HALLAMÖLLA GÅRD. Bostad & verksamhet. Ett levande liv...

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "HALLAMÖLLA GÅRD. Bostad & verksamhet. Ett levande liv..."

Transkript

1 HALLAMÖLLA GÅRD Bostad & verksamhet. Ett levande liv...

2 Vårt mål är att våra gäster ska känna sig som hemma. Ledig klädsel och avspänd miljö Idag finns: 24 bäddar fördelade på 9 dubbelrum rum och 2 små stugor. 5 duschrum med toa. 2 kundkök. Restaurang och restaurangkök. Konferenslokal. Ägarboende om 4 rum och kök i eget hus. Uterum. Förråd & verkstad. Ca 8.5 ha varav större delen inhägnat. Ca 5 ha arrendeat bete. 3 vindskydd. Höghöjdsbana med instruktörer och utrustning. Fiskerätt i verkeån på gårdens mark. Skåneleden genom gården. Skånes högsta vattenfall. Verkeåns naturreservar. Två hemsidor. Bland topp 10 på google konferens Österlen. Trådlöst internet. 15 islandshästar med utrustning. Konferensavtal med Malmö stad. Kundregister uppbyggt

3 Gladan seglar över himlen utan att röra sina vingar. Höjderna och branterna längs Verkeån är hans rike. Trollsländan står still i luften. Fågelkvittret intensivt i snåren och i trädkronorna. Hallamöllas marker är ett stycke skånsk vildmark i Österlens norra utmarker nära Christinehofs slott. Gården ligger i ett kuperat och varierat andskap.trakten är rik på upplevelser av många slag. För den som njuter av djur- och fågelliv och av skogspromenader i Guds fria natur finns naturreservat och vandringsleder, fågellokaler och viltmarker. Föredrar man mer välordnad natur finns ett flertal golfbanor inom nära räckhåll. Gillar man sol och bad och stränder ligger österlenkusten inom milen. I närbelägna Brösarp finns all nödvändig vardagsservice. Med bil tar det ungefär en halvtimme till Kristianstad eller Ystad. Hallamölla gård är en familjeägd gård med ett stort hjärta. Stämningen är avslappnad och generös, intim och opretentiös. Fokus ligger på människor och möten, djur och natur mer än på trend, prestige och status. Lustigt att det är just den ödmjuka inställningen som tycks vara en av förutsättningarna för att hamna på toppen... Formatet är gripbart. Du bestämmer själv hur mycket av det ständigt ökande turistmyllret och den ökande andelen bofasta livsnjutare som ska lockas in... Vår gård är belägen i en fantastisk naturskön miljö invid Verkeåns naturreservat. Verkeån och Skåneleden tar sin väg genom gården och bjuder på möjligheter till både bad och vackra promenader. Här finns oändliga möjligheter till rekreation och minnesvärda upplevelser vare sig det är till fots, häst eller svävandes på 8 meters höjd...!

4 Vandrare. Ryttare. Naturmänniskor. Fågelskådare. Konstnärer som söker motiv för pennan, penseln eller kameran. Livskonstnärer. Men trots rofylld avskildhet i vild natur är man inte avskuren från världen. Inom cykelavstånd finns friluftsbadet i Eljaröd. Ekoparken vid Christinehofs slott är en sällsam upplevelse, liksom slottet självt och Alunbruket strax intill. Det är nära till Brösarp när de dagliga förnödenheterna ska införskaffas. Det mesta av all önskvärd service finns också där. Vill man bada havsbad vid vita stränder och uppleva sommarens folkvimmel finns Vitemölla och Kivik på bekvämt avstånd. Haväng heter platsen där Verkeån möter Östersjön.

5 Septembermorgon. Milt ljus. Dimslöjorna lättar. Jag kommer tidigt till gården. Hästarna är redan sadlade. Jag blir bjuden på en ridtur i miljön jag känner så väl sedan jag som barn själv hade häst i trakten. Nu får jag återuppleva och återse... Min häst, Askur, går nos mot svans med Tinni. Han är så trygg att jag helt och fullt kan ägna mig åt att insupa naturen och fotografera! Grusväg. Gräsklädd stig. Bro över ån. Betande kossor. Hägern dyker. Rovfåglar cirklar. Enebackar. Ljunghedar. Skogsgläntor. Lövsalar.Trollskog. Stengärdesgårdar. Stämningen av saga är påtaglig. Efter en snabb galopp är det dags för en liten paus. Vi sitter av och min ledsagarinna tar fram kaffetermos och muggar. Hästarna betar. Allt är tyst. Friden är fullkomlig.

6 Längs Verkeån finns vattenmöllor som har månghundraårig historia. Hallamölla omnämns första gången Nuvarande kvarnbyggnad är från 1850-talet. Fullt fungerande kan den ses i drift varje år på Möllornas dag. Naturen är dramatiskt vacker. Ån en upplevelse året om. Livet fyllt av ett rogivande brus.

7 Balans mellan vila och fritid är viktigt för både människor och djur... Islandshästens godmodiga sätt, den mjuka tölten och hästens energi - tre hörnpelare för en lyckad tur i skogen.

8 Som en isländsk saga är hästarnas namn: Váli - Odens förstfödde son Vina - väninna Askur - askträd Kafla - vulkan Reifur - pigg och glad Atli - liten gud Máni - måne Thoka - hon som går med små steg Thór - mytologisk gud Tinni - vindpust Stjárni - stjärna Trausti - pålitlig häst Frenja - Vild tös Gutti - Liten pojk Läs mer om hästarna på

9 Verkeåns vatten är rent och klart och ån har en rik sötvattensfauna. Framförallt bottendjursamhället är artrikt med många ovanliga och hotade arter. Den är ett viktigt reproduktionsområde för havsvandrande öring, som kan ta sig ända upp till Skånes största vattenfall, Hallamölla, med en total fallhöjd på 23 meter. Ovanför fallet finns en stationär bäcköringstam. Djurlivet i reservatet är rikt. Längs ån kan man få se strömstare, forsärla och kungsfiskare. I skogsområdena rör sig kronhjort, älg och rådjur. På de öppna sandiga markerna i öster förekommer vildkaninen och den ovanliga sandödlan. Här häckar också den sällsynta fältpiplärkan. Länsstyrelsen i Skåne län

10 Inte bara hästar... Brett utbud av aktiviteter för alla sorters gäster. Höghöjdsbanan passar er som vill tänja på gränserna. Aktiviteten kräver god fysik. En utbildad klätterinstruktör är med under hela aktiviteten. Du är hela tiden säkrad med sele och säkerhetsvire. Efter genomgång är det dags att klättra 8 meter upp på repstege. Påhejad av dina kollegor ska nu sju stationer passeras. Det som ser ganska harmlöst ut från marken, känns helt annorlunda uppe bland trädtopparna. Man får utmana sig själv och det är riktig egoboost när man är klar. Garanterat en snackis på jobbet. Utdrag från Hallamöllas välfyllda hemsida

11 Att ägarparet nu valt att sälja ger Dig en möjlighet att hoppa på ett tåg som fått upp farten men ändå inte är inkört på trötta gamla spår... Kort sagt; det finns plats för Dig att växa, utveckla och utvecklas!

12

13 Omgivande natur är en vackert arbetad ram runt gården. Ekar med skrovlig bark och vida kronor växer på sluttningarna. Broar leder över ån vilken såsmåningom leder till det omtalade vattenfallet. Vattenådran är en livsnerv i landskapet, där fåglar och grodor trivs. Att bada med hästar i ån gjorde undertecknad ofta i unga år. Här i den vindskyddade dalgången blåser inte värmen bort Om vintern kan kan rida barbacka på snötäckta skogsstigar. Det är särdeles mysigt när hästarna fått lurvig vinterpäls! Kanske vill någon modig med utvecklat balanssinne tolka efter hästen!

14 Skånsk vildmark...

15 På Hallamölla gård levs ett levande liv för den som gillar människor. Med eller utan hästar! Idag drivs B&B, konferens och välrenommerad turridning. Många gäster återkommer gång på gång. De välfyllda gästböckerna vittnar om väl omhändertagna gäster och ett personligt bemötande. Gården har drivits med kärlek och glädje. Gästerna på gården är fantastiska, säger ägarinnan. Hästverksamhetens ledstjärna har varit att välskötta och glada hästar plus ett engagemang i gästernas ridupplevelse ger nöjda och återkommande kunder. Hästarna är väluppfostrade med fina gångarter. Gården och verksamheten kan förändras efter Dina behov och önskningar. Användningsmöjligheterna är snudd på obegränsade! Husets nuvarande ägarpar har med framgång drivit turridning, konferensverksamhet och B&B. Är Du gästvänlig och djurvänlig kan Du göra sammalunda! Omsättning ca :- utan marknadsföring! Idéer finns om man önskar öka omsättningen. Utrymme finns för alla tänkbara önskemål om verksamhet. Tillträdet är mycket flexibelt. Möjlighet finns om man önskar hjälp/utbildning av nuvarande ägare i ett övergångsskede.

16 Hallamöllas framtid. Och din. Hallamölla har funnit och vunnit sin publik. Alla tänkbara uppstartskostnader har redan tagits. Renovering, inköp av inventarier, marknadsbearbetning o.s.v. Omsättningen är god - nästan helt utan kostnader för marknadsföring. Och klok har man varit, som hållit anständiga priser för att på så sätt bygga upp en trogen och växande kundkrets. Hallamölla gård är populär! Och Du får såklart veta allt om Hallamöllas plånbok om Ditt intresse är mera närgånget! Hur som helst: vad än som är din ledstjärna anpassar sig Hallamölla gård villigt till dina visioner. Eller kanske är Du bara utrustad med ett grundmurat, genuint intresse för det goda mötet, det goda livet och den goda maten?

17 Hallamölla gård skulle kunna vara ett svenskt River Cottage. Har ni sett den kritikerrosade BBC-producerade serien om Mr Fearnley-Whittingstall som flyr Londonstressen för att istället leva i samklang med naturen och odla och föda upp sin egen mat? På Hallamöllamölla gård finns, hur som helst, alla förutsättningar att leva just ett sådant liv och ta tillvara naturens gåvor! Hästarna håller landskapet öppet. På våren växer primördelikatesserna ramslök och nässlor i skogen.bäcköringen glittrar i ån. Skaffar man några höns ger de goda frukostägg och trevligt sällskap. Kanske bygger man sig ett växthus, odlar tomater och vindruvor?och så finns skogen med rikedomar av svamp och bär... Medan skymningen faller utanför fönstren blir varje ögonblick något att spara i minnet. Livet här ger ett annat sorts välbefinnande än stadstillvarons bekväma och för-givet-tagna Att se djur och deras ungar. Hitta kräftor i det grunda vattnet. Klappa hästarna och katten. Platsen etsar sig in i själen och blir något att alltid längta till. Kanske vill man starta en sommarrestaurang på landet med naturen nära, köket och utrymmen för gäster både inne och ute ger dig chansen.

18 Hemma är där katten finns. Även de mest gästfria värdar behöver en fristad. När solen sjunker, maten serverats, hästarna och gästerna nattats väntar hemmet. Först en kvällspromenad. Stövlarna av. Sedan brasan. Den sköna fåtöljen. Snart natt. Då sover man gott en trappa upp. Den privata bostaden är en välbehövlig reträttplats om fyra rum och kök.

19 Såväl fastigheten och verksamheten säljes privat. Uppvik & döttrar är endast marknadsplats - inget mäklaransvar föreligger således. För frågor och visning tar du kontakt med ägarinnan Marianne Karlström på bäddar fördelade på 9 dubbelrum rum och 2 små stugor. 5 duschrum med toa. 2 kundkök. Restaurang och restaurangkök. Konferenslokal. Ägarboende om fyra rum och kök i eget hus. Uterum. Förråd & verkstad. Ca 8.5 ha varav större delen inhägnat. Ca 5 ha arrenderat bete. Tre vindskydd. Höghöjdsbana med instruktörer och utrustning. Fiskerätt i verkeån på gårdens mark. Skåneleden genom gården. Skånes högsta vattenfall. Verkeåns naturreservar. Två hemsidor. Bland topp 10 på google konferens Österlen. Trådlöst internet. 15 islandshästar med utrustning. Konferensavtal med Malmö stad. Kundregister uppbyggt Pris: :- eller bästa bud Fastighetsbeteckning: Tomelilla Ludaröd 2:20, Hallamölla Gård 220, Brösarp Areal: kvm (drygt 8 ha) plus ca 5 ha arrenderat bete. Taxering: bebyggd lantbruksenhet :- varav byggnad :- (2013) hyreshusenhet :- varav byggnad :- (2013) Pantbrev: 5 st om totalt :- Försäkring: Fullvärdesförsäkrad Servitut: Last: 1 Avtalsservitut 11-IM2-77/7004 Kraftledning Last: 1 Avtalsservitut 1270IM-11/28363 Elledning Uppvik & döttrar uppmanar dig som spekulant/köpare att noggrant undersöka fastigheten i enlighet med JB 4:19 Uppvik & döttrar på landet! Månstorp Smedstorp kivik@uppvik.nu

20 Tomelilla Ludaröd 2:20 Hallamölla Gård Brösarp Text, foto & layout: Gabrielle Malmberg Foto: Lotta Nordstedt & Marianne Karlström

21 Vår filosofi är ganska enkel. Vi säljer hus vi själva skulle vilja bo i. Vi tror på sambanden mellan lust och lönsamhet. Känsla och kunskap. Arbetsglädje och avkastning. Det man tycker är roligt och stimulerande gör man bra. Därför vill vi inte ha fler hus än att vi orkar arbeta engagerat och passionerat med dem alla. Det innebär inte att vi kategoriskt ratar en viss sorts hus. Det lilla renoveringsobjektet i skogsbrynet kan vara lika spännande som den kringbyggda gården på slätten eller längan i fiskeläget Men, det ska erkännas - udda hus finner lättast vägen till våra hjärtan! Tavlan jag håller i famnen, målade jag som tonåring. En smula naiv, jovisst, men så ville jag att mina drömmars hus skulle vara. Varje dag, efter snart ett kvartssekel som mäklare, påminner den mig om hur fundamentalt det är med både drömmar och hus! Och jag vill gärna se och höra om hur din husdröm ser ut Stundtals är jag full av lätt avundsam beundran inför alla er som vågar rycka upp er själva med rötterna för att börja växa i ny och okänd jordmån - oavsett om ni flyttar hit, eller härifrån! (Själv är jag mera som pionen - jag slutar blomma om jag flyttas!). Det handlar kanske ytterst om livskvalitet. Vi upprepar ju med en druckens envishet vårt motto: På Österlen är livskvaliteten högre än huspriserna. Det kanske ter sig som en lek med ord. Begreppet livskvalitet är naturligtvis inte lätt att översätta till kronor och ören. Dessutom är själva ordet, kanske på grund av alltför flitig mediaanvändning farligt nära en urvattnad klyscha. Men innebörden är både verklig och viktig! För egen del upplever jag livskvalitet när jag ibland lyckas vara närvarande i stunden. Uppfyllas av ögonblicket. En försiktig förhoppning är att vi på något sätt ska kunna hjälpa Dig att förhöja Din livskvalitet. Åtminstone vill vi gärna vara Dina rådgivare och stigfinnare. Dina vägvisare och budbärare. Oavsett om Du vill köpa. Eller sälja! Fotograf Peter Carlsson Gabrielle Malmberg VD/reg. fastighetsmäklare Text, foto & layout, (nås bäst via sms) Lotta Nordstedt Fastighetsmäklare Grafisk form, foto & web Andreas Johansson Visningar, koordinator & foto Elisabeth Wretsell Fastighetsmäklare Ansvarig för Uppvik VÄST Lasse Mangs Text, foto & layout

Strax öster om den mysiga lilla byn Hammenhög ligger Rävåkra. När man tar av på den lilla ringlande grusvägen slås man av hur stor himlen är.

Strax öster om den mysiga lilla byn Hammenhög ligger Rävåkra. När man tar av på den lilla ringlande grusvägen slås man av hur stor himlen är. R ävåkra Strax öster om den mysiga lilla byn Hammenhög ligger Rävåkra. När man tar av på den lilla ringlande grusvägen slås man av hur stor himlen är. Vidsträckthet, öppenhet, ljus. För ljust är huset

Läs mer

Hallamölla vid Verkeåns vattenfall

Hallamölla vid Verkeåns vattenfall Hallamölla vid Verkeåns vattenfall Gladan seglar över himlen utan att röra sina majestätiska vingar. De dramatiska höjderna och branterna längs Verkeån är hans rike. Sommarhettan dallrar i ravinen. Trollsländan

Läs mer

Barnmorskehuset i ELJARÖD

Barnmorskehuset i ELJARÖD Barnmorskehuset i ELJARÖD - 1 - Ett rött hus med vita knutar. Sikten över åker och äng sträcker sig långt ut i alla väderstreck. Runtom ligger gårdar, utströdda i landskapet. Härliga promenadvägar bland

Läs mer

Att bygga och bo. Bland knotiga äppelträd och spirande sparris

Att bygga och bo. Bland knotiga äppelträd och spirande sparris Att bygga och bo. Rörums backar Bland knotiga äppelträd och spirande sparris Säljarna berättar: Tanken var att vi skulle bygga vårt drömhus, en modern, vitkalkad skånelänga. Arkitektritningar finns redan

Läs mer

Av den anledningen är det ovanligt många svarta hundar med på bilderna. Ha överseende!

Av den anledningen är det ovanligt många svarta hundar med på bilderna. Ha överseende! KILLERÖD Jag känner mig direkt varmt välkommen till huset längst ut på den slingrande grusvägen mot Killeröd. Ägarinnan har jag träffat på en visning i ett hus för någon månad sedan. Hon letar ett större

Läs mer

Vila. Ro. Tystnad. Landskapet runt och omkring Gyllebosjön är lekfullt kullrigt och liksom bubbligt. Det verkar som om skaparen

Vila. Ro. Tystnad. Landskapet runt och omkring Gyllebosjön är lekfullt kullrigt och liksom bubbligt. Det verkar som om skaparen NÄRA GYLLEBOSJÖN Landskapet runt och omkring Gyllebosjön är lekfullt kullrigt och liksom bubbligt. Det verkar som om skaparen var på lite bushumör dagen då detta område kom till. Vill man på österlen ha

Läs mer

JULEBODA. A r k i t e k t r i t a t f r i t i d s h u s. Med tio minuters promenad till stranden...

JULEBODA. A r k i t e k t r i t a t f r i t i d s h u s. Med tio minuters promenad till stranden... JULEBODA A r k i t e k t r i t a t f r i t i d s h u s Med tio minuters promenad till stranden... Havet. Heden. Bokskogen. Rofylldheten och känslan av avskildhet bildar en varm famn i gläntan. Sikten framåt,

Läs mer

Make, far. 050 Det hövs en man att viska ett lugnt farväl åt det som var. Bo Bergman

Make, far. 050 Det hövs en man att viska ett lugnt farväl åt det som var. Bo Bergman 050 Det hövs en man att viska ett lugnt farväl åt det som var. Bo Bergman 051 Arbetsfyllt och strävsamt har Ditt liv varit Lugn och stilla blev Din död. 052 053 Du bäddas i hembygdens Det suckar av vemod

Läs mer

Emmas & Elliotts hus mitt i naturen vid Brösarps station

Emmas & Elliotts hus mitt i naturen vid Brösarps station Emmas & Elliotts hus mitt i naturen vid Brösarps station Emmas hus. Elliotts hus. Emma efter kvinnan som levde här under större delen av förra seklet. Elliott efter ägarparets Lagottohund som fått leka

Läs mer

Äntligen! Äntligen har en av Sveriges vackraste platser blivit naturreservat.

Äntligen! Äntligen har en av Sveriges vackraste platser blivit naturreservat. Mina damer och herrar Äntligen! Äntligen har en av Sveriges vackraste platser blivit naturreservat. Se så vackert här är.. På de branta sluttningarna växer ädellövskog med en fantastisk blomning av ramslök

Läs mer

En liten skånegård i vinkel. Omfamnad. Skyddad.

En liten skånegård i vinkel. Omfamnad. Skyddad. ULLSTORPS kyrkby En liten skånegård i vinkel. Omfamnad. Skyddad. Färden går ut på landet. Ingelstads härad, där den goda jorden finns. Där myllan sägs vara bördigare än någon annanstans i världen! Slättlandskapet

Läs mer

3. Hur var maten som ingick i resans pris?: mycket bra Kommentar maten: - God mat och mycket mat, vi behövde aldrig gå hungriga!

3. Hur var maten som ingick i resans pris?: mycket bra Kommentar maten: - God mat och mycket mat, vi behövde aldrig gå hungriga! Namn: Kristina Palm Resa: Balkan Trail Datum: 12-19 juli 2014 1. Hur blev du mottagen vid ankomsten?: bra Kommentar mottagande: - 2. Hur var boendet jämfört med dina förväntningar?: mycket bra Kommentar

Läs mer

Unikt boende. Hyresrätter i Västerviks skärgård

Unikt boende. Hyresrätter i Västerviks skärgård Unikt boende Hyresrätter i Västerviks skärgård Bo i hyresrätt året runt på Hasselö! För dig som vill stanna kvar i skärgården även när sommaren är slut kan detta bli verklighet. Genom ett unikt projekt

Läs mer

Föräldrar. &barn. Inspiration. sommartips. God dag, god dag. Vad heter du då? Skönaste småbarnssemestern BO PÅ LANTGÅRD. www.foraldrarochbarn.

Föräldrar. &barn. Inspiration. sommartips. God dag, god dag. Vad heter du då? Skönaste småbarnssemestern BO PÅ LANTGÅRD. www.foraldrarochbarn. Föräldrar &barn Inspiration sommartips God dag, god dag. Vad heter du då? Skönaste småbarnssemestern BO PÅ LANTGÅRD t www.foraldrarochbarn.se 45 Bo på lantgård Vera och Agnes på besök i kohagen. Mata,

Läs mer

KONFERENS, MÖTE & EVENT STÄMNING Lär känna varandra från en annan sida, och lite bättre.

KONFERENS, MÖTE & EVENT STÄMNING Lär känna varandra från en annan sida, och lite bättre. KONFERENS, MÖTE & EVENT STÄMNING Lär känna varandra från en annan sida, och lite bättre. SAMMANHÅLLNING Vi ser fram emot att se er växa både som grupp och individ. ENTUSIASM Tillsammans skapar vi minnesvärda

Läs mer

ALI, SARA & ALLEMANSRÅTTAN

ALI, SARA & ALLEMANSRÅTTAN ALI, SARA & ALLEMANSRÅTTAN Allemansrätten är en fantastisk möjlighet för alla i Sverige att röra sig fritt i naturen. Men vi behöver också ta ansvar för natur och djurliv och visa hänsyn mot markägare

Läs mer

Skånelänga med gäst- & uthus på ljusa slätten. GNALÖV

Skånelänga med gäst- & uthus på ljusa slätten. GNALÖV Skånelänga med gäst- & uthus på ljusa slätten. GNALÖV Ljusa ängar och guldgula åkrar. Vyerna vida över öppet landskap. Levande jordbruksbygd ett litet stycke innanför kusten. Smala vägar slingrar över

Läs mer

Ett gatuhus i ÖSTRA TOMMARP

Ett gatuhus i ÖSTRA TOMMARP Ett gatuhus i ÖSTRA TOMMARP Platsen har varit bebodd i nästan tusen år. I fjärran medeltid var Tumathorp en betydelsefull stad i danska Skåne. Ett ryktbart världsligt och andligt centrum vid Tommarpsån

Läs mer

NYEHUSEN. Sandskog. Solgass. Havsbrus

NYEHUSEN. Sandskog. Solgass. Havsbrus NYEHUSEN Sandskog. Solgass. Havsbrus Inga måsten. De tar obönhörligen slut i höjd med landsvägen som svänger ner mot Yngsjös milslånga stränder. På sanddynerna, bland sandskogens mjuka tallar och på kullarna

Läs mer

Upptäck naturen! 3. Naturens konsert

Upptäck naturen! 3. Naturens konsert 3. Naturens konsert På våren och försommaren sjunger fågelhanarna. De lockar till sig honor och hävdar revir genom att sjunga. Honorna väljer kräset den som sjunger mest och bäst. Senare på sommaren tystnar

Läs mer

3. Hur var maten som ingick i resans pris?: mycket bra Kommentar maten: -Över all förväntningar, fantastisk inblick i det ungerska köket

3. Hur var maten som ingick i resans pris?: mycket bra Kommentar maten: -Över all förväntningar, fantastisk inblick i det ungerska köket Namn: Katarina Höök Resa: Långritt Pustan Datum: 2 aug 2014 1. Hur blev du mottagen vid ankomsten?: mycket bra Kommentar mottagande: - 2. Hur var boendet jämfört med dina förväntningar?: mycket bra Kommentar

Läs mer

Unikt boende. Hyresrätter i Västerviks skärgård

Unikt boende. Hyresrätter i Västerviks skärgård Unikt boende Hyresrätter i Västerviks skärgård Bo i hyresrätt året runt på Hasselö! För dig som vill stanna kvar i skärgården även när sommaren är slut kan detta bli verklighet. Genom ett unikt projekt

Läs mer

BRF LOMMA LÄGE Bofakta 6,2 TAKHÖJD

BRF LOMMA LÄGE Bofakta 6,2 TAKHÖJD BRF LOMMA LÄGE Bofakta 6,2 TAKHÖJD Lägenheter Etapp 2 Fladängskolan Bilden är en illustration. Avvik Välkommen till Lomma Läge Höje å Som alltid när vi utvecklar bostäder, väljer vi ut de bästa adresserna

Läs mer

KVERRESTAD. Lantligt & romantiskt

KVERRESTAD. Lantligt & romantiskt KVERRESTAD Lantligt & romantiskt f r i t t. Slingrande vägar genom öppet landskap. Rapsgula fält och gröna åkrar. Långt borta en skimrande horisontlinje. Gårdar och hus utspridda som slumpvis strödda över

Läs mer

Hur är er relation? stämmer stämmer stämmer stämmer stämmer inte alls dåligt lite ganska bra helt och hållet 0 1 2 3 4

Hur är er relation? stämmer stämmer stämmer stämmer stämmer inte alls dåligt lite ganska bra helt och hållet 0 1 2 3 4 Detta är ett utdrag ur boken Bra relation av Kenth Svartberg där du kan få hjälp att bedöma vilken relation du och din hund har. Utdraget är främst avsett som en hjälp för instruktörer som använder boken

Läs mer

STOCKHUSET LÖNHULT NÄRA BRÖSARPS NORRA BACKAR

STOCKHUSET LÖNHULT NÄRA BRÖSARPS NORRA BACKAR STOCKHUSET LÖNHULT NÄRA BRÖSARPS NORRA BACKAR Det är mil efter mil till lador och hus där frosten går tjurig vid grind, här är lustigt i stockeldens gula ljus, som darrar i nattens vind Dan Andersson Stockhuset

Läs mer

Sinnlighet. Alla vänliga rum med ljus och människor. Trädgårdsrum. Husrum. Goda rum.

Sinnlighet. Alla vänliga rum med ljus och människor. Trädgårdsrum. Husrum. Goda rum. S I M R I S Sinnlighet. Att uppleva vårens första spirande strån. En knopp, fylld till bristningsgränsen. En färgkaskad av blommande vårlökar. En varm försommarkväll och en ros i en enkel vas. Solvarma

Läs mer

Ett rött torp med vita knutar

Ett rött torp med vita knutar Ett rött torp med vita knutar g u s s a r ö d s f r i t i d s b y En förborgad hemlighet, nästan, är Gussaröds fritidshusområde, inne i trollskogen strax norr om Brösarps by. De boende pratar själva om

Läs mer

KONFERENS BLAND TOPPARNA. Möten och avkoppling i exklusiv miljö.

KONFERENS BLAND TOPPARNA. Möten och avkoppling i exklusiv miljö. KONFERENS BLAND TOPPARNA Möten och avkoppling i exklusiv miljö. PRISEXEMPEL KONFERENSPAKET Deluxe TREEHOTEL KONFERENS Likt ett av våra trädrum, The Cabin, kan även ni försvinna in bland norrländska, högresta

Läs mer

AIRNEWS. Futurum. #49 April 2014. I DETTA NUMMER: Paddelhajk / Beachcamp 14 / Vilda UtRo /

AIRNEWS. Futurum. #49 April 2014. I DETTA NUMMER: Paddelhajk / Beachcamp 14 / Vilda UtRo / AIRNEWS #49 April 2014 Futurum I DETTA NUMMER: Paddelhajk / Beachcamp 14 / Vilda UtRo / INLEDANDE ORD 1 Tanzania, en del av Afrika! En del av min en gång slutade jag fråga saker som jag undrade. livshistora!

Läs mer

LISTARUMSÅSEN EN PLATS FÖR LIVET ATT BEBYGGA OCH BEBO.

LISTARUMSÅSEN EN PLATS FÖR LIVET ATT BEBYGGA OCH BEBO. LISTARUMSÅSEN EN PLATS FÖR LIVET ATT BEBYGGA OCH BEBO. Dalgångens frodiga grönska. Vårsådden gror. Körsbärsträden står i blom blott ett kort förtrollat ögonblick... Svalor Lärkor Näktergal...och se så

Läs mer

Namn: Tina Jansson Resa: Lobez, Polen Datum: 28.6-5.7.2014

Namn: Tina Jansson Resa: Lobez, Polen Datum: 28.6-5.7.2014 Namn: Tina Jansson Resa: Lobez, Polen Datum: 28.6-5.7.2014 Kommentar mottagande: -Värdinnan Nadja möte oss vid ankomsten till Herrgården. Hon var mycket trevlig, glad och vänlig och berättade om vårt boende,

Läs mer

Ett hus och en bit av havet. Nära Abbekås. B I N G S M A R K E N

Ett hus och en bit av havet. Nära Abbekås. B I N G S M A R K E N Ett hus och en bit av havet. Nära Abbekås. B I N G S M A R K E N Mellan Abbekås och Beddinge på sydkusten. Kustvägen mellan hav och bördig odlingsmark. En liten grusväg viker av åt stranden till, och vid

Läs mer

På Vitemölla fiskeläge... doftar det av hav och sand och tång.

På Vitemölla fiskeläge... doftar det av hav och sand och tång. Vitemölla fiskeläge På Vitemölla fiskeläge... doftar det av hav och sand och tång. Det doftar solmättad hed och backtimjan och trift. Det doftar linolja och trätjära och såpskurade trägolv. Det doftar

Läs mer

Högestad Station. i Fyledalen

Högestad Station. i Fyledalen Högestad Station i Fyledalen Längst ner i Skånes frodiga landskap, strax innan de böljande kullarna breder ut sig till strandängar mot det öppna havet ligger Fyledalen som en grönskande lövskogsidyll.

Läs mer

Nu bor du på en annan plats.

Nu bor du på en annan plats. 1. Nu bor du på en annan plats. Ibland tycker jag det känns lite svårt borta är det som en gång varit vårt Aldrig mer får jag hålla din hand Mor, döden fört dig till ett annat land refr: Så du tappade

Läs mer

Denna polygonpunkt var still going strong 41 år efter att jag hade borrat ett hål, slagit ner ett järnrör och huggit en triangel runt om röret.

Denna polygonpunkt var still going strong 41 år efter att jag hade borrat ett hål, slagit ner ett järnrör och huggit en triangel runt om röret. Käringön 2005-10-08 Käringön har alltid utövat en viss lockelse för mig och det beror på alla minnen från den tid jag arbetade på ön. Jag kom dit första gången den 24 mars 1964 för att börja med kartläggningsarbetet

Läs mer

Brf lomma läge Bofakta 6,2. takhöjd

Brf lomma läge Bofakta 6,2. takhöjd Brf lomma läge Bofakta 6,2 takhöjd Lägenheter Etapp 2 Fladängskolan Bilden är en illustration. Avvik Välkommen till Lomma Läge Höje å Som alltid när vi utvecklar bostäder, väljer vi ut de bästa adresserna

Läs mer

BRF NATURLYCKAN NORRA HALLSÅS, LERUM. Vill du bo i vacker arkitektur ovan träden. Utforska hur ditt nya boende ser ut.

BRF NATURLYCKAN NORRA HALLSÅS, LERUM. Vill du bo i vacker arkitektur ovan träden. Utforska hur ditt nya boende ser ut. BRF NATURLYCKAN NORRA ALLSÅS, LERUM Vill du bo i vacker arkitektur ovan träden Utforska hur ditt nya boende ser ut. Arkitekten och naturen Brf Naturlyckan är en spektakulär byggnad som i en vacker sträckning

Läs mer

Maka, mor. 001 Ett stycke vardag gjorde hon till fest. Hjalmar Gullberg

Maka, mor. 001 Ett stycke vardag gjorde hon till fest. Hjalmar Gullberg 001 Ett stycke vardag gjorde hon till fest. Hjalmar Gullberg 002 Din levnadsdag är slut, Din jordevandring ändad Du här har kämpat ut Och dina kära lämnat Nu vilar Du i ro och frid Hos Jesu Krist till

Läs mer

STF JÄMTLANDSFJÄLLEN VINTER

STF JÄMTLANDSFJÄLLEN VINTER STF JÄMTLANDSFJÄLLEN VINTER I Jämtlandsfjällen är vildmarken lyxigt lättillgänglig. Från våra fjällstationer visar le- derna till generösa vidder, välgörande tystnad och för den som vill prova något nytt

Läs mer

Hon går till sitt jobb. Hon går till sitt jobb hon hatar sitt jobb hon känner sig ensam och svag Vad kan väl jag göra då

Hon går till sitt jobb. Hon går till sitt jobb hon hatar sitt jobb hon känner sig ensam och svag Vad kan väl jag göra då Hon går till sitt jobb Hon går till sitt jobb hon hatar sitt jobb hon känner sig ensam och svag Vad kan väl jag göra då mer än att älska henne så, som jag gör Hon går på café och sätter sig ner men ingenting

Läs mer

Jóhann F ś Ridresor. Jóhann Fri geirsson inbjuder dig att vara med om en exklusiv Islandshästupplevelse.

Jóhann F ś Ridresor. Jóhann Fri geirsson inbjuder dig att vara med om en exklusiv Islandshästupplevelse. Jóhann F ś Ridresor Jóhann Fri geirsson inbjuder dig att vara med om en exklusiv Islandshästupplevelse. Nu välkomnar han alla oss, som han har lärt känna under sina år i Sverige, att komma hem till honom

Läs mer

personlighet Hästbilder med Hästen är högt älskad av många. Det man älskar fotograferar Jag var ute i hagen runt halv sex på morgonen för att ge

personlighet Hästbilder med Hästen är högt älskad av många. Det man älskar fotograferar Jag var ute i hagen runt halv sex på morgonen för att ge Hästbilder med personlighet De är vackra eller otäcka beroende på vem du frågar. Men sedda genom linsen är hästar det perfekta motivet när du vill testa djurfoto. De kan förmedla både skönhet och styrka.

Läs mer

KENTAURS LÄSARRESA DOMINIKANSKA REPUBLIKEN 1-8/3-2014

KENTAURS LÄSARRESA DOMINIKANSKA REPUBLIKEN 1-8/3-2014 KENTAURS LÄSARRESA DOMINIKANSKA REPUBLIKEN 1-8/3-2014 Alla ryttares och hästälskares dröm besannas på denna resa Galoppera i vattenbrynet omgiven av vita stränder och turkosa dyningar som rullar in. Detta

Läs mer

...vid skånska sydkusten

...vid skånska sydkusten s k a t e h o l m...vid skånska sydkusten Himlen och horisonten. Stranden och sandhedarna. Dynerna och sänkorna. De öppna hagmarkerna i slänterna ner mot havet. Den ljumma brisen som fyller luften med

Läs mer

Välkommen till Brf Tomteberget, Lerum

Välkommen till Brf Tomteberget, Lerum Välkommen till Brf Tomteberget, Lerum Nyproduktion bostadsrätter På populära Tomteberget i Lerum kommer att uppföras ett nytt bostadsprojekt. Totalt byggs tre stadsvillor med 33 bostadsrättslägenheter

Läs mer

FURET I VITEMÖLLA HED. HIMMEL. HAV.

FURET I VITEMÖLLA HED. HIMMEL. HAV. FURET I VITEMÖLLA HED. HIMMEL. HAV. - 1 - Ovanför det branta backafallet ligger Furet. Solvarm, doftande furuskog. Ljusrosa trift och backtimjan i skyar över hela Marknadsfältet, som en gång om året byter

Läs mer

Nedanstående hus är förslag. Ni väljer själva vilket hus ni vill bygga. Tomt nr 13. Villa Kivik med matplatsvinkel 1,5-planshus, 157,3 m 2

Nedanstående hus är förslag. Ni väljer själva vilket hus ni vill bygga. Tomt nr 13. Villa Kivik med matplatsvinkel 1,5-planshus, 157,3 m 2 linnéa park VEBERÖD bo naturnära I veberöd Vid foten av Lund, på Romeleåsens sluttningar i Veberöd, ligger detta nya natursköna område med en unik boendemiljö omsluten av blandskog och enorma rekreationsområden.

Läs mer

DITT NYA HEM I linnéa park

DITT NYA HEM I linnéa park linnéa park VEBERÖD bo naturnära I veberöd Vid foten av Lund, på Romeleåsens sluttningar i Veberöd, ligger detta nya natursköna område med en unik boendemiljö omsluten av blandskog och enorma rekreationsområden.

Läs mer

Fotograferingar 2014

Fotograferingar 2014 Fotograferingar 2014 Barnfotografering Vi skapar vackra bilder på ditt eller dina barn. Fokus ligger på att skapa livfulla bilder där barnet står i centrum - i denna typ av fotografering är möjligheterna

Läs mer

Fotograferingar 2014

Fotograferingar 2014 Fotograferingar 2014 Barnfotografering Vi skapar vackra bilder på ditt eller dina barn. Fokus ligger på att skapa livfulla bilder där barnet står i centrum - i denna typ av fotografering är möjligheterna

Läs mer

Smygehamn SYDKUST. SOLKUST.

Smygehamn SYDKUST. SOLKUST. Smygehamn SYDKUST. SOLKUST. Sydkust. Stranden smyger ner i havet, och landet tar slut vid denna vår allra sydligaste utpost. Elementen blir tydliga. Sinnena skärps. Havet, himlen och horisonten. Sanden,

Läs mer

B u s s j ö. ... naturskönt nära Ystad

B u s s j ö. ... naturskönt nära Ystad B u s s j ö... naturskönt nära Ystad Anno 1844 En egen värld. En tillflyktsplats. En tid utanför tiden. Vägen slingrar sig fram genom ett böljande landskap. Jorden är fet och givmild. Här är genuin jordbruksbygd,

Läs mer

Tomtens lilla. Maskrosängel. Text & Bild: Margareta Juhlin. blå huset

Tomtens lilla. Maskrosängel. Text & Bild: Margareta Juhlin. blå huset Tomtens lilla Maskrosängel Text & Bild: Margareta Juhlin blå huset Tomtens lilla Maskrosängel ISBN 91-973991-0-8 Text & bild Margareta Juhlin Första upplagan november 2000 Grafisk form: Daniel Sjöfors

Läs mer

Fotograf Emelie Fagerberg Prislista Bröllop 2013

Fotograf Emelie Fagerberg Prislista Bröllop 2013 Fotograf Emelie Fagerberg Prislista Bröllop 2013 Fotograf Emelie Fagerberg Född och uppvuxen på västkusten, men en längtan efter snö och vinter resulterade i en flytt tillsammans min sambo till nordligare

Läs mer

BRF STAKETET SNÖDROPPEN

BRF STAKETET SNÖDROPPEN BRF STAKETET SNÖDROPPEN 8 st nya smarta radhus i Trädgårdsstaden Swebostad Utveckling AB Fabriksgatan 4 531 30 Lidköping www.swebostad.se info@swebostad.se VÄLKOMMEN TILL BRF STAKETET SNÖDROPPEN - ETAPP

Läs mer

Inga hinder bara möjligheter. Gruppaktiviteter på Habiliteringen, Riksgymnasiet i Göteborg

Inga hinder bara möjligheter. Gruppaktiviteter på Habiliteringen, Riksgymnasiet i Göteborg Inga hinder bara möjligheter Gruppaktiviteter på Habiliteringen, Riksgymnasiet i Göteborg Inga hinder bara möjligheter Eller? Du kan göra nästan allt det där som alla andra i din ålder tycker om att göra

Läs mer

Välkommen till RIDDERSHOLMS NATURRESERVAT

Välkommen till RIDDERSHOLMS NATURRESERVAT Välkommen till RIDDERSHOLMS NATURRESERVAT Riddersholms naturreservat Ett fantastiskt naturområde på gränsen mellan hav och land. Du kan själv ströva omkring i detta paradis och med denna lilla skrift kan

Läs mer

MATROSSTRÄDDET SKILLINGE

MATROSSTRÄDDET SKILLINGE MATROSSTRÄDDET SKILLINGE Himmel och jord. Hav och land. Öppna fält. Solglitter över silvrigt hav. Vita segel. Hallasten och släta, badvänliga klippor. Grönskande strandängar där betesdjur håller markerna

Läs mer

Nu är det våren 2014.

Nu är det våren 2014. Nu är det våren 2014. Så möts vi här ikväll, på den plats som många av oss tycker hör till en av de vackraste platserna på jorden. En del av oss är som stannfåglarna som lever i trakten under hela året

Läs mer

Inga hinder bara möjligheter. Gruppaktiviteter på Habiliteringen, Riksgymnasiet i Göteborg

Inga hinder bara möjligheter. Gruppaktiviteter på Habiliteringen, Riksgymnasiet i Göteborg Inga hinder bara möjligheter Gruppaktiviteter på Habiliteringen, Riksgymnasiet i Göteborg Inga hinder bara möjligheter Eller? Du kan göra nästan allt det där som alla andra i din ålder tycker om att göra

Läs mer

Vykort från Cucao, Isla de Chiloé

Vykort från Cucao, Isla de Chiloé Vykort från Cucao, Isla de Chiloé Vi längtade ut till havet Océano Pacífico där vi trodde att vi kunde idka lite beach walking, dvs. vandring på stranden. Har man en gång provat detta vill man alltid tillbaka.

Läs mer

Prislista bröllop 2015

Prislista bröllop 2015 Prislista bröllop 2015 Valet av fotograf Så roligt att ni hittat till mig! Troligtvis har ni kikat runt lite bland mina foton och intresset har väckts tillräckligt för att ni ska vilja kika på mina priser.

Läs mer

9. Hur upplevde du kontakten med Häst & Sport Resor?: mycket bra Kommentar om kontakten med Häst & Sport Resor: -Enkelt. Har åkt med er förut.

9. Hur upplevde du kontakten med Häst & Sport Resor?: mycket bra Kommentar om kontakten med Häst & Sport Resor: -Enkelt. Har åkt med er förut. Namn: Frida Westerberg Resa: Westernparadis på Gotland Datum: 2013-09-12-15 1. Hur blev du mottagen vid ankomsten?: mycket bra Kommentar mottagande: -Direktkontakt, fika, träffa de andra deltagarna å få

Läs mer

Skapa ditt Liv. Soul and Heart Journey School. Du kan skapa ditt liv bara du gör det på rätt sätt. Tillåt dig att skapa ditt liv! www.sj-school.

Skapa ditt Liv. Soul and Heart Journey School. Du kan skapa ditt liv bara du gör det på rätt sätt. Tillåt dig att skapa ditt liv! www.sj-school. Skapa ditt Liv. Du kan skapa ditt liv bara du gör det på rätt sätt Tillåt dig att skapa ditt liv! Soul and Heart Journey School www.sj-school.se 0 Att skapa med ditt hjärta och känsla Egentligen borde

Läs mer

ditt välbefinnande vår passion

ditt välbefinnande vår passion ditt välbefinnande vår passion När du åker till Friibergs Herrgård händer det något. Du kommer fram och tar det första andetaget och känner hur axlarna sjunker ner. Du tittar ut över Mälaren, tystnaden

Läs mer

Lättläst. Gula Pressen. Förbundet De Utvecklingsstördas Väl r.f. Lättläst / GULA PRESSEN

Lättläst. Gula Pressen. Förbundet De Utvecklingsstördas Väl r.f. Lättläst / GULA PRESSEN gp FDUV Lättläst Gula Pressen Förbundet De Utvecklingsstördas Väl r.f. Nummer 1 FEBRUARI 2012 Lättläst / GULA PRESSEN 1 Islandshästar på Ankis stall Det är en fin dag på Ankis ridstall. Det är kallt i

Läs mer

SÖndrum Halmstad. Parkvägen 4

SÖndrum Halmstad. Parkvägen 4 SÖndrum Halmstad Parkvägen 4 Stor och gedigen villa i Söndrum! I familjevänliga Söndrum hittar du denna rejäla och trevliga villa. Här kliver du rakt in i en villa med stor potential och härliga gemensamhetsutrymmen.

Läs mer

Barn och vuxna stora och små, upp och stå på tå Även då, även då vi ej kan himlen nå.

Barn och vuxna stora och små, upp och stå på tå Även då, även då vi ej kan himlen nå. Solen har gått ner Solen har gått ner, mörkret faller till, inget kan gå fel, men ser vi efter får vi se För det är nu de visar sig fram. Deras sanna jag, som ej får blomma om dan, lyser upp som en brand.

Läs mer

JAG MÅLAR MIN HIMMEL ORANGE

JAG MÅLAR MIN HIMMEL ORANGE JAG MÅLAR MIN HIMMEL ORANGE Sofia Fredén Slutversion December 2012januari 2013 8 år MAMMA KOMPIS 8 år LÄRARE TVÅ ORANGUTANGER I en skola, hemma, i en djungel. Pjäsen är tänkt för 3 skådespelare. 2 1. Leo

Läs mer

En ljum augustidag. Middagshetta. Pålandsvind. Varmt i vattnet.

En ljum augustidag. Middagshetta. Pålandsvind. Varmt i vattnet. VIKS FISKELÄGE En frontespis som inte fanns där från början, men som ger fasaden mot innergården en helt ny pondus! Att det dessutom gett ovanvåningen öppenhet och ljus med fin utsikt över lavendel och

Läs mer

Följ med på en spännande resa!

Följ med på en spännande resa! Följ med på en spännande resa! » Idag är vi en av Sveriges största teknikkonsulter inom el- och säkerhetsområdet. En utveckling som inte hade varit möjlig utan våra engagerade och kompetenta medarbetare.

Läs mer

Välkommen du gamla nya sköna värld. Drömmar om ett hem - Sid 1

Välkommen du gamla nya sköna värld. Drömmar om ett hem - Sid 1 I gränslandet mellan det vilda och det tämjda ligger vår plats. I gränslandet mellan naturens frihet och hemmets trygghet. Som om de alltid hade legat där mellan träden. Små tidlösa plattformar för livet.

Läs mer

Ett smakprov ur Näsdukar Argument Förlag och Catharina Segerbank. Du hittar fl er smakprov på www.argument.se

Ett smakprov ur Näsdukar Argument Förlag och Catharina Segerbank. Du hittar fl er smakprov på www.argument.se 10 Den första näsduken 11 Det är den 31 oktober 1988. Jag och en väninna sitter i soffan, hemma i mitt vardagsrum. Vi skrattar och har roligt. Plötsligt går vattnet! Jag ska föda mitt första barn. Det

Läs mer

Vitaby. 1930-talshus på Pilosväg

Vitaby. 1930-talshus på Pilosväg Vitaby 1930-talshus på Pilosväg mynta, dragon och citronmeliss Dofterna ligger redan i orden, i tanken söker sig fingertopparna mot varandra, som för att gnugga några kvistar av detta gröna mellan sig

Läs mer

LIVSKVALITET KARLSTAD 100 000

LIVSKVALITET KARLSTAD 100 000 Antagen av kommunfullmäktige i januari 2008. Bygger vidare på kommunfullmäktiges utvecklingsprogram från 1998. VISION FÖR KARLSTADS KOMMUN Karlstads kommun, 651 84 Karlstad LIVSKVALITET KARLSTAD 100 000

Läs mer

VITABY P ILOSVÄG - 1 -

VITABY P ILOSVÄG - 1 - VITABY P ILOSVÄG - 1 - FJÄRILARNAS HUS Trädgården full av fjärilar! Vitaby en levande och trivsam liten by på höjderna ovanför Kiviks fiskeläge. Lugna smågator längs prunkande trädgårdar av den nätta sorten.

Läs mer

där ån möter havet...

där ån möter havet... d e l f i n vä g e n där ån möter havet... n y e h u s e n / y n g s j ö Klarblå skyar. Nästan molnlös himmel. Det är en av de allra första, tidiga sommardagarna. Varmt och stilla, termometerns kvicksilver

Läs mer

Sandsbrohöjden etapp 3. Exklusiva villor med utsikt över Toftasjön

Sandsbrohöjden etapp 3. Exklusiva villor med utsikt över Toftasjön Sandsbrohöjden etapp 3 Exklusiva villor med utsikt över Toftasjön Närmast sjön vill jag bo... Växjö är i ständig tillväxt och visar en härlig framtidsoptimism. Idag bor det cirka 1,2 miljoner invånare

Läs mer

Nummer 1-13,15 Lördag 14 maj

Nummer 1-13,15 Lördag 14 maj Nummer 1-13,15 Lördag 14 maj 1 Innehåll Ledare 3 Incheckningen 4 Elins dagbok 5 Caroline - Festivaldrotning 2005 6 Peter - The king is Back(stage) 7 2 Ledare Äntligen har det blivit dags! UKM Regional

Läs mer

Femtonde efter trefaldighet, endast ett är nödvändigt, Matteus kapitel 11:28-30

Femtonde efter trefaldighet, endast ett är nödvändigt, Matteus kapitel 11:28-30 Femtonde efter trefaldighet, endast ett är nödvändigt, Matteus kapitel 11:28-30 Kom till mig, alla ni som är tyngda av bördor; jag skall skänka er vila. Ta på er mitt ok och lär av mig, som har ett milt

Läs mer

Jag står på tröskeln mellan det gamla och det nya året. Januari

Jag står på tröskeln mellan det gamla och det nya året. Januari 15 Januari Vid årsskiftet 1 januari Vår Herre och vår Gud, vi gläder oss i Dig. Vi behöver Din hjälp för att orädda möta året som ligger framför. Jag står på tröskeln mellan det gamla och det nya året.

Läs mer

Frälsarkransandakt. av Martin Lönnebo

Frälsarkransandakt. av Martin Lönnebo Frälsarkransandakt av Martin Lönnebo 1 L = Ledaren A = Alla *Kort paus **Längre paus L I Faderns + och Sonens och den helige Andes namn. A Kristus, gå med oss. L Helige Ande, upplys vår väg. Vår Fader,

Läs mer

Lilla Stamsjön. Skisserat bostadsområde med utsikt över sjön

Lilla Stamsjön. Skisserat bostadsområde med utsikt över sjön Lilla Stamsjön Skisserat bostadsområde med utsikt över sjön Sjö och skogar inpå knutarna Ett boende vid Lilla Stamsjön i Lerum ger familjen aktiv och meningsfull fritid året runt. Visste du att Lerums

Läs mer

AYYN. Några dagar tidigare

AYYN. Några dagar tidigare AYYN Ayyn satt vid frukostbordet med sin familj. Hon tittade ut genom fönstret på vädret utanför, som var disigt. För några dagar sedan hade det hänt en underlig sak. Hon hade tänkt på det ett tag men

Läs mer

livsstil 48 hästfocus #4 2014 www.hastfocus.se Där tiden står still

livsstil 48 hästfocus #4 2014 www.hastfocus.se Där tiden står still 48 hästfocus #4 2014 Med gripande och vackra bilder vill fotografen Lars-Olof Hallberg föra vidare ett kultur-arv som håller på att dö ut. Sedan slutet på 80-talet har han besökt ett 30-tal gårdar som

Läs mer

sju arkitekter sju små hus glader Ritad av: Tina Francke 040-103340 www.snovit.nu

sju arkitekter sju små hus glader Ritad av: Tina Francke 040-103340 www.snovit.nu sju arkitekter sju små hus glader Ritad av: Tina Francke FRANCKE Arkitektkontor www.franckearkitekt.se 040-103340 www.snovit.nu glader Tina Francke Glader står så stolt i trädgården. En paviljong som är

Läs mer

Namn: Anna Hellberg Resa: Terränghoppning Ashford Datum: 19-26 juli 2014

Namn: Anna Hellberg Resa: Terränghoppning Ashford Datum: 19-26 juli 2014 Namn: Anna Hellberg Resa: Terränghoppning Ashford Datum: 19-26 juli 2014 1. Hur blev du mottagen vid ankomsten?: mycket bra Kommentar mottagande: - Personligt välkomnande av Will, som sköter hotellet.

Läs mer

MIN FÖRSTA FLORA Strandens blommor. Text: Sölvi Vatn Foto: Torbjörn Skogedal

MIN FÖRSTA FLORA Strandens blommor. Text: Sölvi Vatn Foto: Torbjörn Skogedal MIN FÖRSTA FLORA Strandens blommor Text: Sölvi Vatn Foto: Torbjörn Skogedal Lindskog Förlag Tack alla sjöar och havsvikar för att ni aldrig tröttnade när vi kom och hälsade på. Tack till grodan Kvack och

Läs mer

Havängs Museiförening vill framföra följande synpunkter på, rubricerade förslag:

Havängs Museiförening vill framföra följande synpunkter på, rubricerade förslag: Till Länsstyrelsen i Skåne län, Miljöavdelningen 205 15 Malmö Förslag till bildande av naturreservatet Haväng och Vitemölla strandbackar i Simrishamns kommun. Havängs Museiförening vill framföra följande

Läs mer

Nr 1 2014. Geten Lavendel fick ett bättre liv PYSSEL! TECKNINGAR

Nr 1 2014. Geten Lavendel fick ett bättre liv PYSSEL! TECKNINGAR N KLUBBE Nr 1 2014 Geten Lavendel fick ett bättre liv PYSSEL! TECKNINGAR 1 Hej! V isst är det skönt att våren verkar vara tidig i år och på väg med stormsteg! Redan nu kan man promenera i skogen och lyssna

Läs mer

Välkommen till vandringsleden på Långhultamyren

Välkommen till vandringsleden på Långhultamyren Välkommen till vandringsleden på Långhultamyren Långhultamyren är ett naturreservat på nästan 800 hektar. Det är först och främst det stora myrarna som vi vill skydda. Men du är självklart välkommen att

Läs mer

UPPLEV EN KONFERENS PÅ LAHOLMEN

UPPLEV EN KONFERENS PÅ LAHOLMEN UPPLEV EN KONFERENS PÅ LAHOLMEN Med ett fantastiskt läge vid havet......mitt i centrala Strömstad, ligger Laholmen Hotell. Hotellet ligger högt beläget med en fantastisk utsikt över havet i väster samtidigt

Läs mer

inför din fotografering

inför din fotografering Skriv Ut & Spara Bra att veta inför din fotografering Att anlita en professionell fotograf LILLA SCP- SKOLAN När du anlitar en professionell fotograf får du kunskap, erfarenhet och högkvalitativa bilder

Läs mer

Dammhusen. Lite hemlighetsfullt i skogen - nära Christinehof...

Dammhusen. Lite hemlighetsfullt i skogen - nära Christinehof... Dammhusen Lite hemlighetsfullt i skogen - nära Christinehof... Där vägen slutar... F...finns en gård. En glänta i en susande lövskog. En hemlighet med stengärsgård runtom. Innanför den ett golv av gräs

Läs mer

Lkg-teamet Malmö Barn med LKG Information til dig som är förälder til ett barn med LKG SUS Malmö, lkg-teamet Jan Waldenströms gata 18 205 02 Malmö 1

Lkg-teamet Malmö Barn med LKG Information til dig som är förälder til ett barn med LKG SUS Malmö, lkg-teamet Jan Waldenströms gata 18 205 02 Malmö 1 Lkg-teamet Malmö Barn med LKG Information till dig som är förälder till ett barn med LKG SUS Malmö, lkg-teamet Jan Waldenströms gata 18 205 02 Malmö 1 2 Text: Kerstin Österlind, kurator, Skånes universitetssjukhus

Läs mer