrågor. Häri ligger också att utöva tillsyn över nämndernas arkiv. Kommunstyrelsen har ansvar för centralarkivet dit nämndernas arkiv inlämnas för slutförvaring. Arkivansvarig för kommunens centralarkiv är kommunstyrelsen, dvs arkivmyndigheten, som kan delegera arkivansvaret till kommundirektören. Kommunstyrelsen är också, liksom varje nämnd, arkivbildare. Arkivansvarig för kommunstyrelsens arkiv är kommunstyrelsen som kan delegera arkivansvaret till kommundirektören. Kommundirektören kan i sin tur vidaredelegera arkivansvaret till annan tjänsteman. Kommunstabens förslag Kommunstyrelsen beslutar att delegera arkivansvar för kommunens centralarkiv samt för kommunstyrelsens arkiv till kommundirektören. Kommundirektören kan i sin tur vidaredelegera arkivansvaret till annan tjänsteman. Delegationsordningen kompletteras enligt beslutet. Handlingar i ärendet Förslag tillägg i delegationsordningen. 18 (24)

19 Ny placering av bibliotek uppdrag till samhällsbyggnadsnämnden och kulturnämnden KSAU 33 Arbetsutskottets förslag Kommunstyrelsen beslutar ge samhällsbyggnadsnämnden och kulturnämnden i uppdrag att utreda, belysa och beskriva ett uppförande av nytt bibliotek i Vallentuna centrum utifrån följande förutsättningar: 1. Den totala kostnadsramen för biblioteket i färdiguppfört skede får inte överstiga 45,2 Mkr i 2001 års kostnadsläge, exklusive expolateringskostnader, arbetsplatser och inredning. 2. Biblioteket/verksamhetsbyggnaden ska placeras som en solitär i Kommunalhusparken. 3. Uppdraget innebär också att belysa hur ett samband mellan torgytorna kan åstadkommas med hänsyn till utbyggnaden av Tärningen. 4. Planerad verksamhet, inom ramen för den fysiska byggnaden, ska samordnas med det utbud av service och tjänster som tillhandahålls i andra anläggningar som Tellus, Nova, kommunal receptioner, turistbyråverksamhet, mm dvs att alla möjligheter till samordning med annan kommunal eller privat verksamhet ska gås igenom. 5. Personallokalernas/arbetsplatsernas placering, i befintliga lokaler eller i den nya byggnaden ska vägas in i bedömningen, eftersom de inte finns med i den ursprungliga planerade utbyggnaden. 6. Anläggningen ska senast tas i bruk våren Första rapportering ska göras till KSAU den 12 april. Yrkanden Den borgerliga koalitionen yrkar genom ordföranden Örjan Lid (m) att kommunstyrelsen beslutar ge samhällsbyggnadsnämnden och kulturnämnden i uppdrag att utreda, belysa och beskriva ett uppförande av nytt bibliotek i Vallentuna centrum utifrån ovanstående förutsättningar, punkt 1-7. Hans Strandin (s) yrkar avslag till koalitionens yrkande och yrkar vidare att samhällsbyggnadsnämnden och kulturnämnden ges iuppdrag att fullfölja utbyggnad av biblioteket på den planerade tomten söder om Tärningen. 19 (24)

20 Beslutsgång Ordföranden ställer proposition på yrkandena och finner att arbetsutskottet beslutar enligt den borgerliga koalitionens yrkande. Reservation Hans Strandin (s) reserverar sig mot beslutet till förmån för eget yrkande. 20 (24)

21 Ombudgeteringar från 2006 års bokslut till 2007 års budget. KSAU 34 Arbetsutskottets förslag 1. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att samtliga över- och underskott för nämndernas drift ombudgeteras till 2007 förutom skolpeng och KSOF (kommunstyrelsens anslag för oförutsett), enligt förslag i bilaga Kommunstyrelsen besluta vidare att ombudgetera investeringsanslagen enligt bilaga 1, totalt tkr. 3. Kommunstyrelsen beslutar att socialnämndens begäran, om att inte överföra förväntat underskott mm, utgår p g a inaktualitet. 4. Kommunstyrelsen beslutar att Användandet av 200 tkr av överskottet för arbetsmarknadsenheten till erbjudande av ferieplatser separeras till ett eget beslutsärende. Ärendet Kommunstaben har fått en redovisning av varje nämnds bokslut dels i form av verksamhetsberättelserna samt del i form av genomgångar under bokslutsdagarna 22 och 23 februari. Förutom den samlade bedömning och dialog staben därutöver haft med respektive förvaltning har två skrivelser inkommit angående hanteringen av över/underskott. Dels från kommunstyrelsens arbetsmarknadsenhet och dels från socialnämnden. Skrivelserna bifogas detta ärende. Gällande regler Enligt reglerna för styrning och uppföljning av ekonomi och verksamhet i Vallentuna kommun, fastställda av fullmäktige , är huvudprincipen att nämnd för med sig de ekonomiska över- och underskott som redovisas i bokslut till kommande budgetår. Dock skall en bedömning göras om det föreligger särskilda skäl att frångå principen. Tolkningen av reglerna innebär också att överförda överskott inte ska användas för utökning av ramarna så att de grundläggande höjer kostnadsnivån (t ex anställa personal eller utöka hyreskostnaderna) utan ska användas till särskilda insatser som inte är återkommande. Kommunstabens synpunkter Budgetutfall och avvikelser redovisas i bilaga 1 för såväl driftsramar som investeringar. Kommunstaben anser att ekonomistyrprinciperna ska efterlevas och ser i sin samlade bedömning inget skäl att föreslå annat än ombudgetering av över- och underskott av driftsbudgetens avvikelser förutom två undantag. 21 (24)

22 Dels skolpengen som inte är påverkbar när pengnivån och ramen väl är satt. Avvikelser på skolpengsramen har undantagits även tidigare år. Dels medlen som kvarstår i KSOF (kommunstyrelsens anslag för oförutsett) då dessa skall tillgodoräknas 2006 års resultat för att täcka ökade hyreskostnader i samband med försäljningen av centrumfastigheterna. Vad gäller socialnämndens skrivelse från början av december angående att inte ta med sig förväntat underskott visar bokslutet att det slutligen blev ett överskott i stället med tkr. Detta överskott ska enligt stabens förslag ombudgeteras. Vad gäller deras önskan att få lämna underlag till fullmäktige för ökande LSS-kostnader för att under löpande budgetår justera nämndens budget föreslår staben avslag. Grundregeln är att inte i förväg besluta om budgetjusteringar utöver fastställd ram utan så långt möjligt ta hänsyn till särskilda förhållanden i budgetprocessen. Angående arbetsmarknadens begäran om att få använda 200 tkr av överskottet från 2006 för finansiering av ferieplatser ryms det inom den föreslagna ombudgeteringen för kommunstyrelsen som helhet. Förslaget till ombudgeteringar inom driften framgår av bilaga 1. Den sammanlagda ombudgeteringen för driftsbudgeten blir tkr från 2006 till För investeringsanslag gäller enligt ekonomistyrprinciperna också att över/underskott medförs då större investeringsprojekt ofta löper över mer än ett år. Ett undantag är de årligt återkommande mindre anslag som ges vissa nämnder. Här görs en särskild bedömning då nytt anslag ges varje år och att det därmed inte finns skäl att med automatik överföra vissa överskott. Efter dialog med förvaltningarna föreslås ombudgetering enligt bifogat förslag. Kommunstabens förslag 1. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att samtliga över- och underskott för nämndernas drift ombudgeteras till 2007 förutom skolpeng och KSOF (kommunstyrelsens anslag för oförutsett), enligt förslag i bilaga Kommunstyrelsen besluta vidare att ombudgetera investeringsanslagen enligt bilaga 1, totalt tkr. 3. Kommunstyrelsen avstyrker socialnämndens begäran om att inte överföra förväntat underskott samt önskan att få lämna underlag under budgetåret som grund för extra ramjustering utöver fastställd budget. 22 (24)

23 4. Kommunstyrelsen godkänner användandet av 200 tkr av överskottet för arbetsmarknadsenheten till erbjudande av ferieplatser. 23 (24)

24 Feriearbete för ungdomar KSAU 35 Arbetsutskottets förslag Kommunstyrelsens beslutar att under år 2007 erbjuda ca feriearbeten, kostnaderna om 200 tkr belastar näringslivs- och arbetsmarknadsservice. Kommunstabens förslag Kommunstyrelsen beslutar att under år 2007 erbjuda ca feriearbeten, kostnaderna om 200 tkr täcks av det överskott som uppstod på enheten för näringslivs- och arbetsmarknadsservice Ärendet Frågan om feriearbeten för ungdomar har varit uppe i kommunfullmäktige , 64. Förutsättningarna har sedan dess ändrats på så sätt att alla statliga medel för feriearbeten har dragits in. Detta gäller för samtliga kommuner. Det finns i nuläget inga pengar avsatta i kommunen för att kunna anställa ungdomar i feriearbeten för år De senaste åren har 25 ungdomar/år fått feriearbete via kommunen med stöd av statliga medel. En ökning skedde år 2006 p.g.a. att kommunen fick större statligt stöd än tidigare. Kommunen fick 300 tkr från länsarbetsnämnden, avsedda för ungdomar som gick första och andra året på gymnasium. Detta medförde att 45 ungdomar av 146 sökande fick arbete. Platserna lottades ut, utöver det antal som fick arbete p.g.a. särskilda behov. Ett feriejobb kostade ca kr/ungdom. Lönen var 60 kr/timme. De har fått arbeta sex timmar om dagen i tre veckor. Kommunstabens synpunkter Även om det kanske i år blir lite lättare att hitta sommarjobb i regionen så är kommunstabens bedömning att det ändå kommer att uppstå ett behov av att tillhandahålla feriearbeten i kommunen. Kommunen är Vallentunas största arbetsgivare och har också personella resurser att ta hand om feriearbetare. Handläggningen av feriearbeten sker på enheten för näringslivs- och arbetsmarknadsservice. 24 (24)

Annika Wallenskog, kommundirektör Ann-Charlotte Järnström, ekonomichef Marianne Sarberg, kommunsekreterare. Kommunledningskontoret, Vallentuna

Annika Wallenskog, kommundirektör Ann-Charlotte Järnström, ekonomichef Marianne Sarberg, kommunsekreterare. Kommunledningskontoret, Vallentuna Kommunstyrelsens extra arbetsutskott 2008-04-28 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndag den

Läs mer

Granbyrummet, Kommunalhuset, Vallentuna Torsdag den 13 mars 2007 kl

Granbyrummet, Kommunalhuset, Vallentuna Torsdag den 13 mars 2007 kl Kommunstyrelsens arbetsutskott/ 2008-03-13 Plats och tid för sammanträdet Granbyrummet, Kommunalhuset, Vallentuna Torsdag den 13 mars 2007 kl 9.00-12.00 Beslutande Örjan Lid (m), ordförande, ej 9 Elisabeth

Läs mer

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 14 december 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Barn- och ungdomsförvaltningen,

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-02-25

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-02-25 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-02-25 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Justerare Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna Kl 09.00- Örjan Lid (M), ordförande Elisabeth Rydström

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 3 november 2003 kl

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 3 november 2003 kl Kommunstyrelsen 3 november 2003 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 3 november 2003 kl 17.00 17.15 Beslutande Sten-Åke Adlivankin (m), ordförande Ove Hahn

Läs mer

PROTOKOLL. Kommunstyrelsens EXTRA arbetsutskott 2006-12-18

PROTOKOLL. Kommunstyrelsens EXTRA arbetsutskott 2006-12-18 Kommunstyrelsens EXTRA arbetsutskott 2006-12-18 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Karbyrummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsen

PROTOKOLL Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2010-03-22 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Kommunalhuset Tunatorg 1, Vallentuna Måndag den 22 mars 2010 kl 18.00-19.10 Beslutande Ersättare Justerare Örjan Lid (M), ordförande

Läs mer

PROTOKOLL. Myndighetsnämnden för teknik och miljö arbetsutskott. 27 april 2006

PROTOKOLL. Myndighetsnämnden för teknik och miljö arbetsutskott. 27 april 2006 arbetsutskott 27 april 2006 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna torsdagen den 27 april

Läs mer

Granbyrummet, Kommunalhuset, Vallentuna Onsdagen den 13 juni 2007 kl 08.00-11.30

Granbyrummet, Kommunalhuset, Vallentuna Onsdagen den 13 juni 2007 kl 08.00-11.30 Kommunstyrelsens arbetsutskott/ 2007-06-13 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Granbyrummet, Kommunalhuset, Vallentuna Onsdagen den 13 juni 2007 kl 08.00-11.30 Örjan Lid (m), ordförande

Läs mer

Annika Wallenskog, kommundirektör Shula Gladnikoff, kommunplanerare Olle Wallin, stadsbyggnadschef Ingrid Ullman, kulturchef 40

Annika Wallenskog, kommundirektör Shula Gladnikoff, kommunplanerare Olle Wallin, stadsbyggnadschef Ingrid Ullman, kulturchef 40 Kommunstyrelsens arbetsutskott/ 2007-04-12 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Granbyrummet, Kommunalhuset, Vallentuna Torsdagdag den 12 april 2007 kl 10.00-12.15 Örjan Lid (m),

Läs mer

PROTOKOLL. Kommunstyrelsen 16 juni 2003

PROTOKOLL. Kommunstyrelsen 16 juni 2003 Kommunstyrelsen 16 juni 2003 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 16 juni kl 14.00-14:35 Sten-Åke Adlivankin (m), ordförande Lars Rundgren (m) Bo Ivgren

Läs mer

PROTOKOLL. Kommunstyrelsens extra arbetsutskott 2008-12-01

PROTOKOLL. Kommunstyrelsens extra arbetsutskott 2008-12-01 Kommunstyrelsens extra arbetsutskott 2008-12-01 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Angarnsrummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 1 december 2008 kl 15-17

Läs mer

Resultatöverföring från 2015 års bokslut 16 KS

Resultatöverföring från 2015 års bokslut 16 KS Resultatöverföring från 2015 års bokslut 16 KS 2016.142 3 Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2016-05-30 101 Resultatöverföring från 2015 års bokslut (KS 2016.142) Beslut Kommunstyrelsen föreslår att

Läs mer

Annika Wallenskog, kommundirektör Shula Gladnikoff, kommunplanerare Olle Wallin, stadsbyggnadschef 52-55

Annika Wallenskog, kommundirektör Shula Gladnikoff, kommunplanerare Olle Wallin, stadsbyggnadschef 52-55 Kommunstyrelsens arbetsutskott/ 2007-06-07 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna Torsdagdag den 10 maj 2007 kl 09.00-10.00 Örjan Lid (m), ordförande

Läs mer

Elisabeth Rydström(c), ordförande Jörgen Hellberg (fp), vice ordförande Ing-Marie Elfström (s), ledamot

Elisabeth Rydström(c), ordförande Jörgen Hellberg (fp), vice ordförande Ing-Marie Elfström (s), ledamot Utbildningsnämndens arbetsutskott 2008-09-30 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Rolands rum, Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna,

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna Tisdag den 30 mars 2004 kl 17.00-17.35

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna Tisdag den 30 mars 2004 kl 17.00-17.35 Kommunstyrelsen 30 mars 2004 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna Tisdag den 30 mars 2004 kl 17.00-17.35 Beslutande Sten-Åke Adlivankin (m), ordförande Marie-Louise Löwenbeck

Läs mer

PROTOKOLL. Kommunfullmäktige Plats och tid för sammanträdet. Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 7 maj 2007 kl 19.

PROTOKOLL. Kommunfullmäktige Plats och tid för sammanträdet. Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 7 maj 2007 kl 19. Kommunfullmäktige 2007-05-07 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 7 maj 2007 kl 19.00 Sten-Åke Adlivankin (m) Örjan Lid (m) ordf Elwe Nilsson (m)

Läs mer

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 18 juni 2007 kl 16.00 OBS tiden!!! Kommundirektör Annika Wallenskog Kommunsekreterare Marianne Sarberg

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 18 juni 2007 kl 16.00 OBS tiden!!! Kommundirektör Annika Wallenskog Kommunsekreterare Marianne Sarberg Kommunfullmäktige 2007-06-18 Plats och tid för sammanträdet Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 18 juni 2007 kl 16.00 OBS tiden!!! Kommunfullmäktiges presidium träffas samma dag kl 15.45 Kallade

Läs mer

Kommunstyrelsen 15 december 2003

Kommunstyrelsen 15 december 2003 Kommunstyrelsen 15 december 2003 Plats och tid för sammanträdet Vallentuna teater, Vallentuna måndagen den 15 december 2003 kl 18.30-19.00 Beslutande Ersättare Sten-Åke Adlivankin (m), ordförande Marie-Louise

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida1(12) Plats och tid Yxningen, kommunhuset, kl 13:30 Beslutande Ledamöter Thomas Lidberg (S), Ordförande Joakim Magnusson (C), 1:e vice ordförande Lars-Åke Bergstrand (S) Mira

Läs mer

PROTOKOLL. Kommunstyrelsens arbetsutskott/ planberedningsgrupp 2007-11-15

PROTOKOLL. Kommunstyrelsens arbetsutskott/ planberedningsgrupp 2007-11-15 Kommunstyrelsens arbetsutskott/ 2007-11-15 Plats och tid för sammanträdet ande Övriga deltagare Granbyrummet, Kommunalhuset, Vallentuna Torsdagen den 15 november 2007 kl 9.00-13.00 Örjan Lid (m), ordförande

Läs mer

Annika Wallenskog, kommundirektör Shula Gladnikoff, kommunplanerare Olle Wallin, stadsbyggnadschef Kristina Gewers, chef plan och exploatering

Annika Wallenskog, kommundirektör Shula Gladnikoff, kommunplanerare Olle Wallin, stadsbyggnadschef Kristina Gewers, chef plan och exploatering Kommunstyrelsens arbetsutskott/ 2007-08-29 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Granbyrummet, Kommunalhuset, Vallentuna onsdag den 29

Läs mer

Sammanträdet ajuorneras kl 08.25 08.40. Gun-Britt Taivalsaari-Nyberg, sekreterare Birgitta Palo-Johansson,ekonom, 188-189

Sammanträdet ajuorneras kl 08.25 08.40. Gun-Britt Taivalsaari-Nyberg, sekreterare Birgitta Palo-Johansson,ekonom, 188-189 Barn- utbildning- och kulturnämnden 2009-12-14 1 Plats och tid Plats och tid Förvaltningsbyggnaden i Gällivare, måndagen den 14 december 2009, kl 08.15-09.30 Sammanträdet ajuorneras kl 08.25 08.40 Beslutande

Läs mer

Sammanträdesdatum 2011-05-31. Skrivelse från kommunens revisorer angående handläggning av evenemangsstöd

Sammanträdesdatum 2011-05-31. Skrivelse från kommunens revisorer angående handläggning av evenemangsstöd SALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Sammanträdesdatum 2011-05-31 14 (33) 139 Dnr 2011/105 Skrivelse från kommunens revisorer angående handläggning av evenemangsstöd INLEDNING

Läs mer

Utbildningschef Roland Beijer Controller Anna Liss-Daniels. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna

Utbildningschef Roland Beijer Controller Anna Liss-Daniels. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna L Utbildningsämndens arbetsutskott 8 juni 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Kragstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 8 juni 2004 kl 08.15 09.20 Elisabeth

Läs mer

Bällstarummet, kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 30 november 2009, kl 18.00 Obs! Middagsbuffé efter sammanträdet

Bällstarummet, kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 30 november 2009, kl 18.00 Obs! Middagsbuffé efter sammanträdet Kommunstyrelsen 2009-11-30 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 30 november 2009, kl 18.00 Obs! Middagsbuffé efter sammanträdet Kallade tjänstemän Tf Kommundirektör

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 24 april 2001 kl 19.00 20.40

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 24 april 2001 kl 19.00 20.40 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 24 april 2001 kl 19.00 20.40 Lars Rundgren

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN 2014-05-19

KOMMUNSTYRELSEN 2014-05-19 K A LLELSE KOMMUNSTYRELSEN 2014-05-19 Tid och plats Kl 18.00 Bällstarummet, kommunalhuset, Vallentuna Kallade tjänstemän Roland Beijer, kommundirektör Inga-Lill Segenstam, samhällsbyggnadschef Annika Hellberg,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 18 november 2015 kl. 08.00-12.00 Beslutande Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Mozhgan Zachrison (M) Remco

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 15 december 2008 kl 17-18.30

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 15 december 2008 kl 17-18.30 Kommunstyrelsen extra 2008-12-15 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 15 december 2008 kl 17-18.30 ande Ersättare Örjan Lid (m), ordförande Raimo Vuojärvi

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Socialnämnden 14 juni 2005

KALLELSE. 1. Justerande:... Socialnämnden 14 juni 2005 Socialnämnden 14 juni 2005 Plats och tid för sammanträdet Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 14 juni 2005 kl 18.30. Genomgång av handlingar kl 17.30. Kallade tjänstemän

Läs mer

Kommunstyrelsens planutskott 2011-09-08

Kommunstyrelsens planutskott 2011-09-08 1 Plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna. Kl 08.00-13:00 ande Örjan Lid (M), ordförande, Elisabeth Rydström, (C), Raimo Vuojärvi (M), Gunnel Orselius-Dahl (FP), Ing-Marie Elfström (S).

Läs mer

K U NGÖRELSE. Victor Kilén, Tf kommundirektör Karin Kilerud, kommunsekreterare. Vallentuna den 27 oktober 2014

K U NGÖRELSE. Victor Kilén, Tf kommundirektör Karin Kilerud, kommunsekreterare. Vallentuna den 27 oktober 2014 K U NGÖRELSE KOMMUNFULLMÄKTIGE 2014-11-10 Tid och plats Kl 18.00 Kultursalen, Kulturhuset, Vallentuna Kallade tjänstemän Victor Kilén, Tf kommundirektör Karin Kilerud, kommunsekreterare Övriga kallade

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (49)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (49) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (49) Plats och tid Oxhagen, 08.00-10.50 Beslutande närvarande Johan Skog (M), ordförande, Gunnel Orselius-Dahl (FP), Thomas Arctaedius (S) Ej tjänstgörande ersättare

Läs mer

Vallentuna teater, Vallentuna måndagen den 16 juni 2003 kl 14:00 Kommundirektör Kjell Johansson Sekreterare Louise Steengrafe Chefsekonom Ove Olsson

Vallentuna teater, Vallentuna måndagen den 16 juni 2003 kl 14:00 Kommundirektör Kjell Johansson Sekreterare Louise Steengrafe Chefsekonom Ove Olsson Kommunstyrelsen 16 juni 2003 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Vallentuna teater, Vallentuna måndagen den 16 juni 2003 kl 14:00 Kommundirektör Kjell Johansson Sekreterare Louise Steengrafe

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (12)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (12) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (12) Plats och tid Bällstarummet, kommunalhuset, Vallentuna, Kl. 19.00-19.53 ande Ersättare Övriga närvarande Raimo Vuojärvi (M) ordförande, Hans Heneby (M), Jenny

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7)

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet kl 08.30-09.00 Beslutande Leif Sandberg (M), ordförande, jäv 41 Per Helsing (KD) ersättare för Charlie Weimers (KD) Thomas Otto (M)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsens samordningsutskott Sid nr

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsens samordningsutskott Sid nr Kommunstyrelsens samordningsutskott 2010-04-20 Ärendelista Sid nr Justering...2 597 Information om arbetet med E4 Sundsvall...3 598 Information om utställning av förslag till kustplan för Sundsvalls kommun...4

Läs mer

Vård- och Omsorgsnämnden 2005-01-27 1 (12) Ann Svensson Hans Nilsson

Vård- och Omsorgsnämnden 2005-01-27 1 (12) Ann Svensson Hans Nilsson Vård- och Omsorgsnämnden 2005-01-27 1 (12) Plats och tid Kommunhuset rum 293, kl 13.15 16.30 Beslutande Sören Carlsson (s) Ann Svensson (s) Hans Nilsson (fp) Klas-Gunnar Appel (s) Lennart Samuelsson (s)

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (5)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (5) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (5) Plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna, Kl 18.00 18.10 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Örjan Lid (M), ordförande, AnnCharlotte Höglund

Läs mer

Sammanträdesdatum 2014-04-24. 2 Val av två justerare samt tillkännagivande av tid och plats för justering

Sammanträdesdatum 2014-04-24. 2 Val av två justerare samt tillkännagivande av tid och plats för justering KOMMUNFULLMÄKTIGE KALLELSE Sammanträdesdatum 2014-04-24 PLATS OCH TID KilArena, torsdag 24 april 2014, kl. 19.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE DNR 1 Upprop 2 Val av två justerare samt tillkännagivande av tid

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 15 (26)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 15 (26) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 15 (26) Kommunstyrelsens arbetsutskott -03-20 30 Månadsuppföljning februari, kommunstyrelsen (KS.055) Beslut Arbetsutskottet föreslår att Kommunstyrelsen godkänner

Läs mer

Se bifogad närvaro- och omröstningslista. Kommunchef Eric Sörlin Kommunsekreterare Monica Lindwall. Agneta Westerberg (s) och Christer Pellfolk (frp)

Se bifogad närvaro- och omröstningslista. Kommunchef Eric Sörlin Kommunsekreterare Monica Lindwall. Agneta Westerberg (s) och Christer Pellfolk (frp) Kommunfullmäktige 2000-10-16 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 16 oktober 2000 kl 19.00-21.00.

Läs mer

Olle Wallin, samhällsbyggnadschef Lars Haraldsson, chef för Miljö och bygglov Margareta Stensaeus Linder, nämndsekreterare

Olle Wallin, samhällsbyggnadschef Lars Haraldsson, chef för Miljö och bygglov Margareta Stensaeus Linder, nämndsekreterare arbetsutskott 22 augusti 2005 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna tisdagen den 22 augusti 2006 kl 17.00 17:40.

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Stadshuset, Storrummet, onsdagen den 4 mars 1998, klockan 17.00-17.50 Beslutande Annica Eriksson, ordf Carl-Gustav Thunström Marianne Arvidsson Anette Larsson, tjg ers Åke Sundeqvist, tjg ers Torbjörn

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ARVIKA KOMMUN. Kommunstyrelsen Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ARVIKA KOMMUN. Kommunstyrelsen Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson Plats och tid Arvika Näringslivscentrum, klockan 15.00-16.45 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe

Läs mer

2(9) Innehållsförteckning

2(9) Innehållsförteckning 2(9) Innehållsförteckning 1 Justering och fastställande av föredragningslista 3 2 Nya regler om kommunala företag - säkerställande av kommunala principer, förstärkt uppsiktsplikt för kommunstyrelsen samt

Läs mer

Reglemente för Krisledningsnämnden

Reglemente för Krisledningsnämnden Utgivare: Kommunledningskontoret, Kansliavdelningen Gäller från: 15 mars 2016 Antagen: KF 7/2016 Reglemente för Krisledningsnämnden Utöver vad som föreskrivs i kommunallagen (1991:900) för nämnder och

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna torsdagen den 27 november kl

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna torsdagen den 27 november kl Handikapprådet 2008-11-28 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna torsdagen den 27 november kl. 19.00 ande Politiskt valda ledamöter Marie-Louise Löwenbeck Maj Birgersson

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (17)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (17) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (17) Plats och tid Vargmötet, Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna, Kl. 09.16 11.40 ande Raimo Vuojärvi (M), ordförande, Roswitha Melzer (FP), Bodil Umegård

Läs mer

Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6)

Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6) Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6) Plats och tid: Kommunkontoret, Astrakanen, klockan 17.30-17.35 Beslutande: Anette Åkesson (m) ordförande Bertil Mattsson (bp) Rune Andersson (c), tjg.ers. för Kurt Nilsson

Läs mer

Jan-Åke Bredberg, fritidschef Agneta Fleischer, enhetschef, 11-12 Marie-Louise Bornholm, förvaltningssekreterare

Jan-Åke Bredberg, fritidschef Agneta Fleischer, enhetschef, 11-12 Marie-Louise Bornholm, förvaltningssekreterare Fritidsnämnden 24 februari 2005 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna, torsdagen den 24 februari 2005, kl. 19.00-21.35 Jörgen

Läs mer

BESTÄMMELSER FÖR BUDGET OCH BUDGETUPPFÖLJNING

BESTÄMMELSER FÖR BUDGET OCH BUDGETUPPFÖLJNING Nummer: 01:3 Blad: (1) BESTÄMMELSER FÖR BUDGET OCH BUDGETUPPFÖLJNING A. Nämndernas verksamhet Nämnders och styrelsens ansvar 1 Nämnd och styrelse är ansvarig för att av Kommunfullmäktige i budget beslutad

Läs mer

Höjning av hemtjänstcheck 2012

Höjning av hemtjänstcheck 2012 1(6) Höjning av hemtjänstcheck 2012 Ärendet Socialnämnden beslutade 2012-05-28 61 om att föreslå kommunfullmäktige att höja hemtjänstchecken med 1 %. Höjningen föreslogs ske retroaktivt från 1 januari.

Läs mer

Reglemente för krisledningsnämnden i Överkalix kommun

Reglemente för krisledningsnämnden i Överkalix kommun Reglemente för krisledningsnämnden i Överkalix kommun Detta reglemente utgör styrdokument för kommunens organisation och befogenheter vid extraordinära händelser i fredstid enligt Lagen om kommuners och

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Barn- och ungdomsnämnden

KALLELSE. 1. Justerande:... Barn- och ungdomsnämnden Barn- och ungdomsnämnden 2008-10-14 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, tisdagen den 14 oktober 2008, kl. 19.00 Utbildningschef Roland Beijer

Läs mer

HAMMARÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 (7) Servicenämndens arbetsutskott 2014-03-05

HAMMARÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 (7) Servicenämndens arbetsutskott 2014-03-05 Sammanträdesdatum 1 (7) Plats och tid Planrummet, kommunhuset kl 13.00 14.25 Beslutande Lennart Lämgren (FP), ordf Torsten Bill (M) Sara Asp (S) Deltagande ersättare Övriga deltagande Johan Rosqvist, förvaltningschef

Läs mer

Protokollet förvaras på kultur- och fritidsförvaltningen

Protokollet förvaras på kultur- och fritidsförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1(2) Plats och tid Höken, vån 3, Folkets Hus, Ludvika, tisdagen den 15 maj 2018, kl 9.00-10.15 Beslutande ledamöter Sten G Johansson (V) Susanne Andersson (S)

Läs mer

NORRTÄLJE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida.., Sammanträdesdatum KOMMUN

NORRTÄLJE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida.., Sammanträdesdatum KOMMUN NORRTÄLJE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL.., KOMMUN Barn- och skolnämndens arbetsutskott Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje kl 17:15-18:30 Göran Pettersson (M),

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott 2011-12-02 1. kl 8:00-11:20. Maria Gustafsson (S) Kommunkontoret, Ödeshög ... Ordförande/Birgitta Widén Blomberg

Socialnämndens arbetsutskott 2011-12-02 1. kl 8:00-11:20. Maria Gustafsson (S) Kommunkontoret, Ödeshög ... Ordförande/Birgitta Widén Blomberg 2011-12-02 1 Plats och tid Kommunkontoret, Ödeshög, fredagen den 2 december 2011 kl 8:00-11:20 Beslutande Birgitta Widén Blomberg (KD), ordförande Ove Bäck (C) Maria Gustafsson (S) Övriga deltagande Ywonne

Läs mer

Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, kl 10:30-11:10

Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, kl 10:30-11:10 1 Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, 2012-05-09 kl 10:30-11:10 Beslutande: Åsa Herbst (M) Liss Böcker (C) BrittMarie Hansson (S) Göran Larsson (M) Eva Kullenberg (FP) Övriga närvarande: Lena

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 26 november kl Utbildningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Lotta Lann

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 26 november kl Utbildningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Lotta Lann Utbildningsnämnden 2007-11-20 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 26 november kl. 18.00 Utbildningschef Roland Beijer Nämndsekreterare

Läs mer

Åsa Karlsson Björkmarker (S) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S) Catharina Carlsson (M) Anders Mårtensson (V) Annika Stacke (FP) Tony Lundstedt (S)

Åsa Karlsson Björkmarker (S) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S) Catharina Carlsson (M) Anders Mårtensson (V) Annika Stacke (FP) Tony Lundstedt (S) Plats C-salen Tid Kl. 13.30 15.20 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Per Schöldberg (C) Åsa Karlsson Björkmarker (S) Anna Hultstein (M) Martin

Läs mer

Kommunen skall informera om återvandringsbidrag för hemvändande flyktingar och även i förekommande fall utbetala kommunala återvandringsbidrag

Kommunen skall informera om återvandringsbidrag för hemvändande flyktingar och även i förekommande fall utbetala kommunala återvandringsbidrag Utlåtande Rotel VI (Dnr 2017/000991) Kommunen skall informera om återvandringsbidrag för hemvändande flyktingar och även i förekommande fall utbetala kommunala återvandringsbidrag Motion (2017:40) av Per

Läs mer

REGLEMENTE FÖR SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN BERGSLAGEN

REGLEMENTE FÖR SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN BERGSLAGEN 1 (6) AKK2014/90-55 REGLEMENTE FÖR SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN BERGSLAGEN Antaget av kommunfullmäktige i Hällefors 2016-06-28 Antaget av kommunfullmäktige i Lindesberg 2016-06-21 Antaget av kommunfullmäktige

Läs mer

266 Dnr 2015/40-012 KS. Uppföljnings- och avstämningsmöte, Borgholm Energi AB.

266 Dnr 2015/40-012 KS. Uppföljnings- och avstämningsmöte, Borgholm Energi AB. Sammanträdesprotokoll sid 2 (7) Innehållsförteckning: 266 Uppföljnings- och avstämningsmöte, Borgholm Energi AB. 267 Amorteringsplan. 268 Fråga om genomförande av uppdrag; Lokalisering av biogasmack i

Läs mer

Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämnden. Datum för anslag Överklagandetiden går ut. Kommunledningskontoret, Vallentuna

Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämnden. Datum för anslag Överklagandetiden går ut. Kommunledningskontoret, Vallentuna SID 1/1 Organ Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämnden Sammanträdesdatum 2018-09-11 Paragrafer 121-123 Datum för anslag 2018-09-18 Överklagandetiden går ut 2018-10-10 Förvaringsplats

Läs mer

26 Dnr 2016/ KS

26 Dnr 2016/ KS Sammanträdesprotokoll sid 2 (4) 26 Dnr 2016/37-298 KS Godkännande av tilldelningsbeslut samt begäran om anvisning av medel, lokallösning för socialförvaltningens administration i fastigheten Höken. Kommunstyrelsen

Läs mer

Socialkontoret, Löjtnant Granlunds väg 16, Hässleholm

Socialkontoret, Löjtnant Granlunds väg 16, Hässleholm Socialnämnden 2005-05-24 1 (14) Plats och tid Kasern Möller kl 15.00 16.00 Beslutande Ersättare Gunnel Persson (s) ordförande Sven-Erik Andersson (c) 1:e vice ordförande Lars Johnsson (m) 2:e vice ordförande

Läs mer

Kulturnämndens arbetsutskott Lovisa Kronsporre (C) (ordförande), Lars Vargö (M) (vice ordförande), Pär Elfström (S)

Kulturnämndens arbetsutskott Lovisa Kronsporre (C) (ordförande), Lars Vargö (M) (vice ordförande), Pär Elfström (S) 1 (1) Plats och tid Stora mötesrummet kl 15:00-15:40 ande närvarande Lovisa Kronsporre (C) (ordförande), Lars Vargö (M) (vice ordförande), Pär Elfström (S) Övriga närvarande Marie Gustavsson (Bibliotekschef),

Läs mer

K U NGÖRELSE. Tid och plats Kl Kulturrummet, Vallentuna kulturhus & bibliotek

K U NGÖRELSE. Tid och plats Kl Kulturrummet, Vallentuna kulturhus & bibliotek K U NGÖRELSE KOMMUNFULLMÄKTIGE 2013-01-28 Tid och plats Kl 19.00 Kulturrummet, Vallentuna kulturhus & bibliotek Kallade tjänstemän Roland Beijer, kommundirektör Victor Kilén, förvaltningschef Kalle Sönnergren,

Läs mer

Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan. Eva Olsson (fp) ers f Kenneth Carlsson (fp) Rune Månsson (s) Magnus Malm (m)

Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan. Eva Olsson (fp) ers f Kenneth Carlsson (fp) Rune Månsson (s) Magnus Malm (m) 1(1) Plats och tid: 13.00 16.30 Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan Beslutande: Närvarande ej tjänstgörande ersättare Olle Hagström Bo Johansson Zaid Långström (s) ordf Ann Marie

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 16 juni 2009, kl. 19.30 20.40

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 16 juni 2009, kl. 19.30 20.40 Barn- och ungdomsnämnden 2009-06-16 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 16 juni 2009, kl. 19.30 20.40 Beslutande Raimo Vuojärvi (M) ordförande Jerker

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (19)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (19) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (19) Plats och tid Bällstarummet, tisdagen den 31 januari, kl 13.00 16.10 ande Örjan Lid (M) ordförande, Elisabeth Rydström (C), Raimo Vuojärvi (M), Gunnel Orselius-Dahl

Läs mer

Jan Hansson (ersättare Sven Öberg) Arbetsmarknadsnämnden. Plats och tid Masugnspipan, Masugnen, Lindesberg, kl. 14.00 16.30.

Jan Hansson (ersättare Sven Öberg) Arbetsmarknadsnämnden. Plats och tid Masugnspipan, Masugnen, Lindesberg, kl. 14.00 16.30. Arbetsmarknadsnämnden 2013-03-20 1 Plats och tid Masugnspipan, Masugnen, Lindesberg, kl. 14.00 16.30 ande Margareta Ahlm (S) ordf. Arnold Bengtsson (S) ersätter John Omoomian (S) Carina Östrand (S) Peder

Läs mer

Muntlig redovisning av vidtagna åtgärder, SN

Muntlig redovisning av vidtagna åtgärder, SN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 4 (15) 74 Muntlig redovisning av vidtagna åtgärder, SN 181009 67 beslutar följande: Tackar för redovisningen och godkänner den. Anders I versen och Annette Ekenberg redovisar sina

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-08-18 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-09.55 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott

Socialnämndens arbetsutskott 1 Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum blå, 2013-09-24, kl 13:15-14:45 Beslutande: Anders Malm (M) ordförande Mikael von Krassow (S) Gun-Inger Sjögren (S) Christina Hanstål (M) tjänstgörande ersättare

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 11 augusti 1998 kl 18 00-18 15

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 11 augusti 1998 kl 18 00-18 15 AB VALLENTUNA KOMMUN Kommunstyrelsen 1998-08-11 1(6) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-02-04 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna 2010-02-04 kl 08.00-14.00 Beslutande Örjan Lid (M), ordförande, ej 2 Elisabeth Rydström

Läs mer

Hjämstaskolans matsal tisdagen den 19 december kl.19.00 Utvecklingsledare Eva Lod Nämndsekreterare Tomas Anderson Controller Annika Hellberg

Hjämstaskolans matsal tisdagen den 19 december kl.19.00 Utvecklingsledare Eva Lod Nämndsekreterare Tomas Anderson Controller Annika Hellberg Barn- och ungdomsnämnden 2006-12-19 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Hjämstaskolans matsal tisdagen den 19 december kl.19.00 Utvecklingsledare Eva Lod Nämndsekreterare Tomas Anderson Controller

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen Klockan :10, Huangshan, Kommunhuset

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen Klockan :10, Huangshan, Kommunhuset Kommunstyrelsen 2017-10-17 1 Tid och plats Klockan 08.00-08:10, Huangshan, Kommunhuset Beslutande Fredrik Nelander (S), ordf. Bengt-Åke Svensson (S) Carl-Uno Olsson (S), tjg ers. Peter Persson (S), tjg

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, tisdagen den 20 april 2010, kl

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, tisdagen den 20 april 2010, kl Barn- och ungdomsnämnden 2010-04-20 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, tisdagen den 20 april 2010, kl. 19.00 21.10 Beslutande Raimo Vuojärvi (M) ordförande Jerker

Läs mer

Reglemente. Reglemente för krisledningsnämnden KS Föreskrifter. Plan. Policy. Program. Riktlinjer. Strategi.

Reglemente. Reglemente för krisledningsnämnden KS Föreskrifter. Plan. Policy. Program. Riktlinjer. Strategi. KS14-282 003 Reglemente för krisledningsnämnden 2014-2018 Föreskrifter Plan Policy Program Reglemente Riktlinjer Strategi Taxa Reglemente för krisledningsnämnden I kommuner och landsting ska det finnas

Läs mer

Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott Datum 2003-04-22 Plats och tid för sammanträdet Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna tisdagen den 22 april 2003 kl 17:00-19:00 Jerker Sjögren

Läs mer

Kommunstyrelsens Arbetsutskott Sammanträdesdatum 2014-02-17. Kommunkontoret, Surahammar Måndagen den 17 februari, klockan 08.00-09.

Kommunstyrelsens Arbetsutskott Sammanträdesdatum 2014-02-17. Kommunkontoret, Surahammar Måndagen den 17 februari, klockan 08.00-09. Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Surahammar Måndagen den 17 februari, klockan 08.00-09.35 Britt-Inger Fröberg (S) ordförande Tobias Nordlander (S) ej 10 Patrik Boström (S) Yvonne Gmeiner (Fp) Erkki

Läs mer

Krister Uddén (c), icke tjänstgörande ersättare Utbildnings- och arbetsmarknadschef Roland Beijer Administrativ chef Anna Liss-Daniels

Krister Uddén (c), icke tjänstgörande ersättare Utbildnings- och arbetsmarknadschef Roland Beijer Administrativ chef Anna Liss-Daniels Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 20 februari kl 19.00-20.15 Lars Rundgren (m),

Läs mer

Utbildningsnämnden

Utbildningsnämnden 1 (18) Plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna, torsdagen den 16 juni 2011, kl. 19.00-20.40. Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Björn Furugren

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-10-27 1 (14) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-10.05 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

Reglemente för fastighetsnämnden

Reglemente för fastighetsnämnden Utgiven av kommunledningskontoret Antagen av kommunfullmäktige 2018-06-11, 67 Reglemente för fastighetsnämnden Ansvarsområde och uppgifter 1 Fastighetsnämnden förvaltar kommunens bebyggda fastigheter och

Läs mer

Carola Gunnarsson (c) Hans Eljansbo (m) Christer Eriksson (c) Tommy Johansson (s) Åke Hedvall (s)

Carola Gunnarsson (c) Hans Eljansbo (m) Christer Eriksson (c) Tommy Johansson (s) Åke Hedvall (s) SALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (15) Plats och tid Gustaf Adolfssalen, kl 13.30 17.10 Beslutande Närvarande ersättare Närvarande representant Carola Gunnarsson (c) Hans Eljansbo (m) Christer Eriksson

Läs mer

Sammanträdesdatum. Harry Rantakyrö, S Jan Larsson, S Maria Törmä Lindmark, S, 1-2 Laila Mäki, S Britta Tervaniemi, V

Sammanträdesdatum. Harry Rantakyrö, S Jan Larsson, S Maria Törmä Lindmark, S, 1-2 Laila Mäki, S Britta Tervaniemi, V PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2016-02-03, kl 0900-1200 ande Harry Rantakyrö, S Jan Larsson, S Maria Törmä Lindmark, S, 1-2 Laila Mäki, S Britta Tervaniemi,

Läs mer

PROTOKOLL Socialnämnden 3 december 2002

PROTOKOLL Socialnämnden 3 december 2002 Socialnämnden 3 december 2002 Plats och tid för sammanträdet ande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Väsbygården. Allévägen, Vallentuna Tisdag den 3 december 2002 kl 18.30-19.30

Läs mer

Reglemente för utbildningsnämnden

Reglemente för utbildningsnämnden Utgiven av kommunledningskontoret Antagen av kommunfullmäktige 2018-06-11, 67 Reglemente för utbildningsnämnden Ansvarsområde och uppgifter 1 Utbildningsnämnden fullgör kommunens uppgifter som huvudman

Läs mer

Kommunstyrelsen 2015-04-14. Plats: Lilla Sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv Tid: 2015-04-20 kl. 17:00

Kommunstyrelsen 2015-04-14. Plats: Lilla Sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv Tid: 2015-04-20 kl. 17:00 Kallelse Kommunstyrelsen 2015-04-14 Plats: Lilla Sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv Tid: 2015-04-20 kl. 17:00 Denna kallelse utgår även till ersättarna för kännedom. Vid eventuellt förhinder för ledamot

Läs mer

KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT

KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Sammanträdesprotokoll sid 2 (6) Innehållsförteckning (klicka på paragrafen för att komma till den direkt) 153 Tilldelningsbeslut och begäran om anvisning av medel, förskola i Parkvillan. 154 Yttrande över

Läs mer

Bällstarummet, kommunalhuset, Vallentuna. 182 Justering mellan barn- och ungdomsnämndens och skolpengens budgetramar (KS )

Bällstarummet, kommunalhuset, Vallentuna. 182 Justering mellan barn- och ungdomsnämndens och skolpengens budgetramar (KS ) Protokollsutdrag SID 1(1) Organ: Kommunstyrelsen Datum: 2013-11-04 Plats: Bällstarummet, kommunalhuset, Vallentuna 182 Justering mellan barn- och ungdomsnämndens och skolpengens budgetramar (KS 2013.405)

Läs mer

Lennart Ohlsson (C ) ordförande Micael Arnström (S) vice ordförande Krister Mattsson (S) Bengt Mård (M) Tommy Edenholm (KV)

Lennart Ohlsson (C ) ordförande Micael Arnström (S) vice ordförande Krister Mattsson (S) Bengt Mård (M) Tommy Edenholm (KV) 7HYLTE KOMMUN Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-04-13 1 (7) Plats och tid Räddningsstationen, Hyltebruk kl 08.30 12.00 Beslutande Lennart Ohlsson (C ) ordförande Micael Arnström (S) vice ordförande Krister

Läs mer

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Karin Dahl-Strandin (s)

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2006-01-10 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna tisdagen

Läs mer

Innehåll. Protokoll av 2

Innehåll. Protokoll av 2 Protokoll 2 av 2 Innehåll 34 Justering och fastställande av föredragningslistan 3 35 Ansökan om att bli borgerlig vigselförrättare 4 36 Remiss - En kommunallag för framtiden (SOU 2015:24) 5 37 Upphandling

Läs mer