HALLAMÖLLA GÅRD. Bostad & verksamhet. Ett levande liv...

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "HALLAMÖLLA GÅRD. Bostad & verksamhet. Ett levande liv..."

Transkript

1 HALLAMÖLLA GÅRD Bostad & verksamhet. Ett levande liv...

2 Vårt mål är att våra gäster ska känna sig som hemma. Ledig klädsel och avspänd miljö Idag finns: 24 bäddar fördelade på 9 dubbelrum rum och 2 små stugor. 5 duschrum med toa. 2 kundkök. Restaurang och restaurangkök. Konferenslokal. Ägarboende om 4 rum och kök i eget hus. Uterum. Förråd & verkstad. Ca 8.5 ha varav större delen inhägnat. Ca 5 ha arrendeat bete. 3 vindskydd. Höghöjdsbana med instruktörer och utrustning. Fiskerätt i verkeån på gårdens mark. Skåneleden genom gården. Skånes högsta vattenfall. Verkeåns naturreservar. Två hemsidor. Bland topp 10 på google konferens Österlen. Trådlöst internet. 15 islandshästar med utrustning. Konferensavtal med Malmö stad. Kundregister uppbyggt

3 Gladan seglar över himlen utan att röra sina vingar. Höjderna och branterna längs Verkeån är hans rike. Trollsländan står still i luften. Fågelkvittret intensivt i snåren och i trädkronorna. Hallamöllas marker är ett stycke skånsk vildmark i Österlens norra utmarker nära Christinehofs slott. Gården ligger i ett kuperat och varierat andskap.trakten är rik på upplevelser av många slag. För den som njuter av djur- och fågelliv och av skogspromenader i Guds fria natur finns naturreservat och vandringsleder, fågellokaler och viltmarker. Föredrar man mer välordnad natur finns ett flertal golfbanor inom nära räckhåll. Gillar man sol och bad och stränder ligger österlenkusten inom milen. I närbelägna Brösarp finns all nödvändig vardagsservice. Med bil tar det ungefär en halvtimme till Kristianstad eller Ystad. Hallamölla gård är en familjeägd gård med ett stort hjärta. Stämningen är avslappnad och generös, intim och opretentiös. Fokus ligger på människor och möten, djur och natur mer än på trend, prestige och status. Lustigt att det är just den ödmjuka inställningen som tycks vara en av förutsättningarna för att hamna på toppen... Formatet är gripbart. Du bestämmer själv hur mycket av det ständigt ökande turistmyllret och den ökande andelen bofasta livsnjutare som ska lockas in... Vår gård är belägen i en fantastisk naturskön miljö invid Verkeåns naturreservat. Verkeån och Skåneleden tar sin väg genom gården och bjuder på möjligheter till både bad och vackra promenader. Här finns oändliga möjligheter till rekreation och minnesvärda upplevelser vare sig det är till fots, häst eller svävandes på 8 meters höjd...!

4 Vandrare. Ryttare. Naturmänniskor. Fågelskådare. Konstnärer som söker motiv för pennan, penseln eller kameran. Livskonstnärer. Men trots rofylld avskildhet i vild natur är man inte avskuren från världen. Inom cykelavstånd finns friluftsbadet i Eljaröd. Ekoparken vid Christinehofs slott är en sällsam upplevelse, liksom slottet självt och Alunbruket strax intill. Det är nära till Brösarp när de dagliga förnödenheterna ska införskaffas. Det mesta av all önskvärd service finns också där. Vill man bada havsbad vid vita stränder och uppleva sommarens folkvimmel finns Vitemölla och Kivik på bekvämt avstånd. Haväng heter platsen där Verkeån möter Östersjön.

5 Septembermorgon. Milt ljus. Dimslöjorna lättar. Jag kommer tidigt till gården. Hästarna är redan sadlade. Jag blir bjuden på en ridtur i miljön jag känner så väl sedan jag som barn själv hade häst i trakten. Nu får jag återuppleva och återse... Min häst, Askur, går nos mot svans med Tinni. Han är så trygg att jag helt och fullt kan ägna mig åt att insupa naturen och fotografera! Grusväg. Gräsklädd stig. Bro över ån. Betande kossor. Hägern dyker. Rovfåglar cirklar. Enebackar. Ljunghedar. Skogsgläntor. Lövsalar.Trollskog. Stengärdesgårdar. Stämningen av saga är påtaglig. Efter en snabb galopp är det dags för en liten paus. Vi sitter av och min ledsagarinna tar fram kaffetermos och muggar. Hästarna betar. Allt är tyst. Friden är fullkomlig.

6 Längs Verkeån finns vattenmöllor som har månghundraårig historia. Hallamölla omnämns första gången Nuvarande kvarnbyggnad är från 1850-talet. Fullt fungerande kan den ses i drift varje år på Möllornas dag. Naturen är dramatiskt vacker. Ån en upplevelse året om. Livet fyllt av ett rogivande brus.

7 Balans mellan vila och fritid är viktigt för både människor och djur... Islandshästens godmodiga sätt, den mjuka tölten och hästens energi - tre hörnpelare för en lyckad tur i skogen.

8 Som en isländsk saga är hästarnas namn: Váli - Odens förstfödde son Vina - väninna Askur - askträd Kafla - vulkan Reifur - pigg och glad Atli - liten gud Máni - måne Thoka - hon som går med små steg Thór - mytologisk gud Tinni - vindpust Stjárni - stjärna Trausti - pålitlig häst Frenja - Vild tös Gutti - Liten pojk Läs mer om hästarna på

9 Verkeåns vatten är rent och klart och ån har en rik sötvattensfauna. Framförallt bottendjursamhället är artrikt med många ovanliga och hotade arter. Den är ett viktigt reproduktionsområde för havsvandrande öring, som kan ta sig ända upp till Skånes största vattenfall, Hallamölla, med en total fallhöjd på 23 meter. Ovanför fallet finns en stationär bäcköringstam. Djurlivet i reservatet är rikt. Längs ån kan man få se strömstare, forsärla och kungsfiskare. I skogsområdena rör sig kronhjort, älg och rådjur. På de öppna sandiga markerna i öster förekommer vildkaninen och den ovanliga sandödlan. Här häckar också den sällsynta fältpiplärkan. Länsstyrelsen i Skåne län

10 Inte bara hästar... Brett utbud av aktiviteter för alla sorters gäster. Höghöjdsbanan passar er som vill tänja på gränserna. Aktiviteten kräver god fysik. En utbildad klätterinstruktör är med under hela aktiviteten. Du är hela tiden säkrad med sele och säkerhetsvire. Efter genomgång är det dags att klättra 8 meter upp på repstege. Påhejad av dina kollegor ska nu sju stationer passeras. Det som ser ganska harmlöst ut från marken, känns helt annorlunda uppe bland trädtopparna. Man får utmana sig själv och det är riktig egoboost när man är klar. Garanterat en snackis på jobbet. Utdrag från Hallamöllas välfyllda hemsida

11 Att ägarparet nu valt att sälja ger Dig en möjlighet att hoppa på ett tåg som fått upp farten men ändå inte är inkört på trötta gamla spår... Kort sagt; det finns plats för Dig att växa, utveckla och utvecklas!

12

13 Omgivande natur är en vackert arbetad ram runt gården. Ekar med skrovlig bark och vida kronor växer på sluttningarna. Broar leder över ån vilken såsmåningom leder till det omtalade vattenfallet. Vattenådran är en livsnerv i landskapet, där fåglar och grodor trivs. Att bada med hästar i ån gjorde undertecknad ofta i unga år. Här i den vindskyddade dalgången blåser inte värmen bort Om vintern kan kan rida barbacka på snötäckta skogsstigar. Det är särdeles mysigt när hästarna fått lurvig vinterpäls! Kanske vill någon modig med utvecklat balanssinne tolka efter hästen!

14 Skånsk vildmark...

15 På Hallamölla gård levs ett levande liv för den som gillar människor. Med eller utan hästar! Idag drivs B&B, konferens och välrenommerad turridning. Många gäster återkommer gång på gång. De välfyllda gästböckerna vittnar om väl omhändertagna gäster och ett personligt bemötande. Gården har drivits med kärlek och glädje. Gästerna på gården är fantastiska, säger ägarinnan. Hästverksamhetens ledstjärna har varit att välskötta och glada hästar plus ett engagemang i gästernas ridupplevelse ger nöjda och återkommande kunder. Hästarna är väluppfostrade med fina gångarter. Gården och verksamheten kan förändras efter Dina behov och önskningar. Användningsmöjligheterna är snudd på obegränsade! Husets nuvarande ägarpar har med framgång drivit turridning, konferensverksamhet och B&B. Är Du gästvänlig och djurvänlig kan Du göra sammalunda! Omsättning ca :- utan marknadsföring! Idéer finns om man önskar öka omsättningen. Utrymme finns för alla tänkbara önskemål om verksamhet. Tillträdet är mycket flexibelt. Möjlighet finns om man önskar hjälp/utbildning av nuvarande ägare i ett övergångsskede.

16 Hallamöllas framtid. Och din. Hallamölla har funnit och vunnit sin publik. Alla tänkbara uppstartskostnader har redan tagits. Renovering, inköp av inventarier, marknadsbearbetning o.s.v. Omsättningen är god - nästan helt utan kostnader för marknadsföring. Och klok har man varit, som hållit anständiga priser för att på så sätt bygga upp en trogen och växande kundkrets. Hallamölla gård är populär! Och Du får såklart veta allt om Hallamöllas plånbok om Ditt intresse är mera närgånget! Hur som helst: vad än som är din ledstjärna anpassar sig Hallamölla gård villigt till dina visioner. Eller kanske är Du bara utrustad med ett grundmurat, genuint intresse för det goda mötet, det goda livet och den goda maten?

17 Hallamölla gård skulle kunna vara ett svenskt River Cottage. Har ni sett den kritikerrosade BBC-producerade serien om Mr Fearnley-Whittingstall som flyr Londonstressen för att istället leva i samklang med naturen och odla och föda upp sin egen mat? På Hallamöllamölla gård finns, hur som helst, alla förutsättningar att leva just ett sådant liv och ta tillvara naturens gåvor! Hästarna håller landskapet öppet. På våren växer primördelikatesserna ramslök och nässlor i skogen.bäcköringen glittrar i ån. Skaffar man några höns ger de goda frukostägg och trevligt sällskap. Kanske bygger man sig ett växthus, odlar tomater och vindruvor?och så finns skogen med rikedomar av svamp och bär... Medan skymningen faller utanför fönstren blir varje ögonblick något att spara i minnet. Livet här ger ett annat sorts välbefinnande än stadstillvarons bekväma och för-givet-tagna Att se djur och deras ungar. Hitta kräftor i det grunda vattnet. Klappa hästarna och katten. Platsen etsar sig in i själen och blir något att alltid längta till. Kanske vill man starta en sommarrestaurang på landet med naturen nära, köket och utrymmen för gäster både inne och ute ger dig chansen.

18 Hemma är där katten finns. Även de mest gästfria värdar behöver en fristad. När solen sjunker, maten serverats, hästarna och gästerna nattats väntar hemmet. Först en kvällspromenad. Stövlarna av. Sedan brasan. Den sköna fåtöljen. Snart natt. Då sover man gott en trappa upp. Den privata bostaden är en välbehövlig reträttplats om fyra rum och kök.

19 Såväl fastigheten och verksamheten säljes privat. Uppvik & döttrar är endast marknadsplats - inget mäklaransvar föreligger således. För frågor och visning tar du kontakt med ägarinnan Marianne Karlström på bäddar fördelade på 9 dubbelrum rum och 2 små stugor. 5 duschrum med toa. 2 kundkök. Restaurang och restaurangkök. Konferenslokal. Ägarboende om fyra rum och kök i eget hus. Uterum. Förråd & verkstad. Ca 8.5 ha varav större delen inhägnat. Ca 5 ha arrenderat bete. Tre vindskydd. Höghöjdsbana med instruktörer och utrustning. Fiskerätt i verkeån på gårdens mark. Skåneleden genom gården. Skånes högsta vattenfall. Verkeåns naturreservar. Två hemsidor. Bland topp 10 på google konferens Österlen. Trådlöst internet. 15 islandshästar med utrustning. Konferensavtal med Malmö stad. Kundregister uppbyggt Pris: :- eller bästa bud Fastighetsbeteckning: Tomelilla Ludaröd 2:20, Hallamölla Gård 220, Brösarp Areal: kvm (drygt 8 ha) plus ca 5 ha arrenderat bete. Taxering: bebyggd lantbruksenhet :- varav byggnad :- (2013) hyreshusenhet :- varav byggnad :- (2013) Pantbrev: 5 st om totalt :- Försäkring: Fullvärdesförsäkrad Servitut: Last: 1 Avtalsservitut 11-IM2-77/7004 Kraftledning Last: 1 Avtalsservitut 1270IM-11/28363 Elledning Uppvik & döttrar uppmanar dig som spekulant/köpare att noggrant undersöka fastigheten i enlighet med JB 4:19 Uppvik & döttrar på landet! Månstorp Smedstorp

20 Tomelilla Ludaröd 2:20 Hallamölla Gård Brösarp Text, foto & layout: Gabrielle Malmberg Foto: Lotta Nordstedt & Marianne Karlström

21 Vår filosofi är ganska enkel. Vi säljer hus vi själva skulle vilja bo i. Vi tror på sambanden mellan lust och lönsamhet. Känsla och kunskap. Arbetsglädje och avkastning. Det man tycker är roligt och stimulerande gör man bra. Därför vill vi inte ha fler hus än att vi orkar arbeta engagerat och passionerat med dem alla. Det innebär inte att vi kategoriskt ratar en viss sorts hus. Det lilla renoveringsobjektet i skogsbrynet kan vara lika spännande som den kringbyggda gården på slätten eller längan i fiskeläget Men, det ska erkännas - udda hus finner lättast vägen till våra hjärtan! Tavlan jag håller i famnen, målade jag som tonåring. En smula naiv, jovisst, men så ville jag att mina drömmars hus skulle vara. Varje dag, efter snart ett kvartssekel som mäklare, påminner den mig om hur fundamentalt det är med både drömmar och hus! Och jag vill gärna se och höra om hur din husdröm ser ut Stundtals är jag full av lätt avundsam beundran inför alla er som vågar rycka upp er själva med rötterna för att börja växa i ny och okänd jordmån - oavsett om ni flyttar hit, eller härifrån! (Själv är jag mera som pionen - jag slutar blomma om jag flyttas!). Det handlar kanske ytterst om livskvalitet. Vi upprepar ju med en druckens envishet vårt motto: På Österlen är livskvaliteten högre än huspriserna. Det kanske ter sig som en lek med ord. Begreppet livskvalitet är naturligtvis inte lätt att översätta till kronor och ören. Dessutom är själva ordet, kanske på grund av alltför flitig mediaanvändning farligt nära en urvattnad klyscha. Men innebörden är både verklig och viktig! För egen del upplever jag livskvalitet när jag ibland lyckas vara närvarande i stunden. Uppfyllas av ögonblicket. En försiktig förhoppning är att vi på något sätt ska kunna hjälpa Dig att förhöja Din livskvalitet. Åtminstone vill vi gärna vara Dina rådgivare och stigfinnare. Dina vägvisare och budbärare. Oavsett om Du vill köpa. Eller sälja! Fotograf Peter Carlsson Gabrielle Malmberg VD/reg. fastighetsmäklare Text, foto & layout, (nås bäst via sms) Lotta Nordstedt Fastighetsmäklare Grafisk form, foto & web Andreas Johansson Visningar, koordinator & foto Elisabeth Wretsell Fastighetsmäklare Ansvarig för Uppvik VÄST Lasse Mangs Text, foto & layout

Emmas & Elliotts hus mitt i naturen vid Brösarps station

Emmas & Elliotts hus mitt i naturen vid Brösarps station Emmas & Elliotts hus mitt i naturen vid Brösarps station Emmas hus. Elliotts hus. Emma efter kvinnan som levde här under större delen av förra seklet. Elliott efter ägarparets Lagottohund som fått leka

Läs mer

Barnmorskehuset i ELJARÖD

Barnmorskehuset i ELJARÖD Barnmorskehuset i ELJARÖD - 1 - Ett rött hus med vita knutar. Sikten över åker och äng sträcker sig långt ut i alla väderstreck. Runtom ligger gårdar, utströdda i landskapet. Härliga promenadvägar bland

Läs mer

GAMLA SKOLAN I SILLARÖD

GAMLA SKOLAN I SILLARÖD GAMLA SKOLAN I SILLARÖD Lite hemligt, men bara ett stycke från lilla Sillaröds by, ligger den gamla skolbyggnaden. Fridfullt, men utan att kännas ensamt hus och torp kantar vägen med jämna mellanrum. Fram

Läs mer

KVERRESTAD. Lantligt & romantiskt

KVERRESTAD. Lantligt & romantiskt KVERRESTAD Lantligt & romantiskt f r i t t. Slingrande vägar genom öppet landskap. Rapsgula fält och gröna åkrar. Långt borta en skimrande horisontlinje. Gårdar och hus utspridda som slumpvis strödda över

Läs mer

Margaretetorp. Södra Lökaröd

Margaretetorp. Södra Lökaröd Margaretetorp Södra Lökaröd Brösarps norra backar. Den sandiga marken är mörklila av blommande ljung. Vyerna över vidsträckt hed är storslagna. Landskapet bär en ålderdomlig prägel. Det är vandrarnas och

Läs mer

RÖRUMS KYRKBY Ett handgjort hus.

RÖRUMS KYRKBY Ett handgjort hus. RÖRUMS KYRKBY Ett handgjort hus. Landskapet veckar sig i kullar och dalar kring Rörums kyrkby. Kulturbygden bär spår av fjärran stenålder och i skrifter från 1100-talet nämns byn för första gången. Prägeln

Läs mer

handmade houses RÖRUMS KYRKBY - 1 -

handmade houses RÖRUMS KYRKBY - 1 - handmade houses RÖRUMS KYRKBY - 1 - Att leva nära naturen, mitt i det mjukt böljande landskap som är Österlens själ. Att kunna bo i ett hus vars estetik är allt det vi förväntar oss av en genuin skånelänga.

Läs mer

T r i l l a b a k k a g å r d. nära Övedskloster

T r i l l a b a k k a g å r d. nära Övedskloster T r i l l a b a k k a g å r d nära Övedskloster Smältande sol, ljusblå himmel. Vida åkrar utsträckta över kuperat landskap. Axen fullmogen, nickar och vajar i knappt märkbar bris. Under de höga trädens

Läs mer

100 sätt att börja Älska sig själv

100 sätt att börja Älska sig själv 100 sätt att börja Älska sig själv Ta inte dig själv på för stort allvar! Det leder aldrig till något bra, haha. Om du kan skratta åt sig själv, är du på god väg. Bli kär i dig själv. Tänk på vad som gör

Läs mer

Njut av stunden! Varmt välkommen till oss!

Njut av stunden! Varmt välkommen till oss! HÖSTEN 011 Njut av stunden! I höst fokuserar vi på livskonstnärskap och ljus och kärlek. Spännande produktkit för din utveckling och kursverksamhet, sid 4 Smyckesserien Ljus och kärlek, sid 38 Vår version

Läs mer

Ut i Eslöv. Miljö och samhällsbyggnad

Ut i Eslöv. Miljö och samhällsbyggnad Ut i Eslöv 1 Miljö och samhällsbyggnad Ut i Eslöv! Det här är en liten bok om naturen i Eslöv och människor man ofta hittar ute i den. Natur är värd att uppmärksamma, skydda och vårda, dels för sitt värde

Läs mer

Hur ska Nacka leva sin. och mångfald?

Hur ska Nacka leva sin. och mångfald? SLUTRAPPORt Hur ska Nacka leva sin vision, öppenhet och mångfald Ungt inflytande 2014 SLUTRAPPORT Hur ska Nacka leva sin vision, öppenhet och mångfald? 1 Innehåll FÖRORD...2 BAKGRUND - EN LEVANDE STAD

Läs mer

Världen har blivit lite bättre än den var förra veckan.

Världen har blivit lite bättre än den var förra veckan. Om du kikar ut genom fönstret så kommer du att lägga märke till en sak. Världen har blivit lite bättre än den var förra veckan. 10 stärkande dagar Tiodagarsutmaningen Universe Imagine Publishing www.universeimagine.com

Läs mer

KULLABERG. Skånes klätterpärla WEEKENDVANDRA I SKÅNE UPPTÄCK THAILAND UNDER YTAN LEGOLAND ETT ÄVENTYR I MINIATYR NUMMER 3, 2010

KULLABERG. Skånes klätterpärla WEEKENDVANDRA I SKÅNE UPPTÄCK THAILAND UNDER YTAN LEGOLAND ETT ÄVENTYR I MINIATYR NUMMER 3, 2010 HELA DENNA BILAGA ÄR EN ANNONS r e s l e v e l p p u & NUMMER 3, 2010 KULLABERG Skånes klätterpärla WEEKENDVANDRA I SKÅNE UPPTÄCK THAILAND UNDER YTAN LEGOLAND ETT ÄVENTYR I MINIATYR DISTRIBUERAS MED SYDSVENSKAN

Läs mer

Frihet i snö Vintern 2008/2009

Frihet i snö Vintern 2008/2009 Lofsdalen Frihet i snö Vintern 2008/2009 Den lilla byn med den stora skidåkningen För drygt ett år sedan kom jag för första gången till Lofsdalen. Innan jag kom hit kände jag till Vintersverige ganska

Läs mer

PETER SVÄRDSMYR OM MÄNNISKANS INNERSTA LÄNGTAN OCH KYRKANS YTTERSTA UPPDRAG

PETER SVÄRDSMYR OM MÄNNISKANS INNERSTA LÄNGTAN OCH KYRKANS YTTERSTA UPPDRAG PETER SVÄRDSMYR ATT BLI TILL OM MÄNNISKANS INNERSTA LÄNGTAN OCH KYRKANS YTTERSTA UPPDRAG Finns det en längtan som alla människor runt om i världen delar? En längtan som går på djupet, under alla religiösa

Läs mer

Välkommen till Nordmaling

Välkommen till Nordmaling Välkommen till Nordmaling CENTRUM MELLAN STÄDERNA Nordmaling centrum mellan städerna Detta händer i Nordmaling Att flytta är en stor förändring - men det behöver inte vara ett stort beslut. Inte när man

Läs mer

JAG, en ent rep renör?

JAG, en ent rep renör? Ef tersom det vi gjorde var okänt för de flesta så intresserade sig många för vad vi gjorde och blev nyfikna Tove West lund, ShapeUp Club JAG, en ent rep renör? Många inbillar sig att det är SVÅRT att

Läs mer

Professionella. hästföretagare. www.jordbruksverket.se 1

Professionella. hästföretagare. www.jordbruksverket.se 1 Professionella hästföretagare www.jordbruksverket.se 1 Professionella hästföretagare 2 För att lyckas måste man våga, men hur svårt kan det vara? Hur svårt kan det vara att starta och driva ett företag?

Läs mer

Dagbok från en Skilda världar-grupp

Dagbok från en Skilda världar-grupp Mina föräldrar är skilda. Dagbok från en Skilda världar-grupp Mina föräldrar är skilda. Orden bildar utgångspunkt för de möten med barn som Barbro Andersson och Birgitta Grane beskriver i sin handbok med

Läs mer

gardin Inter IKEA Systems B.V. 2012 rapporten

gardin Inter IKEA Systems B.V. 2012 rapporten gardin Inter IKEA Systems B.V. 2012 rapporten 2012 Fakta om gardinundersökningen. Undersökningen är genomförd av YouGov på uppdrag av IKEA Sverige. 2 602 personer i åldern 18-74 år har intervjuats under

Läs mer

Välj bland över 50 olika hotell med personlig prägel - få en övernattning för två personer

Välj bland över 50 olika hotell med personlig prägel - få en övernattning för två personer Charmigt och personligt Välj bland över 50 olika hotell med personlig prägel - få en övernattning för två personer 2 GRAttis - nu väntar en underbar upplevelse Den Smartbox som du nu har fått i present

Läs mer

Misiraa På balansgång mellan traditionen och den nya tiden. Nr 4. 2009. Ingrids dröm blev verklighet. Julen är konserternas tid.

Misiraa På balansgång mellan traditionen och den nya tiden. Nr 4. 2009. Ingrids dröm blev verklighet. Julen är konserternas tid. Nr 4. 2009 vinterfynda i second hand Ingrids dröm blev verklighet Julen är konserternas tid Kofele, Etiopien Misiraa På balansgång mellan traditionen och den nya tiden Porträttet Jonas Helgesson om att

Läs mer

P R O D U K T E R S O M DU T J Ä N A R P E N G A R P Å D Y G N E T R U N T, Ä V E N N Ä R D U S O V E R...

P R O D U K T E R S O M DU T J Ä N A R P E N G A R P Å D Y G N E T R U N T, Ä V E N N Ä R D U S O V E R... P R O D U K T E R S O M DU T J Ä N A R P E N G A R P Å D Y G N E T R U N T, Ä V E N N Ä R D U S O V E R... JAG KOMMER HÄR ATT VISA DIG HUR DU TAR FRAM PRODUKTER ELLER TJÄNSTER SOM GENERERAR PENGAR UTAN

Läs mer

Rik på riktigt. En värdeful vardag är möjlig!

Rik på riktigt. En värdeful vardag är möjlig! Rik på riktigt. En värdeful vardag är möjlig! OBS detta dokument är ett särtryck omfattande bokens inledning samt de avsnitt som tydligast hänger samman med tid. 2005 Fredrik Warberg, Jörgen Larsson och

Läs mer

Vill bo nära naturen och nära staden...

Vill bo nära naturen och nära staden... Vill bo nära naturen och nära staden... Älska Säffle! Älska Säffle 1 Välj dina egna vägar. 2 Älska Säffle Allt nära Är du en av många människor som bär på en dröm om ett bra boende? Vill bo nära naturen

Läs mer

Copyright 2011 Enköpings kommun

Copyright 2011 Enköpings kommun Utgivare: Enköpings kommun, Vård- och omsorgsförvaltningen Formgivare: Kristina Gyld och Angelica Runqvist, Enköpings kommun Illustration omslag: Charlotta Carlqvist, Charlotta Illustration Foto: se respektive

Läs mer

Använd av Gud. Av: Johannes Djerf

Använd av Gud. Av: Johannes Djerf Använd av Gud Av: Johannes Djerf Under den här adventstiden så har vi talat om en sak. Guds angelägenhet att få komma nära ditt liv. Vi har talat om Jesus som sann konung och Gud, som kommer ridandes in

Läs mer

DIN EGEN MAKT FÖRORD INNEHÅLL

DIN EGEN MAKT FÖRORD INNEHÅLL DIN EGEN MAKT En satsning från Nationell Psykiatrisamordning Utgiven av NSPH Nationell Samverkan för Psykisk Hälsa. www.nsph.se Din egen makt Författare: Maria Nyström Agback Utgiven av: NSPH, Nationell

Läs mer